ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Eurostat: Σε κίνδυνο φτώχειας ένας στους τέσσερις Ελληνες το 2022

 Πάνω από το 22% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πιο συγκεκριμένα 95,3 εκατομμύρια άνθρωποι, το 2022 διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την Εurostat.

Σχεδόν ένας στους πέντε Ευρωπαίους ζούσε σε νοικοκυριό που αντιμετώπιζε τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού: κίνδυνος φτώχειας, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση ή/και διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας.

Ναυάγιο στην Πύλο: «Υγρός τάφος» η Μεσόγειος – Περίπου 600 μετανάστες στο σκάφος που βυθίστηκε, γυναίκες και παιδιά στα αμπάρια

 Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ανοιχτά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, μετά το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους.

Ηδη έχουν ανασυρθεί 79 νεκροί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να ανέβει κατά πολύ. Την ίδια ώρα, 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί.

Είκοσι έξι άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα ή υποθερμία, είναι όλοι άνδρες, νέοι και μεσήλικες, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Εβδομήντα οκτώ άτομα βρίσκονται σε χώρους του Λιμενικού και αύριο (15/6) θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα.

Athens Pride: Ένα άρρωστο κράτος και μια νοσηρή κοινωνία έχουν ξορκίσει όλα τα υψηλά ιδανικά και πλέον γιορτάζουν ξέφρενα για τις «κατακτήσεις» της κρεβατοκάμαρας

 Η Νέα Τάξη Πραγμάτων επιδιώκει να απομονώσει τους ανθρώπους και να τους μετατρέψει σε ευάλωτες «μοναδικότητες» που θα απέχουν από κάθε συλλογική σκέψη και κάθε μορφή ουσιαστικής αλληλεγγύης.

Κάποτε, οι βασικοί λόγοι για να περηφανεύεται ένας πολίτης ήταν η ιστορία της πατρίδας του, τα κατορθώματα των προγόνων του, η πίστη του, οι εθνικοί ήρωες του, οι πνευματικές μορφές που ανέδειξε ο τόπος του, η παράδοση του, ο πολιτισμός του, η γλώσσα του.

Μελέτη: DNA πράσινου πιθήκου μολυσμένο με HIV βρέθηκε σε εμβόλια COVID-19


 Το DNA πράσινου πιθήκου μολυσμένο με HIV ανιχνεύθηκε τόσο στα εμβόλια Pfizer όσο και στα εμβόλια mRNA COVID-19 της Moderna, σύμφωνα με μια νεα ανησυχητική μελέτη.

Στο βίντεο 1 παρακάτω, ο Δρ. Steven E. Greer παίρνει συνεντεύξεις από τον μικροβιολόγο Kevin McKernan – πρώην ερευνητή και επικεφαλής της ομάδας για το έργο 2 του ανθρώπινου γονιδιώματος του MIT – και τον Dr. Sucharit Bhakdi σχετικά με τη μόλυνση DNA που έχει βρει η ομάδα του McKernan στα εμβόλια για τον κορωνοϊό της Pfizer και της Moderna.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ Εισερχόμενα

 



Τα βραβεία της Ελληνικής Επιτροπής PIERRE DE COUBERTIN

στα «χρυσά παιδιά» των 15ου & 17ου Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης

Σε μια ιδιαίτερη τελετή, στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην

Αθήνα, απονεμήθηκαν τα βραβεία στους νικητές του 1 ου μαθητικού διαγωνισμού

«PIERRE DE COUBERTIN», με τίτλο «Θέλω, ελπίζω, μπορώ να αλλάξω τον κόσμο

με τον αθλητισμό», από την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου.

Ανάμεσά τους, οι «THE CHAMPIONS» της ΣΤ΄ τάξης του 15 ου Δημοτικού Σχολείου

Εγκαίνια Κλειστού Γυμναστηρίου ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ στην Πανεπιστημιούπολη Θέρμης από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

 


Τα εγκαίνια του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, στην Πανεπιστημιούπολη της Θέρμης (Καπετάν Χάψα), θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το Κλειστό Γυμναστήριο της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 13.00’, στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ, στη Θέρμη.

Τελική παράταση προθεσμίας έκδοσης και ανανέωσης αδειών κοινοχρήστων χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων

 Δήμος Δίου-Ολύμπου | Ανακοίνωση: Τελική παράταση προθεσμίας έκδοσης και ανανέωσης αδειών κοινοχρήστων χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων

Όσοι δημότες κάνουν χρήση ή ενδιαφέρονται να κάνουν 
χρήση κοινόχρηστου χώρου (πεζοδρόμια, πλατεία, πεζόδρομο κ.λπ.) για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ή εμπορευμάτων για το έτος 2023, έχουν υποχρέωση να προσέλθουν στο Δήμο και να υποβάλλουν αίτηση έως και την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 (τελική καταληκτική προθεσμία)προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1080/80, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σε συνδυασμό με τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 117/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Επισημαίνεται ότι, η χρήση κοινόχρηστου χώρου πριν εκδοθεί η άδεια θεωρείται αυθαίρετη.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 10ος Αγώνας Δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 



Ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας, το Τμήμα Επικοινωνίας/

Τύπου του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας

«ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 10 ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την

επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».

Διάνοιξη και σήμανση μονοπατιών στον ορεινό όγκο του Βερμίου από τον Δήμο Νάουσας και αθλητικά σωματεία



 Προχωρά η δημιουργία Δικτύου Μονοπατιών στον Δήμο Νάουσας

Νικόλας Καρανικόλας: Στόχος μας η ανάδειξη του ορεινού όγκου του Βερμίου με τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές

Στην ανάδειξη του δικτύου μονοπατιών στον ορεινό όγκο του Βερμίου, με στόχο την

ενίσχυση του ορεινού εναλλακτικού τουρισμού, προχωρά ο Δήμος Νάουσας με την υποβολή

πρότασης που κατατέθηκε πρόσφατα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, προϋπολογισμού

695.498,56 €.

Αυτή είναι η αριστεία σας κ. Μητσοτάκη;

 Ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει πως δεν μπορεί να προσληφθεί ως υπάλληλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε σε μόνιμη θέση, είτε ως εποχικός, ή με οποιαδήποτε άλλη σχέση εργασίας όταν έχει καταδικαστεί για κακούργημα. Τέλος. Ο νόμος και οι διατάξεις τόσο του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα όσο και εκείνων που διέπουν τους ΟΤΑ εξηγούν λεπτομερώς το πλαίσιο πρόσληψης υπαλλήλων.

Από 8 έως 7 Σεπτεμβρίου 2023 η φημισμένη Εμποροπανήγυρη Αιγινίου

 Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου

Πύδνας-Κολινδρού αποφασίστηκε ότι η φημισμένη εμποροπανήγυρη Αιγινίου

θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Έχετε ακούσει ποτέ την λέξη όνειρο κυριε Μη.....ζοτακη κυρία Κεραμέως

 


Ακούστε προσεκτικά τις συντρόφισσα Ντόρα #Μπακογιάννη ως ανεξάρτητη βουλευτής, έλεγε την αλήθεια για το χρέος της #ΝΔ και του #ΠΑΣΟΚ-κιναλ

 Ακούστε προσεκτικά τις συντρόφισσα Ντόρα #Μπακογιάννη ως ανεξάρτητη βουλευτής, έλεγε την αλήθεια για το χρέος της #ΝΔ και του #ΠΑΣΟΚ-κιναλ.#εκλογες_25_Ιουνιου pic.twitter.com/5EqFBDIX5Q

-"Έχω μια προσέγγιση δημοκρατική" λέει η Σακελλαροπούλου