ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Εξέλεξαν Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη τον Μαρκόπουλο, χαχαχαχαχαχαχαχ

 


Τα πράγματα ως έχουν, παιδιά. Η αλήθεια είναι πάντα μία και πικρή.

 


Πριν και μετα τις εκλογές...... Ξύλο απο παραδεισο δεν του εφτασε ......

 


Σήμερα και έφυγε και ΔΕΝ παρέδωσε την έδρα της.

 


⚠️PLEASE SHARE⚠️ Παρασκευή (αύριο) 24/11 από τις 11:00 και όλη μέρα, ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την Βουλή των Ελλήνων!

 


Το σχέδιο των «καθαρών τιμών» Σκρέκα θα φέρει… έκρηξη τιμών έως 40%

 Το σχέδιο των «καθαρών τιμών»: Η κυβέρνηση χάνει τη μάχη με την ακρίβεια παρότι ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σρέκας έχει γίνει βασικός συνδαιτυμόνας των πρωινών ενημερωτικών τηλεοπτικών εκπομπών.

Σημαντική βοήθεια κατά της ακρίβειας δίνει και ο πρωθυπουργός με τις επισκέψεις τους σε σούπερ μάρκετ επιλέγοντας έως τώρα το Σάββατο αλλά η ένταση του προβλήματος πολλαπλασιάζεται με ταχείς ρυθμούς αντί να μειώνεται.

Η νέα πολιτική ηγεσία του Ανάπτυξης έχει καθιερώσει την ακρίβεια ως βασικό θέμα ανησυχίας των νοικοκυριών το οποίο επανήλθε στην πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις.

Η ακρίβεια είναι παρούσα από τον πόλεμο της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022 με το κυβερνητικό κόμμα να αντιμετωπίζει δυο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Τα λάθος μηνύματα προς την αγορά

Η φονική «επιτυχία» του πληθωρισμού

 


Η μεγαλύτερη «επιτυχία» της κυβέρνησης, όσον αφορά την οικονομία, ήταν και είναι ο πληθωρισμός – όπου ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο συγκρίσιμος δηλαδή με τις άλλες χώρες της ΕΕ, αυξήθηκε στις 118,17 μονάδες τον Οκτώβρη του 2023, από περίπου 100 στις αρχές του 2021, οπότε κατά 18,17%! (στα τρόφιμα πάνω από 30%, ενώ ακολουθούν τα ενοίκια, το ηλεκτρικό ρεύμα κλπ.).

«Επιτυχία», επειδή μέσω του πληθωρισμού μειώνεται η σχέση χρέους προς ΑΕΠ, για την οποία χαίρονται οι ιθαγενείς – ενώ αυξάνονται τα φορολογικά έσοδα. Πρόκειται λοιπόν καθαρά για υπερφορολόγηση των Πολιτών – όχι όμως με την αύξηση των συντελεστών, όπως επί μνημονίων και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τη διατήρηση τους στα ίδια επίπεδα, στις αυξημένες τιμές.