ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η θυμωμένη Ελλάδα διαβάζει τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας...




Ο Latuff ξαναχτυπά με νέο σκίτσο...
Με νέο σκίτσο για την Ελλάδα επανέρχεται ο Αραβοβραζιλιάνος καρτουνίστας, Carlos Latuff.
Στο σκίτσο του πρωταγωνιστεί ο Αλέξης Τσίπρας, η θυμωμένη Ελλάδα και...
η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καταϊδρωμένος απέναντι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που του κάνει σήμα ότι όλα βαίνουν καλώς, τη στιγμή που η Ελλάδα αρκετά θυμωμένη κρατά έναν μεγεθυντικό φακό και διαβάζει τα ψιλά γράμματα στη συμφωνία, ενώ κοιτά δολοφονικά τον Αλέξη Τσίπρα. Το σχόλιο που συνοδεύει το σκίτσο είναι ενδεικτικό:«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παραχωρήσεις για να φτάσει σε συμφωνία με το Eurogroup».  
Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο σκίτσο του ο Latuff αναπαριστούσε την εξαντλημένη Ελλάδα υποβασταζόμενη από τον Αλέξη Τσίπρα να παραδίδουν το κείμενο- άρνηση στη λιτότητα.

Ο Αραβοβραζιλιάνος καρτουνίστας ειδικεύεται στα σκίτσα που αφορούν στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη, ενίοτε ασχολείται με θέματα πολιτκού περιεχομένου που απασχολούν την επικαιρότητα. Έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την τελική συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους που κυριαρχούν σε όλο το διεθνή Τύπο...

Η Μαστούρα έρχεται!




































































































































Με δάκρυα χαράς έγινε δεκτή στη χώρα μας η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με το Eurogroup για 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, πράγμα που θα επιτρέψει την ομαλή επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα των τελευταίων 5 χρόνων έπειτα από ένα επώδυνο 20ήμερο κομμουνιστικής διακυβέρνησης.

Τα πανηγύρια στους δρόμους και τις κεντρικές πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε...
το αίτημα επέκτασης της δανειακής σύμβασης, ενώ το γλέντι κορυφώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, όταν έγινε γνωστό ότι οι Ευρωπαίοι υπέκυψαν στις ασφυκτικές πιέσεις της Ελλάδας και δέχτηκαν να υπογράψουν το μνημόνιο που τους προτείναμε.

Φυσικά, η καταπληκτική αυτή συμφωνία δε θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς κόστος, αφού, ως ένδειξη καλής θέλησης, η ελληνική πλευρά δέχτηκε την αντικατάσταση της λέξης "τρόικα" με τη λέξη "θεσμοί" και την επιθυμία των δανειστών οι όροι της δανειακής σύμβασης να μη λέγονται πια "μνημόνιο" αλλά "μορατόριουμ".

"Μια αριστερή κυβέρνηση οφείλει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ας λένε την τρόικα όπως θέλουν, ας την πουν και τριολέ, έλεγχος από τους τρεις οργανισμούς υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αυτό που δε μας λέει όμως ο κύριος Σόιμπλε είναι πώς θα καταφέρει η γερμανική κυβέρνηση να εξηγήσει στους ψηφοφόρους της τη συμφωνία που υπέγραψε. Η Μαστούρα ήρθε! Η Ελλάδα καλλιεργεί, η Ευρώπη αγοράζει! SYRIZA-PODEMOS-ANTONIS REMOS!", συμπλήρωσε κατόπιν.

Τα ευχάριστα νέα όμως δε σταματούν εδώ, αφού, όπως όλα δείχνουν, η Κυβέρνηση δε θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το 99% του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, ενώ θα δώσει σκληρή μάχη ώστε να καταστεί αδύνατη και η υλοποίηση του υπόλοιπου 1%, σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού.

Όπως ήταν φυσικό, στα σχέδια της Κυβέρνησης εναντιώνονται ήδη δεκάδες εφοπλιστές που δεν αντέχουν άλλο να σηκώνουν μόνοι τους το βαρύ φορτίο της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, ενώ ο Λάτσης ανακοίνωσε ήδη ότι επιστρέφει το Ελληνικό στο Δημόσιο, αφού πρώτα κατασκευάσει με λεφτά από την τσέπη του ένα γιγάντιο οικολογικό πάρκο.

Από τη μεριά τους, οι απλοί πολίτες, που τις προηγούμενες μέρες είχαν σηκώσει πάνω από 22 δις από τις τράπεζες, σχηματίζουν ουρές στα ταμεία προκειμένου να λάβουν το έκτακτο επίδομα των 30.000 ευρώ που μοιράζει η Κυβέρνηση, ώστε το χρέος της Ελλάδας να διπλασιαστεί και να χρειαζόμαστε δανεικά μέχρι το τέλος του κόσμου.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της Δημιουργικής Ασάφειας που εισήγαγε πρόσφατα η Κυβέρνηση στην πολιτική ορολογία, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξετάζει το ενδεχόμενο παράλληλης κυκλοφορίας του ευρώ και της δραχμής, ώστε να ικανοποιηθούν και οι 352 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τον Ιούνιο, οπότε θα αναγκάσουμε την Ευρώπη να υπογράψει ένα ακόμα πιο δυσβάστακτο για την Ελλάδα μνημόνιο.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Αυγή και επιβεβαίωσε το Left.gr, η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα εκτοξεύτηκε στο 1500%, ενώ το 800% των Ελλήνων πολιτών καταδικάζει τις μονομερείς ενέργειες και ζητάει σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μέχρι το 2058.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ξετρελαμένη με τις εξελίξεις δηλώνει η Κούλα από την Καλλιθέα που επιτέλους θα σταματήσει να ξενυχτάει παρακολουθώντας τα μαραθώνια Eurogroup, ενώ, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, ο Χάρης, που τα τελευταία χρόνια ζει μαζί με τη γυναίκα του σε μια στοά της Πανεπιστημίου, εκμυστηρεύτηκε στο μπλογκ μας ότι δεν άντεχε άλλο να αγωνιά για τον δείκτη του Χρηματιστηρίου και τη ρευστότητα των τραπεζών. Νενικήκαμεν!)

Νίκος Παππάς: Aύξηση του ανταποδοτικού τέλους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ! Τι λες ρε μεγάλε διανοητή... πάλι ο λαουτζίκος θα πληρώσει τα μνημονιακά γαμησιάτικα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν δημεύετε τις περιουσίες αυτών που έκλεισαν την ΕΡΤ για να κονομήσουν οι νταβατζήδες δημοσίων έργων;




Γιατί δεν απαιτείτε ΤΩΡΑ τα χρέη των καναλιών των νταβατζήδων;
Ενώ γλείφετε για να σας παίξουν λίγα λεπτά τα κανάλια της διαπλοκής... 

Tι ψάχνουμε... Εδώ δεν τόλμησαν να επιτρέψουν, να αρθεί η ασυλία για να δικαστεί ως απλός φοροφυγάς (δεν κόβει αποδείξεις στα βιβλία που πουλάει) ο νεοφασίστας υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δεν θα έριχναν ένα ακόμη φόρο στους πολίτες;

Εσύ, η γριά μητέρα σου και τα ανήλικα παιδιά σου, πληρώσατε 5,830 ευρώ έκαστος για να σωθεί ο κύριος Λάτσης. Το ξέρεις; Και... θέλει και θα σου πάρει το σπίτι για μια κωλωκάρτα 3.000 ευρώ, αν δεν σταματήσεις τους αλήτες που τον προστατεύουν!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 140 εκατομμύρια πλιάτσικο με «μυστικά κονδύλια» από την συμμορία του πατροκτόνου φραγκοφονιά, του εθνικού ολετήρα γιωργάκη! Κυκλοφορεί ελεύθερος και μάλιστα έδωσε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το επιτελείο του στον Αλέξη... τι σκατά συμβαίνει;



Αλυσιδωτές οι αποκαλύψεις μετά την «μαύρη τρύπα» που αποκαλύφθηκε πίσω από την αγορά των θωρακισμένων λιμουζινών. Η έρευνα προχωρά βαθύτερα και τα πρώτα δείγματα αποκαλύπτουν σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Για την ακρίβεια φαίνεται πως τις μαύρες εποχές του καθεστώτος Παπανδρέου έχει συντελεσθεί ένα πλιάτσικο άνευ προηγουμένου, με την σκανδαλώδη μέθοδο των «απόρρητων κονδυλίων». Έναν νόμο, απομεινάρι της χούντας που φαίνεται πως εξυπηρέτησε τις... άνομες μεθοδεύσεις της παρέας Παπανδρέου, την στιγμή μάλιστα που υποτίθεται πως «λεφτά δεν υπήρχαν» και ήμασταν «τιτανικός».

Το τελευταίο τρίμηνο λοιπόν του 2009, το 2010 και το πρώτο εννεάμηνο του 2011 αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο. Ενώ ο προϋπολογισμός για αυτά τα «απόρρητα κονδύλια» δεν υπερέβαινε τα 18 εκ ανά έτος, η συμμορία Παπανδρέου φαίνεται να έχει εκταμιεύσει το ιλιγγιώδες ποσό των 190 εκ. Ευρώ! Μονομερώς και πραξικοπηματικά, την στιγμή που έκοβαν μισθούς και συντάξεις.

Τι έγιναν αυτά τα λεφτά;

Εδώ ακριβώς είναι το ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο, αφού δεν υπάρχουν παραστατικά δαπανών! Δηλαδή μιλάμε ακόμα και για περιπτώσεις όπου γινόταν εκταμίευση μετρητών και απλά τα λεφτά χάνονταν.

Εδώ φαίνεται να προκύπτει ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο που εάν επιβεβαιωθεί, θα οδηγήσει σε ακόμα μία εξεταστική επιτροπή για την σκοτεινή διακυβέρνηση του μνημονίου. Ίσως βεβαίως ο κύριος Βενιζέλος που έκανε χρήση της BMW, θα μπορούσε να διαφωτίσει το πως ακριβώς αγοράστηκε, αφού ο άνθρωπος δεν ήταν μουσαφίρης αλλά υπήρξε υπουργός οικονομικών. Δεν είχε καταλάβει τι γινόταν με τα απόρρητα κονδύλια; Σαν την λίστα δηλαδή;

"olympia"

Με αυτόν εδώ τι θα γίνει; Θα τον χώσουμε επιτέλους στη φυλακή, ή θα πάρουμε στο λαιμό μας κανέναν θερμόαιμο που θα το χειριστεί εξωθεσμικά;


Με αυτόν εδώ τι θα γίνει; Θα τον χώσουμε επιτέλους στη φυλακή, ή θα πάρουμε στο λαιμό μας κανέναν θερμόαιμο που θα το χειριστεί εξωθεσμικά;

Καμμένος: «Αν ήταν να ψηφίζουμε μνημόνια καθόμασταν και στη Νέα Δημοκρατία!»

Ο Πάνος Καμμένος χάνει την υπομονή του.

Βάση των τελευταίων εξελίξεων φαίνεται πως ο Πάνος Καμμένος όπως και πολλοί Βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ είναι έντονα προβληματισμένοι.
Όπως μαθαίνει μάλιστα το …….
………arouraios.gr, ο Υπουργός Άμυνας σε πρόσφατη συζήτηση που είχε με πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά: «Αν ήταν να ψηφίζουμε μνημόνια, καθόμασταν και στη Νέα Δημοκρατία».
Όπως διαρρέει το περιβάλλον του, ο Πάνος Καμμένος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω από τις προεκλογικές του θέσεις και είναι αποφασισμένος να φτάσει την κατάσταση στα άκρα εφόσον χρειαστεί…

Αλέξη… θα πληρώσουμε τους φόρους μας, μόνον όταν γίνει κάθαρση! Κι όχι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον δικό του Θεοχάρη!


Mind the gap! Το πραγματικό κενό της Ελλάδας…


Το να κάνω κι εγώ υποθέσεις για το τι υπάρχει «στο μυαλό του Γιάνη Βαρουφάκη» μικρή σημασία έχει. Διαισθητικά και μόνον πιστεύω πως για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για το οποίο όλοι συζητάμε τα δύο τελευταία 24ωρα, δεν έχει τίποτα, πέρα ασφαλώς  από το προφανές. Είναι αδιανόητη μια χρεωκοπία μέσα στην Ευρωζώνη και άρα θα δοθεί «μια κάποια λύση». Τώρα αν θα’ ναι ακριβή ή φθηνή, κανένας δεν το ξέρει. Θα είναι άλλος ένας «ευρωπαϊκός συμβιβασμός»,  από αυτούς που δεν αφήνουν ούτε χαρά νίκης, ούτε απελπισία ήττας.
Όμως,  αυτό είναι τελικά το καθοριστικό για την τύχη της Ελλάδας; Σίγουρα, όχι. Το να  κολλάμε τα μούτρα μας πάνω στο ……..
……….πρόβλημα δεν βοηθάει στη λύση. Χρειάζεται να βλέπουμε καμιά φορά την εικόνα και «από πιο ψηλά».  Με τις όποιες δυσκολίες. Άλλωστε όπως μας έμαθε ο Ανδρέας Κάλβος, του οποίου ένα βιβλίο κουβαλώ πάντα μέσα στην τσάντα μου, «θέλει αρετή και τόλμη, η ελευθερία». Ούτε μόνο τόλμη, ούτε μόνο αρετή. Μαζί γεννούν ελευθερία.
Ζούμε σε μεταβατικούς καιρούς. Σε μελέτη της για τον «Κόσμο το 2050» η PricewaterhouseCoopers (PwC) υποστηρίζει ότι η μετατόπιση της παγκόσμιας οικονομικής δύναμης από τις παραδοσιακές αναπτυγμένες οικονομίες των ΗΠΑ, της Δυτικής Ευρώπης και της Ιαπωνίας προς τις αναδυόμενες οικονομίες θα συνεχιστεί για τα επόμενα 35 χρόνια. Που βρίσκεται η Ελλάδα σε αυτό το νέο χάρτη; Αυτή την ώρα πουθενά…
Μέσα σε αυτό το τσουνάμι των κατακλυσμιαίων αλλαγών που φέρνει η τεχνολογία και η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά τις ίδιες τις δυνατότητές μας και να κάνουμε καλύτερη χρήση τους. Η πρόκληση για όλους μας είναι η δημιουργικότητα. Και δημιουργικότητα σημαίνει διαδικασία γέννησης πρωτότυπων ιδεών που έχουν αξία.  Παντού. Στην οικονομία. Στην κοινωνία. Στην πολιτική. Στη διαχείριση του προσωπικού χρόνου και της ιδιωτικότητας. Στην εκπαίδευση. Στην αγορά εργασίας. Αυτό από μόνο του σημαίνει πως τίποτα δεν μπορεί να είναι όπως παλιά και πως όλα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή, υπό το φως των δεδομένων που διαμορφώνει μια νέα εποχή για τις ανθρώπινες σχέσεις. Τίποτα δεν μένει ανεπηρέαστο, εκτός ίσως από τα νοητικά στερεότυπα που κουβαλάμε κι αντανακλούν βολικές συνήθεις στις οποίες εκπαιδευτήκαμε και τις οποίες είναι δύσκολο να τινάξουμε από πάνω μας σαν σκόνη.
Ωστόσο, οι απόψεις μας μπορούν να μας σκλαβώσουν ή να μας ελευθερώσουν. Κάποιοι δεν κάνουν ποτέ το πέρασμα και συνεχίζουν να ζουν με τον παλιό τρόπο σκέψης, επαναπαυόμενοι στη ζώνη του ιδεολογικού κομφορμισμού τους.
Το κλειδί γυρνάει προς δυο κατευθύνσεις. Η μία κρατά κλειδωμένες τις δυνατότητές μας κι όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε. Η άλλη απελευθερώνει αυτές τις δυνατότητες και διαμορφώνει ένα διαφορετικό μέλλον, χτισμένο πάνω σε μια διαφορετική λογική που λέει πως όταν εργαζόμαστε ορθολογικά, συντονισμένα, συνεργατικά και με επινοητικότητα τότε «όλα γίνονται».
Αρέσει, δεν αρέσει, η αλήθεια είναι πάνω απ’ όλα. Είναι πάνω και από τις θρησκείες, πάνω και από τις ιδεολογίες, πάνω και από τους εκάστοτε «μύθους». Όλα αυτά είναι ανθρώπινες επινοήσεις προκειμένου να δικαιολογείται η εκάστοτε τάξη των πραγμάτων και να μην αμφισβητείται από όσους αδικούνται από αυτή. Όμως η αλήθεια, αργά ή γρήγορα, βγαίνει στο φως. Γίνεται φως η ίδια, για να αποκαλύψει τη δυνατότητα μιας εναλλακτικής θέασης της πραγματικότητας, ενός καινούργιου νοήματος για τον κόσμο και την ανθρώπινη ζωή.
Σήμερα η ανθρωπότητα έχει αγγίξει, διανοητικά τουλάχιστον, το σύνορο μιας μεγάλης αλήθειας. Tη διαβεβαίωση της κβαντικής μηχανικής πως το βλέμμα του παρατηρητή επηρεάζει το παρατηρούμενο γεγονός. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε πολλά  περισσότερα, αν τολμήσουμε για πολλά περισσότερα καθώς ο κόσμος αλλάζει. Η ζωή είναι αυτό που την κάνουμε να είναι.
Το κενό λοιπόν δεν είναι χρηματοδοτικό ή δημοσιονομικό. Το κενό αφορά στο αφήγημα που μπορεί να μας ξαναδώσει όραμα δημιουργικής ελευθερίας και όχι «δημιουργικής ασάφειας», όπως προσπαθούμε πάλι σήμερα να τα κουτσοβολέψουμε.
Επί της ουσίας χρειαζόμαστε μια μετα-πολιτική προσέγγιση της πολιτικής, η οποία δεν θα εστιάζει στο τι κληρονομήθηκε από το παρελθόν αλλά στον πολιτικό συγχρονισμό με τις προκλήσεις του μέλλοντος. Οι διάφοροι «ισμοί» που μας κληροδότησε το παρελθόν είναι νεκροί από καιρό. Ανήκουν όλοι μαζί  σε μια οικογένεια της realpolitik που είχε ως επίκεντρο την κυριαρχία του ατομικού συμφέροντος, είτε βαφτιζόταν «ταξικό» από την Αριστερά, είτε «ιδιωτικό» από τη Δεξιά. Γι αυτό και είχαν από κοινού ύπουλα διαβρωτικά αποτελέσματα, την ίδια στιγμή που κάθε ηθική αμφισβήτηση της έννοιας του ατομικού συμφέροντος (ταξικού ή ιδιωτικού) εξοστρακιζόταν ως «αφελής», «ιδεαλιστική» ή «ουτοπική». Αυτό το σύστημα έχει καταρρεύσει σήμερα διότι τελικά προδίδει τις προσδοκίες που το ίδιο καλλιέργησε. Μόνο η συνεργατική, αλληλέγγυα και συντονισμένη προσπάθεια για τον σχηματισμό και την  εμπέδωση μιας «νέας εμπιστοσύνης» στην κοινή ευημερία, μπορεί να αποτελέσει βάση για μια «νέα εποχή» στην Ελλάδα.
Mind the gap, λοιπόν. Αλλά σοβαρά και έξυπνα. Ο ναρκισσισμός, η ανοησία και η αφέλεια δεν συνιστούν επαναστατικές πράξεις. Με τα λόγια του Φερνάντο Πεσσόα «κάθε άνθρωπος που είναι προικισμένος με μια ευαισθησία δίκαιη κι έναν ορθολογισμό, αισθάνεται πως το κακό και η αδικία στον κόσμο τον αφορούν, και επιδιώκει να τα διορθώσει, αρχίζοντας από τα πιο κοντινά: και το πρώτο είναι ο εαυτός του».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ.




Κατά  την  τελευταία συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου  στις  26/2/2015 συζητήθηκαν  διάφορα θέματα  που είχαν να κάνουν  με ζητήματα καθημερινότητας,  εκδηλώσεων   όπως επίσης  για ακόμη μια φορά το σημαντικό θέμα της ανάθεσης της καθαριότητας σε ιδιώτες.  Στα πλαίσια λοιπόν της περιεκτικής ενημέρωσης των συνδημοτών μας θεωρούμε χρήσιμο να αναδείξουμε τα παρακάτω:
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ –ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ:
Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία του Δήμου  παραμένει δογματική στο θέμα πιστεύοντας πως μόνο με ιδιώτες –εργολάβους  θα μπορέσει να λυθεί το θέμα της καθαριότητας στον Δήμο μας. Προφανώς  δεν τους  λέει τίποτα το παράδειγμα του πρώην  δήμου   Ανατολικού Ολύμπου,   όπου στο πρόσφατο  παρελθόν και έως τα τέλη του 2010 το μόνο που είχε επιτύχει ο ιδιώτης- εργολάβος ήταν τα βουνά σκουπιδιών  ενώ ταυτόχρονα χρεώθηκε ο Δήμος  με υπέρογκα ποσά που βγήκαν από τα  ταμεία του νέου Δήμου  Δίου Ολύμπου  αμέσως με το ξεκίνημα του δηλαδή στις αρχές του Γενάρη του 2011.  Αυτά τα ποσά μαζί με τις οφειλές που είχαν οι προς τον Σύνδεσμο Αποκομιδής ( ΣΑΔΑΑΠ)  οι πρώην  Δήμοι Ανατολικού Ολύμπου και  Δίου (σε μικρότερο βαθμό)  ήταν κοντά  στο  1.000.000 ευρώ  και   αποτέλεσαν τροχοπέδη στην σωστή λειτουργία της υπηρεσία καθαριότητας. Φανταστείτε πως  θα ήταν ο Δήμος σήμερα αν  αντί  να ξεπληρώνει παλιές οφειλές  για την καθαριότητα , αυτά τα χρήματα   είχαν διατεθεί για  την αγορά απορριμματοφόρων.   Σήμερα που πλέον έχουν μηδενιστεί τα χρέη προς τους ιδιώτες  θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και  γενικώς στον εκσυγχρονισμό του στόλου.  Και κακά τα ψέματα,  το μεγάλο πρόβλημα στην  αποκομιδή είναι  ο απαρχαιωμένος  στόλος  και πολύ  λιγότερο  το προσωπικό.  Αποδεχόμενοι το γεγονός ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα από την νέα κυβέρνηση το θέμα της πρόσληψης προσωπικού στους Δήμους, πιστεύουμε ότι η πρόταση μας  να δοθεί το πολύ για ένα χρόνο σε ιδιώτες η καθαριότητα και όχι για τρία όπως αποφάσισε η πλειοψηφία,  ήταν η πιο συμφέρουσα για το Δήμο.  Με αυτό τον τρόπο  θα μπορούσε να αξιολογηθεί ο ιδιώτης , ο δήμος θα αποκτούσε εμπειρία σε αυτά τα καινούργια δεδομένα  και το κυριότερο δεν θα ήμασταν δέσμιοι του κάθε εργολάβου για τρία  ολόκληρα χρόνια. Μένει δε να δούμε στην πράξη το πώς θα εφαρμόσει ο εργολάβος τις οδηγίες του δήμου και το κατά πόσο  θα μπορεί να  του επιβληθεί   η διοίκηση σε θέματα απασχόλησης  εργαζομένων από  άνεργους  του Δήμου  μας,  ανασφάλιστης  εργασίας και άλλα εργασιακά θέματα.  Όλοι γνωρίζουμε λίγο πολύ τι συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις ,  όπου υπογράφουν  συμβάσεις μερική ς ή εκ περιτροπής απασχόλησης αλλά έχουν   τους εργαζόμενους να δουλεύουν  δεκάωρα κάθε μέρα. Ακόμη  παρά το γεγονός ότι είναι δεδομένη η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα καλά  θα ήταν η διοίκηση του Δήμου να δει και το ζήτημα του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού για το καλοκαίρι  διότι είναι  ορατός ο κίνδυνος  να μην προλάβει τον  διαγωνισμό για την εκχώρηση της καθαριότητας. Αν  για διαφόρους λόγους  πάει πίσω  ο διεθνής  διαγωνισμός  ( πχ  ενστάσεις, καθυστέρηση εγκρίσεων  κλπ) τότε η κατάσταση θα είναι εφιαλτική. Τέλος  όσον αφορά  το θέμα του κόστους για το δήμο θα περιμένουμε να δούμε πόσο θα χτυπηθεί ( όπως είπε και ο κος Δήμαρχος),  τι  εκπτώσεις θα δοθούν από τους εργολάβους  και θα επανέλθουμε. Για την ώρα αυτό που γνωρίζουμε όλοι είναι ότι εκτιμήθηκε στο ποσό των 985.000 ευρώ με φπα το χρόνο,  χωρίς την ενότητα του Δίου  για την οποία θα παραμείνει το καθεστώς της αποκομιδής ως έχει μέχρι  σήμερα,  δηλαδή με απορριμματοφόρα και προσωπικό  του δήμου.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
Το  είπαμε και με αφορμή την 28η Οκτωβρίου. Από την ώρα που πήγε περίπατο το σφιχτό πρωτόκολλο του δήμου Λιτοχώρου με την κατάθεση  στεφάνων από ΠΟΛ και τριτέκνους,   δικαίως  και άλλοι φορείς ή  θεσμικοί εκπρόσωποι  να θέλουν να καταθέσουν   στεφάνι.  Αυτή την φορά μας είπαν  ότι είναι τοπική γιορτή και  θα τηρηθεί το παλιό πρωτόκολλο . Στις εθνικές θα ισχύει το νέο  δηλαδή να καταθέτει όποιος θέλει!!  Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη?  Αν ήθελαν να αλλάξει κάτι και να έχουν  παρουσία τοπικοί φορείς  αυτό έπρεπε να γίνει τώρα που είναι  τοπική γιορτή και όχι στις εθνικές εορτές.   Να δούμε τι θα σκαρφιστούν την 25η Μαρτίου αν θελήσουν  πχ  να καταθέσουν εκπρόσωποι  του  Απόλλωνα  ή  κάποιων κομμάτων!!!!
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ
Τέλος  αν  πράγματι όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκονται  τα αντλιοστάσια  του βιολογικού στην περιοχή Ζιλιάνα της Λεπτοκαρυάς , εδώ  και δύο μήνες τα λύματα χύνονται ακατέργαστα στην θάλασσα αντί να οδηγούνται στον βιολογικό, θεωρούμε ότι είναι  μεγάλο το διάστημα προκειμένου να μην έχουν αποκατασταθεί οι όποιες   ζημίες στους αγωγούς στο  συγκεκριμένο σημείο.  Είναι άμεση ανάγκη να δοθεί  προτεραιότητα σε τέτοια ζητήματα και όχι στο πως θα μεγαλώσουμε το πεζοδρόμιο για κάποια μαγαζιά του Λιτοχώρου.
            Κλείνοντας να δώσουμε και δημόσια συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν ώστε   να γίνουν ωραίες αποκριάτικές εκδηλώσεις σε κάποια  χωριά του δήμου και να  θεωρήσουμε επαρκείς  τις  δικαιολογίες για την μη πραγματοποίηση του Βροντινού  καρναβαλιού.  Ας θυμηθούμε όμως ταυτόχρονα  τα  πόσα κροκοδείλια δάκρυα  χύθηκαν από κάποιους πέρυσι   τέτοια εποχή που επίσης για τους ίδιους λόγους με φέτος δεν έγινε η παρέλαση των καρναβαλιστών.




28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.    Εδώ   το υφιστάμενο  πρωτόκολλο   στο  Λιτόχωρο ( σφιχτό)  κατά την  κατάθεση  στεφάνων  πήγε περίπατο.  Δεν  έχουμε   καμιά αντίρρηση   στην  κατάθεση εκ  μέρους  του Πολιτιστικού  Ομίλου Λιτόχωρου  και του συλλόγου των Τριτέκνων.   Υπάρχουν  όμως  μια σειρά  από σωματεία και  συλλόγους  όπως  παράδειγμα  το  Σωματείο Οικοδόμων  και  το  Σωματείο  Συνταξιούχων  ΙΚΑ,   με έντονη  δράση στο Λιτόχωρο ,   τα  οποία  πιθανώς  θα ήθελαν  να καταθέσουν  και  αυτά.   Και  σε κάθε περίπτωση  οποιοδήποτε  νέο  πρωτόκολλο  καλό  είναι  να  καταρτίζεται  με απόφαση του  δημοτικού συμβουλίου  και  με βάση οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών  και  υπουργικές  αποφάσεις.  Μάλιστα  όπως  διαβεβαίωσε  ο κος Δήμαρχος από  την επόμενη φορά  θα μπορούν να  καταθέτουν  όσοι  πιθανώς  θελήσουν.  Ακόμη  και  εκπρόσωποι των  κομμάτων  που  εκπροσωπούνται  στην Βουλή.    Έχουμε  την εντύπωση  πως  χωρίς  λόγο άνοιξαν  οι   ασκοί   του  Αιόλου.  Τέλος  όσον  αφορά  την  κίνηση  εντυπωσιασμού  να  μην ανέβει  η  ηγεσία του Δήμου  στην  εξέδρα  παραχωρώντας  τις  θέσεις τους  σε συνταξιούχους  δημότες,   δίπλα στον  κο Ταξίαρχο και τους  Ιερείς του Λιτοχώρου,   θα πούμε  μόνο  πως  ήρθαν  δεύτεροι.  Τους πρόλαβε εδώ και  καιρό  ο  Γκλέτσος !!!

O Διεθνής Ημιμαραθώνιος “ΔΙΟΝ” διοργανώνεται για έκτη χρονιά στο Δήμο Δίου - Ολύμπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




            Το πρωί της Τετάρτης, 25 Φεβρουαρίου 2015, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Αντιδήμαρχο Δίου – Ολύμπου, Διονύση Φόλιο, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΟ Δήμου Δίου – Ολύμπου, Γιάννη Πούλιο, τον πατέρα Κυριάκο Κογκελίδη, εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και τον πρόεδρο του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων “Ζευς”, Χρήστο Μυστρίδη. Οι εκπρόσωποι των φορέων διοργάνωσης τους 6ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου “ΔΙΟΝ” σε μία κοινή συνέντευξη τύπου παρουσία των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έδωσαν το πλαίσιο, στο οποίο διοργανώνεται ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Πιερία.
            Ο Ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου 2015, ενώ παράλληλα θα διεξάγεται περιπατητικός αγώνας 5χλμ, καθώς  επίσης αγώνας δρόμου 1 χλμ για παιδιά δημοτικών και γυμνασίων και αγώνας δρόμου 1 χλμ για άτομα με αναπηρία. Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είναι μεγάλη μας χαρά η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη διοργάνωση ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος για την Πιερία. Η αθλητική, τουριστική, εκπαιδευτική και πολιτιστική αξία του ημιμαραθωνίου είναι σημαντικότατη και συμβάλλει  τα μέγιστα στην προβολή του τόπου μας, όχι μόνο εντός συνόρων, αλλά και εκτός, καθώς στους αγώνες θα συμμετέχουν και αθλητές από την Κύπρο και τα Βαλκάνια”.
            Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πατήρ Κυριάκος Κογκελίδης, ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεωργίου και τόνισε πως “η Ιερά Μητρόπολη θα είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε αθλητική εκδήλωση που αναδεικνύει την Πιερία και προάγει το ευ αγωνίζεσθαι”, ευχόμενος την καλή διεξαγωγή του αγώνα.
            Ο Αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Διονύσης Φόλιος, τόνισε από τη μεριά του την ικανότητα και κυρίως την ετοιμότητα του Δήμου για μία τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση μεταφέροντας τη στήριξη του Δημάρχου, κου Δημόπουλου και αναγνωρίζοντας την αξία του 6ου Ημιμαραθωνίου, ο οποίος αποτελεί “σημείο αναφοράς για το Δήμο, καθώς είναι μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής και σίγουρα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής, τόσο την πολιτιστική και κυρίως την τουριστική.”
            Ο κος Μυστρίδης, πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων “ΖΕΥΣ”, έδωσε τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής των αγώνων, τονίζοντας το ιστορικό ρεκόρ συμμετοχών, καθώς οι δηλωθέντες δρομείς ξεπερνούν τους 1500, ενώ στους αγώνες θα συμμετέχουν 400 μαθητές, περίπου 400 περιπατητές και πλήθος παιδιών με αναπηρία “γεγονός που μαρτυρά πως ο ημιμαραθώνιος είναι ένας αγώνας για όλους. Όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Είναι μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού”.
            Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με τους φορείς συνδιοργάνωσης να εύχονται την καλή και ομαλή διεξαγωγή του 6ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του αθλητικού συλλογου “ΖΕΥΣ” http://www.zeusrunnersclub.gr/ ή να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο κο Θωμά Καραλιά στο τηλέφωνο 69777790274.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Πιερίας, Απόστολος Τζόβας, παρευρέθηκε στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Sajam Turisma» στο Βελιγράδι.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



            Στο Βελιγράδι βρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Πιερίας, Απόστολος Τζόβας, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο περίπτερο της Π.Κ.Μ. στα πλαίσια της  37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Sajam Turisma», η οποία έλαβε χώρα από τις 19 έως 22 Φεβρουαρίου 2015. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε κεντρική θέση στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. με δικό της stand, το οποίο προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι πολιτικών αρχών, διεθνείς τουριστικοί φορείς, καθώς επίσης και Σέρβοι επισκέπτες της διοργάνωσης.  Στην έκθεση συμμετείχαν εκτός από την Π.Κ.Μ. και πλήθος τουριστικών πρακτορείων και εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων από όλη την Ελλάδα. Φέτος στη διοργάνωση, η οποία είναι από τις σημαντικότερες στα Βαλκάνια, πήραν μέρος περίπου 50 κράτη και 1000 εκθέτες.
            Ο κος Τζόβας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δέχτηκε πραγματικά έναν τεράστιο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο για την Κεντρική Μακεδονία, όσο και συγκεκριμένα για την Πιερία, η οποία είναι γνωστός και προτιμητέος προορισμός από τους φίλους Σέρβους, αφού εδώ και αρκετά χρόνια επισκέπτονται της Πιερία, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες απολαμβάνοντας τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τουρισμού του τόπου μας».

            Ο κος Τζόβας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ταξιδιωτικούς πράκτορες, tour operators, μέλη του εκθεσιακού τουρισμού, υποψήφιους ταξιδιώτες αναψυχής,  εκπροσώπους των εθνικών τουρισμών από πολλές χώρες και κυρίως με σημαντικούς φορείς του τουρισμού της Σερβίας, οι οποίοι κατά παράδοση μας τιμούν εδώ και αρκετά χρόνια με την παρουσία τους στην Πιερία και στηρίζουν το τουριστικό μας προϊόν, αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές ελληνο-σερβικές σχέσεις. 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ






Από 13-22 Φεβρουαρίου η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποίησε πολυήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

Του προσκυνήματος ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ενώ συμμετείχαν ιερείς και πιστοί από την Πιερία.

Η εκδρομή συμπεριλάμβανε προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, τον Γολγοθά και τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Βηθλεέμ και το θεοδέγμον σπήλαιο της Γεννήσεως και γενικότερα σε όλα τα προσκυνήματα που βρίσκονται στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Επίσης, οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, ο οποίος τους υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα στην μεγάλη αίθουσα του Πατριαρχείου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος είχε και ιδιαίτερη συνεργασία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και συνεργάτες του, σχετικά με τη δυνατότητα ανταλλαγής επισκέψεως και αμοιβαίας φιλοξενίας νέων. Ήδη εξετάζεται η δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών και νέων από την εμπερίστατη περιοχή της Παλαιστίνης στις εγκαταστάσεις της εκκλησιαστικής σχολής στο Σβορώνο Πιερίας.





Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης




H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 2 Μαρτίου την ταινία "Birdman". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ιναρίτου
Παίζουν: Μάικλ Κίτον, Έντουαρντ Νόρτον, Ζακ Γαλιφιανάκις , Ναόμι Γουότς, Έμα Στόουν

O Ρίγκαν είναι ένας ηθοποιός που ελπίζει ότι με την τελευταία φιλόδοξη του θεατρική παραγωγή στο Μπρόντγουει θα καταφέρει να αναβιώσει της σχεδόν τελειωμένη καριέρα του. Πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό θα αναδείξει το καλλιτεχνικό του ανάστημα, απαλλάσοντας τον από την ρετσινιά του ξοφλημένου χολιγουντιανού διάττοντα αστέρα. Με την ημερομηνία της πρεμιέρας να πλησιάζει, ο πρωταγωνιστής της παράστασης του Ρίγκαν τραυματίζεται, οπότε αναγκάζεται να προσλάβει έναν εντελώς ανεξέλεγκτο ηθοποιό που του υπόσχεται έκρηξη στα εισιτήρια της παράστασης και αποθεωτικές κριτικές.
Όπως σ’όλες τις ταινίες του (Βαβέλ, Χαμένες Αγάπες) ο Ιναρίτου επιχειρεί μια οξεία ματιά στην ανθρώπινη ύπαρξη, αυτή τη φορά όμως αποτολμά να ακροβατίσει ανάμεσα στην κωμωδία, το πάθος, την ψευδαίσθηση και την πραγματικότητα, φτιάχνοντας μια ταινία υποψήφια για εννιά Όσκαρ και νικητή τεσσάρων, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας , σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου και φωτογραφίας.

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την "Ενεργειακή Ένωση" της Ε.Ε.


Η "Στρατηγική για την Ενεργειακή Ένωση" της Ε.Ε. που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή εκφράζει τις προσπάθειες διαμόρφωσης κοινής ενεργειακής πολιτικής, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στο πλαίσιο της όξυνσης των ανταγωνισμών, ανάμεσα στις αστικές τάξεις των κρατών μελών, με επίκεντρο τη στάση απέναντι στη Ρωσία.
Η "ενεργειακή ασφάλεια" προστίθεται στα προσχήματα για την αύξηση της επιθετικότητας της Ε.Ε. για να εκμεταλλευτεί τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της. Είτε με την ολοκλήρωση του Νότιου Διαδρόμου που προκρίνει η ΕΕ είτε με τον "Toύρκικο Διάδρομο" που σχεδιάζει η Ρωσία, οι λαοί θα πληρώνουν πανάκριβα την ενέργεια και με φόρο αίματος, όπως στην Ουκρανία, τη Μ. Ανατολή κ.α. Η πλήρης παράδοση της ενέργειας στο κεφάλαιο υπηρετεί την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, τη μείωση της τιμής για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, ενώ μετατρέπει την ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα για το λαό.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Ελλάδα για τη στήριξη του αγωγού ΤΑΡ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, η δήλωση περί αναβάθμισης της συνεργασίας της με το Ισραήλ είναι αποκαλυπτικές. Αναδεικνύουν ότι βαδίζει στο δρόμο που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και καταδικάζει το λαό στην επικίνδυνη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. 
Μόνο η εργατική - λαϊκή πάλη μπορεί να ανοίξει το δρόμο προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων με κοινωνικοποίηση της ενέργειας και των άλλων κλάδων της οικονομίας, με αποδέσμευση από την Ε.Ε., με εργατική εξουσία. Για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας, με επιστημονικό, πανεθνικό σχεδιασμό, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας. Αυτός μόνο μπορεί να εξασφαλίσει φτηνή ενέργεια για το λαό, με μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, με ανάλογη επάρκεια για την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων και  την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.    

25/02/2015                                                 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Διεθνές Συνέδριο: "Ο Όλυμπος Μνημείο Φύσης και Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς"


Χρήστος Παπαδόπουλος: Ο 16χρονος Κατερινιώτης έτοιμος για το μεγάλο του όνειρο


papadopoulos

Ο Χρήστος γεννήθηκε το 1999 στην Κατερίνη και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης.papadopoulos-2Σε ηλικία 11 ετών εντάχθηκε στην Elite Ακαδημία της ARSENAL σαν εξερετικό ταλέντο και σήμερα είναι πλέον έτοιμος να πραγματοποιήσει το όνειρό του που δεν είναι άλλο από τη μετάβασή του στην Ακαδημία της ARSENAL  στο Λονδίνο.
Επιβράβεσυη της προσπάθειάς του η κλήση του στην Εθνική ομάδα Κ16 απο τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. Γεωργόπουλο και η συμμετοχή του στους φιλικούς αγώνες με ΑΕΚ Κ17 (πέτυχε 2 απο τα 4 γκόλ) και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Κ17
Δύο νίκες με πολύ καλές εμφανίσεις ήταν ο απολογισμός της Εθνικής Ομάδας κάτω των 16 στους φιλικούς αγώνες με τις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.
Πιο συγκεκριμένα, στις 24/2 η Εθνική νίκησε 4-2 την ΑΕΚ στα Σπάτα χάρη στα γκολ των Τζοβάρα (3΄), Τσίγκου (40΄, πέν.), Παπαδόπουλου (43΄, 78΄).
Η σύνθεση της Εθνικής: Χατζηεμμανουήλ (60΄ Σκιαθίτης), Τάμπας (41΄ Κουτσοποδιώτης), Σάμιος (41΄ Παπαδόπουλος), Αγιώτης (22΄ Μηχάι), Δημητρίου (41΄ Μανωλάκης), Ιγκμπινόμπα, Αναστόπουλος (41΄ Αποστολάκης), Κυριλλίδης (41΄ Αγγελόπουλος), Τσίγκος (41΄ Γκασούκας), Καμπέτσης (41΄ Νούκαρης), Τζοβάρας (41΄ Δημήτρουλας)
Την επόμενη μέρα (25/2), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού στον Άγιο Κοσμά με τέρματα των Νούκαρη (24΄, πέν.), Αναστόπουλου (80΄).
Η σύνθεση της Εθνικής: Σκαφίδας (57΄ Σκιαθίτης), Μανωλάκης (57΄ Κουτσοποδιώτης), Δημητρίου, Μηχάι (57΄ Αναστόπουλος), Ιγκμπινόμπα (57΄ Σάμιος), Αγγελόπουλος, Αποστολάκης (41΄ Καμπέτσης), Νούκαρης (41΄ Κυριλλίδης), Τσίγκος (25΄ Δημήτρουλας), Παπαδόπουλος (41΄ Γκασούκας), Τζοβάρας (41΄ Τάμπας)
Την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες των νεαρών παικτών εξέφρασε με δηλώσεις του στο epo.gr ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος: «Είμαστε ευχαριστημένοι από τις προσπάθειες όλων των παιδιών και στα δύο φιλικά. Θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τις προεπιλογές γιατί θέλουμε το προσεχές φθινόπωρο η ομάδα να είναι έτοιμη και δυνατή ενόψει των επίσημων αγώνων για το νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων. Επίσης, είμαστε χαρούμενοι γιατί διαπιστώσαμε ότι πολλά από τα παιδιά που αγωνίστηκαν σε αυτά τα δύο ματς θα είναι σίγουρα μαζί μας στο μέλλον και θα βοηθήσουν τις προσπάθειές μας στη διοργάνωση της UEFA. Τέλος, θέλω να υπογραμμίσω ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από την ΕΠΟ στον τομέα των υποδομών. Ένα δίκτυο έμπειρων προπονητών παρακολουθεί συστηματικά σε όλη τη χώρα νέους παίκτες και με χαρά μπορώ να πω ότι υπάρχει άφθονο ταλέντο στις μικρές ηλικίες. Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι λαμπρό».