ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Πρόταση μομφής κατά του Γ. Στουρνάρα κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας!

Ρε πούστη μου... υπάρχει -έστω ένας/μία- του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, που ντρέπεται;
Η "μομφή" για να τσιμπήσουν οι μαλάκες αντιμνημονιακοί πολίτες, να τους αρπάξουμε την ψήφο...
Τώρα, ο πρωθυπουργός Τσίπρας, ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ του Γιάννη Στουρνάρα, του «κύριου εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας», όπως τον χαρακτήρισε...
Και γιατί όχι... ο μεταφορέας της τσάντας του Σημίτη, έχει όλα τα "προσόντα" για πρωθυπουργός της οικουμενικής που φθάνει... για μια νέα "σωτηρία" της αποικίας!

Λες και ζει ανάμεσά μας...

Η περίοδος της γιαγιάς κι η... σύνταξη


O Στάθης Παναγούλης, δεν τρολάρει απλώς την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά την κάνει... ρόμπα ξεκούμπωτη!


Από το "PRESS-GR"
 
Στάθης Παναγούλης
Η Κυβέρνηση συλλαμβάνει τους φοροφυγάδες της Λίστας Λαγκάρντ!!!

Μάρδας: "Δειλές οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν εφάρμοσαν όλα τα μνημόνια"


Όχι, δεν είναι ο νεοφασίστας Γεωργιάδης... είναι ο πρώην "εκσυγχρονιστής" του Σημίτη και μετέπειτα του ΓΑΠ, που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εμπορίου για να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο κι είχαν τρομοκρατηθεί οι πετρελαιάδες...
Οι λαθρέμποροι νταβατζήδες στα πετρέλαια κι όχι μόνον, δεν μπορούσαν να κοιμηθούν, τελείωσαν οι μίζες των πολιτικών και γέμισαν λαθρέμπορους οι φυλακές! Θυμάστε; 
Ήταν Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και...
Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εμπορίου... κι έγινε αξιοκρατικά ΚΑΙ καθηγητής Πανεπιστημίου, παρακαλώ...
Έλα μουνί στον τόπο σου και πούτσο μη γυρεύεις!
Τώρα, είναι ριζοσπάστης "αριστερός" υπουργός της "δεύτερης φορά αριστερής κυβέρνησης", αλλά Μερκελικής και νεοφιλελεύθερης!

Μάρδας: "Δειλές οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν εφάρμοσαν όλα τα μνημόνια"
Αιτία της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα είναι η δειλία των προηγούμενων κυβερνήσεων να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα (thepressproject.gr)

Δεν θέλω να είμαι Ευρωπαίος, γιατί είμαι Έλληνας!

Δεν θέλω να είμαι Ευρωπαίος της "Ευρωπαϊκής Ένωσης" του 4ου Ράιχ, δεν θέλω να είμαι Ευρωπαίος γιατί η πατρίδα της Ευρώπης είναι η Ελλάδα, η Ευρώπη, γεννήθηκε στην Ελλάδα... Δεν θέλω να είμαι Ευρωπαίος, γιατί είμαι Έλληνας!

Αγορίνα... πόσο πουλήσαμε τις μετοχές της eurobank;


ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ)

image001 (1).jpgΓράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
Το κράτος των φόρων, το αντικοινωνικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η πρώτο – δεύτερη φορά “κυβέρνηση της αριστεράς με δεξιό στήριγμα”, θριάμβευσε για άλλη μια φορά. Εξελίσσεται σε μια κυβέρνηση που “δολοφονεί” περαιτέρω μια κοινωνία, της οποίας έχει συρρικνωθεί τόσο η οικονομική της δυνατότητα όσο και η κοινωνική της προστασία. “Βιάζει” χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες και με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%. Αγνοώντας ακόμη και τις διεθνείς συμφωνίες………
της χώρας μας με διεθνείς οργανισμούς που προστατεύουν τα δικαιώματα αυτής της ευάλωτης ομάδας…

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΕΛΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Μάρδας: Δειλές οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν εφάρμοσαν όλα τα μνημόνια
Αιτία της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα είναι η δειλία των προηγούμενων κυβερνήσεων να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα
Όπως τόνισε συγκεκριμένα ο κ.Μάρδας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ:……
«το τραγικό λάθος στην ιστορία είναι ότι στο πλαίσιο της δειλίας που έδειξαν οι προηγούμενοι, τρέναρε η εφαρμογή των μέτρων, με αποτέλεσμα να χαθεί η δυναμική»
Προχώρησε σε σύγκριση της Ελλάδας με την Τουρκία, τονίζοντας ότι η δεύτερη εφάρμοσε ελαφρύτερα μέτρα, αλλά σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, στις αρχές του 2000. «Μέχρι να έρθει αυτή κυβέρνηση που προχωράει με ασύγκριτα ταχύτερο βηματισμό, χρειάστηκαν 5 χρόνια για να εφαρμοστούν κάποια από τα μέτρα που ήταν αναγκαία» πρόσθεσε. «Το να εφαρμόζονται τέτοια μέτρα και να μην σηκωθεί η ελληνική οικονομία είναι κάτι πρωτόγνωρο» εκτίμησε επίσης ο κ.Μάρδας.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει να υλοποιήσει μέτρα με τα οποία δεν συμφωνεί, κάτι που παραδέχθηκε και προεκλογικά, αλλά αυτό είναι αναγκαίο για να μπορέσει να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα.
Όσον αφορά τα ζητήματα του χρέους και των κόκκινων δανείων έχουν πάρει διεθνή διάσταση, τονίζοντας ότι η διευθέτηση του ελληνικού χρέους συζητείται σε επίπεδο ΟΗΕ. «Έχουμε κάποια εργαλεία στο θέμα του χρέους που είναι υπέρ μας» συμπλήρωσε.

Το περιουσιολόγιο είναι το τελειωτικό χτύπημα!


Είναι τόσο κακό το περιουσιολόγιο; Κι άλλα κράτη δεν έχουν περιουσιολόγιο; Όχι, το περιουσιολόγιο δεν είναι κακό πράγμα στα χέρια ενός έντιμου κράτους που στόχο έχει τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη.
Είναι όμως κάκιστο εργαλείο στα χέρια ενός κράτους, το οποίο ελέγχεται απόλυτα από μια κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα.Μια νομενκλατούρα η οποία νέμεται θρασσύτατα και ατιμώρητα τους κόπους του λαού για να πλουτίζει η ίδια και να εξοφλούνται οι δανειστές τηςΜε αυτές τις προϋποθέσεις, το περιουσιολόγιο θα είναι το τελειωτικό χτύπημα η «τελική λύση» της ολιγαρχίας σε βάρος του ελληνικού λαού.
Κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι δήθεν γίνεται το περιουσιολόγιο για να εντοπιστούν………
ακίνητα και χρήματα Ελλήνων στο εξωτερικό, λες και είναι πανηλίθιοι αυτοί που τα έχουν για να τα δηλώσουν στο ελληνικό κράτος. Τι θα συμβεί λοιπόν στην πραγματικότητα με το περιουσιολόγιο;
1) Θα καταργήσει στην πράξη το πόθεν έσχες των πολιτών, από εισοδήματα που αποκτήθηκαν και φορολογήθηκαν τα προηγούμενα έτη. Από την εφαρμογή του περιουσιολογίου και μετά, οι φορολογούμενοι θα δικαιολογούν αναλωθέντα χρήματα, μόνο από τα δηλωθέντα στο περιουσιολόγιο. Δηλαδή πάνε χαμένα όλα όσα είχαμε αποκτήσει τα προηγούμενα έτη και μπορούσαμε να δηλώνουμε για να περιορίζουμε κυρίως τις τεκμαρτές δαπάνες.
2) Δεν θα μπορεί στο εξής να αγοραστεί ούτε τσίχλα, ούτε προφυλακτικό κ.λ.π., χωρίς να αιτιολογείται αυτό, καθόσον το χρηματικό ποσόν που θα δηλωθεί, θα αποτελεί το αρχικό ταμείο του κάθε πολίτη, ενώ στο τέλος κάθε χρήσης, θα πρέπει να αιτιολογείται πλήρως, μέχρις ενός ευρώ, που διατέθηκαν τα χρήματα που λείπουν χωρίς αποδείξεις.
3) Δεν αποκλείεται αμέσως μετά να υποχρεωθούν οι πολίτες να καταθέσουν τα χρήματα που θα δηλώσουν μέσα από τις τράπεζες, αφενός για να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν πράγματι στα χέρια τους αυτά τα χρήματα και δεν δηλώνουν ψέματα, με βάση τα φορολογηθέντα εισοδήματα των προηγουμένων ετών, αφετέρου για να εγκλωβιστούν μέσα στις τράπεζες τα χρήματα των πολιτών.
4) Ενώ, από τη στιγμή που θα ισχύσει το περιουσιολόγιο, ένα έντιμο κράτος θα καταργούσε αμέσως τα τεκμήρια καθώς και τις προκαταβολές φόρων, τις αντικειμενικές αξίες κ.λ.π., εντούτοις και θα το δείτε, ότι το σάπιο και παραδόπιστο ελληνικό κράτος δεν θα τα καταργήσει όλα αυτά. Και δεν θα τα καταργήσει, γιατί ο στόχος του δεν είναι η διαφάνεια και η δικαιοσύνη, αλλά η αρπαγή των χρημάτων των πολιτών υπέρ της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας και των δανειστών. Η διαφάνεια και η δικαιοσύνη, αναγκαστικά θα έπλητταν την ολιγαρχία και φυσικά αυτό δεν πρόκειται να το δούμε ποτέ.
5) Εννοείται ότι το επιθετικό και βίαιο κράτος, με το περιουσιολόγιο θα μπορεί πλέον να επιβάλει εφάπαξ φορολογία, όποτε κρίνει αυτό ότι έχει ανάγκες και να μειώνει ανάλογα τις περιουσίες των πολιτών.
6) Τέλος, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός καταφέρνει να επιβιώνει μέσω της παραοικονομίας, με το περιουσιολόγιο, προτεραιότητα θα έχει ο φόρος και η εξόφληση των δανειστών και όχι η επιβίωση των πολιτών.
Καλώς… έρχεσαι «μεγάλε αδελφέ».
Π.Χασάπης

Το άκρον άωτο της ανοησίας

Οι κατασχέσεις που απελευθερώθηκαν χθες, αμέσως μετά το ξεπούλημα των τραπεζών και οι πλειστηριασμοί που θα ακολουθήσουν, είναι ένα μέρος της τιμωρίας μας για τις επιλογές μας, για τις οποίες είμαστε ασφαλώς υπεύθυνοι  
.
«Ορισμένες ενημερώσεις των ελληνικών αρχώνθυμίζουν τις ειδήσεις του BBC στην κατοχή– επειδή μας ειδοποιούν έμμεσα για θέματα, κρυφά κατά κάποιον τρόπο από τον εκπρόσωπο της Τρόικας, από την κυβέρνηση δηλαδή. Προκαλεί πραγματικά μεγάλη εντύπωση» (BB).
.

Άρθρο:……


Τράπεζες και κυβέρνηση περιμένουν πως θα ξεχάσουμε τη μεγαλύτερη ληστεία που έγινε ποτέ στην παγκόσμια ιστορία. Το σκάνδαλο των σκανδάλων, με θλιβερά θύματα τους πολίτες ενός ολόκληρου κράτους. Την αποθράσυνση εκείνης της τράπεζας που μόλις πέρυσι πούλησε τη μία μετοχή της για 1,70 € στο δημόσιο, εκποιώντας την σήμερα για 0,03 €, με αποτέλεσμα να χαθούν 1,67 € από τα δικά μας χρήματα (πίνακας).
Έχουν λοιπόν την εντύπωση πως θα πάψουμε να ενδιαφερόμαστε για την ιδιωτικοποίηση του αιώνα, η οποία αποτελεί το άκρον άωτο της ηλιθιότητας. Πως θα μείνουμε ήσυχοι, όσον αφορά τιςκαταθέσεις μαςΠως θα εμπιστευτούμε ότι, δεν θα μας τις κλέψουν οι διαρρήκτες που μπήκαν με το φως της ημέρας μέσα στις τράπεζες, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, ληστεύοντας τους μετόχους και το κράτος, όλους εμάς δηλαδή.
Δεν πρέπει να τους κάνουμε όμως τη χάρη, επειδή βρήκαν ένα «αδύναμο παιδί» για να οργανώσουν τη ληστεία τους. Έναν άνθρωπο που δεν είναι απλά ανεπαρκής για τη θέση που είχε το θράσος να διεκδικήσει, πουλώντας τόνους ψεμάτων, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό που δεν θα ήταν καθόλου ευγενικό να αναφέρω.
Η παρομοίωση πάντως που χρησιμοποίησε ένας φίλος μου, όταν συζητούσαμε το θέμα, ήταν πραγματικά αποκαλυπτική. Ξεκίνησε με κάποιον που ήθελε να πουλήσει το σπίτι του, έχοντας θεωρήσει σκόπιμο να το ανακαινίσει προηγουμένως. Έτσι λοιπόν πήρε ένα δάνειο 100.000 €, έκανε το σπίτι του ολοκαίνουργιο και αναζήτησε αγοραστή.
Επειδή όμως δεν μπορούσε να βρει, ενώ η τράπεζα απειλούσε να κατασχέσει το σπίτι του για να εισπράξει τα 100.000 € που του είχε δανείσει, το πούλησε τελικά για 5.000 €. Έμεινε λοιπόν χωρίς σπίτι, χρωστώντας επί πλέον 95.000 € στην τράπεζα, συν τους τόκους που φυσικά δεν θα μπορέσει ποτέ να πληρώσει. Το άκρον άωτο της ανοησίας επομένως που έγραψα στον τίτλο, αν καιδεν είναι αρκετό για να περιγράψει σωστά το έγκλημα με τις ελληνικές τράπεζες.
Όσον αφορά την κυβέρνηση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών αξίας 400 δις € έναντι 770 εκ. €, παράλληλα με την απώλεια των 40 δις € των αυξήσεων κεφαλαίου που έδωσαν οι φορολογούμενοι, δεν είναι καθόλου εύκολο να χαρακτηριστεί. Πρόκειται άλλωστε για κάτι που δεν μπορεί καν να θεωρηθεί προδοσία, με την έννοια πως δεν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς ότι, ένα μωρό παιδί που του εμπιστεύεται κάποιος όλα του τα χρήματα, τα χάνει επίτηδες όταν του τα κλέβουν κάποιοι αλήτες στο δρόμο.
Αν θέλετε τώρα να δημιουργήσετε τη δική σας άποψη, σκεφτείτε πως απαγορεύτηκε στο δημόσιο η συμμετοχή του στην αύξηση κεφαλαίου, για να μειωθεί το μερίδιο του στις τράπεζες και αυτό το δέχτηκε, χωρίς καμία διαμαρτυρία! Απαγορεύτηκε επίσης η συμμετοχή των Ελλήνων μετόχων τους, για να χάσουν τα χρήματα τους, με τη συμφωνία της κυβέρνησης!
Σκεφτείτε επί πλέον πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι ανάλογο με τις υπόλοιπες εταιρίες του δημοσίου. Για παράδειγμα, να πουληθεί η ΔΕΗ ή η ΕΥΔΑΠ σε κάποιους ξένους και το δημόσιο, αντί να εισπράξει κάποια χρήματα, να τους πληρώσει για τον κόπο τους!
Να πουληθούν τα αεροδρόμια για 1,2 δις €, αφού προηγουμένως τα ανακαινίσει η κυβέρνηση και αποζημιώσει όσους πρέπει (προσωπικό, καταστηματάρχες κα.), ξοδεύοντας 2 δις €! Να νοικιαστεί η Ακρόπολη μαζί με το Μουσείο της για τα επόμενα 100 χρόνια, με τη δικαιολογία πως οι υπάλληλοι δεν τα προσέχουν και δεν δουλεύουν όσες ώρες είναι απαραίτητο! Να δοθεί ο ΟΛΠ επί πιστώσει, με πενταετή περίοδο χάριτος και με εξόφληση από τα μελλοντικά του κέρδη!
Με λίγα λόγια, αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με προδότες ή με διεφθαρμένους, όπως ίσως ορισμένοι από αυτούς που μας κυβέρνησαν στο παρελθόν. Πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο, αφού οι ηλίθιοι, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι κατά πολύ πιο επικίνδυνοι από τους απατεώνες. 
Για ανθρώπους που οι επιτήδειοι ξένοι μπορούν να τους κλέψουν ακόμη και τα παντελόνια, χωρίς να το πάρουν καν είδηση. Ειδικά οι κερδοσκόποι, οι οποίοι δεν είναι μόνο πανέξυπνοι, αλλά διαθέτουν τέτοια εμπειρία και γνώσεις που είναι αδύνατον ποτέ να φανταστούμε.
Έχουν δε τη δυνατότητα να σου παρουσιάζουν ένα πολύτιμο αντικείμενο σαν κάτι που πρέπει να πεταχτεί αμέσως στα σκουπίδια, επειδή είναι πολυδάπανη η συντήρηση του ή επειδή είσαι άχρηστος και δεν ξέρεις να το διαχειριστείς μόνος σου! Φυσικά φροντίζουν προηγουμένως να το απαξιώσουν όσο καλύτερα μπορούν, αφού διαφορετικά ακόμη και ένας ανόητος θα το καταλάβαινε.
Η επτάμηνη διαπραγμάτευση μίας συμφωνίας με αποτέλεσμα μία τρισχειρότερη, οι δημιουργικές ασάφειες ενός ανόητου που δεν γνώριζε πως είναι πάντοτε εις βάρος των αδυνάμων, το κλείσιμο των τραπεζών, το δημοψήφισμα που ανατράπηκε από την ίδια την κυβέρνηση που το οργάνωσε, οι έλεγχοι κεφαλαίων και όλα τα υπόλοιπα δεν αποδεικνύουν μόνο την απίστευτη «διανοητική αναπηρία» ορισμένων αλλά, επίσης, τη σκόπιμη απαξίωση όλων των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, η οποία είναι ίσως πρωτοφανής στην παγκόσμια ιστορία.
Οι κατασχέσεις που απελευθερώθηκαν χθες, σχεδόν αμέσως δηλαδή μετά το ξεπούλημα των τραπεζών, οι πλειστηριασμοί που θα ακολουθήσουν, η κλοπή των περιουσιακών στοιχείων της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η αύξηση της εγκληματικότητας και των αυτοκτονιών, τα κλειστά νοσοκομεία και τα παρατημένα σχολεία είναι μερικά μόνο από τα δεινά που μας περιμένουν.
Ένα μικρό μόνο μέρος της τιμωρίας μας για τις επιλογές μας, για τις οποίες είμαστε ασφαλώς υπεύθυνοι. Ειδικά αφού δεν κάνουμε απολύτως τίποτα για να τις διορθώσουμε, περιμένοντας τον από μηχανής θεό για να μας σώσει.
.
ΥΓ: Ορισμένες τράπεζες ανακοίνωσαν εκ των υστέρων πως θα προβούν σε αύξηση κεφαλαίου, με την πώληση νέων μετοχών στους μικρομετόχους τους, τους οποίους προηγουμένως κατάκλεψαν! Δεν ξέρω ποιός θα μπορούσε να τις εμπιστευτεί ξανά, μετά από όσα έχουν συμβεί
Σίγουρα όμως κάποιοι καινούργιοι που θα το θεωρήσουν ως μεγάλη ευκαιρία. Πιθανότατα χωρίς να κάνουν λάθος, αφού πια ανήκουν σε ξένους που δεν θα θελήσουν να χάσουν τα ψίχουλα, με τα οποία τις εξαγόρασαν. Εγώ πάντως νοιώθω τόσο αηδία και οργή από τη συμπεριφορά τους που δεν θα το έκανα, ακόμη και αν θα κέρδιζα πολλά εκατομμύρια. Ειδικά επειδή πιστεύω πως θα πατήσουν επί πτωμάτων, για να εισπράξουν τα κόκκινα δάνεια από τους δύστυχους οφειλέτες τους.
Οι Έλληνες τραπεζίτες βέβαια θα παριστάνουν τις αθώες περιστερές, ισχυριζόμενοι πως δεν είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για τα σπίτια των φτωχών βιοπαλαιστών, αλλά τα ξένα funds που έχουν αγοράσει τα δάνεια τους στο 10% της αξίας τους. Έτσι νομίζουν πως δεν θα χάσουν τους πελάτες από τις τράπεζες τους, αποσιωπώντας πως κρύβονται ορισμένοι από αυτούς πίσω από τις ξένες κερδοσκοπικές συμμορίες που θα κυνηγούν τους πάντες.
Τελειώνοντας, ζητώ συγνώμη για την οργή και τις εκφράσεις μου, αλλά αφενός μεν είμαι πράγματι οργισμένος, αφετέρου πιστεύω πως μόνο έτσι θα ξυπνήσουν οι συμπολίτες μας. Ελπίζω πριν ακόμη χάσουν όλα τους τα υπάρχοντα και βρεθούν γυμνοί στο δρόμο, σε πολύ χειρότερη θέση από τους δύστυχους μετανάστες.
Ιάκωβος Ιωάννου, για το Analyst.gr

Οι «νευρικοί» Τούρκοι πιλότοι πέταξαν πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά!

Οι «νευρικοί» Τούρκοι πιλότοι πέταξαν πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά!

Τετράδα τουρκικών F-16 στις 15:25 έκανε υπέρπτηση πάνω από τους Φούρνους - Άλλα δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από Μακρονήσι, Ανθρωποφάγους και Αγαθονήσι - Σιωπή από την κατά τα άλλα λαλίστατη Αθήνα...

Προτού συμπληρωθούν 48 ώρες από τις ατυχείς δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι οι Έλληνες πιλότοι ευτυχώς δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι Τούρκοι απέναντι στους Ρώσους, η Άγκυρα προέβη σε μια πολύ σοβαρή πρόκληση -ίσως τη σοβαρότερη εδώ και αρκετά χρόνια. 



Σχηματισμός έξι οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξε πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά: Τους Φούρνους, το Μακρονήσι, τους Ανθρωποφάγους και το Αγαθονήσι! Με απλά λόγια, έξι οπλισμένα τουρκικά F-16 έκαναν υπέρπτηση πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά!

Η υπέρπτηση αποτελεί την πλέον σοβαρή πρόκληση διότι αποτελεί έμπρακτη αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου. Αν μη τι άλλο, ο χρόνος που σημειώθηκε η υπέρπτηση των έξι τουρκικών μαχητικών πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά, δεν αφήνει αμφιβολίες ότι πρόκειται για την επίσημη απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης στα ατυχή τουιταρίσματα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η πτήση των τουρκικών μαχητικών εντός του χώρου ευθύνης της Αθήνας (FIR Αθηνών) και στη συνέχεια οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μαζί με τις επιθετικές πτήσεις πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά διήρκεσαν ακριβώς 29 λεπτά! 

Ο σχηματισμός των έξι τουρκικών F-16 εισέβαλαν -διότι προηγουμένως δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης- στο FIR Αθηνών ένα λεπτό μετά τις τρεις το μεσημέρι από την περιοχή από την περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου. Ο σχηματισμός των έξι τουρκικών μαχητικών έσπασε σε δύο υποσχηματισμούς. Η τετράδα των τουρκικών F-16 πέταξε 4.000 πόδια πάνω από τους Φούρνους, ενώ τα άλλα δύο τουρκικά μαχητικά πέρασαν διαδοχικά 8.500 πόδια πάνω από το Μακρονήσι, 8.200 πόδια πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι και συνέχισαν ολοκληρώνοντας την «αποστολή» τους με υπέρπτηση 8.100 πόδια πάνω από το Αγαθονήσι. 

Επισημαίνεται ξανά ότι η επιθετική αποστολή των Τούρκων χειριστών που έκαναν υπέρπτηση πάνω από τέσσερα διαφορετικά ελληνικά νησιά διηρκεσε ακριβώς 29 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο τα τουρκικά μαχητικά πετούσαν ανενόχλητα μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο. 

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας «το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Κατά τα άλλα, η μέχρι χθες «λαλίστατη» ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε με... σιωπή. Ούτε σχόλια στο Twitter, ούτε διαμαρτυρίες προς την τουρκική κυβέρνηση, ούτε διαβήματα...

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τις σημερινές υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών:

ΠΙΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΜΕ.Κ.ΑΝ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Θεωρούμε ότι απεργίες της μιας ημέρας που προκηρύσσονται από ΑΔΕΔΥ - ΓΕΣΕΕ το μόνο που εξυπηρετούν είναι το σύστημα και τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές που το στηρίζουν . Είναι τουλάχιστον ειρωνεία, να στηρίζεις ενεργά τα κόμματα που ψηφίζουν Μνημόνια και να καλείς το λαό να απεργήσει . Το Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό είναι άλλη μια παράπλευρη απώλεια από αυτές που μετράει ο λαός μας τα τελευταία χρόνια για χάρη της «Δόσης» και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Θεωρούμε πως ο μόνος δρόμος, είναι η ρήξη και ο αγώνας διαρκείας μέχρι την απελευθέρωση του λαού μας από την οικονομική κατοχή και τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλουν η Ε.Ε και το ΔΝΤ. Παρόλα αυτά συμμετέχουμε δυναμικά και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να είναι παρών στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης, 3 Δεκέμβρη, ωρα 10 πμ, στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Γιατί ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος για την ανατροπή .