ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με σαφράν και λαχανικά



 Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο με λαχανικά.

Υλικά

500 γρ. στήθος κοτόπουλου

2 κόκκινες πιπεριές

4 κολοκυθάκια

1 μελιτζάνα

1 κρεμμύδι

1 φακελάκι σαφράν

Αλεύρι

Μέντα και θυμάρι

Σκόνη τσίλι

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Έφεση κατέθεσε η Εύα Καϊλή

 Έφεση κατά της απόφασης για παράταση της προφυλάκισής της άσκησε η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, Σβεν Μαρί, ενώ παράλληλα ζήτησε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Παντσέρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σβεν Μαρί, άσκησε την έφεση που είχε προαναγγείλει ήδη από την Πέμπτη και ζητάει η πελάτισσά του να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τον Πιερ Αντόνιο Πάντσερι, τον πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Ιταλός ευρωβουλευτής έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, ώστε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο διαφθοράς, με αντάλλαγμα ευνοϊκότερη ποινή. Η Εύα Καϊλή, καθώς και ο Μαρκ Ταραμπέλα, παραμένουν προφυλακιστέοι για την υπόθεση «Qatargate», ενώ εκκρεμεί η αίτηση αποβολής κατά του δικαστή-ανακριτή Μισέλ Κλεζ.

«Δύσκολο χτύπημα για την Εύα Καϊλή, ήδη κρατούμενη για 10 εβδομάδες», σχολιάζει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης να παρατείνει την προληπτική της κράτηση, όπως και για τον Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι και τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

«Ευαγγέλιο ο λόγος του Παντσέρι για τους Βέλγους δικαστές»

Νωρίτερα, το ίδιο μέσο, σε διαφορετικό δημοσίευμα, εστίασε στα λεγόμενα του νέου δικηγόρου της κας Καϊλή.

Έκρηξη σε κατάστημα με φιάλες υγραερίου

 Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (17/2) στο Αιγάλεω σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Το σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε κατάστημα με φιάλες υγραερίου, στην οδό Δημαρχείου, στην περιοχή του Αιγάλεω. Το κατάστημα ισοπεδώθηκε πλήρως, ενώ το ευτύχημα ήταν ότι η λαϊκή που διεξάγεται εκεί, δεν είχε ακόμα ξεκινήσει τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Μιαούλη και Δημαρχείου και στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα με δέκα πυροσβέστες. Ωστόσο, από την έκρηξη δεν σημειώθηκε πυρκαγιά, παρά μόνο καπνός. Επομένως, η Πυροσβεστική δεν χρειάστηκε να επέμβει. 

Όσον αφορά στους δύο τραυματίες, πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο ένας είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος είναι σε σοβαρή κατάσταση και έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Ο άλλος είναι ένας έμπορος λαϊκής που στήνει τον πάγκο του και έχει επίσης μεταφερθεί με εκδορές σε νοσοκομείο. Στο σημείο βρίσκεται ακόμα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τα αίτια της έκρηξης.

Οι αθλητικές μεταδόσεις του Σάββατου - Τι δείχνει η τηλεόραση

 Οι δύο αγώνες για την 23η αγωνιστική της Super League, η μονομαχία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του φάιναλ φορ Κυπέλλου ανδρών, η δράση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και οι αγώνες από τα κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ευρώπης, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

Αναλυτικά όλες οι επιλογές:

04:00 COSMOTE SPORT 4 HD NBA All-Star Weekend 2023 Rising Stars Μπάσκετ

«Την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη»












Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά. Την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε». Αυτά είπε η μητέρα του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία που πέθανε σήμερα (17/2) στο βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός». 

Σε τραγική κατάσταση και μιλώντας μισά αγγλικά μισά ελληνικά η μητέρα υποβασταζόμενη, με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή επισημαίνει πως δεν γνώριζε το παραμικρό για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί της. Επιπλέον η ίδια διευκρινίζει, ότι από το ίδρυμα δεν την ενημέρωσαν ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μια μέρα πριν, πάρα μόνο σήμερα που την ειδοποίησαν ότι απεβίωσε. Η τραγική λεπτομέρεια είναι, όπως ανέφερε η ίδια, ότι «θα έπαιρνα αύριο το παιδί μου σπίτι, αλλά σήμερα το παιδί μου είναι νεκρό».

Σύμφωνα με την δικηγόρο της μητέρας, Έφη Ορφανίδου η  κ. Ομόντια θα έπαιρνε πίσω το παιδί της καθώς είχε αρθεί η εισαγγελική εντολή. «Είναι μια τραγική ιστορία γιατί η Ομόντια έχει κάνει έναν τρομερό αγώνα για να μπορέσει να πάρει την επιμέλεια του παιδιού της. το τραγικό είναι ότι η απόφαση βγήκε και θα ερχόταν σήμερα στα χέρια μας το μεσημέρι για να μπορέσει η Ομ'οντια να έχει απο αύριο το παιδί της. Η μητέρα άλλαξε δουλειά γιατί της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια. Εργάζεται, διαμόρφωσε σωστά το σπίτι της. Η ζωή της ήταν αυτό το παιδί. Ήταν μονογονεϊκή οικογένεια».

Η ίδια υποστήριξε ότι ενημερώθηκαν σήμερα για την υγεία του παιδιού. Σύμφωνα με την συνήγορο η υπόθεση του θανάτου είναι προς διερεύνηση.

Το χρονικό

Σήμερα ή αύριο θα επέστρεφε στη μητέρα του το 2,5 ετών κοριτσάκι το οποίο εντοπίστηκε το πρωί νεκρό από το προσωπικό του δημοτικού βρεφοκομείο. Τα πρώτα στοιχεία «δείχνουν» ότι το κοριτσάκι προσβλήθηκε από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το κοριτσάκι με εισαγγελική παρέμβαση είχε απομακρυνθεί πριν από δύο χρόνια από την οικογένειά του επειδή κρίθηκε «ακατάλληλη». Την Πέμπτη μεταφέρθηκε στο βρεφοκομείο εσπευσμένα με λοίμωξη του αναπνευστικού, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς, οι οποίοι συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή και επανέλεγχο σε δέκα ημέρες, ενώ ενημέρωσαν τους υπεύθυνους της δομής ότι υπήρχε πιθανότητα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Σήμερα το πρωί άρχισε να εμφανίζει προβλήματα στην αναπνοή και όταν οι υπεύθυνοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ήταν ήδη αργά. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που έκαναν ΚΑΡΠΑ, το 2,5 ετών παιδάκι δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» βρισκόταν νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και καρδιολόγος, Νίκος Λιακόπουλος δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 12 έφτασε και η μητέρα του παιδιού η οποία μπήκε τρέχοντας στο βρεφοκομείο. Στο σημείο είχε σπεύσει και ιατροδικαστής που διενεργούσε νεκροψία-νεκροτομή ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος. 

«Το παιδί αντιμετώπιζε προβλήματα»

Σύμφωνα με τα όσα είπε η πρώην πρόεδρος του «Αγίου Στυλιανού» Ιωάννα Σπανού (ήταν στη θέση μέχρι τον Μάρτιο του 2021), το παιδί είχε μεταφερθεί εκεί καθώς η μητέρα του αδυνατούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά στην ανατροφή του. Το επισκεπτόταν, μάλιστα, τακτικά, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τραγική ειρωνεία, είχε εκδοθεί απόφαση να επιστρέψει σήμερα στην μητέρα του. Η κυρία Σπανού ανέφερε ακόμη, ότι το παιδί είχε εμφανίσει από νωρίς αναπνευστικά προβλήματα και έχρηζε άμεσης ιατρικής παρακολούθησης.

Το παιδί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του βρεφοκομείου Θεόφιλο Πατέλη επρόκειτο να χειρουργηθεί τις επόμενες ημέρες για πρόβλημα που είχε στις αμυγδαλές του και για το λόγο αυτό χθες είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Επέστρεψε στο ίδρυμα και σήμερα το πρωί άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αναπνοή. Οι υπεύθυνοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ αλλά ήταν ήδη αργά.

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του κοριτσιού

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη

 



Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη είχε σήμερα στο Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη ο Περιφερειάρχη Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια, με κυρίαρχα την επέκταση του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, τον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκη - Έδεσσα, την αναβάθμιση της ανατολικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης και το Flyover, τον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκη – Κιλκίς, τον προαστιακό σιδηρόδρομο στη δυτική Θεσσαλονίκη και τα αντιπλημμυρικά έργα.

Ο Τούρκος Πρόξενος της Θεσσαλονίκης: Ευχαριστώ όλους τους πολίτες της Πιερίας από καρδιάς.

 

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ & ΣΥΡΙΑΣ

 

Ο Τούρκος Πρόξενος της Θεσσαλονίκης από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης:

“Ευχαριστώ όλους του πολίτες της Πιερίας από καρδιάς. Είναι τιμή μου που σας γνωρίζω!”

 

Τον Καπνικό Σταθμό επισκέφθηκε στις 12 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Εφε Κευλάν, μαζί με τον εμπορικό ακόλουθο και 4 συνεργάτες του προξενείου..

 

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να γνωρίσει από κοντά τη συλλογικότητα που αντέδρασε τόσο άμεσα και τόσο οργανωμένα στην πρόσκληση για βοήθεια προς τους συσμόπληκτους της χώρας του και φυσικά, για να ευχαριστήσει την τοπική κοινωνία που ανταποκρίθηκε άμεσα σε αυτό το κάλεσμα.

 

Ο κ. Κευλάν ανέφερε ότι ανάμεσα σε όσους συνεργάστηκαν με το Τουρκικό Προξενείο, μέχρι σήμερα, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας είναι αυτή που ξεχώρισε για τον επαγγελματισμό της, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια και προπάντων τα άμεσα αντανακλαστικά της. «Από εσάς δεχτήκαμε τα πρώτα υλικά και με αυτά ξεκίνησε το πρώτο φορτηγό από την Θεσσαλονίκη για την Τουρκία. Σας ευχαριστώ θερμά και δηλώνω εντυπωσιασμένος από την εμπιστοσύνη που εμπνέετε προς τους ανθρώπους της πόλης σας, τους οποίους επίσης ευχαριστώ από καρδιάς!», ανέφερε ο κ. Κευλάν.

 

Μιλώντας στην κάμερα του OlympusMera.gr ο Γενικός Πρόξενος είπε: «Εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τις θερμές μου ευχαριστίες για τη βοήθεια που προσφέρετε στους πληγέντες από τον σεισμό. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να συναντήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους προσωπικά, να δω από κοντά τη δουλειά τους και να δεχτώ εκ μέρους του τουρκικού κράτους τη βοήθειά τους. Δουλεύουμε χέρι με χέρι για να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους που έχουν τόσο πολύ ανάγκη. Είναι μια συγκλονιστική στιγμή στην επαγγελματική μου καριέρα , αυτό που βιώνουμε. Είμαι πραγματικά συγκινημένος και ελπίζω για τη διαρκή φιλία των χωρών μας.»

 

Νέα αποστολή βοήθειας με ιατροφαρμακευτικό υλικό από το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης

 

Οι εκπρόσωποι του τουρκικού προξενείου παρέμειναν για μία ώρα στον Καπνικό Σταθμό, ξεναγήθηκαν στους χώρους του και πληροφορήθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας. Επίσης, παρέμειναν για αρκετή ώρα στον χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου από το οποίο αποστάλθηκαν την Παρασκευή 17 Φεβρ. περίπου 1.500 φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως και ιατρικό υλικό.

 

Η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας συνεχίζεται

Πρόσκληση από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας

















Τη Δευτέρα της 20 ης Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κοπή της

Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στις 19:00 στο

Lounge Bar «Εκάβη». Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Διοικητικό Συμβούλιο

της ομάδας και φυσικά για όλα τα μέλη της να τιμήσετε με την παρουσία σας αυτή

την όμορφη εκδήλωση. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά και να

περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα από κοινού!