ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Η νέα φωτογράφηση των αγγέλων της Victoria’s Secret σου κόβει την ανάσα

photografisi-570
Φωτογραφίες για δυνατούς παίκτες είναι αυτές των μοντέλων της Victoria's Secret, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα. Οι καλλονές βρέθηκαν στο Πουέρτο Ρίκο και τη Χαβάη ποζάροντας με τα νέα μαγιό του επόμενου καλοκαιριού της εταιρείας.  Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο, Κάντις Σουάνπολ, Μπεχάτι Πρίνσλου και πολλά ακόμα μοντέλα απόλαυσαν τον καλοκαιρινό καιρό στην παραλία και τη δροσερή θάλασσα και φωτογραφήθηκαν σε διάφορα concepts, μεταξύ αυτών παίζοντας βόλεϊ.
Μερικοί στα μέσα μαζικής δικτύωσης σχολίασαν την άψογη φόρμα των κοριτσιών λίγες μέρες μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, λόγω των πολλών φαγητών και γλυκών που έχουν αυτές οι μέρες. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως είναι ότι οι πανέμορφες αυτές κυρίες έχουν ένα αυστηρό συμβόλαιο με τη Victoria's Secret που δυστυχώς δεν περιλαμβάνει διατροφικές ατασθαλίες, ούτε τις μέρες των γιορτών.



Πρώτη φορά μαζί του; 8 μυστικά για να γινει το σεξ καλύτερο!

Πρώτη φορά μαζί του; 8 μυστικά για να γινει το σεξ καλύτερο!
Τον γνώρισες, σε φλέρταρε, βγήκατε τα ραντεβού σας... Έφτασε η στιγμή να ολοκληρωθεί η γνωριμία σας με την επίσκεψή σου στο σπίτι του. Μετά το φαγητό, το κρασί και πιθανόν και μια ταινία εκείνος θα κάνει την κίνησή του... Να θυμάσαι πως το άγχος για την επιτυχία της πρώτης συνεύρεσης το μοιράζεστε και οι δύο... Με τα μυστικά που ακολουθούν μπορεί το σεξ να γίνει λιγότερο αμήχανο και λίγο πιο απολαυστικό!


1. H προφύλαξη έρχεται πρώτα. Δεν υπάρχει ασφαλές σεξ, αλλά σίγουρα μπορείς να το κάνεις όσο πιο ασφαλές γίνεται. Βεβαίωσου ότι έχει μαζί του προφυλακτικό και πως θα το χρησιμοποιήσει. Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσουν κάποιο από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα από ότι οι άντρες.

2. Μην έχεις μεγάλες προσδοκίες. Το σεξ μεταξύ δύο εραστών βελτιώνεται όσο γνωρίζεις τον άλλον καλύτερα και όσο γίνεσαι πιο οικείος με το σώμα του. Οπότε μην νοιώσεις την πίεση να γίνει η πρώτη βραδιά η καλύτερη βραδιά.

3. Ανέπνεε. Η πρώτη φορά που θα κάνεις σεξ με κάποιον μπορεί να έχει ένταση, αγωνία και άγχος. Πάρε βαθιές μεγάλες αναπνοές για να χαλαρώσεις και μην σκέφτεις κάθε κίνηση.

4. Μην ξεχνάς να απολαύσεις τα προκαταρκτικά. Όλα αυτά που οδηγούν στη συνεύρεση –φιλιά, αγγίγματα, ματιές- είναι μέρος της σεξουαλικής εμπειρίας. Μην βιαστείτε να προχωρήσετε στο τελικό στάδιο της επαφής.

5. Μίλησέ του. Άσε τον να γνωρίζει τι σου αρέσει και τι όχι. Οι άντρες λατρεύουν την ενημέρωση για αυτό μην γίνεσαι ντροπαλή σε αυτά που θα του πεις.

6. Μην υποθέτεις ότι τα ξέρεις όλα. Μπορεί να ζούμε σε μια εποχή που τα ερωτικά ερεθίσματα είναι πολλά (ταινίες στον υπολογιστή, φωτογραφίες στα sites και συζητήσεις με τους φίλους του), αλλά κάθε σεξουαλική συνεύρεση είναι διαφορετική. Πιθανότατα να έχει άγχος για να σε ικανοποιήσει και να μην μπορέσει να δείξει όλο του το ταλέντο με την πρώτη.

7. Μην προσποιηθείς. Αν το πέσεις στην παγίδα να το κάνεις τον μόνο που θα κοροϊδέψεις είναι τον εαυτό σου! Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως η πλειοψηφία των γυναικών δεν φτάνει σε οργασμό από την πρώτη φορά. Ο οργασμός χρειάζεται αίσθημα οικειότητας και γνώση του σώματος του συντρόφου. Συστατικά που δεν περιλαμβάνει η πρώτη φορά.
8. Υπάρχει πιθανότητα να μην πάνε όλα καλά σε εκείνον. Οι άντρες είναι αγχωμένοι και μια πρόωρη εκσπερμάτιση είναι μέσα στις πιθανότητες. Αν παρουσιαστεί λοιπόν κάποιο... πρόβλημα μην το κάνεις θέμα ή μην καταδικάσεις την σεξουαλική σας ζωή. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα έρχεται με την επανάληψη.

Πώς ξεχωρίζουν οι «εύκολες» γυναίκες

Πηγή:; ~ NEWSCITY1

Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε μία «εύκολη» γυναίκα από τη πρώτη ματιά; Πρόσφατη Βρετανική έρευνα υποστηρίζει ότι οι αναλογίες του σώματος μπορούν να αποκαλύψουν πόσο σεξουαλικά ενεργή είναι.


Σύμφωνα με τη νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Λιντς που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour, το σημείο του σώματος που φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τις σεξουαλικές επιλογές είναι η γυναικεία λεκάνη.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που έχουν πιο ανοιχτή λεκάνη είναι πιο πιθανό να προτιμήσουν το σεξ της μιας βραδιάς (One-night stand) ενώ έχουν τν τάση να αλλάζουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους.

Μάλιστα, αυτή η θεωρία έχει καθαρά βιολογική βάση, αφού οι γυναίκες με μεγάλη λεκάνη, υποσυνείδητα δεν φοβούνται τη γέννα.

Οσο για το ιδανικό μέγεθος λεκάνης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πιο απελευθερωμένες σεξουαλικά γυναίκες είναι αυτές στις οποίες η απόσταση μεταξύ των δύο οστών της λεκάνης ξεπερνά τα 35 εκατοστά.

Οπως διευκρινίζουν οι επιστήμονες, η διαπίστωση αυτή, συνδέεται άμεσα με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, την ικανότητά μας να πε

Mπορείς και τώρα να ξεχάσεις τον πατροκτόνο φραγκοφονιά, το γιουσουφάκι της Ροζαλία και τον γαμπρό του Μπακατσέλου!


Καρφώνει τον πατροκτόνο φραγκοφονιά και τον γαμπρό του Μπακατσέλου... τα συντρόφια του, χωρίς έλεος!

Η Ελλάδα στις πέντε χώρες της ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση της φτώχειας


Η Ελλάδα μεταξύ των πέντε χωρών- μελών της ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού την περίοδο της κρίσης. Τι δείχνει η έκθεση της Κομισιόν 
ΗΕλλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ουγγαρία είναι οι χώρες- μέλη τής ΕΕ όπου η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση στη διάρκεια της κρίσης.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις το 2014 (δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες), στην οποία επισημαίνεται ότι στις... χώρες αυτές τα ποσοστά φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ήταν ήδη υψηλά πριν από την κρίση.
Ειδικότερα για την Ελλάδα το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε από το 28,1% το 2008 σε 35,7% το 2013, ενώ η σοβαρή στέρηση βασικών αγαθών αυξήθηκε στη χώρα από το 11,2% το 2008, σε 20,3% το 2013. Εξάλλου, η μακροχρόνια ανεργία αυξήθηκε στην Ελλάδα από 3,7% το 2008 σε 18,6% το 2013 και το ποσοστό απασχόλησης στον οικονομικά ενεργά πληθυσμό (25-64 ετών) μειώθηκε την ίδια περίοδο από 61,9% σε 49,3%.
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία τα ποσοστά μετάβασης από τη μερική απασχόληση σε μόνιμες θέσεις εργασίας ήταν από τα χαμηλότερα στην ΕΕ στη διάρκεια της κρίσης, ενώ στην Ελλάδα και την Πορτογαλία 25% των απασχολούμενων που εργάζονταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης βρέθηκαν άνεργοι ή ανενεργοί τον επόμενο χρόνο.
Επίσης, η Κομισιόν τονίζει ότι στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα παρατηρούνται τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που δεν καταφέρνουν να διατηρούν τη σωστή αναλογία μεταξύ της εργασίας και μιας ισορροπημένης ζωής.
Θύμα της κρίσης, σύμφωνα με την Επιτροπή, ήταν και η συμμετοχή στην Παιδεία, η οποία σε ορισμένες χώρες είτε παρέμεινε αμετάβλητη στη διάρκεια της κρίσης (Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία Τσεχία και Σλοβακία) είτε μειώθηκε (Πολωνία και Ουγγαρία).
Η επιδείνωση της ανεργίας από το 2008 είχε ακόμη ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα ποσοστά των νοικοκυριών χωρίς εισόδημα από την εργασία, κυρίως στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Λιθουανία και την Ιρλανδία.
Εξάλλου, στην Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά νέων που είτε παρέμειναν, είτε επέστρεψαν για να μείνουν με τους γονείς τους λόγω οικονομικών δυσχερειών, καθώς συχνά «δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την οικογενειακή αλληλεγγύη».
Από την έκθεση προκύπτει ότι οι μειώσεις των επενδύσεων στην Παιδεία ήταν μεγάλες στη Ρουμανία (κατά 40%), την Ουγγαρία (πάνω από 30%) αλλά και στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Λετονία, την Ιταλία και την Πορτογαλία (περίπου 20%).
Από το 2008, το ποσοστό των Ευρωπαίων εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις μειώθηκε από 66% το 2007, σε 60% το 2012, ενώ ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι μειώσεις στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ισπανία, σημειώνει η Επιτροπή.
Σε γενικές γραμμές, για τις κοινωνικές εξελίξεις στην ΕΕ η Κομισιόν επισημαίνει ότι οι χώρες που παρέχουν υψηλής ποιότητας απασχόληση, αποτελεσματική κοινωνική προστασία και επενδύουν στο ανθρώπινο κεφάλαιο αποδεικνύονται περισσότερο ανθεκτικές στην οικονομική κρίση.
Η έκθεση επισημαίνει την ανάγκη επένδυσης στην ανάπτυξη και τη διατήρηση των κατάλληλων δεξιοτήτων για το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να υποστηριχθεί η παραγωγικότητα, καθώς και την πρόκληση αποκατάστασης της σύγκλισης μεταξύ των κρατών μελών.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, στα βασικά διδάγματα από την κρίση θα πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι οι αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση και τα εισοδήματα ήταν μικρότερες για χώρες με ανοιχτές και λιγότερο κατακερματισμένες αγορές εργασίας και μεγαλύτερες επενδύσεις στη διά βίου μάθηση.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
Από news247, μέσω "Το Γρέκι

Χρηματιστηριακά παιχνίδια σε βάρος των λαών... Ευτυχώς που έχουμε ευρώ, ελεύθερη οικονομία και καπιταλισμό!

Ηισοτιμία του Ευρώ με το Ελβετικό Φράγκο έγινε 1 προς 1 μέσα σε μια μέρα, από 1 προς 1,2 που ήταν. Η ισοτιμία του Ευρώ με το δολάριο έγινε 1 προς 1,16 από 1 προς 1,4 που ήταν κάποτε. Σύντομα αναμένουν πολλοί να γίνει 1 προς 1. Το ευρώ καταρρέει. Η πολιτική της λιτότητας όμως επιμένει.

Αυτή η εξέλιξη βοηθά πιο πολύ τα κράτη που κάνουν εξαγωγές και ένα από αυτά είναι η Γερμανία, η οποία τελευταία παρουσίαζε... ύφεση. Τυχαίο;
Ταυτόχρονα, το πετρέλαιο οδεύει πτωτικά προς τα 40 δολάρια το βαρέλι. Τι θα γίνει όταν το πετρέλαιο θα αρχίσει να ανεβαίνει πάλι με ένα ευρώ υποτιμημένο; Αν το πετρέλαιο ανέβει μετά από 40 στα 140 δολάρια το βαρέλι, που είχε φτάσει παλιότερα, τότε εμείς θα πληρώνουμε το λίτρο της βενζίνης κοντά στα 3 ευρώ!!! Για πετρέλαιο θέρμανσης ούτε λόγος.
Αυτή είναι η Παγκοσμιοποίηση της ολιγαρχίας του 1% παγκοσμίως και αυτά είναι τα παιχνίδια της σε βάρος των ανήμπορων λαών. Αυτά τα θανατηφόρα οικονομικά παιχνίδια σε βάρος των λαών μπορεί να κάνει η φούσκα του χρηματιστηριακού κεφαλαίου ενός νεοπλασματικού καπιταλισμού, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική παραγωγή.
Από hassapis-peter, μέσω "Το Γρέκι"

Τα γερμανοτσογλάνια (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) έκαναν υπουργό αυτόν τον μεγάλο απατεώνα!*

* Πολιτικός απατεώνας και Αρχιψεύταρος!
Μπορείς να εμπιστευτείς τον Αργυρούλη;

Τσίπρα... Να χαλαρώνουμε κάθε τόσο...

Τσίπρας του είπανε, τσίπρα κατάλαβε. ]

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 6.9% δίνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 6.9% δίνει νέα δημοσκόπηση
Βουλή με έξι κόμματα και τρίτο κόμμα το Ποτάμι.
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 6,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εθνικές (βουλευτικές) εκλογές ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε;»:………….
……….
ΣΥΡΙΖΑ 28,7%
ΝΔ 21,8%  (τα ποσοστά των δύο ήταν 28,1% και 22,6%, αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση που είχε παρουσιάσει η ίδια εταιρεία το διάστημα 5 και 6 – 8 Ιανουαρίου 2015).
«Το Ποτάμι» 6,8%
Χρυσή Αυγή 6,1%,
ΚΚΕ 4,4%,
ΠΑΣΟΚ 3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,1%,
ΛΑ.Ο.Σ 1,3%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 1,1%
Άλλο κόμμα επέλεξε το 3,9% του δείγματος, ενώ ένα 16,5% δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει. Λευκό/’Ακυρο 1,4%. Αποχή 1,8%. Δεν απάντησε το 1,1% των ερωτηθέντων.
Στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιος θεωρείτε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», τον κ. Σαμαρά επιλέγει το 41% και τον κ. Τσίπρα το 33%. Κανένας από τους δύο απάντησε (αυθόρμητα) το 21%. Δεν απάντησε ένα 5% του δείγματος.
Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα εσείς ψηφίζετε, ποιο κόμμα θεωρείτε ότι θα έρθει πρώτο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές») το 73% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 14% απάντησε η ΝΔ. Δεν απάντησε το 12% των ερωτηθέντων.
Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε την περίοδο 12-15 Ιανουαρίου 2015.

ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΆΖΟΥΝ ΝΑ «ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ» ΣΕ DEBATE ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Δεν είναι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δημόσια είπαν ότι βλέπουν θετικά την πραγματοποίηση ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Τις κεντρικές επιλογές του πρωθυπουργού στην προεκλογική καμπάνια αμφισβητούν βουλευτές και στελέχη που θα εκφραστούν μετά τις εκλογές και για την ώρα γκρινιάζουν μεταξύ τους… 
Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποστασιοποιήθηκε από τη στροφή προς τα δεξιά με την κοφτή φράση «εγώ μιλάω πολιτικά» όταν ρωτήθηκε για το σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά περί εικονισμάτων που…
……….δεν πρέπει να φύγουν από τα δημόσια κτίρια. Και σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη (στην Εφημερίδα των Συντακτών) δηλώνει ότι σε περίπτωση ήττας η ΝΔ θα πρέπει να κινηθεί στη λογική της συνεννόησης έναντι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, σε ερώτηση για τη διαδοχή στη ΝΔ, απαντά ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα προέχει η μάχη της 25ης Ιανουαρίου».
Κατά κάποιον τρόπο η πρώην υπουργός ήταν εξαιρετικά σαφής. «Θα τα πούμε στις 26» είναι το μήνυμα που αποτυπώνει την κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ. Γιατί πολλά θα εξαρτηθούν από τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τις επιδόσεις των φιλόδοξων υποψήφιων βουλευτών. Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν έχει εκλεγεί πρώτος βουλευτής στην Β’ Αθήνας και διαφορετικές δυνατότητες παρέμβασης θα έχει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αν είναι στην πρώτη τριάδα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Με άλλα λόγια, το θέμα της ηγεσίας στη ΝΔ παραμένει ταμπού μέχρι τις κάλπες και, πιθανότατα, θα ανοίξει αμέσως μετά. Το πόσοι και ποιοι θα διεκδικήσουν την αρχηγία θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των σταυρών που θα μαζέψουν τη μεθεπόμενη Κυριακή.
Το πρόσωπο που ξεχωρίζει στην προεκλογική περίοδο με τη σιωπή του είναι ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στο Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελαν την ενεργό στήριξή του, αλλά αντί για αυτό πληροφορήθηκαν την παρέμβασή του στο Κολέγιο των Επιτρόπων που ενθουσίασε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και η Κουμουνδούρου έσπευσε να σημειώσει ότι τέτοια στάση θα έπρεπε να κρατά η ελληνική κυβέρνηση.
Τα σενάρια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προτείνει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για ΠτΔ αναζωπυρώθηκαν και οι πληροφορίες ότι η ΝΔ θα βιαστεί να προτείνει τον Σταύρο Δήμα ξανά διακινήθηκε εκ νέου προκειμένου να καταδειχθεί ότι θα γίνει δύσκολο για οποιοδήποτε πρόσωπο της κεντροδεξιάς να «παίξει» με την επόμενη κυβέρνηση.
Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες ο πρωθυπουργός θα δώσει την έμφαση στο Λεκανοπέδιο και θα απευθυνθεί στο κέντρο. Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων προβληματίζονται μεταξύ των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τη ΝΔ που προσέβλεπε στην ψήφο των τελευταίων ημερών. Παρουσιάζονται μάλιστα διαρροές από τη ΝΔ προς το Ποτάμι που ανησυχούν τους «γαλάζιους», ενώ η πρόβλεψή τους ότι το κόμμα Παπανδρέου θα πάρει δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε πολύ γρήγορα.

Αρχείο Καραμανλή: μύδροι για Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Σαμαρά…

-        Aρχείο KαραμανλήΗ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» TETAPTH 14 MAΪOY 1997
Ο 12ος και πλέον «επίκαιρος»– τόμος του Αρχείου Καραμανλή περιλαμβάνει εξίσου εγκαιροφλεγείς χαρακτηρισμούς.
O πρώην πάρεδρος της Δημοκρατίας καταγράφει την πολιτική του A. Παπανδρέου ως «εξωπραγματική, αντιλαϊκή και επικίνδυνη», ενώ για τα γεγονότα της προεδρικής εκλογής του 1985 εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του όταν διαπίστωσε «ότι ένας πρωθυπουργός μπορούσε να συμπεριφέρεται ως κοινός απατεώνας».
Για τον κ. K. Μητσοτάκη, ο K. Καραμανλής σημειώνει ότι ………
……….
οι σχέσεις τους «ήταν ψυχρές μέχρι δυσάρεστες» και ότι ο πρώτος διακατέχονταν από «το γνωστό φαινόμενο του συμπλέγματος» έναντί του.  
Και, τέλος, αναφορικά με τον κ. Aντ. Σαμαρά, επισημαίνεται η διγλωσσία της κυβερνήσεως της N.Δ. στο Σκοπιανό με διαφωνούντας –επί μήνες– τον τότε υπουργό Εξωτερικών, που δεν παραιτείτο, και τον πρωθυπουργό (κ. Mητσοτάκη) οποίος δεν τον απομάκρυνε… (Σελ. 4)

Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ Α. ΣΑΜΑΡΆ.
O πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης κ. Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι προκύπτουν
τρία στοιχεία από τα αρχεία:
Πρώτον ότι τήρησε με θρησκευτική ευλάβεια την απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
Δεύτερον ότι ο K. Καραμανλής συνηγόρησε στην αποπομπή του και στην συνέχεια υπερθεμάτισε φανατικά υπέρ των θέσεών του για να αποτρέψει τον συμβιβασμό που προωθούσε ο κ. Μητσοτάκης.
Και τρίτον ότι τα πρακτικά των δυο συμβουλίων των πολιτικών αρχηγών που φωτίζουν πλήρως την αλήθεια δεν δίνονται στην δημοσιότητα.

Ο απίθανος κύριος Βενιζέλος εξήγησε στους «κουτούς» Κρητικούς ότι είναι αντιμνημονιακός!

2015-01-16_8.20.49O απίθανος κύριος Βενιζέλος είπε το εξής αμίμητο στην Κρήτη [real]:
«Δεν ενταχθήκαμε μόνοι μας στο Μνημόνιο. Υπάρχουν βουλευτές μας που ψήφισαν και ξαναψήφισαν και ταλαιπωρήθηκαν και στεναχωρήθηκαν και βασανίστηκαν και ηθικά και συναισθηματικά, οι οποίοι ποτέ δεν ρωτήθηκαν. Κάποιος είχε την κύρια ευθύνη. Δεν είναι το ίδιο να είσαι Πρωθυπουργός και το ίδιο να είσαι ένας βουλευτής ή ένας υφυπουργός. Δεν έχει κανείς ευθύνη γι’ αυτό;»
Εν ολίγοις, ο Βενιζέλος μάς λέει ότι………
………για το μνημόνιο ευθύνεται ο Γιώργος Παπανδρέου και αφήνει να εννοηθεί στους «κουτούς» Κρητικούς ότι αν ήταν αυτός πρωθυπουργός δεν μας έβαζε στο μνημόνιο! Ίσως την επόμενη εβδομάδα μάς πει ότι είχε συννενοηθεί με τον Πούτιν και του έδινε 500 δις δανεικά και αγύριστα αλλά ο εμμονικός Παπανδρέου ήθελε να βασανίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες!
Ο απίθανος κύριος Βενιζέλος συνέχισε να μας εκπλήσσει και να μας βάζει σε σκέψεις ότι αυτά που λέει ίσως δεν είναι κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός αλλά προϊόν κάποιας πιθανής διπολικής διαταραχής.
Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι στην Κρήτη συνέχισε το «στόλισμα» σε ΓΑΠ λέγοντας «ότι οι Κρήτες είναι λεβέντες και έξυπνοι και ευθείς άνθρωποι και νομίζω ότι είναι σε θέση να διακρίνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως ιδρυτή και ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου που είναι τώρα Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που είναι ένα νέο ατομικό Κόμμα»,  ενώ παράλληλα….
2015-01-16_8.30.52
Το διαπιστώνετε το πρόβλημα, έτσι; Δεν χρειάζεται να είσαστε ειδικοί!
.epikairo.

Υπάλληλοι της τρόικας κυβερνούν την Ελλάδα με e-mails

Σε αφήνει άναυδο η αποκάλυψη που κάνει το περιοδικό Hot Doc και λογικά θα έπρεπε να προβληματίσει γιατί αυτό το συγκλονιστικό ρεπορτάζ πέρασε απαρατήρητο όχι μόνο από τα καθεστωτικά ΜΜΕ αλλά και από ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που πρόσκεινται στην αριστερά.
Συγκεκριμένα στην κατοχή του περιοδικού βρέθηκαν μια σειρά ηλεκτρονικών μηνυμάτων –η γνησιότητα σύμφωνα με το Hot Doc είναι αναμφισβήτητη- τα οποίαπιστοποιούν κάτι που όλοι λίγο ή πολύ το γνωρίζαμε χωρίς όμως να μπορούσαμε να το τεκμηριώσουμε. Ότι δηλαδή«η χώρα διοικείται με εντολές της τρόικας»…
…….η οποία με e-mail  επιβάλλει   τις επιθυμίες της με όργανο την άθλια υπάκουη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Τα μηνύματα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν ανταλλαγή μεταξύ υπαλλήλων της τρόικας, παραγόντων της ελληνικής  διοίκησης αλλά και του πρωθυπουργικού γραφείου έχουν σχέση με τις ομαδικές απολύσεις που έγιναν και την οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε.
Τα  e-mails που δημοσιεύει το περιοδικό «αποτελούν χειροπιαστή απόδειξη της σχέσης υποτέλειας που υπάρχει ανάμεσα στην απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά με τους τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ» αναφέρει χαρακτηριστικά το έντυπο.
Δεν θέλουμε να «κάψουμε» στο ελάχιστο την κυκλοφορία του περιοδικού γι’ αυτό δεν κάνουμε αναλυτική αναφορά στο δημοσίευμα. Θέλουμε να σταθούμε όμως σε μια άλλη παράμετρο, θέτοντας μερικά ερωτηματικά αποφεύγοντας τις δικές μας εκτιμήσεις. Ποιοι μηχανισμοί έχουν την δυνατότητα να κάνουν τέτοιες υποκλοπές; Γιατί το προϊόν αυτών των υποκλοπών το έστειλαν στο συγκεκριμένο έντυπο του οποίου είναι γνωστός ο πολιτικός προσανατολισμός του; Γιατί το Hot Doc δημοσιεύει το υποκλαπέν υλικό  ρισκάροντας ποινικές διώξεις εναντίον του;

Η “απόρρητη” πρόβλεψη που δόθηκε στον Τσίπρα για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.
Όχι τόσο για την έκβαση της μάχης, που προδικάζουν ότι έχει κριθεί, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, μεγαλύτερη
από αυτήν που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά κυρίως για την επίτευξη αυτοδυναμίας, μια προοπτική που φάνταζε… 
……..
αδιανόητη στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου.
Ο… “Παρασκευάς Αυγερινός” του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κώστας Πουλάκης, υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, που ως εκλογολόγος έχει αναλάβει να αποκωδικοποιήσει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, και να αναλύσει τα υπόγεια ρεύματα που μαρτυρούν τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων.
Σύμφωνα λοιπόν με σχετικό δημοσίευμα του “Βηματοδότη”, ο Κώστας Πουλάκης “βλέπει” ήδη στον ορίζοντα την αυτοδυναμία, εκτιμώντας ότι στη σημερινή συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πέριξ του 35%, με τη Νέα Δημοκρατία να μην ξεπερνάει το 29%.
Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, την τελευταία εβδομάδα θα πρέπει να αναμένεται από τη μια αποσυσπείρωση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, και από την άλλη “τσίμπημα” 1-2% για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, από εκείνους που παραδοσιακά επιλέγουν στο τέλος κάθε εκλογικής αναμέτρησης να συνταχθούν με τον διαφαινόμενο νικητή.
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι η βεβαιότητα που διαμορφώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι στην τρίτη θέση θα βρεθεί η Χρυσή Αυγή, κρίνοντας από το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται απόκλιση από το ποσοστό της στις ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014.
Τότε, η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε ποσοστό 9,8%, ενώ στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό εκείνων που απαντούν ότι την ψήφισαν, είναι 6%. Μας… λείπει δηλαδή ένα 3,8%, που προφανώς δεν λέει την αλήθεια.
Πηγή: ysterografa.gr

Δέκα εκατομμύρια άτομα σχεδόν έχουν δικαίωμα ψήφου

ΔΕΛΑΣΤΙΚ Γ.
Καινούργιο δεν είναι το στοιχείο, αλλά ομολογούμε ότι μας κάνει μεγάλη εντύπωση σε κάθε εκλογές ο αριθμός των περίπου δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων που έχουν δικαίωμα ψήφου. Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών, στις βουλευτικές της 25ης Ιανουαρίου έχουν δικαίωμα ψήφου 9.808.760 Ελληνες πολίτες.
Τυπικά είναι 42.042 πολίτες λιγότεροι από τις προηγούμενες εκλογές του 2012, αφού τότε δικαίωμα ψήφου είχαν ……….
……….9.850.802. Πρόκειται όμως για… οφθαλμαπάτη με πολιτικά κίνητρα! Από τους 224.272 νέους εκλογείς ηλικίας 18-21 ετών μόνο οι 108.867 έχουν ενταχθεί στους εκλογικούς καταλόγους, η αναθεώρηση των οποίων ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2014. Οι υπόλοιποι, πάνω από 110.000 νέοι, δεν θα ψηφίσουν αυτήν τη φορά -θυμάστε άλλωστε τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει γύρω από αυτό το θέμα την περασμένη εβδομάδα. Εδώ που τα λέμε, ούτε το… 10% από αυτές τις ψήφους δεν θα έπαιρναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υποθετικά μιλώντας! Δεν είχαν επομένως κανένα απολύτως κίνητρο να κινήσουν γη και ουρανό για να μπορέσουν να ψηφίσουν οπωσδήποτε αυτοί οι εχθρικά διακείμενοι προς τα δύο κυβερνητικά κόμματα καινούργιοι ψηφοφόροι. Οι αριθμοί προκαλούν αίσθηση και στο άλλο ηλικιακό άκρο. Προκαλεί βαθύτατη εντύπωση η πληροφορία ότι οι ψηφοφόροι που έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 71 ετών ανέρχονται στον εκπληκτικό αριθμό των… 2.160.690 ατόμων! Το 20% σχεδόν των Ελλήνων ψηφοφόρων έχουν περάσει τα 71 χρόνια ζωής! Μια χαρά τα πάμε ως λαός αναφορικά με τη διάρκεια ζωής μας! Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι οι ψηφοφόροι ηλικίας από 60 έως 70 ετών είναι 1.502.912 πολίτες, διαπιστώνουμε ότι 3.663.602 ψηφοφόροι έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 60 ετών! Σχεδόν το 40% των ψηφοφόρων!
Πέρα από τον θαυμασμό για την ανθεκτικότητα του γένους των Ελλήνων στην τρίτη ηλικία, είναι μια ανομολόγητη αλήθεια ότι ο αριθμός αυτός προκαλεί και μια πολιτική ανατριχίλα σε ορισμένα πολιτικά κόμματα, δεδομένου ότι οι άνω των 60 ετών πολίτες συνήθως ψηφίζουν συντηρητικά. Αυτοί άλλωστε συνιστούν το μέγιστο μέρος της εκλογικής βάσης των κυβερνητικών κομμάτων. Αξίζει να αναφέρουμε και το γεγονός ότι οι ηλικίας 42 έως 47 ετών ψηφοφόροι (αυτοί δηλαδή που γεννήθηκαν επί χούντας των συνταγματαρχών και ανδρώθηκαν πολιτικά επί κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική τους συμπεριφορά) συνιστούν την πολυπληθέστερη ηλικιακή ομάδα πενταετίας. Ανέρχονται σε 1.003.743 άτομα. Συνιστούν, όπως είναι ευνόητο, λόγω της ηλικίας τους, μια εξαιρετικά δυναμική κοινωνική ομάδα. Η χώρα διαιρείται σε 56 εκλογικές περιφέρειες. Η κατά πολύ μεγαλύτερη φυσικά είναι η περιβόητη, κυριολεκτικά αχανής Β’ Αθήνας. Εχει ούτε λίγο ούτε πολύ 1.428.759 ψηφοφόρους!
Τρεισήμισι δηλαδή φορές περισσότερους ψηφοφόρους από τη δεύτερη στη σειρά, η οποία δεν είναι πλέον η Α’ Αθήνας, όπως είχαμε επί δεκαετίες συνηθίσει εμείς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, αλλά η Α’ Θεσσαλονίκης. Εχει 512.768 ψηφοφόρους η συμπρωτεύουσα με τις συνοικίες της, ενώ ο Δήμος Αθηναίων έχει περιοριστεί στους 476.183. Πολύ κοντά και το «υπόλοιπο Αττικής», που αναπτύσσεται ορμητικότατα και έχει φτάσει τους 459.444 ψηφοφόρους. Τη δεκάδα των πολυπληθέστερων από πλευράς ψηφοφόρων εκλογικών περιφερειών συμπληρώνουν η Β’ Θεσσαλονίκης, η Αχαΐα, η Β’ Πειραιώς και οι περιφέρειες Ηρακλείου, Λάρισας και Αιτωλοακαρνανίας, με 283.717 ψηφοφόρους η Β’ Θεσσαλονίκης και 239.608 η Αιτωλοακαρνανία. Η Ευρυτανία με μόλις 31.836 ψηφοφόρους και η Λευκάδα με 29.152 είναι οι δύο τελευταίες από τις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
Κατά τα άλλα, ευτυχώς που γίνονται εκλογές και θα πάρουν κάνα φράγκο τα κόμματα από την έκτακτη εκλογική χρηματοδότηση, γιατί όλα έχουν μπατιρίσει! Μόλις 4 εκατομμύρια θα μοιραστούν όλα τα κόμματα μαζί, όταν ακόμη και για τις ευρωεκλογές είχαν πάρει 7 εκατομμύρια! Μειώνοντας τη χρηματοδότηση, η κυβέρνηση θέλησε να περιορίσει τη δυνατότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να κάνουν προεκλογική δουλειά. Αλλωστε και από αυτά τα 4 εκατομμύρια μοιράζει τώρα μόνο τα… 2,4 και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν από τη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές! Εν πάση περιπτώσει η ΝΔ θα «τσιμπήσει» 750.000 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 700.000, το ΠΑΣΟΚ 300.000, οι ΑΝΕΛ 180.000, η ΔΗΜΑΡ 135.000, το ΚΚΕ 130.000. Η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής έχει ανασταλεί με απόφαση της Βουλής, ενώ τριάντα χιλιαρικάκια (για την ακρίβεια 32.173,03 ευρώ!) θα πάρει και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη λόγω του ποσοστού του στις ευρωεκλογές. Αντε, σε καλή μεριά!
ΕΘΝΟΣ

Μυαλά μιας ηλικίας