ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Έρχεται τελεσίγραφο Τσίπρα: Ή δέχεστε τις δίκαιες προτάσεις μας ή πάω σε εκλογές για εντολή ρήξης


alexis_tsiprasΤελεσίγραφο προς τους δανειστές θα θέσει σύμφωνα με πληροφορίες του arouraios.gr ο Πρωθυπουργός αύριο στις 18:00 από το βήμα της Βουλής.

Η αδιαλλαξία των δανειστών και η απαίτηση για τη λήψη εδώ και τώρα πρόσθετων σκληρών μέτρων οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα στα άκρα.

Δ Έτσι, αν μέχρι αύριο δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή πως η κυβέρνηση του δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές που όρισε ο λαός με την ψήφο του στις 25 Ιανουαρίου, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τους δανειστές πως αν δεν υποχωρήσουν και δεν δεχθούν τις δίκαιες και ήδη συμβιβαστικές προτάσεις της Αθήνας, δε θα έχει άλλο δρόμο από το να ζητήσει την εξουσιοδότηση της ρήξης από τον Ελληνικό λαό.


Τέλος στις γυναικείες δικαιολογίες: το στοματικό σεξ «διώχνει» τη γυναικεία κατάθλιψη!

159289920
Και οι άνδρες μπορούν να πετάξουν από τη χαρά τους: έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης αποδεικνύει ότι στα οφέλη του στοματικού σεξ για τις γυναίκες περιλαμβάνεται και η πρόληψη της κατάθλιψης!

Οι ειδικοί μελέτησαν την επίδραση του στοματικού σεξ στον ψυχικό κόσμο των γυναικών. Στην έρευνα πήραν μέρος πάνω από 293 γυναίκες, που απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο γύρω από την σεξουαλική τους ζωή και με το στοματικό σεξ.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που έκαναν στοματικό σεξ στους συντρόφους τους, βρισκόντουσαν σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση από τις υπόλοιπες. Αποφασισμένοι να βρουν που οφείλεται αυτό ανέλυσαν τη χημική σύσταση του σπέρματος.
Στα ευρήματα τους συμπεριλαμβάνεται η ανακάλυψη ουσιών που περιέχουν ουσίες οι οποίες δρουν άμεσα στον  εγκέφαλο και βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση, ενισχύοντας μάλιστα το συναίσθημα της αγάπης.
Το σπέρμα περιέχει κορτιζόλη, οιστρόνη και ωκυτοκίνη,  ορμόνες που καταπολεμούν την κατάθλιψη και μας ανεβάζουν και βελτιώνουν την ψυχική διάθεση.
Εκτός λοιπόν από την σεξουαλική ικανοποίηση και το συναισθηματικό «δέσιμο» της στενής επαφής που μπορεί να δώσει το στοματικό σεξ και στα δύο φύλα, τα οφέλη του τελικά είναι περισσότερα στις γυναίκες καθώς ενισχύει και λειτουργεί μέσα από τις ορμόνες που περιέχει ενισχυτικά στην γυναικεία καλή ψυχική υγεία μέσα από συναισθήματα αγάπης, συντροφικότητας, ευτυχίας και πνευματικής υγείας!
Αντίθετα, όσες από τις γυναίκες δεν έκαναν στοματικό σεξ, παρουσίαζαν συμπτώματα που έφταναν στα όρια της κατάθλιψης. Μάλιστα, τα συμπτώματα ήταν όμοια με εκείνα των γυναικών που δεν είχαν καθόλου σεξουαλική ζωή και απείχαν εντελώς από την σεξουαλική επαφή.

Θέλουν να καρατομήσουν τον ελεγκτή που αρνήθηκε να καλύψει Παπασταύρου! ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΑ! Γιατί το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ Βαξεβάνη κι όχι γιατί είναι ηλίθιοι στην "πρώτη φορά αριστερά"...


HD_70-cover-756x1024

@KostasVaxevanis

ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΑ!

Όλοι θυμάστε την αποκάλυψη του Hot Docγια την σκανδαλώδη απόπειρα συγκάλυψης των μαύρων λογαριασμών Παπασταύρου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Εκεί ακριβώς, ένας άξιος λειτουργός, ένας έντιμος Έλληνας ΑΡΝΗΘΗΚΕ να βάλει την υπόθεση στο αρχείο και αντ’ αυτού συνέταξε υπηρεσιακό υπόμνημα καταγγέλλοντας τις... πιέσεις που δέχθηκε.

Αντιστοίχως η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση κατά του Παπασταύρου για το αδίκημα της ψευδορκίας.

CCA7ZDaWgAEFRzD

Και ενώ όλοι πιστεύαμε πως ειναι θέμα χρόνου η ανεμπόδιστη πλέον ολοκλήρωση του ελέγχου για τους λογαριασμούς τουστενού συνεργάτη του Σαμαρά, ενημερωνόμαστε από έγκυρη πηγή πως κάποιοι μεθοδεύουν την «απομάκρυνση» του λειτουργού που κατήγγειλε την απόπειρα συγκάλυψης, με μια σειρά απίστευτες μεθοδεύσεις, ώστε τον έλεγχο να αναλάβουν άλλοι, πιό «βολικοί».

sam_1

Είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο παρά το οτι η κυβέρνηση έχει αλλάξει;

Μα και βεβαια ειναι!

Εδώ προ ολίγων ημερών ευρέθη «πρόθυμος» εισαγγελέας να προσπαθήσει για άλλη μια φορά να φυγαδεύσει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ! Δείγμα οτι το παρακράτος Σαμαρά ακόμα ζει και βασιλεύει κατω απο την μυτη της κυβέρνησης που έχει πελαγώσει στην διαπραγμάτευση εντός των τειχών.

Λάθος κύριοι της κυβερνησης. Η ιστορία δείχνει οτι οι Κεκρόπορτες έριξαν τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες. Σπάστε το απόστημα τώρα! Άλλος «Παπακωνσταντίνου» δεν πρέπει να υπάρξει, αλλιώς εσείς θα είστε που θα φύγετε με ελικόπτερο. Και θα αντηχούν ως εφιάλτης στ’ αυτιά σας τα λόγια του Σαμαρά: «Μακάρι να είχε η Ελλάδα δέκα Παπασταύρου»!

Πως θα γονατίσετε τα μεγαθήρια, όταν επιτρέπετε να σας τρώνε σκουλήκια τα σωθικά;

"netakias"

Γυναίκες τριγύρω πολλές, πάρα πολλές…

Προφανώς δεν περιμένει τον έρωτα της ζωής του και σίγουρα δεν πιστεύει πως ο άνθρωπος είναι μονογαμικό ον. Ποτέ, μα ποτέ η μία γυναίκα δεν του ήταν αρκετή. Στα 39 του ο μπερμπάντης Ρονάλντο μπορεί να σταμάτησε να σκίζει τα δίχτυα, αλλά τις κοπελιές θα εξακολουθήσει να τις… αγαπάει. Με τον δικό του τρόπο!
Ο αστικός μύθος υποστηρίζει πως έχει κοιμηθεί με περισσότερες από 1.000 γυναίκες. Εκείνος δηλώνει μόνιμα ερωτευμένος με το φύλλο το ασθενές. «Δεν μπορώ να μείνω μονάχα με μία», είχε πει κάπου κοντά στα 30 του. Αυτογνωσία; Ρεαλισμός; Ο,τι και να είναι, πρόκειται για αντικείμενο ζήλιας από το φύλλο το σθεναρό. Η ιστορία παλεύει να ανακαλύψει το εάν τα γκολ του εντός γηπέδων είναι τελικά λιγότερα από εκείνα στις κρεβατοκάμαρες, τους καναπέδες και όπου αλλού…
Και όμως παρόλα αυτά ο Ρονάλντο δηλώνει ζηλιάρης («ναι είμαι και τι έγινε;»). Και ας πρόκειται για εκείνον που έχει κερατώσει σχεδόν όλες τις συντρόφους του. Οσο επιθετικός ήταν πάνω στο χορτάρι τόσο μπερμπάντης αποδείχτηκε και μέσα στα σκεπάσματα. Από το κρεβάτι του πέρασαν ουκ ολίγα κοριτσόπουλα εκλεκτά και μη. Από τα 15 του -που ο ίδιος αποκάλυψε πως έχασε την παρθενιά του- ο Ρονάλντο σκόραρε ακατάπαυστα σε κάθε… εστία. Το πρόβλημα του ήταν πως σκορπούσε και κουτσούβελα εκτός γάμου. Τρία ήξερε πως είχε, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009, όταν αναγνώρισε και έναν πεντάχρονο γιο, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε.
Αυτό τον οδήγησε στην απόφαση της βασεκτομής-στείρωσης, στην οποία υποβλήθηκε τα Χριστούγεννα του 2010. «Η φάμπρικα παιδιών έκλεισε οριστικά», αιτιολόγησε, καθώς έχει παραδεχτεί πως έχει τεράστιο πρόβλημα το προφυλακτικό. Ισως αυτή η επέμβαση και οι συνέπειες της να επηρέασαν αρνητικά και την όρεξη του για ποδόσφαιρο. Οσο για τα κορίτσια του, εκτός από δύο-τρία τα υπόλοιπα δεν ήταν και για σπίτι. Ιδού οι εννέα+1 ποιο διάσημες κατακτήσεις του…
Σουζάνα Βέρνερ

Η πρώτη μεγάλη αγάπη του και παντοτινή. Τον παράτησε έπειτα από 2,5 χρόνια σχέσης, όταν κατάλαβε πως εκείνος έβλεπε άλλες. Τελικά βρήκε το λιμάνι της στην αγκαλιά του νυν τερματοφύλακα της Ιντερ, Ζούλιο Σέζαρ, με τον οποίο είναι παντρεμένη πολλά χρόνια.
Μιλένε Ντομίνγκες

Β' Εθνικής Βορράς: Για μια θέση στον... ήλιο!


Τους δύο απ’ τους τρεις που έμειναν στον Βορρά τους μάθαμε. Ο Τύρναβος δείχνει σε πολύ πλεονεκτική θέση για να συμπληρώσει το «παζλ», ψάχνει... θαύμα ο Αιγινιακός, δύσκολο αλλά ελπίζει η Καρδίτσα. 

Τα σενάρια στη mikriliga.com!



Αγροτικός Αστέρας και Ζάκυνθος εξασφάλισαν την Τετάρτη την παραμονή τους στη Football League. Έτσι, απέμεινε ένα εισιτήριο, το οποίο ψάχνει κάτοχο προκειμένου να ανανεώσει το «συμβόλαιό» του με τη δεύτερη κατηγορία.

Οι... μονομάχοι είναι τρεις: Τύρναβος, Αναγέννηση Καρδίτσας και Αιγινιακός.
Ο πρώτος ορίζει την τύχη του και δείχνει το μεγάλο φαβορί για να κλείσει την τριάδα σωτηρίας, η δεύτερη ελπίζει (λόγω έδρας), αλλά θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων, ενώ ο τρίτος μοιάζει ολίγον τι καταδικασμένος.
Οι Θεσσαλοί λοιπόν έχουν 14 πόντους και θα πάνε στους 17 την Κυριακή χωρίς να ιδρώσουν, λόγω Πιερικού. Κάτι που σημαίνει πως μπορούν να σωθούν ακόμα και τότε (κι ενώ θα απομένει μια αγωνιστική ως το τέλος), αν την ίδια ώρα ο Αιγινιακός δεν νικήσει τον αδιάφορο Αγροτικό Αστέρα και η Καρδίτσα χάσει από την εξίσου αδιάφορη Ζάκυνθο (ακόμα και με ισοπαλία της Καρδίτσας, ο Τύρναβος θα 'ναι... σχεδόν οριστικά στη Football League και του χρόνου).

Ο Τύρναβος, λοιπόν, έχει και ένα μεγάλο «ατού». Υπερτερεί σε τυχόν ισοβαθμία με τον Αιγινιακό, καθώς μετρά μια νίκη και μια ισοπαλία στα μεταξύ τους, ενώ στην παρούσα φάση (και κάτι που δύσκολα θα αλλάξει) «έχει» και την Καρδίτσα.
Το κριτήριο ανάμεσα στους δύο είναι το goal average (καθώς στα πρώτα υπάρχει... ισορροπία). Εκεί όπου ο Τύρναβος αυτή τη στιγμή είναι στο +2 και θα πάει +5 την Κυριακή, ενώ η ΑΣΑ είναι στο -2. Υπάρχει μια «μεγάλη» διαφορά, αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για Football League και πως απομένουν δύο αγώνες για φινάλε...

Κομβικό ρόλο πιθανώς να παίξει και το ματς της τελευταίας αγωνιστικής μεταξύ Αναγέννησης και Αιγινιακού. Αν φυσικά μέχρι τότε οι δύο ομάδες έχουν μείνει ζωντανές στο «κόλπο» και δεν αποχαιρετήσουν την κατηγορία την προσεχή Κυριακή (με το σενάριο που είπαμε νωρίτερα).
Σε εκείνο το παιχνίδι πάντως (αν θα 'χει βαθμολογικό ενδιαφέρον), είτε ένας απ' τους δύο, είτε και οι δύο θα... κουνήσουν μαντήλι!

Ο Αιγινιακός μοιάζει σχεδόν... αδύνατο να σωθεί. Διότι ακόμα κι αν κάνει το 2x2 θα φτάσει τους 18 βαθμούς. Ουσιαστικά ο Τύρναβος με μια ισοπαλία στο τέλος στον Εύοσμο (απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα) θα τον αφήσει από κάτω.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας απ’ την άλλη θέλει εξίσου το 2x2 (και τα δύο στην έδρα της) και να ελπίζει σε ισοπαλία ή ήττα του Τυρνάβου την τελευταία αγωνιστική. Διότι αν τυχόν πάρει ένα τρίποντο και μια ισοπαλία, από τους 13 βαθμούς που έχει αυτή τη στιγμή, θα πάει στους 17. Στους 17 όμως θα βρίσκεται ήδη απ’ την Κυριακή ο Τύρναβος και βάσει της σημαντικής διαφοράς που υπάρχει στο goal average –και που δείχνει απίθανο να αντιστραφεί- η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη θα αναγκαστεί σε υποβιβασμό...

Η βαθμολογία των πλέι άουτ ΒΟΡΡΑΣ (8 αγώνες)
1. Αγροτικός Αστέρας 19
2. Ζάκυνθος 17
3. Τύρναβος 14
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 13
5. Αιγινιακός 12
6. Πιερικός (έχει αποσυρθεί)

Το πρόγραμμα των τριών μέχρι το φινάλε
9η αγωνιστική
Τύρναβος-Πιερικός (άνευ αγώνα)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ζάκυνθος
Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας

10η αγωνιστική
Αναγέννηση Καρδίτσας -Αιγινιακός
Αγροτικός Αστέρας-Τύρναβος
Πιερικός-Ζάκυνθος

http://www.mikriliga.com/

Πιερικός: «Μανώλα ξήλωσε τα όλα»


Του Μπάμπη Πεΐδη
Πήγαμε λοιπόν και χθές στην ΕΚΑΒΗ και ακούσαμε κάποια πράγματα από αυτά που ακούμε τα τελευταία χρόνια και κάποια άλλα τα οποία ακούσαμε ίσως για πρώτη φορά.


Σημαντικό το ότι ξεκαθάρισε η οικονομική ηρεμία που βγάζει ο ΣΦΚ Πιερικός ο οποίος πραγματικά δεν οφείλει τίποτα και σε κανέναν.

Ίσως αν υπήρχε ιδιοκτησία στο όνομα του ερασιτέχνη Πιερικού (π.χ. γήπεδο, γραφεία, προπονητήριο κλπ), τα πράγματα να ήταν τώρα διαφορετικά γιατί ότι είχε αξία δε γλίτωσε τα τελευταία χρόνια από τον ιστορικότερο ποδοσφαιρικά σύλλογο της Πιερίας.


Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να λέμε ότι ευτυχώς ο ΣΦΚ δεν έχει τίποτα στην ιδιοκτησία του. 

Άς περάσει κι αυτό στο παρελθόν. 

Άλλωστε έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα θα απεγκλωβιστεί πιο εύκολα η ομάδα από τα χέρια όλων αυτών που την έχουν φέρει σήμερα στη θέση που βρίσκεται.

Ναι συμφωνώ ότι κύριο μέλημα όλων πλέον είναι η επόμενη ημέρα του συλλόγου. Προοδευτικός άνθρωπος είμαι κι εγώ και δε θα μπορούσα παρά να κοιτάω μόνο μπροστά. Εδώ όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση το «ότι έγινε-έγινε».

Μα σε καμία περίπτωση.

Ότι έγινε τα τελευταία χρόνια στην ομάδα που εκπροσωπεί από τη δεκαετία του 1960 το Πιερικό ποδόσφαιρο ανά την Ελλάδα και έχει κάνει γνωστή την πόλη μας σε κάθε γωνία της όμορφης χώρας μας, θα πρέπει να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς αποφυγήν για τις επόμενες διοικήσεις. 

Όχι τα ίδια λάθη, ποτέ ξανά η ίδια απαξίωση, ποτέ ξανά η ίδια ξεφτύλα, η ίδια μιζέρια, το ψέμα, ο σκοταδισμός, ο ποδοσφαιρικός μαρασμός και ο μηδενισμός του αθλητικού ιδεώδες στην περιοχή μας.

Ποτέ ξανά.

Ποντάρω πολλά-μα πάρα πολλά στον φίλο μου τον Ηλία Μανίκα γιατί έζησε καταστάσεις προσωπικά και ξέρει καλύτερα από τον καθένα πόσο άσχημο είναι σου γκρεμίζουν έναν κόσμο που πλάθεις από μικρό παιδί με αγάπη και σεβασμό. 

Ψιλά γράμματα για πολλούς...

Για πάρα πολλούς και ειδικότερα για κάποιους «ποδοσφαιρικούς-αθλητικούς οδοστρωτήρες» που έλιωσαν ψυχές, ιδέες, ιστορία και όνειρα στο χρονικά αυτό σύντομο διάστημα που έμοιαζε όμως για όλους εμάς, αιώνας.

Ποντάρω λοιπόν στον χαρακτήρα, τις γνώσεις και τη σοβαρότητα του Ηλία Μανίκα. Το πρώτο μέλημα όλων είναι η επιστροφή της ομάδας στη Β΄εθνική. Τώρα, σήμερα, φέτος.

Να μη γίνει ο Πιερικός ομάδα βηταγάμα εθνικής κατηγορίας. Γιατί πλέον δε θα είναι Πιερικός. 

Η ομάδα που ονειρεύεται η Κατερίνη, η Πιερία ολόκληρη, παίζει στη Σούπερ Λίγκα. 
Και γεμίζει το στάδιο της πόλης. 
Ίσως το όνειρο φαντάζει δύσκολο και μακρινό αλλά δεν είναι άπιαστο γιατί είσαι ο Πιερικός.

Συνάμα αποκαθιστάς τη σχέση σου με τα σωματεία της περιοχής, χτίζεις τις Ακαδημίες σου με σεβασμό στους γονείς και τις υπόλοιπες Ακαδημίες της περιοχής μας, κερδίζοντας όμως με τις πράξεις σου και τον δικό τους σεβασμό και προχωράς. 

Ίσως για κάποιους όλα αυτά είναι Γολγοθάς. Και λογικά είναι άν έχεις άλλο σκεπτικό και δεν διαθέτεις τις γνώσεις, τον τρόπο και την προσωπικότητα να τα πραγματοποιήσεις.

 Όλα θέλουν ικανούς ανθρώπους μπροστάρηδες, και αξιοπιστία. Ο κόσμος θα ακολουθήσει και θα βοηθήσει όπως το έχει ξανακάνει και στο παρελθόν.

Όχι π@υστιές, ψευτιές και αλητείες. 
Μόνο αλήθειες και διαφάνεια.

Κι αν υπάρχει κάτι το οποίο δε θα πρέπει να διαρρεύσει γιατί έτσι πρέπει να γίνει και συμφέρει τον σύλλογο, να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πληγώσει ούτε την αγάπη του κόσμου και την πίστη του, ούτε την αξιοπρέπεια του συλλόγου και πολύ περισσότερο ούτε την αξιοπιστία ενός Δ.Σ που θα εμπνέει.

Γι αυτό λοιπόν θεωρώ ότι το μότο πάνω στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο νέος πρόεδρος του Πιερικού όταν με το καλό αναλάβει, είναι το εξής:
«Μανώλα, ξήλωσε τα όλα»

Όλα χωρίς να αφήσεις τίποτα. Ακόμη και τα αποδυτήρια αν μπορείς για να μπούνε μέσα τα παιδιά που θα μείνουν στην ομάδα και επιτέλους θα «μυρίσουν» ελπίδα, όνειρο, αγάπη για το ποδόσφαιρο, αξιοκρατία, νοικοκυριό και αξιοπιστία.

Με αυτά τα όπλα εμπνέονται, παίρνουν δύναμη και κερδίζουν οι ποδοσφαιριστές τα παιχνίδια στο γήπεδο.


Και όχι με το παραμύθι, τα μεγάλα, παχιά λόγια και την υψηλού επιπέδου αχαλίνωτη, π@π@ρολογί@.

Γυρίζει με...γραβάτα από τις Βρυξέλλες!

Harris Kodopoulos
Γυρίζει με...γραβάτα από τις Βρυξέλλες...!!!!
"PRESS-GR"

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ... ΓΙΑ ΝΑ "ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ" ΓIA ΤΗΝ "ΠΑΤΡΙΔΑ"...!


...ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!

Διεθνής Τύπος: «Ο Α.Τσίπρας πήρε την πρώτη νίκη και συνεχίζει» – Συναντιέται εκτάκτως ο Μ.Ομπάμα με την Α.Μέρκελ για την Ελλάδα

«Οι δανειστές, μέσω των ελεγχόμενων στην Ελλάδα από αυτούς ΜΜΕ, επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και με δηλώσεις όπως αυτή της Ντ.Μπακογιάννη περί ελέγχου των κεφαλαίων, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα bank run ώστε να καταρρεύσει εκ των έσω η κυβέρνηση από ένα κλίμα χάους». 


Υποχωρήσεις των δανειστών παρά τις σκληρές προσκηνιακές απαιτήσεις τους διαβλέπει ο Διεθνής Τύπος, δικαιώνοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα για τη στρατηγική που έχει ακολουθήσει αλλά και για την επιμονή του να πει «όχι» και στα εναπομείναντα σκληρά υφεσιακά μέτρα που ζητούν Βρυξέλλες-Βερολίνο-Ουάσιγκτον………
….

Την ίδια στιγμή διμερείς συνομιλίες θα έχει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την Κυριακή το πρωί με θέμα την Ελλάδα, πριν αρχίσει η Σύνοδος του G7 στη Βαυαρία, με τον Αμερικανό ηγέτη να μην μπορεί να κρύψει την ανησυχία του και σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμος να ζητήσει λύση με ιδιαίτερα έντονο…
τρόπο.
Την πληροφορία μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανώτερο Γερμανό αξιωματούχο, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στην πόλη Kruen, κοντά στο χώρο όπου θα γίνει η Σύνοδος.
Στις διαπραγματεύσεις για την παροχή νέας βοήθειας στη Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει έδαφος ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Όπως επισημαίνουν η Wall Street Journal και το γερμανικό Πρακτορείο, οι Ευρωπαίοι πιστωτές έχουν μετριάσει τις απαιτήσεις τους για μεταρρυθμίσεις.
Πρόκειται για μια μικρή νίκη για την ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνει το περιοδικό Spiegel.
Σύμφωνα με δύο συγκλίνουσες πηγές, το Eurogroup έχει υποχωρήσει κατά τι στις απαιτήσεις του για την αποδέσμευση της βοήθειας προς την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει το γερμανικό Πρακτορείο, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, συμφώνησαν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για το επόμενο έτος μπορεί να είναι μικρότερο από αυτό που ζητούσαν ως τώρα.
Επίσης, οι πιστωτές της Ελλάδας φαίνεται να υποχωρούν και σε κάποια ζητήματα που αφορούν την αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Eurogroup δεν απαιτεί πλέον άλλες περικοπές θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα. Επιπλέον, ενδέχεται να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στην ελληνική κυβέρνηση για την υιοθέτηση ενός νομοσχεδίου που θα διευκολύνει τις απολύσεις.
Παρόλα αυτά σε άλλα θέματα, όπως ο ΦΠΑ και οι συντάξεις, οι δύο πλευρές δεν φαίνεται να συγκλίνουν.
Αυτή η εξέλιξη φαίνεται όμως να δυσαρεστεί κάποιους Γερμανούς βουλευτές, κυρίως της Χριστιανοδημοκρατικής/Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) και των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
«Η γερμανική κυβέρνηση επέτρεψε για πολύ καιρό στους αριστερούς λαϊκιστές στην Αθήνα να τη σέρνουν από τη μύτη», κατήγγειλε ο Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Ήταν ένα λάθος το οποίο τώρα σημαίνει περαιτέρω βοήθεια χωρίς η ελληνική κυβέρνηση να δίνει συγκεκριμένες υποσχέσεις».
Ο βουλευτής του FDP ζήτησε να μην γίνουν άλλες υποχωρήσεις εξαιτίας του φόβου μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ένα Grexit θα ήταν διαχειρίσιμο, εκτίμησε ο Λάμπσντορφ. «Αντίθετα θα ήταν πιο επικίνδυνο μια λανθασμένη υποχώρηση (…), διότι με αυτόν τον τρόπο θα αποδυναμωθεί το ευρώ και θα καταστεί αδύνατη η επιστροφή σε μια κουλτούρα σταθερότητας στην ευρωζώνη», επεσήμανε.
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στη Μπούντεσταγκ, Ραλφ Μπρινκχάους, εκτίμησε από την πλευρά του ότι «η τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων είναι εντελώς μπερδεμένη». «Το μόνο που είναι ξεκάθαρο είναι ότι οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις θα επιτύχουν στη βάση μιας παράτασης του προγράμματος βοήθειας και ότι η Ελλάδα πρέπει απλώς να κάνει τα μαθήματά της, καλύτερα σήμερα παρά αύριο», πρόσθεσε.
Από τις αντιδράσεις φαίνεται ότι σε δύσκολη θέση έχουν έρθει και οι δανειστές, οι οποίοι νιώθουν να πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία και γι’αυτούς. Πρόκειται στην κυριολεξία για ένα chicken game. Όποιος φοβηθεί πρώτος χάνει, και χάνει δια παντός.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα, ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο κλίμα στις πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, για το πότε θα υπογραφεί η συμφωνία, για την τακτική που ακολουθούν οι δανειστές αλλά και για το τι θα γίνει με τον ΦΠΑ.
Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε και στα όσα είπε ο Γιάννης Μηλιός για την επιβολή capital controls, υποστηρίζοντας πως αξιωματούχος τον απείλησε με έλεγχο καταθέσεων από την πρώτη εβδομάδα που ανέλαβε υπουργός, αν δεν υπέγραφε το Μνημόνιο!
Αυτός είναι ο λόγος που οι δανειστές, μέσω των ελεγχόμενων στην Ελλάδα από αυτούς ΜΜΕ, επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και με δηλώσεις όπως αυτή της Ντ.Μπακογιάννη περί ελέγχου των κεφαλαίων, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα bank run ώστε να καταρρεύσει εκ των έσω η κυβέρνηση από ένα κλίμα χάους.
Χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου για να στηρίξει τους δανειστές στον τηλεοπτικό δίαυλο ΣΚΑΙ. «Ελπίζω το ΔΝΤ να αντέξει γερά απέναντι στην Ελλάδα», είπε για το θέμα των μαζικών απολύσεων.

Πώς τα ΜΜΕ της διαπλοκής χρηματοδοτήθηκαν για να γίνουν οι ερπύστριες της «τρόικας»

Ήταν Οκτώβριος του 2012 όταν η τότε κυβέρνηση συζητούσε το τρίτο κατά σειρά Μνημόνιο που επέβαλε το ΔΝΤ και η «τρόικα». Είχε προηγηθεί η σαφής παρέμβαση του Πολ Τόμσεν για τα ελληνικά media, που τα είχε χαρακτηρίσει κύριο παράγοντα της διαφθοράς και της διαπλοκής στην Ελλάδα, μαζί με τις τράπεζες και τους πολιτικούς.
Η εντολή της «τρόικας» για εκτεταμένες παρεμβάσεις στην ελληνική οικονομία είχε τελικά στόχο -και τον πέτυχε- την πλήρη καταστροφή της χώρας. Ελληνικά media κατάφεραν να εξελιχθούν ……….
…………
στους απαραίτητους συνεταίρους της «τρόικας» αρχικά και των ξένων δανειστών αργότερα. Η πρώτη επαφή έγινε μέσω εταιρείας lobbying, η οποία τον Απρίλιο του 2010 είχε καλέσει διευθυντές μεγάλων ΜΜΕ και τους είχε παρουσιάσει τα οφέλη του Μνημονιακού προγράμματος και την απόλυτα στάση υπέρ του που θα έπρεπε να τηρήσουν.
Τα ΜΜΕ ανταμείφθηκαν αδρά για την υπηρεσία τους αυτή. Οι λαλίστατοι της «τρόικας» δεν έβγαλαν τσιμουδιά για τη διαπλοκή των media με το πολιτικό σύστημα. Και ενώ οι υπάλληλοι της «τρόικας» απαιτούσαν σκληρά μέτρα περικοπών για μισθούς και συντάξεις, έκλεισαν τα μάτια στην παραβίαση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα media.
Ποιος έκοψε τις 2 σελίδες
Τον Οκτώβριο του 2012 στο σχέδιο του τρίτου Μνημονίου, στις σελίδες 42 και 43, υπήρχε το κεφάλαιο για τις «ηλεκτρονικές επικοινωνίες». Σε αυτό οριζόταν το χρονοδιάγραμμα της «τρόικας» για την υποχρέωση της χώρας να προχωρήσει την τηλεοπτική αδειοδότηση (Μάρτιος του 2013) και να δώσει τις συχνότητες στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Όταν το τρίτο Μνημόνιο πήγε στη Βουλή, οι σελίδες 42 και 43 έλειπαν! Κανένας, όμως, από την «τρόικα», που ήλεγχε όλα τα υπουργεία και τους υπουργούς, δεν είχε πρόβλημα με αυτό. Αντιθέτως, επέβαλαν στην κυβέρνηση, π.χ., την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στον Τύπο, που αποτελούσε αίτημα των μεγάλων εκδοτών για να φύγουν από την αγορά οι μικρές εφημερίδες.
Παρά ταύτα η κατάρρευση μεγάλων συγκροτημάτων δεν άργησε να ακολουθήσει. Το διάστημα που το Mega έλαβε ομολογιακό δάνειο 50 εκατ. ευρώ χωρίς εγγυήσεις, δεν χορηγήθηκε νέο δάνειο στη Χ.Κ. Τεγόπουλος, με δύο τεράστια ακίνητα σε Αθήνα και Κορωπί και ολόκληρη εκτυπωτική μονάδα. Μετά και το κλείσιμο του Alter, τηλεοπτικοί σταθμοί μετατράπηκαν σε ερπύστριες της «τρόικας», προκειμένου να περνάνε τα καταστροφικά μέτρα, βαφτίζοντας τους εργαζομένους ολόκληρων κλάδων της οικονομίας «τεμπέληδες».
 

Βαρυσήμαντο άρθρο του Τσίπρα για το μέλλον της Ευρώπης

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Μια ολόκληρη σελίδα έδωσε η «Μοντ» στον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη για να παρουσιάσει τις απόψεις και τις θέσεις του για το πρόβλημα της χώρας μας. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το άρθρο του πρωθυπουργού ήταν ελάχιστα πειστικό σε ό,τι αφορά το ελληνικό θέμα – ίσως σε αυτό συνέβαλε και ο μισοκακόμοιρος, απολογητικός χαρακτήρας του. Αντιθέτως, το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα ήταν βαρυσήμαντο με όλη τη σημασία της λέξης στο τελευταίο τμήμα του που αφορά τη σύγκρουση που διεξάγεται για το μέλλον της Ευρώπης. Πραγματικά είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής χώρας τολμάει να ξεστομίσει τέτοιες θέσεις, τις οποίες πρώτη φορά ακούει από τόσο επίσημα χείλη το γαλλικό κοινό. Χωρίς περιστροφές, ο Ελληνας πρωθυπουργός καταδικάζει………..…….απερίφραστα τις πιέσεις που ασκούνται στην κυβέρνησή του να ακολουθήσει την πολιτική των προκατόχων της, η οποία έχει «ολοκληρωτικά αποτύχει», όπως τονίζει ο πρωθυπουργός.
«Διαφορετικά, θα ήμασταν υποχρεωμένοι να καταργήσουμε τις εκλογές σε όλες τις χώρες, στις οποίες έχει επιβληθεί πρόγραμμα λιτότητας» γράφει επί λέξει ο Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζει ακάθεκτος: «Θα ήμασταν επίσης υποχρεωμένοι να δεχθούμε οι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις να επιβάλλονται από τους ευρωπαϊκούς και τους διεθνείς θεσμούς και οι πολίτες να στερούνται του δικαιώματος ψήφου που έχουν μέχρι την αποπεράτωση του προγράμματος. Εχουν επίγνωση (σ.σ. όσοι υποστηρίζουν αυτή τη γραμμή) ότι αυτό θα ήταν το ισοδύναμο της κατάλυσης της δημοκρατίας στην Ευρώπη και η αρχή μιας απαράδεκτης ρήξης στους κόλπους της ΕΕ».
Ο πρωθυπουργός συνεχίζει την ανάπτυξη των απόψεών του, απόψεων πολύ σημαντικών, επαναλαμβάνουμε. Καταδικάζει απερίφραστα εκείνη τη στρατηγική «που οδηγεί στη ρήξη και τη διαίρεση της Ευρωζώνης και ως εκ τούτου και της ΕΕ. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν ο σχηματισμός μιας Ευρωζώνης δύο ταχυτήτων, όπου ο κεντρικός πυρήνας θα επέβαλλε σκληρούς κανόνες λιτότητας και προσαρμογής. Αυτός ο κεντρικός πυρήνας θα επέβαλλε επίσης έναν υπερυπουργό Οικονομικών στην Ευρωζώνη, ο οποίος θα απολάμβανε τεράστιας εξουσίας, με το δικαίωμα να αρνείται τους εθνικούς προϋπολογισμούς, ακόμη και τα κυρίαρχα κράτη, όταν αυτά δεν συμπεριφέρονταν σύμφωνα με τα δόγματα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού» γράφει ο Ελληνας πρωθυπουργός στο άρθρο του στη «Μοντ» και επεκτείνει την επιχειρηματολογία του, αξιοποιώντας την πείρα του σχετικά με το πώς αντιμετωπίστηκε η χώρα μας από τους υποτιθέμενους Ευρωπαίους εταίρους της. «Για όλες τις χώρες που θα αρνούνταν να υποκύψουν σε αυτή την εξουσία, η λύση θα ήταν απλή, η αυστηρή τιμωρία: Υποχρεωτική εφαρμογή της λιτότητας και επιπλέον περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, πειθαρχικές κυρώσεις, πρόστιμα και ακόμη και δημιουργία νομίσματος παράλληλου προς το ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να οικοδομηθεί η νέα ευρωπαϊκή εξουσία.
Η Ελλάδα είναι το πρώτο θύμα της. Παρουσιάζεται ήδη ως το κακό παράδειγμα που την πορεία του δεν πρέπει να ακολουθήσουν τα άλλα απείθαρχα ευρωπαϊκά κράτη και οι λαοί τους» υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Ελληνας πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το παράδειγμα των συντάξεων για να δείξει στους Γάλλους και τους άλλους αναγνώστες της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» γιατί χαρακτηρίζει «πλήρως αποτυχημένη» την πολιτική που ασκήθηκε στην Ελλάδα. «Η σωρευτική μείωση των συντάξεων κατά τη διάρκεια των χρόνων του μνημονίου είναι μεταξύ 20% και 48%. Αυτή τη στιγμή το 44,5% των (Ελλήνων) συνταξιούχων λαμβάνει σύνταξη κατώτερη από το σχετικό κατώφλι φτώχειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ, της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, το 23,1% των (Ελλήνων) συνταξιούχων ζει σε συνθήκες κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτή η κατάσταση, η οποία απορρέει από την πολιτική του μνημονίου, δεν μπορεί να είναι ανεκτή ούτε για την Ελλάδα ούτε για οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα» τονίζει με έμφαση.
Εχει οπωσδήποτε δίκιο ο Ελληνας πρωθυπουργός, όταν κλείνει το άρθρο του γράφοντας: «Αν κάποιοι σκέπτονται ή θέλουν ακόμη και να νομίζουν ότι η απόφαση που περιμένουμε δεν θα αφορά παρά μόνο την Ελλάδα, κάνουν λάθος. Τους παραπέμπω στο αριστούργημα του Ερνεστ Χέμινγουεϊ »Για ποιον χτυπά η καμπάνα;»». Με άλλα λόγια, οι Ευρωπαίοι, συμπεριλαμβανομένων και των ηγετών τους, που νομίζουν ότι οι ίδιοι και οι λαοί τους δεν θα υποστούν απολύτως τίποτα από όσα υφίσταται η Ελλάδα, είναι… βαθιά νυχτωμένοι!
Εθνος

Τοκογλύφοι Βρυξελλών – Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Η Ευρώπη έχει γαντζωθεί σε συγκεκριμένες πολιτικές και αρνείται να τις εγκαταλείψει.
Αργά η γρήγορα όμως αυτό θα γίνει είτε τις αρέσει είτε όχι
Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου στοaltsantiri
Οι περιβόητοι θεσμοί δεν κράτησαν καν τα προσχήματα. Ασκημένοι στους εκβιασμούς και μαθημένοι να «τους περνάει», συμπεριφέρθηκαν με τηθεσμοθετημένη αλητεία του τοκογλύφου.
«Σου ζητώ αυτά που δεν μπορείς να δώσεις, για να σ” τα πάρω όλα»……..
……
Δεν τους άρεσε καθόλου το άρθρο Τσίπρα στη Le Monde, παραμονές της τελικής φάσης.
Όχι τόσο, επειδή έδειξε ανυποχώρητος και αποδόμησε την αποτυχημένη στρατηγική τους, αλλά διότι γνωρίζουν καλά, πως όλο το οικοδόμημα της «επίθεσης» από την πλευρά του πατάει σε γερή βάση -που δεν είναι άλλη από τη δική τους σαθρότητα.
Το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι δεν είναι πια ούτε σπίτι, ούτε κοινό. Η αρχιτεκτονική του απέτυχε.
Η Μέρκελ και η Λαγκάρντ παίζουν, για διαφορετικούς λόγους, τα κεφάλια τους.
Ο Ντράγκι έχει υπερβεί τελευταία κατά πολύ τις αρμοδιότητές του, ως επικεφαλής της ΕΚΤ, παραβιάζοντας ασύστολα το καταστατικό για να υπηρετήσει το κατεστημένο γερμανικής κοπής.
Και οι κάθε… μπλουμ τύποι δεν είναι παρά βολικά λογιστάκια, ανυπόληπτα, όμως, και από τα ίδια τους τα αφεντικά.
Ακόμη και ο μετριοπαθής κύριος Γιουνκέρ δεν θα γραφτεί στην Ιστορία ως πολιτικός φωστήρας με ιδιαίτερο βεληνεκές…
Ευάλωτοι, λοιπόν, όλοι τους, περιχαρακωμένοι στη στρατηγική της θηλιάς και με αυτοτροφοδοτούμενες ανεπάρκειες, σ” ένα νέο γεωπολιτικό τοπίο που επαναπροσδιορίζεται, ακούν με τρόμο τις αναλύσεις που τους έρχονται από την υπεραντλατική μεριά, ότι «έτσι και φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα το πάρει μαζί της «…
Παίζουν, συνεπώς, ένα από τα τελευταία τους χαρτιά: να κλονίσουν ψυχολογικά τον Τσίπρα… Να του τσακίσουν το ηθικό, μπας και τον φέρουν στα μέτρα τους και του τα πάρουν όλα: λαό, χώρα, όραμα…
Αυτό το έργο παρακολουθήσαμε χθες στις Βρυξέλλες, στο πρώτο του μέρος. Το ζωτικό ψεύδος περί ισχύος… Ακολουθούν και άλλα, που μπορεί να μας αποκαλύψουν τις ζωτικές αλήθειες.
Υ.Γ. (δανεικό από τους θησαυρούς των sosial media): Από στιγμή σε στιγμή, αναμένονται μηνύματα συμπαράστασης από Λαγκάνρτ, Σόιμπλε και τα άλλα τα παιδιά με τη φράση, «Μπάμπη, γερά! «.

Στο Αγρίνιο ο Πόντες.... Ο 42χρονος τεχνικός βρέθηκε στην Ελλάδα και στο Αγρίνιο και συζητάει με τους ανθρώπους του Παναιτωλικού.


Το όνομά του δεν είναι καινούργιο. Ο Λιονέλ Πόντες είναι μέσα στις περιπτώσεις που εξετάζουν οι άνθρωποι του Παναιτωλικού. Η είδηση είναι πως ο 42χρονος Πορτογάλος από την Τετάρτη βρίσκεται στην Ελλάδα και στο Αγρίνιο για να συζητήσει με τους ανθρώπους της ομάδας από κοντά.

Ο Πόντες μίλησε με τους ανθρώπους του Παναιτωλικού αλλά αυτό δε σημαίνει πως συμφώνησαν κι όλες. Προφανώς και είναι φαβορί για την ώρα ο Πορτογάλος αλλά οι άνθρωποι του Αγρινίου θέλουν να εξετάσουν κι άλλες περιπτώσεις. Το ταξίδι ήταν... αστραπή μιας ο Πόντες επέστρεψε στην πατρίδα του το βράδυ της ίδιας μέρας.
Deal δεν υπήρξε. Αλλά η υπόθεση-προπονητής στον Παναιτωλικό θα τελειώσει άμεσα. Οι άνθρωποι του συλλόγου θα έχουν επαφές και με άλλους τεχνικούς αλλά όπως γράφουμε ο Πόντες είναι το φαβορί. Και αν δεν αλλάξουν δραματικά οι εξελίξεις θα είναι και ο επόμενος προπονητής του Παναιτωλικού.