ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Στα ύψη οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο

Σε ύψη ρεκόρ ανήλθαν για ακόμη μια φορά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου. Συγκεκριμένα για το μήνα Νοέμβριο οι οφειλές ανήλθαν σε 61,4 δισ ευρώ, αυξημένες κατά 1 δισ ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Οι οφειλές παραμένουν στα ύψη, κάτι που σημαίνει δύο πράγματα. Αρκετοί είναι αυτοί που πλέον αδυνατούν να πληρώσουν εξατίας της οικονομικής κρίσης, ενώ από όσους χρωστούσαν τα προηγούμενα χρόνια ένα μικρό μόνο μέρος έχει εισπραχθεί.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι  από την αρχή του έτους στο ταμείο της εφορίας έχουν εισρεύσει έσοδα από ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους μόλις 2,8 δισ. ευρώ.Ληξιπρόθεσμες οφειλές

Το παραδικαστικό ζει: Όλα τα ονόματα και οι υποκλαπείσες συνομιλίες


Τον Οκτώβριο του 2009 άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μια υπόθεσης που ονομάστηκε «παραδικαστικό κύκλωμα 2». Ήταν η περίοδος που ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του κυκλώματος, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι περισσότερες από 92.000 ώρες συνομιλιών που καταγράφηκαν από τις Αρχές κατέδειξαν τις δραστηριότητες της οργάνωσης, ακριβώς όπως τις είχε περιγράψει ο βασικός μάρτυρας. Κι όμως. Μια τεράστια υπόθεση, που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει μυθιστόρημα ή ταινία, λιμνάζει μέχρι σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Στημένες δίκες, αρπαγές ακινήτων, χρηματισμός πολιτικών προσώπων, ξέπλυμα χρήματος, business στις πλάτες μεταναστών, λαθρεμπόριο χρυσού και όπλων, πιθανώς και δολοφονίες. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που συνθέτουν το ποινικό παλμαρέ της εγκληματικής οργάνωσης, όπως προκύπτουν τόσο από τις καταθέσεις του βασικού μάρτυρα, όσο και από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, τις οποίες αποκαλύπτει το Hot Doc. Μαζί με αυτές, φέρνουμε στο φως τα όνοματα όσων φέρονται να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση, αλλά και μια αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημήτρη Παρασκευόπουλου, του προστατευόμενου αλλά στην πραγματικότητα απροστάτευτου, μοναδικού μάρτυρα, ο οποίος κινδυνεύει. 
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο Hot Doc που κυκλοφορεί. 
hot_doc_43.jpg
Δείτε το τηλεοπτικό σποτ του Hot Doc

Πότε θα βρεθεί ένας δικαστής να καλέσει τον κύριο ΤΙΠΟΤΑ, αλλά υπουργό Οικονομίας της δωσίλογης κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ώστε να καταθέσει τι γνωρίζει ή τι δεν γνωρίζει για τις ομολογημένες μίζες του αδελφικού του φίλου;

Το παραμυθάκι του νεοφασίστα τηλέμπορα με το 1 ευρώ

Τι είναι 1 ευρώ μπροστά στην αιωνιότητα, τη σωτηρία της πατρίδας, την έξοδο στις αγορές, την έξοδο από το μνημόνιο; Η απάντηση είναι εύκολη. Πρόκειται για το νέο παραμυθάκι του Άδωνι, που εντάσσεται στα γνωστά κυβερνητικά επικοινωνιακά φληναφήματα.
Τις επόμενες ημέρες κάθε ασφαλισμένος στον ΕΟΠΥΥ όταν πηγαίνει στο φαρμακείο για να πάρει τα φάρμακά του θα πρέπει να πληρώνει 1 ευρώ για κάθε συνταγή. Το 1 ευρώ είναι υπέρ ΕΟΠΥΥ και οι φαρμακοποιοί μετατρέπονται σε εισπράκτορες αφού θα... πρέπει να αποδίδουν το νέο χαράτσι στον ασφαλιστικό οργανισμό.
Το ποσό, βέβαια, φαντάζει ευτελές και αυτή είναι η άποψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας. Είναι, όμως έτσι; Και είναι πράγματι μόνον 1 ευρώ; Ασφαλώς και όχι, κατά την πάγια επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης…
Το 1 ευρώ μπορεί να γίνει 10!
Όπως αποκαλύπτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το 1 ευρώ μπορεί να είναι και 10! Και αυτό γιατί μόνο 1 ευρώ ανά συνταγή, θα πληρώνουν όσοι παίρνουν το πολύ  3 φάρμακα αφού μέχρι 3 επιτρέπεται σήμερα να αναγράφονται σε μία συνταγή και μόνο αν τα φάρμακα ανήκουν στην ίδια κατηγορία των θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Εάν, δηλαδή, ένας ασφαλισμένος πάσχει  από 3 νοσήματα (πχ Σακχαρώδη διαβήτη, Υπερλιπιδαιμία, αρτηριακή Υπέρταση) και χρειάζονται 1 φάρμακο για το κάθε νόσημα, θα πρέπει να λαμβάνει διαφορετική συνταγή για το καθένα, οπότε θα επιβαρύνεται με 3 ευρώ αντί για 1 ευρώ. Αντίστοιχα εάν ένας ασφαλισμένος χρειάζεται περισσότερα φάρμακα διαφορετικών μεταξύ τους πρωτοκόλλων, θα χρειαστεί περισσότερες διαφορετικές συνταγές και το κόστος που θα κληθεί για αυτές να πληρώσει, μπορεί να φτάσει μηνιαίως στα 8 ή 10 ευρώ!
Έτσι με αυτό το δήθεν ευτελές ποσό, κυβέρνηση και υπουργείου Υγείας αυξάνουν για μια ακόμα φορά τη συμμετοχή του ασφαλισμένου στην αγορά των φαρμάκων του. Γιατί εάν για παράδειγμα μια συνταγή περιέχει φάρμακα αξίας 10 ευρώ για τα οποία ο ασφαλισμένος πλήρωνε μέχρι σήμερα 2, θα πληρώνει, πλέον 3 ευρώ.
Ευτελής σκέψη, ευτελής πολιτική.
Βάλια Μπαζού από το Ποντίκι, μέσω "Το Γρέκι"

Βαδίζουμε όλοι προς την κατά Στουρνάρα «κόλαση» του 2014! Ναι, του ανεπάγγελτου κρατικοδίαιτου μεταφορέα της τσάντας του Σημίτη!

Κατηγορηματικός και απόλυτος ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας: «Κόλαση θα είναι έως τον Ιούνιο!», είχε δηλώσει στο «Βήμα» στα μέσα Οκτωβρίου. Το εντελώς αντίθετο υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δύο μήνες αργότερα, στα μέσα Δεκεμβρίου: «Το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια εξόδου από την κρίση!», δήλωσε εξίσου κατηγορηματικά και αυτός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;
Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα θα ζήσει μια πραγματική «κόλαση χρέους» το πρώτο πεντάμηνο του νέου χρόνου που αρχίζει αύριο. Με το «καλημέρα σας», τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στους δανειστές: τα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ θα τα δώσει στην ΕΚΤ, τα 197 εκατομμύρια σε διεθνείς «γύπες» που έχουν στα χέρια τους ελληνικά κρατικά ομόλογα από εκείνα που δεν... «κουρεύονται» και 238 εκατομμύρια πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για τόκους δανείων που έχει πάρει.
Οταν ο Γ. Στουρνάρας μιλάει για «κόλαση» έως τον Ιούνιο του 2014 είναι επειδή ξέρει άριστα λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται ότι μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του νέου χρόνου η χώρα μας πρέπει να πληρώσει στους δανειστές της... 15,7 δισεκατομμύρια ευρώ! Εφιαλτικός κυριολεκτικά είναι ο Μάιος του 2014, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στους δανειστές της τα... 9,8 δισεκατομμύρια από το προαναφερθέν ποσό! Η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγελαφική ή κωμικοτραγική για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, αν ψάξει κανείς τις λεπτομέρειες του θέματος.

Η εβδομάδα των ευρωεκλογών είναι πραγματικός Γολγοθάς γι' αυτούς. Την Κυριακή 25 Μαΐου γίνονται οι ευρωεκλογές ως γνωστόν. Ε, λοιπόν, την Τρίτη 20 Μαΐου η κυβέρνησή τους πρέπει να βρει και να πληρώσει 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ και την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 21 Μαΐου πρέπει να βρει άλλα 4,4 δισεκατομμύρια για να πληρώσει λεφτά που είχε πάρει δάνειο για χάρη των ελληνικών τραπεζών προ πενταετίας, το 2009, επί Αλογοσκούφη! Τρίτη και Τετάρτη πρέπει να... «σκάσει» 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ στους ξένους δανειστές και την Κυριακή να πάει να μαζέψει τις ψήφους των Ελλήνων!

Συνταγή σίγουρου εκλογικού θριάμβου! Πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι ακόμη. Οταν ο Γ. Στουρνάρας μιλάει για «κόλαση έως τον Ιούνιο» του 2014 δεν το κάνει υπονοώντας ότι το υπόλοιπο 2014 θα είναι παράδεισος. Κάθε άλλο. Το κάνει απλώς για να... μοιράσει το κακό στα δύο! Μην έρθει και κανένας... νταμπλάς στους Ελληνες, αν μάθουν τι τους περιμένει και τον καινούργιο χρόνο! Η κατάσταση είναι τραγική και αυτά τα φληναφήματα περί πρωτογενούς πλεονάσματος είναι για τους αδαείς. Αν η χώρα πρέπει να πληρώσει στους δανειστές της κυβέρνησης κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2014, όπως προαναφέραμε, 15,7 δισεκατομμύρια ευρώ, για ολόκληρο τον καινούργιο χρόνο πρέπει να τους δώσει... 28,7 δισεκατομμύρια για τόκους και χρεολύσια - με άλλα λόγια, για το υπόλοιπο του χρόνου μετά το τέλος Μαΐου η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου πρέπει να δώσει στους δανειστές της άλλα 13 δισ.!

Πού θα τα βρει; Συνολικά, ολόκληρο το 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει να λαβαίνει από δόσεις δανείων εκ μέρους των χωρών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ποσό που ανέρχεται σε 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ - άρα μέχρι τα 28,7 που πρέπει να πληρώσει της λείπουν... 11 δισεκατομμύρια και κάτι ψιλά! Θα καλύψει τα 11 δισ. που λείπουν μόνο για τους δανειστές με τα τερτίπια περί του... πρωτογενούς πλεονάσματος; Με το 1 ή 2 δισ. του υποτιθέμενου «πρωτογενούς πλεονάσματος» που εμφανίζει στα χαρτιά αφήνοντας απλήρωτους όλους όσοι κάνουν δουλειές ή προμηθεύουν το κράτος, το οποίο έχει γίνει ο μεγαλύτερος απατεώνας και μπαταξής όλης της Ελλάδας; Αυτά τα παραμύθια είναι μόνο για τους άσχετους.

Οι Γερμανοί έχουν σαφή άποψη: τα χρήματα αυτά, λένε, μπορούν να βρεθούν μόνο με νέο δάνειο ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο βεβαίως θα συνοδεύεται και από νέο μνημόνιο! Τελεία και παύλα! Αυτό λέει το Βερολίνο και τελικά είναι σίγουρο πως έτσι θα γίνει στο τέλος, ανεξαρτήτως του αν το νέο μνημόνιο θα αποκληθεί με το πραγματικό του όνομα και θα ονομαστεί «νέο μνημόνιο» ή αν θα το παρουσιάσουν ως «συνέχιση του παλιού μνημονίου», όπως με αρκετή σαφήνεια υπαινίχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην προαναφερθείσα συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Ναι, στη συνέντευξη που αποκάλεσε «πρώτα σημάδια εξόδου από την κρίση» την «κόλαση» του Στουρνάρα, της οποίας δώσαμε σε αδρές γραμμές και τις μαθηματικές διαστάσεις με όσα αναφέραμε παραπάνω.

Δυστυχώς, εφιαλτικό θα είναι και το νέο έτος, αν συνεχιστεί η ίδια ολέθρια μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει την πατρίδα μας.

Του Γιώργου Δελαστίκ, μοντάζ Γρέκι

Να φύγουν οι τύραννοι ΤΩΡΑ!


To ΔΝΤ προέβλεψε ανάπτυξη στα τέλη του 2010, στα τέλη του 2011 και στις αρχές του 2012. Το 2013 προέβλεψε και πάλι ανάπτυξη, αλλά αυτήν τη φορά με υψηλή ανεργία. Επιβεβαιώθηκε. Ως προς την ανεργία. Όσο για το 2014; Δεν θα το πιστέψετε. Προβλέπει ανάπτυξη.


To ΔΝΤ προέβλεψε ανάπτυξη στα τέλη του 2010, στα τέλη του 2011 και στις αρχές του 2012. Το 2013 προέβλεψε και πάλι ανάπτυξη, αλλά αυτήν τη φορά με υψηλή ανεργία. Επιβεβαιώθηκε. Ως προς την ανεργία. Όσο για το 2014; Δεν θα το πιστέψετε. Προβλέπει ανάπτυξη. Ο ΟΑΣΑ προέβλεψε ανάπτυξη το 2012 και ξανά το 2013, ενώ το 2014 θα έχουμε μεν ανάπτυξη αλλά υπό προϋποθέσεις. Η Κομισιόν προέβλεψε ανάπτυξη το 2011, το 2012, από το τέλος του 2013 και τώρα από την αρχή του 2014.
Από τους έλληνες υπουργούς Οικονομικών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προέβλεψε ανάπτυξη από το 2010. Ο Γιάννης Στουρνάρας, πιο συντηρητικός, προέβλεψε ότι η ανάπτυξη θα ερχόταν το 2013. Συντηρητικοποιήθηκε έτι περαιτέρω και τώρα προβλέπει ανάπτυξη για το 2014. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος προέβλεψε ότι η ανάπτυξη θα ερχόταν στο τέλος του 2011 ή στην αρχή του 2012. Τελικά κατέληξε ότι μπορεί να τη βλέπαμε το 2013. Για το 2014, όμως, βάζει το χέρι του στη φωτιά. Ο Γιώργος Παπανδρέου έβλεπε την ανάπτυξη το 2012, αφού το 2011 θα ήταν η τελευταία χρονιά ύφεσης. Ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν βέβαιος ότι θα ερχόταν από το 2011, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς την οριοθέτησε το 2013. Και τη μετέθεσε για το 2014.
Δεν πρέπει όμως να γκρινιάζουμε. Φτάνει πια με τη μιζέρια, το λαϊκισμό και την ανέξοδη κριτική. Τι θέλαμε δηλαδή; Να μπει η χώρα σε περιπέτειες; Να κινδυνεύσει η σταθερότητα και η ευρωπαϊκή προοπτική; Να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού; Να μη φύγουμε ποτέ από τα μνημόνια; Να υπάρξουν κι άλλα οριζόντια μέτρα; Να αποθαρρυνθούν οι επενδύσεις; Να μην αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας;

Με τη δύναμη ενός Έθνους κι έχοντας μιλήσει με τον Θεό, σας ευχόμαστε καλή έξοδο στις αγορές το 2014.

http://unfollow.com.gr


Ωραία ξεκίνησε η χρονιά – Η Λιζ Σολάρι υποδέχτηκε το 2014 γυμνή

solari1-570
Η Αργεντινή μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι με ένα από τα ομορφότερα κορίτσια της.
Αν και η φωτογράφιση της γίνεται με άσπρα και μαύρα χρώματα, η Λιζ Σολάρι δεν τα βάφει καθόλου «μαύρα» για τη νέα χρονιά.
Η Αργεντίνα καλλονή φωτογραφήθηκε για το περιοδικό DMAG, επιβεβαιώνοντας το στάτους της ως μια από τις πιο σέξι ηθοποιούς της Λατινικής Αμερικής και πως φυσικά δεν έχει καμία ανασφάλεια για να ποζάρει γυμνή.
Η Σολάρι δεν άφησε κανένα ρούχο της να μας χαλάσει τη φαντασία και το DMAG μας παραδίδει το μοναδικά αποτέλεσμα.

Ενδοκυβερνητική λοίμωξη τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία – Ξέσπασε «πόλεμος» ΠΑΣΟΚ και Άδωνι

Nosokomeio-570
Σε σκληρή κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Άδωνι Γεωργιάδη εξελίσσεται η επιβολή του μέτρου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία. Μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης βγήκε στην επίθεση κατά του υπουργού Υγείας και το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου που με ανακοίνωσή του πριν από λίγο ανέφερε την αντίθεσή του στο νέο μέτρο.
Διαβάστε τι λέει:
Από τις αρχές Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία. Κι αυτό έγινε και στη Βουλή, αλλά και κατά τη διάρκεια συνάντησής μας με τον κ. Α. Γεωργιάδη.
Δυστυχώς, το Υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου (χωρίς καν την ειδική πρόβλεψη για τους φτωχούς και τους ανέργους όπως δήλωνε) προσθέτοντας και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία.
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα επιμείνει μέσα στην Κυβέρνηση, αλλά και στο Κοινοβούλιο για την επανεξέταση και κατάργησή του.
Το επιχείρημα του Υπουργού ότι «το μέτρο περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και έχει ψηφιστεί» έρχεται - όπως είχαμε και πάλι τονίσει- σε ευθεία αντίθεση με ανάλογες πράξεις, που η ίδια η Κυβέρνηση πρόσφατα έκανε (π.χ. αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ για μη εφαρμογή του 1‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων, επιμονή για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ζητήματα που επίσης περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο και είχαν ψηφιστεί από τη Βουλή).
Όταν λέμε ότι η κατάσταση στην οικονομία βελτιώνεται, ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και προωθούμε διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία που οδηγούν σε εξοικονόμηση πόρων, μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε μέτρα που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες και αναιρούν την καθολικότητα της παροχής του αγαθού της υγείας σε αυτούς.
Αντίθετος και ο ΙΣΑ - Ζητάει την κατάργηση του μέτρου
Ο ΙΣΑ επαναλαμβάνει τη αντίθεσή του στο μέτρο του εισιτηρίου των 25€ για νοσηλεία στο ΕΣΥ το οποίο θα εφαρμοστεί από 1-1-2014 και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αφού εξωθείται η πλειονότητα των ασθενών, οι οποίοι αδυνατούν να το πληρώσουν, σε «αναγκαστική» αποφυγή της νοσηλείας, αφού πλέον το αγαθό της Υγείας και η Δημόσια Νοσοκομειακή Περίθαλψη κοστίζει ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ακριβά.
Ο ΙΣΑ κρίνει θετικά το γεγονός ότι, τουλάχιστον, ο κ. Υπουργός Υγείας υιοθέτηση τη δημόσια πρόταση του ΙΣΑ και στη με αριθμ. πρωτ. Υ4α/οικ. 120068/31-12-2013 [ΑΔΑ ΒΛΓ2Θ-6Λ6] εγκύκλιό του συμπεριέλαβε τους χρονίως πάσχοντες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες στις εξαιρέσεις από την επιβάρυνση των 25 €.
Ζητούμε την άμεση κατάργηση και αναστολή εφαρμογής της σχετικής διάταξης νόμου.
Ο ΙΣΑ επαναλαμβάνει τέλος την πρότασή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ώστε να προσδιορίζεται η συμμετοχή του ασφαλισμένου από 0% έως 25% στην ιατρική συνταγή και στις εργαστηριακές εξετάσεις, βάσει εισοδήματος. Αυτό μπορεί να δομηθεί μέσα από μία κοινή πλατφόρμα διασταύρωσης των στοιχείων του Ασφαλισμένου στα συστήματα φορολογικής ενημερότητας του TAXIS και της ηλεκτρονικής διαχείρισης της ΗΔΙΚΑ.
Ο ΙΣΑ πιστεύει στην ανάγκη εξορθολογισμού του Συστήματος Υγείας μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς και συστήματα εξυγίανσης δεν συναινεί όμως σε κανενός είδους «οριζοντίων» μέτρων σε βάρος του πολίτη.
ΣΥΡΙΖΑ: Έφεραν «χαράτσι» και στα νοσοκομεία
«Το πρώτο βήμα της "μεταρρύθμισης" στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, διά στόματος του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μπέζα, είναι η κατάργηση όλων των δομών υγείας του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και όλων των οργανικών θέσεων των εργαζόμενων κάθε ειδικότητας», αναφέρει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν την εγκληματική ανευθυνότητα και την αναλγησία τους απέναντι στον ελληνικό λαό. Αφήνουν τους πολίτες χωρίς δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, βάζουν τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων σε εργασιακές περιπέτειες και επιδιώκουν την απομάκρυνση των γιατρών καλώντας τους να ενταχθούν σε μια επισφαλή σχέση εργασίας που δεν έχει καμία σχέση με το ΕΣΥ, αφού πρώτα τους απολύουν έπειτα από είκοσι και πάνω χρόνια εργασίας».
«Η πλήρης κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας επιβεβαιώνεται και με την εφαρμογή του “χαρατσιού” των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία και του 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων. Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική, αυτό θα είναι το μέλλον για κάθε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας», συνεχίζει η ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, και καταλήγει: «Μόνη λύση η άμεση απαλλαγή από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση!».
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις
Η κυβέρνηση, τη νέα χρονιά φέρνει νέα χαράτσια για την υγεία του λαού με τα 25 ευρώ για την εισαγωγή των ασθενών στα κρατικά νοσοκομεία, μετατρέποντάς τα σε επιχειρήσεις, με το επιπλέον 1 ευρώ για κάθε συνταγή στην ήδη πανάκριβη φαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών και το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται όλο και ακριβότερο εμπόρευμα. Η εξαίρεση, ορισμένων κατηγοριών ασθενών, από τα νέα χαράτσια που επικαλείται η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αναιρεί την εμπορευματοποίηση της υγείας, αλλά αντίθετα την επιβεβαιώνει.
Η ελπίδα για το λαό βρίσκεται στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, ικανής να εμποδίσει και να ανατρέψει την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων με προοπτική της πάλης τη λαϊκή εξουσία, με ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, όπου η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μπορεί να γίνει καθολικά κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα.

Η ακαδημία μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου και στην Κομοτηνή

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Και στην Κομοτηνή δύο τμήματα της ακαδημίας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου συμμετείχαν σε φιλικούς αγώνες που διοργανώθηκαν από την ΑΕ Κομοτηνής σε συνεργασία με τον κατερινιώτη προπονητή Βασίλη Τσερνισώφ, ο οποίος σπούδασε εκεί και ήταν παίκτης της τοπικής ομάδας.
Συγκεκριμένα το διήμερο 29 και 30 Δεκεμβρίου έγιναν αγώνες στους οποίους πήραν μέρος οι ομάδες Αίαντας Κομοτηνής, AO Αλέξανδρος Αλεξανδρούπολης, ΑΕ Κομοτηνής και ΣΦΚ Κατερίνη 2008, θυγατρική του Πιερικού Αρχελάου.
Στην αποστολή συμμετείχαν 27 αθλητές και όλοι επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους, καθώς και από τη ζεστή φιλοξενία που τους επεφύλαξαν οι διοργανωτές.
Επίσης, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου και του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 Βασίλης Τσερνισώφ δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους μας από την ΑΕ Κομοτηνής για τη φιλοξενία στην όμορφη αυτή πόλη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να εκφράσουμε στους προπονητές Μανώλη Δαφτσή, Νίκο Παπαδόπουλο και Δημήτρη Παπαδόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ήταν ένα διήμερο που οι νεαροί μας αθλητές συμμετείχαν σε αγώνες που απέκτησαν περισσότερες εμπειρίες και έκαναν φίλους σε μια περιοχή που το μπάσκετ έχει μεγάλη ιστορία».
Τέλος, στην αποστολή συμμετείχαν οι παρακάτω αθλητές:  Παιδική ομάδα - Ελευθεριάδης Λευτέρης, Γεωργαντάς  Νίκος, Παλάγκας Κων/νος, Πολυζόπουλος Κώστας, Σουγλέρης Χρήστος, Μουταφίδης  Άρης, Ψαρρός Ανέστης, Βαλασιάδης Αριστείδης, Κωσταντής Επαμεινώνδας, Στεργιόπουλος Αθανάσιος, Δαφνάκης Γιώργος, Δανανάς Δημήτρης. Προπαιδική ομάδα - Τσιλεγκερίδης Σάββας, Φανούλης Μάριος, Αδαμόπουλος Χρήστος, Ιορδανίδης Παναγιώτης, Μπαράς Ταξιάρχης, Μαρώσης Χρήστος, Χατζηιωαννίδης Κώστας, Τζημαγιώργης Γιώργος, Γκίνου Σοφιανός, Μήτρακας Βαγγέλης, Μπουρσούκης Δημήτρης, Τερζόπουλος Γιώργος, Γανωτής Άγγελος, Xασιακής Δημήτρης, Δουρμούσης Γιάννης.
Τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν είναι τα εξής:
Παιδικό (1998)
Αίαντας Κομοτηνής - ΣΦΚ Κατερίνη 2008                               50 - 41 
Α.Ο. Αλέξανδρος Αλεξανδρούπολης - ΣΦΚ Κατερίνη 2008    70 - 47
Α.Ε.Κομοτηνής - ΣΦΚ Κατερίνη 2008                                      63 - 38 

Προπαιδικό (2000)

Αίαντας Κομοτηνής - ΣΦΚ Κατερίνη 2008                                37 - 26 
Α.Ο. Αλέξανδρος Αλεξανδρούπολης - ΣΦΚ Κατερίνη 2008     56 - 24
Α.Ε.Κομοτηνής - ΣΦΚ Κατερίνη 2008                                       34 – 23


* Οι φωτογραφίες είναι του Χρήστου Χατζηιωαννίδη. 

Και οι Ραδιοερασιτέχνες της Πιερίας τιμήθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου


Με ευκαιρία την κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας η Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε.Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου τίμησε τις εθελοντικές οργανώσεις της Πιερίας και μεταξύ άλλων τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.
Ήταν μία πολύ ωραία εκδήλωση, με εκλεκτούς καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους όλους τους εθελοντές.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Αδάμος Σαραηλίδης, «Αυτή η τιμητική διάκριση ανήκει σε όλα τα μέλη του ΣΥ.ΡΑ.Π. και είναι αποτέλεσμα διαρκούς  προσπάθειας. Συγχαρητήρια σε όλους. Ευχαριστούμε θερμά την  Αντιπεριφεριάρχη Κκ. Σοφία Μαυρίδου για την τιμή αυτή η οποία μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια.».
Την απονομή έκανε η βουλευτής Πιερίας κ. Άννα Μάνη.


Αίαντας Ευόσμου - Πιερικός Αρχέλαος Την Κυριακή στον Εύοσμο στις 5 μμ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ


Στον Εύοσμο με τον Αίαντα αγωνίζεται την Κυριακή ο Πιερικός Αρχέλαος. Μετά την τελευταία του νίκη και τις χριστουγεννιάτικες ολιγοήμερες διακοπές, η προετοιμασία συνεχίστηκε με εντατικούς ρυθμούς για να αντιμετωπισθεί ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι.
Η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου με τη σταθερή της ανοδική πορεία ευελπιστεί σε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, σε έναν αγώνα με μια ομάδα που έχει και αυτή τη δυναμική της και τους στόχους της και βέβαια μια καλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα.
Διαιτητές θα είναι οι κ.κ. Αργυρού και Καρακατσανίδης.  
Για τον αγώνα ο βοηθός προπονητής Χρήστος Ξηρομερίτης δήλωσε:
«Η χρονιά τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό μας γέμισε με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό. Στο διάστημα των εορτών είχαμε αρκετό καιρό να διορθώσουμε κάποια λάθη μας και να βάλουμε μερικά να πράγματα στο παιχνίδι μας. Μπροστά μας έχουμε το εκτός έδρας παιχνίδι στην Αίαντα Ευόσμου, που είναι μια σκληρή ομάδα που της αρέσει να παίζει άμυνα και να κάνει κάποια πράγματα καλά στην επίθεση. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε την προετοιμασία μας στο τακτικό κομμάτι και πιστεύω ότι θα έχουμε την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση και υπομονή για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας για τη νίκη».
Οι αγώνες των ομάδων του
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου, αυτή την Κυριακή συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

-          Κορασίδων - Α΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Σάββατο 4.1.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 12,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ Κεραυνός  Άσπρου και
-          Παίδων - Β΄ όμιλος, Β΄ γύρος, 4η αγωνιστική. Κυριακή 5.1.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΕ Βατανιακού Σάρισα.

Ευχαριστήριο Δ.Δίου-Ολύμπου σ' όσους βοήθησαν στα δέματα αγάπης



 Ο δήμος Δίου-Ολύμπου ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στη συγκέντρωση και διανομή δεμάτων αγάπης που πραγματοποίησε ο Δήμος με τη βοήθεια της Φιλοπτώχου «Αγία Μαρίνα», λόγω των εορτών Χριστουγέννων και νέου έτους.
Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνει στα σχολεία και στα Σούπερ Μάρκετ του Λιτοχώρου, καθώς επίσης και στις επιχειρήσεις:
·        Κοτόπουλα Αμβροσιάδη
·        Αφοί Αραβίδη - Αρδευτικά
·        Ιωάννα Μαχαιρίδου
·        Κωνσταντόπουλος Α.Ε.
·        Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις «Mediterranean» - Λάμπρου Βασίλης
·        Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις «Ποσειδών Α.Ε.» - Αφοί Τζιόβα
·        Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου Α.Ε.
·        Ξενοδοχείο Conwell - Πλαταμώνας
·        Lidl Hellas

                                                                           Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

                                                                           Παπαθανασίου Γεώργιος

ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Με άγιο Βασίλη και παιδιά εργαζομένων, υποδέχθηκαν στον Δ.Δίου-Ολύμπου το 2014 * Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ 2014 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ, ΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ * Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ.






 Μια ξεχωριστή γιορτή πραγματοποιήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον δήμο Δίου-Ολύμπου. Πέρα από τη συμμετοχή της ορχήστρας της 24ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, στους χώρους του δημαρχείου βρέθηκαν ο άγιος Βασίλης καθώς και παιδιά εργαζομένων του δήμου.
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ελευθερίου είχε ντυθεί άγιος Βασίλης για να δώσει χαρά σε αιρετούς, δημοτικούς υπαλλήλους και δημότες, κυρίως όμως για να δώσει δωράκια και χαρά σε παιδιά δημοτών καθώς και σε παιδιά δημοτικών υπαλλήλων, που με τις φωνούλες και τα γέλια τους είχαν πλημμυρίσει το δημαρχείο.
Με κουραμπιέδες και μελομακάρονα, που είναι τα πατροπαράδοτα γλυκίσματα αυτών των ημερών, ο δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου κέρασε όλους τους συμμετέχοντες και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Επίσης, καλωσορίζοντας το 2014 ευχήθηκε: «Μακάρι το 2014 να είναι έτος αποστροφής του χθες, στροφής προς το μέλλον και επιστροφής στην ελπίδα που χάσαμε»!
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης αφού ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους για την παρουσία τους, στη συνέχεια απευθύνθηκε σε δημότες και δημοτικούς υπαλλήλους και ευχήθηκε:
«Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά στην οποία εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για ένα νέο ξεκίνημα, που θα επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη μας. Προβλέπεται να είναι μια καθοριστική χρονιά, τόσο για την τοπική μας κοινωνία όσο και για την πατρίδα μας.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και προσωπικές επιτυχίες για όλους μας που επιλέξαμε να κατοικούμε στο μοναδικό τούτο τόπο του Δήμου Δίου – Ολύμπου».
Τέλος, η αντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα, από την πλευρά της, ευχήθηκε: «Ας μη στερέψουν οι ελπίδες και οι προσδοκίες μας. Ας παλέψουμε όλοι μαζί για μια καλύτερη χρονιά». 

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ


• Στις 15:30 μ.μ. πορεύονται προς το σπίτι της μπάμπως – δρώμενα στο σπίτι της μπάμπως.
• Στις 16:15 μ.μ. σχηματίζοντας πομπή με τραγούδια, χορό και κρασί κατευθύνονται προς το Δημαρχείο.
• Στις 16:30 μ.μ. γίνεται κατάληψη του δημαρχείου όπου για αυτή τη μέρα χρέη Δημάρχου αναλαμβάνει γυναίκα.
• Στις 17:00 μ.μ. αναχώρηση πομπής από το δημαρχείο και περιφορά στο κέντρο του χωρίου.

Μετά το πέρας της πομπής το βράδυ 20:00 στην αίθουσα δεξιώσεων Γυαλός ακολουθεί γλέντι με τραγούδια, χορό και κρασί μέχρι τελικής πτώσεως. Είστε όλοι καλεσμένες και καλεσμένοι. Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ.


ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Ή ΣΤΟ ΤΗΛ. 6978865819 (ΣΙΔΕΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ).


Φωτογραφία του χρήστη Sideris Ioanna Michailidis.

Ευχές για το 2014