ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

2-4 τι σφαλιάρα ήταν αυτή!

 


Σοκ στο Κοζάνη – ΑΕΛ: Προπονητής υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέρρευσε

 Σοκ πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ της Κοζάνης και της ΑΕΛ, καθώς ο προπονητής τερματοφυλάκων των βυσσινί, Παναγιώτης Νάσης, υπέστη ανακοπή καρδιάς και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Σοκαριστικές εικόνες πριν από την έναρξη του αγώνα Κοζάνη – ΑΕΛ για τη Super League 2, καθώς κατέρρευσε ο προπονητής τερματοφυλάκων των βυσσινί, Παναγιώτης Νάσης.

Συγκλονιστική πρόβλεψη για επόμενη πανδημία: «Θα είναι ό,τι χειρότερο έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, από ιό μεταδοτικότερο και φονικότερο»

 Πανδημία: Η οικογένεια των παραμυξοϊών έχει πάνω από 75 ιούς, που προσβάλλουν με λοιμώξεις το αναπνευστικό, συμπεριλαμβανομένων της παρωτίτιδας, της ιλαράς και προστέθηκε στη λίστα των πανδημικών παθογόνων του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων προς παρακολούθηση τον Οκτώβριο

Η επόμενη πανδημία ήδη θεωρείται από τους επιστήμονες ως η «Big One» (η «Μεγάλη»), καθώς θα μπορούσε να είναι από ιό υπερ – μεταδοτικό και πιο φονικό από όσους έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα ως τώρα, προειδοποιούν οι επιστήμονες και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail θα μπορούσε να «σιγοβράζει στο παρασκήνιο», περιμένοντας να απελευθερώσει τις πιο μεταδοτικές και πιο θανατηφόρες ασθένειες που γνωρίζει η ανθρωπότητα.

Η οικογένεια των παραμυξοϊών έχει πάνω από 75 ιούς, που προσβάλλουν με λοιμώξεις το αναπνευστικό, συμπεριλαμβανομένων της παρωτίτιδας, της ιλαράς και προστέθηκε στη λίστα των πανδημικών παθογόνων του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων προς παρακολούθηση τον Οκτώβριο

Οι επιστήμονες δεν καταλαβαίνουν πώς μεταδίδονται μέσω διαφορετικών ειδών

Έβρος – Δαδιά: Ακτινογραφία ενός εγκλήματος πάνω στα καμένα

 Έβρος – Δαδιά: Πάνω από 1,6 εκατομμύρια στρέμματα καμένης δασικής έκτασης είναι ο απολογισμός των φετινών δασικών πυρκαγιών σύμφωνα με την πρώτη οικολογική αποτίμηση του WWF Ελλάς στις 6/9. Τα 935.000 στρέμματα από τη συνολική αυτή έκταση βρίσκονται στον Νομό Έβρου που καιγόταν για 16 συνεχόμενες ημέρες, κάνοντας την πυρκαγιά αυτή μία από τις σημαντικότερες από οικολογικής άποψης, αλλά και τη μεγαλύτερη από θέμα έκτασης που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πέραν των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα, των χιλιάδων ζώων που κάηκαν και των αμέτρητων περιουσιών που καταστράφηκαν, ο απολογισμός είναι αποκαρδιωτικός και για το φυσικό περιβάλλον. Όπως σημειώνει το WWF, από τις φετινές πυρκαγιές επλήγησαν ιδιαίτερα οι προστατευόμενες περιοχές. Ειδικότερα, έχουν επηρεαστεί συνολικά πάνω από 700.000 στρέμματα σε 23 Προστατευόμενες Περιοχές (χωρίς να υπολογίζονται οι νέες εκτάσεις που επηρεάστηκαν μετά τις 3 Σεπτεμβρίου που ήταν η τελευταία γεωχωρική καταγραφή από την πυρκαγιά του Έβρου).

Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Ξάνθη και Χαλκιδική – Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε αυτοκίνητα

 Εικόνες βιβλικής καταστροφής προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας το πρωί του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου σε Ξάνθη και Χαλκιδική.

Υπήρξαν δεκάδες πτώσεις δέντρων, καταστροφές σε οροφές σπιτιών, ενώ ανεμοστρόβιλος έγινε αιτία να αναποδογυρίσουν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ της πόλης, στην ανατολική πλευρά της.

Η κακοκαιρία ξήλωσε μέχρι και περιφράξεις γηπέδων, ενώ οχήματα αναποδογύρισαν

Η έντονη καταιγίδα συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, ενώ η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά.

«Καταργούνται» όλα τα διόδια της Ελλάδας – Η έκτακτη απόφαση της ΕΕ

 Μεγάλο «χαστούκι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα για τη λειτουργία των διοδίων της στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Γιατί την εγκαλεί και πώς θέλει να «καταργήσει» τα διόδια όπως λειτουργούν σήμερα.

Φυσικά, η ΕΕ δεν θέλει να τα… αφαιρέσει, αλλά θέλει να καταργήσει το σύστημα με το οποίο τρέχει το λειτουργικό τους σύστημα, και να μπει νέο το οποίο θα μπορεί να μοιράζεται τα στοιχεία ενός οχήματος με όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να μεταφέρει πλήρως στο εθνικό της δίκαιο τη νομοθεσία για την ευρωπαϊκή υπηρεσία τηλεδιοδίων (ΕΥΤ). 

Αποφάσισε να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα [INFR(2021)0523], επειδή δεν κοινοποίησε την πλήρη μεταφορά της οδηγίας (ΕΕ) 2019/520 στο εθνικό δίκαιο.

Η ΕΥΤ είναι ένα σύστημα διοδίων το οποίο, μόλις εφαρμοστεί πλήρως, θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του οδικού δικτύου της ΕΕ να πληρώνουν τα τέλη των διοδίων μέσω ενός μόνο συνδρομητικού συμβολαίου με έναν μόνο πάροχο υπηρεσιών και μίας μονάδας επί του οχήματος που καλύπτει όλα τα κράτη μέλη.