ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (με τυποποίηση) στο 3o Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους

 


Ποια είναι η επιθυμητή διάρκεια της σεξουαλικής πράξης

 Η έρευνα σχετικά με  το πόσο διαρκεί συνήθως το σεξ είναι σαφώς περιορισμένη. Οι υπάρχουσες μελέτες μάλιστα  έχουν σημαντικούς περιορισμούς καθώς  οι περισσότερες, για παράδειγμα, θεώρησαν ότι  σεξ συνιστά μόνο η  πέο-κολπική επαφή, ενώ παράλληλα  περιλάμβαναν μόνο ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. 

Μια πολυεθνική μελέτη του 2005 που διεξήχθη  σε ζευγάρια ετεροφυλόφιλων και όρισε το σεξ ως πέο-κολπική επαφή, ζήτησε από τους συμμετέχοντες να χρονομετρήσουν τη διάρκεια του σεξ από τη διείσδυση έως την ανδρική εκσπερμάτιση. Μέσα στις πολύ περιορισμένες παραμέτρους τους, η ομάδα διαπίστωσε ότι οι αναφορές κυμαίνονταν από 33 δευτερόλεπτα έως 44 λεπτά, με τη μέση διάρκεια επαφής να φτάνει τα 5,4 λεπτά. 

Το φύλο και η πολιτικές του (gender politics)


Ο όρος "gender politics" αναφέρεται στην πολιτική που σχετίζεται με τα θέματα του φύλου και των φύλων. Είναι ένας ευρύς όρος που καλύπτει πολλά ζητήματα, όπως η ισότητα των φύλων, η γυναικεία εκπροσώπηση στην πολιτική και οι διακρίσεις που βασίζονται στο φύλο.

Μία από τις βασικές αρχές των gender politics είναι η ισότητα των φύλων. Προωθεί την ιδέα ότι οι άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα σε όλους τους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής, της οικονομίας, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας γενικότερα. Η προώθηση της ισότητας των φύλων συνεπάγεται την αντιμετώπιση των διακρίσεων που βασίζονται στο φύλο και τη διασφάλιση της ίσης πρόσβασης σε ευκαιρίες και πόρους.

Gatestone Institute: Ο συναγερμός για την κλιματική αλλαγή είναι ένα ψέμα που πρέπει να σταματήσει

 Έκτοτε, η Δύση ―και μόνον η Δύση― έχει θέσει ως κύριο στόχο τη μείωση των εκπομπών του CO2 (και άλλων αερίων του θερμοκηπίου, που αναφέρονται στη συνέχεια αυτού του άρθρου)

Τώρα βρισκόμαστε στο 2023, και ήρθε η ώρα κάνουμε κριτική:

1. Οι εκπομπές του CO2 δεν έχουν σταματήσει να αυξάνονται και θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Από το 1992, οι παγκόσμιες εκπομπές του CO2 συνεχίζουν να αυξάνονται. Με την Κίνα να ανοίγει κατά μέσο όρο δύο νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα την εβδομάδα και την Ινδία προφανώς πιο αποφασισμένη από ποτέ να συνεχίσει την καμπύλη της ανάπτυξής της, όπως και ολόκληρος ο μη-δυτικός κόσμος, οι παγκόσμιες εκπομπές CO2 θα συνεχίσουν να αυξάνονται στο άμεσο μέλλον. Δεν υπάρχει ακόμη καμία διαθέσιμη, φθηνή εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα.

Ετοιμαστείτε: Φορολογικό φορτίο 32 δισ. ευρώ θα σηκώσουν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και καταναλωτές στο β΄ εξάμηνο του 2023

Βαρύς ο λογαριασμός των φόρων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς υπερβαίνει τα 32 δισ. ευρώ ενώ με πλεόνασμα στα έσοδα κλείνει και ο Ιούνιος με τα μηνύματα να είναι ενθαρρυντικά λόγω της καλύτερης απόδοσης του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης.

Τη σκυτάλη θα πάρει ο Ιούλιος οπότε και θα πρέπει στα δημόσια ταμεία να εισρεύσουν περί τα 6,3 δισ. ευρώ και είναι ένας μήνας «Γολγοθάς» για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις καθώς θα πρέπει να πληρώνουν μαζί με τον ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις από το φόρο εισοδήματος, τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Ακρίβεια

Διασφαλίζουμε την ασφάλεια .. ΝΔ

 



Η Ευδοκία που επέζησε από τα #Τέμπη ξεσπά: Δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία "Σε παρακαλώ, σταμάτα να σκρολάρεις. Είμαι η Ευδοκία και επέζησα ενός πρωτοφανούς εγκλήματος που δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί. Πριν 3 μήνες,  57 αθώες ψυχές, οι περισσότεροι φοιτητές έχασαν την ζωή τους σε μια μετωπική σύγκρουση δυο τρένων στην Ελλάδα και οι  υπόλοιποι ζούμε με σοβαρά τραύματα και με τον φόβο της επανάληψης. Δεν ήταν ατύχημα. Για μήνες η ΡΑΣ και οι υπάλληλοι των τρένων έστελναν επαναλαμβανόμενες γραπτές προειδοποιήσεις για αυτό που τελικά έγινε. Δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία. Μιλάμε για αμέλεια ή για πιθανή εξαπάτηση από ενδεχόμενο δόλο που προκάλεσε μια πολύνεκρη δολοφονία. Και τι έχει αλλάξει από τότε; Απευθύνομαι στους πολίτες της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου να ρίξουμε φως στην υπόθεση. Κοινοποιώντας το μήνυμα, ασκούμε πίεση για δικαιοσύνη, για  διαφάνεια για να κάνουμε την Ελλάδα πάλι ασφαλή για τους κατοίκους, για τους επισκέπτες και το πιο σημαντικό για την συνείδησή μας. Η πατρίδα της δημοκρατίας, η αγαπημένη Ελλάδα μας  κλονίζεται ανησυχητικά από το σύστημά της. Το κάνουμε για τις ψυχές που εξαϋλώθηκαν , κυριολεκτικά ακαριαία, το κάνουμε γιατί έχουμε ξυπνήσει,  το κάνουμε γιατί μπορούμε. Τίποτα άλλο εκτός από την αλήθεια. Η κυβέρνηση μας βεβαίωσε για την ασφάλειά μας, Για την επιτυχία της επένδυσης ακόμα και λίγες μέρες πριν την σύγκρουση. "Ντρέπομαι που θέτετε θέμα ασφαλείας" είπε  στην Βουλή λίγες μέρες νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών.  "Και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα και το ξαναλέω, διασφαλίζουμε την ασφάλεια..." Ισχυρίζονταν δημόσια ότι το ETCS, το πιο βασικό σύστημα ασφαλείας που όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης υποχρεούνται να έχουν ήταν σε λειτουργία. Και συνέχισαν τα ψέματα ακόμα και μετά την σύγκρουση. Ολα είναι καταγεγραμμένα. Ο υπουργός Μεταφορών υπέγραψε συμφωνία που ζημίωσε τα ταμεία των ελληνικών σιδηροδρομικών ταμείων για 797 εκατομμύρια μόνο για το 2022, στις 9 Ιουλίου, στα γενέθλιά μου, τι ειρωνεία! Τρεις μήνες μετά οι πιο σοβαρές ερωτήσεις μένουν αναπάντητες. Γιατί υπάρχει αυτή η ενοχλητική σύγχυση μεταξύ  των ευθυνών του επιβάτη, του σταθμάρχη και του υπουργού Μεταφορών; Γιατί;  Γιατί οι έρευνες δεν κάνουν αποκαλύψεις  πριν τις εκλογές; Είναι ντροπή μια νέα τραυματισμένη γυναίκα να εκθέτει έτσι τον εαυτό της αλλά τώρα είστε εσείς στο στόχαστρο. Μετά από μια σύγκρουση με την πραγματικότητα όπου τα ψεύτικα λόγια του παρελθόντος συγκρούονται με τις αληθινές μας πράξεις στο παρόν, θα σας δείξουμε την πραγματική μας δύναμη." Ας τους δείξουμε ποιοι είμαστε, ας τους δείξουμε τώρα, με τις δημοσιοποιήσεις μας, με τα σχόλιά μας,  με τα like, ακόμα και με την αντιγραφή συνδέσμου, μας βοηθάτε να νικήσουμε"


 

Τουρνουά Beach Volley Regional junior ΕΣΠΕΜ Καστοριά 17-18/6




 Το διήμερο 17 & 18 Ιουνίου στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε το πρώτο φετινό τουρνουά beach Volley Regional junior Αγοριών και Κοριτσιών Κ17 & Κ19.

Ο Αίολος Κατερίνης για ακόμα μια χρονιά με την πολυπληθέστερη αποστολή της διοργάνωσης συμμετείχε στο τουρνουά με 10 ζευγάρια.

Τα ζευγάρια που πήραν μέρος ήταν τα εξής ανά κατηγορία:

Αγόρια Κ17 Στούπας Δ./Μασούρας Ν.

Αγόρια Κ19 Παπανικολάου Γ./Γιαννόπουλος Θ.

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου για δημόσια διαβούλευση το σχέδιο μελέτης του Κανονισμού Πρασίνου

 Αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου (https://www.dion-olympos.gr/2023-diavoulefsi-kanonismos-prasinou/) το σχέδιο μελέτης του Κανονισμού Πρασίνου του Δήμου, όπως συντάχθηκε από το τμήμα Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου.


Όσοι επιθυμούν μπορούν να αποστείλουν τις προτάσεις τους με email στο dimdia@dion-olympos.gr έως και τις 25 Ιουνίου 2023.

Ο Κανονισμός, μετά τις προτάσεις που θα συγκεντρωθούν από τη δημόσια διαβούλευση, θα περάσει προς συζήτηση σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο αγώνας δρόμου στην Πιερία «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»



Μεγάλη επιτυχία, αγωνιστικά και οργανωτικά, σημειώθηκε στον 7 ο αγώνα δρόμου

«Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 με αφετηρία το

μνημείο του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη Πιερίας και τερματισμό την Αρχαία Πύδνα,

τόπους διέλευσης του Αποστόλου Παύλου κατά τη β΄ ιεραποστολική του περιοδεία (51

μ.Χ.).

Νέα υποψηφιότητα στο συνδυασμό “Θέλουμε και Μπορούμε” του κ. Μανώλα Εισερχόμενα

 Η υποψηφιότητα του κ. Ιωάννη Φιρινίδη ανακοινώθηκε από το

συνδυασμό “Θέλουμε και Μπορούμε”.

Ο κ. Φιρινίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιό Ελευθεροχώρι. Γονείς

του είναι ο Νικόλαος Φιρινίδης και η Σταυρούλα Καραπατσακίδου-Φιρινίδη.

Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Ελευθεροχωρίου και στο Γυμνάσιο

Μακρυγιάλου. Στη συνέχεια φοίτησε στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο

Αιγινίου, απ´όπου απεφοίτησε ως Ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων κτιρίων και

βιομηχανικών χώρων. Μετά από σχετική εκπαίδευση έλαβε πιστοποίηση από

το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α) ως προσωπικό ασφαλείας.

Μουσική Εκδήλωση στο Δήμο Πύδνας- Κολινδρού

 

Μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες Κυριακή το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης.

                Σε μια σύμπραξη της Δημοτικής Χορωδίας “Canto Olympus„ , της Ελληνικής Χορωδίας “Ορφέας„ Στοκχόλμης  και της Ορχήστρας  του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς της ΚΕΔΚΑ,  η αίθουσα πλημμύρισε από μελωδίες, σ’ ένα εξαιρετικό αφιέρωμα σε  Έλληνες συνθέτες.

                Ιδιαιτέρως  επισημαίνεται η συμμετοχή της Ελληνικής Χορωδίας “Ορφέας„ Στοκχόλμης, με την οποία η Δημοτική Χορωδία Αιγινίου “Canto Olympus„ έχει μια εποικοδομητική συνεργασία που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες όταν είχαν πραγματοποιήσει αντίστοιχη μουσική εκδήλωση στη Στοκχόλμη.

                Όπως τόνισε ο Δήμαρχος  Πύδνας Κολινδρού  κ. Μανώλας,  ο δήμος στέκεται και θα στέκεται  αρωγός σε όλες τις παρόμοιες εκδηλώσεις που προάγουν πολιτισμό. 

 

Δήμος Πύδνας Κολινδρού

Συναυλία της Ανατολής Μαργιόλα και του Λαϊκού Συνόλου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στο Λιτόχωρο (Τετάρτη 21 Ιουνίου)

 


Κινηματογραφική Λέσχη Θερινό Σινεμά στην πόλη «Συντροφιά με τα Αστέρια»


 

«Λόγια Δύση και η καθ' ημάς Ανατολή» - Μουσική εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα μουσικής (Τετάρτη 21/06 & ώρα 21:00 - Ανοικτό Θέατρο Δημοτικού Πάρκου