ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Το μήνυμα στο κινητό του… κόστισε 800 ευρώ

 Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης με τη μέθοδο του «phishing».

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε το θύμα της απάτης, έλαβε γραπτό μήνυμα (sms) στο κινητό του τηλέφωνο που τον ενημέρωνε ότι δήθεν ο τραπεζικός λογαριασμός του έχει μπλοκαριστεί, ενώ περιείχε σύνδεσμο (link), το οποίο τον ανακατηύθυνε σε ψεύτικη ιστοσελίδα, που έμοιαζε με αυτή της τράπεζας.

Ειδεχθή φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης στα ελληνικά ΜΜΕ

 Προσωπικές μαρτυρίες στην Deutsche Welle για ειδεχθή περιστατικά και μια αποτίμηση της πρώτης έρευνας που έγινε στην Ελλάδα για το #metoo στο χώρο της δημοσιογραφίας από το BIRΝ (Balkan Investigative Reporting Network).

Όταν η δημοσιογράφος Ελένη Σταματούκου από το Balkan Insight μου παρουσίασε πρόσφατα την πρώτη έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για το #metoo στην ελληνική δημοσιογραφία και δημοσιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, απόρησα. Διερωτήθηκα πώς ήταν δυνατόν να μην έχει προκαλέσει ανάλογο θόρυβο με αυτόν που προκλήθηκε στο χώρο του αθλητισμού και του θεάτρου. «Στείλαμε ερωτήσεις σε περίπου 60 μικρά και μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ. Μας απάντησαν μόνο 11 Mέσα.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι στην επόμενη βουλή!

 Πολλά έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες για το Εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ! Μιλάμε για πραγματικό πολιτικό θρίλερ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το Εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ θα κατέβει στις εθνικές εκλογές με υποψήφιο βουλευτή τον Ηλία Κασιδιάρη στην Α΄Αθηνών.

Η απόφαση πάρθηκε. Μόνοι τους και όλα για όλα! Καλούν τους Αρεοπαγίτες που είναι στο Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου να κάνουν το καθήκον τους. 

Μητρότητα στον πάγο: Τι οδηγεί τις γυναίκες στο να καταψύχουν τα ωάριά τους;

 Η κατάψυξη ωαρίων έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο με μια αυξανόμενη τάση. Όταν πριν από μια δεκαετία η ανθρωπολόγος Marcia C Inhorn ξεκινούσε μια έρευνα για τους λόγους που οδηγούν σε μια τέτοια απόφαση, η κυρίαρχη αφήγηση ήταν σε μεγάλο βαθμό ειρωνική και επικριτική για τις γυναίκες, με τους περισσότερους να αποδίδουν το φαινόμενο στην επιθυμία των γυναικών για επαγγελματική καριέρα.

Απίστευτο περιστατικό στην Τρίπολη: Αυτοκίνητο χτύπησε την πρωταθλήτρια του στίβου Κυριακή Φιλτισάκου εν ώρα προπόνησης

 Την είδηση του τραυματισμού της Κυριακής Φιλτισάκου από διερχόμενο αυτοκίνητο στο Άστρος Κυνουρίας, ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην έκανε την προπόνησή της, επιβεβαίωσε ο ΣΕΓΑΣ, διαβεβαιώνοντας ότι η αθλήτρια νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Τρίπολης. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ομοσπονδίας στίβου, η Φιλτισάκου αισθάνεται ενοχλήσεις στον ώμο και την πλάτη και θα υποβληθεί σε αξονική, ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος.

Ο ΣΕΓΑΣ αναφέρει:

Τι προβλέπουν για τη ΝΔ, ο παράγοντας Κασιδιάρης, η ζημιά σε ΠΑΣΟΚ, ο ενισχυμένος Βαρουφάκης και το γαλάζιο Επικρατείας

 Tα τελευταία δεδομένα των δημοσκοπήσεων σταθμίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου που δείχνουν ότι τα ποσοστά της κυβερνώσας παράταξης επανέρχονται κατά 4/5 των ποσοστών που είχε η ΝΔ προ του δυστυχήματος των Τεμπών.

H άποψη του Greenberg για το ποσοστό

“Βόμβες” στο PrimeNewsradio.gr από την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων “Αγία Σοφία”-“Ούτε τα παιδιά δεν αξίζουν για σας;”

 Άφωνους μας άφησε η κα Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με συγγενής καρδιοπάθειες, “Αγία Σοφία”.

Όπως ανέφερε, προ μόλις λίγων ωρών, στην εκπομπή “Σε Απόσταση Βολής”, δεν υπάρχει καμία δέσμευση από τους πολιτικούς της χώρας-παρά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε-ώστε το μοναδικό δημόσιο και πλήρες παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας και το μεγαλύτερο του είδους στα Βαλκάνια, να αποκτήσει πλήρη λειτουργικότητα. Αντίθετα, ακούγοντάς την να συνοψίζει την αντιμετώπιση από το κράτος των τελευταίων τεσσάρων χρόνων μένει κανείς άναυδος.

Ο Δήμος Κατερίνης φωτίζει «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

- Το Σάββατο 29 Απριλίου

Με μεγάλη χαρά, ο Δήμος Κατερίνης ανταποκρίθηκε στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish

(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για τη συμμετοχή στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Έτσι, το βράδυ

του Σαββάτου, 29 Απριλίου, θα βρείτε φωταγωγημένο στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish, το

Δημαρχείο και με τον συμβολικό αυτό τρόπο θα δώσουμε δύναμη σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες!

Εάν θέλετε να συμβάλλετε και εσείς, μπορείτε να μεταβείτε στο φωταγωγημένο σημείο, φορώντας κάτι μπλε,

και να αναρτήσετε μία φωτογραφία στα social media, κάνοντας tag | mention τον οργανισμό (@Make-A-Wish

Είναι η ενέργεια που παράγουν οι ανεμογεννήτριες πραγματικά πράσινη; Διάβασε την αλήθεια…

 Η ενέργεια των ανεμογεννητριών είναι μια τεράστια βιομηχανία, αυτή η νέα εκβιομηχάνιση που ονομάζεται «πράσινη ενέργεια» είναι ψέμα. Η ενέργεια των ανεμογεννητριών εξαρτάται πλήρως από τα ορυκτά καύσιμα και για κάθε 1 μονάδα ενέργειας που παράγεται από ανεμογεννήτριες αφαιρείται μόνο το 1/10 της μονάδας παραδοσιακών πηγών ενέργειας. Έτσι, καθώς κατασκευάζουμε περισσότερα αιολικά πάρκα, απλώς προσθέτουμε περισσότερη βιομηχανία και καταστροφές.

Πηγή: Naked Emperor

Στην ενημέρωση από τον όμιλο επιχειρήσεων Σαρακάκη για την ηλεκτροκίνηση βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Κυριακίδης Γιώργος

 Αντιδήμαρχος καθαριότητας  Κυριακίδης : Ενημερωθήκαμε για την ηλεκτροκίνηση στις εγκαταστάσεις της VOLVO.

Αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο.

Το «μέλλον» είναι πολύ κοντά!!!







( Ιωάννης Μυστακιδης Coach UEFA & Performance Analysis Football ) Επιστροφή στο ελεύθερο παιχνίδι *ΑΛΑΝΑΣ* πολύ σημαντικό. Ας δώσουµε, στα παιδιά μας τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν την έµφυτη ανάγκη τους, που εκτός από την ευχαρίστηση, τους προσφέρει κι άλλα πολλά σηµαντικά οφέλη για την ψυχοσωµατική τους ανάπτυξη.

 Απαγορεύονται οι *καραβολίδες και τα ξερόμυτα*

Το παιχνίδι είναι μια αυθόρμητη ενέργεια που συνοδεύεται από ευχάριστα συναισθήματα, είναι μέσο αναψυχής. Προέρχεται από την ορμή προς την κίνηση και την ζωή και ικανοποιεί εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου.
Το παιχνίδι περνάει στη συμπεριφορά του ανθρώπου και ζυμώνεται κάθε φορά με την φαντασία του, καθώς και με τα ήθη και έθιμα της κοινωνίας του.
Το παιχνίδι στην «αλάνα», στο πάρκο στο γήπεδο της γειτονιάς, έξω στη φύση θα διευρύνει το πνεύμα του παιδιού , θα διεγείρει τις αισθήσεις του και θα του προκαλέσει ποίκιλα συναισθήματα.

Ετήσιος Χορός


 

Εχεις το θρασος να φτιαχνεις και βιντεακια ρε απ@τεωνα:

 

Γυναίκα και σεξουαλική υγεία

 Η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα όπως η ισότητα των φύλων, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και η βία κατά των γυναικών.

Ιστορικά η γυναικεία σεξουαλική υγεία δεν έχει λάβει την προσοχή που της αξίζει. Συνεπώς το παρόν άρθρο στοχεύει στην ενημέρωση και των δυο φύλων γύρω από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα σεξουαλικής υγείας που μπορούν να επηρεάσουν τις γυναίκες.

Πόνος κατά την επαφή

Τι σημαίνει να είναι κανείς greysexual;

 Ο όρος γκρι σεξουαλικότητα (greysexuality) αναφέρεται σε έναν σεξουαλικό προσανατολισμό που εμπίπτει στο φάσμα της ασεξουαλικότητας. Η  ασεξουαλικότητα συνήθως χαρακτηρίζεται ως ένας σεξουαλικός προσανατολισμός στον οποίο το άτομο δεν βιώνει σεξουαλική έλξη ή επιθυμίες. Ωστόσο, η ασεξουαλικότητα συνιστά ένα φάσμα διαφορετικών σεξουαλικών προσανατολισμών. Η γκρι σεξουαλικότητα είναι ένας τύπος ασεξουαλικής ταυτότητας. Αναφέρεται σε εκείνους που εμπίπτουν κάπου μεταξύ μιας ασεξουαλικής ταυτότητας στην οποία οι άνθρωποι δεν βιώνουν σεξουαλική έλξη και εκείνων που ταυτίζονται ως allosexual. Ο όρος  Allosexual περιγράφει άτομα που αισθάνονται σεξουαλική έλξη ή επιθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα με άλλο άτομο. 

Του έκαψαν το ΙΧ την ώρα που ήταν κρατούμενος στην Ασφάλεια

 Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνούν οι τοπικές Αρχές, το περιστατικό εμπρησμού που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, στην οδό Ευβοίας, στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει το tempo24 το συμβάν προκάλεσε την κινητοποίηση πυροσβεστικής και αστυνομίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο άγνωστος ή οι άγνωστοι έβαλαν τη φωτιά στο ΙΧ την ώρα που ο ιδιοκτήτης ήταν κρατούμενος στην Ασφάλεια Πατρών για υπόθεση εκβιασμού. Πρόκειται για γνωστό άτομο της νύχτας ο οποίος στο παρελθόν φέρεται να έχει πρωτοστατήσει σε διάφορα επεισόδια.

Ερωτήθηκε μάλιστα από τους αστυνομικούς για την υπόθεση δηλώνοντας πως δε γνωρίζει κάτι και δεν έχει καμία προστριβή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα το πρωί της Τρίτης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

"Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για εκβίαση.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμα ημεδαπός άνδρας, συνεργός των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, την 22-4-2023, στην Πάτρα, ο ένας κατηγορούμενος μετέβη σε κατάστημα, όπου εργαζόταν υπάλληλος και με απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας, απαίτησε από τον τελευταίο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, ως υποτιθέμενη οφειλή προς τον έτερο συλληφθέντα.

Το θύμα και ο κατηγορούμενος συναντήθηκαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, όπου ο τελευταίος παρέλαβε από τον παθόντα, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ.

Αμέσως μετά την παραλαβή των χρημάτων, ο κατηγορούμενος ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και συνελήφθη, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Σε σωματική έρευνα, που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στον πρώτο συλληφθέντα βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, (160) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο".

 

 

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πιερίας διοργανώνει φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 16.00 στα γήπεδα της ακαδημίας ποδοσφαίρου ΓΙΩΤΣΑ με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για να δοθούν στο σύλλογο προστασίας παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Σας περιμένουμε.

 


Του Ονείρου 2...












Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Του Ονείρου».
Η Αίθουσα Τέχνης ΧΡΥΣΑ και ο Ευάγγελος Σκλιοπίδης εγκαινιάζουν το Σάββατο 29 Απριλίου 2023  την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο  "Του Ονείρου" στις 13:00 στο "Κέντρο Τεχνών Εννέα Μούσες" - πρώην αρχοντικό Τσαλόπουλου - Υπό την Αιγίδα του Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο 7ο Φόρουμ Θαλάσσιου Τουρισμού Posidonia για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, στη Θεσσαλονίκη

 

Στο 7ο Φόρουμ Θαλάσσιου Τουρισμού Posidonia, που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρο Θάνο.

Ο κ. Τζιτζικώστας περιηγήθηκε στην έκθεση του Posidonia Sea Tourism Forum, που αποτελεί κορυφαίο θεσμό για την κρουαζιέρα, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να αποτελεί πλέον πυλώνα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη χώρα μας.

Εργασίες συντήρησης επί της οδού Λαγκαδά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 Εργασίες συντήρησης επί της οδού Λαγκαδά θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 26 Απριλίου έως και την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023.

Πιο αναλυτικά, επί της οδού Λαγκαδά καθώς και στους κλάδους σύνδεσής της θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

1. Εργασίες φρεζαρίσματος επί της οδού Λαγκαδά, στο οδικό τμήμα από τη διασταύρωση της οδού Καραολή και Δημητρίου έως την οδό Θηβών, με κατεύθυνση προς το Δερβένι και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

2. Εργασίες φρεζαρίσματος επί της οδού Λαγκαδά, στο οδικό τμήμα από την αερογέφυρα Σταυρούπολης έως τις οδούς Ψαρών και Λεωφόρου Στρατού, με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

Μετεγκατάσταση Ρομά

 Η προχειρότητα της διοίκησης Χιονίδη οδήγησε σε «ναυάγιο»

Για ακόμη μια φορά η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης βρίσκεται αντιμέτωπη με λάθη και

παραλείψεις της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου μας. Για ακόμη μια φορά, καλούμαστε

να πάρουμε το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου, και να γίνουμε δέκτες αρνητικών

σχολιασμών από αυτούς  που θα έπρεπε να λογοδοτούν οι ίδιοι. Πόσω μάλλον όταν η

προχειρότητα και οι δικές τους παραλείψεις οδηγούν σε «ναυάγιο» το έργο της

μετεγκατάστασης των Ρομά και αποβαίνουν σε βάρος μιας ευάλωτης κοινωνικής ομάδας.

Ο Δήμος Κατερίνης στη Γενική Συνέλευση εταίρων του έργου ETAPAS

 Στη Γενική Συνέλευση του ETAPAS του προγράμματος HORIZON 2020, συμμετείχε ο Δήμος

Κατερίνης, μαζί με ακόμη 13 εταίρους από 8 χώρες της Ευρώπης.

Οι εργασίες της συνέλευσης διεξήχθησαν 19 και 20 Απριλίου και οι εταίροι του προγράμματος

κατέθεσαν τα πολύτιμα συμπεράσματά τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ενώ ήταν και μια

ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου.

Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Μυτελέτση στη Gallery «Μάτι»

   Η Gallery | Βιβλιοπωλείο «Μάτ

ι» παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση «Έμψυχα

ενδύματα» του Γιώργου Μυτελέτση από 28 Απριλίου μέχρι 13 Μαΐου 2023. Στην έκθεση

παρουσιάζονται φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών

Δραστηριοτήτων “Deep Eyes”» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου που φορούν θεατρικά

κοστούμια από τις ιματιοθήκες του Κ.Θ.Β.Ε. και του θεάτρου «Πήγασος» της Κατερίνης και

ενδύματα από την οικογενειακή τους γκαρνταρόμπα. Η διαδικασία της φωτογράφησης σε

διάφορους τόπους της Πιερίας (Δίον, Όλυμπο, Αρχοντικό Τσαλόπουλου κ.ά.) είχε τον

Συνέντευξη με τον Ευγένιο Παπαδόπουλο ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Υποψήφιος με την «Πατριωτική Ένωση»

 Σε μερικούς ανθρώπους τα διαπιστευτήρια είναι λιγότερο αναγκαία. Η

διαχρονική τους παρουσία στον κοινωνικό ιστό τους καθιστά ευρέως

γνωστούς, καθότι κατέθεσαν την σφραγίδα τους με το καθημερινό τους

αφήγημα.

Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος είναι ένας από αυτούς. Τον γνωρίσαμε από

την παρουσία του στην κεντρική και αυτοδιοίκητη σκηνή, τη

δημοσιογραφία, τους κοινωνικούς αγώνες.

46o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 4-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CINEMATHERAPY

 



Μια σειρά από νέες δράσεις για το πρόγραμμα Cinematherapy υλοποιούνται

από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας σε Ελλάδα και

εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας την απήχηση αλλά και επιδραστικότητα του

καινοτόμου προγράμματος του DISFF που πραγματοποιείται με μεγάλη

επιτυχία εδώ και τρία χρόνια.