ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Έτσι συμβαίνει...



Οι δανειστές έχουν “plan B”, εμείς έχουμε;…




Του Γιώργου Χαρβαλιά* 

Πύρρειος νίκη θα αποδειχθεί για την κυβέρνηση, η κατά τα φαινόμενα οριακή υπερψήφιση των μέτρων-σοκ που θα «αποτελειώσουν» τους οικονομικά ασθενέστερους μισθωτούς και συνταξιούχους, προσφέροντας μικρή παράταση… διασωλήνωσης, στο δρόμο προς την χρεοκοπία.

Μια απλή ματιά στον προϋπολογισμό της ερχόμενης χρονιάς και το νέο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο(2013-2016), προκαλεί ταυτόχρονα θυμό και θυμηδία, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και οι συντάκτες τέτοιων διάτρητων πονημάτων, εκτός από τη κοινωνία, κοροϊδεύουν και τους εαυτούς τους.

Στους 2.341.400 οι φτωχοί στην Ελλάδα το 2010



  
Του Σωτήρη Νίκα
Τα 2.341.400 έφθασαν οι “φτωχοί” στην Ελλάδα το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Οπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ το όριο της φτώχειας το 2010 διαμορφώθηκε στα 6.591 ευρώ ανά άτομο, όταν το μέσο ετήσιο ατομικό εισόδημα ήταν 12.637 ευρώ. Συνολικά, τα νοικοκυριά που βρέθηκαν στο κατώφλι της φτώχειας το 2010 ήταν περισσότερα από 901.190 νοικοκυριά.

Ποιοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό των 19 δισ. ευρώ

 Ποιοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό των 19 δισ. ευρώ
Η πιο δύσκολη χρονιά θα είναι το 2013, καθώς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μισθωτοί και οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων, θα έχουν μεγάλες εισοδηματικές απώλειες που θα ξεπεράσουν τα 9,3 δισ. ευρώ. Οι απώλειες θα προέλθουν από τις περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων από την 1η Ιανουαρίου 2013 και το «ψαλίδισμα» – και μάλιστα αναδρομικά από τον περασμένο Αύγουστο – των ειδικών μισθολογίων των πανεπιστημιακών, των γιατρών, των δικαστικών και των ενστόλων.
Το 2014, όπως αναφέρει το Βήμα, το βάρος της προσαρμογής μεταφέρεται στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών αλλά και στα μεσαία προς υψηλά εισοδήματα. Παρά τις περικοπές των αμοιβών, όλοι θα κληθούν να καταβάλουν μερίδιο στον λογαριασμό των 4,2 δισ. ευρώ που προβλέπεται για το 2014.
Για να κλείσει όμως το πακέτο ως και το 2016, θα προστεθούν και τα μη προσδιορισμένα και απαιτούμενα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ για το 2015 και 2,8 δισ. ευρώ για το 2016.

Το ΑΤΜ… της κρίσης στο Σουφλί: Ζητάς 20εύρω και βγάζει 50 εύρω!


 Το ΑΤΜ… της κρίσης στο Σουφλί: Ζητάς 20εύρω και βγάζει 50 εύρω!
Και εκεί που έχει απελπιστεί κανείς και αναζητά λύση στα οικονομικά του προβλήματα (τη συνήθεια που… δεν έγινε λατρεία), να που ξεπροβάλλει σαν Μάννα εξ ουρανού το ΑΤΜ της… κρίσης!
Ποιο είναι αυτό; Μα ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, το οποίο δίνει περισσότερα χρήματα απ’ όσα ζητά ο κάτοχος της κάρτας και μάλιστα χωρίς να τον χρεώνει γι’ αυτά!
Το.. θαυματουργό ΑΤΜ φάνηκε στο ακριτικό Σουφλίκαι -όπως καταλαβαίνετε- μετά τον πρώτο πολίτη που το αντιλήφθηκε, έγινε ο κακός χαμός!
Η ουρά που σχηματίστηκε ξεπερνούσε και αυτές… στις «καλές» μέρες στις εφορίες! Ο διευθυντής της τράπεζας βγήκε έξω για να δει τι συμβαίνει και όταν πληροφορήθηκε την αιτία της ουράς, πανικόβλητος ζήτησε να διακοπεί η λειτουργία του ΑΤΜ,σύμφωνα με το star.gr.

Πρόταση Βαρουφάκη οδηγεί σε λύση χωρίς μέτρα, δόση και ύφεση


varoufakis 300x234 Πρόταση Βαρουφάκη οδηγεί σε λύση χωρίς μέτρα, δόση και ύφεση
Δεν πρέπει να εφαρμόσουμε τα επώδυνα μέτρα που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση ούτε να πάρουμε τη δόση των 31,5 δις που μας υποχρεώνει να τα υλοποιήσουμε λέει ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, επιμένοντας ότι αυτό θα είναι η καταστροφή της χώρας. Υπάρχει άλλη λύση λέει, επώδυνη μεν αλλά ελπιδοφόρα και την εξηγεί.
Την εναλλακτική πρότασή του για την διέξοδο που έχει η χώρα χωρίς να αναγκαστεί να εφαρμόσει τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δις ανέλυσε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου “ΣΚΑΙ στις 7″. «Οι διαπραγματεύσεις με τον Τόμσεν πρέπει να σταματήσουν, δήλωσε.
Η πρόταση Βαρουφάκη για διέξοδο χωρίς μέτρα και δόση
«Το πρωτογενές έλλειμμα είναι αυτή τη στιγμή 1,5% δηλαδή υπολείπονται ουσιαστικά περίπου 2,5 δισ. ευρώ ώστε αυτό να εξαλειφθεί, εξηγεί ο διαπρεπής οικονομολόγος.
Και συνεχίζει: «Να μην εφαρμόσουμε τα μέτρα που προτείνει η τρόικα για τα 11,5 δισ. τα οποία θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση αλλά να επικεντρωθούμε στο να εξοικονομήσουμε τα 2,5 δισ. μειώνοντας τις δαπάνες του δημοσίου.

Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ





  e-mail: dakepierias@gmail.com
                                                                            
                                                                                           Κατερίνη,   31/10/ 2012




Συναδέλφισσα-Συνάδελφε

Στις 5 Νοεμβρίου είναι η ώρα που θα επιλέξεις τους εκπροσώπους σου για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ & ΚΥΣΠΕ. Σου δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να πάρεις θέση, υπεύθυνα και κριτικά, μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, ώστε με τη δική αποφασιστική ψήφο να στείλεις το μήνυμά σου σ’ αυτούς που θα σε εκπροσωπήσουν συνδικαλιστικά είτε ως πρόσωπα είτε ως παρατάξεις.

Αγαπητέ συνάδελφε-/ισσα


Δίνεις καθημερινά τον καλύτερό σου εαυτό για την Εκπ/ση, για τα Ελληνόπουλα, για τον τόπο μας. Το αντάλλαγμα όμως από την πολιτεία είναι απογοητευτικό αφού:

  • Σε γονάτισαν οικονομικά και σε υποβίβασαν κοινωνικά και ηθικά
  • Δρομολογούν ακόμη χειρότερες αλλαγές των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών σου δικαιωμάτων
  • Υποβαθμίζουν συνεχώς την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη
  • Θέλουν να σε αξιολογήσουν με ένα σύστημα αναξιοκρατικό, μειωτικό και αντιδημοκρατικό
  • Ενοποίησαν τα εύρωστα επικουρικά ταμεία σου με ταμεία άλλων κλάδων δίχως να σε ρωτήσουν



Φίλη & Φίλε Συνάδελφε


Ως παράταξη αλλά και ως πρόσωπα αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για έναν εκπ/κό επιστημονικά και οικονομικά αναβαθμισμένο, για μια ποιοτική, δημόσια & δωρεάν παιδεία.
     
Για το λόγο αυτό αλλά και για το ότι:

Ø  Δεν προδώσαμε ποτέ τους αγώνες σου

Ø  Σεβαστήκαμε τη φωνή σου και υπερασπιστήκαμε το δίκαιό σου

Ø  Αγκαλιάσαμε τον κάθε συνάδελφο που αντιμετώπιζε οποιοδήποτε πρόβλημα

Ø  Μπορούμε ακόμη να σε κοιτάζουμε στα μάτια


Σε καλούμε στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ & ΚΥΣΠΕ να μας δώσεις τη δύναμη να προβάλουμε τη φωνή και την αγωνία σου για τα τόσα προβλήματά σου.



ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Για το ΠΥΣΠΕ:

1.    Βάσσου Φρειδερίκη
2.    Δάφκος Ιωάννης
3.    Παπαδόπουλος Κων/νος
4.    Φωτίου Δημήτριος


Για το ΑΠΥΣΠΕ:

1.    Χανδόλιας Βασίλειος


Για το ΚΥΣΠΕ:

1.    Τσακιρίδης Βασίλειος



                                                                                                                   ΔΑΚΕ