ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ο αθλητισμός είναι ανάγκη, είναι δικαίωμα

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
KNE-



«Τα μαχητικά αθλήματα δεν είναι τσιφλίκι των φασιστοειδών και των μπράβων της νύχτας. Δεν μπορούν να γίνουν γιατί προάγουν το σεβασμό προς τον άνθρωπο, την αλληλεγγύη, την πειθαρχία, την πνευματική καλλιέργεια».
Καταρρίπτοντας στερεότυπα και συγχρόνως χτυπώντας τη λανθασμένη πεποίθηση που κάποιοι επιχειρούν να γίνει συνείδηση, ότι δηλαδή ακόμη κι ο αθλητισμός, η φυσική αγωγή είναι πολυτέλεια και προνόμιο των λίγων, η ΚΝΕ οργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ένα διήμερο «γνωριμίας με την πάλη, τα μαχητικά αθλήματα, τις πολεμικές τέχνες». Μια πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες νέους και οικογένειες, εκφράζοντας τη δίψα τους να μην είναι θεατές... «να μη μένεις στην εξέδρα, αλλά αντίθετα να μπεις μέσα και να παλέψεις». Δείγμα της ανάγκης που υπάρχει, την ώρα που κόβονται αθλητικές δραστηριότητες μαζικού χαρακτήρα, σχολικά πρωταθλήματα, υποχρηματοδοτείται και υποβαθμίζεται ο σχολικός και σωματειακός αθλητισμός, διώχνονται από το χώρο όσοι δεν πληρώνουν χαράτσια και συνδρομές.
Σημαντικοί συμπαραστάτες σε αυτό το ιδιαίτερο και άρτιο εγχείρημα η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος και η Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου καθώς και πάρα πολλοί αθλητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στη διοργάνωση, η οποία έγινε στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Παξιμαδάς», στην Πετρούπολη. Η επιλογή της ΚΝΕ να παρουσιάσει τα συγκεκριμένα αθλήματα δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς γίνεται εν μέσω συζητήσεων και προσπαθειών για αποπομπή της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός που κατήγγειλαν προπονητές απ' όλα τα αθλήματα, ευχαριστώντας το ΚΚΕ για την έμπρακτη συμπαράστασή του.
«Είναι προφανές ότι αν δεν καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό, αν δεν σταματήσει η σωματική άσκηση να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, η πλειοψηφία του λαού δε θα μπορέσει να γευτεί τα οφέλη από τη συστηματικά οργανωμένη ενασχόληση με τον αθλητισμό και γενικότερα τη φυσική αγωγή. Για μας ο δρόμος για τη μόνιμη και οριστική ικανοποίηση της ανάγκης για σωματική άσκηση, περνάει μέσα από την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας. Μόνο ένα τέτοιο κράτος μπορεί να σχεδιάζει τον αθλητισμό και να τον υλοποιεί βέβαια, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες για αθλητισμό της πλειοψηφίας του λαού», υπογράμμισε ο Νίκος Αμπατιέλος εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ.
Πολυεπίπεδη η σημασία της διοργάνωσης
«Τα αθλήματα της αναμέτρησης αφορούν τον κάθε άνθρωπο, όπως και η αναμέτρηση αφορά τη ζωή μας γενικότερα», δήλωσε στον «Ρ» η Βούλα Ζυγούρη, ολυμπιονίκης στην πάλη. «Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία θέλουν να βγάλουν την πάλη από το ολυμπιακό πρόγραμμα. Θέλουν να βγάλουν τη λέξη "πάλη" από το λεξιλόγιό μας και από τη ζωή μας», συμπληρώνει ο Χρήστος Σιδηρόπουλος, ομοσπονδιακός προπονητής σε αθλήματα πάλης. Ο Κώστας Τζιδημόπουλος, προπονητής της εθνικής ομάδας τάε κβο ντο, είπε στον «Ρ»: «Ο αθλητισμός προσφέρει σωστή διατροφή, μέσα από τον αθλητισμό βγαίνουν γερά άτομα. Αυτό που διακρίνει τα μαχητικά αθλήματα είναι ο σεβασμός, η ομαδικότητα και η πειθαρχία. Είναι ασπίδα προστασίας απέναντι στα ναρκωτικά, τη βία, τις κακές παρέες. Ευχαριστούμε την ΚΝΕ για την πρωτοβουλία που πήρε, είναι πολύ σπουδαία, έχουμε συμμετάσχει και στο Φεστιβάλ της παλιότερα. Ελπίζουμε να επαναληφθούν τέτοιες δραστηριότητες».
«Σίγουρα ένας άνθρωπος που ασχολείται με τον αθλητισμό είτε σε ερασιτεχνικό είτε σε πρωταθλητισμό, έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να μπλέξει με τα ναρκωτικά τα οποία και μετά τις τελευταίες εξελίξεις πλασάρονται στην ουσία δωρεάν στη νεολαία. Γονείς μαζί με τους προπονητές, εκπαιδευτές, ομοσπονδίες να παλέψουν για να υπάρχει δωρεάν και δημόσιος αθλητισμός, γιατί είναι δικαίωμα του λαού, θα αποτελέσει ασπίδα πρόληψης και για τους γονείς και για τα παιδιά. Υπάρχει συμμετοχή, θέλουν να επαναληφθεί. Πολύ καλή πρωτοβουλία, που την αγκάλιασε κόσμος, σύλλογοι, ομοσπονδίες, αθλητές», σημείωσε ο Βαγγέλης Σίμος, διακεκριμένος αθλητής στο Τζούντο.
Πλούσιες ήταν και οι αναφορές για το διήμερο της ΚΝΕ που έγιναν από ιστοτόπους που εξειδικεύονται στα συγκεκριμένα τα αθλήματα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το «palema.gr», το οποίο αναπαράγει το ρεπορτάζ του «902.gr» για τις εκδηλώσεις καθώς και τις δηλώσεις της αθλήτριας Βούλας Ζηγούρη από το προσωπικό της μπλογκ «voylazygouri gr». Η αθλήτρια αναφέρεται στην εκδήλωση χαρακτηρίζοντάς την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, κάνει λόγο για την ανάγκη της δωρεάν άθλησης ενώ θεωρεί παγίδα τις λογικές του κόστους που προσπαθούν να περάσουν οι αρμόδιοι προκειμένου να δικαιολογήσουν τις περικοπές στον αθλητισμό.
Παρουσίαση αθλημάτων
Κατά τη διάρκεια του διημέρου παρουσιάστηκαν τα εξής αθλήματα:
  • Αθλήματα πάλης (ελληνορωμαϊκή, ελεύθερη), από τον ομοσπονδιακό προπονητή Χρήστο Σιδηρόπουλο, την ολυμπιονίκη Βούλα Ζυγούρη και αθλητές της Ομοσπονδίας.
  • Παγκράτιο άθλημα,από τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος, Παναγιώτη Κανελλόπουλο, και αθλητές της Ομοσπονδίας, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Αθανάσιος Νακάσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ιστορικής Τεκμηρίωσης της Ομοσπονδίας.
  • Shito Ryu Karate και Jiu Jitsuαπό το σύλλογο «Πολύμαχον» Πετρούπολης, με τον εκπαιδευτή Ζήση Τζιότζιο.
  • Πυγμαχίααπό τον εκπαιδευτή Σταύρο Σολακάκη.
  • Judoαπό το σύλλογο «Ολύμπιο» Πετρούπολης και το διακεκριμένο αθλητή Βαγγέλη Σίμο.
  • Tae kwon doαπό τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Τζιδημόπουλο.
  • Aikidoαπό τον ομοσπονδιακό σύλλογο.
Επόμενο ραντεβού στο αθλητικό camp της ΚΝΕ
Η ΚΝΕ επισήμανε την καθοριστική συμβολή των Ομοσπονδιών στη διοργάνωση, που έφεραν αθλητές από τις εθνικές ομάδες, Ολυμπιονίκες κλπ. ενώ και οι συμμετέχοντες, με τη σειρά τους, όπως και το πολυπληθές κοινό τις δυο μέρες των εκδηλώσεων, δε σταματούσαν να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην ΚΝΕ γι' αυτήν την πρωτοβουλία και την άρτια διοργάνωση.
Το επόμενο ραντεβού κλείστηκε για το αθλητικό camp της ΚΝΕ, το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ. Και μόνο στο άκουσμα της συνέχειας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, αθλητές, μέλη συλλόγων και ομοσπονδιών έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή. Ενώ ενδιαφέρουσα ιδέα αποτελεί η προτροπή της Βούλας Ζηγούρη προς την κατάμεστη κερκίδα: «Την επόμενη φορά να συμμετέχετε κι εσείς. Να έρθετε στην παλαίστρα».



Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΔΙΜΠΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Χατζηδίμπας , ποδοσφαιριστής του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου και μέλος της Εθνικής ομάδος Κ15, από χθες είναι επίσημα  παίκτης του ΠΑΟΚ.
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ, βρέθηκαν την Παρασκευή 21-6-2013 στα γραφεία του ΠΑΟΚ και υπέγραψαν τα σχετικά συμβόλαια.
http://inpaok.com/wp-content/uploads/2013/05/xatzidimpas.jpg
Το Δ.Σ του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου και της ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, οι συμπαίκτες του, ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας και του Αντρικού Τμήματος του Εθνικού με ιδιαίτερη χαρά, συγχαίρουμε και ......
ευχόμαστε ολόψυχα στον ποδοσφαιριστή, υγεία, καλή επιτυχία, λαμπρή καριέρα και να δικαιώσει πρώτα τον εαυτό του, την οικογένειά του και μετά εμάς τους ανθρώπους της ομάδας, που για πολλά χρόνια ήμασταν κοντά του και γίναμε η δεύτερη οικογένειά του .

          για το Δ.Σ
                                                                         
        ο Πρόεδρος                                         ο  Γενικός Γραμματέας
Χατζηκωσταντίνου Αντώνιος                          Καλαϊτζής Δημήτριος                       

Καλοκαιρινή γιορτή του ΚΔΑΠ Κολινδρού






















ΣΑΜΑΡΑΣ, ΟΠΩΣ …ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ!

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος με την απόφαση του να κλείσει την ΕΡΤγια να ανοίξει την …ΥΕΝΕΔ της χούντας, ο Σαμαράς! Επίδειξη πυγμής για να τρομοκρατήσει τον κόσμο πήγε να κάνει, απολύοντας ακαριαία πάνω από δυόμισι χιλιάδες εργαζόμενους. Να παραλύσει κάθε αντίσταση επεδίωκε , αλλά …δεν προλαβαίνει να μαζεύει καρπαζιές! Μέχρι και ο Κουβέλης οσμίστηκε ότι ο Σαμαράς βρωμάει …πολιτική πτωμαΐνη και κάτω από την πίεση των βουλευτών και στελεχών του την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια! Απέσυρε τους υπουργούς του από την κυβέρνηση, εγγυήθηκε στην άρχουσα τάξη ότι όποτε μπαίνει θέμα πρόωρων εκλογών θα στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά και προετοιμάζει τη ΔΗΜΑΡ να προσκολληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αν βγει πρώτο κόμμα.
Έγινε έξαλλος με τον Φώτη Κουβέλη ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Πάνω που είχε πατήσει αδίστακτα στα «πτώματα» των χιλιάδων απολυμένων της ΕΡΤ και είχε κατορθώσει να εκβιάσει τον Σαμαρά να τον κάνει υπουργό του, ίσως και αντιπρόεδρο (της κυβέρνησης, όχι της …ΝΔ!) βρήκε την ώρα ο Κουβέλης να κάνει κόνξες! Δεν κώλωσε όμως ο Βαγγέλας! Διακήρυξε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο, μαρτυρικό κόμμα και γι΄αυτό το έκανε …συνιστώσα της ΝΔ! «Στην κυβέρνηση Σαμαρά ως τον πολιτικό μας θάνατο!» είναι το νέο δόγμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το θεμελιώδες σύνθημα βέβαια δεν το ενστερνίζεται μόνο ο Βενιζέλος. Στο … «Λαμογιστάν» του ΠΑΣΟΚ έγιναν σημεία και τέρατα. Δυο-τρεις ώρες πριν από τη σύσκεψη των αρχηγών των κυβερνητικών κομμάτων την Πέμπτη, σχεδόν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν λάβροι κατά της συμμετοχής στην κυβέρνηση Σαμαρά. Μόλις όμως γύρισε ο Βενιζέλος και τους είπε ότι ο Κουβέληςτην κοπάνησε από την κυβέρνηση κι έτσι ανοίγουν συνολικά καμιά δεκαριά θέσεις υπουργών και υφυπουργών για το ΠΑΣΟΚ αφού απέμεινε μόνο του στην κυβέρνηση της ΝΔ, όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στα ..μπαλκόνια της Ιπποκράτους να φωνάζουν με ένα στόμα «κυβέρνηση η θάνατος»! Μόλις 28 βουλευτές όλοι κι όλοι έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ και ενώ σχεδόν κανένας από αυτούς δεν θα επανεκλεγεί αν γίνουν εκλογές, ξαφνικά …ο ένας στους τρείς θα γίνει υπουργός!!! Θαύμα!

Του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές θα βολευτούν υπέροχα στους υπουργικούς θώκους της κυβέρνησης Σαμαρά. Μόνο που η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι πλέον όχι μόνο πολιτικά, αλλά και κοινοβουλευτικά πολύ ασταθέστερη από την προηγούμενη, την τρικομματική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ. Οι βουλευτές των δύο κομμάτων ανέρχονται μόλις σε 153 – στην ΝΔ έχουν απομείνει 125 από τους 129 που εξέλεξε πέρυσι τον Ιούνιο και στο ΠΑΣΟΚ 28 από τους 33 που είχε εκλέξει. Όσοι βουλευτές δε του ΠΑΣΟΚ δεν υπουργοποιηθούν, καθόλου σίγουροι για την κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρούνται – ιδίως εκείνοι που δεν έχουν ελπίδα υπουργοποίησης λόγω ανοιχτής κόντρας με τον Βενιζέλο. Το μόνο για το οποίο μπορεί να είναι σίγουρος ο Σαμαράς είναι ότι και οι 179 βουλευτές που είχαν εκλεγεί πέρυσι με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚκαι τη ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητα από το αν παραμένουν στα κόμματα τους ή έχουν αποχωρήσει από αυτά, δεν θέλουν με τίποτα εκλογές γιατί όλοι ανεξαιρέτως οι «ανεξαρτητοποιηθέντες» και δεκάδες από τους υπόλοιπους δεν πρόκειται να επανεκλεγούν . Αυτό όμως δεν εγγυάται με τίποτα στον Σαμαρά την υπερψήφιση του κάθε ακραία αντιδραστικού νομοσχεδίου που θα θέλει να προωθήσει, ιδίως αν υπάρχει μαζική αντίδραση του λαού από τα κάτω.
Μια δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με 153 δικούς της βουλευτές και τόσο αντιδραστική πολιτική είναι σχεδόν αδύνατον να επιβιώσει τρία ολόκληρα χρόνια και να εξαντλήσει την τετραετία, παρά τις περί του αντιθέτου υστερικές κορώνες του Σαμαρά και του Βενιζέλου για κυβέρνηση με «ορίζοντα τετραετίας». Αντιθέτως, η δική μας γνώμη είναι ότι ο Σαμαράς μοιάζει όλο και περισσότερο με τον Γιώργο Παπανδρέου, όχι μόνο στην ολέθρια για τους Έλληνες εργαζόμενους πολιτική που ασκεί, αλλά και στην πολιτική ανικανότητα διακυβέρνησης. Οι γελοίοι «κηπουροί» του Γιωργάκη δεν διέφεραν ποιοτικά από τους εξίσου επικίνδυνους ακροδεξιούς «συμμορίτες» του Σαμαρά και το κυριότερο για την αστική τάξη, είναι εξίσου αναποτελεσματικοί στη διασφάλιση κοινωνικών συμμαχιών υπέρ της πολιτικής αυτής. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μοιάζει με την κυβέρνηση του Γιωργάκηλίγους μήνες πριν ανατραπεί υπό το βάρος των λαϊκών αντιδράσεων, οι οποίες ενεργοποίησαν εναντίον του απεχθούς τότε πρωθυπουργού τόσο τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί όσο και την ελληνική ολιγαρχία. Φυσικά, το ότι ενδεχομένως σε λίγους μήνες η υπό συγκρότηση κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν θα υπάρχει, δεν σημαίνει καθόλου ότι η αστική τάξη στερείται εναλλακτικών λύσεων ή ότι η κυβέρνηση που θα την αντικαταστήσει θα είναι καλύτερη από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων.
Τίποτα δεν εγγυάται μια τέτοια εξέλιξη, όσο ο λαός δεν βρίσκεται στους δρόμους και όσο η Αριστερά και τα κόμματά της συνεχίζουν να αδυνατούν να εκφράσουν πολιτικά την οργή και τα συμφέροντα των σύγχρονων στρωμάτων των εργαζομένων που υποφέρουν τα πάνδεινα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο αυτή την εποχή του Μνημονίου.
*Δημοσιεύθηκε στο «Πρίν» την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Καλοκαίρι είναι... Πάμε για surfing...

Το αγαπημένο καλοκαιρινό άθλημα των ανδρών! Γιατί άραγε;;; 
Οι λόγοι είναι πολλοί και βρίσκονται σε αυτές τις κορμάρες που κάνουν σερφ και τρελαίνουν τα πλήθη στις παραλίες. 



Ο Χίτλερ μαθαίνει για τον Κουβέλη


Από Arta Mou

Aυτοί είναι οι «πρώτοι των πρώτων» στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Πανελλήνιες ΕξετάσειςΕίναι νέα παιδιά που θυσίασαν αρκετά πράγματα από την παιδική τους καθημερινότητα για να προετοιμαστούν σκληρά για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ωστόσο οι κόποι ανταμείφθηκαν, καθώς συγκέντρωσαν τις πιο υψηλές βαθμολογίες και ατενίζουν την πανεπιστημιακή τους ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Ο λόγος για τους «πρώτους των πρώτων», τους αριστεύσαντες στις φετινές εξετάσεις οι οποίοι, λόγω της υψηλής τους βαθμολογίας, έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε όποια σχολή εκείνοι διαλέξουν.
Μπορεί οι εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας να κάνουν λόγο για «βουτιά» στις φετινές βαθμολογίες, ωστόσο, τα δέκα παιδιά που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια αποτελούν τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Πρώτος στη λίστα είναι ο Χαράλαμπος Ρισβάς, μαθητής του Λυκείου Θήρας, ο οποίος συγκέντρωσε 19.616 μόρια, κάτι που του ανοίγει διάπλατα την πόρτα για το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει.
«Άγχος εννοείται ότι υπήρχε, αλλά ήταν γόνιμο. Βοήθησε η καλή ψυχολογία. Βεβαίως και οι γονείς μου, οι οποίοι και οι δύο είναι φιλόλογοι» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο ίδιος.
Ακολουθούν οι Ηλίας Μυλωνάς με 19.478 μόρια και ο Στέλιος Αδαμίδης με 19.421 μόρια.
«Ημουν πάντα καλός μαθητής, άνω του 18. Ποτέ όμως δεν έβλεπα στις βαθμολογίες μου 19 και 20. Για να το πετύχω τώρα χρειάστηκε ασταμάτητο διάβασμα» λέει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Μυλωνάς.
Τη λίστα των «πρώτων» συμπληρώνουν οι:
Στέλλα Κουμπιάδη – 19.300 μόρια
Γιώργος Σκαμπούλος – 19.300 μόρια
Μαρία Χριστίνα Βλάχου – 19.300 μόρια
Παναγιώτης Σαμόλης – 19.300 μόρια
Τζίνα Γκουντούλια – 19.100 μόρια
Μαριλέτα Κανάκη – 19.100 μόρια
Γεράσιμος Ταντούλος – 19.100 μόρια

Όμορφες με μέλι και γάλα

Όμορφες με μέλι και γάλα
Όμορφες με μέλι και γάλα
Αν μια απόδραση σε ένα spaακούγεται σαν κάτι μακρινό, δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε. Απολαύστε στιγμές χαλάρωσης στο δικό σας μπάνιο. Αφήστε το κινητό έξω από το μπάνιο σας και όλες τις έννοιες σας. Μπείτε μέσα ανάψτε κεριά, βάλτε μια αγαπημένη απαλή μουσική, πάρτε και μια κούπα τσάι ή ότ,ι άλλo σας ευχαριστεί και χαλαρώστε.Ακολουθείστε τα παρακάτω μυστικά ομορφιάς εμπνευσμένα από την Κλεοπάτρα, την βασίλισσα της Αιγύπτου, η οποία φρόντιζε τον δέρμα της με μέλι και γάλα.Το γάλα περιέχει γαλακτικό οξύ που ανήκει στην κατηγορία των ΑΗΑ, το μέλι έχει ενυδατική και αντιοξειδωτική δράση, συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα και εμπλουτίζει την επιδερμίδα με ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό και προσθέστε 1 λίτρο φρέσκο γάλα, 1 κούπα μέλι, λίγα άλατα, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο ροδόξυλου και λίγα ροδοπέταλα για να συμπληρώστε το σκηνικό σας. Ακουμπήστε το κεφάλι σας σε μια πετσέτα, κλείστε τα μάτια σας και φέρτε στο νου ωραίες εικόνες. Παραμείνετε είκοσι λεπτά. Μόλις τελειώσετε κάντε ένα ντους ώστε να τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος. 
Περισσότερα άρθρα ομορφιάς στο www.myworld.gr

Έντονη άσκηση και γυναικολογικά προβλήματα: Η "Αθλητική Τριάδα"

Έντονη άσκηση και γυναικολογικά προβλήματα: Η "Αθλητική Τριάδα"
Έντονη άσκηση και γυναικολογικά προβλήματα: Η "Αθλητική Τριάδα"
Η κατάσταση στην οποία συνυπάρχουν α) οστεοπόρωση
β) διαταραχές της εμμήνου ρύσεως («περιόδου») και
γ) διαταραχές της διατροφής,
ονομάζεται "Αθλητική Τριάδα". Είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία των αθλητριών. Η πιθανότητα εμφάνισης της φτάνει ως και το 80% και είναι ανάλογη με το είδος του αθλήματος, αλλά και την ένταση και τη συχνότητα της προπόνησης.
Διαταραχές του Εμμηνορρυσιακού Κύκλου
Η έντονη άσκηση μπορεί να είναι μία από τις συχνές αιτίες διαταραχής του εμμηνορρυσιακού κύκλου. Επίσης, η εξαντλητική προπόνηση μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση της ανάπτυξης του στήθους, της τρίχωσης των έξω γεννητικών οργάνων κλπ (Ενήβωση), ή την εμφάνιση της «περιόδου» για πρώτη φορά (Εμμηναρχή), κατά τουλάχιστον τρία χρόνια, σε αντίθεση με κορίτσια που άρχισαν την άσκηση μετά την εμφάνισή τους.
Σε κάποιες αθλήτριες με χαμηλό σωματικό βάρος, που ασκούνται έντονα (κυρίως σε επίπεδο πρωταθλητισμού), μπορεί να σταματήσει τελείως η «περίοδος». Η επανεμφάνιση της «περιόδου», σε μήνες ξεκούρασης από τις προπονήσεις, δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της έντονης άσκησης, της μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας και του στρες, στην απορρύθμιση της αναπαραγωγικής λειτουργίας.
Η διαταραχή αυτή συνδέεται άμεσα με μειωμένα επίπεδα γυναικείων ορμονών (οιστρογόνων). Το γεγονός αυτό έχει σοβαρές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την υγεία των νέων γυναικών, τόσο για τον σκελετό όσο και το καρδιαγγειακό σύστημα. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας.
Διατροφικές Διαταραχές
Για να πρωτοεμφανιστεί, και να εξακολουθεί με ρυθμικότητα να εμφανίζεται κάθε μήνα, η «περίοδος» πρέπει το σωματικό λίπος να είναι πάνω από κάποια συγκεκριμένα επίπεδα (περίπου 20% του σωματικού βάρους). Όμως, οι διατροφικές διαταραχές στις αθλήτριες, σε συνδυασμό με την αυξημένη άσκηση και το στρες, έχουν ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του σωματικού λίπους.
Σε πολλές περιπτώσεις, οι αθλήτριες σε επίπεδο πρωταθλητισμού, που αναζητούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, προσπαθούν να μειώσουν το σωματικό βάρους τους, με την παρότρυνση πολλές φορές γονέων και προπονητών. Έτσι, μειώνουν την πρόσληψη τροφής, παρά το γεγονός ότι αυξάνουν οι ανάγκες σε ενέργεια, λόγω των προπονήσεων. Αυτές οι διατροφικές διαταραχές στις αθλήτριες μπορεί να οδηγήσουν μέσα σε 1-2 χρόνια σε παθολογικές καταστάσεις, όπως νευρική ανορεξία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι, η νευρική ανορεξία αφορά κυρίως την εφηβική ηλικία και περίπου 6% των ασθενών καταλήγουν σε θάνατο.
Η έγκαιρη διάγνωση των διατροφικών διαταραχών είναι σημαντική για την αντιμετώπιση τους. Η απώλεια λίπους μπορεί να μην είναι εμφανής, καθώς συχνά το συνολικό σωματικό βάρος δεν μεταβάλλεται ιδιαίτερα, λόγω της αντικατάστασης του λιπώδους ιστού από μυϊκή μάζα.
Οστεοπενία- Οστεοπόρωση
Το 40% - 50% της μέγιστης οστικής μάζας δημιουργείται κατά την διάρκεια της Εφηβείας, και η ολοκλήρωση της γίνεται μέχρι την ηλικία των 30 ετών. Η οστική πυκνότητα εξαρτάται από τις γυναικείες ορμόνες που κυκλοφορούν στο αίμα, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της Εφηβείας. Η προκαλούμενη απουσία της «περιόδου», από την ιδιαίτερα έντονη άσκηση, προκαλεί σκελετικά προβλήματα, Ειδικότερα προκαλεί μείωση της οστικής μάζας και αυξημένο κίνδυνο για κατάγματα στα οστά που δέχονται τις μεγαλύτερες μηχανικές πιέσεις, όπως για παράδειγμα η σπονδυλική στήλη.
Η πτώση της οστικής μάζας είναι παρόμοια σε ταχύτητα με εκείνη των γυναικών που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Έτσι, επιβάλλεται η άμεση διάγνωση και αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς η απώλεια είναι πιο γρήγορη στα πρώτα χρόνια της διαταραχής.
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ο γυναικολόγος είναι ίσως ο πρώτος ιατρός που θα έρθει σε επαφή με το πρόβλημα, καθώς το συχνότερο και πιο εμφανές σύμπτωμα είναι η απουσία της «περιόδου». Η διάγνωση τίθεται με το ιστορικό της αθλήτριας, τον ορμονολογικό έλεγχο αλλά και το υπερηχογράφημα. Ο υπολογισμός της οστικής πυκνότητας είναι απόλυτα απαραίτητος.
Σε αθλήτριες με χαμηλό σωματικό βάρος που δεν εμφανίζουν «περίοδο», πρέπει να εφαρμόζεται κατάλληλο διαιτολόγιο. Η ορμονική θεραπεία από μόνη της, δεν διορθώνει τη οστική πυκνότητα, αν το σωματικό βάρος παραμένει χαμηλό. Αν αυξηθεί το σωματικό βάρος και μειωθεί η ένταση της προπόνησης, τότε έχουμε ομαλή αύξηση του στήθους, της τρίχωσης των εξω γεννητικών οργάνων, την έναρξη ή επανεμφάνιση της «περιόδου» και την αύξηση της οστικής πυκνότητας και του ύψους. Η χορήγηση ορμονικής θεραπείας είναι απαραίτητη, για να αναπληρώσουμε τις γυναικείες ορμόνες που λείπουν, και να προλάβουμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του προβλήματος, τόσο στο σκελετό όσο και στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Με τη σωστή καθοδήγηση και παρακολούθηση, ο εξειδικευμένος Γυναικολόγος Εφήβων βοηθά και προστατεύει ουσιαστικά την αναπαραγωγική, αλλά και τη γενικότερη υγεία της αθλήτριας του «Σήμερα» και Μητέρας του «Αύριο».
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων – Έφηβων

Αναβίωσε τον εσμό και τη βρομιά που μας κυβερνούν από το 1974

Μην αφουγκράζεσαι τόσο πολύ!  
ΟΒενιζέλος από σήμερα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση η οποία, όπως είπε ο ίδιος, "αφουγκράζεται τις αγωνίες της κοινωνίας, των εργαζομένων, των ανέργων, της αγοράς και των επιχειρήσεων". Γι' αυτό άλλωστε συμμετέχει σε αυτήν. Αν δεν αφουγκραζόταν η κυβέρνηση όλα αυτά, ο Βενιζέλος, μας είπε, ότι θα είχε αποσύρει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Αφού μας τα ζάλισε με...
την "πίεση" που άσκησε στον Σα(χλα)μαρά, ώστε αυτός να δεχθεί ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης.

Είναι που αφουγκράζεται η κυβέρνηση και ο Βενιζέλος και οι άνεργοι έχουν φτάσει 1,5 εκατομμύριο. Είναι που αφουγκράζεται η κυβέρνηση και ο Βενιζέλος και η αγορά και οι επιχειρήσεις έχουν "στεγνώσει" από μετρητά, παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έδωσε ο Βενιζέλος στις τράπεζες. Είναι που αφουγκράζεται η κυβέρνηση και ο Βενιζέλος και οι εργαζόμενοι, όταν πληρώνονται, παίρνουν μισθό που δεν φθάνει ούτε για ένα δεκαπενθήμερο.
Με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του ο Βενιζέλος επιβεβαίωσε την άποψη που τον θέλει να είναι ένας  αριβίστας, τόσο παχύδερμος, που αδυνατεί να βάλει ένα όριο στις βλακείες που λέει.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, ο Βενιζέλος κατάφερε να αναβιώσει τον δικομματισμό (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). Αναβίωσε αυτό το αρρωστημένο και βρόμικο σχήμα που μας οδήγησε εδώ. Αναβίωσε τον εσμό και τη βρομιά που μας κυβερνούν από το 1974.

Από swell, μοντάζ Γρέκι

Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση

samarasvenizelos600Την Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η οποία θα στελεχωθεί όπως όλα δείχνουν με αναλογία 2 προς 1, δηλαδή δύο στελέχη της Ν.Δ. για κάθε ένα του ΠΑΣΟΚ.
Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά τις παραιτήσεις των Υπουργών της ΔΗΜΑΡ θα είναι σήμερα και αύριο σε συνεχή επαφή για τις επιλογές των προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή»στα επιτελεία των δύο κομμάτων έχει αρχίσει ήδη η προεργασία για την επόμενη ημέρα και τα δύο τρέχοντα 24ωρα αναμένεται να καθορίσουν τις εξελίξεις. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα έχουν, ήδη από σήμερα, σειρά επαφών σχετικά με τις προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος, με το ΠΑΣΟΚ να θέλει να στρέψει την προγραμματική συμφωνία σε πιο «κεντρώα» κατεύθυνση, ενώ θα συζητήσουν και για τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν.
Ζητούμενο παραμένει η συμμετοχή ή μη του ίδιου του κ. Βενιζέλου στην κυβέρνηση και με ποιο χαρτοφυλάκιο, πλην του τίτλου του αντιπροέδρου. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Βενιζέλο να διεκδικεί και τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, είναι σαφές ότι θα προκληθεί ντόμινο αλλαγών, καθώς η παρουσία του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στην κυβέρνηση θεωρείται δεδομένη για τον πρωθυπουργό, όπως και αυτή των Κ. Χατζηδάκη, Ν. Δένδια, Κ. Αρβανιτόπουλου, Ολγας Κεφαλογιάννη και, προφανώς, του στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Δ. Σταμάτη. Πιθανή θεωρείται η συμμετοχή στελεχών όπως οι Κυρ. Μητσοτάκης και Μ. Βορίδης. Από εκεί και πέρα, το παρασκήνιο βοά από τα σενάρια περί υπουργοποιήσεων στελεχών, αν και είναι σαφές ότι οι αλλαγές και οι καραμπόλες θα συνεχισθούν μέχρι την τελευταία στιγμή.
Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να προτείνει την υπουργοποίηση των κ.κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Π. Κουκουλόπουλου, Φώφης Γεννηματά, Γ. Μανιάτη και Φ. Σαχινίδη, εάν καμφθούν οι ενστάσεις του τελευταίου.
Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζουν τον ανασχηματισμό ως αφετηρία επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, αν και τα σημάδια από την περιπέτεια της ΕΡΤ παραμένουν παραπάνω από ορατά. Μάλιστα, ακόμη και χθες, ένα 24ωρο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά εξακολουθούν να θεωρούν πολιτικά αδικαιολόγητη την απόφαση το

Στο προσκήνιο ο Τζιόλης

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι πολύ κοντά στην έλευσή του στην Τούμπα,σύμφωνα με δημοσιεύματα
Μετά την απόκτηση τοτ Γιάννη Σκόνδρα,ο ΠΑΟΚ είναι κοντά σε ένα ακόμη Έλληνα ποδοσφαιριστή,σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου (Σπορ, Sportday).Ο λόγος για τον Κατερινιώτη Αλέξανδρο Τζιόλη που,σύμφωνα με τα ρεπορτάζ,έχει ανταποκριθεί θετικά στις επαφές του με τους Βρύζα, Γεωργιάδη και το μόνο που απομένει είναι να εξασφαλίσει την ελευθερία του από τη Μονακό.Οι επαφές από τον ατζέντη του με τους ανθρώπους της γαλλικής ομάδας ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες μέρες.
 

Βρε Βλάκα Κατερινιώτη Πότε Θά Βάλεις Μυαλό;




Έχουμε και λέμε:



1. Στον Πλάτανο δεν χωράει να περάσει παιδικό καροτσάκι, από τα τραπεζοκαθίσματα. Και ο κόσμος για να περάσει πρέπει να κάνει γραμμή ο ένας πίσω από τον άλλο..δυάδες απαγορεύονται..
2. Στο συντριβάνι αν σε αφήσουν τα αμάξια που είναι στο δρόμο να περάσεις θα πρέπει να βρείς γρήγορα την μια απο τις δυο εισόδους για να ανεβείς στον πεζόδρομο. Η πρόσβαση από άλλο σημείο δεν συνιστάται γιατί είναι κατελειμμένη από τραπεζοκαθίσματα και..τζαμαρίες.

3. Αν παρόλα αυτά τα καταφέρεις και μπείς στον πεζόδρομο, θα χρειαστεί να κάνεις πολλές μανούβρες για να αποφύγεις τα καφέ με τα τραπέζια τους και να φτάσεις στην πλατεία.

4. Εφτασες στην πλατεία και πιστεύεις οτι τα κατάφερες! Σε γελάσανε..παντού τραπεζοκαθίσματα, μηχανές και να κάπου ξεπροβάλει μια μικρή όαση ελευθερίας κάτω απο τον Πιερικό Ηλιο, κάπου στο κέντρο της πλατείας όπου μπορείς να σταθείς για λίγο αν δεν βρέχει και αν δεν έχει 40 βαθμούς θερμοκρασία..

5. Αφού απόλαυσες τον περίπατο σου στο πεζόδρομο, είπες να επιστρέψεις με τα παιδιά σου στην γειτονιά σου. Νομίζεις οτι είναι εύκολο..
Τα αμάξια αποφάσισαν να μην παρκάρουν στο δρόμο πλέον, αλλά στα καινούργια φαρδιά πεζοδρόμια που έκανε ο Δήμος..Φυσικά αν βρείς κάποιο ελεύθερο πεζοδρόμιο για να ανεβείς, θα πρέπει να ψάξεις και κάποια ελεύθερη πρόσβαση σε ράμπα, πράγμα απίθανο γιατί και εκεί έχει αμάξια..



6. Τα κατάφερες και βρήκες ένα πεζοδρόμιο ελεύθερο απο αμάξια, ξεχνάς όμως οτι πάνω στα πεζοδρόμιο δεν έχει μόνο αμάξια..έχει κάδους σκουπιδιών, κάδους ανακύκλωσης, το μισό και παραπάνω πεζοδρόμιο κατελειμμένο απο μανάβηδες και εμπορικά..


Και αυτοί που δημιούργησαν αυτή την..ονειρική κατάσταση, θα σου ξαναζητήσουν την ψήφο σου για να σου ομορφύνουν και άλλο την πόλη και την γειτονιά σου!
Και εσύ θα τους ξαναψηφίσεις, γιατί κάποιοι από αυτούς είναι..καλά παιδιά και τρίτα ξαδέρφια του γαμπρού σου..

Μιχάλης Κανταρτζής

Μαγαζί γωνία…

Το ισλάμ είναι το απόλυτο εργαλείο της γεωπολιτικής των ισχυρών για την εξασφάλιση των πηγών και των οδών ενέργειας. Δυστυχώς για την Ελλάδα, δεν διαθέτει μόνο ενεργειακές πηγές, δεν "κάθεται" μόνο στο μεγαλύτερο ενεργειακό κοίτασμα του πλανήτη αλλά και βρίσκεται στο σταυροδρόμι όλων των ενεργειακών δρόμων, έχοντας ταυτόχρονα ως γείτονα την ισλαμική Τουρκία, την φιλο-ισλαμική Αλβανία και την ΠΓΔΜ, ενώ έχει κατακλυσθεί από ισλαμιστές λαθρομετανάστες που αποτελούν ευθεία απειλή για την χώρα... 

Τα αποτελέσματα αυτής της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας τα ζούμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και στον μέγιστο βαθμό, αφού δεν έχουμε πολιτικές ηγεσίες ικανές να ορθώσουν ανάστημα και να απαιτήσουν -τουλάχιστον- τον σεβασμό των ισχυρών. Με ολίγιστους, ευλύγιστους, επονείδιστους και εν πολλοίς αμφιβόλου ποιότητας και εθνικοφροσύνης "ταγούς", καταδικαστήκαμε στην βίαιη φτωχοποίησή μας προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων εκείνων που διαθέτουν πλήθος πληροφοριών για την Ελλάδα και -κυρίως- τους πολιτικούς της, οι οποίοι επέλεξαν να προσφύγουν στην "ασφάλεια" των ισχυρών (μία ενδελεχής έρευνα στις πάσης φύσεως οικονομικές τους δραστηριότητες θα αποδείξει εάν το έπραξαν αυτό για λόγους οικονομικού συμφέροντος ή επιβίωσης πολιτικής και φυσικής). 

Το γιατί κανένας δεν αναρωτιέται τι θα συμβεί εάν γίνει πράξη το "παράδοξο" ολικής αντίστασης μίας χώρας απέναντι στους ισχυρούς, αποτελεί το μέγα ερώτημα, το οποίο θα απαντηθεί μόνο όταν οι πολίτες αποφασίσουν την πραγματική (και όχι την εικονική ή εξωλογιστική) διάσωσή τους. 
Το όλο θέμα δεν είναι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. 
Το μέγα ζητούμενο είναι να αποφασίσουμε να αντιδράσουμε στις δυνάμεις εκείνες που μας θέλουν πειθήνιους, υποταγμένους και άβουλους απέναντι στους σχεδιασμούς τους. 

Αν τολμήσουμε, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα κατορθώσουμε πολλά περισσότερα από τώρα που βρισκόμαστε σε πλήρη ακινησία. 
Αν τολμήσουμε, θα έχουμε -τουλάχιστον- να λέμε ότι προσπαθήσαμε και δεν μείναμε ακίνητοι στόχοι προς... εξολόθρευση. 

Οι "γραμματιζούμενοι" μας έχουν καταδικάσει ή έχουν γίνει συνεργοί στην γενοκτονία που αυτή τη στιγμή υλοποιείται στην Ελλάδα. 
Οι "πολιτικοί" επέλεξαν να γίνουν "πωλητικοί" (και σταθερά πολοτικοί) και θρασύτατα παραμένουν σε μία εξουσία χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους χειρισμού των μαζών. Μην σας παραξενεύει ο όρος, γιατί μας έχουν πολτοποιήσει, μας έχουν μετατρέψει σε μάζα, ενίοτε και σε όχλο, και κατορθώνουν μέσα από το συναίσθημα της απόλυτης αμφισβήτησης προς όλους και προς όλα, να παραμένουν πανίσχυροι στην θέση του δημίου μας. 

Και όλα αυτά επειδή Ελλάδα είναι "μαγαζί γωνία" και είναι -ίσως- το πλουσιότερο κράτος του πλανήτη, ενώ -σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά- η Ελλάδα και η Κύπρος διαθέτουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας και βρίσκονται σε μία Ευρώπη που είναι πάμφτωχη ενεργειακά. 

Καταλάβαμε τι συμβαίνει; 
Αν ναι, τότε γιατί δεν μπορούμε να οργανωθούμε για να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη, για να ξαναφτιάξουμε την πατρίδα;

Προφανώς φοβόμαστε να εκτεθούμε σε μία μάχη που θα είναι δύσκολη. Αλλά, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε πως αν δεν πολεμήσουμε τότε θα έχουμε μία εξαθλιωμένη ζωή και έναν ατιμασμένο θάνατο; Γιατί, όλοι μας θα ατιμαστούμε όταν οι νέοι θα έρχονται και θα φτύνουν στους τάφους μας επειδή δεν κάναμε τίποτε όταν μας έκλεβαν την πατρίδα κι εμείς συναινούσαμε στο να υποθηκεύουμε τις ζωές των επόμενων από εμάς. 

Αυτό είναι το μοναδικό χρέος που έχουμε όλοι μας. Την ευθύνη σε αυτούς που δεν γεννήθηκαν, να τους παραδώσουμε την χώρα που δανειστήκαμε από τους προγόνους για να την παραδώσουμε ακέραιη στους απογόνους. 

Αν δεν μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό και συνεχίσουμε να φοβόμαστε, τότε ας στηρίξουμε όσους θα θελήσουν να μπούνε στον αγώνα με τα θηρία. 
Αν δεν μπορούμε ούτε να τους στηρίξουμε, τότε ας σωπάσουμε, γιατί και η σιωπή μπορεί να είναι χρήσιμη, απέναντι στον πολυ-επίπεδο ψυχολογικό πόλεμο και τους συνεχείς ψυχολογικούς βομβαρδισμούς τους οποίους υφιστάμεθα. 

Σε αυτή την πατρίδα θα ξημερώσει μόνο αν πάμε κόντρα στην "φορά" που μας έχουν βάλει. 
Ειδάλλως, θα ακολουθούμε συνέχεια στο σκοτάδι και θα γίνουμε κατάδικοι της δειλίας μας, ντροπιασμένοι από την ιστορία και στερούμενοι να αποκαλούμαστε Έλληνες...

Επανερχόμενοι τώρα στο ότι «η Ελλάδα είναι μαγαζί γωνία» στην σύγχρονη γεωπολιτική σκακιέρα, γιατί εμείς ως φυσικοί ιδιοκτήτες του μαγαζιού παραμένουμε σιωπηλοί βλέποντας να μας το παίρνουν μέσα από τα χέρια (και να προσφέρουν εμάς σαν «δώρο»), ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούμε για το εάν είμαστε άξιοι να κρατήσουμε την κληρονομιά μας και να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας. Δυστυχώς, με όσα σήμερα γίνονται και με όσα δεν γίνονται, είμαστε η ζωντανή απόδειξη πως μας αξίζει να είμαστε δούλοι, αφού δεν μπορούμε να καταλάβουμε την πραγματική αξία της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας…

Αντί επιλόγου:
Μάχη της Βέργας και του Διρού (22-24/06/1826), ηρωική νίκη των Ελλήνων επί των Αιγυπτίων του Ιμπραήμ Πασά.
«Ελάβομεν το γράμμα σου, εις το οποίον είδωμεν να μας φοβερίζεις ότι αν δεν σου προσφέρομεν την υποταγήν μας θέλεις εξολοθρεύσεις τους Μανιάτες και την Μάνην. Διά τούτο και ημείς σε περιμένομεν με όσες δυνάμεις θελήσεις. Οι κάτοικοι της Μάνης γράφομεν και σε περιμένομεν».
Γεωργάκης Μαυρομιχάλης - Αρχηγός Σπαρτιατών, απάντηση στο ιταμό τελεσίγραφο του Ιμπραήμ Πασά της Αιγύπτου προς τους Μανιάτες, στις 29/5/1826.


Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

 
 

Ας ελπίσουμε στην επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος!…


Τρέμουν το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες οι ξένοι επικυρίαρχοι και οι εγχώριοι συνεργάτες τους, κουκουλοφόροι και μη. Πρέπει πάση θυσία να διατηρηθεί η «πολιτική σταθερότητα», ασχέτως αν αυτό σημαίνει σταθερότητα στην επιτάχυνση της πορείας της χώρας και του λαού προς τον όλεθρο. Το project είναι συγκεκριμένο και σαφές. Η Ελλάδα να γίνει οικόπεδο και οι κάτοικοί της να μετατραπούν σε νομάδες, που θα συνωθούνται στις Ειδικές Ζώνες Εργασίας, δηλαδή, στα σύγχρονα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας για ένα κομμάτι ψωμί.

Σε πρώτο πλάνο το λεξικό της απάτης, όπως το διδαχτήκαμε στο πετσί μας τα τρία τελευταία χρόνια. «Διάσωση» της οικονομίας, σημαίνει καταστροφή, «σωτηρία», διάλυση και κατοχή της χώρας, «διαρθρωτικές αλλαγές», μαζικές απολύσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, «απελευθέρωση της εργασίας», αποχαλίνωση της νεοφιλελεύθερης εκμετάλλευσης.

Η αποχώρηση-αποβολή της ΔΗΜΑΡ από το ετερόκλητο κυβερνητικό σχήμα αποκαλύπτει τον… ειδικό ρόλο, που είχε αναθέσει η Διαπλοκή στην… υπεύθυνη «Αριστερά» του Κουβέλη. Ταυτόχρονα, δικαιώνει όλους όσοι είχαν μιλήσει περί αριστερού Καρατζαφέρη και επανάληψη του φαινομένου της στυμμένης λεμονόκουπας.

Τώρα την εκτέλεση των επόμενων «συμβολαίων» αναλαμβάνουν οι δυο ολετήρες, ως αυθεντικοί και συνεπείς εκφραστές της βαρβαρότητας.
«Ο παλιός δικομματισμός είναι εδώ, ενωμένος δυνατός(;)». Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν τον τόπο από το 1974, που έχουν την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, τώρα αναλαμβάνουν, χωρίς τη συνδρομή της ΔΗΜΑΡ, να τη σώσουν (ξανά!)….

Το μαύρο που έριξε στις οθόνες η φασίζουσα δράκα του Μαξίμου ήταν ο πρόλογος του black story των Σαμαρά και Βενιζέλου.
Συνεπώς, δύο τρόποι υπάρχουν για να ανακοπεί η καταστροφική πορεία της χώρας. Ο βίαιος, που δεν θ΄ αφήσει κολυμπηθρόξυλο όρθιο και ο ειρηνικός, δηλαδή, οι εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση και εν δυνάμει κυβέρνηση, πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι, μπορεί με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και δράσεις, με ειλικρινή και πειστικό λόγο να σύρει τους εντελοδόχους της Μέρκελ, στις κάλπες.

Μέρες που είναι, ας ελπίσουμε ακόμη και στην επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος…