ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Eva Longoria: Ερωτευμένη και απίστευτα σέξι!


Με ένα λευκό φανελάκι, η 38χρονη Eva Longoria ποζάρει όμορφη και κεφάτη για την ινδική έκδοση του αντρικού περιοδικού «Maxim».
Η 38χρονη Τεξανή ηθοποιός ζει τους τελευταίους μήνες ένα μεγάλο έρωτα στο πλευρό του νέου της συντρόφου, του 45χρονου επιχειρηματία Jose Antonio Baston.
Το ζευγάρι είναι μαζί από το Νοέμβριο του 2013 και όλα δείχνουν πως η συγκεκριμένη σχέση την έχει κάνει ιδιαίτερα ευτυχισμένη...



ΤΟ «19ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ»



 Αναβιώνει και φέτος για δέκατη ένατη χρονιά το παραδοσιακό έθιμο του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ των καταγόμενων με τους διαμένοντες στο Δίον Πιερίας.

 Ένας πλέον καταξιωμένος θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του Εφημέριου του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής του π. Δημητρίου Κουτσιμάνη, καθώς και του τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Το «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» αναβιώνει, σύμφωνα με το Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό εορτολόγιο, την Κυριακή της Κρίσεως, την Κυριακή της Απόκρεω. Μια από τις σημαντικότερες Κυριακές της Ορθοδοξίας με την υπενθύμιση ότι οι Χριστιανοί προετοιμάζονται και προσαρμόζονται για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή της νηστείας και προσευχής.

Επιπρόσθετα το «ΑΝΤΑΜΩΜΑ», το έθιμο της προσφοράς και αλληλοβοήθειας, σταχυολογεί και αποβλέπει στην κορύφωση του νοήματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και  Πίστεως, ότι είναι η Θρησκεία της αγάπης και υποστήριξης στον άνθρωπο. Η Αποστολική ρήση ότι «εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε», αντικατοπτρίζει τη Θεϊκή εντολή για διαρκή προσφορά στον συνάνθρωπο.

Το «19ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ των απανταχού Δημοτών του Δίου Πιερίας» θα εορτασθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, σύμφωνα με την παραδοσιακή συνήθεια.

Μετά τη Θεία Λειτουργία το έθιμο θα αναβιώσει στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, όπου όλοι μαζί θα έχουν την ευκαιρία να ανταμώσουν, να διατηρήσουν την συνοχή τους και να συνυπάρξουν τόσο οι γηγενείς κάτοικοι του Δίου, όσο και οι συγγενείς και φίλοι που διαβιούν μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Σύμφωνα με το έθιμο, τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, δημοτική μουσική και πλούσια εδέσματα θα συνοδεύουν την εκδήλωση, την οποία το παραδοσιακό φλάμπουρο δείγμα της αδελφοσύνης των κοινωνιών, θα οδηγεί το όλο τελετουργικό του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ.

Το «ΑΝΤΑΜΩΜΑ των απανταχού Δημοτών του Δίου Πιερίας» αναβίωσε τις δύο τελευταίες δεκαετίες μετά από αδράνεια πολλών χρόνων.

Η πρωτοβουλία του Εφημέριου του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής πατρός Δημητρίου Κουτσιμάνη αγκαλιάσθηκε από την πρώτη στιγμή από τους κατοίκους της Δίου, οι οποίοι στήριξαν το εγχείρημα συμβάλλοντας όλοι στην επιτυχή πορεία του εθίμου.
 Το «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» ανάγεται δεκάδες χρόνια πριν, όταν στο χώρο του σημερινού Ιερού Ναού υπήρχε Μονύδριον υπαγόμενο στην Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου  του εν Ολύμπω και αποτελούσε το σημείο αναφοράς και συνάντησης των προγόνων των σημερινών κατοίκων του Δίου.

Σήμερα αναβιώνει με τη διαρκή υποστήριξη και συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και απολαμβάνει της ευχής και ευλογίας του Τοποτηρητή της Μητροπόλεως μας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου.

Ο εμπνευστής και πρωτεργάτης του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ Εφημέριος του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής π. Δημήτριος Κουτσιμάνης με επιστολή - πρόσκληση προς όλους τους Πιεριείς και όχι μόνο, επισημαίνει:

«Αγαπητοί μου εν Χριστώ Αδελφοί.

 Το έθιμο το κληροδοτήσαμε από τους προγόνους μας και το αναβιώνουμε για δέκατη ένατη χρονιά, πάντα με τον παραδοσιακό τρόπο όπως μας το μνημόνευαν οι δικοί μας άνθρωποι.

Νοιώθουμε περήφανοι γιατί η Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία, συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση των ηθών και εθίμων της Ρωμιοσύνης τόσο στα δύσκολα για το λαό μας χρόνια, όσο και σήμερα.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και εμείς.

Η ταπεινότητα μου και οι αδελφοί μου μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου θα νοιώσουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή με την παρουσία σας στις φετινές εκδηλώσεις».


Ελευθερούπολη - Πιερικός Αρχέλαος

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης 
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ


Την Κυριακή στην Ελευθερούπολη στις 5 μμ
Στην Ελευθερούπολη Καβάλας αγωνίζεται την Κυριακή ο Πιερικός Αρχέλαος στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Β΄ εθνικής κατηγορίας.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει και αυτό ιδιαίτερη σημασία, αφού οι γηπεδούχοι είναι στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και ο Πιερικός που είναι στη μέση, έχει ανάγκη τη νίκη για να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την παραμονή του στην κατηγορία.

Διαιτητές θα είναι οι κ.κ. Λαζαρίδης και Τζιοπάνος και κομισάριος ο κ. Μπαγκλατζής. 

Για τον αγώνα οι βοηθοί προπονητές του Πιερικού Αρχελάου Σωτήρης Γκαβοτάσιος και Μιχάλης Σαραπτσής, δήλωσαν:

Σωτήρης Γκαβοτάσιος: «Η τροπή που έχει πάρει το πρωτάθλημα από βαθμολογικής πλευράς μετά την ήττα από το Στρατώνι, καθιστά τη νίκη απέναντι στην Ελευθερούπολη επιτακτική. Το άγχος του αποτελέσματος καθώς και οι όσες ανασφάλειες δημιουργήθηκαν,  θα πρέπει να αποτελέσουν κίνητρο για περισσότερη δουλειά στο διάστημα που μεσολαβεί, προκειμένου αφενός το άγχος να αποβεί δημιουργικό και αφετέρου οι ανασφάλειες να εξαλειφθούν. Πιστεύω πως κάθε προπόνηση προσανατολίζεται στη σωστή κατεύθυνση, οπότε το μόνο που θα πρέπει να μας φοβίζει είναι ο κακός μας εαυτός».


Μιχάλης Σαραπτσής: «Μετά την εντός έδρας ήττα από το Στρατώνι την περασμένη  Κυριακή, είμαστε υποχρεωμένοι να καταφέρουμε άμεσα μια εκτός έδρας νίκη για να μπορούμε να παραμένουμε μέσα στους στόχους μας. Ο αγώνας με την Ελευθερούπολη που ακολουθεί, είναι πραγματικά κομβικής σημασίας και για τις δυο ομάδες, καθώς οι γηπεδούχοι «καίγονται» για την νίκη, λόγω της δύσκολης βαθμολογικής τους θέσης. Προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα αυτό με όλες μας τις δυνάμεις, σωματικές και πνευματικές. Πιστεύουμε στη νίκη και θα τα δώσουμε όλα για να την κατακτήσουμε».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ



Μαχητικό πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα & πορεία στη Βουλή                                                    Οργανωμένη εκπροσώπηση των Αγροτικών Μπλόκων της Κ.Μακεδονίας
     Σε δυναμικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα προχώρησαν οι αγρότες από όλη τη χώρα ανταπο-κρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων. Χιλιάδες αγρό-τες από τη Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο, Κρήτη συγκρότησαν το μεγαλύτερο αγροτικό συλλαλητήριο, που έγινε ποτέ στην Αθήνα με συγκέντρωση στην Πλατεία Βάθη απέναντι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Από την Κ.Μακεδονία υπήρχαν λεωφορεία από Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, επίσης από την Βόρεια Ελλάδα από Καβάλα, Φλώρι-να, Σέρβια Κοζάνης, κ.ά.
   
    Η συγκέντρωση ξεκίνησε με συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ενώ ο γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής αγροτικών τραγουδιών Θωμάς Μπακαλάκος ερμήνευσε τραγούδια από τα «Αγροτικά».
    Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τροφίμων-Ποτών-Γάλακτος, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, των εργαζομένων στην «Coca - Cola» στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κλείνουν 5 μήνες απεργίας, εκπρόσωπος των επαγγελματοβιοτεχνών Αττικής, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας υπαλλήλων του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης, εκπρόσωποι από αγροτικά μπλόκα της Κρήτης, της Πελοποννήσου, της Νίκαιας, του Κάστρου Βοιωτίας.
     Εκπροσωπώντας τα δυναμικά μπλόκα της Κ.Μακεδονίας τη συγκέντρωση στη πλατεία Βάθη χαιρέτισε από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Ν.Πέλλας ο Κάμτσης Χρήστος.

     Αλληλέγγυοι στους αγρότες πήραν μέρος στη κινητοποίηση δεκάδες Σωματεία εργαζομένων, αυτοαπα-σχολούμενων, γυναικών, νεολαίας, εργαζόμενοι στον ΟΓΑ, φοιτητές της Γεωπονικής, εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είχαν κηρύξει στάση εργασίας,  με συνθήματα :  «Εργατιά, αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», «Εργάτες, αγρότες, EBE & φοιτητές - με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», κ.ά.
     Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κ.ά.

     Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας & πρόεδρος της Ομοσπον-δίας Αγρ. Συλλόγων Καρδίτσας, που να ανάμεσα σε άλλα τόνισε :
    «Εμείς που κοντά ένα μήνα, τώρα, βρισκόμαστε στους δρόμους, είμαστε οι φτωχοί, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες. Βγήκαμε στον αγώνα να παλέψουμε για την επιβίωση. Για να κρατήσουμε τα χωράφια μας που θέλουν να μας τα αρπάξουν οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Για να παραμείνουμε στα χωριά μας και να μη στριμωχθούμε κι εμείς στις τεράστιες ουρές των ανέργων εδώ στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις. Και το δίκιο μας αναγνωρίζεται στις πόλεις και στα χωριά.
       Τα αιτήματα που προβάλλουμε με τον αγώνα μας είναι συγκεκριμένα και ζωτικής σημασίας, αφορούν την ίδια την ύπαρξή μας. Είναι και δίκαια. Δεν ζητάμε να μας δώσουν χρήματα. Για να μη μας πάρουν και τις λίγες πενταροδεκάρες που μας απομένουν στην τσέπη, μετά από σκληρή δουλειά, μέσα στη λάσπη και την κοπριά, ενός ολόκληρου χρόνου, αγωνιζόμαστε. Αν μας μείνει και κάτι - γιατί υπάρχουν χρονιές που μπαίνουμε από μέσα, δεν βγάζουμε ούτε τα έξοδα. Αυτό θέλουν να κάνουν με τη φορολογία που μας βάζουν και με τα χαράτσια που σαν το χαλάζι πέφτουν στα κεφάλια μας. Ξέρουμε πως με τα νέα μέτρα και την ΚΑΠ επιταχύνεται η συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής και της αγροτικής γης σε λίγα χέρια ενώ για τους μικρομεσαίους επιφυλάσσεται ανεργία.
      Μας το είπαν καθαρά στη συνάντηση που είχαμε με τον κ.Στουρνάρα. Μη διαμαρτύρεστε -μας είπαν- για τη δύσκολη ζωή που ζείτε στα χωριά, γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Υπάρχουν στην Αθήνα άνεργοι που τρώνε από τους κάδους των σκουπιδιών. Τους απαντάμε: Θέλετε να μείνουμε κι εμείς χωρίς δουλειά και να τρώμε όλοι από τους κάδους;
       Γιατί μας τα λέτε αυτά; Για να μας φέρετε σε αντιπαράθεση με τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων που ζουν με μεγάλη δυσκολία;
      Οι φτωχοί αγρότες φταίμε που η ανεργία στη χώρα μας έχει φτάσει στα ύψη και η φτώχεια απλώνεται σαν πανούκλα στις πόλεις; Εμείς φταίμε που το ίδιο το κράτος απολύει χιλιάδες υπαλλήλους, από σχολικούς φύλακες μέχρι καθαρίστριες, για να φτάσει μόνο το 2014 τις 15.000 απολύσεις; Το ίδιο και οι βιομήχανοι, απολύουν, σωρηδόν, εργαζόμενους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό και τζιάπι σε κανέναν.
        Εμείς φταίμε που οι επιχειρηματίες και το κράτος βάζουν λεπίδι στους μισθούς και τις συντάξεις; Εμείς φταίμε που η Υγεία, η Παιδεία, το νερό, το ρεύμα, οι συγκοινωνίες γίνονται όλο και πιο ακριβά, απλησίαστα για τα λαϊκά στρώματα, γιατί πέρασαν ακόμη περισσότερο στα χέρια των επιχειρηματιών, ενώ έπρεπε να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κοινωνικές υπηρεσίες για το λαό;
        Όχι δεν φταίμε οι φτωχοί αγρότες, ούτε οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι επαγγελματίες, οι μικρέμποροι. Αυτοί που κυβερνούν φταίνε, οι οποίοι, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και τα σχέδια της πλουτοκρατίας, επιτίθενται με λύσσα στη φτωχολογιά. Παίρνουν από τους φτωχούς για να δίνουν στους πλούσιους. Για όλους εμάς βάζουν φόρους και χαράτσια και για τους βιομήχανους, τους μεγαλέμπορους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες προσφέρουν συνεχώς απαλλαγές και προνόμια. Καλύπτουν από το δικό μας υστέρημα τις ζημιές τους όταν ξεσπά η κρίση.
      Κοντά μας, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκαν εργάτες, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, αυτοπασχολούμενοι, νέοι των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Ήρθαν στα μπλόκα, πάλεψαν μαζί μας για να σπάσουμε την αστυνομοκρατία. Φωνάξαμε μαζί τα ίδια συνθήματα. Αυξήσαμε έτσι την αγωνιστική πίεση για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση ν' αλλάξει την ολική αρνητική στάση της έναντι των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων. Εκατοντάδες εργατικά σωματεία, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, σπουδαστών, γυναικών, άλλοι μαζικοί φορείς συμπαρατάχτηκαν μαζί μας. Βεβαίως, δεν ήρθαν -και πώς θα μπορούσαν άλλωστε να ‘ ρθουν- οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αυτοί είναι οι τελάληδες των αφεντικών μέσα στους χώρους δουλειάς και στο εργατικό κίνημα, είναι απέναντί μας…
      Αυτή η λαϊκή συμμαχία που φτιάχνεται στα μπλόκα είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Γιατί, εμείς οι αγρότες έχουμε καταλάβει από την πείρα μας ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Όλοι μαζί, όμως, σε συμμαχία με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Εμείς λέμε: Μαζί είμαστε δυνατοί, χώρια είμαστε αδύναμοι.
      Μπορεί, φέτος, να ήρθαν πολλοί περισσότεροι μαζί μας, αλλά κάποιοι που πέρσι είχαν έρθει, φέτος δε φάνηκαν. Σε κάποιες περιοχές της χώρας έχουν στηθεί και μερικά "αντι-μπλόκα". Συσπείρωσαν και καλοπροαίρετους που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, να δείξουν την αγανάκτησή τους, όμως καθαρά και ειλικρινά τούς λέμε: Τα έστησαν μερικά "απομεινάρια" των αμαρτωλών ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ. Για να ξαναπαίξουν το ρόλο του "Δούρειου Ίππου" μέσα στον αγώνα και το αγροτικό κίνημα. Για να υπονομεύσουν και διασπάσουν τους αγωνιζόμενους αγρότες και να σπάσουν την κινητοποίηση. Προβάλλουν διαφορετικά αιτήματα, που είναι γενικόλογα, δεν προστατεύουν την επιβίωση των μικρών και μεσαίων αγροτών, δεν συγκρούονται με την ΚΑΠ της ΕΕ που μας καταστρέφει, γι' αυτό επικεντρώνονται στο φορολογικό και μόνο. Κάνουν ξεχωριστές συναντήσεις με τη κυβέρνηση και τα κόμματα. Στηρίζουν, επί της ουσίας, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Αλλά "έχουν γνώση οι φύλακες". Οι μικρομεσαίοι αγρότες θα τους απομονώσουν και θα τους ξαναστείλουν στην "αφάνεια", όπου είναι η θέση τους», σημείωσε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας.
    Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία με τα δεκάδες πανό των μπλόκων από όλη τη χώρα & με συνθήματα : «Παλεύουμε ενάντια στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα μας», «Μας θέλουν φοβισμένους με κάτω το κεφάλι, εμείς τους απαντάμε με οργάνωση και πάλη», «Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, πίσω δεν κάνει η αγροτιά», «Αγρότη πολέμα δε θα σου μείνει στρέμμα», «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ»,κλπ. στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας με κατάληξη στην πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή. Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων επιδίωξε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά το προεδρείο απουσίαζε και οι αγρότες παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη.
      Νωρίτερα το πρωί έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών με τον Διοικητή του ΟΓΑ, όπου μεταξύ άλλων ζήτησαν το όριο συνταξιοδότησης για τις γυναίκες να διαμορφωθεί στα 55 και τα 60 για τους άντρες, να υπάρξει πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους και να μη γίνει καμία κατάσχεση σε αγρότες για ασφαλιστικές οφειλές. 

ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ





Τι να πρωτοπείς για την καιροσκοπική, τυχοδιωκτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ . Εκεί που θα καταργούσε, θα σκίζε τα μνημόνια, δεν θα αναγνώριζε το μεγαλύτερο τμήμα του χρέους που το χαρακτήριζε επαχθές, έφτασε σε σημείο μέσο κορυφαίου οικονομικού στελέχους  του  κυρίου ΣΤΑΘΑΚΗ, να δηλώνει ότι μόνο το 5% του χρέους είναι τελικά επαχθές και να διαγκωνίζεται με την Ν.Δ για το ποιος είναι καλύτερος διαπραγματευτής για τον τρόπο αντιμετώπισης του χρέους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο του προς την διαχείριση της αστικής εξουσίας για λογαριασμό των καπιταλιστών, θα γίνεται όλο και πιο αποκαλυπτικός για το αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής  και στρατηγικής του, που είναι εντός των τοιχών της Ε.Ε, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Έφθασε σε  σημείο να αναγνωρίζει το χρέος, σαν χρέος του Ελληνικού λαού και να αντιπαραβάλλει ένα άλλο μείγμα αστικής πολιτικής διαχείρισης για την εξυπηρέτηση του, πάλι στην λογική να πληρώσει ο λαός.
Ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να διαλέξει μεταξύ ποιου μείγματος αστικής πολιτικής θα συνταχθεί. Αυτό που προτείνει δηλαδή η Ν.Δ η αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ .Είτε διαλέξει τον ένα, είτε τον άλλον, τα αντιλαϊκά μέτρα θα ναι στην ημερήσια διάταξη αφού αυτό επιτάσσει η Ε.Ε, η αντιμετώπιση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Η εφαρμογή τέτοιων πολιτικών πηγάζουν από την αντικειμενικότητα των νόμων που διέπουν το σύστημα του καπιταλισμού, με βασικό χαρακτηριστικό  την αναρχία που επικρατεί στους κλάδους παραγωγής.  Απόρροια  είναι η οικονομική κρίση με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους, γενικότερα για τους λαούς, στην κατεύθυνση πολιτικής διεξόδου της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου αλλά και αναπαραγωγής του συστήματος.
Σε αυτό το σύστημα η διέξοδος από την οικονομική κρίση δεν είναι ίδια για τους καπιταλιστές και ίδια για τους λαούς. Χρειάζεται να καταστραφούν παραγωγικές δυνάμεις. Να γίνουν απολύσεις εργαζομένων, οι μισθοί να φτάσουν σε εξευτελιστικό επίπεδο , να ελαστικοποιηθούν  πλήρως οι εργασιακές σχέσεις, μεγαλώνει η ανεργία δραματικά, μεγαλώνει η φτώχεια μεταξύ του λαού, κλείνουν μικρομάγαζα .Με αυτά τα μέτρα αντιμετωπίζεται η οικονομική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου, ρίχνοντας κατακόρυφα την τιμή της εργατικής δύναμης, τσακίζοντας κυριολεκτικά εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων σχεδιάζουν και την λεγόμενη ανάπτυξη, που σημαίνει ουσιαστικά ότι το κεφαλαίο θα μπει σε νέα τροχιά κερδοφορίας του, με τον εργαζόμενο λαό, τον παραγωγό του κοινωνικού πλούτου να ζει σε συνθήκες σχετικής η απολυτής φτώχειας.
Με την καπιταλιστική οικονομική κρίση, δυνάμεις του κεφαλαίου μπορεί να μένουν πίσω από τον αδυσώπητο ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό τους, κάποιοι να φεύγουν και από αγορές αλλά οι καπιταλιστές βγάλαν τόσο πλούτο τα προηγούμενα χρόνια όσα για να φάνε τα τρισέγγονα τους χωρίς να κάνουν τίποτα και άλλα τόσα. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν το μάρμαρο και ζουν με το άγχος και την ανασφάλεια μια ζωή. Είτε είναι  περίοδος καπιταλιστικής ανάπτυξης ,είτε είναι  περίοδος καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.
  Όσοι αποδέχονται αυτό το σύστημα που ιστορικά έχει ξεπεραστεί, σαπίζει και βγαίνει στην επιφάνεια όλη η δυσοσμία και μπόχα, για να το διαχειριστούν με την πολιτική τους ,μόνο αντιλαϊκές ρυθμίσεις  μπορούν να εφαρμόσουν για την παραπέρα διαιώνιση του. Στον αντίποδα υπάρχει η ταξική σύγκρουση, ρήξη και ανατροπή αυτού του άθλιου απάνθρωπου συστήματος, από ένα πλειοψηφικό μαχόμενο πολιτικό ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα.
Η επίκληση του ΣΥΡΙΖΑ για αριστερή κυβέρνηση η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που το ονομάζει τελευταία παραπέμπτει σε έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Πέρα που αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμός για να εγκλωβιστούν ξανά εργατικές –λαϊκές δυνάμεις στην γραμμή ενσωμάτωσης, να παρεμποδιστεί  η χειραφέτηση τους από την αστική ιδεολογία και πολιτική και να αναχαιτιστεί κάθε τάση εργατικής -λαικής ριζοσπαστικοποίησης, η κατεύθυνση αυτή δεν μπορεί να παρθεί υπόψη ούτε σαν ουτοπία.
  Ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί στις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ που όπου σταθεί και όπου κάτσει δίνει διαπιστευτήρια στους βιομηχάνους, στο κεφάλαιο γενικότερα, πίνει νερό στην Ε.Ε. και επαινεί την πολιτική Ομπάμα. Τίποτα δεν έχει να περιμένει ο λαός από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ενταγμένη στην στρατηγική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, άρα  εχθρική για τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα-δικαιώματα που πρέπει να κατακρημνιστούν για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου σε Ελλάδα και Ε.Ε. Αυτή την γραμμή και πολιτική κατεύθυνση παλεύει με σθένος ο ΣΥΡΙΖΑ.
 Είναι γραμμή ξεκάθαρη για το ποια ταξικά οικονομικά συμφέροντα θέλει να υπηρετήσει και συμπλέει στρατηγικά με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου . Η επικινδυνότητα του έγκειται στο γεγονός ότι αυτή την γραμμή την κρύβει από τον λαό, ετεροκαθορίζεται ανάλογα με το ακροατήριο που μιλάει(αλλού σκίζει μνημόνια, αλλού τα διαπραγματεύεται) και κυρίως θέλει το εργατικό-λαϊκό κίνημα να κάνει δική του σημαία αυτήν την πολιτική κατεύθυνση για να μπορεί να το χειραγωγεί από τον θώκο της αστικής εξουσίας που μέμφεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ όσο θα οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση θα γίνεται όλο και πιο αποκαλυπτικός για τον πολιτικό του χαρακτήρα και το πολιτικό περιεχόμενο της πολίτικης του. Η μετεξέλιξη του από οπορτουνιστικό κόμμα σε αυθεντικό αστικό κόμμα σοσιαλδημοκρατικής κοπής αρχίζει και γίνεται εμφανείς όσα προσχήματα και να προσπαθεί να κρατήσει για να συγκαλύψει αυτό που μετεξελίσσεται. Σε Κόμμα δηλαδή της αστικής τάξης έτοιμο να υπηρετήσει τα ταξικά συμφέροντα των καπιταλιστών.
Δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για τον λαό, για το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Ο λαός πρέπει να ξεμπερδέψει με το εμπόριο φόβου, αυταπατών και ψευδαισθήσεων που τον στήνουν θεματοφύλακες του κυρίαρχου αστικού πολιτικού συστήματος, για να τον αποπροσανατολίσουν και στο τέλος να τον εγκλωβίσουν στον μονόδρομο του φαύλου κύκλου της φτώχειας, ανασφάλειας, αβεβαιότητας που είναι ο δρόμος της Ε.Ε, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Ο λαός να γυρίσει της πλάτες του στους αυτόκλητους σωτήρες όπως οι ΝΑΖΙ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που αποτελούν την πιο σκληρή αντικομουνιστική και μαχόμενη εφεδρεία του συστημάτος
.Είναι τα μαντρόσκυλα του συστημάτος και της μεγαλοεργοδοσίας,που με τον ξενοφοβικό τους λόγο ,το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνουν ,στοχεύουν στην συκοφάντηση του εργατικού –συνδικαλιστικού κινήματος στην τρομοκράτηση του. Είναι εχθροί κάθε εργατικής-λαϊκής κινητοποίησης, την χλευάζουν και την λοιδορούν και προωθώντας παράλληλα το σαθρό ιδεολόγημα της ταξικής συνεργασίας, δηλαδή την υποταγή της εργατικής τάξης στις αξιώσεις της καπιταλιστικής –μεγαλοεργοδοσίας όπως δηλαδή όλα τα κόμματα του συστήματος και του ευρωμονόδρομου. Αυτή είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ναζιστική οργάνωση στην υπηρεσία του συστήματος, που όποτε  θέλουν την μαζεύουν και όποτε θέλουν την αμολάνε για να αποτελέσει δύναμη κρούσης όταν το εργατικό-λαϊκό κίνημα ανεβαίνει. Μην ξεχνάμε το εκκολαπτήριο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για την ενδυνάμωση της ήταν οι πλατείες των αγανακτισμένων.
Μπροστά στις τοπικές ,περιφερειακές και ευρωεκλογές ο λαός μπορεί να τρομοκρατήσει πολιτικά όλους αυτούς που του κάναν και συνεχίζουν να του κάνουν την ζωή κόλαση. Η λαϊκή αντίθεση σε αυτές της αντιδραστικές ,αντιλαϊκές πολιτικές θα πιάσουν πραγματικά τόπο με την ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ.
Η ενδυνάμωση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα, σε όλες της μάχες, είναι προϋπόθεση για την ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, την συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, την οργάνωση της εργατική –λαϊκής πάλης σε γραμμή αντεπίθεσης .
Το ΚΚΕ τίμια με καθαρές κουβέντες απευθύνεται στον λαό και του λέει να πάρει της τύχες στα χέρια του. Εκεί βρίσκεται η προοπτική για την λαϊκή ευημερία και προκοπή .Στην ταξική μάχη, στον ταξικό αγώνα,  στο οργανωμένο εργατικό-λαϊκό ταξικό κίνημα, που θα φτάσει την εργατική- λαϊκή πάλη στο επίπεδο της εξουσίας.

Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο Πιερίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Σωματείου μας και των Νόμων 1712/1987 και 2081/1992, καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Εκάβη), να παρευρεθούν στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου για να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για τα παρακάτω θέματα :

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.      Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης και Εφορευτικής Επιτροπής.
2.      Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου.
3.      Οικονομικός Απολογισμός.
4.      Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.
5.      Έγκριση Πεπραγμένων, Οικονομικού Απολογισμού, Έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη.
6.      Προτάσεις, ανακοινώσεις μελών.
7.      Αρχαιρεσίες ανάδειξης Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Τακτική Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί, χωρίς άλλη πρόσκληση στις 7 Μαρτίου 2014, ημέρα Παρασκευή στον ίδιο τόπο και ώρα και σε περίπτωση πάλι μη απαρτίας θα επαναληφθεί την 14η Μαρτίου 2014, ημέρα Παρασκευή, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα, με όσα μέλη και αν παραστούν.

Οι αρχαιρεσίες ανάδειξης Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. (7ο θέμα της ημερήσιας διατάξεως) θα διεξαχθούν την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 και ώρες από τις 10.00 έως τις 14.30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Εκάβη) στο ισόγειο του κτιρίου.

Τα μέλη που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν υποψηφιότητα θα πρέπει να καταθέσουν γραπτή αίτηση προς τη Διοίκηση του Σωματείου στα γραφεία του, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19.00. Ώρες λειτουργίας γραφείου : καθημερινά 10.00 – 13.00 και 18.00 – 20.00 εκτός Κυριακής.

Η ψηφοφορία  γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Σωματείου μας ( Γεωργάκη Ολυμπίου 1, 2ος όροφος και στο τηλέφωνο 23510-78736, καθημερινά τις ώρες 18.00 - 20.00 ).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΔΑΚΕ Π.Ε. Πιερίας 2014


                                                 


     Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΑΚΕ Π.Ε. Πιερίας.
    Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο επί σειρά ετών  στέλεχος της ΔΑΚΕ Π.Ε. Πιερίας κ. Δάφκο Ιωάννη, τον οποίο το Δ.Σ. ανακήρυξε Επίτιμο Πρόεδρο της.
       Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Ανδρουλάκης Μάνος - Πρόεδρος Κεντρικής ΔΑΚΕ,  Παληγιάννης Βασίλειος- Αιρετός ΚΥΣΠΕ, Αδαμίδου Βασιλική - Αναπληρωτής αιρετός ΚΥΣΠΕ, Βογιατζής Κωνσταντίνος - Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Γιακουμής Ανδρέας - Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Πάιδας Ιωάννης - Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ, Πράππας Αντώνιος -  Εκπαιδευτικός και Αντιδήμαρχος Δήμου Λάρισας, Παπαποστόλου Δημήτριος - Πρόεδρος  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας, Παζάρας Απόστολος - Γενικός Γραμματέας ΕΔΟΘ.
    Η τοπική αυτοδιοίκηση έδωσε δυναμικό παρόν με την Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, τον Αντιδήμαρχο κ. Λιακόπουλο Αθανάσιο, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ίτσιο Γεώργιο και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Κατερίνης και Εκπαιδευτικό κ. Πόπη Τζουμέρκα-Μπατάλα.
   Την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εκπροσώπησε ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ και Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σιαμάγκας Θεόδωρος.
    Την τιμητική πλακέτα του επίτιμου προέδρου, η οποία φιλοτεχνήθηκε από τον συνάδελφο Θωμά Σακελλαρίου, απένειμε στον κ. Δάφκο ο Αιρετός του ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης.

    Η ΔΑΚΕ Π.Ε. Πιερίας ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσους τίμησαν με την 

Η ΕΑΑΣ Ν. Ημαθίας έχει Λόγο στις 23 Φεβ 2014





Στην ΕΑΑΣ Ν. Ημαθίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση Αποστράτων όπου αναπτύχθηκαν ενόψη των εκλογών τις 23 Φεβ 2014 τα παρακάτω θέματα:
α. Αφύπνισης – Συσπείρωσης των Αποστράτων στις επερχόμενες εκλογές από το σύνολο αυτών και συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.
β. «Η ετοιμότητα της ΕΑΑΣ μετά τις εκλογές για Αντίδραση καθότι το θέμα δεν είναι μόνο συντεχνιακό αλλά βαθύτατα πολιτικό, αφού το αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών των εκάστοτε κυβερνήσεων, μέσα στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, μαστίζει όλες τις κοινωνικές τάξεις ανεξαιρέτως».
γ. «Το διακύδευμα της προσεχής τριετίας πέραν των ζωτικών θεμάτων των άδικων περικοπών και μειώσεων, του ΜΤΣ και του ΝΙΜΙΤΣ που θα πρέπει να στηριχθούν και με κανένα τρόπο να μην περάσουν σε «ξένα» χέρια».
δ. Το βαθύτατο και οξύ κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χήρες και τα αρφανά ε.ε και ε.α θανόντων συναδέλφων.
Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι η ΕΑΑΣ είναι σε θέση να παίξει σημαντικό ρόλο, να στηρίξει, να ενισχύσει και να αντιδράσει, αρκεί όλοι μας να αφυπνισθούμε κατάλληλα, σε όλη την Επικράτεια.
Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία με την Ελπίδα ότι στις 24 Φεβ 2014 η ΕΑΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ.
Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.
evangath@gmail.com

Μην χάσετε Στο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής: Έρχεται φτωχο – ΣΟΚ για τους δανειολήπτες…

Κόντρα στη γενικευμένη προπαγάνδα, που επιμένει να παρουσιάζει το έκτρωμα Χατζηδάκη ως μια ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ του δανειολήπτη, Το ΧΩΝΙ παρουσιάζει την αλήθεια για το «ιρλανδικό μοντέλο» που αποφάσισαν να μας φορέσουν:

Αν αποφασίσουν ότι πληρώνεις υψηλό ενοίκιο…
ΘΑ ΣΕ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Αν μπορείς να εξυπηρετηθείς από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς…
ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 57 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ!

Όλα τα άλλα θα σου τα παίρνουν οι τράπεζες


Αυτό είναι το «ιρλανδικό μοντέλο» που φέρνει ο Χατζηδάκης.
Ξαναψηφίστε τους λοιπόν…

Μην χάσετε Το ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ Βουλευτής Ν. Σερρών

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Σέρρες, 20  Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Με αδιαφάνεια και φθαρμένα υλικά θέλουν να χτίσουν το νέο φορέα για την προώθηση των εξαγωγών και των επενδύσεων»

Εισήγηση βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  με θέμα τη συγκρότηση του "Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας". 
Σε μια εποχή που η χώρα μας πρωταγωνιστεί στην εξαγωγή προσωπικού υψηλής επιστημονικής στάθμης και οι ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό, το Υπουργείο Ανάπτυξης εμφανίζεται αμήχανο σε σχέση με τα θέματα εξωστρέφειας και εξαγωγών. Αυτό επεσήμανε ο βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  με θέμα τη συγκρότηση του "Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας". 
Στην τοποθέτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής παρατήρησε πως το Υπουργείο ομολογεί απροκάλυπτα πως η λειτουργία δυο φορέων, του  Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και του «Invest in Greece αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί και ότι δεν πέτυχαν το έργο για το οποίο έχουν ιδρυθεί. Παρόλα αυτά ο Υπουργός Ανάπτυξης θέλει να χτίσει έναν νέο φορέα με τα υλικά της κατεδάφισης των προηγούμενων φορέων που ενοχοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και δράσεων για μια νέα αναπτυξιακή πολιτική.
Αποτελεί εμπαιγμό, κατήγγειλε ο κ. Μπόλαρης να θέλει κανείς με το προσωπικό των φορέων που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή να ανασυστήσει έναν νέο φορέα που θα αποτελέσει δήθεν το νέο εργαλείο άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής. Συνεχίζοντας τις παρατηρήσεις του ο κ. Μπόλαρης παρατήρησε πως ενώ έπρεπε να υπάρξει συνέργεια δράσεων με διαφορετικά Υπουργεία, όπως Ανάπτυξης, Εξωτερικών, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναυτιλίας παρουσιάζεται ένα σχέδιο που είναι εξίσου αναποτελεσματικό και αναξιόπιστο όπως αυτό που ισχυρίζεται πως θα αντικαταστήσει. Ούτε καν οι παρατηρήσεις και οι συμβουλές που προέκυψαν από τη διαβούλευση και από ξένους εμπειρογνώμονες στάθηκαν ικανές για να υπάρξει ένα σχήμα πιο αποτελεσματικό, χωρίς τον υδροκεφαλισμό του παλιού επεσήμανε ο εισηγητής των ανεξάρτητων βουλευτών. Κι ενώ οι παραγωγοί -και του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης, βιώνουν επώδυνα την αναποτελεσματικότητα του κράτους, όπως και όσοι δραστηριοποιούνται στην παροχή  υπηρεσιών, το Υπουργείο δεν φαίνεται να αντλεί διδάγματα από τα λάθη του παρελθόντος. Επιμένει προκλητικά να επαναλάβει μια δομή και μια πολιτική με ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν αποδειχθεί παντελώς αναποτελεσματικά. Αυτό κατά τον κ. Μάρκο Μπόλαρη συμβαίνει επειδή η κυβέρνηση δεν έχει εθνική στρατηγική για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, για τις εξαγωγές.
Αντ’ αυτού ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης αναλώνεται με τη φενάκη της καταπολέμησης της ακρίβειας ισχυριζόμενος που η επιμήκυνση της ημερομηνίας διατήρησης του φρέσκου γάλακτος θα επιφέρει μείωση της τιμής του. Μόνο τις εισαγωγές γάλακτος από τη Γερμανία και την Πολωνία, κατήγγειλε ο κ. Μπόλαρης, εξυπηρετεί ο Υπουργός με την εμμονή του αυτή. Για να υπάρχει επαρκής χρόνος για τη μεταφορά του γάλακτος από τρίτες χώρες προς την Ελλάδα, όταν είναι γνωστό πως για την υψηλότερη τιμή του γάλακτος στη χώρα μας ευθύνεται η υψηλή φορολογία στα καύσιμα.
Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο κ. Μπόλαρης παρατήρησε πως κι αυτή ακόμη την επιτυχή λειτουργία ηλεκτρονικής πύλης που διευκολύνει την εξαγωγική δραστηριότητα και ήταν έργο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών την παίρνει για να την παραδώσει σ’αυτούς που απέτυχαν δυο φορές να λειτουργήσουν κάτι αντίστοιχο. Την ίδια στιγμή κατέληξε ο κ. Μπόλαρης ο Υπουργός καταργεί τη διάταξη για τη διαφάνεια στην κατάρτιση συμβάσεων, όταν είναι γνωστό πως οι προς συγχώνευση οργανισμοί (ΟΠΕ και Invest in Greece) έχουν πολλές ενδιαφέρουσες εκκρεμότητες στα ποινικά δικαστήρια.


Νέα απάτη 2,5 εκατ. ευρώ με την ΜΚΟ ΕΣΕΠΑ των εθελοντών πυροσβεστών


Νέα απάτη 2,5 εκατ. ευρώ με την ΜΚΟ ΕΣΕΠΑ των εθελοντών πυροσβεστών
Νέα περίπτωση «αμαρτωλής» Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου η οργάνωση Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.) κατάφερε να κερδίσει ποσό άνω των 2,5 εκατ. Ευρώ, αποσπώντας χορηγίες και συνδρομές κυρίως από οργανισμούς τοπικούς αυτοδιοίκησης.
Η εν λόγω ΜΚΟ παρουσιαζόταν σε δήμους, νομαρχίες και ΟΤΑ και έδινε, σύμφωνα με την αστυνομία, ψευδή εικόνα σχετικά με:
  • το νομοθετικό πλαίσιο και τη δυνατότητα του Σωματείου να ιδρύει εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς, να επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιών και να συμμετέχει σε περιστατικά διακομιδής τραυματιών
  • τη λειτουργική ικανότητα των οχημάτων, πυροσβεστικών και ασθενοφόρων, που η οργάνωση διέθετε στους Δήμους. Τα παραπάνω οχήματα είχαν παραχωρηθεί στο σωματείο με τη μορφή δωρεάς από χώρες της Ευρώπης και πρόκειται για παλαιά μεταχειρισμένα οχήματα. Μάλιστα, έχει γίνει δωρεάν οχήματος στη συγκεκριμένη οργάνωση και από τον Γερμανό Υπουργό Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δωρεάς οχήματος στην εν λόγω οργάνωση και από τον Γερμανό Υφυπουργό και εντεταλμένο σύμβουλο της Γερμανίδας καγκελαρίου, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ.
Στις περισσότερες περιπτώσεις τα επίμαχα οχήματα δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, δεν είχαν ταξινομηθεί και δεν είχαν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας, δεν είχαν περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, δεν ήταν ασφαλισμένα και δεν έφεραν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά καταλληλότητας από το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η ΜΚΟ αποσπούσε μηνιαίες συνδρομές από τους δήμους, που κυμαινόταν από 2.000 έως 12.000 ευρώ, ενώ πήρε έμμεση χρηματοδότηση και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από μεγάλο τραπεζικό ίδρυμα της χώρας.
Όπως προκύπτει από την ενημέρωση της αστυνομίας, το συγκεκριμένο σωματείο, που εμφανίζει ως επιχειρησιακή έδρα τα Ριζώματα Ημαθίας και ως έδρα του ΔΣ τη Θεσσαλονίκη, είχε συνολικά 51 σταθμούς σε όλη τη χώρα και σήμερα λειτουργεί τους 12.
Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εθελοντικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και του προέδρου της, Ν. Σαχινίδη.
Οι τρεις, που δεν έχουν ακόμη συλληφθεί, καθώς είναι σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση, κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ενεργητική δωροδοκία Μάλιστα, ένας εξ αυτών κατηγορείται για απόπειρα δωροδοκίας, καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, προσπάθησε να δωροδοκήσει από αξιωματούχους του νομού Μαγνησίας, μεταξύ των οποίων ένας δήμαρχος, ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος και ένας πρώην περιφερειακός σύμβουλος.

Καλή σας νύχτα και και ύπνο βαθύ, κορόιδα Έλληνες


Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι πριν συμπληρωθούν ένα εικοσιτετράωρο από την ανάρτηση του χτεσινού σημειώματος, ήρθε να με επιβεβαιώσει ο Γερούν Ντάισενμπλουμ, αυτή η σκατόφατσα που βρίσκεται επί κεφαλής τού Γιούρογκρουπ (δηλαδή, του συμβουλίου των υπουργών οικονομικών τής Ευρωζώνης).
Σταχυολογώ -και υπογραμμίζω- μερικά δημοσιεύματα από διάφορα μέσα: 
- Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα διαπιστώνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη τόνωσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. 
- Ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε την ανάγκη τόνωσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, υποχρέωση που όμως, όπως είπε, δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε αυτές. Τόνισε δε, ότι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, ακόμα και αν δεν δέχονται πιέσεις από τις αγορές.
 
- Ο πρόεδρος του Eurogroup (...) κάλεσε την Ελλάδα και την τρόικα να πράξουν τα μέγιστα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατόν. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ακόμη ότι μόνο όταν υπάρξει θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ελληνικό ζήτημα θα επανεξεταστεί στο Eurogroup, και άρα και το ενδεχόμενο εκταμίευσης κάποιας δόσης.
 
- Ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ στο πλαίσιο παρουσίασης έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Ευρωζώνη, επικέντρωσε στην ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη «ευελιξία στην αγορά εργασίας». Εξήρε το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου μετά την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, σχεδιάζεται «μείωση του κόστους εργασίας για τους εργοδότες» στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.
 
- Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σημείωσε (ενν.: ο Ντάισενμπλουμ), αποτελούν «αναπόσπαστο μέρος των προγραμμάτων που εφαρμόζονται σε χώρες που παίρνουν οικονομική στήριξη». Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε τα «παραδείγματα» της Ιρλανδίας που έχει βάλει σε εφαρμογή τη «συνολική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη "βελτίωση" της αγοράς εργασίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πορτογαλία «έχει βελτιώσει» τους όρους για την έναρξη των επιχειρήσεων και το άνοιγμα των επαγγελμάτων στον ανταγωνισμό. Ως «επιτεύγματα» της ελληνικής κυβέρνησης ανέφερε τη «σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος» και την «ενίσχυση του ανταγωνισμού» στο λιανεμπόριο.
Δεν θα μπορούσε να γίνει σαφέστερος ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ. Και πρέπει να είναι είτε τυφλός είτε βλάκας όποιος στα παραπάνω αποσπάσματα δεν βλέπει πεντακάθαρα την συνολική επίθεση εναντίον όλων των Ευρωπαίων εργαζομένων, ανεξάρτητα αν η χώρα τους αντιμετωπίζει ή όχι "κρίση χρέους", αν βρίσκεται ή όχι σε καθεστώς μνημονίων και αν ανήκει ή όχι στην ζώνη τού ευρώ.

Ο Ντάισενμπλουμ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις με την ευκαιρία της παρουσίασης μιας έκθεσης του ΟΟΣΑ για τις χώρες τής Ευρωζώνης (αν δεν έχετε πρόβλημα με τα αγγλικά σας, ρίξτε μια ματιά στους ενδιαφέροντες πίνακες που περιέχει αυτή η 39 σελίδων έκθεση). Εμείς θα δούμε εδώ μερικά στοιχεία από την εφετινή ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο Government at a glance:

(α) Το 93% των Ελλήνων απάντησε "ναι" στην ερώτηση: είναι διαδεδομένη η διαφθορά στην κυβέρνηση ή όχι;. Μόνο οι Τσέχοι θεωρούν ότι έχουν πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση από την δική μας.
- Παρατήρηση, σε συνάρτηση με το εν λόγω εύρημα: Αν δεχτούμε ως γνήσιες τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο Σαμαράς είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, πρέπει να δεχτούμε ότι οι Έλληνες πιστεύουν πως μια κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό θα είναι πιο διεφθαρμένη απ' αυτήν. Πόσο πιο διεφθαρμένη μπορεί να είναι όμως εκείνη η κυβέρνηση, με δεδομένο το 93% της σημερινής;

(β) Σε απόλυτη συνάφεια με το παραπάνω εύρημα είναι και το γεγονός ότι μόλις το 13% των Ελλήνων έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους. Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ όλων των χωρών τού ΟΟΣΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 2007 αυτό το ποσοστό ήταν 38%, σχεδόν όσος και ο μέσος όρος όλων των χωρών τού ΟΟΣΑ (40%).
- Παρατήρηση, σε συνάρτηση με το εν λόγω εύρημα: Αν δεχτούμε ως γνήσιες τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλουν πρόωρες εκλογές (άρα εμπιστεύονται περισσότερο την σημερινή κυβέρνηση από εκείνη που νομίζουν ότι θα προκύψει μετά τις εκλογές), πρέπει να δεχτούμε ότι είναι ελάχιστοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μια μελλοντική κυβέρνηση ΣυΡιζΑ θα αποτελέσει διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα. (Σημείωση: Προσέξτε στον πίνακα της σελίδας 30 ότι η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση είναι διπλάσια από την εμπιστοσύνη στα κόμματα. Τρέλλα!)

(γ) Μεταξύ 2009 και 2012, η Ελλάδα μείωσε το έλλειμμά της από το 15,6% στο 9,6% του ΑΕΠ, μείωση που συνιστά την δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. - Παρατήρηση, σε συνάρτηση με το εν λόγω εύρημα: Με δεδομένο ότι το επί πλέον ξεζούμισμα του λαού κατά το 2013 δεν ήταν αρκετό για να πέσουμε από το 9,6% στο 3% που προβλέπουν η συνθήκη της Λισαβόνας και το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας, μπορούμε να φανταστούμε τι μας περιμένει ακόμη...

Και τώρα, προσοχή:

(δ1) Στην δημόσια διοίκηση απασχολείται το 7,9% των Ελλήνων, το μικρότερο ποσοστό ανάμεσα σε όλες τις χώρες τού ΟΟΣΑ, όπου ο μέσος όρος είναι 15,5%. - (δ2) Οι δαπάνες για την παιδεία φτάνουν το 7,9% της δημόσιας δαπάνης, έναντι μέσου όρου 12,5% του ΟΟΣΑ. - (δ3) Οι δαπάνες για την υγεία φτάνουν στο 11,6% της δημόσιας δαπάνης, έναντι μέσου όρου 14,5% του ΟΟΣΑ.
- Εδώ δεν χρειάζεται καμμία παρατήρηση. Η έκθεση του ΟΟΣΑ καταρρίπτει τρεις μεγάλους μύθους και ξεβρακώνει την αστική εξουσία αποκαλύπτοντας τα ψέμματά της: ούτε υδροκεφαλισμός τού δημόσιου τομέα υπάρχει (άρα δεν υπήρχε λόγος για τον αποκεφαλισμό τόσων χιλιάδων εργαζομένων), ούτε σπατάλη στους τομείς τής παιδείας και της υγείας γίνεται (άρα δεν υπήρχε λόγος να κλείσουν τόσα σχολεία και τόσες μονάδες υγείας). Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν χτυπιούνται τα παπαγαλάκια των μέσων μαζικής εξαπάτησης.
Κυρίες και κύριοι, καλή σας νύχτα και καλά ξυπνητούρια...
γράφει ο Θοδωρής Νικ. Αθανασιάδης

από το Cogito ergo sum


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2tsFSeRE4

Έτσι μας έκλεισαν το σπίτι - Φόρτωσαν με χρέη 3.000.000 ιδιοκτήτες



«Τα λεφτά σας ή τα σπίτια σας» από 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων ζητά το κράτος – Αύξηση κατά 748% σε φόρους και επιβαρύνσεις από το 2009 έως σήμερα – Περί τα 3,93 δισ. ευρώ προσδοκά να εισπράξει φέτος το Δημόσιο από τα σπίτια – Καταβαραθρώνονται οι τιμές, ο κόσμος παραχωρεί τις ιδιοκτησίες του για να γλιτώσει τον εφιάλτη της Εφορίας.

Η καταλήστευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και ολοκληρώνεται φέτος, καθώς το κράτος ζητά να εισπράξει συνολικά φόρους ακινήτων 3,5 δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες. Με χιλιάδες διατάξεις και υπέρογκους φόρους διάσπαρτους σε παλιούς και νέους νόμους -ακόμα και πριν από το μνημόνιο- το κράτος όχι μόνο έραψε κουστούμι στους ιδιοκτήτες για να πληρώνουν φόρους για εισοδήματα που δεν έχουν, με πρόσχημα τη φοροδιαφυγή την οποία δεν μπορεί να καταπολεμήσει η φορολογική διοίκηση, αλλά ουσιαστικά δεσμεύει και υποθηκεύει την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.

Η νομοθεσία για τους φόρους περιουσίας και εισοδήματος έχει γίνει λάστιχο, οι νόμοι διαρκώς αλλάζουν, τα δικαστήρια δεν προλαβαίνουν να τους ακυρώσουν, οι ελεγκτές της Εφορίας δεν ξέρουν πώς να τους εφαρμόσουν και οι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν από πού τους έρχονται φόροι και χαράτσια και πώς να τα πληρώσουν. Το πλέγμα των μέτρων είναι έτσι δομημένο ώστε ο ιδιοκτήτης ακινήτων να φορολογείται από χίλιες μεριές, να φορτώνεται χρέη στην Εφορία και να μην μπορεί να ξεφύγει από πουθενά.

Το σχέδιο για δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας μπαίνει στην τελική του φάση, μπλοκάροντας έτσι τις μεταβιβάσεις ακινήτων και ζητώντας υποθήκες για γονικές παροχές από 2,4 εκατομμύρια οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου, με μαζικές κατασχέσεις ακινήτων αλλά και πλειστηριασμούς για χρέη σε Εφορία και τράπεζες, με στόχο να χάσουν οι καταχρεωμένοι πολίτες και την τελευταία «τρύπα» που τους έχει απομείνει για να ζουν. Ολα ξεκίνησαν από τη στιγμή που οι κυβερνήσεις κατέστησαν όλους τους Ελληνες «φόρου υποτελείς». Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση ήταν πολλά, αλλά πλέον εκτυλίσσεται το τελευταίο επεισόδιο στο έργο που παίζεται επί τέσσερα χρόνια με σκηνικό τη χώρα μας.

protothema.gr


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις ευρωεκλογές, όχι στις δημοτικές


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Η νίκη στις ευρωεκλογές με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις, αλλά απαιτείται σοβαρότητα από τα στελέχη του
Απόλυτο δίκιο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όταν έλεγε στη μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο «Ακροπόλ» προχθές: «Αυτές οι ευρωεκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη». Καθ’ υπερβολήν ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνει με ποιους συσχετισμούς, σε ποια Ευρώπη θα κληθεί να δώσει τη μάχη η Ελλάδα με την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών βεβαίως αυτή τη φορά -για πρώτη όντως φορά στην ιστορία της ΕΕ- μπορεί να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης και μεταξύ αυτών σίγουρα συγκαταλέγεται η Ελλάδα, αλλά ίσως και η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αγγλία και πολλές άλλες. Πολιτικές εξελίξεις οι οποίες να αποτυπωθούν αργότερα στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στις χώρες αυτές. Σε καμιά απολύτως περίπτωση όμως οι ευρωεκλογές δεν κρίνουν τους συσχετισμούς στην Ευρώπη.
Μόνο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και πρωτίστως στα ηγεμονικά κράτη της ΕΕ, στη Γερμανία δηλαδή και στη Γαλλία και πολύ λιγότερο στη Βρετανία, διαμορφώνουν την Ευρώπη στην οποία θα κληθούμε να ζήσουμε. Αναφορικά με την Ελλάδα, πάντως, η ουσία είναι ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και μόνο αυτό, όχι των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα κρίνει αν καταρρεύσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Στις ευρωεκλογές έχει πολιτική σημασία να δούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να υλοποιήσει την προχθεσινή ρήση του αρχηγού του στο θέατρο «Ακροπόλ»: «Εχουμε μόνο μία επιλογή – να νικήσουμε! Και θα νικήσουμε!».
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τα φόντα να πάει καλά. «Θα ήταν τεράστια νίκη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης π.χ. αν κατόρθωνε να εκλέξει περιφερειάρχη Αττικής τη Ρένα Δούρου, καθώς μια τέτοια επιτυχία θα υπερκάλυπτε την απώλεια και των δώδεκα υπολοίπων περιφερειών! Ακόμη και εξαιρετικά αποτελέσματα όμως αν έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιφέρειες και στις πέντε – έξι μεγάλες πόλεις της χώρας, αυτό θα συνιστούσε μεγάλη εκλογική του επιτυχία, αλλά δεν θα πυροδοτούσε πολιτικές εξελίξεις σε καμιά περίπτωση. Σιγά μην παραιτούνταν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε τον δήμο της Θεσσαλονίκης ή την περιφέρεια Κρήτης! Οι ευρωεκλογές και μόνο αυτές έχουν πολιτική σημασία και μάλιστα βαρύνουσα σε αυτή τη συγκυρία και στις ευρωεκλογές επικεντρώνει προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ την εκλογική του προσπάθεια.
Για να νικήσει όμως πειστικά στις ευρωεκλογές πρέπει να πάρει 1,5 – 2 εκατομμύρια ψήφους – πάνω δηλαδή από όσες ψήφους είχε πάρει τον Ιούνιο του 2012, οι οποίες είχαν ανέλθει σε 1,65 εκατομμύρια. Για να το πετύχει αυτό, δεν αρκεί κάποιος υποψήφιος που ασκεί γοητεία στους ψηφοφόρους μιας πόλης ή έστω μιας κάποιας περιφέρειας. Μόνο οι θέσεις ενός κόμματος για διάφορα κομβικά θέματα μπορούν να πείσουν εκατοντάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους για το ότι το κόμμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω, είναι φορέας αλλαγών και ανατροπών, όπως ισχυρίζεται. Δεν είναι όμως καθόλου σπάνιες οι περιπτώσεις που κορυφαία και προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλουν συντηρητικές τεχνοκρατικές θέσεις με εντυπωσιακή αυταρέσκεια και αλαζονεία. Χαρακτηριστικά από την άποψη αυτή ήταν ορισμένα από αυτά που είπε ο Γιώργος Σταθάκης την περασμένη εβδομάδα, σε εκδήλωση του διαδικτυακού τηλεοπτικού σταθμού Tvxs: «Η Ελλάδα υποφέρει είκοσι χρόνια από λίγους φόρους… Η Ελλάδα έχει μια μόνιμη τρύπα στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων – θα τολμούσα να πω πιο πολύ των φυσικών προσώπων παρά των επιχειρήσεων. Αρα η ιδέα για λιγότερους φόρους είναι παραπλανητική» τόνισε ο Γ. Σταθάκης. «Η χώρα οφείλει να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα στο 42-43% του ΑΕΠ» από 38,5% του ΑΕΠ που είναι τώρα, πρόσθεσε.
Αυτά και πολλά άλλα είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει άνθρωπος που να μην καταλαβαίνει από τα λεχθέντα ότι ο Γ. Σταθάκης υποστηρίζει ότι πρέπει να αυξηθούν οι φόροι;
Αντί λοιπόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βγάζει ανακοίνωση στην οποία ισχυρίζεται ότι… «είναι τουλάχιστον προκλητικό να εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να αυξήσει τους φόρους» δεν φροντίζει καλύτερα να συμμαζέψει την αμετροέπεια στελεχών του που παριστάνουν ήδη τους «γκουρού» της οικονομίας; Νομίζει ο Τσίπρας ότι μαζεύει ψήφους με αυτά που λέει ο Σταθάκης και πολλοί άλλοι που συμπεριφέρονται με ανάλογο τρόπο; Πλανάται πλάνην οικτράν!


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2tsF9M18Y

Η ΕΠΙΓΕΝΟΜΕΝΗ ΝΟΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 25ης ΜΑΪΟΥ 2014 ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ




του
Δημητρίου Πλατή
Αρχηγού και ιδρυτή
του Πολιτικού Φορέα
ΕΛ.Λ.ΑΔ.Α.
(ΕΛληνες Λεύτεροι ΑΔέσμευτοι Ανεξάρτητοι)
Πρελούδιο Δραχμής
Ελληνική Νομισματική Πίστη

          
  Με απόφαση της κυβέρνησης κρίθηκε ότι θα μπορούσαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές να διενεργηθούν την 18η Μαΐου και την 25η Μαΐου 2014 και οι ευρωεκλογές την 25η Μαΐου 2014 στην επαναληπτική ψηφοφορία των αυτοδιοικητικών εκλογών.
            Το 2010 ο δικομματισμός είχε αποφασίσει τη διενέργεια εθνικών εκλογών με λίστα βασιζόμενος στο εκλογικό σύστημα του γερμανικού μοντέλου, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2014, αλλάζει άρδην τα δεδομένα των αποφάσεών του, κρίνοντας πως οι ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν με σταυροδοσία.
            Το παραπάνω όμως αποτελεί πολιτική επιλογή θεσμικής φύσεως σε επίπεδο κυβέρνησης που αλλάζει εν προκειμένω στη δεύτερη περίπτωση τον τρόπο εκλογής και την ανάδειξη των ευρωβουλευτών και ως εκ τούτου σύμφωνα με την παρ. 1 του αρ. 54 του Συντάγματος θα πρέπει να ισχύει από τις μεθεπόμενες εκλογές, εκτός και εάν ψηφιστεί με τα δύο τρίτα στην ολομέλεια, εάν είναι συνταγματικά αποδεκτό κάτι τέτοιο που δεν είναι, καθόσον η άμεση ανάδειξη με σταυροδοσία των βουλευτών που προβλέπεται από την παρ. 3 του αρ. 51 του Συντάγματος, πραγματώνεται μόνο εφόσον έχει κατατμηθεί σε εκλογικές περιφέρειες η ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με το αρ. 54 του Συντάγματος, αφού ούτως ή άλλως μέχρι το ένα εικοστό των βουλευτών, αυτοί εκλέγονται με λίστα, ενιαίως και έτσι επειδή στις ευρωεκλογές δεν υπάρχουν εκλογικές περιφέρειες, δεν μπορεί να υπάρξει σταυροδοσία σ’ αυτές.
            Επιπλέον προκύπτουν δύο σημαντικά ζητήματα που ευνοούν την ανάπτυξη τεχνικών νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος είτε, επειδή η προθεσμία προσφυγής στο Εκλογοδικείο είναι δεκαπέντε ημέρες, για να στραφεί κάποιος κατά ανακήρυξης ευρωβουλευτή, πράγμα που καθιστά ανέφικτη την επανακαταμέτρηση εκατομμυρίων ψηφοδελτίων και μάλιστα με τέσσερις σταυρούς σε 57 εκλογικές περιφέρειες και για τον έλεγχο νοθείας, αφού διαφορετικά θα έπρεπε να καταβληθούν τουλάχιστον εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους για να τα ελέγξουν σε όλη την επικράτεια, με υπέρογκο και δυσθεώρητο κόστος, είτε διότι υφίστατο διάρρηξη η υφιστάμενη νομοθεσία που επιτρέπει εντός προθεσμίας 15 ημερών προσφυγή στο Εκλογοδικείο κατά ανακήρυξης βουλευτού μόνο στην εκλογική περιφέρεια που είναι εγγεγραμμένος ο βουλευτής και ο εκλογέας με τη σταυροδοσία και όχι σε άλλη εκλογική περιφέρεια, με αποτέλεσμα κάποιος από την Κοζάνη να στραφεί κατά ανακήρυξης κρητικού βουλευτή – ευρωβουλευτή, πράγμα που δεν επιτρέπεται με την σταυροδοσία, για το ενιαίο της ασφάλειας της απονομής του δικαίου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πραγματωθεί το δικαίωμα σε δίκη, εξαιτίας νοθείας ή λάθους αρίθμησης.
            Εκτός αυτών η απόφαση για 42 υποψήφιους από κάθε κόμμα πανελλαδικά με τέσσερις σταυρούς συνιστά καταστρατήγηση της γνώσης αυτών των υποψηφίων  από  εκλογείς άλλη περιφέρειας, όπου στα δέκα κόμματα, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 420 υποψηφίους που εξ ορισμού δεν συνιστά άσκηση δημοκρατικού δικαιώματος επιλογής των υποψηφίων ευρωβουλευτών από εκλογείς άλλης περιφέρειας, εξαιτίας της χαώδους κατάστασης και από τα όποια βιογραφικά με αποτέλεσμα να προωθούνται οι κομματικοί μηχανισμοί, αφού εξ ορισμού οι εκλογείς δεν γίνεται να τους γνωρίζουν ή να τους ξεχωρίζουν.
Στην προκείμενη περίπτωση ο εκλογέας – ετεροδημότης, όμως καλείται να επιλέξει αν θα συμμετέχει ως ετεροδημότης στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή στον τόπο βασικής του εγγραφής ή στις ευρωεκλογές με τα μητρώα ετεροδημοτών ως άσκηση διακριτικής ευχέρειας του εκλογικού δικαιώματος, πράγμα αντίθετο στο άρθρο 51 του Συντάγματος που ορίζει ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και όχι δυνητική, δηλαδή να επιλέγει ο εκλογέας τις εκλογές που θα συμμετέχει, ανάμεσα στις ευρωεκλογές ή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πράγμα που προκαλεί αποχή και νοθεία, υπέρ της κυβέρνησης και για λόγους κόστους διπλής μετάβασης στον τόπο βασικής εγγραφής, αντίθετο στο αρ. 52 του Συντάγματος.
Εκτός αυτού όμως θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο διαφορετικό εκλογικό σύστημα σταυροδοσίας των ευρωεκλογών με τέσσερις σταυρούς και στο σύστημα των αυτοδιοικητικών με αναλογία 1 προς 3, πράγμα επίσης αναντίστοιχο, διότι εάν ένας Καποδιστριακός Δήμος των 50.000 δημοτών απορροφήσει ως Καλλικρατικός έναν άλλο Καποδιστριακό Δήμο των 25.000 δημοτών και έναν τρίτο Καποδιστριακό Δήμο 10.000 δημοτών, τότε η αναλογία για το δεύτερο και τρίτο Δήμο της σταυροδοσίας θα πρέπει να είναι 1 προς 2 και 1 προς 5 αντίστοιχα και όχι 1 προς 3 ως ισχύει, προκύπτοντας στρεβλώσεις, όταν συγκρίνονται τα δύο αυτά συστήματα για να υπάρξει επιλογή συμμετοχής στις εκλογές από τον εκλογέα.  

Είναι παραπάνω από εμφανές πως οι δυνατότητες νοθείας στις ευρωεκλογές επεκτείνονται και παγιώνονται με σοβαρές συνταγματικές αμφισβητήσεις εκτέλεσης του εκλογικού συστήματος, αφού δεν μπορούν και να ταυτίζονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τις ευρωεκλογές στην ταυτόχρονη διενέργειά τους.