ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

«Λουκέτο» σε 20 φορείς της λίστας Σταμάτη-Μέχρι τρία πλασματικά έτη στους υπαλλήλους


Στην κατάργηση 14 φορέων και τη συγχώνευση έξι, εκ των οποίων εφτά ΝΠΙΔ, της γνωστής «λίστας Σταμάτη» που έχει δημοσιεύσει η aftodioikisi.gr, προχωράει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.  Στόχος, είναι το σχετικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να κατατεθεί στη Βουλή ακόμη και πριν την έλευση της τρόικας στις 21 Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κυριακάτικοΤύπο, θα περιλαμβάνει και τη δυνατότητα εξαγοράς τριών πλασματικών ετών για όσους υπαλλήλους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και αποχωρήσουν και δύο ετών για όσους ενταχθούν στη διαθεσιμότητα, ρύθμιση την οποία είχε επεξεργαστεί ο προηγούμενος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης αλλά δεν είχε προλάβει να φέρει στη Βουλή. Επιπλέον στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και τροποποιήσεις στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων.
Να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι των καταργούνται που καταργούνται οδηγούνται κατευθείαν σε απόλυση, ενώ σε καθεστώς διαθεσιμότητας εντάσσονται οι υπάλληλοι των οργανισμών που συγχωνεύονται εφόσον καταργηθούν οι θέσεις τους με βάση το νέο οργανόγραμμα.

Ποιοι είναι οι 20 φορείς:
Αυτοί που καταργούνται (14):
-Εθνικό Τυπογραφείο: Καταργείται και οι αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης
-Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ): Καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο υπουργείο Πολιτισμού
-Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών: Καταργείται και μετατρέπεται σε εργαστήριο
του τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
- Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών: Καταργείται και μετατρέπεται σε εργαστήριο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ
-Οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων: Καταργούνται Οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στο τμήμα Ρυθμιστικών Σχεδίων και Οικιστικών Συνόλων που υπάγεται στο ΥΠΕΚΑ
-Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής: Καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Αττικής
-Κεντρική Αγορά Πατρών: Καταργείται και οι αρμοδιότητες της μεταφέρονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
-Οργανισμός Κωπαΐδας: Καταργείται και οι αρμοδιότητες του μεταφέρονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
-Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μωριά»
-Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
-Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας
-Ανώνυμη Εταιρεία «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας»

Αυτοί που συγχωνεύονται (6):
-Ταμεία Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ): Θα συγχωνευθούν σε ένα νομικό πρόσωπο που θα ονομαστεί Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΕΤΕΑ)
-Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας : Συγχωνεύονται στο ΕΦΑΕΤ (Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας) που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο)

Άρχισε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, η πιλοτική λειτουργία από το υπουργείο Οικονομικών του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση...
των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αγορά και τη χρήση παραβόλων.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, στην πρώτη φάση λειτουργίας της εφαρμογής e-παράβολο, θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά παράβολα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στη συνέχεια θα εντάσσονται σταδιακά παράβολα από άλλους δημόσιους φορείς αποδέκτες παραβόλων.

Για την αγορά του e-παράβολου οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή «e-παράβολο». Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους τους πολίτες και επιχειρήσεις, χρήστες και μη χρήστες του Taxisnet.

Αναλυτικότερα, η διαδικασία περιλαμβάνει:

- Δημιουργία παράβολου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παράβολου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παράβολου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Στη συνέχεια, θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό παράβολο για να το καταθέσει στον φορέα.

- Πληρωμή παράβολου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του e- παράβολου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, με τον «κωδικό παράβολου» (σε κατάστημα της τράπεζας ή και στα εναλλακτικά δίκτυα- ΑΤΜ, Web banking και phone banking).

- Κατάθεση παράβολου στον φορέα: Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει- χρησιμοποιήσει το e- παράβολο στον φορέα και, στη συνέχεια, ο υπάλληλος του φορέα, θα κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του e-παράβολου μέσω της εφαρμογής.

Κατά τη φάση της πιλοτικής λειτουργίας, η κατάθεση του e-παράβολου μπορεί να γίνει δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πληρωμή. Στην επόμενη φάση, η εφαρμογή θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει άμεσα το ηλεκτρονικό παράβολο στον δημόσιο φορέα.

Σημειώνεται, ότι η εφαρμογή e-παράβολο υλοποιήθηκε από τις γενικές γραμματείες Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με άλλα υπουργεία και φορείς, καθώς και τις τράπεζες.

ileiapost.gr

Εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης * ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ 6.30 Μ.Μ. ΕΩΣ 9.30 Μ.Μ.



Με ανακοίνωσή της η διεύθυνση του εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης γνωστοποιεί σε κάθε εργαζόμενο ή άνεργο που επιθυμεί να αποκτήσει επαγγελματικές γνώσεις και επαγγελματική προοπτική σπουδάζοντας τις απογευματινές ώρες, ότι οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει και συνεχίζονται στις εγκαταστάσεις του σχολείου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Τ. Τερζοπούλου 150, καθημερινά από τις 6.30 μ.μ. έως και τις 9.30 μ.μ.

Τομείς - ειδικότητες:
·        Οικονομίας – Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
·        Πληροφορικής -Συστημάτων, Εφαρμογών και δικτύων ηλεκτρ. υπολογιστών
·        Μηχανολογίας – Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
·        Μηχανολογίας – Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού
·        Οχημάτων – Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου
·        Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων
·        Δομικών Έργων
·        Γεωπονίας
·        Σχεδιαστών
Δικαίωμα εγγραφής στην Α’ τάξη Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) έχουν οι εργαζόμενοι ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα και οι άνεργοι, οι οποίοι είναι απόφοιτοι Γυμνασίου. Οι απόφοιτοι Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου γράφονται απευθείας στην Β' Τάξη Σπουδών και παρακολουθούν μόνο μαθήματα ειδικότητας (απαλλάσσονται από τα γενικά μαθήματα), ώστε να αποκτήσουν Επαγγελματικό Πτυχίο Ειδικότητας.
Οι απόφοιτοι του Σχολείου αποκτούν ταυτόχρονα:
1. Απολυτήριο Λυκείου ισότιμο του Γενικού Λυκείου
2. Αναγνωρισμένο Επαγγελματικό Πτυχίο
3. Δικαίωμα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ και ΤΕΙ).
Οι επιτυχίες των αποφοίτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ (Α΄και Β΄ ομάδας σπουδών) κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη ήταν μεγάλες στις σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.
Πληροφορίες: Τ. Τερζοπούλου 150 (πριν από τον ΟΑΕΔ), τηλέφωνα: 2351047204 και 2351047985 και στον δικτυακό τόπο  http://epal-esp-kater.pie.sch.gr

Εγγραφές: Στο εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης, από 6.30 μ.μ. έως 9.30 μ.μ.


ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 
ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ


ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / Φιλική συνάντηση του Πιερικού Αρχελάου με την ακαδημία μπάσκετ από την Τιμισοάρα της Ρουμανίας

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φιλική συνάντηση του Πιερικού Αρχελάου
με την ακαδημία μπάσκετ
από την Τιμισοάρα της Ρουμανίας


Την ακαδημία μπάσκετ από την Τιμισοάρα της Ρουμανίας φιλοξένησε το πρωί του Σαββάτου ο Πιερικός Αρχέλαος.

Στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, έγιναν δύο παιχνίδια και αγωνίστηκαν αθλητές που γεννήθηκαν τα έτη 1999, 2000 και 2001.

Και στους δύο φιλικούς αγώνες νικήτριες ομάδες ήταν αυτές του Πιερικού Αρχελάου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες έγιναν σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, οι νεαροί αθλητές … φρεσκάρισαν τα αγγλικά τους και βέβαια δέχθηκαν και μια πρόσκληση για τη Ρουμανία, για μια αντίστοιχη συνάντηση.


Σλοβακία: Αυτοκτόνησε ο Σπίλαρ

Σοκ έχει προκαλέσει στη Σλοβακία και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ο θάνατος του πρώην διεθνή Σλοβάκου παίκτη, Μάρεκ Σπίλαρ.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αυτοκτονία, αλλά οι έρευνες από τις αρχές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η εφημερίδα «Novy Cas» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Σπίλαρ πήδηξε στο κενό από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στην πόλη Πρεσόφ, γεγονός που επιβεβαίωσαν οι αρχές της περιοχής, αλλά και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.
Σε πρώτη φάση έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ όπως διέρρευσε δεν υπήρχε δεύτερο πρόσωπο στο διαμέρισμα.
Ο Σπίλαρ αγωνίστηκε για μία διετία στην Κλαμπ Μπριζ (2003-2005) φορώντας 32 φορές την φανέλα της βελγικής ομάδας. Χρίστηκε 30 φορές διεθνής, ενώ έκανε το ντεμπούτο του το 1997.

Β΄ ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 1ης-Βαθμολογία-Επόμενη 2η αγωνιστική

Αποτελέσματα
∆ΙΑΣ ∆ΙΟΥ- ΠΥ∆ΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ   0-7

∆ΙΑΣ Α. ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  3-1

ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ -ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ  5-0

∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΣΒΟΡΩΝΟΥ  3-0

∆ΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ -ΕΘΝΙΚΟΣ  Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ  5-0


∆ΟΞΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΣ  Α. ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ  6-1

Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  6-2

Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ- ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ  Ν. ΕΦΕΣΣΟΥ  3-2

Βαθμολογία
1.Πύδνα Κίτρους  3
2.Διαγόρας Σεβαστής 3
3.Ταύρος Ελάφου 3
4.Δόξα Μοσχοχωρίου 3
5.ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης 3
6.Διόσκουροι 3
7.Δίας Α. Δημητρίου 3
8.Γ. Ολύμπιος Λόφου 3
9.Μακεδονικός Ν. Εφέσσου 0
10.Ατρόμητος Κατερίνης 0
11.Αναγέννηση Σβορώνου 0
12.Ακαδημία Κατερίνης 0
13.Όλυμπος Α. Σπυρίδωνα 0
14.Όλυμπος Βροντούς 0
15.Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 0
16.Δίας Δίου 0

Επόμενη 2η Αγωνιστική
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ ∆ΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΥ∆ΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ Π- .Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2012
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ - ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006
ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ ∆ΙΑΣ - ∆ΙΟΥ
ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ ∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ -
Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ ∆ΟΞΑ - 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ ∆ΙΑΓΟΡΑΣ - ΣΕΒΑΣΤΗΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ ΤΑΥΡΟΣ - ΕΛΑΦΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ: νταλίκα παρέσυρε στο θάνατο 27 ανθρώπους


Τουλάχιστον 27 νεκρούς άφησε πίσω της μία νταλίκα, που έπεσε πάνω σε πέντε αυτοκίνητα!
atixima1.jpg





Το τρομερό δυστύχημα έγινε στην επαρχία Kwa Zulu της Νότιας Αφρικής και το βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω Ίντερνετ, σοκάροντας τους πάντες.
atixima2.jpg

Δευτερόλεπτα πριν, τα αυτοκίνητα, τέσσερα minibus που λειτουργούσαν ως ταξί και ένα αυτοκίνητο, ήταν σταματημένα. Μόλις ξεκίνησαν, η νταλίκα έπεσε πάνω τους, σκορπώντας τον θάνατο...
atixima3.jpg

«Μαγειρεύουν» λουκέτο - εξπρές στον ΟΣΕ

«Μαγειρεύουν» λουκέτο - εξπρές στον ΟΣΕΤελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει αποστείλει η τρόικα για «λουκέτο» στον ΟΣΕ
Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο μνημόνιο, το κλείσιμο των ελληνικών σιδηροδρόμων.
Ο έλεγχος θα ξεκινήσει μετά το Σαββατοκύριακο των γερμανικών εκλογών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα εφημερίδας, στις Βρυξέλλες ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο η χώρα μας να μείνει, λόγω πολιτικής διαπραγμάτευσης, χωρίς δόση έως τα Χριστούγεννα.
Όπως ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, «το μεγαλύτερο πρόβλημα με το εσωτερικό έλλειμμα και το χρέος παραμένει η απασχόληση στο Δημόσιο».
Σύμφωνα με τον ίδιο «η περικοπή των μη απαραίτητων δομών είναι μακράν η καλύτερη επιλογή». Μία από τις βασικότερες μη απαραίτητες δομές είναι ο ΟΣΕ.
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ άνοιξε τη συζήτηση για το νέο χρηματοδοτικό πακέτο τονίζοντας δημοσίως ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές πλήρως το 2014 ενώ επεσήμανε την ανάγκη για φορολογική μεταρρύθμιση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κοινοτικός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι το Ταμείο επιθυμεί να περικόψει το δημόσιο χρέος κατά 10 ακόμα μονάδες έως το 2020.
Το μήνυμα είναι σαφές: Η διαπραγμάτευση για το ύψος του χρέους έχει ακόμα πολύ μέλλον...


ΦΡΙΚΗ: Την νάρκωσε και τη βίαζε για εννιά συνεχόμενες ώρες!

ΦΡΙΚΗ: Την νάρκωσε και τη βίαζε για εννιά συνεχόμενες ώρες!Ο Λόιντ Φίλιπς, 48 ετών, καταδικάστηκε την Παρασκευή σε 11 χρόνια φυλάκισης από βρετανικό δικαστήριο, καθώς κρίθηκε ένοχος για τη ρίψη ναρκωτικών ουσιών στο ποτό μίας κοπέλας, 22 ετών, και την επί εννέα ώρες βάναυση σεξουαλική της κακοποίηση, το 2011.
Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, ο Φίλιπς προσέφερε στην κοπέλα εν αγνοία της ένα κοκτέιλ από αλκοόλ και ναρκωτικά. Στη συνέχεια, τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του σε ένα μοτέλ κοντά στο στάδιο του Γουέμπλεϊ, λέγοντας στη ρεσεψιόν ότι πρόκειται για την κοπέλα του η οποία είχε μεθύσει και δεν ήταν σε θέση να κινηθεί ή να αντιδράσει. Αφού του παραχωρήθηκε ένα δωμάτιο, ο Φίλιπς την βίαζε κοπέλα επί εννέα ώρες.
Το επόμενο πρωί, τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι της, λέγοντάς της πως η ίδια είχε συναινέσει σε ό,τι είχε προηγηθεί, χωρίς να της δώσει λεπτομέρειες για το τι ακριβώς διημείφθη.
Όμως, όταν η επίδραση των ναρκωτικών και του αλκοόλ άρχισε να περνά, η νεαρή ένιωθε φριχτούς πόνους και μετέβη στο νοσοκομείο όπου κατέρρευσε , παρακαλώντας το νοσηλευτικό προσωπικό για βοήθεια. Οι γιατροί ειδοποίησαν την αστυνομία και ο Φίλιπς συνελήφθη με αποτέλεσμα την τωρινή του καταδίκη.
Την Παρασκευή, κατά τη διεξαγωγή της δίκης, το θύμα κατέρρευσε για ακόμη μία φορά, ενθυμούμενο τι πέρασε, ενώ επαναλάμβανε συνεχώς πως εδώ και δύο χρόνια, υποφέρει από συνεχείς εφιάλτες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/

Δείτε σε ποιες περιοχές οι εκπαιδευτικοί θα απεργήσουν

Δείτε σε ποιες περιοχές οι εκπαιδευτικοί θα απεργήσουνΤο πρώτο κουδούνι της χρονιάς πλησιάζει και οι συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης κάνουν πλέον ξεκάθαρο πως θα τηρήσουν σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο αγιασμός στις 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει κανονικά, ωστόσο το άνοιγμα των σχολείων δε θα κρατήσει πολύ καθώς μαθητές και γονείς θα έρθουν αντιμέτωποι με επαναλαμβανόμενες απεργίες. Πιο συγκεκριμένα, για τις 16 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται πενθήμερη απεργία, η οποία υποστηρίχθηκε στις ενώσεις καθηγητών (ΕΛΜΕ) από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Στον αντίποδα, οι συνδικαλιστές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κατέθεσαν προτάσεις για 48ωρη απεργία, που όμως δεν υπερψηφίστηκαν.
Το μεγάλο ερωτηματικό βέβαια αφορά το κατά πόσο οι καθηγητές θα ακολουθήσουν τις γραμμές των συνδικαλιστών για προσφυγή σε πολυήμερη απεργία, καθώς πλέον οι ημέρες απεργίας δεν πληρώνονται από το κράτος. Μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΟΛΜΕ, σε σύνολο 88 ΕΛΜΕ, είχαν πάρει αποφάσεις υπέρ της πενθήμερης απεργίας 49 ενώσεις. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις:
- Α Δυτ. Αττικής
- Α ΕΛΜΕ Αχαΐας
- Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου
- Α ΕΛΜΕ Έβρου
- Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
- Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων
- Β ΕΛΜΕ Αθήνας
- Β Δυτ. Αττικής
- Β ΕΛΜΕ Αθήνας
- Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
- Β ΕΛΜΕ Έβρου
- Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
- Γ Δυτ. Αττικής
- Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
- Δ Αν. Αττικής
- Δ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
- Ζ ΕΛΜΕ Αθήνας
- Ε Αν. Αττικής
- Ε ΕΛΜΕ Αθήνας
- Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
- ΕΛΜΕ Αν. Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
- ΕΛΜΕ Αργολίδας
- ΕΛΜΕ Βοιωτίας
- ΕΛΜΕ Δράμας
- ΕΛΜΕ Ελευσίνας
- ΕΛΜΕ Εορδαίας
- ΕΛΜΕ Εύβοιας
- ΕΛΜΕ Ηλείας
- ΕΛΜΕ Ημαθίας
- ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
- ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων
- ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
- ΕΛΜΕ Καρδίτσας
- ΕΛΜΕ Κέρκυρας
- ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης
- ΕΛΜΕ Κιλκίς
- ΕΛΜΕ Λάρισας
- ΕΛΜΕ Λέσου
- ΕΛΜΕ Λευκάδας
- ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου
- ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας
- ΕΛΜΕ Πειραιά
- ΕΛΜΕ Πέλλας
- ΕΛΜΕ Ρεθύμνου
- ΕΛΜΕ Σάμου
-ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου
- ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
-ΕΛΜΕ Χαλκιδικής
-ΕΛΜΕ Χανίων
Στην Ξάνθη, η τοπική ένωση αποφάσισε 24ωρη απεργία την ημέρα του αγιασμού, ενώ 48ωρη απεργία αποφάσισαν η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και η Β' ΕΛΜΕ Αχαΐας.
Η πανελλαδική απόφαση όλων των ενώσεων πάντως, θα ληφθεί τη Δευτέρα, όπου θα συναντηθούν οι πρόεδροι όλων των ΕΛΜΕ της χώρας και θα καθορίσουν την τελική τους στάση.


«Φωτιά» στα πορτοκαλί η Claudia!

Η Claudia Romani βρέθηκε σε παραλία του Miami και έγινε πανικός...

Newsbomb.gr | Εικόνα | Newsbomb.gr | Εικόνα | Newsbomb.gr | Εικόνα | Newsbomb.gr | Εικόνα |
Newsbomb.gr | Εικόνα |

Τι πρέπει να γίνει με βάση το Μνημόνιο, έως το τέλος Σεπτεμβρίου

Τι πρέπει να γίνει με βάση το Μνημόνιο, έως το τέλος ΣεπτεμβρίουΤο πλήθος των υποχρεώσεων που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει η χώρα έως το τέλος του έτους, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να λάβει τον Οκτώβριο και τη δόση του 1 δισ. ευρώ, περιγράφονται αναλυτικά στο μεταφρασμένο κείμενο του αναθεωρημένου Μνημονίου.
Σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας τον περασμένο Ιούλιο, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τα εξής:
1. Να παρουσιάσει τον αναλυτικό κατάλογο με τους φόρους υπέρ τρίτων που εισπράττει το Δημόσιο, και να τους καταργήσει ή να μεταφέρει τη σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης
2. Να νομοθετήσει το νέο καθεστώς φορολογίας της ακίνητης περιουσίας
3. Να εκπληρώσει τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης στο σκέλος των εσόδων και στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών
4. Να μεριμνήσει, προκειμένου οι τράπεζες να επικαιροποιήσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους και να τα υποβάλουν για επικύρωση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Παράλληλα, για να αποδεσμευθεί η επόμενη δόση του 1 δισ. ευρώ, πρέπει:
(1) να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση τουλάχιστον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, με βάση το πρόγραμμα κινητικότητας, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλων 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Δεκεμβρίου,
(2) να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου,
(3) να έχει ρυθμιστεί το θέμα των οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και να έχουν εκκαθαριστεί οι οφειλές αυτές έως το τέλος Σεπτεμβρίου, και
(4) να θεσπιστεί ο νέος Κώδικας Φορολογικής Δικονομίας.
Ειδικότερα, οι ανά μήνα υποχρεώσεις, βάσει του Μνημονίου, έχουν ως εξής:
*Έως το τέλος Σεπτεμβρίου
• Να υπάρχει πλήρης και αναλυτικός κατάλογος των φόρων και των εισφορών που θα καταργηθούν
• Να θεσπισθεί η νομοθεσία για το νέο καθεστώς φορολογίας ακίνητης περιουσίας.
• Να επικαιροποιηθούν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών
• Να εκπληρώνονται οι τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για την εισπρακτική διοίκηση.
• Να εκπληρώνονται οι τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.
*Έως το τέλος Οκτωβρίου
• Να εγκριθούν, η νέα οργανωτική δομή της Διοίκησης Εσόδων, ο αριθμός του προσωπικού, το σύστημα βαθμολόγησης και κατάταξης, καθώς και τα προσόντα και οι διαδικασίες διορισμού της διαχείρισης των φορολογικών εσόδων
• Να υιοθετηθεί το σύνολο της νομοθεσίας που απαιτείται για την εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας.
*Έως το τέλος Νοεμβρίου
• Να θεσπιστεί η νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο:
(α) τη διεύρυνση της βάσης των εισφορών
(β) την απλοποίηση του προγράμματος συνεισφορών μεταξύ των διαφόρων ταμείων, και
(γ) τη μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες. Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά έως την 1η Ιανουαρίου 2016.
*Έως το τέλος Δεκεμβρίου
• Να υπάρχουν τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για την εισπρακτική διοίκηση
• Να υπάρχουν τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών (προτεινόμενο)
• Να πραγματοποιηθούν, υπό την Τράπεζα της Ελλάδος, νέα «τεστ αντοχής» για τις τράπεζες
• Να υπάρχει στοχευμένος έλεγχος για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.


Read more: http://www.newsbomb.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους έχουν σταθερό τηλέφωνο...ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ!

Μπείτε και διαβάστε. Σας ενδιαφέρει όλους όσους έχετε σταθερό τηλέφωνο. Έτσι την έπαθα κι εγώ! 
Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μία...
διαδικασία όπου κάποιος – προφανώς πολύ "ευφυής" – έστησε έναν μηχανισμό για να εισπράττει 3 ευρώ ανά λεπτό από χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες καθημερινά; Συνολική διάρκεια κλήσης 10 λεπτά. Κόστος;;; 30 ευρώ.

Τη προσοχή σας σε ενα νέου είδους απάτη, που βρίσκει έδαφος τωρα τελευταία, σε βάρος των καταναλωτών, και έχει ως σκοπό, να τους αποσπά χρήματα απο το τηλεφωνικό λογαριασμό με δόλιες μεθόδους Συγκεκριμένα πρόκειται για τους αριθμούς 14546,  14ΧΧΧ  κ.λ.π  όπου σε καλεί κάποιος στο σταθερό σου, και σου ανακοινώνει ότι εχεις κερδίσει κάτι, και θα πρέπει ειτε να καλέσεις τον αριθμό 14546 είτε να πατήσεις κάποιο αριθμητικό πλήκτρο που υποθέτω οτι σε συνδέει μάλλον αυτόματα για να μάθεις τι είναι, και να παραλάβεις το δώρο σου. Με διάφορες παραπλανητικές εκφράσεις, τις περισσότερες φορές καταφέρνει το καταναλωτή να καλέσει το ως ανω νουμερο, όπου φυσικά διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κάτι σίγουρα κερδισμένο  άλλα θα πρέπει συνήθως να μπει σε κλήρωση κλπ .

Οση ώρα όμως μιλάει, η κλήση χρεώνεται  και μάλιστα με υπέρογκα ποσά για την εποχή μας, και προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να σε κρατήσουν όσο περισσότερο γίνεται στη γραμμή ώστε να σε χρεώσουν περισσότερο. Αποτέλεσμα όταν έρχεται ο λογαριασμός ανακαλύπτεις ότι έχεις χρεωθεί με ποσά της τάξης των 25-30 ευρώ κατα μέσο όρο για ένα τηλεφώνημα μόνο.

Επειδη το κόλπο είναι καινούργιο στην αγορά, δεν το ξέρει ακόμα ο πολύς κόσμος, και την πατάνε πολλοί.

Κάντε κλίκ στον παρακάτω αριθμό και δείτε όλα τα σχόλια από ανυποψίαστους συμπολίτες μας!!!

14546
www.whocallsme.gr
82 σχόλια: MEDIATEL SA

Πηγή: http://vatolakkiotis.blogspot.com

Στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020

Το Τόκιο θα είναι η πόλη που θα έχει την τιμή να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, όπως αποφάσισε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή...
στην τελετή που έγινε στο Μπουένος Άιρες.

Στην πρώτη ψηφοφορία της 125ης Συνόδου της ΔΟΕ, που διεξάγεται στο Μπουένος Αϊρες, η υποψηφιότητα της Μαδρίτης αποκλείσθηκε νωρίτερα από την συνέχεια του «χρίσματος».

Ταρακουνήθηκε η Κρήτη - Kι άλλος σεισμός με το καλημέρα

Δυνατή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο, ταρακούνησε την Κρήτη στις 7.59 σήμερα το πρωί...

Ο σεισμός καταγράφηκε στο Ηράκλειο 14χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της περιοχής του Πύργου και είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χλμ.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

flashnews.gr

Πρόσληψη 516 δασκάλων και 741 νηπιαγωγών - Επανάληψη στο ορθό - Ολα τα ονόματα

ΘΕΜΑ :Πρόσληψη 516 εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 741 εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου για το διδακτικό έτος 2013-2014ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
 
ΚΛΑΔΩΝ ΠΕ70 ΚΑΙ ΠΕ60
 
            ΜΑΡΟΥΣΙ, 07.09.2013
 
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟχοντας υπόψη
:
1.       Τις διατάξεις των άρθρων 12, 13, 14 και 17 παρ.4 και 5 του Ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167/30.09.1985 τ.Α’) «Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις»
Ν.2083/1992 (ΦΕΚ 159/1992 τ.Α΄) «Εκσυγχρονισμός της Ανώτατης Εκπ/σης»
3.       Τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν.2327/1995 (ΦΕΚ 156/1995 τ.Α΄) «Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και μετεκπαίδευσης εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις»
4.       Το άρθρο 6 του Ν.3027/2002 (ΦΕΚ 152/28.06.2002 τ.Α’) «Ρύθμιση θεμάτων Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει
5.       Το άρθρο 16 του Ν.3149/2003 (ΦΕΚ 141/10.06.2003 τ.Α΄) «Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Δημόσιες Βιβλιοθήκες και άλλες διατάξεις»
6.       Το άρθρο 1 παρ.8 του Ν.3194/2003 (ΦΕΚ 267/20.11.2003 τ.Α΄) «Ρύθμιση εκπαιδευτικών θεμάτων και άλλες διατάξεις»
7.       Το άρθρο 6 παρ.5 του Ν.3255/2004 (ΦΕΚ 138/22.07.2004 τ.Α΄) «Ρυθμίσεις θεμάτων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων»
8.       Το άρθρο 9 του Ν.3391/2005 (ΦΕΚ 240/04.10.2005 τ.Α΄) «Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και άλλες διατάξεις»
9.       Τις διατάξεις των άρθρων 2 και 6 του Ν.3454/2006 (ΦΕΚ 75/07.04.2006 τ.Α΄) «Ενίσχυση της οικογένειας και λοιπές διατάξεις»
10.    Τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν.3475/2006 (ΦΕΚ 146/13.07.2006 τ.Α΄) «Οργάνωση και λειτουργίας της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις»
11.    Τις διατάξεις του άρθρου 22 του Ν.3577/2007 (ΦΕΚ 130/08.06.2007 τ.Α΄) «Δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Ολοκληρωμένου Προγράμματος δια Βίου Μάθησης, ρύθμιση θεμάτων ιδιωτικής εκπαίδευσης και φορέων εποπτείας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλες διατάξεις»
12.    Τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν.3687/2008 (ΦΕΚ 159/1.08.2008 τ.Α΄) «Θέματα Προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλες διατάξεις»
13.    Τις διατάξεις των άρθρων 5, 6 και 9 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α΄) «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού-καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις»
14.    Τις διατάξεις του άρθρου 26 παρ.9β του Ν.3879/2010 (ΦΕΚ 163/21.09.2010 τ.Α΄) «Ανάπτυξη της Δία Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις»
15.    Τις διατάξεις των άρθρων 59 παρ.17 και 60 παρ.4ζ του Ν.3966/2011 (ΦΕΚ 118/24.05.2011 τ.Α΄) «Θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και λοιπές διατάξεις»
16.    Τις διατάξεις της αριθμ. 35557/Δ2/09.04.2003 (ΦΕΚ 465/17.04.2003 τ.Β΄) Ρυθμιστικής Απόφασης «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών για τις ανάγκες λειτουργίας των δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει
17.    Την αριθ. 49104/Δ1/10.04.2013 (ΦΕΚ 1017/24.04.2013 τ.Β΄) Υπουργικής Απόφασης «Παράταση μεταβατικής περιόδου του άρθρου 9 παρ.1 του ν.3848/2010 για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση»
18.    Την αριθ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.10/92/οικ.26986/20.11.2012 εγκριτική απόφαση της επιτροπής του άρθρου 2 παρ.1 της αριθ. 33/2006 Π.Υ.Σ. (ΦΕΚ 288/Α/2007)
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Προσλαμβάνουμε 516 εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 741 εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών ως προσωρινούς αναπληρωτές με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου για να καλύψουν διδακτικές ανάγκες των σχολείων των περιοχών πρόσληψης Α/θμιας Εκπ/σης, όπως αναφέρονται στους συνημμένους πίνακες.
                Οι προσλαμβανόμενοι θα τοποθετηθούν με απόφαση των Διευθυντών των Δ/νσεων αυτών σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, όπου προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, για το οποίο προσλαμβάνονται (2013-2014).
                Ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης, η οποία ορίζεται από τη Δευτέρα 9 έως και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013.

                (Αριθ. βεβ. Υ.Δ.Ε.  Υ.ΠΑΙ.Θ.  …/.......2013)