ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Άρχισαν τα όργανα: Οι πρώτες αγωγές για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

 Όποιος αρρώστησε μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, σκέφθηκε πως ίσως ευθύνεται το εμβόλιο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τέτοιες υποψίες απορρίπτονταν συλλήβδην. Τώρα, οι πιθανές επιπτώσεις από τα εμβόλια λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, ακόμη και από τον Γερμανό υπουργό Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, ενώ αγωγές αποζημίωσης έχουν κατατεθεί εναντίον ορισμένων εταιρειών παρασκευής εμβολίων. Το ζήτημα είναι πολυσχιδές και περίπλοκο. Ωστόσο, η ουσία του έγκειται στην αιτιώδη συνάφεια.

Τι αφορούν οι νομικές διαδικασίες;

Η πρώτη πολιτική δίκη είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου, όμως αναβλήθηκε για τις 7 Ιουλίου. Το περιεχόμενο της αγωγής που στρέφεται κατά της εταιρείας Biontech, περιλαμβάνει αξιώσεις αποζημίωσης για ηθική και σωματική βλάβη. Ακόμη, δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία φέρονται να εκπροσωπούν τριψήφιο αριθμό ατόμων σε αντίστοιχες αγωγές, με εναγόμενες διάφορες εταιρείες παραγωγής εμβολίων.

118 διαγωνισμοί για έργα σε 68 δήμους ύψους 560 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

 
Σε 3.366.148.431 ευρώ ανέρχεται η συνολική δημόσια δαπάνη 267 διαγωνισμών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, μέσω των οποίων ανατίθενται οι δημόσιες συμβάσεις για την υλοποίηση έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Οι διαγωνισμοί είναι είτε στο στάδιο της διενέργειας (20 είτε έχουν περάσει στο στάδιο της συμβασιοποίησης (3 είτε είναι σε αυτό της προέγκρισης (21).
Ειδικότερα, σε στάδιο διενέργειας βρίσκονται 208 διαγωνισμοί για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, με τη συνολική δημόσια δαπάνη αυτών να ανέρχεται σε 2.412.003.079 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Πρόκειται -κατά κύριο λόγο- είτε για διαγωνισμούς που είναι ανοικτοί για υποβολή προσφορών είτε για άλλους που έχουν, ήδη, «τρέξει» και αξιολογούνται οι προσφορές, με σκοπό την κατακύρωση των διαγωνισμών, τη διαδικασία, δηλαδή, από την οποία προκύπτει ο ανάδοχος του εκάστοτε έργου.

Τοποθέτηση μεταλλικής δεξαμενής στη Σφενδάμη

 


Ολοκληρώθηκε η μεταφορά και τοποθέτηση μεταλλικής δεξαμενής

στην Κοινότητα Σφενδάμης. Η δεξαμενή είναι χωρητικότητoς 200 κυβικών

μέτρων και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών

υδροδοτήσεως της Κοινότητος.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Ανέστης

Μανώλας ανέφερε:

Δήμος Κατερίνης: Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που καλλιεργεί την οδική συμπεριφορά άνοιξε τις πύλες του - Μοναδική διαδραστική εμπειρία επιμόρφωσης και παιχνιδιού



Μια μοναδική διαδραστική εμπειρία επιμόρφωσης και παιχνιδιού έχουν τη δυνατότητα να

βιώσουν 1600 περίπου μαθητές - μαθήτριες δημοτικών σχολείων & νηπιαγωγείων του νομού,

οι οποίοι προγραμματίζουν ήδη να επισκεφτούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου

Κατερίνης, στην περιοχή του Νέου Κεραμιδίου. Ειδικότερα, με στόχο την ολοκληρωμένη

ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα οδικής παιδείας, καθώς και την

ανάπτυξη στάσεων και δεξιοτήτων καλής οδικής συμπεριφοράς άνοιξε σήμερα για την

τρέχουσα περίοδο, η αυλαία λειτουργίας του Πάρκου.

Πιο συγκεκριμένα, αφού υλοποιήθηκαν με μέριμνα του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος &

Πρασίνου Κώστα Γραμματικόπουλου έγκαιρα οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης των

Έργο BREED - Στη διακρατική Κοινωνική Αποστολή στις Βρυξέλλες ο Δήμος Κατερίνης



Στην 5η και τελευταία διακρατική Κοινωνική Αποστολή (social mission) του προγράμματος

BREED στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο Δήμος Κατερίνης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε 18 με 20 Απριλίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του

ιδιωτικού και δημοσίου τομέα από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία, με τη συζήτηση

να επικεντρώνεται σε θέματα κοινωνικής οικονομίας και συνθηκών που επικρατούν σε κάθε

χώρα. Τον Δήμο Κατερίνης εκπροσώπησε η Αναστασία-Σωτηρία Τούφα – ειδική

επιστήμονας πληροφορικής και υπεύθυνη για τη διαχείριση του έργου μαζί με τρεις δημότες-

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ η ενημερωτική εκδήλωση της ΔΕΔΑ: Δίκτυο Φυσικού Αερίου για κάθε σπίτι/για κάθε επιχείρηση

 


Tourism Awards 2023 Οι μεγάλοι νικητές της δεκαετίας




Με μια λαμπερή τελετή και προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα γιορτάστηκαν στο

ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα κάποιες από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στον

ελληνικό τουρισμό. Στη δέκατή τους διοργάνωση, τα πρώτα και μεγαλύτερα βραβεία του

κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Σπύρο Κοκοτό, για τη συνολική του συνεισφορά

Δίαιτα για το καλοκαίρι: Τα πιο κοινά λάθη

 
Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν δίαιτα και αλλαγές στη διατροφή τους ή στον τρόπο ζωής τους για να επιτύχουν ορισμένους στόχους υγείας.

Υπάρχουν όμως κάποιες κοινές παγίδες που πρέπει να γνωρίζετε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος αυτή την εποχή του χρόνου.

Πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής ή απώλειας βάρους, υπάρχουν ορισμένοι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε ασφαλείς, ρεαλιστές και υγιείς.

Κόβετε πάρα πολλές θερμίδες

Σεξουαλική λειτουργία: Η σημασία της αυτοπεποίθησης και της θετικής αυτό-εικόνας


 Υπάρχουν σημαντικοί συσχετισμοί μεταξύ της σεξουαλικής αυτοπεποίθησης, της σεξουαλικής επικοινωνίας, της αυτό-εικόνας και της γυναικείας σεξουαλικής λειτουργίας σύμφωνα με νέα έρευνα που διενεργήθηκε στην Κίνα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η επίδραση της αυτοπεποίθησης και της επικοινωνίας πάνω στην αυτό-εικόνα και στην σεξουαλικής λειτουργία, δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς.

Σημειώνεται ότι το πολιτισμικό υπόβαθρο μπορεί να επηρεάσει τα αισθήματα μιας γυναίκας γύρω από την σεξουαλικότητα. Οι μεγαλύτερες γυναίκες μπορεί να θεωρούν το σεξ ως ταμπού και τον σεξουαλικό τους ρόλο ως παθητικό. Αντιθέτως οι νεότερες γενιές τείνουν να είναι πιο ανοιχτές γύρω από την σεξουαλικότητα και να μιλούν για το σεξ. Κάποιες γυναίκες μπορεί να βρίσκουν ότι οι σεξουαλικές τους συμπεριφορές διαμορφώνονται ταυτόχρονα από παραδοσιακές και σύγχρονες οπτικές ταυτόχρονα.

Αστυνομικός ανάμεσα σε 12μελή σπείρα που έκανε διαρρήξεις στην Αττική

 Δώδεκα άτομα ανάμεσα τους και ένας αστυνομικός είναι τα μέλη της σπείρας που με λοστούς και βαριοπούλες άνοιγαν πολυτελείς κατοικίες αλλά και επιχειρήσεις στην Αττική χρησιμοποιώντας πολυτελή αυτοκίνητα και χρησιμοποιώντας ενδοεπικοινωνίες. Μία πληροφορία, αρχές του Ιανουαρίου οδήγησε τις αρχές στα ίχνη των δραστών όπου έκπληκτοι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι συνάδελφός τους ήταν ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης και ήταν εκείνος που τους ειδοποιούσε για τις κινήσεις τους  το διάστημα που τους παρακολουθούσαν.

Η δράση της σπείρας φαίνεται να ξεκινά τον Οκτώβριο του 2022  και μέσα στους επόμενους 4 μήνες αποκόμισαν συνολικό οικονομικό όφελος 644.000 ευρώ από τις 40 διαρρήξεις που έκαναν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

 

Ο τρόπος δράσης τους

Έγκλημα στα Τέμπη: Γιατί ψάχνουν την έκρηξη στο τρένο; – Τα ερωτήματα που «καίνε»

 
Το έγκλημα που σημειώθηκε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη βύθισε στο πένθος τη χώρα, όμως ακόμη και σήμερα τα ερωτήματα και τα κενά σχετικά με την έκρηξη και τη φωτιά μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων  εξακολουθούν να παραμένουν και γι’ αυτό ο ειδικός εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, είναι αποφασισμένος να τα διαλευκάνει.

Ειδικότερα, τα ερωτήματα που «καίνε» είναι τα εξής:

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και προμηνύουν …σκοτεινές μέρες για την Αστική Δημοκρατία στην Ελλάδα

 Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και προμηνύουν …σκοτεινές μέρες για την Αστική Δημοκρατία στην Ελλάδα

Πρωτοφανείς και άκρως ανησυχητικές είναι οι τελευταίες εξελίξεις για το επίπεδο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς βάσει ενορχηστρωμένου σχεδίου αποκλείονται πολιτικοί σχηματισμοί από τις εκλογές της 21ης Μαΐου με μοναδικό σκοπό το ποσοστό των κομμάτων, που θα μείνουν εκτός Βουλής να υπερβεί το 8% και να εξυπηρετηθεί η ΝΔ.

2 Ιουνίου η έναρξη των των Πανελλαδικών Εξετάσεων – Οι πληροφορίες αναλυτικά

 Σε έναν μήνα αρχίζουν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους φετινούς υποψηφίους να διαγωνίζονται για 68.574 θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πανελλαδικές θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και μία ημέρα νωρίτερα, την 1η Ιουνίου, για τα ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ). Ιδιαίτερες αλλαγές δεν αναμένονται για τις φετινές Πανελλαδικές, πέραν της αλλαγής του τρόπου βαθμολόγησης των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αρχαίων, αλλά και της υποβολής μηχανογραφικού σε μία φάση.

Το πρόγραμμα

Δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για την Εργατική Πρωτομαγιά

 
Την Εργατική Πρωτομαγιά τίμησαν τα συνδικάτα με απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η πορεία ολοκληρώθηκε στις 13:30 στα Προπύλαια. Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Αθήνα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. Η πορεία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι εν μέσω βροχής.

ADVERTISEMENT

«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», φώναξε το συγκεντρωμένο πλήθος στο Σύνταγμα.

Όλα για την καρέκλα Οι νεκροί είναι αριθμοί στατιστικής & δημοσκοπήσεων ΜΑΥΡΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΌΝΟΥΣ

 

Προσωρινή φθορά ο θάνατος των παιδιών στα Τέμπη ( δολοφόνοι )

 

Το σκίτσο της ημέρας

 

Θρίλερ με τη 2η μεγαλύτερη τραπεζική πτώχευση στην ιστορία των ΗΠΑ

 Οι αμερικανικές αρχές έθεσαν τη Δευτέρα υπό τον έλεγχό τους την τράπεζα First Republic και μεταπώλησαν το μεγαλύτερο μέρος της στην JPMorgan Chase, ελπίζοντας να βάλουν τέλος με αυτό τον τρόπο στο επεισόδιο τραπεζικής κρίσης που προέκυψε το Μάρτιο.

Το ίδρυμα δεχόταν ισχυρή πίεση μετά τις πτωχεύσεις δύο ιδρυμάτων παρόμοιου προφίλ στις αρχές Μαρτίου, της Silicon Valley Bank και της Signature.

Με βάση το ύψος του ενεργητικού (229 δισεκ. δολάρια στις 13 Απριλίου), πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική πτώχευση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών (πλην των τραπεζών επενδύσεων, όπως η Lehman Brothers) έπειτα από εκείνη της Washington Mutual το Σεπτέμβριο 2008.

Η εξαγορά από τη JPMorgan

Τα κοράκια των πλειστηριασμών πανηγυρίζουν για τους τζίρους…

 
Με τα καλύτερα λόγια για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και ειδικά των επιχειρήσεων μίλησε από το Φόρουμ των Δελφών ο επικεφαλής της Intrum.

Κάτι τέτοιο μόνο εντύπωση δεν πρέπει να προξενεί, καθώς ο global head of Servicing and Managing Director της Intrum, ηγείται μιας εταιρίας η οποία -πατώντας επί πτωμάτων- κατάφερε τα τελευταία χρόνια, και ειδικά περύσι, να παρουσιάσει εντυπωσιακά αποτελέσματα επί μιας δραστηριότητας η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η καταστροφή της πολυβασανισμένης ελληνικής κοινωνίας. Ο κ. Γεωργακόπουλος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει

“Με τον εργάτη” αυτοί που κατάργησαν το 8ωρο


 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να δηλώσει ότι η κυβέρνησή του “αγωνίστηκε για τα συμφέροντα των εργαζομένων”, παρότι νομοθέτησε εναντίον κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Και όμως συνέβη: Στον προεκλογικό οίστρο της περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε χθες, την Εργατική Πρωτομαγιά, να δηλώσει η Ν.Δ επί της ηγεσίας του είναι το κόμμα που «αγωνίστηκε για τα συμφέροντα των εργαζομένων». Παρά το ότι η απερχόμενη κυβέρνηση ήταν αυτή που κατάργησε το 8ωρο και προχώρησε σε δεκάδες νομοθετήματα υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων!

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"

 


Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. 

Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε την εκκίνηση στον αγώνα των ατόμων με αναπηρίες, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ, που διοργανώθηκε σε συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), αλλά και στον αγώνα δρόμου υγείας και δυναμικού βαδίσματος, με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή αγωνιζομένων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: "Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής για τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Μακεδονία. Χιλιάδες δρομείς μικροί και μεγάλοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν φέτος στον Διεθνή Μαραθώνιο 'Μέγας Αλέξανδρος', που αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τη συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία κάθε χρόνο γίνεται και πιο μεγάλη, προβάλλοντας την πόλη και τη Μακεδονία σε όλο τον κόσμο. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και όλους τους εθελοντές για το πολύ σημαντικό έργο που κάνουν όλα αυτά τα 17 χρόνια, βοηθώντας στο να καταξιωθεί ο μαραθώνιος ως ένας από τους σημαντικότερους αθλητισμούς θεσμούς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη".


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Από το ψητοπωλείο Δροσιά Νικόλα singe 1960 στην Παραλία ζητούνται άτομα για εργασία ( σεζόν από Μάιο – Οκτώβριο )

  1. Σερβιτόρος/Σερβιτόρα

2. Βοηθοί σερβιτόροι
3. Ψήστες - Τυλιχτές – Βοηθοί κουζίνας
Πληροφορείς Ντότσικας Βασίλειος
Κιν:+306947574848.