ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ 2 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ»
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Ιουνίου οι ετήσιοι διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας «Κύπελλο Δήμου Καλαμαριάς 2014» που οργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από τις εγκαταστάσεις του, και συγκέντρωσαν 150 αθλητές από 11 συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας.
                Ο Ναυτικός  Όμιλος Κατερίνης είχε μια ολιγομελή αλλά ιδιαίτερα επιτυχημένη συμμετοχή, αφού από τα τρία πληρώματα που αγωνίστηκαν  τα 2 ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας ένα χρυσό κι ένα αργυρό μετάλλιο υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας Φυτοπούλου Κατερίνας.
Αναλυτικότερα στο αγώνισμα του διπλού σκιφ παίδων 12-14 ετών οι αθλητές Νάστος Σωτήρης και Τζιόμπανος Ζαχαρίας κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο,τερματίζοντας πρώτοι με ιδιαίτερη άνεση. Στο αγώνισμα του διπλού σκιφ κορασίδων 12-14 ετών οι κωπηλάτριες Κυριακίδου Κωνσταντίνα και Κωστοπούλου Κατερίνα ξεκίνησαν πολύ δυνατά και παρότι μια διόρθωση πορείας φάνηκε προς στιγμήν να τις αφήνει εκτός μεταλλίων, ένα πολύ δυνατό φίνις τις έφερε στη δεύτερη θέση και στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι αθλητές Ζαβαντίας Κωνσταντίνος και Καζάκας Γιώργος που αγωνίστηκαν στο διπλό σκιφ παίδων και τερμάτισαν στη 5η θέση.
Σημαντική η συμβολή γονέων των αθλητών και του μέλους του Ν.Ο.ΚΑΤ. Χρυσούλας Παρλίτση που ανέλαβαν τη φροντίδα και τη δαπάνη της μεταφοράς της αποστολής στους αγώνες και στήριξαν τους αθλητές στη προσπάθειά τους.
Το Τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης δέχεται νέους αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 12 ως 15 ετών κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 09.00 στις εγκαταστάσεις του στην Παραλία. Τηλ. 6944812050 κος Γ.Μπικογιάννης καθηγητής Φ.Α. Τεχνικός Σύμβουλος Ν.Ο.ΚΑΤ.
Ο έφορος κωπηλασίας
Γιάννης Νικολαΐδης


Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και κλιμακίου του ΕΛΓΑ στις πληγείσες από το χαλάζι καλλιέργειες της περιοχής

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 24 Ιουνίου 2014


                                                 
                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣοφία Μαυρίδου: « Διαρκής η συνεργασία μεταξύ Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας και ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών»

Στην πληγείσα από το χαλάζι περιοχή του Παλαιού Ελευθεροχωρίου  συναντήθηκε  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου   με  κλιμάκιο του  ΕΛΓΑ,  αποτελούμενο από τον  Πρόεδρο,  τον Αντιπρόεδρο και στελέχη  του Οργανισμού. Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας συνόδευαν ο Επιστημονικός  Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, κ. Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου  και  γεωπόνοι της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, που  διαπίστωσαν  τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε το χαλάζι, κυρίως σε καπνοκαλλιέργειες αλλά και σε ροδάκινα και ελιές.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τόνισε  ότι είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο αριθμός του γεωτεχνικού προσωπικού του ΕΛΓΑ, προκειμένου να συνεχιστεί με γρήγορους ρυθμούς το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής θα συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.


Αυτοψίες στις πληγείσες από το χαλάζι καλλιέργειες της Πιερίας, πραγματοποίησαν γεωπόνοι  της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας αμέσως μετά τις  ισχυρές χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014,   κατόπιν εντολής της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, γεωπόνοι της Π.Ε.Πιερίας μετέβησαν   στην περιοχή του Παλαιού Ελευθεροχωρίου,  όπου και διαπίστωσαν  εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες καπνών, βαμβακιού, λαχανικών, σιτηρών, ροδακίνων, νεκταρινιών και ελιάς. Παράλληλα, ζημιές παρατηρήθηκαν επίσης  σε στέγες αποθηκών και ποιμνιοστασίων.

Οι αυτοψίες συνεχίσθηκαν και την επομένη ημέρα από κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Π.Ε.Πιερίας κ. Δημήτρη Ρουκά, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, κ. Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου, γεωπόνους της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας και την Επόπτρια του ΕΛΓΑ -για την περιοχή της Πιερίας- σε πληγείσες από το χαλάζι περιοχές,  όπως  Παλιόστανη, Κάτω Αγ. Ιωάννη, καθώς και σε Βροντού, Καρίτσα και Δίον,  όπου το κλιμάκιο πλαισιώθηκε και από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε.Πιερίας,  κ. Δημήτρη Τσιμήτρη. Στις παραπάνω πληγείσες περιοχές διαπιστώθηκε το μεγάλο μέγεθος καθώς και η έκταση της ζημιάς, επίσης σε καλλιέργειες καπνών, ροδακινιών, βερίκοκων, αμπελιών και ακτινιδίων.


Από την πρώτη στιγμή όλα τα στελέχη των Υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και των Δήμων κινητοποιήθηκαν ,προκειμένου να οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές και  να διενεργηθούν οι απαραίτητες επισημάνσεις για τον προσδιορισμό του ύψους και της έκτασης των ζημιών.
Στους παραγωγούς δόθηκαν οδηγίες σχετικά με τις δηλώσεις ζημιάς, που πρέπει να κάνουν άμεσα στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. Άλλωστε, οι παραγωγοί ενημερώθηκαν ότι  πρέπει να αφήσουν στις προσβεβλημένες καλλιέργειές τους φυτά, μάρτυρες.

Να σημειωθεί ότι σε πολλές περιοχές της Π.Ε. Πιερίας και πριν την ημερομηνία λήξης υποβολής των δηλώσεων ζημιάς, έχει ήδη ξεκινήσει το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων σε καλλιέργειες που χρήζουν άμεσης εκτίμησης.


μια βραδιά χίλιες αναμνήσεις


απόψε  στις  9.30  στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ
πολυχώρος  ¨ΕΛΙΑ¨
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
μαθητές – καθηγητές
με τις μαθητικές μας αναμνήσεις
και με γλυκό κρασί
ΕΣΠΕΡΙΝΟ  ΓΕΝΙΚΟ  ΛΥΚΕΙΟ  ΠΙΕΡΙΑΣ
υγ:  μαζί πανηγυρίζουμε και την πρόκριση της ΕΘΝΙΚΗΣ 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕ ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ

Η διοίκηση της ΑΕ Δρυάνιστα ανακοινώνει την πρόσληψη του Βαγγέλη Μύθημη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Βαγγέλης Μύθημης παρουσιάστηκε χτες και επίσημα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Η οικογένεια της ΑΕ Δρυανιστα τον καλωσορίζει και ευελπιστεί σε μια καλή συνεργασία και υλοποίηση των στόχων της ομάδας μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ - ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Πρόσκληση

  Σας καλούμε την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και ώρα 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης στην εκδήλωση απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους επιμορφούμενους των προγραμμάτων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Πύδνας Κολινδρού της περιόδου Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2014.
  Η εκδήλωση έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε Θέματα Διά Βίου Μάθησης και την ενημέρωση των δημοτών για τη μέχρι τώρα λειτουργία και δράση του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Με  τιμή
Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΟΙΝΕ
Δημήτριος Χλεμές

Η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΔΒΜ Δήμου Πύδνας Κολινδρού
Εύη  Δημητρίου –Χριστίδη

 Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Ø      Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού, Δημήτριο Χλεμέ.
Ø      Παρουσίαση  με θέμα: «Διά Βίου Μάθηση, σκοπός, στρατηγικοί στόχοι και φορείς ΔΒΜ» από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αθηνά Α. Σιπητάνου.
Ø      Παρουσίαση με θέμα: «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης» από την Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΔΒΜ Δήμου Πύδνας Κολινδρού, Εύη  Δημητρίου- Χριστίδη.
Ø      Παρουσίαση με θέμα: «Η λειτουργία και δράση του ΚΔΒΜ Δήμου Πύδνας Κολινδρού κατά την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2014» από τον Υπεύθυνο Οργάνωσης του ΚΔΒΜ Δήμου Πύδνας Κολινδρού,  Νικόλαο  Τζήκαλο. 
Ø      Απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους επιμορφούμενους των προγραμμάτων του ΚΔΒΜ.


.
                                                

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/6/2014Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών 2014 θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014  στις 13.30 στη Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη).
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΚΜ και πρόεδρος της ΑΜΚΕ Μονής Λαζαριστών Φάνης Παπάς και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.
Παράλληλα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μονής Λαζαριστών Λάζαρος Κωνσταντινίδης θα παρουσιάσει αναλυτικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ για την τρέχουσα θερινή περίοδο.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου23η Έκθεση Σπουδαστών - Ζήσε μια ξεχωριστή εμπειρία στο Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας!

Προκειμένου να γιορτάσουν την ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης ακαδημαϊκής χρονιάς, οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας  παρουσιάζουν τα έργα τους - αντιπροσωπευτικά δείγματα της άρτιας θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης που λαμβάνουν στα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ- στο πλαίσιο εντυπωσιακών εκδηλώσεων, δράσεων και βραβεύσεων, από τις 14 Ιουνίου έως τις 26 Ιουνίου 2014!
Συγκεκριμένα η 23η Έκθεση Σπουδαστών Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας περιλαμβάνει:
·         Σάββατο 14/6/2014: Αιμοδοσία Σπουδαστών (Κεντρικό κτίριο Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Πατησίων 31)
·         Παρασκευή 20/6/2014: Λήξη ακαδημαϊκής χρονιάς –Εγκαίνια της έκθεσης στο club ΑΚΡΩΤΗΡΙ
·         Δευτέρα 23/6/2014 (ώρες 17.00-22.00): ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ- Επίδειξη Φυσικοθεραπείας (Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πατησίων 31, 4ος όροφος)
·         Τετάρτη 25/6/2014 (ώρα 11.00): ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ – Βράβευση εταιρείας HERTZ (Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πατησίων 31, 4ος όροφος, αίθουσα διαλέξεων)
·         Τετάρτη 25/6/2014 (ώρα 20.00): ΤΟΜΕΙΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ – Festival στην Πατησίων (29-31 ΣΤΟΑ)
·         Πέμπτη 26/6/2014 (ώρα 18.00): ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ – Βράβευση Ε. Σπαθάρη και Θέατρο Σκιών με τον Γ. Νταγιάκο: «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΦΙΔΙ» (ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5 Ομόνοια)
·         Πέμπτη 26/6/2014 (ώρα 19.00): ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ– Εγκαίνια έκθεσης σπουδαστών Γραφιστικής, Δομικών, Διακόσμησης (ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5 Ομόνοια)
*Η Έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2014, του μεγαλύτερου και πλέον πρωτοποριακού εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, το οποίο διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 6 χρόνια ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, παρέχοντας 4 μήνες δωρεάν εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας!
INFO
Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500, www.iek-xini.edu.gr 


Το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί spam, διότι με βάση το άρθρο 14 του Νόμου 2672/1998 (ΦΕΚ 290 τ.Α.)περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Για να διαγραφείτε στείλτε μήνυμα ΕΔΩ με την ένδειξη «remove». Μην κάνετε reply σε αυτό το μήνυμα.  

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα πράγματα που κάνεις όταν είσαι στα… τέσσερα

sta-tessera-570
Έλα μην είσαι πονηρός. Δεν είναι όλα στην ζωή σχετιζόμενα με το σεξ. Όπως έλεγε και ο Όσκαρ Ουάιλντ, «Όλα σ’ αυτόν τον κόσμο έχουν να κάνουν με το σεξ εκτός από το σεξ. Το σεξ έχει να κάνει με την εξουσία».
Γράφει ο... Παραλίας
Το doggy style είναι μία στάση που εξάπτει την φαντασία. Το 99% των ανθρώπων που θα ακούσουν την φράση «στα τέσσερα», θα την σχετίσουν με το σεξ. Έλα μου ντε όμως που δεν έχουν όλα να κάνουν με αυτό..
Ας δούμε μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν είσαι στα... τέσσερα:
 • Ψάχνεις τα γυαλιά σου ή τους φακούς επαφής που σου έπεσαν.
 • Σφουγγαρίζεις (εάν πας με χρονομηχανή στην δεκαετία του '50).
 • Μπουσουλάς για να παίξεις με το παιδί σου.
 • Ψάχνεις κάτω από το κρεβάτι το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.
 • Παίζεις με τον σκύλο σου.
 • Κάνεις αερόβια στο γυμναστήριο.

Ξαφνικά τα πέταξε όλα έξω! (video)


Ηταν μια τυχερή μερα για οσους ηταν εκει!
H Claudia Romani... εμψυχώνει την εθνική Ιταλίας!

Μπορεί η εθνική Ιταλίας να μην έχει ακόμα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο του Μουντιάλ της Βραζιλίας και να δυσαρέστησε τους οπαδούς της με την ήττα της από την Κόστα Ρίκα, όμως το ηθικό κρατείται ακμαίο, αφού για αυτό φροντίζει η… Claudia Romani!

Το μοντέλο από την Ιταλία με τις εντυπωσιακές καμπύλες, που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Αμερική, για να μην πούμε στην παραλία του Μαϊάμι, φωτογραφήθηκε όπως εκείνη ξέρει, προσπαθώντας να βάλει ένα χεράκι να ανυψωθεί το ηθικό των ποδοσφαιριστών αλλά και των οπαδών της ομάδας.

Φορώντας ένα μπικίνι και την μπλούζα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας της με το όνομά της γραμμένο σε αυτή, πόζαρε επιδεικνύοντας τα κάλλη της και προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού.

Για το επόμενο παιχνίδι, εναντίον της Ουρουγουάης, η Claudia φόρεσε ένα μικροσκοπικό μπικίνι στα χρώματα της ιταλικής σημαίας και έγραψε στην πλάτη της «crediamoci», δηλαδή «να το πιστέψουμε» ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει στους ποδοσφαιριστές την απαραίτητη δύναμη… 


Πώς θα αποκτήσετε το τέλειο μαύρισμα


Πώς θα αποκτήσετε το τέλειο μαύρισμα
Το καλοκαίρι έρχεται και οι παραλίες θα κατακλυστούν από χιλιάδες κόσμου που θέλει να δροσιστεί, να χαλαρώσει αλλά και να απολαύσει την ηλιοθεραπεία του.

Εμείς θα σας προετοιμάσουμε για να αποκτήσετε με τη βοήθεια της φύσης και του ήλιου ένα ομοιόμορφα μαυρισμένο σώμα και ένα μαύρισμα που θα διαρκέσει περισσότερο από ποτέ.

Βάλτε αντηλιακό και αποκτήσετε ένα όμορφο με διάρκεια μαύρισμα γεμάτο υγεία χωρίς σολάριουμ. 

Ακολουθήστε τις παρακάτω προτάσεις:

1η πρόταση: Για να αποκτήσετε ένα όμορφο χρώμα


• Πάρτε 2 καρότα και βάλτε τα μέσα στο μπλέντερ. Μετά βάλτε τον πολτό στο πρόσωπο σας για 10-15 λεπτά και ξεβγάλτε με λίγο νερό. Εφαρμόστε την πρόταση 2 φορές την ημέρα για το διάστημα που κάνετε διακοπές.

• Φτιάξτε μαύρο τσάι και αφού κρυώσει με τη βοήθεια του βαμβακιού πλύνετε το πρόσωπο σας. Μην ξεβγάλετε με νερό, αφήστε το τσάι να στεγνώσει στο πρόσωπο σας. Μπορείτε ακόμη να πίνετε παγωμένο μαύρο τσάι στην παραλία γιατί περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την προστασία του δέρματος.

2η πρόταση: Για προστασία και για να κρατήσετε το μαύρισμα περισσότερο χρόνο

• Να πίνετε περίπου 2 λίτρα την ημέρα νερό και να μην λείπουν από τη διατροφή σας οι απαραίτητες βιταμίνες για το δέρμα σας.

Βιταμίνη Α: Για υγιές δέρμα. Έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων στο δέρμα. Θα τη βρείτε σε φρούτα και λαχανικά που έχουν έντονο χρώμα.

Βιταμίνη Β2: Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων στο δέρμα. Θα τη βρείτε στο γάλα ,στο συκώτι, το τυρί και τα πράσινα λαχανικά.

Βιταμίνη C: Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθάει κατά της χαλάρωσης των ιστών. Θα τη βρείτε στα πορτοκάλια, ρόδια, μπρόκολα και σε όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

• Για να μπορέσετε να κρατήσετε το μαύρισμα σας πρέπει το δέρμα σας να είναι ενυδατωμένο. Με την ενυδάτωση οι ιστοί κρατούν το νερό και η επιδερμίδα «φωτίζεται» και κρατά την ελαστικότητα της.

Ενυδάτωση για σώμα: Βάλτε στην μπανιέρα σας 3 ποτήρια γάλα, 3 κουταλιές της σούπας μέλι, 3 κουταλιές της σούπας αλάτι. Ανακατέψτε και μπείτε στην μπανιέρα για 20 λεπτά. Αμέσως μετά βάλτε μια κρέμα με Βιταμίνη Α ή C.

Ενυδάτωση για το πρόσωπο: Καθαρίστε την επιδερμίδα σας με σαπούνι και μετά απλώστε αμυγδαλέλαιο. Αφήστε το 20 λεπτά και μετά καθαρίστε με λίγο καθαρό υγρό χαρτί με απαλές κινήσεις.

3η πρόταση: Αφεψήματα για λαμπερό μαύρισμα και τόνωση επιδερμίδας


• Για λάμψη στο μαύρισμα του προσώπου: Βάλτε μια μικρή χούφτα χαμομήλι σε ένα μπολάκι ζεστό νερό. Το αφήνετε για λίγα λεπτά και μετά το στραγγίζετε. Στη συνέχεια το απλώνετε με βαμβάκι το πρόσωπο σας.

• Για τόνωση και λάμψη της επιδερμίδας του σώματος: Χρησιμοποιήστε τη Σημύδα. Είναι ένα βότανο που βοηθάει στη βαθιά αποτοξίνωση, στην αντιμετώπιση φλεγμονών του δέρματος δίνοντας παράλληλα λάμψη και ελαστικότητα. Ρίξτε 10 γραμμάρια σημύδας σε βραστό νερό για 10 λεπτά περίπου. Πιείτε 2 φλιτζάνια την ημέρα για διάστημα 15 ημερών. 

Εναλλακτικά βράστε λίγα φύλλα σημύδας σε 1 lt νερό. Στη συνέχεια στραγγίξετε και απλώστε το αφέψημα στο σώμα σας.

4η πρόταση: Μέλι για λεία επιδερμίδα

Για απαλή και βελούδινη επιδερμίδα χρησιμοποιήστε μέλι για να φτιάξετε μια φυσική μάσκα. Βάλτε 2 κουταλιές του γλυκού μέλι με λίγο ελαιόλαδο μέσα σε ένα φλιτζάνι. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια βάλτε τη μάσκα στο πρόσωπο για 20 λεπτά το πολύ. Στη συνέχεια καθαρίστε την επιδερμίδα σας με νερό.

5η πρόταση: Για αποφυγή μελανώματος


Για βοήθεια στην προστασία του δέρματος από το μελάνωμα μπορείτε να πιείτε βότανα με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μια κουταλιά της σούπας δεντρολίβανου ή φασκόμηλου ή βασιλικού μια φορά την ημέρα μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά. Η λήψη των βοτάνων βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το παρακάνετε με την ηλιοθεραπεία. Απολαύστε τον ήλιο με μέτρο και προφυλάξεις.

Σημαντική σημείωση: Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην έκθεση σας στον ήλιο. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό φίλτρο SPF 30 και άνω, φορέστε καπέλο, γυαλιά και καλό είναι να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11 πμ και 3 μμ.

Πηγή: fe-mail.gr

Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών

Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών

Από σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 14 Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι έχουν ήδη κληθεί να προσέλθουν στο λύκειό τους, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), τον οποίον θα χρησιμοποιήσουν για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους.

Με το password που έχουν δημιουργήσει και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που ήδη έχουν, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους.

Από τις 24 Ιουλίου ως την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερώνονται, να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο και άλλα στοιχεία και να κάνουν μόνο πρόχειρο Μηχανογραφικό Δελτίο (προσωρινή αποθήκευση).

Από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ ώς και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό δελτίο (επιλέγοντας οριστικοποίηση).

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό δελτίο καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή.

Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό δελτίο (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

Μαχαιρωμένος κατέληξε να νοσηλεύεται 16χρονος

Από τη γιορτή κρασιού στο νοσοκομείοΑπρόβλεπτη εξέλιξη είχε η διασκέδαση στη γιορτή κερασιού στους Ασώματους Ροδόπης.Δύο νεαροί μουσουλμάνοι, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες δε γνωρίζονταν, διαπληκτίστηκαν. 

Ο τσακωμός οδήγησε τον έναν από τους δύο, τον 16χρονο στο νοσοκομείο Κομοτηνής, καθώς τον μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα ο 20χρονος και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.Το τραύμα του 16χρονου δεν είναι σοβαρό, όμως συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Τελικά ο 20χρονος Έλληνας συνελήφθη το Σάββατο το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών Ροδόπης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας 16χρονου ημεδαπού, όπως αναφέρει το thrakitoday.gr. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Ιάσμου Ροδόπης. 

Χωρίς περιπολικά η Θεσσαλονίκη. 37 από τα 59 είναι ...χαλασμένα !


Ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για τη μείωση των εποχούμενων περιπολιών στο Νομό Θεσσαλονίκης
Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη μείωση των εποχούμενων περιπολιών στο ..
Νομό Θεσσαλονίκης κατέθεσε σήμερα η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ. Κατερίνα Μάρκου.
Συγκεκριμένα, μόλις μία εποχούμενη περιπολία την ημέρα ανά τομέα θα εκτελούν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Νομό Θεσσαλονίκης εφεξής, σύμφωνα με το από 13/06/2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης που έχει διαβιβαστεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής.
Η απόφαση αυτή οφείλεται στις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, παρά τις προσπάθειες για ορθολογική διαχείριση, αλλά και σε λειτουργικά οχήματα, με 37 από τα 59 διαθέσιμα οχήματα να είναι ακινητοποιημένα. Η έλλειψη αυτή τείνει να πάρει μόνιμες διαστάσεις, αφού παρουσιάζεται τουλάχιστον την τελευταία διετία, όπως τονίζεται στο ως άνω έγγραφο.
Όπως αναφέρει η κ. Μάρκου, οι αστυνομικοί καλούνται να καλύψουν τεράστιες περιοχές, σε πολλές περιπτώσεις ορεινές και δυσπρόσιτες, κάνοντας μέχρι και 300 χλμ. ανά βάρδια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Αστυνομικών Τμημάτων που βρίσκονται στο δήμο Λαγκαδά, η περιοχή ευθύνης των οποίων περιλαμβάνει 40 περίπου χωριά, τη στιγμή που οι οργανικές θέσεις είναι μόνο κατά το ήμισυ καλυμμένες.
Είναι προφανές ότι ένα περιπολικό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παρέχει αποτελεσματική αστυνόμευση σε μία τόσο μεγάλη περιοχή ευθύνης, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε εξουθένωση το αστυνομικό προσωπικό αλλά και να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των κατοίκων των περιοχών. Σημειώνεται ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχουν αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης δεδομένου ότι σε κάποιες περιοχές αυξάνεται ο πληθυσμός λόγω της τουριστικής κίνησης. Επίσης, πολλά σπίτια παραμένουν κενά λόγω διακοπών των ιδιοκτητών και είναι πιο ευάλωτα σε εγκληματικές ενέργειες.
Ζητεί, λοιπόν, να μάθει σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για να διασφαλίσει την επαρκή και αποτελεσματική αστυνόμευση σε όλη την περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, ιδίως της υπαίθρου, με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπίσει τις αυξημένες ελλείψεις σε προσωπικό και, τέλος, σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση επισκευή ή ανανέωση των διαθέσιμων οχημάτων περιπολίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

H φωτογραφία του Έλληνα ταξιτζή που κάνει το γύρο των διεθνών ΜΜΕ

Σωστός ο "ταρίφας":


A Greek taxi driver watches the 2014 World Cup Group C soccer match between Japan and Greece, in Athens.

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

mamadistiko-_maketaolive-magazine.gr
Ένα γλυκάκι σαν αυτά που φτιάχνουν όλες οι μαμάδες με κάθε λογής φρούτα εποχής. Εδώ με τραγανά γεμιστά μπισκότα στη βάση και στρώσεις από ωραία βελούδινη κρεμούλα και νεκταρίνια εναλλάξ.
mamadistiko-gliko-nik1
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

 • 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλιας, θρυμματισμένα
 • για το σιρόπι με νεκταρίνια
 • 2 νεροπότηρα (600ml) νερό
 • 1 νεροπότηρο ζάχαρη καστανή
 • 6 νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσια κομμένα σε κυβάκια
 • ½ λοβό βανίλιας
 • για την κρέμα
 • 750ml γάλα φρέσκο
 • 150γρ. ζάχαρη
 • 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
 • 90γρ. κορν φλάουρ
 • 125γρ. μαργαρίνη

Διαδικασία


Βήμα 1

Ανοίγετε τη βανίλια κατά μήκος, την κόβετε στη μέση και «ξύνετε» τα σποράκια από τη μισή σε ένα μπολάκι. Το κρατάτε στην άκρη.
Φτιάχνετε το σιρόπι

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτετε τα κυβάκια από τα νεκταρίνια και τα βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε και τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύετε και αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και να αρωματιστεί.
Φτιάχνετε την κρέμα

Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι απλώς να γίνει χλιαρό.

Βήμα 2

Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τα αβγά και το κορν φλάουρ χτυπώντας τα με το μίξερ ή με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.

Βήμα 3

Προσθέτετε λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε καλά, μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν. Τότε, αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το τελικό σας μίγμα να πήξει.

Βήμα 4

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε και τη μαργαρίνη και ανακατεύετε.
Συναρμολόγηση

Βήμα 1

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτετε τη βάση του με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα και τα σκεπάζετε με τη μισή κρέμα.

Βήμα 2

Από πάνω απλώνετε τα μισά κυβάκια νεκταρίνια, καλά στραγγισμένα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα, τα υπόλοιπα νεκταρίνια και τα υπόλοιπα μπισκότα.

Βήμα 3

Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη για 4 - 5 ώρες, μέχρι η κρέμα να παγώσει.
Σερβίρισμα

Βήμα 1

Αφαιρείτε τα αποσπώμενα τοιχώματα του ταψιού και κόβετε το γλυκό σε κομμάτια.

Η καλλιέργεια της αρώνιας στην Καλλιθέα στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Επι_μένουμε Ελλάδα»Η καλλιέργεια της αρώνιας στην Καλλιθέα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Επι_μένουμε Ελλάδα» που παρουσιάσθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.

Ο Κώστας Βαφείδης, ένας δίμετρος ευγενής άνθρωπος πρώην μπασκετμπολίστας και προπονητής καλαθοσφαίρισης, άφησε τα παρκέ και με τις οικονομίες που είχε συγκεντρώσει, αποφάσισε να επενδύσει στην αρώνια, ένα φαρμακευτικό φυτό, με πολύ καλές στρεμματικές αποδόσεις. Μαζί του στη στροφή που έκανε στη ζωή του επενδύοντας στις νέες καλλιέργειες, ένα νέο παιδί ο Γιάννης Τάχας, ο οποίος ήταν παλιότερα μάγειρας και δούλευε σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, αλλά τώρα με την τσάπα και τη φρέζα κρατά την καλλιέργεια στο κτήμα περιποιημένη και τα φυτά της αρώνιας, όλο ζωή, σαν στρατιωτάκια το ένα δίπλα στο άλλο.

Η συνέχεια  από το 36:40 και μετά στο…  http://webtv.nerit.gr/katigories/psixagogia/23ion2014-epimenoume-ellada/


1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΝΕΟΣ ΤΟΜΕΑΣ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ)Οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον τομέα της οικονομίας και των παραγωγικών μονάδων, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν άμεσες επιπτώσεις στο χώρο της εργασίας και επηρεάζουν τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους αναπτυξιακούς στόχους της χώρας μας.
Οι σκοποί του Επαγγελματικού Λυκείου είναι μεταξύ άλλων και :
Η παροχή γενικής παιδείας υψηλού επιπέδου, που θα συμβάλλει στην ισόρροπη γνωστική, συναισθηματική, πνευματική και σωματική ανάπτυξη όλων των μαθητών. Η προαγωγή της κριτικής σκέψης, της πρωτοβουλίας, της δημιουργικότητας και των ικανοτήτων των μαθητών. Η παροχή ολοκληρωμένων επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Η ενδυνάμωση της δυνατότητας παρακολούθησης των εργασιακών εξελίξεων, καθώς και της δυνατότητας πρόσληψης και αφομοίωσης των νέων τεχνολογικών και επαγγελματικών γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης. Η δυνατότητα επαγγελματικής ανέλιξης μέσω σπουδών σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα.
Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας της Β΄ Τάξης ΕΠΑ.Λ.  είναι τα εξής:

1. Ελληνική Γλώσσα (Νέα Ελληνική Γλώσσα 2 ώρες και Λογοτεχνία 1 ώρα),
2. Μαθηματικά (Άλγεβρα 2 ώρες και Γεωμετρία 1 ώρα),
3. Θετικές Επιστήμες (Φυσική 1 ώρα και Χημεία 1 ώρα),
4. Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ (1 ώρα),
5. Θρησκευτικά (1 ώρα),
6. Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά) (1 ώρα)
7. Φυσική Αγωγή (1 ώρα).

Ειδικότητα: Τεχνικός Διαχείρισης και Ανακύκλωσης

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Β’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Διαχείριση Επικίνδυνων Υλικών 2Θ
2. Τεχνολογία Αξιοποίησης Απορριμμάτων 3Θ
3. Τεχνολογίες Ανακύκλωσης Ι 3Θ+3Ε
4. Διαχείριση Αποβλήτων 3Θ+3Ε
5. Περιβαλλοντική Νομοθεσία – Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων 4Θ
6. Αγγλικά Ειδικότητας I 2Θ

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Γ’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Οικολογία και Αειφόρος Ανάπτυξη 3Θ
2. Περιβάλλον και Φυσικοί Πόροι 3Θ
3. Βιομηχανικά και Αγροτικά Απόβλητα 2Θ+1Ε
4. Συστήματα Μετρήσεων και Ελέγχου 3Θ+3Ε
5. Τεχνολογίες Ανακύκλωσης ΙΙ 3Θ+3Ε
6. Αγγλικά Ειδικότητας II 2Θ

Ειδικότητα: Τεχνικός Ελέγχου Ρύπανσης και Εγκαταστάσεων Αντιρρύπανσης

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Β’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Τεχνολογία και Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων 2Θ
2. Συστήματα και Εγκαταστάσεις Αντιρρύπανσης 3Θ
3. Τεχνικές Προσδιορισμού Ρύπανσης 3Θ+3Ε
4. Κατασκευαστικές Τεχνολογίες 3Θ+3Ε
5. Περιβαλλοντική Νομοθεσία – Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων 4Θ
6. Αγγλικά Ειδικότητας I 2Θ

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Γ’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :
1. Οικολογία και Αειφόρος Ανάπτυξη 3Θ
2. Περιβάλλον και Φυσικοί Πόροι 3Θ
3. Τεχνικές Απορρύπανσης 2Θ+3Ε
4. Συστήματα Λήψης Μετρήσεων και Ελέγχου 2Θ+2Ε
5. Αντιρρυπαντική Τεχνολογία 3Θ+3Ε
6. Αγγλικά Ειδικότητας II 2Θ


Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα τα τμήματα των ΤΕΙ στα οποία θα μπορούν να εισαχθούν οι απόφοιτοι του Τομέα Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. Αυτό αναμένεται να  γίνει την προσεχή σχολική χρονιά.
Δικαίωμα εγγραφής στον Τομέα Δομικών έργων  έχουν εκτός από τους μαθητές που έχουν τελειώσει την Α’ ΕΠΑΛ  και μαθητές του Γενικού Λυκείου ( να έχουν τελειώσει την Α’ Τάξη ΓΕΛ )  καθώς και απόφοιτοι ΓΕΛ που θέλουν να αποκτήσουν το Πτυχίο του Τομέα.
Τσολακίδης Ιωάννης                                          Καρακούσης Αθανάσιος                                                           

Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης                        Υποδιευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης