ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

* Θέλω να τους σταυρώσουμε όλους *

Με τρείς μόνο σταυρούς ποιόν να πρωτοσταυρώσουμε;


SYRIZA TVC 1 HD

Ερχεται ο λογαριασμός του νέου φόρου ακινήτων - Ποιοι πληρώνουν περισσότερα, ποιοι λιγότερα - Αναλυτικά παραδείγματα


Ερχεται ο λογαριασμός του νέου φόρου ακινήτων - Ποιοι πληρώνουν περισσότερα, ποιοι λιγότερα - Αναλυτικά παραδείγματα
Τα «ραβασάκια» του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα λάβουν τον επόμενο μήνα περίπου 5 εκατομμύρια νοικοκυριά, με τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν 600 ευρώ κατά μέσο όρο για την ακίνητη περιουσία τους.
Στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει η εκκαθάριση του νέου φόρου και η πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις ή ολόκληρο το ποσό του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου.
Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια, οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι, ενώ από τον νέο φόρο ακινήτων «γλιτώνουν» τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα (αποθήκες, μαντριά κ.λπ.) αλλά και κτίσματα τα οποία δεν έχουν καθόλου... στέγη.
Ο νέος φόρος φέρνει μειώσεις επιβαρύνσεων στους φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους ένα ή περισσότερα ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες οι οποίες έχουν καλύψει πλήρως τους συντελεστές δόμησης των οικοπέδων τους.
Την ίδια ώρα, όμως, φέρνει περισσότερους φόρους για πολλούς φορολογούμενους με μεσαία ακίνητη περιουσία αποτελούμενη κατά κύριο λόγο από ένα σπίτι στην πόλη (διαμέρισμα ή μονοκατοικία), ένα ή περισσότερα αδόμητα οικόπεδα και ένα ή περισσότερα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια, καθώς και γενικότερα για όσους κατέχουν καλλιεργούμενες αρδευόμενες εκτάσεις γης σε περιοχές εκτός σχεδίου, μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα (είτε ημιτελή είτε αποπερατωμένα) και αδόμητα οικόπεδα.
Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και ποιοι λιγότερα
Πιο συγκεκριμένα με την επιβολή του νέου φόρου στα ακίνητα:
1. Λιγότερο φόρο από αυτό που κατέβαλλαν μέχρι τώρα θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ενός ή περισσοτέρων ηλεκτροδοτούμενων διαμερισμάτων ή μονοκατοικιών οι οποίες έχουν εξαντλήσει τους συντελεστές δόμησης των οικοπέδων τους. Για τους ιδιοκτήτες αυτούς, οι φορολογικές επιβαρύνσεις θα είναι μειωμένες κατά 4,4% έως και 21,6% σε σύγκριση με τις επιβαρύνσεις που προκάλεσε το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ), που επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
2. Περισσότερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που κατέχουν μονοκατοικίες μεσαίας ή μεγάλης αξίας σε εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα που δεν έχουν πλήρη κάλυψη του συντελεστή δόμησης καθώς και αγροτεμάχια σε περιοχές εκτός σχεδίων πόλεων. Μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι αυτοί πλήρωναν μόνο το ΕΕΤΑ για τις μονοκατοικίες. Το νέο καθεστώς φορολόγησης προβλέπει μεν μειωμένο Ενιαίο Φόρο για τα κτίσματα των μονοκατοικιών αλλά ταυτόχρονα επιβάλει φόρο και στα αδόμητα τμήματα των οικοπέδων στα οποία βρίσκονται οι μονοκατοικίες καθώς επίσης και στα αγροτεμάχια, τα οποία, μέχρι τώρα απαλλάσσονταν από τον φόρο. Μάλιστα, εάν έχει ανεγερθεί μονοκατοικία μέσα σε αγροτεμάχιο προβλέπεται πενταπλασιασμός του φόρου επί του αγροτεμαχίου.
2. Πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις θα υποστούν και όσοι κατέχουν μη ηλεκτροδοτούμενα - ημιτελή ή αποπερατωμένα - κτίσματα («γιαπιά», ξενοίκιαστα «κενά» κτίσματα κατοικιών ή επαγγελματικής στέγης, τα οποία δεν αποδίδουν καθόλου εισόδημα) και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας τους είναι χαμηλότερη των 200.000 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα πληρώσουν φόρο για πρώτη φορά για τα συγκεκριμένα ακίνητα (μέχρι τώρα απαλλάσσονταν για τα ακίνητα αυτά και από το ΕΕΤΑ και από τον ΦΑΠ).
3. Αυξημένους φόρους θα κληθούν να καταβάλουν φέτος και οι κάτοχοι αυθαιρέτων κτισμάτων που τα νομιμοποίησαν το 2013 καθώς και όσοι είναι ιδιοκτήτες κατοικιών με ημιυπαίθριους χώρους ή άλλους χώρους κύριας ή βοηθητικής χρήσης που «τακτοποιήθηκαν» με διάφορους νόμους από το 2010 έως το 2013. Οι επιφάνειες όλων αυτών των περιπτώσεων θα πρέπει να δηλωθούν (αν δεν έχουν ήδη δηλωθεί) από τους ιδιοκτήτες τους στην πραγματική τους κατάσταση στο Ε9 του 2014, προκειμένου να υπαχθούν στον νέο φόρο.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Κατοικίες
1. Διαμέρισμα 90 τ.μ. στο Αιγάλεω με τιμή ζώνης 1.050 ευρώ/τ.μ., στον δεύτερο όροφο, καινούργιο, με δύο προσόψεις.
- ΕΝΦΙΑ 2014: 428,82 ευρώ.
2. Διαμέρισμα 100 τ.μ. στον Άλιμο με τιμή ζώνης 1.450 ευρώ ανά τ.μ., οκταετίας, στον πρώτο όροφο, με μία πρόσοψη.
ΕΝΦΙΑ 2014: 448 ευρώ.
3. Μονοκατοικία 200 τ.μ. στην Εκάλη με τιμή ζώνης 2.050 ευρώ, 10 ετών με πρόσοψη σε 1 δρόμο και με κάλυψη του συντελεστή δόμησης.
- ΕΝΦΙΑ 2014: 1.421,67 ευρώ.
- Συμπληρωματικός φόρος 2014: 120 ευρώ.
- Σύνολο φόρων 2014: 1.541,67 ευρώ.
4. Διαμέρισμα 90 τ.μ. στη Γλυφάδα με τιμή ζώνης 4.600 ευρώ ανά τ.μ. στον δεύτερο όροφο, 20ετίας, με τρεις προσόψεις.
- ΕΝΦΙΑ 2014: 1.100 ευρώ
- Συμπληρωματικός φόρος 2014: 128 ευρώ
- Σύνολο φόρων 2014: 1.228 ευρώ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγροτεμάχια
1. Αγροτεμάχιο 10 στρεμμάτων, αρδευόμενο, με δενδροκαλλιέργειες σε περιοχή του Δήμου Παλλήνης. Εντός του αγροτεμαχίου υπάρχει εξοχική κατοικία 120 τ.μ.
ΕΝΦΙΑ 2014: 275 ευρώ
2. Αγροτεμάχιο 40 στρεμμάτων, αρδευόμενο, με μονοετή καλλιέργεια, σε περιοχή του νομού Λαρίσης.
- ΕΝΦΙΑ 2014: 96,80 ευρώ
3. Αγροτεμάχιο 75 στρεμμάτων με μονοετή καλλιέργεια, σε περιοχή του νομού Καρδίτσας.
- ΕΝΦΙΑ 2014: 198 ευρώ
-----------------------------------------------------------------------------------
Φορολογούμενος έχει στην κατοχή του ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. τρίτου ορόφου στο Χαλάνδρι, 15ετίας, με μια πρόσοψη και τιμή ζώνης 2.650 ευρώ, μια μονοκατοικία 100 τ.μ. στη Θάσο 30ετίας με δύο προσόψεις, τιμή ζώνης 950 ευρώ (έχει εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης) και ένα αγροτεμάχιο 40 στρεμμάτων, αρδευόμενο, με μονοετή καλλιέργεια, σε περιοχή του νομού Λαρίσης.
Φόρος για το διαμέρισμα:
ΕΝΦΙΑ: 852,80 ευρώ
Συμπληρωματικός φόρος 2014: 0
Σύνολο φόρου: 852,80 ευρώ
Φόρος για τα αγροτεμάχιο: 96,80 ευρώ
Φόρος για τη μονοκατοικία: 301,70 ευρώ
Συνολικός ΕΝΦΙΑ 2014: 1.251,30 ευρώ
Συμπληρωματικός φόρος 2014: 60 ευρώ
Σύνολο φόρου 2014: 1.311,30 ευρώ

Τελευταία νέα από το μέτωπο των εκλογών

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

  - Μετά την άκρως επιτυχημένη συμμετοχή του κυρίου Σαμαρά στους επιταφίους φτάνουν βροχή οι προτάσεις στο Μαξίμου από Ιερές Μητροπόλεις της χώρας για να αναλάβει το πόστο του δεξιού ψάλτη μετά τις ευρωεκλογές.  

- Ο κύριος Βενιζέλος σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει την Ελιά από τον εκλογικό δάκο-3%, ανακοίνωσε ότι δέχεται να έχει μισθό 70 ευρώ το μήνα, αρκεί να μην τον εξαφανίσει ο λαός από το εκλογικό τοπίο.  

- Επίσης, εκλιπαρεί για μία ψήφο, λέγοντας πως αν η Ελιά δεν κάνει καρπούς θα φύγει από την κυβέρνηση. Μάλλον το αντίθετο πρέπει να λέει αν θέλει να αποφύγει τον τίτλο του 2,5%. Και πολύ...
του είναι εδώ που τα λέμε!

- Ο κύριος Πάγκαλος πήρε το γιαούρτι του πίσω και τα έβαλε με την κυρία Δούρου. Όπως θα θυμάστε, κάθε που τον γιαούρτωναν, τα έβαζε με το ΣυΡιζΑ. Πάντως προείδε ότι η Ελιά δεν θα άντεχε το πολιτικό του βάρος.  

- Η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η ΝΔ είναι πλέον μικρό κόμμα και τα έβαλε με την οικογενειοκρατία στην πολιτική ζωή, παρόντος του πατέρα της, του αδερφού της και του γιου της! 

- Πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι παρουσιάζονται ως οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Μιας πόρτας που, όλως τυχαίως, το προηγούμενο διάστημα ήταν κλειδαμπαρωμένη.  

- Εξασφαλισμένη έχει την επαγγελματική του καριέρα ο υπουργός παιδείας τώρα που πλησιάζει η λήξη της θητείας του. Θα εγκαινιάζει ιδιωτικά ΙΕΚ και θα ιδρύσει εταιρεία αποστολής προσκλήσεων σε προεκλογικές εκδηλώσεις.  

- Έχουν μαζέψει τον Άδωνι ή μου φαίνεται; Εκτός αν είδε στο υπουργικό του σακάκι της ημερομηνία λήξης του και σχεδιάζει την επόμενη κομματική κωλοτούμπα. Να τον δω να γλύφει τον ΣυΡιζΑ και να κόψω τα γενόσημα.  

- Η ελληνική κυβέρνηση συνομιλούσε με τη ΧΑ. Η ουκρανική κυβέρνηση συνεργάζεται με τους Ουκρανούς φασίστες. Και οι δύο κυβερνήσεις στηρίζονται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Πολλές οι συμπτώσεις, πάρα πολλές!  

- Λίγο τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, λίγο κάτι βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει, θέλουν να μας κάνουν να συμπαθήσουμε το Γιωργάκη και τον Μπερλουσκόνι. Μάταια προσπαθούν, υπάρχουν και όρια.  

- Είναι ψέματα ότι ο Ερντογάν επιτέθηκε σε συγγενή νεκρού ανθρακωρύχου. Τον έπιασε από το λαιμό και τα μαλλιά, μόνο και μόνο για να ακουμπήσει στον ώμο του και να κλάψει. 

- Μου θύμισε τους δικούς μας σωτήρες που πονάνε, που υποφέρουν, που δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια λόγω των δυσκολιών που περνάνε οι εργαζόμενοι στη χώρα μας εξ αιτίας της ΕΕ και του ΔΝΤ.

 - Δεν τους κολλάει ο ύπνος στα αναπαυτικά τους στρώματα γιατί έχουν το νου τους στους άστεγους. Δεν κατεβαίνει με τίποτα το φιλέτο στον οισοφάγο τους γιατί έχουν το νου τους στους πεινασμένους.  
- Δεν τους χωράει ο αναπαυτικός καναπές του σπιτιού τους γιατί έχουν το νου τους στους άστεγους. Ούτε παυσίπονο δεν παίρνουν για τον πονοκέφαλο γιατί έχουν το νου τους σ’ αυτούς που δεν έχουν να αγοράσουν φάρμακα. 

- Δεν έχουν όρεξη να κάνουν τη δουλειά τους (ψήφισμα και υπογραφή νέων μνημονίων) γιατί έχουν το νου τους στα εκατομμύρια των ανέργων και των υποαπασχολούμενων.

 - Δεν μπορούν να διαβάσουν το βράδυ πριν κοιμηθούν ούτε μία ευρωπαϊκή οδηγία γιατί έχουν το νου τους στους χιλιάδες των πολιτών που τους έκοψε η ΔΕΗ το ρεύμα επειδή δεν έχουν να το πληρώσουν.

 - Δεν έχουν το κουράγιο ούτε στην προεκλογική περίοδο να συμμετέχουν ενεργά και με πάθος γιατί έχουν το νου τους στο πολιτικό τους μέλλον. Ονειρεύονται ποτάμια, ελιές, και τσίπ(ου)ρα σύριζα στην Κουμουνδούρου. 

- Αν και μετά από τις επερχόμενες εκλογές οι μισοί ψηφοφόροι γίνουν κοψοχέρηδες, τότε θα μιλάμε για παγκόσμια πρωτιά μαζοχισμού, λησμονιάς και ανοησίας.

Από kyrgiakischristos, μοντάζ Γρέκι

Kαμία δικαιολογία!


Αυτό είναι το τηλεοπτικό σποτ που λογόκριναν και δεν επέτρεψαν τη μετάδοσή του τα κανάλια των νταβατζήδων δημοσίων έργων... για να μην θιγεί το μνημονιακό μέτωπο των Μερκελιστών (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)


ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΝΑΙ Η ΟΧΙ;

Σεξ στην δουλειά – Τα πρέπει και τα μη μίας φαντασίωσης
Είναι μία φαντασίωση πολλών. Είναι εμπειρία λίγων. Το σεξ στην δουλειά αποτελεί ένα δίλημμα, μία σκέψη, κάτι το απαγορευμένο. Εάν δοθεί όμως η ευκαιρία το κάνει ή όχι; Προτού το κάνουμε πρέπει να σκεφτούμε τα θετικά και τα αρνητικά...
Ας περιηγηθούμε στα ναι, στα όχι, στα πρέπει και στα μη αυτής της φαντασίωσης όπως παρουσιάζονται στην Καθημερινή:
Τα θετικά:
  1. Έχεις έναν πολύ καλό λόγο να ξυπνάς το πρωί για να πας στο γραφείο.
  2. Ολοκληρώνεις την ερωτική φαντασίωση να κάνεις σεξ στο γραφείο.
  3. Ο κίνδυνος μην σας καταλάβουν, ανεβάζει τη λίμπιντο.
  4. Μοιράζεστε κοινά προβλήματα και μπορεί να σε καταλαβαίνει.
  5. Αν είναι ανώτερός σου μπορεί να σε βοηθήσει στην επαγγελματική σου ανέλιξη. 
Τα αρνητικά:
  1. Σε αποσυντονίζει από τη δουλειά.
  2. Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά μετά θα πρέπει να συνεχίζεις να τον συναντάς καθημερινά.
  3. Μπορεί να σε οδηγήσει σε απόλυση ή σε παραίτηση.
  4. Σε περίπτωση που είναι ανώτερός σου και αξίζεις προαγωγή, θα ταυτιστεί με τη σχέση σας.
  5. Γίνεστε αντικείμενο σχολιασμού από τους συναδέλφους και τους ανωτέρους σας.
Τι να προσέξεις:
Κράτα τη μυστικότητα
Δεν χρειάζεται να το πεις σε κανέναν μέσα στο γραφείο, ούτε στην καλή σου συνάδελφο. Δεν ξέρεις ποτέ πότε θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου.
Προσοχή με το σεξ
Η αλήθεια είναι ότι σε ιντριγκάρει όχι μόνο να κάνετε σεξ, αλλά να κάνετε σεξ και μέσα στο γραφείο. Προσοχή όμως μην σας πιάσουν στα πράσα. Δεν θέλεις να χάσεις τη δουλειά σου, σωστά;
Ξεκαθαρίστε τη σχέση
Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ξεκαθαρίστε από την αρχή τι είδους σχέση έχετε. Αν θέλεις σχέση κι αυτός μόνο σεξ ή αυτός σχέση κι εσύ μόνο σεξ, ίσως να μην χρειάζεται να το ρισκάρεις.
Μην μπλέκετε τη δουλειά
Πριν αρχίσεις να του λες όλα τα μυστικά της δουλειάς, να του κατηγορείς συναδέλφους και να του αποκαλύπτεις όλα όσα ξέρεις για εκεί μέσα, βεβαιώσου ότι όλα αυτά δεν θα σου βγουν σε κακό.
Μην κάνεις μούτρα
Προσπάθησε να μην μεταφέρεις τα ερωτικά καυγαδάκια στην δουλειά, και φυσικά μην κάνεις ζήλιες και μούτρα κάθε φορά που τον βλέπεις να μιλάει με κάποια άλλη συνάδελφο!

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ekloges-paravan-paidaki-570
Με 1.441 δημοτικούς και 105 περιφερειακούς συνδυασμούς να κατέρχονται στην αναμέτρηση των εκλογών, σε όλη τη χώρα, ξεκίνησε η σημερινή πολιτική «μάχη».
Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στις εκλογές για την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών Αρχών, οι εκλογείς είναι 9.871.733, (με 4.779.471 εξ αυτών άντρες και 5.092.262 γυναίκες). Εκ των 1.441 συνδυασμών που μετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, 626 είχαν συμμετάσχει και στις εκλογές του 2010, ενώ από μεριάς ψηφοφόρων, οι άνω των 18 ετών που ψηφίζουν για πρώτη φορά είναι 108.691, εκ των οποίων οι 55.186 είναι άνδρες και οι 53.505 γυναίκες.
Όπως ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες η Singular Logic, φέτος η πρώτη ασφαλής στατιστική εκτίμηση θα είναι στις 23:00 και όχι νωρίτερα όπως στις προηγούμενες εκλογές, μιας και οι συνδυασμοί είναι περισσότεροι κατά 10% σε σχέση με το 2010, ενώ είναι μειωμένα κατά το ίδιο ποσοστό τα εκλογικά τμήματα, γεγονός που σημαίνει ότι για κάθε τμήμα αυξάνεται ο αριθμός των ψηφοδελτίων που καταμετρώνται. Επίσης, στις σημερινές εκλογές συμμετέχει διπλάσιος αριθμός υποψηφίων σε σχέση με το 2010.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 και θα κλείσουν στις 19:00, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.