ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Η «επετειακή» επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα: «Λίγη αιδώς...»


Η «επετειακή» επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα: «Λίγη αιδώς...»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου όχι μόνο δεν ξέχασε την... πρώτη επέτειο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό.

"Λίγη αιδώς: Αντί επετειακών εκδηλώσεων για την 25/1/15 που τσαλαπατήσατε,κόψτε κορδέλες με χορηγία Cosco-Fraport", έγραψε στο Twitter, συμπληρώνοντας σε άλλη ανάρτησή της: "Ο Τσίπρας του σήμερα αμαύρωσε με τις πράξεις του τη νίκη της 25.1.15. Ο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του '15".

Ξεκινούν άμεσα οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτων κατοικιών


Ξεκινούν άμεσα οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτων κατοικιών

Θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ακόμη και ορισμένων που αφορούν πρώτες κατοικίες, εκτίμησε ο Γιώργος Ρούσκας, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο. Όπως τόνισε ο κ. Ρούσκας, ήδη έχουν εκδοθεί 60.000 διαταγές πληρωμής και η νομική διαδικασία για την έναρξη των πλειστηριασμών έχει ολοκληρωθεί.
"Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε έξαρση του αριθμού πλειστηριασμών ακινήτων”, τόνισε ο κ. Ρούσκας, διευκρινίζοντας ότι θα πρόκειται για ακίνητα που δεν υπάγονται στις νέες ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται ακόμα και πρώτες κατοικίες.

Οι μισθοί μειώθηκαν πάνω από 23%, τα προϊόντα ανατιμήθηκαν έως και 18%!


Οι μισθοί μειώθηκαν πάνω από 23%, τα προϊόντα ανατιμήθηκαν έως και 18%!

Εως και 18% αυξάνονται μέσα σε έναν χρόνο οι τιμές σε βασικά τρόφιμα, παρά την πολυετή ύφεση της οικονομίας, τον υψηλό αριθμό ανέργων άνω του 1,1 εκατ. ατόμων αλλά και την τεράστια μείωση πάνω από 23% των μισθών των εργαζομένων.
To στοιχείο αυτό καταγράφει έρευνα του «Εθνους», με βάση τα επίσημα δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ αλλά και τις μαρτυρίες καταναλωτών στην εφημερίδα.
Οπως προκύπτει και από τα στοιχεία του πληθωρισμού για την περίοδο Δεκέμβριους 2014-Δεκέμβριος 2015, καταγράφονται σημαντικές ανατιμήσεις όπως στις πατάτες (18,6%), στο ελαιόλαδο (14,1%), στα νωπά λαχανικά (5,5%), στα αβγά (3,7%), στον καφέ (9%), στο ψωμί και στα δημητριακά (2,9%), στα ζαχαρώδη (5,4%), στα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς (10,5%), στα λοιπά τρόφιμα (6,9%) και στο γάλα (1.8%).
Ακόμη και στο λάδι, όπου η φετινή παραγωγή έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία οι τιμές αυξήθηκαν ως και 16%.
Είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως του καφέ, που αυξήθηκε 16,44%, αλλά και νωπών προϊόντων όπως οι πατάτες και τα λαχανικά που αυξήθηκαν ως και 13%, ενώ και προϊόντα όπως τα αυγά που πήραν αύξηση ως και 14,19%.
Παράγοντες της αγοράς αλλά και πάγιες διαπιστώσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναδεικνύουν ορισμένους από τους σημαντικότερους λόγους των αυξήσεων
  • Η πρόσφατη αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ
  • Στα νωπά προϊόντα οι ανατιμήσεις οφείλονται αφενός στη διαρκώς συρικνούμενη  εγχώρια αγροτική παραγωγή αλλά και στους ελλιπείς ελέγχους κατά τη διακίνηση των προϊόντων.
  • Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.
  • Η δυσκολία πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικές πηγές, και που εντάθηκε μετά την επιβολή των capital controls και τη φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό. 
  • Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων.
  • Η δράση καρτέλ μεταξύ επιχειρήσεων που έχει ως αποτέλσμα να καθορίζουν τις τιμές, να περιορίζουν την παραγωγή και να μοιράζουν την αγορά.
 

Εκθεση-σοκ: «Χάθηκε» η αριστεία από τα ελληνικά σχολεία

Εκθεση-σοκ: «Χάθηκε» η αριστεία από τα ελληνικά σχολεία

Της Χαράς Καλημέρη
«Άγνωστη» λέξη είναι η αριστεία για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Μόλις το 3,9% των 15χρονων μαθητών επιτυγχάνει υψηλές επιδόσεις σε βασικά γνωστικά αντικείμενα, όπως είναι τα Μαθηματικά, στους διεθνείς διαγωνισμούς PISA, όταν στην Ευρώπη οι αριστούχοι ανέρχονται, κατά μέσο όρο, σε 10,9%.
Ο κύριος όγκος των Ελλήνων μαθητών (περί το 60%) συγκεντρώνει μέτριες βαθμολογίες, ενώ ένα υψηλό ποσοστό της τάξεως του 35,7% βαθμολογείται «κάτω από τη βάση», ξεπερνώντας κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των χαμηλών επιδόσεων (23,9%). Θεωρείται, έτσι, πως ο στόχος που έχει τεθεί από την Ε.Ε. να περιοριστεί έως το 2020 το ποσοστό των «αδύναμων» μαθητών κάτω από το 15% είναι ανέφικτος για τη χώρα μας, την ίδια ώρα που εκτιμάται πως ο ένας στους τρεις μαθητές θα οδηγηθεί εκτός εκπαιδευτικού συστήματος.
Τα «φτωχά» εκπαιδευτικά αποτελέσματα δεν είναι, όμως, η μοναδική επίπτωση της έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού και της πολιτικής του «ράβε - ξήλωνε» στην Παιδεία που ακολουθείται επί δεκαετίες. Ανησυχία προκαλεί, επίσης, η όξυνση των εκπαιδευτικών, άρα και των κοινωνικών, ανισοτήτων. Είναι ενδεικτικό ότι στις αγροτικές περιοχές, στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, ο ένας στους δύο μαθητές φοιτά σε μη προνομιούχα σχολεία, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα το αντίστοιχο ποσοστό περιορίζεται στο 15,7%. Όσο πιο απομακρυσμένο δε, ένα σχολείο, τόσο πιο παραμελημένο είναι από την Πολιτεία?
Εκθεση-σοκ: «Χάθηκε» η αριστεία από τα ελληνικά σχολεία
Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από επεξεργασία των στοιχείων που εμπεριέχονται στην ετήσια έκθεση του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ για την εκπαίδευση. «Το ζήτημα επίδοσης των μαθητών είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, ενώ ο εντοπισμός των παραγόντων που συμβάλουν στη διαφοροποίησή της είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξάλειψη των εκπαιδευτικών ανισοτήτων» υπογραμμίζει στην «Η» ο επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας κ. Νίκος Παίζης.
Και προσθέτει: «Μόνο όταν γίνει δυνατό να αντιμετωπιστούν οι παράγοντες που εμποδίζουν το μαθητικό πληθυσμό να αναδείξει και να καλλιεργήσει τις ικανότητες και τις κλίσεις του θα μπορούμε να μιλάμε για ισότητα στις μαθησιακές ευκαιρίες. Η επιτυχημένη προσφορά και διάθεση κατάλληλων και ίσων ευκαιριών σε ένα ποικιλόμορφο μαθητικό πληθυσμό αποτελεί σημαντικό κριτήριο αξιολόγησης των αποτελεσμάτων που παράγουν τα εκπαιδευτικά συστήματα».
Εκθεση-σοκ: «Χάθηκε» η αριστεία από τα ελληνικά σχολεία
Τα βασικότερα ευρήματα για το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι τα εξής:
«Κάτω από τη βάση» οι Ελληνες μαθητές: Βουλγαρία, Κύπρος, Ρουμανία και Ελλάδα είναι οι χώρες που κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστά αποτυχίας των δεκαπεντάχρονων μαθητών στα Μαθηματικά στο διαγωνισμό PISA του ΟΟΣΑ το 2012. Είχαν όχι μόνο τους περισσότερους μαθητές που βαθμολογήθηκαν «κάτω από τη βάση» (35,7% στην Ελλάδα, 40,8% στη Ρουμανία, 42% στην Κύπρο και 43,8% στη Βουλγαρία), αλλά και τους λιγότερους αριστούχους (3,9% στην Ελλάδα, 3,2% στη Ρουμανία, 3,7% στην Κύπρο και 4,1% στη Βουλγαρία).
Εκθεση-σοκ: «Χάθηκε» η αριστεία από τα ελληνικά σχολεία
Την πεντάδα των χωρών με τις χαμηλότερες επιδόσεις συμπληρώνει η Κροατία (29,9% κάτω από τη βάση, 7% αριστούχοι). Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά αποτυχίας των μαθητών καταγράφονται στην Εσθονία (10,5%), τη Φινλανδία (12,3%), την Πολωνία (14,4%) και την Ολλανδία (14,8%).
Μαθητές «δύο κατηγοριών»: Η Ελλάδα σημειώνει το μεγαλύτερο εύρος ανισοκατανομής πόρων ανάμεσα σε προνομιούχα (κοινωνικο- οικονομικά και πολιτιστικά) και μη προνομιούχα σχολεία. Στα μη προνομιούχα σχολεία της χώρας, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, αλλά και σε υποβαθμισμένες συνοικίες εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, φοιτά το 25,3% των μαθητών ηλικίας 15 ετών. Βλέποντας, όμως, κανείς την κατανομή των σχολείων, διαπιστώνει ότι στις αγροτικές περιοχές, στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά, μη προνομιούχα είναι το 57,5% των σχολείων, ενώ προνομιούχα το 10,5%.
Αντίθετα, σε μεγάλο αστικό κέντρο το 43,3% είναι προνομιούχα σχολεία και μόλις το 15,7% μη προνομιούχα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μη προνομιούχα σχολεία είναι οξύτατα τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και σε υποδομές. Είναι ενδεικτικό ότι στις αγροτικές περιοχές, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις τόσο σε κτίρια, αίθουσες, αυλές κ.ά., ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο εξοπλισμός σε εργαστήρια και βιβλιοθήκες είναι ανύπαρκτος.
Σχολεία χωρίς θέρμανση και φώτα: Συνολικά, το 21,% των μαθητών ηλικίας 15 ετών φοιτά σε σχολεία όπου το πρόβλημα της έλλειψης ή ανεπάρκειας των συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού παρεμποδίζει «πάρα πολύ» ή «πολύ» την ίδια τη μαθησιακή διαδικασία στο σχολείο τους. Το ποσοστό αυτό αυξάνει στο 34,8% των μαθητών όταν αναφέρονται ζητήματα ελλείψεων στους χώρους εκπαίδευσης (σχολικές αίθουσες, διάδρομοι, ζητήματα καθαριότητας κ.ά).
Η μαθησιακή διαδικασία παρεμποδίζεται, επίσης, από ελλείψεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο 21,1% των μαθητών, σε εκπαιδευτικό λογισμικό για διδακτική χρήση στο 29,9%, σε συνδεσιμότητα των Η/Υ στο Internet στο 55,3% των μαθητών και σε διδακτικά μέσα στο 47,4% των μαθητών ηλικίας 15 ετών. Σοβαρότατες ανεπάρκειες καταγράφονται, εξάλλου, σε εξοπλισμό εργαστηρίων (στο 54,0% των μαθητών) και βιβλιοθηκών (29,% των μαθητών).
Εκτός εκπαίδευσης ο ένας στους τρεις: Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αδυνατεί να «συγκρατήσει» μια σημαντική μερίδα μαθητών. Το 32,1% οδηγείται εκτός εκπαίδευσης και κατάρτισης, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη 12η θέση μεταξύ 26 ευρωπαϊκών χωρών. Τα πέντε κράτη-μέλη που καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά συγκράτησης των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι η Φινλανδία (92,5%), η Σουηδία (87,5%), η Δανία (83,5%), η Εσθονία (82,7%) και η Ιρλανδία (81,8%). Στον αντίποδα, τα πέντε κράτη-μέλη με τα χαμηλότερα ποσοστά είναι η Ολλανδία (34,0%), η Ουγγαρία (38,1%), η Σλοβενία (41,3%), η Γερμανία (47,0%), και η Βουλγαρία (47,2%).
Το κοινωνικό στάτους και τα προγράμματα σπουδών
Τι φταίει και οι Ευρωπαίοι μαθητές παρουσιάζουν τόσο μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις τους; Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, μόλις το 29% της διακύμανσης της επίδοσης των μαθητών στα Μαθηματικά εξηγείται από τις διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. Το υπόλοιπο μέρος οφείλεται σε διαφορές μεταξύ σχολείων στο ίδιο κράτος, αλλά και μεταξύ μαθητών μέσα στο ίδιο σχολείο.
Το κοινωνικο-οικονομικό υπόβαθρο των μαθητών και του σχολείου ερμηνεύει τις διαφοροποιήσεις σε ποσοστό πάνω από 50%, ενώ σημαντικοί παράγοντες είναι, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεται και μεταφέρεται η διδασκαλία στις τάξεις, καθώς και οι ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι που έχουν επενδυθεί στα σχολεία.
Στην Ελλάδα, το ποσοστό διακύμανσης της επίδοσης στα Μαθηματικά μεταξύ των σχολείων διαμορφώνεται στο 28,8%, με το κοινωνικό στάτους των μαθητών να παίζει καθοριστικό ρόλο. Ωστόσο, στο γνωστικό αντικείμενο της Ανάγνωσης, το μεγαλύτερο μέρος της διακύμανσης φαίνεται εξηγείται από τον παράγοντα «πρόγραμμα σπουδών» των σχολείων.
Τα πέντε κράτη-μέλη με τα χαμηλότερα ποσοστά διακύμανσης της επίδοσης των μαθητών στα Μαθηματικά μεταξύ των σχολείων είναι η Φινλανδία (6,3%), η Σουηδία (12,3%), η Δανία (13,0%), η Εσθονία (13,3%) και η Ιρλανδία (15,3%). Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα πέντε αυτά κράτη-μέλη οι μαθητές σημειώνουν ταυτόχρονα υψηλή επίδοση ή τουλάχιστον πάνω από το μέσο όρο.
Τα στοιχεία αυτά, μάλιστα, έρχονται σε αντίθεση με την κυριαρχούσα άποψη πως εκχωρώντας περισσότερους βαθμούς ελευθερίας στα σχολεία οξύνονται οι ανισότητες στα παραγόμενα εκπαιδευτικά αποτελέσματα.
Στη Φινλανδία, για παράδειγμα, όπου τα σχολεία έχουν μια σχετική αυτονομία ως προς τη διαμόρφωση του μαθησιακού περιβάλλοντος, αλλά και τη διαχείριση των πόρων, εντοπίζονται οι λιγότερες διαφοροποιήσεις στην επίδοση μεταξύ σχολείων. Αντίθετα, κάποια από τα πιο συγκεντρωτικά εκπαιδευτικά συστήματα εμφανίζουν ιδιαίτερα μεγάλες διακυμάνσεις στην επίδοση διαφορετικών σχολικών μονάδων.

Οργή αγροτών στα μπλόκα με κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Οργή αγροτών στα μπλόκα με κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Την κλιμάκωση του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών αποφάσισε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, καταγγέλλοντας την άκαμπτη στάση της κυβέρνησης.
Μάλιστα με άγριες διαθέσεις επιτέθηκαν αγρότες του νομού Κιλκίς στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρο Παραστατίδη κι ευτυχώς την ύστατη στιγμή οι ψυχραιμότεροι απέτρεψαν τα χειρότερα.
Κακήν κακώς απομακρύνθηκε από το μπλόκο της Νίκαιας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος.
Ο πάλαι ποτέ αγροτοσυνδικαλιστής και μοναδικός αγρότης του Κοινοβουλίου δέχτηκε φραστικές επιθέσεις από τους αγρότες των μπλόκων, οι οποίοι τον κάλεσαν να αποχωρήσει και να παραιτηθεί.
Κλείσιμο δρόμων από το μεσημέρι προγραμματίζουν και για τη Δευτέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κεντρική Μακεδονία.
Δίωροι αποκλεισμοί προγραμματίζονται από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι και ωριαίους ή και μεγαλύτερης διάρκειας σε ορισμένα μπλόκα από τις 19.00 μμ το απόγευμα.
Στο χορό των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, κόντρα στις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και το Φορολογικό συμμετέχουν δυναμικά και φορτηγατζήδες, νταλικιέρηδες, οδηγοί ταξί και τουριστικών λεωφορείων, ακόμα και εμποροϋπάλληλοι.

Κλείνουν τα τελωνεία

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, παραμένουν συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ και το μπλόκο ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες.
Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, και τη Δευτέρα από τις 12.00 έως τις 14.00 θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν και τη Δευτέρα συμβολικά τον δρόμο, «εμποδίζοντας τους αυτοκινητιστές που επιθυμούν να περάσουν από το τελωνείο».
Στο νομό του Κιλκίς το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Τερζή, και 12.00-14.00 θα γίνει ή συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος ή θα αποκλειστεί το τελωνείο Δοϊράνης στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια.
Στο νομό Πέλλας έχουν στηθεί τρία μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ και θα γίνουν αύριο συμβολικοί αποκλεισμοί από τις 12.00 μέχρι και τις 14.00. Τα μπλόκα βρίσκονται στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσά -Έδεσσα, στον κόμβο Μανδάλου και λίγο πριν από τη γέφυρα στα Σέρβικα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας.
Στην είσοδο της Χαλκηδόνας είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 600 τρακτέρ και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς το χρονικό διάστημα 12.00-14.00 και το απόγευμα από τις 19.30 και για μία ώρα.
Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και την Κυριακή εντάχθηκαν στο μπλόκο περισσότεροι από 100 νταλικιέρηδες και φορτηγατζήδες, αλλά και ταξί και τουριστικά λεωφορεία.
Θα μπλοκάρουν το δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ.
Στον κόμβο Νισελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, το μπλόκο αριθμεί πάνω από 600 τρακτέρ και αύριο, κατά τις ώρες 12.00-14.00, θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός. Στο μπλόκο συμμετέχουν και κτηνοτρόφοι της Ημαθίας.
Σε συζητήσεις βρίσκονται οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας και νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα έχουν ξεκαθαρίσει εάν θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι.
Στο χορό των κινητοποιήσεων εισήλθαν σήμερα δυναμικά και οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε Καστοριά και Φλώρινα. Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αγροτοσυνδικαλίστρια Άννα Μόσχου, «δύναμη από το μπλόκο του Άργους Ορεστικού της Καστοριάς, κατευθύνθηκε το μεσημέρι προς το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπου και έγινε δίωρος αποκλεισμός» την Κυριακή.
Περισσότερα από 400 τρακτέρ έχουν παραταχθεί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, στους κόμβους Νέων Μουδανιών και Ν. Καλλικράτειας και σήμερα από 12.00 έως 14.00 θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό.
Στα Βασιλικά αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τη Δευτέρα θα κατευθυνθούν στα πράσινα φανάρια, στη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Επίσης τη Δευτέρα, οι συντασσόμενοι με την Πρωτοβουλία Αγροτών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ, στις 10 το πρωί.
Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη συνάντηση εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη στα Τέμπη.

Γιατί δε θέλει να κάνουμε sex;

Γιατί δε θέλει να κάνουμε sex;
Μπορεί στο μυαλό των περισσότερων γυναικών να υπάρχει η αντίληψη πως οι άνδρες σκέφτονται συνέχεια το σεξ και πως είναι η πρώτη σκέψη που κάνουν όταν ξυπνούν και η τελευταία πριν κοιμηθούν.
Δικαιολογίες, όπως «Έχω πονοκέφαλο», «Νυστάζω, είμαι κουρασμένος», φαντάζουν περισσότερο γυναικείες προφάσεις ώστε να αποφύγουν το σεξ.
Τι γίνεται όμως, όταν εσείς θέλετε να κάνετε σεξ, ενώ ο σύντροφός σας όχι;
Προτού σας πιάσει πανικός και αρχίσετε να τον πυροβολείτε ή να σκέφτεστε πως δεν του αρέσετε πια, πως δεν είστε ελκυστική και να σας πλημμυρίζει η ανασφάλεια και η αγωνία για το μήπως έχει βρει άλλη, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ποιοι είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορεί να σκοτώσουν τη λίμπιντο του.
Η έλλειψη ύπνου: Η έλλειψη ύπνου μπορεί αν δημιουργήσει έντονη κόπωση και έτσι, το να κοιμηθεί κανείς φαντάζει πιο δελεαστικό από το να επιδοθεί σε σεξουαλική δραστηριότητα.
Το υπερβολικό στρες, το άγχος και η κατάθλιψη: Προβλήματα στη δουλειά, στην οικογένεια, το πένθος, η οικονομική ανασφάλεια, μπορεί να μειώσουν την επιθυμία του για σεξ.
Ο αυνανισμός: Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ανδρών, που βρίσκουν διέξοδο στον αυνανισμό, πράγμα που γίνεται εις βάρος των σεξουαλικών του επαφών. Μάλιστα, μπορεί να συνοδεύεται από τον εθισμό στο πορνό και να καταλήξει όλο αυτό μία καταναγκαστική, εθιστική συμπεριφορά.
Η σεξουαλική δυσλειτουργία: Οι άνδρες που αντιμετωπίζουν κάποιο στυτικό πρόβλημα ή που εκσπερματίζουν πιο γρήγορα απ’ ότι θα ήθελαν ή πολύ αργά, μπορεί να κυριεύονται από φόβο και ανασφάλεια, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν τις σεξουαλικές επαφές, ώστε να μην εκτεθούν στα μάτια σας στην περίπτωση που τους ξανασυμβεί το ίδιο.
Το κακό σεξ και η συνήθεια: Πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται να εκφράσουν ανοιχτά τις ερωτικές τους επιθυμίες, τις σκέψεις τους, τις φαντασιώσεις τους και δεν νιώθουν άνετα στο να ζητήσουν από το σύντροφό τους αυτό που πραγματικά θέλουν στο σεξ. Ταυτόχρονα, η απουσία της πρόκλησης, η ρουτίνα, το βόλεμα, η παραμέληση της εικόνας, οδηγούν συχνά στην απομυθοποίηση και μπορεί να επηρεάσουν άμεσα την ερωτική του διάθεση.
bigstock Sex 83258288
Η έλλειψη επικοινωνίας και οι συγκρούσεις στη σχέση: Αν νομίζατε πως η ερωτική διάθεση των ανδρών δεν επηρεάζεται από τη μεταξύ σας σχέση είστε γελασμένες. Η κριτική, η χρέωση, οι καυγάδες, η έλλειψη σεβασμού και η υποτίμηση, μπορεί να τον απομακρύνουν από κοντά σας, τόσο συναισθηματικά όσο και σεξουαλικά.
Ορμονικές αλλαγές: τα χαμηλά επίπεδα της τεστοστερόνης, μίας ορμόνης που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην σεξουαλική επιθυμία, όπως και η υπερβολική προλακτίνη, μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια της όρεξης για σεξ.
Η λήψη φαρμακευτικής αγωγής, όπως είναι τα αντικαταθλιπτικά, τα αγχολυτικά ή τα αντιϋπερτασικά φάρμακα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την σεξουαλική επιθυμία του συντρόφου σας, προκαλώντας μάλιστα πολλές φορές και σεξουαλική δυσλειτουργία.
Ό,τι και από τα παραπάνω αν συμβαίνει, στην περίπτωση που βλέπετε τις ερωτικές σας επαφές να αραιώνουν και να μην σας ικανοποιούν πια, καλό θα ήταν σε πρώτη φάση αν συζητήσετε μαζί του ειλικρινά και ήρεμα, σχετικά με το πώς νιώθετε ο ένας για τον άλλο, αλλά και για τους προβληματισμούς και τις σκέψεις σας.
Τέλος, η αναζήτηση βοήθειας από ειδικό στα θέματα σεξουαλικής υγείας, θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά τη σχέση σας.
ΠηγήAskitis.gr

Αλέξης Τσίπρας: Πριν τις Εκλογές vs. Μετά τις Εκλογές

Γ. Βαρουφάκης: Ήταν τελικά παρανοϊκός ή μήπως όχι;;


Δεν τον συμπαθώ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τον ακούσω.
Τo τελευταίο διάστημα παρακολουθώ τον Βαρουφάκη. Διάβασα τα βιβλία του, διαβάζω άρθρα που δημοσιεύει κατά καιρούς στο μπλογκ του. (http://yanisvaroufakis.eu/). Βλέπω συνεντεύξεις του, και είδα και το ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup.
Σήμερα άκουσα και διάβασα τη συνέντευξή του στον Παπαχελά.
Καταλαβαίνω ένα πράγμα: Ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να σωθεί ποτέ!
Και δεν πρόκειται να σωθεί γιατί αν 1% από αυτά που λέει ο Βαρουφάκης είναι αλήθεια, τότε θα έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας, να έχουν μπει χειροπέδες στον Τσίπρα και να πέρναγε ειδικό δικαστήριο.
Αλλά αντί αυτού, βλέπουμε όλα τα ξεπουλημένα ΜΜΕ να τον κοροϊδεύουν, να αναφέρουν ότι στο Twitter όλοι τον τρολάρουν, και γενικά να υπάρχει η εντύπωση ότι ο Βαρουφάκης ήταν ένας παρανοϊκός που ενεργούσε μόνος του και που ευτυχώς υπήρχε ο Τσίπρας, ο σωτήρας για να μας σώσει!
Το χειρότερο είναι ότι οι πολίτες που σχολιάζουν στις διάφορες σελίδες ή στο Twitter ή γενικά συζητούν για το θέμα αυτό, απλά παπαγαλίζουν αυτά που τους λένε τα πουλημένα ΜΜΕ.
Κανείς δεν έχει μυαλό να πει: «Κάτσε ρε παιδιά. Μήπως ο Τσίπρας έβαλε τον Βαρουφάκη να τα κάνει όλα αυτά (Plan B και Plan X), και όταν οι Ευρωπαίοι τράβηξαν το αυτί του, ο Αλεξάκος τα έκανε πάνω του και μας πούλησε όλους;;»
Ξεχάσατε όλοι ότι πήγαμε από το «ΣΚΙΖΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ» στο «3ο και χειρότερο». Ξεχάσατε όλοι ότι πήγαμε από το «Όχι σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» στους πρώτους πλειστηριασμούς;; Ξεχάσατε όλοι ότι πήγαμε από το ΟΧΙ, στο ΝΑΙ;;
Τόσα εύκολα ξεχνάτε;;
Λέει ψέματα ο Βαρουφάκης; Μπορεί, αλλά αμφιβάλλω. Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα όσα λέει είναι αλήθεια, σίγουρα υπερβάλλει σε μερικά πράγματα, αλλά πιστεύω ότι δε ψεύδεται επειδή έχω διαβάσει άρθρα του πριν γίνει Υπουργός και τα ίδια έλεγε και τότε. (Για το πως θα βγούμε από την κρίση δηλαδή)
Ειλικρινά πιστεύετε ότι οι Γερμανοί είναι τόσο αγγελούδια;; Τα συμφέροντα τους κοιτάνε! Και όταν κάποιος πάει κόντρα στα συμφέροντά τους, τον καταστρέφουν. Τόσο απλά.
Από την άλλη, στο ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup, λέει ξεκάθαρα στην κάμερα ΠΡΙΝ από τα Capital Controls, ότι αν πιέσουμε πολύ… θα μας κλείσουν τις τράπεζες.
Δηλαδή, υπήρχε ένας μη-πολιτικός που πήγε να τα βάλει με τους ολιγάρχες, πήγε να τα βάλει με την ελίτ, με τους τραπεζίτες και τους ισχυρούς, και είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί όταν είδε ότι οι ισχυροί ήθελαν να τον γονατίσουν.
Από την άλλη, υπήρχε ένας πολιτικός, πρόεδρος 15-μελούς, που δεν έχει δουλέψει μία ώρα στη ζωή του, που στο Πανεπιστήμιο ήταν καταληψίας, που υποσχέθηκε κατάργηση των μνημονίων, που έκανε το ΟΧΙ, ΝΑΙ, που ξεπουλάει όλη την Ελλάδα κομμάτι κομμάτι, και που μας πούλησε με τον πιο χυδαίο και άνανδρο τρόπο και εμείς βρίζουμε τον Βαρουφάκη και υποστηρίζουμε τον Τσίπρα!
Δεν υποστηρίζω τον Βαρουφάκη, εγώ αναφέρω τα στοιχεία και τίποτε άλλο.
Έκανε ο Βαρουφάκης λάθη; Φυσικά! Μόνο αυτός που δεν προσπαθεί δεν κάνει λάθη ή αυτός που σκύβει το κεφάλι και δέχεται ότι του δώσουν, δεν κάνει λάθη.
Αλλά θεωρώ ότι η επίθεση που δέχεται είναι άδικη. Δεν ενεργούσε μόνος του. Έπαιρνε εντολές, άρα αν πρέπει να κατηγορηθεί κάποιος, αυτός είναι ο Τσίπρας. 
Ο Τσίπρας επικοινώνησε με τον Βαρουφάκη πριν τις εκλογές και του είπε: «Μεγάλε, θα τα βάλουμε με τους κωλο-Γερμανούς, είσαι μαζί μου;;;»
Ο Βαρουφάκης θα του απάντησε: «Αλέξη, δεν είναι παίξε-γέλασε, αν τα βάλουμε μαζί τους ετοιμάσου για πόλεμο!» Και τότε απάντησε ο Τσίπρας: «Θα τους πατήσουμε κάτω! Ζήτω η επανάσταση, ζήτω ο Τσε Γκεβάρα, ζήτω η Αριστερά!»
Μετά όμως, όταν πήγε για πρώτη φορά στο Euro-Group οι Γερμανοί του ρίξανε μερικά χαστούκια και συνήλθε!
Αστειεύομαι, αλλά κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα!
Ελπίζω πραγματικά η Ελλάδα να βγει από την κρίση σύντομα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.
Η Ελλάδα θα γίνει Μπαλί, όπου θα υπάρχουν σημεία και εγκαταστάσεις μόνο για τους πλούσιους και τους τουρίστες, και ο λαός θα πεινάει. Έχετε πάει Μπάλι; Αυτό συμβαίνει. Υπάρχουν τα All-Inclusive ξενοδοχεία για τους τουρίστες που τα προστατεύουν οι φύλακες από τους φτωχούς και ενοχλητικούς πολίτες. Μέσα γίνεται χαμός, δωρεάν φαγητό, δωρεάν ποτό, χορός, τραγούδι… και απ’εξω ο λαός πεινάει και ζητιανεύει ένα κομμάτι ψωμί. Αν δείτε τα οικονομικά στοιχεία, θα δείτε ότι η οικονομία της Ινδονησίας πάει περίφημα! Έχει ανάπτυξη! Υπέροχα! Έχετε ακούσει για οικονομική κρίση στην Ινδονησία;; 
Φυσικά και όχι, αφού οι ισχυροί της γης δεν ενδιαφέρονταιης αν πεινάει ο λαός. Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος τους. Τις business. Και οι business πάνε καλά! Τα έχουμε πει.
Η Ελλάδα, με τη λαθρομετανάστευση και την τεχνιτή κρίση, μετατρέπεται σιγά σιγά σε Ινδονησία και Πακιστάν και εμείς συνεχίζουμε και υποστηρίζουμε τον Τσίπρα.
Δεν υποστηρίζω τον Βαρουφάκη, όπως είπα αρχικά, δεν τον συμπαθώ καθόλου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτά που λέει δεν έχουν κάποια βάση. Λίγη έρευνα, λίγο ψάξιμο στο internet, λίγο διάβασμα, λίγη μελέτη και θα δείτε ότι ο παρανοϊκός και ο τρελός είναι άλλος. Αλλά εμείς… ότι μας πουν τα ΜΜΕ!
Πρόσφατα έμαθα κιόλας ότι υπάρχουν εταιρίες στην Αμερική και στην Ευρώπη που πληρώνεις για να κάνουν κάποια είδηση viral στο Internet. Τι σημαίνει αυτό;; Ε, σηκώνεις ένα πανό σε κάποιο Ελληνικό νησί που λέει «Welcome Refugees», πληρώνεις αδρά την εταιρεία αυτή και αναλαμβάνει να πάει στο Facebook, στο Twitter και σε όλα τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και να κάνει χιλιάδες και εκατομμύρια Likes και re-tweets. Έτσι, μετά σου λένε τα πουλημένα ΜΜΕ: «Ο κόσμος θέλει τους λαθρομετανάστες, ήδη 1.000.000 Likes σε λιγότερο από μία ώρα! Ο λαός που έχει υπνωτιστεί σκέφτεται… ε, για να κάνουν τόσοι πολλοί Like, μάλλον θα πρέπει και εγώ να συμφωνήσω!
Τα έχουμε πει: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ!
Και εμείς τα πιστεύουμε όλα… και γι’αυτό δεν πρόκειται η Ελλάδα να σωθεί ποτέ.
Τα αστείο είναι ότι και ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης να γεννηθεί και πάλι, οι νέο-Έλληνες που τα καταπίνουμε όλα αμάσητα, θα τον βγάλουμε τρελό και παρανοϊκό, αφού θα μας το πει η Τρέμη, ο Πρετεντέρης και ο Τσίμας.
Ηγέτες υπάρχουν…. Αλλά οι ηγέτες χρειάζονται και έξυπνους πολεμιστές, και εμείς έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ηλίθια πρόβατα!

Είναι οι πολυεθνικές και ο έλεγχος της τροφής, ηλίθιε! Κι αυτό έχει εντολή να τελειώνει...

Έχει πάτο η ξεφτίλα;

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΟΥΝ 353 ΤΡΙΣ !! (ΕΓΓΡΑΦΑ)..


ΤΡΑΟΕΖΕΣ


Όλοι στη Βουλή γνωρίζουν. Όλοι οι ισολογισμοί της Παγκόσμιας Τράπεζας περνούν από εκεί. Σε δυο σελίδες από τις 120 του ισολογισμού φαίνονται οι ορισμένες από τις Τράπεζες ,τα ποσά των τρις που είναι μέσα και αριθμοί λογαριασμών.

Όπως ότι τους ισολογισμούς υπογράφουν για τη Χώρα μας ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ και ο εκάστοτε ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ…..
Οι προδότες αντί να σώσουν την Ελλάδα μας έβαλαν στα μνημόνια….Όλοι γνωρίζουν και οι 300..
Δείτε την επόμενη Φωτό με λογαριασμούς εντός Ελλάδας…
01
02
Λογαριασμοί καταπιστευμάτων σε τράπεζες εντός της Ελλάδας Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος , αριθμός λογαριασμού 9832554711 , 500.000.000.000$ (πεντακόσια δισεκατομμύρια δολάρια) και 20.000 (είκοσι χιλιάδες) τόνοι χρυσού.Αγροτική τράπεζα (ΑΤΕ), αριθμός λογαριασμού 3597772412, 11.000.000.000.000$ (11 τρισεκατομμύρια δολάρια)
Alpha τράπεζα, αριθμός λογαριασμού 54477738142, 3.800.000.000.000$ (3 τρισεκατομμύρια 800 δισεκατομμύρια δολάρια)
Τράπεζα Αθηνών, αριθμός λογαριασμού 67347745960, 7.000.000.000.000$ (επτά τρισεκατομμύρια δολάρια)
Εμπορική τράπεζα , αριθμός λογαριασμού 28277754132, 11.000.000.000.000$ (έντεκα τρισεκατομμύρια δολάρια)
Ταχυδρομικό ταμιευτήριο , αριθμός λογαριασμού 777333218, 7.000.000.000.000$ (7 τρισεκατομμύρια δολάρια)
Γενική τράπεζα, αριθμός λογαριασμού 864777212, 5.200.000.000.000$ (5 τρισεκατομμύρια 200 δισεκατομμύρια δολάρια)
Εθνική τράπεζα της Ελλάδος, αριθμός λογαριασμού 97772541114, 52.000.000.000.000$ (πενήντα δύο τρισεκατομμύρια δολάρια)
Τράπεζα Πειραιώς, αριθμός λογαριασμού 98877722335, 11.000.000.000.000$ (11 τρισεκατομμύρια δολάρια)
***
Τι δούλεμα έχει πέσει τόσο καιρό από τους κυβερνώντες!!!! Ψάχνουν λεφτά και δεν μπορούν, δεν ήξεραν για αυτούς τους λογαριασμούς, οι υπουργοί οικονομικών δεν γνωρίζουν τι υπογράφουν;;;;; Και γι’αυτό ενοποίησαν τiς τράπεζες, έτσι ώστε να υπάρξει συσσώρευση πλούτου και να πάει στους ολίγους και εσύ Έλληνα δυστυχισμένε, πάνε να σου πάρουν μέχρι και τα σπίτια για να μην μπορείς να αντιδράς να πεθαίνεις κάθε μέρα λίγο λίγο. Αυτοί είναι οι κυβερνώντες μας αριστεροί –δεξιοί και Πασοκοι όλοι λυκορνια της πλουτοκρατίας
Νίκολας Γρεβενιώτης – Πηγή



Ο Αλέξης Τσίπρας, οριστικοποίησε τις κινήσεις του και πήρε τις αποφάσεις του!

Ξέρεις τι έκανες; Μια τρύπα στο νερό. Έδωσες ξανά οικονομίστικες ευκαιρίες σε "δοκιμασμένους φωστήρες"... Δικαίωσες τους προκατόχους σου... θράσος, ψέμα και παλιό κακό Νεοπλουτισμό και Νεποτισμό. Κρίμα Αλέξη...

Tzina Pantzaridou
Να πω ότι δεν ψήφισα τον Αλέξη, θα είμαι ψεύτρα. Να πω ότι δεν τον πίστεψα, πάλι θα είμαι Πινόκιο. Το κακό με τον Αλέξη, είναι ότι δάκρυσε στην πρώτη του ομιλία στην βουλή. Είναι ότι μας μίλησε για γερμανικές αποζημιώσεις, είναι ότι μας έβαλε να διχαστούμε με το δημοψήφισμα. Φίλοι και οικογένειες, Μας είπε ότι θα θέσει τέλος στον καθημερινό ανθρώπινο ευτελισμό. Ξέρουμε ότι σε πιέζουν, εσύ όμως γιατί είπες ότι θα σκίσεις το μνημόνιο; ΕΕΕ;;; Γιατί μας έταξες ΚΑΙ ΕΣΥ ψέμματα; Νέο παιδί γαμώτο, σε πιστέψαμε. Ξέρεις τι...
έκανες;;; Μια τρύπα στο νερό. Έδωσες ξανά οικονομίστικες ευκαιρίες σε "δοκιμασμένους φωστήρες" Δικαίωσες τους προκατόχους σου. Και να δεις, που θα μας τους ξαναφορέσεις στενό κολάρο. Σε είπε ανόητο, γιατί δεν τα έσπασες; Είχαμε να χάσουμε τίποτα... Αν ναι, ας μάθουμε και εμείς οι αδαείς. Ακόμα ένας χρόνος με θράσος, ψέμα και παλιό κακό Νεοπλουτισμό και Νεποτισμό. Κρίμα Αλέξη..... κρίμα για όσους συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι είναι Αριστεροί. Μέλι και Μαρμελάδα... και ΕΣΕΙΣ.

H EΛΠIΔA ΠΕΡΔΕΤΑΙ...

Απλούστατο. Συγκλονιστικό. Πληρώνουμε φόρους εξαρχής για να πληρώνει το κράτος τους τόκους...


Σχετικό (1 Απρίλη 2013): To Εργοστάσιο Παραγωγής Χρέους!
Maroupa Eirini
Απλούστατο. Συγκλονιστικό.
Πληρώνουμε φόρους εξαρχής για να πληρώνει το κράτος τους τόκους.
Δεν υπάρχει χρήμα αλλά χρεόγραφο, ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΟΥΣ.
Η ευρωπαική κεντρική τράπεζα εκδίδει χρήμα από ΑΕΡΑ.
Το δανείζει στις τράπεζες που δανείζουν εμάς και το κράτος που εκδίδει ομόλογα δηλαδή πάλι ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ.
Κάθε φορά που καταθέτουμε χρήματα στην τράπεζα το 90% αυτών ξαναδανείζεται, πάλι και πάλι και πάλι. Οι εγγραφές επομένως της...
τράπεζας στους λογαριασμούς μας αλλά και τα δάνεια που δίνει είναι όλα λογιστικά, ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΚΑΘΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΥΠΩΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΝ.
Τελικά ακόμα κι αν εξοφλούσαμε όλα τα δάνεια και πάλι ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΚΤΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, για να γυρίζει γύρω το χαρτονόμισμα (που είναι υπόσχεση χρέους) και οι λογιστικές εγγραφές, δηλαδή.
Χρήμα είναι μόνο αυτό που έχει αληθινή αξία. Το ασήμι και ο χρυσός.
Οπωσδήποτε δείτε το
Οπωσδήποτε διαδώστε το

Σάλος στην Ιταλία... Με το "σύμφωνο συμβίωσης" (ευρωπαϊκή υποχρέωση των χωρών της πολιτισμένης ΕΕ), αντιδράσεις για υιοθεσίες και τείνουν στην "ενοικίαση" μήτρας, ώστε να εξασφαλιστούν τα "ανθρώπινα δικαιώματα" των γκέι και λεσβιών...

Σκοταδισμός, μεσαίωνας... παλιοκομμουνιστές θέλουν να στερήσουν δικαιώματα στα υπέροχα ζευγάρια, που παλεύουν για τα δικαιώματα στην οικογένεια...
Ενώ η "κεντροαριστερά" κι η "κεντροδεξιά" συμφωνούν -όπως στην Ελλάδα ο Αλέξης με τον Κυριάκο- να προχωρήσουν στις οδηγίες της Ε.Ε. για εξασφάλιση "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" στα ομόφυλα ζευγάρια, ορισμένοι αριστεροί μαρξιστές, επηρεασμένοι από τουςομοφοβικούς Μαρξ και Ενγκελς, δημιουργούν κίνημα αντίδρασης αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών προς υιοθεσία από γκέι και λεσβίες... Τέτοιοι "δογματικοί" μαρξιστές οδηγούν σε οπισθοδρόμηση την...
ευρωπαϊκή αριστερά και δεξιά, αφού δεν μπορούν να εκσυγχρονιστούν και να αποδεχθούν τις "μεταρρυθμίσεις", αναγκαίες για να αλλάξει η Ευρώπη, να πάει "αριστεροδεξιά"...
Έτσι, αναπτύσσεται ο προβληματισμός για μια μέση λύση, όπως ακριβώς συμβαίνει στο δημοκρατικό Ισραήλ: "ενοικίαση μήτρας" (παρένθετες μητέρες), για να μπορούν γκέι και λεσβίες να αποκτούν απογόνους...
Είμαστε σίγουροι πως όλα θα πάνε κατ' ευχή... το εγγυάται ο σύντροφος Nichi Vendola, η ψυχή και καρδιά της "Λίστας Τσίπρα" στη γειτονική Ιταλία... (Παραπέμθηκε σε δίκη ο άνθρωπος του Αλέξη Τσίπρα στην Ιταλία!) 
Nτροπή... θέλουν να στερήσουν την πατρότητα και μητρότητα σε ζευγάρια με την καταπάτηση των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων"... Δεν θα το επιτρέψει η Ευρώπη του φωτός!
Άντε γεια μας, να ξεκολλήσει λίγο η οικονομία από τους ομοφυλόφιλους εμπόρους βρεφών...
Σχετικά:
"Η ομοφυλοφιλία, ο Ένγκελς και οι «αριστεριστές»…"
Όταν ο Huxley... έγραφε για το "σύμφωνο συμβίωσης"...

ΠΡΟΣΟΧΗ...Τοκογλύφος!


Είμαστε όλοι αγρότες! Τα ευρωλιγούρια... τo ευρώ να το βάλουν στον κώλο τους!

\

Το παρακράτος …Στουρνάρα! Ναι... του ηλίθιου που κουβάλαγε την τσάντα του Σημίτη...


Το παρακράτος …Στουρνάρα!
του Γιώργου Δελαστίκ
Οργάνωνε «πραξικόπημα» το καλοκαίρι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, με πρόσχημα ότι δήθεν η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ προετοίμαζε …«εισβολή στο Νομισματοκοπείο»; Το ερώτημα τίθεται ευθέως, μετά τα όσα είπε ο Στουρνάρας στον Παπαχελά, σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι, τα οποία θέτουν σοβαρότατα ερωτήματα με το αν ο Στουρνάρας μπορεί να παραμείνει στη θέση του ή αν πρέπει να...
εκδιωχθεί κλοτσηδόν από αυτή.
«Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση», ισχυρίστηκε ο Στουρνάρας. «Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημόσιου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους», είπε ο Στουρνάρας στην τηλεοπτική εκπομπή με τον Παπαχελά. «Πηγές του Μαξίμου» γράφει η Καθημερινή «θετικά υποδέχτηκαν τη διευκρίνιση ότι η συνεργασία με πρώην πρωθυπουργούς αφορούσε όχι αμιγώς πολιτικά στελέχη, αλλά τεχνοκράτες πρωθυπουργούς, όπως οι κ.κ. Π. Πικραμμένος και Λ. Παπαδήμας». Ο Στουρνάρας δηλαδή είπε δημόσια ότι συνεννοούνταν π.χ. με κάποιον τυχάρπαστο τραπεζίτη πώς θα υψώσουν «τείχος», αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να πάει σε διπλό νόμισμα! Και ο γελοίος ο Τσίπρας κρατάει το άτομο αυτό στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος! Είναι όμως «γελοίος» ο Τσίπρας ή μήπως ήταν κι αυτός μέσα στο κόλπο; Μήπως δηλαδή είχε επεξεργαστεί από κοινού το σχέδιο με τον Στουρνάρα προκειμένου να δείξει στους Γερμανούς ότι ο … Λαφαζάνης φταίει για τα περί εξόδου από το ευρώ, αλλά ο ίδιος ο Τσίπρας είναι …«γκαραντί», αφού συνεργάζεται με τον Στουρνάρα, γερμανικής κοπής;
Την υποψία αυτή μας την προκάλεσε η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, όπως την διαβάσαμε στην Αυγή: «Κάποιοι το ονειρεύτηκαν, αυτοί δεν είναι σήμερα εδώ, σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές» αναφερόμενες στα περί εισβολής στο Νομισματοκοπείο. Επιβεβαιώνει δηλαδή ο Τσίπρας τον Στουρνάρα: Δικαίως έγινε έξαλλος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Για «βρόμικες αθλιότητες περί εισβολής», τις οποίες «διακινούσαν σε βάρος μου ο Αλέξης Τσίπρας και η κλειστή ομάδα του Μαξίμου, μαζί με συστημικά μέσα ενημέρωσης» έκανε λόγο ο Π. Λαφαζάνης. «Το κυβερνητικό επιτελείο και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασαν να εξαπατήσουν πολιτικά έναν ολόκληρο λαό», τονίζεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ). «Δεν θα μπορούσαν σε καμιά περίπτωση να διστάσουν να επαναλάβουν – ανωνύμως βέβαια – χονδροειδή ψέματα και συκοφαντίες για κατάληψη του Νομισματοκοπείου, φωτογραφίζοντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη», συνεχίζει η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.
Απόλυτο δίκιο έχει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τα όσα είπε ο Στουρνάρας, τονίζει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «αποτελούν ευθεία ομολογία υπονόμευσης της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας και συγκροτούν λόγο παραίτησής του». Σιγά μην παραιτηθεί ο Στουρνάρας! Εδώ, όπως τονίζει στην ανάρτησή της και η ίδια η Ζωή, «το καλοκαίρι συνωμοτούσε με πρώην πρωθυπουργούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αποδυνάμωση εναλλακτικών άμυνας έναντι του εκβιασμού» των Γερμαναράδων και το χειμώνα θα παραιτηθεί; Δεν γίνονται τέτοια πράγματα, μην σκορπάμε και αυταπάτες! «Τούρμπο» έγινε και ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος προσπάθησε να αξιοποιήσει πολιτικά τα παιχνίδια που έπαιξαν ο Τσίπρας και ο Στουρνάρας πίσω από την πλάτη του. «Με ενδιαφέρον διαβάζω ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε πληροφορίες ότι κάποιος, προφανώς ανόητος, σχεδίαζε «εισβολή» στο Νομισματοκοπείο. Αναρωτιέμαι ποιοι ήταν αυτοί και γιατί οι συγκεκριμένοι πληροφοριοδότες του κ. διοικητή, αλλά και ο ίδιος, έκριναν σκόπιμο να μην πληροφορήσουν επ’ αυτού τον υπουργό οικονομικών και την κυβέρνηση», τόνισε με έμφαση στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αποκαλύπτοντας έτσι ότι ο Στουρνάρας είχε άλλα κανάλια επικοινωνίας με την κυβέρνηση, αν φυσικά είχε, πράγμα που καθίσταται βέβαιο από την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου. Την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπουλάει τα πάντα, «ανακαλύπτει» ότι ο Λαφαζάνης προετοίμαζε «εισβολή» στο Νομισματοκοπείο!
Μα για τόσο ηλίθιους περνάει ο Τσίπρας τους Έλληνες; Το δικό μας συμπέρασμα είναι πάντως άλλο. Παλιά, τα τανκς των πραξικοπηματιών τα κινούσαν οι στρατηγοί, άντε οι συνταγματάρχες. Σήμερα όμως τα κινούν οι τραπεζίτες!

Ανδρέας - Τσίπρας: Ο χαρισματικός και το ηλίθιο ανδρείκελο… Ήταν σαν να φόραγες τα παπούτσια ενός γίγαντα στα πόδια ενός νάνου… EΞAIΡETIKO!

Σχετικά:


 Οι θλιβεροί επικοινωνιολόγοι επιχείρησαν απεγνωσμένα να «φορέσουν» στον Τσίπρα, κάποια χαρακτηριστικά του Ανδρέα:
φωνητικών απομιμήσεων, πόζας, μορφασμών, λεκτικών σχημάτων κ.λπ… Μια προσπάθεια των επικοινωνιολόγων που καθιστούσε τον Τσίπρα μια γελοιογραφική απομίμηση του Ανδρέα, δηλαδή γελοίο τον ίδιο.
Ήταν τέτοια η αντίφαση ανάμεσα στο πολιτικό μέγεθος και τη χαρισματική προσωπικότητα του Ανδρέα με αυτήν του Τσίπρα (ραχιτική και χαζοχαρούμενη) που προκαλούσε το...

γέλιο: Ήταν σαν να φόραγες τα παπούτσια ενός γίγαντα στα πόδια ενός νάνου…
Μπορεί να έχει κάποιος οποιαδήποτε γνώμη για τον Ανδρέα, αλλά δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι ήταν ένας ηγέτης υψηλού θεωρητικού και πολιτικού διαμετρήματος, ένα πολιτικό μέγεθος διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας.

Καμία σύγκριση με τον Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει. Τα πολιτικά μεγέθη είναι ανόμοια… 

Διαβάζοντας τη συμπεριφορά του Ανδρέα απέναντι στη «σιδηρά κυρία», τη Θάτσερ
, και έχοντας νωπή στη μνήμα μας την ταπεινωτική προσβολή του Σόιμπλε προς τον Τσίπρα («Είναι η εφαρμογή, ηλίθιε!»), δεν αντέξαμε τον πειρασμό να γράψουμε αυτό το σχόλιο, ακριβώς διότι απαστράπτει στις δύο συμπεριφορές (Ανδρέα-Τσίπρα), η τεράστια διαφορά των δύο πολιτικών μεγεθών…

Ο Ανδρέας που τα ρίχνει κατακέφαλα και αφ υψηλού στη Θάτσερ, που προκαλεί αμηχανία στους ευρωπαίους ηγέτες (τους πολύ ανώτερους του Σόιμπλε) και ο Τσίπρας που τρώει κατακεφαλιές, γίνεται δραματικά καταγέλαστος και συμπεριφέρεται σαν χαζοχαρούμενο ανδρείκελο…

Τον Τσίπρα τον ταπείνωσε βάρβαρα ο Γερμαναράς «και μόνο …ευχαριστώ που δεν του είπε!
Διαβάστε το άρθρο του Δελαστίκ, εδώ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23294:delastik-efarmogi&catid=81:kivernisi&Itemid=198 

Αντίθετα ο Ανδρέας δεν δίστασε να εξευτελίσει τη Θάτσερ λέγοντάς της: «Κυρία μου, μας έχετε σπάσει τα αρχίδια»!!!

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ:
http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2016/01/blog-post_771.html#.VqPE10-ji70



Τι σχέση, λοιπόν, μπορεί να έχει ο Ανδρέας με το ανθρωπάκι τον Τσίπρα που τον ταπεινώνουν πολυεδρικά όλα τα παράσιτα των μαφιόζων του χρήματος;;;


 Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10093