ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ...


Εκλεισε και τυπικά η φετινή χρονιά για την ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ με μία αποχαιρετιστήρια συνάντηση γονέων και υπευθύνων της ΣΧΟΛΗΣ, όπου έγινε μία γόνιμη συζήτηση, απολογισμός και προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν, καθώς επίσης και ανακοινώσεις απο την Διοίκηση.
- Ο απολογισμός κρίνεται ...
θετικός για μία νεοσύστατη ακαδημία, με καλή αγωνιστική παρουσία σε όλα της τα τμήματα  και με αρκετά καλή οργανωτική παρουσία με τα όποια λάθη έγιναν στη διάρκεια της πρώτης χρονιάς λειτουργίας της. 
- Επισης, έγινε μνεία των έργων υποδομής που έγιναν (όπως η κλειστή αίθουσα-αναψυκτήριο), βελτίωση των αγωνιστικών χώρων που έγιναν φέτος, έργα που κόστισαν αρκετές χιλιάδες ευρώ στην  ακαδημία, αφού εγιναν με δικές της δαπάνες.

Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης: Συνεδριάζει Σήμερα με 37 θέματα


Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης: Συνεδριάζει την Τρίτη με 37 θέματα

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν και η έγκριση προσλήψεων με διάφορες σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του Δήμου.
Τα θέματα
Ορισμός αντιπροσώπων του Δήμου Κατερίνης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας (ύστερα από την με αριθμό 45037/07-06-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης).

Νέα στοιχεία για το «σωματίδιο του Θεού» ανακοινώνονται την Τετάρτη


Την ύπαρξη ικανών αποδεικτικών στοιχείων για την ύπαρξη του υποατομικού σωματιδίου «μποζόνιο του Χιγκς» ετοιμάζονται να ανακοινώσουν την Τετάρτη οι επιστήμονες του μεγαλύτερου επιταχυντή στον κόσμο, του CERN στην Ελβετία.
Ύστερα από δεκαετίες ερευνών και δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες, οι ερευνητές του CERN έξω από τη Γενεύη προειδοποιούν ότι το θέμα δεν μπορεί να τύχει ανακοινώσεων με εορτασμούς και φανφάρες. Η ανακοίνωσή τους θα

Η ΠΙΕΡΙΑ ΑΤΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ ΤΗΣ.......


ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
1821: ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΕΚΟΥ
ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ........ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
2012: ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΟΜΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης προχώρησε σε ένα μεγάλο ατόπημα.....
Η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, εφαπτομένων με την προτομή του Γεωργάκη Ολυμπίου την οποία αποκλείουν, στον δρόμο που φέρει το όνομά του, είναι μια πράξη που προσβάλλει την μνήμη και την συνέχεια της πόλης της Κατερίνης και δίνει μια λανθασμένη (;) εικόνα για όλους τους Πιεριείς, που όχι μονο δεν τιμούν, αλλά ΑΤΙΜΑΖΟΥΝ τους ήρωές τους......
Αλήθεια θα τολμούσε να επιτρέψει ο Δήμος Κατερίνης κάτι ανάλογο σε μια προτομή ενός σύγχρονου πολιτικού προσώπου, οποιουδήποτε χώρου (πχ Βελουχιώτη ή Καραμανλή);
Ενός σύγχρονου ήρωα, (πχ. του Κατερινιώτη πεσόντος Ιπταμένου Αθανασιου Μπατσαρά) ή θύματος (Θάνου Αξαρλιάν ή Αλέξη Γρηγορόπουλου);
Δεν νομίζουμε.....
Επειδή, λοιπόν, από τον Γεωργάκη Ολύμπιο μας χωρίζουν σχεδόν 200 χρόνια του οφείλουμε μικρότερη τιμή και μπορούμε να σερβίρουμε φραπέδες δίπλα του ;
Ντροπή για τον Δήμο Κατερίνης και ντροπή για όλους μας αν το επιτρέψουμε.....

ΑΝΤΙΔΩΡΟ



Τα videogames στα καυτά τους Τα προκλητικότερα στήθη των ηλεκτρονικών!


Τα videogames στα καυτά τους

Παραδέξου ότι ένας από τους λόγους που είσαι gamer είναι για να χαλβαδιάζεις τις ψηφιακές κουκλίτσες...
Στήθη! Το δώρο της φύσης στον άντρα! Ό,τι κι αν κάνεις, δεν μπορείς να απεμπλακείς από τη γοητεία τους. Ακόμα και στην ψηφιακή εκδοχή τους, παραμένουν ζουμερά και λαχταριστά...
Ηρέμησε, δεν λέμε ότι τη βρίσκεις με τα καρτουνίστικα στήθη, μια σαγήνη όμως την ασκούν κι αυτό πρέπει να το παραδεχτείς! Γιατί λες να αφιερώνουν τόσο χρόνο στα studio για να τα κάνουν ακόμα πιο προκλητικά; Χωρίς άλλη καθυστέρηση λοιπόν, το delamagen υπερήφανα παρουσιάζει τα 10 καλύτερα στήθη στην ιστορία των videogames! Σίγουρα τα 'χεις παίξει όλα...

Αν η γυναίκα ήταν αμάξι Μηχανοκίνητα... μαθήματα σχέσης!


Αν η γυναίκα ήταν αμάξι

Τα 10 πράγματα που μπορούν να σε μάθουν τα αυτοκίνητα για τις γυναίκες...
Συμβουλές για τα αυτοκίνητα και τις γυναίκες ακούγαμε από τον πατέρα μας πριν ακόμα καταλάβουμε τον εαυτό μας. Ο προσφάτως χωρισμένος θείος μας προσυπέγραφε τα θέσφατα του μπαμπά και το μείγμα γινόταν εκρηκτικό...

Δήμητρα Λιάνη: Οι 22 Ιστορικές Γυμνές Φωτογραφίες


Στα μέσα της δεκαετίας του ‘90, αυτές οι φωτογραφίες της τελευταίας συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου, προκάλεσαν πάταγο , όταν κυκλοφόρησαν από την Αυριανή -και χέρι με χέρι στα δημοσιογραφικά στέκια - (δεν υπήρχε Internet τότε) συντάραξαν και σόκαραν το πολιτικό σκηνικό...
Τι δείχνουν; Μια νεαρή νταρντάνα με πολλά "προσόντα" να απολαμβάνει την παραλία...

Αυτοκτόνησε ο 52χρονος αδερφός του Λάμπη Λιβιεράτου


 Άλλη μια αυτοκτονία ενός 52χρονου άντρα, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι ο αδερφός του καλλιτέχνη Λάμπη Λιβιεράτου, προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των...

θυμάτων της κρίσης.
ο 52χρονος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό έντονη ψυχολογική πίεση. Έβαλε τέλος στη ζωή του βουτώντας από την ταράτσα του 5ου ορόφου στον Άλιμο επί της οδού Σιμωνίδου.

Η αποτυχία της εξωσωματικής προκαλεί ψυχικές διαταραχές;


Τα στοιχεία που προέκυψαν από νέα έρευνα είναι ίσως ανησυχητικά, αλλά και χρήσιμα για τις γυναίκες που δεν τα καταφέρνουν μετά από εξωσωματική.
Οι γυναίκες που δεν καταφέρνουν να κάνουν παιδί μετά από εξωσωματική ή άλλη θεραπεία γονιμότητας, διατρέχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσηλευθούν για ψυχικά προβλήματα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

ΠΡΩΤΟΣΈΛΙΔΟ


"Ξεκινάει" αύριο ο Βατανιακός


Ξεκινάει αύριο Τετάρτη έστω και ανεπίσημα η νέα ποδοσφαιρική σεζόν για τον Βατανιακό, με τους ποδοσφαιριστές να παραμένουν στο ρόστερ, και τον τεχνικό Λεωνίδα Μπίλη να έχουν "ραντεβού" στις 18:00 στο Δημοτικό γήπεδο Βατάν, για την "πρώτη" της σεζόν.
Για μία εβδομάδα περίπου θα πραγματοποιηθούν "δοκιμαστικά" και θα πάρουν μέρος πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές από την γύρω περιοχή και την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έγιναν γνωστά και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

Η Κατερινιώτικη ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 25 του Ιούλη τον Λεβαδειακό, ενώ στις αρχές του Αυγούστου θα παίξει με τους Πανιώνιο, Κόρινθο και με Κυπριακή ομάδα που αγωνίζεται στην Α' Κατηγορία της Μεγαλονήσου.


Στόχοι από... Βραζιλία για τον Πιερικό!


Συνεχίζονται οι διεργασίες για τα μεταγραφικά των μελανόλευκων, με τον πρόεδρο, Κώστα Παπαδόπουλο και τον προπονητή, Νίκο Γκουλή, να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή τις τελευταίες μέρες.
Μέσα στην εβδομάδα ενδέχεται να υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις για την ενίσχυση, ενώ θα υπάρξουν εξελίξεις για ανανεώσεις και αποδεσμεύσεις.
Όπως έχει τονιστεί, προ των πυλών παραμένουν οι Φαμπίνιο Μασάδο και Τιερί Ζαουί, ενώ σε καλό δρόμο δείχνει και η περίπτωση του 23χρονου επιθετικού, Αντώνη Γιόνδη.
O υψηλόσωμος φορ, που αποχωρεί όπως φαίνεται από την Αναγέννηση Γιαννιτσών, συνεργάστηκε παλιότερα στον Ιωνικό με τον Γκουλή, ενώ έχει περάσει και από τον Άγιο Δημήτριο.
Επίσης, μένει να φανεί αν υπάρξουν εξελίξεις στους υπόλοιπους μεταγραφικούς στόχους (όπως οι Κάλαϊτζιτς, Ουκάρ, Ταμπάσης, Στρατηλάτης, Παυλίδης, Χιντζίδης, Ταφαρλής κ.α.).
Τέλος, οριστικοποιήθηκε όπως αναμενόταν ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Πιερικού θα διεξαχθεί στο Ελατοχώρι.
Κοντά σε Αλμπέρτο Λόπεζ ο Πιερικός!
Ο Πιερικός βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ισπανό μέσο, Αλμπέρτο Λόπεζ.
Προ των πυλών βρίσκεται η... ισπανική ενίσχυση για την ομάδα της Κατερίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του Φαμπίνιο που προβάρει τα «ασπρόμαυρα», ο Πιερικός ετοιμάζεται να κλείσει και έναν Ισπανό για την ενίσχυση της δεξιάς πτέρυγας. Ο λόγος για τον 24χρονο, Αλμπέρτο Λόπεζ από τη Μαγιόρκα Β'.
Ο Λόπεζ ανήκε στη Μαγιόρκα από το 2008 (μία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα) και ήταν βασικό στέλεχος της δεύτερης ομάδας (60 συμμετοχές, 1 γκολ).

Η Πιερία υποδέχθηκε με ωραίες μελωδίες το 41ο Φεστιβάλ Ολύμπου



Πλημμύρισε από μελωδίες η κεντρική πλατεία της Κατερίνης το βράδυ της Παρασκευής, που χάρισαν στιγμές χαράς και απόλαυσης στους πολυπληθείς θεατές.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης και τους Δήμους Δίου - Ολύμπου και Πύδνας - Κολινδρού και είχε ως στόχο την παρουσίαση του προγράμματος του 41ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο ευρύ κοινό και την ανάδειξη της πολιτιστικής δραστηριότητας των δήμων της Πιερίας.

Για 17η χρονιά πραγματοποιήθηκαν στο Λιτόχωρο τα "Προμήθεια" Εκδηλώσεις αρχαιοελληνικού πνεύματος με τελετές, αγώνες και δρώμενα


Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο Όλυμπος και το Λιτόχωρο φιλοξένησαν πολίτες από όλη την Ελλάδα, που αναβιώνουν μνήμες άλλων εποχών και διαχέουν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα με γιορτές, τελετές, αγώνες και άλλα δρώμενα εμπνευσμένα από την ελληνική ιστορία.
Οι εκδηλώσεις με τίτλο "Προμηθεία" πραγματοποιήθηκαν το τετραήμερο που πέρασε, στο Λιτόχωρο και στο άλσος του Αη-Γιάννη ή Προμηθέως όπως το ονομάζουν.
Η προμηθεϊκή πομπή, από το αρχαιολογικό χώρο στο Δίον μέχρι το θέατρο στο Λιτόχωρο υπήρξε μια από τις κεντρικές εκδηλώσεις και την αφή του πυρός παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Πλημμύρισε από Κρήτη η μεγάλη γιορτή στην Ανδρομάχη


"Οι Κρήτες και οι φίλοι τους που ανταμώνουν, οι Κρήτες που γιορτάζουν με την αυθεντική παράδοση και με επίκεντρο την νεολαία". Αυτό ήταν το σύνθημα για το "1ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων", που επιβεβαιώθηκε με τον πιο πετυχημένο, τον πιο όμορφο τρόπο στην πρώτη διοργάνωση.
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο αύλειος χώρος του Δημοτικού Σχολείου Ανδρομάχης πλημμύρισε από Κρήτη.

Χίλιοι πεντακόσιοι περίπου Κρήτες και φίλοι και δεκάδες εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Κρητών Ν. Πιερίας "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ".

Τα 30 δισ. ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ από τις τράπεζες;



Επειδή πολύς λόγος γίνεται εσχάτως για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και την ανακεφαλαιοποίηση, ήρθε στο μυαλό μου η δήλωση ενός πολύ έμπειρου τεχνοκράτη, του Ρουμελιώτη, ο οποίος επίσημα υποστήριξε ότι μετά τον έλεγχο της BlackRock τα επισφαλή δάνεια ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 30 δισ. ευρώ!!!
Το ποσόν αυτό, αναμφίβολα, είναι ιλιγγιώδες και θα έχει μεγάλη σημασία κάποια στιγμή να μπορέσει η κοινωνία να πληροφορηθεί ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ!
Γιατί το ερώτημα που προκύπτει είναι: Τα 30 δισ. αυτά είναι επισφάλειες που προέκυψαν από προσωπικά δάνεια των νοικοκυριών; Είναι επισφάλειες από τα στεγαστικά ή από τα καταναλωτικά δάνεια;

Πες τα ρε Άκη να τελειώνουμε!



Με πολύ αργούς αλλά σχετικά αποτελεσματικούς ρυθμούς η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αρχίσει να αποδίδει τους πρώτους καρπούς ...

Δεσπόζουσα περίπτωση αυτή του για πολλά πολλά χρόνια πρώην Υπουργού και παρολίγον Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου. Εδώ υπάρχει και μεγάλη ουρά σε όσα θα δούμε στο μέλλον. Ο Άκης έχει εξασφαλίσει τρόπο να περνάει τα "μηνύματά" του από τη φυλακή. Τη μια διαρρέεται ότι κυκλοφορεί γυμνός και πουλάει τρέλα, την επόμενη μέρα διαρρέεται ότι ετοιμάζει βιβλίο και κρατάει τεφτέρι με όσους θα περιποιηθεί αναλόγως και συνεχίζει να παρουσιάζει οικονομικές δοσοληψίες τις οποίες επίσης καταγράφει επιμελώς.

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ. - ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ(Sos)


Η Αργεντινή είναι μια χώρα με πάρα πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα.

Πριν 60 χρόνια, ήταν μια πάρα πολύ πλούσια χώρα, με ευημερούντες κατοίκους....

Τα τελευταία 60 χρόνια κυβερνήθηκε από "ανίκανες" και προδοτικές κυβερνήσεις που διαδέχονταν η μία την άλλη με αποτέλεσμα η διαφθορά να φτάσει στα ύψη, το δημοσιονομικό έλλειμα να ξεφύγει από τον έλεγχο, και η χώρα να χρωστάει άπειρα χρήματα. Τα ομόλογα της έγιναν λεία των κερδοσκόπων, η χώρα δυσκολεύτηκε να βρει δανειστές και κατέφυγε στο ΔΝΤ.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι...

Όλοι κάτι κέρδισαν, εκτός απ' την Ελλάδα


Του Σταύρου Χριστακόπουλου

thumbΗ κατάληξη της ευρωσυνόδου κορυφής την περασμένη εβδομάδα άφησε πίσω της μια εντύπωση που σύντομα ξεθώριασε διεθνώς: ότι ο ευρωπαϊκός Νότος κατήγαγε μια μεγάλη νίκη επειδή ο Ιταλός Μόντι (κατά κύριο λόγο) και ο Ισπανός Ραχόι (κατά δεύτερο) «έτριξαν τα δόντια» στη Μέρκελ και την ανάγκασαν να υπαναχωρήσει χρηματοδοτώντας τις ευρωτράπεζες χωρίς επιβάρυνση των κρατών. Μέχρι που σκεφτήκαμε κι εμείς να...επωφεληθούμε!
Με τη Γερμανία στο καναβάτσο άλλωστε άρχισαν να γράφονται διάφορες αστειότητες, όπως ότι ο

Πλησιάζει η ώρα των δημοσίων υπαλλήλων…



Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, σε όποια χώρα μπαίνει το ΔΝΤ, ζητάει δύο πράγματα:
1) υποτίμηση του νομίσματος και
2) απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων οι οποίες οδηγούν σε άμεση μείωση των δημοσίων δαπανών.