ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Είναι αλήθεια! Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν δεύτερη Γη…και είναι κατοικήσιμη

Planitis-570
Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι φαίνεται πως ανακάλυψαν αυτό που τόσο καιρό αναζητούσαν: μια δεύτερη Γη. Όπως ανακοίνωσαν, βρήκαν έναν εξωπλανήτη με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης και ο οποίος, επιπλέον, βρίσκεται στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή στην κατάλληλη απόσταση από το μητρικό άστρο του για να έχει νερό σε υγρή μορφή και άρα δυνητικά μπορεί να φιλοξενήσει ζωή- κάτι πάντως που δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί. Ένας πλανήτης στην κατοικήσιμη ζώνη δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι όντως έχει υγρό νερό και φιλοξενεί ζωή, όμως αυτό -κρίνοντας από τη Γη- είναι πιθανό.
Ο πλανήτης, με την ονομασία Κέπλερ-186f, έχει διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από της Γης (1,1 φορές ή 10%) και βρίσκεται σχετικά κοντά, σε απόσταση περίπου 490 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου. Κινείται γύρω από το αχνό άστρο - ερυθρό νάνο Κέπλερ-186, αποτελώντας το πέμπτο και πιο εξωτερικό μέλος του εν λόγω συστήματος (πράγμα που σημαίνει ότι το τυχόν υγρό νερό στην επιφάνειά του κινδυνεύει να παγώσει).
Το έτος του πλανήτη (η διάρκεια μιας πλήρους περιφοράς του γύρω από το άστρο του) διαρκεί 130 γήινες μέρες. Η μάζα του και η πυκνότητά του, προς το παρόν, παραμένουν άγνωστες, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο εξωπλανήτης είναι βραχώδης. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τη σύσταση της ατμόσφαιράς του, κάτι που ίσως ανακαλύψουν μελλοντικά τα υπό κατασκευή μεγαλύτερα τηλεσκόπια, όπως το «Τζέημς Γουέμπ» της NASA.
Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Science», έγινε από μεγάλη ομάδα Αμερικανών αστρονόμων, με επικεφαλής την Ελίζα Κουιντάνα, του Κέντρου Ερευνών Ames της NASΑ και του Ινστιτούτου SETI. H πρώτη παρατήρηση του εξωπλανήτη έγινε με το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» (που έχει τεθεί πλέον εκτός λειτουργίας) και ακολούθησε η επιβεβαίωση από παρατηρήσεις με τα επίγεια τηλεσκόπια Κεκ και Τζέμινι στη Χαβάη.
«Πρόκειται για την πρώτη βέβαιη ανακάλυψη πλανήτη με το μέγεθος της Γης, στην κατοικήσιμη ζώνη κάποιου άστρου», δήλωσε η Ελίζα Κουιντάνα και επισήμανε ότι το μητρικό άστρο της «δεύτερης Γης» είναι ένα τυπικό άστρο που ανήκει στην κατηγορία των ερυθρών Μ-νάνων, οι οποίοι είναι μικρότεροι, λιγότερο καυτοί και λιγότερο φωτεινοί από τον Ήλιο μας, αποτελώντας πάνω από το 70% των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων άστρων του γαλαξία μας.
Από τους σχεδόν 1.800 επιβεβαιωμένους εξωπλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, περίπου 20 έχουν τροχιές που κινούνται εντός της κατοικήσιμης ζώνης των άστρων τους, δηλαδή ούτε πολύ μακριά από αυτά (οπότε το νερό θα πάγωνε), ούτε υπερβολικά κοντά (οπότε το νερό θα έβραζε και θα εξατμιζόταν). Όμως όλοι αυτοί οι γνωστοί εξωπλανήτες είναι αρκετά μεγαλύτεροι από τη Γη.
Από την άλλη, είχαν ως τώρα ανακαλυφθεί πλανήτες με μέγεθος σαν τη Γη, όμως δεν βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται πλανήτης ο οποίος φαίνεται να πληροί και τις δύο προϋποθέσεις (ίδιο μέγεθος και κατάλληλη απόσταση) για να δικαιολογεί τον τίτλο της «δεύτερης Γης».
Οι αστρονόμοι ήδη αναζητούν -μέσω της διάταξης ραδιοτηλεσκοπίων 'Αλεν του Ινστιτούτου SETI- ενδείξεις νοήμονος ζωής στον πλανήτη Κέπλερ-f, αλλά έως τώρα δεν έχουν εντοπίσει κάποιο σήμα. Δήλωσαν όμως πως θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.

DO NOT DISTURB!


Do not disturb!
Κείμενο: Χρυσάνθη Αγγελοπούλου
Aυτός είναι ο τίτλος του φωτογραφικού editorial («Μην Ενοχλείται») που δημοσιεύτηκε στο γαλλικό περιοδικό Numero· και πραγματικά θα ήταν αγενής όποιος διέκοπτε την εικονιζόμενη κυρία την ώρα που πίνει καφέ και διαβάζει εφημερίδα ή ξεκουράζεται στην κρεβατοκάμαρα της.
Πρόκειται για την Edita Vilkevičiūtė που γεννήθηκε στη Λιθουανία το 1989 και έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Balenciaga, Chanel, Μiu Miu, Chloe, Dolce & Gabbana και Yves Saint Laurent. Εδώ ποζάρει για τον Άγγλο Tom Munro, ο οποίος έχει φωτογραφήσει δεκάδες διασημότητες, από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο ως την Μαντόνα.
  • Do not disturb!

Τελικά γεννιόμαστε ή γινόμαστε ρατσιστές;

Κι όμως οι μπόμπιρες κάνουν φυλετικές διακρίσεις όταν επιλέγουν με ποιον θα παίξουν. Έχουν επίσης πλήρη αντίληψη εάν οι ενήλικες συμπεριφέρονται δίκαια και προτιμούν εκείνους που ευνοούν τους ίδιους και τους ομοεθνείς τους...


Οι φυλετικές προκαταλήψεις υπάρχουν από την... κούνια μας, λένε τώρα ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, μετά από ένα «πείραμα» που έκαναν παίζοντας με 40 μωρά ηλικίας 15 μηνών, διαφορετικών εθνοτήτων και χρώματος. Μελέτησαν τις αντιδράσεις τους ενώ τους μοίραζαν παιχνίδια. Οι διανομείς ήταν δύο ενήλικες, εκ των οποίων ο ένας διένειμε δίκαια τα παιχνίδια, ενώ ο άλλος μεροληπτούσε. Το 70% των βρεφών επέλεξε να παίξει με τον ερευνητή που έκανε δίκαιη μοιρασιά των παιχνιδιών.

Οι ερευνητές επανέλαβαν το τεστ, αυτή τη φορά ευνοώντας ένα λευκό παιδάκι σε βάρος ενός μωρού από την Ασία. Τότε τα μωρά άλλαξαν συμπεριφορά και έπαψαν να προτιμούν τον δίκαιο ερευνητή, ακολουθώντας το... ένστικτο της φυλετικής προκατάληψης, που υπαγορεύει την εύνοια σε ανθρώπους της ίδιας εθνικότητας και των ίδιων χαρακτηριστικών με μας.

Τα βρέφη ήταν ελαστικά στην αδικία όταν ευνοούνταν τα ίδια, ενώ για την επιλογή του συμπαίκτη τους συνυπολόγιζαν το χρώμα και τη φυλή του.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Τζέσικα Σάμερβιλ που συμμετείχε στη έρευνα «αν τα μωρά ενδιαφέρονταν για δικαιοσύνη, θα επέλεγαν πάντα τον δίκαιο ερευνητή. 'Έδειξαν πάντως ότι τους απασχολούν οι συνέπειες στα μέλη της ομάδας των ομοίων τους».

ΑΠΕΙΛΕΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ Ο ΠΑΧΥΔΕΡΜΟΣ ΠΟΛΝΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ & ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ “ΣΚΥΛΟΚΑΒΓΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ

venizelos-evaggelos

Στην συγκυβέρνηση “σκοτώνονται” Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ για να λανσάρουν στο λαό ποιος πρωτοσκέφθηκε τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Ο Βενιζέλος διεκδικεί μεγάλο κομμάτι από την πίτα της κοινωνικής ευαισθησίας, επειδή ο “δικός” του Γιώργος Σταυρακάκης ήταν ο συντάκτης της γνωµοδότησης αλλά προς το παρόν φωνάζει ότι εκείνος ήταν που επέμεινε για τη διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στους άπορους και τους άστεγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βενιζέλος απειλεί θεούς και δαίμονες-ακόμα και να ρίξει την κυβέρνηση- αν δεν “χρεωθεί” επικοινωνιακά το ΠΑΣΟΚ την έγκριση από την Ε.Ε. της γνωμοδότησης για την «καταπολέµηση της ανεργίας και των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης». Κατηγορεί μάλιστα τον Αντώνη Σαμαρά πως διαφημίζει το πρόγραμμα στήριξης των αστέγων ως δική του προσωπική επιτυχία ενώ τα κονδύλια εξασφαλίστηκαν με την συνδρομή του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε την σχετική γνωμοδότηση που αποκάλυψε το ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4 την οποία υπογράφει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σταυρακάκης. Να θυμίσουμε ο Γιώργος Σταυρακάκης είναι ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και συμμετέχει επίσης στις Επιτροπές Ελέγχου του Προϋπολογισμού και Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΓΝΩΜΟ∆ΟΤΗΣΗ
της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης
προς την Επιτροπή Προϋπολογισµών
σχετικά µε τη θέση του Συµβουλίου όσον αφορά το σχέδιο γενικού
προϋπολογισµού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονοµικό έτος 2014
(13176/2013 – C7-0260/2013 – 2013/2145(BUD))
Συντάκτης γνωµοδότησης: Γεώργιος Σταυρακάκης
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Μολονότι αναγνωρίζεται ότι η οικονοµία της Ένωσης ανακάµπτει µε βραδείς ρυθµούς και
δείχνει µερικές θετικές τάσεις, η πλήρης ανάκαµψη αργεί ακόµη. Στο πλαίσιο αυτό, η
Επιτροπή συνιστά να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στις πέντε προτεραιότητες που
καθορίζονται στην Ετήσια Επισκόπηση της Ανάπτυξης για το 2013, και συγκεκριµένα
«επιδίωξη διαφοροποιηµένης φιλοαναπτυξιακής δηµοσιονοµικής εξυγίανσης»,
«αποκατάσταση της κανονικής χορήγησης δανείων προς την οικονοµία», «προώθηση της
ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας για το παρόν και το µέλλον», «καταπολέµηση της
ανεργίας και των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης» και «εκσυγχρονισµός της δηµόσιας
διοίκησης».
Με βάση την ευθυγράµµιση των πολιτικών της Ένωσης και της πολιτικής συνοχής
συγκεκριµένα, µε την στρατηγική Ευρώπη 2020, η Επιτροπή τονίζει τον ρόλο που µπορεί να
διαδραµατίσει αυτός ο τοµέας πολιτικής για την επίτευξη της στρατηγικής Ευρώπη 2020,
δηλώνοντας συγχρόνως ότι ο γενικός στόχος της πολιτικής συνοχής είναι η µείωση των
ανισοτήτων µεταξύ των περιφερειών και η επίτευξη οικονοµικής, κοινωνικής και εδαφικής
συνοχής.
Η Επιτροπή υπενθυµίζει επίσης ότι η επιτυχής ολοκλήρωση των τρεχόντων προγραµµάτων
απαιτεί επαρκές επίπεδο πιστώσεων πληρωµών, προκειµένου να επιτραπεί η εκπλήρωση
υποχρεώσεων προς δικαιούχους χρηµατοδότησης από την ΕΕ.
Ο συντάκτης γνωµοδότησης υπογραµµίζει την αδιαµφισβήτητη προστιθέµενη αξία της
πολιτικής συνοχής που συνιστά βασικό επενδυτικό εργαλείο της Ένωσης, συµβάλλοντας σε
µακροπρόθεσµη διαρθρωτική ανάπτυξη, χρησιµεύοντας ως καταλύτης για την ανάπτυξη και
τη δηµιουργία θέσεων εργασίας, και που µπορεί να συνδράµει τα κράτη µέλη και τις
περιφέρεις της Ένωσης στην αντιµετώπιση της τρέχουσας χρηµατοπιστωτικής και
οικονοµικής κρίσης. Είναι ως εκ τούτου επιτακτική ανάγκη να προβλεφθεί επαρκές επίπεδο
χρηµατοδότησης που θα επιτρέψει την µείωση των εκκρεµών πληρωµών, οι οποίες είναι
εξαιρετικά υψηλές, ιδιαίτερα στον Τοµέα 1β.
ΣΧΕ∆ΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Κατά την εκπόνηση των δηµοσιονοµικών της προβλέψεων, η Επιτροπή υπολόγισε τις
δηµοσιονοµικές ανάγκες λαµβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις και τους φακέλους των
πολυετών δηµοσιονοµικών προοπτικών 2014-2020, όπως προτείνονται µε βάση τα
συµπεράσµατα του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου στις 7-8 Φεβρουαρίου 2013 και επί των οποίων
υπάρχει πολιτική συµφωνία που επετεύχθη από τα όργανα στις 27 Ιουνίου 2013.
Ο συντάκτης θεωρεί ότι, παρά τις ιδιαίτερες περιστάσεις της έγκρισης του σχεδίου
προϋπολογισµού 2014, η Επιτροπή είναι το µόνο όργανο το οποίο διαθέτει τις πληροφορίες
που του επιτρέπουν να έχει εικόνα των πραγµατικών δηµοσιονοµικών αναγκών όλων των
περιφερειών. Ωστόσο, διερωτάται κατά πόσον η Επιτροπή έχει υπολογίσει τον αντίκτυπο της
συµφωνηµένης εκ των προτέρων καταβολής των ειδικών πόρων που περιέχονται στην
συµφωνία για το Π∆Π και της προτεινόµενης αύξησης στα ποσοστά συγχρηµατοδότησης σε
εκείνα τα κράτη µέλη που αντιµετωπίζουν ή απειλούνται µε σοβαρές δυσχέρειες σε σχέση µε
PE514.867v02-00 4/8 AD\1004142EL.doc
EL
την χρηµατοπιστωτική τους σταθερότητα και τον αντίκτυπο της προτεινόµενης παράτασης
κατά ένα έτος της προθεσµίας αυτόµατης αποδέσµευσης για µερικά κράτη µέλη.
ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΠΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Ο προτεινόµενος καταµερισµός µεταξύ διαφόρων πιστώσεων και ταµείων έχει ως εξής:
Στα πλαίσια του προτεινόµενου συνολικού επιπέδου πιστώσεων υποχρεώσεων ύψους
47.560,6 εκατοµµύρια ευρώ για τον τοµέα 1β (-13,5% σε σύγκριση µε το 2013), οι συνολικές
πιστώσεις υποχρεώσεων για τα ∆ιαρθρωτικά Ταµεία (ΕΤΠΑ και ΕΚΤ) ανέρχονται σε
38.088,2 εκατοµµύρια ευρώ, εκ των οποίων 1.804,1 εκατοµµύρια ευρώ είναι για το αίτηµα
συµπληρωµατικής πληρωµής υπέρ της Πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων, 8.922,4
εκατοµµύρια ευρώ για το Ταµείο Συνοχής και 365,1 εκατοµµύρια ευρώ για το Ταµείο
Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.
Το προτεινόµενο επίπεδο πιστώσεων πληρωµών είναι σηµαντικά χαµηλότερο, και
συγκεκριµένα -9,3% σε σχέση µε το 2013, και ανέρχεται στο ποσό των 51.093,7
εκατοµµυρίων ευρώ, το οποίο καθορίστηκε βάσει των εκτιµήσεων σχετικά µε την εξέλιξη
των ενδιάµεσων πληρωµών 2007-2013 (46.765,5 εκατοµµύρια ευρώ, και συγκεκριµένα
91,4% των συνολικών εκτιµήσεων πληρωµών για το 2014 στο πλαίσιο του τοµέα 1β), της
µείωσης κατά 83% των πιστώσεων πληρωµών για το κλείσιµο της περιόδου 2000-2006, και
του νέου ποσού αρχικής προχρηµατοδότησης το 2014 µειωµένου κατά 1% στο πλαίσιο του
ΕΤΠΑ, του ΕΚΤ και του Ταµείου Συνοχής (ή 1,5% για τα κράτη µέλη που λαµβάνουν
οικονοµική συνδροµή).
Ο συντάκτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Επιτροπή χρησιµοποίησε
ως βάση για την προχρηµατοδότηση το ποσό που συµφωνήθηκε στα συµπεράσµατα του
Ευρωπαϊκού Συµβουλίου τον Φεβρουάριο 2013, βασιζόµενη στο γεγονός ότι αποτελεί
αντικείµενο εν εξελίξει τοµεακών διαπραγµατεύσεων µεταξύ των οργάνων για την
µελλοντική πολιτική συνοχής, η οποία εµπίπτει στο πλαίσιο της συναπόφασης, µε κίνδυνο να
προεξοφλείται το αποτέλεσµα των διαπραγµατεύσεων αυτών.
Εκφράζει επίσης την έκπληξή του για το γεγονός ότι ενώ περισσότερες από τις µισές
πιστώσεις πληρωµών (52%) προορίζονται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις της ΕΕ
καλύπτοντας αναλήψεις υποχρεώσεων του παρελθόντος, το υπόλοιπο προς εκκαθάριση
(ΥΠΕ) εξακολουθεί να αυξάνεται.
Θα πρέπει να σηµειωθεί ότι η Επιτροπή βασίζει τις γενικές της εκτιµήσεις στην υπόθεση ότι
οι πρόσθετες πιστώσεις πληρωµών ύψους 11, 2 εκατοµµυρίων ευρώ όπως ζητήθηκε µέσω του
σχεδίου διορθωτικού προϋπολογισµού 2/2013 θα εγκριθούν στο ακέραιο κατά τη διάρκεια
του 2013, γεγονός ιδιαίτερα σηµαντικό για τον τοµέα 1β.
ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014
Η Επιτροπή ορίζει τέσσερις κύριες προτεραιότητες για την εκτέλεση του προϋπολογισµού
2014: ενίσχυση των ενεργειών για τους νέους και τις µικροµεσαίες επιχειρήσεις, εφαρµογή
των νέων προγραµµάτων στα πλαίσια του Π∆Π 2014-2020, εκπλήρωση των υποχρεώσεων
της ΕΕ και, τέλος, περιορισµός διοικητικών δαπανών. Μια από τις πλέον αντιπροσωπευτικές
δράσεις στο πλαίσιο του προσεχούς δηµοσιονοµικού πλαισίου είναι η νέα Πρωτοβουλία για
την Απασχόληση των Νέων, για την οποία η Επιτροπή έχει προτείνει εκ των προτέρων
AD\1004142EL.doc 5/8 PE514.867v02-00
EL
κάλυψη των δαπανών µε ποσό ύψους 6 εκατοµµυρίων ευρώ σε πιστώσεις αναλήψεων
υποχρεώσεων εντός των δύο πρώτων ετών, αρχίζοντας µε ανάληψη υποχρέωσης ύψους 3,4
εκατοµµυρίων ευρώ το 2014.
Επί τη βάσει της ευθυγράµµισης της πολιτικής συνοχής µε την στρατηγική Ευρώπη 2020, η
Επιτροπή επιδιώκει να εστιάσει στην έγκαιρη έγκριση και έναρξη των νέων προγραµµάτων,
στην µεγιστοποίηση του αντικτύπου της πολιτικής και στην ενίσχυση της διαδικασίας
στρατηγικού προγραµµατισµού εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκή προστιθέµενη αξία και
βελτιώνοντας την ποιότητα της δαπάνης.
PE514.867v02-00 6/8 AD\1004142EL.doc
EL
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Η Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης καλεί την Επιτροπή Προϋπολογισµών, που είναι
αρµόδια επί της ουσίας, να συµπεριλάβει στην πρόταση ψηφίσµατός της τις ακόλουθες
προτάσεις:
1. διερωτάται κατά πόσον τα ποσά που ενεγράφησαν στο σχέδιο προϋπολογισµού 2014 για
τον τοµέα 1β επαρκούν για την κάλυψη των ελάχιστων αναγκών και στόχων της
περιφερειακής πολιτικής όπως ορίζονται από την Ένωση στην Συνθήκη·
2. επισηµαίνει µε ανησυχία τη µείωση στις πιστώσεις αναλήψεων υποχρεώσεων στα πλαίσια
του τοµέα 1β κατά 13,5% σε 47.560,6 εκατοµµύρια ευρώ και τη µείωση σε πιστώσεις
πληρωµών κατά 9,3%, σε 51.093,7 εκατοµµύρια ευρώ το 2013, ενώ το τελευταίο ποσό
περιλαµβάνει το ποσό των 46.765,5 εκατοµµυρίων ευρώ που προβλέπεται για τις
ενδιάµεσες πληρωµές 2007-2013, και µια µείωση κατά 83% σε 592,0 εκατοµµύρια ευρώ
σε πληρωµές για το κλείσιµο της περιόδου 2000-2006·
3. επισηµαίνει ότι, σύµφωνα µε την Επιτροπή, το σχέδιο προϋπολογισµού 2014 είναι
µεταβατικό, µε περισσότερες από τις µισές πιστώσεις πληρωµών (52%) να προορίζονται
για την κάλυψη υπολοίπων προς εκκαθάριση και για την ολοκλήρωση παλαιών
προγραµµάτων· εκφράζει ωστόσο την έκπληξη του για το γεγονός ότι το επίπεδο των
ΥΠΕ εξακολουθεί να αυξάνεται·
4. ζητεί περαιτέρω διευκρινίσεις για το κατά πόσον η Επιτροπή υπολόγισε τον αντίκτυπο
του συµφωνηθέντος εκ των προτέρων εφοδιασµού ειδικών πόρων που περιέχονται στην
συµφωνία για το Π∆Π, της προτεινόµενης αύξησης στα ποσοστά συγχρηµατοδότησης για
εκείνα τα κράτη µέλη που αντιµετωπίζουν ή απειλούνται µε σοβαρές δυσχέρειες
αναφορικά µε την δηµοσιονοµική τους σταθερότητα και τον αντίκτυπο της προτεινόµενης
παράτασης κατά ένα έτος της περιόδου αυτόµατης αποδέσµευσης για µερικά κράτη µέλη·
5. εκφράζει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Επιτροπή έχει λάβει ως βάση για την
προχρηµατοδότηση το επίπεδο που συµφωνήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο τον
Φεβρουάριο 2013, ένα θέµα που αποτελεί αντικείµενο των εν εξελίξει τοµεακών
διαπραγµατεύσεων µεταξύ των οργάνων, κατά τις οποίες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει
το δικαίωµα συναπόφασης, µε κίνδυνο ως εκ τούτου να προεξοφλείται το αποτέλεσµα
αυτών των διαπραγµατεύσεων· υπενθυµίζει ότι η προχρηµατοδότηση έχει ουσιαστική
σηµασία εφόσον τα κράτη µέλη και οι περιφέρειες χρειάζονται επαρκή χρηµατοδότηση
κατά την έναρξη της περιόδου για να επενδύσουν σε προγράµµατα που θα συνεισφέρουν
στις προσπάθειες αντιµετώπισης της τρέχουσας οικονοµικής και χρηµατοπιστωτικής
κρίσης· επαναλαµβάνει, εν προκειµένω, τη θέση της Επιτροπής περιφερειακής ανάπτυξης
που συνίσταται στη διατήρηση των ίδιων ποσοστών προχρηµατοδότησης µε την
τρέχουσα περίοδο, εφόσον η κρίση συνεχίζεται·
6. επαναλαµβάνει τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σύµφωνα µε την οποία δεν
πρόκειται να υπάρξει ψηφοφορία έγκρισης του κανονισµού Π∆Π εκτός και αν δοθούν
απόλυτες διαβεβαιώσεις ότι θα καλυφθούν πλήρως οι εκκρεµείς εντολές πληρωµής για το
2013· επιµένει ότι το Συµβούλιο οφείλει να τιµήσει τη πολιτική του δέσµευση και να
εγκρίνει χωρίς χρονοτριβή έναν επιπλέον διορθωτικό προϋπολογισµό προκειµένου να
AD\1004142EL.doc 7/8 PE514.867v02-00
EL
αποφευχθεί οποιαδήποτε έλλειψη σε πιστώσεις πληρωµών που θα µπορούσε να οδηγήσει
σε διαρθρωτικό έλλειµµα στον προϋπολογισµό της ΕΕ στα τέλη του 2013· δηλώνει ότι το
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του στον κανονισµό Π∆Π ή δεν
θα εγκρίνει τον Προϋπολογισµό 2014 έως ότου αυτός ο νέος διορθωτικός
προϋπολογισµός, ο οποίος θα καλύπτει το εναποµείναν έλλειµµα όπως προσδιορίζεται
από την Επιτροπή, εγκριθεί από το Συµβούλιο·
7. επισηµαίνει ότι το πρόγραµµα «απασχόληση των νέων» που αποφασίσθηκε από το
Ευρωπαϊκό Συµβούλιο στις 27-28 Ιουνίου 2013 εφαρµόζεται στις περιφέρειες όπου η
ανεργία των νέων υπερβαίνει το 25% και είναι ως εκ τούτου απαραίτητο οι σχετικές
στατιστικές της Eurostat να αναφέρονται σε όλες τις περιφέρειες της Ευρώπης, γεγονός
που δεν συµβαίνει έως τώρα·
8. καλεί την Επιτροπή να υποστηρίξει και να υλοποιήσει όλα τα δοκιµαστικά σχέδια, τις
προπαρασκευαστικές ενέργειες και τα µέτρα τεχνικής βοήθειας που προτείνονται από την
Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης για τον τοµέα 1β.
PE514.867v02-00 8/8 AD\1004142EL.doc
EL
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ηµεροµηνία έγκρισης 24.9.2013
Αποτέλεσµα της τελικής ψηφοφορίας +:
–:
0:
44
0
3
Βουλευτές παρόντες κατά την τελική
ψηφοφορία
François Alfonsi, Catherine Bearder, John Bufton, Francesco De
Angelis, Tamás Deutsch, Rosa Estaràs Ferragut, Danuta Maria Hübner,
Iñaki Irazabalbeitia Fernández, María Irigoyen Pérez, Seán Kelly,
Mojca Kleva Kekuš, Constanze Angela Krehl, Jacek Olgierd Kurski,
Petru Constantin Luhan, Vladimír Maňka, Iosif Matula, Miroslav
Mikolášik, Jens Nilsson, Jan Olbrycht, Wojciech Michał Olejniczak,
Younous Omarjee, Tomasz Piotr Poręba, Ovidiu Ioan Silaghi, Monika
Smolková, Nuno Teixeira, Lambert van Nistelrooij, Oldřich Vlasák,
Kerstin Westphal, Hermann Winkler, ElŜbieta Katarzyna Łukacijewska,
Χαράλαµπος Αγγουράκης, Γεώργιος Σταυρακάκης, Филиз Хакъева
Хюсменова
Αναπληρωτές παρόντες κατά την τελική
ψηφοφορία
Andrea Cozzolino, Joseph Cuschieri, Ivars Godmanis, Juozas Imbrasas,
Karin Kadenbach, James Nicholson, Heide Rühle, Elisabeth Schroedter,
Richard Seeber, Giommaria Uggias, Iuliu Winkler, Андрей Ковачев
Αναπληρωτές (άρθρο 187, παρ. 2)
παρόντες κατά την τελική ψηφοφορία
António Fernando Correia de Campos, Sabine Verheye

Τι σου είναι το styling! Πώς ήταν η Ριάννα έφηβη…και πώς μεταλλάχτηκε! (ΦΩΤΟ)

Rihanna-1

Κανείς δεν είναι τέλειος. Ποιος θα πίστευε ότι αυτή η κοπέλα στα αριστερά, θα γίνει το απόλυτο σεξ – συμπολ για χιλιάδες νεαρές κοπέλες, και από τις πιο ποθητές για τους άνδρες. Τι σου είναι στο σταίλινγκ όμως, ε!
apolitos1

Μην χάσετε Στο Πασχαλιάτικο ΧΩΝΙ εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο



Oι επιστήμονες της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτουν: Το πλεόνασμα Σαμαρά είναι πρωτογενές έλλειμμα 15 δισ!

Άλλαξαν ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΕΤΟΣ τον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος. Με τη νέα μέθοδο αφαιρούν από το έλλειμμα 19 δισ των τραπεζών, που πέρυσι προσέθεταν!

Το ΧΩΝΙ φέρνει στο φως το "τεχνικό μνημόνιο συνεννόησης" που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα πέρυσι το καλοκαίρι, προκειμένου να μετρήσουν το έλλειμμα με νέα μέθοδο και να βγάλουν το ψεύτικο πλεόνασμα!


Τα 10 + 1 ύποπτα σημεία της σύμβασης για το Ελληνικό

Για τα μάτια του κυρίου Λάτση, η ελληνική κυβέρνηση έκρινε ότι τη συμφέρει να πουλήσει το Ελληνικό (πολύ) λιγότερο από 1 δισ ευρώ, όταν μόνο η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών που λειτουργούν εκεί και οι απαραίτητες νέες υποδομές θα κοστίσουν. 2,5 δισ ευρώ!

Ο εισαγγελέας κάλεσε ως ύποπτο τον Αλέξανδρο Σαμαρά για το Μπενάκειο.

Στην αγωγή τους, με την οποία μας ζητούσαν 1 εκ ευρώ, έγραφαν: «Ουδέποτε το ινστιτούτο μας ή τυχόν μέλος του απασχόλησε τις εισαγγελικές αρχές, στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης».

Ξέρετε τι αποδεικνύεται σήμερα;

Ότι σ' αυτή την έρευνα, πέρα από τον ειδικό εντομολόγο του Μπενάκειου, έχει καταθέσει ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ και ο Αλέξανδρος Σαμαράς, ο αδελφός του Πρωθυπουργού, ως Πρόεδρος του Μπενάκειου.

Πλέον έχουμε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά στα χέρια μας και μπορούμε να αποδείξουμε τα απίστευτα ψέματά τους στη δίκη κατά της εφημερίδας μας. Διαβάστε μερικά σ' ένα απολαυστικό Πασχαλιάτικο τετρασέλιδο!

Και ακόμη Στο ΧΩΝΙ...  της (ν)τροπολογίας το ανάγνωσμα!

Με (ν)τροπολογίες - δώρα υποδέχθηκε ο Σαμαράς την καγκελάριο

Έκαναν τη μίζα πλημμέλημα(!) και ξεκίνησαν συνεργασία με τις γερμανικές εταιρείες των υποβρυχίων! Δύο στα δύο. υπέρ της Γερμανίας!

Ο Βρούτσης έδωσε ασυλία... σ' αυτούς που ήλεγχε ο εισαγγελέας!

Εν μέσω εισαγγελικής έρευνας, σε άσχετο νομοσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας πέρασε (ν)τροπολογία που «καθαρίζει» τα μέλη του ΟΑΕΕ για τη μη απόδοση των εισφορών υπέρ των ανέργων!

Διαβάστε ακόμη Στο ΧΩΝΙ...

Γιώργος Αρμένης: "Αν κοιτάξετε τα μάτια μου, θα δείτε τη θλίψη μου"

OI ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ:



Το πλεόνασμα Σαμαρά είναι πρωτογενές έλλειμμα 15 δισ ευρώ!

Άλλαξαν ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΕΤΟΣ τον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος. Με τη νέα μέθοδο αφαιρούν από το έλλειμμα 19 δισ των τραπεζών, που πέρυσι προσέθεταν!

Το ΧΩΝΙ φέρνει στο φως το "τεχνικό μνημόνιο συνεννόησης" που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα πέ& rho;υσι το καλοκαίρι, προκειμένου να μετρήσουν το έλλειμμα με νέα μέθοδο και να βγάλουν το ψεύτικο πλεόνασμα!

Αν ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας υπολογίσουν τις δαπάνες, όπως τις υπολόγισαν πέρυσι ΟΙ ΙΔΙΟΙ, τότε έχουμε για το 2013 πρωτογενές έλλειμμα 15 δισ ευρώ! Το αναφέρει στο επίσημο δελτίο της η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ!

Η τρόικα συμφώνησε με την κυβέρνηση στο πρωτογενές πλεόνασμα των 2,9 δισ, επειδή οι δανειστές παίρνουν το 30%!

1 δισ μπόνους (!) στους δανειστές έδωσε ο Σαμαράς με το περίφημο πλεόνασμά του!

Έκοψε κοινωνικές δαπάνες και επιδόματα για να δώσει περισσότερα ακόμη στους τοκογλύφους.

Και συνεχίζουν να ξεπουλάνε την Ελλάδα ενώ το χρέος αυξάνει...





Όλες οι θυσίες μας πήγαν στράφι.


Καλή Ανάσταση Έλληνες

Ο τρόπος που κοιμάστε με τον σύντροφό σας «δείχνει» πολλά για τη σχέση σας…

sleeping hug
Αγκαλιές; Χάδια; Ή σας γυρίζει την πλάτη και ροχαλίζει; Ο τρόπος που κοιμάται ένα ζευγάρι δείχνει πολλά για τη σχέση του…

Όπως αποδεικνύει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Edinburgh International Science Festival και στην οποία συμμετείχαν 1.100 άτομα, η πλειοψηφία των ζευγαριών κοιμάται με γυρισμένη την πλάτη.
Συγκεκριμένα, το 42% των ερωτηθέντων κοιμούνται με το έτερόν τους ήμισυ πλάτη με πλάτη, ενώ μόλις το 4% πρόσωπο με πρόσωπο. Παράλληλα, το 12% κοιμούνται σε απόσταση περίπου 3 εκατοστών, ενώ το μόλις το 2% μακριά χωρίς να αγγίζει καν ο ένας τον άλλον.
Σύμφωνα με τους ειδικούς τα ζευγάρια που κοιμούνται πρόσωπο με πρόσωπα είναι πιο ευτυχισμένα από τα υπόλοιπα που κοιμούνται πλάτη.
Στην ίδια μελέτη οι επιστήμονες εξηγούν επίσης τι σημαίνει για την προσωπικότητα του καθενός η στάση του σώματός του στον ύπνο. Έτσι όσοι κουλουριάζονται σημαίνει ότι είναι αναποφάσιστοι, ανήσυχοι και ευαίσθητη στην κριτική. Αντίθετα, όσοι κοιμούνται σε ίσια στάση, τη βασιλική όπως την ονομάζουν, είναι σίγουροι.

 http://iatros4u.gr/

Τεστ για ΔΥΝΑΤΑ ΜΥΑΛΑ – Εσείς μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο;



Αν γνωρίζετε αγγλικά και μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο, τότε διαθέτετε αρκετά δυνατό μυαλό… 
Δοκιμάστε το τεστ: 


keimeno 


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-"Αφαιρούν" την Ολυμπιακή Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία. Ξεσηκωμός στο δήμο -


Αναβρασμός επικρατεί στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας μετά την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων όχι στον φυσικό της χώρο αλλά στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.


Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιος Κοτζιάς με επιστολές του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, ζητάει να αλλάξει άμεσα ο τόπος τέλεσης της εκδήλωσης, καθώς "οτιδήποτε άλλο είναι απομίμηση", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό

"Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ότι η Τελετή Αφής για τους Δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στην Πόλη Nanjing της Κίνας θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 30 Απρίλη και όχι στον φυσικό της Χώρο, την Ολυμπία, μετά από απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Και μάλιστα δεν θα έχει το όνομα Ολυμπιακή Φλόγα, αλλά «Φλόγα». Το γεγονός αυτό – αν τελικά συμβεί– θα αποτελέσει καίριο πλήγμα για το μέλλον του νέου αυτού θεσμού και θα αναιρέσει την μοναδικότητα και ιερότητα της Ολυμπιακής φλόγας.

Κε Πρωθυπουργέ

Επειδή δεν μπορεί να υπάρξει χαρακτηρισμός « Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων» χωρίς την Ολυμπιακή Φλόγα, η Τελετή Αφής της οποίας είναι ιστορικά καθιερωμένη και πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία. Ούτε είναι δυνατόν Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξάγονται υπό το φως μιας οποιασδήποτε άλλης φλόγας. Γιατί αυτό αναιρεί το αξιακό και ηθικό υπόβαθρο των αγώνων, την Ολυμπία. Άλλωστε, και το επίσημο site της Nanjing αναφέρεται στην Ολυμπιακή Φλόγα και όχι στην «Φλόγα» και δεν πρέπει η Ελλάδα να απογοητεύσει τους χιλιάδες Νέους που θα πάρουν μέρος σε αυτούς, στέλνοντας τους κάτι διαφορετικό. Οι Ολυμπιακοί αγώνες Νέων σε αυτούς του δύσκολους καιρούς πρέπει να πετύχουν. Και αυτό κυρίως θα γίνει με την μεγαλύτερη σύνδεση των αγώνων με την κοιτίδα τους, την Ολυμπία και τα μηνύματα που ο Τόπος αυτός εκπέμπει και όχι το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Επειδή ιστορικά στην εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ολυμπία αποτελεί τον Τόπο αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην συνείδηση των πολιτών της παγκόσμιας κοινωνίας. Οτιδήποτε άλλο είναι απομίμηση.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θεματοφύλακας των αξιών του Ολυμπισμού, αναλογιζόμενος τις συνέπειας μια τέτοιας εξέλιξης υπέβαλε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πρόταση που μπορεί έστω και την τελευταία στιγμή να διορθώσει το ατόπημα.

Την πρόταση αυτή σας την επισυνάπτω και σας καλώ να ασκήσετε όλη σας την επιρροή ώστε και οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων να φωτιστούν με το αυθεντικό Φως των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως ακριβώς θα φωτιστούμε όλοι μας σε λίγες μέρες με το αληθινό φώς της Αναστάσεως, που προέρχεται από ένα και μοναδικό Χώρο".

Η επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΟΕ

"Στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14-04-2014 συζητήθηκε για μια ακόμη φορά το μείζον θέμα που προέκυψε από την απόφαση της Δ.Ο.Ε. να ανάψει η φλόγα για τους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Παναθηναϊκό Στάδιο και την ανακοίνωση της συγκεκριμένης Τελετής για τις 30-04-2014. Στη Συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Απόστολος Κατσιφάρας, οι εκπρόσωποι του Νομού Ηλείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κες Θεοδώρα-Διονυσία Αυγερινοπούλου της Ν.Δ. και Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη του ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο των φορέων της περιοχής.

Μετά από μαραθώνια όσο και εποικοδομητική συνεδρίαση ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας και οι φορείς της Ηλείας διατράνωσαν για μια ακόμα φορά την αντίθεσή τους στην παραπάνω απόφαση.

Για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού ζητήματος έστω και την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης προς την Ελληνική και μέσω αυτής στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για αλλαγή του Τόπου Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Nanjing. Τα βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης την οποία σας μεταφέρω είναι:

Η Τελετή Αφής να πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, στις 29 Απριλίου, ώστε να μην διαταραχθεί εξ ολοκλήρου ο προγραμματισμός που έχει γίνει από την Ε.Ο.Ε. για την επομένη 30 Απριλίου. Η Ολυμπιακή Φλόγα να μεταφερθεί στην Αθήνα την παραμονή της παράδοσής της στην Οργανωτική Επιτροπή της Nanjing και να διανυκτερεύσει στο Καλλιμάρμαρο μετά από σύντομη λαμπαδηδρομία. Η νεολαία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη διοργάνωση, για τους λόγους που αντιλαμβάνεστε. Τα όποια έξοδα απαιτηθούν λόγω της μεταβολής του προγράμματος την τελευταία στιγμή θα καλυφθούν από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. 

Κε Πρόεδρε

Επειδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων, θεσμός καινούργιος και ταυτόχρονα Ελληνικός, πρέπει να πετύχει στους σημερινούς δύσκολους καιρούς και αυτό κυρίως θα επιτευχθεί με την μεγαλύτερη σύνδεση των αγώνων με την κοιτίδα τους, την Ολυμπία και τα μηνύματα που ο Τόπος αυτός εκπέμπει. Επειδή τα επίσημα site της Nanjing αναφέρονται στην Ολυμπιακή Φλόγα και όχι στην «Φλόγα» και δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε.

Θέλω κε πρόεδρε, γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας να αναλάβετε αυτή την ωραία προσπάθεια ώστε και οι 2οι Ολυμπιακοί αγώνες Νέων της Nanjing να «φωτιστούν» με το αυθεντικό Ολυμπιακό Φώς. Τέλος, κε Πρόεδρε, θέλω να σας ενημερώσω ότι τόσο η κοινωνία της Ηλείας, όσο και πολλοί φίλοι του Ολυμπισμού βρίσκονται σε αναβρασμό, όχι άδικα πιστεύω, από την απόφαση της Δ.Ο.Ε., για αλλαγή του Χώρου Αφής, όπως προκύπτει και από τα συνεχή δημοσιεύματα του Τοπικού Τύπου".


- See more at: http://www.hellas-now.com/2014/04/blog-post_7363.html#sthash.A8DM4hyx.dpuf

«Καυτή» φοιτήτρια γδύνεται στο διαδίκτυο…για να πληρώσει τα δίδακτρα της [εικόνες]

Foititria-Stripper-570
Η 25χρονη Βανέσα Νόουλς δυσκολευόταν να βρει τα χρήματα για να πληρώσει τα δίδακτρα για το πανεπιστήμιο της. Έτσι βρήκε μια πρωτότυπη αλλά άκρως αποδοτική λύση.
Άρχισε να γδύνεται διαδικτυακά σε webcam επί πληρωμή φυσικά...Μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Daily Mirror έχει συγκεντρώσει αρκετά χρήματα από τους περίπου 12.000 χρήστες που την έχουν απολαύσει από την κάμερα του σπιτιού τους.
Η φοιτήτρια που σπουδάζει νομικά στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου λέει μάλιστα ότι αφιερώνει περίπου 12 ώρες την εβδομάδα στους διαδικτυακούς της φίλους.
Foititria-Stripper1-570Foititria-Stripper2-570
«Είμαι πλέον μια προσωπικότητα στο διαδίκτυο και πολλοί από τους φίλους μου που θέλουν να με παρακολουθήσουν, εκνευρίζονται αν δεν απαντάω άμεσα στα μηνύματα τους» λέει η ίδια και προσθέτει:
«Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της πανεπιστημιακής μερικές συμφοιτήτριες μου με δυσφημούσαν. Γελούσαν μαζί μου αλλά δεν με νοιάζει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αποφοιτήσω με την πρώτη και να αξιοποιήσω στο έπακρο τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο της νομικής. Άρα δεν έχει σημασία τι λένε».

Απειλούνται με αυτόφωρο όσοι εργαζόμενοι πάνε αύριο για δουλειά πριν από τη 1:00!

34
Σύμφωνα με εγκύκλιο που απεστάλη χθες στα καταστήματα όσοι εργαζόμενοι πάνε στη δουλειά τους πριν τη μία το μεσημέρι, οπότε και ανοίγουν τα μαγαζιά, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως αναφέρει η στήλη «Στίγμα» των Νέων».
Να σημειωθεί ότι αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, τόσο τα εμπορικά καταστήματα, όσο και τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

ΠΙΕΡΙΑ (FOTO EDO PIERIA BLOG)


Μωράκι γεννήθηκε με 4 πόδια και 4 χέρια! [εικόνες]

Moro-Kina-570
Μπροστά σε μια σπάνια περίπτωση νεογέννητου βρέφους βρέθηκαν οι γιατροί στην Κίνα. Πρόκειται για ένα μωράκι που γεννήθηκε στο Χουιζολυ της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ και το οποίο ήρθε στη ζωή εξαιτίας μιας ανωμαλίας με 4 πόδια και 4 χέρια!
Οι γιατροί στο Ιατρικό Κέντρο Παίδων υπέβαλλαν σε επιτυχή επέμβαση το βρέφος για την αφαίρεση των άκρων και μέχρι στιγμής η κατάσταση του είναι σταθερή.
«Κανονικά επρόκειτο για δίδυμα αλλά το ένα έμβρυο δεν είχε αναπτυχθεί φυσιολογικά και ήταν παραμορφωμένο» δήλωσε ο  επικεφαλής χειρουργός Yu Jiakang στην Global Times.
Το παιδί, ηλικίας 16 ημερών διαγνώστηκε επίσης με πνευμονία και συγγενή καρδιοπάθεια.
Ο πατέρας του, πάντως δήλωσε ότι η σύζυγός του είχε υποβληθεί σε εξετάσεις πριν από τη γέννηση οι οποίες ωστόσο δεν έδειξαν κάποια ανωμαλία.
Moro-Kina1-570
Φωτογραφίες: Imaginechina/Corbis

Τραγωδία στη Χίο: 50χρονος διαμελίστηκε με δυναμίτη

Peripoliko-570
Τραγικό τέλος επεφύλασσε η μοίρα για τον 50χρονο Γιώργο Μπενέκο που λίγο μετά τις 21:00 έχασε τη ζωή του από έκρηξη δυναμίτη θαλάσσης στο λιμανάκι των Τριών Μύλων στον Βροντάδο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 50χρονος που διατηρούσε αλιευτικό σκάφος στην περιοχή βρήκε ακαριαίο θάνατο καθώς όταν οι πρώτοι περιοίκοι έσπευσαν στο σημείο ήταν ήδη νεκρός.
Ο 50χρονος σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τις αρχές έφερε θανάσιμα τραύματα στο χέρι και τον θώρακα ενώ από την ισχυρή έκρηξη αποκολλήθηκε τμήμα του σώματός του.
Το σημείο αποκλείστηκε από την Αστυνομία ενώ ο άτυχος 50χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για Νεκροψία – Νεκροτομή.
Οι αρχές ερευνούν όλα τα σενάρια πέρα από αυτό της αλιευτικής χρήσης του δυναμίτη.

Διοικητές νοσοκομείων χωρίς πτυχία ή με πλαστούς τίτλους – Τους καλύπτει ο Γεωργιάδης

Διοικητές νοσοκομείων χωρίς πτυχία ή με πλαστούς τίτλους - Τους καλύπτει ο Γεωργιάδης
Σε μία σοβαρότατη καταγγελία, βόμβα στα θεμέλια του ΕΣΥ, προχώρησε η Εταιρία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ). Σύμφωνα με αυτήν τουλάχιστον έξι διοικητές δημόσιων νοσοκομείων, ένας εκ των οποίων στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, κατέχουν το αξίωμα χωρίς να πληρούν τη βασική προϋπόθεση που θέτει ο νόμος, το πτυχίο πανεπιστημιακής σχολής.
Η ΕΕΜΥΥ με αφορμή την «αποπομπή» της αναπληρώτριας διοικήτριας του μαιευτηρίου «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» για πλαστό τίτλο σπουδών και πλαστή βεβαίωση ισοτιμίας και αναγνώρισης πτυχίου από τον ΔΟΑΤΑΠ επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι διοικητές ουδέποτε προσκόμισαν τον τίτλο σπουδών στις αρμόδιες υπηρεσίες, παρότι ήταν αναγκαίο για την πράξη διορισμού τους και καλεί τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη να παρέμβει.
Σύμφωνα με την καταγγελία, μάλιστα, όπως επισημαίνεται στον ιστότοπο protothema.gr, ο κ. Γεωργιάδης στις 11-10-2013, ενώπιον εκατοντάδων συμμετεχόντων στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας της ΕΕΜΥΥ, ρωτήθηκε συγκεκριμένα και απάντησε κατηγορηματικά ότι «τα πτυχία όλων των υπό διορισμό έχουν ελεγχθεί»».
Ένα μήνα αργότερα το υπουργείο ανακοίνωσε τους νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές του ΕΣΥ, η τοποθέτηση των οποίων έγινε με απόφαση του υπουργού κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών.
Μεταξύ αυτών περιλαμβανόταν και το όνομα της αναπληρώτριας διοικήτριας του «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ». Η συγκεκριμένη, φερόμενη ως οικονομολόγος πτυχιούχος του πανεπιστημίου Βελιγραδίου, είχε θητεύσει στην ίδια θέση και επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο υπουργός Υγείας με πρόσφατη απόφασή του (ΦΕΚ/ΥΟΔΔ/192/8-4-2014) διέκοψε τη σχέση της συγκεκριμένης αξιωματούχου με το νοσοκομείο.
Η διοίκηση της ΕΕΜΥΥ επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Υγείας και του ζητά να διευκρινίσει «αν εξαπατήθηκε από τους πολιτευτές - μέλη της επιτροπής ή αν γνώριζε την αναλήθεια της δημόσιας διαβεβαίωσης που διατύπωσε», «εάν παρέπεμψε την εν λόγω διοικήτρια στην εισαγγελία για τα βαρύτατα ποινικά της αδικήματα» καθώς και «αν αναζήτησε τα αχρεωστήτως καταβληθέντα στη διοικήτρια υπό μορφή μισθών».

Προς τον Δημότη Πύδνας –Κολινδρού











Πες τους Δημότη, ότι κατά την διαδικασία των εκλογών ορίζεται ένας 
αριθμός πολιτών που συμφωνούν, με δημοκρατικές διαδικασίες, και 
συντάσσουν ένα προγραμματικό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα
 διεκδικήσουν με τους πολίτες του Δήμου το καλλίτερο για τον τόπο τους.

Πες τους Δημότη ότι μέσα από αυτήν την διαδικασία εκλέγεται και 
ο επικεφαλής που θα αναλάβει να συντονίσει την....
διεκδίκηση αυτή.

Πες τους Δημότη ότι αυτό που βλέπεις να εξελίσσεται δεν σου αρέσει,
 και δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό που περιέγραψες πιο πάνω.

Βλέπεις δηλαδή κάποιοι να αυτοδιορίζονται επικεφαλής, μετά ημιεπικεφαλής 
και στο τέλος να προσχωρούν σε όποιον τους υπόσχεται ότι θα περισώσει 
τα υπολείμματα της αυταρέσκειά τους… νομίζοντας ότι σε αυτήν την
 μετακίνηση εσύ είσαι η ουρά τους.

Πες τους Δημότη ότι έμαθες πια να ξεχωρίζεις τον ΤΙΜΙΟ λόγο που μαζί 
με την ΔΙΑΡΚΗ δική σου συμμετοχή και με διαφανείς και δημοκρατικές
 διαδικασίες θα οδηγήσουν το ΣΥΝΟΛΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  στον κοινό 
στόχο: την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής  σου και την ανάδειξη της
 φυσιογνωμίας του τόπου σου, αυτά που θα σε κάνουν υπερήφανο
 να δηλώνεις κάτοικος Πύδνας-Κολινδρού.

Τερζή Αναστασία
Δημότης Πύδνας –Κολινδρού

Ευχές Πάσχα

Είσαι άνεργος φιλοξενούμενος ; Δεν δικαιούσαι μερισμα. Είσαι ένστολος με €1.500; Το δικαιούσαι!


http://pieriki.blogspot.gr/

Μεγάλη Εβδομάδα

Ορθόδοξη Εκκλησία

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, καθεμιά απ' τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας είναι αφιερωμένη και σε κάποιο ή κάποια επιμέρους περιστατικά των Παθών.

Ιερές Ακολουθίες - Τροπάρια

Το απόγευμα προς βράδυ της Κυριακής των Βαΐων, της Μεγάλης Δευτέρας και της Μεγάλης Τρίτης ψάλλεται η Ακολουθία του Νυμφίου και ο Όρθρος της επόμενης μέρας και το Μεγάλο Απόδειπνο λίγο νωρίτερα τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ τα πρωινά η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Τα τροπάρια που ψέλνονται είναι το του Νυμφίου Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται και το Τὸν Νυμφῶνὰ σου βλέπω ενώ τη Μεγάλη Τρίτη το βράδυ ψάλλεται τοτροπάριο της ΚασσιανήςΚύριε, ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις.
Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης τελείται η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης που αναφέρεται στο Μυστικό Δείπνο και ψάλλεται το Κοντάκιο Ὅτε οἱ ἔνδοξοι μαθηταί.
Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης τελείται η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και στο τέλος οι πιστοί μεταλαμβάνουν της Αγίας Κοινωνίας, το απόγευμα προς βράδυ γίνεται η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών ήΔώδεκα Ευαγγελίων στην οποία αναγιγνώσκονται 12 περικοπές από τα 4 Ευαγγέλια, του Ματθαίου, του Μάρκου, του Λουκά και του Ιωάννη σχετικά με τα Άγια Πάθη του Χριστού από το Μυστικό Δείπνο μέχρι την Ταφή, παράλληλα γίνεται και η έξοδος του Τιμίου Σταυρού με τον Εσταυρωμένο από την Αγία Τράπεζα και η περιφορά του σε όλο το χώρο του ναού ενώ ψάλλεται το Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου.
Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής αποτελεί την κορύφωση του Θείου Δράματος με την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης όπου ο ιερέας κατεβάζει τον Εσταυρωμένο από τον Σταυρό και τον τυλίγει σε καθαρό σεντόνι ενώ από αργά το βράδυ έχει ετοιμαστεί ο Ιερός Επιτάφιος έτσι ώστε να τοποθετηθεί το Άγιο Σώμα του Κυρίου και το βράδυ οι πιστοί παρακολουθούν με κατάνυξη τον όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου και την Ακολουθία του Επιταφίου και ψάλλονται τα Εγκώμια σε τρεις στάσεις: Ἡ ζωὴ ἐν τάφῳ α' στάση, Ἄξιόν ἐστί β' στάση, και Αἱ γενεαὶ πᾶσαι γ' στάση μετά τα οποία και πραγματοποιείται η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της πόλης ή του χωριού.
Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ψάλλεται ο Εσπερινός της Ανάστασης, λεγόμενη και "Πρώτη Ανάσταση" και το τροπάριο Ἀνάστα, ὁ Θεός. Το μεσημέρι στον Πανάγιο Τάφο πραγματοποιείται η αφή του Αγίου Φωτός όπου και διανέμεται σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο και το βράδυ ακολουθεί η Τελετή της Αναστάσεως με το Δεῦτε λάβετε φῶς και το Χριστὸς Ἀνέστη που συνοδεύεται από τους χαρμόσυνους ήχους της καμπάνας, τους ασπασμούς της αγάπης και τη ρίψη πυροτεχνημάτωνβεγγαλικών και βαρελότων.