ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Στην «κατάψυξη» η χώρα - Τσουχτερό κρύο και χιόνια


«ΑΓΡΙΕΥΕΙ» ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ 
Με ραγδαία επιδείνωση του καιρού ξεκινάει η νέα εβδομάδα και μάλιστα η κακοκαιρία έχει αρχίσει να «σαρώνει» τη χώρα ήδη από το βράδυ της Κυριακής. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίαςθα είναι οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Επίσης οι βοριάδες θα φτάνουν ακόμα και...
τα 8 μποφόρ στα πελάγη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Από το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ όμως θα ενισχυθούν σε 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε θα σημειωθεί χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Aναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις και στις παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο ή χιόνι. Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυμένοι από το απόγευμα σε 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -4 (μείζον 4) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του Ιονίου, όπου ενδέχεται να βρέξει. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 (μείζον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Από το βράδυ θα χιονίσει και στις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς καθώς και στα υπόλοιπα τμήματα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί και θα ενισχυθούν σε 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Κρήτης.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: παροδικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις νότιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά ενώ χιονόνερο ή χιόνι θα σημειωθεί και στα πεδινά των βόρειων περιοχών.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα ενισχυθούν και στα βόρεια σε 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Ακριβής πρόβλεψη Ν. Σαρρή: «Ο λαός δεν θα αντιδράσει. Έχει χάσει την εθνική και κοινωνική του συνοχή»



Ο αείμνηστος καθηγητής του Παντείου Νεοκλής Σαρρής, σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, λίγο πριν φύγει από την ζωή, υπήρξε απόλυτα προφητικός… σε συνέντευξή του στον Μάκη Βραχιολίδη. Τον Μάρτιο του 2010, πριν ακόμη ο μοιραίος Παπανδρέου μας βάλει στο ΔΝΤ, ο Νεοκλής Σαρρής είχε προβλέψει αυτά που υποφέρει σήμερα ο λαός. Διαβάστε τι έλεγε για την πολιτική της ΕΕ σε βάρος της Ελλάδος, για το πώς η χώρα μας χρησιμοποιείται ως μοχλός για τις γεωστρατηγικές πολιτικές των μεγάλων δυνάμεων, με τα λαμόγια-πολιτικούς μας να παίζουν το παιχνίδι της. Μπορείτε να διαπιστώσετε γιατί σήμερα ο Σαμαράς είναι τόσο δουλοπρεπής προς την Μέρκελ. Διαβάστε πώς εξηγούσε γιατί δεν θα υπάρξει αντίδραση από τον λαό και γιατί η εθνική και κοινωνική συνοχή έχουν δεχτεί καίρια πλήγματα. 
Κύριε καθηγητά, βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου μίλησε ευθέως για μειωμένη εθνική κυριαρχία, προβληματίζοντας με τις δηλώσεις του τον ελληνικό λαό. Θεωρείτε πράγματι ότι έχουμε μειωμένη εθνική κυριαρχία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ή η δήλωση αυτή έγινε για να μας προετοιμάσει για επικείμενες υποχωρήσεις στην εθνικά μας δίκαια; 
ΣΑΡΡΗΣ: Μαζί με την οικονομική κατάρρευση, επέρχεται και η κατάρρευση του πολιτικού μας συστήματος, κάτι που δεν έχουν κατανοήσει ούτε οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αλλά ούτε και οι ενδιαφερόμενοι, όσοι δηλ. στελεχώνουν το πολιτικό σύστημα στη χώρα.
Λόγω της ασύγγνωστης αυτής αβελτηρίας, της εγκληματικής αβελτηρίας που επέδειξαν τα δύο μεγάλα κόμματα, η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως ένας μοχλός για αλλότριους σκοπούς, που δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα αλλά ευρύτερες γεωοικονομικές και γεωστρατηγικές πολιτικές. Για παράδειγμα: καταδεικνύεται η Ε.Ε. σε μια πανάκια η οποία θα έλυνε ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα: οικονομικά, εξωτερικής πολιτικής κ.λ.π. Σε αυτήν εστήριξαν οι Έλληνες πολιτικοί όλες τις ελπίδες τους, προκειμένου να αράξει η χώρα στο ασφαλές λιμάνι της Ενώσεως. Καταδεικνύεται όμως ότι η Ε.Ε. δεν είναι εις θέσιν ούτε τα σύνορά μας να προασπίσει ούτε να προσδώσει κύρος σε μια εξωτερική πολιτική που στόχο έχει την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά ούτε την οικονομία της ίδιας της χώρας μπορεί να σώσει. Συνεπώς η Ε.Ε. αποδεικνύεται σαν μια φενάκη, η οποία καλύπτει την ανυπαρξία της ως μίας Ευρωπαϊκής οντότητας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι εμπαίζει την Ελλάδα: Μας πίεσε να πάρουμε μέτρα προκειμένου να μας στηρίξει και τώρα που τα πήραμε, η κ. Μέρκελ και ο κ. Μπαρόζο μας λένε ότι βοήθεια δεν μας δίνουν, ότι το πρόβλημα είναι δικό μας και όχι δικό τους και μας συστήνουν να πάμε στο Δ.Ν.Τ. Τελικά τι Ένωση είναι αυτή που αρνείται να στηρίξει ένα μέλος της; 

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ, ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ Ο ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ




«ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ »

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και  Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ότι «η Τουρκία θα απαντήσει κατάλληλα αν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ», δήλωσε τα εξής:

«Οι δηλώσεις Νταβούτογλου δεν με εκπλήσσουν.

Ο εκπρόσωπος της χώρας, μέλους του ΝΑΤΟ που εξακολουθεί  να διατηρεί τη λογική του casus belli, με θράσος χιλίων πιθήκων εννοεί να προκαλεί τη χώρα μας απέναντι σε πολιτικές της διπλωματίας που ασκούνται με ζεϊμπεκιές, με κουμπαριές και με «χαλαρές» δηλώσεις, για να μην…ενοχλούμε και πολύ!

Σε σχέση με το πλήρες κείμενο  τόσο των δηλώσεων Νταβούτογλου στο  τουρκικό κανάλι TRT, όσο και εκείνων του Υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος αναφέρθηκε σε «αμφισβητούμενες περιοχές», οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αναμένουμε την αντίδραση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου.


ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΔΡΑΣΗ… 


Η ΑΦΟΡΜΗ
«ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΔΡΑΣΗ» η εκπομπή ατο Αλαχαβούζειο τηλεοπτικό έκτρωμα του ΣΚΑΪ. Συντονικής της εκπομπής ο κ. Σπύρος Μάλλης,  δημοσιογράφος με πλήρως διαμορφωμένο τον υπερμνημονιακό του χαρακτήρα και με συγκεκριμένη θητεία στη γενικότερη προσπάθεια νόθευσης των αντιπνευμονικών θέσεων.
Θέμα η λίστα Λαγκάρντ και στο βάθος η αγωνιώδης προσπάθεια του καταρρέοντος κατεστημένου της χρονίζουσας διαπλοκής να κρατήσει ζωντανό το φάντασμα της τρικομματικής συγκυβέρνησης Σαμαρά, η οποία πιστή «της κείνων ρήμασι» ξεθεμελιώνει και τα...
τελευταία υπολείμματα των λαϊκών κατακτήσεων, μετατρέποντας τη χώρα σε αποικιακής μορφής προτεκτοράτο και τους Έλληνες σε σύγχρονους δουλοπάροικους!
Οι απόψεις της ΝΔ εκφρασμένες μέσα από το ελεεινό δόγμα Σαμαρά δεν ξενίζουν πλέον κανένα, ούτε ασφαλώς κι αυτές της ΔΗΜΑΡ, που εξελίσσεται ραγδαία σε ένα αποκρουστικό αντιδραστικό ακροδεξιό μόρφωμα!
Ως δε προς το ανύπαρκτο ΠΑΣΟΚ, τραγική είναι για μια ακόμη φορά η διαπίστωση το πως κατάφερε  μια δράκα κλεπτομανών πολιτικών σαλτιμπάγκων να κυβερνήσουν με τρόπο γκανγκστερικό για τόσα χρόνια τον Ελληνικό λαό!
Άχρωμη, άοσμη και άγευστη η παρουσία του κουρασμένου κ. Β. Οικονόμου, που αναμάσησε τις Κουβέλειες μπουρδολογίες περί ανάγκης διάσωσης της χώρας και της αναγκαστικής στήριξης του κ. Βενιζέλου εν ονόματι της κυβερνητικής συνοχής για τη συνέχιση της προσπάθειας «σωτηρίας της χώρας»
Καινούργιος φασουλής πασοκικής ακτινοβολίας φαίνεται να ξεπρόβαλε στο πολιτικό σκηνικό  και το όνομα αυτού Ανδρουλάκης. Νηπιακός πολιτικός λόγος και επιχειρήματα γηπεδικού χαρακτήρα. Από τη μια ο Βουβουζέλος κι από την άλλη οι Ανδρουλάκηδες. Αηδιαστικός  πολιτικός πολτός  που συνεχίζει να δηλητηριάζει τη βαριά άρρωστη πολιτική ζωή του δύσμοιρου αυτού τόπου…
Περί Γεωργιάδη καλύτερα να μη γίνεται λόγος γιατί πάει χαμένος. Μικρόνους φασιστοδεξιοαλαζωνιστής, άξιος εκπρόσωπος της λεκτικής βίας και του απολύτου πολιτικού κενού!
ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ο σμπαραλιασμένος μνημονιακός πασοκονεοδημοκρατισμός και η νεοφώτιστη νεοδεξιούρα των τυχοδιωκτών της ΔΗΜΑΡ, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να μείνουν ζωντανοί, «γύρω τους ύψωσαν τείχη» απομόνωσης που αργά ή γρήγορα, μάλλον γρήγορα, θα τους εξαφανίσει από το πολιτικό σκηνικό, μαζί με τα βοθροκάναλα και το συρφετό των διαπλεκομένων και των μεσαζόντων…
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
(Mέσω "Το Γρέκι")

ΤΕΛΕΤΗ -ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Μακρύγιαλου




Εφιάλτης για 18χρονη στα χέρια 33χρονου Αλβανού


 Εφιάλτης για 18χρονη στα χέρια 33χρονου Αλβανού
Εφιαλτικές στιγμές έζησε μια 18χρονη στα χέρια 33χρονου από την Αλβανία ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, για το βιασμό της νεαρής κοπέλας.
Ειδικότερα, και όπως κατήγγειλε στις αρχές η 18χρονη που εργάζονταν σε καφετέρια του Ηρακλείου, ο 33χρονος την Παρασκευή το απόγευμα προσφέρθηκε να μεταφέρει την 18χρονη στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του.
Αντί αυτού όμως ο 33χρονος πήγε την κοπέλα στο σπίτι του όπου με την άσκηση σωματικής βίας, την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία μαζί του.

Ο Παπακωνσταντίνου «καίει» Παπανδρέου και «ρίχνει» κυβέρνηση


Papakonstantinou papandreou 250x180 Ο Παπακωνσταντίνου «καίει» Παπανδρέου και «ρίχνει» κυβέρνηση
Σύμφωνα με πηγές, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν αυτός που ζήτησε να μην υπογράψουν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος την αίτηση της Προανακριτικής στη Βουλή, απειλώντας τους ίδιους και μαζί «θεούς και δαίμονες»…
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές λένε στη «Φαρέτρα» ότι «ο Παπακωνσταντίνου σε λίγες ημέρες για να δέσει τον “γάιδαρό” του πρόκειται να δώσει στοιχεία, διαπραγματευόμενος με τις Αρχές, σε βάρος τόσο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όσο και του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, προκειμένου να έχουν και την ευθύνη να “μαγειρέψουν” μαζί με τις ελεγχόμενες δικαστικές αρχές την απαλλαγή του». Ακόμη, προσθέτουν ότι «αυτός είναι και ο λόγος που οι άλλοι αρχηγοί της κυβέρνησης δεν συνυπέγραψαν, καθώς φοβούνται αποσταθεροποίηση και πτώση της κυβέρνησης».

Πήγαν για λαυράκι και βρήκαν… Βαρουφάκη και “συγγενή λίστας” Παπακωνσταντίνου στην ΜΚΟ του Γιάννου!


varoufakis 250x180 Πήγαν για λαυράκι και βρήκαν… Βαρουφάκη και “συγγενή λίστας” Παπακωνσταντίνου στην ΜΚΟ του Γιάννου!
Φύλλο και φτερό έχει κάνει το ΣΔΟΕ την ΜΚΟ του Γιάννου Παπαντωνίου (ως “ινστιτούτο” λειτουργούσε), αλλά εκτός από τα λαυράκια, τις κρατικές και ιδιωτικές χορηγίες, το μαύρο σκοτάδι στην διαχείριση, έπεσαν πάνω και στον …Βαρουφάκη!
Ναι, τον γνωστό “αντιμνημονιακό”, που ήταν σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, τακτικό και ιδρυτικό μέλος του “ινστιτούτου”! Φανταστείτε την έκπληξη. Ένας “αντιμνημονιακός”, ιδρυτικό και τακτικό μέλος σε ΜΚΟ του Γιάννου…

Οι Λιστοπαρέες (και οι παρίες)...


Εφυγε ο κ. Βενιζέλος απ’ το Υπουργείο Οικονομικών και πήρε τη λίστα μαζί του!!!

Κι ύστερα, όταν «έσφιξαν τα γάλατα», την έστειλε στον κ. Σαμαρά πεσκέσι. Θεσμικά πράγματα. Βεβαίως ο κ. Σαμαράς δεν άνοιξε το «παγιδευμένο δεματάκι», αλλά το πάσαρε αρμοδίως στον εισαγγελέα.

Παρά ταύτα, σήμερα ο κ. Σαμαράς υπερασπίζεται τον κυβερνητικό του συνέταιρο, Βενιζέλο, τον οποίον καταγγέλλει ακόμα κι ο κυρ Πάγκαλος. «Ομορφος κόσμος ηθικά, αγγελικά πλασμένος» που έλεγε και ο ποιητής, πριν να βελτιωθεί αυτός ο κόσμος ακόμα περισσότερο.

Η υπόθεση Παπακωνσταντίνου βγάζει στο φως ένα αξεδιάλυτο κουβάρι τη γνωστή διαπλοκή όπου εμπλέκονται πολιτικοί, συγγενείς, κολλητάρια, κόμματα, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, με μαύρο χρήμα, off shore, ΜΚΟ, διασυνδέσεις με ξένα κέντρα, άσκηση επιρροής σε κρίσιμους τομείς όπως η Παιδεία και η εξωτερική πολιτική, με εμπόρους όπλων, δάνεια, θέσεις σε ΔΣ κρατικών εταιρειών, σχέσεις με κρατικοδίαιτες ιδιωτικές εταιρείες, ένας «θαυμαστός γενναίος κόσμος» ο κόσμος του εκσυγχρονισμού, ο κόσμος του Γιωργάκη, όπου, όποιο σκάνδαλο κι αν ανοίξεις, μέσα θα βρεις ΜΚΟ, offshore, διαύγεια, τυχάρπαστους τύπους, τυχοδιώκτες κι όλα τα άλλα λουλούδια του συστήματος. Τα άνθη του σοσιαλισμού και του νεοφιλελευθερισμού.

Αίφνης νομική σύμβουλος στο ΤΑΙΠΕΔ η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου – εκεί που κόβεται η χώρα σε φιλέτα! – τυχαίο;

Εμποροι όπλων, εξαδέλφες, μίζες οπλικών συστημάτων, Υπουργός Οικονομικών ο ένας, Αμύνης ο άλλος, άκρες της μιας κυρίας με το περίφημο ΕΛΙΑΜΕΠ, μαραζωμένα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αεροπλάνα που δεν πετάνε, υποβρύχια που γέρνουν και στο τέλος, ως αποτέλεσμα, ένα στράτευμα που διαθέτει βενζίνη μόνον για τα ποδήλατα.
  
Κι όμως ο λαμπρός αυτός κόσμος έχει αξιοθαύμαστη δικτύωση.

Διαθέτει πλάτες που ανοίγουν όλες τις πόρτες.

Κι εσένα ο υιός σου μνέσκει άνεργος. Διότι «μαζί τα φάγατε»! Μαζί με τον αξιότιμο κύριο Ρωσσώνη(της εξαδέλφης Μαρίνας), μαζί με τον Γιωργάκη που σε έλεγε διεφθαρμένο και τεμπέλη, μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου που αποκάλεσε τη χώρα «Τιτανικό» και την «έβγαλε» απ’ τις αγορές, για να τη σκλαβώσουν στα Μνημόνια, αυτός κι όλο μαζί το παρεάκι όσων ακολούθησαν, Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης.

Αν δεν σχεδιάσουμε το αύριο, ποτέ δεν θα το ζήσουμε...


Οι εκλογές είναι μιά κάποια λύση, που όμως αν τεθούν σήμερα ως θέμα, η σημερινή κυβέρνηση θα τις απορρίψει, με το αιτιολογικό ότι θα βλάψουν την χώρα… Οξύμωρο μεν, αλλά είναι το μόνο σίγουρο πως θα συμβεί... 

Από την άλλη, όμως, οι εκλογές θα δώσουν πραγματική λύση ή θα εμφανίσουν τον επόμενο (ΗΠΑ)προωθούμενο Αλέξη, ο οποίος θα συνεχίσει το «έργο» των Παπανδρέου – Σαμαρά, μπαίνοντας στο «κυρίως πιάτο», το οποίο είναι το απόλυτο ξεπούλημα της χώρας σε εθνικό επίπεδο;

Μην ξεχνάμε πως η λέξη «έθνος» είναι απαγορευμένη (πλην ελαχίστων λαμπρών εξαιρέσεων) στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προωθεί τον πολυπολιτισμό, την κατάργηση των εθνοτήτων και την υπεράσπιση των πανταχού αναξιοπαθούντων (πλην των Ελλήνων). 

Ναι, να ζητάμε, να απαιτούμε εκλογές, όταν θα είμαστε έτοιμοι σαν λαός να σταθούμε απέναντι στην ευθύνη να ορίσουμε εμείς το μέλλον της χώρας και όχι να επισημοποιήσουμε με την συμμετοχή μας την συνέχιση της σκύλευσης της πατρίδας μας, σε μία εικονική δημοκρατία... 
  • Αν δεν καταγγείλουμε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν τον όρο «ελευθεριότητα» για να ισοπεδώσουν την «ελευθερία»…
  • Αν δεν παραμερίσουμε εκείνους που χρησιμοποιούν τον όρο «απασχόληση» για να ισοπεδώσουν το αγαθό της εργασίας…
  • Αν δεν καταδικάσουμε επί της ουσίας εκείνους που παίζουν με τις λέξεις με σκοπό να παίξουν με την ζωή μας…
  • Αν δεν διαγράψουμε από την πολιτική εκείνους που πολιτεύονται αγόμενοι και φερόμενοι από ιδεοληψίες και αντιμετωπίζουν την χώρα ως βόθρο που αφήνουν τις βρωμιές τους και αποχωρούν πανευτυχείς επειδή έζησαν τον δικό τους μύθο…
  • Αν δεν ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εκείνο που σήμερα ποθούμε. 
  • Αν δεν ομονοήσουμε, θα είμαστε πάντα υποχείρια εκείνων που βάζουν διαφορές ανάμεσά μας   
  • Αν δεν βγάλουμε τις αλυσίδες από το μυαλό μας, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε την ελευθερία μας.
  • Αν δεν σχεδιάσουμε το αύριο, ποτέ δεν θα ξεκινήσουμε για να το ζήσουμε και να το κατακτήσουμε…

Ο παππούς με τους Ναζί, ο εγγονός με την Τρόικα


Από σόι γερμανοτσολιάδων τα δήθεν «τζάκια» Παπακωνσταντίνου 
  
Η οικογένεια του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος σήμερα είναι υπόλογος για την αλλοίωση της αρχικής λίστας Λαγκάρντ, απολάμβανε προνομιακής μεταχείρισης από την κατοχική κυβέρνηση των δωσίλογων. Οι Παπακωνσταντίνου αποκτούσαν οικονομική ισχύ σε μια κυριολεκτικά ισοπεδωμένη Ελλάδα ενώ παράλληλα άρχισαν να εμπλέκονται ενεργά και στην πολιτική. 
Οι ίδιοι άνθρωποι του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Παπακωνσταντίνου, αυτοί που θα του άνοιγαν τον δρόμο για τη δική του πολιτική σταδιοδρομία, κάποτε υμνούσαν δημοσίως τη διορισμένη από τους Γερμανούς κυβέρνηση Τσολάκογλου. 
Αρκετά μέλη της άκουσαν το «εις θάνατον» στα μεταπολεμικά Ειδικά Δικαστήρια Δωσίλογων.

Το ρεύμα της Κατοχής

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΑ( ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)






2005-2013 ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.(ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΤΩΝ ΑΡΜΌΔΙΟ ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟ ΝΑ ΔΕΙ ΛΊΓΟ ΤΟ ΘΈΜΑ)