ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Champions League


Μπαρτσελόνα - Μπάγερν

0 - 11
48' ROBBEN
LIVE Μπάρτσα-Μπάγερν

Champions League A Ημίχρονο


Μπαρτσελόνα - Μπάγερν

0 - 0
LIVE Μπάρτσα-Μπάγερν

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2013 Optimist & Laser 4.7



Σφενδαμιώτες Ακορντεονίστες


Σφενδαμιώτες  Ακορντεονίστες

Την Κυριακή 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση  στην Σφενδάμη Πιερίας με θέμα την δράση Σφενδαμιωτών  ακοκορντεονιστών και την προσφορά τους  στη διασκέδαση των κατοίκων του χωριού κατά το παρελθόν .Προβλήθηκαν σχετικές φωτογραφίες που θύμιζαν τις ευχάριστες στιγμές από γάμους και διάφορα άλλα γλέντια. Αναφέρθηκαν τα ονόματα όλων των Σφενδαμιωτών  ακορντεονιστών  ενώ συγκίνηση προκάλεσε η προβολή φωτογραφιών μουσικών που έφυγαν από τη  ζωή. Ο μουσικός Βαγγέλης Μπουσμαλής από τον Κολινδρό έκανε μια σύντομη διάλεξη σχετικά με την εξέλιξη του ακορντεόν .Εννέα από τους ακορντεονίστες που παραβρέθηκαν έπαιξαν διάφορα μουσικά κομμάτια .Το πολυπληθές κοινό απόλαυσε την εκδήλωση με χαρά ενθουσιασμό και συγκίνηση ταξιδεύοντας στο παρελθόν με εικόνες και ήχους .
Υπεύθυνος της  εκδήλωσης: Τσιτουρίδης Αγαθάγγελος .            























Καλό Πάσχα - Mediterranean Hotels

Πάγκοι Πάσχα


Προς :              κ. Χιονίδη Σάββα, Δήμαρχο Κατερίνης
Κοινοποίηση :  κ. Παπαζήση Αναστάσιο, Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Δ. Κατερίνης
Προϊστάμενο Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης


Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις έντονες διαμαρτυρίες των μελών μας για τους πάγκους πώλησης πασχαλινών ειδών οι οποίοι έχουν στηθεί κυρίως κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.
Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος σας δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση των πάγκων από φιλανθρωπικά σωματεία του Νομού μας τα οποία δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους στην επιβίωση και τη συντήρηση των δομών τους για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παιδιών με ειδικές ικανότητες. Φέτος όμως το φαινόμενο αυτό έχει ξεπεράσει τα όρια καθώς έχουν τοποθετηθεί πάγκοι από σωματεία ποδοσφαιρικά, από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σχολείων και γενικά από κάθε είδους δραστηριότητες που είναι γενικώς άσχετες με φιλανθρωπικές δράσεις. Εκτός όλων, με την τοποθέτηση των πάγκων αυτών εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση των πεζών και την πρόσβαση των καταναλωτών στα προκείμενα καταστήματα.
Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για όλους μας δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα και να λειτουργούμε εις βάρος κοινωνικών ομάδων τις οποίες θα πρέπει να στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε την επόμενη φορά που θα διαθέσετε κοινόχρηστο χώρο για τους σκοπούς αυτούς να αξιολογήσετε τις δράσεις του κάθε αιτούντος σωματείου αλλά και τις αντιδράσεις που πιθανώς θα προκληθούν από την απόφασή σας αυτή.
Αναμένοντας να δώσετε επιτέλους μία οριστική λύση στο θέμα αυτό.
Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
      Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας


Ρέχας Κωνσταντίνος                                                           Παπαγεωργίου Δημήτριος
16ης Οκτωβρίου 2,   Κατερίνη  601 00    Τηλέφωνο : 23510 – 27713   Fax : 23510 – 77713
e-mail :  eskat@otenet.gr
 
 

Ισπανίδα πολιτικός σε καυτή φωτογράφηση ...Μετά τη διαρροή ροζ βίντεο για τον άντρα της...

Φωτό


Το βίντεο, στο οποίο εμφανιζόταν γυμνή να ικανοποιείται μόνη της σε ένα κρεβάτι, έκανε το γύρο του Διαδικτύου!

Ο λόγος για την Ισπανίδα πρώην δημοτική σύμβουλο και μητέρα δύο παιδιών, Olvido Hormigos Carpio που είδε την πολιτική της καριέρα να καταστρέφεται από τη μια μέρα στην άλλη, μετά τη διαρροή στο Διαδίκτυο ενός ροζ βίντεο με πρωταγωνίστρια την ίδια.

Τρεις, λοιπόν, μόλις μήνες μετά την αναγκαστική παραίτησή της εξαιτίας της διαρροής του εν λόγω βίντεο, η Olvidio βγάζει τα ρούχα της για χάρη του περιοδικού Ιnterviu.

Φορώντας μόνο ένα διάφανο ροζ εσώρουχο και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες, η Olvidio ποζάρει όλο νόημα στο εξώφυλλο του περιοδικού και «κλείνει» τα στόματα, δηλώνοντας πως με το σώμα της μπορεί να κάνει ό,τι θέλει εκείνη.

Ο Γολγοθάς της 42χρονης πρώην δημοτικού συμβούλου ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου, όταν το βίντεο που είχε τραβήξει η ίδια με το κινητό τηλέφωνό της και προοριζόταν για τον σύζυγό της άρχισε να κυκλοφορεί μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Whatsapp. Όπως υποστηρίζει, δεν ξέρει πώς κλάπηκε το βίντεο που την εμφανίζει σε πράξεις αυτοϊκανοποίησης και ποιος το ανάρτησε στο Ίντερνετ όπου το είδαν χιλιάδες άνθρωποι.

Tώρα, λέγοντας πως έχει καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της λέει πως το μόνο που θέλει είναι το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για τη δημοσίευση των εικόνων να πληρώσει γι 'αυτό.

«Για μήνες έλεγαν ότι θα έκανα μια τέτοια φωτογράφηση. Τώρα τους δικαιώνω και έπειτα από τόσους μήνες μπορώ να γελάω με το βίντεο», καταλήγει στη συνέντευξή της.
Φωτό

Σκύλος με ταλέντο στην… ισορροπία!


Ο Jack ζει στην Αυστραλία και είναι ένας ταλαντούχος σκύλος! Η ικανότητά του να εξισορροπεί με μεγάλη άνεση διάφορα αντικείμενα στο κεφάλι του προκαλεί ενδιαφέρον και έκπληξη... σε όσους τον συναναστρέφονται. 

Οι ιδιοκτήτες τού Jack, John E. Doig και η φίλη του παρατήρησαν αυτή την ικανότητα του κατοικίδιου τους σιγά σιγά, και μάλιστα στη διάρκεια του παιχνιδιού τους μαζί του. Από ένα ρολό τουαλέτας, ένα τηγάνι ή μια λάμπα και ένα αυγό μέχρι έναν φορητό υπολογιστή, ένα μπουκάλι μπίρας ή έναν βραστήρα τσαγιού, όλα έχουν θέση στο κεφάλι του σκύλου, που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω! Το αντίθετο, μάλιστα. «Κάθε φορά θέλει μια νέα πρόκληση, ένα αντικείμενο που ισορροπεί πολύ δύσκολα. Κι όμως, τα καταφέρνει πάντα μια χαρά», λέει ο John. To ταλέντο δεν κρύβεται, άλλωστε…




perierga.gr

Φάλαινες... οι κοινωνικές


Νέα έρευνα έδειξε ότι, παίρνουν "μαθήματα" συμπεριφοράς από συνομήλικές τους, ενώ μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους στις επόμενες γενιές.

Όταν ο Αριστοτέλης έλεγε ότι, ο άνθρωπος είναι "φύσει κοινωνικό ον", μάλλον δεν είχε λάβει υπόψιν το ζωικό βασίλειο. Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου St. Andrews στη Σκωτία απέδειξε ότι, οι φάλαινες είναι - κι αυτές - κοινωνικά ζώα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι, οι φάλαινες παίρνουν "μαθήματα" συμπεριφοράς από συνομήλικές τους, ενώ μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους στις επόμενες γενιές. Η έρευνα επικεντρώθηκε σε μια συγκεκριμένη τεχνική που χρησιμοποιούν τα θαλάσσια θηλαστικά για να τραφούν και οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα υπολογιστικό μοντέλο, ώστε να ανακαλύψουν εάν οι φάλαινες μαθαίνουν από μόνες τους αυτή την τεχνική ή αν η εφαρμογή της είναι αποτέλεσμα κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Πριν 30 χρόνια εθεάθη για πρώτη φορά μία μεγάπτερη φάλαινα να χτυπά την ουρά της στην επιφάνεια του νερού για να πιάσει μικρά ψάρια. Ακόμα και σήμερα συνεχίζεται αυτή η συμπεριφορά που πέρασε από γενιά σε γενιά, με τα γιγάντια θηλαστικά να χτυπούν τις ουρές τους τέσσερις φορές στην επιφάνεια της θάλασσας, ώστε τα ψάρια να σχηματίσουν κοπάδια και εν τέλει, οι φάλαινες να τραφούν.

Με βάση λοιπόν το υπολογιστικό μοντέλο, αλλά και στοιχεία από 27 χρόνια παρατηρήσεων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, το πιο πιθανό είναι οι φάλαινες να έμαθαν αυτή την τεχνική τροφής από συνομήλικα ομοειδή τους θηλαστικά. Κάτι τέτοιο είναι που τις αναδεικνύει ως κοινωνικό είδος.

ΡΕΑΛιστικά ... μόνο η Γη γυρίζει


ΡΕΑΛιστικά ...  μόνο η Γη γυρίζει (vid)
Οι Μαδριλένοι άγγιξαν το θαύμα, έχασαν τα άχαστα, έβαλαν δύο στο τέλος, αλλά η Μπορούσια βρέθηκε στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Ένα γκολ κάθε 30 λεπτά», «ένα γκολ στο Α 'μέρος και βλέπουμε», «ένα γρήγορο γκολ και περνάμε». Αυτές ήταν μέσες άκρες οι δηλώσεις και τα άρθρα στην Ισπανία. Και η Ρεάλ βάλθηκε να τους τρελάνει όλους. Θα μπορούσε να έχει βάλει και τα τρία γκολ που χρειαζόταν στο πρώτο τέταρτο. Η ανατροπή όμως δεν συντελέστηκε ποτέ. Λίγο πριν το τέλος σκόραρε, θυμήθηκε ή καλύτερα βρήκε κουράγιο να πιέσει, μα ήταν αργά. Τελικά νίκησε 2-0 σε ένα φινάλε λατρεία-αποθέωση για το ποδόσφαιρο, όπου έσπασαν καρδιές. Τι να το κάνεις όμως? Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα αποχωρήσει από τη Μαδρίτη χωρίς να έχει αφήσει για κληροδότημα την μεγάλη υπόσχεση του: την κούπα με τα αυτιά Νο10. Αν 'αυτού οι Μαδριλένοι θα παρακολουθήσουν από τον καναπέ την καταπληκτική Ντόρτμουντ να διεκδικεί το δικό της δεύτερο σπουδαίο τρόπαιο στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Τα μωρά του Γίργκεν Κλοπ είχαν και τα τρία συστατικά που απαιτούνταν για να υπερασπιστούν το 4-1 του πρώτου αγώνα. Τύχη, αστοχία των αντιπάλων και τον Βαϊντενφέλερ να ... ουρλιάζει παρών στις στιγμές που χρειάστηκε. Και όλα αυτά στο ξεκίνημα, τότε που η Βασίλισσα μπήκε για να αποδείξει πως το πίστευε. Στο 4 'ο Ιγουαΐν βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Γερμανό τερματοφύλακα που τον σταμάτησε με το πόδι. Στο 13 'ο Λεβαντόφσκι απέιλησε με βολ πλανέ και στην κόντρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο υποδέχτηκε τη μπάλα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά το δικό του βολ πλανέ σταμάτησε εκ νέου στον Βαϊντενφέλερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Οζίλ βρέθηκε τετ α τετ και πλάσαρε δίπλα από το δοκάρι (θα μπορούσε να έχει δώσει στον αμαρκάριστο Κριστιάνο).

Δεν τα έβαλαν λοιπόν και ψυχολογία είναι αυτή, καταρρακώθηκε. Κάπου εκεί θαρρείς και άδειασαν οι γηπεδούχοι. Σταδιακά οι Γερμανοί αναθάρρησαν, ξεαγχώθηκαν, πήραν τα πάνω τους και ανέλαβαν πρωτοβουλίες. Κάπως έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο, με τη Ρεάλ να έχει μειώσει δραματικά τις πιθανότητες της και βάση προϊστορίας, μιας και στο παρελθόν μόλις τρεις από τις 12 ομάδες που είχαν επιστρέψει από το 4-1, δεν είχαν σκοράρει στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη μάλιστα τα πράγματα ζόρισαν ακόμα περισσότερο για τους Ισπανούς. Στο 49 'ο Λεβαντόφσκι έδωσε το στίγμα του και ένα λεπτό αργότερα πυροβόλησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η Ντόρτμουντ θα μπορούσε να έχει καθαρίσει σε εκείνο το διάστημα μέχρι και το 70 '. Ωστόσο, λαθάκια στην τελική πάσα ή το πλασέ, κράτησαν ζωντανή την αντίπαλο της. Ειδικά στο 61 'όταν ο Ρόις έδωσε πάρε βάλε στον Γκουντογκάν που σε κενή εστία κατάφερε να μην βρει δίχτυα ή για την ακρίβεια να κάνει ήρωα τον Ντιέγο Λόπεθ που έκανε μία από τις αποκρούσεις της καριέρας του.

Ενδεικτικό της σύγχυσης της Ρεάλ, ήταν ότι η πρώτη καλή ευκαιρία για τη Ρεάλ δημιουργήθηκε στο 70 '. Μεσολάβησαν δηλαδή 55 ολόκληρα λεπτά επιθετικής αδράνειας. Στο 78 'οι Μαδριλένοι σωστά διαμαρτυρήθηκαν για χέρι εντός περιοχής του Χούμελς και και ξαφνικά από εκείνη τη στιγμή άρχισαν να ρολάρουν. Φυσικά αυτό σε συνδυασμό με τις φουλ επιθετικές (όλα για όλα) αλλαγές του Μουρίνιο. Στο 83 'ο Πορτογάλος κόουτς είδε φως. Ο Οζίλ έκανε την παράλληλη στον Μπενζεμά που πλάσαρε και σήκωσε το «Μπερναμπέου» στο πόδι. Ξαφνικά το πίστεψαν και ο πανικός κυρίευσε τους φιλοξενούμενους που τα είχαν χάσει.

Πάλι καλά γι αυτούς που παρέμεινε ψύχραιμος ο Βαϊντενφέλερ και στο 88 'έκανε ακόμα μία εκπληκτική απόκρουση. Ωστόσο, στο κόρνερ που ακολούθησε, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 2-0. Σε φάση διαρκείας ο Μπενζεμά έστρωσε στον Σέρχιο Ράμος που έκανε τον επαναληπτικό μπουρλότο. Στα επτά (+5 οι καθυστερήσεις) που ακολούθησαν, ζήσαμε κάτι πολύ έντονο, με τη Ρεάλ να αγγίζει κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην ιστορία του θεσμού. Τελικά όμως η Ντόρτμουντ επιβίωσε και παρά την ήττα ... θριάμβευσε. Η ομάδα από την Κοιλάδα του Ρουρ θα δώσει το παρών στον δεύτερο (μετά το 1997) μεγάλο τελικό της, που λογικά θα είναι γερμανικός. Μέχρι τότε ο Κλοπ και οι πιτσιρικαρία του μπορούν να γιορτάσουν και γευτούν και αυτό το «παγωμένο» πιάτο της εκδίκησης για τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ στα ημιτελικά του 1998.



 | gazzetta.gr

Πρωτομαγιά



Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
 
Αυτό το λήμμα ή η ενότητα δεν αναφέρει τις πηγές του ή δεν περιέχει επαρκείς παραπομπές. Μπορείτε να βοηθήσετε την Βικιπαίδεια προσθέτοντας κατάλληλες πηγές και παραπομπές που να υποστηρίζουν το λήμμα.
Η σήμανση τοποθετήθηκε στις 24/04/2013.
Πρωτομαγιά ονομάζεται η πρώτη μέρα του Μαΐου, η οποία είναι μέρα αργίας (η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, για το εργατικό κίνημα είναι απεργία) για πολλές χώρες του κόσμου. Τις περισσότερες φορές η Πρωτομαγιά είναι συνώνυμη με την Παγκόσμια Μέρα των Εργατών (Εργατική Πρωτομαγιά), την ημέρα δηλαδή που τιμώνται οι αγώνες του εργατικού κινήματος. Ο εορτασμός όμως της Πρωτομαγιάς, έχει τις ρίζες του στις παγανιστικές εορτές του παρελθόντος. Πολλά από τα αρχαία έθιμα έχουν επιβιώσει μέχρι και σήμερα. Η σημασία της ημέρας της Πρωτομαγιάς για τους αρχαίους λαούς οφείλεται στο γεγονός πως ημερολογιακά (για το βόρειο ημισφαίριο) η πρώτη ημέρα του Μαΐου βρίσκεται ανάμεσα στην Εαρινή Ισημερία και το Θερινό Ηλιοστάσιο, τοποθετείται δηλαδή στην αρχή της άνοιξης.
Απαρχή [Επεξεργασία]

Οι πρώτοι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς ξεκίνησαν στην προ-χριστιανική Ευρώπη με γιορτές όπως το κέλτικο Μπελτέιν και την εωσφορική γιορτή της Νύχτας του Walpurgis στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη και γίνονται μέχρι σήμερα . Με τον εκχριστιανισμό όμως της Ευρώπης, πολλές από αυτές τις γιορτές είτε απαγορεύτηκαν, είτε έλαβαν χριστιανικό χαρακτήρα. Έτσι, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχασε τον θρησκευτικό του νόημα. Σήμερα, σε πολλές περιοχές της Ευρώπης επιβιώνουν έθιμα αυτής της εποχής όπως ο χορός γύρω από το Γαϊτανάκι. Σήμερα πολλές νεο-παγανιστικές ομάδες προσπαθούν να αναβιώσουν ανάλογα αρχαία έθιμα της Πρωτομαγιάς.
Για πολλές προ-χριστιανικές παγανιστικές κοινωνίες της Ευρώπης η Πρωτομαγιά εορτάζοταν ως η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού. Έτσι το Θερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου συνέπιπτε με τη μέση του καλοκαιριού.
Παραπομπές [Επεξεργασία]

Εξαφανίζουν το λίπος με το… κρύο


a37774e1c1f247fc94a1726e0b68ad2d 250x180 Υγεία: Εξαφανίζουν το λίπος με το… κρύοΠρόκειται για μια νέα μέθοδο που δεν έχει καμία σχέση με την κλασική μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Ονομάζεται κρυολιπόλυση και αρχικά προκαλεί υπερθέρμανση των λιποκυττάρων και στη συνέχεια τα παγώνει με αποτέλεσμα την οριστική νέκρωση και απόπτωση τους. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε για τη μέθοδο αυτή, ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά και πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Η νέα μέθοδος αυτή πρωτοεφαρμόστηκε από Ιταλούς επιστήμονες και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του λίπους και της κυτταρίτιδας, είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξα. Και μάλιστα έχει αποτελέσματα σε όλα τα στάδια. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου έχει πιστοποιηθεί μεταξύ άλλων από κλινικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής αυτό του Harvard και της Massachusetts.
Αρχικά λοιπόν, πραγματοποιείται μια διαδοχική διαδικασία έντονης θέρμανσης με ειδική συσκευή και μετά ακολουθεί μια έντονη ψύξη. Η Θέρμανση φτάνει τοπικά και τους 60 βαθμούς Κελσίου και η ψύξη αγγίζει τους -15. Η αυξομείωση αυτή επιδρά μόνο στα κύτταρα του λίπους της περιοχής όπου εφαρμόζεται η θεραπεία. Περιοχές όπου το τοπικό λίπος δεν αντιμετωπίζεται με σωματική άσκηση, η μέθοδος του «παγώματος» του λίπους μπορεί να δώσει άριστα αποτελέσματα στην εξάλειψή του.
Κατά την εφαρμογή της κρυολιπόλυσης, τα λιποκύτταρα στο σημείο εφαρμογής ψύχονται με αποτέλεσμα τη σταδιακή νέκρωσή τους και στη συνέχεια τη φυσική απόπτωσή τους από τον οργανισμό. Τα πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου είναι πολλά.
Είναι μη επεμβατική – χωρίς νυστέρι και αναισθησία.
Είναι ανώδυνη. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά την εφαρμογή της θεραπείας στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Έχει ορατή & άμεση μείωση της κυτταρίτιδας όλων των τύπων και σε όλα τα στάδια.
Δεν προκαλεί καμία βλάβη στους πέριξ ιστούς, όπως τους μυϊκούς, τα νεύρα και τα οστά.
Δεν εκχύνονται στον οργανισμό τοξίνες που προέρχονται από τη διαδικασία καταστροφής των λιποκυττάρων, όπως συμβαίνει με άλλες τεχνικές.
Η θεραπεία εφαρμόζεται στο χώρο του ιατρείου σε 3 συνεδρίες.
Το αποτέλεσμα είναι οριστικό και δεν χρειάζεται επανάληψη.
Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί χωρίς περιορισμούς με σωματική άσκηση αλλά και άλλες τυχόν θεραπείες που έχουν επιλεγεί από τον θεράποντα ιατρό.
Οι περιοχές που μπορεί να εφαρμοστεί είναι οι περιοχές που συγκεντρώνεται κυρίως το δυστροφικό λίπος: κοιλιά, μηροί, γλουτοί, γόνατα και χέρια. Υποψήφιοι για κρυολιπόλυση είναι τα άτομα που είναι σε καλή γενική κατάσταση και παρουσιάζουν πρόβλημα εναπόθεσης τοπικού λίπους που τους ενοχλεί. Το αποτέλεσμα είναι οριστικό και δεν χρειάζεται επανάληψη.
iatropedia.gr

Γυναίκες: Και τώρα, ο οργασμός στο γυμναστήριο…


gymnastria 250x180 Γυναίκες: Και τώρα, ο οργασμός στο γυμναστήριο…Οι γυναίκες δεν χρειάζονται απαραιτήτως έναν σύντροφο ή οποιοδήποτε «βοήθημα» σεξουαλικής διέγερσης για να φτάσουν στην κορύφωση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που αποκαλύπτει ότι πολλές έχουν οργασμό εξαιτίας της… γυμναστικής.
Η νέα μελέτη αφορά έναν τομέα ο οποίος εν πολλοίς δεν έχει διερευνηθεί, επισημαίνει η ερευνήτρια δρ Ντέμπι Χέρμπενικ, από το Κέντρο Προαγωγής της Σεξουαλικής Υγείας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Όπως εξηγεί, το φαινόμενο περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1953 από τον «πατέρα» της σύγχρονης σεξολογίας δρα Άλφρεντ Τσαρλς Κίνσεϊ, ο οποίος τότε είχε αποκαλύψει πως το 5% των γυναικών νιώθουν ερωτική διέγερση και φτάνουν στην κορύφωση όταν κάνουν γυμναστική. Από τότε έως σήμερα, σποραδικά εμφανίζονταν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφορές για ανάλογα περιστατικά, αλλά σχετικές μελέτες δεν είχαν διεξαχθεί, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Sexual and Relationship Therapy».
Για να διερευνήσουν το θέμα, η δρ Χέρμπενικ και οι συνεργάτες της πραγματοποίησαν μία online δημοσκόπηση, στην οποία απάντησαν 124 γυναίκες οι οποίες είχαν βιώσει οργασμό στη διάρκεια της γυμναστικής και 246 οι οποίες είχαν βιώσει ερωτική ευχαρίστηση στη διάρκεια της γυμναστικής. Οι περισσότερες από τις γυναίκες είχαν μόνιμη σχέση ή ήταν παντρεμένες, το 69% δήλωσαν ετεροφυλόφιλες, ενώ η μέση ηλικία τους ήταν τα 30 χρόνια (η νεώτερη εθελόντρια ήταν 18 ετών και η γηραιότερη 63.
Τα ευρήματα
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό στη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους. Οι περισσότερες γυναίκες από την ομάδα του οργασμού δήλωσαν πως ντρέπονταν όταν έφταναν σε οργασμό σε δημόσιο χώρο όπως είναι το γυμναστήριο, προσθέτοντας πως στη διάρκεια της ερωτικής τους διέγερσης δεν είχαν κάποια ερωτική φαντασίωση ούτε σκέφτονταν κάποιον που τις προσέλκυε σεξουαλικά.
Από τις γυναίκες που είχαν οργασμό την ώρα που γυμνάζονταν, το σχεδόν 45% είπαν πως τον ένιωσαν εν όσω έκαναν κοιλιακούς. Το 19% την ώρα που έκαναν στατική ποδηλασία με μεγάλη ταχύτητα, το 9,3% την ώρα της αναρρίχησης, το 7% με τα βαράκια, άλλο ένα 7% όταν έτρεχαν και οι υπόλοιπες με διάφορα είδη ασκήσεως (όπως γιόγκα, κολύμπι, χρήση ελλειπτικού μηχανήματος, αεροβική κ.τ.λ.). Στην ομάδα των γυναικών που ένιωσαν ερωτική διέγερση χωρίς να έχουν οργασμό, τα είδη των ασκήσεων που την προκάλεσαν ήταν πολύ περισσότερα.
Ο οργασμός ήταν πιθανότερος έπειτα από πολλαπλά σετ κοιλιακών απ’ ό,τι έπειτα από μία-δύο επαναλήψεις, καθώς και όταν οι γυναίκες είχαν γυμνασθεί σκληρά. «Πολλές από αυτές τις γυναίκες είπαν πως τους είχε συμβεί ακόμα και όταν ήταν παιδιά», δήλωσε η δρ Χέρμπενικ, προσθέτοντας πως κάποιες υπολόγισαν ότι τους συνέβη για πρώτη φορά στην ηλικία των 7 ή 8 χρονών!
Μάλιστα, «μία από τις γυναίκες μας είπε ότι είναι παρθένα και ότι της αρέσει που μπορεί να έχει αυτή την εμπειρία στο γυμναστήριο», αποκάλυψε η δρ Χέρμπενικ. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Οι ερευνητές δεν ξέρουν, αλλά ελπίζουν να το μάθουν συνεχίζοντας την έρευνά τους, ενώ προγραμματίζουν να διερευνήσουν το θέμα και σε άντρες.
ΠΗΓΗ:tanea.gr

Το αστέρι που έσβησε νωρίς…

 Το αστέρι που έσβησε νωρίς…

Η πορεία του μπορεί να παρομοιαστεί με τη ζωή ενός αστεριού, ζωή που όμως διήρκησε λίγο. Εμφανίστηκε, έλαμψε, έγινε σημείο αναφοράς και απότομα έσβησε…
Η μοίρα του που είχε προαποφασίσει το μοιραίο τέλος του, τον έστειλε στο πρωτάθλημα της Formula 1 και από εκεί έμελλε να αποχαιρετήσει τον κόσμο μας.  Ο λόγος για τον Άιρτον Σένα, ο οποίος την 1η Μαΐου του 1994, έτρεξε για τελευταία φορά.
«… Οι αγώνες, ο ανταγωνισμός είναι μέσα στο αίμα μου, είναι μέρος του εαυτού μου. Θα μπορούσα να το έκανα αυτό για όλη μου τη ζωή…» είχε πει. Η ταχύτητα, το όριο και το ρίσκο ήταν συνδεδεμένα με τον Βραζιλιάνο πιλότο κάτι που συνήθιζε να αναφέρει συνέχεια.


 Πηγή: sport-fm.gr

Πώς να ξεκινήσει το παιδί να τρώει πρωινό


Το πρωινό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας. Είναι μια πολύ καλή αρχή για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας γεμάτοι ενέργεια, ενώ... μας βοηθά να πεινάμε λιγότερο μέχρι την κατανάλωση του μεσημεριανού. Πολλές είναι οι μελέτες που έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωινού βοηθά στη διαχείριση του βάρους ενώ άτομα που καταναλώνουν πρωινό κάνουν πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων όπως περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αντίθετα, εκείνοι που το παραλείπουν, φαίνεται να καταναλώνουν περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε ενέργεια και έχουν μια τάση να τρώνε περισσότερο φαγητό σε κάθε γεύμα.

Η κατανάλωση πρωινού είναι λοιπόν, μια πολύ υγιής συνήθεια, που θα πρέπει να ακολουθούμε από τα παιδικά μας χρόνια. Στην πολύ μικρή αυτή ηλικία βέβαια, υπεύθυνοι στο να μάθουν το παιδί να τρώει πρωινό είναι οι γονείς. Αν όμως το παιδί αρνείται; Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς ώστε να ξεκινήσει το παιδί τους να τρώει πρωινό;

- Αρχικά θα πρέπει οι ίδιοι οι γονείς να δώσουν το καλό παράδειγμα. Όσο πιο μικρό είναι το παιδί τόσο πιο πολύ μιμείται τον γονέα και τον έχει ως πρότυπο. Έτσι λοιπόν αν μεγαλώσει σε μια οικογένεια όπου οι γονείς συνηθίζουν να τρώνε το πρωινό, το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει και να διατηρήσει αυτή τη συνήθεια.

- Κάτι άλλο που μπορεί να δουλέψει είναι να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο κάποιος ήρωας ή άτομο που θαυμάζει το παιδί τους και να του πουν για παράδειγμα, ότι ο τάδε ήρωας είναι έξυπνος ή δυνατός, γιατί καταναλώνει πρωινό.

- Αποφύγετε ωστόσο, να επικαλείστε το βάρος ως πρότυπο (πχ η Barbie που έχει λεπτό κορμί γιατί τρώει πρωινό).

- Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι το παιδί χαλαρό και όχι αγχωμένο όταν καλείται να καταναλώσει πρωινό. Για να μην το κυνηγάει ο χρόνος λοιπόν, μπορεί το παιδί να ξυπνάει λίγο νωρίτερα, ώστε πραγματικά να απολαύσει το πρωινό του.

- Η συμμετοχή στην διαδικασία ετοιμασίας του πρωινού, όπως και άλλων γευμάτων, φαίνεται ότι βελτιώνει τις πιθανότητες κάποιου να το καταναλώσει.

- Η κατανάλωση πρωινού πρέπει να γίνει σταδιακά. Ένα παιδί που δεν τρώει πρωινό δεν μπορεί ξαφνικά να φάει και 1 φλ δημητριακά ολικής άλεσης και 1 ποτήρι γάλα και 1 μήλο. Θα ξεκινήσει προφανώς με ένα από αυτά και ίσως σε μικρότερη ποσότητα πχ 1 χούφτα δημητριακά ολικής άλεσης.

- Για να υπάρχει μεγαλύτερη συμμόρφωση, δώστε στο παιδί την δυνατότητα να επιλέξει ποιο θα είναι το πρωινό του.

- Για να μην επιλέξει όμως σοκολάτα, θα πρέπει να του βάλετε και ένα πλαίσιο ώστε να επιλέξει ένα θρεπτικό τρόφιμο. Για παράδειγμα στα παιδικά δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως που εσείς ξέρετε για την θρεπτικότητά τους, υπάρχουν διάφορα σχήματα και γεύσεις από τα οποία μπορεί το παιδί να επιλέξει.

- Δεν πρέπει να ασκείται πίεση, γιατί υπάρχει κίνδυνος το παιδί να μην καταναλώσει το πρωινό του από πείσμα ή να το θεωρήσει κάτι καταναγκαστικό που του επιβάλλουν οι γονείς του.

Να έχετε στο μυαλό σας ότι, μπορεί να χρειαστεί επανειλλημένη έκθεση του παιδιού σε ένα τρόφιμο ή γεύμα έως και 16 φορές, μέχρι εκείνο να αποφασίσει τελικά να το δοκιμάσει. Εξοπλιστείτε λοιπόν, με επιμονή και υπομονή και ακολουθώντας αυτά τα μικρά tips, βελτιώστε τις πιθανότητες το παιδί σας να ξεκινήσει να τρώει πρωινό.
mednutrition.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2013 Optimist & Laser 4.7



Η άσκηση διώχνει το στρες και την κατάθλιψη


Η άσκηση μας βοηθά να ηρεμήσουμε και να διώξουμε το στρες και την κατάθλιψη ακόμη και όταν γίνεται με το ζόρι.



Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση βοηθά στην προστασία της ψυχικής και πνευματικής υγείας. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο θέλησαν να δουν αν ακόμη και η εξαναγκασμένη άσκηση μπορεί να έχει τα ίδια οφέλη για την υγεία.

Σχεδίασαν ένα εργαστηριακό πείραμα 6 εβδομάδων και το αποτέλεσμα ήταν ότι η άσκηση έχει ευεργετικά οφέλη είτε γίνεται οικειοθελώς είτε με το ζόρι.

Υιοθετήστε μιας μορφής άσκηση στην καθημερινότητά σας, ακολουθήστε τη χωρίς διακοπές και αφήστε να σας χαρίσει την ευεργετική της δράση.

Τα 30 πράγματα που θέλουν οι γυναίκες


Μπορεί να έχετε σε μεγάλη εκτίμηση τον εαυτό σας αλλά είστε ο τέλειος άντρας; Εννοούμε τέλειος, τέλειος.

Ρωτάμε επειδή μετά από μια έρευνα που διεξήχθη από την Βρετανική εταιρεία ρούχων Austin Reed, μπορούμε πια να σας τον περιγράψουμε. Η εταιρεία ρώτησε 2.000 γυναίκες στη Βρετανία και κατέληξε στα 30 στοιχεία που συνθέτουν τον τέλειο άντρα.

Δύσκολα θα βάλετε τικ σε όλα (ή στα περισσότερα) αλλά τουλάχιστον ορισμένα από αυτά αφορούν στις σχέσεις.

Μάθετε ότι οι γυναίκες θέλουν έναν άντρα 1,83μ., που τηλεφωνεί στη μαμά του και οδηγεί Audi. Και άλλα 27 πράγματα που τους αρέσουν, επίσης.

1. Ύψος: 1,83 μ.

2. Μυώδες και αθλητικό σώμα

3. Καστανά μάτια

4. Κοντά μαύρα μαλλιά

5. Έξυπνο ντύσιμο

6. Να πίνει μπίρα

7. Να μην καπνίζει

8. Να φοράει τζιν, πουκάμισο και μπλουζάκια με V

9. Να είναι έτοιμος σε 17 λεπτά

10. Κομψός

11. Να θέλει οικογένεια

12. Να βγάζει γύρω στα €56.000 το χρόνο

13. Να του αρέσουν τα ψώνια

14. Να τρώει κρέας

15. Κόντρα ξύρισμα

16. Απαλό στέρνο

17. Να βλέπει σαπουνόπερες

18. Να του αρέσει να βλέπει ποδόσφαιρο

19. Να οδηγεί Audi

20. Να έχει πτυχίο

21. Να βγάζει περισσότερα από τη σύντροφό του

22. Να αστειεύεται και να γελάει

23. Να ασχολείται με τη σύντροφό του όταν είναι ταραγμένη

24. Να λέει «σ’ αγαπώ» μόνο όταν το εννοεί

25. Να το παραδέχεται όταν κοιτάζει άλλες γυναίκες

26. Να έχει δίπλωμα οδήγησης

27. Να ξέρει κολύμπι

28. Να ξέρει ποδήλατο

29. Να μπορεί να αλλάξει το λάστιχο

30. Να τηλεφωνεί συχνά στη μαμά του
otherside.gr

Εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για ελαφρύ βραδινό


Αν ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή και προσέχετε τη σιλουέτα σας, τότε σίγουρα θα λατρέψετε τη συγκεκριμένη συνταγή για ένα μυρωδάτο ταμπουλέ.

Ένα εύκολο και νηστίσιμο γεύμα, ό,τι πρέπει για τις βραδινές σας λιγούρες!

Υλικά:

250 γραμμάρια πλιγούρι βρασμένο

4 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

4 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

χυμό 4 λεμονιών

2/3 φλιτζάνια χλιαρό νερό

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Αρχικά, βάλτε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέστε το νερό και το χυμό των λεμονιών. Ανακατέψτε και αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το δυόσμο και ανακατέψτε καλά.

Τέλος, περιχύστε στο μείγμα τις 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χτυπημένες μαζί με μία πρέζα αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μεγάλη Τετάρτη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας [1], που μετανόησε, πίστεψε στο
Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο.
Ορθόδοξη Εκκλησία [Επεξεργασία]

Το πρωί τελείται o εσπερινός της Μεγάλης Τετάρτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.
 Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος που είναι
και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης που αναφέρεται σε τέσσερα γεγονότα. Τον Ιερό Νιπτήρα,
το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Ιησού Χριστό, τον Μυστικό Δείπνο, την
Προσευχή του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών και την προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή των
 Παθών του Χριστού.
Παραπομπές [Επεξεργασία]

↑ ἐλαίῳ τὴν κεφαλήν μου οὐκ ἤλειψας· αὕτη δὲ μύρῳ ἤλειψέ μου τοὺς πόδας. οὗ χάριν λέγω σοι,
 ἀφέωνται αἱ ἁμαρτίαι αὐτῆς αἱ πολλαί, ὅτι ἠγάπησε πολύ· ᾧ δὲ ὀλίγον ἀφίεται, ὀλίγον ἀγαπᾷ. εἶπε δὲ αὐτῇ·
Ἀφέωνταί σου αἱ ἁμαρτίαι. Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, 7.46.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι