ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Εκπαιδευτικός πρωταγωνιστής και μαθητές κομπάρσοι ή θεατές. Αυτό θέλουμε;

Εκπαιδευτικός πρωταγωνιστής και μαθητές κομπάρσοι ή θεατές. Αυτό θέλουμε;Το παρακάτω κείμενο είναι μέρος της αυτοκριτικής μου. Ως εκπαιδευτικού, ως παιδαγωγού.
Δεν είναι δυνατόν τα σημερινά παιδιά να μαθαίνουν με τον ίδιο τρόπο που μαθαίναμε και εμείς και οι προ-παππούδες μας. Τρομάζω όταν μερικές φορές πιάνω τον εαυτό μου να μου θυμίζει τους δικούς μου καθηγητές που είχα παιδί. Να χρησιμοποιώ τους ίδιους τρόπους επαναφοράς στην τάξη, τις ίδιες μεθόδους τυποποιημένης διδασκαλίας, να καλλιεργώ και εγώ στους μαθητές μου τόσο έντονο πάθος για βαθμούς που να υπερκαλύπτει κάθε πραγματικό ενδιαφέρον για τη μάθηση. Μοιάζει σαν η παιδαγωγική επιστήμη να έχει κολλήσει κάπου στο πολύ μακρινό παρελθόν. Όταν η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητών θυμίζει τη σχέση βασιλιά-υπηκόων
Και ενώ είπα ωραία το ποίημα στον ΑΣΕΠ επιλέγοντας την σωστή απάντηση : «μαθητοκεντρική διδασκαλία» και ενώ τραγούδησα με πάθος το «we don't need no education» και ενώ έκλαψα με τον «κύκλο των χαμένων ποιητών», μετά  μπήκα στην τάξη και έκανα τα ακριβώς αντίθετα.Αντί να θεωρήσω τους μαθητές μου υποκείμενα της μάθησης, τους αντιμετώπισα ως αντικείμενα της διδασκαλίας μου. Τους φώναξα με αυτοπεποίθηση : «σε μένα να πιστεύετε, εγώ είμαι ο απόλυτος

Με τον Νίκο Μεταλλίδη από την Μεθώνη ,εν ενέργεια δημοτικό σύμβουλο ,ξεκινήσαμε την αυτοδιοικητική μας πορεία στο δήμο μαζί και συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε την σημαντική και πολύπλευρη προσπάθεια μας με στόχο πάντα την ανάπτυξη του τόπου μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Vagelis Lagdaris, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται
Ενώνουμε και πάλι τις δυνάμεις μας για να υπηρετήσουμε όσο μπορούμε καλύτερα τους συνδημότες μας. 
Νίκο σε ευχαριστώ πολύ ,καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Βἠμα-Βήμα κερδίζουμε το αύριο με τις πράξεις και τα έργα μας»

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Βἠμα-Βήμα κερδίζουμε το αύριο με τις πράξεις και τα έργα μας»
Βαγγέλης Λαγδάρης: «Βἠμα-Βήμα κερδίζουμε το αύριο με τις πράξεις και τα έργα μας»

Από την Πύδνα ξεκίνησε τις συναντήσεις με φορείς της τοπικής κοινωνίας η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Βόρειας Πιερίας

Σημαντική είναι η ανταπόκριση των πολιτών της Βόρειας Πιερίας στο κάλεσμα του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη, για ενημέρωση και συνεργασία. Η αρχή έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Κίτρος. Ήταν η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων, παρουσία στελεχών της διοίκησης του δήμου και μελών της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Βόρειας Πιερίας, όπου εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας ενημερώνονται για το έργο που έγινε αυτή την πενταετία, όσα έχουν δρομολογηθεί, και το πλάνο που υπάρχει για το μέλλον.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την άποψή τους και κατέθεσαν προτάσεις, ανοίγοντας έναν παραγωγικό διάλογο. Η συζήτηση οργανώθηκε στους βασικούς τομείς ύδρευσης και άρδευσης, παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, καθώς και περιβαλλοντικής και κοινωνικής πολιτικής. Η διοίκηση του δήμου απέδειξε και στα επί μέρους ζητήματα ότι διαθέτει εμπειρία και γνώση για να οδηγήσει την τοπική κοινωνία σε ένα καλύτερο αύριο.
Στη συνάντηση του Σαββάτου, όπως ήταν λογικό το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην Δημοτική Ενότητα Πύδνας. Εδώ, η διοίκηση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού κατάφερε με συστηματική δουλειά να προχωρήσει υποθέσεις που απασχολούν εδώ και χρόνια τους δημότες. Η αναβάθμιση της ύδρευσης και άρδευσης μιας κατεξοχήν αγροτικής περιοχής, οι επεμβάσεις σε αθλητικές κι εν γένει κτιριακές υποδομές, κι η αναζήτηση δυνατοτήτων τουριστικής, εμπορικής και πολιτιστικής ανάπτυξης έχουν προχωρήσει είτε σε στάδιο δημοπράτησης έργων, ή ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ή ωρίμανσης μελετών.
Το κλίμα που επικράτησε στο πρώην δημαρχείο Πύδνας έφερε αισιοδοξία στους συμμετέχοντες και την πίστη ότι τα βήματα που γίνονται για την βελτίωση της καθημερινότητας σε κάθε οικισμό της Δημοτικής Ενότητας Πυδνας είναι στην σωστή κατεύθυνση. Κι όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, «έχουμε αποδείξει ότι όταν λέμε βήμα-βήμα κερδίζουμε το αύριο, είναι κάτι παραπάνω από σύνθημα. Το εννοούμε και το αποδεικνύουμε με τις πράξεις και τα έργα μας».


Σήμερα απέδειξε ότι είναι έτοιμος για το επόμενο άλμα !!!



Αν αυτό δεν είναι Εκκίνηση Νίκης τότε τi είναι κύριοι .. Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ δόθηκε! Και ήταν δυνατή! Σας ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου για τη σημερινή μέρα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι και κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 19 άτομα, άτομα κάθονται και κουστούμι

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, κουστούμι, γάμος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνεται η Elli Nanitsou, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, κουστούμι και γάμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 20 άτομα, περιλαμβάνεται η Jenny Kehagiopoulou-Bournaka, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται










Μουσικό Ανθολόγιο από την Πολυτονική ορχήστρα Κατερίνης






Ένα ξεχωριστό μουσικό ανθολόγιο, από τον Πιατσόλα ως τον Τσιτσάνη και από το ροκ μέχρι το ζεϊμπέκικο, είχαν την τύχη να απολαύσουν όλοι όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 7 Απριλίου  στο κέντρο Πιερίδα Palace, μια τρίωρη μουσική πανδαισία που πρόσφερε απλόχερα στο κοινό της Κατερίνης ο πολιτιστικός σύλλογος «Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του ΟΠΠΑΠ Κατερίνης.
Δημιουργός του αφιερώματος ο μαέστρος της Πολυτονικής Ορχήστρας, Παναγιώτης Λυμπανοβνός, σε μια πραγματικά, εμπνευσμένη δουλειά. Παρουσίασαν ένα συμπίλημα παλαιότερων εμφανίσεων της ορχήστρας, αυτή τη φορά όμως σε έναν χώρο που έδινε στο κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει με μεγαλύτερη άνεση. Για άλλη μια φορά δεν απογοήτευσαν όσους τους παρακολουθούν σε κάθε τους  εμφάνιση και ανταποκρίθηκαν ή μάλλον ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ



Την υποψηφιότητα της Αναστασίας Ιωακειμίδου, για Τοπική Σύμβουλος Κατερίνης, με τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης.
«Οι ανάγκες των νέων μας είναι στις προτεραιότητές μας. Η έκφραση τους εξασφαλίζεται καλύτερα με την συμμετοχή τους στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με χαρά μεγάλη δεχόμαστε την αγαπητή μας φίλη Αναστασία Ιωακειμίδου ως υποψήφια στο Τοπικό Συμβούλιο Κατερίνης με τον συνδυασμό της "ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ". Καλώς ήρθες αγαπητή Αναστασία. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Κάθε μέρα και πιο ισχυροί», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

«Αγαπητές Συνδημότισσες και αγαπητοί Συνδημότες,
Έχω τη χαρά να ανακοινώσω την απόφασή μου να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα που μου απηύθυνε ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού, «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ», υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης.
Ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφια τοπική σύμβουλος Κατερίνης είναι επειδή θέλω να εκπροσωπήσω τη νέα γενιά και είμαι σίγουρη ότι ο συνδυασμός μας μπορεί να φέρει την ανανέωση στον τόπο μας. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», δήλωσε η κα Ιωακειμίδου, ελεύθερη επαγγελματίας.



Ιωάννης Συμεωνίδης....Ένα τραπέζι και οι μισοί είμαστε υποψήφιοι Λόφος Λαγοραχη Μοσχοχωρι Κατερίνη Όλοι μαζί να βάλουμε το λιθαράκι για ένα νέο Δήμο ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και φυσικά με Δήμαρχο Κουκοδήμο Κώστα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, περιλαμβάνονται οι Ιωάννης Συμεωνίδης και Νικος Νακας, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και πίνακας

Ξεκίνησε το παζάρι του 1ου Δημοτικού Σχολειού Κατερίνης. Η μικροί μαθητές σας περιμένουν να ενισχύσετε την προσπάθεια τους . Συγχαρητήρια σε όλους
















Με το φακό του εδώ Πιερία .....Γιατί οι εκλογές θέλουν καλοπέραση!


Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνονται οι Αννα Βαβατσιούλα, Ελένη Αθανασιάδου και Nikos Mistakidis, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

«Κλείνουν για ένα μήνα Instagram και Facebook»: Σενάριο τρόμου ή «λύτρωση»;

«Κλείνουν για ένα μήνα Instagram και Facebook»: Σενάριο τρόμου ή «λύτρωση»;Σε πόσες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης διατηρείτε προφίλ; Πόσες ώρες ξοδεύετε συνολικά την ημέρα για να «σερφάρετε» σε αυτές;

Αναμφίβολα ζούμε στην εποχή των social media και των έξυπνων τηλεφώνων.

Οι περισσότεροι από εμάς το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν ανοίξουμε τα μάτια μας είναι να κοιτάξουμε το κινητό, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, αποτελεί το βασικό μας εργαλείο, με το οποίο επικοινωνούμε με φίλους, ψυχαγωγούμαστε, απαντάμε σε mail ή απλά χαζεύουμε.Τον Μάρτιο προκλήθηκε αναστάτωση διεθνώς, όταν ξαφνικά διακόπηκε η πρόσβαση στη δημοφιλή πλατφόρμα των γνωστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram, σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Όπως έκανε γνωστό το Facebook, το πρόβλημα - το πιο μακρόχρονο στην ιστορία του - οφειλόταν σε ένα ανθρώπινο λάθος προγραμματισμού σε έναν υπολογιστή-εξυπηρετητή (server) του δικτύου του, κάτι που είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις τύπου «ντόμινο».

Αυτές οι λίγες ώρες που παρουσιάστηκε το πρόβλημα ήταν αρκετές να δημιουργήσουν αναστάτωση σε πολλούς χρήστες.



Πόσο εξαρτημένοι είμαστε τελικά από τα social media;
«Οι νέες γενιές μεγαλώνουν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενταγμένα στον τρόπο ζωής τους, ενώ αυτό που κάνει πλέον τη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει καμία διάκριση της πραγματικής ζωής από την εικονική ζωή», αναφέρει στο Newsbomb.gr ο κύριος Νίκος Βασιλάκος, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Xρηστών Internet.

«Ειδικά τα νέα παιδιά περνούν πάρα πολλές ώρες συνδεδεμένα στα social media για να επικοινωνούν με φίλους, για να παρατηρούν τις ζωές των άλλων ή για να ποστάρουν τη δική τους ζωή. Αυτό είναι το νέο πρόβλημα του εικονικού εαυτού, δηλαδή ότι είναι άλλος ο πραγματικός μας εαυτός και άλλος ο εικονικός μας εαυτός ή ότι ταυτίζεται ο εικονικός μας εαυτός με τον πραγματικό μας εαυτό. Αυτό ως εξέλιξη έχει δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα».

Μπορούμε να καταλάβουμε ότι ένα παιδί ή ένας ενήλικας είναι εθισμένος, όταν παραλείπει βασικές λειτουργίες επιβίωσης επειδή πρέπει να ποστάρει!

«Η χρήση της συσκευής γενικότερα, το να είσαι παραγωγικός, το να ποστάρεις δημιουργικά, το να μπορείς να προσέχεις κι άλλα πράγματα ενώ χρησιμοποιείς τη συσκευή είναι το πιο σημαντικό», προσθέτει ο κ. Βασιλάκος.



Οι επιπτώσεις στην ψυχολογία μας
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ως πρώτο βαθμό, κάλυψη ψυχολογικών αναγκών.

«Τα social media καλύπτουν κάποιο κενό. Αυτό το κενό είτε έχει να κάνει με μία πραγματική ανάγκη κοινωνικής δικτύωσης, είτε έχει να κάνει με συναισθηματική ανάγκη», αναφέρει στο Newsbomb.gr η κυρία Αναστασία Καρκάνη, πρόεδρος της εταιρείας Ψυχολογικής Ψυχιατρικής Ενηλίκου και Παιδιού και Λέκτορας ψυχολογίας.

«Σίγουρα έχουν φέρει "κοντά" πολύ κόσμο, όμως δεν μπορούν να έχουν την ίδια συναισθηματική δύναμη όσο ένα βίωμα», προσθέτει.

Και συμπληρώνει: «Ωστόσο, μπορεί να είναι και μια κοινωνική συνήθεια: "αφού όλοι σε ένα μεγάλο βαθμό είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να ‘μαι και εγώ"».



Ποια τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται η εξάρτηση
«Η εξάρτηση στα social media εντοπίζεται όταν κάποιος θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση να βρίσκεται συνέχεια σε αυτά. Όμως, αν δεν συμβεί αυτό από κάποιο επείγον περιστατικό, για παράδειγμα κάποια δουλειά ή κάποια άλλη απασχόληση, εκδηλώνεται μία νευρικότητα, ένας θυμός και γενικά μία συμπεριφορά ταραχώδης, πολλές φορές με πανικό», δηλώνει στο Newsbomb.gr o κύριος Δημήτρης Μπούκουρας, κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής.

«Ο άνθρωπος αποδιοργανώνεται. Αυτό τον κάνει να αισθάνεται ότι είναι "δεμένος" από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Σύμφωνα με τον κ. Μπούκουρα, πιο εύκολο είναι να λυθεί το πρόβλημα με έναν ειδικό, εάν συνειδητοποιήσει κάποιος ότι χάνει ευκαιρίες στη ζωή του, για παράδειγμα μία πρόταση να βγει έξω ή μια επιχειρηματική δραστηριότητα και όλα αυτά τα κάνει κατ’ εξακολούθηση χωρίς να τα θέλει με τη δικαιολογία ότι θέλει να παρακολουθήσει τα social media.

Ένας, ακόμη, τρόπος να αντιμετωπιστεί η εξάρτηση από τα social media είναι ο διάλογος με έναν φίλο, με το να του εξηγήσει ότι αυτό που κάνει τον απορροφά από κάτι καλύτερο, από την ίδια του τη ζωή. Πηγή: newsbomb.gr

Οι άνθρωποι που έχουν καλούς φίλους ζουν περισσότερο, γελούν περισσότερο και στενοχωριούνται λιγότερο

Οι άνθρωποι που έχουν καλούς φίλους ζουν περισσότερο, γελούν περισσότερο και στενοχωριούνται Î»Î¹Î³ÏŒÏ„ÎµÏÎ¿Η καλλιέργεια στενών φιλικών σχέσεων είναι ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους για να γνωρίσεις μεγαλύτερη ευτυχία και χαρά στη ζωή σου.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι οι άνθρωποι με ευρύ φιλικό και οικογενειακό κύκλο ζουν περισσότερο, γελούν περισσότερο και στενοχωριούνται λιγότερο. Οι φιλίες, όπως όλα τα καλά πράγματα στη ζωή, απαιτούν χρόνο, ενέργεια και δέσμευση. Όμως, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να σου προσφέρουν μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Όπως έγραψε ένας φιλόσοφος πριν από πολλούς αιώνες, “τίποτα στον κόσμο δεν αξίζει περισσότερο από τη φιλία. Αυτοί που την εξορίζουν από τις ζωές τους είναι σαν να αποδιώχνουν το φως του ήλιου από τη Γη, καθώς, από όλα τα δώρα που μας έχει χαρίσει η φύση, είναι το πιο όμορφο, το πιο τερπνό”.Καθώς μεγάλωνα, ο πατέρας μου μου έλεγε συχνά ότι ο άνθρωπος που έχει τρεις αληθινούς φίλους είναι ένας πραγματικά πλούσιος άνθρωπος. Δεν ξέχασα ποτέ αυτή τη συμβουλή και σε παροτρύνω κι εσένα να την πάρεις στα σοβαρά.

Για να χτίσεις πιο βαθιές φιλίες, θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να απομακρυνθείς από τον κλοιό ασφαλείας σου, να σπάσεις τον πάγο με τους ανθρώπους που ίσως δεν γνωρίζεις τόσο καλά και να δείξεις αληθινή ζεστασιά. Αν σπείρεις τους σπόρους της φιλίας, σίγουρα θα θερίσεις μια πλούσια σοδειά.

Αν βρεθείς σε ένα πάρτι, βρες το κουράγιο να πλησιάσεις κάποιον που θα ήθελες να γνωρίσεις καλύτερα και συστήσου μόνος σου. Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει μια βαθιά ανάγκη για στοργή, και οι περισσότεροι θα είναι ευτυχείς που πήρες αυτή την πρωτοβουλία.

Αλλά τι έγινε ακόμη κι αν δεν βρεις ανταπόκριση; Αντί να το δεις σαν απόρριψη, δες το σαν απώλεια του άλλου και προχώρησε ευγενικά στο επόμενο άτομο που ίσως θελήσει να επωφεληθεί από όλα όσα έχεις να του προσφέρεις.

Πριν από λίγο καιρό, η μητέρα μου, πηγαίνοντας σε μια δουλειά, διαπίστωσε ότι είχε σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου της. Ρώτησε μια άγνωστη γυναίκα, που πότιζε το γρασίδι μπροστά στο σπίτι της, αν θα μπορούσε να αφήσει το αυτοκίνητο στο γκαράζ της μέχρι να περπατήσει ως το πλησιέστερο βενζινάδικο και να φέρει βοήθεια.

Η γυναίκα αποκρίθηκε πως δεν είχε κανένα πρόβλημα, κι έτσι η μητέρα μου άφησε το αυτοκίνητό της κι έφυγε. Όταν επέστρεψε με το παιδί από το βενζινάδικο που άλλαξε το λάστιχο, η μητέρα μου χτύπησε την μπροστινή πόρτα του σπιτιού κι ευχαρίστησε θερμά τη γυναίκα για την καλοσύνη της. Η γυναίκα προσκάλεσε τη μητέρα μου για ένα φλιτζάνι τσάι.

Προτού περάσει μία ώρα, οι δύο γυναίκες είχαν ανακαλύψει πως είχαν μεγαλώσει στην ίδια πόλη, είχαν πάει στο ίδιο σχολείο και είχαν πολλούς κοινούς γνωστούς. Μια όμορφη φιλία άρχισε να αναπτύσσεται απλώς επειδή η μητέρα μου πήρε την πρωτοβουλία να αποκτήσει μια καινούρια φίλη.

H Kim Kardashian μας ξεναγεί στο σπίτι της και απαντά σε 73 ερωτήσεις

H διαβόητη Kim Kardashian και ο σύζυγός της και διάσημος ράπερ και fashion designer Kanye West, έχουν πολλά σπίτια, αλλά τα τελευταία χρόνια ζουν στο Hidden Hills, στην περιοχή Calabasas της Καλιφόρνια σε ένα χλιδάτο σπίτι που προσφέρει όλες τις ανέσεις στους ίδιους και στα 3 παιδιά τους, ενώ περιμένουν να υποδεχτούν σύντομα και το τέταρτο παιδί τους που θα γεννηθεί (πιθανά σε λίγες μέρες) από παρένθετη μητέρα.
Και τώρα η Kim και ο Kanye δέχτηκαν να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους στην κάμερα της αμερικανικής Vogue και η Kim όχι μόνο μας δείχνει το εσωτερικό του σπιτιού της, ζει χαλαρές στιγμές on camera με τα παιδιά της και το σύζυγό της, αλλά παράλληλα απαντά σε 73 ερωτήσεις και μεταξύ άλλων ακούγεται να λέει πως θέλει ο κόσμος και τα media να σταματήσουν να ασχολούνται με τα οπίσθιά της!

Οι αστρολογικές προβλέψεις του Απριλίου 2019

Η Σελήνη περνάει στον Λέοντα και επικεντρώνεσαι σε ζητήματα που απασχολούν την οικογένεια σου, καθώς έχεις τη διάθεση να δώσεις λύσεις.
Κριός

Η Σελήνη περνάει  στον Λέοντα και εκτοξεύει τη θετική σου διάθεση, καθώς στρέφεις την προσοχή σου σε ότι σε ικανοποιεί, σου δημιουργεί χαρά, ζωντάνια, κέφι. Επικεντρώνεσαι στο να περάσεις όμορφα με το ταίρι σου και παρέες που εξασφαλίζουν καλές στιγμές, παράλληλα μπορείς να ασχοληθείς με καλλιτεχνικές δράσεις που σε ενδιαφέρουν, όπως το θέατρο και κινηματογράφος. Το τετράγωνο της Σελήνης με τον Ουρανό στον Ταύρο μπορεί να δημιουργήσει υπερένταση και εκνευρισμό και να μη διστάσεις να ξεσπάσεις το σύντροφό σου, δημιουργώντας προβλήματα στη σχέση σου. Προσπάθησε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου.

Μην επιτρέψεις σε πιθανή νευρικότητα να δημιουργήσει εντάσεις με το ταίρι σου που θα χαλάσουν τις ευχάριστες στιγμές. Αν είσαι ελεύθερος/η λάμπεις και αυτό είναι δύσκολο να μην γίνει αντιληπτό, ο εκνευρισμός σου όμως μπορεί να απομακρύνει πιθανή νέα γνωριμία.

 
Ταύρος

Μιλφέιγ μελιτζάνας με μανούρι

Υλικά για 4-6 άτομα
1 κιλό φρέσκιες ντομάτες
3 μεγάλες μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
300 γραμμάρια μανούρι
150 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Αλάτι ψιλό
Αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Για τη γέμιση της μελιτζάνας εκτός από τα τυριά θα χρειαστούμε και σάλτσα ντομάτας,
αφού επιλέξουμε ένα κιλό φρέσκιες ντομάτες προσέχοντας να είναι σφιχτές και να μην έχουν πολλά υγρά και σπόρους για να είναι κατάλληλες για σάλτσα, τις πλένουμε καλά.
Στη συνέχεια, τις χαράσσουμε ελαφρά σε σχήμα σταυρού στο κάτω μέρος τους και τις ρίχνουμε σε βραστό νερό για 20 δευτερόλεπτα,πριν τις ξεφλουδίσουμε.
Τέλος τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Κατόπιν ξεκινάμε τη διαδικασία του σοταρίσματος. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες του σκόρδου και της σοτάρουμε σε μέτριας έντασης εστία.Αμέσως μετά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι.
Όταν αυτά τα δύο μαλακώσουν, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά.
Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε μερικά φύλλα βασιλικού αφού τα κόψουμε σε μικρά κομματάκια και σβήνουμε το μάτι.
Όσον αφορά τις μελιτζάνες έχουμε δύο επιλογές : Είτε να τις τηγανίσουμε είτε, αν θέλουμε το ορεκτικό μας να είναι πιο ελαφρύ , να τις ψήσουμε στο φούρνο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προηγηθεί μια προεργασία για να ξεπικρίσουν.
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες , κόβουμε το κοτσάνι και το πάνω μέρος, το καπάκι της κάθε μελιτζάνας καθώς και τα φυλλαράκια.
Για να αποτελέσουν τη στρώση για το ορεκτικό μας, τις κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου ½ εκατοστό ούτως ώστε να μην είναι ούτε πολύ λεπτές ούτε πολύ παχιές.

Τα κύματα κατέστρεψαν το λιμάνι της Σαντορίνης


Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο ειδικών του Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση του λιμένα

Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, το λιμάνι του κοσμοπολίτικου νησιού διαλύθηκε από τα δυνατά κύματα.
Οι αρχές αποδίδουν τις εκτεταμένες καταστροφές στις «εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στις 9 και 10 Απριλίου», με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους, που «δημιούργησαν έντονη καταπόνηση των χερσαίων τμημάτων του λιμένα του Αθηνιού με αποτέλεσμα ο υπό κατασκευή προβλήτας, εντός του εργοταξίου, να υποστεί καθίζηση με κλίση προς την θάλασσα. Ανάλογες ζημιές υπέστησαν και άλλες θέσεις του λιμένα».
Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο ειδικών του Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση του λιμένα.
Οι προγραμματισμένες εργασίες επισκευής του Λιμένα Αθηνιού, που το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ανέθεσε, σύμφωνα με τις μελέτες που εκπόνησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, και οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αναμένεται να συνεχιστούν κανονικά.
Οι φωτογραφίες που τράβηξε χρήστης του facebook είναι αποκαρδιωτικές