ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Καληνύχτα σας …


kalhnyxta-sas
Με τούτα και με εκείνα ολοκληρώθηκε το έργο …
Καληνύχτα Αντώνη, που δεν σε ενδιαφέρει η Χρυσή Αυγή, αλλά οι ψηφοφόροι της.
Καληνύχτα Βαγγέλη, με το συνταγματικό σου τόξο.
Καληνύχτα Αλέξη, που τους έκανες ισότιμους συνομιλητές σου.
Καληνύχτα Δένδια, υποψήφιε Δήμαρχε των Αθηνών που τους εξάρθρωσες.
Καληνύχτα Δικαιοσύνη, με το σαθρό σου κατηγορητήριο.
Καληνύχτα εισαγγελείς και ανακριτές, που εξαντλήσατε την αυστηρότητα σας στην προφυλάκιση του Λάκη Γαβαλά.
Καληνύχτα ειδήμονες φαφλατάδες των τηλεοπτικών παραθύρων.
Καληνύχτα δημοσιογράφοι ρεπόρτερ, τσαρλατάνοι της παραπληροφόρησης.
Καληνύχτα ντόπιο και ξένο κατεστημένο, που εμπιστευτήκατε ηλιθίους να ¨τελειώσουν¨ μέχρι την άνοιξη την Χρυσή Αυγή.
Καληνύχτα στους 425.990 ηθικούς αυτουργούς του δράματος, που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Καληνύχτα σε όσους ενοχλούνται από την αντίδραση του Κασιδιάρη και της Ζαρουλια και δεν καταδικάζουν την παρουσία δημοσιογράφων, σε χώρους που απαγορεύεται.
Καληνύχτα σε όλους αυτούς που απόρρητο κατηγορητήριο, μυστικές μαρτυρίες και απολογίες, τις έκαναν σαχλά σκετσάκια στην τηλεόραση.
Καληνύχτα στο κράτος που παραβιάζοντας τους νόμους έκανε σόου την μυστική μεταγωγή των κατηγορούμενων.
Καληνύχτα σε όλους εμάς, που έχουμε εθιστεί σε αυτές τις παράνομες συμπεριφορές και τις έχουμε αποδεχτεί σαν σωστές.
Καληνύχτα σε όλους εκείνους που δημιούργησαν τεράστιες προσδοκίες που γρήγορα διαψεύστηκαν.

Καληνύχτα Δημοκρατία της πλάκας.

Καληνύχτα Ελλάδα.

Και μην ξεχνάτε: Η βάρκα που πέφτει από τον καταρράκτη έχει και εμάς συνεπιβάτες. 
Χρήστος Μπουσιούτας
RAMNOUSIA


Επιλεκτικές συλλήψεις με... προοπτική εκλογών




Η δημοκρατία σε κατάσταση ομηρίας από τους... διασώστες μας

Άνοιξε, τελικά, ένα σήριαλ το οποίο θα παιχθεί τους επόμενους μήνες στις τηλεοπτικές μας οθόνες, στο Κοινοβούλιο, αλλά και στους δρόμους (κυρίως) της Αθήνας. Ένα «έργο» με σκηνοθεσία της κυβέρνησης, την επιμέλεια των ΜΜΕ και την ευγενική χορηγία της τρόικα, παρά τις άστοχες τελευταίες δηλώσεις του υπουργού κ. Δένδια, ο οποίος δήλωσε για τους δικαστικούς στους δημοσιογράφους: «Αν ζητούσαν στοιχεία θα τα είχαν» (δημιουργώντας τεράστια ερωτήματα σχετικά με την διαφανή καταχώρηση και διαχείριση πληροφοριών εκ μέρους της κυβέρνησης και την αψεγάδιαστη συνεργασία της εκτελεστικής εξουσίας με την Δικαιοσύνη)…

Όλα ξεκίνησαν με τις συλλήψεις και στη συνέχεια τις επιλεκτικές προφυλακίσεις στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής. Μέσα από ένα «σκωτσέζικο ντους» που πρόσφερε η Ελληνική Δικαιοσύνη τόσο προς τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής όσο και σε όλους όσους συγκαταλέγονται στους πολέμιους της ακροδεξιάς, αλλά και με «λογική Πόντιου Πιλάτου», η Χρυσή Αυγή απεμπλέκεται ως κόμμα από τον χαρακτηρισμό «εγκληματική οργάνωση» ενώ ο αρχηγός του κόμματος και κάποια στελέχη προφυλακίστηκαν…
Γενικότερα και για τους ελαφρά υποψιασμένους πολίτες απέναντι στους πολιτικούς, εάν χρησιμοποιηθεί ποδοσφαιρική ορολογία, όλοι «βλέπουν» πως υπάρχει κάποια «παράγκα» που στήνει βολικά αποτελέσματα και δίνει «πέτσινα» πέναλτι στο 90’… Και αυτή η άποψη των πολιτών υπάρχει, επειδή η Δικαιοσύνη έχει δείξει δείγματα υποτέλειας και συνεργασίας με το εκάστοτε κυβερνητικό καθεστώς.

Ο αρχηγός Μιχαλολιάκος στη φυλακή και ο υπαρχηγός Κασιδιάρης ελεύθερος.
Με αυτόν τον τρόπο δίνεται προοπτική πολιτικής εκμετάλλευσης από λάθη που θα κάνει ο νεαρός υπαρχηγός και αυτά θα «αποδώσουν» κάποιες διαρροές ψηφοφόρων. Ταυτόχρονα, το θέμα θα συνεχίσει να προβάλλεται όποτε καθίσταται απαραίτητο (μέσα στα πλαίσια της πολιτικής εκμετάλλευσης) για να επιτυγχάνει τα επιθυμητά επίπεδα αποπροσανατολισμού από φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής και οικονομική τραγικής πραγματικότητας της χώρας.

Η περίπτωση του Κασιδιάρη, όμως, θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση. Αφού είναι νεαρός και άπειρος και αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα οργισμένος και εκ των πραγμάτων επικίνδυνος. Εάν όμως κατορθώσει να «δαμάσει» το θυμικό του και να λειτουργήσει με την λογική του, τότε ίσως να δημιουργήσει ιδιαίτερα δυσάρεστες πολιτικές εκπλήξεις και πιθανότατα πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμες. Στην περίπτωση, όμως, που ο θυμός του επιβληθεί στις ενέργειές του, τότε ίσως να κάνει κάποιο «στραβοπάτημα» που η «επιτηδευμένη» κρατική αντιμετώπισή του θα κυλήσει την χώρα στο –ίσως- επιδιωκόμενο από την κυβέρνηση χάος…, που θα δώσει την δυνατότητα αύξησης των αστυνομικών μέτρων, περιστολής των πολιτικών δικαιωμάτων και μίας μεταβολής της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης στην χώρα, η οποία θα αγγίξει ενδεχομένως τα όρια της πολιτειακής ανωμαλίας.

Το εκτυλισσόμενο σενάριο προβλέπει μία άτυπη πολιτική ομηρεία και την δημιουργία πλήθους «στοιχείων» και «επιχειρημάτων» τα οποία θα εμφανίζονται μέσω των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ είτε λόγω εξελίξεων είτε ως εκ θαύματος μέχρι τις επόμενες εκλογές(όποτε αυτές γίνουν και εάν γίνουν, γιατί ο απρόβλεπτος παράγοντας ή κάποιες «επιτακτικές εθνικές ανάγκες» μπορεί να αναβάλουν και τις εκλογές έως ότου η πολιτική και οικονομική κατάσταση στην χώρα εξομαλυνθεί). Κομβικό σημείο, της ό,ποιας εφαρμοζόμενης ή επιτηδευμένα εμφανιζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εισροή ψηφοφόρων προς τα συστημικά – κυβερνητικά κόμματα εξουσίας (τα οποία φέρουν ακέραιη την ευθύνη των όσων συμβαίνουν σήμερα στη χώρα). Μάλιστα, λίγες ημέρες προ των εκλογών ενδέχεται να βρεθούμε και μπροστά σε μία ακόμη δικαστική εξέλιξη, η οποία μέσω Αρείου Πάγου (μετά από κάποια ένσταση για τη νομιμότητα της Χρυσής Αυγής) θα απαγορεύσει την κάθοδο σε εκλογές το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου, με την ελπίδα απορρόφησης των ψηφοφόρων του από κάποιο άλλο, περισσότερο συνεργαζόμενο κομματικό σχηματισμό (όπως του ΛΑ.Ο.Σ. του κ. Καρατζαφέρη, που επανήλθε στην πολιτική σκηνή, έτοιμος να σκυλεύσει –μαζί με τους υπόλοιπους- εκείνους τους ψηφοφόρους που θέλουν να τιμωρήσουν το παρόν πολιτικό σύστημα).


Επειδή όμως το συγκεκριμένο «έργο» με τη Χρυσή Αυγή ενδέχεται να κουράσει τους πολίτες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξ Αμερικής φρόντισε να μας ειδοποιήσει για τα… "προσεχώς" και για την πλήρη λειτουργία του πολιτικού θεάματος που έρχεται, με μοναδικό σκοπό να μην ασχοληθούμε με τα απολύτως καταστροφικά νομοσχέδια της μνημονιακής κυβέρνησής του. Έτσι, περιχαρής ο φερόμενος ως πρωθυπουργός δήλωσε πως «εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο, η "ακραία αντιπολίτευση" ("extreme opposition") που μιλάει για έξοδο από τo ΝΑΤΟ, το ευρώ και την ΕΕ». Και για όσους δεν κατάλαβαν, το πογκρόμ συλλήψεων θα συνεχισθεί με την αριστερή πτέρυγα του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τις φρέσκες εντολές – συστάσεις - συμβουλές του… «Χόλιγουντ». Σύμφωνα με την πολιτική τοποθέτηση του κ. Σαμαρά, κάποιοι από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ (και των συνιστωσών του) ίσως θα πρέπει να αρχίσουν να ετοιμάζουν τις… απολογίες τους.

Ο χειμώνας που έρχεται αναμένεται να δώσει πολλά «νέα στοιχεία» για το μέτωπο των αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων, ακόμη περισσότερες «ανακαλύψεις» για πολιτικές δυνάμεις που ροκανίζουν την δύναμη της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και γενικότερα θα έχει πολλές και μεγάλες εκπλήξεις, με μοναδικό στόχο τον αποπροσανατολισμό από τα μείζονα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών, που θα οδηγούνται νόμιμα (σύμφωνα με τα νομοθετικά εκτρώματα που ψηφίζουν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης) στην απόλυτη εξαθλίωση.

Ο αφελής πολίτης και παρατηρητής των εξελίξεων, δίκαια αναρωτιέται: «Και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;»
Η απάντηση βρίσκεται στην κατακόρυφη άνοδο της Χρυσής Αυγής, η οποία τοποθετείται (από δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύθηκαν) στη δεύτερη θέση μετά το ΣΥΡΙΖΑ, και στην πρώτη θέση στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το δεύτερο αυτό δημοσκοπικό στοιχείο αποτελεί κόλαφο τόσο για τους συγκυβερνώντες (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) όσο και για το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι άγνωστο το πώς θα αντιμετωπιστεί μία απόφαση του Δήμου Αθηναίων (και άλλων δήμων του Λεκανοπεδίου) η οποία θα απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των λαθρομεταναστών… Και στο αναπάντητο ερώτημα πως θα μπορέσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει μία τέτοια εξέλιξη, επιλέχθηκε η δημιουργία μίας μακράς παράστασης με σκοπό την απομάκρυνση μίας τέτοιας εξέλιξης…

Έχουν άραγε αναρωτηθεί οι (αν)εγκέφαλοι της κυβέρνησης και οι ευγενικοί χορηγοί του θεάτρου του παραλόγου τι θα φέρουν όλα αυτά, πέρα από την επιβολή ενός καθεστώτος τρομοκρατίας και μιας προφανούς (αλλά και πρωτοφανούς) επίδειξης κρατικής ισχύος; 
Γνωρίζουμε ήδη ότι το Σύνταγμα της χώρας υφίσταται μόνο ως λέξη και πως το πολίτευμα έχει καταλυθεί, ενώ πολιτικές μαριονέτες καλοπληρωμένες και φρουρούμενες υπογράφουν σε καθημερινή βάση την υποδούλωση της χώρας και εργάζονται με μοναδικό γνώμονα την με κάθε τρόπο και μέσο διατήρησή τους στην εξουσία που –γνωρίζουν πολύ καλά- δεν δικαιούνται να ασκούν.
Από τα όσα συμβαίνουν με τον "δημοκρατικό μανδύα" του "συνταγματικού τόξου" δημιουργείται μία σαφής εντύπωση πως οι κυβερνώντες επιδιώκουν την πόλωση, η οποία θα φέρει την σύγκρουση των "άκρων" και το αποτέλεσμα θα είναι ένα χάος. Αυτό το χάος μπορεί να είναι απόλυτα διαχειρίσιμο(μέσω των ΜΜΕ) από την κυβέρνηση, αφού θα εμφανιστεί ως "ήπια και λογική δύναμη", ενώ ταυτόχρονα θα εκμεταλλευθεί στον μέγιστο βαθμό την "περίσταση" περνώντας αυταρχικά μέτρα κατά της κοινωνίας, στο όνομα της... προστασίας των πολιτών και μεταφέροντας ταυτόχρονα τις ευθύνες της καταστροφής  

Οι πολίτες, από την πλευρά τους, ευρισκόμενοι σε μία κατάσταση συνεχούς και ανηλεούς βομβαρδισμού, δεν προλαβαίνουν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος των συμβαινόντων και επηρεαζόμενοι από τα κυβερνητικά μέσα προπαγάνδας και άσκησης ψυχολογικής βίας αδυνατούν να οργανωθούν και να αντιδράσουν.

Η χώρα βυθίζεται, το «καράβι» απέχει ελάχιστα από τα βράχια και την ολοκληρωτική καταστροφή και οι «καπετάνιοι» ετοιμάζονται να πουλήσουν τα παλιοσίδερα που θα απομείνουν από το ναυάγιο, του οποίου την αποκλειστική ευθύνη φέρουν.
Η απόγνωση και η κατάθλιψη είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν και που -δυστυχώς- συνοδεύονται από μία ταυτόχρονη απελπισία και οργή. Αυτά είναι συστατικά μίας κοινωνικής βόμβας, που εάν εκραγεί δεν θα υπάρξει χρόνος ούτε για «ελικόπτερα»…
Το καταλαβαίνουν, άραγε, αυτό οι μαριονέτες που προσποιούνται ότι κυβερνούν;

ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ






Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter: @egerssi

Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουμε την απόλυτη “ευαισθησία” και την άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης απέναντι στην “εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής”. Συλλήψεις και δημόσια διαπόμπευση εκλεγμένων Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου χωρίς καν να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο. Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση Σαμαρά με εκβιαστικά διλλήματα προτρέπει την “Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη” να προφυλακίσει τους εν λόγω Βουλευτές. Ασκεί ωμή παρέμβαση στο έργο των “Ανεξάρτητων Δικαστών”. Αυτή την “ευαισθησία” και την άμεση δράση δεν την επέδειξε ποτέ καμιά κυβέρνηση και κανένας Δικαστικός Λειτουργός κατά της “εγκληματικής Οργάνωσης” του ΠΑΣΟΚ. Όταν ο πρώην Βουλευτής Επικρατείας και Ταμίας του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Τσουκάτος το 2008  αποδέχτηκε πως είχαν κατατεθεί ένα εκατομμύρια γερμανικά μάρκα σε λογαριασμό του από την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, και στη συνέχεια αυτά τα χρήματα μπήκαν σταδιακά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ! Όταν ο πρώην Βουλευτής και Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών του κινήματος, Τάσος Μαντέλης,  παραδεχόταν κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της Siemens, πως εισέπραξε χορηγία από τηSiemens, 200 χιλ. γερμανικά μάρκα, για προεκλογική του ενίσχυση και στη συνέχεια άλλες 250 χιλ. γερμανικά μάρκα. Σήμερα εξ άλλου, η διαλεύκανση του μεγαλύτερου μεταπολεμικού σκανδάλου της Siemens  καρκινοβατεί, από τη στιγμή που έχουν παρέλθει τέσσερα περίπου χρόνια από την ημέρα που απαγγέλθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες κατά διευθυντικών στελεχών της Siemens και αυτοί βρίσκονται στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης, απολαμβάνοντας την ελευθερία τους, μέσω αδράς εγγυήσεως που κατέβαλαν.
Ωστόσο, γνωρίζουμε πως η Δικαιοσύνη είναι «τυφλή», είναι όμως Ανεξάρτητη; Δέχεται πολιτικές παρεμβάσεις και εκβιαστικά διλλήματα από το εκάστοτε κυβερνόν κόμμα;     
Το άρθρο 90 του Συντάγματος της Ελλάδος, μεταξύ των άλλων αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά: «…Οι προαγωγές στις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενεργούνται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, με επιλογή μεταξύ των μελών του αντίστοιχου ανώτατου δικαστηρίου, όπως νόμος ορίζει. Η προαγωγή στη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενεργείται με όμοιο διάταγμα, με επιλογή μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου και των αντεισαγγελέων το. Η προαγωγή στη θέση του γενικού επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενεργείται με όμοιο διάταγμα με επιλογή μεταξύ των μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της αντίστοιχης Γενικής Επιτροπής. Η προαγωγή στις θέσεις….».
Από το παραπάνω άρθρο του Συντάγματος αντιλαμβανόμαστε πως η Δικαιοσύνη δεν είναι Ανεξάρτητη και πολλές φορές δεν είναι και Αδέκαστη. Είναι μήπως συμπέρασμα του υπογράφοντος; Όχι βέβαια! Είναι και συμπέρασμα του Σημερινού Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αντώνη Σαμαρά και του κόμματος της ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα: O Αντώνης Σαμαράς, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, όταν ηγείτο του αντιμνημονιακού αγώνα, είχε συστήσει “επιτροπή αναθεωρήσεως του Συντάγματος” με επικεφαλής τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μετά από μήνες επεξεργασίας του υπάρχοντος Συντάγματος, η εν λόγω επιτροπή κατέθεσε πόρισμα που περιελάμβανε 31 διορθωτικά σημεία του Συντάγματος. Το 22ο από αυτά τα σημεία ανέφερε: «Αναθεώρηση του άρθρου 90, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του περιορισμού της διακριτικής ευχέρειας της Εκτελεστικής Εξουσίας ως προς την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης».
Άρα συνεπάγεται πως σύσσωμη η ΝΔ παραδέχεται πως η Δικαιοσύνη δεν είναι Ανεξάρτητη και γι΄ αυτόν τον λόγο πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 90 του Συντάγματος. Να σημειωθεί πως η παρούσα Βουλή είναι Αναθεωρητική και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα το έχουν συνειδητά ξεχάσει.
Άλλωστε, στην αναγκαιότητα μιας Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, είχε αναφερθεί ο σημερινός Πρωθυπουργός, τότε ως αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την ομιλία του στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2011: «Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές…Όμως, η πιο σημαντική-προϋπόθεση και επιστέγασμα όλων όσων θα ακούσετε, είναι η μεγάλη αναθεώρηση του Συντάγματος. Για να γίνουν οι θεσμοί πιο λειτουργικοί, η χώρα πιο ανταγωνιστική και ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής. Είναι αυτή η κεντρική ιδέα της σαρωτικής συνταγματικής αναθεώρησης 31 σημείων, που προτείνει η παράταξή μας»Και σε άλλο σημείο είχε γίνει περισσότερο συγκεκριμένος: «Η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη θα έχει ως επιδίωξη…οι δικαστές να είναι επαρκείς σε αριθμό, θα αποφασίζουν ελεύθεροι από σκοπιμότητες, πιέσεις , επιρροές…Θα αλλάξει ο τρόπος ανάδειξης ηγεσίας των Ανωτάτων δικαστηρίων, με τη συμμετοχή των ίδιων των δικαστικών, ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας».
Από τα παραπάνω εξάγουμε πως ο κ. Σαμαράς αναγνωρίζει πως υπάρχει ομφάλιος λώρος μεταξύ Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας! Δηλαδή δεν είναι Ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη; Δέχεται πιέσεις και επιρροές εξυπηρετώντας σκοπιμότητες; Παραδείγματος χάριν, σαν αυτές των τελευταίων γεγονότων, όπου ο Υπουργός Δημόσιας Τάξεως (Δένδιας) και ο Υπουργός Δικαιοσύνης (Αθανασίου, πρώην Πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων) άσκησαν ωμή και ιταμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, τρομοκρατώντας τους δικαστές; Σαν αυτή που άσκησε ο ίδιος προσωπικά, ξεχνώντας τις εξαγγελίες τις δικές του αλλά και του κόμματός του για μια Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;
Μήπως, ο κ. Σαμαράς έχει εξαντλήσει στο θέμα του κόμματος της “Χρυσής Αυγής” την “υπέρμετρη ευαισθησία του” στην “απονομή Δικαιοσύνης” και δεν του περισσεύει άλλη, προκειμένου να ασχοληθεί με το πολύκροτο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της Siemens; Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ δεν τραβάτε το αυτί του Υπουργού σας Αθανασίου για αυτή την κωλυσιεργία του; Ποια είναι αυτή η αόρατη δύναμη που σας επιβάλει να μην το κάνετε αυτό; Εσείς, ο “αδέκαστος” Πρωθυπουργός του “Δημοκρατικού και Συνταγματικού τόξου”, έχετε αντίληψη δυο μέτρων και δυο σταθμών περί του δικαίου αίσθημα;
Δυστυχώς, κ. Σαμαρά, τελικά για ένα πράγμα μας έχετε πείσει. Πως εξυπηρετείτε πειθήνια τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων μας. Εκείνων δηλαδή, που πολύ σύντομα θα επιβάλλουν σε καίρια Υπουργεία γερμανούς πολιτικούς ή τεχνοκράτες, προκειμένου να υλοποιήσουν απόλυτα τις δεσμεύσεις της χώρας, που είναι η ολοσχερής υποθήκευση των εδαφών της και κατά συνέπεια η αρπαγή όλου του ορυκτού μας πλούτου. Που θα ορίσουν ξένο τεχνοκράτη ως διοικητή στην ΤτΕ (Τράπεζα της Ελλάδος), προκειμένου να μην έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε ως χώρα σε Εθνικό νόμισμα, εάν και εφ΄ όσον τούτο καταστεί αναγκαίο.
Κε Σαμαρά, αποδεικνύεστε ως ο χειρότερος Πρωθυπουργός της Ελληνικής Ιστορίας. Κανένας πριν από εσάς δεν έκανε ως Πρωθυπουργός τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που διακήρυττε ως αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γνωρίζω πως είστε δυστυχισμένος με την θλίψη και τη δυστυχία που έχετε δημιουργήσει σε έναν περήφανο λαό, αλλά δυστυχώς οι αδυναμίες του χαρακτήρα σας δεν σας επιτρέπει να οδηγηθείτε στην έσχατη λύση, σ΄ αυτήν που οδηγήσατε εσείς χιλιάδες συνέλληνες! 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2gv3CuT8h

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ (Ε.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑ : Την Δευτέρα 7/10/2013 και ώρα 17:30 (17:00 προσέλευση) καλούνται να προσέλθουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές για την προπόνηση της ομάδας ΝΕΩΝ. )

Σε περίπτωση απουσίας για οποιονδήποτε λόγο να ενημερώσετε τηλεφωνικός μια μέρα νωρίτερα τον 
προπονητή Κο Ιωάννη Μυστακίδη στο 
τηλέφωνο  κιν. 6947627333.



1
ΑΓΓΕΛΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Π/Δ
2
ΑΓΓΕΛΟΥ ΗΛΙΑΣ   Π./Δ.
3
ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ  Π/Α
4
ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ  Π./Α.
5
ΣΤΟΥΜΠΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ  
6
ΚΟΥΚΟΔHΜΟΣ ΝΙΚΟΣ   Π./Δ.
7
ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  Π/Δ
8
ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ ΘΩΜΑΣ Π/Δ
9
ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ  Π/.Δ.
10
ΛΙΠΙΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ Π/Δ
11
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ  Π./Δ.
12
ΔΑΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Π/Δ
13
ΓΚΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π/Δ
14
ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  Π./Δ.
15
ΡΟΥΜΠΙΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Π/Δ
16
ΜΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ  Π/Δ
17
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ   Π/Δ
18
ΚΥΠΑΡΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Π/Δ.Α
19
ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
20
ΠΙΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  Π/.Δ.
21
ΚΑΤΤΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π/Δ
22
ΦΩΚΑΙΔΗΣ ΘΑΝΟΣ  Π./Δ.
23
ΜΕΛΙΚΙΑΝ ΝΙΚΟΣ  Π/Δ.
24
ΚΟΥΖΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π/Δ
25
ΜΠΛΑΤΖΙΟΤΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Π/Δ
 

Αυτό το χώμα δεν είναι δικό τους! Είναι δικό μας!



Έγινε το φονικό σαν να το περίμεναν από καιρό. Ως να είχαν έτοιμες τις ρίμες, τη προπαγάνδα, το"πολιτικό σχεδιασμό"τους.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, έτρεξε από την πρώτη ώρα, από κανάλι σε κανάλι να δώσει τη γραμμή σε βουλευτές και δημοσιογραφικά συγκροτήματα, πριν στεγνώσει το αίμα, όταν η "κοινη γνώμη" ήταν ακόμη στο Πανικό της μουδιασμένη.

Μη ξεχνάτε, μας έλεγε, εγω είμαι το κράτος, εγώ είμαι η δικαιοσύνη, έγω είμαι απέναντι στο φονικό, όποιος δεν είναι μαζί μας είναι το άλλο άκρο.
Ολα τα Αποχαυνωκάναλα πούλησαν το Κουτόχορτο, άλλη μια βδομάδα βγήκε με πουλώντας προστασία, στο τίμιο Μεροκαματιάρη εδώ στη Νίκαια, στο Κορυδαλλό, στη Σαλαμίνα που κάθε μέρα αγωνίζεται να καλύψει τις ρεμούλες, τις βαλίτσες και τα λαμπουτέν της κάθε Μαντάμ Ορτάνς γυναίκας υπουργού της τελευταίας 35ετίας.
Πλήρωσε λίγο ακόμη, ένα ακόμη χαράτσι, μια ακόμη τρύπα, εκεί να... εκεί το 2004 χρειαζόμασταν "αθλητικούς χώρους", όχι για τους Αγώνες, για τον Εργολάβο και τον Υπουργό, λίγο... λίγο ακόμη και θα βγούμε από το τούνελ. Θα "σωθούμε" σε πρώτο πληθυντικό, αλλά όχι εσύ βέβαια, το χρέος θα αποπληρωθεί το 2057μ.Χ. (πραγματι!), αλλά εσύ - παίζει υποβλητική μουσική των 8:00 - εσύ να στρέξεις να βοηθήσεις, βάλε πλάτη, βάλε το σπίτι σου στο πλειστηριασμό, δώσε 25 € στο Νοσοκομείο για να πεθάνεις αξιοπρεπώς σε ράντζο, άντι στην είσοδο δίπλα στα σκουπίδια, ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν λεφτά για χειρουργία κι αναλώσιμα, τα δώσαμε στην ανακεφαλαιοποίηση για το καλό μας, πάλι σε πρώτο πληθυντικό.
Αλλά μη μιλάς γιατί εμείς είμαστε το Κράτος, δεν έχεις άλλους, ή εμείς ή οι Μπράβοι με την λεπιδα και το χάος.
Τους ακούω κι απορώ πως ζούσαν άνθρωποι σε αυτό τον τόπο εδώ και 3.000χρόνια χωρίς τη πλέμπα του ΠαΣοΚ, χώρις κιτρινοφυλλάδες, χωρίς θανατέμπορους εκδότες, χωρίς Κανάλια Εργολάβων, χωρίς διορισμένους κηφήνες, χωρίς Τραπεζίτες Νταβατζίδες, χωρίς Υπουργούς λαμόγια, συγγνώμη το τελευταίο μου ξέφυγε, ο Ακης το έκανε μόνος του.
Δεν θα τους χαρίσω τη χώρα μου. Δεν είναι αυτοί η Ελλάδα. Δεν είναι Ελλάδα το 5% των "politicaly correct" που με μισθούς μισού εκατομμυρίου, δακρύζουν για τα παιδιά που σιτίζουνται από την Πρόνοια.
Δεν θα χαρίσω καμία σημαία στον φασίστα που τη κρατάει για να κάνει ροπαλο το Ιστίο, από πολύ σεβασμό "στο πανί" ίσως.
Δεν θα χαρίζω τη δικαιοσύνη στον Εισαγγελέα που κοιμόταν όταν πέταγε ο Χριστοφοράκος, που έπαιζε πασιέντζα όταν ταξίδευε ο Καραβέλας, που ήταν στο Κολωνάκι όταν κατέρρεε το Χρηματιστήριο και βρήκε χρόνο μόνο για να εισβάλει στα σπίτια πολιτών στις Σκουρίες με Εντολή Σαμαρα.
Δεν θα χαρίσω τον ορισμό της Δημοκρατίας, στο πιο αποτυχημένο Υπουργό της μεταπολίτευσης, να μου λέει μαζί τα φάγαμε όταν αυτός ήταν 32 χρόνια βουλευτής, επείδη έκανε το κατόρθωμα να είναι εξόριστος στο...Παρίσι !
Δεν θα χαρίσω την Υγεία μου σε ένα τηλεβιβλιωπώλη, που θέλει να πληρώσω εγώ τα 25€ που έφαγαν οι Τράπεζες με το PSI. Που αντί, προστατεύοντας το Δημόσιο Συμφέρον, καθήκον ενός Υπουργού, να στείλει στον Εισαγγελέα όσους έβαλαν χέρι στα αποθεματικά των Ταμείων και Νοσοκομείων, να συμπεριφέρεται λες και τα λεφτά τα πήραν οι Νεφελίμ και οι επισκέπτες από τον Αστερισμό του Α' Κενταύρου.
Δεν θα χαρίσω το Πιστεύω μου, σε κανέναν Αρχιεπίσκοπο που επι 4 χρόνια περιφέρει τη μίτρα από υπουργικό σε υπουργικό κάνοντας Real Estate, όταν ο κόσμος πεινάει, ψυχικά και σωματικά. Ο δικός μου Χριστός μπήκε με φραγγέλιο στο Ναο του Σολομώντα "ποιήσας φραγέλλιον ἐκ σχοινίων πάντας " ΙΩΑΝΝΟΥ 2:15
Δεν θα χαρίσω την αξιοκρατία, τον πολιτισμό, την Παιδεία, την άμυνα της χώρα στους πιο εξόφθαλμους εκπροσώπους του life style νεποτισμού .
Βολεύει η συλλογική ευθύνη ότι όλοι τα φάγαμε, λες και δεν υπήρχε η Γενια των G700, τό 2000 τους έλεγαν αποτυχημένους που δεν ήταν σαν τα λαμόγια που έβαζαν το χέρι στο μέλι και κυκλοφορούσαν με Καγίε κι αφασική πλατινέ Ξανθία, τα πρότυπα του Εκσυγχρονισμού. Τώρα είναι κι αυτοί συνένοχοι, ίσως γιατί δεν πήραν τα βουνα...ίσως.
Αυτό το χώμα ανήκει στους Ανθρώπους που το δουλεύουν,
στους Ανθρώπους που το πληρώνουν με τον ιδρώτα τους,
στους Ανθρώπους που κάποιοι τους βάζουν στο ζύγι με "εισοδηματικά κριτήρια" και "τεκμαρτά εισοδήματα" για να εισπράξουν ένα "Alles Gut" από τον Νεοφιλελεύθερο Γερμαναρά,
στους Ανθρώπους που αυτόχειρες από Τιμή ή φονευμένοι από τους Μπράβους , τιμούν αυτό το χώμα.
Αυγερινός Χατζηχρυσός 
twitter @avgerinosx

Μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις…


Ο Μάκης Βορίδης, στην τρέχουσα περίοδο, έχει αναλάβει από το κόμμα του το καθήκον να αντιμετωπίσει δημόσια και στη Βουλή «την υπόθεση Χρυσή Αυγή». Θα λέγαμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκανε λάθος στην επιλογή του Μάκη Βορίδη, γιατί είναι ο ¨κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση¨.
Ωστόσο, όσο και αν πολιτικά είναι ενδιαφέρον να διερευνήσει κανείς το παρελθόν του Μάκη Βορίδη, ως ΕΠΕΝίτη και ροπαλοφόρου, στοιχείο το οποίο τον καθιστά τον πιο κατάλληλο για να σταθεί απέναντι στη Χρυσή Αυγή, το πιο σημαντικό είναι να σταθούμε στα όσα εκφράζει, τώρα, δημόσια, που απηχούν όχι μόνο τις προσωπικές του απόψεις, αλλά αφορούν την κυρίαρχη τάση στο κόμμα του και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.
Σε εκπομπή του Real.fm, αποκαλύψε την κατεύθυνση που σκέφτεται να κινηθεί η κυβέρνηση από εδώ και πέρα, με πρόσχημα τα όσα συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, στην αντιμετώπιση κομμάτων, πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Ο Μάκης Βορίδης, αφού ξεκαθάρισε ότι «το ζήτημά μας δεν είναι καθόλου νομικό το ζήτημά μας είναι πολιτικό», πρόσθεσε ότι «υπάρχουν οι νομικές δυνατότητες να κάνει ό, τι κρίνει σκοπιμότερο η κυβέρνηση (….) ό, τι νομίζει ότι θέλει να κάνει η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει (….) έχει τη νομική δυνατότητα, δεν έχει συνταγματικό πρόβλημα».
Ο τρόπος που εκφράζεται, πρέπει να ομολογήσουμε, «βγάζει» τον εκ πολιτικής καταγωγής αυταρχισμό του, αυτόν του ΕΠΕΝίτικου παρελθόντος του, και προμηνύει τον αυταρχισμό του μέλλοντος, καλύτερα του άμεσου μέλλοντος.
Όλα τα παραπάνω, που είπε, σημαίνουν ότι το υπάρχον νομικό και συνταγματικό πλαίσιο με βάση την κυρίαρχη διασταλτική ερμηνεία, που δίνει η κυβέρνηση, και με βάση, επίσης, και τις υπάρχουσες νομικές «τρύπες», είναι αρκετό για αυτήν να χαρακτηρίσει ως εγκληματική οργάνωση όποιο κόμμα, όποια πολιτική και συνδικαλιστική οργάνωση επιθυμεί.
Τα παρακάτω, που πρόσθεσε ο Μάκης Βορίδης, όμως, είναι ακόμη πιο σημαντικά. Όταν του επισημάνθηκε ότι όλα στα όσα αναφέρθηκε αφορούν στο «ένα άκρο», που μπορούν να φτάσουν μέχρι και να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, αλλά θα μπορούσαν να αφορούν και στο «άλλο άκρο», η απάντηση ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική: «αφορά όποιον συγκροτεί εγκληματική οργάνωση για να τελεί κακουργήματα ή πλημμελήματα είτε υπό το μανδύα της πολιτικής οργάνωσης ή πολιτικού κόμματος είτε υπό το μανδύα της μαφίας ή της Τζιχάντ ή οτιδήποτε άλλο»!!!
Στο μεταξύ, το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ παρουσιάζει τον Αντώνη Σαμαρά μιλώντας στο Peterson Institute for International Economics, να ισχυρίζεται ότι: «συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να οδηγηθεί στη φυλακή» προσθέτοντας ότι «αν θέλουμε να νικήσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό δεν μπορούμε να είμαστε εμείς λαϊκιστές και εξτρεμιστές».
Σημειώνουμε ότι στο κείμενο που διανεμήθηκε εκ των υστέρων με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά δεν υπάρχει καμία αναφορά για τη συγκεκριμένη φράση που δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.
Καταγράφουμε, παραπέρα, το γεγονός ότι επίσημη διάψευση ότι ειπώθηκαν τα όσα τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ αναφέρουν δεν υπήρξε,  επισημαίνουμε δε ότι με  βάση τα παραπάνω δημοσιογραφικά ρεπορτάζ έγινε και ο σχετικός «ντόρος» για το κατά πόσο το σχετικό κατηγορητήριο ενάντια στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής ήταν «δεμένο», ώστε αντί να τους οδηγήσει σε προφυλάκιση, μερικοί από αυτούς, να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Ωστόσο, όμως, ο Αντώνης Σαμαράς, ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, μέσα από τα επίσημα διανεμηθέντα κείμενα και βίντεο, αποκάλυψε και τις πραγματικές του προθέσεις που δεν αμφισβητούνται πλέον με τίποτα.
Σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο από την παρέμβαση και τις απαντήσεις, που έδωσε σε σχετικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν, ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε τα παρακάτω: «Με τις πολιτικές μας η ανεργία θα μειωθεί. Η πολιτική πόλωση θα μειωθεί. Έχουμε αφενός την περίπτωση της «Χρυσής Αυγής» και αφετέρου μιαακραία αντιπολίτευση, που λέει ότι πρέπει να βγούμε από το ΝΑΤΟ, από το ευρώ, από την Ευρώπη. Αυτό θα ήταν πολύ επιζήμιο για την ελληνική υπόθεση»!!!
Όπως γίνεται κατανοητό η συσχέτιση της Χρυσής Αυγής  με την «ακραία αντιπολίτευση» έγινε απολύτως συνειδητά από τον Αντώνη Σαμαρά και είναι η με διαφορετικά λόγια συνέχεια της θεωρίας των δύο άκρων.
Η θέση αυτή του Αντώνη Σαμαρά προφανώς περιλαμβάνει και κόμματα, που δεν έχουν ως επίσημη θέση την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, αλλά τελούν, για αντιπολιτευτικούς  λόγους, κάτω από την κατηγορία του Αντώνη Σαμαρά ότι με την πολιτική τους θα οδηγήσουν τη χώρα μας εκτός ευρώ και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν αυτά διαβεβαιώνουν ότι η πολιτική τους είναι η ακριβώς αντίθετη. Και πράγματι είναι.
Με ορισμένες προϋποθέσεις αφορά ακόμη και το Κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που αμφισβητεί τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και έχει διατυπώσει την άποψη ότι «η Ελλάδα δεν μπήκε σε αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είναι σήμερα», δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση των μνημονίων.
Εάν δε σήμερα ζούσαν οι Κωνσταντίνος Καραμανλής, που έβγαλε τη χώρα μας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, και ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ήταν ενάντια στην ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, έστω και εάν δεν υλοποίησε ποτέ αυτή τη θέση του, και εάν ως αντιπολίτευση ήταν το ΠΑΣΟΚ της αρχικής περιόδου της Μεταπολίτευσης προφανώς θα συγκαταλέγονταν στις δυνάμεις της «ακραίας αντιπολίτευσης»!!!
Αποκαλύπτεται τώρα το πόσο τεχνητά προσαρμοσμένη είναι η θεωρία των δύο άκρων για να εξυπηρετήσει τις πολιτικές ανάγκες της κυβέρνησης. Παράλληλα, όμως αποκαλύπτεται και το πόσο επικίνδυνη είναι για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, που δεν υπακούει σε κανένα δημοκρατικό περιορισμό, ώστε με τέτοια ευκολία να εξομοιώνει τη Χρυσή Αυγή με κόμματα της Αντιπολίτευσης, που είτε υποστηρίζουν την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε κατηγορούνται σκόπιμα, για αντιπολιτευτικούς λόγους της συγκυρίας για το ίδιο πράγμα.
Είναι φανερό ότι, όταν γίνεται αυτή η συσχέτιση μεταξύ της Χρυσής Αυγής και της «ακραίας αντιπολίτευσης» (διατύπωση για να καλύπτει και τους άμεσους αντιπολιτευτικούς στόχους της κυβέρνησης ως προς το ΣΥΡΙΖΑ), λίγο απέχει από το να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο, που αντιμετωπίζεται η Χρυσή Αυγή, κόμματα, πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, το ίδιο το εργατικό κίνημα, που διατυπώνουν και παλεύουν με ανάλογα αιτήματα.
Και αφού ο Αντώνης Σαμαράς πλασάρει και χρησιμοποιεί, ως διαπραγματευτικό όπλο, τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Χρυσή Αυγή και στην «ακραία αντιπολίτευση» στους υπερατλαντικούς συμμάχους για να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα – στο πλαίσιο του άξονα ΗΠΑ, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ – προκειμένου να   δημιουργήσει το επενδυτικό έδαφος, που θα επιτρέψει την προσέλκυση των επενδύσεων που επιδιώκει, λίγο, επίσης, απέχει από το να κρέμεται η ίδια απειλή πάνω από τα κόμματα, τις πολιτικές οργανώσεις και το εργατικό κίνημα, που επιφυλάσσει για τη Χρυσή Αυγή και να του χρησιμεύει ως επιχείρημα για την πολυδιαφημισμένη σταθερότητα.
Τώρα βλέπουμε, πλέον, το πώς «δένει» η επιχειρηματολογία του Μάκη Βορίδη με την αντίστοιχη επιχειρηματολογία του Αντώνη Σαμαρά. Πρόκειται για την επίσημη πολιτική της κυβέρνησης, που αναδεικνύει και την εξάντληση της αστικής επιχειρηματολογίας, γεγονός που την υποχρεώνει να καταφεύγει να παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με ανιστόρητα και αντιδραστικά προπαγανδιστικά κατασκευάσματα.  Νομίζουμε, σ’ αυτό το σημείο, ότι μπορούμε να πούμε το πώς εξελίσσεται η γενικότερη κατάσταση στη χώρα μας.
Η κυβέρνηση, με απόλυτη συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να δρομολογήσει και να εφαρμόσει μια επικίνδυνη και αυταρχική πολιτική, που αποσπά και τα συγχαρητήρια των υπερατλαντικών συμμάχων και των εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξιοποιώντας την πραγματικά εγκληματική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εφαρμόσει την ακόμα πιο αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης.
Το έδαφος, όμως, για την εφαρμογή μιας τέτοιας αυταρχικής πολιτικής δεν το καλλιεργεί μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει μια οικονομική πολιτική που από μόνη της έχει αντιλαϊκό χαρακτήρα. Η εφαρμογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής ασφαλώς και συνοδεύεται από τον αυταρχισμό και την καταστολή. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι παράγοντες που συντείνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, που διασταυρώνονται πάνω στο έδαφος αυτής της πολιτικής.
Η αστική τάξη της χώρας μας είναι διασπασμένη ως προς την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί. Η διάσπαση αυτή αφορά στις διεθνείς συμμαχίες και τους αντίστοιχους προσανατολισμούς της χώρας. Αν ο προνομιακός σύμμαχος θα είναι οι ΗΠΑ ή η Γερμανία ή ακόμη και αν πρέπει να υπάρξει, ενδεχομένως, και τρίτος εταίρος που θα προσανατολιστεί η χώρα, π.χ. η Ρωσία. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, ότι θα διαταραχτεί η ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η αστική τάξη, επίσης, είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, ως προς τις πολιτικές δυνάμεις, που θα αναλάβουν να βγάλουν τη χώρα από την οικονομική κρίση.
Η Νέα Δημοκρατία, ο κύριος πυλώνας αυτής της πολιτικής που εφαρμόζεται, κινδυνεύει να φθαρεί, να ακολουθήσει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Η αστική τάξη δεν έχει αποσύρει ακόμη την εμπιστοσύνη της από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά το γεγονός της φθοράς της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να την αφήνει αδιάφορη με δεδομένο ότι επηρεάζει τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποσπάσει ακόμη την εμπιστοσύνη της αστικής τάξης ότι μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος εταίρος σε ένα νέο δικομματισμό, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει όλα εκείνα τα αναγκαία βήματα προκειμένου να διαβεβαιώσει την αστική τάξη ότι δεν κινδυνεύει. Και η αστική τάξη από την πλευρά της έχει δρομολογήσει μια πορεία προσέγγισης προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που η αστική τάξη δεν τον εμπιστεύεται ακόμη. Η εσωτερική σύνθεση των δυνάμεών του, που ένα τμήμα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αμφισβητεί την πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο δεύτερος είναι η κοινωνική σύνθεση του κόσμου που τον ακολουθεί, που είναι εργαζόμενοι και μικροαστικά στρώματα, καταστραμμένα στην πλειοψηφία τους, που θίγονται άμεσα από τη μνημονιακή πολιτική.
Αυτό το γεγονός καθιστά το ΣΥΡΙΖΑ ευάλωτο ως προς τη συνέχιση μιας οικονομικής πολιτικής για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης, που θα υπαγορεύεται από τους ιθύνοντες κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί δεν είναι πλέον τόσο εύκολο για το ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβίσει τις λαϊκές μάζες που τον ακολουθούν. Ο κίνδυνος που παραμονεύει σε αυτήν την περίπτωση είναι να απεγκλωβιστούν λαϊκές μάζες και από το ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, ένα τμήμα της αστικής τάξης, φανερά πλέον, ενισχύει τη Χρυσή Αυγή, έστω και αν δεν αποσύρει τη στήριξή της από τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά και η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής περιπλέκει την έξοδο από την οικονομική κρίση, όχι μόνο γιατί το πολιτικό προφίλ της Χρυσής Αυγής είναι τόσο αποκρουστικό, όχι μόνο γιατί εκθέτει συνολικά την αστική τάξη, ούτε και γιατί δημιουργεί γενικότερα προβλήματα  στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Είναι όλα αυτά, αλλά κυρίως είναι το γεγονός ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής αποσταθεροποιεί τη Νέα Δημοκρατία.
Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε ένα σημείο, που τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο είναι τόσα πολλά, που οι λύσεις για την αστική τάξη δεν «βγαίνουν» εύκολα. Ούτε έχουν διαμορφωθεί εναλλακτικές λύσεις, που θα επέτρεπαν στην αστική τάξη να ξεμπλοκάρει από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση να προφυλαχτεί από τα «δεξιά» και από τα «αριστερά».  Ξεκινάει από τη Χρυσή Αυγή, αλλά επί της ουσίας αποσκοπεί στο να προλάβει καταστάσεις, που εν δυνάμει θα μπορούσε να αντιμετωπίσει από άλλες πολιτικές δυνάμεις, που βάζουν υπό αμφισβήτηση βασικές επιλογές της αστικής τάξης. Το πρόβλημα είναι αν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν, με την πολιτική που ακολουθούν, να παίξουν τον πολιτικό ρόλο που επιφορτίζονται.

Έφθασε το πρωτοσέλιδο από Το ΧΩΝΙ της Κυριακής 6 Οκτωβρίου