ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ Καθημερινά 18:00 με 20:00 (εκτός Σαββατοκύριακου) στα γραφεία της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Πιερίας για τον αγώνα τους και εύχομαι να σταθούν αντάξιοι της μεγάλης εμπιστοσύνης που τους έδειξαν με την ψήφο τους οι πολίτες. Είναι και οι τρεις τους καλοί φίλοι και συνοδοιπόροι!
Μέσα από την καρδιά μου συγχαίρω τον Κώστα Κουκοδήμο που απέδειξε για ακόμη μια φορά τις αστείρευτες δυνάμεις του και ανέδειξε την αξία του “ευ αγωνίζεσθαι” και εκλέχθηκε Δήμαρχος Κατερίνης.
Θερμά συγχαίρω τον Βαγγέλη Γερολιόλιο για την εκλογή του στο Δήμο Δίου Ολύμπου και εύχομαι να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που του ανέθεσαν οι συνδημότες του.
Θερμά
συγχαρητήρια στον Αναστάσιο Μανώλα, που αναδείχθηκε νέος δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού στον οποίο εύχομαι εποικοδομητική και δημιουργική θητεία.
Οι προσδοκίες των πολιτών είναι μεγάλες, το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουν από 1η Σεπτεμβρίου εξίσου μεγάλο.
Εύχομαι καλή θητεία, συνέπεια, ευθύνη και επιτυχία στο έργο τους.
Τέλος εύχομαι σε όλους τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους
καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και σε όλους τους υποψήφιους στις Αυτοδιοικητικές εκλογές θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και τον καλό αγώνα.




Για τη Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης
Ο Πρόεδρος
Σπύρος Κουλκουδίνας



Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού



PKM-HEADER-press







Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 11/03-06-2019) , που ισχύει από σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 έως και την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019.
          Προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στις εξής περιοχές:  
1.    Σήμερα Δευτέρα (03/06/2019)
Στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα, εκτός από τη Μακεδονία.
2.    Αύριο Τρίτη (04/06/2019) και την Τετάρτη (05/06/2019)
Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.
3.    Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο άστατος καιρός
θα συνεχιστεί και την Πέμπτη (06/06/2-19) στα κεντρικά και κυρίως βόρεια τμήματα της χώρας.
Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες:  
·         Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·         Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
·         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κτλ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
·         Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
·         Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
·         Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
·         Να αποφεύγουν να ρίχνουν νερά στις αυλές, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, όταν υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες παγετού.
·         Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

·      Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
·      Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·      Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
·      Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
·      Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
·      Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κτλ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
·      Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κτλ.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Στις 2 Ιουνίου, οι Κατερινιώτες έδωσαν καθαρή εντολή για αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου μας. Επέλεξαν νέα πρόσωπα και πρακτικές διοίκησης. Στήριξαν το δρόμο της γόνιμης συνεργασίας στο ανανεωμένο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.
Συγχαίρω τον Κώστα Κουκοδήμο για την εκλογή του ως Δήμαρχος Κατερίνης. Εύχομαι καλή θητεία, δύναμη και σοφία στο έργο του.
Συγχαίρω, επίσης, τους κ.κ. Χιονίδη, Λιακόπουλο, Παπαδόπουλο και Τσουπέη για τη συμμετοχή σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η πρόοδος του τόπου μας αποτελεί κοινή συνιστώσα όλων μας.
Συγχαίρω όλους τους νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και εύχομαι να έχουμε αγαστή συνεργασία και ομοψυχία. Άλλωστε το πνεύμα του «Κλεισθένη» οδηγεί τα δημοτικά συμβούλια σε μια νέα τάξη πραγμάτων επιτάσσοντας τη συνεργασία και τις συνέργειες. Εμείς καλούμαστε να οδηγήσουμε την Κατερίνη μας σε μία νέα εποχή και όλοι μαζί να εργαστούμε για τον Δήμο που αξίζουμε.
Συγχαίρω όλους τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, εκλεγμένους και μη, για τον όμορφο αγώνα που έδωσαν σε μια ομολογουμένως ιστορική εκλογική αναμέτρηση. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι κάνουμε τις θέσεις και όχι το αντίθετο γι αυτό και πάντα θα υπάρχει τρόπος και χώρος για όσους το επιθυμούν να εργαστούν για την Κατερίνη μας.
Ειδικότερα, θα μου επιτρέψετε να συγχαρώ το κάθε μέλος της ομάδας μας, «Ανανέωση Τώρα» για την αξιοπρεπή συμμετοχή και τον έντιμο αγώνα τους. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα όσα εκπροσωπούν, γιατί είναι πολύτιμοι φίλοι και συνοδοιπόροι.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη σύζυγό μου Δέσποινα, τα παιδιά μου Δημήτρη, Κώστα – Μαρία και Κωνσταντίνα και την αδερφή μου Αναστασία για τον αγώνα και τη στήριξή τους.
Συνεχίζουμε μαζί για την Ανανέωση Τώρα, για τον Δήμο Κατερίνης που μας αξίζει! 
Γιώργος Δ. Νταντάμης
Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»

Στην τελική ευθεία ηU19 Pierias που θα συμμετεχει στην παγκόσμια μαθητιαδα στο Κλαγκενφουρτ της Αυστρίας για τρίτη φορά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάνουν σπορ, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Στην τελική ευθεία η ομάδα του Λευτέρη Φωτιάδη και του Ιωάννη Μυστακίδη U19 Pierias που θα συμμετέχει στη παγκόσμια μαθητιαδα  στο Κλαγκενφουρτ τής Αυστρίας με κύριο οργανωτή τον Δήμο Κατερινής ..
Το Σαββάτο  8/6/2016 θα ανακοινωθούν και η 18 αθλητές από τούς 25 που αρχικά επιλέχτηκαν που θα συμμετέχουν στην αποστολή και στο φιλικό παιχνίδι με τους Μπέμπηδες του  Κυρ. Κερμανίδη... 
    

ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ–ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΆΡΗ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ


Μήνυμα Κώστα Κουκοδήμου, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΕΚΚΙΝΗΣΗ», για το εκλογικό αποτέλεσμα


Με το πέρας του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, άνοιξε μια νέα σελίδα στο Δήμο της Κατερίνης, μια νέα αρχή και ένας νέος αγώνας που έχει κοινό στόχο ο δήμος μας, η πόλη και τα χωριά μας και κυρίως οι άνθρωποι να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκού δήμου.

Οι εκλογές τελείωσαν. Η Κατερίνη έκανε μια δυνατή ΕΚΚΙΝΗΣΗ. Με τη δική σας ψήφο. Με τη δική σας δύναμη.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη.

Δέσμευσή μου είναι να σας υπηρετήσω αποφασιστικά, δυναμικά και περήφανα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μου, τους συμβούλους κοινοτήτων του δήμου μας, και τους συνεργάτες μου για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους πέτυχαν την εκλογή τους και σε εκείνους που μπορεί να μην εκλέχθηκαν αλλά αγωνίστηκαν για την ΕΚΚΙΝΗΣΗ με όλες τους τις δυνάμεις.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους συνυποψηφίους μου Σάββα Χιονίδη, Γιώργο Νταντάμη, Θανάση Λιακόπουλο, Νίκο Τσουπέη και Ευγένιο Παπαδόπουλο.

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους υποψήφιους όλων των δημοτικών παρατάξεων για τη συμμετοχή και τον αγώνα τους.

Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, τη σύζυγό μου Λιάνα, το στήριγμά μου και τα τρία υπέροχα παιδιά μου, την Αθανασία, την Παυλίνα και τον Γεώργιο Ραφαήλ. Καμία νίκη δεν θα ερχόταν αν δεν τους είχα πλάι μου.



Για τη δημοτική Παράταξη «ΕΚΚΙΝΗΣΗ»
Κώστας Κουκοδήμος

Αλλαγή σελίδας!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες
Στην Δημοκρατία κυριαρχεί η πλειοψηφία.
Η ετυμηγορία των δημοτών ξεκάθαρη και σεβαστή απολύτως!
Η μικρή επαρχιακή πόλη αυτή (ΚΑΤΕΡΊΝΗ) όμως χρειάζεται γενικό lifting .
Αφήνει σημαντικό έργο αναντίρρητα ο απερχόμενος Δήμαρχος.
Δρομολόγησε και ολοκληρώθηκε ο περιφερικούς άλλα έργα έμειναν στην μέση.
Ανεξάρτητα αν διαφωνώ πχ με το ύφος την πρακτική την αισθητική η επιλογές του.
Άσχετα αν υπάρχουν γενικώς αντιρρήσεις η διαφωνίες.
Νομίζω οι πολίτες όμως συνεκτιμώντας όλα γύρισαν παρόλα αυτά σελίδα και χάραξαν με το αποτέλεσμα που έδωσαν στην κάλπη νέα εποχή.
Έδωσαν την ευκαιρία διοίκησης της πόλης σε άλλον άνθρωπο.
Χρειάζεται τώρα σκληρή δουλειά και ριζικά αλλαγή κουλτούρας Σε ολα.
Σύγχρονη πόλη βιοκλιματική, λειτουργική φιλική χωρίς ίχνος  θόρυβο και τσιμέντο.
Με περισσότερο πράσινο
Διαγραμμισεις. Χώρους ποδηλατοδρομίας
Ζώνες ήπιας κυκλοφορίας
Πόλη ευρωπαϊκή όπως η Αλεξανδρούπολη ταΙ ωαννινα ο Βόλος ακόμη και η Βέροια κλπ
Η Κατερίνη υποκειμενικά θυμίζει 1990 επαρχιακή άτολμη πόλη με ξεπερασμένο οδικό δίκτυο και την υφιστάμενη την υποδομή αν εξαιρεσεις τον πεζόδρομο.
Πολύβουη άναρχη και ακαλαισθητη .
Πόλη των οχημάτων!
Βαθιά συντηρητική σε όλους τους τομείς
Το ποδήλατο που κυριαρχεί στην Ευρώπη υπό διωγμόν σχεδόν
Έλλειψη πολιτισμού και σεβασμού.
Στα όρια της αγριότητας θα έλεγα.
Κανένα σχεδόν ίχ δε σταματά δεν δίνει
προτεραιότητα να περασει ο πεζός.
Χρειάζονται βαθιές τολμηρές τομές
Κανείς δεν είναι ισόβια εκλεγμένος.
Η ανοχή η υπομονή αλλά και εμπιστοσύνη κλονίζονται γρήγορα πλέον
Μην ονειρεύεται κανείς ασυλία και το ακαταδιωκτο.
Ούτε ο Δήμος είναι εφαλτήριο πολιτικής ανέλιξης
Ούτε Societa μισθολογικού βολεματος ημετερων
Εγώ δεν είμαι πια δημότης Κατερίνης και γράφω ελεύθερα.
Καλή δύναμη!

Παλαίμαχος άσσος του Ηρακλή έχασε την 15χρονη κόρη του - Θλίψη για την μικρή Βασιλική, ταλαντούχα ποδοσφαιρίστρια

«Έσβησε» η κορούλα του, Βασιλική, λίγο πριν συμπληρώσει τα 15 της…


Κι όμως, έφυγε από τη ζωή το “αγγελούδι” του Τάκη Κόμνου και της Ελένης Τσώνη, η μικρή Βασιλική, που δεν είχε κλείσει ακόμη τα 15 της χρόνια, αφού πάλεψε με το πρόβλημα της καρδιάς της, που παρουσιάστηκε ξαφνικά και έκαναν ένα  τεράστιο αγώνα τόσο ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, ο Τάκης Κόμνος, όσο και η σύζυγός του, γυμνάστρια, Ελένη Τσώνη, έκαναν τα πάντα για να την βοηθήσουν να ξεπεράσει το πρόβλημα, σε Νοσοκομεία, με γιατρούς, θεραπείες και ήταν συνεχώς στο πλευρό της.

Η Βασιλική Κόμνου ήταν μάλιστα, πριν εμφανιστεί το πρόβλημα με την καρδιά της, μία από τις καλύτερες ποδοσφαιρίστριες της Ελλάδας, με προτάσεις από το εξωτερικό, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και στο τέλος δεν άντεξε.

Η μητέρα της, Ελένη Τσώνη, ανέβασε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα και ενημέρωσε για την κηδεία της Βασιλικής, 
Πηγή: mikriliga.com

Ο Αιγινιακός στα χέρια του Ερασιτέχνη

 Στα χέρια του Ερασιτέχνη περνά πλέον ο Αιγινιακός ο οποίος ουσιαστικά υποβιβάζεται δυο κατηγορίες.
Οι διοικούντες έκαναν το «αγροτικό τους» στο Αιγίνιο  έφεραν Σκοπιανό  και Τούρκο τεχνικό , άλλα  απέτυχαν παταγωδώς  αφήνοντας την ομάδα η οποία οδηγείται στο τοπικό πρωτάθλημα.
Οι διοικούντες της ΠΑΕ Αιγινιακός έστειλαν έγγραφο στον Ερασιτέχνη, και  γνωστοποίησαν την παύση λειτουργίας της εταιρείας , μετά τον υποβιβασμό και  μοιραία η ομάδα οδηγείται πλέον σε  ερασιτεχνικό επίπεδο  μετά και την επικύρωση της βαθμολογίας,
Έτσι ο Ερασιτέχνης,  θα αναλάβει την κάνει και εκκαθάριση της ΠΑΕ και να ορίσει ποια θα είναι η τύχη της ομάδας στην συνέχεια. Κανένας προς το παρόν δεν έχει την διάθεση να σηκώσει στις πλάτες του τα βάρη της ομάδας και ο χρόνος θα δείξει τις εξελίξεις

Νέος δήμαρχος Δίου Ολύμπου ο Βαγγέλης Γερολιόλιος.




Τα τελικά αποτελέσματα και για τους 3 δήμους της Πιερίας

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση ψήφων σε όλα τα εκλογικά τμήματα και των τριών δήμων της Πιερίας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:










Δήμος Κατερίνης
Κουκοδήμος 54.44% 20.908 ψήφοι
Χιονίδης 45,56% 17.501 ψήφοι







Δήμος Δίου Ολύμπου
Γερολιόλιος 63,60% 8.260 ψήφοι
Δημόπουλος 36,40% 4.727 ψήφοι








Δήμος Πύδνας Κολινδρού
Μανώλας 57,60% 5.701 ψήφοι
Λαγδάρης 42,40% 4.196 ψήφοι