ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΠΡΙΝ 20 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ!!! ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ

 ΠΡΙΝ 20 ΜΕΡΕΣ ΔΙΕΨΕΥΔΕ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΑΤΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΤ






 ΣΗΜΕΡΑ... ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΛΟΙΔΟΡΟΥΣΑΝ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Vw8trSo0

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Προς κατάληψη στην ΕΡΤ μετά τα σενάρια «ξαφνικού θανάτου»

Είμαστε ξάγρυπνοι! Θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή

ert syneleysi
ert syneleysi4
ert syneleysi maxomeni
http://zoornalistas.blogspot.gr/


ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΤΡΑΒΕΣΤΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΔΗΛΩΝΟΥΝ: "ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΗ Η ΕΡΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ".... ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΙΣ ΙΟΒΟΛΕΣ ΑΔΕΛΦΕΣΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ


ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΥΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ" ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.... ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΗΦΘΕΙ

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για τις εξελίξεις σχετικά με την ΕΡΤ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής του σε σχέση με την ΕΡΤ και προκειμένου κανείς να μην «παρεξηγήσει» τίποτα, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνονται τα εξής:

Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει σαφές στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ότι διαφωνεί απολύτως με τις...


...συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από κοινοβουλευτικά και διαδικαστικά τεχνάσματα, ούτε παίζει με την εθνική, κοινωνική και πολιτική του ευθύνη. Έχει αναλάβει –στην αρχή μόνο του- το τεράστιο βάρος πολύ δύσκολων αποφάσεων, για να εξυπηρετηθεί όμως ένας εθνικός στόχος: η έξοδος της πατρίδας από την  κρίση. Δεν δέχεται να ανοίγουν λανθασμένα μέτωπα με λανθασμένο τρόπο. Όποτε αυτό έγινε στο παρελθόν το πράγμα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.
Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης.
Ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας της ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν. Δεν προέκυψαν όμως τώρα. Η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι αρμόδιοι υπουργοί της εποπτεύουν της ΕΡΤ επί έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς καμία βελτίωση στα θέματα αυτά.
Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των γενναίων, πραγματικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στις ΔΕΚΟ, στην ΕΡΤ. Είναι όμως κατά των φευγαλέων και επικίνδυνων κινήσεων εντυπωσιασμού. Κάθε ουσιαστική μεταρρύθμιση προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο και αξιόπιστη και διαφανή διαδικασία.
Δεν θέσαμε, ούτε θέτουμε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Υπάρχει άραγε κανείς που το θέτει;
Τίθεται βεβαίως προφανές ζήτημα προγραμματικής συμφωνίας και κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας να το λέμε. Υπάρχει άραγε κανείς που τώρα δεν το καταλαβαίνει;
Ζητούμε την άμεση συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Υπάρχει κανείς που δεν το θεωρεί τώρα αναγκαίο;

Παραθέτω την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ:


Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι υπουργοί που υπέδειξε  η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Vw8ZUVoh

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ανοϊκών Ασθενών συγχαίρει την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας


Image 

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ανοϊκών Ασθενών συγχαίρει την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας, τόσο για την εξαιρετική δράση της στην κοινότητα όσο και για την έμπρακτη υποστήριξή της στην επαναλειτουργία του Κέντρου, το οποίο στεγάζεται στο Παλαιό Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης (7ης Μεραρχίας 26) και λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
Το Κέντρο Ημέρας παρέχει δωρεάν νευρολογική εκτίμηση, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα και φύλαξη, εργοθεραπεία και προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης σε άτομα που παρουσιάζουν άνοια ή διαταραχές μνήμης. Τηλ. Επικοινωνίας: 23510 46910

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr
Ακολουθείστε μας στο Twitter
Βρείτε βίντεο από τις δράσεις μας μας στο YouTube

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ-ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους 11 διωκόμενους κατοίκους της Νότιας Πιερίας που διεκδίκησαν, μαζί με πολλούς άλλους κατοίκους της περιοχής, το αυτονόητο: την ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους της περιοχής. 

Η δίωξη των 11 κατοίκων της Νότιας Πιερίας, για  κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 του Απρίλη 2011 στον κόμβο στα κάστρα,  ύστερα από την προκλητική και αιφνιδιαστική ενέργεια της Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Α.Ε. (ξημερώματα Σαββάτου 8-4-2011)   να κλείσει το δρόμο που οδηγεί στις παραλίες  του Παντελεήμονα και της Σκοτίνας, στόχο έχει: την τρομοκράτηση και  υποταγή του λαού της Πιερίας που αντιδρά στο «άγριο χαράτσωμα» μέσω των διοδίων  αλλά και του αποκλεισμού ολόκληρης της περιοχής από την εθνική οδό.
Επιδιώκεται  να καμφθεί  το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και η πάλη του για την ελεύθερη χρησιμοποίηση των δρόμων και την κατάργηση όλων των διοδίων. Άλλωστε την κατασκευή των οδικών αξόνων την έχει πληρώσει ο λαός μέσω της άγριας φορολογίας και πρέπει ελεύθερα να τους χρησιμοποιεί.
 Η ενέργεια  της Εταιρείας Αιγαίον Α.Ε  στις 8-4-2011  ήταν συνέχεια του αποκλεισμού της περιοχής  και  προάγγελος της  λειτουργίας των παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά που έγινε στις 28 του Απρίλη 2011.

Εξάλλου το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των εξόδων προς τους οικισμούς της Νότιας αλλά και της Βόρειας Πιερίας-γέφυρα Αιγινίου- είναι πάγια τακτική της Εταιρείας με σκοπό τη διοχέτευση όλης της κίνησης από τα διόδια και αιτία τα διαφυγόντα «κέρδη» της.

Η διαμαρτυρία στο σημείο της αποκλεισμένης εξόδου από την Εταιρεία Αιγαίον Α.Ε  από τους δεκάδες κατοίκους της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα την επόμενη μέρα η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να ανοίξει το δρόμο και να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία . Παρότι το αίτημα των κατοίκων ικανοποιήθηκε διατάχθηκε δίωξη σε 11 κατοίκους της περιοχής με το έωλο κατηγορητήριο της «παρακώλυσης των συγκοινωνιών».

Στόχος της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων είναι, εν προκειμένω, και η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των μεγάλων εταιρειών στις οποίες έχει παραδοθεί η εκμετάλλευση των εθνικών οδών και, με τις συνεχείς αυξήσεις στα διόδια, κερδοσκοπούν, ασύστολα, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.
Ανάλογες είναι και οι διώξεις στους κατοίκους του Αιγινίου που αγωνίζονται για 5 μήνες τώρα για την κατάργηση των διοδίων του Αιγινίου.
Ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων και το άνοιγμα των εξόδων προς τους οικισμούς αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις των κατοίκων της Πιερίας.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Όλοι στα δικαστήρια της Κατερίνης  στις 14 Ιουνίου 2013 για συμπαράσταση στους δικαζόμενους αγωνιστές.


Συνδικαλιστές από τα Συνδικάτα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σ.Ε.Τ.Ε.Π.Ε., σωματείο Plaza, Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Κατερίνης, Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας και οι Γραμματείες Π.Α.ΜΕ, Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. και ΠΑ.ΣΥ

ΕΡΤ-ΟΓΑΝ.

Από τις 25 Μαρτίου του 2012, Το ΧΩΝΙ φωνάζει ότι στην Ελλάδα έχει  επιβληθεί χούντα.

Σήμερα, οι μάσκες έπεσαν.

Η τρικομματική χούντα "χτύπησε" πιο ξεδιάντροπα από ποτέ.

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή. Η αντίστροφη μέτρηση, όμως, για τους  κατοχικούς μόλις ξεκίνησε.

Το ΧΩΝΙ.

Ιατρικό Συμπόσιο σε υψόμετρο 2100 μ. ! Στην επέτειο των εκατό χρόνων από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο από τους πρωτοπόρους ορειβάτες Χρ. Κάκαλο Fred. Boissonnas και D. Baud Bovy.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» διοργανώνουν το 3ο Εντατικό Σεμινάριο Εκπαίδευσης στην Ιατρική Βουνού στο καταφύγιο “Σπήλιος Αγαπητός” στο Όλυμπο από 14 – 16 Ιουνίου 2013.

Για τρεις μέρες Έλληνες και ξένοι γιατροί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην «ιατρική των αντίξοων συνθηκών» θα συζητήσουν για τις προόδους της επιστήμης τους σε θέματα διάγνωσης και θεραπείας της νόσου του υψομέτρου, τραυματισμούς και κακώσεις σε ορεινούς όγκους, διάσωση και διακομιδή τραυματιών, καθώς και την παθοφυσιολογία των κρυοπαγημάτων.

Το επιστημονικό Σεμινάριο διεξάγεται υπό την αιγίδα και με την σταθερή υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας- Αναρρίχησης, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Δίου - Ολύμπου


Συνδιοργανωτές, ο καθηγητής χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ και ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α. κ.  Δημήτρης Γεωργούλης  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟ (στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την 1η ανάβαση στον Όλυμπο)




Η Ε.Ο.Ο.Α στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου τον Μύτικα,  από τον εκ Λιτοχώρου  Χρήστο Κάκαλο και τους διάσημους τότε Ελβετούς Frederic Boissonnas, φωτογράφο & εκδότη και Daniel Boud-Bovy συγγραφέα & τεχνοκρίτη, φιλοξένησε την ανοιξιάτικη συνάντηση του Β.Μ.U. (Βαλκανική Ορειβατική Ένωση).
Στις συναντήσεις αυτές που γίνονται εδώ και αρκετά χρόνια οι ορειβατικές ομοσπονδίες των Βαλκανικών χωρών με τους εκπροσώπους τους αποφασίζουν για κοινές δραστηριότητες και συνεργασίες σε ορειβατικά θέματα.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τη Παρασκευή 31 Μαΐου έως την Κυριακή 2 Ιουνίου συμμετείχαν όλες οι χώρες που ανήκουν στην δύναμη της Β.Μ.U - 10 στον αριθμό - ( Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία, Π.Γ.Δ.Μ., Μαυροβούνιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία και Τουρκία).
Οι εργασίες της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου του Δήμου Δίου και Λιτόχωρου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν πρωτόκολλο συνεργασίας σε θέματα καταφυγίων και ορειβατικών μονοπατιών  και πρωτόκολλο  συνεργασίας σε  ευρωπαϊκά προγράμματα που αναφέρονται σε ορειβατικές δραστηριότητες (διεθνή μονοπάτια, ορειβατικούς χάρτες κλπ).
Έγινε πρόταση να πραγματοποιηθεί ορειβατικό  camp νέων στην Π.Γ.Δ.Μ.
 Αποφασίστηκε κοινή ορειβατική αποστολή στο όρος  Damavand 5.671m  στο Ιράν και πάρθηκαν αποφάσεις για κοινή αντιμετώπιση θεμάτων των ομοσπονδιών στις σχέσεις τους με άλλους οργανισμούς.
Οι καλεσμένοι επίσης περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής όπως στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, στο φαράγγι του Ενιπέα, στο καταφύγιο Δ. Μπουντόλας  στην θέση Σταυρός και στην αρχή του μονοπατιού για τις κορφές στην θέση Πριόνια, ενώ αρκετοί από αυτούς μετά την λήξη του προγράμματος πραγματοποίησαν ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου Μύτικας 2.918m με ενδιάμεση διανυκτέρευση στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός.
Η συνάντηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι καλεσμένοι έφυγαν με άριστες εντυπώσεις τόσο για τις ομορφιές της περιοχής όσο και την άψογη οργάνωση.
Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί τον Οκτώβριο στη Σλοβενία η οποία γιορτάζει 120 χρόνια από την ίδρυση της Ορειβατικής Ομοσπονδίας της.
Η Ε.Ο.Ο.Α αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους συνδιοργανωτές :
  • Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
  • Δήμο Δίου Ολύμπου
  • Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου καθώς και τον
  • Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Λιτοχώρου.
Επίσης μεγάλες ευχαριστίες και στους χορηγούς μας:
Cosmote, POLO, Ξενοδοχείο Olympus Mediterannean.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, οι Αντιδήμαρχοι Δίου Ολύμπου κ. Γιώργος Φαρμάκης & κα  Σοφία Ζούρζουλα, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου κ. Παύλος Ανδρεδάκης. Από πλευράς Ε.Ο.Ο.Α παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Γεωργούλης, η Γεν. Γραμματέας κα Μάγια Φουριώτη, ο Έφορος Ορειβασίας κ. Θεόδωρος Τσαβδαρίδης και η Ειδική Γραμματέας κα Εύα Μπάλλιου. Από τον Ε.Ο.Σ Λιτοχώρου παραβρέθηκε η Πρόεδρος κα Ελισάβετ Τζιούκα


Η συνάντηση αυτή καθώς και όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και των ΕΛ.ΤΑ

Διαβίβαση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΣΧΕΤ. : Το από 11-06-2013 / 1200 C / ΕΜΥ/ΕΜΚ/Α.Α. 15 / 2013 ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

                                         

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ





Κατερίνη 11 -06- 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αριθμ. Πρωτ.: ΦΦΚ3/223568(1436)

ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ



ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
                         ΠΙΕΡΙΑΣ








    




Ταχ. Δνση
: 28ης Οκτωβρίου 40

Ταχ. Κώδικας
: 601 00 ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Πληροφορίες    
: Σοφία  Παπαδοπούλου
Τηλέφωνο
: 2351 351 326                                   

Fax
: 2351 351 249                                    

Ε-mail
                                     



ΘΕΜΑ
:





        Σας διαβιβάζουμε συνημμένα το παραπάνω σχετικό ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ που ισχύει από ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (11-6-2013) έως και την ΠΕΜΠΤΗ (13-6-2013)   για ενημέρωση σας,  ώστε να  βρίσκεστε  σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα πιθανά προβλήματα και τυχόν επιπτώσεις, που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
        Οι Δήμοι παρακαλούνται να ενημερώσουν τους πολίτες ,  ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση καταιγίδων οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις

Ειδικότερα:
* Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό  και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
*   Να ελέγξουν αναρτημένες πινακίδες.
*   Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα
* Να αποφύγουν τη διέλευση κοντά από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου μπορεί ελαφρά αντικείμενα να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια, όπου μπορεί να πέσουν διάφορα αντικείμενα, όπως γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.)
* Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
*  Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους.
Να ενημερώνουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

Οι κίνδυνοι από τις καταιγίδες συνίστανται από τους τοπικά πολύ ισχυρούς ανέμους, τις τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις, τους κεραυνούς και τις πιθανές χαλαζοπτώσεις.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ
Εάν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο:
  • Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή την ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Ελέγξτε αναρτημένες πινακίδες.
  • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
  • Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο, γιατί ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Οι συσκευές τηλεόρασης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες σε αυτές τις περιπτώσεις και προτείνεται να αποσυνδέονται από την κεραία και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Αποφύγετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο), γιατί οι μεταλλικοί σωλήνες είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού.
Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:
  • Προσπαθήστε να βρείτε καταφύγιο σε κτίριο ή σε αμάξι.
  • Αν αυτό δεν είναι εφικτό καθίστε αμέσως στο έδαφος. Αν βρίσκεστε σε δάσος προστατευθείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων – ποτέ μη στέκεστε κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε έναν ανοιχτό χώρο. Αν βρίσκεστε σε χαμηλό έδαφος προσέξτε την περίπτωση να εκδηλωθεί πλημμυρικό φαινόμενο.
  • Αποφύγετε ψηλές κατασκευές, όπως πυλώνες, ψηλά δέντρα, φράκτες, τηλεφωνικές γραμμές και γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Αποφύγετε να βρίσκεστε κοντά σε μεταλλικά αντικείμενα, όπως αμάξια, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης, κλπ.
  • Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
  • Αν βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα, βγείτε αμέσως έξω.
  • Αν βρίσκεστε απομονωμένος σε μια επίπεδη έκταση και νιώθετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα, με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) και πετάξτε ό,τι μεταλλικό αντικείμενο έχετε πάνω σας.
  • Μη ξαπλώνετε στο έδαφος.
Εάν βρίσκεστε σε αυτοκίνητο:
  • Σταματήστε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα τα οποία μπορεί να πέσουν στο αυτοκίνητο.
  • Μείνετε μέσα στο αυτοκίνητο και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
  • Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητο.
  • Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
  • Μετρήστε το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αστραπής και της βροντής σε δευτερόλεπτα.
  • Διαιρέστε αυτόν το χρόνο που μετρήσατε με το 3 για να υπολογίσετε την απόσταση της καταιγίδας σε χιλιόμετρα.
  • Λάβετε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, πριν η καταιγίδα σας πλησιάσει. Η απόσταση αυτή είναι ενδεικτική, καθώς η καταιγίδα μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα πάνω από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗΣ
  • Προφυλαχτείτε αμέσως! Μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη, τόσο για τους ανθρώπους όσο και τα ζώα.

Επίσης οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά:
·         για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ  στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
·         από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και ισχυρών ανέμων .  

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:
Το από 11-06-2013 / 1200 C / ΕΜΥ/ΕΜΚ/Α.Α. 15 / 2013 ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ                
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ



ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
Αγρ/μος Τοπ/φος Μηχανικός με Β΄βαθμό








Έκτακτα Δελτία σε ισχύ
Ώρα έκδοσης: 11/06/13 09:00
WOGR91 LGAT 110900
"ΑΜΕΣΟ"
ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 11-06-2013 / 1200 C
Α.Α. 15 / 2013
ΠΡΟΣ : ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΤΡΙΤΗ 11-6-2013) ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ :

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (11-6-2013) ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (12-6-2013) ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (11-6-2013) ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (12-6-2013) ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13-6-2013) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.


Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΕΤΡΟΥ


Τ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους 11 διωκόμενους κατοίκους της Νότιας Πιερίας που διεκδίκησαν, μαζί με πολλούς άλλους κατοίκους της περιοχής, το αυτονόητο: την ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους της περιοχής. 

Η δίωξη των 11 κατοίκων της Νότιας Πιερίας, για  κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 του Απρίλη 2011 στον κόμβο στα κάστρα,  ύστερα από την προκλητική και αιφνιδιαστική ενέργεια της Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Α.Ε. (ξημερώματα Σαββάτου 8-4-2011)   να κλείσει το δρόμο που οδηγεί στις παραλίες  του Παντελεήμονα και της Σκοτίνας, στόχο έχει: την τρομοκράτηση και  υποταγή του λαού της Πιερίας που αντιδρά στο «άγριο χαράτσωμα» μέσω των διοδίων  αλλά και του αποκλεισμού ολόκληρης της περιοχής από την εθνική οδό.
Επιδιώκεται  να καμφθεί  το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και η πάλη του για την ελεύθερη χρησιμοποίηση των δρόμων και την κατάργηση όλων των διοδίων. Άλλωστε την κατασκευή των οδικών αξόνων την έχει πληρώσει ο λαός μέσω της άγριας φορολογίας και πρέπει ελεύθερα να τους χρησιμοποιεί.
 Η ενέργεια  της Εταιρείας Αιγαίον Α.Ε  στις 8-4-2011  ήταν συνέχεια του αποκλεισμού της περιοχής  και  προάγγελος της  λειτουργίας των παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά που έγινε στις 28 του Απρίλη 2011.

Εξάλλου το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των εξόδων προς τους οικισμούς της Νότιας αλλά και της Βόρειας Πιερίας-γέφυρα Αιγινίου- είναι πάγια τακτική της Εταιρείας με σκοπό τη διοχέτευση όλης της κίνησης από τα διόδια και αιτία τα διαφυγόντα «κέρδη» της.

Η διαμαρτυρία στο σημείο της αποκλεισμένης εξόδου από την Εταιρεία Αιγαίον Α.Ε  από τους δεκάδες κατοίκους της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα την επόμενη μέρα η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να ανοίξει το δρόμο και να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία . Παρότι το αίτημα των κατοίκων ικανοποιήθηκε διατάχθηκε δίωξη σε 11 κατοίκους της περιοχής με το έωλο κατηγορητήριο της «παρακώλυσης των συγκοινωνιών».

Στόχος της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων είναι, εν προκειμένω, και η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των μεγάλων εταιρειών στις οποίες έχει παραδοθεί η εκμετάλλευση των εθνικών οδών και, με τις συνεχείς αυξήσεις στα διόδια, κερδοσκοπούν, ασύστολα, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.
Ανάλογες είναι και οι διώξεις στους κατοίκους του Αιγινίου που αγωνίζονται για 5 μήνες τώρα για την κατάργηση των διοδίων του Αιγινίου.
Ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων και το άνοιγμα των εξόδων προς τους οικισμούς αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις των κατοίκων της Πιερίας.


Όλοι στα δικαστήρια της Κατερίνης  στις 14 Ιουνίου 2013 για συμπαράσταση στους δικαζόμενους αγωνιστές.