ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΗΔΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ





Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Βίαιη παρέμβαση στο πολιτικό σκηνικό αποτέλεσε η προβολή στο Διαδίκτυο του βίντεο με τον αποκαλυπτικό από πολλές πλευρές διάλογο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη με τον ήδη καρατομηθέντα (και τύποις παραιτηθέντα) γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και επιστήθιο από δεκαετιών φίλο του πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκο. Δύο είναι οι μεγάλοι χαμένοι από την υπόθεση αυτή. Ο πρώτος είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Δεν είναι μόνο ότι η υπόθεση Μπαλτάκου τίναξε κυριολεκτικά στον αέρα την προσεκτικά ενορχηστρωμένη προπαγανδιστική επιχείρηση της κυβέρνησης, με την αμέριστη υποστήριξη της ευρωπαϊκής Δεξιάς και τους επαίνους των κορυφαίων του Eurogroup της Αθήνας, εν όψει των ευρωεκλογών. Αυτό είναι το λιγότερο, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Το σημαντικότερο είναι η πλήρης καταρράκωση της εικόνας του πρωθυπουργού ως «πρωτομάχου» στον αγώνα κατά της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής. Ο χρόνος δημοσιοποίησης του βίντεο ήταν αριστοτεχνικά επιλεγμένος – με τους υπουργούς Οικονομικών και των 28 χωρών της ΕΕ στην Αθήνα για τη συνεδρίαση του Ecofin ώστε η αποκάλυψη να προσλάβει τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα! Οι 28 υπουργοί και οι συνεργάτες τους παρόντες στην Αθήνα ώστε να ζήσουν από πρώτο χέρι τηνπολιτική θύελλα που ξέσπασε και να ενημερώσουν οι ίδιοι απευθείας τους πρωθυπουργούς τους, όχι οι ασήμαντοι πρεσβευτές των χωρών τους, για την πολιτική καταιγίδα που ξέσπασε στην Ελλάδα!
Ας είμαστε σοβαροί. Κανένας υπουργός δεν πιστεύει -όσους όρκους περί του αντιθέτου και αν υποθέσουμε ότι έδινε ο Τ. Μπαλτάκος- ότι είναι ποτέ δυνατόν να έχει επαφές με την ακροδεξιά ο γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου και να μην ενεργεί κατόπιν ρητής εντολής του πρωθυπουργού. Κανένας Ευρωπαίος πρωθυπουργός δεν πρόκειται να πιστέψει ότι ο Τ. Μπαλτάκος έδρασε ανεξέλεγκτα. Ούτε στην… Μπουρκίνα Φάσο ή στο Ναούρου ή στο Τούβαλου δεν τα πιστεύουν αυτά οι ιθαγενείς! Η θέση της ΝΔ επιδεινώθηκε επιπροσθέτως από το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ έσπευσε να υπενθυμίσει ισχυρισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Νίκου Τσούκαλη, τον οποίον ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είχε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο στην τηλεόραση του Σκάι. Κατά τον Ν. Τσούκαλη, ο Τ. Μπαλτάκος τού είχε δηλώσει ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει μαζί με τη Χρυσή Αυγή, εξουσιοδοτώντας τον μάλιστα να μεταφέρει τη δήλωσή του αυτή στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
Δεδομένου ότι η ΔΗΜΑΡ ανήκει πλέον στην ευρωσοσιαλιστική ομάδα, όπως και το ΠΑΣΟΚ, όλοι οι ευρωσοσιαλιστές είναι επισήμως ενημερωμένοι για τη δήλωση του γ.γ. της κυβέρνησης Σαμαρά να συγκυβερνήσει με τηνακροδεξιά Χρυσή Αυγή, αν παραστεί ανάγκη. Το πλήγμα κατά του ίδιου του προσώπου του πρωθυπουργού από τις δηλώσεις Μπαλτάκου που έχουν μέχρι στιγμής δημοσιοποιηθεί, είναι ανεπανόρθωτο. Αυτό όμως έχει πολιτικές, αλλά πιθανότατα και εκλογικές συνέπειες για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Ηταν που ήταν στα μαύρα της τα χάλια η εκλογική απήχηση της ΝΔ, το βίντεο Μπαλτάκου ήρθε και έκανε ακόμα δυσχερέστερη την εκλογική της θέση. Δεν αποκλείεται καθόλου, από εκλογική σκοπιά, το βίντεο Μπαλτάκου να αποδειχθεί το τελειωτικό χτύπημα για την έκταση της ήττας της ΝΔ στις ευρωεκλογές, αλλά αυτό έτσι κι αλλιώς μόνο οι κάλπες θα το καταδείξουν πέραν πάσης αμφισβητήσεως. Ο δεύτερος χαμένος είναι οι πρωθυπουργικές βλέψεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια για τη μετά Σαμαρά εποχή, η οποία μπορεί να αρχίσει πολύ σύντομα.
Οσο υπάρχει η ΝΔ ως κόμμα, είναι πολύ δύσκολο να γίνει ο Ν. Δένδιας πρωθυπουργός μετά τα όσα είπε ο Μπαλτάκος στον Κασιδιάρη: «Πήρε (σ.σ.: ο Αντ. Σαμαράς) τους άλλους δύο και τους γαμ… τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια. ?Με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστηκα!?. Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι ?Τελείωσε, τους έδεσα, γεια σας!? και την άλλη μέρα βγαίνετε (σ.σ.: από τη φυλακή) εσείς», ακούγεται να λέει επί λέξει ο Τ. Μπαλτάκος στο διαβόητο πλέον βίντεο.
Οι μέχρι τη δημοσιοποίηση του βίντεο πρωθυπουργικές βλέψεις του Ν. Δένδια δεν ήταν καθόλου αβάσιμες. Χαίρει της άκρας εμπιστοσύνης των κορυφαίων κύκλων του οικονομικού κατεστημένου και διατηρεί άριστες σχέσεις με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ κακές είναι οι σχέσεις του με τη Γερμανία. Θα μπορούσε άριστα να είναι ο ηγέτης μιας ελληνικής Δεξιάς που στρέφεται προς τις ΗΠΑ, εγκαταλείποντας την υποταγή στο Βερολίνο και ίσως ακολουθώντας μια πολιτική όχι τόσο ακραίας λιτότητας, παρόλο που ο ίδιος προσωπικά είναι εξίσου σκληρός δεξιός με τον Σαμαρά. Αυτές οι βλέψεις, όμως, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” 

Σε μπελάδες βρέθηκε ένας 60χρονος έμπορος κρεάτων που βρέθηκε ξαφνικά κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση του... αυτοκινήτου του μετά από μήνυση που κατέθεσε η πρώην σύζυγός του, στο όνομα της οποία είχε εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του συγκεκριμένου οχήματος!

Εκδικητική σύζυγος μήνυσε τον άντρα της για υπεξαίρεση του... αυτοκινήτου του

Η μήνυση δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί, παρότι η πρώην σύζυγος δεν χρησιμοποίησε ποτέ το όχημα που είχε πληρώσει και κυκλοφορούσε ο άνδρας της

Σε μπελάδες βρέθηκε ένας 60χρονος έμπορος κρεάτων που βρέθηκε ξαφνικά κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση του... αυτοκινήτου του μετά από μήνυση που κατέθεσε η πρώην σύζυγός του, στο όνομα της οποία είχε εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του συγκεκριμένου οχήματος!

Ο 60χρονος, που πήγαινε στα Τρίκαλα για να αγοράσει ένα κοπάδι από αγελάδες από έναν ντόπιο κτηνοτρόφο, σταμάτησε για έλεγχο μετά από σήμα αστυνομικών και έπεσε από τα σύννεφα όταν τους άκουσε να του λένε ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε είναι… κλεμμένο!

Ο έμπορος διαμαρτυρήθηκε, έδειξε την απόδειξη από τα ασφάλιστρα που είχε εκδοθεί στο όνομά του, αλλά δεν έπεισε τους αστυνομικούς.

Η... εκδικητική μήνυση δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί, παρ' ότι η πρώην σύζυγος δεν χρησιμοποίησε ποτέ το όχημα που είχε πληρώσει και κυκλοφορούσε ο άνδρας της! Έτσι, ο 60χρονος οδηγήθηκε στα κρατητήρια, όπου παρέμεινε ώσπου να οδηγηθεί στην εισαγγελέα Τρικάλων με την κατηγορία της υπεξαίρεσης.

ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Εκτός υπηρεσίας
Κείμενο: Μάρθα Κορινθίου
Η μετεμψύχωση των Αγγέλων του Τσάρλι (των ορίτζιναλ, εκείνων που βλέπαμε στην τηλεόραση όταν πηγαίναμε νηπιαγωγείο) έγινε με αφορμή την καμπάνια Resort 2014 του οiκου μαγιό Wildfox: με τίτλο Angels Off Duty και φωτογραφημένη από τον Mark Hunter, είναι γρασαρισμένη με αυθεντική 70's αισθητική. Στο ρόλο των Κέλι, Σαμπρίνα και Κρις, τα μοντέλα Avery Tharp, Amanda Smith και Dioni Tabbers τσιλημπουρδίζουν στην πισίνα με ένα κοκτέιλ στο χέρι.
  • Εκτός υπηρεσίας
  • Εκτός υπηρεσίας
  • Εκτός υπηρεσίας
  • Εκτός υπηρεσίας
  • Εκτός υπηρεσίας
  • Εκτός υπηρεσίας
  • Εκτός υπηρεσίας

      Πώς πρέπει να φλερτάρετε σύμφωνα με την επιστήμη

      EC55C56FA6B5CD79E9176297474FA5B5.jpg
        Γυναίκες και άντρες κάνουν τα πάντα για να είναι όμορφοι και να αυξήσουν με αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες επιτυχίας τους στο άλλο φύλο. Ρούχα, μαλλιά, αξεσουάρ, κρέμες περιποίησης, καλά παπούτσια, καλά ρολόγια, καλά πανωφόρια κ.ά…. όλα μετράνε στο βωμό του «έρωτα» και της αναζήτησης συντρόφου.
      Πέρα όμως από την εξωτερική εμφάνιση, ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο –που πολλές φορές αρκετοί τείνουν να αγνοούν- είναι η διαδικασία του… φλερτ!
      Είναι όμως αποτελεσματικό το φλερτ;
      Πάρα πολύ!
      Και σε αυτό συνηγορεί και η επιστήμη.
      Μάλιστα, οι επιστήμονες αναφέρουν, ότι το φλερτ -και το πόσο καλός είναι κανείς σε αυτό- είναι πιο αποτελεσματικό από την εξωτερική εμφάνιση!
      Το να ξέρει κανείς πώς να στέλνει τα σωστά σημάδια του «είμαι διαθέσιμος/η» και «δείχνω ενδιαφέρον για κάποιον» είναι σημαντικό, γιατί μπορεί να αυξήσει την ελκυστικότητά του.
      Η Dr. Monica Moore, ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο Webster στο St. Louis των ΗΠΑ, έχει διεξάγει έρευνες επάνω στις τεχνικές φλερτ που χρησιμοποιούν οι «singles» στα μπαρ, τα εμπορικά κέντρα και τα μέρη όπου συχνάζουν οι νεότερης ηλικίας άνθρωποι.
      Κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι τη μεγαλύτερη επιτυχία έχουν όχι τόσο όσοι είναι εξωτερικά όμορφοι και ελκυστικοί, αλλά όσοι εκπέμπουν σημάδια «διαθεσιμότητας» και αυτοπεποίθησης, μέσω βασικών τεχνικών του φλερτ, όπως είναι το κοίταγμα στα μάτια και το χαμόγελο.
      Το να δείξεις το ενδιαφέρον σου σε κάποιον –είτε είσαι γυναίκα, είτε άντρας- είναι το πρώτο βήμα, που μπορεί να σας φτάσει στα μισά της διαδρομής, γράφει ο Eric Barker στο The Week!

      Ποιο είδος φλερτ είναι το καλύτερο;
      Υπάρχουν δύο είδη φλερτ που έχουν καθολική ισχύ: το χαμόγελο και η επαφή με τα μάτια, καθώς αποτελούν δείκτες «ενδιαφέροντος» σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου και λειτουργούν και για τα δύο φύλα.
      Σύμφωνα με τα υπάρχοντα διαθέσιμα στοιχεία, οι άντρες και οι γυναίκες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν πολλές κοινές μη λεκτικές συμπεριφορές, για να επικοινωνήσουν το… αισθηματικό τους ενδιαφέρον για κάποιον άλλον.
      Μάλιστα, η επαφή με τα μάτια –πέρα από σημάδι ενδιαφέροντος- μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει έναν να νιώσει μεγαλύτερη έλξη για κάποιον άλλον.

      Τι είναι πιο αποτελεσματικό;
      Το άγγιγμα.
      Οι ερευνητές κατέταξαν τους τύπους αγγίγματος σε τρεις κατηγορίες:
      • Φιλικός: Σπρώξιμο στον ώμο, χτύπημα στον ώμο και χειραψία.
      • Ζώνη πιθανής άρνησης: Γύρω από τους ώμους, τη μέση, ή το βραχίονα.
      • Ουδέτερος: Άγγιγμα στο πρόσωπο.
      Η συμπεριφορά που οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν ως την πιο αντιπροσωπευτική και ρομαντική ως ένδειξη έντονου φλερτ ήταν το απαλό χάδι στο πρόσωπο, ακολουθούμενο από άγγιγμα γύρω από τους ώμους ή τη μέση και στη συνέχεια απαλό άγγιγμα στους βραχίονες.
      Τα λιγότερο ρομαντικά αγγίγματα ήταν το σπρώξιμο των ώμων, το χτύπημα στους ώμους και η χειραψία.
      Ακόμη, σύμφωνα με τους ερευνητές, το άγγιγμα που είναι απαλό, ευγενικό και ανεπίσημο και το οποίο συμβαίνει σε διαπροσωπικές επαφές, ή περιλαμβάνει και αγκαλιά, φαίνεται ότι είναι αυτό που «μεταδίδει» καλύτερα τις προθέσεις κάποιου.
      Η έρευνα έδειξε ότι ακόμη κι ένα απαλό άγγιγμα στο χέρι, αυξάνει τις πιθανότητες ενός άντρα να πάρει το τηλέφωνο μιας γυναίκας.
      Βέβαια, δε θα πρέπει να αγνοεί κανείς και το πλαίσιο μέσα στο οποίο συμβαίνει κάτι.
      Η συμπεριφορά κάποιου μπορεί να γίνει αντιληπτή με διαφορετικό τρόπο σε διαφορετικά μέρη.
      Όσο πιο επίσημο το «σκηνικό», τόσο πιο «εμφανή» πρέπει να είναι να σημάδια που εκπέμπτετε.
      Για παράδειγμα, οι εθελοντές που συμμετείχαν στο πείραμα ανέφεραν ως πιο «επιτυχημένο σενάριο» (ποσοστό 74%) αυτό, κατά το οποίο ένας άγνωστος έβγαινε από τη ζώνη άνεσής του για να κάνει ένα κοπλιμέντο στο «στόχο», ενώ βρίσκεται σε ένα χώρο «φιλικό προς το φλερτ», όπως είναι ένα εστιατόριο-μπαρ.
      Και μια επισήμανση για τις κυρίες: αφού τραβήξετε το ενδιαφέρον και την προσοχή ενός άντρα, μην ξεχνάτε ότι ο κανόνας «το παίζω δύσκολη» δουλεύει!
      Τι πρέπει να κάνει ένας άντρας;
      Το άγγιμα είναι σχεδόν πάντα αποδεκτό από τις γυναίκες, όμως μπορεί να ρίξει έναν άντρα «στα βαθιά» από πολύ νωρίς.
      Το πείραγμα των μαλλιών και το… ελαφρύ πέρασμα της γλώσσας επάνω από τα χείλη θεωρείται επίσης σέξι.
      Οι άντρες που δείχνουν ξεκάθαρα τα κίνητρά τους απολαμβάνουν και την προσοχή των γυναικών.

      Πώς θα καταλάβετε αν το φλερτ «πιάνει τόπο»
      Όταν αρχίσετε να της μιλάτε αναρωτηθείτε το εξής: «Μιλάει ομαλά και γρήγορα;».
      Σύμφωνα με ερευνητές από το MIT αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι.
      Σε γενικές γραμμές ίσως είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας το εξής: «Τι θα έκανε ο Τζέιμς Μποντ;»
      Κλείνοντας, καλό θα είναι να γνωρίζετε ακόμη, ότι σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο φόβος της απόρριψης που νιώθει κανείς από ένα πιθανό σύντροφο, μπορεί να οδηγήσει σε μια ολέθρια προκατάληψη: αυτό συμβαίνει όταν κάποιος πιστεύει ότι το «κοινωνικό του άνοιγμα» επικοινωνεί στο «στόχο» πιο πολλά από αυτά που ισχύουν στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να μη συνειδητοποιεί ότι δε μεταδίδει επαρκώς τα συναισθήματα και τις προθέσεις του.
      Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, αυτές έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στο φλερτ τους, όταν είναι άμεσες και ξεκάθαρες.
      Καλή επιτυχία!
      - See more at: http://arouraios.gr/2014/04/pos-prepei-na-flertarete-sumfona-me-thn-epistimh/#sthash.GGTssjgv.dpuf

      Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι και πορτοκάλι

      xalvas simigdalenios me portokali exo
      Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
      Food Styling: Aντωνία Κατή



      Άλλοι τον προτιμούν με χοντρό σιμιγδάλι, άλλοι με ψιλό. Άλλοι αρτύσιμο, άλλοι νηστίσιμο, πολύ καβουρντισμένο ή λιγότερο. Άλλοι σκέτο, άλλοι με καρύδια. Η δική μας η πρόταση βρίσκεται κάπου στη μέση. Με δυο ειδών σιμιγδάλια, ήπια γλυκό, με πολλά αρώματα και ωραία εμφάνιση. Προσοχή, αν τον δοκιμάσετε, κινδυνεύετε να γίνει ο αγαπημένος σας…

      Υλικά

      • 1 φλιτζάνι σχεδόν (2 δάχτυλα κάτω από το χείλος) αραβοσιτέλαιο ή σημαμέλαιο
      • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
      • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
      • 100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
      • 100γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή
      • Για το σιρόπι: 3 φλιτζάνια νερό
      • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
      • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
      • 1 φλιτζάνι μέλι
      • 1 ξυλάκι κανέλας
      • 1 φλούδα πορτοκαλιού
      • Για το σερβίρισμα: λίγη κανέλα κοπανισμένη

      Διαδικασία

      Βήμα 1

      Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: βράζετε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το μέλι) σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά. Ανακατεύετε μέσα και το μέλι και το αφήνετε στην άκρη.

      Βήμα 2

      Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε ξεχωριστή κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τα δύο είδη σιμιγδαλιού. Προσθέτετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα και καβουρδίζετε τα υλικά ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να χάσει το αρχικό άσπρο χρώμα του.

      Βήμα 3

      Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τις σταφίδες. Ανακατεύετε ελαφρά, αφαιρείτε από το σιρόπι την πορτοκαλόφλουδα και το ξυλάκι της κανέλας και το ρίχνετε στο σιμιγδάλι με προσοχή για να μην καείτε (πιτσιλάει πολύ). Συνεχίζετε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας.

      Βήμα 4

      Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας, την καπακώνετε κι αφήνετε το χαλβά να κρυώσει λίγο. Ύστερα τον μεταφέρετε σε φόρμα πιέζοντας με κουτάλι για να μην αφήσει κενά και, όταν κρυώσει, τον ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και σερβίρετε αμέσως.
      xalvas simigdalenios me portokali