ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου και Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου πασχαλινά δώρα στους καταναλωτές στο πλαίσιο της δράσης «Πάσχα στον τόπο μας»


Έτοιμα τα πασχαλινά δώρα στο Επιμελητήριο Πιερίας τα οποία θα μοιραστούν στους καταναλωτές με την προσκόμιση αποδείξεων αγορών άνω των είκοσι ευρώ (20,00 €), αντίστοιχα για την κάθε ημέρα από τοπικά καταστήματα, επιβραβεύοντας την επιλογή τους να στηρίξουν τους επαγγελματίες του τόπου τους.

Σε ειδικά διαμορφωμένες κατασκευές στην Πλατεία Ελευθερίας και στο κέντρο του πεζοδρόμου της πόλης μας το Επιμελητήριο Πιερίας, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης καλούν μικρούς και μεγάλους να στηρίξουν την τοπική μας αγορά επιλέγοντας τα πασχαλινά τους δώρα και ψώνια από τα τοπικά καταστήματα, μοιράζοντας έτσι χαμόγελα και ευχές για τη Λαμπρή.



ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

           
                                                   
Αν δεν εμφανίζεται σωστά πατήστε εδώ:
View it in your browser.

Επιτελείο της “κοινωνίας αξιών” - που εκπροσωπείται στο ευρω-ψηφοδέλτιο του Ποταμιού από τον πρόεδρο της Στέλιο Φενέκο, και τα μέλη του ΠΣ Θεοδώρα Φιλάνδρα και Κώστα Κούρο- με την συνοδεία της υπεύθυνης του πολιτικού γραφείου Ν.Διαμαντάκου, επισκέφθηκε από 18-20 Απριλίου την Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα:
  1. Μεσολόγγι:
  • Επισκεφθήκαμε τον Φορέα Διαχείρισης Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων όπου μας έγινε ενημέρωση από τον συντονιστή του κ. Γιάννη Σελιμά για το έργο που γίνεται αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
  • Παρουσιάσαμε τις συναφείς προτάσεις μας για την προώθηση των θεμάτων οικολογίας, διαχείρισης και χρηματοδότησης από την ΕΕ.
  1. Αγρίνιο :
  • Επισκεφθήκαμε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ενημερωθήκαμε εκτεταμένα από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή, για τις δράσεις του επιμελητηρίου, τα προβλήματα και τις δυνατότητες παραγωγικής ανάπτυξης της τοπική οικονομίας.
  • Παρουσιάσαμε την πρότασή μας για ένα σύγχρονο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης, συμβατό με τις διακηρύξεις της  ΕΕ για την κοινή αγροτική πολιτική καθώς και για την σωρευτική εκμετάλλευση παραγωγικών δυνατοτήτων (οικονομίες συσσώρευσης) και λιμενικών ευκολιών της περιοχής.
  1. Άρτα
  • Ο Στέλιος Φενέκος έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τοπικού καναλιού  ARTtv, μίλησε για την συνεργασία της “κοινωνίας αξιών” με το Ποτάμι, για τους στόχους μας και παρουσίασε τις κοινές μας θέσεις για την ΕΕ και για την χώρα μας.
  1. Ιωάννινα
  • Σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα έγινε η συνάντηση μας με τον αντιπρόεδρο κ. Θανάση Κατσανάκη και τα μέλη του Δ.Σ του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων.
  • Έγινε ένας εξαιρετικά εποικοδομητικός διάλογο τόπου με τα μέλη του Συνεταιρισμού, με παράθεση ρεαλιστικών προτάσεων και από τις δύο πλευρές για τις παραγωγικές δραστηριότητες του τόπου. Στη συνάντηση παρέστη και ο πρόεδρος των Νέων Αγροτών , κ. Χάρης Λιούρης.
  • Μεσημβρινές ώρες ο Στέλιος Φενέκος παραχώρησε συνέντευξη για το ευρω-ψηφοδέλτιο του Ποταμιού, τις κοινές προτάσεις μας για την ΕΕ αλλά και για τον αθλητισμό, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης, στην δημοσιογράφο κ. Βίκυ Μιχέλη (ως παλαιοί μπασκετμπολίστες και οι δύο).
  • Φιλοξενήθηκε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό” Ιωάννινα t.v” όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει στο κ. Βλάσση Ντόκα για το ρόλο της Ευρώπης στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας καθώς και σε όσα χρειάζεται να βελτιωθούν προς όφελος της Ενωμένης Ευρώπης και της χώρας μας.
  1. Στην Κοζάνη
  • Έγιναν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και Blogs, όπου προβλήθηκε η συμμετοχή της «κοινωνίας αξιών» στις ευρωεκλογές και στο ευρω-ψηφοδέλτιο με Ποτάμι.
  • Ακολούθησε συνάντηση με διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ (που μας ξενάγησαν στις τεράστιες ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιοχής- ορυκτών καυσίμων και υδροηλεκτρικών) και συνάντηση με πολίτες και φίλους.
  • Επισκεφθήκαμε τα γραφεία του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης και ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο κ. Νίκο Πατσιούρα για την καλλιέργεια, συλλογή και εμπορία του κρόκου, για το συγκριτικό πλεονέκτημα  που παρουσιάζει έναντι του κρόκου άλλων χωρών και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί παραγωγοί.
  1. Συνάντηση με στελέχη και φίλους:
  • Σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας συναντηθήκαμε και συζητήσαμε με στελέχη και φίλους για τη συνεργασία  μας με το Ποτάμι, για τους κοινούς μας στόχους και την ΕΕ, τις προτάσεις μας, τα προβλήματα και τις προοπτικές που δημιουργούνται για τη  χώρα μας.
Ευχαριστούμε τα τοπικά ΜΜΕ για την φιλοξενία και την ευκαιρία που μας έδωσαν να ενημερώσουμε τους πολίτες για την συμμετοχή μας στο ευρω-ψηφοδέλτιο του Ποταμιού,  να παρουσιάσουμε τις προτάσεις  μας για την τοπική οικονομία και  τις θέσεις  μας  για την Ευρώπη.




Eυχές για Πάσχα..


Αρχιερατικό Συλλείτουργο την Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  η Κυριακή των Βαΐων στις 21 Aπριλίου. Στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο από τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο και τον φιλοξενούμενο Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού κ. Ιώβ, Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας έγινε, εντός του Ιερού Ναού, λιτάνευση της εικόνας της Βαϊφόρου και ευλογήθηκαν τα βάϊα.
          Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε την αξία της επικείμενη Μεγάλης Εβδομάδας, αναφέροντας ότι ο εορτασμός του Πάθους και της Αναστάσεως του Χριστού δεν θα πρέπει να περιοριστεί στον εθιμικό ή συναισθηματικό χαρακτήρα, αλλά να επεκταθεί σε μια βιωματική κατάσταση, που μπορεί να δώσει στον σύγχρονο άνθρωπο διέξοδο στην πνευματική και ηθική κρίση που αντιμετωπίζει, καθώς και την προοπτική της Αναστάσεως.

          Προέτρεψε, τέλος, το εκκλησίασμα να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που μας δίνει, ακόμη μια χρονιά, ο Θεός, με σκοπό να αγαπήσουμε τον Θεό, να πιστέψουμε στον Παθόντα και Αναστάντα Κύριο και να έλθουμε πιο κοντά στον συνάνθρωπό μας.

Απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στους ποταμούς, παραποτάμους, χειμάρρους και λοιπά ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας ΚεντρικήςΜακεδονίας για το έτος 2019 - Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

PKM-HEADER-press


  
 τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει την απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στους ποταμούς, παραποτάμους, χειμάρρους και λοιπά ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2019, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών.
Πιο συγκεκριμένα, με την αρ. 251421(883)/17-4-2019 (ΑΔΑ: ΨΗΔΟ7ΛΛ-1Γ8) Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απαγορεύεται η ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών αυτών, στους ποταμούς Αξιό, Αλιάκμονα, Γαλλικό, Εδεσσαίο, Στρυμόνα, Λουδία και Αγγίτη μέχρι τα όρια με το Νομό Δράμας (θυρόφραγμα οικισμού Συμβολής) και όλους τους παραπόταμους, χειμάρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών, καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής λίμνης Άγρα, από την Τρίτη 23 Απριλίου 2019 και ώρα 12 μ.μ. μέχρι και την Πέμπτη 06 Ιουνίου 2019 και ώρα 12 μ.μ.
Οι αστυνομικές αρχές και οι δασικές υπηρεσίες έχουν την αρμοδιότητα τήρησης - εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης στην περιοχή αρμοδιότητάς των.
Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Περισσότερες πληροφορίες στα αρμόδια Τμήματα Αλιείας των περιφερειακών ενοτήτων:
1.       Π.Ε. Ημαθίας: 23313 50123
2.       Μ.Ε. Θεσσαλονίκης: 2313 330382
3.       Π.Ε. Κιλκίς: 23413 50153
4.       Π.Ε. Πέλλας: 23813 51256
5.       Π.Ε. Πιερίας: 23513 51141

6.       Π.Ε. Σερρών: 23213 55248

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (4) ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΗ ΑΣΤΕΡΙΟ & ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ



Σήμερα ανακοινώνουμε (4) τέσσερις νέες υποψηφιότητες Συμβούλων με πολύ χαρά και τιμή και τους ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στον κοινό μας αγώνα για έναν Δήμο ΙΣΧΥΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!

   Α. ΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
     1.Γκριτσια-Τζιοβάρα Ευαγγέλια Συζ Βασίλειου (Νέος Παντελεήμων)
         Ελεύθερος επαγγελματίας
   Β. ΔΕ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
      1. Γκαγκαλής  Δημήτριος του Νικολάου
          Ιδιωτικός υπάλληλος οδηγός φορτηγών
      2. Πάσσαλου Φανή του Δημητρίου
          Συνταξιούχος ΙΚΑ
   Γ. ΔΕ ΔΙΟΥ
      1. Τάχος Κωνσταντίνος του Αστερίου
          Χειριστής μηχανημάτων έργων
         (Άγιος Σπυρίδων)
Για την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
Αστέριος Φαρμάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος

Συνεδρίασε η Διακομματική & Διαπαραταξιακή Επιτροπή στο Δήμο Κατερίνης



Η συνεδρίαση  της  Διακομματικής & Διαπαραταξιακής Επιτροπής που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ενόψει των Ευρωεκλογών  και των Δημοτικών & Περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του  Δημαρχιακού Μεγάρου. Την συνεδρίαση συντόνισε ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης Λάζαρος Ντόντης.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων και των παρατάξεων που παρέστησαν, συζήτησαν για τον τρόπο χρήσης των διαφημιστικών πλαισίων, που διατίθενται για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο, τους κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Κατερίνης, καθώς και όλες τις σχετικές διατάξεις.
Στην συνάντηση, ρυθμίστηκαν λεπτομέρειες που αφορούν τη χρήση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κατερίνης, καθώς και την διανομή των διαφημιστικών πλαισίων για την καμπάνια κομμάτων και παρατάξεων με βάση τις διατάξεις που περιγράφονται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο κ. Ντόντης ευχήθηκε σε όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων και των παρατάξεων καλή επιτυχία, ενώ ζήτησε τη συνδρομή όλων ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν σε ήπιο και πολιτισμένο κλίμα. Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ο Δήμος Κατερίνης και οι υπηρεσίες του, θα βρίσκονται στη διάθεση των κομμάτων και των παρατάξεων κατά την προεκλογική περίοδο.



Δήμος Κατερίνης: Συνάντηση του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη με το Δ.Σ. του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»


  Με τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, το Δ.Σ. του συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» με αφορμή την συνδιοργάνωση και διεξαγωγή με εξαιρετική επιτυχία του 10 Διεθνούς Ημιμαραθωνίου «KATERINI RUN 2019», τον περασμένο μήνα στην πόλη μας.
«Αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή τις δράσεις του συλλόγου δρομέων, ο οποίος συνιστά ένα υγιές κύτταρο για την τοπική κοινωνία, ενώ συμβάλλει στην ανάδειξη του μαζικού αθλητισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης.  
Επιπλέον, ο κος Χιονίδης τόνισε ότι στις προθέσεις και τον προγραμματισμό του Δήμου είναι η διεξαγωγή αγώνα απόστασης 100 ή τουλάχιστον 42 χιλιομέτρων στα Πιέρια, που θα αναδείξει τις ομορφιές της περιοχής, ενώ αναφέρθηκε στις τεχνικές δυνατότητες του Δήμου να χαράσσει διαδρομές καταγράφοντας με σύγχρονα μέσα και με ακρίβεια τις κλίσεις του εδάφους, γεγονός που μπορεί να καταστεί επωφελές και για τις αθλητικές δραστηριότητες των μελών του συλλόγου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη διαχρονικά εποικοδομητική συνεργασία και στήριξη του συλλόγου από τον Δήμο, με αφετηρία την διεξαγωγή από κοινού του αγώνα δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» και την παραχώρηση αθλητικής στέγης στον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» επί της οδού Ρούπελ & Διγενή Ακρίτα.
Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης και τιμήθηκαν από τον Σύλλογο, για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή του φετινού Ημιμαραθωνίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑΚ Αλέξανδρος Γιουμίδης και ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης.
Στην επίσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων παρέστησαν επίσης, ο Γραμματέας του συλλόγου Γεώργιος Μίχος και ο έφορος αγώνων Μιχαήλ Γεωργιάδης.

Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης σας εύχεται καλό Πάσχα ,καλή Ανάσταση και πάντα ψηλά βουνά.


Παγκόσμια θλίψη για το «ματωμένο Πάσχα»

Παγκόσμια θλίψη για το «ματωμένο Πάσχα»Σοκαρισμένος ο πλανήτης από τους εκατοντάδες νεκρούς των επιθέσεων στη Σρι Λάνκα. Οκτώ συλλήψεις για το μακελειό. Μηνύματα από πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες.


Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει το μακελειό που σημειώθηκε ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες και τέσσερα πολυτελή ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα. Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία της χώρας σε μία συντονισμένη και εξαιρετικά οργανωμένη επιχείρηση.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 215, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 450. Οι Αρχές, πάντως, εκφράζουν φόβους ότι οι νεκροί θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες.
Ανάμεσα στα θύματα υπολογίζεται ότι βρίσκονται και 35 ξένοι υπήκοοι από χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Δανία, η Κίνα, η Βρετανία, η Ιαπωνία, το Πακιστάν, το Μαρόκο, η Ινδία, το Μπαγκλαντές και η Τουρκία. 

Όταν οι καταστάσεις φτάνουν στα άκρα ό,τι κι αν πεις δεν έχει νόημα

Όταν οι καταστάσεις φτάνουν στα άκρα ÏŒ,τι κι αν πεις δεν έχει νόημαΈχουν όρια λένε οι άνθρωποι.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο μέχρι το οποίο μπορείς να αντέξεις. Κι όμως, κατά έναν τρόπο, ανέχονται πάντα περισσότερα απ’ όσα μπορούν πραγματικά να αντέξουν. Ίσως εκεί να δημιουργείται η φθορά.

Τα μεγαλύτερα δείγματα ανοχής κι αντοχής βρίσκονται στις σχέσεις.  Όλες, ανεξαιρέτως της φύσης τους. Πιθανότατα επειδή μαζί τους έρχεται πακετάκι κι η υπομονή. Τη μαθαίνεις κι ύστερα την προσαρμόζεις στα μέτρα σου.Μαζί με αυτήν όμως, έρχονται ο συμβιβασμός κι οι υποχωρήσεις. Λίγο συναίσθημα να κουβαλάς πάνω σου και το έχασες το παιχνίδι. Πόσες φορές κατάπιαμε τσακωμούς, αδικίες, προσβολές κι απογοητεύσεις, που όλα μαζί κάθονταν σαν κόμπος στο λαιμό, μόνο και μόνο επειδή ήμασταν υπερβολικά συναισθηματικά δεμένοι ώστε να πούμε αντίο;

Μένεις κι επιμένεις. Παλεύεις είτε για ‘σένα, είτε για το συναίσθημά σου είτε για τον άνθρωπο. Δε σε πειράζει η αδικία γιατί πιστεύεις ότι μπορείς να την πολεμήσεις. Με τα πολλά, σκέφτεσαι, θα βαρεθεί και θα φύγει από μόνη της. Θα βαρεθεί να σε αντιμετωπίζει.

Ελευθερία, είναι η στιγμή που στέλνεις στα τσακίδια τους αχάριστους, τους εγωιστές και τους παρτάκηδες

Ελευθερία, είναι η στιγμή που στέλνεις στα τσακίδια τους αχάριστους, τους εγωιστές και τους παρτάκηδεςΚαι φτάνει φίλε μου κάποτε η στιγμή που δεν μπορείς άλλο, που βαριέσαι να ασχοληθείς πια, που κουράζεσαι, και ψιθυρίζεις μέσα σου ένα δυνατό “άι στο δiάολο”.

Φτάνει κάποτε εκείνη η ευλογημένη στιγμή, που ανοίγεις τα μάτια σου και βλέπεις μπροστά σου την αλήθεια ολόγuμνη, που κοιτάζεις πίσω σου και μετράς κόπους, προσπάθειες και αγώνες, μάταιους τελικά.

Αγώνες δικούς σου, που κάποιοι ηλίθιοι ποτέ τους δεν τους κατάλαβαν, και ασφαλώς ποτέ τους δεν τους εκτίμησαν. Αγώνες που έδωσες για την σωτηρία! Όχι για την δική σου σωτηρία, γιατί εσύ δεν την χρειάζεσαι, αλλά για την δική τους. Αγώνες για να σώσεις μια άλλη ψυχή κι όχι την δική σου. Και νιώθεις πια κατάκοπος και απογοητευμένος.Φτάνει κάποτε αυτή η άγια στιγμή που το μυαλό σου γυρίζει ανάποδα και παίρνεις την πιο μεγάλη και την πιο σπουδαία απόφαση.

Καλός γονιός δεν είσαι επειδή έχεις ένα «άριστο» παιδί, αλλά επειδή είσαι άριστος άνθρωπος

Καλός γονιός δεν είσαι επειδή έχεις ένα «άριστο» παιδί, αλλά επειδή είσαι άριστος άνθρωποςΠιο μάνες από την κάθε μάνα στο κόσμο, είναι εκείνες οι γυναίκες που έκλαψαν από στενοχώρια και όχι από χαρά, βλέποντας τον πρώτο υπέρηχο του παιδιού τους. Πιο μάνες από κάθε άλλη, είναι εκείνες που κράτησαν στην αγκαλιά τους ένα διαφορετικό παιδί. Ένα παιδί που αποφάσισαν να φέρουν στον κόσμο τούτο.

Τον ιδανικό, τον όμορφο, τον σωστό που δεν χωράει λάθη, που δεν χωράει ιδιαίτερους ανθρώπους. Που εμείς φτιάξαμε έτσι, ώστε να αποτελείται από όμορφα, ροδαλά, παχουλά παιδιά. Και δείχνουμε ακόμα με το δάχτυλο, τη μητέρα στο διπλανό δωμάτιο που κρατάει στην αγκαλιά της ένα ιδιαίτερο παιδί. Που ξέρει ότι το χαμόγελο όλων παγώνει στα χείλη τους και το βλέμμα τους έχει μια λύπη. Το δικό της όμως χαμόγελο είναι το ίδιο. Γιατί για εκείνη, το δικό της παιδί είναι το πιο όμορφο απ’ όλα.

Στην πορεία της ζωής μου έχω συναντήσει πολλές μανάδες και τις έχω συναναστραφεί. Λόγω της δουλειάς μου ίσως περισσότερες. Πουθενά όμως δεν βρήκα τέτοιο ηρωικό βλέμμα όσο στις γυναίκες που ξέρουν ότι έχουν ένα παιδί με ιδιαιτερότητα. Στο βλέμμα μιας μάνας θα διακρίνεις τα πάντα. Το βλέμμα θα σου μιλήσει πριν το στόμα ανοίξει.Σε αυτές τις γυναίκες που υποκλίνομαι, είναι που όσο βαθιά και να έψαξα χρόνια τώρα να βρω κάποιο σημάδι πως κάτι τις βάραινε, μέσα στην ίριδα των ματιών τους έβλεπα μόνο αγάπη και υπομονή. Και ας είχαν στην πλάτη τους έναν σταυρό μεγαλύτερο από το ανάστημά τους. Έτσι λοιπόν γυρνούσα στον εαυτό μου λέγοντας ότι θα έπρεπε να ντρέπομαι, που θεωρούσα ότι έχω πρόβλημα γιατί δεν διαβάζει πολύ, γιατί δεν έχει καλούς βαθμούς, γιατί αργεί να κοιμηθεί και όλες αυτές τις χαζομάρες που με απασχολούσαν.

Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος: Έτσι θα καταλάβεις ότι σε θέλουν

Ο Δίδυμος, ο Ζυγός και ο Υδροχόος ακριβώς επειδή ανήκουν στο ίδιο στοιχείο, έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά και στα ερωτικά τους συμπεριφέρονται με τον παρόμοιο τρόπο. Άντε, με κάποιες μικρές διαφορές. Όταν όμως τους αρέσει μια γυναίκα ή ένας άντρας, τότε εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους με την ίδια μέθοδο. Τι κάνουν;
Θα στο παίξουν δύσκολοι. «Σκληρά πεπόνια». Θα σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν υπάρχεις στο οπτικό τους πεδίο. Δε θα σε κοιτάξουν στα μάτια. Με το ζόρι θα σου πουν μια κουβέντα, ακόμα και αν είστε δυο σας σε έναν χώρο. Θα προσποιηθούν ότι δεν ξέρουν το όνομά σου ή ότι αγνοούσαν την ύπαρξή σου.Εν τω μεταξύ, ξέρουν ήδη τα πάντα για σένα και γνωρίζουν κάθε σου κίνηση, επειδή σε παρακολουθούν στενά. Απλά, δεν θέλουν εσύ να το γνωρίζεις αυτό γιατί μπορεί να τους θεωρήσεις stalkers. Είναι ντροπαλά ζώδια κατά βάθος και και όχι τόσο σίγουρα στο πώς να φλερτάρουν. Δεν θέλουν να εκτεθούν, οπότε κρατούν τις αποστάσεις τους, εάν δεν είναι 100% βέβαια ότι τα θες κι εσύ.

Πώς το ερωτικό φιλί μας φτιάχνει τη ψυχολογία

Το ερωτικό φιλί μπορεί να σε απαλλάξει από την πεσμένη ψυχολογία και την γκρίνια, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση. Σύμφωνα με έρευνα του Lafayette College στην Πενσυλβάνια τα φιλιά μεταξύ δύο ερωτικών συντρόφων λειτουργούν ως το πιο ισχυρό «ντοπάρισμα» για τη ψυχολογία μας.
Με βάση όσα υποστήριξε η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Dr. Wendy Hill, αυτό συμβαίνει λόγω της επίδρασης που έχει το συναίσθημα ενός ερωτικού φιλιού στον εγκέφαλό μας.
Κατά τη διάρκειά του, οι ορμόνες οξυτοκίνη (υπεύθυνη για το δέσιμο που αναπτύσσουν τα ζευγάρια) και κορτιζόλη (γνωστή και ως ορμόνη του στρες) επηρεάζονται σε τεράστιο βαθμό, επιδρώντας θετικά στην ψυχολογία μας.
Συγκεκριμένα, τα επίπεδα κορτιζόλης μειώνονται πολύ, ενώ σημαντικό ρόλο στο ποσοστό μείωσής τους παίζει και το πόσο καιρό είναι μαζί δύο άνθρωποι. Όσο πιο πολύ καιρό μετρά το ζευγάρι, τόσο περισσότερο μειώνεται το ποσοστό της έκκρισης της ορμόνης του στρες.
Όσον αφορά στην οξυτοκίνη, ενδιαφέρον εύρημα αποτελεί ότι τα ποσοστά της αυξήθηκαν περισσότερο στους άνδρες εθελοντές της έρευνας παρά στις γυναίκες, πράγμα που έκανε τον Hill και την ομάδα του να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως για μια γυναίκα το δέσιμο απαιτεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια και δεν επιτυγχάνεται με ένα απλό φιλί όσο έντονο κι αν είναι αυτό.
Ως προς την ψυχολογία μας, πάντως, έχουμε κάθε λόγο να διεκδικούμε τα φιλιά του αγαπημένου μας πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

Σάλος ξέσπασε στις Σέρρες με τις δυο 40αρες που ξεζούμισαν έναν 17χρονο μαθητή λυκείου

Xαμός έχει γίνει στις Σέρρες με την «ροζ» ιστορία που… βγήκε στην δημοσιότητα. Δύο 40αρες υποσχέθηκαν σε μαθητή λυκείου να του μάθουν τα μυστικά του έρωτα και παραλίγο να τον στείλουν λιπόθυμο στο Κέντρο Υγείας, λόγω…Viagra.
Το περιστατικό συνέβη σε επαρχιακό δήμο των Σερρών, με πρωταγωνίστριες δύο 40αρες και έναν 17χρονο. Σύμφωνα με όσα «ψιθυρίζονται», η μία εκ των δύο γυναικών κάλεσε τον 17χρονο σπίτι της προκειμένου να της… ξεμπλοκάρει το laptop της, αλλά τελικά τα πράγματα «περιπλέχτηκαν» περισσότερο με την έλευση της κολλητής της φίλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του 17χρονου δηλώνει αποφασισμένος να καταθέσει μήνυση κατά των δύο γυναικών, όχι βέβαια για… αποπλάνηση ανηλίκου, μια και ο μαθητής είναι πλέον τελειόφοιτος λυκείου και με τη θέληση του πήρε μέρος στο όργιο, αλλά επειδή οι ζωηρές 40αρες φίλες, του έδωσαν Viagra, προκειμένου να είναι ντούρος πράξη, με αποτέλεσμα να… καταρρεύσει σχεδόν λιπόθυμος στο πάτωμα.
Στην τοπική κοινωνία, τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά για το περιστατικό, που συζητιέται έντονα αφού φέρονται να εμπλέκονται… νοικοκυρές άνω πάσης υποψίας.

1 στους 3 δεν γνωρίζει πώς μπορεί να προστατεύσει πλήρως την ιδιωτική του ζωή στο διαδίκτυο

Με την αύξηση του αριθμού των προσωπικών δεδομένων που μοιράζονται στο διαδίκτυο, ορισμένοι έχουν παραιτηθεί θεωρώντας ότι τυχόν απόπειρες διατήρησης της ιδιωτικότητάς τους στο διαδίκτυο θα είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
Η Kaspersky Lab διαπίστωσε πρόσφατα ότι ένας στους τρεις (32,3%) καταναλωτές δεν γνωρίζει πώς μπορεί να προστατεύσει πλήρως την ιδιωτική του ζωή στο διαδίκτυο. Αυτή η αδυναμία ως προς τα ψηφιακά ζητήματα ιδιωτικής ζωής, που ονομάζεται άγχος για τη διατήρηση ιδιωτικότητας (privacy fatigue), οδηγεί συχνά στο υπερβολικό μοίρασμα πληροφοριών στα κοινωνικά δίκτυα, αγνοώντας τους εγγενείς κινδύνους ασφάλειας. Ωστόσο, τώρα δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να ρίξετε τις άμυνές σας – μια τέτοια ανάλαφρη στάση απέναντι στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων θα μπορούσε να σας κάνει έναν εύκολο στόχο για τους ψηφιακούς εγκληματίες.
Σε μια εποχή όπου εννέα σ

Ιστορικές στιγμές για ΠΑΟΚ. Έτσι το σήκωσε στον ουρανό της Τούμπας





Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, σήκωσε στον ουρανό της Τούμπας το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας. Δείτε τη στιγμή της απονομής (pics).
Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2018-2019. Ο Δικέφαλος του Βορρά συνέτριψε τον Λεβαδειακό με 5-0 στην Τούμπα και κατέκτησε και μαθηματικά το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.
Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βιεϊρίνια, παρέλαβε στα χέρια το τρόπαιο του πρωταθλητή και το σήκωσε ψηλά, με τη νύχτα να γίνεται μέρα στην Τούμπα από τα πολλά βεγγαλικά. Δείτε φωτογραφίες από την απονομή .