ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η κόρη της Τάμτα έπεσε από το μπαλκόνι!

tamt

Δύσκολες ώρες πέρασε η κόρη της Τάμτα, Άννυ, που παραλίγο να τραυματιστεί σοβαρά.
Η 16χρονη Άννυ ένιωσε ζαλάδα με αποτέλεσμα να πέσει από το μπαλκόνι του σπιτιού της, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού Hello.
Η κόρη της τραγουδίστριας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και παρέμεινε για δυο μέρες μέχρι να ολοκληρώσουν οι γιατροί τις απαραίτητες εξετάσεις.
Στο πλευρό της παρέμεινε η μητέρα της Τάμτα, η οποία έφυγε από το πλευρό της μόνο για να παραστεί στα Mad Awards.

Βίντεο-ΣΟΚ: Ομαδικός βιασμός δημοσιογράφου στην πλατεία Ταχίρ

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Δανίας στο Κάιρο, η 22χρονη δημοσιογράφος Λάρα Λόγκαν, που είναι ανταποκρίτρια τηλεοπτικού καναλιού, βιάστηκε από πέντε άνδρες την ώρα που κάλυπτε τα γεγονότα στην πλατεία Ταχρίρ.
Μετά τη σεξουαλική επίθεση, η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λόγω των σοβαρών τραυμάτων της. Η 22χρονη πήρε εξιτήριο και με τη βοήθεια της πρεσβείας επέστρεψε στην πατρίδα της.
Η άτυχη κοπέλα, συνεργαζόταν με αιγυπτιακή οργάνωση και είχε πάει στην πλατεία για να βγάλει φωτογραφίες, όταν δέχτηκε την ομαδική σεξουαλική επίθεση.
Όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, κατέθεσε για τον ομαδικό βιασμό, ενώ ο εισαγγελέας της Αιγύπτου έχει διατάξει να ξεκινήσει σχετική έρευνα για το φρικιαστικό περιστατικό.
1 2 3
Δείτε το βίντεο:

Επανήλθαμε αναβαθμισμενη




Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει για συνεργασία προς τα δεξιά!!!

Είναι καταγεγραμμένο εδώ και αρκετό καιρό πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει την «κορυφή» του, όσον αφορά την προσέλκυση ψηφοφόρων. Μάλιστα, έχει ήδη αρχίσει να παρουσιάζει και τάσεις κάμψεις, ιδιαίτερα μετά τις βοήθειες που πήρε το ΠΑΣΟΚ από στελέχη της ΝΔ (π.χ. Βορίδης με δηλώσεις κατά Α. Παπανδρέου) και τις αυξητικές τάσεις που παρουσιάζονται λόγω της μεγάλης συμμετοχής βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της διαρχίας Σαμαρά – Βενιζέλου, οι οποίες δεν αφήνουν ανεπηρέαστους τους προσφάτως μετακομίσαντες ΠΑΣΟΚους στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με δεδομένες και τις εσωκομματικές συγκρούσεις των συνιστωσών που δεν επιθυμούν την κατάργησή τους για να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα από κόμμα συνιστωσών, οι εξελίξεις διαφαίνονται άκρως ενδιαφέρουσες αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνες για τον Αλέξη Τσίπρα, που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως ο αρχηγός της αριστεράς που μπόρεσε να φτάσει στην «πηγή», αλλά δεν κατόρθωσε «να πιεί νερό».

Αυτά, είναι πολύ σοβαρά στοιχεία για κάποια από τα στελέχη που φαίνεται πως αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία προσπάθεια «αλίευσης» ψηφοφόρων από οπουδήποτε είναι αυτό δυνατό να συμβεί.
Κι ενώ όλοι θα ανέμεναν μία προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά, συνέβη το παράδοξο, δηλαδή να γίνονται (μεμονωμένες όμως) προσπάθειες προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με τον χώρο της κεντροαριστεράς, της κεντροδεξιάς και της… δεξιάς!
Έτσι, προφανώς ακολουθώντας τα βήματα του Πολύδωρα, γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο «αιρετικός» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος ταράζει και πάλι τα νερά με τις τοποθετήσεις του, σε μια εποχή που τα πολιτικά κόμματα αναζητούν νέες συναινέσεις και διερευνούν τις δυνατότητες μεταξύ τους συνεργασιών.

 «Δεν αποτελεί για μένα ταμπού να συνεργαστώ με ένα πατριωτικό κομμάτι της ΝΔ», είπε ο κ. Τατσόπουλος κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα. Και πριν προλάβει να αντιληφθεί πλήρως τι είπε και τι εννοούσε ο συγγραφέας, ο κ. Τατσόπουλος ξαναχτύπησε λέγοντας: «Δεν αποτελεί για μένα ταμπού να συνεργαστώ με ένα σοσιαλιστικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ»...

Μεταφέρει απλώς προσωπικές του απόψεις ή άθελά του μεταφέρει ζυμώσεις και συνεννοήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο ο κ. Τατσόπουλος; Είναι δυνατή πιθανή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με κάποιο πατριωτικό κομμάτι της ΝΔ που πιθανώς διαφοροποιηθεί από τις κεντρικές επιλογές του κόμματος του κ. Σαμαρά ή μήπως βρισκόμαστε κοντά σε κάποιου είδους συμπόρευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που αυτοπροσδιορίζονται ως σοσιαλιστικές;

Εμείς μετά από αυτά, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο αγώνας για κατάληψη της εξουσίας δεν δείχνει να διαφέρει πολύ από τον αγώνα που κάνουν τα πρεζόνια για να βρούνε την δόση τους. Είναι διατεθειμένα να κάνουν τα πάντα, αρκεί να αποκτήσουν το πολυπόθητο μέσο που θα τους μεταφέρει σε μία εικονική πραγματικότητα. Είναι γνωστό πως οι ναρκομανείς δεν είναι σε θέση να κυβερνήσουν ή να αναλάβουν ευθύνες. Όμως, τα πρεζόνια της πολιτικής, διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας και των πολιτών… Το πόσο σωστό είναι να συμβαίνει κάτι τέτοιο, το ζούμε όλοι, αφού τα αποτελέσματα της διαχείρισης της εξουσίας από πολιτικά πρεζόνια, τα βιώνουμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Από μία παρατήρηση της Ελληνικής πολιτικής σκηνής (θεάτρου σκιών), διαπιστώνουμε πως τελικά όλοι βρίσκονται στην ίδια ομάδα και παίζουν σε διαφορετικές θέσεις. Άλλος δεξιά, άλλος κέντρο και άλλος αριστερά. Ο αντίπαλός τους είναι κοινός και είμαστε όλοι εμείς. Μόνο που αυτοί ξέρουν ποιούς έχουν απέναντί τους. Ενώ εμείς, το "πόπολο", νομίζουμε πως τους έχουμε δίπλα μας... 
Δυστυχώς, λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να αντισταθούν στα θέλγητρα της εξουσίας. Μίας εξουσίας που μπορεί να μοιάζει με όμορφη νεαρά που χαμογελά γεμάτη υποσχέσεις, αλλά όταν βρεθούμε στην αγκαλιά της καταλαβαίνουμε πως είναι μια κλασσική πόρνη…


Πολύ μιλάνε για την ασφάλεια των καταθέσεων … Μήπως υπάρχει λόγος;

Πολύ μιλάνε για την ασφάλεια των καταθέσεων ... Μήπως υπάρχει λόγος;

Σύμφωνα με ένα σοφό γνωμικό: Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Τον τελευταίο καιρό συνέχεια το EUROGROUP ασχολείται με το θέμα και προσπαθεί να ετοιμάσει νομοθεσία για τον χειρισμό των τραπεζικών διασώσεων και για το ποιός θα επιβαρύνεται με το κόστος τους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές πριν από τον ESM θα έχουν προηγηθεί κατά σειρά μέτοχοι, δανειστές, μη εξασφαλισμένοι ομολογιούχοι, καταθέτες με κεφάλαια άνω των 100.000 ευρώ, καταθέτες κάτω του ορίου αυτού με αποζημίωση τους μέσω των μηχανισμών ασφάλισης καταθέσεων της χώρας και φορολογούμενοι του κράτους.
Στο σημείο αυτό έχω μερικές απορίες.
1. Γιατί χρειάζονται νέα νομοθεσία και μάλιστα με ισχύ μετά το 2015;
2. Γιατί προσπαθούν να επαναλάβουν ρυθμίσεις που υπάρχουν ήδη στα υφιστάμενα συστήματα ασφάλισης καταθέσεων;
3. Γιατί ποτέ σε καμία διάσωση ευρωπαϊκής ή ελληνικής τράπεζας δεν εφαρμόστηκε το υφιστάμενο σύστημα ασφάλισης καταθέσεων;
Tα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά. Οι απαντήσεις χαρτογραφούν το πρόβλημα.
Το 2015 είναι μια χρονιά ορόσημο. Θα έχουν προηγηθεί οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2014 και η ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει άλλη ηγεσία και άλλα μέλη. Ο σημερινός πρόεδρος του Eurogroup θα αποχωρεί λόγω λήξεως της θητείας του και τα υφιστάμενα προγράμματα διασώσεων θα έχουν εκταμιευθεί πλήρως.
Θα υπάρχει τότε ένα άλλο πρόβλημα.
Τα ομόλογα του EFSF που έχουν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα λήγουν και κάποιος θα πρέπει να τα πληρώσει. Αυτός ο κάποιος όμως δεν θα υπάρχει τότε. Θα τον διαδεχθεί ο μηχανισμός του ΕSM με μόνα διαθέσιμα 60 δις ευρώ για όλη την Ευρώπη.
Ο μηχανισμός προβλέπεται ότι θα μπορεί να απαιτεί τα κεφάλαια που χρειάζεται από τις κυβερνήσεις, αλλά οι κυβερνήσεις πως θα συλλέγουν τα ποσά αυτά; θα επιβάλλουν νέους φόρους; Δεν νομίζω πως είναι εφικτό.
Στο δεύτερο ερώτημα νομίζω ότι η απάντηση έχει να κάνει με την Κύπρο. Η Κύπρος είχε αρκετούς μεγάλους καταθέτες που ανήκαν σε χώρες μη μέλη της ζώνης του ευρώ. Σε αυτούς επιβλήθηκε μία μη προβλεπόμενη από την τότε νομοθεσία λύση. Δεν εφαρμόσθηκε η αποζημίωση τους μέσω του συστήματος ασφάλισης καταθέσεων της Κύπρου. Αυτό έγινε γιατί δεν κηρύχθηκε επίσημα χρεοκοπία κάποιας τράπεζας, ούτε του κράτους της Κύπρου. Αν κηρυσσόταν χρεοκοπία της Λαικής ή της τράπεζας Κύπρου θα αποκτούσαν αντίστοιχο πρόβλημα και οι θυγατρικές τους στην Ελλάδα, στην Αγγλία και στην Ρωσία.
Αυτό έπρεπε να αποφευχθεί και έτσι μεθοδεύτηκε με την σύμπραξη του EUROGROUP η ψήφιση νόμων από την Κυπριακή Βουλή με αναδρομική ισχύ, που παραβιάζουν πολλά από τα ισχύοντα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών πχ των Άγγλων, των Ελλήνων και των Ρώσων. Καταπατήθηκαν βάρβαρα το δικαίωμα στην ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, το δικαίωμα στην προστασία της περιουσίας, το δικαίωμα στην πρόσβαση στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη και στους διεθνώς παραδεδεγμένους κανόνες διεθνούς δικαίου.
Στο υφιστάμενο καθεστώς ασφάλισης καταθέσεων δεν προβλέπεται αποζημίωση πέραν των 100.000 ευρώ, αλλά οι θιγόμενοι διατηρούν το δικαίωμα να αποζημιωθούν δικαστικά από την περιουσία της χρεοκοπημένης τράπεζας ως καταθέτες. Δεν υπάρχει νόμιμα η δυνατότητα να χαρακτηρισθούν επενδυτές λόγω του ύψους των καταθέσεων τους. Επενδυτές μπορούν να χαρακτηρισθούν μόνο όσοι έλαβαν προσυμβατικά την πληροφόρηση που προβλέπει η ευρωπαϊκή τραπεζική οδηγία MIFID. H πληροφόρηση αυτή προβλέπεται να είναι έγγραφη, λεπτομερής και ενυπόγραφη.
Έχουν υπογράψει τέτοια συμβατικά κείμενα οι Έλληνες, οι Άγγλοι ή οι Ρώσοι μεγαλοκαταθέτες; Δεν το νομίζω…
Δεν παραβιάζει το δικαίωμα προστασίας της περιουσίας των Ελλήνων μετόχων η πώληση των Κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα;
Αποκτήθηκαν με καταβολή κάποιου εύλογου ανταλλάγματος οι μετοχές τους στις κυπριακές τράπεζες;
Πώς έγινε μεταβίβαση ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας χωρίς να αποκτηθούν οι υφιστάμενες μετοχές της;
Δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα, καθώς η διοίκηση της τράπεζας Κύπρου ήταν παραιτημένη την εποχή εκείνη, το καταβληθέν συνολικό τίμημα ήταν μικρότερο από την χρηματιστηριακή αξία των πωληθέντων τραπεζών και μάλιστα χωρίς να υπολογισθεί η αξία της Ελληνικής τράπεζας.
Για όλα αυτά θα χρειασθεί να γνωματεύσουν προσεχώς διεθνή και αλλοδαπά δικαστήρια και μάλιστα εφαρμόζοντας το Αγγλικό δίκαιο που τηρείται ομοιόμορφα και στην Κύπρο. Συνεπώς για να αποφευχθούν οι νόμιμες συνέπειες οι ανεύθυνοι του EUROGROUP επιδιώκουν να νομοθετήσουν μεταγενέστερα την κάλυψη τους για τις παρανομίες που διέπραξαν εν γνώσει τους.
Στο τελευταίο ερώτημα μου γιατί δεν εφαρμόστηκαν τα υφιστάμενα συστήματα ασφάλισης καταθέσεων σε καμμία ευρωπαική διάσωση , η απάντηση είναι το κόστος. Το κόστος ψυχολογικά είναι αβάστακτο, καθώς χάνεται η αίσθηση ασφάλειας των καταθέσεων γενικότερα. Επιπλέον σε μία τέτοια περίπτωση οι δανειολήπτες των υπό κατάρρευση τραπεζών θα πανηγύριζαν και θα σταματούσαν να εξυπηρετούν τα δάνεια τους. Η πραγματοποίηση του ασφαλιστικού ενδεχόμενου μίας τραπεζικής πτώχευσης θα ανέβαζε για όλους το κόστος ασφαλιστικής κάλυψης.
Τα επιτόκια της ΕΚΤ θα έπρεπε να αυξηθούν αντίστοιχα, καθώς ενδέχεται και η ίδια να επιβαρυνόταν για την χρηματοδότηση της στις τράπεζες που θα κατέρρεαν.
Το κόστος της ΕΚΤ από την Κυπριακή διάσωση, αν δεν την αναλάμβανε το Κυπριακό κράτος, θα ήταν πάνω από 9 δις ευρώ.
Η ΕΚΤ έχει καταβεβλημένο κεφάλαιο μόλις 7,5 δις ευρώ…
Θα αναγκαζόταν είτε να τυπώσει ευρώ, είτε να ζητήσει από όλους τους ευρωπαίους έκτακτη ενίσχυση των κεφαλαίων της.
Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος.
Τα συστήματα ασφάλισης καταθέσεων έχουν την δυνατότητα να αποζημιώσουν με σχηματισμένα κεφάλαια (που συνήθως δεν επαρκούν), με δανεισμένα κεφάλαια από το κράτος ή άλλους φορείς ή με ΟΜΟΛΟΓΑ έκδοσης τους. Τα ομόλογα αυτά όμως θα έπρεπε κάποιος να τα εγγυηθεί και να τα πληρώσει. Θα ήταν νόμιμο χρήμα και θα αύξανε την νομισματική κυκλοφορία, χωρίς όμως και να εξασφάλιζε τραπεζική ρευστότητα στην οικονομία.
Τα ευρωομόλογα θα έμπαιναν αναγκαστικά τότε στο τραπέζι των συζητήσεων και αυτό δε θα άρεσε με τίποτα στην ΜΕΡΚΕΛ και τους ομοίους της.
Τελειώνοντας θα ήθελα να σας αναφέρω ότι σύντομα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσει στο μέλλον τραπεζικά προβλήματα και μάλιστα στη Γερμανία. Η εμπειρία της κρίσης του 1929 υποδεικνύει ότι τα τραπεζικά προβλήματα ξεκινούν μεν από τις ευαίσθητες οικονομίες πχ την Γερμανία που είδε τις τράπεζες της να κλείνουν από τις 13 Ιουλίου έως τις 19 Αυγούστου του 1931, αλλά στη συνέχεια η κρίση μετατοπίζεται και στις ισχυρότερες οικονομίες πχ στην Αγγλία από τις 26 Αυγούστου έως και τις 21 Σεπτεμβρίου του 1931, οπότε και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον κανόνα των σταθερών ισοτιμιών με το χρυσό.
Το σημερινό ανάλογο θα ήταν η διάσπαση της ζώνης του ευρώ με διαφορετικές ισοτιμίες του ανά χώρα ή ακόμη και επιστροφή σε εθνικά νομίσματα.
Για το τέλος σας αφήνω το πιο ωραίο:
Aν υποθέσουμε ότι τελικά οι συζητούμενες ρυθμίσεις γίνουν τελικά νόμος η πρώτη χώρα στην οποία θα εφαρμοσθούν θα είναι είτε η Αγγλία, είτε η Γερμανία.
Στην μεν Αγγλία θα επιλύσουν το πρόβλημα του δυσανάλογου μεγάλου μεγέθους του τραπεζικού της συστήματος σε σχέση με το εθνικό της εισόδημα (κοινό πρόβλημα με την Κύπρο) στο ασφαλές όμως περιβάλλον που θα ορίζεται από πλήρως κρατικοποιημένο τραπεζικό σύστημα και το υφιστάμενο εθνικό νόμισμα, ενώ στην Γερμανία θα προκύψει κατ’ απαίτηση των Αμερικανών , όταν ζητηθεί η ανακεφαλαιοποίηση τηςDEUTSHE BANK για να είναι επαρκής και με βάση τους απλούς δείκτες μόχλευσης και όχι μόνο με τα οριζόμενα στην Βασιλεία ΙΙΙ.
Η DEUTSCHE BANK είναι παγκοσμιοποιημένη τράπεζα και αν προκύψουν τέτοιες απαιτήσεις θα πρέπει να συμμορφωθεί ή να αποσυρθεί. Μπορεί όμως να αποσυρθεί με κάποια τρις ευρώ έκθεση σε παράγωγα;
Διαβάστε την γνώμη του αρμόδιου αντιπροέδρου του FEDERAL DEPOSIT INSURANCE CORP:
WASHINGTON: Federal Deposit Insurance Corp Vice Chairman Thomas Hoenig has called Deutsche Bank’s capital levels “horrible” and that it is the worst on a list of global banks based on one measurement of leverage ratios. Hoenig said the Basel III accord allow lenders to appear well-capitalised. But using a tougher leverage ratio measurement the picture for banks such as Deutsche Bank is very different. reuters
Πολύ μιλάνε για την ασφάλεια των καταθέσεων ... Μήπως υπάρχει λόγος;Και ένα πρόσφατο άρθρο, όπου η DEUTSCHE BANK φιγουράρει στην 4η χειρότερη θέση από πλευράς μέτρησης επάρκειας κεφαλαίων μετά την CREDIIT AGRICOLE, NATIXIS (Γαλλία), CREDIT SUISSE (EΛΒΕΤΙΑ).
http://search.mywebsearch.com/mywebsearch/redirect.jhtml?searchfor=+worst+capitalised+deutsche+bank&cb=HJ&p2=%5EHJ%5Exdm070%5EYY%5Egr&n=77fce383&qid=9ba1890a2e7d4c148869adab7a12482e&ptb=A591DDBB-64C1-46EA-88CC-EB9EA3EC51AB&ct=GD&si=pconverter&pg=GGmain&action=pick&pn=1&ss=sub&st=tab&qs=&tpr=sbt&redirect=mPWsrdz9heamc8iHEhldEQIF78foSFKzKuz3mMs%2BOl86IoRBeIabrh83KZ5jjRkUhem8b0JHkL3fjbD6nwBOuIiw7hxEpcKtGd08DyFuWl28sNvH7QxrRGM%2FyxUyxlr29WYDZbGD2i83ZtPpzneC9GyD7UKY5buwV%2FTYugq1kpw%3D&ord=0&
Καταλάβατε τώρα γιατί έχουν λυσσάξει τελευταία οι Γάλλοι με τους Γερμανούς και ειδικότερα με τον E. BARROSO που ασχολείται με το θέμα της “προστασίας των καταθέσεων”?
Οι πιο παρατηρητικοί μπορεί να εξετάσετε την λίστα ως το τέλος για να δείτε και τις ελληνικές ουρές του προβλήματος…


Son Ofeon


RAMNOUSIA


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Y64yAEv8

Επικό ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ του ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ από τη Μαριλένα της ΕΡΤ (VIDEO)

 

Tελικά, βγήκε στο τηλέφωνο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνης Γεωργιάδης και μας επιβεβαίωσε για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ. Επειδή λόγω απεργίας δεν του κάλυψε η ΕΡΤ τις φιέστες, τα ταξίδια - φιάσκο στο εξωτερικό και τις επισκέψεις των διαφόρων Ευρωπαίων!

"Κλείνετε την ΕΡΤ επειδή κάναμε απεργία; Μας τιμωρείτε κύριε Γεωργιάδη κλείνοντας την ΕΡΤ; Επειδή λόγω απεργίας δεν καλύψαμε τα ταξίδια του Σαμαρά; Γι αυτό μας πετάτε στο δρόμο;".

Η Μαριλένα Κατσίμη ξεμπρόστιασε και κόλλησε στον τοίχο τον Άδωνη αναγκάζοντάς τον να κλείσει άρον άρον την τηλεφωνική επικοινωνία καθώς δεν μπορούσε να απαντήσει σε κανένα από τα ερωτήματα της δημοσιογράφου...

Ακολουθεί και το σχόλιο των Μάνου Κακλαμάνου και Γιώργου Χριστοφορίδη για το περιστατικό, εκδοτών της εφημερίδας ''Το Χωνί'' και παρουσιαστών της εκπομπής ''Πίσω μου σ'έχω Σαμαρά'' 

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΦΑΓΕ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΞΙΑ


Λίγα είναι τα ψωμιά της κυβέρνησης συνεργασίας Δεξιάς και Ακροδεξιάς στην Πορτογαλία, όπως όλα δείχνουν. Μετά την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών τη Δευτέρα και του υπουργού Εξωτερικών την Τρίτη, ο οποίος όμως είναι και αρχηγός του μικρού ακροδεξιού Λαϊκού Κόμματος, που συμμετέχει στην κυβέρνηση, θεωρείται πιθανή η αποχώρηση των ακροδεξιών, η οποία αν όντως λάβει χώρα θα σηματοδοτήσει την κατάρρευση της κυβέρνησης και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Διαγράφεται άμεσα η προοπτική δηλαδή να πέσει και η πορτογαλική Δεξιά θύμα του Μνημονίου, όπως ακριβώς έπεσαν θύμα της μνημονιακής πολιτικής και οι σοσιαλιστές πριν από δύο χρόνια, καθώς οι Πορτογάλοι δικαίως τους τιμώρησαν διώχνοντάς τους «κλωτσηδόν» από την εξουσία ως υπεύθυνους για την υπαγωγή της χώρας τους σε καθεστώς υποτέλειας μέσω του Μνημονίου. Γίνεται ήδη λόγος για επικείμενες παραιτήσεις και άλλων υπουργών, αλλά αυτό προφανώς εντάσσεται στην κομματική διελκυστίνδα ανελέητων αλληλοεκβιασμών. Στερείται επομένως ουσιαστικής σημασίας μέχρις ότου γίνουν πράξη ή όχι οι παραιτήσεις, αποχωρήσεις κ.λπ. Αν πάντως όντως γίνουν πρόωρες εκλογές, είναι απολύτως βέβαιη η ήττα και η απομάκρυνση από την κυβέρνηση της πορτογαλικής σκληρής Δεξιάς, το κύριο κόμμα της οποίας φέρει την ψευδεπίγραφη ονομασία… Σοσιαλδημοκρατικό (!) Κόμμα, ενώ όταν ξεκίνησε την πορεία του συμπεριλάμβανε στους κόλπους του πληθώρα οπαδών και νοσταλγών των δικτατόρων Σαλαζάρ και Καετάνο! Τα ίδια άλλωστε έπαθε και το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Το 2009 είχε κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 36,6% έναντι 29,6% του κόμματος της Δεξιάς (PSD) και 10,4% του Λαϊκού Κόμματος.
Οι σοσιαλιστές έβαλαν την Πορτογαλία σε καθεστώς Μνημονίου την άνοιξη του 2011 και αμέσως προκήρυξαν εκλογές, πριν φανούν τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής, ελπίζοντας ότι έτσι θα τη γλιτώσουν. Οι εκλογές έγιναν στις 5 Ιουνίου 2011. Οι ελπίδες των σοσιαλιστών διαψεύστηκαν. Τα αποτελέσματα αντιστράφηκαν. Το PSD της Δεξιάς βγήκε πρώτο με 38,6% και οι σοσιαλιστές έπεσαν στο 28%, με το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα να αυξάνει οριακά το ποσοστό του παίρνοντας 11,74%. Η Δεξιά ήταν πλέον πολιτικά κυρίαρχη, με το 50% της λαϊκής ψήφου έναντι 28% των σοσιαλιστών και 13% της Αριστεράς. Επειδή όμως το πορτογαλικό εκλογικό σύστημα είναι αναλογικό, η Δεξιά πήρε 105 από τους 226 βουλευτές του κοινοβουλίου και η Ακροδεξιά 24, οπότε συνασπίστηκαν και σχημάτισαν μια κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία 129 από τους 226 βουλευτές, ενώ αρκούσαν 114. Αν όμως αποσύρουν τη στήριξή τους οι 24 ακροδεξιοί βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος, το PSD του πρωθυπουργού Κοέλιο με τους 105 βουλευτές απέχει πολύ από τον μαγικό αριθμό 114 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για να μπορέσει να εξαγοράσει τόσους ακροδεξιούς βουλευτές για να παραμείνει στην εξουσία. Αυτές όμως είναι λεπτομέρειες που αφορούν αποκλειστικά στην αριθμητική της κοινοβουλευτικής δεξιάς πλειοψηφίας. Η πολιτική ουσία είναι πως η δεξιά πορτογαλική κυβέρνηση άρχισε να διαλύεται εξαιτίας του μίσους των Πορτογάλων εναντίον της λόγω της μνημονιακής πολιτικής που ασκεί και η οποία καταστρέφει τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών. Ο υπουργός Οικονομικών Βίτουρ Γκασπάρ αναγνώρισε στην επιστολή παραίτησής του ότι φεύγει επειδή ήταν σαφής η εχθρότητα του πορτογαλικού λαού απέναντι στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και επειδή απέτυχε παταγωδώς στις προσωπικές εκτιμήσεις του για τα αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής. Η πτώση της εσωτερικής ζήτησης ήταν πολύ οξύτερη και τα φορολογικά έσοδα πολύ λιγότερα από όσα είχε εκτιμήσει ο ίδιος.
Επιπροσθέτως, πρέπει να επισημανθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της δημοκρατικής Πορτογαλίας μετά την «επανάσταση των γαριφάλων» στις 25 Απριλίου 1974, εδώ και σαράντα χρόνια, η ανεργία ξεπέρασε το 18%. Παράλληλα, το 2012 το ΑΕΠ της Πορτογαλίας μειώθηκε κατά 3,2% και αναμένεται να μειωθεί και φέτος κατά τουλάχιστον 2,3%. Ανέφικτος θεωρείται πλέον και ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος για το 2013, που αρχικά είχε τοποθετηθεί στην επίτευξη ελλείμματος 4% αλλά στη συνέχεια αναθεωρήθηκε στο 5,5% του ΑΕΠ, που τώρα εκτιμάται ότι ούτε αυτό είναι εφικτό. Φάνηκε ήδη στην πράξη αυτό επειδή κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 το έλλειμμα ανήλθε στο 10,6% (!) του ΑΕΠ. Ο δεξιός πρωθυπουργός Κοέλιο όμως είναι αποφασισμένος να μην παραιτηθεί και να συνεχίσει την ίδια πολιτική που υπαγορεύουν οι Γερμανοί, πράγμα που δεν άντεξε ούτε η Ακροδεξιά της Πορτογαλίας που θέλει πλέον να αποστασιοποιηθεί. Δεν είναι χωρίς συμβολική πολιτική αξία το γεγονός ότι η κατάρρευση της δεξιάς πορτογαλικής κυβέρνησης άρχισε αμέσως μετά τη μαζικότερης συμμετοχής τέταρτη γενική απεργία που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Πορτογαλία. Αναμένονται εξελίξεις.
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την πΈΜΠΤΗ 4 Ιουλίου 2013

εγκληματική νομιμότητα….

εγκληματική νομιμότητα...

Συχνά οι άνθρωποι του νόμου και οι νομιμόφρονες, προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή να κατηγορήσουν άλλους επικαλούνται, τη νομιμότητα. Ή και το επιβαρυμένο, ενδεχομένως, ποινικό μητρώο των αντιφρονούντων.
Σάμπως ο καθένας, που έχει καταδικαστεί να είναι οπωσδήποτε και εγκληματίας. Χωρίς να εξετάζεται το πόσο οι νόμοι, και οι παράγοντες, που νομοθετούν και εκδικάζουν τις υποθέσεις, βρίσκονται σε αρμονία ή σε αντίθεση με τη δικαιοσύνη.
Γεγονός που, ιδιαίτερα, συμβαίνει στις περιπτώσεις εκείνες, που οι λαϊκές τάξεις έρχονται σε αντίθεση με το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Όπου οι δικαστικές αποφάσεις αλληθωρίζουν καταφανέστατα προς την πλευρά των εχόντων και κατεχόντων το μαμωνά και την εξουσία. Όπως συμβαίνει, στις μέρες μας, με κάποιες αποφάσεις των, λεγόμενων, ανωτάτων δικαστηρίων.
Ή ακόμη τα όσα, έξω από κάθε λογική και ηθική δεοντολογία, φαίνονται να έχουν σχέση με το Σύνταγμά μας. Όπου ο εγκληματικός δικομματισμός έχει δημιουργήσει, με τις παραγραφές και τις ασυλίες, γύρω απ’ τους πολιτικούς κακούργους, ένα αδιαπέραστο δίχτυ προστασίας. Έτσι ώστε να μπορούν να εγκληματούν ασύστολα και ατιμώρητα σε βάρος του λαού.
Ή μήπως δεν αφθονούν, διαχρονικά και παγκόσμια, τα παραδείγματα, κατά τα οποία φορείς της νομιμότητας αποδείχτηκαν ασυναγώνιστοι κακούργοι; Ή μήπως, εν ονόματι του νόμου, δεν γίνονται οι πόλεμοι που σπέρνουν το θάνατο και την καταστροφή; Και δεν μεθοδεύονται οι γενοκτονίες των λαών! Τα Νταχάου και οι Γάζες…
Εκεί όμως, που περισσότερο αποδεικνύεται η ανηθικότητα της νομιμότητας, είναι ο τρόπος, με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους ξεχωριστούς ανθρώπους της κάθε εποχής. Όπως στην περίπτωση του Σωκράτη, που καταδικάστηκε σε θάνατο απ’ την, ως υπόδειγμα, θεωρούμενη, αθηναϊκή δημοκρατία. Ή όπως συνέβη με τις ευγενέστερες μορφές της εθνικής μας παλιγγενεσίας, όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης, ο Πλαπούτας, κλπ!
Ή μήπως τα εκατομμύρια των χριστιανών μαρτύρων, που, σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πάντων, τιμά η Εκκλησία μας – ακόμη και ο ίδιος ο Χριστός-δεν δολοφονήθηκαν εν ονόματι του νόμου: «Εγώ ουδεμίαν αιτίαν ευρίσκω εν αυτώ», έλεγε ο Πιλάτος, για το Χριστό, στους κατηγόρους του. Αλλά οι αρχιερείς και η συμμωρία (συν+μωρία) τους κραύγαζαν: « Εμείς νόμον έχομεν και, κατά τον νόμον ημών, οφείλει αποθανείν»!…
Είναι λυπηρό και οδυνηρό να σκέφτεται κανείς ότι, κατά κανόνα, τον κόσμο μας κυβερνούν κάποια ανθρωποειδή, που καμιά σχέση δεν έχουν με τη δικαιοσύνη. Κι ακόμη λυπηρότερο και οδυνηρότερο είναι να βλέπουμε τα κοπάδια του λαού να σέρνονται ξωπίσω τους, για να τους χειροκροτούν και να τους ζητωκραυγάζουν. Παρότι αυτοί τον αλυσοδένουν με ληστρικούς και δόλιους νόμους, με τους οποίους τον καταδυναστεύουν, τον καταληστεύουν και ποικιλοτρόπως τον δολοφονούν. Όπως, δυστυχώς, συμβαίνει τώρα στην περίπτωσή μας. Όπου το ντόπιο και το διεθνές κατεστημένο χαλκεύει νόμους (μνημόνια, αντιρατσιστικό, κλπ), για την πολύμορφη εξαθλίωσή μας, προκειμένου να μας εξοντώσει και λαφυραγωγήσει την πατρίδα μας!…
Που σε τελική ανάλυση σημαίνει ότι, κατά κανόνα, η πολύμορφη κακουργία είναι νόμιμη, ενώ η δικαιοσύνη και η συναφής τιμιότητα και η αγιότητα παράνομη. Γιατί βέβαια οι μάρτυρες, που τιμούμε κατά τη σημερινή Κυριακή, γι’ αυτούς, που τους βασάνιζαν και τους θανάτωναν, ήταν παράνομοι και κακούργοι. Ενώ οι κακούργοι, που τους καταδίκαζαν και τους βασάνιζαν ήταν οι εκπρόσωποι της νομιμότητας και οι στυλοβάτες των θεσμών. Οι πολιτικοί, για παράδειγμα, και οι δικαστές, με τους παχυλούς μισθούς, που ξεσπιτώνουν και ρίχνουν το φτωχό λαό στον Καιάδα της ανεργίας και της απόγνωσης, είναι, κατά την κρατούσα αντίληψη αξιόπιστοι και μεγάτιμοι. Κι ας δολοφονούν καταφανέστατα τη δικαιοσύνη, την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν…
Και θαυμάστε την απύθμενη υποκρισία του κατεστημένου! Πλέκουν τα εγκώμια των ηρώων και των μαρτύρων και στηλιτεύουν τους διώκτες τους. Για να εξασφαλίζουν, έτσι, το «άλλοθι», προκειμένου να κάνουν τα ίδια σε βάρος των ζωντανών σοφών και αγίων. Γεγονός, που ο Χριστός επισημαίνει, λέγοντάς τους:
«Αλίμονό σας, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές, γιατί στολίζετε τα μνημεία των προφητών και των δικαίων. Και λέτε: Αν ζούσαμε στις μέρες των προγόνων μας, δεν θα ήμασταν συμμέτοχοι στις δολοφονίες τους! Κι όμως κάνετε κι εσείς τα ίδια, αφού δολοφονείτε και σταυρώνετε τους τωρινούς. Για να αποδεικνύετε, έτσι, ότι είστε αντάξιοι απόγονοι των δολοφόνων προγόνων σας…» (Ματθαίου, ΚΓ,29-35)”.
Που σημαίνει ότι η νομιμότητα του κατεστημένου είναι, σε μεγάλο βαθμό, ένα, κατά το μάλλον ή ήττον, διαρκές έγκλημα. Που έχει όραμά της και πρόγραμμά της την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη καταδυνάστευση και καταλήστευση του λαού. Του οποίου η μόνη δυνατότητα αντίστασης είναι, ακριβώς, ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα των ηρώων και των αγίων…
Πάντα, με την πίστη και την ελπίδα ότι ο Θεός θα χρησιμοποιήσει την αχίλλειο πτέρνα του οποιουδήποτε «τελείου εγκλήματός» τους, προκειμένου να τους πετάξει στους Καιάδες και τα κρεματόρια, που αυτοί εφευρίσκουν και χαλκεύουν για τους λαούς.
παπα-Ηλίας

Δεν έχουμε την δυνατότητα να αγοράζουμε πλέον ούτε τρόφιμα


Δεν έχουμε την δυνατότητα να αγοράζουμε πλέον ούτε τρόφιμα
 Σε αναγκαστικό περιορισμό των εξόδων τους ακόμη και για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, όπως είναι τα τρόφιμα, έχει προχωρήσει ένας στους τέσσερις καταναλωτές. Σε έρευνα της FOCUS BARI απλώς επιβεβαιώνεται ότι από το 2009 το μηνιαίο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών έχει μειωθεί κατά 30% και πλέον.
 Για σημαντική μερίδα των νοικοκυριών βέβαια (3 στα 10), η μείωση του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος σε σχέση με το 2009 είναι μεγαλύτερη κι από 50%. Ταυτόχρονα, περίπου ένας στους τέσσερις (26,7%) δηλώνει ότι η οικογένειά του έχει πληγεί μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια με απώλεια εργασίας, ενώ μια στις 15 οικογένειες υποχρεώθηκε λόγω των οικονομικών συνθηκών σε αλλαγή κατοικίας (5,7%).
 Η μείωση των δαπανών στα νοικοκυριά προκειμένου να αντεπεξέλθουν, αφορά τόσο στα καθημερινά μικροέξοδα όσο και στις μεγαλύτερες αγορές.
Οι τομείς στους οποίους έγιναν οι μεγαλύτερες περικοπές εξόδων (δηλαδή οι τομείς που το κοινό δηλώνει ότι λόγω της κρίσης έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό ή έχει κόψει τελείως την κατανάλωση προϊόντων/ υπηρεσιών) είναι η ένδυση και η υπόδηση (70,2%), οι αγορές για το σπίτι και τα έξοδα συντήρησής του (70,4%), η ψυχαγωγία (70,2%), τα καθημερινά μικροέξοδα (69,5%), τα ταξίδια και οι διακοπές (65,9%) και τα έξοδα μετακίνησης (61,6%).
 Τα είδη διατροφής έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό από το 25,4% του κοινού.
 Παράλληλα ο καταναλωτής έχει εστιάσει πλέον την προσοχή του «μόνο στα απαραίτητα» όπως δηλώνει ο ίδιος, μετά από προσεκτική «επανεξέταση αναγκών».



http://www.topstory.gr


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Ασύλληπτα στοιχεία όλων των πολιτικών κομμάτων εις βάρος του ελληνικού λαού! (Βίντεο)

Γράφει η Πόπη Σουφλή
Το βίντεο που ακολουθεί είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει σεισμό.
Έναν σεισμό ΕΛΠΙΔΑΣ για τον Ελληνικό λαό, αλλά ΕΦΙΑΛΤΗ για τον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο Δύο πρόσωπα, η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ,αναλαμβάνουν το βάρος να αποκαλύψουν ασύλληπτα στοιχεία όλων των πολιτικών κομμάτων (βασικά όσων άσκησαν εξουσία, αλλά και όλων των κοινωνικών φορέων που σιωπούν αν και γνωρίζουν την αλήθεια) εις βάρος του ελληνικού λαού.
Ξεκινώντας από την ΕΡΤ που βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω του κλεισίματός της, ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, αποκαλύπτει πως από τον Φεβρουάριο του 2012 ο Φορέας που εκπροσωπεί, έχει καταθέσει εξώδικο για την σιωπή των δημοσιογράφων της (αναφέρονται και τα ονόματα) στο έγκλημα των Τραπεζών, οι οποίες πήραν 168 δις και δεν τα απόδωσαν ως όφειλαν στους δανειολήπτες.
Αποκαλύπτει δε πως το ίδιο εξώδικο θα κατατεθεί και στην νέα «δημόσια» τηλεόραση την ΝΕΡΙΤ με τα νέα στοιχεία που υπάρχουν για τα χρήματα που έλαβαν οι Τράπεζες που μέχρι στιγμής ανέρχεται στα 233 δις, ενώ σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι από τα κρατικά ταμεία, έχουν αποκρυβεί πολλά ομόλογα που ανέρχονται σε… πολλά δις και που φυσικά θα πέσουν και αυτά στις πλάτες του ελληνικού λαού.
«Το κλείσιμο της ΕΡΤ, είχε αποφασιστεί από το 2011! Το ίδιο και το κλείσιμο των σχολείων, των νοσοκομείων και όχι μόνο» είπε ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης… και συνέχισε:
«Οι βουλευτές δεν διάβασαν το Μνημόνιο. Το υπέγραψαν χωρίς να ξέρουν τι υπογράφουν και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους γι αυτό και θα το πληρώσουν πολύ ακριβά.
Ευθύνες όμως θα έχουν και όσοι ψηφίσουν και πάλι αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα.. και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Τα αστεία τελείωσαν»!
Τον βρώμικο ρόλο που θα υπηρετήσει η ΝΕΡΙΤ, αποκαλύπτει μέσα από το βίντεο ο κ. Θεοδωρίδης.
Στη συνέχεια, με ντοκουμέντα αποκαλύπτει τον ρόλο των Εφοριακών, που στην ουσία λειτουργούν ως συνεργοί των δωσίλογων, καθώς και των Δημοσίων Υπαλλήλων, που υπακούουν σε παράνομες διαταγές και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν στην Δικαιοσύνη, ενώ εις βάρος τους θα κατατεθούν μηνύσεις και αγωγές για επιλεκτική μεταχείριση, γεγονός που θα τους καθιστά αυτομάτως εκτός υπηρεσίας, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές διαδικασίες.
«Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν με ποιο στρατόπεδο θα είναι. Με τους παράνομους εντολείς τους, ή με τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.
Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρίδης, αποκάλυψε τα κρυφά σημεία του Μνημονίου, που είναι εις βάρος του ελληνικού λαού.
Επεφύλαξε όμως και μια ευχάριστη έκπληξη για τους δημοσίους υπαλλήλους, όταν αποκάλυψε ότι:
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι, μπορούν να διεκδικήσουν με αγωγές και να πάρουν πίσω όσα χρήματα τους έκοψαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Ο Ελληνικός λαός, μπορεί ΝΟΜΙΜΑ να διεκδικήσει τα Δικαιώματά του»!!!!!!!!!!!!!!!
Φωτιά στα μπατζάκια της διεφθαρμένης και διαπλεκόμενης Δικαιοσύνης, έβαλε ο κ. Θεοδωρίδης, με τα όσα αποκάλυψε για τον ρόλο της στα χρόνια του Μνημονίου.
Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Χρήστου Κατσιρέα «πως θα αντιμετωπίσει ο Φορέας του κ. Θεοδωρίδη το πολιτικό και όχι μόνο Σύστημα, εκείνος του απάντησε:
«Όταν έχεις για… «δάσκαλο» τον απατεώνα Βενιζέλο, ακολουθείς τα βήματά του και βγαίνεις από το πρόβλημα, αντιμετωπίζοντας το σύστημα με τα ίδια του τα όπλα! ΝΟΜΙΜΑ!»!!!!!!!!!!!
Τηλεφωνική παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή, έκανε το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, η οποία είχε αποκαλύψει την διόγκωση του ελληνικού χρέους και τον ρόλο του πρώην τσάρου της οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο, και βάσει των καταγγελιών της αλλά και των καταγγελιών του πρώην Αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Νίκου Λογοθέτη και του πρώην Διευθυντή Γιώργου Στρόμπλου, οι πρώην Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, άσκησαν δίωξη για κακούργημα, στον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, γιατί η κυβέρνηση δεν παύει από την θέση του τον Ανδρέα Γεωργίου, η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, αποκάλυψε πως «ο Όλι Ρεν και ο Ράιντερμάχερ, ασκούν εκβιασμό στην τρικομματική κυβέρνηση, πως δεν θα δώσουν τις δόσεις των δανείων στην Ελλάδα, αν πειραχτεί ο Γεωργίου».
Η κυρία ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, πέρασε στη συνέχεια και σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη:
Ότι σε συνεργασία με τον Ευρωβουλευτή και Φιλέλληνα ΝΑΪΤΖΕΛ ΦΑΡΑΤΖ, ανακάλυψαν την παραβίαση του ίδιου του Καταστατικού του ΔΝΤ προκειμένου να καταστρέψει την Ελλάδα»!!!!!!!!!
Καταπέλτης όμως ήταν η κυρία ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, για τον ρόλο των δικηγόρων στην περίπτωση αυτή.
«Πού είναι οι δικηγόροι, να υπερασπιστούν την Ελλάδα, σ’ αυτή την τεράστια παρανομία του ΔΝΤ»;
Και προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, συμπλήρωσε!
«Οι Έλληνες, μπορούν να υποβάλλουν μηνύσεις εναντίον του ΔΝΤ, στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια»!
Ποιος θα αμφισβητήσει αλήθεια, το θάρρος και την τόλμη αυτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ;
Αυτής της ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, που αψήφησε την ένα πανίσχυρο παγκόσμιο πολιτικό-οικονομικό σύστημα, και αποκάλυψε την σκευωρία εις βάρος της Ελλάδας;
Όσοι γνωρίζουν από κοντά την ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ξέρουν ότι σπανίζουν τέτοιοι καθαροί και έντιμοι άνθρωποι.
Εκφράζοντας την απέχθειά της στο πολιτικό σύστημα έτσι όπως αυτό έχει δομηθεί τα τελευταία σαράντα χρόνια, η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, αποκάλυψε, ότι :
«Θα σταθώ στο πλευρό ενός πολιτικού φορέα, που θα απαρτίζεται από έντιμους απλούς πολίτες και όχι πολιτικούς»!
Καταπέλτης ήταν η κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, κατά της ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας τον διαπλεκόμενο ρόλο της με το πολιτικό σύστημα.
«Η ΕΡΤ, ποτέ δεν μας έβγαλε να μιλήσουμε για το σκάνδαλο παραποίησης των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την διόγκωση του πλασματικού χρέους και τις αλχημείες του.
Τώρα, οι υπάλληλοι της ΕΡΤ, ζητούν συμπαράσταση από τον Ελληνικό λαό…. Πού ήταν όμως αυτοί, όταν ο Γεωργίου, απειλούσε πρόσφατα τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ με απόλυση, αν δεν υπέγραφαν τα παράνομα έγγραφά του»;;;;;;;;
Απευθυνόμενη στον δημοσιογράφο Χρήστο Κατσιρέα, έκανε λόγο για την οργή των ελλήνων, που σύντομα θα ξεσπάσει.
«Γινόμαστε όλο και περισσότεροι… Είμαστε το κύμα που συνεχώς μεγαλώνει και θα πνίξει όσους συνειδητά καταστρέφουν την Ελλάδα»!
Κλείνοντας την σύντομη τηλεφωνική της παρέμβαση, η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ,κατήγγειλε την διαφορά του ποσού των δόσεων που ισχυρίζεται το ΔΝΤ και το οποίο ανέρχεται σε 36 δις, ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως έχει λάβει 20 δις.
«Τα 16 δις, που βρίσκονται»; Ρώτησε εύλογα η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, αλλά την απάντηση σ’ αυτό το καίριο ερώτημα, ΜΟΝΟ οι κυβερνήσεις των τριών τελευταίων χρόνων μπορούν να δώσουν..
Στην ευθεία σύγκρουση με τους υπηρέτες του Μνημονίου, δηλαδή την κυβέρνηση ζήτησε να προχωρήσει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να κερδίσει και πάλι την ελευθερία του και την ελευθερία της χώρας του, προτείνοντας λύσεις με ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ τους οποίους και απαρίθμησε όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί.
«Εφαρμόζουμε απόλυτα τους νόμους που το ίδιο το πολιτικό σύστημα έφτιαξε για να προστατεύεται…… ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ» τόνισε με έμφαση και συνέχισε:
«ΤΕΡΜΑ Η ΑΜΥΝΑ, ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ»!
Λάβρος κατά του δικηγορικού κλάδου, ήταν ο κ. Θεοδωρίδης, επιρρίπτοντάς τους μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας και εξήγησε επαρκέστατα γιατί.….
Στη συνέχεια, με στοιχεία και ντοκουμέντα, αποκάλυψε την ύπαρξη «κρυφών ομολόγων» που δεν έχουν καν εγγραφεί στα βιβλία του κράτους, και μάλιστα τον ρόλο του Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργού, στην ύπαρξη αυτών των ομολόγων…
Ο κ. Θεοδωρίδης, σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Χρήστου Κατσιρέα, σχετικά με τα διάφορα κινήματα που δημιουργούνται, απάντησε:
«Το να δημιουργήσεις ένα κίνημα πολιτών, είναι πολύ εύκολο. Τα κινήματα όμως πρέπει να έχουν στόχους και να δίνουν απτές λύσεις στον ελληνικό λαό.
Κανένα κίνημα μέχρι σήμερα, από αυτά που έχουν δημιουργηθεί, δεν δίνουν ουσιαστικό διέξοδο στους έλληνες πολίτες.
Γιατί κανένα κίνημα δεν έχει μπει στην ουσία του προβλήματος και κανένα δεν πολεμάει το πολιτικό σύστημα με τα ίδια του τα όπλα!
Σε όλα τα κινήματα, έχουμε δώσει τα στοιχεία που σας παραθέτω. Ενώ όλα παραδέχονται πως τα στοιχεία είναι σωστά, γιατί τους δείχνουμε τους νόμους και τα ΦΕΚ, ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;»
Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των ημερών, περί μισθών και συντάξεων στα 360 ευρώ, ο κ. Θεοδωρίδης, με στοιχεία αποκάλυψε πως «ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ. ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και διάβασε το επίσημο ΦΕΚ….
Ο κ. Θεοδωρίδης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον…. ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ που έφερε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
«Είναι ένας νόμος, που στην ουσία, δεν διασφαλίζει την ζωή των ελλήνων πολιτών! Μας έκαναν αναλώσιμο προϊόν! Θα μπορούν καθημερινά, να συμβαίνουν… «ατυχήματα»!!!!!!!!!!!
«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΠΛΕΟΝ! ΕΔΩ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΑΟΣ Ή ΩΣ ΣΚΛΑΒΟΙ»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Αίγυπτος: Έγινε επανάσταση ή αλλαγή "φρουράς";


Τα όσα προσφάτως έγιναν στην Αίγυπτο, εν μέρει στην Τουρκία και γίνονται (αφανώς) στη Λιβύη και στην Τυνησία, έδωσαν λαβή σε κάποιους σχολιαστές να αναφερθούν σε κατάπτωση της πολιτικής των ΗΠΑ και τις πίστης του Λευκού Οίκου περί εκδημοκρατισμού των αραβικών – ισλαμικών κρατών!!!
Ή οι σχολιαστές – αρθρογράφοι στερούνται λογικής ή διαθέτουν υπέρμετρο χιούμορ, αφού είναι σαφές πως οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για τον εκδημοκρατισμό των ισλαμικών κρατών. Κι αυτό επειδή όπου δεν υπάρχει δημοκρατία, υπάρχουν λίγοι που κυβερνούν και ως εκ τούτου είναι πολύ εύκολο να προσεγγισθούν και να «πεισθούν» να λειτουργήσουν υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων, έχοντας –επιπλέον- και την στήριξη των ΗΠΑ. Εάν και όποτε συμβαίνουν αλλαγές στα κυβερνητικά σχήματα, αυτές συμβαίνουν για λόγους «βιτρίνας», για λόγους δηλαδή που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τους λαούς και να τους προσφέρουν την ψευδαίσθηση της δημοκρατίας.

Μπορεί στην Αίγυπτο ο ισλαμιστής Πρόεδρος Μόρσι να αποτελεί παρελθόν, μπορεί αυτή τη στιγμή να διερευνάται ο ρόλος των «αδελφών μουσουλμάνων» στα αίσχη και στα εγκλήματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεδρίας Μόρσι, αλλά κανείς –και επαναλαμβάνω κανείς- δεν μπορεί να σκιαγραφήσει το πολίτευμα που θα υπάρξει την επόμενη ημέρα στην Αίγυπτο και το κατά πόσο αυτό θα εναντιώνεται στην αμερικανική εξωτερική πολιτική και –φυσικά- στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή.

Επειδή η μέχρι τώρα εμπειρία μας έχει διδάξει πως στις περισσότερες των περιπτώσεων οι «ηγέτες» είναι παρελκόμενα πολιτικών και συμφερόντων, πως είναι αγόμενοι και φερόμενοι και εξ ολοκλήρου εξαρτώμενοι από εκείνους που τους τοποθετούν στις θέσεις εξουσίας, ίσως θα έπρεπε να κρατήσουμε «μικρό καλάθι» για την επόμενη ημέρα της Αιγύπτου και στο κατά πόσο η Αίγυπτος και η νέα της κυβέρνηση (και ό,ποιο κυβερνητικό σχήμα προκύψει μέσα από τις εκλογές που θα γίνουν) θα εργαστεί προς μία ξεκάθαρη κατεύθυνση εξυπηρέτησης των προβλημάτων της χώρας ή θα «προσαρμοστεί» στις ανάγκες ενός ψευδεπίγραφου ρόλου ισχυρής δύναμης στην περιοχή της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου. Ενδέχεται, μάλιστα, η πτώση των «αδελφών μουσουλμάνων» να πυροδοτήσει στην Αίγυπτο έναν εμφύλιο, ο οποίος θα ήταν –ομολογουμένως- πολύ βολικός σε εκείνους που στηρίζουν τα συμφέροντά τους στο «διαίρει και βασίλευε».
  • Ποια θα είναι η Αίγυπτος της επόμενης ημέρας, λοιπόν;
  • Πόσο μπορεί να επηρεάσει ο Λευκός Οίκος τα όσα σήμερα συμβαίνουν στο Κάιρο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου;
  • Πόσο επιρροή μπορεί να δεχτούν οι στρατιωτικοί που ανέλαβαν να διατηρήσουν την «τάξη και την ασφάλεια» στην χώρα;
  • Ποιες θα είναι οι πρώτες συμφωνίες της νέας κυβέρνησης της Αιγύπτου;
Αυτά είναι μερικά, μόνο, από τα ερωτήματα που περιμένουμε να απαντηθούν, χωρίς όμως να παραβλέψουμε την σοβαρή πιθανότητα να έχει επιλεγεί η δημιουργία μίας παρατεινόμενης «ακυβερνησίας», μίας κατάστασης γενικευμένου χάους, όπου –όπως είναι γνωστό- «χορεύουν οι γάτες» ενώ την ίδια στιγμή έχουν φρικτό τέλος τα… «ποντίκια», δηλαδή κερδίζουν οι ισχυροί...

Κρατώντας ένα –μικρό αλλά σημαντικό για εμάς- στοιχείο, αυτό της οργάνωσης που υπήρξε σε αυτή την «λαϊκή επανάσταση», στοιχείο που παρατηρήθηκε σε φωτισμούς με μηνύματα κατά του καθεστώτος Μόρσι, επιμένουμε στην περίπτωση της προωθημένης επανάστασης, στην λογική του «βάζω κάποιον άλλο να κάνει την βρωμοδουλειά, για να μην φανώ ο ίδιος»… Και εάν δεν ήταν οι ΗΠΑ πίσω από την οργάνωση των Αιγυπτίων διαδηλωτών, τότε οι «προβολείς» θα πρέπει να πέσουν στην γείτονα χώρα με το όνομα Ισραήλ, που ενδεχομένως έχει αρχίσει να σκέφτεται πολύ σοβαρά μία σειρά χτυπημάτων κατά της «αραβικής επανάστασης» (όπου αυτή συνετελέσθη), προκειμένου να αποδυναμώσει τον μεγάλο αντίπαλο, δηλαδή το Ιράν, πριν την τελική επίθεση εναντίον του.

Αναμένοντας τις εξελίξεις, αρκούμαστε να σημειώνουμε τις παρεμβάσεις που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν εκ μέρους της Μόσχας. Εάν αυτές δεν συμβούν, τότε θα είμαστε βέβαιοι πως για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες μίας τηλεοπτικής επανάστασης και νίκης ενός λαού, πριν τις σπουδαίες επικείμενες εξελίξεις τόσο στην Συρία όσο –κυρίως- στο Ιράν.

ΥΓ: "Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις" κι ενώ ακόμη γραφόταν οι τελευταίες γραμμές αυτού του σχολίου, μαθαίνουμε πως ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου κάλεσε τους "αδελφούς μουσουλμάνους" να συμβάλλουν στην οικοδόμηση του Έθνους"... Τελικά, μάλλον επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας και γίναμε μάρτυρες σε μία "αλλαγή βιτρίνας" της Αιγύπτου, παρά σε... επανάσταση. Φυσικά, όλοι μας γνωρίζουμε τον πραγματικό  "ιδιοκτήτη" αυτής της "βιτρίνας"...
Κάλεσμα από το νέο πρόεδρο της Αιγύπτου
Ο νέος αρχηγός του κράτους στην Αίγυπτο δήλωσε σήμερα ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποτελεί μέρος του λαού της χώρας και είναι ευπρόσδεκτη να συμβάλει στην «οικοδόμηση του έθνους», μία ημέρα μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό, γράφει σήμερα στον ιστότοπό της η κρατική εφημερίδα αλ Αχράμ.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος Αντλί Μανσούρ έκανε την δήλωση αυτή προς δημοσιογράφους μετά την ορκωμοσία του στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο στο Κάιρο. Ο Μανσούρ ορκίστηκε σήμερα το πρωί προσωρινός πρόεδρος της χώρας.

«Η οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αποτελεί μέρος του λαού και είναι προσκεκλημένη να συμμετέχει στην οικοδόμηση του έθνους καθώς ουδείς πρόκειται να αποκλειστεί, κι αν απαντήσει στην πρόσκληση θα είναι ευπρόσδεκτη», ανέφερε ο Μανσούρ.

Στο μεταξύ, η κύρια συμμαχία φιλελεύθερων και αριστερών κομμάτων της Αιγύπτου, το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας, ανακοίνωσε ότι αντιτίθεται στον αποκλεισμό των ισλαμιστικών κομμάτων από την πολιτική ζωή, έπειτα από τη σύλληψη ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και την αναστολή λειτουργίας μέσων ενημέρωσης των ισλαμιστών.

«Επιβεβαιώσαμε την ισχυρή μας πεποίθηση ότι είναι δικαίωμα όλων των πολιτικών οργανώσεων να εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα και να σχηματίζουν τα δικά τους πολιτικά κόμματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο. «Απορρίπτουμε πλήρως τον αποκλεισμό οποιουδήποτε κόμματος, ιδίως των ισλαμικών πολιτικών οργανώσεων», πρόσθεσε η ίδια οργάνωση.

«Αυτό του οποίου γίνεται μάρτυρας η Αίγυπτος σήμερα δεν είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα καθ' οιονδήποτε τρόπο. Ήταν μια απαραίτητη απόφαση που έλαβε η ηγεσία των ένοπλων δυνάμεων για να προστατεύσει την δημοκρατία, να προασπίσει την ενότητα και την ακεραιότητα της χώρας, να αποκαταστήσει την σταθερότητα», πρόσθεσε.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΜΥΔΟΧΑΡΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ 2013 " ΣΑΒΒΑΤΟ 06/07/2013 & ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07/07/2013 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
ΩΡΑ 18:00 EΩΣ 20:30
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΧΝΙΣΤΩΝ ΜΥΔΙΩΝ - ΜΥΔΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ-ΡΙΖΟΤΟ - ΚΡΑΣΙ- ΤΣΙΠΟΥΡΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ -ΜΥΔΙΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Μ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤ/ΤΟΣ
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ
ΩΡΑ 20:30 ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
ΩΡΑ 21:00 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
1.ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ " Ο ΠΟΝΤΟΣ ¨
ΩΡΑ 21:45 2.ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
ΑΠΟ ΤΙΣ 10: 00 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΧΝΙΣΤΩΝ ΜΥΔΙΩΝ - ΜΥΔΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ-ΡΙΖΟΤΟ - ΚΡΑΣΙ- ΤΣΙΠΟΥΡΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ -ΜΥΔΙΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Μ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤ/ΤΟΣ
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ
ΩΡΑ 20:30 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
1.ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ
" Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ¨
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΟΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΥΔΝΑΣ -ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΠΟΛΥΖΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Συναυλία των απανταχού απόδημων Μακεδόνων υπό την αιγίδα της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας καλούμε σε ένα ξεχωριστό γεγονός εδώ στην Πιερία, σε μία συναυλία των απανταχού απόδημων Μακεδόνων υπό την αιγίδα της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής.
Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 στο Αρχαίο Θέατρο Δίου και ώρα 9:30 μ.μ., ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία θα ενώσουν τις φωνές τους σε ένα αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με θέμα τη Μικρά Ασία και το Βυζαντινό Εσπερινό.
Η παρουσία σας θα ενισχύσει το ενθαρρυντικό μήνυμα της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, ότι ο Ελληνισμός των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ξεχνά τη μητέρα πατρίδα, την οποία στηρίζει στους δύσκολους αυτούς καιρούς και προασπίζει τα συμφέροντά της ενάντια σε κάθε διεθνή επιθετική και ανιστόρητη προπαγάνδα.
Σας περιμένουμε να απολαύσουμε μαζί μία αξέχαστη βραδιά υπό το Μακεδονικό – Πιερικό ουρανό στους πρόποδες του Ολύμπου – του μύθου των δώδεκα θεών.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,
Κώστας Χατζηστεφανίδης
Ύπατος Πρόεδρος

Γιώργος Παπαδόπουλος
Επίτιμος Ύπατος Πρόεδρος

Παναγής Μητούλης
Επίτιμος Πρόεδρος του Αλεξανδρείου Ιδρύματος

Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια των απανταχού Παμμακεδονικών Ενώσεων


Πρόσκληση για τεχνικό έλεγχο των κυκλοφορούντων δίκυκλων μοτοσικλετών με έδρα την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


               

         Από τη  Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Πιερίας ανακοινώνεται ότι προσκαλούνται
     για  τεχνικό  έλεγχο  οι  δίκυκλες μοτοσικλέτες,  των  οποίων  η αναγραφόμενη στην άδεια κυκλοφορίας διεύθυνση κατοικίας ή έδρα της επιχείρησης του κατόχου ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η άδεια κυκλοφορίας εκδόθηκε πριν την 15η Ιουλίου 2009 με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους, ως εξής:
                                                                        
ΤΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ  ΨΗΦΙΟ ΤΟΥ  ΑΡΙΘΜΟΥ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ  ΔΙΚΥΚΛΗΣ  ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ     ΕΛΕΓΧΟΥ
να λήγει σε
0  και  1
από 15.07.2013   έως  15.08.2013
να λήγει σε
2  και  3
από 16.08.2013   έως  16.09.2013
να λήγει σε
4  και  5
από 17.09.2013   έως  17.10.2013
να λήγει σε
6  και  7
από 18.10.2013   έως  18.11.2013
να λήγει σε
8  και  9
από 18.11.2013   έως  19.12.2013

2.    Οι δίκυκλες μοτοσικλέτες των οποίων η άδεια κυκλοφορίας εκδόθηκε την 15η Ιουλίου 2009 και μετά, υποχρεούνται να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο µετά από τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, µε προθεσμία από τρεις (3) εβδομάδες πριν, έως µία (1) εβδομάδα µετά την ημερομηνία αυτή.
3.    Οι δίκυκλες μοτοσικλέτες με έδρα επιχείρησης ή διεύθυνση κατοικίας ιδιοκτήτη η οποία ανήκει σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα της χώρας για την οποία εκδόθηκε πρόγραμμα πρόσκλησης για τεχνικό έλεγχο και οι οποίες κυκλοφορούν στην Πιερία, υποβάλλονται σε τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκει η έδρα ή διεύθυνση κατοικίας του ιδιοκτήτη. 
4.    Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν µε τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ για τον καθορισµό της
     ηµεροµηνίας ελέγχου.
5.    Ο κάτοχος δίκυκλες μοτοσικλέτας, ο οποίος την προσκομίζει εκπρόθεσμα για περιοδικό ή
     επαναληπτικό έλεγχο, υπόκειται στην καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους σύµφωνα µε την

     ισχύουσα νομοθεσία και τιμωρείται σύµφωνα µε το άρθρο 86 του Κ.Ο.Κ.