ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

9 βασικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνδρες με το προφυλακτικό

condom5
Διαβάστε ποια είναι αυτά και σε περίπτωση που τα κάνετε και εσείς, καλό θα είναι να προσέχετε από εδώ και πέρα. Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση sexual health.
- Δεν βγάζουμε ποτέ το προφυλακτικό πριν να τελειώσει η σεξουαλική πράξη. Δεν μας προστατεύει έτσι, ούτε εμάς ούτε τη σύντροφο μας. Πέντε στους δέκα το κάνουν αυτό.
- Δεν βάζουμε ποτέ το προφυλακτικό λίγο πριν τον οργασμό. Και πάλι, και έτσι δεν μας προστατεύει από κανένα νόσημα, αλλά επίσης και δεν είναι σίγουρο ότι αποφεύγουμε τη γονιμοποίηση. Το 40% των ανδρών κάνει το λάθος αυτό.
- Δεν ξετυλίγουμε ολόκληρο το προφυλακτικό και στη συνέχεια το φοράμε. Δεν είναι ο σωστός τρόπος αυτός. Πρώτα από όλα δεν μας προσφέρει ευχαρίστηση και δεύτερον υπάρχει κίνδυνος να σπάσει. Το λάθος αυτό το κάνει το 25% των ανδρών. Το προφυλακτικό το φοράμε και το ξετυλίγουμε όσο πρέπει να καλύπτει ολόκληρο το πέος μέχρι τη βάση του. Όχι λιγότερο όχι περισσότερο.
- Μόλις βάλετε το προφυλακτικό δεν αφήνετε κενό. Λάθος, τα προφυλακτικά είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε πάντα να υπάρχει ένα κενό, ένας χώρος όπου εκεί θα συσσωρεύεται το σπέρμα. Δεν πιέζουμε το κενό αυτό με τα δάχτυλα για να το εξαφανίσουμε. Το προφυλακτικό θα σπάσει. Το λάθος αυτό το κάνουν τουλάχιστον το 46% των ανδρών.
condom3
- Δεν ανοίγουμε το πακέτο ποτέ με τα δόντια ή με κάποιο ψαλίδι, ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Όσο και εάν τρέμουν τα χέρια μας από την έξαψη της στιγμής, το πακέτο πρέπει να το σκίζουμε με τα δάχτυλα. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σε αντίθετη περίπτωση, να σκίσουμε και το προφυλακτικό, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει προφύλαξη. Το λάθος αυτό το κάνει ένας στους 10 άνδρες.
- Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε λιπαντικά που έχουν σαν βάση το λάδι. Τότε το λατέξ, η ουσία που είναι η βάση του προφυλακτικού, χαλάει, χάνει την ελαστικότητα της και διαλύεται. Το λάθος αυτό το κάνει τουλάχιστον το 5% των ανδρών.
condom4
- Κοιτάμε πάντα την ημερομηνία λήξης. Και ποτέ μα ποτέ δεν αφήνουμε το προφυλακτικό για καιρό στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, στο πορτοφόλι, ή στην τσέπη του παντελονιού. Δυο στους 10 άνδρες δεν κοιτάζουν αυτήν τη λεπτομέρεια, ξεχνάνε το προφυλακτικό και όταν πάνε να το χρησιμοποιήσουν μετά από καιρό, το προφυλακτικό έχει χαλάσει, ή έχει εξαντλήσει το χρόνο ζωής του.
- Ποτέ μα ποτέ δεν χρησιμοποιούμε χρησιμοποιημένο προφυλακτικό. Δηλαδή να το πάρουμε να το πλύνουμε και μετά να το ξαναφορέσουμε. Το προφυλακτικό είναι αυστηρά μιας χρήσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/9/2014


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που εορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου κάθε έτους,  το  Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής:
«Η Διεθνής Ομοσπονδία Καρδιάς, με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) καθιέρωσαν την 29η Σεπτεμβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.
Στόχος της επετείου είναι η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη, αγγίζοντας ακόμη και τους πληθυσμούς των υπό ανάπτυξη χωρών.
Το φετινό θέμα της επετείου, όπως προβάλλεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι, σε ελεύθερη μετάφραση, «οι επιλογές για την καρδιά ΔΕΝ είναι δύσκολες επιλογές» (Heart Choices NOT Hard Choices). Η Διεθνής Ομοσπονδία Καρδιάς  επέλεξε ως θέμα τη «δημιουργία υγιούς περιβάλλοντος για την καρδιά», δίνοντας βαρύτητα στη διαθεσιμότητα της υγιεινής διατροφής και στην απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους λόγω των συνεπειών του παθητικού καπνίσματος.
Τα νοσήματα της καρδιάς και των αγγείων περιλαμβάνονται στην κατηγορία των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων και είναι γνωστά διεθνώς ως NCDs (Non Communicable Diseases). Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν τα εξής στοιχεία:
• Η καρδιαγγειακή νόσος παραμένει η κύρια αιτία θνησιμότητας στον κόσμο, καθώς ένας στους τρεις θανάτους παγκοσμίως οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.
• Τα καρδιαγγειακά νοσήματα στερούν τη ζωή σε  20 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο  ενώ μέχρι το 2025 οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι θάνατοι από τις παθήσεις της καρδιάς θα ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ετησίως!
• Ένας στους δέκα άνδρες, ηλικίας 50-59 ετών, έχει «σιωπηλή» στεφανιαία νόσο και κινδυνεύει να πάθει έμφραγμα χωρίς καμία προειδοποίηση.
• Όπως δείχνουν οι στατιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνεται μία καρδιακή προσβολή κάθε 4 δευτερόλεπτα και ένα εγκεφαλικό επεισόδιο κάθε 5 δευτερόλεπτα.
Μόνο στη χώρα μας, κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερα από 15.000 νέα περιστατικά στεφανιαίας νόσου, πολλά από τα οποία αποβαίνουν μοιραία για τον ασθενή. Οι πιο γνωστές παθήσεις που αφορούν στην καρδιά είναι η στεφανιαία νόσος, οι  βαλβιδοπάθειες, η καρδιακή ανεπάρκεια κ.ά.
Παράγοντες κινδύνου θεωρούνται το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η υπέρταση, η αυξημένη χοληστερίνη, ο σακχαρώδης διαβήτης και η έλλειψη σωματικής άσκησης.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η έρευνα από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ) για τους παράγοντες κινδύνου :
• Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η αύξηση του καπνίσματος στις γυναίκες κάτω των 50 ετών.
• Το 45% των καπνιστών ανήκει στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 50 και είναι από τα υψηλότερα στον ευρωπαϊκό χώρο.
• Ένας στους πέντε Έλληνες είναι παχύσαρκος, με το 45 % των ενηλίκων να είναι υπέρβαροι.
• Το 74 % των ατόμων με περίσσεια σωματικού βάρους και με Δείκτη Μάζας Σώματος >27Kg/m2, είναι πεπεισμένοι ότι έχουν φυσιολογικό βάρος και επομένως δεν αντιλαμβάνονται ότι κινδυνεύουν (άγνοια κινδύνου).
• Μόνο το  8% περίπου θεωρεί την παχυσαρκία ως παράγοντα κινδύνου.
• Η χώρα μας ανήκει στις 5 πρώτες ευρωπαϊκές χώρες στην παχυσαρκία ενηλίκων και στις 3 πρώτες στην παιδική παχυσαρκία.
• Το 33% θεωρεί ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα προκαλούνται από το άγχος.
• Ένα υψηλό ποσοστό (>50%) δεν γνωρίζει ότι έχει υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  έχει εκπονήσει ένα Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (NCDs), το οποίο εστιάζει σε τέσσερις τύπους ασθενειών: καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και τον διαβήτη,  τα οποία έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή στη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα. Στόχος είναι η μείωση της πρόωρης θνησιμότητας κατά 25% έως το 2025. Τα νοσήματα αυτά  έχουν  τέσσερις κοινούς συμπεριφορικούς παράγοντες κινδύνου: το κάπνισμα, την ανθυγιεινή διατροφή, την έλλειψη σωματικής άσκησης και την επιβλαβή χρήση του αλκοόλ.
Ωστόσο o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  αναγνωρίζει ότι και οι συνθήκες στις οποίες ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι όπως και ο τρόπος ζωής  επηρεάζουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής τους. Αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα πρόληψης,  η θνητότητα, η θνησιμότητα και οι κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις των καρδιαγγειακών νοσημάτων θα αυξάνονται συνεχώς τις επόμενες δεκαετίες παρά το γεγονός της βελτίωσης της θεραπείας των νοσημάτων αυτών.
Η πρόληψη μέσα από τη συνεχή και εντατική ενημέρωση παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση και την αλλαγή της συμπεριφοράς απέναντι στους παράγοντες κινδύνου, καταλήγει μία σχετική  μελέτη από την Καρδιολογική Εταιρία.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας εφαρμόζει από το 2012 το πρόγραμμα «Ενεργητικός Αντικαπνιστής» .
Πρόκειται για  μία ενημερωτική δράση  Αγωγής Υγείας  για τους μαθητές  των γυμνασίων σχετικά με την επικινδυνότητα  της καπνιστικής συνήθειας η οποία  γνωρίζει ευρεία αποδοχή από το μαθητικό πληθυσμό και όχι μόνο .
Κεντρικός στόχος των προγραμμάτων αγωγής υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  είναι οι μελλοντικές γενιές να έχουν καλή υγεία η οποία θα αυξήσει το προσδόκιμο ζωής, την παραγωγικότητα των ανθρώπων και θα συμβάλλει γενικότερα στην κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη».

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία,

Γραφείο Τύπου

Λευτέρης και Μπάμπης Ραφαηλίδης: Ποντιακό μοιρολόι




Αφήγηση: Μάκης Λολοσίδης

Είναι από τη μουσικοθεατρική παράσταση «Κατερίνη – Ο τόπος, οι άνθρωποι», που πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου 2014 στο αρχαίο θέατρο Δίου.

Ήταν μια παραγωγή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Καζταρίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Χανδόλια.

Συμμετέχουν η ορχήστρα και  χορωδία του Κέντρου Γραμμάτων και τεχνών Δίου με μαέστρο τον Νίκο Πατρή.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΕΞΈΛΙΞΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στο ΦΕΚ η απόφαση της ίδρυσης τριών νέων σχολείων στην Κατερίνη. Πρόκειται για την ίδρυση του 17ου, του 18ου και του 19ου Δημοτικού Σχολείου, τα οποία θα είναι εξαθέσια. Η απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων δημοσιεύθηκε στο με αριθμό 2535Β/23-9-2014 Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση λαμβάνει υπόψη την πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και την εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την ίδρυση των παραπάνω σχολείων προκειμένου να εξυπηρετήσει τις στεγαστικές ανάγκες των μαθητών που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία της Κατερίνης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα τρία νέα σχολεία πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα και για το σχολικό έτος 2014-2015, ενώ άμεσα θα παραληφθεί και ο απαραίτητος εξοπλισμός. Γεγονός που θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των υπαρχόντων σχολείων, καθώς το 17ο, το 18ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία θα στεγαστούν στα νέα βιοκλιματικά σχολεία, στις περιοχές του Τιμίου Σταυρού, της Αγίας Άννας και του Βατάν.

Μια εξίσου σημαντική είδηση έρχεται και για το φλέγον θέμα της προσχολικής εκπαίδευσης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, πτέρυγες των νέων σχολείων πρόκειται να φιλοξενήσουν εκατοντάδες προνήπια, που δεν είχαν απορροφηθεί και έμειναν αναγκαστικά εκτός της δημόσιας εκπαίδευσης.

Γυμνές κομμώτριες με μισθό 2.000 ευρώ!

Τα πιο σέξι ψαλίδια της Ελλάδας αναλαμβάνουν δράση σε λίγο καιρό στην Πάτρα. Πρόκειται να το πρώτο κομμωτήριο όπου το έμπειρο προσωπικό θα περιποιείται τους πελάτες φορώντας μόνο τα απαραίτητα.Πανέμορφες καλλίγραμμες κομμώτριες και καλογυμνασμένοι κομμωτές θα χτενίζουν και
θα κουρεύουν φορώντας σέξι εσώρουχα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso».

Η ιδέα του επιχειρηματικού εγχειρήματος ανήκει στον πατρινό επιχειρηματία Άγγελο Νικηφόρο. Το sexy strip κομμωτήριο θα λειτουργεί μόνο με ραντεβού σε κτήριο επί της οδού Ρήγα Φεραίου. Ο επιχειρηματίας δημοσίευσε σε τοπικές κ αθηναϊκές εφημερίδες αγγελία με την οποία αναζητά όμορφες κομμώτριες και κομμωτές, προκειμένου να πλαισιώσουν το πρωτοποριακό, για τα ελληνικά δεδομένα, κομμωτήριο.

«Η ιδέα τριγύριζε στο μυαλό μου εδώ και πέντε χρόνια. Τελικά με τους συνεργάτες μου ταξιδέψαμε στο Βερολίνο και άλλες πόλεις της Ευρώπης και είδαμε πώς λειτουργούν τέτοια κομμωτήρια» λέει ο κ. Άγγελος Νικηφόρος. 

«Πρόκειται για κάτι πρωτότυπο που αποφασίσαμε να φέρουμε στην Πάτρα. Σε πρώτη φάση θα έχουμε δύο κομμώτριες και δύο κομμωτές. Στην πορεία θα δούμε, αν υπάρχουν προϋποθέσεις, θα προσλάβουμε και άλλους» προσθέτει. Μάλιστα στις αγγελίες που έχει δημοσιεύσει υπόσχεται και μεγάλο μισθό (1.500-2.000 ευρώ) σε όσους έχουν καλή εξωτερική εμφάνιση.

Από το 2010 τα topless κομμωτήρια στην Αυστραλία

Σχεδιασμένο από άντρες για άντρες το πρώτο κομμωτήριο με τόπλες κομμώτριες άνοιξε το 2010 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Η ιδέα ανήκε στον 26χρονο Βότγιεκ Βασιλέφσκι, ο οποίος χρειάστηκε 18 μήνες, προκειμένου να την υλοποιήσει, καθώς δεν ήταν εύκολο να βρει κομμώτριες πρόθυμες να μείνουν ημίγυμνες προτού πιάσουν ψαλίδια.

«Το τηλέφωνο δεν σταματά να χτυπά, οι δουλειές πάνε περίφημα» λέει ο 26χρονος ιδιοκτήτης του «Hotcuts». Η φήμη του κομμωτηρίου εξαπλώθηκε και στο Μπρισμπέιν, όπου πριν από δύο χρόνια άνοιξε το «Barber babes», με την ίδια επιτυχία.

Στην Ευρώπη την ιδέα ενός τέτοιου κομμωτηρίου λάνσαρε πρώτο το «Hotcuts» στο Αμβούργο το 2006, με τη διαφορά ότι οι κοπέλες που εργάζονται εκεί δεν είναι τόπλες αλλά φορούν μικροσκοπικά μπικίνι. Αντίστοιχα στις ΗΠΑ τον τίτλο του «Χιου Χέφνερ των κομμωτών» έχει ο 29χρονος Τζεφ Βούλκαν από το Λονγκ Μπιτς, ο οποίος άνοιξε το «Bikini Barbers» τον Φεβρουάριο του 2011.

Το iPhone 6 κοστίζει στην Apple 200 δολάρια

Το iPhone 6 κοστίζει στην Apple 200 δολάρια


Η ίδια συσκευή πωλείται στην Αμερική προς 649 δολάρια

Έρευνα της εταιρείας IHS αποκάλυψε πόσο κοστίζει στην Apple η παραγωγή των νέων iPhone 6.

Σύμφωνα λοιπόν με την IHS, το κόστος παραγωγής ενός iPhone 6 με αποθηκευτικό χώρο 16GB, είναι μόλις 200 δολάρια, ήτοι περίπου 155 ευρώ. Η τιμή της ίδιας συσκευής στην αμερικανική αγορά αγγίζει τα 649 δολάρια (περίπου 505 ευρώ).

Ελάχιστα μεγαλύτερο είναι το κόστος για το μεγαλύτερο iPhone 6 Plus που φτάνει τα 216 δολάρια, δηλαδή 168 ευρώ, τη στιγμή που πωλείται προς 749 δολάρια (περίπου 584 ευρώ).

Παράλληλα, η νέα συσκευή κοστίζει στην Apple μόλις 5 δολάρια παραπάνω από το προηγούμενο μοντέλο 5S.

Το πιο ακριβό τμήμα του νέου iPhone 6 είναι η οθόνη αφής, με κόστος από 45 μέχρι 53 δολάρια. Η μπαταρία κοστίζει 4 με 5 δολάρια, η μνήμη των 16GB κοστίζει 15 δολάρια, ενώ η κάμερα από 11 μέχρι 13. Οι διαφοροποιήσεις έχουν να κάνουν με τα χαρακτηριστικά των δύο εκδόσεων iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

Το σεξ όπως φαίνεται μέσα από έναν... αξονικό τομογράφο

Τι συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματος κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς τι συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματος κατά τη διάρκεια του σεξ; 

Η απορία σας έγινε πραγματικότητα χάρη σε ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε και δείχνει τον εσωτερικό μας κόσμο με τη βοήθεια ενός αξονικού τομογράφου! 
Από το πρώτο φιλί, μέχρι τη δημιουργία μιας νέας ζωής, όλα συγκεντρωμένα σε ένα βίντεο 80 περίπου δευτερολέπτων. 

Πως βιώνουν τα συναισθήματα που προκαλεί, σε μια διαφορετική σειρά φωτογραφιών


Η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα είναι –αν μη τι άλλο- δύσκολη. Ένας χωρισμός από μια ερωτική σχέση ή έναν γάμο προκαλεί δυνατά και συνήθως επίπονα συναισθήματα. 

Μπορεί να είναι οργή, απελπισία, μοναξιά και πολλά άλλα που δεν μπορούν να καταγραφούν σε λέξεις. Έτσι, μία φωτογράφος, η Λόρα Στίβενς, αποφάσισε να τα αποτυπώσει όλα με τη μηχανή της. Εκείνη στράφηκε προς τις γυναίκες και στο πως βιώνουν την απώλεια.

Όλα τα ψυχολογικά στάδια που φέρνει μαζί του χωρισμός αναδεικνύονται μέσα από τα «κλικ» της Στίβενς. Φαίνεται η βουβή θλίψη, η απόγνωση, το κενό, η έλλειψη όρεξης, η παραίτηση, σε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηριστεί εκπληκτικό, αλλά και ταυτόχρονα αληθινό. Η διακεκριμένη φωτογράφος συνθέτει ένα παζλ που συγκινεί, με τα μάτια και το σώμα των γυναικών να «μιλούν» από μόνα τους. Γι’ αυτό και μοντέλα της έγιναν κυρίως άγνωστες σε αυτήν γυναίκες, που δεν μπορούσε να… καθοδηγήσει με τον τρόπο που θα χρησιμοποιούσε σε φίλες της. 

Τις βλέπουμε να μην μιλάνε, να μην κοιμόνται, να μην τρώνε, να κοιτάζουν το κενό… Δείτε κι εσείς τη σειρά των φωτογραφιών αφιερωμένες στο χωρισμό, που παρομοιάζεται με… το φθινόπωρο. 






Αστακός οι ΗΠΑ μετά τις απειλές για επιθέσεις τζιχαντιστών

Αστακός οι ΗΠΑ μετά τις απειλές για επιθέσεις τζιχαντιστών








«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Νεοϋορκέζοι είναι ασφαλείς» είπε ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης
Ενισχυμένη είναι η αστυνομική παρουσία στους σταθμούς του μετρό, στις υπόγειες διαβάσεις και στους δρόμους της Νέας Υόρκης μετά την προειδοποίηση του ιρακινού πρωθυπουργού για πιθανές επιθέσεις τζιχαντιστών στο μετρό της πόλης. 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Γουίλιαμ Μπράτον και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους Νεοϋορκέζους ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη και αξιόπιστη απειλή για το σύστημα του μετρό αλλά και για την αμερικανική μεγαλούπολη γενικότερα.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Νεοϋορκέζοι είναι ασφαλείς» είπε ο ντε Μπλάσιο μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε σταθμό του μετρό στο Μανχάταν.

Το καλοκαιράκι - Wonder Jlaw cover

* Ομπάμα κι ελιά και Βαγγέλα βασιλιά *


Για δοκιμάστε κατασχέσεις και δημεύσεις... και θα φάτε καλά, δωσίλογα γερμανοτσογλάνια!

Aυτά τα γερμανοτσογλάνια... μπορείς να τα ξεχάσεις; Μ@Λ@Κ@ ΕΛΛΗΝΑ ???????

Πιο φθηνά πάει η Ινδία στον πλανήτη Άρη απο ότι το Μετρό στο Χαϊδάρι!!

Σκάσε Φασιστόμουτρο. ΝΑΙ να σκάσεις...Τι θες ρε μαλάκα!


Η "ζημιά" υπερβαίνει τα 300.000.999 ευρώ... Ελεύθεροι με εγγυήσεις 600.000€ οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του ΤΤ... Αδέκαστη δικαιο΄συνη των κατακτητών!

Δεν άλλαξε ΤΙΠΟΤΑ! 1974... η χούντα κι οι ξεφτιλισμένοι επίορκοι δικαστές * 2014... μια νέα χούντα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) κι οι ξεφτιλισμένοι επίορκοι δικαστές! Ο αγλωνας παραμένει Εθνικοαπελευθερωτικός... για ν' ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες!


Oι πιο «φουσκωτοί» που υπάρχουν...

Λίγο ακόμα και θα σκάσουν

Πρώτο κόμμα το «Δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ»


Aναπτύσσεται σε τεράστιο το κίνημα «Δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ». Αυτό θα φανεί πεντακάθαρα στο επόμενο γκάλοπ. Το κίνημα «Δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ» θα είναι μακράν το πρώτο κόμμα. Και αυτοδύναμο.
* Δεν το λέω από προσωπική υστεροβουλία. Ο ΕΝΦΙΑ που μου ήρθε να πληρώσω είναι μόνο 3 ευρώ και σε 6 δόσεις. Δήλωσα ότι τα κτήματα είναι στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά.
* Δεν είναι καθόλου πλάκα αυτό που γίνεται. Γι’ αυτό επιμένω. Μετά τον Αντώνη, ο Τραμπουκούκος προέτρεψε κι αυτός μέσω...
Μέγκα:
«Σηκώστε τα λεφτά σας από τις τράπεζες, αν πέσει η κυβέρνηση».
* Προτροπή δική μας στους τρομοκρατούντες:
1. Κι εσείς σηκώστε τα τσιγάρα από τα περίπτερα. Θα σας χρειαστούν.
2. Εναλλακτικά, σηκώστε ελικόπτερο.
* Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει βέβαια άρση βουλευτικής ασυλίας για υπονόμευση του νομίσματος. Γιατί δεν θέλει, όπως φαίνεται, να σηκώσει το βάρος της εξουσίας.
*Καλά τα καλά 40 χρόνια Νέας Δημοκρατίας, αλλά τα 400 χρόνια Νέας Δημοκρατίας μόνο ο Μητσοτάκης θα τα γιορτάσει.
* Θα είναι τόσο πολλά τότε τα γενέθλια κεράκια στη Χαλκιδική, όπου και πάλι θα γίνει η εκδήλωση, που θα πιάσουν φωτιά 5 δάση και θα έχουμε οικολογική καταστροφή.
* Το κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων για τη Ν.Δ. στη Χαλκιδική είναι: «Γραφική η Χαλκιδική, αλλά σαν τη Ν.Δ. δεν έχει».
* Ο Παπανδρέου διαδήλωσε για την κλιματική αλλαγή στη Νέα Υόρκη. Την ώρα της διαδήλωσης και της παρουσίας του ΓΑΠ έπιασε χαλάζι σαν πορτοκάλι.
* Τέρμα η μονιμότητα στους νεοεισερχόμενους δημοσίους υπάλληλους. Και αυτό σταδιακά θα επεκταθεί παντού και σε όλους τους τομείς. Το μόνο μόνιμο θα είναι η ανεργία.
* Νέα έκπληξη στην Αμφίπολη: βρέθηκε Καρυάτιδα όχι με κοθόρνους, αλλά με παπούτσια «Καλογήρου». Και με βαμμένα τα νύχια σε ρωμαϊκό ρυθμό.
* Αλλά τι είναι αυτό το καινούργιο που ακούσαμε; Διώροφος είναι μόνο ο τάφος. Αν είναι του Αλέξανδρου, θα έπρεπε το ταφικό μνημείο να έχει ύψος τουλάχιστον σαν τους Δίδυμους Πύργους.
* Χάλασε το προξενιό Βενιζέλου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν του δίνει ο Τσίπρας το προεδρικό αεροπλάνο για τα ταξίδια του.
* Τελευταία είδηση η συνάντηση που αποτέλεσε και το βατερλό Σαμαρά. Εγινε αυτό που δεν είχε γίνει ποτέ. Η Μέρκελ κοιμήθηκε όρθια στη συνέντευξη Τύπου! Πόσο θα τον έχει βαρεθεί, που γλάρωσε κι έριξε έναν υπνάκο.
* Τι υπνάκο… Ροχάλιζε τόσο πολύ που ξύπνησε τον Μεγαλέξανδρο.
Του Λάκη Μπέλλου από efsyn, μέσω "Το Γρέκι"

Δείτε 6 κόλπα για να μην «σέρνεται» ο υπολογιστής σας!

Οσο περνάει ο καιρός ένας υπολογιστής γίνεται όλο και πιο αργός με αποτέλεσμα...να προκαλεί εκνευρισμό στο χρήστη του και συνήθως η πρώτη μέθοδος που ακολουθείται είναι αυτή της σφαλιάρας στο pc, η οποία βέβαια δεν είναι ούτε
ενδεδειγμένη, αλλά ούτε και αποτελεσματική.
Υπάρχουν έντεκα λύσεις στις οποίες μπορούν να καταφύγουν οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να τους κάνουν πιο γρήγορους, ή τουλάχιστον να πάψουν να είναι πολύ αργοί.

1. Εκτελέστε συχνά προγράμματα καθαρισμού (cleanup programs)
Το CCleaner είναι μία καταπληκτική εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να βρείτε και να διαγράψετε τις caches και τα προσωρινά αρχεία σε πολλές από τις εφαρμογές σας.

2. Αφαιρέστε περιττά οπτικά εφέ και animations
Στα Windows 7, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το resource-hungry "Aero" . Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Personalize». Επιλέξτε την καρτέλα "Window Color" και, στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή "Enable transparency ."

3. Κάντε τακτικά update και φυσικά να χρησιμοποιείται antivirus
Ιοί και κακόβουλα λογισμικά μπορούν να κολλάνε τον υπολογιστή σας, έτσι είναι καλύτερο να τους εμποδίσετε από την αρχή. Εάν χρησιμοποιείτε μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού προστασίας από ιούς των οποίων οι κοινοποιήσεις είναι τόσο ενοχλητικές όσο ένας ιός, καλό είναι να το απεγκαταστήσετε και να αγοράσετε ένα. Επίσης μπορείτε να το προγραμματίσετε προκειμένου να κάνει καθημερινή γρήγορη σάρωση και εβδομαδιαίες πλήρεις σαρώσεις.

4. Μειώστε τον αριθμό των εφαρμογών που ξεκινούν κατά την εκκίνηση του υπολογιστή
Η χρονοβόρα αναμονή κατά τη διάρκεια που κάνει εκκίνηση ο υπολογιστής είναι πραγματικά εκνευριστική. Για να μπορέσετε να τη μειώσετε θα πρέπει να κάνετε κλικ στο μενού Έναρξη και να κάνετε αναζήτηση για το «msconfig». Στη συνέχεια, κάντε κλικ στηο Startup και θα δείτε τη λίστα. Τότε μπορείτε να επιλέξετε όλα τα προγράμματα που δεν χρειάζεστε να τρέχουν στην εκκίνηση. Προσοχή όμως μην διαγράψετε κάτι που δεν αναγνωρίζετε. Κάντε μία αναζήτηση στο Google για να δείτε αν πρόκειται για απαραίτητο πρόγραμμα.

5. Αν είναι αργός ο browser
Στην περίπτωση που ο browser που χρησιμοποιείται είναι αργός δοκιμάστε να καθαρίσετε την cache. Ανάλογα με τον browser είναι διαφορετικός και ο τρόπος καθαρισμού της cache, ωστόσο πηγαίνετε στο Settings menu,απο εκεί στο ιστορικό και επιλέξτε τον καθαρισμό της cache.
6. Κάντε τακτικά restart τον υπολογιστή σας
Οταν αφήνουμε για πολύ καιρό ανοιχτό τον υπολογιστή τα προγράμματα που τρέχουν μπορεί να χρησιμοποιούν όσο περνάει ο χρόνος όλο και περισσότερη μνήμη. Κάνοντας ένα restart το πρόβλημα θα λυθεί.

Μέχρι το 2050 οι γυναίκες θα είναι διαφορετικές εμφανισιακά- διαβάστε πως θα είναι

w4
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Γέηλ, πριν από λίγο καιρό δημοσίευσαν μια πρωτότυπη μελέτη στην επιθεώρηση New Scientist. Σε αυτή η επιστημονική ομάδα του καθηγητή εξελικτικής βιολογίας, δρ Στίβεν Στερνς, τόνισε πως υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του γυναικείου φύλου μέχρι το 2050, θα έχουν αλλοιωθεί σε σχέση με το πώς είναι σήμερα οι γυναίκες.

Οι επιστήμονες στηρίχθηκαν σε διάφορες προηγούμενες παρόμοιες έρευνες αλλά και στη διαπίστωση ότι το ανθρώπινο είδος εξελίσσεται καθημερινά και προσαρμόζεται αργά, στις συνθήκες κάθε εποχής. Στη συνέχεια μελέτησαν τα ιατρικά αρχεία από περισσότερες από 15.000 γυναίκες στη Μασαχουσέτη, από το 1948 μέχρι και σήμερα. Οι ομάδα του Γέηλ λοιπόν τονίζει ότι μέχρι το 2050 οι γυναίκες θα είναι λίγο πιο κοντές από τις σημερινές (κοντά στα 5 εκατοστά) και περίπου 3 κιλά πιο «γεμάτες».
 w5
Η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Στερνς διαπίστωσε πως οι πιο κοντές και μεγαλύτερου βάρους γυναίκες τείνουν να γεννάνε περισσότερα παιδιά, σε σχέση με τις ψηλότερες και πιο λεπτές γυναίκες. Ακόμη, όσες γυναίκες έχουν χαμηλή πίεση και χαμηλή χοληστερίνη (που σημαίνει πιο υγιή καρδιακή λειτουργία) γεννούν και αυτές περισσότερα παιδιά.
 w3
Βασιζόμενη λοιπόν στην εξελικτική θεωρεία και στο γεγονός ότι μέσω DNA, τα «δυνατά» χαρακτηριστικά περνούν από μάνα σε κόρη και από γενιά σε γενιά, η τάση δείχνει ότι μέχρι το 2050 τα χαρακτηριστικά του γυναικείου φύλου θα έχουν αλλάξει. Όμως δεν είναι μόνο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι θα υπάρξουν και οργανικές αλλαγές με χαρακτηριστικότερη εκείνης της εμμηνόπαυσης που θα ξεκινάει κατά μέσο όρο σχεδόν έναν χρόνο πιο μετά από τον σημερινό μέσο όρο.

Ποιο φρούτο να τρώτε για να είναι ο ανδρισμός σας πάντα σε… ετοιμότητα;

http://www.dreamstime.com/stock-image-smiling-handsome-man-juggling-fruits-image21506121

Επιστήμονες από το Κρατικό Πανεπιστήμιο στη Βόρεια Καρολίνα, διαπίστωσαν ότι το καρπούζι έχει άμεση σχέση με τη στύση, τη διάρκεια της, τη διατήρηση της και φυσικά την ικανότητα της να συμβαίνει όταν χρειαστεί.
Η επιστημονική ομάδα από διαπίστωσε ότι το καρπούζι περιέχει την ουσία κιτρουλίνη, η οποία έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τα αγγεία της περιοχής των γεννητικών οργάνων και ουσιαστικά να λειτουργεί όπως τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία.
Όταν κάποιος φάει καρπούζι σε μεγάλες ποσότητες, τότε η κιτρουλίνη αντιδρά με ένζυμα του οργανισμού και μετατρέπεται σε ένα άλλο αμινοξύ, την αργινίνη. Η αργινίνη έχει αποδειχτεί ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες τόσο για την καρδιά όσο και για το κυκλοφορικό γενικότερα.
Η αργινίνη λοιπόν δρα ακριβώς όπως τα φάρμακα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας. Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Τοντ Βένερ, εντόπισε κάποια προβλήματα διαδικαστικής φύσεως. Όπως για παράδειγμα για να πάρουμε την απαραίτητη ποσότητα κιρτουλίνης η οποία θα μεταβολιστεί σε αργινίνη, θα πρέπει να φάμε τουλάχιστον 6 πιάτα καρπούζι.

Τι έγραψε στους γείτονές του - Το γράμμα που σόκαρε την πολυκατοικία



Σάλο έχει προκαλέσει σε μια γειτονιά της Ν. Σμύρνης, το γράμμα που έγραψε ένας ένοικος πολυκατοικίας και το έριξε κάτω από τις πόρτες των γειτόνων του.

Προς όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας

Καλησπέρα σας. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν με ξέρετε. Είμαι ο τύπος που μένει στον τέταρτο όροφο στο τελευταίο διαμέρισμα δεξιά. Μετακόμισα εδώ πριν από ένα χρόνο.

Δεν με ξέρετε γιατί δεν σας έχω χτυπήσει την πόρτα ποτέ για να ζητήσω κάτι και σπάνια συναντάω κάποιον από εσάς στο διάδρομο. Δεν είναι ότι δεν είμαι κοινωνικός, απλά δεν με ενδιαφέρει να σας γνωρίσω, αν και δεν αποκλείεται ανάμεσά σας να υπάρχουν ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Χέστηκα.

Με λίγα λόγια, θέλω την ησυχία μου. Δεν με βοηθάτε όμως.

Από πού να πρωτοξεκινήσω. Από την κοπελίτσα στον τρίτο που μαθαίνει πιάνο; Μη ρωτάτε πως ξέρω ότι είναι κοπελίτσα, αποκλείεται να είναι αγόρι και να παίζει τη μελωδία της μοναξιάς της Βανδή. Αν παρόλα αυτά είσαι αγόρι, εγώ θα σε φωνάζω κοπελίτσα και θα σου φορέσω και ένα ροζ φιόγκο. Και δεν είναι ότι με ενοχλεί η μουσική σου ενασχόληση. Με ενοχλεί όταν γίνεται το μεσημέρι του Σαββάτου. Είναι το μοναδικό μεσημέρι της εβδομάδας  που κοιμάμαι. Και με ξυπνάει. Γι αυτό να ξέρεις ότι αν συνεχίσεις να παίζεις αυτές τις ώρες η συνάντηση που θα έχουμε θα είναι ξαφνική. Και δεν θα βγει σε καλό. Αν είσαι ο γονιός και διαβάζεις αυτό το γράμμα, μην ανησυχείς. Θα ξεκινήσω από σένα.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μη λάβετε όλα αυτά που έγραψα και θα γράψω στη συνέχεια ως απειλή. Αλλά ως υπόσχεση. Θα έρθω και θα τα κάνω.

Φίλε στον πρώτο. Σ’ αρέσει να ακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που παίζουν ελληνικές επιτυχίες; Κάντο με κλειστή την πόρτα. Το ξέρω άτι την ανοίγεις. Έχω κρυφοκοιτάξει. Και ξέρω και γιατί το κάνεις. Ελπίζεις σε επικοινωνία με γείτονα η γειτόνισσα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι δεχτείς έναν επισκέπτη που μόνο στόχο θα έχει να καταστρέψει τις ηλεκτρικές σου συσκευές, τον υπολογιστή σου και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείς για να ακούσεις ραδιόφωνο, θα σε δέσει σε μία καρέκλα, θα σε αλείψει με μέλι και θα αδειάσει πάνω σου ένα σακουλάκι με μυρμήγκια που τυχαία βρέθηκαν στην τσέπη του.

Δεν θες τέτοιον επισκέπτη πίστεψε με.

Και πάμε τώρα σε σένα. Ξέρεις καλά ποια είσαι. Εσύ που βογκάς. Μία φορά τη εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 3 το πρωί, εδώ και δύο μήνες. Στην αρχή είχε πλάκα το παραδέχομαι. Αλλά το στάνταρ του πράγματος μου δείχνει ότι δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό όσο φαίνεται. Είσαι προγραμματισμένη; Τα έχεις με παντρεμένο που έρχεται εκείνες τις ώρες μόνο; Δεν με ενδιαφέρει πλέον. Μου χαλάς την αγωνία του να ξεχάσω τι μέρα είναι και τι ώρα.

Εκεί που κάθομαι ήσυχος ήσυχός απολαμβάνοντας τη χαρά του να κοιτάς το ταβάνι, σε ακούω. Πάλι γαμιέται αυτή, Τετάρτη θα ναι.

Και δεν στο χω πει; Σιχαίνομαι τις Τετάρτες.

Θα μπορούσα να γράφω για μέρες, αλλά μην ανησυχείτε θα επανέλθω. Κλείνω με τα πιτσιρίκια του πέμπτου. Την επόμενη φορά που θα τρέξετε στο διάδρομο μεσημέρι, μία μεγάλη απόχη θα σας μαζέψει ένα ένα, θα σας κλείσει σε μία ντουλάπα για ένα χρόνο (με τροφή παρόλα αυτά) μέχρι να βάλετε μυαλό και να μάθετε ότι φωνάζουμε μόνο όταν υπάρχει λόγος. Το ότι παίζω κυνηγητό και κάποιος ακούμπησε την πλάτη μου δεν είναι λόγος.

Αυτό το γράμμα θέλω να το κρατήσετε. Θέλω να ξέρετε ότι από εδώ και πέρα τίποτα δεν θα μένει ατιμώρητο. Υπάρχει καινούργιος σερίφης στην πολυκατοικία και το όνομα του είναι «διαμελιστής».
Ωραίο όνομα δεν συμφωνείτε;

Μέχρι την επόμενη φορά, που ελπίζω να μην υπάρξει, χαμηλώστε τον τόνο της φωνής σας, κλείστε τις πόρτες των σπιτιών σας, πηδηχτείτε χωρίς υπερβολές που δεν πείθουν κανέναν, και όλα θα πάνε καλά.

Yours truly,

Διαμελιστής

ΨΙΤ......... ΑΝ ΒΓΕΙ ΤΗΝ Γ..........

Selfie στα γυναικεία μπούστα - H μόδα που κόβει την ανάσα.

Όλοι έχουμε φίλες στα social media, που δίνουν καθημερινό αγώνα για να μαζέψουν το πολυπόθητο Like που τους ανεβάζει την αυτοπεποίθηση.
Μπορεί να χαμογελούν, μπορεί να βάφονται, αλλά εάν δεν δείξουν
μπούστο Like δεν παίρνουν..

Τόσο απλό είναι το θέμα.. Έτσι, για να «ψήσουν» τους διαδικτιακούς τους φίλους να γράψουν σχόλια, αλλά κ να πατήσουν Like αναγκάζονται να προσφύγουν στα μεγάλα μέσα..

Δείχνουν μπούστο, με μαγιό, ή όταν διαβάζουν, όταν σερφάρουν.. και σε όλες τις καθημερινές συνήθειες.. Βέβαια, δεν το κάνουν αυτό όλες οι κοπέλες, αλλά αυτές που θέλουν να προκαλέσουν το Like.. που το θέλουν ντε κ καλά..

 Τα πολλά λόγια είναι φτώχια δείτε το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί:





«ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 1.3, 2.1 ΚΑΙ 2.3 ΤΟΥ Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013»

                
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             Κατερίνη  23 – 05 – 2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                              
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Η Υπηρεσία μας, στα πλαίσια δημοσιοποίησης της 2ης Πρόσκλησης των Μέτρων 1.3 «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων», 2.1 «Υδατοκαλλιέργειες» και 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» του Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013, πρόκειται να ενημερώσει τους αλιείς και υδατοκαλλιεργητές σχετικά με τις διαδικασίες και τους όρους υπαγωγής πράξεων και καταβολής ενισχύσεων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
- Μακρύγιαλος (αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων – Πρώην Δημαρχείο) ημέρα Πέμπτη 25.09.2014 και ώρα 19.00 (Μέτρα 1.3, 2.1 και 2.3)
- Λιτόχωρο (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) ημέρα Παρασκευή 26.09.2014 και ώρα 12.00 (Μέτρο 1.3)
- Παραλία (Λιμένας) ημέρα Δευτέρα 29.09.2014 και ώρα 12.00 (Μέτρα 1.3).
            Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στο τηλέφωνο 2351351140.




                                                                                       Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
                                                                                                               



                                                                                          ΕΥΔΟΚΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΚΙΤΣΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ/ΣΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν εκδοθεί οι υπ’αριθμ. 18265/15-09-2014 και 18263/15-09-2014 Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν την ένταξη ή μη παραγωγών που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης στο πλαίσιο της δράσης 2.3β «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαροτεύτλων» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του ΠΑΑ 2007-2013. Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσέλθουν αυτοπροσώπως στην Υπηρεσία μας μέχρι και τις 03-10-2014 για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Η μη υπογραφή της σύμβασης μέχρι την παραπάνω ημερομηνία οδηγεί αυτόματα σε αποκλεισμό από το πρόγραμμα.

Πληροφορίες: Σοφία Θεοδωρίδου Γεωπόνος της Δ/νσης, τηλ. 2351351257.

Oμίλια του μητροπολίτη στην Εκάβη


Εκδήλωση με θέμα την οικογένεια πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης "Εκάβη" το απόγευμα τις 24ης Σεπτεμβρίου. Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο ιεραποστολικός σύλλογος "Κυριακή". Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ. Γεώργιος. Στην αρχή της ομιλίας του εξήρε  το μεγάλο έργο του συλλόγου "Κυριακή" στην μετάδοση του Θείου Λόγου .  Εν συνεχεία κατά την  παρουσίαση της εισήγησής του αναφέρθηκε σε παραδείγματα οικογενειών Αγίων όπως αυτές παρουσιάζονται από την υμνογραφία της εκκλησίας μας.  Επιπλέον απευθυνόμενος στο παραβρισκόμενο κοινό τόνισε ότι η αγιοσύνη δεν είναι συνυφασμένη μόνο με την ασκητική ζωή των μοναχών. Η κοινωνία μέσα από την καθημερινή και την εγκόσμια ζωή έχει "γεννήσει" αγίους. Στην αντιφώνηση του ο πρόεδρος του συλλόγου "Κυριακή" κ. Αβραάμ Σαλασίδης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσίαση του. Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία και η ορχήστρα του μουσικού σχολείου Κατερίνης με τραγούδια από τον οικογενειακό βίο και τις διάφορες φάσεις της κοινωνικής ζωής.

ΙΕΡΑ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ& ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ


ΤΕΜΑΧΙΟ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, 6.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του ι. λειψάνου του Αγίου Κοσμά Αιτωλού στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ανδρομάχης.
Η μεταφορά του ι. λειψάνου γίνεται με την ευκαιρία αφιερώσεως του έτους, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον Άγιο Κοσμά Αιτωλό, με την ευκαιρία της επετείου των 300 ετών από τη γέννηση του Αγίου (1774 – 2014).
Η Ιερά Μητρόπολή μας, συμμετέχοντας στον εορτασμό της παραπάνω επετείου, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, καθώς ο Άγιος συνδέεται με την περιοχή μας. Συγκεκριμένα, στην Άνω Μηλιά Πιερίας σώζεται μέχρι σήμερα το δένδρο με τον σταυρό που έπηξε ο ίδιος, κατά την προσφιλή συνήθειά του. Επίσης, δύο Ιεροί Ναοί τιμώνται στο όνομά του, στην Ανδρομάχη και στην Άνω Μηλιά. Οι Ναοί αυτοί θα αποτελέσουν και το επίκεντρο των εορτασμών.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ
Ο Άγιος Κοσμάς Αιτωλός σε κάποια περιοδεία του προς τις Κυκλάδες Νήσους, διέμεινε στην Άνδρο, έπειτα από τρικυμία, που ανάγκασε το πλοίο να διακόψει την πλεύση. Συγκεκριμένα, το πλοίο προσάραξε στον αρσανά (λιμάνι) της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, στην τοποθεσία Άχλα.
Ο Άγιος Κοσμάς Αιτωλός συνδέθηκε έκτοτε με την Ιερά Μονή και διατήρησε με τους μοναχούς πνευματικούς δεσμούς. Ο ίδιος δέν ξαναπήγε βέβαια στην Άνδρο. Έστελνε όμως τακτικά μαθητές του, οι οποίοι κράτησαν ζωντανή την πνευματική αυτή επικοινωνία.
Ο Άγιος Κοσμάς Αιτωλός μαρτύρησε στο Κολικόντασι Β. Ηπείρου το 1779. Τρία χρόνια μετά το μαρτύριό του, έγινε η ανακομιδή του ιερού λειψάνου. Τότε ακριβώς οι μαθητές του, που συνδέονταν με την Άνδρο, μετέφεραν στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου τη σιαγόνα του Αγίου. Οι πατέρες της Μονής δέχθηκαν το ιερό λείψανο ως πολύτιμο θησαυρό και τιμούσαν τον Εθναπόστολο Κοσμά τον Αιτωλό ως Άγιο, πολύ πριν την επίσημη αγιοκατάταξή του (1961).

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 

Ο ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/09/2014



Τον Προκαθήμενο της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχη κ. κ. Αράμ Α΄, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Βαρτκές Κονταξιάν, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης του πρώτου στην Ελλάδα με αφορμή τα 180 χρόνια της Αρμενικής Εκκλησίας Κομοτηνής.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας  για την τιμητική επίσκεψη στην έδρα της Π.Κ.Μ. και αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αρμενίους. «Η αρμενική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη είναι μία από τις πλέον δυναμικές και δραστήριες κοινότητες της πόλης μας, με ισχυρή παρουσία στα οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα, καθώς και αξιόλογη δράση στην ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων Αρμενίων. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε αναπτύξει άριστους δεσμούς με την Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, της οποίας το έργο παρακολουθούμε με ενδιαφέρον», σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχης κ. κ. Αράμ Α΄ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη θερμή υποδοχή και αναφέρθηκε στη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη καθώς και στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο διαπολιτισμικό και διαθρησκευτικό διάλογο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας χάρισε στον Προκαθήμενο της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχη κ. κ. Αράμ Α΄ μια ασημένια εικόνα της Παναγίας και τον προσκάλεσε να επισκεφθούν από κοινού το Άγιο Όρος.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου