ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Κισσαμικός-Πανσερραϊκός 2-0


Κισσαμικός-Πανσερραϊκός 2-0


Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε στο Ρέθυμνο κόντρα στον Κισσαμικό ο Πανσερραϊκός. Οι Κρητικοί κέρδισαν το μάτς χάρις σε τέρματα των Μάντση στο 11΄και Βάττη στο 67΄. Στο πλευρό της ομάδας για ακόμη μία φορά ο κόσμος με 20 ηρωικούς φίλους της ομάδας να μην σταματάνε να τραγουδούν από τις εξέδρες.
Αγωνιστικά
Α Ημίχρονο
Οι γηπεδούχοι θα ευτυχίσουν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη σημαντική ευκαιρία του ημιχρόνου, ο Σελινιωτάκης θα τροφοδοτήσει με πάσα τον Μάντζη ο οποίος μέσα από την μεγάλη περιοχή θα πλασάρει τον Ανδρούτσο γράφοντας το 1-0. Ο Πανσερραϊκός θα προσπαθήσει να απαντήσει  στο 26΄όταν ο Φουρτάδο θα πιάσει μία κεφαλιά από σέντρα του Καψάλη όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Από εκεί και έπειτα ο Πανσερραϊκός θα ανέβει και θα κερδίσει μέτρα, αξιοποιώντας μία αντεπίθεση ο Ατματζίδη θα βγει απέναντι από τον Λαζαρίδη με τον τελευταίο να κερδίζει την «μονομαχία». Στο 12ο λεπτό ο Ανδρούτσος θα πραγματοποιήσει εκπληκτική επέμβαση σταματώντας στου του Λώττα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου.
Β Ημίχρονο
Στην επανάληψη ο Μ. Κατσαβάκης θα ρίξει στην μάχη τον Μπεριάν αντί του Σιάκκα. Οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν στο 48΄με ακόμα ένα σουτ του Λώττα το οποίο θα περάσει άουτ. Στον αντίποδα ο Παπαστεργίου θα επιχειρήσει να νικήσει τον Λαζαρίδη με μακρινό σουτ στο 55΄χωρίς όμως επιτυχία. Στο 67΄ο Κισσαμικός θα πάρει αέρα δύο γκόλ όταν ο κορυφαίος παίκτης των Κρητικό Λώττας θα βρει τον Βάττη που θα νικήσει τον Ανδρούτσο ανεβάζοντας τον δείκτη του σκόρ στο 2-0. Ο Δημήτρης Πόποβιτς θα σουτάρει από πλάγια θέση στο 73΄όμως η μπάλα θα βρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Λαζαρίδη. Λίγο έλειψε οι Κρητικοί να τριπλασιάσουν το σκορ όταν ο Μάντζης από ευνοϊκή θέση και από συνεργασία με τον Βλάχο δεν θα καταφέρει να βρει δίχτυα με το πλασέ του να περνάει άουτ.  Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή θα σφραγίσει την 4η ήττα της ομάδας των Σερρών. 
Οι συνθέσεις:
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ(Σ.ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΣ): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Γιαννίτσης, Ταραλίδης, Σακελλαρίου, Πότσι, Σελινιωτάκης, Μάνιας(82΄ Βλάχος), Βαττής(90΄ Τσουκάνης), Λώττας(71΄ Σμίλτος), Μάντζης
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Μ.ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ): Ανδρούτσος, Κουκόλης, Σιάκκας(46΄ Μπεριάν), Ιωαννίδης, Καψάλης, Ρούτσης(70΄ Τσιμίκας), Ραμίρες(57΄ Πόποβιτς), Ολίσε, Παπαστεργίου, Ατματσίδης, Φουρτάδο. 

Ζήσης Ζαννας



Είναι θλιβερό το κόμμα με το οποίο αγωνίστηκα σχεδόν όλη μου τη ζωή μετά την συστημική και μνημονιακή του μετάλλαξη πλεον να έχει γίνει ο περίγελος της πολιτικής ζωής του τόπου. Ακόμα και τοπικά τίποτα δεν θυμίζει τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ. Θλιβεροί παράγοντες, δευτερότριτοι παρατρεχάμενοι του παλαιού κραταιού ΠΑΣΟΚ, γενίτσαροι των μνημονίων και της ΤΙΝΑ συνθέτουν τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν ήταν επικίνδυνοι θα ήταν απλά για γέλια. Ας είναι η απεργία η αρχή να τελειώνουμε και με αυτήν την κυβέρνηση!

66 μήνες φυλάκιση για μια ανάρτηση στο facebook!

Ο Issam Abu Gharbiah, ενώ οδηγείται στις φυλακές του ναζιστικού κατοχικού καθεστώτος, μετά την καταδίκη του...
Ο 19χρονος Issam Abu Gharbiah, Παλαιστίνιος νεολαίος στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, δικάστηκε σήμερα και καταδικάστηκε σε 66 μήνες φυλάκιση για μια ανάρτηση στο facebook, η οποία -σύμφωνα με τους σιωνιστές-ναζί, υποκινούσε σε Αντίσταση τους Παλαιστίνιους!
Έτσι, για να ξέρουμε τι μας λένε και τι μας φέρνουν τα εγχώρια δικά μας γερμανοτσογλάνια, οι λάτρεις της ισραηλινής "δημοκρατίας"... 

Έλα μουνί στον τόπο σου και πούτσο μη γυρεύεις...

Με ανακοίνωση του το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, συνταξιούχους, άνεργους/ες, νέους και νέες να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 12/11.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η επόμενη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι η πρόταση μομφής στην κυβέρνηση...

Τι κρίμα... δεν έχουν ευρώ, δεν πλήρωσαν τα hedge funds κι επιπροσθέτως, κατά Βούλτεψη, δεν έχουν ούτε κωλόχαρτο! Ενώ εμείς...

Πάμε πάλι... το ΄χουμε;

Τελικά ...καταφέραμε να χάσουμε μόνο τις τρίχες!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Aυτός είναι ο ηγέτης που μπαίνει μπροστά στην σημερινή απεργία, για να τελειώσει οριστικά το 3ο Μνημόνιο!

Οι χαμαιλέοντες… Ο χαμαιλέοντας είναι ο άνθρωπος των «πολλαπλών συνειδήσεων»: Των μεταμφιέσεων ανάλογα με το χώρο, το χρόνο, τις σκοπιμότητες και τις ανάγκες της στιγμής...

Του Θύμιου Παπανικολάου
Περιοδικό "Ρεσάλτο"

H πολιτική μας ζωή έχει πλημμυρίσει από χαμαιλέοντες… 
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα από τα πιο εύφορα θερμοκήπια χαμαιλεόντων… 
Αλλά και «υπόδειγμα» της …πρακτικής των χαμαιλεόντων. Κραυγαλέα περίπτωση το «οξύμωρο σχήμα»:
Να είσαι μια μοχθηρή, δωσίλογη κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ και να καλείς το λαό σε απεργιακές εκδηλώσεις εναντίον του «ακραίου νεοφιλελευθερισμού», εναντίον, δηλαδή, του εαυτού σου… 
Ο ίδιος ο Τσίπρας έχει ξεπεράσει σε «άθλους» όλους τους προηγούμενους πρωθυπουργούς-χαμαιλέοντες. 
Μια καραμπινάτη περίπτωση χαμαιλέοντα είναι και αυτή του κ. Λάμπρου. Μεταλλάσσεται, σε εμφάνιση, ανάλογα με το πολιτικό του περιβάλλον: Ατημέλητη, «άγρια» και «επαναστατική» στα «αντιεξουσιαστικά» και «αριστερά» περιβάλλοντα και προσεκτικά φροντισμένη στα...
περιβάλλοντα της καπιταλιστικής εξουσίας… 
 
Διαβάστε ένα εύστοχο σχόλιο από εδώ: 
http://www.press-gr.com/2015/11/blog-post_854.html 

Αρχικά είναι οξύμωρο σχήμα να το παίζει κάποιος «επαναστάτης» και να βρίσκεται σε μια κυβέρνηση ανδρεικέλων: διαχείρισης του προτεκτοράτου των τοκογλύφων. 

Αυτό είναι πολιτική πλαστογραφία (οι δήθεν) και χαμαιλεοντισμός χειρίστου είδους… 

Αναγκαία διευκρίνιση: Ο χαμαιλέοντας δεν είναι απλώς ο καιροσκόπος, είναι το ανώτατο στάδιο του καιροσκοπισμού, υπερβαίνει τον καιροσκοπισμό. 

Ο χαμαιλέοντας είναι ο άνθρωπος των «πολλαπλών συνειδήσεων»: Των μεταμφιέσεων ανάλογα με το χώρο, το χρόνο, τις σκοπιμότητες και τις ανάγκες της στιγμής. 

Η ψυχολογία του χαμαιλέοντα είναι εκείνη που χαρακτηρίζει τους «μπράβους» και τους «εγκάθετους» της εξουσίας και η φιλοσοφία του: Αποτελεί τη «μέθοδο» της «Σχολής» των πρακτόρων- προβοκατόρων… 

Τέτοιου είδους μεταλλάξεις «πολλαπλών χρήσεων» είναι πιο εύγλωττες και πειστικές από τα λόγια: Δεν …μιλούν ΠΟΤΕ τη γλώσσα της αλήθειας, αλλά τη γλώσσα της πλαστογραφίας και της πολυπροσωπίας…

Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9987

ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ:

Απίστευτο!!! Παρατηρείστε τις λεπτομέρειες σε αυτή την εικόνα…

1ον
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΦΟΡΑΕΙ ΓΡΑΒΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
(ΤΟ ΣΕΒΕΤΑΙ),
2ον
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ(ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ),
3ον
Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΤΑΜΕΝΗ
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ,
4ον
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙ (ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΕΙΝΟΥΝ),
5ον
ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΨΑΡΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ!!! ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΤΕ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ!!!
press-news.gr

Όλοι μαζί αύριο στην Απεργία, με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ, για να σκίσουμε το 3ο Μνημόνιο... Μια ωραία παρέα είμαστε!

"Αριστερή" καταστολή... Μπάτσοι της "αριστεράς"... εναντίον απολυμένων εργατών... ο αέρας γεμίζει μπαρούτι!


ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

image001 (35)Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
Ουδέποτε αμφέβαλλα για τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης, αλλά και για την διορατικότητα του Αδώνιδος Γεωργιάδη. Σε αυτά τα προτερήματά του, οφείλεται από πλευράς του, και η στοχευμένη δημιουργία καλών σχέσεων με το περιβάλλον του κυρίως “στόχου” του, προκειμένου να μπορέσει στο εγγύς μέλλον, να έχει έναν ισχυρό “σύμμαχο” στα μεγαλεπήβολα σχέδιά του, που δεν έχουν οροφή και τα οποία δεν σταματούν ποτέ!!  
Στο πλαίσιο αυτό, δηλαδή, της δημιουργίας άριστης σχέσεως με την διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΛΑΟΣ, Κατερίνας Κοκκίνου, κατάφερνε να απολαμβάνει της ασυλίας και της προστασίας του Προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη, στις συνεχείς καταγγελίες ανώτερων στελεχών του κόμματος, για τον πραγματικό ρόλο του ίδιου, στο κόμμα. Οι οποίοι τον κατήγγειλαν ως …………..
γιαλαντζί πατριώτη και επεσήμαιναν πως μακροπρόθεσμα θα αποκαλυπτόταν πως ήταν ένα αναγκαίο γρανάζι του Συστήματος!! Αυτή η τακτική του, τον έκανε Βουλευτή, Γραμματέα του κόμματος και στη συνέχεια, διορισμένο υπουργό.    
Στο ίδιο πλαίσιο αξιοποίησης των “προτερημάτων” του, εστιάζεται και το γεγονός πως έγκαιρα διαπίστωσε πως οι μέρες του στο ΛΑΟΣ ήταν μετρημένες και έπρεπε να στοχεύσει υψηλότερα. Είχε ήδη δυο εκλογικές επιτυχίες και είχε γίνει υπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Πιστοποιημένα “παράσημα” που του άνοιγαν το δρόμο για τη Νέα Δημοκρατία. Όμως, υπήρχαν πολλά εμπόδια σε αυτήν την προσέγγιση, από τη στιγμή που πολλές φορές – μη μπορώντας να τιθασεύσει τον παρορμητικό χαρακτήρα του – κατά το παρελθόν, είχε δηλώσει μεταξύ των άλλων, με απόλυτη απαξίωση πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει πολιτική σκέψη νηπίου!! Έτσι, με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει, πλησίασε σε ανύποπτο χρόνο την πεθερά του Αντώνη Σαμαρά, κ. Τέτη Κρητικού και από τη μια στιγμή στην άλλη, έγιναν αυτοκόλλητοι και οι γωνίες της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά, αμβλύνθηκαν. Ο οποίος τον καλοδέχθηκε στη ΝΔ και τον έκανε, άνθρωπο εκ των δεξιών του. Τον έκανε Βουλευτή, Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Υπουργό!!
Ωστόσο, οι φιλοδοξίες του Γεωργιάδη δεν σταμάτησαν εκεί. Έθεσε άμεσα υποψηφιότητα για την Προεδρεία της ΝΔ, αφού προφανώς είχε εξασφαλίσει την στήριξη του Σαμαρά και του στενότερου περιβάλλοντός του. Και στην παρούσα φάση, με μεγάλη επιμέλεια,  εξαντλεί άλλο ένα προτέρημά του. Την εργατικότητα!! Περιδιαβαίνει όλη την Ελλάδα και προσπαθεί να πείσει τους Νεοδημοκράτες πως είναι ο καταλληλότερος για αρχηγός της ΝΔ. Προφανώς, όλα τα έξοδα από αυτήν την προεκλογική εκστρατεία – όπως και όλες οι προηγούμενες – καλύπτονται από τα έσοδα των τηλεπωλήσεων (;;;;)  
Όμως, σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης, επέλεξε το Ναύπλιο για να μιλήσει την ημέρα των γενεθλίων του. Τυχαίο; Δε νομίζω!! Τίποτε δεν αφήνει στην τύχη ο Άδωνις. Γιατί, στο Ναύπλιο περνά τον περισσότερο χρόνο της ζωής της η κ. Τέτη Κρητικού!! Ναι η πεθερά, του Αντώνη Σαμαρά, που τον στήριξε στα χρόνια της πολιτικής του ερήμου!! Έτσι, στήθηκε πολύ ωραία το σόου της επίσκεψης του Αδώνιδος στο Ναύπλιο. Και αφού συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος στα γραφεία της ΝΟΔΕ, ακολούθως, μίλησε για το πρόγραμμά του στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων. Κοντά του; Εκτός της συζύγου του, η  πεθερά του Αντώνη Σαμαρά και ο Γιάννης Ανδριανός!! Εκ των επιτελικών “στρατηγών” του Αντώνη!!
G1G2
Οι παρακάτω φωτογραφίες, είναι άλλη μια επιβεβαίωση για τον ποιον υποψήφιο στηρίζει η νομενκλατούρα του Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Και αποτελούν δικαίωση των συνεχών ισχυρισμών μας μέσω των άρθρων μας!!
Κλείνοντας, θα σας πω πως, δεν πρέπει να παραξενευθείτε αν ο Άδωνις Γεωργιάδης, γίνει κάποια μέρα και Πρωθυπουργός. Άλλωστε, σε αυτόν τον τόπο όλα τα έχουμε δει. Γιατί, λοιπόν, να μη γίνει και εκείνος που έχει θεσπίσει πως: “η αρνητική διαφήμιση είναι η καλύτερη διαφήμιση”;;; Γιατί, να μη γίνει, όταν όλο το Lifestyle της παρακμάζουσας κοινωνίας μας, καθώς και η νομενκλατούρα των διεφθαρμένων ΜΜΕ, είναι μαζί του;;;;  

Γιατί οι γονείς δεν κάνουν sex;

Γιατί οι γονείς δεν κάνουν sex;    
Η σεξουαλική ζωή των περισσότερων ζευγαριών συνήθως περνά σε δεύτερη μοίρα μετά τον ερχομό των παιδιών και οι λόγοι είναι περισσότεροι από όσους νομίζετε:
Αν μόλις γίνατε γονείς, τα ξενύχτια, η κούραση, ο θηλασμός αλλά και οι ορμόνες που ακόμα «χορεύουν» τον τρελό χορό τους, εκμηδενίζουν την όποια επιθυμία για sex.
Μετά από μια κουραστική μέρα που κάνατε τον ταξιτζή των παιδιών, πηγαινοφέρνοντάς τα στις δραστηριότητες, το μόνο που θέλετε είναι να αράξετε στον καναπέ και να χαζέψετε κάτι ανάλαφρο στην τηλεόραση.
Ακόμα και τις μέρες που υπάρχει διάθεση για sex, είναι πολύ εύκολο να χαθεί, αρκεί το παιδί να έχει μια από τις συνηθισμένες του εκρήξεις θυμού, που θα δοκιμάσει τα νεύρα και τις αντοχές όλων.
Την ώρα που ετοιμάζεστε να πέσετε στο κρεβάτι, αντιλαμβάνεστε ότι το μικρό σας έχει ήδη έρθει εκεί και κοιμάται γαλήνια.
Και αν αποφασίσετε να μεταφέρετε τη...δράση σε κάποιο άλλο δωμάτιο, το πιο πιθανό είναι να πατήσετε ένα παιχνίδι που βρίσκεται πεταμένο στο πάτωμα.
Είστε άρρωστοι, γιατί έχετε παιδιά που πηγαίνουν παιδικό σταθμό και κάθε εβδομάδα φέρνουν και μια καινούρια ίωση στο σπίτι.
Και τη στιγμή που επιτέλους καταφέρνετε να έρθετε πιο κοντά, βλέπετε δυο μάτια να σας κοιτάζουν και ακούτε το παιδί σας να ρωτά «μαμά, τι κάνετε εκεί με τον μπαμπά;».

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3: «ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΕΡΑΚΙ» ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

editorial-11-11Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης
Tα πάνω-κάτω στην τιμή του νερού, έρχονται έως τον Ιούνιο του 2016. Αναμένονται αυξήσεις στα τιμολόγια, ιδιαίτερα για το νερό των αγροτών ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για να μπουν στην αγορά νερού ιδιώτες επενδυτές, μέσω συμπράξεων με το δημόσιο.
Την ίδια στιγμή, η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Φ. Ολάντ, αναζωπύρωσε τα σενάρια για πώληση μετοχικού πακέτου της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ για τις οποίες ενδιαφέρονται, μεταξύ άλλων και γαλλικές εταιρείες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ήδη οι οικονομικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ προχωρούν τις διαδικασίες για την διανομή μερίσματος που θα γίνει σε επικείμενη Γενική Συνέλευση και η οποία αποτελούσε βασικό βήμα για το αρχικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης.
“Προαπαιτούμενο” αποτελεί για την κυβέρνηση η υποχρέωση να θέσει, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2016, ένα νέο αυστηρό πλαίσιο κοστολόγησης και ελέγχου των τιμών του οικιακού, αγροτικού και βιομηχανικού νερού, όπως …………
προβλέπεται από την νέα συμφωνία με τους δανειστές.
Με τον τρόπο αυτό, οι τιμές πώλησης του νερού σε όλη τη χώρα θα καθορίζονται κεντρικά, με πολιτική απόφαση, και αναμένεται να οδηγηθούμε σε αυξήσεις καθώς οι δανειστές εκτιμούν ότι το νερό στη χώρα χρεώνεται χαμηλότερα από το πραγματικό του κόστος.
Στον αγροτικό τομέα, εκτιμάται ότι χρεώνεται μόλις στο 15% της πραγματικής του αξίας ενώ και στα οικιακά τιμολόγια, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης χρεώνεται έως το 40% του πραγματικού κόστους. Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και για το βιομηχανικό νερό.
Οι παραδοχές αυτές προμηνύουν αυξήσεις με τις μεγαλύτερες να “πέφτουν” στους αγρότες
που μετά την αύξηση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, θα επιβαρυνθούν και με ένα ακόμη επιπλέον κόστος. Οι αυξήσεις αυτές αναμένεται ότι θα φτάσουν μέχρι τις τσέπες όλων των Ελλήνων αφού θα “περάσουν” και στις τιμές και των αγροτικών προιόντων που φτάνουν στο τραπέζι μας, εν μέσω βαθιάς ύφεσης.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Την ίδια στιγμή, και ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη Ολάντ, αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια περί εισόδου ιδιωτών σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ για τις οποίες το ΣτΕ με τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση του, μπλόκαρε το σχέδιο μεταβίβασης των πλειοψηφικών πακέτων. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα για τη πώληση του 49% των μετοχών τους σε ιδιώτες επενδυτές, όπως αναφέρεται άλλωστε και στο νέο επενδυτικό πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί και το management. Απο τη πλευρά της κυβέρνησης, επιμένουν ότι “στόχος είναι να παραμείνουν οι εταιρείες υπό δημόσιο έλεγχο”
Tα σενάρια ενισχύονται και από τις πληροφορίες που θέλουν τις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ να προχωρούν τις διαδικασίες για την διανομή μερίσματος στους μετόχους, που αναμένεται να γίνει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, που αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου, και έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζομένους της εταιρείας. Η υποχρέωση για διανομή μερίσματος αποτελούσε προαπαιτούμενο του σχεδιασμού για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.
Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, γίνεται ακόμη σαφής αναφορά στο project ιδιωτικοποίησης των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ ενώ στο Σχέδιο Ανάπτυξης του Ταμείου που επικαιροποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, αναφέρονται ως στόχοι η πώληση του 11% της ΕΥΔΑΠ και του 23% της ΕΥΑΘ. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνει στο δημόσιο (ΤΑΙΠΕΔ) το 51% των μετοχών και των δυο εταιρειών.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ως δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η είσοδος ιδιωτών στην αγορά νερού της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα γίνει μέσα από συμπράξεις με το δημόσιο και τους Δήμους για την εκτέλεση έργων επεκτάσεων και ανακατασκευής δικτύων καθώς και της συντήρησης τους. Η αποπληρωμή θα γίνεται με “πληρωμές διαθεσιμότητας”. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές θα πληρώνονται για τα έργα που εκτέλεσαν, απευθείας απο τους λογαριασμούς ύδρευσης.

Παραμένει σύμβουλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης o Πάνος Λάμπρου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Πανούση μετά από τα όσα αυτός κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.
Το όνομα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λάμπρου που σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ένα από τα στελέχη που είχαν συνομιλίες και επαφές με φυλακισμένους τρομοκράτες των «Πυρίνων της Φωτιάς» κάνει το γύρο της δημοσιότητας από το πρωί με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο να διατείνεται ότι ο κ. Λάμπρου δεν είναι μετακλητός υπάλληλος και σύμβουλος……..
του υπουργείου από το περασμένο καλοκαίρι.
Έγγραφο όμως, ανηρτημένο στη Διαύγεια, διαψεύδει την άποψή του ότι πλέον δεν υπάρχει οργανική – υπαλληλική σχέση του υπουργείου Δικαιοσύνης με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Λάμπρου, αφού πληρώθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης τα οδοιπορικά του για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη από 1-3 Νοεμβρίου.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «η προκαλούμενη δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού…».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επίσης, υπογράφει την συμπερίληψη του Παναγιώτη Λάμπρου του Κωνσταντίνου σε ειδική Ομάδα Εργασίας για την αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και απεξάρτησης στους κρατούμενους. Οπως αναφέρεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως από 23 Ιουλίου του 2015, ο κ. Λάμπρου είναι μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Με απλά λόγια, ο κ. Παρασκευόπουλος είναι έκθετος όταν ισχυρίζεται ότι ο κ. Λάμπρου δεν είναι πλέον σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο Πάνος Λάμπρου παραμένει μέχρι και σήμερα μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Μάλιστα, ο κ. Λάμπρου είναι από τα πλέον υψηλόβαθμα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς είναι ένα από τα 17 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, της οποίας προϊσταται ο Αλέξης Τσίπρας. Η Πολιτική Γραμματεία είναι το κεντρικό καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάνος Λάμπρου αναφέρεται 8ος στη σειρά σε μια λίστα 17 προσώπων στην οποία εκτός του κ. Τσίπρα περιλαμβάνεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Δραγασάκης.
Το έγγραφο που ακολουθεί αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 30 Οκτωβρίου.

Νέες διευκρινίσεις από τον Ν. Παρασκευόπουλο
Νέες διευκρινίσεις δίνονται από τον υπουργό Δικαιοσύνης για την εργασιακή σχέση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου Πάνου Λάμπρου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του υπουργού, ναι μεν η ιδιότητα του κου Λάμπρου ως μετακλητού υπαλλήλου έχει λήξει , πλην όμως όχι και η εμπλοκή του με θέματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:
«Σε σχέση με τα αναφερόμενα για την εργασιακή σχέση του κ. Π. Λάμπρου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζεται ότι η ιδιότητά του ως μετακλητού υπαλλήλου έχει λήξει από 28/8/2015.
Μετέχει όμως αμισθί σε ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα και το έργο της οποίας ολοκληρώνεται στις 31/12/2015. Με την ιδιότητα αυτή, κατόπιν απόφασης του Γενικού Γραμματέα του
Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνου Κοσμάτου, εγκρίθηκε η μετάβαση του κ. Λάμπρου σιδηροδρομικώς στη Θεσσαλονίκη (1/11/2015 – 3/11/2015) για δραστηριότητα που εμπίπτει στον παραπάνω σκοπό».


vimaonline.gr/

Δεν πάνε καλά οι άνθρωποι - Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ... και ζητούν επειγόντως... καναβουριές να κάνουν χασισάκι

Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία κατά των μέτρων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είδαμε ακόμη ένα επεισόδιο του παραλόγου: 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούν τους υπουργούς γιατί έχει καθυστερήσει η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης... 


ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης Vol 2: Ερώτηση για την κλωστική κάνναβη!

Επειδή ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είναι προφανές ότι έχει «μπαφιάσει» με τα προβλήματα της διαπραγμάτευσης για...
τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έκριναν πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για του θέσουν και να επιλύσει το πρόβλημα με την καλλιέργεια της Κλωστικής Κάνναβης.

Μάλιστα τους υπενθυμίζουν ότι «στις 20 Μαρτίου 2013 δημοσιεύθηκε ο νόμος 4139/2013 "Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις" σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται, υπό προϋποθέσεις που θα έθετε σχετική ΚΥΑ, η καλλιέργεια της κλωστικής (βιομηχανικής) κάνναβης και η εμπορία των προϊόντων της στην Ελλάδα» αλλά «δυστυχώς, και παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη χαθεί τρεις καλλιεργητικές περίοδοι, η σχετική ΚΥΑ δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χορηγηθούν άδειες για την ανάπτυξη της εν λόγω καλλιέργειας και η αγροτική παραγωγή στη χώρα μας να στερείται των οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών ωφελειών που αυτή προσφέρει».

Τους επισημαίνουν δε ότι «το θέμα της καθυστέρησης έκδοσης της ΚΥΑ είχε επισημανθεί από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν». Η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης «θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό στήριγμα της ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα». Και τους ρωτούν «πότε θα υπογραφεί η ΚΥΑ με την οποία θα οριστούν οι όροι και προϋποθέσεις καλλιέργειας της κλωστικής κάνναβης στη χώρα μας. Και ποιες κινήσεις έχουν γίνει κατά το τελευταίο έτος προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ξεβράκωσέ τους πριν σε κλείσουν στη φυλακή ή στο τρελάδικο

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιάννης Πανούσης, μετά τη δριμεία επίθεση που δέχτηκε από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αφήνοντας δηλητηριώδεις αιχμές κατά υπουργών της κυβέρνησης και τρομοκρατικών οργανώσεων...


Στην αντεπίθεση ο Πανούσης: Μαζί γράφουν τις ανακοινώσεις «Πυρήνες» και υπουργοί;
Στην αντεπίθεση ο Πανούσης: Μαζί γράφουν
τις ανακοινώσεις «Πυρήνες» και υπουργοί;


Μιλώντας χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «περίεργες συμπτώσεις» κληθείς να...
σχολιάσει όσα του καταλογίζουν τόσο υπουργοί όσο και μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.


«Οι Πυρήνες κάνουν λόγο για ευφάνταστα σενάρια, ενώ υπουργοί της κυβέρνησης μιλούν για μυθιστόρημα. Μαζί τα γράφουν;» σχολίασε με νόημα.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή τους, οι «Πυρήνες της Φωτιάς»χαρακτήρισαν «φαιδρότητες» τις καταγγελίες του πρώην υπουργού. Αλλά και δυο υπουργοί της κυβέρνησης το πρωί προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οι κ.κ. Δρίτσας και Κατρούγκαλος μίλησαν για αστυνομικές ιστορίες αναφερόμενοι στις καταγγελίες Πανούση ενώ η κα Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως «όταν έχει φύγει από υπουργός, δεν με ενδιαφέρουν οι καταγγελίες αυτές».

Ελληνική δικαιοσύνη... Βέεεεβαια...

Το κακό Δεν είναι ότι έχουν όλοι "απεριόριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη"... 


Αποτέλεσμα εικόνας για δικαιοσυνη


Το κακό είναι ότι και η ίδια η ελληνική δικαιοσύνη έχει...
απεριόριστη εμπιστοσύνη στον εαυτό της... Ε μη χέσω...


Κυριάκος Κυριακόπουλος

Βιομηχανία νομιμοποίησης ανομιών το κατοχικό κοινοβούλιο – Ούτε μια… ούτε δύο… αλλά δώδεκα «αριστερές» πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το σχέδιο νόμου για την κύρωση των 12 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (από 28 Ιουνίου έως 7 Οκτωβρίου 2015)… 
Βουλή: Kύρωση των 12 ΠΝΠ - Αντιπαράθεση για τα capital controls
Μεταξύ των οποίων και οι πράξεις που αφορούσαν την επιβολή τραπεζικής αργίας και τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές.  Το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε από…
τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ οι ειδικοί αγορητές της αντιπολίτευσης καταλόγισαν ευθύνες στην κυβέρνηση για το κλείσιμο των τραπεζών το καλοκαίρι και άσκησαν κριτική για τη συχνή έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Μέρκελ, Σόιμπλε και Γιούνκερ θα συμμετάσχουν στην απεργία…

Στην Αθήνα φτάνουν λίγο μετά τα μεσάνυχτα η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή διαδήλωση κατά των μέτρων του Μνημονίου.
Μέρκελ, Σόιμπλε και Γιούνκερ θα είναι στο μπλοκ του ΠΑΜΕ, αφού θεωρούν πως η ΓΣΕΕ είναι πουλημένη.
«Μόνο το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση κατά του Μνημονίου» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε πως θαυμάζει τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος κατάφερε να τον ……….
κάνει να ξεχάσει την αγαπημένη του Αλέκα Παπαρήγα.
Το καροτσάκι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα το σπρώχνει η Λιάνα Κανέλλη, η οποία θα του προσφέρει και κομμουνιστικό τσιγάρο…

Κάνουν οτι μπορούν για να μην πληρώνει κανένας. Σφίγγουν τα λουριά και στις 12 δόσεις της εφορίας οι …θεσμοί

Αυστηρότερα κριτήρια για την υπαγωγή νέων οφειλετών του Δημοσίου στην «πάγια ρύθμιση» των 12 μηνιαίων δόσεων διαπραγματεύεται τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με τους δανειστές σε μια προσπάθεια να αποτρέψει νέες επαχθείς τροποποιήσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπως η άμεση απώλεια της ρύθμισης σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής νέου χρέους έστω και για μία μέρα.
Ταυτόχρονα, στην ατζέντα των συζητήσεων για τις τροποποιήσεις στο καθεστώς των ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών προς το Δημόσιο έχει ενταχθεί και η παροχή της δυνατότητας σε όλους τους οφειλέτες να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSnet, αιτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης, προκειμένου να μπορούν να ρυθμίζουν σε 12 μηνιαίες δόσεις χρέη προς το Δημόσιο που δεν έχουν ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμα, με …….
απλούστερη διαδικασία που δεν θα απαιτεί πλέον την υποχρεωτική προσέλευση στις αρμόδιες ΔΟΥ.
Ειδικότερα, οι αλλαγές στην «πάγια ρύθμιση» των 12 δόσεων, που συζητά η ελληνική πλευρά με τους δανειστές, προβλέπουν:
1) Τη θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων για την ένταξη των οφειλετών στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Σήμερα για να υπαχθεί ένας φορολογούμενος στην πάγια ρύθμιση το ηλεκτρονικό σύστημα ζητάει μόνο την υποβολή μιας υπεύθυνης δήλωσης ηλεκτρονικά, στην οποία ο υπόχρεος καταγράφει το διαθέσιμο μηνιαίο εισόδημά του και τις μηνιαίες δαπάνες του (στο περίπου).
Τα στοιχεία αυτά δεν ελέγχονται με αποτέλεσμα να εντάσσονται στη ρύθμιση φορολογούμενοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλούν στην ώρα τους τις οφειλές τους στο Δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται να καθιερωθούν αυστηρότερα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση που θα διευκολύνουν μόνο τους φορολογούμενους – οφειλέτες που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.
2) Να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεις βεβαιωμένων οφειλών οι οποίες δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Σήμερα, η ρύθμιση των 12 δόσεων γίνεται ηλεκτρονικά μόνο εφόσον τουλάχιστον μία δόση τρέχουσας οφειλής καταστεί ληξιπρόθεσμη. Αντίθετα, βεβαιωμένες οφειλές, οι οποίες δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, μπορούν να ρυθμιστούν σε δώδεκα δόσεις μόνο στην εφορία του υπόχρεου, σύμφωνα με το νόμο 4174/2012.
Η κύρια προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να αποφευχθεί η καθιέρωση νέων επαχθέστερων όρων απώλειας της ρύθμισης των 100 δόσεων. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, πέραν της απόφασής της να αποδεχτεί συζήτηση για αυστηρότερους όρους υπαγωγής οφειλετών στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, η ηγεσία του υπουργείου εμμένει στην άποψή της ότι δεν πρέπει να χάνεται άμεσα η ρύθμιση των 100 δόσεων από την πρώτη μέρα που καθίσταται ληξιπρόθεσμη μια νέα οφειλή προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι πρέπει να διατηρηθεί η ήδη ψηφισθείσα διάταξη που προβλέπει απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων μόνο σε περίπτωση που, μετά την πάροδο 30 ημερών από την κοινοποίηση ειδοποιητηρίου για την τακτοποίηση της νέας ληξιπρόθεσμης οφειλής, ο φορολογούμενος δεν συμμορφωθεί και εξακολουθήσει να αφήνει ατακτοποίητη τη νέα οφειλή.
Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην εμμείνουν οι δανειστές στις πιέσεις τους για άμεση απώλεια των 100 δόσεων σε περίπτωση νέας οφειλής, η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει προτείνει ως εναλλακτική λύση να μειωθεί το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών για τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε 20 ημέρες τον Ιούνιο του 2016 και σε 10 ημέρες από την 1η-1-2017.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: φρενοβλαβής εμπαιγμός


Αυτό το μεγαλοφυές σκίτσο ο Στάθης
το εμπνεύστηκε το 2004 από το Σαρόν.
Τραγικά επίκειρο και εδώ… 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους σε απεργία ενάντια στις «αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές»: Ενάντια δηλαδή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές με την πώρωση του δωσίλογου ανδρείκελου ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ!!!
Η «Αριστερή» κυβέρνηση δολοφονεί τον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα τον εμπαίζει: Τέτοια «αριστερή» αλητεία…
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 
εκτελεί τα τελευταία «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της, εκτελεί τις εντολές του 4ου Ράιχ και των τοκογλύφων, με την ψυχρότητα του στυγνού εκτελεστή που δίνει τις χαριστικές βολές, και ταυτόχρονα, με αβυσσαλέο θράσος, μας λέει: ………….
«Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους».
Καταστρέφει, σπέρνει το θάνατο και εμπαίζει τα θύματα…
Εδώ δεν βρισκόμαστε, απλώς, μπροστά σε ένα ακραίο πολιτικό αμοραλισμό, αλλά σε μια φρενοβλάβεια κτηνωδίας και αλητείας…
Φασιστική φρενοβλάβεια…
Διότι όταν χλευάζεις, τόσο βάναυσα, την πραγματικότητα, όταν δολοφονείς, τόσο κυνικά, τις έννοιες των πραγμάτων και ανυψώνεις τον εμπαιγμό και την κοροϊδία σε κεντρική πολιτική, αυτά είναι φασιστική φρενοβλάβεια…
Αλλά και όταν καταφεύγεις σε τέτοια φρενοβλαβή μέσα ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεσαι στα πρόθυρα της κατάρρευσής σου…


ΡΕΣΑΛΤΟ

Ο ελληνικός λαός θα αναζητήσει άμεσα κάτι καινούριο…

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ραγδαίες και απρόβλεπτων διαστάσεων θα είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας τους προσεχείς μήνες.
Θα είναι τέτοια η βαρβαρότητα των νέων μέτρων που θα υποχρεωθούν να ψηφίσουν οι 145 βουλευτές του κυβερνητικού σχηματισμού που θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι από την έκρηξη κοινωνικών αντιδράσεων που θα παρατηρηθεί, θα αρχίσουν πολύ σύντομα να εμφανίζονται διαφοροποιημένες τάσεις και θέσεις, στο εσωτερικό και των δύο κομμάτων του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού.
Ο χώρος της κεντροδεξιάς ταλανίζεται ήδη, αφού άναυδοι οι ψηφοφόροι της παράταξης παρακολουθούν ένα απίστευτο ………….
θέατρο… σκιών, με πρωταγωνιστές τέσσερις υποψήφιους για τη θέση του προέδρου.
Την ίδια στιγμή, ο λαός συνεχίζει να αναζητά ένα «σωσίβιο» πατριωτισμού, έναν ή μία πολιτικό που θα καταφέρει να βγει μπροστά, να φέρει αυτό το καινούριο που δεν θα είναι συνδεδεμένο με επιχειρηματικά και εφοπλιστικά συμφέροντα, ούτε και θα παίρνει… γραμμή από ξένες πρεσβείες και τους εκπροσώπους της Νέας Τάξης.
Το κόμμα ή την κίνηση πολιτών που θα εμφανιστεί δυναμικά και θα παρουσιάσει στο λαό –επιτέλους- ένα πρόγραμμα που και υπαρκτό θα είναι και ρεαλιστικό, μα κυρίως εθνικό, βάζοντας στην πρώτη γραμμή την εγχώρια παραγωγή και δίνοντας ρόλο πρωταγωνιστή στον Έλληνα που θέλει να δει τη χώρα του να μπορεί να σταθεί όρθια χωρίς δανεικά, στηριζόμενη στους δικούς της πυλώνες ανάπτυξης, στα δικά της «μυαλά» που σήμερα τα διώχνει για να διαπρέπουν στο εξωτερικό. Και φυσικά στην αποφασιστικότητα του λαού της και τη θέλησή του να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα παρασύρουν όλους εκείνους που με ευκολία πίστεψαν και με θράσος περισσό δρουν σήμερα, παρασκηνιακά ως επί το πλείστον, σε βάρος των συμφερόντων του λαού και της πατρίδας…