ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η Μαρίνα Σάζη με τα ερυθρόλευκα στο ΟΑΚΑ


Ντύθηκε στα ερυθρόλευκα, πήρε μια μπάλα και φωτογραφήθηκε στο ΟΑΚΑ.
Ο λόγος για την τραγουδίστρια και μοντέλο Μαρίνα Σάζη που έκανε μια ιδιαίτερη αθλητική φωτογράφιση για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρωταθλητής».

Διαθήκη



Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Δεν θα έχουμε την μίζερη συνήθεια των θνητών να μπούμε σε ξύλινο φέρετρο. Την τελευταία στιγμή θα έχουμε την ευλογία να αναπνεύσουμε τον αέρα που φέρνουν τα δέντρα της χώρας στα πνευμόνια μας. Θα πατάμε την ώρα εκείνη στο χώμα που μάθαμε να σηκωνόμαστε και εκεί θα πέσουμε… όρθιοι.

Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Αυτοί που έζησαν με το καρδιοχτύπι της ψυχή τους και όχι με την λιποψυχία της καρδιά τους δεν έχουν την ευλογία να τους ανάβουν κερί. Δεν είχαν την κατάρα άλλωστε να χωρέσουν σε αριθμούς φορολογικού μητρώου αλλά ούτε και την ευκολία να αποδεχθούν την παράδοση και την οπισθοχώρηση όταν τα κύματα των «εθνικών» βαρβάρων κατέβαιναν κατασπαράζοντας τα Ιερά μας.

Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Ένας χορός Πυρρίχιος θα είναι η τελευταία μας μάχη. Ο ένας δεμένος στις φλέβες του άλλου και τα μάτια καρφωμένα στον Ελληνικό Ουρανό που άντεξε να κοιτά τον κατ' εξακολούθηση βιασμό της Γης που μας γέννησε.

Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Η τελευταία μας μεταλαβιά θα είναι το βλέμμα του συντρόφου μας που μέσα σε ένα δάκρυ χωράει όλους τους ωκεανούς της πίστης προς το Δίκαιο. Αυτό θα μεταλάβουμε και με αυτό θα πορευτούμε ήσυχοι αφού χώρεσε το στόμα μας τόσο μεγάλο όγκο Δικαιοσύνης.

Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Απλά γιατί τις κηδείες μας τις παρακολουθήσαμε να εκτελούνται ενώ είμαστε εν ζωή. Είδαμε το κορμί μας να τρώγεται από δίποδα σκουλήκια, είδαμε τα φυλαχτά μας να αρπάζονται από δίποδα αρπαχτικά, είδαμε να καταστρέφουν ό,τι χτίσαμε με κόστος Ελπίδας, είδαμε να φτύνουν στους τάφους μας ενώ ακόμα η καρδιά μας χτυπούσε. Είδαμε πως είναι ο πραγματικός θάνατος.

Γι’ αυτό εμείς δεν θα πεθάνουμε. Δεν χώρεσε η ήσυχη ύπαρξή μας στα χαρτοφυλάκια τους. Δεν θα χωρέσει, λοιπόν, ούτε η ηχηρή απουσία μας.

Πηγή Simple Man 

Σπάνιο φυτό με σαρκώδη χείλη για φίλημα!


H Psychotria Elata, κοινώς γνωστή ως Hooker Lips ή Hot Lips Plant ξεχωρίζει για το σχήμα και το χρώμα των φύλλων της: φωτεινό κόκκινο, ενώ μοιάζουν με δύο σαρκώδη χείλη!

Αυτό το παράξενο φυτό μπορεί να μοιάζει με έργο κάποιου εκκεντρικού art director παρόλα αυτά αποτελεί εξ ολοκλήρου δημιούργημα της φύσης που ξεχωρίζει στο φυσικό βασίλειο.

Βρέθηκε στα τροπικά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, στην Κολομβία, στην Κόστα Ρίκα, στον Παναμά και στο Εκουαδόρ και το σχήμα της χρησιμεύει στην προσέλκυση των επικονιαστών, συμπεριλαμβανομένων των πεταλούδων αλλά και των πτηνών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως αυτό το εξαιρετικό λουλούδι κινδυνεύει με εξαφάνιση εξαιτίας της ανεξέλεγκτης αποψίλωσης των δασών στις προαναφερθείσες χώρες. Ωστόσο γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία του έστω κι αν κανείς δεν θα τολμούσε να το… φιλήσει!
perierga.gr

ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ «ΣΥΡΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ»


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Δοκιμαστικά πλήγματα που εντάσσονται στην προετοιμασία ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης κατά της Συρίας με στόχο να διευκολυνθούν οι Αραβες μισθοφόροι και οι Σύροι αντικαθεστωτικοί να καταλάβουν την εξουσία στη Δαμασκό και να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς πειθήνιο όργανο του Τελ Αβίβ, ήταν οι δύο σοβαρότατες από πολιτική σκοπιά επιθέσεις του Ισραήλ με πυραύλους εναντίον της συριακής πρωτεύουσας.
Πέρα από τα προπαγανδιστικά παραμύθια περί πλήγματος των Ισραηλινών κατά ιρανικών πυραύλων που δήθεν προορίζονταν για την πανίσχυρη πολιτικοστρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.Τη Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου, οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού. Την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου, βομβάρδισαν το όρος Κασιούν, έδρα της προεδρίας του Μπασάρ αλ – Ασαντ και καρδιά του στρατιωτικού επιτελείου του καθεστώτος. Σύμφωνα με πληροφορίες ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών, επλήγησαν αποθήκες όπλων της 4ης Μεραρχίας που διοικείται από τον Μαχέρ αλ – Ασαντ και η 105η Ταξιαρχία που ανήκει στις επίλεκτες δυνάμεις της Δημοκρατικής Φρουράς. Αυτές οι στρατιωτικές μονάδες συγκαταλέγονται στις πιο πιστές και αφοσιωμένες του συριακού καθεστώτος. Με άλλα λόγια, οι Ισραηλινοί δοκίμασαν την αντιπυραυλική άμυνα σε κάποια από τα πιο κρίσιμα σημεία για το συριακό καθεστώς και σίγουρα είναι ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα, καθώς διαπίστωσαν ότι είναι πλέον διάτρητες οι αμυντικές ικανότητες του καθεστώτος Ασαντ.
Αυτό ενδέχεται να σημαίνει ότι την κατάλληλη στιγμή το Τελ Αβίβ θα είναι σε θέση να εξοντώσει και τον ίδιο τον Μπασάρ αλ – Ασαντ. Θεωρείται πάντως απίθανο οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι να αναλάβουν αυτοί να ανατρέψουν -χρησιμοποιώντας το ΝΑΤΟ- το καθεστώς Ασαντ κατά το πρότυπο που ακολούθησαν στη Λιβύη, όταν ανέτρεψαν τον Καντάφι. Πρώτα πρώτα η Συρία δεν έχει κοιτάσματα πετρελαίου ή φυσικού αερίου για να αρπάξουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, όπως έκαναν στη Λιβύη. Επειτα, αν ανατρέψουν τον Ασαντ, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι μισθοφόροι του σκοινιού και του παλουκιού που έχουν μαζέψει από όλες τις αραβικές χώρες θα πάρουν την εξουσία στη Δαμασκό.
Εξελίξεις κατά το πρότυπο του Ιράκ είναι πολύ πιθανότερες. Με άλλα λόγια, δεν αποκλείεται καθόλου να διεισδύσουν στη Συρία Ιρανοί μαχητές, οι οποίοι σε συνεργασία με υπολείμματα του στρατού του Ασαντ να διεκδικήσουν και ίσως να καταλάβουν την εξουσία. Μια τέτοια εξέλιξη, η οποία ταυτόχρονα θα αποσταθεροποιούσε πλήρως και την αμερικανική κατοχή του Ιράκ και θα έφερνε σε σχεδόν άμεση αντιπαράθεση την Τεχεράνη με το Τελ Αβίβ, θα προκαλούσε συνθήκες γενικευμένου πολέμου σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Η ακροδεξιά ηγεσία του Ισραήλ επιθυμεί σφοδρότατα κάτι τέτοιο, έχοντας την αυταπάτη ότι έτσι θα μπορέσει να καθυποτάξει το Ιράν. Η αμερικανική κυβέρνηση όμως δεν έχει κανένα λόγο να επιδιώξειγενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, όπου δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ανατραπούν τα καθεστώτα κάποιων εμιράτων του Κόλπου ή να εξεγερθούν με ιρανική υποκίνηση και στρατιωτική βοήθεια οι Σαουδάραβες σιίτες στις πετρελαιοφόρες βορειοανατολικές περιοχές της χώρας τους, προκαλώντας εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου παγκοσμίως, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Από την άλλη πλευρά όμως, αν για οποιονδήποτε λόγο προκληθεί στρατιωτική σύρραξη σε οποιοδήποτε σημείο του Κόλπου, οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στείλουν όσες εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες χρειαστούν για να ελέγξουν την κατάσταση.
Θα πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη περιπέτεια με εντελώς άγνωστη έκβαση, καθώς είναι εντελώς αδύνατον για την Ουάσιγκτον να καταλάβει στρατιωτικά το Ιράν. Επιπροσθέτως, η αμερικανική επιρροή στην Αίγυπτο έχει αποδυναμωθεί τόσο ώστε να μην είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσει να αντέξει σε γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ βεβαίως και εξοπλίζουν μυστικά τους υποτιθέμενους και τους πραγματικούς αντικαθεστωτικούς της Συρίας. Φυσικά και τους παρέχουν συγκαλυμμένη στρατιωτική εκπαίδευση. Βεβαίως και υποχρεώνουν τους εμίρηδες του Κόλπου να τους μισθοδοτούν και να πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους για τον εξοπλισμό τους. Είναι αυτονόητο ότι τους καλύπτουν πολιτικά, ακόμη και όταν αυτοί οι «κατσαπλιάδες» χρησιμοποιούν χημικά όπλα και προσπαθούν να αποδώσουν τη χρήση τους στο καθεστώς Ασαντ. Αλλο αυτό όμως και εντελώς άλλο πράγμα ένας πόλεμος στη Μέση Ανατολή.
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Δευτέρα 13 Μαίου 2013

Η επικείμενη απεργία των καθηγητών και το… απόγειο της υποκρισίας!



αντιστεκομαστε

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Τον δάσκαλο, τον δάσκαλο
αυτόν τον σαρδανάπαλο
να σταματήσει πια να δασκαλεύει
με λόγια σαν και τούτα της φωτιάς
πως όποιος για το δίκιο δεν παλεύει
θα ζει και θα πεθαίνει σαν ραγιάς
(Κ. Βίρβος)
Αυτοί που έβαζαν και βάζουν πλάτες για τη ραγδαία υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης ανέλαβαν εργολαβικά,  ενόψει της επικείμενης απεργίας των καθηγητών στις εξετάσεις,  αφενός να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίων των καθηγητών και αφετέρου να στρώσουν το δρόμο στην Κυβέρνηση, για να προχωρήσει σε μία ακόμη επιστράτευση εργαζομένων.
Είναι τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων, είναι οι ακριβοπληρωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι, είναι οι ελεύθεροι σκοπευτές του συστήματος, που, με το αζημίωτο φυσικά,  έχουν ξαμοληθεί για να παίξουν και στην συγκεκριμένη περίπτωση  επάξια τον γκεμπελίστικο ρόλο τους!
Όλοι αυτοί, σε κάθε κρίσιμη στιγμή, αναλάμβαναν εργολαβικά να ρίξουν το ανάθεμα, τη λάσπη, να φορτώσουν τις ευθύνες για την πορεία της εκπαίδευσης αποκλειστικά και μόνο στους εκπαιδευτικούς και φυσικά πάντα να βγάζουν λάδι τις κυβερνητικές πολιτικές, που με πλήρη συναίσθηση  και  με μελετημένο σχέδιο διέλυαν τη δημόσια εκπαίδευση!  Η μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών  ήταν και είναι πάντα ο κύριος στόχος τους! Άσχετα αν αυτό επιμελώς προσπαθούν να το κρύψουν!
Αν διερευνήσει  κανείς την πορεία της δημόσιας εκπαίδευσης, από την μεταπολίτευση και μετά, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ότι κάθε πέρσι και καλύτερα, το  κάθε φέτος και χειρότερα!
Είπαν ότι έφταιγε η επετηρίδα, βάσει της οποίας γινόταν  οι διορισμοί των εκπαιδευτικών στο δημόσιο και την κατάργησαν, αφού… έπεισαν γι αυτό την κοινή γνώμη. Όμως η κατάργηση της επετηρίδας τους έλυνε τα χέρια, όχι μόνο για να   μπάζουν ημετέρους από το παράθυρο αλλά και για να διευρύνουν  την εκλογική τους πελατεία, δίνοντας ελπίδες και υποσχέσεις σε πολύ περισσότερους!
Ο  «διαγωνισμός» του ΑΣΕΠ ήταν στην ουσία γι αυτούς  το προπέτασμα καπνού. Αυτοί  ταυτόχρονα ήδη είχαν σχεδιάσει και  δεύτερο τρόπο μοριοδότησης ημετέρων  μέσω των τοποθετήσεών  τους ως αναπληρωτών  ή ωρομίσθιων!  Έτσι δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο αυτούς που πήγαιναν στο διαγωνισμό μόνο με τις δικές τους πλάτες!
Ήξεραν πολύ καλά οι κυβερνώντες ότι η υποβάθμιση και η διάλυση στη συνέχεια της δημόσιας εκπαίδευσης απαιτούσε στηρίγματα στο εσωτερικό του κλάδου και φρόντιζαν να τα δημιουργήσουν.
Η μέθοδος των αποσπάσεων αποδείχτηκε πολύ αποδοτική.  Συσσώρευαν, μέσω των αποσπάσεων,  σε κεντρικούς νομούς εκατοντάδες εκπαιδευτικούς,  χωρίς οι περισσότεροι να έχουν αντικείμενο δουλειάς. Αυτοί,  στην πλειοψηφία τους, έδιναν γη και ύδωρ στους κυβερνώντες. Από αυτούς οι κυβερνητικές παρατάξεις   στελέχωναν  σε μεγάλο βαθμό  τα ψηφοδέλτια τους.
Για την ιστορία να ειπωθεί ότι υπήρχαν απομακρυσμένα σχολειά που μισθοδοτούσαν καθηγητές περισσότερους των μαθητών  που φοιτούσαν σ’ αυτά! Όμως αυτοί που έκαναν τέτοιους διορισμούς, οι ίδιοι που κυβερνούν και σήμερα,  επίορκοι δεν χαρακτηρίστηκαν!   Επίσης να ειπωθεί ότι πολλοί από τους εν λόγω εκπαιδευτικούς δεν είχαν αντικρύσει ποτέ το σχολείο που τους μισθοδοτούσε!  Οι περισσότεροι απ’ αυτούς απολάμβαναν…  τη θαλπωρή των γραφείων των διευθύνσεων,  στις οποίες ήταν αποσπασμένοι!
Όλα τα παραπάνω κατ’ επανάληψη είχαν καταγγελθεί αλλά οι καταγγελίες πνίγονταν από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές,  από τους μεγαλοδημοσιογράφους, από  τα ελεγχόμενα από τους κυβερνητικούς υποστηρικτές  ΜΜΕ. Απ’ όλους αυτούς που  και σήμερα δείχνουν ότι…  ανησυχούν για τις εξετάσεις των μαθητών, για το… μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και χύνουν χολή ενάντια σ’ όλους εκείνους που πραγματικά αγωνίζονται!
4--2-thumb-large
Τα  θεμέλια της συντονισμένης διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης μπήκαν με τον νόμο 2525/97 γνωστό και ως νόμο Αρσένη. Εδώ εφαρμόστηκαν κατά γράμμα  όλες οι υποδείξεις  του  ΟΟΣΑ και άλλων διεθνών οργανισμών. Το επίπεδο των  μαθητών ήταν ακόμα αρκετά υψηλό στην δημόσια εκπαίδευση, πράγμα που θα τους δημιουργούσε εμπόδια στην εφαρμογή των μελλοντικών τους  σχεδίων.  Αυτών, που σήμερα υλοποιούν, αναδεικνύοντας τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κυριαρχίας  σε όλο της το «μεγαλείο»!
Ο λεγόμενος νόμος Αρσένη, με τη βοήθεια όλου του μηχανισμού του  συστήματος,  κατάφερε να επιβληθεί, παρά τις έντονες αντιδράσεις γονιών,  μαθητών  και καθηγητών.
Εδώ οφείλουμε να πούμε ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εκπαιδευτικών, ελεγχόμενες απόλυτα από τις κυβερνητικές παρατάξεις,  έκαναν τότε τα στραβά μάτια μπροστά σ’ αυτήν  την αντιεκπαιδευτική λαίλαπα και ουσιαστικά βοήθησαν, ώστε να επιβληθούν όλα αυτά τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα!  Οι… «αγώνες» που οργάνωσαν ήταν στην πλειοψηφία τους  σικέ και στόχευαν κυρίως αφενός στην απορρόφηση των κραδασμών από τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών    και αφετέρου στην αποδυνάμωση του κινήματος ώστε να καταστεί εντελώς ακίνδυνο γι αυτούς που θεμελίωναν τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.
 Οι ίδιοι που… «οργάνωναν»   τις απεργίες, οι ίδιοι τις υπονόμευαν!  Ο ρόλος και τότε του κυβερνητικού συνδικαλισμού υπήρξε καταλυτικός, ώστε να περάσουν όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, όπως και ο ρόλος  των συνδικαλιστών που και τότε «έπιναν νερό» στο όνομα της ΕΕ  και φυσικά για τους περισσότερους τουλάχιστον, πάντα στη λογική του αμοιβαίου οφέλους!
Καταλυτικό και καθοριστικό ρόλο στην πορεία διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης έπαιξε  επίσης ομάδα…  «παιδαγωγών» του συστήματος (παιδαγωγικού ινστιτούτου),  που ενώ γνώριζαν πολύ καλά πού οδηγείται η εκπαίδευση, αυτοί φαρδιά πλατιά με τις υπογραφές τους όχι μόνο κάλυπταν τους κυβερνώντες αλλά έβρισκαν και… «επιχειρήματα» για να στηρίξουν την εν λόγω πορεία! Φυσικά όλα αυτά με το αζημίωτο! 
Για την ιστορία να ειπωθεί ότι η λογική του λεγόμενου νόμου Αρσένη στηριζόταν σε δύο βασικούς πυλώνες. Βιβλία, αρχικά στο Λύκειο, ως επί το πλείστον πανεπιστημιακού επιπέδου και σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων  που στηρίζονταν αποκλειστικά και μόνο στην στείρα απομνημόνευση. Έτσι, σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα οι καθηγητές του Λυκείου υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τη λογική διδασκαλίας, που απαιτούσε το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων!  Έτσι, αντί να καλλιεργείται η σκέψη, η κριτική ικανότητα και να μαθαίνουν οι μαθητές πώς να μαθαίνουν, πέρασε η λογική της στείρας απομνημόνευσης! Ταυτόχρονα, επιχείρησαν μέσω δημοτικών συμβουλίων που ήλεγχαν να κλείσουν σχολεία, ευτυχώς ανεπιτυχώς όμως! Από τότε όμως είχαν βάλει τις βάσεις για το κλείσιμο των σχολείων!
Ήδη η λογική και η φιλοσοφία του λεγόμενου νόμου Αρσένη είχε επικρατήσει στο Λύκειο. Αυτή τους  η… «επιτυχία» τους έδινε  φτερά,  για  να εφαρμόσουν στη συνέχεια την ίδια λογική σε Γυμνάσιο και Δημοτικό. Έτσι «κατέβασαν» την ύλη  βασικών  μαθημάτων  του Λυκείου στο Γυμνάσιο και του Γυμνασίου στο Δημοτικό!  Το έγκλημα στην πρώτη του φάση ήδη είχε ολοκληρωθεί!
Το δημόσιο σχολείο έμοιαζε με βάρκα δεμένη σε άγκυρα, με τους δασκάλους να τραβούν κουπί! Οι γονείς…  απορούσαν γιατί δυσκόλευαν την ύλη! Το ανάθεμα από τους κυβερνώντες στους εκπαιδευτικούς! Γκεμπελίσκοι αρθρογραφούντες φρόντιζαν να μετατρέπουν τις ελάχιστες αρνητικές εξαιρέσεις εκπαιδευτικών σε κανόνα! Πετούσαν και πετούν τη λάσπη και όπου πιάσει! 
Όλοι αυτοί, που τόσα χρόνια έβαζαν συνεχώς πλάτες,  για να περάσουν όλα αυτά, σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και όχι μόνο δεν τους καίγεται καρφί για τις εξετάσεις των μαθητών αλλά τις χρησιμοποιούν ως  εργαλείο, για να στρέψουν γονείς και μαθητές ενάντια στους φυσικούς τους συμμάχους, τους καθηγητές, ώστε ανενόχλητοι οι έχοντες την εξουσία να προχωρήσουν και στα επόμενα βήματα,  που ήδη είναι σχεδιασμένα. Αυτοί που σήμερα… «σκέφτονται»  τους μαθητές είναι αυτοί που έβαλαν και βάζουν πλάτες, για να αποστραφούν οι μαθητές  τη γνώση και να μισήσουν το ίδιο το σχολείο και τους δασκάλους τους!
 Όμως,  το πράγμα δεν σταματάει εδώ. Δεν τους αρκεί αυτό το αποτέλεσμα. Ο εκπαιδευτικός,   έστω και με αυτές τις συνθήκες, είναι… «επικίνδυνος», όταν εκφράζεται ελεύθερα. Επομένως, για να φέρουν την… «εκπαίδευση» στα μέτρα τους, πρέπει ο δάσκαλος να είναι τρομοκρατημένος, να ζει σε καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας!  Να έχει οικονομικό πρόβλημα, να μην ξέρει πού θα τον βρει η επόμενη μέρα. Αν θα τον βρει στην άλλη άκρη της Ελλάδας… αποσπασμένο-τιμωρημένο  ή απολυμένο στο σπίτι του!
Προσπαθούν να διασπείρουν την καχυποψία και μεταξύ των ίδιων των  εκπαιδευτικών και,  γιατί όχι, να καλλιεργήσουν ακόμη και το χαφιεδισμό και εντός του σχολείου, ώστε να περάσουν  τη… λογική του   «ο θάνατός σου η ζωή μου»! Θέλουν εκπαιδευτικό με σκυμμένο κεφάλι, πειθήνιο όργανο του συστήματος!
Βέβαια το ότι έφτασαν έως εδώ δεν τους αρκεί! Θέλουν να απαξιώσουν και άλλο τη δημόσια εκπαίδευση, θέλουν κυριολεκτικά να εξαθλιώσουν τον εκπαιδευτικό. Όπως ακριβώς κάνουν και με τη δημόσια περιουσία. Τότε, θα… αναθέσουν τη λειτουργία των σχολείων σε επιχειρηματίες. Τα σχολεία θα παίζουν ρόλο παρόμοιο με αυτόν  που παίζουν σήμερα οι ποδοσφαιρικές ομάδες,  στα χέρια των επιχειρηματιών. Το τι θα μαθαίνουν οι μαθητές μπορεί εύκολα κανείς να το φανταστεί! Θα έχουμε τότε γίνει πιο… Ευρώπη από την Ευρώπη!
 Άρα, οι εκπαιδευτικοί έχουν χίλιους λόγους να βγουν στον αγώνα. Είναι αισχροί όσοι τους καταλογίζουν ότι απεργούν,  γιατί ως μόνο πρόβλημα έχουν την αύξηση του ωραρίου!      
Είναι γνωστό ότι οι έχοντες την εξουσία, επειδή   σε μια απεργιακή κινητοποίηση  κάποιοι πάντα θα θίγονται, χρησιμοποιούν  τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό,  για να στρέψουν  τη μία ομάδα εναντίον της άλλης και έτσι  να καταστείλουν  τον αγώνα. Αυτό κάνουν  και  αυτή τη στιγμή. Χρησιμοποιούν  γονείς και μαθητές,  για να τους στρέψουν  ενάντια στον  αγώνα των καθηγητών. Όμως, ένας αγώνας για τη δημόσια εκπαίδευση αφορά  γονείς και μαθητές,  αφορά όλους μας.
 Και βέβαια, είναι απόλυτα κατανοητή η αγωνία των μαθητών και των γονιών τους. Ομως η Κυβέρνηση και η πολιτική της είναι αυτή που εξαναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να βγουν στον αγώνα και φυσικά είναι η μόνη υπεύθυνη για το πρόβλημα που δημιουργείται με τις εξετάσεις των μαθητών.  
 Είναι  λογικό,   οι έχοντες το πρόσταγμα και την καθοδήγηση αυτού του αγώνα να  έχουν πάρει μια σειρά μέτρα, για να τον προστατεύσουν! Η απόφαση που πήραν να παρατάξουν κατά μέτωπο τις δυνάμεις  τους  μπροστά στις βάρβαρες ορδές του αντιπάλου είναι βέβαιο ότι ενέχει σοβαρούς κινδύνους.  
Βέβαια,  οι «στρατηγοί» δεν θα πάνε, δεν πρέπει να πάνε, στη μάχη με τα πήλινα κανόνια του Βοργία. Σήμερα, ο εχθρός έχει τα μέσα να γνωρίζει άριστα τις πολεμικές ικανότητες του αντιπάλου,  όπως  και τη δυνατότητα να εισχωρεί  στις τάξεις του!
Το ότι απορρίφτηκε  η πρόταση για διαφορετική παράταξη των δυνάμεων, ώστε να αποκλείεται κάθε πιθανότητα  για τον  εχθρό   να πετύχει συντριπτική νίκη αλλά ταυτόχρονα να υποστεί φθορές,  για  να συνεχιστούν με περισσότερες δυνάμεις οι επιθέσεις, σημαίνει ότι οι στρατηγοί είναι απόλυτα βέβαιοι για τη νίκη, γιατί  διαφορετικά είναι σαν  οδηγούν το στρατό τους σαν πρόβατα στη σφαγή! 
Σημαίνει ότι έχουν  δοκιμάσει τα σπαθιά τους, ότι  έχουν σιγουρέψει το αξιόμαχο του στρατού τους,  ότι έχουν μελετήσει την τακτική του εχθρού, ότι έχουν σχεδιάσει πιθανούς ελιγμούς, κινήσεις αιφνιδιασμού, ότι  έχουν  εξασφαλίσει    συμμάχους συμπολεμιστές,  που θα πλαγιοκοπήσουν τον εχθρό, ότι   έχουν πείσει για το δίκιο του αγώνα τους, ότι έχουν δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις νίκης.
Όσοι  αυτές  τις στιγμές,  αντί να βλέπουν κατά μέτωπο, προς τη μεριά του εχθρού, κοιτούν λοξά εκείνους    που ζητούν να παρθούν όλα τα μέτρα  για τη διασφάλιση του  αξιόμαχου  των δυνάμεων, ώστε  ο αγώνας να έχει θετική έκβαση, σίγουρα δεν προσφέρουν θετικές υπηρεσίες, έστω και αν αυτοπαρουσιάζονται ως…  «υπεραγωνιστές»!
Είναι ξεκάθαρο   ότι η βάρβαρη άρχουσα τάξη, οι κυβερνήσεις που την εκφράζουν και οι μισθοφόροι που τους ακολουθούν μισούν  τους δασκάλους, μισούν την παιδεία, την μάθηση, την σκέψη των αδικημένων και την πολεμούν μέχρι να την εξαφανίσουν, γιατί τη φοβούνται, γιατί τους τρομάζει. Θέλουν να κατασκευάζουν άβουλα όντα που θα δουλεύουν, για να παράγουν γι αυτούς πλούτο!
Μπροστά σ’ αυτόν τον ορυμαγδό της διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης, του ψέματος και της υποκρισίας από τη μεριά της  Κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της  -που πλέον έχει φτάσει στο απόγειο της-  είναι επιτακτική ανάγκη να πεισθούν όλοι οι αδικημένοι  ότι ο αγώνας των δασκάλων μας αφορά όλους! Κάθε αγώνας ενάντια στη σημερινή βαρβαρότητα μας αφορά όλους! Αν αυτό το κατακτήσουμε,  τότε πραγματικά  θα έχουμε βάλει βάσεις για προϋπόθεση νίκης!

ΥΓ. Όταν έκλειναν αυτές οι γραμμές είχε γίνει γνωστή η απόφαση της Κυβέρνησης για την επιστράτευση των καθηγητών.  Η Κυβέρνηση  δείχνει τα δόντια της. Δημοκρατία και δικαιώματα εργαζομένων  σφαγιάζονται για μια ακόμη φορά. Η απάντηση που πρέπει να πάρει είναι μία. «Ενότητα και αγώνας»!  (13/5/13)

Τι είναι το tablet pc;


Ας δούμε λοιπόν με απλά λόγια τι είναι επιτέλους τα tablet pc που όλο μας βομβαρδίζουν τον τελευταίο καιρό. Απλά και κατανοητά όπως πάντα.

Τα tablet pc έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Αξίζει να δούμε τι είναι το tablet όπως επίσης να καταλάβουμε αν αξίζει εν τέλει να το αγοράσουμε κι αν μας ταιριάζει.

Τι είναι το tablet pc
Τα tablet pc είναι στην ουσία φορητοί υπολογιστές σε πολύ "minimal" γραμμή.

Πρόκειται για μικρούς, λεπτούς υπολογιστές που δεν έχουν ούτε πληκτρολόγια, ούτε ποντίκια ούτε τίποτα, παρά μόνο μία οθόνη και 3-4 βοηθητικά κουμπιά.

Το μέγεθος ενός tablet pc είναι όσο ένα μέσο λεπτό βιβλίο.

Τα πάντα γίνονται από τη μεγάλη οθόνη του (αναλογικά με το μέγεθός του) όπως κι εκεί εμφανίζεται πχ ένα εικονικό πληκτρολόγιο, από το οποίο μπορούμε να πληκτρολογούμε το οτιδήποτε.

Οθόνη
Ο οθόνη του tablet είναι αφής, που σημαίνει πως όταν την ακουμπάμε, αυτή επιτελεί κάποιο έργο.

Πέραν αυτού, η οθόνη του tablet συνήθως έχει εκπληκτική ποιότητα και μπορούμε να δούμε ακόμα και ταινίες και να τις ευχαριστηθούμε.

Μην ξεχνάτε ότι η τεχνολογία των οθονών έχει προχωρήσει πολύ...

Μπαταρία
Η συσκευή αυτή λειτουργεί με μπαταρία και με ρεύμα και είναι ιδανικό για μία πολύ πρακτική φορητή λύση.

Όπως αντιλαμβάνεστε και όπως συμβαίνει και σε πολλές φορητές συσκευές, η μπαταρία γενικά είναι ένα "αγκάθι" και θέλει να κάνουμε "τσιγγουνιές" αν θέλουμε να μας κρατήσει.

Επιδόσεις
Έχει σχεδόν όλες τις δυνατότητες που έχει ένας υπολογιστής, αλλά οι επιδόσεις του είναι ελαφρώς χαμηλότερες, μιας και τα πάντα είναι υπερ-συμπιεσμένα σε ένα "μικρο κουτί" που το κάνει βέβαια και πολύ εύχρηστο αν πρόκειται να εκμεταλλευτούμε τη φορητότητά του.

Λειτουργικό σύστημα
Τα tablets έχουν ένα δικό τουςλειτουργικό σύστημα, που συνήθως είναι το android στα περισσότερα.

Από την άλλη τα ipad της Apple έχουν το δικό τους λειτουργικό σύστημα που είναι το iOS.

Τα λειτουργικά συστήματα αυτά (android και iOS) είναι ειδικά σχεδιασμένα για να εκμεταλλεύονται πλήρως τους πόρους ενός tablet και γι’ αυτό και οι εφαρμογές που πρόκειται να εγκαταστήσουμε, πρέπει να είναι πχ για android (άρα πρέπει να ψάξουμε τις αντίστοιχες).

Υπάρχουν βέβαια σε αφθονία και στο μέλλον θα εξελιχθούν και θα αυξηθεί η "ποικιλία" με γοργούς ρυθμούς.

Συνδεσιμότητα
Φυσικά, πλέον το tablet pc μπορεί να συνδεθεί με ασύρματα δίκτυα, με wifi και bluetooth και γενικά σε θέματα συνδεσιμότητας είναι πολύ καλά οργανωμένο.

Έτσι μπορούμε να έχουμε internet παντού και γενικά δεν θα δυσκολευτούμε όσον αφορά το θέμα της συνδεσιμότητας.

Επιδόσεις
Σε γενικές γραμμές οι επιδόσεις του είναι αρκετά ικανοποιητικές για πολλές βασικές εργασίες. Δεν μπορούμε να τις συγκρίνουμε με ένα laptop ή desktop, αλλά παρόλο το μέγεθός του είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Φυσικά κι εδώ ισχύει το ό,τι πληρώσεις, αυτό θα πάρεις. Άλλες επιδόσεις έχει το tablet των 200 ευρώ κι άλλες αυτό των 700 ευρώ...

Εν κατακλείδι...
Το tablet pc δεν είναι για όλους. Είναι μόνο για αυτούς που το χρειάζονται πραγματικά κυρίως για τη δουλειά τους (για ταξίδια, παρουσιάσεις, κλπ).

Ναι, θα τους λύσει τα χέρια.

Είναι ένας φορητός minimal υπολογιστής, που όμως εξαιτίας αυτού μερικές φορές είναι δύσχρηστος παρόλο των έξυπνων συστημάτων του, και μπορεί να απογοητεύσει κάποιον μέσω χρήστη με αρκετές απαιτήσεις.

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι για τα πάντα και επίσης να σκεφτείτε ώριμα που θα σας ήταν πολύ εξυπηρετικό.

Αυτό είναι το tablet pc λοιπόν.

Αν σας καλύπτει, μπορείτε να προβείτε στην αγορά του μιας και είναι συσκευή αναντικατάστατη ΜΟΝΟ αν σας χρειάζεται πραγματικά.
coolweb.gr

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη





Να ψεύδεται και να χρησιμοποιεί τη βουλευτική του ιδιότητα για λόγους προσωπικής εκδίκησης πιάστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μετά τις αποκαλύψεις του ΗΟΤ DOC αναφορικά με την εμπλοκή της γυναίκας του, Ευγενίας Μανωλίδου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τη δημόσια τοποθέτηση του δημοσιογράφου και εκδότη του ΗΟΤ DOC, Κώστα Βαξεβάνη ότι θα πρέπει για λόγους ηθικής τάξης να παραιτηθεί από μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, ο βουλευτής της ΝΔ χρησιμοποίησε με αισχρό τρόπο τη βουλευτική του ιδιότητα.
Δηλαδή ζήτησε να ενημερωθεί για το κόστος της εκπομπής ενώ ως γνωστόν το κόστος της μπορεί να το δει κανείς ο οποιοσδήποτε στο «Διαύγεια».
Αναλυτικότερα, το ακριβές κόστος της εκπομπής το “Κουτί της Πανδώρας” το οποίο προβαλόταν στην ΕΡΤ βρισκόταν αναρτημένο στο Διαύγεια και ανήλθε για τρία χρόνια δηλαδή για το 2010, το 2011 και το 2012 σε 1.447.388 ευρώ. Το 2010 το κόστος της εκπομπής ανήλθε σε 362.786 ευρώ. Το 2011, ανήλθε σε 716.217 ευρώ και αυτό επειδή προβλήθηκαν περισσότερα επεισόδια, ενώ το 2012 ανήλθε σε 368.385 ευρώ. Σε ότι αφορά το κόστος ανά επεισόδιο ήταν 24.772 ευρώ το 2010, 22.000 το 2011 και 20.000 ευρώ το 2012.
Σημειωτέον, ότι το 2012, το κόστος ήταν τελικά πολύ χαμηλότερο διότι προβλήθηκαν μόνο 13 επεισόδια και στη συνέχεια η ΕΡΤ αναίτια σταμάτησε να προβάλει την εμπομπή. Όπως φαίνεται απο το Διαύγεια όμως, το ποσό αυτό αφορά μισθούς 20 ανθρώπων, κάμερες, μοντάζ, έξοδα αποστολής, έξοδα διαμονής, και ότι περιελάμβανε ολοκληρη η παραγωγή. Και μάλιστα πρόκειται για το μικρότερο κόστος από όλες τις ομοειδείς εκπομπές τόσο στην κρατική, όσο και στην ιδιωτική τηλεόραση.
Παρόλο που αυτό ήταν γνωστό και ο καθένας μπορούσε να πληροφορηθεί το κόστος της εκπομπής, ο κ. Γεωργιάδης εντέχνως έγραφε στο twitter, καλυμένος απο τη βουλευτική του ασυλία, ότι η εκπομπή στοίχισε γύρω στα 2 εκατ. ευρω και αυτά για μια μόνο τηλεοπτική σεζόν.
Παρότι αυτά ήταν γνωστά ο Άδωνις Γεωργιάδης, άφηνε να εννοηθεί οτι το ποσό αυτό ήταν ο μισθός του Βαξεβάνη. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι επρόκειτο για αποζημίωση την οποία έλαβε η εταιρεία του κ. Βαξεβάνη, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως ο Κώστας Βαξεβάνης δεν έχει είναι ιδιοκτήτης καμιάς εταιρείας παραγωγής.
Η ίδια η ΕΡΤ με απάντησή της όμως διαψεύδει κατηγορηματικά τον κ. Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, αναφέρονται ως μέτοχοι οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Κωνσταντίνος Μωριάτης, Παναγιώτης Καραμπίνης, Αλέξανδρος Καρδαράς, Δέσποινα Κονταργύρη, Άρης Παππάς και Μαρία Δρανδάκη. Το όνομα του Κώστα Βαξεβάνη δεν αναφέρεται πουθενά.
Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται για κάποιο λάθος του κ. Γεωργιάδη αλλά για συνειδητή διαστρέβλωση της αλήθειας και ανέντιμη συμπεριφορά την οποία επέδειξε με τη χρήση της βουλευτικής του ιδιότητας, υποβάλλοντας ερωτήσεις για θέματα που ήταν ήδη γνωστά και δημοσιευμένα. Ο κ. Γεωργιάδης δεν πιάστηκε απλώς με τη γίδα στην πλάτη αλλά αποτελί τον τράγο της πολιτικής. Η συνέχεια θα δοθεί στα ελληνικά δικαστήρια.
Δείτε την επίσημη απάντηση της ΕΡΤ



Ιδού τα tweet του κ. Γεωργιάδη:







koutipandoras.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2TEylc2JD

Επίπεδα ρεκόρ για το διοξείδιο του άνθρακα


Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA) ανακοίνωσε ότι οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα έχουν φθάσει σε ύψη ρεκόρ. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση οι συγκεντρώσεις του CO2 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εκατομμυρίων ετών!

Οι μετρήσεις

Η τελευταία μέτρηση έγινε από τον σταθμό παρακολούθησης των ατμοσφαιρικών συνθηκών που λειτουργεί στη Χαβάη για λογαριασμό της NOAA, ο οποίος είναι και ο αρχαιότερος σταθμός καταγραφής των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Οι μετρήσεις του Μαΐου δείχνουν ότι η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αγγίζει πλέον τα 400 ppm (μερών ανά εκατομμύριο): στις 9 Μαΐου ήταν 399.89 pm ενώ στις 11 Μαΐου 399.46 ppm. Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΟΑΑ πρόκειται για τις υψηλότερες συγκεντρώσεις διοξειδίου στην ατμόσφαιρα εδώ και 3 εκατομμύρια έτη.

Οι επιπτώσεις

Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι παρόμοια με εκείνα μιας εποχής όπου η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν 2-3 βαθμούς υψηλότερη και η στάθμη της θάλασσας 20 μέτρα υψηλότερη από ό,τι σήμερα..

Οι ειδικοί αναφέρουν ως βασική αιτία της αύξησης των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα την καύση των ορυκτών καυσίμων. Τα νέα ευρήματα καταδεικνύουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ζωή στον πλανήτη και ειδικά η ανθρωπότητα από τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών.
tovima.gr

Η ρύπανση των οχημάτων ύποπτη για παιδικό διαβήτη


Τα παιδιά που εκτίθενται στην ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους, αντιμετωπίζουν... αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να οδηγήσει αργότερα στην εμφάνιση διαβήτη, όταν πια θα έχουν ενηλικιωθεί.

Οι ερευνητές του Γερμανικού Ερευνητικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας, με επικεφαλής τους Ελίζαμπεθ Τίρινγκ και Γιοακίμ Χάινριχ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διαβητολογικό περιοδικό "Diabetologia", σύμφωνα με το ΒΒC, μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 400 δεκάχρονων παιδιών που ζουν κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους και διαπίστωσαν ότι ανά 500 μέτρα πιο κοντά στις πηγές ρύπανσης αυξάνεται κατά 7% η ινσουλινοαντίσταση.

Τα παιδιά, που έδωσαν δείγματα αίματος, βρέθηκαν να αναπτύσσουν όλο και μεγαλύτερη αντίσταση στην ινσουλίνη, όσο περισσότερο εκτίθεντο στην ατμοσφαιρική ρύπανση στη γειτονιά τους.

Οι χημικές ουσίες (όπως το διοξείδιο του αζώτου) και τα μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια που εκλύονται στην ατμόσφαιρα από τα αυτοκίνητα, δρουν οξειδωτικά στον οργανισμό και επιδρούν αρνητικά στα λιπίδια και τις πρωτεΐνες του αίματος.

Όπως είπε ο δρ. Χάινριχ, «αν και η τοξικότητα διαφέρει μεταξύ των διαφορετικών ρυπαντών του αέρα, όλες οι ρυπογόνες ουσίες θεωρούνται ιδιαίτερα οξειδωτικές και μπορούν είτε άμεσα να επιδράσουν στα λιπίδια και τις πρωτεΐνες, είτε έμμεσα μέσω της ενεργοποίησης άλλων οξειδωτικών μηχανισμών μεταξύ των κυττάρων. Το οξειδωτικό στρες που προκαλεί η ρύπανση του αέρα, μπορεί να παίξει ρόλο στην ανάπτυξη αντίστασης στην ινσουλίνη».

Άλλοι, πάντως, Βρετανοί ειδικοί, εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικοί, θεωρώντας ότι δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί με βεβαιότητα η σχέση ανάμεσα στην ατμοσφαιρική ρύπανση και στον κίνδυνο για την ινσουλινοαντίσταση και τον διαβήτη στα παιδιά. Γι’ αυτό, τόνισαν την ανάγκη, να γίνει μια νέα μεγαλύτερη έρευνα που θα επιβεβαιώνει τα ευρήματα της γερμανικής.

Προηγούμενες επιδημιολογικές μελέτες έχουν συσχετίσει τη ρύπανση από την κυκλοφορία των οχημάτων με άλλες χρόνιες παθήσεις, όπως η αρτηριοσκλήρυνση και η καρδιοπάθεια.
ΑΠΕ/ΜΠΕ

EIKONA NTΡΟΠΗΣ: 100.000 Γερμανοί κάνουν σeξ με...σκύλους! Δείτε τη τραγική εικόνα...


Το συγκεκριμένο σκυλί βιάστηκε σε ΝΌΜΙΜΟ μπουρδέλο ζώων στη Γερμανία. Για όσους δεν ξέρουν Γερμανικά. Το κείμενο στη φωτογραφία λέει:
"Μη κοιτάς αλλού. Πιστεύεις ότι ένας σκύλος θέλει κάτι τέτοιο; Πείτε όχι στην κακοποίηση των ζώων"

Η Γερμανία αναμένεται να απαγορεύσει ρητώς τη...
σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, ενώ μια ομάδα «ζωόφιλων» απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απαγόρευσης.

Η εφημερίδα Ταγκεστσάιτουνγκ (Tageszeitung) αναφέρει σε άρθρο της ότι ο γερμανικός νόμος περί προστασίας των ζώων προς το παρόν .....απαγορεύει τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων μόνο στην περίπτωση που το ζώο τραυματίζεται.

«Μια ρητή απαγόρευση θα κάνει πιο εύκολη τη δίωξη και θα βελτιώσει τον βαθμό προστασίας των ζώων», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής γεωργίας της Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή) Χανς-Μίχαελ Γκόλντμαν. Εξάλλου βάσει της τροποποίησης θα προβλέπονται ενισχυμένα πρόστιμα στους παραβάτες, που θα φτάνουν τα 25.000 ευρώ.

Η επιτροπή γεωργίας της γερμανικής βουλής αναμένεται να εξετάσει την Τετάρτη την τροποποίηση του νόμου και στη συνέχεια να την στείλει προς ψήφιση στη βουλή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ο Γκόλντμαν.

Η οργάνωση Κτηνίατροι κατά της Ζωοφιλίας επισημαίνει ότι χιλιάδες Γερμανοί ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω διαδικτύου για την κτηνοβασία, ενώ κάποιες φάρμες νοικιάζουν ζώα για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Το τροποποιημένο νομοσχέδιο θα απαγορεύει επίσης την προμήθεια ζώων για σεξουαλική συνεύρεση με ανθρώπους, υπογράμμισε ο Γκόλντμαν.

Πάντως, η οργάνωση Ζωόφιλοι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (ZETA) σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της τροποποίησης του νόμου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μίχαελ Κίοκ, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Tageszeitung ότι ζει με την Κέσι, ένα θηλυκό σκυλί οκτώ ετών.

Ο ιστότοπος της ZETA αναφέρει ότι οι ζωόφιλοι κάνουν σεξ με ζώα μόνο αν είναι βέβαιοι ότι έχουν τη συγκατάθεσή τους και ότι καταδικάζουν την κακοποίηση των ζώων.

Η οργάνωση υπολογίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συνευρίσκονται σεξουαλικά με ζώα στη Γερμανία φθάνει τους 100.000.

aktivistika.blogspot

ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΠΑΥΤΟ ΣΑΣ...ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.... ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


Αξιολογηση



Σοκ>Η Κομισιόν με νέα μέτρα 8 δις ευρώ εκτελεί εν ψυχρώ Σαμαρά-Στουρνάρα και μας δίνει μια κλωτσιά προς την έξοδο!




Τορπίλη στο ταξίδι Σαμαρά στην Κίνα.


Xτύπημα κάτω από τη ζώνη από την Κομισιόν στη κυβέρνηση Σαμαρά με πολλές αναγνώσεις!
Με 11σέλιδη εκθεσή της αφού εκτιμά ότι η Ελλάδα αν και θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για τη διετία 2013-2014, θα χρειαστεί επιπρόσθετες περικοπές δαπανών. Οι περικοπές σύμφωνα με την Κομισιόν θα πρέπει να είναι της τάξης του 1,8% του ΑΕΠ για το 2015 και του 2,2% για το 2016 ή όπως εκτιμά το πρακτορείο Reuters, θα πρέπει να φτάσουν τα 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αυτό σημαίνει αέρα στα πανιά των κομμάτων της δραχμής και υπάρχει πολύ ισχυρό ενδεχόμενο να μας δείχνουν την έξοδο από το ευρώ, οπότε σ΄αυτή την περίπτωση η Ελλάδα έχει ανάγκη από στιβαρή ηγεσία η οποία θα βάλει ένα τέρμα στους συνεχείς βιασμούς των Μνημονίων και θα προκαλέσει έναν δημιουργικό εθνικό ξεσηκωμό. 
Στην ουσία η Κομισιόν με την συγκεκριμένη έκθεση εκτελεί εν ψυχρώ τους Σαμαρά και Στουρνάρα και στέλνει την συγκυβέρνηση στα τάρταρα!
Mείνετε συντονισμένοι, έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις...
Μειώνεται ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις
Στην έκθεση γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στον στόχο των αποκρατικοποιήσεων ο οποίος αναθεωρείται προς τα κάτω, στα 2 δισ. από 2,6 δισ. ευρώ για το 2013.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι δανειστές υπογραμμίζουν ότι ο ρυθμός προώθησης των αποκρατικοποιήσεων παραμένει μη ικανοποιητικός. 

«Η πλήρης πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές θα παραμείνει δύσκολη για πολλά χρόνια μετά το 2014», αναφέρει η έκθεση.   

Όσον αφορά στην ανάλυση βιωσιμότητας χρέους, παραμένει σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Δεκεμβρίου, αναφέρει το προσχέδιο 
 
 
 
πηγη


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2TEtmX3Bh

Τα μυστικά της ψηλόμεσης φούστας


Μπορεί σαν trend τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια και οι φούστες να έμειναν στην πρώτη γραμμή για περίπου μια δεκαετία, αλλά τίποτα δεν... είναι πιο κομψό και κολακευτικό για τη γυναικεία σιλουέτα από μία ψηλόμεση φούστα.

Πιο σημαντικό όμως από αυτά, είναι ότι μπορεί να φορεθεί εύκολα και άνετα από κάθε σωματότυπο.

Οι σιλουέτες σε κάθε ύψος ανεξάρτητα από το βάρος τους βρίσκουν μία θέση μέσα στις ψηλοκάβαλες φούστες.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν μικρά tips που θα δώσουν έξτρα πόντους στην εμφάνιση σας:

Σε περίπτωση, που έχετε ελαφρώς ανοιχτή μέση δοκιμάστε να φορέσετε από μέσα ένα λαστέξ.

Αν ο κορμός σας είναι μικρός, επιλέξτε μία φούστα με skinny ζώνη, αλλιώς, αν έχετε μεγάλο κορμό, επιλέξτε μία με φαρδιά ζώνη.

Και τέλος, αν έχετε πιο κοντά πόδια, επιλέξτε μία κοντή σε μήκος, που να τονίζει το επίμαχο σημείο ώστε να φαίνονται πιο μακριά.
myself.gr

Η αποθέωση των πρωταθλητών

Ο Βασιλιάς επέστρεψε στο σπίτι του! Περισσότεροι από 2.000 οπαδοί επιφύλαξαν υποδοχή ηρώων στους πρωταθλητές Ευρώπης στο «Ελ.Βενιζέλος», ενώ το… πάρτι συνεχίστηκε και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι Πειραιώτες είναι η τρίτη ομάδα μαζί με τις Γιουκοπλάστικα και Μακάμπι που καταφέρνει να κατακτήσει διαδοχικούς τίτλους.
 Η αποθέωση των πρωταθλητών
 Η αποθέωση των πρωταθλητών
Το αεροπλάνο με τους πρωταθλητές Ευρώπης «πάτησε» στην Αθήνα από το Λονδίνο λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα, ενώ η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από τα καπνογόνα, όταν εμφανίστηκε το πούλμαν των «ερυθρολεύκων». Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που αψήφησαν τις κακές καιρικές συνθήκες, χειροκροτούσαν και φώναζαν συνθήματα προς τους παίκτες, που έδειχναν το τρόπαιο και τραβούσαν βίντεο και φωτογραφίες.
 Η αποθέωση των πρωταθλητών
 Η αποθέωση των πρωταθλητών
Στη συνέχεια, άνοιξε η οροφή του πούλμαν με τον Πέρο Άντιτς και τον Κώστα Παπανικολάου να είναι οι πρώτοι που βγήκαν. Ακολούθησε ο Γιώργος Αγγελόπουλος μαζί με τον Τζος Πάουελ και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Την αποθέωση γνώρισε ο MVP της διοργάνωσης, Βασίλης Σπανούλης, το όνομα του οποίου φώναζαν ρυθμικά οι οπαδοί, ιδιαίτερα την ώρα που και αυτός ανέβηκε στην οροφή του πούλμαν.
 Η αποθέωση των πρωταθλητών
Ωστόσο, οι εκπλήξεις για τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ευρώπης δεν σταμάτησαν στο αεροδρόμιο, καθώς περίπου 6.000 φίλαθλοι περίμεναν το πούλμαν των «ερυθρολεύκων» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η πορεία του πούλμαν ήταν και εκεί δύσκολη, καθώς χρειάστηκε περισσότερη από μισή ώρα προκειμένου να διασχίσει μόλις λίγα μέτρα!

Real.gr SEF από realmedialive

Τι αποκαλύπτει η εμφάνισή μας για την υγεία μας;


Η καλή υγεία συχνά αντανακλάται σε μία ελκυστική, νεανική εμφάνιση. Έτσι, μπορούμε να μπούμε στον πειρασμό να κατηγορήσουμε το στρες και την ηλικία για τις ρυτίδες, τα σπασμένα νύχια, τα πρησμένα πόδια κλπ. Πόσο αλήθεια είναι αυτό όμως;
Σύμφωνα με το health.com, η καλή εμφάνιση μπορεί να αποκαλύπτει την καλή υγεία, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις το σώμα παρουσιάζει μικρά σημάδια-οιωνούς, που αν και δεν τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία, αυτά μας προειδοποιούν ότι ίσως κρύβεται ένα σοβαρότερο πρόβλημα υγείας. Ποια είναι λοιπόν, αυτά τα στοιχεία;

Ελιές

Μερικές φορές οι ελιές είναι απλοί ακίνδυνοι όγκοι. Άλλα στις περιπτώσεις των κρεατοελιών, υποβόσκει ο κίνδυνος του καρκίνου του δέρματος. Πότε ξεκινά το πρόβλημα;

Εάν παρατηρήσετε μία κρεατοελιά σας, θα δείτε ότι έχει συγκεκριμένο χρώμα και σχήμα. Στην περίπτωση που αντιληφθείτε ότι έχει μεγαλώσει, είναι ασύμμετρη, έχει ακανόνιστο περίγραμμα, διαφέρει στο χρώμα, έχει διάμετρο μεγαλύτερη από 6 χιλιοστά ή έχει αλλάξει με κάποιον τρόπο, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Το μελάνωμα, η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος, μπορεί να εμφανίζει ένα ή περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά.

Πρησμένα πόδια

Διάφορες καταστάσεις όπως είναι τα διαστρέμματα, οι τραυματισμοί και οι λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους σας. Η εγκυμοσύνη, η παχυσαρκία και ορισμένα φάρμακα, προκαλούν κατακράτηση υγρών στα κάτω άκρα και ευθύνονται εξίσου για τα πρησμένα πόδια.

Όμως, τα πρησμένα άκρα ενδεχομένως να υποκρύπτουν καρδιακή ανεπάρκεια, καθώς η κατακράτηση υγρών μπορεί να συμβαίνει λόγω της κακής λειτουργίας της καρδιάς στην άντληση αίματος.

Κουρασμένα μάτια

Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι στα μάτια είναι κλασικά χαρακτηριστικά κούρασης από αϋπνία, ξενύχτι, πολλή δουλειά κλπ. Αν ωστόσο, τα κουρασμένα μάτια αποτελούν την καθημερινότητά σας, ίσως πρέπει να ελέγξετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Ο λόγος είναι, ότι το πρήξιμο, που προκαλείται από συσσώρευση υγρού στο λεπτό, χαλαρό δέρμα που βρίσκεται στο κάτω βλέφαρό σας, μπορεί να σημαίνει ότι καταναλώνετε πολύ αλάτι στη διατροφή σας. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο που έχει το αλάτι, προωθεί την κατακράτηση υγρών σε όλο το σώμα, με όλες τις βλαβερές για τον οργανισμό συνέπειες.

Ξηρό δέρμα

Όλοι κάποια στιγμή παρατηρούν ξηρότητα στο δέρμα τους, αλλά σε μερικές περιπτώσεις, όπου αυτό συμβαίνει τακτικά, τότε ίσως είναι ένδειξη αφυδάτωσης, η οποία προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Για παράδειγμα η αθηροσκλήρωση, η στένωση των αρτηριών που οδηγεί σε καρδιακή νόσο, μπορεί να επηρεάσει το δέρμα. Στην περίπτωση δε, που φράξουν οι μικροσκοπικές αρτηρίες, που μεταφέρουν το αίμα προς τα άκρα, τότε το δέρμα αντιδρά με ξηρότητα καθώς δεν έχει τις απαραίτητες ποσότητες οξυγόνου που χρειάζεται για να είναι λαμπερό.

Τριχοφυΐα

Η τριχοφυΐα σε περιοχές του σώματος, που δε χρειάζεται να υπάρχει, σίγουρα είναι ενοχλητική. Ωστόσο, εκτός από αντιαισθητική ενδεχομένως να κρύβει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στην περίπτωση των γυναικών μάλιστα, υπάρχει η υποψία των πολυκυστικών ωοθηκών, μια συνηθισμένη συνθήκη, όπου γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία παρουσιάζουν αυξημένη τριχοφυΐα, η οποία μπορεί να προκαλέσει στειρότητα και σπάνια, ακανόνιστη ή απούσα περίοδο.

Πάνω από το 70% των γυναικών με πολυκυστικές ωοθήκες έχουν τριχοφυΐα ή υπερτριχοφυΐα, η οποία συνήθως εμφανίζεται στο πρόσωπο, το στήθος, το στομάχι, την πλάτη, τα χέρια ή τα πόδια.

Τριχόπτωση

Το άγχος, ορισμένες ασθένειες, τα φάρμακα, οι ορμονικές αλλαγές και η εγκυμοσύνη στην περίπτωση των γυναικών, συχνά ευθύνονται για την απώλεια μαλλιών.

Σε κάποιες περιπτώσεις ωστόσο, η απώλεια μαλλιών μπορεί να οφείλεται στην υπολειτουργία ή την υπερδραστηριότητα του θυρεοειδούς αδένα. Μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να ελέγξει κατά πόσον ο οργανισμός παράγει φυσιολογικές ποσότητες των θυρεοειδικών ορμονών.

Σκασμένα χείλη

Τα χείλη μπορεί να μαρτυρούν πολλά για την υγεία. Τα σκασμένα, ξηρά χείλη μπορεί να είναι μια αντίδραση σε φαρμακευτική αγωγή, ένα σύμπτωμα μιας αλλεργίας, μίας μόλυνσης ή κάποιας άλλης σοβαρής ιατρικής νόσου.

Για παράδειγμα, οι ρωγμές στις γωνίες του στόματος μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα του συνδρόμου Sjogren, μιας διαταραχής του ανοσοποιητικού συστήματος, που προκαλεί ξηροφθαλμία και ξηροστομία, καθώς και πόνο στις αρθρώσεις.

Δόντια και ούλα

Τα χαλασμένα δόντια και τα ούλα δεν είναι απλώς σημάδια κακής στοματικής υγιεινής. Το στόμα σας θα μπορούσε να λέει δυσάρεστα πράγματα για την καρδιά και τα οστά σας.

Το 2010, σκωτσέζοι ερευνητές ανέφεραν στο British Medical Journal, ότι το βούρτσισμα των δοντιών μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, ενώ η απώλεια των δοντιών μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει την οστεοπόρωση.

Μεγάλα άκρα

Όλα τα κλασικά συμπτώματα της μεγαλακρίας, της ορμονικής διαταραχής δηλαδή όπου τα άνω και κάτω άκρα είναι υπερμεγέθη, εμφανίζονται σε ενήλικες όταν η υπόφυση παράγει υπερβολική αυξητική ορμόνη.

Ωστόσο, επειδή πρόκειται για σπάνια διαταραχή, καθώς οι αλλαγές στα οστά και τους μαλακούς ιστούς συμβαίνουν αργά με την πάροδο του χρόνου, δύσκολα γίνεται αντιληπτή.

Σκούρες κηλίδες του δέρματος

Μία σκούρα κηλίδα, ειδικά στο πίσω μέρος του λαιμού, μπορεί να φαίνεται ακίνδυνη, αλλά μπορεί επίσης να πρόκειται για μελανίζουσα ακάνθωση, μια κατάσταση κατά την οποία το δέρμα εμφανίζεται πιο σκούρο και πιο χοντρό.

Τα «μπαλώματα» αυτά μπορούν να τα εμφανίσουν άτομα με αντίσταση στην ινσουλίνη, που πάσχουν από διαβήτη, παχυσαρκία ή σε σπάνιες περιπτώσεις, από κάποια μορφή καρκίνου. Αν και δεν είναι καθοριστικό σημάδι, ότι κάτι σημαντικό συμβαίνει, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Γδαρμένα νύχια

Τα παραμορφωμένα ή αποχρωματισμένα (κίτρινο-καφέ) νύχια, ίσως είναι μία προειδοποιητική «κραυγή» του οργανισμού σας, ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει.

Οι αλλαγές στα νύχια είναι κοινά σε άτομα με ψωρίαση, μια χρόνια πάθηση του δέρματος, ενώ περιπτώσεις διάβρωσης των νυχιών έχουν αναφερθεί από ασθενείς με σύνδρομο Reiter, έναν τύπο αρθρίτιδας.

Ρυτίδες

Αν και είναι αναπόφευκτο σημάδι στον κύκλο της ζωής, οι ρυτίδες πολλές φορές προμηνύουν οστεοπόρωση. Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει τη σύνδεση μεταξύ των ρυτίδων και της υγείας των οστών, ειδικά στις περιπτώσεις γυναικών, που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση.

Μάλιστα οι ενδείξεις λένε ότι όσο μεγαλύτερες οι ρυτίδες και το ζάρωμα του δέρματος, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος της χαμηλότερης πυκνότητας των οστών. Οι περισσότερες ρυτίδες είναι αποτέλεσμα της γήρανσης του πληθυσμού, αλλά η υπερβολική έκθεση στον καπνό του τσιγάρου ή τον ήλιο μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία.
clickatlife.gr

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον Η7Ν9


 Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον Η7Ν9
 Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα από το νέο στέλεχος Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 35, ενώ τα κρούσματα συνολικά ανέρχονται στα 130, μετέδωσαν σήμερα τα δημόσια μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Ένα νέο κρούσμα αναφέρθηκε στην επαρχία Τζιανγκσί, ενώ οι 57 από τους 130 ασθενείς έχουν ήδη αναρρώσει, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει καμία ένδειξη ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο κάτι που, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία. Οι Κινέζοι επιστήμονες από την πλευρά τους έχουν επιβεβαιώσει ότι ο Η7Ν9, ένας από τους πιο φονικούς ιούς, προέρχεται όντως από τα πτηνά.

Η Συνταγή της Ημέρας!


Κλασσική Κις Λορέν

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

Για τη ζύμη

175γρ. αλεύρι
Αλάτι
75γρ. βούτυρο, συν έξτρα για επάλειψη


Για τη γέμιση

250γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
4 ντομάτες, κομμένες σε φέτες (προαιρετικά)
200γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
5 αυγά, χτυπημένα
100ml γάλα
200ml κρέμα γάλακτος
Aλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τη ζύμη κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με μια πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβουμε το βούτυρο μέχρι να έχουμε μια μαλακή υφή και το βάζουμε μέσα στο μπολ. Προσθέτουμε όσο κρύο νερό χρειάζεται για να δέσει το μίγμα και να σχηματιστεί μια ζύμη σταθερή και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετούμε σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 22 εκατοστών. Δεν κόβουμε τις άκρες της ζύμης ακόμα και βάζουμε στο ψυγείο πάλι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και τοποθετούμε στη βάση της ζύμης χαρτί ψησίματος και στη συνέχεια το γεμίζουμε με φασόλια ξερά. Τοποθετούμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί φούρνου και επαναφέρουμε στο φούρνο για άλλα πέντε λεπτά για να ψηθεί η βάση.

Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160οC.

Πασπαλίζουμε τη βάση με το τριμμένο τυρί και προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας. Τηγανίζουμε τα κομμάτια μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανά και τα τοποθετούμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε πάνω από το μπέικον και το τυρί. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι από πάνω και κόβουμε τις άκρες της ζύμης που αφήσαμε από προηγουμένως.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να σταθούν τα υλικά και να ροδοκοκκινίσει στο πάνω μέρος. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε. Καλή Όρεξη!

H φωτογραφία της Ελένης Μενεγάκη που τρέλανε το twitter!


Ελένη Μενεγάκη ανέβασε μία ακόμη φωτογραφία στο twitter της και ασφαλώς μια αναστάτωση την έφερε!

Η παρουσιάστρια ένα ακόμα Σαββατοκύριακο το πέρασε στην Άνδρο μαζί με τον σύντροφό της.  Η φωτογραφία δείχνει την Ελένη να είναι ξαπλωμένη στα βράχια της αγαπημένης της παραλίας φορώντας το μαγιό της. 
Δείτε την!

Φύλλο επιστράτευσης … γερμανοτσολιά!

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΒΙΒΛΙΑ - ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤ ΑΡΧΙΔΙ@ ΤΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΜΑΛ@ΚΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ


Τι έλεγε κι έγραφε ο δωσίλογος του κεράτα, το πουλημένο τομάρι, ο γερμανοτσολιάς της Μέρκελ... Ευάγγελος Βενιζέλος, Πολιτική επιστράτευση και απεργία, Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου, 1986, σελ. 726-734... 



Ευάγγελος Βενιζέλος, Πολιτική επιστράτευση και απεργία, Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου, 1986, σελ. 726-734: 
"Η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών δεν συνδέεται με τον έλεγχο νομιμότητας μιας απεργίας. Οι λόγοι αυτοί δεν είναι από τους προβλεπόμενους στο άρθρο 22 παρ. 3 Συντάγματος και η επίκλησή τους... 

Θα καθιστούσε την... επίταξη προφανώς παράνομη. Μπορεί η απεργία ως factum να συνιστά λόγο εφαρμογής του άρθρου 22 παρ. 3 εδ. β΄να συγκροτεί την αντικειμενική υπόσταση των λόγων για τους οποίους είναι κατά το Σύνταγμα δυνατή η επίταξη υπηρεσιών; Εδώ δεν μπορεί να γίνει λόγος ούτε για πόλεμο, ούτε για επιστράτευση, ούτε για θεομηνία. Η απεργιακή κινητοποίηση αυτή καθαυτή ως γεγονός δεν συνιστά καμιά από τις περιπτώσεις αυτές. Η επίταξη είναι μέσο προσανατολισμένο σε τελείως διαφορετικό σκοπό. Το άρθρο 22 παρ. 3 εδ. β΄ δεν έρχεται να πολλαπλασιάσει και να εντείνει τους περιορισμούς του απεργιακού δικαιώματος, αλλά να εξυπηρετήσει μία διαφορετική τελεολογία - ακόμα και όταν διασταυρώνεται με απεργιακές κινητοποιήσεις". [Στο ίδιο τεύχος υπάρχουν και άρθρα για την αντισυνταγματικότητα της πολιτικής επιστράτευσης των Β. Βασιλείου, Θ. Θεοδώρου, Α. Καρακατσάνη, Λ. Ντάσιου]

Και μετά... 
Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα της ΟΛΜΕ... Σιγά την είδηση! Δικαστές εξαρτημένοι από τα αναδρομικά των γερμανοτσολιάδων, αυτό έλειπε να δικαιώσουν εργαζόμενους!


Είναι φανερό πλέον ότι μόνο Λαϊκά Δικαστήρια, με λαϊκούς δικαστές, μπορούν πλέον ν’ αποδώσουν δικαιοσύνη!

Εν τω μεταξύ ο θίασος των Γερμανοτσολιάδων...

Επιτέλους η κυβέρνηση σύρθηκε στο βάθος της. Επιστρατεύει ακόμη και την σκέψη για απεργία. Όπως όλοι οι αφεντάδες, φοβάται. Φοβάται τη σπίθα που θα φέρει πυρκαγιά.
- Χωμένη στη φιδότρυπά της βγάζει το κεφάλι και απειλεί πως θα δαγκώσει. Σαν τα φοβισμένα φίδια που νιώθουν ότι φτάνει το τέλος τους.
- Δημοκρατική ευθιξία. Χα! Εκπαιδευτές κανιβάλων. Ο μαθητής να φάει το συμμαθητή του για να περάσει, ο γονιός τον εκπαιδευτικό, ο αγρότης τον ναυτεργάτη και αυτοκινητιστής τον αγρότη.
- Με την πλάτη στον τοίχο κρύβει το αποκρουστικό αυταρχικό της πρόσωπο πίσω από τα τηλεοπτικά παράθυρα. Ζητούν να επικρατήσει η λογική αυτοί που εφαρμόζουν ότι... πιο παράλογο υπάρχει.
- Μιλούν στο όνομα της νομιμότητας και του Συντάγματος αυτοί που τα καταργούν καθημερινά με προεδρικά διατάγματα, αυτοί που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων.
- Παραφράζοντας ένα γνωστό ανέκδοτο: Τους τρέλανε η απεργία διαρκείας και δεν ξέρουν τι λένε και τι κάνουν.
- Η κυβέρνηση ζητάει και από τους εκπαιδευτικούς, για μία ακόμη φορά να «στήσουν πλάτη», για να μη γράψω τίποτα περισσότερο «ποιητικό». Κι εκείνοι αρνούνται. Ντροπή τους που το παίζουν σεμνότυφοι.
- Για να επιβιώσουν δεν διστάζουν να φάνε ακόμη και τα ίδια τους τα παιδιά. Ορεκτικό ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Έχει παράδοση η συγκεκριμένη παράταξη σε τέτοια. - Φαγωμένο παιδί της παράταξης ο σημερινός πρωθυπουργός επέστρεψε στην αρχηγία της για να συνεχίσει την παράδοση. Έχει για υπασπιστές τον κύριο Άδωνη και τον κύριο Βορίδη...

- Δύο βουλευτές με μακρά δημοκρατική παράδοση και θητεία. Από κοντά και ο κύριος Κικίλιας. Θυμήθηκε τα «παιδιά», μια βδομάδα πριν τις εξετάσεις, καθότι γόνος εκπαιδευτικών ο ίδιος. - Που ήσουν κύριε Κικίλια όταν γκρεμιζόταν η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση; Που θα είσαι κύριε Κικίλια όταν τα παιδιά πάρουν το πτυχίο τους; Ξέρω! Ευελπιστείς ότι θα είσαι στη θέση σου. - Αμ δε! Θα σε ξεβράσει η Ιστορία, εσένα και τους ομοίους σου. Κοντεύει η ώρα. Οι σπίθες δεν κρατιούνται σαν γίνουν πυρκαγιές. Τα ελικόπτερα ζεσταίνουν τις μηχανές τους. - Μέχρι και τα Χρυσά Μπουλντόκ ξαμόλησαν για εκφοβισμό. Χρυσή Εφεδρεία στην υπηρεσία των αφεντικών. Έτσι είναι τα πιστά σκυλιά! - Ακόμη κι αν η ΑΔΕΔΥ εξακολουθεί να κοιμάται. Ακόμη κι αν η ΓΣΕΕ εξακολουθεί να ξεπουλιέται. Τ’ αφεντικό, ο Λαός, τρελάθηκε. - Βοά ο τόπος! Στα 130 εκατομμύρια η μαύρη τρύπα στα ταμεία του ΠαΣοΚ. Ζεστό δημόσιο χρήμα, όσα θα εξοικονομήσουν σε ένα έτος από τις απολύσεις των αναπληρωτών και περισσεύει και για παγωτό. - Βοά ο τόπος! Η λίστα του Κυρίου Χριστοφοράκου, ξανά στο προσκήνιο με τη Siemens να ξαναμπαίνει στο στόχαστρο των υπερατλαντικών φίλων μας. Μάλλον ξεχρεώνουμε το ΔΝΤ και βγαίνουν τα πιστόλια...

- Βοά ο Άκης! Ήταν κι άλλοι μαζί μου φωνάζει ζητώντας την παραγραφή του αδικήματος της δωροδοκίας. Την πάτησες Άκη. Οι άλλοι «έφυγαν» νωρίς και σ’ άφησαν μόνο να απολαμβάνεις την εκτίμηση του Λάκη. - Θα στείλουν τους καθηγητές στα σχολεία με χακί και μαύρα περιβραχιόνια, με μπαλάσκες και αμπέχονα. Κάποιοι γονείς, θυμήθηκαν πως είναι γονείς πριν τις εξετάσεις. Τους βάρεσε η ανεργία στο κεφάλι. - Όπως πάνε, κάποιοι γονείς θα ζητήσουν το λόγο από τους επιτηρητές αν μονογράψουν τις κόλλες των παιδιών που αντιγράφουν! - Αν, λέω αν, οι επιτηρητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ζαλιστούν από το υπερβολικό άγχος και στρες, πώς θα συνεχιστούν οι εξετάσεις; - Ας μη βάζω ιδέες, γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να επιτάξει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους για εφεδρεία!
 


SIBILLA.GR


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2TEyacoNQ