ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η Συνταγή της Ημέρας!


Κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι στο φούρνο

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1 κοτοπουλο, κομμένο σε 8 μερίδες
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1/4 φλιτζάνι μέλι
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
Αλάτι, πιπέρι

Αθλητικές εφημερίδες



Εφημερίδα Sport Day
Εφημερίδα Goal News
Εφημερίδα Derby News
Εφημερίδα Πρωταθλητής
Εφημερίδα Η Πράσινη
Εφημερίδα Φως
Εφημερίδα Η Ώρα των Σπορ
Εφημερίδα Κιτρινόμαυρη Ώρα
Εφημερίδα Σπορ του Βορρά
Εφημερίδα MetroSport
Εφημερίδα Αθλητικά Νέα
Εφημερίδα Γαύρος
Εφημερίδα Κερκίδα
Εφημερίδα Πατρίς

Ευχαριστούμε την "Αγκαλιά" που με την αγάπη της έχει γίνει η "φωλιά" για παιδιά που αντί να μαραζώνουν σε ιδρύματα μεγαλώνουν με χαρά και στοργή έτσι ώστε να είναι έτοιμα να ανοίξουν τα φτερά τους ως υγιείς ενήλικες στην κοινωνία μας!



Η «ΑΓΚΑΛΙΑ»
της Κατερίνης

Η πρώτη Παιδική Στέγη-Οικογενειακή Εστία
στην Ελλάδα για «παιδιά σε κίνδυνο»

Πολιτικές εφημερίδες



Εφημερίδα Τα Νέα
Εφημερίδα Έθνος
Εφημερίδα Espresso
Εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος
Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
Εφημερίδα Βραδυνή
Εφημερίδα Θεσσαλονίκη
Εφημερίδα Εστία
Εφημερίδα Ελεύθερη ώρα
Εφημερίδα Δημοκρατία
Εφημερίδα Η Ελλάδα Αύριο

Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


   


Κατερίνη, 13 Σεπτεμβρίου 2012
Αγαπητοί συνάδελφοι

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καλούμαστε να λειτουργήσουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι οποίες ολοένα και επιδεινώνονται λόγω των οικονομικών συγκυριών (μισθοί πείνας, έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όρια συνταξιοδότησης, μειωμένες συντάξεις κ.ά.) .

Παρ’ όλα αυτά η οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουμε περιέλθει, δεν πρέπει να περιορίσει το έργο μας ή την απόδοσή μας.
Ο ρόλος του εκπαιδευτικού ήταν ανέκαθεν διττός. O Δάσκαλος δεν είναι μόνο παιδαγωγός, αλλά συμπαραστάτης και εμψυχωτής των μαθητών και σμιλευτής των ψυχών τους.
Άλλωστε σε ακόμη δυσκολότερες συνθήκες, πολλές δεκαετίες πριν, ο εκπαιδευτικός δεν έκανε βήμα πίσω, δεν πτοήθηκε, δεν σταμάτησε να προσφέρει τα μέγιστα.

Η Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. Πιερίας αναγνωρίζοντας και ζώντας τα προβλήματα, δηλώνει πως θα σταθεί  δίπλα στους εκπαιδευτικούς, δίπλα στους μαθητές και στις οικογένειές τους και πως θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις προς όφελος  της μαθητικής κοινότητας, των εκπαιδευτικών , της Παιδείας και της Πατρίδας μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!


                                                           
                                     Για το Δ.Σ.



    Η      Πρόεδρος                                                               Η      Γραμματέας


Κατιμερτζή Μαγδαληνή                                                Κουζιούλη Ιωάννα

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ (Σ.Ε.Φ.) ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 - ΩΡΑ 16:00



ΗΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΠΟΛΕΜΑ!!!! 

Έλληνα πολίτη, 
η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντικαταστήσει τις αστυνομικές ταυτότητες με την λεγόμενη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (*ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ).

Η κάρτα αυτή θα έχει μηχανισμό παρόμοιο με τις κάρτες ανάληψης χρημάτων από τα ATM, τις τηλεκάρτες , τις κάρτες ανανέωσης χρόνου των καρτοκινητών, αλλά και την τεχνολογία R.F.ID. (όπως τα διαβατήρια).

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ; ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ! ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!


Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος.
(Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος Νοεμβρίου 2011 της Athens Review of Books. 
Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις 
αποκαλύψεις οι οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες 
τεκμηριωμένες. Το κείμενο αυτό θα πρέπει να φυλαχτεί στο αρχείο σας. Είναι μια σύντομη Ιστορική Έρευνα που περιλαμβάνει βαρυσήμαντα Ιστορικά Στοιχεία).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑ .. ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ


Για πρώτη ίσως φορά, αρχηγός κόμματος τολμά να μιλήσει με αποδείξεις και ονόματα για τα κακώς κείμενα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

«Δεν μπορείς να καταγγέλλεις αόριστα το «Κεφάλαιο», όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο» λέει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο newsbomb, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Και να αναλαμβάνεις βέβαια και το πολιτικό κόστος» σημειώνει.

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΟΦΙΑΣ, ΠΙΣΤΗΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ


Γιορτάζουμε σήμερα 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης, ας πούμε λίγα λόγια:

Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού (117 – 138 μ.Χ.). Οι τρεις θυγατέρες της Αγίας Σοφίας, πήραν τα ονόματα τους από το χωρίο της Καινής Διαθήκης: «νυνί δέ μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τά τρία ταύτα, μείζων δέ τούτων η αγάπη.» ( Α' Κορινθίους. 13:13).

Η Αγία Σοφία, τίμια και θεοσεβής γυναίκα, γρήγορα χήρεψε και με τις τρεις κόρες της ήλθε στη Ρώμη. Εκεί καταγγέλθηκαν ως φημισμένες χριστιανές. Τότε ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε ότι οι τέσσερις γυναίκες ήταν χριστιανές και διέταξε να τις συλλάβουν.