ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής


Η διοίκηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία την Τέταρτη 20 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση.
Η μαζική συμμετοχή έδειξε ότι οι εργαζόμενοι νίκησαν τα εκβιαστικά διλήμματα, τη βία, την τρομοκρατία, την καταστολή του κεφαλαίου και θα απαντήσουν με ακόμα πιο αποφασιστικούς μαζικούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες.

Συνάδελφοι

Οι εξελίξεις που συντελούνται στον κλάδο με τις απολύσεις, που θα συνεχίσουν μέσα από την αξιολόγηση δομών και προσώπων, μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις σε καθαριότητα, διαχείριση απορριμάτων και άλλων αρμοδιοτήτων, με την υποχρηματοδότηση των δήμων, σημαίνουν για μας προετοιμασία του κλάδου για αγωνιστικό συναγερμό.

Απαιτούνται αγώνες με σχέδιο, με καλή προετοιμασία των εργαζομένων, συμμαχία, κλιμάκωση, κατάλληλη διαφώτιση, συλλογική ευθύνη, προετοιμασία για εναλλαγή μορφών πάλης, πρόβλεψη και ετοιμότητα χειρισμών μπροστά σε κάθε είδους σχέδια δημάρχων και κράτους.

Απαιτείται πάνω απ’ όλα η συμμετοχή και η σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων, των άμεσα ενδιαφερόμενων σε κάθε φάση του αγώνα, η κοινή δράσης τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Με βάση τα παραπάνω το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ σας καλεί να συμμετέχετε όλοι μαζικά στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ που θα πραγματοποιηθεί ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ (Ακαδημίας 3 Σύνταγμα) για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας.

Στις όχθες του ποταμού Λεύκου(Πέλεκας).........




ΑΝΑΓΝΏΣΤΡΙΑ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ 

Άνοιξε το σκορ η Λεβάντε


 Άνοιξε το σκορ η Λεβάντε
Μπροστά με 1-0 πέρασε η Λεβάντε στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο Καραΐσκάκη.
O Μπαρκέρο εκτέλεσε κόρνερ και ο Μάρτινς έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ.

Παγίδες κρύβει το νέο Ε9


 Παγίδες κρύβει το νέο Ε9
Στο β΄εξάμηνο του 2013 φαίνεται πως μεταθέτει η κυβέρνηση την εφαρμογή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Προς επιβεβαίωση των πληροφοριών του protothema.gr για επικείμενη αναβολή των αποφάσεων, επειδή θα εισπραχθεί στα τέλη του 2013, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση τεσσάρων μηνών, έως τις 30 Ιουνίου, για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) που αφορά στις μεταβολές περιουσιακής κατάστασης που έγιναν έως 31-12-2012.
Η σχετική προθεσμία εξέπνευσε κανονικά στις 15 Φεβρουαρίου, αλλά η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή της δήλωσης Ε9 θα παραμείνει ανοιχτεί ώστε χιλιάδες πολίτες να συμπληρώσουν στοιχεία ηλεκτρονικό στο έντυπο που βρίσκεται στη διαδικτυακή διεύθυνση www.gsis.gr (ενότητα: υπηρεσίες προς πολίτες).
Τα στοιχεία τους καλούνται στο ηλεκτρονικό Ε9 καλούνται να υποβάλουν όμως όχι μόνον όσοι αγόρασαν ή πούλησαν ακίνητα, αλλά και όσοι θέλουν να διορθώσουν τυχόν περασμένες δηλώσεις Ε9. Ακόμα και όσοι έχουν απλώς «αμφιβολίες», μπορούν να συμπληρώσουν στο Ε9 την τρέχουσα περιουσιακή τους κατάσταση, έστω και αν δεν άλλαξε κάτι σε αυτήν στο 2012, ώστε να φορολογηθούν χωρίς λάθη με τον ενιαίο φόρο ακινήτων του 2013. Με βάση τα στοιχεία για το 2012 όμως θα υπολογιστεί η ακίνητη περιουσία μας για να εκκαθαριστεί και ο ΦΑΠ του 2012, ο οποίος θα επιβληθεί με αφορολόγητο 200.000 ευρώ και με συντελεστές που ξεκινούν από 0,2%. Τα ειδοποιητήρια για αυτό το χαράτσι αναμένεται να καταφθάσουν μέσα στο καλοκαίρι.
Προσοχή στις… παγίδες
Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις στη Δ.Ο.Υ. σε δύο αντίτυπα, σε έντυπα που παρέχονται δωρεάν από το Ελληνικό Δημόσιο, υπογράφεται από τον υπόχρεο και τη σύζυγο, εφόσον έχει ακίνητα ή εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, ή από τον πληρεξούσιο που έχει ειδικά εξουσιοδοτηθεί γι” αυτό. Όταν η δήλωση υποβάλλεται από πληρεξούσιο, θα συνοδεύεται από τα αποδεικτικά έγγραφα της πληρεξουσιότητας.
Προσοχή χρειάζεται και σε συγκεκριμένα στοιχεία που ζητά η φόρμα της δήλωσης στοιχείων ακινήτων. Για παράδειγμα:
i. Σε περίπτωση προσθήκης νέου ακινήτου ή διαγραφής ακινήτου που έχει δηλωθεί σε προηγούμενες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων του υποχρέου, ο αριθμός και η ημερομηνία του συμβολαίου αγοράς ή πώλησης καθώς και το ονοματεπώνυμο του συμβολαιογράφου.
ii. Σε περίπτωση εισαγωγής κληρονομητέων ακινήτων αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. ή η ταυτότητα και το ονοματεπώνυμο του αποβιώσαντος καθώς και η ημερομηνία θανάτου αυτού.
iii. Σε περίπτωση μεταβολής που επήλθε σε ακίνητο εντός του έτους 2012, αναγράφονται η ημερομηνία και ο οικείος αριθμός του παραστατικού (συμβόλαιο, άδεια οικοδομής κ.λπ.) που αποδεικνύει τη μεταβολή.
Σε κάθε περίπτωση ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. μπορεί να ζητήσει την προσκόμιση οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου κατά τον έλεγχο της δήλωσης, όταν το κρίνει απαραίτητο.
Για τους αποβιώσαντες μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012 πάντως, δεν απαιτείται υποβολή νέας δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2013, εφόσον έχει δηλωθεί ο θάνατος στο μητρώο της αρμόδιας ΔΟΥ.
Επίσης ξεκαθαρίζεται πως για νομικά πρόσωπα, για τα οποία έχει ολοκληρωθεί στην αρμόδια ΔΟΥ, διακοπή εργασιών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, δεν απαιτείται υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2013.

ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. ΕΣΠΕΡΙΝΟ Ε.Π.Α.Λ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΡΟΥΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΒΗ.











Χρυσή Αυγή Πιερίας:Ευχαριστήριο μήνυμα στο Γ.Ν Κατερίνης


Η Χρυσή Αυγή Τ.Ο Πιερίας,αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και ιδιαιτέρως το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας,για την άψογη συμπεριφορά τους απέναντι μας στην προ ημερών διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας απο μέρους μας.Τα επαινετικά σχόλια που λάβαμε είναι για μας προτροπή να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε ΠΑΝΤΑ στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού μας και όπως λέει και το σύνθημα μας "Να δίνουμε και το αίμα μας για τον Έλληνα".

Χρυσή Αυγή Τ.Ο Πιερίας

«Οι Έλληνες μπορούν να κάνουν ό,τι και οι Βούλγαροι…»


 «Οι Έλληνες μπορούν να κάνουν ό,τι και οι Βούλγαροι...»
Να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Βουλγάρων, που με τις συνεχείς διαδηλώσεις του ανάγκασαν σε παραίτηση την κυβέρνηση Μπόρισοφ, κάλεσε τους Έλληνες ο τομεάρχης Εργασίας των ΑΝΕΛ, κ. Παύλος Χαϊκάλης, με την ευκαιρία της σημερινής ανεργίας.
«Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της Αθήνας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμπαραστεκόμαστε στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους προκειμένου να διαμορφωθεί αυτό το κλίμα που θα οδηγήσει στην ανατροπή του σάπιου συστήματος που με λύσσα προσπαθούν να διατηρήσουν οι έχοντες την εξουσία», τόνισε ο κ. Χαϊκάλης και πρόσθεσε:
«Στη Βουλγαρία η κυβέρνηση παραιτήθηκε εξαιτίας 8 ήμερων διαδηλώσεων απέναντι στις αυξήσεις και στην φτωχοποίηση του λαού. Αυτό που καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει είναι οι συνεχείς αγώνες. Για αυτό και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μη σταματήσουν να αγωνίζονται, αλλά να εντείνουν τις προσπάθειες απομάκρυνσης όλων των καρεκλοκένταυρων που έχουν οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες της στο απόλυτο αδιέξοδο».

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕ!! ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!! ΤΩΡΑ. Χτυπούν καμπάνες στην Ιερισσό. Αγνοείται η τύχη δυο κατοίκων που κλήθηκαν στην αστυνομία



Έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού συγκεντώνονται οι κάτοικοι του χωριού καθώς όπως υποστηρίζουν ότι δυο συγχωριανοί τους που το μεσημέρι κλήθηκαν για κατάθεση από την αστυνομία έχουν... εξαφανιστεί. Κι αυτό γιατί από το αστυνομικό τήμα Ιερισσού υποστηρίζουν ότι μετά την κατάθεση τους αφέθηκαν ελεύθεροι ωστόσο σύμφωνα με τους οικογενείες τους όχι μόνο δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους αλλά από την ώρα που πέρασαν το κατώφλι του Αστυνομικού τμήματος χάθηκαν τα ιχνη τους και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους ούτε στα τηλέφωνα. Οι κάτοικοι πιστεύουν οτι κρατούνται από την αστυνομία και είναι αποφασισμένοι οπως λένε να φθάσουν και μέχρι την αστυνομική διεύθυνση Πολυγύρου η οποία επιμένει οτι λίγες ωρες μετά την κλήση τους στο τμήμα αφέθηκαν ελεύθεροι.


Δελτίο Τύπου -Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων- Ακάνθου

Αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό Χαλκιδικής, πλήθος γυναικών βρίσκεται συγκεντρωμένο μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου διαμαρτύρονται για
  1. Την έντονη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή και τον εκφοβισμό των πολιτών κάθε ηλικίας
  2. Την παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας και συνταγματικότητας
  3. Την “εξαφάνιση” δύο συμπολιτών μας
Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής, οι πρακτικές της αστυνομίας έχουν ξεπεράσει κάθε έννοια νομιμότητας, συνταγματικότητας και ηθικής: συνεχείς αστυνομικές περιπολίες, παρακολούθηση πολιτών και κατατρομοκράτηση τους - μεταξύ τους παιδιά και γέροντες -  έντονη παρουσία κουκουλοφόρων αστυνομικών καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σε δρόμους και πλατείες, τυφλές προσαγωγές και παράνομη λήψη γενετικού υλικού (DNA).
Η αποκορύφωση της τρομοκρατίας ήρθε με την κινηματογραφική “απαγωγή” από την ΕΛ.ΑΣ. δύο συμπολιτών μας το μεσημέρι, των οποίων η τύχη αγνοείται. Δικηγόροι και συγγενείς δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για το πού βρίσκονται.
Θεωρούμε ότι αυτή η πρακτική δεν έχει στόχο την εύρεση των δραστών των γνωστών επεισοδίων στις Σκουριές αλλά χρησιμοποιείται σαν μοναδική ευκαιρία τρομοκράτησης των πολιτών που είναι αντίθετοι στα σχέδια της καναδικής Eldorado Gold στη Β. Χαλκιδική.
Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους βουλευτές του Eλληνικού Kοινοβουλίου καθώς και κάθε θεσμικό φορέα εντεταλμένο για την τήρηση της νομιμότητας να διασφαλίσει τα κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Καλούμε φορείς και ευαίσθητους πολίτες σε συμπαράσταση για να προστατευτούν τα δικαιώματα μας για τη υγεία, τη ζωή και το μέλλον της περιοχής μας.
Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων- Ακάνθου


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LX5M2vup

Τελικά η Βουλγαρία είναι φτωχή αλλά έχει σοβαρούς πολιτικούς κι όχι προδότες! Παραιτήθηκε σύσσωμη η βουλγαρική κυβέρνηση αντιδρώντας στις αυξήσεις ρεύματος!!!




boulgarian_flag180-01_60077_21T2o4Σύσσωμη παραιτήθηκε σήμερα το πρωί η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, μετά τις χθεσινές ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι, η βουλγαρική κυβέρνηση προστίθεται στην μακρά λίστα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που «έπεσαν» λόγω της λιτότητας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόϊκο Μπορίσοφ είχε προσπαθήσει να καθησυχάσει τους διαδηλωτές, «παραιτώντας» τον υπουργό Οικονομικών και δεσμευόμενος να μειώσει τις τιμές ρεύματος και να τιμωρήσει τις ξένες εταιρείες του κλάδου. Όμως, τα μέτρα αυτά δεν εκτόνωσαν την κατάσταση και οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν. Εικοσιπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας.
«Δεν θα συμμετέχω σε μια κυβέρνηση υπό την οποία η αστυνομία χτυπάει τους ανθρώπους», δήλωσε στη Βουλή ο Μπορίσοφ, ανακοινώνοντας την παραίτησή του.
Οι Βούλγαροι βουλευτές επρόκειτο να ψηφίσουν, σήμερα, επί της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ, όταν ο κ. Μπορίσοφ ανακοίνωσε, αίφνης, ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να παραιτηθεί μαζικά γύρω στο μεσημέρι.

Ο Μπορίσοφ, δήλωσε πως η άδεια διανομής ηλεκτρικού ρεύματος για την τσεχική CEZ θα ανακληθεί, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε σύγκρουση των δυο χωρών.

olympia.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LX4t7H7O

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΘΕΣΗ Η ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΗ ΡΩΣΙΑ




Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Διαβάζουμε στα πρωτοσέλιδα του ημερήσιου τύπου την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, τα εφιαλτικά δεδομένα  που διαμορφώθηκαν στην πατρίδα μας με το τέλος του 2012. «Η ανεργία βουλιάζει την Ελλάδα. Στο 27% για όλη τη χώρα και εφιαλτική εκτίμηση για 30% το 2013. Στο 61,7% στους νέους έως 24 ετών. Μια γενιά γίνεται θυσία στο μνημόνιο. Ανατροπή Σοκ. Απασχολούμενοι 3.642.102 και άνεργοι 4.690.163 πολίτες».    


Λιγότερο από τρία χρόνια, λοιπόν, χρειάστηκαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων για να διαλύσουν τελείως την Ελλάδα. Μια Ελλάδα που πλέον, βρίσκεται στα οικονομικά επίπεδα του Τζιμπουτί και της Ρουάντα. Μια χώρα που λιμοκτονεί καθημερινά από τις προδοτικές αποφάσεις των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά.
 Ο Γιώργος Παπανδρέου από το Νοέμβριο του 2009, συζητούσε με τον πρόεδρο του ΔΝΤ Στρος Καν (όπως ο ίδιος δημόσια είχε αποκαλύψει) την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, παρότι τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως δήλωνε: «Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρεςαναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας». Αυτός ο πολιτικός καταστροφέας της πατρίδας, λίγο πριν τη συνειδητή προδοτική υπαγωγή της χώρας στο επαίσχυντο μνημόνιο του ΔΝΤ, απεμπολούσε δάνειο με πρώτη δόση 25 δις € και χαμηλό επιτόκιο που του προτάθηκε από τη Ρωσία στη συνάντηση που έγινε στη Μόσχα το Φεβρουάριο του 2010 μεταξύ Πούτιν και Παπανδρέου. Ένα δάνειο το οποίο θα αποπληρωνόταν με κρατικές δεσμεύσεις και δια μέσω πώλησης γεωργικών προϊόντων που θα τόνωναν ιδιαίτερα τις εξαγωγές μας (συνεχείς δημόσιες δηλώσεις του ομογενή βουλευτή της Ρωσικής Κρατικής Δούμας κ. Ιβάν Σαββίδη). Αποδεικνύεται, δηλαδή, πως εάν τότε είχε στραφεί αμέσως μετά την εκλογή του στη συμφωνία του προσφερόμενου δανείου από τη Ρωσία δεν θα είχε κανένα πρόβλημα πληρωμής μισθών και συντάξεων.
Ταυτόχρονα, όμως, αυτός o ολετήρας, τορπίλιζε ως αντιπολίτευση και ακύρωνε αργότερα ως κυβέρνηση τη συμφωνία Ρωσίας, Ελλάδος και Βουλγαρίας για την κατασκευή του διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου από το Βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη. Όπως, επίσης, ακύρωνε την συμφωνηθείσα στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ των Πρωθυπουργών της Ελλάδος (Κώστα Καραμανλή) και της Ρωσίας (Βλαδιμίρ Πούτιν) την κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.
Αυτή την ατιμωτική πράξη της Εσχάτης Προδοσίας κατά της πατρίδας και του λαού της διά μέσω της υπαγωγής της πατρίδας μας στο ΔΝΤ, αφού πρώτα την καταξευτίλισε διεθνώς με τις προσβλητικές έως αντεθνικές δηλώσεις του, επιβεβαίωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε συνέντευξή που είχε δώσει στην παγκόσμιου κύρους Αμερικάνικη εφημερίδα New York Times και τις οποίες δηλώσεις ήδη διερευνά η δικαιοσύνη: «Ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα… η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές επιδράσεις που θα είχε το φάρμακό της στην ελληνική οικονομία… το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές συνέβαλαν στο καθοδικό σπιράλ αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση εντός της Ελλάδας…το επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα -και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη- είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
Άλλωστε, αυτή την προδοτική πολιτική των μνημονίων επιβεβαιώνουν σήμερα ο Πολ Τόμσεν, διευθυντής του επιτελείου της τρόικα στην Ελλάδα και ο επικεφαλής των οικονομολόγων του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, οι οποίοι πρόσφατα δήλωσαν πως «δώσαμε στον Ελληνικό λαό λάθος φάρμακο» και πως «Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης».
Την παραπάνω πολιτική της υπαγωγής της χώρας στο μνημόνιο,  κατηγορούσε ως αντιπολίτευση και ο «πολύς» Αντώνης Σαμαράς και διατυμπάνιζε πως όταν γίνει κυβέρνηση θα σύστηνε μια και μόνη εξεταστική επιτροπή, η οποία θα εξέταζε για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο. Μας βομβάρδιζε με παχιά λόγια μέσω των φλουδών εξαγγελιών του, στο Ζάππειο III και III και των 18 αναπτυξιακών του σημείων. Απέκλειε σε συνέντευξή του στις 22 Οκτωβρίου 2011 στην «Καθημερινή» κυβερνητικό συνασπισμό με τεχνοκράτες, ισχυριζόμενος: «Οι τεχνοκράτες είναι χρήσιμοι να λένε τη γνώμη τους, αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια γνώμη και κάποιος πρέπει να κάνει τη σύνθεση. Και κάποιος πρέπει να παίρνει την ευθύνη. Αυτό είναι δουλειά του πολιτικού». Ωστόσο, τελικά, αυτός ο χαμηλοϋψής πολιτικός και τεχνοκράτη Πρωθυπουργό έκανε (Παπαδήμο), αλλά και στο σημερινό καταστροφικό κυβερνητικό συνασπισμό (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), το κλειδί της οικονομίας το παρέδωσε σε διορισμένο τεχνοκράτη (Στουρνάρας).
Έτσι, μετά από περίπου τρία χρόνια μνημονίων διαπιστώνουμε πως είναι επιτακτική ανάγκη η αποδέσμευσή μας από τα επαχθή μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, που καθορίζουν πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και γι΄ αυτό αναμένεται νέο επώδυνο «κούρεμα». Η συνεχιζόμενη ύφεση είναι πλέον, χαρακτηριστικό γνώρισμα, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η ευαγγελιζόμενη και πολυθρυλούμενη ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί σε ένα δυσμενές κλίμα οικονομικής εξαθλίωσης των πολιτών. Μέσα σ΄ αυτή τη ζοφερή κατάσταση, η κυβέρνηση Σαμαρά είναι απόλυτα προσδεμένη στο άρμα πολιτικής της Γερμανίας, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Τα αναπτυξιακά ανοίγματα, τύπου Κατάρ, είναι για να γελάει ο κόσμος με την ανεπάρκεια της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά.
Συνεπώς, είναι ιστορική ανάγκη, ένα γενναίο πολιτικό άνοιγμα προς την ομόδοξη και ομόθρησκη φίλη Ρωσία, εξ΄ ίσου γενναίο με το άνοιγμα προς το Κατάρ, τη Γαλλία και τον Αμερικανικό παράγοντα. Η προσέγγιση με τη Ρωσία, η οποία διαθέτει υπερεπάρκεια κεφαλαίων, είναι όχι μόνο επιβεβλημένη αλλά έπρεπε να είχε γίνει μόλις ξέσπασε η κρίση δανεισμού της Ελλάδος, όταν και μας προτάθηκε η βοήθεια αλλά ο ολετήρας Γιώργος Παπανδρέου συνειδητά εξυπηρετώντας άλλων σχέδια, απεμπόλησε. Η προσέγγιση εξασφάλισης κεφαλαίων από τη Ρωσία φαντάζει ως η μόνη σημερινή λύση για πραγματική ανάπτυξη της χώρας, χωρίς ταυτόχρονη απεμπόληση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.                   
         


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LX58MpWB

Οι τραπεζίτες στη μέγγενη, η κυβέρνηση σε συμπληγάδες



Οι τραπεζίτες στη μέγγενη, η κυβέρνηση σε συμπληγάδες
 Με τους τραπεζίτες να πιέζουν αφόρητα και σε όλα τα επίπεδα και τους Ευρωπαίους εταίρους να ζητούν μερίδιο από όλες τις πίτες, η κυβέρνηση καλείται να επιταχύνει τις διαδικασίες, να βρει και ρίξει ρευστό στην πραγματική οικονομία και να εξασφαλίσει το μίνιμουμ συναινεσης από τους κυβερνητικούς εταίρους για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Σε μείζον θέμα έχουν εξελιχθεί οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, καθώς οι ιδιώτες μεγαλομέτοχοι δεν θέλουν να ρίξουν ζεστό χρήμα σε αυτή τη φάση και πιέζουν για ευνοϊκότερους όρους και παράταση της διαδικασίας.
Η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τις επιπλοκές που δημιουργεί η καθυστέρηση της διαδικασίας των ανακεφαλαιοποιησεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, προσπαθεί να μην εμπλακεί σε απευθείας διάλογο με τους τραπεζίτες υποδεικνύοντας την τροικα ως ρυθμιστή των εξελίξεων στον κλάδο.
Το ασφυκτικό lobbying και οι πολιτικές πιέσεις προς το Μαξίμου σε συνδυασμό με τις εκκρεμότητες που έχουν δημιουργηθεί από την καθυστέρηση με το ΤΤ και τη διαφαινόμενη χαλαρή προώθηση του deal Εθνικής-Eurobank δημιουργούν ένα ναρκοπέδιο το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να περάσει, προκειμένου να επιτύχει προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και η έλευση κλιμακίων της τρόικας στην Ελλάδα θα εντείνει τις διεργασίες στον κλάδο, θέτοντας κυβέρνηση και τραπεζίτες προ των ευθυνών τους.
Όπερ σημαίνει ότι το παιχνίδι των σιωπηρών καθυστερήσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί κα συνεπώς οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου και να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε να δρομολογηθούν και οι εξελίξεις στα υπόλοιπα μέτωπα.
Οι τραπεζίτες ζητούν παράταση για να μπορέσουν, όπως διατείνονται, να προσελκύσουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια και να περιοριστεί η συμμετοχή του Δημοσίου δια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και συνεπως να δανειστεί το Δημόσιο λιγότερα κεφάλαια. Αυτό βέβαια δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια.
Το αίτημα των τραπεζιτών είναι να γίνουν σε κάθε συστημική τράπεζα δυο αυξήσεις κεφαλαίου, ανεξάρτητες η μια από την άλλη:
- Στην πρώτη να μπουν τα κεφάλαια του Δημοσίου, ώστε να καθαρίσουν οι ισολογισμοί των τραπεζών
- Εν συνεχεία, με υγιείς τις τράπεζες, να τρέξει μια νέα διαδικασία αύξησης κεφαλαίου, η οποία θα ισοδυναμεί με αποκρατικοποίηση στην οποία οι ιδιώτες επενδυτές να μπορέσουν να τοποθετηθούν σε τιμή χαμηλότερη από αυτή που μπήκε το Δημόσιο.
Όπως είναι προφανές μια τέτοια εξελιξη θα στοιχίσει στο Δημοσιο ντε φάκτο ζημιές, οι οποίες θα έχουν ήδη εγγραφεί στο χρέος και για την κάλυψη των οποίων θα απαιτηθούν νέα μέτρα. Οι τραπεζιτες με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να αγοράσουν φθηνότερα αυτό που πούλησαν πολύ ακριβότερα και αφού το έχει εξυγιάνει το Δημόσιο.
Η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιταχθεί ευθέως σε αυτή την πρόταση, διότι χρειάζεται την υποστήριξη των τραπεζιτών και των τραπεζών στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.
Από την πλευρά των τραπεζιτών προβάλλεται η άποψη ότι αν δεν γίνουν αυτές οι αλλαγές στους όρους  ανακεφαλαιοποίησης, η συμμετοχή ιδιωτών στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη.
Παράλληλα θέτουν ερωτήματα τεχνικής φύσεως, όπως  τι θα συμβεί αν συγκεντρωθεί το 9,99% και όχι το 10% της ελάχιστης συμμετοχής. Σε αυτή την περίπτωση η τράπεζα κρατικοποιείται και το 9,99% γίνεται απλώς μια επενδυτική συμμετοχή;
Στόχος είναι να δείξουν ότι το συμφωνηθέν από κυβέρνηση και τρόικα μοντέλο δεν είναι καλά μελετημένο και οδηγεί σε βαριές απώλειες για την επενδυτική κοινότητα, οι οποίες θα στοιχήσουν σε επίπεδο αξιοπιστίας. Συνεπώς μετά από ένα νέο "κούρεμα μετόχων" η προσέλκυση νέων κεφαλαίων θα είναι αδύνατη.
Ανιση θεωρείται η μεταχείριση των μικρών τραπεζών, καθώς υποχρεώνονται οι μέτοχοι τους να βρουν τόσα κεφάλαια, όσα και οι μέτοχοι των μεγάλων συστημικών τραπεζών.
Οι μικρές τράπεζες πρέπει να συγκεντρώσουν 1,65 δισ. ευρώ για να μη σπάσουν σε good-bad bank.  Το ποσό είναι δυσανάλογα  μεγάλο σε σχέση με το 1,85 δισ. ευρώ που πρέπει να βρούν οι μεγάλες τράπεζες για να καλύψουν το 10% της ελάχιστης ιδιωτικής συμμετοχής για να παραμείνουν ιδιωτικές


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LX4fIOky

Πρόσκληση (ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1878)


Άλλη μια συναρπαστική εμπειρία στα Πιέρια Όρη, που χάρισε η Π.Ε.Πιερίας σε ομάδα δημοσιογράφων που φιλοξένησε


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                                Κατερίνη, 21 Φεβρουαρίου 2013


                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




                             Περιήγηση στη Ελατοχώρι Πιερίας

Άλλη μια συναρπαστική εμπειρία στα Πιέρια Όρη, που χάρισε 
η Π.Ε.Πιερίας σε ομάδα δημοσιογράφων που φιλοξένησε




Ένας ακόμη μαγευτικός προορισμός προστέθηκε στα οδοιπορικά που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, υπό την καθοδήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, στην προσπάθεια της
προώθησης της τουριστικής εικόνας της περιοχής.








Αυτή τη φορά το Ελατοχώρι, αποτέλεσε το νέο τοπίο για περιήγηση που με τις πολλές εναλλαγές στο περιβάλλον,  μετέτρεψαν άλλο ένα ταξίδι σε συναρπαστική εμπειρία.


Οι δημοσιογράφοι,  Φάνης Γρηγοριάδης του «Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων»,  Κωνσταντίνος Τσίγκας, ιδιοκτήτης της καθημερινής εφημερίδας της Καβάλας «Νέα Εγνατία» και του ράδιο Alpha Καβάλας, Ντέπυ Χιωτοπούλου,  του ένθετου περιοδικού ¨Ταξίδια¨ του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής»,  Παντελής Τζερτζεβέλης του ραδιοφωνικού σταθμού «ΕΡΑ»,  Ελένη Μακρίδου του περιοδικού «Χρήμα  & Τουρισμός»,  Παναγιώτης Γεωργιάδης του ένθετου περιοδικού ¨Ταξίδια¨ της «Μακεδονίας της Κυριακής» και  Άρης Έυδος της εκπομπής «Αδρεναλίνη» της ΕΤ3, φιλοξενήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής.


Οι ξενώνες από πέτρα και ξύλο σε παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική
αξιοποίησαν το βασικό πλεονέκτημα της περιοχής, την απίστευτη  δηλαδή θέα στα  Πιέρια Όρη, τον Όλυμπο, την πεδιάδα της Πιερίας, το Θερμαϊκό κόλπο ως  και τις  ακτές της Χαλκιδικής. Η δημοσιογραφική αποστολή φιλοξενήθηκε στους παραδοσιακούς οικογενειακούς ξενώνες: ΑΛΘΑΙΑ, ΜΟΡΦΕΑΣ, ΝΙΚΕΛΗ, ΠΑΤΡΙΚΟ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΠΙΕΡΙΩΝ ΜΟΥΣΕΣ, ΣΕΜΕΛΗ, που διακρίνονται για την ζεστή ατμόσφαιρα, την άριστη εξυπηρέτηση και τις εξαιρετικές υπηρεσίες.


Το συντονισμό της δημοσιογραφικής αποστολής, είχε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, με τη βοήθεια της Προέδρου της Ένωσης Επαγγελματιών  Ελατοχωρίου,  κ. Αναστασίας Μποστανίτη και του Πρόεδρου του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου,  κ. Κώστα Γκλάρα, για την καλύτερη ανάδειξη του τόπου.


Με την ομάδα των δημοσιογράφων συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελατοχωρίου,  κ. Νίκος Γκλάρας και  η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας,  κ. Αφροδίτη Λέινα, που επεσήμαναν τα χαρακτηριστικά στοιχεία  της περιοχής και το πρόγραμμα των τουριστικών εκθέσεων που θα λάβουν μέρος.


Στη  διάρκεια της τριήμερής απόδρασης στο Ελατοχώρι η αποστολή είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο χωριό (Νέο και Παλιό), να επισκεφτεί το χιονοδρομικό κέντρο, να γευτεί την υψηλή τοπική γαστρονομία και να φιλοξενηθεί σε παραδοσιακούς ξενώνες,  ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο της μακεδονίτικης φιλοξενίας.

Η Αντιπερειφερειάρχης Πιερίας, κ.Σοφία Μαυρίδου, δήλωσε ότι  «Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου αποτελεί πραγματικά τη Μούσα της Ανάπτυξης στα μαγικά Πιέρια Όρη. Αναμφισβήτητα, το άξιο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής με μεράκι και  αγάπη για τον τόπο  του, συνέβαλε στην ανάπτυξη της περιοχής. Οι χρηματοδοτικές παρεμβάσεις μέσω προγραμμάτων, ενίσχυσαν την τοπική επιχειρηματικότητα,  δίνοντας  ώθηση στα ιδιωτικά κεφάλαια,  ώστε  σήμερα το Ελατοχώρι να παρουσιάζει υψηλής ποιότητας μονάδες κατάλυσης και εστίασης,  βασιζόμενες στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική».


Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου συγκαταλέγεται  ανάμεσα στους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς. Το Ελατοχώρι είναι ένα θαυμάσιο μπαλκόνι με θέα το  Μυθικό μας Όλυμπο και τα νερά του Θερμαϊκού κόλπου.
Άλλωστε, με τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα  που διαθέτει το Ελατοχωρι, μπορεί να διεκδικήσει εύκολα δωδεκάμηνη τουριστική κίνηση.

Το Ελατοχώρι είναι σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, στα Πιέρια όρη –τα όρη των Εννέα Μουσών- αγναντεύοντας τον Όλυμπο και τα καταγάλανα παράλια του Θερμαϊκού κόλπου και της Χαλκιδικής. Στην πραγματικότητα, το Ελατοχώρι αποτελείται  από δύο διαφορετικά χωριά: αριστερά βρίσκεται το Παλιό Ελατοχώρι και δεξιά το (νέο) Ελατοχώρι,  που η μεταξύ τους απόσταση είναι περίπου 2 χλμ. Κοντά στο χωριό βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες λάτρεις των χειμερινών σπορ απ' όλη την Ελλάδα. Παρά την έντονη τουριστική του ανάπτυξη το Ελατοχώρι παραμένει ένας παραδοσιακός ορεινός οικισμός, που συνδυάζει την παράδοση με τον εκσυγχρονισμό. Ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, που  διαθέτει πανέμορφες διαδρομές μέσα στο δάσος, ιδανικές για πεζοπορίες, ποδήλατο βουνού, σαφάρι με τετρακίνητα οχήματα κ.ά. Άλλωστε, από τα Πιέρια Όρη περνάει και το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4.


Το ραντεβού της ομάδας για την ξενάγηση δόθηκε στην ταβέρνα το «Πέτρινο» που βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο και κυριολεκτικά  μέσα στο δάσος. Ο ιδιοκτήτης,  κ. Χρίστος Κυριαζής,  ένα νέο παιδί με όραμα και δημιουργικότητα,   προσέφερε  στους επισκέπτες ζεστή φασολάδα -βασισμένη  σε συνταγή της γιαγιάς του- από φασόλια που καλλιεργούνται στο Ελατοχώρι. Παράλληλα, το μενού περιλάμβανε ντόπιο χωριάτικο λουκάνικο πικάντικες σαλάτες,  τουρσί και αρωματικό τοπικό τσίπουρο.

Με αφετηρία το κέντρο του Παλιού Χωριού ξεκινούν μονοπάτια «Τα μονοπάτια των Μουσών» όπως τα ονομάζουν οι ντόπιοι. Πρόκειται για  διαδρομές φυσικής ομορφιάς, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ποταμάκια  με ξύλινα γεφυράκια, μέσα σε δάση οξιάς, δρυός, ελάτου και καστανιάς. Μια τέτοια σύντομη διαδρομή πήρε και η ομάδα για να βρεθεί σε ένα ξύλινο γεφυράκι σε μια πανέμορφη τοποθεσία,  όπου υπάρχει ένας  πανέμορφος μικρός καταρράκτης.

Η παρέα επισκέφτηκε και το Άνδρο των Μουσών,  όπως  αποκαλούν το σημείο, λόγω  του επιβλητικού σχήματος των βράχων-που υψώνονται κάθετα- και του σχισίματός τους,  δημιουργώντας  μια φυσική πύλη που  δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη  ότι μπαίνει σε ένα κυκλώπειο κάστρο.

Το Άνδρο των Μουσών βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί προς τα Ριζώματα και αποτελεί μια εναλλακτική διαδρομή για να φτάσουμε στο χωριό από την πλευρά της Ημαθίας. Ένα από τα αξιοθέατα του Παλιού Χωριού είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η Τρανή Βρύση, ενώ γύρω από το κέντρο στην πλατεία του χωριού είναι συγκεντρωμένα τα ταβερνάκια και κάνα δυο μαγαζάκια, το ένα με σπιτικά γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες και το άλλο με είδη δώρων, αναμνηστικά και άλλα σουβενίρ.


Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου,  το συναντάμε στα μαγευτικά Πιέρια Όρη και συγκεκριμένα στη θέση "Παπά Χωράφι"   σε υψόμετρο 1450μ. Με καταπληκτική θέα προς τον Όλυμπο και τον Αλιάκμονα, έχει ήδη γίνει δημοφιλές στους λάτρεις των χειμερινών σπορ- αν και είναι ένα σχετικά καινούριο χιονοδρομικό κέντρο- οι οποίοι και κατακλύζουν τις πίστες του, γεγονός που οφείλεται στην εύκολη πρόσβαση, στις άριστες υποδομές και στο πανέμορφο φυσικό  περιβάλλον. Οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου περιλαμβάνουν 10 πίστες με κυμαινόμενη υψομετρική διαφορά και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας,  ώστε να ικανοποιούνται τόσο οι έμπειροι και απαιτητικοί σκιέρ, όσο και οι αρχάριοι που πρωτοδοκιμάζουν τις δυνατότητές τους στο χειμερινό σπορ. Επίσης, λειτουργεί μια πίστα για snowboard και μια για έλκηθρα.


Στη  βάση του χιονοδρομικού κέντρου λειτουργεί διώροφο σαλέ, το οποίο διακρίνεται για τη  μοντέρνα αισθητική και την  εξαιρετική θέα προς την πίστα. Στο ισόγειο λειτουργεί self service για φαγητό, ένας πολύ ωραίος χώρος από ξύλο και τζάμι.  Στον πρώτο όροφο λειτουργεί καφέ μπαρ ιδανικό για "solarium" τις μέρες που έχει ηλιοφάνεια. Επίσης, υπάρχουν καταστήματα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού ειδών χιονοδρομίας καθώς και σχολή σκι. Στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί και ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο για πρώτες βοήθειες,  με μόνιμο γιατρό σε καθημερινή βάση.


Μετά την ταβέρνα το «Πέτρινο» η δημοσιογραφική  ομάδα  μυήθηκε στην τοπική γαστρονομία, καθώς απόλαυσαν τις νοστιμιές των μαγειρευτών  στις  παραδοσιακές ταβέρνες ,  «Το Παληό Σχολειό» ,  «Τζιβαέρι» στο παλιο Ελατοχωρί και «Αγνάντι» στο Νέο Ελατοχώρι.  Το κάθε εστιατόριο κρατάει το δικό του  μοναδικό χαρακτήρα, παρέχοντας άριστη ποιότητα και  εξυπηρέτηση με υλικά από την Πιερική γη.

Και εδώ την τιμητική του είχε το Τσάι Ολύμπου (sideritis scardica).Η παρέα επισκέφτηκε το φυτώριο της κ.Αναστασίας Μποστανίτη για ένα γρήγορο παραδοσιακό ξεβοτάνισμα με το χέρι μια και δεν χρησιμοποιούνται ζιζανιοκτόνα και η καλλιέργεια γίνεται με φυσικούς τρόπους. Η ομάδα αφού  τελείωσε  την αγροτική της  εκπαίδευση, μετέβη για ένα φλιτζάνι ζεστό αρωματικό και παράλληλα ευεργετικό Τσάι Ολύμπου,  με τοπικό μέλι στο μαγαζί  «Ιταμός», έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο με  ωραία μουσική και ξεχωριστή  διακόσμηση.  

Στο κέντρο του νέου χωριού υπάρχει το Λαογραφικό Μουσείο σε αίθουσα του Δημοτικού καταστήματος (πρώην κοινοτικό κατάστημα) Ελατοχωρίου, με αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, τις δραστηριότητες και τις συνήθειες των κατοίκων του χωριού,  δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη  να γνωρίσει ένα κομμάτι από την λαϊκή παράδοση του τόπου.

Το Ελατοχώρι εκτός από το χιονοδρομικό του έχει ένα ακόμα, σήμα κατατεθέν, που είναι  το φανταστικό γλυκό «Ναπολέων» (Στιβαχτόν) που σερβίρεται σαν επιδόρπιο. Το γλυκό «Ναπολέων» ένα καθαρά τοπικό παραδοσιακό γλυκό της Πιερίας, φτιάχνεται  από στρώσεις σφολιάτας και κρέμας ζαχαροπλαστικής. Με το γλυκό «Ναπολέων», που γεύτηκε  η παρέα των δημοσιογράφων στο κατάστημα  «Η Αρμονία» της κ. Μελαχρινής Κυπαρισσοπούλου, αποχαιρέτισε το Ελατοχώρι και εξέφρασε το ενδιαφέρον για συμμετοχή  και στις επόμενες θεματικές προβολές που θα διοργανώσει η Π.Ε. Πιερίας.

Ολοκληρώνοντας και αυτό το θεματικό 3ήμερο, στο Ελατοχώρι, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς ανάφερε: «Στο γραφικό Ελατοχώρι έκλεισε η θεματική χειμερινή προβολή της Πιερίας. Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  η Διεύθυνση Ανάπτυξης και συγκεκριμένα το Γραφείο Τουρισμού ξεκίνησε τη διοργάνωση της εαρινής θεματικής προβολής,  για την ανάδειξη  των συγκριτικών πλεονεκτημάτων  και άλλων γραφικών σημείων της Πιερίας».



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ






Απόφαση παλλαϊκής συγκέντρωσης

Μετά τις μη αποδοτικές συζητήσεις της αντιπροσωπείας μας στην Αθήνα στο αρμόδιο Υπουργείο, η χθεσινή συγκέντρωση στα Διόδια ήταν μαζική, με το «άνοιγμά» τους για μια ώρα.
Διοργανώθηκε ανοικτή συζήτηση, όπου ενημέρωσε ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού για τις εξελίξεις και εκφράστηκαν απόψεις από παρευρισκόμενους.
 Στην συνέχεια συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με την Επιτροπή Αγώνα και αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα και διοργάνωση παλλαϊκής συγκέντρωσης με συμμετοχή των κομμάτων. 

            Αιγίνιο 21 – 2 – 2013                                                                                              
                                                                                     Γραφείο Τύπου
                                                                              συντονιστικής επιτροπής
                                                                      Για πληροφορίες
                                                                       τηλ : 2353350100



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΕΡΑΙΤΑ,ΑΝΙΣΟΣΗ ΑΥΘΕΡΑΙΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ( ΟΕΚ & ΟΕΕ) ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΔΡΑ…!!!



Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής




Με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης του σχεδίου νόμου του Υπουργού Εργασίας και την και την έκθεσή του σε δημόσια διαβούλευση έως τις 21 του μηνός ΦΛΕΒΑΡΗ 2013, με μια σύντομη ματιά διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
 Στο άρθρο 35 του σχεδίου νόμου, παρατηρήσαμε τα εξής τραγελαφικά:
  1.  Στην παράγραφο 1 αναφέρει ότι: Οι πράξεις διαχείρισης και εκπροσώπησης των μελών της Διοικούσας Επιτροπής θεωρούνται νόμιμες, δηλαδή ακόμα και αν εκκρεμούν δικαστικές πράξεις;
  2. Στην υποπαράγραφο γ της  παραγράφου 5 εφαρμόζεται η εξαίρεση της παραγράφου  2 του άρθρου 23 του νόμου  4014/2011 ο οποίος ρυθμίζει αυθαίρετες κατασκευές, για να μπορέσουν να εκδοθούν τα 15.000 Πανελλαδικά παραχωρητήρια στους δικαιούχους του τ. ΟΕΚ.
  3. Στην υποπαράγραφο β σε σχέση με την υποπαράγραφο γ παρατηρείται ασυμφωνία για την έκδοση η μη Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης κτηρίων;
  4. Με την  παράγραφο 5α προστίθεται εδάφιο στην παράγραφο 20 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 ως εξής: «Τα κτίρια υφιστάμενων οικισμών του τ. Ο.Ε.Κ., καθώς και τα κτίρια του τ. ΟΕΕ, υπάγονται στις διατάξεις του νόμου αυτού, μόνον με την υποβολή των υπό α ́ και β ́ δικαιολογητικών της παραγράφου 2 του νόμου αυτού», χωρίς να διευκρυνίζει αν θα καταβληθεί ποσοστού 10 % του ενιαίου ειδικού προστίμου,σύμφωνα με την παράγραφος 20 του άρθρου 24 για κατασκευές που  εκτελέστηκαν ή εγκαταστάθηκαν μετά την έναρξη ισχύος του ν . 1337/1983.
 Για  τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Το άρθρο 23 του νόμου  4014/2011 αναφέρεται σε αυθαίρετες κατασκευές η αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, γιατί με την υποπαράγραφο γ του κατατεθειμένου νόμου  προτείνεται ρύθμιση για τις κατασκευές του Δημοσίου;
  2. Μήπως έχουν γίνει αυθαιρεσίες  και δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν; Αν ναι, με το νομοσχέδιο στην ουσία συγκαλύπτουμε κρατικές παρανομίες;
  3. Θα ζητηθούν ευθύνες;
  4.  Οι αρμόδιοι φορείς (πολεοδομίες κλπ, και το Αρμόδιο Υπουργείο έχουν ενημερωθεί για τα προβλήματα αυτά.
  5.  Γιατί το μέτρο αυτό να ισχύει για την νομιμοποίηση των κατασκευών του δημοσίου και μόνο για τους δικαιούχους του πρώην ΟΕΚ και να μην ισχύσει και για όλους τους Έλληνες πολίτες, που για να νομιμοποιήσουν τις αυθέραιτες κατασκευές καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά και μάλιστα χωρίς να διασφαλίζεται η οριστική νομιμοποίηση τους;
  6. Αν οι υπόλοιποι Έλληνες προσφύγουν στα δικαστήρια, για δικαίωση με την αιτιολογία της άνισης αντιμετώπισης επί ιδίου θέματος συμφώνα με το σχετικό άρθρο του Συντάγματος και το κερδίσουν, έχουν υπολογιστεί οι οικονομικές επιπτώσεις για το Ελληνικό Δημόσιο.
  7.  κ. Υπουργέ, μπορείτε να μας πείτε για την αναγκαιότητα αυτού του μέτρου και για ποιο λόγο «αφαιρείται» η αρμοδιότητα του τελικού ελεγκτή των κατασκευών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους που δεν είναι άλλες από τις κατά τόπους πολεοδομίες.
  8.  Τέλος  τι εννοεί η φράση "Οι πράξεις διαχείρισης και εκπροσώπησης των μελών της Διοικούσας Επιτροπής θεωρούνται νόμιμες"υπήρχε περίπτωση να θεωρούνταν παράνομες ¨η με την φράση αυτή ακόμη και τέτοιου είδους πράξεις νομιμοποιούνται; (Χωρίς να  υπονοείται ότι δεν ασκούν άριστα το έργο τους τα μέλη της ΠΕΔΕ).
  9. Επειδή στην υποπαράγραφο β σε σχέση με την υποπαράγραφο γ παρατη-ρείται ασυμφωνία, απαιτείται τελικά  Πιστοποιητικού Ενεργειακής Από-δοσης κτηρίων για τα κτήρια του ΟΕΚ η όχι; Να θυμίσουμε ότι οι δικαι-ούχοι του ΟΕΚ είναι με προσωρινά παραχωρητήρια έως ότου εκδοθούν τα Οριστικά.
  10. Θα επιβληθεί ανάλογο πρόστιμο 10% του ενιαίου ειδικού προστίμου στον ΟΕΚ  & ΟΕΕ ( ύψους 15.000.000 ευρώ), για την εφαρμογή του εδαφίου της  παραγράφου 20 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 επειδή εκτελέστηκαν μετά την έναρξη ισχύος του ν . 1337/1983;
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 35 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 23 ΚΑΙ 24 ΤΟ ΝΟΜΟΥ 4014 ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ.
 Άρθρο 35
Λοιπές Διατάξεις σχετικές με τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ
1. Ο ΟΑΕΔ καθίσταται καθολικός διάδοχος και υπεισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καταργηθέντων από 14-02-2012 με την παρ. 6 του άρθρου 1 του Ν. 4046/2012, όπως ισχύει, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου με τις επωνυμίες Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) και Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.).Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου λήγει η θητεία των μελών της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της παραγράφου 1 του άρθρου 1 της ΠΥΣ 7/28-2-2012 (Α ́ 39). Οι πράξεις διαχείρισης και εκπροσώπησης των μελών της Διοικούσας Επιτροπής θεωρούνται νόμιμες.
 2.Εκκρεμείς δίκες των καταργηθέντων ΝΠΔΔ με τις επωνυμίες Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) και Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) συνεχίζονται από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), χωρίς να επέρχεται βίαιη διακοπή τους και χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη διατύπωση για τη συνέχισή τους.
 Απαιτήσεις, υποχρεώσεις και πάσης φύσεως εκκρεμείς υποθέσεις που υφίστανται κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού μεταφέρονται από τα ως άνω καταργηθέντα ΝΠΔΔ στον ΟΑΕΔ.
 3. Ο ΟΑΕΔ απαλλάσσεται από την καταβολή κάθε είδους τελών για την εγγραφή στο Εθνικό Κτηματολόγιο εμπραγμάτων δικαιωμάτων του Ο.Ε.Κ. που περιέρχονται σε αυτόν.
 4. Μετά την παράγραφο 6 του άρθρου 24 του Ν. 3983/2011 (Φ.Ε.Κ. 144/17.6.2011, T. Α ́) προστίθεται εδάφιο ως εξής:«Η προθεσμία για την άσκηση αναγνωριστικής ή διεκδικητικής αγωγής από τον ΟΑΕΔ για δικαιώματα που έχουν περιέλθει σε αυτόν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) είναι δώδεκα έτη.»
5α.Στο τέλος της παραγράφου 20 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Τα κτίρια υφιστάμενων οικισμών του τ. Ο.Ε.Κ., καθώς και τα κτίρια του τ. ΟΕΕ, υπάγονται στις διατάξεις του νόμου αυτού.. μόνον με την υποβολή των υπό α ́ και β ́ δικαιολογητικών της παραγράφου 2 του νόμου αυτού.»
β. Για τα κτίρια υφιστάμενων οικισμών του τ. Ο.Ε.Κ., καθώς και τα κτίρια του τ. ΟΕΕ,, υπόχρεοι για την έκδοση πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης κατά τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 3661/2008 και του άρθρου 2 παρ. 3 του Κ.Ε.Ν.Α.Κ. ( 407/Β/9 - 04-2010), είναι οι δικαιούχοι των κατοικιών Τα υφιστάμενα κτίρια των Κ.Ε.Τ.Ε.Κ. του ΟΑΕΔ που έχουν κατασκευαστεί μετά από δημόσιο διαγωνισμό, αλλά που στερούνται οικοδομικής άδειας, καθώς και τα κτίρια των Κ.Ε.Τ.Ε.Κ. με οικοδομική άδεια στα οποία έχουν γίνει αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγή χρήσης σε τμήμα τους, υπάγονται στις διατάξεις του Ν. 4 014/2011, χωρίς να απαιτείται καμία διαδικασία ή πρόστιμο.
 γ. Για την έκδοση και μεταγραφή παραχωρητηρίων διαμερισμάτων οικισμών που ανήκαν στον Ο.Ε.Κ., ή για μεταβιβάσεις κτιρίων που ανήκαν στον Ο.Ε.Κ. ή κτιρίων που ανήκαν στον ΟΕΕ, εφαρμόζεται η εξαίρεση της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του Ν 4014/2011. Επίσης δεν απαιτείται η έκδοση  πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης του άρθρου 6 του Ν. 3661/2008 και του άρθρου 2 του .Ε.Ν.Α.Κ. ( ΦΕΚ 407/Β/9-04-2010) στις περιπτώσεις μισθώσεων ή μεταβιβάσεων κτιρίων του τ. Ο.Ε.Κ. ή του τ. ΕΕ
 5. Το πάσης φύσεως προσωπικό των καταργηθέντων από 14-02-2012 με την παρ. 6 του άρθρου 1 του Ν. 4046/2012 ΝΠΔΔ με τις επωνυμίες «Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ)» και «Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)» μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας στον ΟΑΕΔ.
 6. Η ως άνω μεταφορά για όλες τις συνέπειες της παραγράφου 5 λογίζεται ότι επήλθε αυτοδικαίως από 14-02-2012.
  
4014/2011
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ

Άρθρο 23
Απαγόρευση εμπράγματων δικαιοπραξιών σε ακίνητα με αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης
1. Από τη δημοσίευση του παρόντος απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο, στο οποίο έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης, όπως ειδικότερα ορίζεται στα άρθρα 5 παρ. 2 και 22 παρ. 3 του ν.1577/1985 (Α΄ 210). Στην παραπάνω απαγόρευση εμπίπτει και η εισφορά ακινήτου σε εταιρεία.
2. Από τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εξαιρούνται τα ακίνητα, στα οποία έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες
χρήσεις:
α) που υφίστανται προ του 1955 ή
β) που έχουν εξαιρεθεί από την κατεδάφιση με το ν.1337/1983 (Α΄ 33) ή
γ) που έχουν νομιμοποιηθεί με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 16 του ν.1337/1983 ή της παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 1577/1985, της παρ. 8 και παρ. 10 του άρθρου 9 του ν. 1512/1985 (Α΄4) ή
δ) των οποίων έχει ανασταλεί η κατεδάφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 15, 16, 17, 20 και 21 του ν. 1337/1983 (Α΄ 33), όπως ισχύουν, χωρίς όμως να έχει
απορριφθεί με απόφαση του αρμοδίου κατά περίπτωση οργάνου η αίτηση για την εξαίρεση από την κατεδάφιση ή
ε) για τις οποίες έχει περατωθεί η διαδικασία διατήρησης κατά τις διατάξεις του ν. 3775/2009 (Α΄ 122) ή του ν. 3843/2010 (Α΄ 62) και για το χρονικό διάστημα που
προβλέπεται σε αυτές ή στ) για τις οποίες έχει περατωθεί η διαδικασία καταβολής του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως προβλέπεται στην παράγραφο 6 του επόμενου άρθρου και για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται στον παρόντα νόμο.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LTahOhsl