ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Θα ποζάρει γυμνή η μητέρα της Kim Kardashian στο Playboy;

Θα ποζάρει γυμνή η μητέρα της Kim Kardashian στο Playboy;

Την απάντηση έδωσε η ίδια η Kris Jenner σε ραδιοφωνική εκπομπή

Δεν έχει σκοπό να φωτογραφηθεί γυμνή για το περιοδικό Playboy, η μητέρα της  Kim Kardashian, Kris Jenner, όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική συνέντευξή της. Όπως δήλωσε δεν νιώθει έτοιμη να εκτεθεί γυμνή μπροστά στον φωτογραφικό φακό για λογαριασμό του αμερικανικού περιοδικού και δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι θέλει να με δει κανείς χωρίς τα ρούχα μου». Για ποιο λόγο όμως πόσταρε φωτογραφίες της στο instagram φορώντας μπικίνι; «Νομίζω ότι οι φωτογραφίες μου  αποτελούν κίνητρο και είναι εμψυχωτικές για τις γυναίκες της ηλικίας μου».

Διαβάστε περισσότερα στο instyle.gr

Η Έλενα Παπαβασιλείου μιλάει πρώτη φορά για τον χωρισμό της: «Η απόφαση ήταν κοινή»

papavasiliou6
«Η απόφαση να χωρίσουμε ήταν κοινή», λέει η Έλενα Παπαβασιλείου και επιβεβαιώνει ότι χώρισε με τον επιχειρηματία Σταμάτη Κώνστα την ώρα που οι τελευταίες φήμες τους ήθελαν να ετοιμάζονται για επισημοποίηση της σχέσης τους.
Ο έρωτάς τους αν και ήταν λίγος, κράτησε πέντε περίπου μήνες, ήταν πολύ δυνατός.
Η παρουσιάστρια δεν θέλησε να κάνει δημόσια κάποια δήλωση για τον χωρισμό της, λέγοντας μονάχα πως είναι καλά, ενώ το στενό της περιβάλλον επισημαίνει πως οι δυο τους διατηρούν φιλική σχέση και ο χωρισμός τους έγινε σε πολιτισμένο κλίμα.
«Η σχέση τoυς έχει τελειώσει. Ο χωρισμός τους είναι σίγουρος. Είναι δύο άνθρωποι που γνωρίζονται χρόνια και ανάμεσά τους υπάρχουν αμοιβαίος σεβασμός και αλληλοεκτίμηση», αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον της στην εφημερίδα Real News και κατόπιν προσθέτουν: «Η ίδια είναι ένας άνθρωπος που σέβεται τον άνδρα που ήταν δίπλα της όλο αυτό το διάστημα και αυτό που έζησαν μαζί. Θεωρεί πως είναι λίγο άτοπο και άκομψο το να μπει σε τέτοιες διαδικασίες και να μιλάει για το τι πήγε στραβά και τους οδήγησε στον χωρισμό».
Αυτό το διάστημα εστιάζει μόνο στα επαγγελματικά της. Δεν κρύβει την επιθυμία της να επιστρέψει στην τηλεόραση την επόμενη σεζόν –έχει κάνει ήδη αρκετά ραντεβού- ενώ σκέφτεται να δοκιμάσει την τύχη της και στη μόδα.

Η Ντόρτμουντ «πάτησε» την Μπάγερν στο Μόναχο

Η Ντόρτμουντ «πάτησε» την Μπάγερν στο Μόναχο

Την ταπείνωσε, παίρνοντας άνετα το πρωτάθλημα, αλλά δεν της το συγχώρεσε - Η Ντόρτμουντ ήταν οδοστρωτήρας στο Μόναχο και πάτησε τη Μπάγερν (3-0) κάνοντας επίδειξη δύναμης μέσα στο «Alianz Arena»

Δεν κόλλησε πουθενά η Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί έκαναν το ντέρμπι απέναντι στην πρωταθλήτρια Μπάγερν να μοιάζει με εύκολη υπόθεση και επικράτησαν μέσα στο Μόναχο με το εμφατικό 3-0, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Bundesliga. 

Το πάρτι για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο «Alianz Arena» ξεκίνησε από νωρίς. Ο Μχιταριάν με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου στο ματς νίκησε τον Νόιερ κάνοντας το 1-0. 

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα προσπάθησε, όμως δεν έβρισκε λύσει μπροστά από το δίδυμο του Παπασταθόπουλου με τον Χούμελς. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και η Ντόρτμουντ μπήκε ακόμη καλύτερη στο δεύτερο 45λεπτο. 

Ο Ρόις στο 49ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων και με κοντινή προβολή έκανε το 2-0. Η Μπάγερν «μπλόκαρε», η άμυνά της συνέχιζε να θυμίζει… παιδική χαρά και επτά λεπτά αργότερα (56’) ο Χόφμαν μετέτρεψε σε θρίαμβο το πέρασμα της Ντόρτμουντ από το Μόναχο. 

Έτσι, η ομάδα του Κλοπ δεν έδωσε το δικαίωμα στην Σάλκε να την πλησιάσει στη 2η θέση και κράτησε τη διαφορά της στους 3 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, η Μπάγερν, που δεν μπόρεσε να γιορτάσει όπως θα ήθελε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League, έμεινε στην κορυφή με 78.

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr

Σφακιανάκης: «Φασισμός η Χρυσή Αυγή; Αγγελούδια είναι μπροστά σε αυτούς που κυβερνούν...»

Σφακιανάκης: «Φασισμός η Χρυσή Αυγή; Αγγελούδια είναι μπροστά σε αυτούς που κυβερνούν...»

«Δε μας καταδυναστεύει καμία Χρυσή Αυγή» - «Τα ΜΜΕ απομονώνουν δηλώσεις και παρουσιάζουν ότι θέλουν σαν τον Γκέμπελς»

Με νέες δηλώσεις για τη Χρυσή Αυγή αλλά και για τη Δέσποινα Βανδή επανήλθε ο Νότης Σφακιανάκης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Derti.

Όταν ρωτήθηκε για την αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή από το σχήμα που θα ξεκινούσε στο κέντρο «Έναστρον», στις 7 του περασμένου Δεκεμβρίου, σε μια συνεργασία που δεν έγινε ποτέ, μιας και ο γνωστός τραγουδιστής είχε τότε προβεί σε δηλώσεις στήριξης της Χρυσής Αυγής, ο Νότης τόνισε πως ο ίδιος είχε ανέκαθεν τα πιστεύω του και δεν καθόριζε τις συνεργασίες του με βάση τα πολιτικά φρονήματα.

Παράλληλα όμως προχώρησε σε νέες δηλώσεις για τη Χρυσή Αυγή και καταφέρθηκε τόσο εναντίον των κυβερνώντων, όσο και εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης.

Αναλυτικότερα, για τη Χρυσή Αυγή είπε: 
"Δε μας καταδυναστεύει καμία Χρυσή Αυγή και κανένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Αν είχε κυβερνήσει η Χ.Α. ή η κόκκινη παπαρούνα θα κρίναμε αυτούς. Η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που είναι, καλώς ή κακώς, γιατί διαμορφώθηκε από αυτούς που κυβερνούν. Αν δεν ήταν αυτοί δεν θα είχε ανάγκη ο λαός από καμία Χρυσή Αυγή. Αισθάνονται ότι είναι το αποκούμπι τους. Φασισμός η Χρυσή Αυγή; Αγγελούδια είναι μπροστά σε αυτούς. Μπροστά στους φασίστες που κυβερνούν..."

Για τα ΜΜΕ τόνισε: "Αν παρουσιάσεις αποσπασματικά αυτό που λέω, αυτός που το ακούει θα επηρεαστεί. Τα ΜΜΕ απομονώνουν δηλώσεις και παρουσιάζουν ότι θέλουν σαν τον Γκέμπελς".

Ενώ για τη Δέσποινα Βανδή διερωτήθηκε: "Κανείς δεν κατάλαβε γιατί έφυγε. Είναι δυνατόν οι τραγουδιστές να συνεργάζονται μεταξύ τους με πιστοποιητικό φρονημάτων; Οι θέσεις μου είναι γνωστές και συνεπέστατες από τότε που άρχισα να μιλάω δημόσια. Υποστηρίζω το δίκαιο από όπου κι αν προέρχεται. Με ξέραν από παλιά, τώρα με μάθανε; Καμία Δέσποινα Βανδή δεν θα ζητήσει να μάθει τα φρονήματα μου για να συνεργαστούμε. Άλλοι λόγοι την έκαναν να φύγει, αλλά ας το αφήσουμε αυτό τώρα. Τη Δέσποινα την είχα μαζί μου από το καλοκαίρι του 1997 στη Θεσσαλονίκη. Μαζί μου είχε βγάλει τον πρώτο της δίσκο και όσο ήταν στο Rex μαζί μου, ο δίσκος της έγινε πλατινένιος. Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της. Αλλά στο Rex και στην Πύλη Αξιού έσπαζαν οι πόρτες, δεν χωρούσε ο κόσμος. Τώρα που μιλούσαμε για την νέα συνεργασία, με αγκάλιαζε και με φιλούσε γιατί νόμιζε ότι είμαι άλλος από αυτό που είμαι. Όταν έκανα αυτές τις δηλώσεις που και πάλι θα καναξάνω γιατί δικαιώνομαι από τις συνθήκες, αποφάσισε ότι έπρεπε να αποχωρήσει".

Οργια με αστυνομικούς και αλλοδαπές στο Μεταγωγών

Οργια με αστυνομικούς και αλλοδαπές στο Μεταγωγών
Με πέντε μπουκάλια ουίσκι, αναψυκτικά, φρούτα και λαϊκά τραγούδια ο αξιωματικός υπηρεσίας, τρεις συνάδελφοί του και ένας φίλος του διασκέδαζαν μέχρι το πρωί - Δύο από τις κρατούμενες κατάφεραν να αποδράσουν
Πάρτι και όχι μόνο με αλλοδαπές κρατούμενες έκανε ανθυπαστυνόμος στο Μεταγωγών. Aπό αυτές κάποιες τελικά απέδρασαν, ενώ μερικές τραυματίστηκαν κατά την απόπειρα απόδρασής τους.
Παρ' όλα αυτά, ο ανθυπαστυνόμος ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας να επιστρέψει στην υπηρεσία του και να ακυρωθεί η απόταξή του από την ΕΛ.ΑΣ. ανεξάρτητα αν από τα ποινικά δικαστήρια καταδικάστηκε για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια. Ενα βράδυ ο ανθυπαστυνόμος, κατά το οποίο ήταν αξιωματικός υπηρεσίας, διαπίστωσε ότι στα κρατητήρια υπήρχαν αλλοδαπές γυναίκες προς απέλαση. Ετσι, αποφάσισε να διοργανώσει στο γραφείο του πάρτι. Αμέσως διέταξε τον δεσμοφύλακα να βγάλει από τα κρατητήρια του υπογείου τις έξι αλλοδαπές κρατούμενες που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη μέρα. Παράλληλα, φώναξε τρεις συναδέλφους του και έναν φίλο του να συμμετέχουν και αυτοί στο πάρτι, ενώ έστειλε και αγόρασαν πέντε μπουκάλια ουίσκι, αναψυκτικά, φρούτα κ.λπ. Εν τω μεταξύ, έβαλε και μουσική με λαϊκά τραγούδια που ακουγόταν σε όλο το κτίριο. Ενώ το πάρτι βρισκόταν στο φόρτε του, ο ανθυπαστυνόμος πήρε κοντά του μια αλλοδαπή και όταν άναψε το γλέντι την έβαλε και κάθισε στα γόνατά του. Μόλις κουραζόταν την έβαζε πάλι δίπλα του στην καρέκλα και όταν ξεμούδιαζε το πόδι του την ξανάβαζε πάλι πάνω στα γόνατά του.
Κοντά στο τέλος του δεύτερου μπουκαλιού ουίσκι έβαλε τη μουσική στη διαπασών. Το όργανο της τάξης ήρθε στο τσακίρ κέφι, πήρε από το χέρι την αλλοδαπή, ανέβηκε πάνω στο γραφείο και άρχισε να χορεύει, κάνοντας παράλληλα άσεμνες πράξεις και χειρονομίες. Τον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι της παρέας, οι οποίοι έκαναν κι αυτοί τα ίδια με τις άλλες αλλοδαπές, ενώ μερικές απ' αυτές βρήκαν ευκαιρία και έκοβαν ανεξέλεγκτα βόλτες εξερευνώντας τον χώρο. Το πάρτι έληξε στις 4 το πρωί, αφού όλοι ήταν πλέον μεθυσμένοι. Τότε ο ανθυπαστυνόμος διέταξε έναν αρχιφύλακα να οδηγήσει δύο από τις κρατούμενες αλλοδαπές στα λουτρά του 5ου ορόφου για να κάνουν μπάνιο. Ο αρχιφύλακας φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία. Σε δωμάτιο του 5ου ορόφου ήρθε για τρία τέταρτα της ώρας σε σαρκική επαφή με τις δύο αλλοδαπές. Οι κρατούμενες ύστερα απ' όλα αυτά προσποιήθηκαν ότι πάνε για μπάνιο. Ομως, αντί να μπουν στο λουτρό, ανέβηκαν στην ταράτσα της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών και από κει πήδηξαν στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου. Οι δύο αλλοδαπές πηδώντας τραυματίστηκαν και δεν μπορούσαν να κινηθούν.
Την ακύρωση της ποινής που του επιβλήθηκε ζητά τώρα από το ΣτΕ ο ανθυπαστυνόμος που διοργάνωσε το πάρτιΜε το που ξημέρωσε μία κυρία που μένει σε διπλανή πολυκατοικία είδε τις τραυματισμένες γυναίκες στην ταράτσα και ειδοποίησε τους αστυφύλακες του Μεταγωγών. Ετσι, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.
Οι υπόλοιπες τέσσερις αλλοδαπές, τύφλα στο μεθύσι, γύρισαν μόνες τους στα κελιά του κρατητηρίου για να ξαπλώσουν. Η πόρτα του κρατητηρίου όχι μόνο δεν κλειδώθηκε ποτέ από κανέναν αστυνομικό, αλλά έμεινε και ανοιχτή, με αποτέλεσμα να αποδράσουν δύο άλλες κρατούμενες. Την ημέρα εκείνη στα κρατητήρια του Μεταγωγών υπήρχαν άλλοι 26 άνδρες κρατούμενοι. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. στην ομόφωνη απόφαση της απόταξης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ανθυπαστυνόμος μαζί με τους άλλους τρεις συναδέλφους του «είχαν μεταβάλει τον χώρο σε αίθουσα κακόφημου μπαρ».
Kαι υπαίτιος απόδρασης κρατουμένων
Σύμφωνα με το Πειθαρχικό Συμβούλιο, ο ανθυπαστυνόμος υπέπεσε σε αντιπειθαρχική και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά λόγω της καταφανούς παραμέλησης και παράβασης των υπηρεσιακών του καθηκόντων. Ακόμη, έγινε υπαίτιος απόδρασης κρατουμένων, ενώ έβλαψε και προσέβαλε όχι μόνο την τιμή και την υπόληψή του ως αστυνομικού, αλλά και το κύρος της υπηρεσίας του. Σε άλλο σημείο της πειθαρχικής απόφασης αναφέρεται ότι όλο το βράδυ που γινόταν το πάρτι ο ανθυπαστυνόμος επέδειξε βαριά αμέλεια.
Το Συμβούλιο, τελικά, έκρινε ότι οι πράξεις του ανθυπαστυνόμου μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα και οι παραλείψεις του συνδέονται με εκείνες τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που αφορούν «ελευθέρωση κρατουμένων εξ αμελείας κατ' εξακολούθηση». Ο ίδιος, απολογούμενος στο Πειθαρχικό, αποδέχθηκε την ευθύνη του, όχι όμως στον υπέρτατο βαθμό που του αποδόθηκε, ενώ υποστήριξε ότι «δεν στοιχειοθετείται η διαφθορά χαρακτήρα» που του καταλογίζεται «ελλείψει αποδείξεως της σαρκικής επαφής».
Οι συνάδελφοί του κατέθεσαν ότι ήταν εξαίρετος αστυνομικός και δεν αδιαφορούσε για τα καθήκοντά του. Απλώς, λόγω των άθλιων συνθηκών κράτησης στο Μεταγωγών και για λόγους ανθρωπιστικούς βοηθούσε τους κρατούμενους δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τηλεφωνούν και να κάνουν μπάνιο. Από ποινικής πλευράς, στον ανθυπαστυνόμο επιβλήθηκε εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Παρ' όλα αυτά, η ποινή τελικά παραγράφηκε, καθώς στο μεταξύ ψηφίστηκαν ευεργετικές διατάξεις που έδιναν αυτή τη δυνατότητα. Τώρα καλείται το ΣτΕ να αποφανθεί για την αναίρεση που έχει ασκήσει ο ανθυπαστυνόμος κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου με την οποία απορρίφθηκε το αίτημά του να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόταξης που του έχει επιβληθεί.

protothema

KGB: Στο Αφγανιστάν το χαμένο Boeing - Ζωντανοί οι επιβάτες!

KGB: Στο Αφγανιστάν το χαμένο Boeing - Ζωντανοί οι επιβάτες!
Μία νέα πτυχή στο μυστήριο με το εξαφανισμένο Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την 8η Μαρτίου, θέτουν στο τραπέζι των ερευνών οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με πηγή της FSB (πρώην KGB), που επικαλείται η μαλαισιανή εφημερίδα Daily Star, το μοιραίο αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες δεν κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.
Αντιθέτως, λέγεται πως αεροπειρατές το οδήγησαν στο Αφγανιστάν, όπου το προσγείωσαν, με τους επιβάτες να είναι όλοι ζωντανοί και να «ζουν σε καλύβες, χωρισμένοι σε επτά ομάδες χωρίς σχεδόν καθόλου φαγητό».
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα 20 εκ των επιβατών, ασιατικής καταγωγής, έχουν μεταφερθεί στο Πακιστάν.
Αν το σενάριο αυτό ευσταθεί θα δώσει ελπίδα στις οικογένειες των αγνοουμένων που επί 34 ημέρες περιμένουν με αγωνία να μάθουν συγκεκριμένα στοιχεία από τις τοπικές αρχές για την τύχη των αγαπημένων τους.
Όλα αυτά τη στιγμή που νέα στοιχεία προκύπτουν σχετικά με την προσπάθεια του συγκυβερνήτη της πτήσης MH370 να πραγματοποιήσει τηλεφωνική κλήση ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την περιοχή Πένανγκ της Μαλαισίας.
Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα New Straits Times, ο συγκυβερνήτης Φαρίκ Αμντούλ Χαμίντ, επιχείρησε να πραγματοποιήσει κλήση από το κινητό τηλέφωνό του την ώρα που το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την περιοχή Πένανγκ της Μαλαισίας.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα η προσπάθειά του σταμάτησε απότομα καθώς το Boeing 777 απομακρύνθηκε από τους πύργους τηλεπικοινωνιών.
Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται στο δημοσίευμα το αεροσκάφος πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο εκείνη την ώρα και για αυτό το λόγο το κινητό τηλέφωνο του Φαρίκ Αμντούλ Χαμίντ είχε σήμα.
Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό με ποιον προσπαθούσε να επικοινωνήσει, καθώς οι τοπικές αρχές, όπως τονίζει η τοπική εφημερίδα, απέφυγαν να αποκαλύψουν σχετικές πληροφορίες.
Η τελευταία του επικοινωνία, πάντως, πραγματοποιήθηκε μέσω WhatsApp στις 11.30 (τοπική ώρα) στις 7 Μαρτίου, λίγες ώρες πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών και ξεκινήσει το ταξίδι προς το... άγνωστο.
«Ελέγχθηκε το ιστορικό στις κλήσεις του Φαρίκ και διαπιστώθηκε ότι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο συνομίλησε ήταν ένας από τους τηλεφωνικούς αριθμούς που καλούσε συχνά. Η κλήση αυτή πραγματοποιήθηκε περίπου δύο ώρες πριν απογειωθεί το αεροσκάφος από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ», αναφέρει το κείμενο της εφημερίδας.
Σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, μάλιστα, ο άνθρωπος με τον οποίο θα ήθελε να μιλήσει εκείνη τη στιγμή, αν είχε αντιληφθεί ότι κάτι κακό συνέβαινε στο αεροσκάφος, ήταν η μητέρα του, με την οποία είχε πολύ στενή σχέση.
Πάντως, ο υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσείν, δήλωσε πως δε μπορεί να επιβεβαιώσει τις νεότερες πληροφορίες, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία, ενώ τόνισε πως αν πράγματι ο πιλότος είχε επιχειρήσει να τηλεφωνήσει, θα είχε γίνει γνωστό νωρίτερα.
Και ενώ το θρίλερ συνεχίζεται, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, δηλώνει πεπεισμένος ότι τα σήματα που έχουν λάβει τα αεροσκάφη που επιχειρούν στις έρευνες του εξαφανισμένου αεροσκάφους, προέρχονται από τα «μαύρα κουτιά» του Boeing 777.
«Έχουμε περιορίσει πολύ την περιοχή των ερευνών και είμαστε πεπεισμένοι ότι τα σήματα προέρχονται από τα μαύρα κουτιά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο.
protothema

Παρουσιάζει τους υποψηφίους του ο Τζιτζικώστας

Τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς Συμβούλους της «Αλληλεγγύης» σε  όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας θα
παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού Απόστολος Τζιτζικώστας,  τη Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου, στις 13.00, στο PORTO PALACE HOTEL.

Μήνυμα νίκης και ανατροπής στην παρουσίαση του συνδυασμού «Άλλος Δρόμος»


 Στην  κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Κατερίνης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 11 Απριλίου η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών και 
τοπικών συμβούλων Κατερίνης του δημοτικού συνδυασμού «Άλλος Δρόμος».


Ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Χρήστος Γιαννούλης παρουσίασε τα πρώτα πενηνταδύο ονόματα που συνθέτουν ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους που τολμούν και μπαίνουν μπροστά για την αλλαγή της ζωής στο Δήμο μας, με υποψηφίους από το χώρο των κινημάτων, έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη με πολύχρονους αγώνες αλλά και νέους ανθρώπους που θέτουν τον εαυτό τους στον αγώνα για έναν ανθρώπινο Δήμο.

Επίσης, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού που αφορούν έναν άλλο Δήμο αλληλεγγύης και δημιουργίας, με κεντρικό στόχο την αξιοπρέπεια και την ευημερία των δημοτών, προτάσσοντας την κοινωνική αλληλεγγύη, τη διαφάνεια και τη δημοκρατική διοίκηση, την ποιότητα ζωής και την παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου.

«Η Κατερίνη αλλάζει σελίδα, από την Παραλία μέχρι τον Άγιο Δημήτριο, λέει «φτάνει πια» και χαράζει άλλο δρόμο. Κράτησε πολλά χρόνια το μαρτύριο της αδιαφορίας για να μπορεί να αντέξει κάποιος άλλα πέντε χρόνια. Βάζουμε τέλος στις λογικές παράγκας και ενός δήμου που διοικείται κεκλεισμένων των θυρών.

Οι πολίτες γυρνούν την πλάτη, αποστρέφουν το βλέμμα τους και επιλέγουν άλλο Δρόμο. Το Δρόμο της ελπίδας, της διαφάνειας, της καθαρότητας, της εντιμότητας και της προοπτικής. Τον δρόμο της Αλληλεγγύης της συμμετοχής, δημοκρατίας της ανάπτυξης πάντα με την προσοχή μας στραμμένη στον άνθρωπο.  Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας», τόνισε στην ομιλία του ο Χρήστος Γιαννούλης.

Ο Άλλος Δρόμος δίνει τη μάχη που θα κρίνει το αύριο, μια εκλογική μάχη που  δεν είναι απλώς μια αναμέτρηση για κάποια ποσοστά και για εναλλαγή στην εξουσία. Ο Άλλος Δρόμος αποτελεί τη μοναδική ολοκληρωμένη πρόταση για μια διοίκηση στο Δήμο Κατερίνης η οποία θα είναι στραμμένη στον άνθρωπο. Αποτελεί τον δρόμο της ελπίδας, της διαφάνειας, της καθαρότητας, της εντιμότητας και της προοπτικής.











ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ                       
                                               
  1. Αποστόλου Σταύρος, Αρχιτέκτων- Μηχανικός
  2. Αρβανίτη Μαίρη, Εκπαιδευτικός
  3. Βατουσιάδης Σάββας,            Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος
  4. Γαλαξίδου Ζωή , Φιλόλογος  
  5. Γάτας Δημήτρης, Θεολόγος
  6. Γρηγοριάδης Κώστας, Αρχιτέκτων- Μηχανικός
  7. Δάμπλιας Θεοχάρης, Γυμναστής
  8. Κάλφας Αντώνης, Φιλόλογος- Συγγραφέας
  9. Καραΐσκος Αντώνης, Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος
  10. Καστόρης  Αστέριος, Νοσοκομειακός Υπάλληλος
  11. Καψάλης Θάνος , Εκπαιδευτικός
  12. Κυριακίδης Γιώργος , Υπάλληλος ΟΑΕΕ, νυν Δημοτικός Σύμβουλος
  13. Λιανός Χρήστος , Αρχιτέκνων- Μηχανικός
  14. Μαμούρης Βασίλης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής             
  15. Μάντζιος Αντώνης, Οικονομολόγος- νυν Δημοτικός Σύμβουλος
  16. Μηλιώρης       Δημήτρης , Έμπορος Ποδηλάτων                  
  17. Μίγκος Βασίλης , Δικηγόρος
  18. Μπαχλιτζανάκη Μαρία , Δασκάλα                
  19. Μπέση Σταματία , Καθηγήτρια Φυσικής
  20. Νατσιός Στέφανος, Πρώην υπάλληλος ΟΤΕ, νυν δημοτικός σύμβουλος
  21. Νταρλαγιάννη Αλεξάνδρα, Δικηγόρος
  22. Ορνιθόπουλος Νίκος  ,Άνεργος
  23. Παπαλέξης Δημήτρης, Πολιτικός Μηχανικός
  24. Παπαναστασίου Τάσος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  25. Παπανικολάου Αντώνης, Τεχνικός Ψύξης- Θέρμανσης       
  26. Παππάς Κώστας,. Δασονόμος
  27. Παραστατίδης Στέφανος, Έμπορος ή Ελεύθερος Επαγγελματίας
  28. Πεπόνης Ηλίας, Αγρότης                   
  29. Πετρίδης Γιάννης, Συνταξιούχος Ναυτικός   
  30. Πίτσιας Νίκος  6940863349, Δασικός
  31. Πουζουκλίδου Σωτηρία , Συνταξιούχος εργοδηγός Δομικών Έργων
  32. Ράδης Σπύρος, Γιατρός-Ουρολόγος
  33. Ραπτοπούλου Γιώτα,Ελεύθερος Επαγγελματίας
  34. Τατόλα Βάγια  Ιατρός- Παθολόγος
  35. Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης,Συγγραφέας
  36. Τσίρκου Άννα, Ελεύθερος- Επαγγελματίας
  37. Φάκας Γιάννης, Πληροφορικός
  38. Χαϊλατζίδου Γνωσούλα, Δασκάλα
  39. Χατζηχιδήρογλου Ηλίας, Φοιτητής Φυσικού Α.Π.Θ.
  40. Χατζηχριστοδούλου Σταμάτης, Βιοτέχνης    
                       
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
  1. Γιαμούζης Τάσος, Υπάλληλος Σούπερ Μάρκετ
  2. Γραβάνη Θεοδώρα, Καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας
  3. Ελευθεριάδου Σοφία- Σμυρλή, Δασκάλα- Φιλόλογος
  4. Κάργα Αναστασία, Βοηθός Φαρμακείου
  5. Κατσαμάγκα Γιάννα,Δασκάλα
  6. Καψάλη Κατερίνα,  Ιδιωτική Υπάλληλος
  7. Λυκιαρδοπούλου Αθανασία, Ιδιωτική Υπάλληλος
  8. Παντελίδης Ζαχαρίας Εκπαιδευτικός
  9. Παπατολίκα Κυριακή  , Ιδιωτική υπάλληλος
  10. Πετρόπουλος Θάνος, Γυμναστής Ψυχιατριακού Τομέα Νοσοκομείου Κατερίνης
  11. Χατζηιωαννίδης Ιωάννης, Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος- Ηθοποιός
  12. Χιωτέλλη Εύη, Συνταξιούχος παιδαγωγός- Διαιτολός Διατροφολόγος- Φυσικοπαθητικός
                       
                              
Οι βασικοί άξονες του Προγράμματος βρίσκονται σε αυτό το link:



Τέλος στους αγρότες του καναπέ Πώς θα μοιραστούν και με ποιες προϋποθέσεις τα 19,5 δισ. ευρώ στη χώρα μας

Τέλος στους αγρότες του καναπέ


Τέλος στους αγρότες του καναπέ

Στο... νήμα κρίνεται τελικά το μέλλον της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Επειτα από τριετείς διαφωνίες και διαξιφισμούς μεταξύ των εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ),..
Tο Βήμα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ “ΒΟΜΒΑ” ΣΤΑ LIDL: “ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΪΣΕΤΕ ΑΡΝΙΑ ΜΕ ΑΦΘΩΔΗ ΠΥΡΕΤΟ”; ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ

arni-lidl
3.500 αμνιερίφια στην ελκυστική τιμή των 3.99 ευρώ που προσφέρει το LIDL θα καταλήξουν στο πασχαλινό τραπέζι των Ελλήνων. Θα απαντήσουν οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του αν θα μας ταΐσουν τα ζώα που έχουν πληγεί από αφθώδη πυρετό και από την ευλογιά στην Κομοτηνή και βρίσκονται σε παράνομο σφαγείο στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας; Και βέβαια το ΜΑΚΕΛΕΙΟ επειδή θεωρεί μείζονος σημασίας το θέμα δεν αναφέρεται σε καμία περίπτωση σε νόμιμες και γνωστές επιχειρήσεις που λειτουργούν επί πολλά χρόνια στην περιοχή αλλά σε παράνομους εκδοροσφαγείς που δημιουργούν προβλήματα  σε επαγγελματίες που κάνουν αυτή τη δουλειά.
Επειδή το θέμα έχει δημιουργήσει ανησυχία στους κατοίκους,
Θέτουμε σοβαρά ερωτήματα στους Γερμανούς του LIDL το οποίο παρανομεί αφού πουλάει νωπό και κατεψυγμένο κρέας χωρίς να διαθέτει καν άδεια κρεοπωλείου: Ο Αλί από την Κομοτηνή που μετέφερε τα άρρωστα ζώα μήπως έχει σχέσεις με κομματικό στέλεχος της Κορινθίας; Σύμφωνα με καταγγελίες, τα 3.500 αμνοερίφια βρίσκονται σε συγκεκριμένο χώρο στην περιοχή . Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες το παράνομο σφαγείο  στο πρόσφατο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγειονομικής φύσης. Κατά τις ίδιες καταγγελίες, μεσάζοντες και διεκπεραιωτές στην σφαγή και πώληση των πασχαλινών φθηνών αρνιών φέρονται κομματικά στελέχη της ΝΔ αλλά και το κομματικό στέλεχος της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας. 
Αυτά κατηγγέλθησαν στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ και σε τέτοιες καταγγελίες δεν μπορούμε να μάνουμε απαθείς. Ειδικά όταν αφορούν το αγαθό της δημόσιας υγείας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι φαινόμενα παρανομιών που θέτουν σε κίνδυνο της ζωή μας δεν παρατηρούνται μόνον στην Πελοπόννησο αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ας προσέξουν λοιπόν αυτή την περίοδο οι αρμόδιες αρχές κι ας επαγρυπνούν.
Μετά την διάχυση ανάλογων πληροφοριών στην κοινή γνώμη και καταγγελιών που έχουν φθάσει από νωρίς το πρωί στα αυτιά μας, θα πρέπει να υπάρξει ευθύτατη εισαγγελική παρέμβαση. Εκτός κι αν οι εισαγγελείς έχουν φόρτο εργασίας αυτές τις μέρες και δεν τους νοιάζει τι τρώμε.
Για το θέμα της ευλογιάς στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης είχε κάνει ερώττηση στο Κοινοβούλιο, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ.
Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Η ευλογιά στα αιγοπρόβατα της Θράκης, εξακολουθεί να θερίζει κοπάδια ολόκληρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Συντονιστικής Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που είναι σε συνεχή επαφή με κτηνοτρόφους της περιοχής τους, η νόσος κινδυνεύει να εξελιχθεί σε πανδημία, απειλώντας με αφανισμό ολόκληρες κτηνοτροφικές μονάδες της και τους ιδιοκτήτες κτηνοτρόφους με εξαθλίωση.
Τις σχετικές καταγγελίες περιλαμβάνει σε κατεπείγουσα Ερώτηση του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε επισκεφθεί την Ξάνθη και είχε προσωπική συνάντηση με απελπισμένους κτηνοτρόφους.
Η αδιαφορία, τα ημίμετρα, η μη κρατική επιτήρηση της εφαρμογή τους, έστω κι αν είναι μέτρα λειψά, η έλλειψη κρατικού μηχανισμού πρόληψης, ενημέρωσης και καταπολέμησης ενός τόσο σημαντικού φαινομένου, η μη εκμετάλλευση σημαντικών κονδυλίων Ε.Ε. σε θέματα βιοασφάλειας, η έλλειψη κτηνιάτρων στην περιοχή, η μη στελέχωση με ειδικό προσωπικό ΥΠΑΡΚΤΩΝ και ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ εξειδικευμένων κέντρων, όπως το «Διαβαλκανικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων» Ορεστιάδας, μόνο τραγικές διαπιστώσεις είναι.
«Σχεδιάζετε μια σοβαρή αποζημίωση προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους, ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν δυναμικά στην παραγωγή;
Γιατί, ενώ είχατε υποσχεθεί 72 νέους κτηνιάτρους,50 εκ των οποίων θα προσλαμβάνατε στις 15 Νοεμβρίου, δεν το κάνατε;
Γιατί, ενώ επενδύθηκαν κονδύλια σε κτίριο, εξοπλισμό («Διαβαλκανικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων») από το 2005, δεν λειτουργεί;
Γνωρίζετε για τον Αφθώδη Πυρετό που προβλέπεται ότι θα ακολουθήσει σύντομα, προερχόμενος από κοπάδια που ήδη έχουν νοσήσει στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου κτηνοτρόφων Θράκης, Χρήστου Παρασχούδη (συνέντευξη στον Status Radio 94.2,στις 14/12/2013) ; Αν ναι, γιατί δεν λαμβάνετε άμεσα μέτρα;
Τι άλλα μέτρα πρόληψης, καταπολέμησης της μάστιγας σχεδιάζετε ΑΜΕΣΑ;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ, πολύ ανήσυχος για την μάστιγα που απειλεί την ευρύτερη ελληνική επικράτεια.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΣΑΥΤΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ – ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ – ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΦΘΩΔΟΥΣ ΠΥΡΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Κύριε Υπουργέ
Χωρίς περαιτέρω εισαγωγές, τοποθετούμαι επί του λίαν επικίνδυνου θέματος της εξάπλωσης της νόσου της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα ΚΑΙ του Ν. Ξάνθης.
Σας έχουν ήδη, εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, καταθέσει Ερωτήσεις ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Γιοβανόπουλος και ο Βουλευτής Έβρου Μαρίνος Ουζουνίδης, αλλά οι απαντήσεις σας θυμίζουν την σιωπή των αμνών.
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες της Συντονιστικής Ξάνθης, η νόσος κινδυνεύει να εξελιχθεί σε πανδημία, απειλώντας με αφανισμό τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής και τους ιδιοκτήτες κτηνοτρόφους με εξαθλίωση.
Ακολουθούν στοιχεία-καταπέλτες από την επιστολή της Συντονιστικής Ξάνθης που μου παραδόθηκε στην τελευταία επίσκεψή μου στη περιοχή, έχοντας πολύ σημαντική συνάντηση με τους απελπισμένους κτηνοτρόφους:
«Ο φόβος και η απόγνωση έχουν γίνει το πέπλο των κτηνοτρόφων της περιφέρειάς μας, λόγω των συνεχιζόμενων κρουσμάτων ευλογιάς στους νομούς της Θράκης, αλλά και της αδιαφορίας του υπουργείου για την τύχη του ζωικού τους κεφαλαίου στην περιοχή μας.
Ο αντιπρόεδρος κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Λουκμακίας Αθανάσιος μαζί με τους συλλόγους των άλλων νομών της Θράκης καταγγέλλουν πολλά κενά και ελλείψεις στα μέτρα πρόληψης, για τη μετάδοση της νόσου αλλά και την απαράδεκτα αργή αντίδραση του ΥΠΑΑΤ στο πρόβλημα που προέκυψε από τον Αύγουστο και ζητούν ακόμη και τώρα να αποτραπεί η ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή των κτηνοτρόφων.
Όπως μας είπε ο κ. Λουκμακίας «Θα ήθελε να ενημερώσουμε τον αναπληρωτή υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, σχετικά με τη δήλωσή του, οι κτηνοτρόφοι στη Βόρειο Ελλάδα, λόγω των καιρικών συνθηκών, έτσι κι αλλιώς, σταβλίζουν τα ζώα τους ότι στην περιφέρειά μας, όλα τα ζώα βγαίνουν καθημερινά στη βοσκή, εκτός από αυτά για τα οποία υπάρχει απαγόρευση της κτηνιατρικής υπηρεσίας. Μέχρι σήμερα οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας είναι καλές και μάλλον η πληροφόρησή του ήταν για άλλη χώρα, που ίσως οι κτηνοτρόφοι έχουν τη δυνατότητα να κρατούν τα ζώα τους σταβλισμένα και να τα ταΐζουν.
Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Χαρακόπουλος ανακοίνωσε ότι δίνονται 250 ευρώ αποζημίωση στα ζώα που θανατώνονται. Αυτό όμως δεν είναι όλη η αλήθεια, αφού αυτά τα χρήματα δίνονται για τα ζώα που έχουν πιστοποιητικό γνησιότητας φυλής. Στα υπόλοιπα οι αποζημιώσεις κυμαίνονται από 60 μέχρι 100 ευρώ. Εμείς ζητούμε αντικατάσταση όλων των ζώων άμεσα για να μπορέσει ο κτηνοτρόφος να λειτουργήσει την μονάδα του και όχι να περιμένουν στα μέσα του 2014 να πάρουν κάποια χρήματα.
Το ΥΠΑΑΤ, σε μια ζώνη των 3 χιλιομέτρων από την περιοχή που εμφανίσθηκε ο ιός, δίνει ενίσχυση 10 ευρώ ανά ζώο για 21 ημέρες για το σιτηρέσιο, ώστε να «κλείσει» το κοπάδι του ο κτηνοτρόφος στο στάβλο. Όμως αυτό το ποσό δεν είναι αρκετό. Εμείς ζητούμε να μπει ολόκληρη η περιοχή σε καραντίνα σε απόσταση 10 χιλιομέτρων και να δοθούν 50 λεπτά ημερήσια ανά ζώο ώστε να μπορεί ο κτηνοτρόφος να καλύψει τα έξοδα συντήρησης του κοπαδιού του, όσο καιρό είναι σταβλισμένα».
Η ευλογιά έρχεται πάντα από την Τουρκία. Εκεί τα πρόβατα είναι φορείς της ασθένειας αλλά η κυβέρνηση θεωρεί ότι το νόσημα δεν δημιουργεί προβλήματα στην παραγωγή και δεν την αντιμετωπίζει ριζικά. Η οικονομική κρίση οδήγησε σε μείωση του προσωπικού των κτηνιάτρων του δημοσίου και έφερε την εξάπλωση της ασθένειας.
Είναι αδιανόητο να υπάρχουν μόνο 20 κτηνίατροι του δημοσίου σε όλη την Θράκη γιατί μόνο ένα εκατομμύριο είναι τα πρόβατα (!) Ο Υπουργός είχε υποσχεθεί 72 κτηνιάτρους και τους 50 θα τους έκαναν πρόσληψη στις 15 Νοεμβρίου, υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε. Είναι παράλογο να ζητούν από 20 κτηνιάτρους να σταματήσουν αυτό που ήρθε και αυτό που έρχεται, όσο και να προσπαθούν πραγματικά δεν μπορούν μόνοι τους!
Την ίδια στιγμή λίγα μέτρα μέσα από τα σύνορα με την Τουρκία «καιροφυλακτεί» ο αφθώδης πυρετός και ο αφθώδης πυρετός δεν ξεχωρίζει ζώα.
Ζητούμε ΤΩΡΑ την λειτουργία του Διαβαλκανικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων Ζώων στην Ορεστιάδα. Δαπανήθηκαν πολλά χρήματα γι αυτό το διασυνοριακό κέντρο γιατί ο βασικός σκοπός λειτουργίας του ήταν η Παρακολούθηση και Μελέτη εμφάνισης και εξάπλωσης των Εξωτικών Νοσημάτων, όπως ο Αφθώδης Πυρετός, η Ευλογιά κλπ. Τα κτίρια και ο εξοπλισμός υπάρχουν από το 2005 αλλά δεν έχει προσωπικό. (ΓΙΑΤΙ;) Αν λειτουργούσε δεν θα φτάναμε σε αυτά τα αποτελέσματα. Θα πρέπει τουλάχιστον τώρα να στελεχωθεί με προσωπικό και να γίνονται προληπτικές εξετάσεις στα ζώα.
Να σκεφτείτε κ. Υπουργέ, ότι μετά την ανακοίνωση από το ΥΠΑΑΤ των «μέτρων» αντιμετώπισης της ευλογιάς, οι Τούρκοι έβγαλαν δική τους ανακοίνωση στην οποία υποστήριζαν ότι «η ασθένεια πήγε στη χώρα τους από την Ελλάδα»!
Ζητούμε να ξυπνήσει το κρατικός μηχανισμός πριν φτάσει ο ιός μέχρι την Θεσσαλία!
Συντονιστική Ξάνθης
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1. Σχεδιάζετε μια σοβαρή αποζημίωση, σε πραγματικές τιμές για το κάθε αιγοπρόβατο του ζωικού τους κεφαλαίου, προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους, ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν δυναμικά στην παραγωγή;
2. Γιατί, ενώ είχατε υποσχεθεί 72 νέους κτηνιάτρους,50 εκ των οποίων θα προσλαμβάνατε στις 15 Νοεμβρίου, δεν το κάνατε;
3. Γιατί, ενώ επενδύθηκαν κονδύλια σε κτίριο, εξοπλισμό («Διαβαλκανικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων») από το 2005, δεν λειτουργεί;
4. Γνωρίζετε για τον Αφθώδη Πυρετό που προβλέπεται ότι θα ακολουθήσει σύντομα, προερχόμενος από κοπάδια που ήδη έχουν νοσήσει στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου κτηνοτρόφων Θράκης, Χρήστου Παρασχούδη (συνέντευξη στον Status Radio 94.2,στις 14/12/2013); Αν ναι, γιατί δεν λαμβάνετε άμεσα μέτρα;
5. Τι άλλα μέτρα πρόληψης, καταπολέμησης της μάστιγας σχεδιάζετε ΑΜΕΣΑ, αφού αυτά που σχεδιάσαμε στο πόδι και πολλά δεν εφαρμόζονται, έχουν πλήρη αναποτελεσματικότητα;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Nυφικά εσώρουχα από τους αγγέλους της Victoria’s Secret


Οι άγγελοι της Victoria's Secret, Lindsay Ellingson και Anais Pouliot μας εντυπωσίασαν για μία 

ακόμα φορά με

 την φωτογράφηση τους με εσώρουχαγια την νυφική σειρά της εταιρίας. Οι δύο καλλονές

 ποζάρουν στο φακό

 συνδυάζοντας σεξαπίλ αλλά και αθωότητα.



vs5

Μελιτίνια Σαντορίνης

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
meletinia-olivemagazinegr1
Πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή της Σαντορίνης, που συνηθίζεται πολύ τις μέρες του Πάσχα. Πολλές παραλλαγές της συναντάμε και σε άλλα κυκλαδονήσια, όπως η Τήνος και η Σύρος όπου στα αρώματα της προσθέτουν και ξύσμα από πορτοκάλι. Μοιάζουν αρκετά με τα κρητικά λυχναράκια, αφού και τα δυο είναι γεμιστά με φρέσκο ανάλατο τυρί, τα μελιτίνια όμως είναι πιο γλυκά, πιο αρωματικά και έχουν για βάση τους μια πιο φίνα ζύμη.

Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • ½ κιλό αλεύρι σκληρό
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα διαλυμένη σε 1-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2-3 μικρά δάκρυα μαστίχας κοπανισμένης με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ελάχιστο νερό (όσο τραβήξει η ζύμη)
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό ανθότυρο ολόπαχο
  • 650γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 250γρ. αλεύρι μαλακό
  • 5-6 μικρά δάκρυα μαστίχας Χίου

Διαδικασία

Για τη ζύμη

Βήμα 1

Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτετε το βούτυρο και μαλάσσετε τη ζύμη με τα χέρια για να πάει παντού. Προσθέτετε τη σόδα και λίγο λίγο νερό (όσο τραβήξει το αλεύρι), ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Την αφήνετε τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

Κοπανάτε στο γουδί τη μαστίχα με μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Φτιάχνετε και τη γέμιση: Λιώνετε το ανθότυρο στο μίξερ ή στο μύλο των λαχανικών. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, την κοπανισμένη μαστίχα και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα και την κόβετε με κουπ πατ σε στρογγυλά σχήματα διαμέτρου 8-10εκ. Βάζετε στη μέση ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση, αφήνοντας περιμετρικά κενό φύλλου 1εκ. Ανασηκώνετε γύρω γύρω το φύλλο με οδοντογλυφίδες και, «τσιμπώντας» το με τα δάχτυλά σας, κάνετε πυκνές «πιετούλες», τις «τσιμπινιές», ανά πόντο, για να σχηματιστεί λυχναράκι.

Βήμα 4

Μεταφέρετε τα μελιτίνια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.