ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Και ο Μουρίνιο σαν παιδάκι φαινόταν δίπλα στον Φαν-Χάαλ......Και τώρα είναι στην κορυφή.......Λέτε να υπάρχει ελπίδα για την Κατερίνη και την Πιερία ;


Ποιός θα είναι ο Μουρίνιο της Κατερίνης ;
Και ποιός θα είναι ο Φαν-Χάαλ της Πιερίας ;
Λέτε να υπάρχει ελπίδα ;


«Fuck you, ρε καραγκιόζη»!

«Άντε πάγαινε την Παντσα-βόλτα σου και παράτα μας ήσυχους». «Fuck you, ρε καραγκιόζη». «Πανηλίθιος είσαι και φαίνεσαι». «Άσε, ρε μπουμπούκο, γιατί μετά το βερίκοκο μπορεί να σου ’ρθει το φιστίκι. Κι αλμυρό μάλιστα». «Μπα, καλώς τον άρχοντα των πισινών».
Αυτές οι φράσεις ούτε γράφτηκαν ούτε ειπώθηκαν από κανέναν από τους θιγέντες από τις πρόσφατες αγοραίες φράσεις που χρησιμοποίησαν δύο – ένας τέως και ένας νυν – από τους εκλεκτούς του Αντώνη Σαμαρά για να θίξουν αυτά που οι ίδιοι θεωρούν «κακώς κείμενα».
Ο λόγος για τον Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, νυν υπουργό Υγείας, και τον Στυλιανό Σταυρίδη, τέως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.
Για τον Γεωργιάδη είναι γνωστό ότι, απευθυνόμενος σε εργαζομένους της Πολυκλινικής Αθηνών, τους είπε δημοσίως διά του καναλιού Mega: «Έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο». Έκανε μάλιστα ακόμηχειρότερα τα πράγματα εν συνεχεία δηλώνοντας στον «Σκάι» ότι θα ξανάλεγετη φράση αυτήν, «επειδή εγώ είμαι πολιτικός χωρίς ξύλινη γλώσσα».
Η διαφορά μεταξύ πολιτικής χυδαιότητας και πολιτικής «αντισυμβατικότητας» εκμηδενίστηκε με μία μόνο φράση. Από έλλειψη θάρρους να παραδεχθεί το ολίσθημα.
Το νέο κρούσμα ήλθε με συνέντευξη του Σταυρίδη στη νορβηγική εφημερίδαBergens Tidende. Εκεί, ο άνθρωπος που απομακρύνθηκε από τη θέση του, εξ αιτίας του ταξιδιού του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Μελισσανίδη αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας μαζί του για την πώληση του ΟΠΑΠ, κυριολεκτικά «ξεσάλωσε»:
● Παρότρυνε τους διαφωνούντες με τις ιδιωτικοποιήσεις, και συγκεκριμένα της έκτασης του Ελληνικού, να πάνε να «πηδηχτούν»: «Κάνουν απλώς κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Άντε γαμηθείτε! [σ.σ.: Fuck you]. Πες μου πώς θα γίνει! Συγγνώμη, έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική. Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα».
● Αποκάλεσε, εμμέσως πλην… σαφέστατα, λαό μειωμένης νοημοσύνης τους Έλληνες: «Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’ το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στη Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα».
Ως άνθρωπος με… τακτ, μάλιστα, όπως περιγράφει η ιστοσελίδαThepressProject μεταφράζοντας μια λεζάντα από την έντυπη έκδοση της νορβηγικής εφημερίδας, «στο τέλος της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μας έδειξε τη μπροσούρα από ένα ξενοδοχείο που έχει στην Κεφαλονιά καθώς και τη δική του βίλα με δυο πισίνες»: «Εδώ θα έπρεπε να βρίσκεστε τώρα. Νοικιάζουμε και βίλες»…
Πάντως, οι Νορβηγοί είναι πράγματι λαός υψηλής νοημοσύνης. Αν όχι όλοι, σίγουρα οι υπεύθυνοι της εφημερίδας που πήρε τη συνέντευξη Σταυρίδη. Σε αυτό ο τέως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ έχει όντως δίκιο. Απόδειξη ο τίτλος που χρησιμοποίησαν στη δημοσίευσή της: «Πωλείται: ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατ. κατοίκους».
● Είναι, χάρη στον εύστοχο τίτλο, βέβαιο πως κατάλαβαν απολύτως το «πνεύμα» και τη «λογική» του.
● Είναι επίσης βέβαιο ότι στην Ελλάδα πάρα πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι θα αποθέωναν και θα επιβράβευαν τον Σταυρίδη για την «τόλμη» του να πει «αλήθειες». Κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο επιβραβεύουν όλους τους καθ’ έξιν τραμπούκους της πολιτικής.
Επιστρέφοντας όμως στην Ελλάδα, το ότι κανένας από τους… μειωμένης νοημοσύνης συμπατριώτες των Γεωργιάδη και Σταυρίδη δεν τους απάντησε δημοσίως κατά τον ίδιο χυδαίο τρόπο – έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τουλάχιστον – είναι μια ένδειξη, αν και… όχι απόδειξη, ότι στην κατρακύλα τους έχουν λίγους συνοδοιπόρους.
Κανένας από τους θιγέντες και κανένα «δημόσιο πρόσωπο», έως τώρα, δεν ξέπεσε στο αγοραίο και φθηνό επίπεδό τους. Αυτό είναι, αν μη τι άλλο, κάπως ελπιδοφόρο. Ιδιαίτερα σε εποχή που το ειδικό βάρος και η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας απομειώνεται με ανησυχητικά ταχύ ρυθμό…
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Για τη γενική πληθυντικού «των πισινών» της λέξης «πισίνα» – οι πισίνες είναι αντικείμενο επαγγελματικής ενασχόλησης του Στ. Σταυρίδη – σας παραπέμπω, επί τη ευκαιρία της εσκεμμένης χιουμοριστικής χρήσης της, στο εξαίρετο και «σπαρταριστό» άρθρο του Νίκου Σαραντάκου «Η επικοινωνία των πιστών και η βασίλισσα των πισινών», για να δείτε όχι μόνο τη γλωσσικά ορθή εκφορά της, αλλά και τα σχετικά επιχειρήματα…

ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Αυτό πραγματικά δεν έχει προηγούμενο: έγινε κεντρικό θέμα τηςπολιτικής αντιπαράθεσης στη Γερμανία πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν εκεί ύστερα από έναν μήνα… ποιο γερμανικό πολιτικό κόμμα θα φανεί πιο σκληρόεναντίον της Ελλάδας!
Δεν αναφερόμαστε μόνο στην απαξίωση και τον εξευτελισμό που υφίσταται η χώρα μας στα μάτια δεκάδων εκατομμυρίων Γερμανών πολιτών, οι οποίοι δικαιολογημένα έχουν στραμμένη την προσοχή τους αυτή την περίοδο στο τι λένε τα κόμματα. Μας ανησυχεί πολύ περισσότερο το βαθύ μίσος που ενσταλάσσεται στις συνειδήσεις των Γερμανών εναντίον των Ελλήνων, καθώς καλούνται ουσιαστικά από τους πολιτικούς ηγέτες τους να διαλέξουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν χρησιμοποιώντας ως ένα βασικό κριτήριο και το αν θέλουν ή όχι να συνεχίσουν μετεκλογικά να πληρώνουν οι Γερμανοί για τους «τεμπέληδες» και «απατεώνες» Ελληνες!
Αυτή η γραμμή μετατρέπει όμως τον γερμανικό λαό σε ανθελληνικά στίφη Γότθων! Αυτού του είδους οι πολιτικές επιλογές έχουν εξαιρετικά μακροχρόνιες συνέπειες, καθώς δημιουργούν ρατσιστικές προκαταλήψεις και στερεότυπα που αναπότρεπτα θα αντανακλαστούν και στη συλλογική άποψη των Ελλήνων για τους Γερμανούς. Προφανώς οι πολιτικοί αρχηγοί της Γερμανίας θεωρούν εντελώς ασήμαντη την Ελλάδα ώστε να αδιαφορούν για την αναβίωση σε ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού της χώρας μας του αποφθέγματος που ακούγεται πλέον συχνότερα στις μέρες μας ότι «κάθε Γερμανός κρύβει μέσα του έναν ναζί» ή «κάθε Γερμανός κρύβει μέσα του ένα αιμοβόρο θηρίο». Σφάλλει όμως το Βερολίνοπροωθώντας τον ανθελληνισμό και θα το διαπιστώσει πιθανότατα στην πορεία – αν και μάλλον τότε θα είναι πολύ αργά για τους Γερμανούς για να διορθώσουν το πολιτικό έγκλημα που διαπράττουν σήμερα.
Για να καταλάβουμε πάντως με ποιους έχουμε να κάνουμε, πρέπει να πούμε ότι την κύρια πολιτική ευθύνη για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κεντρικό προεκλογικό θέμα στη Γερμανία τη φέρουν οι σοσιαλδημοκράτες. Απειλούμενοι με εκλογική συντριβή λόγω και του απερίγραπτου υποψηφίου που παρουσίασαν για την καγκελαρία, προσπαθούν να δημαγωγήσουν από θέσεις… δεξιότερες της Δεξιάς. Κατηγορούν τη Μέρκελ ότι μετά τις εκλογές θα «γδάρει» τους Γερμανούς φορολογούμενουςπροκειμένου να δώσει κι άλλα λεφτά στους Ελληνες! Δεν ήθελε φυσικά και πολύ η δεξιά καγκελάριος να αρπάξει την ευκαιρία και να υπενθυμίσει στους Γερμανούς πολίτες ότι αυτός που διέπραξε το «έγκλημα» να βάλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη ήταν ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, διακηρύσσοντας ταυτόχρονα ότι η χώρα μας δεν έπρεπε να είχε μπει στο ευρώ γιατί έτσι αποδυναμώθηκε η συνοχή του ευρώ! «Παίζουν σφαλιάρες» δηλαδή τα δύο μεγαλύτερα γερμανικά πολιτικά κόμματα ποιο από τα δύο έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες λόγω της… μαλθακότητάς του απέναντι σε αυτό το «μίασμα» της Ευρώπης, τους Ελληνες!
Τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται αυτή η κατάπτυστη πολιτική στάση του Βερολίνου, πέρα από το γεγονός ότι αποδεικνύει πως η γερμανοφροσύνη της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου δεν μετριάζει ούτε στο ελάχιστο την ακόμη και δημόσια εκδήλωση της περιφρόνησης των Γερμανών απέναντι στους Ελληνες πολιτικούς ηγέτες, αλλά και απέναντι στους Ελληνες συνολικά και την Ελλάδα ως χώρα. Σαν να μην έφταναν οι Γερμανοί πολιτικοί σε αυτό το τοπίο αποξένωσης των δύο λαών, Ελλήνων και Γερμανών, επανήλθαν στο σκηνικό με άκρως επιθετικό τρόπο και οι Γερμανοί βιομήχανοι. Με δηλώσεις του ο Ούρλιχ Γκρίλο, πρόεδρος του γερμανικού «ΣΕΒ», ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ, αν η Ελλάδα σε κάποια φάση αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη της, οι Ευρωπαίοι να κατασχέσουν τα… λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας μας!
Την κατάσχεση της Ακρόπολης ή της Βουλής για να πουληθούν σε Βαυαρούς ή Πρώσους προκειμένου να μετατραπούν σε γερμανικά πολυκαταστήματα δεν την ανέφερε ρητά, αλλά από το όλο πνεύμα του μπορούμε να συμπεράνουμε ότι σίγουρα το εννοούσε, αφού αυτά άλλωστε είναι και τα πιο προνομιούχα οικόπεδα της Αθήνας! Οσο περνάει ο καιρός, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι αυτή η ιστορία δεν θα έχει καθόλου, μα καθόλου καλό τέλος. Μακάρι να διαψευστούμε. Το πλεονέκτημα της πολιτικής είναι ότι αρκεί η αλλαγή γραμμής, έστω και την ύστατη ώρα, για να αλλάξει και η πορεία των εξελίξεων. Αν συμβεί αυτό, οι πληγές θα αργήσουν μεν να κλείσουν, αλλά τελικά θα θεραπευτούν.
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 

Η ελληνική περιουσία στην διαχείριση των δανειστών

Σύμφωνα τόσο με τους Financial Times όσο και με το Reuters υπάρχει μια πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) για την μεταβίβαση...
της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου σε μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, (πορεία, επιτάγχυνση) θα είναι ένα από τα καυτά θέματα στη νέα επίσκεψη της τρόικας Όμως ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν έσπευσε να το διαψεύσει. Τέτοια πρόταση δεν έχει υιοθετηθεί ούτε από την Επιτροπή, ούτε από το Eurogroup, τόνισε ο Σάιμον Ο’ Κόνορ.

Βέβαια, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά... Και τέτοια δημοσιεύματα όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν δεν βλέουν τυχαία το φως της δημοσιότητας. Αν διαβάσει κανείς πίσω από τις λέξεις θα διαπιστώσει ότι ο κ. Ο' Κόνορ, δεν είπε ότι δεν θα γίνει τέτοια πρόταση, αλλά είπε ότι Κομισιόν και Eurogroup δεν έχουν κατασταλάξει πως θα γίνουν και πως θα είναι η διαχείριση των αποκρατικοποιήσεων.

Στην ουσία, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός μηχανισμού διαχείρισης της ελληνικής περιουσίας σε δύο επίπεδα, με την κυριότητα του Ταμείου να παραμένει σε ελληνικά «χέρια» και την παράλληλη δημιουργία ενός μηχανισμού διαχείρισης στο εξωτερικό.

Όπως τόνισε ο κοινοτικός αξιωματούχος, η ιδιοκτησία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, που είναι καθοριστικό στοιχείο στις προσπάθειες της Ελλάδας να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της για τη μείωση του χρέους, είναι και παραμένει αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα της Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Reuters και Financial Times

Νωρίτερα και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και η εφημερίδα Financial Times, μετέδωσαν ότι η τρόικα σχεδιάζει να πιέσει την Αθήνα από τον Σεπτέμβριο να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, ειδικότερα ακίνητα, σε μια εταιρία συμμετοχών την οποία θα διαχειρίζεται η ευρωζώνη προκειμένου να επιταχυνθούν οι αποκρατικοποιήσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η διεθνής τρόικα των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) πρόκειται να προτείνει στην κυβέρνηση της Ελλάδας να δημιουργηθεί μια εταιρία η οποία θα ανήκει στο ελληνικό κράτος, αλλά θα διοικείται από ξένους ειδικούς και θα έχει έδρα εκτός Ελλάδας, κάτι το οποίο είχε προταθεί για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια.

Η κίνηση αυτή θα στόχευε να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία στην οποία αποδίδεται η καθυστέρηση στην εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποπληρωμή μέρους του χρέους της Ελλάδας, κατά το ίδιο δημοσίευμα. Στόχος θα είναι «να μεγιστοποιήσει την αξία των κρατικών ακινήτων στην Ελλάδα κάνοντάς τα πιο ελκυστικά για τους επενδυτές», όπως είπε στο Reuters πηγή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Η πηγή αυτή επισήμανε πως η πρόταση δεν έχει ακόμη συζητηθεί και εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. Η πηγή του ΕΜΣ ανέφερε ακόμα στο Reuters πως στόχος είναι «να δημιουργηθούν πόροι ώστε να υποστηριχθεί η ανάπτυξη της Ελλάδας και αυτή να βοηθηθεί να αποπληρώσει το χρέος της ταχύτερα».

New York Times: Εάν γίνει η μεταβίβαση του ΤΑΙΠΕΔ, η κυβέρνηση Σαμαρά απειλείται με κατάρρευση -

samaras-antonis-eurokinissi-660_11.jpg
Τα τελευταία δημοσιεύματα του ξένου Τύπου τα οποία κάνουν λόγο για πιθανή μεταβίβαση του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων σε ξένη εταιρεία σχολιάζουν οι New York Times, οι οποίοι προειδοποιούν ότι ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό για την ελληνική κυβέρνηση.
Σε άρθρο τους με τίτλο «Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν να επιταχύνουν την πώληση της ελληνικής περιουσίας», οι NYT υποστηρίζουν πως παρά την διάψευση από Ελληνες και ξένους αξιωματούχους, πηγή από το υπουργείο Οικονομικών τους ενημέρωσε πως η συγκεκριμένη αναφορά, «είναι μια σειρά εγγράφων και μελετών» η οποία δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα συζητηθεί μεταξύ των Ελλήνων αξιωματούχων και της Τρόικα.
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα επικαλείται τις δηλώσεις αναλυτών σχετικά με τις πολιτικές συνέπειες που θα επιφύλασσε μια πιθανή μεταβίβαση του ΤΑΙΠΕΔ σε ξένη εταιρεία για την κυβέρνηση Σαμαρά: «Οι αναλυτές, υποστηρίζουν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο, λόγω των αντιδράσεων που θα υπήρχαν στην εύθραυστη κυβέρνηση Σαμαρά- χωρίς καν να αναφερθούμε στην αντιπολίτευση, τους συνδικαλιστές και την κοινωνία η οποία έχει χτυπηθεί από την λιτότητα».
Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στον στόχο των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις που δεν έχει πιάσει η Ελλάδα για το 2013 και σημειώνοντας επίσης την παραίτηση του πρώην διοικητή του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη μετά την πτήση του στο λίαρ τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη, υποστηρίζει πως «το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα».
Κλείνοντας, οι New York Times σχολιάζουν και την επικείμενη επίσκεψη της Τρόικα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη, λέγοντας πως «αν και τα δημοσιεύματα για την μεταβίβαση του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν ακόμη λάβει σαφή πολιτική στήριξη, θα βοηθήσουν να μπουν στο »κάδρο» οι συζητήσεις με τους Ελληνες πολιτικούς, προκειμένου να ελεγχθεί το εάν η Ελλάδα αποδίδει στους δημοσιονομικούς στόχους και τις μεταρρυθμίσεις», ενώ κεντρικό ρόλο θα έχουν οι αποκρατικοποιήσεις και η φοροεισπρακτική πολιτική η οποία δεν έχει πετύχει τα αναμενόμενα, μεταδίδει το άρθρο.

Ρόδος: Πιάνουν δουλειά οι ιδιώτες στην καθαριότητα

Από την 1η Σεπτεμβρίου πιάνει δουλειά η ιδιωτική Εταιρία στην καθαριότητα του δήμου της Ρόδου.
Χθες,  υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο και την ανάδοχο εταιρεία που θα δραστηριοποιηθεί στις περιοχές του νησιού, οι οποίες είχαν και το προηγούμενο διάστημα ιδιώτες. Στις δημοτικές ενότητες Λίνδου, Ιαλυσού κι Αρχαγγέλου και επιπλέον στα Κολύμπια, στο Φαληράκι, μέρος της πόλεως Ρόδου καθώς και το Αεροδρόμιο.
Στις υποχρεώσεις της ιδιωτικής εταιρείας πέραν της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα είναι η σάρωση, η οδοσάρωση και το πλύσιμο των κάδων. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 28 μήνες και συγκεκριμένα από 1η Σεπτεμβρίου 2013 που ξεκινούν οι εργασίες έως 31 Δεκεμβρίου 2015. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 7.341.217,94 ευρώ.

«Ιβάν είσαι μαλ…ς!»

Χωρίς τέλος είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον περιφερειάρχη του Χάρκοβο και τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη με αφορμή την τιμωρία της Μέταλιστ και την συμμετοχή του δικέφαλου ελεώ UEFA στα πλέι οφ του Champions League.
Ο Μιχάηλ Ντόπκιν ξαναχτύπησε με νέο υποτιμητικό… tweet και στην Τούμπα έχουν δώσει ήδη εντολή για μήνυση. Τι έγραψε ο Ντόπκιν; «αντίο ΠΑΟΚ, παίξατε σαν φρικιά και συμπεριφερθήκατε σαν αχρείοι. Και ο πρόεδρός σας πρέπει να συμπληρώσω ότι είναι μαλ…ς»
Και φυσικά δεν σταμάτησε εκεί αλλά έδωσε και συνέχεια μόλις πληροφορήθηκε τις νομικές κινήσεις της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ: «ας μάθουν πρώτα να παίζουν ποδόσφαιρο»

Πορτογαλία: Δικαστικό όχι στο ν.σ. για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας απέρριψε το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε στο κράτος να απολύει δημοσίους υπαλλήλους, έπειτα από μία περίοδο εργασιακής εφεδρείας σύμφωνα πάντα με τις επιταγές της τρόικας.
Ο οικονομικός αντίκτυπος του νομοσχεδίου στο δημόσιο έλλειμμα του 2014 είναι σχετικά μικρός, εντούτοις θεωρείται κεφαλαιώδους σημασίας για τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει στη σχεδιαζόμενη περιστολή δημοσίων δαπανών.
Επιπλέον, η απορριπτική αυτή απόφαση, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, αποτελεί άλλο ένα προειδοποιητικό σήμα για τους επενδυτές, το οποίο καταδεικνύει ότι υπάρχει η πιθανότητα να απορριφθούν στο μέλλον και άλλα μέτρα που σχετίζονται με την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Έκτακτο : Παρουσία εκπ/κών κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60 κατά την έναρξη του σχολικού έτους


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Ε. &  Δ.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ  Α/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ  Γ΄


Όσοι εκπαιδευτικοί Α/θμιας εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ60 Νηπιαγωγών έχουν υποβάλει αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, με δεδομένο ότι το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει για τις αποσπάσεις τους τη Δευτέρα 2-9-2013 και την Τρίτη 3-9-2013, επειδή οι κλάδοι αυτοί δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των μετατάξεων, οφείλουν να παρουσιαστούν στην οργανική τους θέση ή στη θέση που θα αποσπαστούν αντί της 2-9-2013 στις 5-9-2013.


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

                 ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ