ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Θανάσης Λιακόπουλος: Σεβόμαστε τους συνδημότες μας, για αυτό και ως δημοτικός συνδυασμός ΔΕΝ θα ανακοινώσουμε κάποια στήριξη

Σχετικά με τις εκλογές της 2ας Ιουνίου, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» Θανάσης Λιακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις εκλογές της 26ης Μαϊου παρουσιάσαμε στις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας την ολοκληρωμένη μας πρόταση διακυβέρνησης του Δήμου της Κατερίνης και ζητήσαμε την ψήφο τους θεωρώντας πως είμαστε η καλύτερη επιλογή. Μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους περίπου 6.500 πολίτες, που είδαν σε εμάς αυτό που ψάχνουν σε έναν Δήμαρχο, σε μία δημοτική ομάδα. Για άλλη μία φορά τους ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκαναν. Τους υποσχόμαστε πως ο συνδυασμός μας θα παραμείνει ενωμένος, θα μετατραπεί σε δημοτική παράταξη και θα αγωνιστεί για να υλοποιήσει όλα όσα τους προτείναμε πριν τις εκλογές.

Πιστεύω ότι η περπατησιά καθεμιάς και καθενός στη ζωή καθορίζεται από τις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί, από τον χαρακτήρα του. Ο χαρακτήρας φαίνεται στα δύσκολα, δηλαδή όταν δεν είσαι σε θέση ισχύος. Τότε κρίνεσαι και σε κρίνουν για τη θέση που παίρνεις, ιδίως όταν αφορά τις ζωές και την καθημερινότητα των συμπολιτών σου, όταν αφορά δημόσια αξιώματα και ρόλους.  Τότε κρίνεται εάν μένεις σταθερός σε αρχές και αξίες και υπηρετείς από τη θέση που σε όρισαν οι συμπολίτες σου.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω αποδείξει ότι σέβομαι κάθε δημότισσα και δημότη της Κατερίνης. Αυτονόητα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου κάθε πολίτης που μας στήριξε και μας τίμησε την Κυριακή 26 Μαΐου.

Για αυτό και η εισήγησή μου χθες προς τα μέλη του συνδυασμού μας ήταν ξεκάθαρη: Να μη δώσουμε στήριξη σε κάποιον από τους 2 εναπομείναντες υποψηφίους Δημάρχους και να αφήσουμε τους δημότες να επιλέξουν αυτόν που οι ίδιοι εκτιμούν ως τον καλύτερο εκ των δύο.

Η απλή αναλογική ενισχύει την αντιπροσωπευτικότητα, δεν είναι απειλή ακυβερνησίας ούτε ευκαιρία συναλλαγής. Ο νέος εκλογικός νόμος οδηγεί σε συνθέσεις και πλειοψηφικές αποφάσεις όχι σε εκ προοιμίου συμφωνημένες παραταξιακές πλειοψηφίες που μόνον την συναλλαγή για αξιώματα αποδεικνύουν. Ο νέος εκλογικός νόμος δεν απαιτεί ο Δήμαρχος να έχει από την παράταξη του την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αλλά αντίθετα διευκολύνει με την απλή αναλογική να μην την έχει, ώστε οι αποφάσεις να παίρνονται με σφυρηλατημένες τις γνώμες και τις απόψεις των πολλών.

Στις 26 Μαϊου οι δημότες επέλεξαν για τον δεύτερο γύρο τους κ.κ. Σάββα Χιονίδη και Κώστα Κουκοδήμο. Στις 2 Ιουνίου θα πρέπει να απαντήσουμε ποιος από τους δύο θα είναι ο Δήμαρχος Κατερίνης τα επόμενα χρόνια.

Καλώ τους συμπολίτες μας και πρωτίστως όσους στήριξαν και τίμησαν τον δημοτικό μας συνδυασμό να προσέλθουν στις κάλπες, να συγκρίνουν το ήθος, τη γνώση, την ικανότητα και  τα πεπραγμένα των δύο υποψηφίων Δημάρχων και να υπερψηφίσουν όποιον η καθεμιά και ο καθένας κρίνει καταλληλότερο.

Ας αποφασίσουν οι δημότες για το ποιος αξίζει να είναι Δήμαρχος Κατερίνης και ποιος μπορεί να είναι στο τιμόνι του Δήμου παρέχοντας ασφάλεια και σιγουριά τα επόμενα 4 χρόνια.

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Καινοτόμο πρόγραμμα για τα παιδιά «Κατασκήνωση στην πόλη» από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος





Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο των δράσεων του Γραφείου Νεότητας, διοργανώνει για πρώτη φορά το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη», με την πατρική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.

Οι δραστηριότητες θα διαρκούν από τις 9 το πρωί ως τις 5.30 το απόγευμα και θα πραγματοποιούνται στην Ενορία Παντάνασσας Κατερίνης.

Οι δύο προγραμματισμένες περίοδοι για φέτος είναι οι ακόλουθες:

- παιδιά Γυμνασίου: 24 έως 28 Ιουνίου,

- παιδιά Δημοτικού (Γ' - ΣΤ' τάξη): 8 έως 12 Ιουλίου.

Ένα πενθήμερο γεμάτο αγάπη, χαρά και ξεγνοιασιά στην αγκαλιά της τοπικής Εκκλησίας, με εξορμήσεις στην πόλη της Κατερίνης και τις γύρω περιοχές..

Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν και οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό με οργανωμένες ομάδες και διάφορες δράσεις, με τη βοήθεια έμπειρων κατηχητών, τα παιδιά θα περάσουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες, θα ξεκουράσουν το πνεύμα, θα αναζωογονηθούν, θα αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση και θα συμμετέχουν στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.



Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6973850646, 6944347870 και 6975025277.

Επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις στην Κατερίνη για τη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (πρόσκληση - πρόγραμμα)


Εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης


ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ κ.ΧΙΟΝΙΔΗ! Κύριε Χιονίδη, Η υποκρισία δεν τελειώνει ποτέ!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι
Λίγες μόλις ημέρες πριν τις κάλπες και ενώ επί 13 χρόνια αρνείστε το διάλογο με δημότες και ομάδες πολιτών, αισθανθήκατε την ανάγκη για δημόσιο διάλογο, με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που από χθες το μεσημέρι οι συνεργάτες και οι υποψήφιοι του συνδυασμού σας λασπολογούν και συκοφαντούν απροκάλυπτα. 
Δεν ζητάτε δημόσιο διάλογο, γνωστό επικοινωνιακό τρυκ, επειδή επιθυμείτε να ακούσουν οι πολίτες τις προτάσεις μας, ούτε γιατί θέλετε να διασφαλίσετε την ενότητα και την διαφάνεια που επικαλείστε. Υποκρίνεστε!
Θα περίμενε κανείς να αναλογιστείτε την επόμενη μέρα για το δήμο Κατερίνης και το καλό των δημοτών, και όχι να επικεντρώνεστε στην προσωπική σας εμμονή για τη διατήρηση της εξουσίας.
Ευτυχώς, ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά. Οι δημότες γνωρίζουν την πορεία μας, το ήθος, την εντιμότητα και το χαρακτήρα μας. Δεν χρειάζονται ντιμπέιτ για να τα ανακαλύψουν.
Οι δημότες γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύομαι όλα τα χρόνια. Όσο και να έχω προκληθεί δεν υπέκυψα στον πειρασμό της πόλωσης, του φανατισμού και της λάσπης.
Θα έχετε όσες ευκαιρίες θέλετε για διάλογο στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Σας υπόσχομαι ότι εμείς δεν θα κλείνουμε τα μικρόφωνα.
Ραντεβού στις κάλπες λοιπόν κύριε Χιονίδη! 

Η δημοκρατία απευθύνεται στο χαμηλότερο κοινό παρονομαστή

Πολύ συχνά βλέπουμε τον εαυτό μας να συμπλέει, παρά τη θέλησή του, με τη γνώμη της πλειοψηφίας, ακόμη κι αν πρόκειται για μια παράλογη θέση, ώστε να μπορούμε να επιβιώσουμε σ’ αυτόν το επονομαζόμενο δημοκρατικό
κόσμο. Διαφορετικά κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε γραφικοί, επιπόλαιοι, ονειροπόλοι, τρελοί.

Κάποτε, πριν από πολλά χρόνια, σε μια χώρα χτυπημένη από την ξηρασία, ένας σεβάσμιος μάντης δήλωσε ότι ύστερα από επτά ημέρες θα ερχόταν επιτέλους η βροχή. Η πρόβλεψή του βγήκε αληθινή και όλοι χαιρόντουσαν πολύ. Στη συνέχεια προέβλεψε μια βροχή από πολύτιμες πέτρες και, για άλλη μια φορά, δικαιώθηκε. Οι άνθρωποι ήταν πολύ ευτυχισμένοι και ευημερούσαν. Η επόμενη πρόβλεψή του ήταν ότι ύστερα από επτά ημέρες θα ερχόταν ακόμη μια βροχή, μια καταραμένη βροχή αυτή τη φορά, και ότι όποιος έπινε από το νερό αυτής της βροχής θα τρελαινόταν. Ο βασιλιάς της χώρας διέταξε να γεμίσουν οι δεξαμενές του με τεράστιες ποσότητες καθαρού νερού, ώστε να μη χρειαστεί να πιει από την καταραμένη βροχή. Αλλά οι υπήκοοι του δε διέθεταν τα μέσα να αποθηκεύσουν νερό. Όταν ήρθε η βροχή, ήπιαν από το νερό και τρελάθηκαν όλοι. Μόνο ο βασιλιάς ήταν στα καλά του, αλλά δεν μπορούσε να διοικήσει τους παλαβούς υπηκόους του και γι’ αυτό, ως τελευταία λύση, ήπιε κι αυτός από το τρελό νερό. Για να μπορέσει να τους κυβερνήσει, έπρεπε να μοιραστεί τις αυταπάτες τους.
Νιώθω πλέον ότι αποξενώνομαι από τον κόσμο στην προσπάθεια μου να αποφύγω αυτό το νερό της τρέλας. Οτιδήποτε κάνουμε ή σκεφτόμαστε, σ’ αυτόν τον κόσμο, βασίζεται σε ένα πολύ περιορισμένο σύστημα κοινής λογικής. Δίνουμε μεγάλη σημασία στη συναίνεση. Αν η πλειοψηφία συμφωνεί ότι κάτι είναι αληθινό, τότε συνήθως γίνεται έγκυρο και όλοι σπεύδουν να το ακολουθήσουν. Όταν κοιτάμε μια μικρή λιμνούλα, εμείς οι άνθρωποι βλέπουμε μόνο μια λιμνούλα, αλλά για τα ψάρια που ζουν εκεί, είναι ολόκληρο το σύμπαν. Αν δεχτούμε το δημοκρατικό μοντέλο, τότε οι υδρόβιοι κάτοικοι θα πρέπει να κερδίσουν, γιατί είναι περισσότεροι από μας που χαζεύουμε τη λιμνούλα. Ο κανόνας της πλειοψηφίας δε λειτουργεί πάντα. Φριχτά εμπορικά φιλμ μπορούν να επιφέρουν τεράστια κέρδη, ενώ μια γοητευτική ανεξάρτητη κινηματογραφική ταινία τη βλέπει μόνο μια χούφτα ανθρώπων. Κι επειδή βασιζόμαστε στην ομαδική σκέψη, ο κόσμος αυτός κυβερνιέται από κοντόφθαλμους και διεφθαρμένους αρχηγούς, καθότι η δημοκρατία απευθύνεται στο χαμηλότερο κοινό παρονομαστή. Ίσως αυτός να είναι ο κύριος λόγος που είναι τόσο χλιαρή η αντίδραση αυτού του λαού στην εξαθλίωση του και στην προδοσία του. Όσο και να γκρινιάζει και να παραπονιέται, υποσυνείδητα γνωρίζει ότι αυτοί οι αρχηγοί του αξίζουν και ότι ο ίδιος είναι ο βασικός υπεύθυνος για όλα τα δεινά που του συμβαίνουν. 


Μια λαϊκή σοφία λέει γι’ αυτούς που προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους: «όταν δείχνεις κάποιον με το δάχτυλο, τα τρία δάχτυλα του χεριού σου δείχνουν εσένα».

Δευτέρα την επόμενη των εκλογών. Ο δήμος Κατερίνης δεν κοιμάται! Τα συνεργεία πρωί πρωί ξεκίνησαν δουλειά, (άραγε από πότε, ήταν ακριβώς έτσι προγραμματισμένο; ε να περάσει ο πρώτος γύρος μην μας πουν ότι κάνουμε και ρουσφέτια!).





Δευτέρα (επόμενη των εκλογών ήταν;).
Ο Δήμος Κατερίνης δεν κοιμάται. Τα συνεργεία έπιασαν πρωί πρωί δουλειά, (άραγε από πότε, ήταν ακριβώς για αυτή την ημερομηνία προγραμματισμένο;). Ξήλωσαν το πρώτο δέντρο, και χάλασαν μερικά τετραγωνικά μέτρα από το γρασίδι (εεε τόσο έχουμε), και πρόσθεσαν λίγα τετραγωνικά μέτρα κυβόλιθους (αξιέπαινο το μοτίβο), χωρούν πολλοί ακόμη, με σκοπό να απλωθούν λίγα ακόμη τραπεζοκαθίσματα (άλλωστε και να πιάνουν τους πεζόδρομους (μονοπάτια κανονικά) είναι ενόχληση, ξέρετε μιλάω για αυτούς που πρέπει να 'χεις το νου σου, μη σε κόψει κανάς ντελιβεράς).
Ένα τέτοιο πάρκο τι ανάγκη ύπαρξης έχει, εάν δεν μπορούμε να το απολαύσουμε, συνδυάζοντάς το με γαστρονομικές απολαύσεις (sic), ή πίνοντας το ποτό μας (sic). Άλλωστε ως γνωστόν το πολύ οξυγόνο είναι τοξικό. Βέβαια οι επαγγελματίες, και ο δήμος (αλλά και οι θαμώνες) όλοι έχουν και από κάποιο κέρδος.
Και το έργο συνεχίστηκε. Και άλλο δέντρο έφυγε (Τετάρτη;), και να πω ότι τα μετακίνησαν και το πήγαν λίγο πιό πέρα; Τα "ξεπάτωσαν" κυριολεκτικά.
Συγχωρέσετε τον έκδηλο σαρκασμό μου, αλλά ειλικρινά περίμενα καλύτερα. Βελτίωση και όχι χειροτέρευση, και μάλιστα με τέτοια επιτήδευση.
Καληνύχτα Κατερίνη, ο κόσμος αυτός δεν θα αλλάξει ποτέ.


Filimon Kaltsounis

Τι τρώμε πριν και μετά την αερόβια, τα βάρη και το τρέξιμο

Ο σωστός διατροφικός προγραμματισμός και η επιλογή των κατάλληλων συστατικών εξασφαλίζουν ότι θα πετύχετε τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις και θα πάρετε τα μέγιστα δυνατά οφέλη από την προπόνησή σας.
Οι γενικοί κανόνες της υγιεινής διατροφής δεν ισχύουν πάντα αναφορικά με τη γυμναστική. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο βασικός κανόνας είναι να τρώμε κάθε 3-4 ώρες.
Αεροβική
Η αεροβική γυμναστική επιβάλλει καλό πρόγραμμα αλλά και προσεκτική επιλογή συστατικών. Πριν την προπόνηση, το γεύμα πρέπει να περιέχει ελάχιστα λιπαρά και καθόλου πρόσθετη ζάχαρη, μέτρια ποσότητα πρωτεΐνης αλλά αρκετούς υδατάνθρακες. Ιδανική επιλογή στην περίπτωση αυτή είναι ένα smoothie με γάλα αμυγδάλου, μπανάνα και μούρα, 60 έως 90 λεπτά πριν την προπόνηση. Με τον τρόπο αυτό, θα εξασφαλίσετε επαρκή ενέργεια για τους μυς.

Ο Αρκάς… πέθανε την κυβέρνηση Τσίπρα



Για μια ακόμη φορά ο Αρκάς επιτίθεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με ένα νέο σκίτσο που εστιάζει στις παροχές και τον… θάνατο!
Δεν περνάει… μέρα που ο Αρκάς δεν αφιερώνει ένα από τα σκίτσα που δημοσιεύει στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, στην κυβέρνηση της χώρας. Αρκάς: «Πυροβόλησε» για την ήττα του Τσίπρα!
Είτε με πρωταγωνιστή τον… πρωθυπουργό και τα παιδικά του χρόνια, είτε όχι, ο γνωστός σκιτσογράφος αποδεικνύει καθημερινά πως βρίσκεται… απέναντι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Στο τελευταίο του «χτύπημα» πρωταγωνιστεί ένας άνδρας, ενώ το σκίτσο είναι ασπρόμαυρο.
Ο άνδρας λέει: «Ο επιθανάτιος ρόγχος κάθε κυβέρνησης είναι οι παροχές!», αναφερόμενος φυσικά στο πακέτο ελαφρύνσεων που εξήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το Ζάππειο, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.
Δείτε το νέο σκίτσο που υπογράφει ο Αρκάς:

Παράταση για δηλώσεις φόρου, 120 δόσεις και ΕΝΦΙΑ

Παράταση των προθεσμιών που λήγουν στο τέλος Ιουνίου αναφορικά με τις υποχρεώσεις έναντι της εφορίας, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, εξαιτίας της διενέργειας εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος
Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος λήγει στις 30 Ιουνίου ενώ η προθεσμία υποβολής αίτησης ένταξης στη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις εκπνέει στις 28 Ιουνίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Καραγιώργη Σερβίας εξετάζει το ενδεχόμενο διπλής παράτασης των προθεσμιών έως και κατά ένα μήνα ή το λιγότερο για 15 ημέρες, ενώ στο τραπέζι έχει τεθεί και το ενδεχόμενο αναβολής της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ κατά ένα μήνα. Σχετικές ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται εντός των ημερών.
Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξή της ταχύτερη εκκαθάριση του φόρου ακινήτων φέτος, προκειμένου να αρχίσει να εξοφλείται από τον Αύγουστο, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό το πλήθος των δόσεων. Εξαιτίας των εκλογών, όμως, πιθανότερο θεωρείται και φέτος η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ να γίνει τον Αύγουστο, με την πληρωμή της πρώτης δόσης τον Σεπτέμβριο.
Όσον αφορά στις φορολογικές δηλώσεις, το γεγονός ότι οι πύλες του taxisnet άνοιξαν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά σε συνδυασμό με την αυξημένη ανταπόκριση των φορολογουμένων είχε δημιουργήσει τις προηγούμενες ημέρες προσδοκίες ότι για πρώτη φορά στα χρονικά δεν θα υπάρξει ανάγκη παράτασης. Οι σκέψεις αυτές ανατράπηκαν, μετά τις πολιτικές εξελίξεις.
Μέχρι χθες πάντως, είχαν υποβληθεί 1.793.322 δηλώσεις, εκ των οποίων προέκυψαν 2.476.548 εκκαθαριστικά, καθώς φέτος για πρώτη φορά εκδίδεται χωριστό εκκαθαριστικό για τον κάθε σύζυγο, άσχετα με το εάν υποβάλλεται ή όχι κοινή φορολογική δήλωση.
Περισσότερα από έξι στα δέκα εκκαθαριστικά (62,06% ή 1.537.033) είναι μηδενικά, σε ένα ποσοστό 11,43% (282.950 εκκαθαριστικά) έχουν επιστροφή φόρου, ενώ 656.565 φορολογούμενοι (αντιστοιχεί σε 26,51% των εκκαθαριστικών που έχουν εκδοθεί) καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο 402 εκατ. ευρώ. Επί του παρόντος, το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος δεν αλλάζει, με τις τρεις διμηναίες δόσεις να έχουν προθεσμία εξόφλησης στα τέλη Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.
Επιπλέον οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις -μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2018- δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων αλλά παραμένει ενεργή η επιλογή ένταξης στην πάγια ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων.

Κτηματολόγιο 2019: Οι δύο νέες περιοχές που παίρνουν παράταση – Έτσι θα αποφύγετε τα λάθη

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο Κτηματολόγιο και αφορά 12.608.580 δικαιώματα και περιλαμβάνει πολλά μέρη της Ελλάδας ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ιδιοκτήτες έχουν ακίνητα σε περισσότερες από μια περιοχές, ενώ αρκετές είναι οι ιδιοκτησίες δεν έχουν σημαντική αξία σε σχέση με τις αστικές περιοχές των προηγούμενων προγραμμάτων.
Την ίδια ώρα, τα ακίνητα είναι δυσκολότερα να εντοπιστούν και να υποδειχθούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης, ενώ δεν υπάρχουν (σε πολλές) περιπτώσεις συμβόλαια καθώς η χρησικτησία αποτελεί σε αρκετό μεγάλο ποσοστό τον τρόπο κτήσης της κυριότητας τους.
Σε επιπλέον παράταση για τη συλλογή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο προχωράει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τα Δωδεκάνησα και την Κορινθία. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπεγράφη η παράταση στη συλλογή δηλώσεων θα είναι έως τα τέλη Ιουλίου. Σημειώνεται ότι στις 16 Μαΐου κατατέθηκε τροπολογία για την παράταση έως και έξι μήνες (ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής) για τη συλλογή των δηλώσεων.
Πώς θα κάνετε την αίτηση:
  • Καταγράψτε τα ακίνητα σας. Ξεχωρίστε τις Τοπικές ή Δημοτικές ενότητες στις οποίες ανήκουν. Τα τέλη υπολογίζονται αυτοματοποιημένα από τα συστήματα καταχώρισης.
  • Αντιστοιχίστε στα ακίνητα σας τα έμπρακτα δικαιώματα σας. Σε κάθε ακίνητο είναι δυνατόν να έχετε παραπάνω από ένα δικαιώματα. Καταγράψτε τα, καθώς είναι απαραίτητη η δήλωση καθενός από αυτά.
  • Συλλέξτε τα απαραίτητα νομικά έγγραφα. Βρείτε τα επικυρωμένα συμβόλαια. Ένα ακίνητο μπορεί να αποκτηθεί με περισσότερα από ένα συμβόλαια ή τρόπους (πχ ένα τμήμα να έχει αγορασθεί και ένα να έχε κληρονομηθεί). Σε περίπτωση κληρονομιάς, προσκομίστε τα έγγραφα που αποδεικνύουν το ποσοστό που έχετε κληρονομήσει. Για ακίνητα χωρίς συμβόλαιο που έχουν αποκτηθεί με χρησικτησία, προσκομίστε την δικαστική απόφαση.
  • Εντοπίστε ακίνητα σας
  • Συμπληρώστε τα έντυπα δηλώσεων. Αντιστοιχίστε τα έγγραφα με τις δηλώσεις. Σε κάθε δήλωση επισυνάπτετε φωτοτυπία της ταυτότητας του δηλούντος και αποδεικτικό ΑΦΜ
  • Καταθέστε τις δηλώσεις στο αρμοδιο Γραφείο Κτηματογράφησης (μπορείτε να το βρείτε στο ktimatologio.gr)
Με πληροφορίες από «ΤΑ ΝΕΑ»

Τζόκερ Κλήρωση (30/5/2019): Ώρα για τα 1.700.000 ευρώ – Οι αριθμοί και τα συστήματα

Τζόκερ:  Τουλάχιστον 1.700.000 ευρώ θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην αποψινή κλήρωση μετά το τζακ ποτ που σημειώθηκε στην περασμένη κλήρωση του τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ
Υπενθυμίζεται ότι οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η κληρωτίδα της περασμένης κλήρωσης ήταν οι: 17, 11, 31, 32, 18 καιΤζόκερ ο αριθμός 12.

Εμφανίσεις και καθυστερήσεις τυχερών αριθμών Τζόκερ – Προγνωστικά

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στατιστικά του ΟΠΑΠ με τις εμφανίσεις και τις καθυστερήσεις των τυχερών αριθμών στο Τζόκερ. Μπορείτε να δείτε τους τυχερούς αριθμούς των κληρώσεων μέχρι και τις 16/05/2019, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ.

Τα συστήματα που αυξάνουν τις πιθανότητες να κερδίσετε

Για να αυξήσουν οι παίκτες τις πιθανότητες να βρουν με επιτυχία τους τυχερούς αριθμούς του Τζόκερ, δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι υπάρχουν και τα συστήματα.
Μερικά από τα συστήματα που προτείνουν ιδιοκτήτες πρακτορείων και αυξάνουν τις πιθανότητες για επιτυχία στο Τζόκερ είναι τα εξής:
Κωδικός 45: Επιλεγμένοι Αριθμοί 7, Στήλες 5, Κόστος 2,50 ευρώ. Πιθανότητες: 23,8%
Κωδικός 35: Επιλεγμένοι Αριθμοί 8, Στήλες 6, Κόστος 3,00 ευρώ. Πιθανότητες: 10,7%
Κωδικός 34: Επιλεγμένοι Αριθμοί 9, Στήλες 9, Κόστος 4,50 ευρώ. Πιθανότητες: 7,1%
Κωδικός 25: Επιλεγμένοι Αριθμοί 9, Στήλες 30, Κόστος 15,00 ευρώ. Πιθανότητες: 23,8%
Κωδικός 24: Επιλεγμένοι Αριθμοί 10, Στήλες 14, Κόστος 7,00 ευρώ. Πιθανότητες: 5,55%
Κωδικός 23: Επιλεγμένοι Αριθμοί 10, Στήλες 51, Κόστος 25,50 ευρώ. Πιθανότητες: 20,24%
Κωδικός 15: Επιλεγμένοι Αριθμοί 11, Στήλες 22, Κόστος 11,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,76%
Κωδικός 14: Επιλεγμένοι Αριθμοί 12, Στήλες 38, Κόστος 19,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,8%
Κωδικός 13: Επιλεγμένοι Αριθμοί 13, Στήλες 54, Κόστος 27,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,2%
Κωδικός 12: Επιλεγμένοι Αριθμοί 15, Στήλες 118, Κόστος 59,00 ευρώ. Πιθανότητες: 3,93%
Σύμφωνα με τα προγνωστικά και τις πιθανότητες, τα καλύτερα συστήματα για τους όσους συμμετέχουν στο τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ κάθε Πέμπτη και Κυριακή είναι το 45 και το 25, με πιθανότητες 23,8%.

Η ειλικρίνεια διώχνει πολλούς αλλά κρατάει τους σωστούς

Ένα είδος ανθρώπων που όλοι αντιπαθούμε είναι οι ψεύτες. Ή τουλάχιστον έτσι δηλώνουμε. Μήπως κι οι ίδιοι δε γινόμαστε λίγο-πολύ κατά καιρούς; Σίγουρα, όλοι έχουμε καταφύγει σε ψέματα ορισμένες στιγμές. Όμως γιατί το κάνουμε αυτό; Οι λόγοι είναι αμέτρητοι. Για να αποτινάξουμε από πάνω μας το φταίξιμο ή να δικαιολογήσουμε κάποια συμπεριφορά ή για να αυτοπροβληθούμε ή για καλό σκοπό ή απλά γιατί μας βολεύει ή προκειμένου να χειραγωγήσουμε κάποιον.

Ίσως το ψέμα να προσδίδει μια δόση εντυπωσιασμού και κινηματογραφικής αίγλης στις ιστορίες μας. Ίσως να μας παρέχει κι έναν τρόπο διαφυγής καμουφλαρισμένο μέσα στο κοστούμι μιας καλοστημένης δικαιολογίας. Κάποιοι τείνουν να λένε ψέματα παθολογικά και συστηματικά. Μάλιστα, το κάνουν τόσο πιστευτά που δεν ξέρεις πότε λένε αλήθεια και πότε όχι. Μοιάζουν εθισμένοι σ’ αυτήν τους την αδυναμία και δεν ξέρουν πώς να ξεφύγουν απ’ την ίδια τους τη φύση.
Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι η σωστή οδός κι αυτό αναγνωρίζεται ευτυχώς ακόμα απ’ τους περισσότερους. Σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να μας γίνει συνήθεια αυτή η περίεργη σανίδα σωτηρίας, γιατί όπως όλες οι σανίδες μπορεί εύκολα να βυθιστεί και να μας παρασύρει και εμάς μαζί της. Άσχετα με το κίνητρο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Απώλεια της εμπιστοσύνης κι εμφάνιση της καχυποψίας.
Τα μικρά κι αθώα ψεματάκια, όπως θα επεσήμανε ο δικηγόρος του διαβόλου, πολλές φορές είναι χρήσιμα για την υπεράσπισή μας. Δεν κάνει κανείς αναφορά λοιπόν στα ψέματα που θα μπορούσαμε να πούμε στο αφεντικό ή στον καθηγητή μας για την καθυστέρησή μας. Η καταδίκη απευθύνεται σε εκείνα τα ψέματα που πληγώνουν τους άλλους γύρω μας και που ουσιαστικά δε θα έπρεπε ποτέ να είχαν ειπωθεί.

Σεισμός δυτικά της Ζακύνθου

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/5) στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ζακύνθου.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 2:54 και είχε ένταση 3,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 45χλμ νοτιοδυτικά του νησιού της Ζακύνθου, ενώ το επίκεντρο του σεισμού υπολογίζεται στα 14,6χλμ.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Τελικός Europa League: Τα highlights του Τσέλσι – Άρσεναλ, η απονομή και τα… δάκρυα του Τσεχ.



Έξι χρόνια (2013) μετά το 2-1 επί της Μπενφίκα στο Άμστερνταμ, η Τσέλσι κατέκτησε και πάλι το Europa League. Στον αγγλικό «εμφύλιο» με την Άρσεναλ, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι επιβλήθηκε με 4-1 των «κανονιέρηδων» στον τελικό που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού και πανηγύρισε το πέμπτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο, τρίτο την τελευταία 7ετία.
Οι “μπλε” ισοπέδωσαν τους “κανονιέρηδες”, με μεγάλος πρωταγωνιστές τους Αζάρ και Ζιρού. Ο Βέλγος μέσος -στο τελευταίο του ματς με την ομάδα- είχε δύο γκολ και δύο ασίστ, ενώ ο Γάλλος επιθετικός είχε ένα γκολ, ένα κερδισμένο πέναλτι και μια ασίστ.
Οι παίκτες της Τσέλσι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης, τη στιγμή που αυτοί της Άρσεναλ δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους. Ανάμεσα τους και ο Πετρ Τσεχ. Ο Τσέχος πορτιέρε έκανε κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του.
Η βραδιά πάντως ανήκε στην Τσέλσι, που λίγο αργότερα σήκωσε στον ουρανό του Μπακού το τρόπαιο του Europa League. Οι παίκτες του Σάρι το πανηγύρισαν κοντά με τους οπαδούς τους, που βρέθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο δημόσιος διάλογος εξασφαλίζει την ενότητα, τον ειλικρινή διάλογο, την διαφάνεια και φυσικά την πληροφόρηση και την ενημέρωση των πολιτών. Για αυτό καλώ τον Κώστα Κουκοδήμο σε Debate.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου “Greece Football Cup – International Football Festival” 24 -28 Ιουνίου 2019 | Παραλία Κατερίνης

 Έρχεται στην Παραλία Κατερίνης το μεγαλύτερο τουρνουά ποδοσφαίρου που έγινε ποτέ στην Ελλάδα για τμήματα junior!

H μεγαλύτερη Ρουμανική εταιρία ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, AS Stelele Vitorului με έδρα το Βουκουρέστι και ο ΟΑΣΠΕ συνεργάζονται δυναμικά προκειμένου να διεξαχθεί ένα συναρπαστικό ποδοσφαιρικό τουρνουά που αφορά σε παιδιά γεννημένα τα έτη από το 2008 ως και το 2012, και θα μείνει αξέχαστο σε όλους!
Μερικές από τις ομάδες που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση και θα ταξιδέψουν κυρίως από τη Ρουμανία και την Ουκρανία στην πανέμορφη Παραλία Κατερίνης, είναι οι εξής:
U11 (γενν. 2008) – Tandem, Steaua, Ard Snagov, Juventus Timișoara, Dinamo, LPS Bistrița, Capital Sport, CSS Tg. MUREȘ, CSS Caransebes, Derby București, Voința Sibiu, Steaua New Generation, FC Champion
U 10 (γενν. 2009) – Atletico Timișoara, Inter Galaxy București, Steaua New Generation, CSS Caransebes, Primavera Satu – Mare, FC. Schumacher Pitești, Lotus București, Cs Real Cadet, Kids Drobeta-Turnu Severin, and Ucrainian Teams
U9 (γενν. 2010) – Voinicelul București, FC Rusanu, FC Tandem, FC. Schumacher Pitești, Academia Ilie Oana, Cs Capital București, CSS Caransebes, As Ghiroda Timișoara, Academia Champion București, As Inter – Galaxy București
U8 (γενν. 2011) – Primavera Satu – Mare, Academia Hagi, CSS nr 1 BUCUREȘTI, As Kids – Drobeta-Turnu Severin, LPS Bistrița, Csm Reșița, Academia Champion, Academia Cautis Steaua Sudului, As Inter – Galaxy, and Ucrainian team
U7 – (γενν. 2012) – Academia Cautis Steaua Sudului, As Voința Sibiu, FC Celtic București, Dinamo București
Ο ΟΑΣΠΕ προσκαλεί τις ελληνικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες να αντιμετωπίσουν τις περισσότερες από 50 ρουμανικές, ουκρανικές, ρωσικές ποδοσφαιρικές σχολές στα γήπεδα της Παραλίας Κατερίνης από τις 25 ως τις 27 Ιουνίου! (Γήπεδο Καλλιθέας, Γήπεδο Παραλίας, Αθλητικό Κέντρο Olympian FC – Χρήστος Βελώνης)
Ολοι οι αγώνες ανά ηλικιακή κατηγορία θα αρχίσουν την Τρίτη 25/6 το πρωί και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 27/6 στις 19.30 μετά την τελετή λήξης και τις απονομές
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
Οι σύλλογοι που θα οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους, θα ειδοποιηθούν εγκαίρως για το ακριβές αγωνιστικό πρόγραμμα. Περισσότερες πληροφορίες για τις ελληνικές αποστολές στo https://goldencup.gr/international-cup-katerini/ και στα τηλέφωνα 2310810837 και 6977856866, καθώς και στο info@oaspe.org
Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας και σας περιμένουμε να χαρούμε όλοι μαζί μία πραγματικά μεγάλη διεθνή γιορτή του ποδοσφαίρου!
Εκ μέρους του ΟΑΣΠΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΚΟΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ





Το Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης 29 Μαΐου 2019, πολυμελής αντιπροσωπεία της πόλης Γιαγκοντίνα της Σερβίας, συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους και τηλεοπτικούς σταθμούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και διεύρυνσης συνεργασιών μεταξύ των δύο περιοχών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε κ. Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα, Πρόεδρο του κόμματος «Ενωμένη Σερβία», Βουλευτή και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Γιαγκοντίνα, για την πρωτοβουλία της συνάντησης και χαιρετίζοντας την αντιπροσωπεία έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του οικονομικού και παραγωγικού προφίλ της Πιερίας και αναφέρθηκε στις προοπτικές ενδυνάμωσης των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας ότι κράτη με ισχυρές επιχειρήσεις είναι ισχυρά κράτη. Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας για την κατάργηση της βίζας για τη Σερβία.

Ο κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου μεταξύ άλλων είπε τα εξής : «Στόχος μας είναι η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ήδη στο τουριστικό τομέα χιλιάδες Σέρβοι επιλέγουν τις ακτές της Πιερίας για τις διακοπές τους». Κλείνοντας  τους κάλεσε να επισκεφθούν αλλά και να συμμετέχουν με περίπτερα στη 10η ΕΒΕΠ-ΚΜ που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2019.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα ανέφερε ότι η επίσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσκεψης  1000 ατόμων από την Γιαγκοντίνα της Σερβίας μεταξύ των οποίων είναι επιχειρηματίες, πολιτικοί, καθηγητές, φοιτητές και θα βρίσκονται έως την 1η Ιούνιου στην Παραλία Κατερίνης, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο περιοχών και την καλύτερη εμπορική συνεργασία με εισαγωγές και εξαγωγές διαφόρων προϊόντων, τονίζοντας ότι η Γιαγκοντίνα είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της Σερβίας σε οικονομικό επίπεδο. Αναφερόμενος στον τουριστικό τομέα είπε ότι πολλοί Σέρβοι επενδύουν σε αυτόν το τομέα στην Πιερία και προβλέπει ότι φέτος θα επισκεφτούν την Πιερία πλούσιοι Σέρβοι.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης  Πεΐδης, η Οικονομική Επόπτης κα. Χάιδω Παπαχατζή, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεις κ. Δημήτριος Εμμανουηλίδης, οι Σύμβουλοι του Επιμελητηρίου  κα. Βίνα Φλογέρα, κα. Μαρία Δέλιου και κ. Χρήστος Νάνος.
Τέλος δόθηκαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Η. Χατζηχριστοδούλου και του κ. Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα.

Χορωδιακό Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής «Ωδές Πεντηκοσταρίου» στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

  Ένα πολύ σημαντικό μουσικολογικό γεγονός  θα λάβει χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με σκοπό  τη μελωδική συνάντηση των διακόνων της Ψαλτικής τέχνης ανά την Ελλάδα.
          Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 2 Ιουνίου και ώρα 7μ.μ. στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί το Χορωδιακό Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής «Ωδές Πεντηκοσταρίου»,  που διοργανώνουν για πρώτη φορά η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών νομού Πιερίας  «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».
          Η μοναδική αυτή εκδήλωση μουσικής, ιστορικής και ψαλτικής τέχνης που συνδυάζει στοιχεία προβολής του πνεύματος και της πλούσιας βυζαντινής πολιτισμικής δεξαμενής θα γίνει με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου Ιεροψαλτών.
          Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν ο βυζαντινός χορός «Φιλαθωνίται», ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης «Κωνσταντίνος Πρίγγος», ο βυζαντινός χορός «Ηδύμελον», ο Σύλλογος Ιεροψαλτών ν. Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών νομού Πιερίας.

          Καλούνται οι Ιεροψάλτες της Τοπικής  Εκκλησίας, οι σπουδαστές της Ψαλτικής Τέχνης, αλλά και όλος ο φιλόμουσος και φιλότεχνος λαός της Πιερίας να παρακολουθήσουν το  Χορωδιακό Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής «Ωδές Πεντηκοσταρίου» για να απολαύσουν  τους εύχυμους καρπούς της απαράμιλλης Βυζαντινής Ψαλτικής παράδοσης.