ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Έτοιμοι για κατασχέσεις σε μισθούς 600 ευρώ




Είχαν συμπεριλάβει σχετική ρύθμιση σε νομοσχέδιο και την αφαίρεσαν τελευταία στιγμή... 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει από τα 1.000, στα 600 ευρώ το μήνα τον ελάχιστο μισθό ή τη σύνταξη που δεν μπορεί να κατασχεθεί για χρέη προς το Δημόσιο. Τη σχετική μεθόδευση αποκάλυψε χτες, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή νομοσχεδίου με διατάξεις για την κεφαλαιαγορά, ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει το νομοσχέδιο, περιγράφονται, όπως συμβαίνει με κάθε νομοσχέδιο, αφενός οι διατάξεις του και αφετέρου το σχετικό οικονομικό κόστος ή όφελος που θα προκύψει από την εφαρμογή του. 

Οπως αποκάλυψε ο Ν. Καραθανασόπουλος, στην Εκθεση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιοαναφέρεται:  

«μειώνεται σε 600 ευρώ, από 1.000 ευρώ που ισχύει, το ύψος του ανώτατου ορίου ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο».
Παρακάτω μάλιστα προβλέπεται «αύξηση εσόδων από τη μείωση του ανώτατου ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το δημόσιο». 

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου είχε συμπεριλάβει αυτή τη διάταξη και το νομοσχέδιο στάλθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για επεξεργασία. Μόνο που, στη συνέχεια, για κάποιο λόγο άγνωστο προς το παρόν, αποσύρθηκε. 

Ο Ν. Καραθανασόπουλος, που αποκάλυψε το θέμα, τόνισε: 


«Τι λέτε, δηλαδή; Λέτε ότι η εφορία μπορεί να διατάξει να κατασχέσει το τμήμα του μισθού ή τη σύνταξη που είναι πάνω από 600 ευρώ για χρέη που μπορεί να έχεις προς το Δημόσιο, ενώ πριν ήταν τα 1.000 ευρώ, που ήταν και αυτά ελάχιστο. Δηλαδή, με 600 ευρώ μπορεί να ζήσει η οικογένεια; Και τα υπόλοιπα έχετε τη δυνατότητα να τα κατάσχετε; Του κάνετε μειώσεις στους μισθούς, μειώσεις στις συντάξεις, του καταργείτε τα δώρα, αυξάνετε τη φορολογία, διαμορφώνετε νέα χαράτσια, ο τιμάριθμος πηγαίνει στην ανηφόρα, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ αυξάνονται και ταυτόχρονα του λέτε "θα σου πάρουμε και επιπλέον 400 ευρώ από όσα σου παίρναμε μέχρι σήμερα, επειδή χρωστάς"... Με αυτή τη διάταξη του αφαιρείτε το 40% του εισοδήματός του. Μπορεί να ζήσει με 600 ευρώ; Δηλαδή ήταν πολυτέλεια τα 1.000 ευρώ για την οικογένεια και τώρα με τα 600 ευρώ θα είναι άνετα; Αυτή, λοιπόν, είναι η αντιλαϊκή, η βάρβαρη, η ταξική σας πολιτική».
Ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης προσπαθώντας να απαντήσει δεν απέκλεισε να έρθει στο μέλλον η εν λόγω διάταξη και απλώς είπε ότι στο συζητούμενο χτες νομοσχέδιο «δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή του ακατάσχετου ορίου για μισθούς και συντάξεις. Αυτό παραμένει σταθερό, δεν υπάρχει κάτι και είναι το ίδιο και το έχω πει και εγώ κατ΄ επανάληψη, συνεπώς δεν υπάρχει θέμα προς συζήτηση». 


Ο «πρόεδρος των φτωχών» άλλαξε τη Νότιο Αμερική



Ο θάνατος του Τσάβες σηματοδοτεί την έναρξη επίθεσης των ΗΠΑ για να καθυποτάξουν απολύτως εκ νέου όλες τις χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Πέρασε στην Ιστορία ο Ούγκο Τσάβες. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα κατοικεί από εδώ και πέρα στον κόσμο των θρύλων. Για γενιές και γενιές στις φτωχές λαϊκές οικογένειες οι μεγαλύτεροι θα διηγούνται στους νεότερους πώς ήταν η χώρα όταν κυβερνούσε ο «πρόεδρος των φτωχών».

Τότε που εκατομμύρια φτωχοί εργάτες και αγρότες της Βενεζουέλας απόκτησαν για πρώτη φορά στη ζωή τους τη δυνατότητα να επισκεφθούν γιατρό, τότε που εκατοντάδες χιλιάδες Βενεζουελάνοι μπήκαν σε διαμέρισμα φεύγοντας από τις καλύβες και τις παράγκες, τότε που εκατομμύρια φτωχοί έμαθαν να γράφουν και να διαβάζουν καθώς ο Τσάβες έστειλε 250.000 (!) δασκάλους και φοιτητές να μάθουν γράμματα στους απόκληρους της κοινωνίας...

Τον Τσάβες δεν τον κλαίνε όμως μόνο εκατομμύρια κάτοικοι της Βενεζουέλας. Τον κλαίνε και πολλές πολλές δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι πρώτα πρώτα σε ολόκληρη τη Νότιο Αμερική, σε όλη τη Λατινική Αμερική. Ο λόγος του λατινοαμερικάνικου θρήνου είναι ότι ο Ούγκο Τσάβες επέδρασε καταλυτικά με την πολιτική που άσκησε στην αλλαγή του πολιτικού προσανατολισμού σχεδόν όλων των χωρών της Νοτίου Αμερικής σε προοδευτική κατεύθυνση. Οπως ο Φιντέλ Κάστρο και η κουβανική επανάσταση σφράγισαν τις συνειδήσεις των Λατινοαμερικανών τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, έτσι και ο Ούγκο Τσάβες άφησε βαριά τη σφραγίδα του στη Νότιο ιδίως Αμερική κατά τη δεκαετία και πλέον από το έτος 2000 μέχρι σήμερα.

Η Βενεζουέλα δεν είναι ούτε μια πολύ μικρή χώρα, καθώς ο πληθυσμός της ανέρχεται σε περίπου 28 εκατομμύρια, ούτε μια χώρα χωρίς οικονομικές δυνατότητες, καθώς τα πετρέλαιά της αποφέρουν έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο. Εθνικοποιώντας τα πετρέλαια και αξιοποιώντας τα έσοδα από την πώλησή τους πρωτίστως για τη μαζική βελτίωση του επιπέδου ζωής των Βενεζουελάνων και δη των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων και δευτερευόντως για να βοηθήσει προοδευτικά καθεστώτα φτωχών λατινοαμερικανικών χωρών, ο Τσάβες αναδείχθηκε στην αδιαφιλονίκητη ηγετική φυσιογνωμία της Λατινικής Αμερικής αυτή την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Ο Τσάβες είναι αυτός που έσωσε οικονομικά την Κούβα. Χωρίς τον Τσάβες είναι άκρως αμφίβολο αν θα μπορούσαν να νικήσουν στις εκλογές ο Μοράλες στη Βολιβία και ο Κορέα στον Ισημερινό. Δεν εννοούμε ότι ο Τσάβες τους στήριξε οικονομικά και επικράτησαν. Πέραν του ότι και αυτή η παράμετρος σίγουρα υπήρξε, το καθοριστικό στοιχείο της επιρροής του Τσάβες στη Λατινική Αμερική ήταν το ιδεολογικό και πολιτικό παράδειγμά του: ένας φτωχός μιγάς όχι μόνο έγινε πρόεδρος, αλλά και έγινε πρόεδρος συντρίβοντας τη λυσσώδη αντίσταση της απίστευτα διεφθαρμένης αλλά και ισχυρότατης αστικής τάξης της Βενεζουέλας, αρπάζοντάς της τα πετρέλαια και μοιράζοντας τα κέρδη από την εκμετάλλευσή τους στον λαό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τσάβες τόλμησε να σηκώσει κεφάλι εναντίον των ΗΠΑ, να αποκρούσει το πραξικόπημα που οργάνωσε η Ουάσιγκτον από κοινού με το κατεστημένο της Βενεζουέλας στις 12 Απριλίου 2002, να αποκαλεί δημοσίως «Χίτλερ» τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και «φασίστα» τον δεξιό Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ. Αυτό είναι που έδωσε κουράγιο και αυτοπεποίθηση στους λαούς της Νοτίου Αμερικής. Υπό το πρίσμα αυτό ο Τσάβες και η πολιτική του επέδρασαν στη μετατόπιση προς τα κεντροαριστερά και των δύο «γιγάντων» του νότιου τμήματος της αμερικανικής ηπείρου - της Βραζιλίας των 200 εκατομμυρίων ανθρώπων και της κατεξοχήν «ευρωπαϊκής» Αργεντινής με τα 42 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο χαμός του Τσάβες συνιστά σοβαρότατο πλήγμα για τις προοδευτικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής. Το κενό που αφήνει είναι άκρως δυσαναπλήρωτο. Ο θάνατός του θα σημάνει την έναρξη μιας τεράστιας αντεπίθεσης των ΗΠΑ να εξανδραποδίσουν εκ νέου σε απόλυτο βαθμό τα κράτη της Νοτίου Αμερικής και να εξαλείψουν από προσώπου γης κάθε προοδευτική ή ακόμη και ψευτοπροοδευτική κυβέρνηση του δυτικού ημισφαιρίου.

Οι μηχανισμοί εξουσίας της Ουάσιγκτον θα κινητοποιήσουν στο έπακρο τις αστικές τάξεις όλων των λατινοαμερικανικών χωρών, οι οποίες, άλλωστε έχουν πρωτίστως και ίδιον συμφέρον, προκειμένου να σαρώσουν κάθε κοινωνική ή οικονομική κατάκτηση που αμφισβητεί εμπράκτως έστω και κατ' ελάχιστον την κρατούσα «τάξη πραγμάτων». Η πρώτη μάχη για την αντιδραστικοποίηση θα δοθεί βεβαίως στη Βενεζουέλα, αλλά δεν θα περιοριστεί μόνο εκεί. Θα γενικευθεί σε όλη την ήπειρο. Μπορεί εμείς στην Ευρώπη να υποφέρουμε από την πολιτική του Βερολίνου και ως εκ τούτου να έχουμε στο στόχαστρο τη Γερμανία, αλλά μόνο οι αφελείς ή οι υπηρετούντες ιδιοτελείς σκοπούς ξεχνούν πόσο εχθρική προς τους λαούς είναι η πολιτική των ΗΠΑ. 

Πηγή: Έθνος

Προκήρυξη της Πρωτοβουλίας γυναικών ενάντια στο χρέος και στα μέτρα λιτότητας


feministiko_blog_600_203795_352319

« Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΙΑ»
ΕΠΕΙΔΗ στην εποχή της Τρόικας εμείς οι γυναίκες είμαστε οι πρώτες που πληρώνουμε το υψηλότερο τίμημα για τις πολιτικές που επιβάλλονται στο όνομα του Χρέους και τις επιπτώσεις τους τις ζούμε καθημερινά σ’ όλους τους τομείς της ζωής μας, ΓΙΑΤΙ:
·   Τίναξαν στον αέρα το δικαίωμα στην εργασία…
Η ανεργία στις γυναίκες από το 12% που ήταν πριν την κρίση φτάνει σήμερα στο 30% και στις νέες γυναίκες έως 25 χρονών στο εφιαλτικό 61% οδηγώντας τες στην απόγνωση μιας και συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν πια μέλλον.
Αυξάνονται διαρκώς οι απολύσεις ενώ έχουν επιβάλλει το καθεστώς της ελαστική απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, της μείωσης των ωραρίων και των αποδοχών μας πάνω από 40%, τις ατομικές συμβάσεις και παράλληλα θεριεύει το καθεστώς της «μαύρης εργασίας» με πρώτα θύματα τις μετανάστριες.
·   Τίναξαν στον αέρα το δικαίωμα στην ελεύθερη μητρότητα…
* Η ειρωνία της ιστορίας! Σαράντα χρόνια πριν αγωνιζόμασταν κατά της καταναγκαστικής μητρότητας και υπέρ του δικαιώματος στην έκτρωση ενώ σήμερα μας στερούν το δικαίωμα να αποκτήσουμε παιδί.. Η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια έχουν οδηγήσει στη μείωση κατά 15% των γεννήσεων.
Ο τοκετός κοστίζει πολύ ακριβά για τις ανασφάλιστες γυναίκες: 600 ευρώ ο φυσικός τοκετός και 1200 η καισαρική!Κρατάνε μωρά ως «ενέχυρο» όταν δεν έχεις να πληρώσεις!!!Ακόμα κι όταν έχουμε τα χρήματα για να γεννήσουμε σε δημόσιο νοσοκομείο, γεννάμε πολλές φορές χωρίς την παρουσία γυναικολόγου βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μας και του παιδιού μας, λόγω των περικοπών στην υγεία!
Κόβουν τα επιδόματα τοκετού σε όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσιο νοσοκομείο, ενισχύοντας έτσι το σχέδιο της εμπορευματοποίησης της υγείας.
Απολύουν τις έγκυες με επαπειλούμενη κύηση - που εργάζονται ως αναπληρώτριες στην εκπαίδευση – αν πάρουν άδεια πάνω από 15 ημέρες!!
·   Τίναξαν στον αέρα το «κράτος πρόνοιας»…
Διέλυσαν όλες τις δομές και δημόσιες υπηρεσίες παροχής φροντίδας και περίθαλψης – βρεφονηπιακούς σταθμούς, «φροντίδα στο σπίτι» για ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, συμβουλευτικά κέντρα, «καταφύγια» κακοποιημένων γυναικών, γηροκομεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – φορτώνοντας στις πλάτες μας αυτό το βάρος και μάλιστα ως απλήρωτη εργασία!! Τα χρήματα που εξοικονομούν τα δίνουν στις Τράπεζες και στα τοκοχρεολήσια! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ληστεία του αιώνα, βάζοντας τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές!!
·   Τίναξαν στον αέρα τη δημοκρατία…
Ζούμε καθημερινά την αύξηση της βίας και της καταστολής, τον εκφασισμό της κοινωνίας, την αστυνόμευση και την αναστολή δημοκρατικών ελευθεριών γιατί μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο επιβάλλουν τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας. ΄Ετσι όμως στρώνεται ο δρόμος στην άκρα δεξιά και στους φασίστες της Χ.Α. που απειλούν με τις εγκληματικές επιθέσεις τους τις εθνικές και σεξουαλικές μειονότητες και βγάζουν το μίσος τους ενάντια στις γυναίκες και στα φεμινιστικά δικαιώματα.
΄Εγινε αφόρητη η καθημερινότητα η δικιά μας και των παιδιών μας!! Χάνουμε τα παιδιά μας ή σαν μετανάστες/στριες ή από κατάθλιψη και παραβατικές συμπεριφορές που τους γεννά αυτή η αφόρητη κι αδιέξοδη μνημονιακή καθημερινότητα, κι από πάνω μας διασύρουν τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ για τον τρόπο που τα μεγαλώσαμε..
ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ:
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
Τηλ. Επικοινωνίας: 6974796621 και 6948688241

Η πανέμορφη γκουρού που μαθαίνει σε άνδρες πως να ρίξουν μια γυναίκα


Σύμφωνα με την "εδικό των ραντεβού", Κέζια Νομπλ, μπορεί να διδάξει στον κάθε άντρα τα μυστικά για να ξελογιάσει μία γυναίκα και να την οδηγήσει στο κρεβάτι του.

Ακόμα, δεν θεωρεί πως υπάρχει κάτι το "αντιφεμινιστικό" στα μαθήματά της, ενώ δεν πιστεύει πως "ξεζουμίζει" τους άντρες, παρά το ότι χρεώνει τις εβδομαδιαίες συνεδρίες της 4.500 ευρώ.
Αντίθετα, η Κέζια λέει πως κάνει χάρη στον γυναικείο πληθυσμό, βοηθώντας τις γυναίκες να βρουν "την αγάπη και την ευτυχία στα πιο απρόσμενα πρόσωπα", αφού βοηθάει τους "αβοήθητους" άντρες να μπορέσουν να βγουν από το καβούκι τους και να διεκδικήσουν τη γυναίκα των ονείρων τους.
Η Κέζια υποστηρίζει πως είναι ο σωτήρας της γενιάς των 20αρηδων και 30αρηδων, που έχουν δει τους εαυτούς τους να... ξεμένουν στο ράφι. Καθώς απογοητεύονται και νιώθουν αβοήθητοι, οι άντρες εναποθέτουν τις τελευταίες τους ελπίδες στην 29χρονη "γκουρού του σεξ", σε μία απέλπιδα προσπάθεια για να βρουν την αληθινή αγάπη, αναφέρει το koolnews.gr
Η Κέζια τονίζει πως "εφόσον οι γυναίκες θέλουν να με βρίσουν, είναι δικαίωμά τους, δεν με ενδιαφέρει. Δεν υποχρεώνω τους άντρες να μου δώσουν τα λεφτά τους. Το κάνουν επειδή είναι απεγνωσμένοι". Όπως η ίδια δηλώνει: "Βοηθάω τους άντρες να αποκτήσουν τα... καρύδια, έτσι ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν οποιαδήποτε γυναίκα τους αρέσει. Δεν τους μαθαίνω δα να υπνωτίζουν τις γυναίκες και να τις πηγαίνουν στο κρεβάτι. Ναι, η τεχνικές μου θα οδηγήσουν στο άμεσο σεξ. Το θέμα όμως είναι οι σχέσεις".
Η Κέζια, πρώην τραγουδίστρια, είναι η μόνη γκουρού του σεξ που δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, και λέει πως έχει βοηθήσει τουλάχιστον 7.000 άντρες μέσω των συνεδρίων της, τα οποία κοστίζουν 400 ευρώ το μάθημα, ή 4.500 ευρώ η εβδομάδα.

(35!) Βουλευτές ΝΔ σε «ανταρσία»;…ή μήπως η ΝΔ «μαγειρεύει την Πτώση» της;


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Προχτές, Τρίτη (05/03/13) απόγευμα, το διαδίκτυο «βούϊξε» από μια «ξαφνική εξέλιξη». Αναρωτιόντουσαν λοιπόν τα blogs:
«Τι κάνουν όλοι μαζί οι Βουλευτές της ΝΔ συγκεντρωμένοι – και δη «αιφνιδίως» – στα κεντρικά τους στη Συγγρού;»
Τι «αψυχολόγητη κίνηση πανικού» ήταν αυτή; (η πρώτη «αυθόρμητη» σκέψη βεβαίως. Να όμως που συνήθως η πρώτη εντύπωση είναι και η κυριότερη).
Το ερώτημα κοινό στο μυαλό όλων των bloggers. Και μόνο, εφόσον τα κανάλια «αδιαφόρησαν επιδεικτικά» γι’ αυτό. Τη στιγμή που στήνουν ολόκληρα πολύωρα πάνελ αν τυχόν τρεις βουλευτές φάνε μαζί μ’ ένα «κομματικό μεγαλοστέλεχος» αδιαφόρησαν για μια τέτοια «μεγαμάζωξη».
Ε, λες, δε μπορεί. Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει εδώ. «Κάτι παίχτηκε» και ανησύχησε την ηγεσία της ΝΔ, γι’ αυτό τους μάζεψε έτσι ξαφνικά και εσπευσμένα. Για να τους τονώσει το ηθικό; Να τους μαζέψει τα λουριά; Να ενισχύσει την συσπείρωση παντί μέσω και τρόπω; Όλα αυτά μαζί κι άλλα τόσα «απόρρητα»;
Άρα; Κάτι στη «συμπεριφορά» των βουλευτών έγινε «άκρως ανησυχητικό». Κι αυτό το «κάτι κορυφώθηκε τη Δευτέρα». Και ήταν προφανώς τόσο έντονο που στάθηκε αρκετό για να τους μαζέψουν άρον άρον Τρίτη μεσημέρι.
Και το ότι τα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν μ’ αυτό ΟΥΔΟΛΩΣ, το έκανε ακόμη πιο «σοβαρό».
Έρχεται λοιπόν η επόμενη μέρα – Τετάρτη 06/03/13 – και περιμένεις τις γνωστές μακροσκελείς κουραστικές αναλύσεις των ΜΜΕ, πλην όμως, φευ! Τίποτα.
Κάτι λίγα μονόστηλα ελαχίστων λακωνικών λέξεων μόνον κάποιες εφημερίδες. Και τίποτε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τα τηλεπάνελ. Αυτά που αν πέσει λίγο το σακάκι ενός βουλευτή το αναγάγουν σε μέγα ζήτημα!
Ε, δεν μπορεί, κάτι παίζει εδώ, ξαναλές!
Το ξανακοιτάς για πολλοστή φορά….
Οι εφημερίδες απλά και λιτά αναφέρουν πως με αιφνίδια πρωτοβουλία του γραμματέα του κόμματος Εμ. Κεφαλογιάννη συγκεντρώθηκαν βουλευτές και γραμματείς για να τους κάνουν οι αναπληρωτές και υφυπουργοί οικονομικών «φροντιστήριο» επί των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης και το πόσο αναγκαία είναι αυτά.
Βολική ακούγεται ως «δικαιολογία», πλην όμως εξακολουθούν να «μπαίνουν ιδέες» πως εδώ παίζεται κάτι πολύ πιο περίπλοκο.
Κατ’ αρχήν, γιατί χρειάστηκε ένα τέτοιο «αιφνίδιο μεγα-φροντιστήριο» εάν δεν υπήρχαν σοβαρές αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ; Αφού έτσι κι αλλιώς η εντατική ενημέρωση των βουλευτών και των στελεχών επί των ακραίων μέτρων μια κυβέρνησης είναι στην ημερήσια διάταξη και τελείται ακατάπαυστα.
Ποιόν δουλεύουν λοιπόν;
Φυσικά, το λένε και μόνοι τους στα «λιτά τους άρθρα» των εφημερίδων ότι «υπάρχει γκρίνια από βουλευτές για τα ακραία μέτρα». Και να κάπου εκεί ανάμεσα υπάρχει (όχι και τόσο «κρυμμένο», αντιθέτως, θα έλεγα) το «κλειδί» του θέματος.
ΟΧΙ, δεν μαζεύτηκαν όλοι – προσκλήθηκαν όλοι άραγε; – αλλά μόνον οι 35 βουλευτές της επαρχίας. ΌΛΟΙ πλην των Αθηνών. Έτσι έλεγαν τουλάχιστον τα αρθρίδια:

 «υπήρξε γκρίνια από τους 35 βουλευτές της επαρχίας επειδή δεν παρίσταντο εκεί οι συνάδελφοί τους που εκλέγονται στις περιφέρειες της Αττικής».

Δηλαδή; Αυτοί θεωρούνται λοιπόν οι ….. «επικίνδυνοι»;

Κι αν ναι, μ’ αυτήν την «επικοινωνιακή ντρίπλα» τους «ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ»; Το ίδιο το κόμμα τους;
Πως να μην αναρωτηθείς μετά και πάλι:
«Τι παίζει εδώ»;
Ακόμη κι αν όντως αυτοί είναι οι «επικίνδυνοι» για «ανταρσία» θα περίμενε κανείς από ένα «πολύπειρο στα επικοινωνιακά κόλπα» χώρο όπως η ΝΔ να επιχειρήσει να «καλύψει» με κάποιο τρόπο αυτό το «αδύνατο σημείο» της. Ακριβώς για να μην δεχτεί επιθέσεις στο «ευαίσθητο σημείο του οχυρού της». Να μην εστιάσουν τα «αντίπαλα πυρά» σ’ αυτούς τους 35.
Πχ αν έπρεπε οπωσδήποτε να τους δει όλους μαζί (παράλογο από πλευράς επικοινωνιακής τακτικής μεν, αλλά άντε, να το δούμε ως υπόθεση εργασίας) τους (35) βουλευτές θα φρόντιζε (υποχρέωνε) να είναι παρόντες ΟΛΟΙ οι βουλευτές. Για να «κρύψει το αδύνατο σημείο» της.
Το πιο σύνηθες βεβαίως είναι να βλέπουν κάποια «μεγαλοστελέχη» έναν έναν τους εκάστοτε «επικίνδυνους». Και επικοινωνιακά εξηγείται αυτό ως η πιο σώφρωνα τακτική. Ένας ένας είναι πιο αδύναμοι πάντα οι «στόχοι νουθεσίας». Ενώ όλοι μαζί «αλληλοενισχύονται», αλληλοτροφοδοτείται η «δυναμική αντίδρασης» του καθενός από αυτή των άλλων και σχηματίζεται μια «ομαδική αντιδραστική δυναμική».
Κι άλλο «παράξενο», συνεπώς, εδώ.
Συνεπαγωγικά, γιατί άραγε η «κίνηση» αυτή έπρεπε να «βγάλει μάτι»; Τι ήταν αυτό που επέβαλλε να «καρφωθεί» τόσο «ξεκάθαρα»;
Το «μήνυμα» που περνάει προς τα έξω είναι το εξής:
«Ιδού, η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα με βουλευτές της, τους εξής 35, οι οποίοι απεργάζονται ανταρσία, τουτέστιν, να «ρίξουν την κυβέρνηση»….»
Αυτό πάλι μπορεί να ερμηνευθεί με δύο τρόπους:
Πρώτον, το μήνυμα απευθύνεται προς τους εκλογικούς υποστηρικτές της κυβέρνησης με την έμμεση προτροπή να ασκήσουν πίεση προς τους 35 προκειμένου να «μην στασιάσουν». Και βεβαίως, μήνυμα προς τους 35 «προσέξτε, σας έχουμε στη μπούκα».
Δεύτερον, το μήνυμα ταυτόχρονα απευθύνεται προς όλους τους υπόλοιπους εκλογείς (αντιμνημονιακούς γενικά) με την έμμεση προτροπή «…ιδού ο ευαίσθητος κρίκος μας, αυτοί οι 35. Τσακίστε τους στην πίεση όπου τους βρείτε και με όποιον πρόσφορο τρόπο, μέχρι κάποιοι απ’ αυτούς να λυγίσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση».
Αν ισχύει η πρώτη περίπτωση, τότε η κυβέρνηση νοιώθει «σοβαρά απειλούμενη» από δικούς της και τα «παίζει όλα για όλα» και μάλιστα μ’ έναν «βεβιασμένο τρόπο που προδίδει πανικό» καθώς, προφανώς, νοιώθει ότι «δεν προλαβαίνει να τους χειριστεί με «επαγγελματικό τρόπο», δηλαδή «έντεχνα κι έναν έναν». Παίζει λοιπόν το τελευταίο της (απονενοημένο) χαρτί για να παραμείνει κυβέρνηση.
Στη δεύτερη περίπτωση, έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση αλλά δε θέλουν και να «το χρεωθούν». Δε θέλουν να έχουν και την «πολιτική ευθύνη» μιας τέτοιας πολιτικής πράξης απέναντι στους «έξωθεν εντολοδότες» τους της Τρόϊκα (θα ήθελαν πχ και να «την κάνουν» αλλά και να διατηρήσουν τον «φάκελό τους καθαρό» ώστε να «ξαναχρησιμοποιηθούν» από την Τρόϊκα στο μέλλον).
Συνεπώς και για να το επιτύχουν αυτό «θυσιάζουν» στην κυριολεξία 35 βουλευτές τους ρίχνοντάς τους στην «αρένα με τα θηρία». Ώστε να μπορούν να πουν μετά στ’ αφεντικά τους:
 «Ορίστε, εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε να κυβερνάμε και να περνάμε τα ακραία μέτρα σας αλλά δε μας άφησαν. Δε φταίμε εμείς που πέσαμε αλλά αυτοί που μας έριξαν. Ξεσκίστε τους…»
Γιατί, μη γελιόμαστε, μετά απ’ αυτό το «ξεκάθαρο και στην ψύχρα δόσιμο των 35»όλες μα ΟΛΕΣ οι «πιέσεις» – κάθε είδους και μορφής – από μέρους του αγανακτισμένου λαού θα συγκεντρωθούν σ’ αυτούς τους 35.
Οι μεν (υποστηρικτές της κυβέρνησης) από αγανάκτηση και απειλητικά για να «μην κάνουν τίποτε αντάρτικο» και οι δε (αυτοί που πολεμάνε την κυβέρνηση και τα ακραία μέτρα της) θα τους επιτεθούν μαζικά (όντες ο «αδύναμος κρίκος» της κυβέρνησης) προκειμένου να τους τρομοκρατήσουν και να πάρουν την «απόφαση της ανταρσίας» μια ώρα αρχήτερα.
Σου λέει «αν τρομάξουν αρκετά αυτοί και «την κάνουν», μαζί τους θα πέσει και η κυβέρνηση». Και η αλήθεια είναι πως τους 35 τους περιμένουν πολύ «μαύρες ημέρες» μετά απ’ αυτό.
Και περίεργο δεν είναι τόσο το ότι  «δεν παίχτηκε το θέμα από τα κανάλια». Πολύ απλά, οι έμπειροι δημοσιογράφοι εντόπισαν αμέσως το «πρόβλημα» κι επειδή δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση της τρόϊκα, αποφάσισαν να «μην αναδείξουν το θέμα». Αντιθέτως, το «υποβίβασαν». Το εξαφάνισαν.
Αυτό που όμως είναι περίεργο είναι που δεν «αναδείχθηκε» το θέμα από την αντιπολίτευση. Αν όντως θέλει να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν όντως βιάζεται για εκλογές, γιατί τάχα δεν ανέδειξε το θέμα;
Είναι δυνατόν να τρομάζει τόσο πολύ και μόνο στην ιδέα να γίνει κυβέρνηση;
Πολλά «περίεργα» μαζεμένα ταυτόχρονα…..
Γιώργος Ανεστόπουλος
aegeanhawk


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2MrzwfKh7

Ο «ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ» ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΜΕΡΙΚΗ



Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Πέρασε στην Ιστορία ο Ούγκο Τσάβες. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα κατοικεί από εδώ και πέρα στον κόσμο των θρύλων. Για γενιές και γενιές στις φτωχές λαϊκές οικογένειες οι μεγαλύτεροι θα διηγούνται στους νεότερους πώς ήταν η χώρα όταν κυβερνούσε ο«πρόεδρος των φτωχών».



Τότε που εκατομμύρια φτωχοί εργάτες και αγρότες της Βενεζουέλαςαπόκτησαν για πρώτη φορά στη ζωή τους τη δυνατότητα να επισκεφθούν γιατρό, τότε που εκατοντάδες χιλιάδες Βενεζουελάνοι μπήκαν σε διαμέρισμα φεύγοντας από τις καλύβες και τις παράγκες, τότε που εκατομμύρια φτωχοί έμαθαν να γράφουν και να διαβάζουν καθώς ο Τσάβες έστειλε 250.000 (!) δασκάλους και φοιτητές να μάθουν γράμματα στους απόκληρους της κοινωνίας…
Τον Τσάβες δεν τον κλαίνε όμως μόνο εκατομμύρια κάτοικοι της Βενεζουέλας. Τον κλαίνε και πολλές πολλές δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι πρώτα πρώτα σε ολόκληρη τη Νότιο Αμερική, σε όλη τη Λατινική Αμερική. Ο λόγος του λατινοαμερικάνικου θρήνου είναι ότι ο Ούγκο Τσάβες επέδρασε καταλυτικά με την πολιτική που άσκησε στην αλλαγή του πολιτικού προσανατολισμού σχεδόν όλων των χωρών της Νοτίου Αμερικής σε προοδευτική κατεύθυνση. Οπως ο Φιντέλ Κάστρο και η κουβανική επανάσταση σφράγισαν τις συνειδήσεις των Λατινοαμερικανών τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, έτσι και ο Ούγκο Τσάβες άφησε βαριά τη σφραγίδα του στη Νότιο ιδίως Αμερική κατά τη δεκαετία και πλέον από το έτος 2000 μέχρι σήμερα.
Η Βενεζουέλα δεν είναι ούτε μια πολύ μικρή χώρα, καθώς ο πληθυσμός της ανέρχεται σε περίπου 28 εκατομμύρια, ούτε μια χώρα χωρίς οικονομικές δυνατότητες, καθώς τα πετρέλαιά της αποφέρουν έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο. Εθνικοποιώντας τα πετρέλαια και αξιοποιώντας ταέσοδα από την πώλησή τους πρωτίστως για τη μαζική βελτίωση του επιπέδου ζωής των Βενεζουελάνων και δη των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων και δευτερευόντως για να βοηθήσει προοδευτικά καθεστώτα φτωχών λατινοαμερικανικών χωρώνο Τσάβες αναδείχθηκε στην αδιαφιλονίκητη ηγετική φυσιογνωμία της Λατινικής Αμερικής αυτή την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.
Ο Τσάβες είναι αυτός που έσωσε οικονομικά την Κούβα. Χωρίς τον Τσάβες είναι άκρως αμφίβολο αν θα μπορούσαν να νικήσουν στις εκλογές ο Μοράλες στη Βολιβία και ο Κορέα στον Ισημερινό. Δεν εννοούμε ότι ο Τσάβες τους στήριξε οικονομικά και επικράτησαν. Πέραν του ότι και αυτή η παράμετρος σίγουρα υπήρξε, το καθοριστικό στοιχείο της επιρροής του Τσάβες στη Λατινική Αμερική ήταν το ιδεολογικό και πολιτικό παράδειγμά του: ένας φτωχός μιγάς όχι μόνο έγινε πρόεδρος, αλλά και έγινε πρόεδρος συντρίβοντας τη λυσσώδη αντίσταση της απίστευτα διεφθαρμένης αλλά και ισχυρότατης αστικής τάξης της Βενεζουέλας, αρπάζοντάς της τα πετρέλαια και μοιράζοντας τα κέρδη από την εκμετάλλευσή τους στον λαό.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τσάβες τόλμησε να σηκώσει κεφάλι εναντίον των ΗΠΑ, να αποκρούσει το πραξικόπημα που οργάνωσε η Ουάσιγκτον από κοινού με το κατεστημένο της Βενεζουέλας στις 12 Απριλίου 2002, να αποκαλεί δημοσίως «Χίτλερ» τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και «φασίστα» τονδεξιό Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ. Αυτό είναι που έδωσε κουράγιο και αυτοπεποίθηση στους λαούς της Νοτίου Αμερικής. Υπό το πρίσμα αυτό ο Τσάβες και η πολιτική του επέδρασαν στη μετατόπιση προς τα κεντροαριστερά και των δύο «γιγάντων» του νότιου τμήματος της αμερικανικής ηπείρου – της Βραζιλίας των 200 εκατομμυρίων ανθρώπων και της κατεξοχήν «ευρωπαϊκής» Αργεντινής με τα42 εκατομμύρια κατοίκους.
Ο χαμός του Τσάβες συνιστά σοβαρότατο πλήγμα για τις προοδευτικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής. Το κενό που αφήνει είναι άκρως δυσαναπλήρωτο. Ο θάνατός του θα σημάνει την έναρξη μιας τεράστιας αντεπίθεσης των ΗΠΑ να εξανδραποδίσουν εκ νέου σε απόλυτο βαθμό τα κράτη της Νοτίου Αμερικής και να εξαλείψουν από προσώπου γης κάθε προοδευτική ή ακόμη και ψευτοπροοδευτική κυβέρνηση του δυτικού ημισφαιρίου.
Οι μηχανισμοί εξουσίας της Ουάσιγκτον θα κινητοποιήσουν στο έπακρο τις αστικές τάξεις όλων των λατινοαμερικανικών χωρών, οι οποίες, άλλωστε έχουν πρωτίστως και ίδιον συμφέρον, προκειμένου να σαρώσουν κάθε κοινωνική ή οικονομική κατάκτηση που αμφισβητεί εμπράκτως έστω και κατ’ ελάχιστον την κρατούσα «τάξη πραγμάτων». Η πρώτη μάχη για την αντιδραστικοποίηση θα δοθεί βεβαίως στηΒενεζουέλα, αλλά δεν θα περιοριστεί μόνο εκεί. Θα γενικευθεί σε όλη την ήπειρο. Μπορεί εμείς στην Ευρώπη να υποφέρουμε από την πολιτική του Βερολίνου και ως εκ τούτου να έχουμε στο στόχαστρο τη Γερμανία, αλλά μόνο οι αφελείς ή οι υπηρετούντες ιδιοτελείς σκοπούς ξεχνούν πόσο εχθρική προς τους λαούς είναι η πολιτική των ΗΠΑ. 
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!

Ζητήθηκε πριν μια εβδομάδα απο τους Μαθητές του Δημοτικού Σχολειού Παραλίας να φερουν την Οδοντοβουρτσα τους στο σχολειο διοτι σημερα 05.03 εχει προγραμματιστει ενημερωση απο Οδοντιατρο ως αναφορα τον καθαρισμο και πλυση των δοντιων!!!Η οδοντοβουρτσα δεν επιτρεπεται για λογους υγιεινης να ''βγαινει απο το Μπανιο'' κ.Διευθυντρια δεν το γνωριζεται αυτο?και εαν δεν ειστε υπευθυνη τοτε ποιος ειναι?και αντε καλα ενα παιδι το δικο μου σ'αυτην την περιπτωση οπως και ολα τα αλλα υπακουσανε και φερανε πριν 5 μερες τισ Οδοντοβουτσες τους!με τι θα πλυνουν τα δοντια τους?αλλα το πιο καλο δεν το ρωτησα ακομη:που φυλασσονταν τοσες μερες τοσες Οδοντοβουρτσες ???εαν το παιδι καποιου απο εμας νοσησει λογω της παραπανω απαραδεκτης καταστασεως θα ειστε υπευθυνη και συμμετοχη!Για να αναφερθει και το ποιο εγκληματικο κομματι της Ημερας???ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΓΟΝΕΙΣ:Η Οδοντιατρος που ενημερωσε τα παιδια μας τους ειπε το εξης:Βαζουμε οδοντοκρεμα τοση οση για να καλυφθει το πανω μερος της Οδοντοβουρτσας και κατοπιν ανευ νερου βουρτιζουμε τα δοντια μας.......και αφου τελειωσουμε το βουρτσισμα δεν ξεπλενουμε το στομα μας με νερο παρα μονο φτυνουμε λεει πεντε φορες και αμα μεινει και λιγο οδοντοκρεμα την καταπινουμε!!!ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!!Οι περισσοτεροι γνωριζουμε οτι το φθοριο ειναι μια μικρη δοση θανατου γιαυτο και προτιμουμε οδοντοκρεμες ανευ Φθοριου ....εσεις Αξιοτιμη κ.Διευθυντρια δεν το γνωριζεται οτι το φθοριο στον ανθρωπο ειναι ενα πειραμα και αρχισε το 1940???Πολυ λυπηρο που δεν εισασταν παρουσα στην ενημερωση ωστε να διορθωσεται την Επικινδυνη Οδοντιατρο!και εαν εισασταν παρουσα μαλλον δεν το γνωριζατε οπως ολοι οι ορθως κοιμώμενοι!!!!
αναγνώστης 

Η Άγκυρα απειλεί με σύρραξη - «Τουρκική δικαιοδοσία» το Καστελόριζο για έρευνες




Με αστραπιαίες κινήσεις οι Τούρκοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το φιάσκο της επίσκεψης Σαμαρά στην Πόλη και να «δέσουν» την Ελλάδα να μην εξορύξει τους υδρογονάνθρακες που κρύβει στο υπέδαφος της, αλλά και να υποδεχθεί συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων της εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Για να το πετύχουν απειλούν μάλιστα και με ελληνοτουρκική κρίση.
Αποκαλύπτεται σήμερα ότι η Άγκυρα παρατείνει κατά 3 χρόνια τις άδειες ερευνών της τουρκικής Κρατικής Εταιρείας Ερευνών Πετρελαίου (TPAO) στην ανατολική Μεσόγειο, που βρίσκονται εκτός τουρκικών χωρικών υδάτων, αλλά όπως αναφέρουν είναι «τουρκικής δικαιοδοσίας». Πρόκειται για τις περιοχές TPO/XVI/A και TPO/XVI/B, οι οποίες βρίσκονται απολύτως καθαρά εντός της ελληνικής ΑΟΖ στην περιοχή του Καστελόριζου και μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ.
Είναι οι περιοχές αυτές που η ελληνική πλευρά κατέθεσε, υποτίθεται, τη ρηματική διακήρυξη στον ΟΗΕ για να απαγορεύσει στους Τούρκους να κάνουν έρευνες.
Η άκρως προκλητική αυτή κίνηση των Τούρκων, δημοσιεύτηκε ήδη στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και οι άδειες επεκτείνονται χρονικά έως το 2016. Το μελάνι μπήκε τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρισκόταν ακόμη στην Κωνσταντινούπολη.
Σε συνδυασμό με τη χθεσινή δήλωση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, η ενέργεια επέκτασης των αδειών ερευνών σημαίνει πως η Ελλάδα απειλείται με στρατιωτική κρίση σε περίπτωση που εξορύξει υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της. Τι είχε δηλώσει ο Τανέρ : «Η Άγκυρα είπε στην Αθήνα πως δεν έχει πρόθεση να διενεργήσει έρευνες στη θάλασσα μεταξύ των δύο χωρών. Δεν έχουμε την πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε τα ενεργειακά θέματα ως αφορμή για τη δημιουργία έντασης αλλά ως αφορμή για ανάπτυξη και ενίσχυση των σχέσεών μας. Θα δούμε εάν και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν αυτή την αρχή»,.
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση ρώτησε την τουρκική πλευρά αν σκοπεύει να κάνει έρευνες στο Αιγαίο. «Απαντήσαμε, "μέχρι τώρα δεν σκοπεύουμε να κάνουμε". Μήπως δεν ξέρουμε ότι οι έρευνες δημιουργούν αμφισβητήσεις; Και βέβαια το ξέρουμε», είπε ο Γιλντίζ.
Γι’ αυτό έσπευσε η τουρκική κυβέρνηση να βάλει «πόδι» στην ελληνική ΑΟΖ και να θέσει ευθέως ζήτημα συνεκμετάλλευσης των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων. Αυτά ήταν τα αποτελέσματα της επίσκεψης Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη.
Έδωσε χώρο στους Τούρκους να μας ανέβουν… στην ΑΟΖ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2MrzEGdne

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ(Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας)


Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Σωματείου μας και των Νόμων 1712/1987 και 2081/1992, καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 και ώρα 11.30 π.μ., στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Εκάβη), να παρευρεθούν στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου για να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για τα παρακάτω θέματα :

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.      Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.
2.      Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου.
3.      Οικονομικός Απολογισμός.
4.      Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.
5.      Έγκριση Πεπραγμένων, Οικονομικού Απολογισμού, Έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη.
6.      Προτάσεις, ανακοινώσεις μελών.
7.      Ενημέρωση των μελών από εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. επί όλων των θεμάτων.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Τακτική Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί, χωρίς άλλη πρόσκληση στις 24 Μαρτίου 2013, ημέρα Κυριακή στον ίδιο τόπο και ώρα και σε περίπτωση πάλι μη απαρτίας θα επαναληφθεί την 31η Μαρτίου 2013, ημέρα Κυριακή, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα, με όσα μέλη και αν παραστούν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Σωματείου μας ( Γεωργάκη Ολυμπίου 1, 2ος όροφος και στο τηλέφωνο 23510-78736, καθημερινά τις ώρες 18.00 - 20.00 ).
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος


16ης Οκτωβρίου 2,   Κατερίνη  601 00    Τηλέφωνο / Fax : 03510 – 27713
e-mail : empsylkat@hol.gr
 
Κουτσής Δημήτριος

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Θέμα: «Υποχρεωτικά καλλιεργητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του επιβλαβούς εντόμου Diabrotica virgifera Le Conte» στην καλλιέργεια αραβοσίτου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                      Κατερίνη, 8 / 3 / 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
                           
ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ



Ταχ. Δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 40
Ταχ. Κώδικας: 60100
Πληροφορίες: Δ. Χύτας, Γ. Χλιούμης, Μ. Νικολάου
 Τηλέφωνο: 2351351-116, -119, -252
FAX: 2351351111
E-mail: u13114@minagric.gr


                                                 








Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Πιερίας υπενθυμίζει στους παραγωγούς ότι σε εφαρμογή της Απόφασης της Επιτροπής 2003/766/ΕΚ., όπως τροποποιήθηκε με τις Αποφάσεις 2006/564/ΕΚ και 2008/644/ΕΚ, και μετά τον εντοπισμό του επιβλαβούς οργανισμού Diabrotica virgifera Le Conte στις εκτάσεις της Π.Κ.Μ. συνεχώς από το 2009, λαμβάνονται  περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του εντόμου και την προστασία της καλλιέργειας του αραβοσίτου.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 15365/4-12-2012 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Πιερίας καθορίστηκαν οι ακόλουθες ζώνες προστασίας:
Α. Προσβεβλημένη Ζώνη, η οποία περιλαμβάνει τις περιοχές, όπου η παρουσία του εντόμου Diabrotica virgifera έχει διαπιστωθεί για δύο συνεχόμενες καλλιεργητικές περιόδους, και για την ΠΕ Πιερίας ορίζεται ανατολικά: από την ακτογραμμή, δυτικά: από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου (όρια του εθνικού δρυμού Ολύμπου ),  βόρεια: από το χείμαρρο Βύθισμα και την ΠΕΟ Κατερίνης - Ελασσόνας και νότια: από τον οικισμό της Λεπτοκαρυάς.
Στην ανωτέρω ζώνη:
i. επιτρέπεται η καλλιέργεια αραβοσίτου μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών ετών ( 1:2 ), δηλαδή σε χωράφι που έγινε καλλιέργεια αραβόσιτου το 2012, απαγορεύεται η καλλιέργεια αραβοσίτου για το 2013, κοκ.
ii. απαγορεύεται η μετακίνηση νωπών φυτών αραβοσίτου ή μερών αυτών (ενσίρωμα) από το εσωτερικό της ζώνης εκτός αυτής.
iii. απαγορεύεται η μετακίνηση εδάφους αγρών σπαρμένων με αραβόσιτο από το εσωτερικό της ζώνης εκτός αυτής.
iv. επιβάλλεται η κατάλληλη μεταχείριση στους αγρούς με αραβόσιτο (χρήση επικαλυμμένου σπόρου – χρήση εντομοκτόνου εδάφους – ψεκασμοί φυλλώματος με εγκεκριμένα Φ.Π.Π).
Β. Ζώνη Περιστολής η οποία περιλαμβάνει περιοχές που εκτείνονται τουλάχιστον 10Km στο εσωτερικό της προσβεβλημένης ζώνης και τουλάχιστον 30Km εκτός της μη μολυσμένης ζώνης, και για την ΠΕ Πιερίας ορίζεται ανατολικά: από την ακτογραμμή, δυτικά: από τους ορεινούς όγκους του Ολύμπου και των Πιερίων, βόρεια: περίπου πέντε (5) χιλιόμετρα πέρα από τα όρια  Πιερίας - Ημαθίας και νότια: περίπου δέκα (10) χιλιόμετρα πέρα από τα όρια Πιερίας – Λάρισας. Στην πράξη η ζώνη περιστολής με βάση το ανάγλυφο και τις αποστάσεις τις περιοχής καλύπτει όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
Στην ανωτέρω ζώνη:
i. επιτρέπεται η καλλιέργεια αραβοσίτου μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών ετών (1:2).
ii. η συγκομιδή του αραβοσίτου γίνεται μετά την 1η Οκτωβρίου.
iii. απαγορεύεται η μετακίνηση νωπών φυτών αραβοσίτου ή μερών αυτών (ενσίρωμα) από το εσωτερικό της ζώνης εκτός αυτής (επιτρέπεται εντός της προσβεβλημένης ζώνης).
iv. απαγορεύεται η μετακίνηση εδάφους αγρών σπαρμένων με αραβόσιτο από το εσωτερικό της ζώνης εκτός αυτής, παρά μόνο στη προσβεβλημένη ζώνη.
v. επιβάλλεται η κατάλληλη μεταχείριση στους αγρούς με αραβόσιτο (χρήση επικαλυμμένου σπόρου –χρήση εντομοκτόνου εδάφους – ψεκασμοί φυλλώματος με εγκεκριμένα Φ.Π.Π).
vi. επιβάλλεται ο καθαρισμός των γεωργικών μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στους σπαρμένους με αραβόσιτο αγρούς (από χώματα και άλλα υλικά) πριν από την έξοδό τους από τη ζώνη.
vii. επιβάλλεται η εντατική παρακολούθηση της παρουσίας του οργανισμού με τη χρήση κατάλληλων παγίδων φερομόνης.
Η εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι υποχρεωτική και η μη τήρηση τους επιφέρει διοικητικές (πρόστιμο 1500-6000 ευρώ) και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το ν.2147/1952 και τις τροποποιήσεις του. Εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή των παραγωγών στην επιλογή των αγροτεμαχίων που θα καλλιεργηθούν με αραβόσιτο διότι όπως προκύπτει από τα ανωτέρω απαγορεύεται σε όλο το νομό η καλλιέργεια αραβοσίτου στον ίδιο αγρό για δύο συνεχόμενα έτη και οι προβλεπόμενες κυρώσεις είναι ιδιαίτερα αυστηρές.
Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί αραβοσίτου μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου στα τηλέφωνα: 2351-351-116, 2351-351-252, και 2351-351-119.
.

                                                                                                         
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
κ.α.α.



ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ








Νέες συμμετοχές για την Κυριακή, ανεβαίνει η αισιοδοξία μας...


ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
 ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

 Νέες συμμετοχές για την Κυριακή,
ανεβαίνει η αισιοδοξία μας


Σε συνεδρίασή του χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου εξέτασε οργανωτικές και διαχειριστικές λεπτομέρειες της διαδήλωσης απελευθέρωσης Διοδίων της Κυριακής 10-3-13.
Ενημερωθήκαμε για την οριστικοποίηση της συμμετοχής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης Γεωργίας Αμανατίδου, Γιάννη Αμανατίδη, Τάσου Κουράκη και της Β΄ Θεσσαλονίκης Δέσποινας Χαραλαμπίδου.  Παρόμοια δήλωση έγινε και από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Πιερίας Δημήτρη Τσιμήτρη.
Καταφθάνουν διαρκώς δηλώσεις συμμετοχής και στήριξής μας και η αισιοδοξία για την έκβαση του αγώνα μας είναι πλέον έκδηλη από όλους.

         Αιγίνιο 08 – 03 – 2013
                                                            Το Γραφείο Τύπου
                                                          της Επιτροπής Αγώνα                                                                        Δήμου Πύδνας – Κολινδρού


Bάλτε τους φρένο!(Το ΧΩΝΙ)


Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει αυτήν την Κυριακή έναν αναλυτικό - οδηγό ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
των εργαζομένων απέναντι στις ολοένα και αυξανόμενες αυθαιρεσίες των 
εργοδοτών.

Σας καθυστερούν τα δεδουλευμένα; Δε σας καταβάλλουν τις εισφορές; 
Ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να αντιδράσετε και να διασφαλίσετε ότι 
θα πληρωθείτε για τον ιδρώτα σας!

Μάθετε ποιες είναι οι προθεσμίες για καταθέση αγωγής ή ασφαλιστικών 
μέτρων. Το ΧΩΝΙ σας οδηγεί βήμα-βήμα στη γνώση που θα σημάνει την 
έγκαιρη κινητοποίηση, ώστε να προστατευθείτε απέναντι στους ανάλγητους 
εκείνους εργοδότες που ταλαιπωρούν τους εργαζομέμους τους.

Πάρτε Το ΧΩΝΙ και αυτήν την Κυριακή και θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν 
τόσο διοικητικές, όσο και ποινικές κυρώσεις για τον εργοδότη που, 
παραβαίνοντας την εργατική νομοθεσία, καθυστερεί υπαίτια την καταβολή 
των δεδουλευμένων των εργαζομένων του.

Το ΧΩΝΙ σας δείχνει το δρόμο της αντίστασης. Σηκώστε Το ψηλά και 
διασφαλίστε τα δικαιώματα σας!

Μη χάσετε Το ΧΩΝΙ και αυτήν την Κυριακή (στα περίπτερα όλης της χώρας 
μέχρι τη Δευτέρα)

Aποκριάτικο πάρτυ