ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο "Το ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ της ΤΡΕΛΑΣ" Είμαστε όλοι τρελοί; Στέκι Πολιτών Α' Πάροδος Βότση 5 (πεζόδρομος), Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, ώρα προβολής: 9μμ


Αυτή είναι η ιστορία της εγκληματικής συνεργασίας μεταξύ ψυχιάτρων και φαρμακοβιομηχανιών η οποία τους έχει αποφέρει 80 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος από τα ψυχοτρόπα.
Εισχωρώντας πιο βαθιά πέρα από το επιχειρηματικό "βερνίκι» αυτό το ντοκιμαντέρ που αποτελείτε από τρία μέρη, αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από την κομπίνα του μάρκετινγκ και την επιστημονική απάτη και ξεσκεπάζει μία επικίνδυνη και συχνά θανατηφόρα καμπάνια πωλήσεων.
Επιπτώσεις των ψυχοτρόπων φαρμάκων
Η θεωρία της ψυχιατρικής ότι μια χημική ανισορροπία στον εγκέφαλο προκαλεί ψυχική ασθένεια, επινοήθηκε για να πουλάει φάρμακα. Ο Δρ Στίβεν Σαρφάιν, πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχιάτρων, δήλωσε στα ΜΜΕ, «Δεν υπάρχει κανένα ξεκάθαρο εργαστηριακό τεστ» που να αποδεικνύει την ύπαρξη μιας χημικής ανισορροπίας στον εγκέφαλο. Ο Δρ Μαρκ Γκαρφ, επίσης μέλος της ένωσης ψυχιάτρων, επισήμανε ότι η θεωρία "προερχόταν πιθανόν από τη βιομηχανία φαρμάκων"
«Παρά τους ψευδοεπιστημονικούς όρους όπως "χημική ανισορροπία" κανείς δεν ξέρει πραγματικάτι προκαλεί τις ψυχικές ασθένειες, εξηγεί ο Δρ. Νταρσκακτης Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ,"Δεν υπάρχει κανένα αιματολογικό τεστ ή εξέταση εγκεφάλου για κατάθλιψη βαριάς μορφής. Κανένας γενετιστής δεν μπορεί να διαγνώσει τη σχιζοφρένεια».
Και ο ιατρός Έντουαρντ Ντράμοντ, το συνόψισε με αυτόν τον τρόπο: «Πρώτα απ' όλα, δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία βιολογική αιτία για οποιαδήποτε ψυχική διαταραχή...παρά τις έρευνες δεκαετιών...Οπότε μη δέχεστε το μύθο ότι μπορούμε να κάνουμε μία ακριβή πρόβλεψη...»
Αλλά παραπλανημένοι από όλες τις προσπάθειες του μάρκετινγκ των φαρμάκων, 100 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, - 20 εκατ. εκ των οποίων παιδιά- παίρνουν ψυχοτρόπα φάρμακα, πεπεισμένοι ότι διορθώνουν κάποια φυσική ή χημική ανισορροπία στο σώμα τους. Στην πραγματικότητα, παίρνουν πανίσχυρες ουσίες, τόσο επικίνδυνες που μπορούν να προκαλέσουν παραισθήσεις, ψυχώσεις, καρδιακές ανωμαλίες, εχθρότητα, σεξουαλικές δυσλειτουργίες και αυτοκτονία.
Αλλά τι συμβαίνει με αυτούς που λένε ότι τα ψυχοτρόπα φάρμακα τους έκαναν να νοιώσουν καλύτερα - ότι γι' αυτούς είναι "σωτήρια φάρμακα" των οποίων τα πλεονεκτήματα υπερισχύουν του ρίσκου;
Είναι τα ψυχοτρόπα φάρμακα πραγματικά ασφαλή και αποτελεσματικά γι' αυτούςΤι άλλο δεν τους έχουν πει;
«Επομένως αυτό που τελικά συμβαίνει», λέει η Δρ Μπεθ Μακντούγκαλ, διευθύντρια Ιατρικού κέντρου, « είναι ότι κάποιος νοιώθει καλά για λίγο και μετά πολύ συχνά πρέπει να πάρει αυξημένη δόση. Και μετά νοιώθει πάλι καλά για λίγο, και η δόση πρέπει να αυξηθεί ξανά, ή ίσως αλλάξει ουσία. Επομένως πρόκειται για μια τέτοια ιστορία, αν δεν αναζητήσετε πραγματικά το τι συμβαίνει»
Περισσότερες πληροφορίες και το βίντεο Μάρκετινγκ της Τρέλας » στο www.cchr.org

Προσοχή στην ώρα της προβολής, κυκλοφόρησαν φυλλάδια με λάθος ώρα, η σωστή είναι 9 το βράδυ.


--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"

ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ΚΑΙ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 Εκδηλώσεις στο Λιτόχωρο για την επέτειο επανάστασης του 1878Εκδηλώσεις για την επέτειο επανάστασης του Ολύμπου το 1878 θα πραγματοποιηθούν στο Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Φεβρουαρίου 2014.
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Το Σάββατο 22/2 η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου στις 6.00 το απόγευμα, περιλαμβάνει χαιρετισμό του δημάρχου Δίου-Ολύμπου Γιώργου Παπαθανασίου, ομιλία του λυκειάρχη Λιτοχώρου Γιώργου Μάνου, με θέμα: «Η επανάσταση του Ολύμπου το 1878», καθώς επίσης και μουσικό πρόγραμμα από τη δημοτική φιλαρμονική.
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 23/2/2014, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λιτοχώρου (ώρα 10.30 το πρωί).
Ακολούθως, στον χώρο του Ηρώου (ώρα 11.00 το πρωί) θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών, σιγή ενός λεπτού και θα ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο Αγίου Νικολάου (ώρα 11.30 το πρωί). Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου (ώρα 12.00 το μεσημέρι). 

ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


2 ενημερωτικές συναντήσεις για το νέο πρόγραμμα Leader
ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ (5/3) ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ (12/3)

Ενημερωτικές συναντήσεις σε Λιτόχωρο και Νέο Παντελεήμονα θα πραγματοποιήσει η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. σε συνεργασία με τον Δ.Δίου-Ολύμπου προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι σχετικά με το νέο πρόγραμμα Leader.
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Η εφαρμογή του νέου προγράμματος Leader θα υλοποιηθεί σε συγκεκριμένες περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου.
Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες για Πόρους, Πλαταμώνα, Παντελεήμονα, Σκοτίνα και Λεπτοκαρυά θα πραγματοποιηθούν στη ζώνη που βρίσκεται πάνω από την εθνική οδό, εντός ή εκτός των οικισμών.
Επίσης, για το Λιτόχωρο, οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στη ζώνη που βρίσκεται α) πάνω από την εθνική οδό και β) εκτός του οικισμού.
ΟΙ ΔΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση θα γίνει στο Λιτόχωρο την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου (η αίθουσα βρίσκεται δίπλα από το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου).

Η δεύτερη ενημερωτική συνάντηση θα γίνει στον Νέο Παντελεήμονα την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Κοινότητας του Νέου Παντελεήμονα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥΤο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στις 7.30 το βράδυ στην εκπομπή«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Τι θα γίνει φέτος με την τευτλοκαλλιέργεια;»
Η  εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 22   Φεβρουαρίου  2014, στις 7.30  το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας(diontv.gr),  θέμα της έχει : «Τι θα γίνει φέτος με την τευτλοκαλλιέργεια;»


Ονόματα   προσκεκλημένων:


ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
Πρόεδρος Τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΙΠΠΑΣ
Αντιπρόεδρος Τευτλοπαραγωγών Κεντρικής ΜακεδονίαςΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Μέλος Τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΣΣΑΛΑΣ
Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρείας


Συνέντευξη Μάρκου Μπόλαρη στο Ράδιο Άλφα 989 και στο δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο


Τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των επικείμενων εκλογών επισήμανε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Αλφα 989 ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης. Η περιφέρεια συνιστά πρόκληση για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, ιδιαίτερα σε περίοδο που δοκιμάζονται οι θεσμοί ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο έλλειμμα πολιτικής και στο υστέρημα προοπτικής που αφήνει πίσω μας σε αρκετές περιπτώσεις η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, πρέπει να αντιτάξουμε προτάσεις με αναπτυξιακό ορίζοντα, να προσδιορίσουμε τις θεμελιώδεις ανάγκες, να αναδείξουμε τις προτεραιότητες, τόνισε ο Μάρκος Μπόλαρης. Στην ονοματολογία των προσώπων πρέπει να προβάλλουμε πρόταση που θα απαντά στα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνίας μας σήμερα, οι νέοι και οι άνεργοι που αγωνιούν για το μέλλον τους, η υγιής επιχειρηματικότητα που κλυδωνίζεται από την κρίση. Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης έχει τις δυνατότητες και μπορεί σε πείσμα των καιρών να απαντήσει στις προκλήσεις αυτές. Χρειάζεται όμως όραμα, σχέδιο και όχι απλή διαχειριστική λογική για να κτίσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με μια σύγχρονη διοίκηση που θα είναι καταλύτης και όχι εμπόδιο σε κάθε δημιουργική παρέμβαση.

Στην απαξίωση των θεσμών που αγγίζει και το πολιτικό προσωπικό πρέπει να ξεχωρίσουμε όσους προσχηματικά αξιοποίησαν κομματικούς μηχανισμούς για να καταλάβουν έναν αυτοδιοικητικό θώκο από εκείνους που με κατάθεση ψυχής αγωνίστηκαν για μια οραματική προοπτική, επεσήμανε ο κ. Μπόλαρης. Εξάλλου κατέληξε, η αδυσώπητη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε εξ αιτίας της κρίσης κατέστησε φανερό ότι έχουν καταλυθεί πλέον τα κομματικά τείχη, γιατί τους πολίτες  τους ενώνει η κοινή αγωνία  για τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.  

Παράταση χρόνου υποβολής αιτήσεων εξαγοράς ακινήτων του ΥΠΑΑΤ,σύμφωνα με το Ν.4061/2012.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Αριθμ. Πρωτ.:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ                    Κατερίνη 18-2-2013
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ 
Δ/ΝΣΗ  ΑΓΡΟΤ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ                                                                              
ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓ/ΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ  


ΠΡΟΣ  1.  ΜΜΕ
            2. Δήμους 
 Ταχ. Δ/νση        : 28ης Οκτωβρίου 40
Ταχ. Κώδικας   : 60100
Πληροφορίες    : Γ. Κούκουλης                        

Τηλέφωνο         : 2351351310

ΦΑΞ                   :2351-351-111
E-mail              : U13108@minagric.gr

Θέμα : Παράταση χρόνου υποβολής αιτήσεων εξαγοράς ακινήτων του ΥΠΑΑΤ,
            σύμφωνα με το Ν.4061/2012.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 32/Α/2014 (άρθρο 37) τροποποίηση  διατάξεων του Ν.4061/2012 περί «Διαχείρισης και προστασίας ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις».
Μεταξύ των άλλων, παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων εξαγοράς ακινήτων του ΥΠΑΑΤ -κατεχομένων πριν από τις 5/6/1993- καθώς και τμημάτων βοσκοτόπων που δόθηκαν σε κτηνοτρόφους και άλλαξαν χρήση πριν την ημερομηνία αυτή. Η νέα προθεσμία υποβολής και για τις δυο περιπτώσεις (άρθρο 23 και 24 παρ.4, Ν.4061/12) λήγει στις 30/6/2014.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Τοπογραφίας και Εποικισμού της Δ/νσής μας, στο τηλ.2351351156 (Μυλωνάς Νικόλαος).Η Πρ/νη Δ/νσης


Γεώργιος Κούκουλης

Την Τετάρτη 26/02/2014 και ώρα 16:30 (συγκέντρωση 16:00) καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές, γεννημένοι τα έτη 2001-2002 που θα στελεχώσουν την Νέα Μικτή Ομάδα Παίδων της επόμενης αγωνιστικής σεζόν για προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Πιερίας στην Νέα Έφεσο.


Σε περίπτωση απουσίας για οποιονδήποτε λόγο να

 ενημερώσετε τηλεφωνικός μια μέρα νωρίτερα τον

 προπονητή κ. Ιωάννη Μυστακίδη στο τηλέφωνο

 6947627333.

1.       ΑΚΡΙΒΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ   2001       
2.       ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2001 
3.       ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ 2001 
4.       ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2002 
5.       ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 2001  
6.       ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2001 
7.       ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 2001 
8.       ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2001 
9.       ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ) 2001 
10.    ΜΟΤΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ2001 
11.    ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2001  
12.    ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2001 
13.    ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 2001 
14.    ΦΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΙΣ 2002 6
15.    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2001 
16.    ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ 2001 
17.    ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ 2001 
18.    ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ 2002 
 1. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 2001 
 2. ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ 2001 
 3. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 2001
 4. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 2002 
 5. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 2002  (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ)
 6. ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΘΩΜΑΣ 2002 
Για  την Τεχνική Επιτροπή Μικτών Ομάδων
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Γκοτζαμανίδης

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ 5,7 ΕΚΑΤ. ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ Δήλωση εισοδήματος: 30 ανατροπές που κοστίζουν πρόσθετους φόρους - Δείτε τα έντυπα


Δήλωση εισοδήματος: 30 ανατροπές που κοστίζουν πρόσθετους φόρους - Δείτε τα έντυπα
Προσαρμοσμένο στις μεγάλες ανατροπές που έχουν επέλθει φέτος στο φορολογικό καθεστώς 5,7 εκατομμυρίων φορολογούμενων είναι το νέο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά από τις 20 Μαρτίου έως το τέλος Ιουνίου.
Η κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων ποσών για τα παιδιά, η κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών και η διατήρηση των «τσουχτερών» τεκμηρίων διαβίωσης αναμένεται να «φουσκώσουν» σημαντικά το φορολογικό λογαριασμό που θα κληθούν να εξοφλήσουν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι. Συγκεκριμένα, οι επιπλέον φόροι εισοδήματος που θα πληρώσουν κατά κύριο λόγο οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι θα είναι 1,3 δισ. ευρώ.
Με βάση τις 30 αλλαγές που περιλαμβάνει το νέο έντυπο Ε1:
 • Καταργείται η έκπτωση φόρου 10% για ενοίκια, τόκους στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα, στεγαστικό επίδομα, κατοίκους παραμεθόρων περιοχών, ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και αποκατάσταση ακινήτων και διατηρητέων.
  Δήλωση εισοδήματος: 30 ανατροπές που κοστίζουν πρόσθετους φόρους - Δείτε τα έντυπα
 • Αυξάνεται το τεκμήριο διαβίωσης κατοικίας για όσους το 2013 προχώρησαν σε νομιμοποιήσεις αυθαίρετων κτισμάτων και ημιυπαίθριων χώρων.
 • Υπάρχει ειδικός κωδικός για μείωση της φορολογίας σε επιτηδευματίες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά.
 • Προστίθεται νέος κωδικός για μισθωτούς που αμείβονται με «μπλοκάκι» οι οποίοι θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών.
 • Υπάρχουν παγίδες για όσους αμείβονται με εργόσημα και έχουν οικοδομικά ένσημα.
  Δήλωση εισοδήματος: 30 ανατροπές που κοστίζουν πρόσθετους φόρους - Δείτε τα έντυπα
 • Σε ξεχωριστούς κωδικούς θα δηλωθούν οι τόκοι καταθέσεων από το πρώτο ευρώ καθώς το όριο των 250 ευρώ ίσχυε για το οικονομικό έτος 2013.
Οι 30 αλλαγές στο έντυπο Ε1 είναι οι εξής:
Πίνακας 2
 1. Καταργήθηκε ο κωδικός 011-012 στον οποίο οι μισθωτοί έπρεπε να δηλώσουν αν «πήραν στεγαστικό επίδομα» αφού πλέον δεν υπάρχει η έκπτωση φόρου για το ενοίκιο κύριας κατοικίας.
 2. Καταργήθηκε ο κωδικός 015-016 το οποίο συμπλήρωναν οι μισθωτοί που κατοικούν σε παραμεθόρια περιοχή. Δεν υπάρχει πλέον η σχετική έκπτωση φόρου.
  Δήλωση εισοδήματος: 30 ανατροπές που κοστίζουν πρόσθετους φόρους - Δείτε τα έντυπα
 3. Καταργήθηκε ο κωδικός 017-018 ο οποίος αφορούσε όσους είχαν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους. Πλέον όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση με εξαίρεση όσους θεωρούνται προστατευόμενη μέλη (φοιτητές κλπ).
 4. Καταργήθηκε ο κωδικός 021-022 που συμπλήρωναν όσοι είχαν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.
 5. Καταργήθηκε ο κωδικός 010. Δεν ζητείται πλέον από τους φορολογούμενους να σημειώσουν τη σχετική ένδειξη σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην τηλεφωνική και ηλεκτρονική πληροφόρηση που παρέχεται από το υπουργείο Οικονομικών. Η πληροφορία που χρειάζεται ο φορολογούμενος παρέχετε πλέον μέσω Taxisnet.
Νέοι επαγγελματίες
 1. Προστίθεται καινούργιος κωδικός 017-018 ο οποίος συμπληρώνεται από όσους έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος για πρώτη φορά από 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά. Για νέες ατομικές επιχειρήσεις ή νέους ελεύθερους επαγγελματίες για τα 3 πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου και για εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ μειώνεται κατά 50%. Δηλαδή για το κλιμάκιο εισοδήματος έως 10.000 ευρώ εφαρμόζεται συντελεστής 13% για τα επόμενα 40.000 ευρώ εισοδήματος επιβάλλεται συντελεστής 26% και το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ εφαρμόζεται συντελεστής 33%. Σε αυτή την κατηγορία φορολογουμένων, δεν θα επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος για τα πρώτα πέντε χρόνια.
Πίνακας 3
 1. Αντικαθίσταται το περιεχόμενο του κωδικού 001-002 που συμπληρώνουν όσοι δικαιούνται μείωση φόρου λόγω αναπηρίας 67% και άνω. Πέρυσι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δικαιούνταν αυξημένο αφορολόγητο 2.000 ευρώ ενώ φέτος έχουν μείωση φόρου 200 ευρώ.
 2. Καταργήθηκαν οι κωδικοί 003 και 004 που συμπλήρωναν οι γονείς για τα προστατευόμενα τέκνα τους. Πλέον το μόνο που θα απαιτείται είναι η συμπλήρωση του πίνακα 9 με τα ονόματα των παιδιών, το έτος γέννησης, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ.
Πίνακας 4
Μισθωτοί με «μπλοκάκι»
9. Προστίθεται κωδικός 307- 308 όπου δηλώνεται το εισόδημα από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελεύθερου επαγγέλματος της παρ. 1 άρθρου 45 ΚΦΕ. Πρόκειται για τους μισθωτούς που αμείβονται με «μπλοκάκι» και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και έχουν τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ. Προϋποθέσεις για να θεωρηθεί το εισόδημα από ατομική εμπορική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
- Έχουν έγγραφη σύμβαση με τα φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες τους, και
- Έχουν έως τρεις εργοδότες (φυσικά ή/και νοµικά πρόσωπα). Εφόσον οι εργοδότες υπερβαίνουν τους τρεις, θα πρέπει ποσοστό 75% των ακαθαρίστων εσόδων του εισοδήματος από ατοµική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα να προέρχεται από ένα εργοδότη. Από το εισόδημά τους αφαιρούνται μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές και δεν αναγνωρίζεται καμία άλλη δαπάνη.
 1. Προστίθεται κωδικός 309- 310 στον οποίο θα «φακελώνονται» όσοι παρέχουν εργασία με εργόσημο.
 2. Νέος κωδικός 311-312 αφορά για όσους έχουν οικοδομικά ένσημα και αυτασφαλίζονται. Μέσω των κωδικών αυτών θα γίνουν διασταυρώσεις για τον εντοπισμό «μαύρης» εργασίας στην οικοδομή.
 3. Προστίθεται κωδικός 343- 344 ο οποίος αναφέρει: «Εισόδημα των περιπτώσεων 1,2,3,4,5,6,7 (σ.σ είναι τα εισοδήματα που θεωρείται ότι αποτελούν εισόδημα από μισθωτή εργασία) για το οποίο δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση.
 4. Απαλείφθηκε ο κωδικός 403-404 καθώς καταργήθηκε η επιχειρηματική αμοιβή.
 5. Καταργήθηκαν οι κωδικοί 415- 416 όπου δηλωνόντουσαν οι ζημιές προηγούμενων οικονομικών ετών από ατομική επιχείρηση.
Πίνακας 5
«Παγίδα» τεκμηρίου
 1. Στον πίνακα 5 του τεκμηρίου της κατοικίας προστίθενται δύο νέοι κωδικοί: 231 και 234 τους οποίους θα πρέπει να συμπληρώσουν όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους με το νόμο 4178/2013. Συγκεκριμένα θα δηλωθούν ξεχωριστά η επιφάνεια των κύριων χώρων που νομιμοποιήθηκαν αλλά και των αντίστοιχων βοηθητικών χώρων. Με την αναγραφή των συγκεκριμένων χώρων πολλοί ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να πιαστούν στην «παγίδα» του τεκμηρίου διαβίωσης καθώς προκύπτει υψηλότερο τεκμήριο για τις κατοικίες.
 2. Προστέθηκαν κωδικοί 709 (για τον υπόχρεο) και 710 (της συζύγου) στους οποίους θα πρέπει να δηλωθούν τα ποσοστά που κατέχει ο κάθε συνιδιοκτήτης σε αεροσκάφη, ελικόπτερα ιδιωτικής χρήσης και ανεμόπτερα.
Πίνακας 6
17. Προστέθηκε κωδικός 653- 654 στους οποίους δηλώνονταν τα μερίσματα πλοιοκτητριών εταιρειών του ν. 27/1975 που δεν έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα.
Τόκοι καταθέσεων
 1. Νέοι κωδικοί 667-678 στους οποίους θα πρέπει να αναγραφούν οι τόκοι καταθέσεων τράπεζας ημεδαπής προέλευσης. Σημειώνεται ότι και στα ποσά των τόκων επιβάλλεται εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές από 1% έως 4%.
 2. Στον κωδικό 433- 434 δηλώνεται ο φόρος που παρακρατήθηκε από τους τόκους καταθέσεων.
Ενοίκιο κατοικιών
20. Μπορεί να καταργήθηκε η έκπτωση φόρου για το ενοίκιο κύριας κατοικίας ή των παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη όμως οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν αναλυτικά στοιχεία για τα ενοίκια που πληρώνουν. Με βάση τα στοιχεία αυτά η ΓΓΠΣ θα διασταυρώσει τα ποσά που δηλώνουν οι ενοικιαστές με τα εισοδήματα από ενοίκια που δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να εντοπίσει όσου κρύβουν τα πραγματικά εισοδήματα που αποκτούν. Οι κωδικοί στους οποίους καταγράφεται το ενοίκιο που πληρώσαμε για την κύρια κατοικία ή για το ενοίκιο των παιδιών που σπουδάζουν, στο εσωτερικό, απλώς άλλαξαν θέση και από τον πίνακα 7 του Ε1 μεταφέρθηκαν στον πίνακα 6.
Φοροαπαλλαγές
Πίνακας 7
Με την κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών καταργήθηκαν και από τον πίνακα 7 πολλοί κωδικοί.
21. Καταργήθηκε ο κωδικός 053-054 όπου δηλώνονταν οι υποχρεωτικές εισφορές σε ταμεία ασφάλισης (ΟΑΕΕ κλπ). Πλέον οι εισφορές θα δηλώνονται μόνο στο νέο έντυπο Ε3.
22. Καταργήθηκε ο κωδικός 063- 064 που αφορούσε τους τόκους στεγαστικών δανείων κύριας κατοικίας. Αντίστοιχα καταργείται ο κωδικός κωδικοί 069 -070 όπου δηλώνονταν τα ποσά των δανείων. Οι κωδικοί καταργούνται γιατί καταργήθηκε η έκπτωση φόρου.
23. Καταργήθηκε ο κωδικός 073- 074 με τα ασφάλιστρα ζωής αφού και αυτή η έκπτωση φόρου καταργήθηκε.
24. Καταργήθηκε ο κωδικός 039- 040 για τις δαπάνες αποκατάστασης διατηρητέων. Ούτε αυτή η έκπτωση ισχύει.
25. Καταργήθηκε ο κωδικός 037- 038 για τη δαπάνη αποκατάστασης ακινήτων.
26.Καταργήθηκε ο κωδικός 084 - 085 για τα δίδακτρα σε φροντιστήρια. Οι αποδείξεις από τα φροντιστήρια «μετράνε» στο καλάθι των αποδείξεων για τους μισθωτούς και συνταξιούχους.
Πίνακας 8
27. Προστίθεται κωδικός 345- 346 για τον φόρο που αναλογεί στο εισόδημα των μισθωτών που αμείβονται με «μπλοκάκι».
28. Προστίθεται κωδικός 347-348 για το φόρο που παρακρατήθηκε στο εισόδημα των μισθωτών με «μπλοκάκι».
29. Νέος κωδικός 349-350 για το ποσό ειδικής εισφοράς που παρακρατήθηκε για μισθωτούς με «μπλοκάκι».
Πίνακας 9
30 Ζητείται πλέον και ο ΑΜΚΑ γονέων και παππούδων που θεωρούνται προστατευόμενα μέλη. Ετσι, προστίθενται οι κωδικοί 861-864.
Μαρία Βουργάνα

Άδωνις: Ζητώ συγνώμη που ταλαιπωρήστε 3 μήνες …αλλά θα ταλαιπωρηθείτε έναν ακόμη

Ο Άδωνις «ξεπατικώνει» το σύστημα Υγείας της Δανίας – Επίσκεψη στην ομόλογό του ο υπουργός
Στη συνεχιζόμενη τρίμηνη απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ απέδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης την απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο των πολυιατρείων του Οργανισμού. «Μόνοι τους κατέστησαν αυτήν τη διαδικασία αναπόφευκτη», είπε, μιλώντας στον ρ/σ ΑΝΤ1, και ανέφερε ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να γίνει η μεταρρύθμιση εν λειτουργία.
Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από τους ασφαλισμένους που ταλαιπωρούνται εδώ και τρεις μήνες και προσέθεσε πως θα υπάρξει επιπλέον ταλαιπωρία ενός μηνός «για να έχουμε για το μέλλον ένα σύστημα που να λειτουργεί».
Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στα νέα πολυιατρεία θα έχουν πρόσβαση και οι ανασφάλιστοι πολίτες.
Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι σε έξι μήνες θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός και οι συνενώσεις των μονάδων με στόχο να υπάρχει τουλάχιστον μια ανά δήμο. «Με την ένταξή τους στο ΕΣΥ θα μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τα πολυιατρεία με κοινοτικά κονδύλια και να αντικαταστήσουμε τον εργαστηριακό εξοπλισμό», προσέθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το 85% των μονάδων του ΕΟΠΥΥ έχουν παραδοθεί και κάλεσε τους διευθυντές των υπόλοιπων να τις παραδώσουν στις τριμελείς επιτροπές του ΕΟΠΥΥ.

20αρα single vs 30αρα single: Υπάρχουν διαφορές;

gunaika-rantevou-570
Γιατί άλλο να είσαι μόνη στα 20 και άλλο στα 30. Είναι δύο διαφορετικοί σταθμοί στη ζωή σου. Δεν έχεις τις ίδιες ανάγκες, εμπειρίες αλλά και στόχους.
Αρχικά, στα 20 σου:
 • Έχεις όρεξη να βγαίνεις ραντεβού και να γνωρίζεις νέους ανθρώπους.
 • Ωστόσο, τα πρώτα ραντεβού είναι τόσο άβολα. Άγχος για τι θα φορέσετε, που θα πάτε, τι θα πείτε κτλ
 • Ξαφνικά αρχίζει η παρέα να χάνεται γιατί Μαρία τα έφτιαξε με τον τάδε, η Γεωργία με τον άλλον κτλ και έτσι Σάββατο βράδυ αντί να είστε σε κάποιο club ή bar, μένετε στο σπίτι.
 • Θες να έχεις νέες εμπειρίες και να δοκιμάζεις πράγματα.
 • Τα κριτήρια επιλογής αλλάζουν συνεχώς.
 • Αυτό που σε ενδιαφέρει στη φάση αυτή είναι ο εαυτός σου και να περνάς καλά.
Στα 30 όμως:
 • Τα ραντεβού γίνονται πιο ουσιαστικά και δεν είναι απλά και μόνο για την εμπειρία.
 • Μπορείς να εκφράσεις συναισθήματα και σκέψεις χωρίς φόβο.
 • Ξέρεις τι σ΄αρέσει σ΄έναν άντρα.
 • Τα κριτήρια σου είναι άλλα. Η εμφάνιση δεν είναι το παν.
 • Έχεις ρίξει τον πήχη αρκετά. Εξάλλου τα περιθώρια στενεύουν.
 • Παρόλα αυτά δεν φοβάσαι να ρισκάρεις, αφού ξέρεις πως παίζεται το παιχνίδι.
 • Ξέρεις να φλερτάρεις και να γοητεύεις έναν άντρα.
Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο στο Jenny.gr

Sony Xperia Tablet Z2: Το νέο tablet αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά του

xperia_tablet_z2-570
Το επόμενο Android tablet της Sony αναμένεται να είναι το Xperia Tablet Z2 και χάρη στο Twitter αναφέρθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.
Μέσα από το ένα σύντομο αλλά περιεκτικό tweet μαθαίνουμε ότι το Sony Xperia Tablet Z2 θα ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800 2.3GHz, μνήμη RAM 3GB, οθόνη 10.1 ίντες τεχνολογίας Triluminos με ανάλυση 1920×1080 pixels, κάμερα 8 Megapixel και δεύτερη μπροστινή 2 Megapixel, ενσωματωμένη μνήμη 16GB και υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD, μπαταρία 6000 mAh, θα έχει πάχος μόλις 6.4 χλστ., θα είναι αδιάβροχο και θα τρέχει Android 4.4 KitKat.
Πηγή: Techblog.gr

Όλες οι αλλαγές στον φόρο εισοδήματος: Βήμα-βήμα η συμπλήρωση του Ε1 – Οι λύσεις για τα μπλοκάκια

Όλες οι αλλαγές στον φόρο εισοδήματος: Βήμα-βήμα η συμπλήρωση του Ε1 - Οι λύσεις για τα μπλοκάκια
Απανωτά σοκ αναμένεται να προκαλέσει σε μεγάλη μερίδα φορολογουμένων η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.
Οι ψηφισμένες αλλαγές με την κατάργηση του αφορολογήτου και τις διαφορετικές κλίμακες φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς- συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και ενοίκια, κάνουν "πρεμιέρα" και παράλληλα τίθεται σε πρακτική εφαρμογή το μεγάλο μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές.
Σύμφωνα με το euro2day, το νέο έντυπο Ε1, το οποίο θα πρέπει να υποβληθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τις 20 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου, ενσωματώνει 30 αλλαγές αλλαγές. Ορισμένες είναι ήσσονος σημασίας, διαδικαστικού χαρακτήρα. Άλλες όμως είναι φωτιά και λάβρα καθώς κρύβουν παγίδες έξτρα φόρων.
Οι αλλαγές που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή
1. Νέοι επιτηδευματίες. Στους κωδικούς 017-018 θα πρέπει να δηλώσουν "ναι" όσοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος από την 1-1-2013 και μετά. Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και μειωμένους φορολογικούς συντελεστές (13% έως τα 10.000 ευρώ, 26% για τα επόμενα 40.000 ευρώ και 33% για ποσά άνω των 50.000 ευρώ).
2. Άτομα με αναπηρία. Χάνουν το έξτρα αφορολόγητο των 2.000 ευρώ. Θα πρέπει να συμπληρώσουν τους κωδικούς 001-002 προκειμένου να έχουν έκπτωση φόρου 200 ευρώ.
3. Μπλοκάκια. Όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με «μπλοκάκι» προκειμένου να φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών και όχι των ελευθέρων επαγγελματιών θα πρέπει να συμπληρώσουν τους κωδικούς 307-308. Για να κερδίσουν φορολόγηση με την κλίμακα των μισθωτών θα πρέπει να απασχολούνται σε έως τρεις εργοδότες και το 75% των εισοδημάτων τους από ελευθέριο επάγγελμα να προέρχεται από έναν μόνο εργοδότη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης να έχουν έγγραφη σύμβαση με τους εργοδότες.
4. Εργόσημα και οικοδομικά ένσημα. Δηλώνονται για πρώτη φορά στους κωδικούς 309-310 και 311-312 αντίστοιχα.
5. Τεκμήριο και στα αυθαίρετα. Στον πίνακα 5 των τεκμηρίων δηλώνονται φέτος για πρώτη φορά αναλυτικά τα τετραγωνικά αυθαίρετων και ημιυπαίθριων που τακτοποιήθηκαν. Θα μετρήσουν στον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης.
6. Τόκοι καταθέσεων. Θα δηλωθούν για πρώτη φορά υποχρεωτικά στους κωδικούς 667-678 και θα μετρήσουν για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς (1%-4% για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ). Οι τόκοι φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 15% και ο φόρος που παρακρατήθηκε συμπληρώνεται στους κωδικούς 433-434.
7. Ενοίκια. Από φέτος δεν υπάρχει η παραμικρή έκπτωση φόρου για ενοίκια. Ζητούνται όμως αναλυτικά στοιχεία στον πίνακα 6 για τα ενοίκια που καταβλήθηκαν για κύρια κατοικία, για κατοικία παιδιών που σπουδάζουν ή για επαγγελματική στέγη προκειμένου να γίνουν διασταυρώσεις.
8. Φοροαπαλλαγές. Οι κωδικοί που υπήρχαν μέχρι πέρυσι για την συμπλήρωση δαπανών τόκων στεγαστικών δανείων, ασφαλίστρων ζωής, αποκατάστασης διατηρητέων και διδάκτρων καταργήθηκαν, όπως και οι σχετικές φοροαπαλλαγές.
Και οι υπόλοιπες αλλαγές...
Πίνακας 2
• 011-012. Καταργήθηκε. Οι μισθωτοί έπρεπε να δηλώσουν αν πήραν στεγαστικό επίδομα. Εφεξής δεν υπάρχει η έκπτωση φόρου για το ενοίκιο κύριας κατοικίας, άρα δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης και του κωδικού.
• 015-016. Καταργήθηκε. Αφορούσε σε μισθωτούς που κατοικούν σε παραμεθόρια περιοχή. Δεν υπάρχει πλέον η σχετική έκπτωση φόρου.
• 017-018. Καταργήθηκε. Αφορούσε όσους είχαν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους. Η δήλωση είναι πλέον υποχρεωτική για όσους έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους με εξαίρεση όσους θεωρούνται προστατευόμενη μέλη.
• 021-022. Καταργήθηκε. Τον συγκεκριμένο κωδικό συμπλήρωναν (;) όσοι είχαν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.
• 010. Καταργήθηκε. Μέχρι πέρυσι είχαν τη δυνατότητα όσοι φορολογούμενοι επιθυμούσαν να σημειώσουν τη σχετική ένδειξη αν δεν ήθελαν να ενταχθούν στην τηλεφωνική και ηλεκτρονική πληροφόρηση του υπουργείου Οικονομικών. Τώρα δεν ερωτώνται. Το μήνυματάκι έρχεται μέσω taxis, θες δεν θες.
Πίνακας 3
• 003 – 004. Καταργήθηκε. Τους συγκεκριμένους κωδικούς συμπλήρωναν οι γονείς για τα προστατευόμενα τέκνα τους. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τη συμπλήρωση του πίνακα 9 όπου συμπληρώνονται τα ονόματα των παιδιών, το έτος γέννησης, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.
Πίνακας 4
• 309- 310. Νέοι κωδικοί για εργόσημο.
• 311-312. Νέοι κωδικοί για οικοδομικά ένσημα και αυτασφάλιση.
• 343- 344. Νέοι κωδικοί για εισοδήματα από μισθωτή εργασία για το οποίο δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση.
• 403-404. Καταργήθηκε. Αφορούσε την επιχειρηματική αμοιβή.
• 415- 416. Καταργήθηκε. Δηλώνονταν οι ζημιές προηγούμενων οικονομικών ετών από ατομική επιχείρηση.
Πίνακας 5
• Νέοι κωδικοί. Θα δηλωθούν ξεχωριστά τα ποσοστά συνιδιοκτησίας συζύγων για αεροσκάφη, ελικόπτερα ιδιωτικής χρήσης και ανεμόπτερα.
Πίνακας 6
• 653- 654. Νέοι κωδικοί. Δηλώνονται τα μερίσματα πλοιοκτητριών εταιρειών του ν. 27/1975 που δεν έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα.
Πίνακας 7
• 053-054. Καταργήθηκε. Δηλώνονταν οι υποχρεωτικές εισφορές σε ταμεία ασφάλισης (ΟΑΕΕ κ.λπ.). Πλέον οι εισφορές θα δηλώνονται μόνο στο νέο έντυπο Ε3.
• 063- 064. Καταργήθηκε. Ήταν ο «χρυσός» για πολλούς κωδικός όπου αποτυπώνονταν οι τόκοι στεγαστικών δανείων.
• 069 -070. Καταργήθηκε. Δηλώνονταν τα ποσά των δανείων.
• 073- 074. Καταργήθηκε. Τέλος οι φοροαπαλλαγές για ασφάλιστρα ζωής.
• 039- 040. Καταργήθηκε. Δεν υπάρχουν εκπτώσεις για δαπάνες αποκατάστασης διατηρητέων.
• 037- 038. Καταργήθηκε. Αφορούσε φοροαπαλλαγή για δαπάνη αποκατάστασης ακινήτων σε περιοχές της Αθήνας (Γεράνι, Μεταξουργείο).
• 084 – 085. Καταργήθηκε. Δηλώνονταν τα δίδακτρα φροντιστηρίων.
Πίνακας 8
• 345- 346. Νέοι κωδικοί. Δηλώνεται ο φόρος που αναλογεί στο εισόδημα των μισθωτών που αμείβονται με μπλοκάκι.
• 347-348. Νέοι κωδικοί. Δηλώνεται ο φόρος που παρακρατήθηκε στο εισόδημα των μισθωτών με μπλοκάκι.
• 349-350. Νέοι κωδικοί για το ποσό ειδικής εισφοράς που παρακρατήθηκε για μισθωτούς με μπλοκάκι.
Πίνακας 9
• 861-864. Νέοι κωδικοί. Η εφορία θέλει και τον ΑΜΚΑ του παππού και της γιαγιάς εφόσον θεωρούνται προστατευόμενα μέλη. 
Έχουν αλλάξει οι κλίμακες
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα περυσινά εισοδήματα θα φορολογηθούν με τις νέες ξεχωριστές κλίμακες για μισθωτούς- συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια.
Για μισθωτούς και συνταξιούχους τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2013 και θα αποτυπωθούν στις νέες δηλώσεις, φορολογούνται με συντελεστές 22% (για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ) 32% για τα επόμενα 17.000 και 42% για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ.
Όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισόδημα έως 21.000 ευρώ δικαιούνται σταθερή έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ. Για υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, η έκπτωση φόρου μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος και μηδενίζεται για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογηθούν με συντελεστές 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για μεγαλύτερα εισοδήματα, χωρίς αφορολόγητο. Στα ενοίκια οι συντελεστές είναι 10% για ποσά έως 12.000 ευρώ και 33% για υψηλότερα.
Τα χρεωστικά εκκαθαριστικά θα εξοφληθούν φέτος σε τρεις δόσεις. Η πρώτη έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Τα πρόστυχα τα εσώρουχα σου – Η Νικόλ Μέγιερ δεν είναι μέγαιρα και ξέρει να γδύνεται

Nicole Meyer for Besame lingerie lookbook (Summer 2013) photo shoot
Το διάσημο μοντέλο υποδέχεται την άνοιξη χωρίς να φοράει πολλά...
Η Besame διάλεξε το πιο σέξι κορίτσι της για να λανσάρει την νέα σειρά εσωρούχων της και η Νικόλ Μέγερ δεν δείχνει να την απογοήτευσε.
Στιλάτη όπως πάντα με classy εμφάνιση και πολύ sex appeal ξέρει πως να τραβάει τα βλέμματα πάνω της.

Δε χρειάζεται να νηστέψεις για να φας σουπιές με σπανάκι

soupies-me-spanaki-570
Κάποια φαγητά συνηθίζεται να τα τρώμε την περίοδο της νηστείας. Όχι όμως τις σουπιές με το σπανάκι, Ένα τέτοιο πιάτο είναι για να το απολαμβάνεις κυρίως όταν δε νηστεύεις.
ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες)
 • 1 κιλό σουπιές
 • 1 κιλό σπανάκι
 • 15 κρεμμυδάκια φρέσκα
 • 1 ματσάκι άνηθος
 • 1 ματσάκι μάραθος
 • λίγα φυλλαράκια δυόσμο
 • 300 γρ. λάδι
 • αλάτι
 • πιπέρι
 • ρίγανη
 • κύμινο
 • χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 • Ζεματίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε κομμάτια κατά την αρέσκεια μας.
 • Κατόπιν καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε καλά τα σπανάκια. Τα ζεματίζουμε κι αυτά, ίσα που τα βουτάμε στο ζεστό νερό. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
 • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μάραθο.
 • Ρίχνουμε το λαδί σε μια κατσαρόλα η ταβά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τις σουπιές. Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι. Προσθέτουμε και μια κουταλιά ζωμό από τις σουπιές καθώς και το αλάτι.
 • Μόλις πάρει βράση το περιεχόμενο της κατσαρόλας, προσθέτουμε τον άνηθο και τον μάραθο.
 • Δεν βάζουμε πολύ ζωμό ή νερό γιατί τα σπανάκια βγάζουν το δικό τους και βράζουν και γρήγορα.
 • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
 • Περιμένουμε ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι.
 • Το λεμόνι το ρίχνουμε 1 λεπτό πριν κατεβάσουμε το λάδι από τη φωτιά.