ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Κάτω από τις θάλασσες ο πλανήτης φλέγεται… και τραντάζεται


Τα πλέον ισχυρά χτυπήματα του Εγκέλαδου, που συγκλονίζουν τον πλανήτη προκαλώντας εκατοντάδες θανάτους και ανήκεστες καταστροφές, έχουν ως επίκεντρο υποθαλάσσια, καυτά σημεία του φλοιού του πλανήτη μας: τις λεγόμενες ζώνες καταβύθισης όπου οι τεκτονικές πλάκες γλυστρούν η μια κάτω από την άλλη και λιώνουν μέσα στον καυτό πυρήνα της Γης.
Αυτά αποκαλύπτει νέα διεθνής επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Ντίτμαρ Μίλερ της Σχολής Γεωεπιστημών του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, ανέφεραν ότι οι 13 από τους 15 μεγαλύτερους σεισμούς άνω των 8,6 βαθμών (ποσοστό 87%), καθώς και οι 25 από τους 50 σεισμούς άνω των 8,4 βαθμών (ποσοστό 50%), κατά τον τελευταίο αιώνα, συνέβησαν στα βάθη των ωκεανών. Ως πλέον… τρανταχτά και κυριολεκτικά παραδείγματα, είναι οι σεισμοί στην Ιαπωνία το Μάρτιο του 2011 και στη Σουμάτρα το Δεκέμβριο του 2004.
Σε ορισμένες περιοχές του βυθού δημιουργείται νέος φλοιός και τελικά νέα βουνά με την ανάδυση λάβας ανάμεσα σε δυο τεκτονικές πλάκες (ιδίως στις μεσοωκεάνιες ράχες όπως στον Ατλαντικό), ενώ σε άλλες περιοχές του βυθού η μία τεκτονική πλάκα καταβυθίζεται κάτω από την άλλη.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, που μελέτησαν δεδομένα περίπου 1.500 σεισμών σε όλη τη Γη μετά το 1900, στις υποθαλάσσιες ζώνες καταβύθισης, με το πέρασμα του χρόνου, συσσωρεύονται τεράστιες γεωλογικές πιέσεις που τελικά απελευθερώνονται μέσω της τεράστιας ισχύος των σεισμών. Σε διάστημα χιλιάδων ετών, τα υποθαλάσσια όρη που σχηματίζονται κοντά στις μεσοωκεάνιες ράχες, μετακινούνται αργά (εξαιτίας της κίνησης της τεκτονικής πλάκας στην οποία ανήκουν) προς μια ζώνη καταβύθισης, όπου όμως σκαλώνουν και έτσι υφίστανται ολοένα αυξανόμενη πίεση για να καταβυθιστούν κάτω από την άλλη τεκτονική πλάκα.

Θα μας τρελάνει: Δείτε Ελληνίδα τραγουδίστρια σε βραδινή έξοδο χωρίς εσώ-ρουχ@!!



Εντάξει…τι άλλο θα δούμε. Φαίνεται πώς το κορίτσι είναι τέρμα…
ακομπλεξάριστο.
Έχει καμπύλες και προκαλεί ανατριχίλες. Τυχεροί οι Πατρινοί που την έχουν στα μέρη τους. Η Ειρήνη Παρίση μετά τη συμμετοχή της στις πιο σ..ξι γυναίκες του Facebook, ξαναχτυπά. Επέλεξε το φόρεμα δίχτυ του ψαρά και με βλέμμα όλο νάζι μας στέλνει όλους για συρτή! Έσκασε μύτη σε γνωστό στέκι της Πάτρας χωρίς εσώ-ρουχ@…Τι άλλο θα δω…Λες το κορίτσι να το ξέχασε απο βιασύνη; όπως και να χει…μας τρέλανε…Δείτε την φωτογραφία και παρατηρείστε λεπτομέρειες…Οι καμπύλες ουρλιάζουν…στενάζουν…

ΣΟΚ: Νέα ασθένεια που σκοτώνει - "Είναι το νέο AIDS", λένε οι επιστήμονες!



Τρόμο προκαλεί μια νέα ασθένεια που εντόπισαν οι Αρχές και έχει τις ίδιες θανατηφόρες συνέπειες με το AIDS!

Πρόκειται για το Chagas ή αλλιώς την «νόσο των φτωχών», η οποία δυστυχώς «χτυπάει» ολοένα και περισσότερους κυρίως στις περιοχές της Λατινικής και Νότιας Αμερικής, καθώς μεταδίδεται από μολυσμένα έντομα, κυρίως κοριούς.
Η ασθένεια είναι «ύπουλη», καθώς δεν εκδηλώνεται με τα ίδια συμπτώματα σε όλους τους ανθρώπους, ενώ είναι και παρασιτική. Ένα πρήξιμο στο μάτι, μια αδυναμία ή ένας πονοκέφαλος μπορεί να είναι σύμπτωμα. Συνήθως οι ασθενείς μετά τα πρώτα συμπτώματα νιώθουν υγιείς για κάποιους μήνες και στην συνέχεια «ξανακυλάνε» παρουσιάζοντας δυσκοιλιότητα, εμετούς, διόγκωση εντέρων ή καρδιάς. Η ασθένεια «μαστίζει» το Μεξικό, τη Βολιβία, τη Κολομβία και το Εκουαδόρ, όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα προβλήματα. Στις περιοχές αυτές ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν φτάνει τα 10.000.000!

Συνταγή της Ημέρας!


Χοιρινές μπριζόλες με ανανά στο τηγάνιΣυνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κόκαλο και περιττό λίπος
4 φέτες ανανά κομπόστα (κονσέρβας), κρατήστε το υγρό από την κονσέρβα
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού μαλακή καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι, σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
Μια χούφτα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, για το σερβίρισμα

Προετοιμασία:
Τοποθετήστε σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το ντοματοπολτό και τον περισσότερο από το χυμό ανανά από την κονσέρβα.
Βάλτε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Ψήστε τις μπριζόλες για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και σχεδόν να ψηθούν. Όσο ψήνεται το κρέας προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, και το τζίντζερ.
Προσθέστε τον ανανά στο τηγάνι με το κρέας και αφήστε πάνω στην φωτιά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η κομπόστα.
Προσθέστε το μείγμα σόγιας στο τηγάνι μόλις αρχίσει να καραμελώνει ο ανανάς και ψήστε μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο τηγάνι και να αρχίσουν να αφρίζουν (6-8 λεπτά).
Σερβίρετε τις μπριζόλες πασπαλίζοντας με φύλα κόλιανδρου, και ρύζι.

Καλή Όρεξη!

Αθλητικές εφημερίδες



Εφημερίδα Sport Day
Εφημερίδα Goal News
Εφημερίδα Derby News
Εφημερίδα Πρωταθλητής
Εφημερίδα Η Πράσινη
Εφημερίδα Φως
Εφημερίδα Η Ώρα των Σπορ
Εφημερίδα Match Reports
Εφημερίδα MetroSport
Εφημερίδα Γαύρος
Εφημερίδα Κερκίδα
Εφημερίδα Πατρίς

Φτιάξτε μελομακάρονα


Υλικά:
2 φλιτζάνια λάδι
3/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι...
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι
¼ του φλιτζανιού κονιάκ
2 κ.σ baking powder ήμαγειρική σόδα

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Κανέλα και γαρύφαλλο

Υλικά για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια νερό
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό του πορτοκαλιού, την σόδα, το κονιάκ, τα μπαχαρικά, ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι μέσα σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφού γίνει ένα συμπαγές μείγμα πλάθουμε σε μικρά μεγέθη τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στους 180 °C.
Τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το σιρόπι.
Τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και λίγη κανέλα.
Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το μείγμα για περίπου λεπτά.

Πολιτικές εφημερίδες



Εφημερίδα Τα Νέα
Εφημερίδα Έθνος
Εφημερίδα Espresso
Εφημερίδα Η εφημερίδα των συντακτών
Εφημερίδα 6 Μέρες
Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
Εφημερίδα Βραδυνή
Εφημερίδα Εστία
Εφημερίδα Ελεύθερη ώρα
Εφημερίδα Δημοκρατία
Εφημερίδα Η Ελλάδα Αύριο

Όχι του Άρειου Πάγου στο αίτημα Στουρνάρα για το χαράτσι


Απερρίφθη το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής
Με απόφασή του, ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για έκδοση προσωρινής διαταγής που θα «παγώνει» την ισχύ της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία κρίθηκε ότι η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

Με το αίτημά του, ο κ. Στουρνάρας επεδίωκε να δώσει νομιμοποιητική βάση στην εντολή που έδωσε στη διοίκηση της ΔΕΗ να συνεχίσει...
να εισπράττει κανονικά το χαράτσι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου μια εβδομάδα το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με απόφασή του έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων -το γνωστό «χαράτσι«» στα ακίνητα- μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση, που είναι προσωρινά εκτελεστή -σύμφωνα με τους δικηγόρους που χειρίστηκαν την υπόθεση- η ΔΕΗ υποχρεώνεται να δέχεται μόνο το αντίτιμο για την κατανάλωση ρεύματος και να μην ενσωματώνει τους λογαριασμούς το τέλος ακινήτων.

Αύριο συζητείται στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει ο κ. Στουρνάρας κατά της ίδιας απόφασης του Πρωτοδικείου. 

Η προσωρινή διαταγή

Το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε αμέσως κατά της απόφασης αυτής στον  Άρειο Πάγο. Το πρώτο ένδικο μέσο που άσκησε κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου ήταν η κατάθεση αίτησης στον Άρειο Πάγο για έκδοση προσωρινής διαταγής.

Το αίτημα αυτό εξετάστηκε από τον Αρεοπαγίτη κ. Φουρλάνο. Το υπουργείο Οικονομικών εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Χ. Θεοχάρης. Δικηγόροι καταναλωτών και ενώσεων ζήτησαν να μην εκδοθεί προσωρινή διαταγή, δεδομένου ότι αύριο αναμένεται να συζητηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο ή αίτηση αναστολής που κατέθεσε ο κ. Στουρνάρας, ζητώντας να «παγώσει» προσωρινά η ισχύς της απόφασης του Πρωτοδικείου, έως ότου συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης του υπουργείου.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που επικαλέστηκε η πλευρά του υπουργείου κατά τη εξέταση του αιτήματος προσωρινής διαταγής ήταν ότι έχουν ήδη τυπωθεί από τη ΔΕΗ 3.000.000 λογαριασμοί που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων και ότι η αποσύνδεση του «χαρατσιού» από τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στον προϋπολογισμό.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι από την αποσύνδεση των λογαριασμών από την είσπραξη του τέλους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το δημόσιο θα χάσει έσοδα, αφού όπως έγινε γνωστό μετά την  έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου το τέλος ακινήτων θα βεβαιώνεται και θα εισπράττεται από τις εφορίες.

Η αίτηση αναστολής

Eπιτέλους η συγκυβέρνηση με τη δόση μας υπόσχεται μέρες ευτυχίας!



Μηταράκης: Το 2013 ξεκινούν οι επενδύσεις

FAZ: Οι δανειστές βγήκαν κερδισμένοι από την επαναγορά ελληνικού χρέους



«Για ποιον ήταν επωφελής η επαναγορά του ελληνικού χρέους» είναι το ερώτημα που θέτει σε άρθρο του στην Frankfurter Allgemeιne Zeitung, ο Φρανκ Βέστερμαν, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Όσναμπρυκ.
Ο Γερμανός καθηγητής πιστεύει ότι μόνο οι δανειστές είχαν κέρδος, όχι όμως το ελληνικό κράτος και οι φορολογούμενοι, στηρίζοντας την άποψή του σε μια σειρά από...
φημισμένα άρθρα του Κένεθ Ρόγκοφ, καθηγητή Οικονομίας στο Χάρβαρντ. «Να λοιπόν τι συμβαίνει όταν μια χώρα, η ίδια ή μέσω τρίτου, αποφασίζει να αγοράσει από την αγορά χρέος της σε ποσοστό 30 ή 40% όπως στην περίπτωση της Ελλάδας» γράφει ο Βέστερμαν.

Πας καλά ρε Κουβέλη;;





 Πας καλά ρε Κουβέλη;;

Αποδέχτηκες την οριστική εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας
και περιμένεις να σε πω...πατριώτη;;
  Εφιάλτης είσαι, Φώτη μου.


 Ρε Φώτη...

Κυβερνάτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και περιμένεις
να σε πω πως υπηρετείς τη...δημοκρατία;;
  Μιά κοινοβουλευτική ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ υπηρετείς...

 
Ρε Φώτη...

Εκανες τα παιδιά μου τεκμήριο, έκοψες το δώρο από Αμεα,
έκοψες κι άλλο μισθούς/συντάξεις,
 βάζεις νέους φόρους  και περιμένεις να σε πω...
..."κοινωνικά δίκαιο" και "ευαίσθητο";;

  Σκληρός Νεοφιλελεύθερος είσαι Φώτη μου...


Ρε Φώτη...

Αποδέχτηκες την αυτόματη λήψη νέων Βάρβαρων Μέτρων,
χωρίς την προηγούμενη απόφαση της Βουλής και
θέλεις να σε πω αριστερό;;

Δεξιό Σκουλήκι είσαι Φώτη μου...



Είπες Ψέματα Φώτη

Χρησιμοποίησες την ίδια σκατοθεωρία.
Οπως ο Παπανδρέου.
Οπως ο Βενιζέλος.
Οπως ο Σαμαράς.
Τι περιμένεις τώρα κι εσύ μαζί μ΄αυτούς;;
ΕΛΕΟΣ;; 



Και κάτι τελευταίο Φώτη μου.

Με τη συμμετοχή σου σε μιά κυβέρνηση πασοκ-ΝουΔούλας,
έδωσες άφεση αμαρτιών στα δύο κόμματα.
Για τις Πωλητικές 38 χρόνων.
Τα σκάνδαλα, τις μίζες,τα λαμόγια, την Ατιμωρησία.
Τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα.
Τους εκβιασμούς, τα διλήμματα, την Τρομοκρατία τους.



ΤΩΡΑ πια Φώτη είσαι ένας απ΄ ΑΥΤΟΥΣ.

Ταυτίστηκες μαζί τους.

Κι επειδή τα έκανες ως "αριστερός" είσαι διπλά υπεύθυνος.

Διπλά Ενοχος.

Και σου αξίζει η ίδια, αυστηρή ΤΙΜΩΡΙΑ.

Φόρο και στα… κατσάβραχα βάζει το υπουργείο Οικονομικών


20121217-014929.jpg

Να πληρώνουν φόρους και για τα εκτός σχεδία ακίνητα και τα αγροτεμάχια που κατέχουν, έστω και αν δεν τους αποδίδουν εισόδημα, θέλει να αναγκάσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από το 2013 το κράτος.
Στο όνομα της «διεύρυνσης της φορολογικής βάσεως» και για να εισπράττει από περισσότερους λιγότερα, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει από τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις που έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια και ακίνητα που βρίσκονται εκτός σχεδίου, να τα δηλώσουν έως τις 31 Μαρτίου ή να διορθώσουν τα στοιχεία τους στο έντυπο Ε9, προκειμένου να υπαχθούν στη συνέχεια στο νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που σχεδιάζει να επιβάλει.
Στο φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρεται ρητά πως η δήλωση για πρώτη φορά των αγροτεμαχίων θα γίνει ηλεκτρονικά. Συγκεκριμένα, αναφέρεται:
- Φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1η Ιανουαρίου 2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, υποχρεούνται να συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση ηλεκτρονικά, όπως αυτή αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μέχρι 31 Μαρτίου 2013.
- Νομικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1η Ιανουαρίου 2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα, υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι 31.3.2013, στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη κατά την 31 Δεκεμβρίου 2012.
Το σχέδιο για την επιβολή του νέου ενιαίου φόρου στα ακίνητα, καθώς και οι αλλαγές στη φορολογία των μεταβιβάσεων ακινήτων, θα περιληφθούν στο επόμενο νομοσχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, τους πρώτους μήνες του 2013.
Το βασικό σενάριο που εξετάζει πάντως το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει φόρο όριο στο σύνολο της ατομικής περιουσίας πάνω από τις 50.000 ή τα 100.000 ευρώ, με έξι έως οκτώ κλιμάκια φόρου και με συντελεστές που θα αυξάνονται προοδευτικά από 0,05% μέχρι και 2% ή 2,5% ετησίως, για τις πολύ μεγάλης αξίας περιουσίες.

ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΡΕ ΚΡΑΤΟΣ!


 

Δηλαδή πόσο έξυπνοι είναι οι μηχανισμοί σου, ρε Κράτος, που θέλουν να με βάλουν να πλακωθώ με τους φαρμακοποιούς επειδή μου ζητάνε να πληρώσω τα φάρμακά μου; Πλήρωσα ποτέ ασφαλιστικές εισφορές στο φαρμακοποιό; Τίποτα δε μου χρωστάει εκείνος. Εσύ μου τα χρωστάς, Κράτος απατεώνα.
Πόσο έξυπνο είσαι, ρε Κράτος, που βάζεις τους μηχανισμούς σου να με πείσουν ότι «Κράτος είμαστε όλοι»; Εγώ είμαι πολίτης. Εσύ έχεις υποχρέωση να με υπηρετείς. Εγώ σε πληρώνω χρόνια ολόκληρα. Κι εσύ με κλέβεις χρόνια ολόκληρα. Αν είναι να μπει κάποιος φυλακή επειδή χρωστάει στον άλλον, είσαι εσύ κι όχι εγώ. Δεν είσαι ανώνυμο κράτος. Έχεις το πρόσωπο του κάθε κόμματος που υποσχέθηκε να με υπηρετεί και το ονοματεπώνυμο του κάθε πρωθυπουργού.
Πόσο γαλαζοαίματο είσαι, ρε Κράτος καθώς όλοι όσοι μπερδεύονται με τα της διαχείρισής σου αποτελούν μια τεράστια οικογενειακή συγκέντρωση; Ο Γιάννος Παπαντωνίου βάφτισε την κόρη του Στουρνάρα. Η σύζυγος του Παπαντωνίου, δεν έχει δηλώσει τα χρήματα που είχε καταθέσει σε υποκαταστήματα της HSBC στη Γενεύη, ύψους άνω των 2 εκατ. δολαρίων και τώρα «ελέγχεται». Από ποιους ελέγχεται; Από υπηρεσίες των οποίων o Στουρνάρας είναι πολιτικός προϊστάμενος. Θες να με τρελάνεις ρε Κράτος, και να πειστώ ότι μέσα σ’ ένα τεράστιο σόι πολιτικο-επιχειρηματιών ελέγχεστε μεταξύ σας;
Για πόσο μάγκας περνιέσαι ρε Κράτος που αρνήθηκες να χρησιμοποιήσεις την έστω πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ με το επιχείρημα ότι δεν προερχόταν από νόμιμη πηγή; Εδώ ρε Κράτος γελοίο έχεις δημιουργήσει τετραψήφιο αριθμό για να ρουφιανευόμαστε ανώνυμα οι πολίτες μεταξύ μας έστω και για «περίεργα πολυτελή βίο», κι όταν πέσει ανώνυμη ρουφιανιά, πας και κάνεις έλεγχο. Αυτό είναι νόμιμο δηλαδή, αλλά η λίστα Λαγκάρντ που ήξερες ποιος σου την έδωσε, δεν είναι;
Πόσο απίστευτος καραγκιόζης είσαι ρε Κράτος που θες να με πείσεις ότι κυνηγάς τη φοροδιαφυγή, την ώρα που για ακόμη μια φορά τη νομιμοποιείς παρέχοντας μια ντουζίνα φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές; Αυτό δεν είναι νόμιμη φοροδιαφυγή δηλαδή; Αλλά επειδή συνήθισες κάθε μέρα να δίνεις στη δημοσιότητα ονόματα συλληφθέντων για χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο και θες να σου λέμε «μπράβο» και «ζήτω», για πες μας πόσα μάζεψες απ’ όλους αυτούς; Για εκατοντάδες εκατομμύρια έκανες συλλήψεις. Γιατί δε μας λες πόσα πήρες; Μήπως επειδή δεν πήρες τίποτα; Μήπως επειδή τους ήθελες μόνο για πυροτέχνημα; Μήπως επειδή η νομοθεσία σου που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή, σ’ έκανε να πάρεις μόνο τ’ αρχίδια σου;
Πόσο κωλοκράτος είσαι ρε Κράτος που ενώ ομολογείς ότι δε μπορείς ή το πιθανότερο δε θες να ελέγξεις τα τέσσερα όλα κι όλα διυλιστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα, έρχεσαι και φορτώνεις σ’ εμένα την ποινή για λαθρεμπόριο καυσίμων; Δεν πήρα φέτος πετρέλαιο. Κυκλοφορώ στο σπίτι με 5 μπλούζες, 2 παλτά και 3 σώβρακα από μέσα εξ αιτίας των ελέγχων που δε θες να κάνεις και ζητάς να σε σεβαστώ;
Πόσο ξεφτιλισμένο είσαι ρε Κράτος την ώρα που κάνεις τα πάντα για να ενισχύσεις τη φοροδιαφυγή σε κάθε κοινωνικό στρώμα; Εμένα, Κράτος τρισάθλιο, αν έρθει η ιδιοκτήτρια και μου προτείνει να δηλώνω ότι πληρώνω μικρότερο ενοίκιο επειδή της έχεις αυξήσει το φόρο αλλά τον μείωσες σε όσους νοικιάζουν ολόκληρα κτίρια και παίρνουν ενοίκια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, γιατί να της το αρνηθώ; Ούτως ή άλλως Κράτος σάπιο, μου αφαίρεσες το δικαίωμα να δικαιολογώ το ενοίκιό μου στη φορολογική δήλωση, ενώ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού θα μου κόψει 30 ευρώ που τα έχω ανάγκη. Αυτό γουστάρεις ανώμαλο Κράτος, να με κάνεις για 30 ευρώ τον μήνα συμμέτοχο στη φοροδιαφυγή κι ύστερα να βάζεις τον κάθε σκατοκουβά σου να δηλώνει ότι όλοι μαζί τα φάγαμε.

Την Τετάρτη ανακοινώνεται το νέο κόμμα της "δεξιάς" ΔΗΜΑΡ υπό τον τίτλο της «λαϊκής Δεξιάς»



Τη  ώρα που συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στους ΑΝΕΛ,  στα... σκαριά βρίσκεται νέο κόμμα της «λαϊκής Δεξιάς» το οποίο ανακοινώνεται την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αποχωρήσαντες από το κόμμα Καμμένου θα αποτελούν τον κορμό του νέου κόμματος....
Πάντως φαίνεται ότι οι κύριοι Μαρκόπουλος, Κουράκος και Ζώης είναι σε επαφή με τους δύο βουλευτές που διεγράφησαν πρόσφατα από τη Ν.Δ. Πρόκειται για τους Νίκο Σταυρογιάννη και Γιώργο Κασαπίδη, που μαζί με τους Μαρκόπουλο, Κουράκο θα αποτελέσουν την κοινοβουλευτική «μαγιά» του νέου κόμματος.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΗΤΕΡΑ : ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!



Καλησπέρα Edopieria
        
Είμαι τρίτεκνη μητέρα με οικογενειακό εισόδημα 10.000 ευρώ και τα παιδιά μου είναι ηλικίας από τεσσάρων έως δεκατεσσάρων ετών. Πήγα σήμερα να πάρω το διμηνιαίο πολυτεκνικό επίδομα που ως την προηγούμενη φορά ήταν 525 ευρώ. Έκπληκτη διαπίστωσα ότι αυτή τη φορά το επίδομα ήταν "ψαλιδισμένο" σχεδόν 400 ευρώ, αφού μού έδωσαν μόνο 173!...

Τι άλλο να πει μια πολύτεκνη μητέρα με αυτά που γίνονται στη χώρα μας σε βάρος της οικογένειας, παρά μόνο τούτο : ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!

Μία πολύτεκνη μητέρα
Κατερίνη

15 χρόνια από την πτώση του Γιάκοβλεφ στα Πιέρια όρη -Διαβάστε την έρευνα που έγινε από το περιοδικό Omikron το 2011 (του Σωκράτη Μουτίδη)


του Σωκράτη Μουτίδη, από το www.kozani.tv


OLYMPUS DIGITAL CAMERA 
Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί θα διαβάσετε τι μας είπαν οι συγγενείς δυο θυμάτων απο την Αιανή Κοζάνης, δυο χρόνια πριν, τον Δεκέμβρη του 2011, σε έρευνα που έγινε απο το περιοδικό Omikron Magazine και δημοσιεύτηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Σήμερα, 15 χρόνια μετά, δεν άλλαξε σχεδόν…τίποτα.

Δεκατρία χρόνια μετά… κάποιες ψυχές ζητούν ακόµη δικαίωση

Του Σωκράτη Μουτίδη 

Πως και πως περίμεναν να συναντήσουν, έπειτα από μήνες, τους δικούς τους ανθρώπους, για να τους σφίξουν στην αγκαλιά τους και να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων μαζί. 

Η Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 1997 πλησίαζε και ήδη είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την υποδοχή των ξενιτεμένων. Ήταν να προσγειωθούν στη Θεσσαλονίκη στις 9:40 το πρωί εκείνης της ημέρας, αλλά η πτήση από την Οδησσό της Ουκρανίας είχε καθυστέρηση. Μια καθυστέρηση… παντοτινή.

Η συντριβή του αεροσκάφους Γιάκοβλεφ 42 στα Πιέρια Όρη εκείνο το χειμωνιάτικο βράδυ άλλαξε τη ζωή πολλών. Μεταξύ αυτών και του Χαρίση Στάμου από την Αιανή Κοζάνης, ο γιος του οποίου επέβαινε στο αεροσκάφος και επρόκειτο να αρραβωνιαστεί τέσσερις μέρες μετά την άφιξή του από την Οδησσό. Πίσω από κάθε τραγική ιστορία κρύβονται παιχνίδια της τύχης. Ο 68χρονος σήμερα Χάρης όπως τον φωνάζουν, πατέρας του Νίκου, μας διηγείται με λεπτομέρειες τα γεγονότα που μεσολάβησαν από την ημέρα του δυστυχήματος μέχρι και δυο μέρες μετά, όταν εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου σε μια πλαγιά των Πιερίων σε ύψος 3300 ποδών.

Ο κ. Χάρης θυμάται και δεν είναι λίγες οι φορές που τα μάτια του βουρκώνουν. «Αδιαφορία και βλακεία έριξαν το αεροπλάνο» μας λέει με αυστηρό ύφος και μας δίνει να καταλάβουμε πως είναι αποφασισμένος να μιλήσει τη σκληρή και πικρή γλώσσα της αλήθειας. Αυτό που συνεχίζει να τον εξοργίζει μέχρι και σήμερα, όπως μας λέει, είναι η προσπάθεια του ελληνικού δημοσίου «να εξαπατήσει και να παραπλανήσει τους συγγενείς των θυμάτων, με σκοπό να στρέψουν την οργή τους προς τους Ουκρανούς». Με αυτή την άποψη συμφωνεί απόλυτα και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουμπούρας, ο οποίος στο δυστύχημα αυτό έχασε τον πατέρα του, ενώ από μια άλλη σύμπτωση παραλίγο να βρισκόταν και ο ίδιος σε αυτό το αεροπλάνο, αν αρνούνταν την επαγγελματική πρόταση που του έγινε για να εργαστεί στην Κοζάνη.

«Όλοι οι άνθρωποι μας επέστρεφαν από την Ουκρανία, γιατί το έργο στο οποίο δούλευαν σταμάτησε λόγω του ολικού παγετού που επικρατούσε στη χώρα. Κανονικά θα έρχονταν έξι μήνες μετά αλλά….» διηγείται ο
κ. Χάρης και σκύβει το κεφάλι μελαγχολικά. Ο Γιάννης που κάθεται δίπλα του συμπληρώνει τη μισοτελειωμένη κουβέντα του «θείου», όπως τον αποκαλεί από μικρό παιδί παρότι δεν έχουν συγγένεια, «ούτε να μας κοροϊδέψει δεν ήταν ικανό το ελληνικό δημόσιο. Ισχυρίστηκε ότι οι Ουκρανοί πιλότοι πριν την πτήση μάζευαν πατάτες για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και ήταν κουρασμένοι. Έλα όμως που στους μείον 25 βαθμούς Κελσίου τα πάντα είναι παγωμένα, πόσο μάλλον οι… πατάτες». «Την πατάτα την έκαναν οι δικοί μας» ολοκληρώνει χωρίς κανένα δισταγμό ο κ. Χάρης.

Ο κ. Στάμος ένα χρόνο αφού έχασε το παιδί του, ξεκίνησε έναν μαραθώνιο αγώνα ανεύρεσης και συλλογής κάθε λογής στοιχείων που αφορούσαν στο δυστύχημα. Είναι πεπεισμένος πως το αεροπλάνο μπορούσε να σωθεί αν έδινε την δέουσα προσοχή ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου «Μακεδονία». «Εννοείται ότι κανένας δεν έπιασε δουλειά με την πρόθεση να σκοτώσει κόσμο. Επίσης, εννοείται ότι και οι πιλότοι δεν ήταν χαζοί και άσχετοι και ούτε ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Εγώ μιλάω για αδιαφορία και αμέλεια, μιλώ για βλακεία που στοίχησε όμως ζωές» λέει.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ. ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ




Santa Claus... οι Σάλπι-Κλάους!












«Βόλτα» του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα! Οι Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης... έφεραν τα δώρα (1-3) και στον «δικέφαλο» θα κάνουν καλά Χριστούγεννα! 
Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιάννης Χριστόπουλος. Ο Φεγκρούς ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μιχαήλ αριστερά στην άμυνα, ο Οικονόμου δεξιά και στόπερ οι Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος. Κεϊτά, Τσουκαλάς τα δυο αμυντικά χαφ, με τους Κοροβέση, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου να αποτελούν από τα αριστερά προς τα δεξιά την τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ίλιτς.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δώνης προτίμησε το 4-3-3. Ο Χακόμπο στην εστία, ο Λίνο κάλυπτε το αριστερό άκρο και ο Αποστολόπουλος το δεξί. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κουμάλο και Βιβιάν. Στα χαφ ήταν αριστερά ο Λάζαρ, στο κέντρο ο Φωτάκης και δεξιά ο Κάτσε. Αριστερό «φτερό» ο Λόρενς, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.
Δυνατό ξεκίνημα από ΠΑΣ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε δυνατά το ματς και θα μπορούσε από νωρίς να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Ηπειρώτες ήρθε μόλις στο 2', όταν ο Τζημόπουλος έπιασε την κεφαλιά και ο Χακόμπο απέκρουσε, όπως έπραξε και στην εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 4', όπου ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε, καθώς η μπάλα έσκασε μπροστά του.
Στο ίδιο λεπτό ο Μιχαήλ έπιασε ένα σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, με τον Χακόμπο να φωνάζει και πάλι παρών και να μπλοκάρει την μπάλα. Η επόμενη φάση ήταν στο 14', καθώς οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά-σιγά να ανεβαίνουν, όμως οι Ντε Βινσέντι και Ίλιτς μπερδεύτηκαν στο γύρισμα του Γεωργίου, με αποτέλεσμα να μη γίνει ποτέ το σουτ.
Δυο φάσεις, δυο γκολ ο ΠΑΟΚ
Ωστόσο, τα δεδομένα ανατράπηκαν από το 20' και μετά. Σε ένα γύρισμα του Λίνο ο Φεγκρούς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα, αλλά ο Παππάς θεώρησε ότι πρώτα την είχε στην κατοχή του ο Τσουκαλάς και έδωσε έμμεσο φάουλ στον «Δικέφαλο» του Βορρά.
Ο Αθανασιάδης άφησε στον Φωτάκη, αυτός στον Σαλπιγγίδη, που με δυνατό σουτ δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Φεγκρούς, ο οποίος δεν είχε στήσει σωστά το τείχος και ήταν εκτός εστίας. Στο 32', όμως, ήρθε και δεύτερο τέρμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Κάτσε έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Αθανασιάδη και ο «Κλάους» τελείωσε ιδανικά τη φάση για να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.
Προσπάθησε ο ΠΑΣ, πρόβλημα με Χακόμπο στον ΠΑΟΚ
Έτσι, ο ΠΑΣ βγήκε μπροστά και προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ, που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Το σουτ του Ίλιτς από πλάγια στο 35' και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 37' κόντραραν και κατέληξαν κόρνερ, με τους Ηπειρώτες να μην καταφέρνουν να βρουν δίχτυα. Στον αντίποδα, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα δυσάρεστο για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Δώνης είδε τον Χακόμπο να έχει ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό του.
Πίεσε ο ΠΑΣ και... 0-3!
Παρά ταύτα, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων συνέχισε κανονικά το παιχνίδι στην επανάληψη, όπου ο ΠΑΣ πίεσε για να μειώσει το σκορ, όμως δεν είχε τις φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ένα σουτ του Κοροβέση στο 53' έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Χακόμπο, ενώ η εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι ήταν κακή στο 63'.
Τελικά, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν και σε τρίτο τέρμα στο 67', με τον Λόρενς να γυρίζει την μπάλα στον Αθανασιάδη να την τσιμπάει και να τη στρώνει για τον Σαλπιγγίδη, που ήταν μπροστά του. Αυτός δε δυσκολεύτηκε με πλασέ από κοντά να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Μείωσε ο ΠΑΣ
Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει σε 1-3 στο 76' με γκολάρα του Ίλιτς. Ο Τσουκαλάς γύρισε την μπάλα προς τα έξω και ο φορ του «Άγιαξ» έριξε μια... οβίδα έξω από την περιοχή, με τον Χακόμπο να μην μπορεί να αντιδράσει. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν υπήρξε κάτι περαιτέρω και ο ΠΑΟΚ έφυγε με το «διπλό» από τους Ζωσιμάδες διατηρώντας τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό στους οχτώ βαθμούς.
Man of the match: Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης άνοιξε το σκορ στο 20' και «σφράγισε» τη νίκη του ΠΑΟΚ στο 67' όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ.
Αδύναμος κρίκος: Πολλά τα κενά στην άμυνα του ΠΑΣ, που έκανε λάθη τόσο στο πρώτο γκολ και το έμμεσο του ΠΑΟΚ όσο και στα άλλα δυο.

Η ΟΛΜΕ αντιδρά στο "10"



 
   Να μην επανέλθει το πλαφόν της βάσης του «10», υποστηρίζει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΛΜΕ), επειδή το μέτρο θα «στείλει» σε ΙΕΚ και κολέγια εκατοντάδες υποψήφιους, ενώ θα μείνουν εξίσου πολλές θέσεις κενές στα Ιδρύματα: αυτό υποστήριξε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θεμισ. Κοτσυφάκης, σε συνέντευξη Τύπου, μαζί και με άλλα μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας των Καθηγητών του Δημοσίου.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι 4 μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και τα εκπαιδευτικά κενά ανέρχονται σε περίπου 2.000. Μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα αναλυτικούς πίνακες με τους εκπαιδευτικούς που λείπουν σε κάθε περιοχή. Οι καθηγητές επεσήμαναν ότι δεν υπάρχουν προοπτικές κάλυψης των κενών, καθώς οι πιστώσεις που υπάρχουν δεν ξεπερνούν τις 120, ως εκ τούτου δεν θα καλυφθούν τα κενά. Μάλιστα, κατήγγειλαν ότι σε πολλά σχολεία παρατηρούνται συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τάξεων για να «εξοικονομηθούν» εκπαιδευτικοί.
Συγχρόνως, κατήγγειλαν την έλλειψη διοικητικού προσωπικού και τη μείωση των δαπανών για τα σχολεία κατά 32%.

Τα Χριστούγεννα, φάντασμα


Χριστούγεννα στον ορίζοντα – τα πιο πικρά για τους Έλληνες – πλην πλουσίων και κυνικών τα τελευταία πολλά χρόνια της μακράς ειρήνης.

Η πιο «παιδική» γιορτή του χρόνου, όχι μόνον διότι γεννιέται ο παις Χριστός, αλλά διότι χειμώνας – κλεισμένοι στα σπίτια τους, στους παλιότερους καιρούς, οι άνθρωποι χρειάζονταν τις γιορτές για να τη βγάλουν, ώσπου να ανοίξει ο καιρός και να ξαναρχίσουν οι δουλειές στα χωράφια, τα μπάρκα και τα καραβάνια.

Πιο κοντά ο ένας στον άλλον οι άνθρωποι στις γιορτές ιδίως στην «καλύβην», διότι στα παλάτια όπως πάντα κυρίως ξεσάλωναν με μιαν εορταστικής αγριότητα στη θέση της συνήθους και καθημερινής (αγριότητας), συνεχίζοντας να δολοπλοκούν, να εξουσιάζουν, να αλληλοεξοντώνονται, να κυβερνούν.

Πράγματι τα Σατουρνάλια (γιορτή των Ρωμαίων για τον Δία, όπου πάνω τους πάτησαν ημερολογιακά για να κληρονομήσουν τη θεσμική τους αξία τα Χριστούγεννα) στα παλάτια συνέχισαν ως μια γιορτή πομπώδης, ενώ στα σπίτια των φτωχών απέκτησαν μιαν περισσότερη ηδύτητα. Πιο κοντά στην ψυχή των παιδιών.

Οπως και να ‘χει, σήμερα μοιάζει ο κόσμος μας να έχει επιστρέψει, εις όσα αφορούν εκατομμύρια κι εκατομμύρια προσώπων, στην εποχή του Ντίκενς, του πρωτομάστορα των χριστουγεννιάτικων ιστοριών – μια παράδοξη ιστορική ειρωνεία, ίσως κι ένας οιωνός για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Ντίκενς περιέγραψε τη βαρβαρότητα του κόσμου της πρώτης βιομηχανικής εποχής – της Βικτωριανής Αγγλίας και της Βιομηχανικής επανάστασης. Ταξικές ιστορίες που η δύναμή τους βρίσκεται στο ότι αποτυπώνουν τα ανθρώπινα πριν και μετά την εποχή τους, στη διαχρονία τους.

Στη θαλπωρή των σπιτιών μας διαβάζαμε πιτσιρικάδες (παρ’ ότι αυτά τα έργα είναι άκρως ενήλικα) τις ιστορίες του Ντίκενς, τουΟυγκώ, των ρομαντικών πριν απ’ αυτούς κι από κάποιαν απόσταση ασφαλείας (απ’ τη δυστυχία) οργανώναμε μέσα μας την πανοπλία του ήθους, με την οποίαν ζώνεται κανείς, όταν θέλει να κάνει τον κόσμο καλύτερο.

Μια παρακαταθήκη που δεν σβήνει ποτέ. Για αυτό όσοι την τιμούν κληρονομούν το ωραίο, κι όσοι την ατιμάζουν το ρίχνουν στα χαπάκια του κυνισμού για να αντέξουν τις τύψεις τους.

Στα «Ανεμοδαρμένα Ύψη», στις «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες», στους «Άθλιους», υπάρχει και δεν υπάρχει χάπυ έντ, στη διπλανή πόρτα όμως όπου έχει θρονιαστεί η φτώχεια, δεν υπάρχει.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες που ευτυχούν, όταν δυστυχεί η πόλη» έλεγαν οι αρχαίοι, οι οποίοι ενίοτε, ίσως επειδή έζησαν στην αυγή του κόσμου, ήταν κι ολίγον αφελείς. Τι μας λέτε, καλοί μας πρόγονοι; Σήμερα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα και τα τέκνα σας έχουν εξελιχθεί – σήμερα για να ευτυχούν ορισμένοι πολίτες, δυστυχεί η πόλη.
 
Χριστούγεννα2012! Θα τα καταφέρουμε, φίλες και φίλοι! Ο ένας δίπλα στον άλλον, απ’ τον καθένα όσα μπορεί στον καθένα όσα χρειάζεται. Είναι συχνά οι γιορτές ένας μικρός κομουνισμός στα μεταξύ μας, τρυφερός όσον τα παιδιά που στολίζουν με τα ματάκια τους τον κόσμο. Τον στολίζουν αλλά και τον κοιτάζουν, τον μετράνε και τον κρίνουν.

Ξέρω ότι φέτος πολλές ψυχές θα ξεμείνουν εκτός γιορτής, στουςδρόμους που  περιπλανιέται το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Και ότι σε πολλά σπίτια η γιορτή θα είναι φτωχή – ας είναι πλούσια σε αγάπη.

Δεν ξέρω τι να πω και τι να ευχηθώ, κανείς δεν σώθηκε με ευχές, δεν είναι παρά μόνον για παρηγοριά και μιας στιγμής παραμύθια τα λόγια. Ξέρω όμως τι να πω για αυτούς που ευτυχούν πουλώντας κι αγοράζοντας τη δυστυχία των άλλων. Το έχουν παρακάνει, αλλά καμιά κατάρα δεν τους πιάνει. Μόνον η απειλή.

Μόνον αυτή μπορεί να τους συνετίσει και να τους εξαφανίσει. Η πολιτική, φανερή, δημοκρατικά οργανωμένη απειλή τους λαού.