ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο Θοδωρής σήμερα...


Εδώ υπάρχει ένας «έρωτας» μεγάλος




Οι νέοι τροϊκανοί παραλαμβάνουν αύριο το πρωί την έκθεση ιδεών της ελληνικής πλευράς την οποία αξιολογούν και την  επιστρέφουν με παρατηρήσεις, με στόχο να αναλάβει το EuroWorkingGroup την Τρίτη το πρωί, να δώσει το «πράσινο φως» και στη συνέχεια να καταστεί τυπική διαδικασία η έγκριση του Eurogroup, κάτι που μπορεί να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο σταθμός MEGA, στη λίστα που καταρτίζεται δεν θα περιέχονται θέματα που αφορούν το …….
………εργασιακό, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, το ασφαλιστικό, τη ρύθμιση των 100 δόσεων, το πάγωμα των πλειστηριασμών και τις επαναπροσλήψεις των καθαριστριών και άλλων υπαλλήλων του Δημοσίου καθώς αυτά θεωρούνται από εμάς ζητήματα εσωτερικής πολιτικής. Άλλες πληροφορίες από το γερμανικό υπ. Οικονομικών θέλουν τον Σόιμπλε να μην δέχεται τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και το πάγωμα των πλειστηριασμών. O Σόιμπλε δέχεται πιέσεις από τους Ισπανούς οι οποίοι υπέβαλλαν τους πολίτες τους στην διαδικασία των πλειστηριασμών ακόμη και για την πρώτη κατοικία.
Mε δεδομένο ότι δεν υπάρχει ακόμη κοστολόγηση μπορεί να μείνει εκτός ακόμη και η ρύθμιση των 100 δόσεων, αφού το μπόνους του 50% που δίνεται για εφάπαξ καταβολή μέρους των παλαιών φόρων (μέχρι 31/12/13) μπορεί να ακουστεί σαν απώλεια εσόδων.
Οι Ευρωπαίοι δανειστές – τοκογλύφοι  εμφανίζονται προς το παρόν άκαμπτοι στο ζήτημα των 100 δόσεων και στα κόκκινα δάνεια και διαμηνύουν στην κυβέρνηση Τσίπρα πως τα ζητήματα αυτά, δεν πρόκειται να περάσουν… Να σημειώσουμε, ότι οι 100 δόσεις και οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, αποτελούν δύο από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ενώ η κατάθεση των νομοσχεδίων στη Βουλή έχει «παγώσει» προς το παρόν εν αναμονή της απάντησης των Βρυξελλών.
Εκτός μένουν σίγουρα η ανάκληση των μνημονικών μέτρων για μείωση συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας, η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, αφού θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μονομερείς ενέργειες. Το ίδιο και η αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, αλλά  και  η  ρύθμιση των  κόκκινων  δανείων.
«Δεν δεχόμαστε την ρύθμιση κόκκινων δανείων και 100 δόσεων» είπε  πριν  από  λίγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών,  αναφερόμενος  σε  μέτρα  που   έχουν  ακουστεί ότι  θα  περιέχονται  στην ελληνική πρόταση. Πηγές του Μαξίμου υποστηρίζουν ότι το μείγμα των μέτρων που θα δοθούν, θα πρέπει να αποφεύγει όσο γίνεται το ατύχημα.
Ο πρόεδρος της οκονομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τονίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αυξήσει τον κατώτατο μισθό επειδή Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραχωρήσουν προνόμια τα οποία δεν έχουν οι ίδιες
Εξηγεί επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο να ζητήσεις εκπτώσεις από την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, τις οποίες δεν έλαβαν οι ίδιες. Αυτές οι χώρες πέρασαν μέσα από μια «πεδιάδα δακρύων». Ο κόσμος εκεί δεν έχει μεγάλη κατανόηση για το ότι τώρα η Ελλάδα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση» και ειδικά σε ό,τι αφορά την εξαγγελία για αύξηση του κατώτατου μισθού.Ο κ. Juncker διευκρινίζει ότι ο ίδιος δεν ανήκει σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να μειωθεί, αλλά σημειώνει ότι «εάν η Ελλάδα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, τότε στην Ευρώπη θα υπάρχουν έξι χώρες που θα έχουν χαμηλότερο κατώτατο μισθό και οι οποίες πρέπει να πάνε στα Κυνοβούλιά τους για να επικυρώσουν το πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Κλαυσιγελωτοποιοί εξ Εσπερίας

Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
Οι ΛΥΚΟΦΙΛΟΙ φίλοι και εταίροι, έδωσαν ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΑΣΤΙΚΕΣ παραστάσεις στις Βρυξέλες τις τελευταίες ημέρες.
Ενδεικτικά αναφέρω:………
…….
1.Οι δύο (αντι)μαχόμενοι, αντίπαλοι, εχθρικοί φίλοι, ανυπόκριτοι εταίροι), ο ημέτερος και ο έτερος, ο αλλοδαπός Γερμανός, συνομιλούσαν εξ αποστάσεως – κλεισμένοι /απομονωμένοι σε χωριστά δωμάτια – με ενδιάμεσους.
Οι τελευταίοι μετέφεραν τις απόψεις / θέσεις του ενός προς τον άλλον (!…).
Πειστική εξήγηση δεν δόθηκε. Οι φήμες, εικασίες οργίασαν.
Άλλοι – λένε – έγινε για να μην παίξουν ξύλο. Άλλοι, για να μην τους προκληθούν στομαχικές διαταραχές από ενδεχόμενη συνάντησή τους.
Τρίτοι διατείνονται πως επειδή έπασχαν από βαρύτατα – μεταδοτικά – νοσήματα εμμονών και ξεροκεφαλιάς, η απομόνωση ήταν ενδεδειγμένη.
(Σ.Σ πάντως οι διαμεσολαβητές δεν φορούσαν γάντια και μάσκες. Παράλειψη).
Τέλος, μερικοί το απέδωσαν σε μια ιδιάζουσα πρόταση των επικυρίαρχων ΜΜΕ να ξεφύγουν από τα γνωστά και να πρωτοτυπήσουν με νέες ΕΙΚΟΝΟΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ασύλληπτης ευρηματικότητας.
Έστησαν λοιπόν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό, όπου οι Εταίροι ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΙ έδωσαν μια …. «ιστορική» παράσταση γελοιότητας.
2.Η σύσκεψη /συνάντηση καθυστέρησε περίπου 4 ώρες, επειδή οι λίγοι, ξεχωριστοί, εκλεκτοί, ηγεμονεύοντες αποφάσισαν να προ- συναντηθούν, να προ-συσκεφθούν, να συν-ευρεθούν, ώστε να ολοκληρώσουν με λήψη προ – αποφάσεων, τις οποίες και (θα) επέβαλλαν στους υπόλοιπους αργότερα. Πως σας φαίνεται ; Πως ακούγεται; Κλαίτε, γελάτε, παίρνετε τα βουνά, ή απλώς αισθάνεστε … Ευρωπαίοι;
Και θα αναρωτιέστε: «Καλά, οι υπόλοιποι τι πήγαν να κάνουν μετά; Να ακούσουν και να προσ-υπογράψουν τις προ -ειλημμένες αποφάσεις; Χωρίς αιδώ, περίσκεψη ή φιλότιμο;
Όταν έγραφα για: Θαμνώδη / Νανώδη/ Πυγμαία Ευρωπαϊκά αναστήματα», ανασφαλή, άτολμα, δειλά ανθρωπάκια κάποιοι με θεώρησαν υπερβολικό.
3. Είναι δυσκατάποτο και δύσπεπτο αυτό που χορηγείται, αφειδώς, από τους πολιτικάντηδες -διεθνώς- στο κοινό μέσω (ή και χάριν) των ΜΜΕ.
Εκείνοι που πρόκειται να συναντήσουν κάποιους και να συνομιλήσουν, κάνουν προηγουμένως δηλώσεις στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα αναφερόμενοι, εκτενώς, στο τι θα πούν.
Είναι αστείες οι δικαιολογίες: «Ενημέρωση του κοινού» ή «για να γνωρίζει ο αντίπαλος, από πρίν, τις θέσεις / κόκκινες γραμμές». Αντίθετα αποδυναμώνει, ευτελίζει την συνάντηση που θα επακολουθήσει . Την καθιστά περιττή.
Υ.Γ. Δύσκολο έως αδύνατο να απαλλαγούμε (Σ.Σ Σε τοπικό και διεθνές επίπεδο) από τις ΕΙΚΟΝΟΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, την υποκρισία, τους πολιτικούς ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ και νονούς που βαφτίζουν με παραπλανητικά και ευφημιστικά, ονόματα / λέξεις.
Ποσώς ενδιαφέρει πως (αλλοιώς) θα λέγεται το Μνημόνιο ή η Σύμβαση ή ποιός υποχώρησε τόσο % έναντι του άλλου.
Ο κόσμος αγωνιά και θέλει να δεί την έξοδο από την κρίση, την καλυτέρευση της ζωής του.
Μετράει το αποτέλεσμα.
Όπως και να το λένε ή το βαφτίσουνε.
Όποιοι και να το επιτύχουν.
Όταν πεθαίνεις από τη δίψα στην έρημο, δεν σκοτίζεσαι, ούτε για ποιός σου δίνει ένα ποτήρι νερό, ή αν είναι κρυστάλλινο ή πλαστικό το ποτήρι.

Η λίστα του Γιάνη…


Η επιστολή του Διονύση Τσακνή στον Αλέξη Τσίπρα που τσακίζει κόκαλα

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ
Αγαπητέ Αλέξη
Δεν ανήκω στους κακόπιστους. Φιλύποπτος -λόγω και ηλικίας ίσως- μπορεί. Ανυποψίαστος ποτέ. Στο δίλημμα αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, απαντώ συνήθως, καλά πληροφορημένος αισιόδοξος και αφήνω πάντοτε το χρόνο ή τη ζωή που θα ‘λεγε κι ο Χαρίλαος να αποδείξει αν και κατά πόσο οι ελπίδες κι οι προσδοκίες δικαιώνονται ή αν μένουν φρούδες και ανεκπλήρωτες.
Ο πήχυς, μπήκε ψηλά και σε μια περίπτωση διάψευσης, η πτώση γίνεται πιο επώδυνη. Πτώση που αφορά στη συλλογική ….
…….απογοήτευση και στην επαναδιατύπωση μιας επικίνδυνης γενίκευσης: «Δε βαριέσαι, όλοι ίδιοι είναι».
Δάκρυσα, όταν μετά την ορκωμοσία σου ως πρωθυπουργού, πήγες στο θυσιαστήριο της Καισαριανής για να αποτίσεις φόρο τιμής στους 200 κομουνιστές- θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας.
Συμμερίστηκα τη συγκίνησή σου στην τελευταία αποστροφή του λόγου σου, στην παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής σου, παρά το ότι τις βρήκα στο σύνολό τους μικρότερες των προσδοκιών μου.
Χαιρέτησα τη δήλωσή σου για τις κόκκινες γραμμές που θα έθετες στους με ιταμό τρόπο συμπεριφερόμενους συνομιλητές σου.
Χάρηκα την απάντησή σου στο φερέφωνο των δανειστών, που σ’ επισκέφτηκε στο γραφείο σου τη δεύτερη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σου. Νταής σε μπλουμ –αν δεν κάνω λάθος στο όνομά του.
Και δεν ήμουν μόνος! Εκατομμύρια άνθρωποι σ΄ αυτόν τον τόπο, αισθάνθηκαν έστω μια ανάταση, ανεξαρτήτως αν σε στήριξαν εκλογικά, ή αν πίστεψαν στο σύνολο των δεσμεύσεών σου.
Μια φωνή επιτέλους, ένα όχι, που δε θα μείνει απλώς, στη φραστική διατύπωση, αλλά θα πάρει σάρκα και οστά στα έργα.
Σύντροφοί μου του ΣΥΡΙΖΑ!
Δεν έχω διαβάσει στη ζωή μου πιο άθλια ελληνικά. Έμοιαζε σα να είχα βάλει το κείμενο της συμφωνίας στο google translator.
Θυμήθηκα τα διαφημιστικά μηνύματα παγίδες, που δεχόμαστε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο: «Χαιρετισμούς, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας συνδέεται με τον αριθμό των εισιτηρίων: 5647. Έχετε στρατολογήσειως δικαιούχος για μια προσωπική δωρεά, από την κα Έβελυν Ήρα Curry απαντήσει αμέσως για περισσότερες πληροφορίες.»
Τέτοιο ακριβώς.
Προτίμησα λοιπόν, παρά το ότι δεν κατέχω την Αγγλική τόσο καλά όπως η κα Παναρίτη ή ο κ. υπουργός περί τα οικονομικά, να το διαβάσω απ το πρωτότυπο. Κατάλαβα περισσότερα!
Αποκλείω εκ προοιμίου τέτοια αμορφωσιά στο οικονομικό επιτελείο. Προφανώς και άλλοι λόγοι πρυτάνευσαν, όσον αφορά στην ασάφεια της μετάφρασης του κειμένου, δεδομένου ότι όλοι οι ιθαγενείς αυτού του τόπου δεν γνωρίζουν φαρσί την γλώσσα των επιτρόπων και των ανά την υφήλιο σπουδαγμένων υπουργών και των παρατρεχάμενών τους.
Όχι, δε θα αναλύσω τα άρθρα της συγκεκριμένης συμφωνίας, ούτε θα προσπαθήσω να βρω τι κρύβεται πίσω απ’ τις λέξεις, όσο κι αν η πρόκληση για ομοιοκαταληξία (λόγω διαστροφής του επαγγέλματος) με ωθεί. Το έκαναν άλλοι και με περισσή επάρκεια. Άσκοπο να επαναλαμβάνει κανείς το προφανές.
Διότι, βλέπουμε πως οι δανειστές, κέρδισαν κατά κράτος στην πρόσφατη σύνοδο η δε περίφημη λίστα με τις θέσεις της Ελλάδας μοιάζει με εκπτωτικό κουπόνι. Δεν είναι άλλωστε, τυχαία η χαρά των αποδεκτών της. Των θεσμών δηλαδή και … λέγε με Τρόικα –αν με εννοείς.
Ούτε καν για τις 85 καθαρίστριες δεν υπήρξε τόλμη! Οπότε, ας μη μιλήσουμε καλύτερα ούτε για την προστασία της πρώτης κατοικίας απ’ τα Τραπεζιτικά γεράκια, ούτε για τις 100 δόσεις σε εφορία και ταμεία, ούτε για τα 3000.000 νοικοκυριά, που μετετράπησαν σε κάποια…
Πολλώ δε μάλλον για τις συντάξεις, τους μισθούς, τους εργαζόμενους στην πρώην ΕΡΤ, την επαναπρόσληψη των οποίων είχατε κάνει προεκλογική σας σημαία.
Διακινδυνεύοντας τον χαρακτηρισμό του πολιτικά αφελούς, λέω, ότι θα μπορούσα να αποδεχτώ τους συμβιβασμούς (θα συμφωνούσα και με πιο ακραίους χαρακτηρισμούς) ως μέρος ενός σχεδίου που στόχο έχει να επιρρίψει στους Ευρωπαίους εκβιαστές την ευθύνη σε ένα μελλούμενο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις και να δικαιώσει εν τέλει, μια καλά προετοιμασμένη ρήξη. To good to be true που θα έλεγαν στη γηραιά Αλβιώνα. Όμως, έστω και ως υπόθεση εργασίας, το κρατώ.
Τέσσερις μήνες ζητήσατε; Τέσσερις και εκατόν τέσσερις θα είμαστε δίπλα κι απέναντί σας, ίσκιος σας και κριτής σας, με κουβέντες καθαρές, χωρίς φιοριτούρες και νεολογισμούς. Και τότε η ζωή θα δείξει και θα δείξει με τρόπο απόλυτα σαφή και εκκωφαντικό συνάμα.
Σύντροφοί μου της κομουνιστικής Αριστεράς.
Προσπερνάω τον εύκολο χαρακτηρισμό –που ήδη ακούω στ’ αφτιά μου- περί πολιτικής αφέλειας που τάχα με διακατέχει. Ως κομουνιστής όμως, προσπαθώ πάντα να βρω τη χαραμάδα και να τη μετατρέψω σε ρήγμα. (Σας θυμίζει κάτι αυτή η φράση σύντροφοι; Δεν είναι δική μου πάντως.)
Παρατηρώντας τις διαθέσεις του κόσμου, ακόμα και το θυμικό του, επιδιώκω να το μεταβάλλω σε συνειδητή στάση, δίνοντας στο συναίσθημα την πολιτική του διάσταση, μετατρέποντάς το δηλαδή, σε συνειδητό. (Ούτε αυτή η διατύπωση είναι δική μου, αν σας θυμίζει κάτι).
Δεν ήταν επαναστάτες με θεωρητική κατάρτιση οι εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες που γύρισαν τα όπλα τους στους στρατηγούς το ’17 στη Ρωσία. Απελπισμένοι άνθρωποι του λαού ήταν, αφελείς και πλανεμένοι ίσως μέχρι πρότινος, που χάρις στη δουλειά των ελάχιστων μπολσεβίκων, μεγαλούργησαν και έγραψαν ιστορία.
Κι ας μην ξεχνάμε: Το 36% του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν όπως θα θέλαμε ίσως, εντολή για ρήξη. Το γεγονός ότι μπορεί όχι μόνο το 36 αλλά και το υπόλοιπο 64 να μετατραπεί σε τέτοια, καθόλου δεν αποκλείεται μέσα σε συνθήκες έντασης της ταξικής πάλης. Η προηγούμενη παράγραφος, προς επίρρωση των ισχυρισμών μου.
Game over δηλαδή; Το σίγουρο είναι πως το παιχνίδι θα έχει οριστικά κριθεί σε βάρος μας, αν σταυρώσουμε τα χέρια, σταυρώνοντας παράλληλα συλλήβδην και μια κυβέρνηση καθόλου ομοιογενή, όσον αφορά τουλάχιστον, στην πολιτική προέλευση του καθενός υπουργού ξεχωριστά.
Το θέμα δεν είναι να χειροκροτήσουμε αυτάρεσκα τους εαυτούς μας, σε περίπτωση μιας οριστικής υπαναχώρησης, (όσο κι αν αυτή διαφαίνεται) αλλά να συμβάλλουμε έτσι ώστε να την αποτρέψουμε. Κι αυτό θα γίνει στους δρόμους και τις πλατείες, στους χώρους δουλειάς και πολιτικής ζύμωσης. Αυτό απαιτεί η σημερινή συγκυρία.
Διονύσης Τσακνής
arouraios

Καμία δέσμευση για υλοποίηση μιας υπόσχεσης!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Αποκαρδιωτική για όποιον Ελληνα τη διαβάσει είναι η λίστα των «μεταρρυθμιστικών μέτρων» που «οραματίζεται» η κυβέρνηση Τσίπρα κατά την ορολογία του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος την έστειλε στον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ. Καμία, κυριολεκτικά απολύτως καμία δέσμευση, συγκεκριμενοποιημένη χρονικά και ποσοτικά, δεν υπάρχει στη λίστα αυτή για την υλοποίηση έστω και μίας μόνο από τις προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού που συμπεριλαμβάνονται στο εντελώς αστικό πλαίσιο των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, πριν από πέντε μήνες και κάτι μέρες! Ποια 13η σύνταξη ……
……..στους χαμηλοσυνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 700 ευρώ; Απολύτως τίποτα δεν αναφέρεται για τη χορήγησή της στη λίστα. Ποιες 100 δόσεις και ποια ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια; Ποτέ δεν πρόκειται να γίνει αυτό! Προσέξτε τι γράφει η λίστα που έστειλαν στις Βρυξέλλες -και παρατηρήστε με μεγάλη προσοχή τη σειρά που τίθενται εκείνοι που πρέπει να ικανοποιηθούν: «Η Ελλάδα δεσμεύεται για αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά τρόπο που θα λαμβάνει πλήρως υπόψη την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, την κατάσταση στην αγορά ακινήτων, τα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και τον αρνητικό αντίκτυπο στη δημοσιονομική θέση της χώρας»! Πού είναι οι 100 δόσεις; Εξανεμίστηκαν! Εγιναν ο μόλις τέταρτος παράγοντας που λαμβάνεται υπόψη, με το ακαθόριστου περιεχομένου όνομα «κοινωνική δικαιοσύνη», ο οποίος φυσικά έπεται της… κεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της αγοράς ακινήτων. Τις 100 δόσεις ο Αλέξης Τσίπρας δεν τις είχε πει μόνο στη Θεσσαλονίκη.
Τις ανέφερε πριν από 15 μέρες, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, προσθέτοντας μάλιστα ότι θα τις έφερνε στη Βουλή σε τρεις, το πολύ πέντε μέρες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία! Στις προγραμματικές του δηλώσεις επίσης είχε πει ότι θα φέρει και πάλι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με ονομαστική ψηφοφορία μέσα σε μια εβδομάδα το πολύ την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων (συλλογικές συμβάσεις, αυτόματη επέκτασή τους, διαιτησία κ.λπ.). Προσέξτε τι έγραψε για το θέμα αυτό η κυβέρνηση στη λίστα που έστειλε στις Βρυξέλλες: «Η Ελλάδα δεσμεύεται να προχωρήσει σε μια σταδιακή νέα προσέγγιση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και δικαιοσύνης»!!!
Πάει το «κατεπείγον» της υπόθεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί «ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και δικαιοσύνης». Οσο για τη θέσπιση των 751 ευρώ ως κατώτατου μισθού, είμαστε πλέον βέβαιοι ότι δεν θα γίνει ποτέ, μετά τα όσα διαβάσαμε: «… Σε βάθος χρόνου αύξηση του κατώτατου μισθού (σ.σ. προσοχή, δεν αναφέρεται καθόλου και πουθενά στο κείμενο πού θα πάει ο κατώτατος μισθός, σε ποιο ποσό) με έναν τρόπο που θα διαφυλάσσει την ανταγωνιστικότητα και τις προοπτικές της απασχόλησης. Η έκταση και το timing (σ.σ. εννοούν την κατάλληλη χρονική στιγμή) των αλλαγών στον κατώτατο μισθό θα γίνουν με διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους και τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς (συμπεριλαμβάνεται η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας) και θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι συμβουλές ενός νέου ανεξάρτητου σώματος για το αν οι αλλαγές στους μισθούς είναι σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στην παραγωγή και την ανταγωνιστικότητα»! Οποιος διαβάσει αυτό το κείμενο, που προκαλεί πολιτική αλλεργία, αποκλείεται να σχηματίσει την εντύπωση ότι αυξάνεται φέτος ή του χρόνου ο κατώτατος μισθός. Στο πνεύμα αυτό είναι συντεταγμένο αυτό το έγγραφο με τα «μεταρρυθμιστικά μέτρα» που «οραματίζεται» και ποτέ δεν θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Εχει μόνο πολλές, πολλές δεκάδες τίτλους και καμία σχεδόν συγκεκριμένη δέσμευση.
Θεωρητικά, οι «μεταρρυθμίσεις» αυτές μπορούν να στραφούν τόσο σε φιλολαϊκή όσο και σε βαθύτατα αντιδραστική κατεύθυνση, άκρως αντιλαϊκή. Καθένα από αυτά τα δεκάδες θέματα θα αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα και των Γερμανών, με νικητές φυσικά πάντα σχεδόν τους Γερμανούς σε αυτήν τη διακυβερνητική διελκυστίνδα. Αυτό θα αρχίσει να γίνεται. Κύριος στόχος όμως της λίστας που υπέβαλε η κυβέρνηση της Αθήνας είναι αυτήν τη στιγμή να σχετικοποιήσει και να εξαφανίσει από το πολιτικό προσκήνιο τις πολύ συγκεκριμένες και μετρήσιμες υποσχέσεις που είχε δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι το πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης. Στο μυαλό των αναγνωστών πρέπει να μείνει ένα και μόνο πράγμα: Η κυβέρνηση δεν θα υλοποιήσει απολύτως τίποτα από όσα είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη!
Πηγή «Έθνος»

Μετά τις εκλογές του συλλόγου στις 01 Φεβρουαρίου 2015 αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας ως εξής:


 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
                    
                                      ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ           ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                      ΜΕΓΚΑ ΙΩΑΝΝΑ                          ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                      ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ                   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΓΙΩΤΑ         ΤΑΜΙΑΣ
                                      ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ       ΜΕΛΟΣ

                        Αναπληρωματικοί:
                                ΓΚΙΡΝΗ ΓΙΑΝΝΑ
                                ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΑ



ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

               


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ    ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο

   Την πρώτη της συνεδρίαση μετά την συγκρότησή της  πραγματοποίησε η Εφορεία Προβολής και Διεθνών Σχέσεων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου .
   Η προετοιμασία της επίσκεψης στην πρεσβεία της τιμώμενης χώρας  του Μαρόκου για την τελική διαμόρφωση του καλλιτεχνικού προγράμματος, η  οργάνωση της διαφημιστικής καμπάνιας , η οργάνωση πρωτοβουλιών  για την προσέλκυση χορηγών, οι κατευθυντήριες γραμμές για την διαμόρφωση καταλόγου τιμώμενων στην επόμενη τριετία  και ο τρόπος της επιλογής για τον σχεδιασμό  της οπτικής ταυτότητας (αφίσσα) του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου , ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν και διαμορφώθηκαν οι εισηγήσεις προς το Δ.Σ. του Οργανισμού.
  Η εφορεία συνεδρίασε με πλήρη σύνθεση και συμμετείχαν Χαίδω Παπαχατζή συντονίστρια της εφορείας , Νταντάμης Γώργος , Ζαπουνίδης Μπάμπης, Νικηφόρος Γκόλτσιος , Κόκκινος Βασίλης ,Μιχωλού Εύη , Κακασίδου Άννα, Πασχαλούδης Νίκος.


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Εκλογοαπολογιστική συνέλευση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ
ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
   Η παρουσίαση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, η ανάγνωση της έκθεσης της εξελεγκτικής επιτροπής, η  έγκριση ή μη των πεπραγμένων, η εκλογή εφορευτικής επιτροπής καθώς και η πραγματοποίηση εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής, είναι τα θέματα των εργασιών της γενικής συνέλευσης στην οποία καλούνται τα μέλη της ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
   Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα  της ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ που βρίσκεται στην πλατεία Πολιτισμού αριθμός 1, δίπλα στο 5ο Γυμνάσιο της Κατερίνης.
   Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στην ίδια αίθουσα και την ίδια ώρα.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
    Όσοι από τα μέλη ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα, καλούνται να υποβάλουν ενυπόγραφα τις έντυπες αιτήσεις στα γραφεία της ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ τις ημέρες Δευτέρα 2, Τρίτη 3 και Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, τις απογευματινές ώρες από τις 6:00 μ.μ. έως 8:00 μ.μ.
   Γνωστοποιείται ότι η κάλπη θα κλείσει την ημέρα των εκλογών στις 4:00 μ.μ.
   Επιπρόσθετα με απόφαση αριθμός 2 της 5-2-2015 του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Π.Μ., τα μέλη που δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένα πέρα από δύο χρόνια, μπορούν να ψηφίσουν καταβάλλοντας συνολικά το ποσό των 10 ευρώ.
                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ                   ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ



Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, στις 7.30 το βράδυ στην εκπομπή «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Τι περιμένουν οι αγρότες από τη νέα κυβέρνηση; »




Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 28  Φεβρουαρίου  2015, στις 7.30  το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας(diontv.gr),  θέμα της έχει :
«Τι περιμένουν οι αγρότες από τη νέα κυβέρνηση;”


Ονόματα  προσκεκλημένων:


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΛΑΜΗΤΡΑΣ
Πρώην Πρόεδρος ΕΝΑ Πιερίας

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Κτηνοτρόφος Λιτόχωρο Πιερίας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πρόεδρος Σωματείου Κτηνοτρόφων “Τα Πιέρια”

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΑΝΑΣ
Αντι/δρος Σωματείου Κτηνοτρόφων “Τα Πιέρια”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ(τηλεφωνική συνέντευξη)
Γεωπόνος ΑΠΘ, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης




ΚΕΔΡΟΓΙΟΡΤΗ 2015 ΣTHN ΚΑΣΤΑΝΙΑ









Ο εορτασμός της επετείου






Τα Κούλουμα γιόρτασαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με κύριο έθιμο της ημέρας το πέταγμα του «χαρταετού». Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού οργάνωσε τα πατροπαράδοτα Κούλουμα, όπου προσφέρθηκαν παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα και η παραδοσιακή φασολάδα σε όλους τους παρευρισκομένους στο Αθλητικό κέντρο Κολινδρού.




ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



Στα πλαίσια της Μεγάλης Σαρακοστής του Πάσχα, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος καθιέρωσε τη βραδινή τέλεση Ιερών Ακολουθιών, για την εξυπηρέτηση νέων και εργαζόμενων.

Συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη βράδι η Προηγισμένη Θεία Λειτουργία θα τελείται στην Κατερίνη στους Ιερούς Ναούς: Αγίας Τριάδος, Αγίας Παρασκευής, Τιμίου Σταυρού, Αγίας Άννας και Παντάνασσας. Επίσης, θα τελείται σε Λιτόχωρο (Άγιο Δημήτριο), Αιγίνιο (Κοίμηση Θεοτόκου),  Λεπτοκαρυά, Κορινό, Καλλιθέα, Κολινδρό (Άγιο Γεώργιο), Περίσταση, Καρίτσα, Πλαταμώνα (Μεταμόρφωση Σωτήρος), Σβορώνο και Βροντού.

Παρομοίως, η Ακολουθία των Χαιρετισμών θα τελείται δύο φορές, στις 7.00 καί στις 9.00 το βράδι, στην Κατερίνη στους Ιερούς Ναούς: Θείας Αναλήψεως, Αγίου Σάββα, Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου και Αγίου Χαραλάμπους. Επίσης, σε Λιτόχωρο (Άγιο Νικόλαο) Λεπτοκαρυά, Κορινό και Καλλιθέα.





Η Πιερία βασικός τροφοδότης ελληνικού ακτινιδίου στις ΗΠΑ, όπου το ελληνικό ακτινίδιο έχει γίνει συνώνυμο με το Πιερικό.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη    

                                                                        e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                        Ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr
                                                                        Τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

                                                                         Κατερίνη, 25 Φεβρουαρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



            Το Ακτινίδιο Πιερίας (Π.Γ.Ε.), που παράγεται στον κάμπο της Πιερίας και είναι γνωστό ως «φρούτο του Ολύμπου», κατακτά ιδιαίτερα απαιτητικές
αγορές, όπως αυτές των ΗΠΑ, όπου η παρουσία του Πιερικού Ακτινιδίου
(Π.Γ.Ε.) στην αγορά είναι ισχυρή. Μέσα σε τρία χρόνια από την έναρξη των
εξαγωγών ελληνικού ακτινιδίου στις ΗΠΑ, η Πιερία έγινε ο βασικός
τροφοδότης ελληνικού ακτινιδίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία του τμήματος
Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής
Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Τα
ακτινίδια αποτελούν σχεδόν το μοναδικό ελληνικό νωπό προϊόν στις ΗΠΑ και η Πιερία κατάφερε το ελληνικό ακτινίδιο να είναι συνώνυμο με το Πιερικό.

Καμπάνια κοινωνικών/εκπαιδευτικών μηνυμάτων "οι ποδηλάτες οφείλουν να τηρούν τον Κ.Ο.Κ., όπως κάθε όχημα"


Ενα μεγάλο μπράβο στον δήμαρχο Κατερινης (Πλατεία Μαργαρίτη , Καλλιθέα ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ )






ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΡΗ ΤΖΑΜΑΚΛΗ




        Συγκροτήθηκαν οι Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής, που τις επόμενες μέρες θα συγκροτηθούν και σε σώμα, με την εκλογή των προεδρείων τους.

       Βάσει της εκδηλωθείσας προτίμησής μου, συμμετέχω στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

      Δεσμεύομαι να ανταποκριθώ στο έπακρο στη συνταγματική επιταγή για τη θέση του βουλευτή ως αντιπροσώπου του Έθνους. Επίσης, δεσμεύομαι, υπερασπιζόμενος ταυτόχρονα τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την Αξιοπρέπεια, να ανταποκριθώ στο έπακρο στην υπεράσπιση των συμφερόντων, των προσδοκιών, των ελπίδων και των οραμάτων των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας.


          Με Εκτίμηση

Μακρυγιαλος Πιερίας