ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

σχυρός, διπλός, μεταμεσονύκτιος σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ Βόρεια της Χαλκίδας

Ισχυρός, διπλός, μεταμεσονύκτιος σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ Βόρεια της Χαλκίδας 
Ι.Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε μεγάλη...
ακτίνα λόγω του μικρού εστιακού βάθους τους - Αντιληπτές στην Αθήνα αλλά και μια ευρύτερη περιοχή από την Πελοπόννησο έως τη Θεσσαλία - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, εντάσεως 5,1 βαθμών η καθεμία, με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους, έγιναν αισθητές στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Εύβοιας, λίγο μετά τη 1:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στο Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο, 81 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μαλεσίνας στο νομό Φθιώτιδας και του Προκοπίου στο νομό Ευβοίας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η πρώτη δόνηση έγινε στη 01:06 τα ξημερώματα της Τρίτης. Τρία λεπτά αργότερα στη 01:09 σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση ιδίου μεγέθους 5,2 βαθμών επίσης από τον ίδιο εστιακό χώρο στην περιοχή της Εύβοιας. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 21 χιλιόμετρα.

Η αρχική εκτίμηση του αυτόματου συστήματος κατέγραψε τις δύο μεγάλες δονήσεις στους 5,2 βαθμούς, ωστόσο η προκαταρκτική επίλυση λίγη ώρα αργότερα έδωσε 5,1 βαθμούς.

Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί, σε μία μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θεσσαλία, λόγω του μικρού εστιακού βάθους τους, όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα στο Twitter, ο σεισμός προέρχεται από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Αταλάντης. Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στο Mega, τονίζοντας ότι το ιστορικό του ρήγματος της Αταλάντης οδηγεί στην εκτίμηση ότι θεωρητικά είναι απίθανο να ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο ρήγμα στο άμεσο μέλλον με έναν μεγάλο σεισμό.

«Το φαινόμενο του διπλού σεισμού δεν είναι πρωτόγνωρο και με αυτήν την έννοια δεν προκαλεί ανησυχία» ανέφερε επίσης ο κ. Λέκκας.

Μετά τις δύο πρώτες μεγάλες δονήσεις, ακολούθησαν τουλάχιστον τέσσερις μικρότεροι σεισμοί, από το ίδιο επίκεντρο, μεγέθους άνω των 3,5 βαθμών. «Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι τέσσερις σεισμικές δονήσεις, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενο» είπε ο κ. Λέκκας.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. Ωστόσο, οι δυνάμεις της θα βρίσκονται σε επιφυλακή τις επόμενες ώρες για κάθε ενδεχόμενο.

Διίστανται οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα στο Twitter, ο σεισμός προέρχεται από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Αταλάντης. Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στο Mega, τονίζοντας ότι το ιστορικό του ρήγματος της Αταλάντης οδηγεί στην εκτίμηση ότι θεωρητικά είναι απίθανο να ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο ρήγμα στο άμεσο μέλλον με έναν μεγάλο σεισμό.

«Το φαινόμενο του διπλού σεισμού δεν είναι πρωτόγνωρο και με αυτήν την έννοια δεν προκαλεί ανησυχία» ανέφερε επίσης ο κ. Λέκκας.

Μετά τις δύο πρώτες μεγάλες δονήσεις, ακολούθησαν τουλάχιστον τέσσερις μικρότεροι σεισμοί, από το ίδιο επίκεντρο, μεγέθους άνω των 3,5 βαθμών. «Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι τέσσερις σεισμικές δονήσεις, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενο» είπε ο κ. Λέκκας.

Δεν αποκλείει έναν νέο μεγαλύτερο σεισμό από την περιοχή του Ευβοϊκού Κόλπου, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Άκης Τσελέντης. Όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης, ο κόσμος πρέπει να προσέχει, γιατί η περιοχή που έδωσε τις δύο δονήσεις τα ξημερώματα είναι μεγάλης σεισμικότητας.

Πάντως ο κ. Τσελέντης διευκρίνισε ότι το επίκεντρο του σεισμού δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης, είναι πολύ κοντά σ' αυτό όμως. Εκτίμησε, επίσης, ότι σεισμοί σαν τους σημερινούς δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν το ρήγμα της Αταλάντης.

Την άποψη ότι το επίκεντρο των σημερινών σεισμών δεν βρίσκεται στο ρήγμα της Αταλάντης αλλά λίγο νοτιότερα και κοντά σε αυτό, διατύπωσε και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ιστιτούτο, Γιώργος Δρακάτος.

ΒΗΜΑ

Φάκελο με πέντε ύποπτα ματς έστειλε η UEFA.Η ΕΠΟ έλαβε φάκελο από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία με πέντε «ύποπτα» παιχνίδια..

Φάκελο με πέντε ύποπτα ματς έστειλε η UEFA

στη φετινή Σούπερ Λιγκ και το Κύπελλο Ελλάδας, σύμφωνα με τη «Δίκη στον ΣΚΑΪ». 
Όπως αναφέρθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή, το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα και από τα όσα έδειξε το σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης της εταιρείας Sport-radar, με την οποία συνεργάζεται η UEFA, τα πέντε «ύποπτα» ματς είναι τα:
Ολυμπιακός - Βέροια 3-0, Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3, ΠΑΟΚ - Βέροια 4-1 και Ολυμπιακός - Πανθρακικός 5-1 και ένα Κυπέλλου, το Ηρακλής Ψαχνών - Ατρόμητος 0-1.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συνεργάζεται με την εταιρία Sport-radar, η οποία έχει το δικό της σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ματς ΠΑΟΚ - Βέροια 4-1 υπήρχε αντίστοιχος ισχυρισμός και από την εταιρία Federbet, η οποία δεν συνεργάζεται με την UEFA, αλλά με την ισπανική λίγκα.
Ο υπερβολικός στοιχηματισμός είναι αυτός που έκανε την Sport-radar να «επιλέξει» τους συγκεκριμένους αγώνες.
gazzetta.gr

ΛΙΤΟΧΩΡΟ : ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΛΟΓΩ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ".ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΤΟΥ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ


Με αποχώρηση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης "Συνδυασμός Ευθύνης" του Γιώργου Φαρμάκη, "Λαϊκή Συσπείρωση" της Κατερίνας Κουρίτα και "Αλλαγή Πορείας" του Άρη Ρεμπατσιού έγινε χθες το βράδυ η έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δίου Ολύμπου στο Λιτόχωρο. Οι αποχωρήσεις έγιναν σε  ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί η συνεδρίαση ορίσθηκε, από την πλειοψηφούσα "Ολύμπια Συμμαχία" του δημάρχου Κώστα Δημόπουλου, χθες 17 Νοεμβρίου, ημέρα επετείου του "Πολυτεχνείου". 
Στη συνεδρίαση παρέμεινε και δεν αποχώρησε η παράταξη "ΑΛΗΘΕΑ" του Κώστα Δημητριάδη.
Μετά τις αποχωρήσεις των δημοτικών παρατάξεων η συνεδρίαση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Χούντα και παραλλαγή


Και τώρα... ξηλωθείτε


Aπό την Παρασκευή αρχίζουν να μετρούν οι ρήτρες σε βάρος του Δημοσίου, καθώς η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε εσπευσμένα στην υπογραφή της σύμβασης για τημεταβίβαση του Ελληνικού, παρά το εξώδικο της Επιτροπής για το μητροπολιτικό πάρκο, με το οποίο λίγες ώρες πριν ενημέρωνε ότι ετοιμάζεται να προσβάλει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Ανάλογη κίνηση έχει προαναγγείλει μέσω της «Εφ.Συν.» η Περιφέρεια Αττικής. Την αιφνιδιαστική υπογραφή της σύμβασης κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΝάντια Βαλαβάνη, η οποία κάλεσε γι’ άλλη μία φορά τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου...
να ασχοληθεί με την οικονομική πλευρά της υπόθεσης.
     
Νέος ιδιοκτήτης του φιλέτου των 6.200 στρεμμάτων είναι η «Hellinikon Global», με έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου (!), που συγκρότησαν η Lamda Development του ομίλου Λάτση, η κινεζικών συμφερόντων Fosun και η αραβική Al Maabar με έδρα το Αμπού Ντάμπι, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων.
     
Ολα σε ένα
      
Η επτασφράγιστη, ακόμη και για βουλευτές, σύμβαση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες για επικύρωση με τη γνωστή διαδικασία του ενός άρθρου, που απαγορεύει την τροποποίηση επιμέρους ρυθμίσεων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Με την υπογραφή της όμως αρχίζουν να τρέχουν οι προθεσμίες και ο ανάδοχος αποκτά το δικαίωμα να ζητήσει αποζημιώσεις από το Δημόσιο για κάθε καθυστέρηση από τις υπηρεσίες του, όπως η Πολεοδομία και η Αρχαιολογία.
     
Οι πρώτες απαντήσεις ενάντια στο ξεπούλημα έρχονται από τα κινήματα της ευρύτερης περιοχής. Η Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό οργανώνει δύο τοπικές πορείες, η πρώτη στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 30/11 στον σταθμό του Μετρό στην Αργυρούπολη, ενώ προγραμματίζεται και δεύτερη για το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου. Κοινά αιτήματα, να μην προχωρήσει η οικοπεδοποίηση του Ελληνικού και να διαμορφωθεί σε πάρκο υψηλού πρασίνου, με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό και στην παραλία του Αγίου Κοσμά. «Το Ελληνικό δεν πωλείται», αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο, που ετοιμάζει κινητοποιήσεις «για την αποτροπή της κυβερνητικής αλλά και της δικαστικής αυθαιρεσίας».
     
13 λεπτά της ώρας άντεξε το παραμύθι της ανάπλασης!
      
Οι δυσάρεστες εξελίξεις δημοσιοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ που επισημοποιούσε την υπογραφή της σύμβασης. Το Ταμείο, μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, που υπολογίζει την επενδυτική αξία του Ελληνικού στα 2,9 δισ. ευρώ, έσπευσε να απολογηθεί, γιατί η συμφωνία πώλησης γίνεται στο ένα τρίτο της τιμής! Ανακοίνωσε ότι το τίμημα ανέρχεται στα 915 εκατ. ευρώ, παραλείποντας βεβαίως να σημειώσει ότι θα καταβληθεί σε βάθος δεκαετίας, ενώ προσθέτει ότι ο ανάδοχος έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση «απαραίτητων έργων σε επίπεδο υποδομών», που δεν κατονομάζει, αλλά υπολογίζει σε 1,2 δισ. ευρώ.
     
Υστερα από 13 λεπτά, η Lamda Development άθελά της αδειάζει το ΤΑΙΠΕΔ, αφού στην πανηγυρική ανακοίνωση κάνει λόγο για επενδύσεις αστικής ανάπλασης άνω των 8 δισ. ευρώ, χωρίς να δεσμεύεται για έργα υποδομής! «Ξεχνά» επίσης τη δική της ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο θα εισπράξει 2 δισ. από φόρους, προφανώς γιατί αποκαλύφθηκε το Λουξεμβούργο. Προαναγγέλλει πάντως ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 2%, περίπου 70.000 θέσεις εργασίας και ένα εκατομμύριο νέους τουρίστες τον χρόνο. Το τελευταίο όμως είχε συνδεθεί με τη λειτουργία καζίνου στην περιοχή του Αγίου Κοσμά.
    
Χαρά Τζαναβάρα από efsyn

Εγώ, Κρατάω, την Ουσία κι Ονειρεύομαι!


Αφορμή γι’ αυτό το σχόλιο ήταν ένας διάλογος που είχαμε κάτι φίλοι, όχι στο διαδίκτυο αυτή τη φορά, αλλά πίνοντας τσάι και καπνίζοντας τους ναργιλέδες μας σε ένα συριακό καφενείο στην πλατεία Εξαρχείων. Ο λόγος ήταν για τον Σύ.Ριζ.Α. και για τον άγαρμπο τρόπο, με τον οποίο σκαρφαλώνει η ηγετική του ομάδα, στο απότομο βουνό της εξουσίας.

Να σας πω κι εγώ τη γνώμη μου, τους είπα, που είμαι εξωτερικός παρατηρητής και...
που στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω ούτως ή άλλως Συ.Ριζ.Α. στη λογική που λέει ότι το "μη χείρον βέλτιστο", αυτές τις ζοφερές στιγμές που μας αξίωσε ο μοχθηρός μας Θεός, να ζήσουμε.

Πράγματι, συμφωνήσαμε, ο Συ.Ριζ.Α. έχει ενσωματώσει τις ελπίδες ενός πλειοψηφικού ρεύματος συμπολιτών μας, που ελπίζουν ότι με κάποιον τρόπο μυστικιστικό και άδηλο, ο Αλέξης, θα μας οδηγήσει, σαν σύγχρονος Μωυσής, στη Γη της Επαγγελίας κι ότι όλοι μαζί, θα ξαναγυρίσομε γρήγορα πίσω στην εύφορη κοιλάδα των τεμπέληδων. Πίσω, στην εποχή που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα...

Όχι ότι είναι απατηλό αυτό το όνειρο ούτε και σημαίνει ότι πρέπει να πιστεύομε όλους αυτούς που μας λένε  ότι θα μας χρειαστούν δεκαετίες για να γυρίσουμε πίσω στην εύφορη κοιλάδα. Ανοησίες λένε αυτοί, και κινδυνολογούν όλοι τους, επειδή έχομε την τύχη να ζούμε στην ομορφότερη πατρίδα του κόσμου κι επειδή δεν έχουν χαθεί ακόμα όλα. Προλαβαίνομε ακόμα να σώσουμε τον τόπο μας και την παρτίδα, χωρίς να χαθεί μια ολόκληρη γενιά ούτε και περισσότερες.

Μόνο που ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με παπλώματα για να ξαπλώσουν οι τεμπέληδες, αφού τώρα πια έχει κοπεί οριστικά η πίστωση από τους φραγκοφονιάδες, τους κουτόφραγκους.

Δεν έχει τολμήσει να μας το πει ακόμα ο Συ.Ριζ.Α., αλλά θα είναι δύσβατος, αυτός ο δρόμος της επιστροφής. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, τα δημοσκοπικά στοιχεία, εφόσον οι δημο(σ)κόποι δεν έχουν άδικο, καταδεικνύουν αυτό που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ούτε οι σύντροφοι του Συ.Ριζ.Α. ούτε κανείς: την καθολική μας διαπίστωση, ότι μόλις η μία στις τρεις Ελληνίδες και τους Έλληνες εμπιστεύονται σήμερα τον Συ.Ριζ.Α. παρά τον ζόφο των ημερών που ζούμε. Άρα, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που ζουν στο όνειρο της τηλεμεταφοράς μας στον Κήπο της Εδέμ, εκατό ή τόσες περίπου μέρες μετά την άφιξη του Αλέξη στην κορυφή του όρους των δακρύων και της εξουσίας -δεν είναι ούτε και αρκετοί.

Άρα, χρειάζεται ανασκευή του αφηγήματος, προκειμένου να πεισθούμε να του παραδώσουμε εμείς ο Έλληνες, του Αλέξη, τα ηνία της εξουσίας.

Η μοναδική βεβαιότητα που έχουμε γι’ αυτόν τον δρόμο που είμαστε εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να τραβήξουμε, είναι ότι οι τεμπέληδες, όχι μόνο είναι υποχρεωμένοι να περπατήσουν στην ανηφοριά κι αυτοί, αλλά ότι κι όλοι μας, πρέπει να ζαλωθούμε τα συντρίμμια των ζωών μας, μαζί και από μία ή δύο -κατά πόσο αντέχει ο καθένας μας- χειρολαβές ενός από τα αναρίθμητα φορεία που μας περιμένουν για την μεταφορά των τραυματιών.

Τραυματίες πολλοί, αυτού  του ιδιότυπου πολέμου που έχει κηρυχτεί από το ευρω-ιερατείο  κατά της πατρίδας μας, αλλά όχι μόνον κατ' αυτής -διότι δεν μπορεί να μην τα βλέπετε- θα τα βλέπετε κι εσείς αυτά που γίνονται παντού κι από παλιά, σε όλον τον κόσμο!
     
Υπάρχουμε όλοι εμείς που λέμε ότι είναι άδικο για τον Συ.Ριζ.Α. να επωμιστεί ολόκληρη την ευθύνη κι όλο το δυσανάλογα μεγάλο βάρος της αναγκαίας ανασυγκρότησης, που είναι το ζητούμενο. Έτσι κι εμείς, όπου κι όπως μπορούμε, οφείλουμε να τους στηρίζουμε τους συντρόφους του Σύ.Ριζ.Α.  επειδή έτσι έχει αποφασίσει μια μεγάλη, κρίσιμη πλειοψηφία και διότι δεν μπορούμε να κάνομε διαφορετικά ούτε μπορούμε να παραβλέψομε τα ίδια τα λόγια του Αλέξη: «Συγκλίσεις, όχι στην βάση της ιδεολογικής καθαρότητας, ούτε στην βάση της ευκαιριακής συμπόρευσης. Αλλά στην βάση της καθαρής και πραγματικής πολιτικής αξιοπιστίας.»

"Αξιοπιστία", είναι η λέξη-κλειδί εδώ!

Ατυχώς, συμβαίνουν διάφορα τινά: Σε άλλες περιοχές ο οργανισμός του Συ.Ριζ.Α. είναι  κλειστός σαν στρείδι, μην τύχει και χαθεί η ισορροπία των εσωτερικών πολιτικών διεργασιών, αλλού προσπαθούν τα στελέχη του. με ακτιβισμό, να ενεργοποιήσουν τις κοινότητές μας κατά του ξεπουλήματος που συμβαίνει ετούτες τις ζοφερές ώρες, χωρίς σχεδόν ποτέ να το καταφέρνει -κι αλλού ανοίγει τις πόρτες για να μαζεύονται εντός του, ορισμένοι άνθρωποι που είναι χειρότεροι κι από τα σκουπίδια που μαζεύει η δυνατή νυχτερινή βροχή προς την πλατεία Κουμουνδούρου!

"Αξιοπιστία", είναι η λέξη κλειδί εδώ, λοιπόν, αλλά όλο και περισσότερο αυξάνονται οι ανησυχίες μας για την αξιοπιστία αυτών των ορειβατών που έχουν ξαμώσει με κάποιες αξιώσεις, την κορυφή του βουνού της εξουσίας.

Αυτοί -τα πρόσωπα δηλαδή, έχουν την μικρότερη σημασία, θα πει κανείς. Μπορεί κι εσύ να εκνευρίζεσαι βλέποντας τους διάφορους εκδορείς της νοημοσύνης μας να πλαισιώνουν τον Συ.Ριζ.Α., αλλά ανάμεσά σε όλους αυτούς, καμιά  φορά βρίσκονται και μερικά καλοκομμένα διαμαντάκια της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Αλλά, πάντως, συμφωνούμε: τα πρόσωπα δεν έχουν την μεγαλύτερη σημασία, όταν υφίστανται πολιτικές αρχές και -υπό τις έκτακτες συνθήκες- ο ανάλογος σχεδιασμός.

Πολιτικές και σχεδιασμός, λοιπόν, όμως εμείς όλοι, οι απ' έξω από τον χωρό, όχι μόνο ξέρομε πολλά τραγούδια, αλλά βλέπομε κιόλας: αυτό μόνο που δεν βλέπουμε κι όλο περιμένομε, είναι το σκαρίφημα της πορείας που σκοπεύει να προτείνει ο Συ.Ριζ.Α., το οποίο προφανώς δεν είναι ακόμα ούτε συμφωνημένο ούτε έτοιμο.

Ας ανασκουμπωθούν λοιπόν οι αγκιτάτορες, να συμμαζευτούν και οι ακτιβιστές από τους δρόμους, για να διοχετεύσουν την ενέργειά τους προς τα μέσα και για να πείσουν οι ίδιοι τους δικούς τους συντρόφους, να αφήσουν κατά μέρος τις κόνξες και την εμμονή με τις καρέκλες τους -κι όλοι μαζί να κάνουν το προ πολλού περιλάλητο κάλεσμα προς την κοινωνία –χωρίς να ξεχνάνε ότι και το face control στις πόρτες τους, έχει κι αυτό τη σημασία του, ορισμένες φορές. 

Και, πάραυτα,  να πιάσουνε δουλειά. Τώρα! Θα έπρεπε από προχθές να έχουν στρωθεί κάτω και να δουλεύουν, αλλά ας μην μεμψιμοιρούμε γι’ αυτά που δεν έγιναν , αφού ποτέ δεν είναι αργά. Εγώ, λοιπόν, επιμένω: κρατάω, την ουσία κι ονειρεύομαι!  

Υ.Γ. Τα πρόσωπα βέβαια, όταν είναι σημαίνοντα, έχουν κι αυτά τη σημασία τους…

H σύνθεση είναι από την OKTANA
Alexandros Raskolnick από my-pillow-book

Αν απ' το διορθωμένο Ε9 προκύψει επιστροφή φόρου τότε τρως πρόστιμο 100ευρώ για να μάθεις να κάνεις μαγκιές στο κράτος

Diana Krall - Just The Way You Are

Τι έδειξε έρευνα για τη συναισθηματική νοημοσύνη των γυναικών

Η «κακή» πλευρά υπάρχει σε όλες τις γυναίκες

Η συναισθηματική ωριμότητα μιας γυναίκας δεν έχει καμία σημασία, όταν πρόκειται για… παραβατική συμπεριφορά.

Μία νέα έρευνα, που διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Πλίμουθ, αναφέρει ότι η πλειοψηφία των νεαρών γυναικών θα εμφανίσει κάποια μορφή αντικοινωνικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της εφηβείας, ανεξάρτητα από το αν διαθέτει υψηλά ή χαμηλά επίπεδα συναισθηματικής νοημοσύνης.

Αντίθετα, στα νεαρά αγόρια η παραβατικότητα εμφανίζεται όταν χαρακτηρίζονται από χαμηλά επίπεδα συναισθηματικής νοημοσύνης.

Πιο ειδικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας αποκαλύπτουν, ότι οι άντρες με χαμηλά επίπεδα συναισθηματικής νοημοσύνης είναι πιο πιθανό να καταφύγουν στη βία και την επιθετικότητα, συγκριτικά με εκείνους που διαθέτουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη.

Σε ό,τι αφορά όμως τις γυναίκες, τόσο εκείνες με χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη, όσο και εκείνες με υψηλή, είναι το ίδιο πιθανό να εμφανίσουν αντικοινωνική ή παραβατική συμπεριφορά.

Οι ψυχολόγοι διαπίστωσαν, ότι κατά τη διάρκεια της εφηβείας και στις αρχές της τρίτης δεκαετίας της ζωής των γυναικών, υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην προσμονής της προσοχής από τρίτους και την αντικοινωνική συμπεριφορά.

Οι ερευνητές πίστευαν μέχρι τώρα, ότι όσες γυναίκες χαρακτηρίζονται από υψηλά επίπεδα συναισθηματικής νοημοσύνης –ωριμότητα- έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να ελέγχουν τη συμπεριφορά τους. Ωστόσο, η έρευνά τους έδειξε, ότι εκείνες που είχαν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη εμφάνισαν μια υψηλή τάση για επίδειξη αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Βουτιά θανάτου για 44χρονο στην Κυψέλη

Βουτιά θανάτου για 44χρονο στην Κυψέλη



Οι πυροσβέστες τον ανέσυραν νεκρό από το φωταγωγό

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 44χρονος αλλοδαπός στην Κυψέλη, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο φωταγωγό της πολυκατοικίας στην οδό Σκοπέλου 32. 

Το πτώμα του εντοπίστηκε περίπου στις 7 το πρωί, όταν οι γείτονες ειδοποίησαν την πυροσβεστική.

Οι πυροσβέστες τον ανέσυραν νεκρό από το φωταγωγό στις 8:30.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Ούτε ένας εισαγγελέας που να φοράει παντελόνια και να υπηρετεί το Σύνταγμα!


ΨΕΥΤΙΑ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ..


Στο Μητροπολιτικό Μουσείο Κίτρους Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ



      Μια ακόμα αξιέπαινη δραστηριότητα συνεχίζει και ολοκληρώνει στις 28 Νοεμβρίου 2014 ο Ιεροκήρυκας και Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Ιωακείμ Οικονομίκος, γνωστός για την ευαισθησία του και στα θέματα πολιτισμού.
      Ως άριστος γνώστης του αντικειμένου με την ιδιότητα πλέον του ξεναγού, παρουσιάζει και αναλύει στους επισκέπτες του Μητροπολιτικού Μουσείου Κίτρους τα εκθέματα των νομισμάτων τα οποία προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Αναστασίου Τερζή.
      Η έκθεση που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας τιτλοφορείται ΄΄ από το τάλαντο, στο ευρώ, νομίσματα του κόσμου ΄΄ και περιλαμβάνει νομίσματα από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.
      Στις προθήκες του Μουσείου ο επισκέπτης αντικρίζει αντίγραφα νομισμάτων από την Αρχαιοελληνική και Βυζαντινή περίοδο αλλά και από διάφορα μέρη του κόσμου.
      Κυρίαρχο νόμισμα της έκθεσης η δραχμή, από το έτος 1830 έως το 2002.
      Μέχρι σήμερα την έκθεση έχουν επισκεφθεί σημαντικός αριθμός σχολείων της περιοχής, καθώς και πολίτες που αναπολούν στιγμές από τη νομισματική εικόνα της χώρας μας αλλά και από την παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά.     
      Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014.
      Ανήσυχος και δημιουργικός ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ σφραγίζει με τις πολιτιστικές του αναφορές την πνευματική διαδρομή του τόπου μας, αφήνοντας παρακαταθήκη ένα σημαντικό έργο στην ταυτότητα του Πιερικού ορίζοντα.

      Άξιος συγχαρητηρίων.

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ – ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 58-49


Πρώτη νίκη, και πολύ σημαντική, για τον Βατανιακό που, όμως, έδειξε και πάλι τις αδυναμίες του. Αντίπαλός του ο Αετός Κιλκίς που η μέχρι στιγμής πορεία τους δείχνει ότι πιθανόν να είναι βασικός αντίπαλος για την αποφυγή της επικίνδυνης ζώνης του υποβιβασμού. Οι Κατερινιώτες ξεκίνησαν δυναμικά το πρώτο δεκάλεπτο. Είχαν καλές επιλογές στην επίθεση και αρκετά σφιχτή άμυνα. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν σαφώς πιο ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά με πολλά λάθη εκατέρωθεν. Οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με 32-22. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με πολλά λάθη στην επίθεση και με άσκοπα φάουλ στην άμυνα έδωσαν το δικαίωμα στους πιο σταθερούς σε απόδοση φιλοξενούμενους να μειώσουν το σκορ μέχρι και τους 4 πόντους και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Στο τέλος όμως, η ανωτερότητα σε εμπειρία των Κατερινιωτών σε σχέση με την κούραση των παικτών του Αετού έδωσαν την πρώτη νίκη για φέτος στον Βατανιακό.
Αρκετά  λάθη από την διαιτησία Ντόγκα και Χρυσάφη, εις βάρος και των δύο ομάδων.
Τα δεκάλεπτα:20-11, 12-11, 10-15, 16-12.

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Τσαϊτουρίδης):Κοτσιμπέλης 2, Βασιλειάδης, Γαλανός, Φαρμάκης, Βουτσακόπουλος 19(1), Πόσιος 6,  Φελεκίδης 11(3), Μαχαιρίδης, Κωστόπουλος 6, Τζήμας 5, Ανδρειάς 5, Ακερμανίδης 4.

ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ (Κούτρης):Τσάτσης, Ανανιάδης 3, Χειρούλης 2, Ψωμιάδης, Σαμαράς, Βαιτσούδης 2, Μανουσαρίδης 7(1), Μαργαριτίδης, Τρυπίλλας, Σιδηρόπουλος 29(3), Ηλιάδης 6, Τριανταφύλλου.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 19-11-2014

http://www.olympiobima.gr/files/temp//EE394A068555B29CD5D1DC33C4B13E86.jpg 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για εξ” αναβολής αγώνες.Οι εξ΄ αναβολής αγώνες Α΄ και Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας που είχνα προγραμματιστεί να γίνουν..
την Τετάρτη 19-11-2014, δηλαδή:
1.- «25η ΜΑΡΤΙΟΥ» – «ΠΥΔΝΑ» Κίτρους                                γήπεδο 25ης Μαρτίου  ώρα 15:00
2.- «Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ» – «ΑΚΑΔΗΜΙΑ» Πλαταμώνα         γήπεδο Σβορώνου      ώρα 15:00
3.- «ΕΘΝΙΚΟΣ» Κατερίνης – «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» Σεβαστής            γήπεδο Ι. Καλλιανίδης ώρα 15:00
4.- «ΕΛΠΙΣ» Ανδρομάχης – «ΕΘΝΙΚΟΣ» Ν. Κεραμιδίου        γήπεδο Ανδρομάχης   ώρα 15:00,


δέν θα διεξαχθούν, αφού η ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ εφαρμόζειτην ΠΡΌΣΦΑΤΗ απόφαση της ΕΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΟΡΙΣΕΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ σε κάθε πείσημο παιγνίδι της αρμοδιότητάς της.
http://ethnikosneoukeramidiou.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Η δημοτική αρχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου  «φρόντισε» να μας υπενθυμίσει ότι δεν έχει καμιά σχέση με τους αγώνες του λαού και προγραμμάτισε δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου (ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2015 και τακτική συνεδρίαση με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη) την ημέρα τιμής και μνήμης από τον  ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Η απόφαση αυτή το λιγότερο προκλητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες λαού  θα βρίσκονται στις συγκεντρώσεις και θα διαδηλώνουν με τα επίκαιρα -περισσότερο από ποτέ- συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το δ.σ. του  Δίου-Ολύμπου θα συνεδριάζει μέσα σε «κλειστές αίθουσες» και θα «συζητά»  τον προϋπολογισμό του δήμου, ο οποίος είναι κομμένος και ραμμένος στις επιταγές της Κυβέρνησης και τις ΕΕ. Έναν προϋπολογισμό βαθιά ταξικό και αντιλαϊκό που δεν ανταποκρίνεται ούτε  στο ελάχιστο στις ανάγκες ζωής της λαϊκής οικογένειας.
 Η νέα διοίκηση του δήμου «ξεχνά»  ότι και ο φετινός γιορτασμός βρίσκει το λαό μας χωρίς ψωμί, χωρίς παιδεία, με κουτσή και ψευδεπίγραφη ελευθερία, αφού αυτή αφορά μόνο την ασυδοσία του κεφαλαίου. «Ξεχνά» την ανεργία, την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία,  τη φτώχεια, τα σχολεία χωρίς ούτε ένα ευρώ, τα χαράτσια, τα υψηλά δημοτικά τέλη, τον ΕΝΦΙΑ, τους πλειστηριασμούς που έρχονται.  «Ξεχνά» ή παραβλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής συγκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο των «συμμάχων» της χώρας, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ  και δείχνει μόνο ένα δρόμο : το δρόμο του οργανωμένου αγώνα ενάντια  στα νέα μέτρα που προωθούν το κεφάλαιο και τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, ενάντια στο σύστημα που γεννά χούντες και φασισμό, φτώχεια και ανεργία, πολέμους και δυστυχία.
Η δικαιολογία ότι δεν υπήρχε χρόνος για τη συνεδρίαση είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου  σας καλούμε,  να αναβάλετε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως στοιχειώδες δείγμα σεβασμού απέναντι στους λαϊκούς αγώνες τιμώντας την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας.
Τούτες οι στιγμές είναι  στιγμές ευθύνης όπου κρίνεται ο καθένας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Κατερίνα Κο

Η Γενιά του Πολυτεχείου: Μύθοι και Αλήθειες



Τιμή σε κείνους που στη ζωή τους … όρισαν να φυλλάττουν Θερμοπύλες… 

Γράφει ο Παναγιώτης Κεΐσογλου
Συμπληρώνονται φέτος, 41 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ελληνικός λαός, με μπροστάρη τη νεολαία, έσπασε τον γύψο, που οι δικτάτορες έβαλαν στην Ελλάδα, τον Απρίλη του 67’.
Το κυρίαρχο σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αλλά και η απαίτηση για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ κωδικοποίησαν τις διεκδικήσεις και τα οράματα του ελληνικού λαού. Οι νεκροί του Πολυτεχνείου έγιναν «το λίπασμα της λευτεριάς», συνεχιστές της θυσίας του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Σωτήρη Πέτρουλα, στο βωμό του αγώνα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η εξέγερση σηματοδότησε την «αρχή του τέλους» της ξενοκίνητης χούντας και αναμφισβήτητα υπήρξε η πιο φωτεινή πράξη αντίστασης σε μια σκοτεινή επταετία για τον τόπο.
Η 17η Νοέμβρη του 1973 δεν αποτελεί απλώς ένα χρονικό ορόσημο, αλλά πολύ περισσότερο ένα διαχρονικό σύμβολο διεκδικήσεων του νεολαιίστικου και του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο. Οι αγώνες της δεκαετίας του ’60 ενάντια στο κράτος και το παρακράτος της Δεξιάς αλλά και η άνοιξη της Πράγας και ο γαλλικός Μάης του ’68 είναι οι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας μαζικών διεκδικήσεων των λαών για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Η γενιά του πολυτεχνείου και η αμφισβήτηση
Aν υπάρχει μια γενιά αμφιλεγόμενη, πολυσυζητημένη και από πολλούς χαρακτηριζόμενη ως υπερεκτιμημένη, είναι σίγουρα αυτή του πολυτεχνείου. Πέρα όμως από την καθαρά υποκειμενική απόδοση ενός χαρακτηρισμού υφίσταται ένα γεγονός αντικειμενικό κι αναμφισβήτητο με τεράστια σημασία: Είναι η γενιά που καθόρισε την πορεία και την τύχη της μεταπολιτευτικής Ελλάδος. Κι αυτός ακριβώς είναι ο θρίαμβος και το αμάρτημά της ταυτόχρονα. 
Τον άδολο αγώνα του φοιτητικού κινήματος, ως πράξη αντίστασης και προσπάθεια κατάρρευσης ενός λαομίσητου πολιτικού καθεστώτος ,δε μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς, πως θα μπορούσε άλλωστε; Ούτε το γενικότερο κλίμα απαξίας απέναντι στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ούτε ο εκφυλισμός αυτού μπορούν να επισκιάσουν τη μεγάλη συνεισφορά του κινήματος για την πτώση της δικτατορίας. Κι όποιος, ορμώμενος από τις άστοχες πολιτικές κινήσεις και μόδες των τελευταίων μηνών, νοσταλγεί αυτήν τη μαύρη περίοδο κι όλους τους εθνικοπαράφρονες εκφραστές της, είναι επιεικώς ανιστόρητος, επικίνδυνος και σπιλώνει τον αγώνα αυτών που μόχθησαν για τα κεκτημένα όλων. 
Η μετέπειτα πολιτική πορεία κι επιλογές όσων συμμετείχαν όμως σε αυτόν τον αγώνα, τους οποίους το πέρασμα του χρόνου κατάφερε να ξεγυμνώσει φανερώνοντας το πραγματικό τους ποιόν, είναι αντικείμενο άξιο σχολιασμού και κριτικής μελέτης.
Από τα πέντε μέχρι τουλάχιστον και τα δεκαοκτώ, ένα κακοστημένο εκπαιδευτικό σύστημα μας βομβαρδίζει ανελέητα με έννοιες συνταγματικά κατοχυρωμένες μεν, ουτοπικές δε όπως δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία, ισότητα. Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας (αν και πολλές φορές τούτα τα δύο τυχαίνει να μη συμβαδίζουν) βιωματικά κι εμπειρικά, αποδεικνύεται περίτρανα ότι εφαρμογή όλων των παραπάνω δεν υφίσταται, κι εδώ ακριβώς -στο ανεφάρμοστο- έγκειται η ασαφής, αόριστη κι ουτοπική τους φύση. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για την κατάρρευση του μύθου περί Άγιου Βασίλη αλλά για κάτι βαθύτερο, που στοιχίζει κάτι παραπάνω από μία στιγμιαία παιδική απογοήτευση.
Όλα τα ανωτέρω δεν είναι άσχετα με το θέμα το οποίο πραγματεύομαι. Αντιθέτως, αν το καλοσκεφθεί κανείς γι αυτά τα ιδανικά χάθηκαν ψυχές που δε νοιάστηκαν για καμία υστεροφημία, απλά κάηκαν από τη φωτιά του ονείρου στο οποίο πίστεψαν. Ψυχές που διαδήλωναν ειρηνικά στα κιγκλιδώματα την ώρα που ένα τανκ γκρέμιζε την πόρτα. Κι έφυγαν τόσο αθόρυβα, από την πίσω πόρτα, σα να μην ήθελαν να ενοχλήσουν την ιστορία που αδιάκοπα συνέχισε να γράφει τις σελίδες της όπως τη βολεύει. Άλλωστε, οι πραγματικοί ήρωες κρύβονται ενσυνείδητα ταπεινά στις κρυφές σελίδες της ιστορίας, σε αυτές με τα ψιλά γράμματα. Στα παράθυρα και τις τηλεοράσεις βρίσκονται μόνο οι κακές τους απομιμήσεις. 
Αυτές οι κακές απομιμήσεις επωμίστηκαν όλη τη δόξα. Και μετατρέποντας την ιερή ιδέα του πολυτεχνείου σε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, μεταλλάχθηκαν σε αρχιπολιτικάντηδες διαρκούς θητείας την τελευταία τριακονταετία. Οι εναπομείναντες αυτοί είναι οι δήμιοι πολλών μετέπειτα γενεών. Το απωθημένο φαίνεται να λειτούργησε λίγο παραπάνω στην περίπτωση τους και κατ’ αυτόν τον τρόπο βιάστηκαν και παρερμηνεύτηκαν οι εύθραυστες έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Νομοτελειακά βέβαια το πέρας του χρόνου επιφέρει ένα σχετικό συμβιβασμό. Ξεθωριάζει η ζωντάνια κι ενέργεια του νιάτου, αυτό είναι ανθρώπινο, κατανοητό και μη κατακριτέο. Αντιθέτως προκλητικό είναι το γεγονός πως η ιστορία δυστυχώς δε διδάσκει αλλά συνεχίζει αδιάλειπτα τον κύκλο της, για τον απλούστατο λόγο ότι παραποιείται, πλάθεται και χρησιμοποιείται σαν ένα κομμάτι πλαστελίνης..
Ανεξαρτήτως των συνθηκών κάθε γενιά κρίνεται από τις πράξεις της, που επιπλέον είναι και μη αναστρέψιμες. Ανέκαθεν η πράξη προηγείται της ουσίας, κι υπάρχει η δυνατότητα ατομικά και συλλογικά, να πράξουμε μη παραλείποντας να σκεφτούμε το μη αναστρέψιμο των συνεπειών τους. Κατανοώντας αυτήν τη μεγάλη αλήθεια αυτομάτως αποκτάται ένα εφόδιο ζωτικής σημασίας για τη δύσκολη νέα πορεία. Πορεία της οποίας θα ηγείται ένα μεγάλο outsider: Η γενιά των τετρακοσίων ή τριακοσίων ευρώ, της ανεργίας, της απάθειας, της αποβλάκωσης ή του facebook. Αλλά αν θέλετε την άποψή μου, δεν υπάρχει καταλληλότερος χαρακτηρισμός από αυτόν της πλέον παρεξηγημένης γενιάς που καλείται να ξεπλύνει της αμαρτίες μιας άλλης, ιστορικής μεν αμφιβόλου προσφοράς δε, αυτής του Πολυτεχνείου.

Τα μυνήματα του σήμερα
Σήμερα, τα μηνύματα εκείνων των εξεγέρσεων δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιορίζονται σε επετειακές εκδηλώσεις και σε μια ξύλινη «αγωνιστική» ρητορική. Η μονόπλευρη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, με γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, επιτείνει την ύπαρξη ενός κόσμου με διαφορετικές ταχύτητες και διαφορετικές αφετηρίες. Η ειρήνη, η δημοκρατία και οι ατομικές ελευθερίες καταστρατηγούνται, άλλοτε απροκάλυπτα και άλλοτε συγκαλυμμένα με «παγκοσμιοποιημένες προπαγάνδες». Η παιδεία, η εργασία η κοινωνία γενικότερα δέχονται επίθεση και υπόκεινται στις λογικές των μονόδρομων του νεοφιλελευθερισμού.

Στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού και της «παγκοσμιοποίησης» προβάλλει η ανάγκη της παγκόσμιας αφύπνισης των νεανικών συνειδήσεων, η ανάγκη αγώνα για δημόσια αγαθά στην υπηρεσία των πολλών, αυτοδιάθεση των λαών, εκδημοκρατισμό και ειρηνική συνύπαρξη.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA 2014»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη    

                                                                                 Κατερίνη, 17  Νοεμβρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                   Η  Περιφερειακή  Ενότητα  Πιερίας
στην 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA 2014»

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Η Πιερία  ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς της Ελλάδας»


Με θετικά αποτελέσματα για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, έπεσε η αυλαία της  30ης Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού  «Philoxenia 2014» , που πραγματοποιήθηκε από 13-16 Νοεμβρίου 2014, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Μέσα από τον ενιαίο εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, που αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τα αγαθά της εύφορης πιερικής γης, τις ποικίλες μορφές θεματικού τουρισμού και αναμφισβήτητα το  απαράμμιλης φυσικής ομορφιάς τοπίο, με τον επιβλητικό Όλυμπο.


Οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Πιερία αλλά και ευρύτερα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από το τουριστικό υλικό που διανεμήθηκε και από τις πληροφορίες που παρείχαν 0ι υπάλληλοι των τμημάτων τουρισμού. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού της ΠΚΜ, κ. Ιωάννης Γιώργος, με τη συνεχή του παρουσία στο περίπτερο  και τις  επαφές με επαγγελματίες του κλάδου και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, παρουσίαζαν με τον καλύτερο τρόπο το στρατηγικό σχεδιασμό της ΠΚΜ στον τομέα του τουρισμού,   για την ανάδειξη της περιφέρειας και την αύξηση της τουριστικής κίνησης,  με την επικοινωνία του  brand name “Very Macedonia” , που ήδη έχει κατακλύσει την τουριστική αγορά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχτηκε πλήθος επισκεπτών στο stand της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το χορευτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων,  που παρουσίασαν ο  Σύλλογος  Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" και ο  Ποντιακός Σύλλογος  Δήμου Μεθώνης "Ο ΠΟΝΤΟΣ", αναδεικνύοντας την παραδοσιακή πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.

Την προοπτική της ανάπτυξης και προώθησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος σε νέες και διεθνείς αγορές αλλά και την προσέλκυση περισσότερων Ελλήνων τουριστών υποστήριξε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς. Άλλωστε, επεσήμανε ότι με την επέκταση της τουριστικής περιόδου θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας και η περιοχή θα αναπτυχθεί οικονομικά.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η  εναρκτήρια εκδήλωση της «Philoxenia 2014», με θέμα «Ο τουρισμός στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Δημιουργώντας τουριστική συνείδηση» που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA 2014 και του έργου “MEDROUTE – Mediterranean Route for Tourism and Culture”, για την προβολή  της ΠΚΜ  ως τουριστικό προορισμό 12μηνης βάσης και την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού,  που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης όλες τις εποχές του χρόνου,  στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Το stand της Π.Ε.Πιερίας επισκέφθηκαν η  Υπουργός Τουρισμού, κ.  Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ.  Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Π.Κ.Μ., ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού,  κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακοί παράγοντες, φορείς κ.α.

Restart Greece | ΘρΑκη Διήμερο Δωρεάν Σεμινάριο


για την Επανεκκίνηση της Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα
27 & 28 Νοεμβρίου 2014 | Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης | Θράκη

Είσαι φοιτητής η νέος που ετοιμάζεσαι να μπεις στην αγορά εργασίας;
Είσαι άνεργος;
Είσαι εργαζόμενος που ανησυχεί για το μέλλον;
Είσαι επιχειρηματίας και θες να μάθεις πώς θα εξελίξεις την επιχείρησή σου;

Στην Ελλάδα, που επιχειρεί να ξεπεράσει τις διαμορφούμενες συνθήκες, λύσεις εξ ουρανού δεν υπάρχουν. Ωστόσο, υπάρχουν ευκαιρίες για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας μέσα από έξυπνες κινήσεις και σωστή ενημέρωση σε πρακτικά θέματα.

Restart Greece, Πέμπτη 27 & Παρασκευή 28 Νοεμβρίου
στην Αλεξανδρούπολη.

Το “Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης" - (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), διοργανώνει διήμερο Σεμινάριο προσανατολισμένο στην πληροφόρηση και αντιμετώπιση κρίσιμων, πρακτικών ζητημάτων του επιχειρείν και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων.
Ομιλητές με σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία δίνουν πρακτικές συμβουλές για τη χρηματοδότηση, το σωστό στήσιμο μιας επιχείρησης, τους κινδύνους και κυρίως τις ευκαιρίες που δίνει η έξυπνη διαχείρισή της.

Στη διημερίδα θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές ενότητες:

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου:
  • Στήσιμο Επιχείρησης (προεργασία):
Προετοιμάζοντας την έναρξη: έρευνα αγοράς, profit & loss analysis, monitoring ανταγωνισμού, swot analysis, Business Plan κ.α.
Επίσης: ποια είναι η πιο σωστή και ευέλικτη εταιρική μορφή για τη δική σας Επιχείρηση; Πώς απλοποιούμε τη σύνθετη γραφειοκρατία; Τρόποι για να κρατάμε το Budget χαμηλό.

  • Διαχείριση και Οργάνωση της Επιχείρησης
Το Management της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας
Πώς προσαρμοζόμαστε στην αλλαγή; Πώς διαχειριζόμαστε τα προβλήματα; Πώς επιλέγουμε προσωπικό και συνεργάτες (in house, εξωτερικοί συνεργάτες κ.α.); Ποια η δυσκολία της διαχείρισης της επιτυχίας και της ανάπτυξης μίας επιχείρησης;

  • Τεχνολογία στην Υπηρεσία της Επιχείρησης: μία πολύτιμη, οικονομική βοήθεια
Ψηφιακή διαχείριση, e-Banking, έξυπνοι τρόποι επικοινωνίας (Teleconference, Shared Documents κ.α.), οικονομική δημιουργία ιστοσελίδας.

Παρασκευή 14 Μαρτίου
  • Χρηματοδότηση: -Υπάρχουν χρήματα; – Δεν είναι πολύπλοκο;
Ενημερωθείτε και ρωτήστε όσα θα θέλατε για παραδοσιακούς και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης όπως, Εθνικούς Πόρους, Ε.Σ.Π.Α., Δάνεια επιχειρηματικότητας, Crowdfunding, Leasing κ.α.

  • Το Επόμενο Βήμα της Επιχείρησης:
Διαχείριση Ηλικίας άνω των 50 ετών, Μεταβίβαση της επιχείρησης από γενιά σε γενιά, Είσοδος Εταίρων, Συγχώνευση, Πέρασμα στην ψηφιακή μορφή της επιχείρησης, ανάπτυξη ανεξάρτητης (Spin Off) δραστηριότητας.

  • Προωθώντας την Επιχείρηση:
Δοκιμασμένοι και νεοεμφανιζόμενοι τρόποι promotion της επιχείρησης για να σας μάθουν περισσότεροι πελάτες.


Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Κρατήστε εύκολα θέση μέσω του https://www.eventora.com/en/Events/restart-greece-thrace

Restart Greece Πέμπτη 27 & Παρασκευή  28 Νοεμβρίου 2014 | Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης | Θράκη
www.restart-greece.gr
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αλεξανδρούπολης

Τα ΚΤΕΛ Νομού Έβρου θα υποστηρίξουν την εκδήλωση ως "Χορηγός Μεταφοράς” παρέχοντας δωρεάν μετακίνηση σε όλους τους συμμετέχοντες με την επίδειξη της εγγραφής τους μέσω του eventrora


Facebook.com/restartgreececonference

www.restart-greece.gr