ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ή θα τους πατήσουμε με τα αυτοκίνητα: Τέλη κυκλοφορίας 450 ευρώ σε όλα τα Ι.Χ μέχρι 1996 κυβικά-Από εκεί και πάνω μέχρι…2.500 ευρώ!

teli-kikloforias

Το… εφιαλτικό σενάριο για τα τέλη κυκλοφορίας
Σενάριο για τέλη κυκλοφορίας ύψους 450 ευρώ σε όλα τα αυτοκίνητα μέχρι 1.996 κυβικά – Σκέψεις για έκπτωση μόνο στα αυτοκίνητα ηλικίας 15 ετών και άνω…
Παρά τις διαψεύσεις, όλα δείχνουν πως στο αυτοκίνητο θα βρει η κυβέρνηση τη «λύση» για να καλύψει τα υπολειπόμενα εκατομμύρια ευρώ, από τα προαπαιτούμενα των δανειστών.
Το… τοξικό 23% στα δίδακτρα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα εφαρμοστεί αυτό, οδηγεί τα… φορολογικά μυαλά του υπουργείου Οικονομικών, σε δύο σενάρια ώστε να βρεθούν τα ισοδύναμα των 300 εκατομμυρίων ευρώ: ή στην επιβολή ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι, ή στην δραματική αύξηση των τελών κυκλοφορίας για όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαιρέτως πόσους ρύπους εκπέμπουν στο περιβάλλον…
Το πρώτο σενάριο είχε τεθεί και πάλι στο τραπέζι και είχε κριθεί ως αντικοινωνικό και με ιδιαίτερα μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, οπότε θεωρείται ως δεδομένο ότι θα απορριφθεί πριν καλά-καλά συζητηθεί.
Ολοι οι… δρόμοι οδηγούν προς τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία θα φέρουν άμεσα έσοδα στα κρατικά ταμεία, ενώ κάποιες πιο… αριστερίζουσες φωνές εντός κυβερνήσεως φωνάζουν οτι πρέπει να πληρώσουν «οι έχοντες», δηλαδή αυτοί που τολμούν -εν μέσω οικονομικής κρίσης- να συντηρούν ένα αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το οικονομικό επιτελείο έχει έτοιμο το σχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό αναφέρει ότι θα πληρώσουν όλοι όσοι έχουν ένα αυτοκίνητο, ακόμα και αυτοί που απέκτησαν ένα μικρό, μετά το Νοέμβριο του 2010 και έχουν απαλλαγεί απο τα τέλη, λόγω χαμηλών ρύπων (100 gr C02 και κάτω).
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι κάτοχοι ΙΧ μέχρι και τα 1.996 κ.εκ. θα πληρώσουν 450 ευρω ανεξάρτητα από το πότε απέκτησαν το αυτοκίνητό τους.
Οι κάτοχοι από τα 1.996 κ.εκ. και μέχρι τα 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.800 ευρώ, ενώ από τα 3.000 κ.εκ. και πάνω, 2.500 ευρώ. Συζητείται να υπάρξει μία έκπτωση στα αυτοκίνητα 15ετίας και πάνω…

Ελα να παρεις τ αρχιδια μου......

Ελα να παρεις τ αρχιδια μου....... 300 ευρω το μηνα θελει η εφορια για το σπιτι μου..........α)θα παρει τ αρχιδια μου,β)θα γαμησω το καθενα απο τα εκτελεστικα  οργανα αυτου του κωλου-κρατους,Γ)την καθε μορφη  νεοταξικης επιβολης δουλικης πολιτικης.........ΕΛΑΤΕ. κων/νος 

«Χαράτσι» €450 για την κατάθεση πινακίδων!


«Χαράτσι» €450 για την κατάθεση πινακίδων!

Με ένα τέλος που θα αποτρέπει την κατάθεση πινακίδων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της μαζικής κατάθεσης.

Η αναπόφευκτη αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 30% προκειμένου να βρεθούν τα ισοδύναμα των 300-350 εκατ. ευρώ από την παραμονή του ΦΠΑ της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο 0% έχει αναστατώσει τους ιδιοκτήτες ΙΧ και ιδίως όλους όσοι έχουν αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού. Ακόμη και εκείνους, που προκειμένου να πληρώνουν χαμηλά τέλη επέλεξαν να επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον και διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τις τεχνολογίες που εξασφαλίζουν χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Βεβαίως, το θέμα δεν τελειώνει εδώ, καθώς για να αποφευχθεί το φαινόμενο αυτό, η κυβέρνηση σχεδιάζει αντικίνητρα σε όποιον από τους εναπομείναντες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων 2 λίτρων και άνω (υπολογίζονται σε 55.000) επιλέξει να καταθέσει πινακίδες.Πλέον ο κίνδυνος της μαζικής κατάθεσης πινακίδων είναι όχι απλώς ορατός, αλλά και η έσχατη λύση προκειμένου να αποφύγει κάποιος τα… ατελείωτα τέλη και τον φόρο πολυτελείας που επιβάλλεται σε ένα ΙΧ άνω των 1.928 κ.εκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το αντικίνητρο θα είναι ένα τέλος ακινητοποίησης που ανάλογα με τον κυβισμό του ΙΧ θα κυμαίνεται μεταξύ των 300 και 450 ευρώ, όσο περίπου αναμένεται να ακριβύνουν τα τέλη κυκλοφορίας (κατά μέσο όρο) σε αυτές τις κατηγορίες...
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή, καθώς θα πρέπει κάποιος είτε να βάλει ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να κυκλοφορεί το αυτοκίνητό του, συνυπολογίζοντας φυσικά και τον φόρο πολυτελείας που επιβάλλεται σε αυτές τις κατηγορίες των ΙΧ είτε να πληρώσει το αντικίνητρο για να γλυτώσει περισσότερα.
Έτσι για ένα δίλιτρο αυτοκίνητο (έως 1.928 κ.εκ.) θα πρέπει να επιλέξει κανείς εάν θα πληρώσει ένα τέλος 300-450 ευρώ για να καταθέσει τις πινακίδες (με ότι αυτό συνεπάγεται για την απαξίωση του αυτοκινήτου του) ή να πληρώσει τα αυξημένα τέλη κατά 200-300 ευρώ (πλέον των 660 ευρώ που ίσχυαν για το 2015) αλλά και αυξημένο φόρο πολυτελείας (άνω των 440 ευρώ).
Κοινώς ένα δίλιτρο αυτοκίνητο για να κυκλοφορήσει στην ελληνική επικράτεια θα πληρώσει τέλος κυκλοφορίας και φόρο πολυτελείας ένα ποσό κοντά στα 1.400 ευρώ!
Αυτός είναι ένας απλός υπολογισμός και ταυτόχρονα ένα εντελώς άδικο μέτρο για όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θα δούν την περιουσία τους να απαξιώνεται ακόμη περισσότερο.
Για τις κατηγορίες άνω των 2 λίτρων ουδεμία συζήτηση. Πάνω από 4.000 ευρώ για να έχεις τις πινακίδες στο αυτοκίνητό σου… Ούτε στο Μόντε Κάρλο να ζούσαμε.

ΣΟΚ: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΜΕ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ! ΆΡΧΙΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ! ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.(ΒΙΝΤΕΟ)



Χειρότεροι από τους Σαμαροβενιζέλους οι Τσίπρας Καμμένος….
Ανοίγουν πόλεμο με τον Ελληνικό λαό!!
Το makeleio.gr στο σημείο αυτό σας υπενθυμίζει τον τοποθέτηση του αδελφού του  Κορυφαίου Υπουργού του Τσιπρα(Νικου Φιλη) και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Φίλη που σε ερώτηση του Στέφανου Χίου σχετικά με την κατάσχεση της πρώτη κατοικίας είπε…

Πάρτε τις καραμπίνες…




Στην απελευθέρωση από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως οι πλειστηριασμοί, προχώρησε η κυβέρνηση.
Την Πέμπτη (29/10) γνωστοποιήθηκε στις τράπεζες απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με την οποία δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.
Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι άνοιξε ο δρόμος για πλειστηριασμούς, εξώσεις, αλλά και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις, όπως οι δεσμεύσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και οι κατασχέσεις ακινήτων και περιουσιών ακόμα και για μικροποσά.
Από τη Δευτέρα, έτσι, 2 Νοεμβρίου 2015 γίνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, εκτός του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, η οποία προστατεύεται μέχρι το τέλος του έτους.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη, την ισχύ της οποίας αποφάσισε να μην παρατείνει η κυβέρνηση, προέβλεπε την αναστολή διενέργειας, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τις εξώσεις και τις προσωπικές κρατήσεις.
Για το ίδιο διάστημα, δηλαδή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου έχει ανασταλεί η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.
Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, είχε ανασταλεί η υποχρέωση καταβολής πάσης φύσης εγγυοδοσιών ή εφάπαξ ή σε δόσεις χρηματικών ποσών από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον η σχετική υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας ή και μετά τη λήξη της.
Στην ίδια απόφαση προβλεπόταν πως οι υπόχρεοι κατά νόμο, υποχρεούνται να καταβάλουν τα ποσά που αναφέρονται ενώπιον της αρμόδιας αρχής, εντός πέντε εργασίμων ημερών από τη λήξη του χρονικού διαστήματος της αναστολής, δηλαδή στις 6 Νοεμβρίου.
Μετά και από αυτό, είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι οδηγούμαστε σε «αχαρτογράφητες» περιοχές, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την αντίδραση του λαού και της αγοράς.

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας δεν με έδιωξε αλλά με παρακαλούσε να μείνω - Μου πρόσφερε τη θέση του Σταθάκη

Στην αποπομπή του από την κυβέρνηση, την επομένη του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, φαίνεται πως αναφέρεται συχνά στις ομιλίες του στο εξωτερικό ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον απέπεμψε από την κυβέρνηση αλλά, αντιθέτως, τον παρακαλούσε να μείνει.
«Μου πρόσφερε το υπουργείο Οικονομίας, τη θέση του Γ. Σταθάκη. Του είπα "είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Να αλλάξω όροφο για να υπογράψω κάτι το οποίο πίστευα και πιστεύω πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Όχι Αλέξη σ΄ ευχαριστώ», του είπα και του έδωσα την παραίτησή μου, ανέφερε, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, σε μία ομιλία του.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη στήλη του Βήματος, «ο κ. Βαρουφάκης τα έχει βάλει τελευταία με ορισμένους ‘’εκατομμυριούχους πολιτικούς’’ (χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει). Δηλώνει ότι είναι έτοιμος να αναρτήσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και όλα τα εισοδήματά του στο διαδύκτιο με την προϋπόθεση ότι θα  κάνουν το ίδιο και όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Επιπλέον αναφέρει ότι εγκατέλειψε μία θέση καθηγητού στο Πανεπιστήμιου του Τέξας, ότι ξεσπίτωσε την οικογένειά του για να βοηθήσει τον κ. Τσίπρα.
»Και τέλος ο τελευταίος μισθός που πήρε από το κράτος ήταν στις 26 Ιουλίου 2015. Εισέπραξε 3.000 ευρώ ως βουλευτής και υπουργός. Τα υπόλοιπα τις βουλευτικής του αποζημίωσης τα έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.»

Δεν ειναι ηλιθιος.βαλτος ειναι και ψυχανωμαλος.


http://anemosanatropis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_950.html

Τρίτη σε επενδύσεις στην Βουλγαρία η Ελλάδα... Σιγά μην επενδύσουν οι Έλληνες για να πληρώνονται οι "δανειστές", το ΔΝΤ, η Μέρκελ, οι Φλαμπουράρηδες, Σταθάκηδες και Σια...

Τρίτη σε επενδύσεις στην Βουλγαρία η Ελλάδα
Την τρίτη θέση διατηρεί η Ελλάδα στην κατάταξη των ξένων επενδύσεων στη Βουλγαρία, μετά την Αυστρία και την Ολλανδία, με συνολικές επενδύσεις στο τέλος του 2014 ύψους 2,49 δισ. ευρώ (έναντι σχεδόν 2,58 δισ. ευρώ το 2013 και 2,75 δισ. ευρώ το 2012), όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια.
Όπως σημειώνεται, μόνο για το... 2013 οι ελληνικές επενδύσεις ήταν ύψους 67,5 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Βουλγαρίας το 2014 καταγράφηκαν εκροές ελληνικών επενδύσεων ύψους -30,3 εκατ. ευρώ. Οι σημαντικότερες αποεπενδύσεις αφορούσαν στις κατηγορίες «Εμπόριο, επισκευή αυτοκινήτων οχημάτων, μοτοσικλετών και ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης» ( -31,2 εκατ. ευρώ) και «Βιομηχανία» (-10 εκατ. ευρώ). 
Πάντως με τα διαθέσιμα προσωρινά στατιστικά στοιχεία για το α΄ τετράμηνο του 2015, η αρνητική αυτή τάση αντιστράφηκε με επενδύσεις ύψους 22,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές στο χρηματοπιστωτικό τομέα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Invest Bulgaria (της βουλγαρικής κρατικής υπηρεσίας προσέλκυσης επενδύσεων), οι ελληνικές ΑΞΕ στη Βουλγαρία είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερες, καθώς σημαντικό μέρος των εισροών επενδυτικών κεφαλαίων ελληνικών επιχειρήσεων προέρχεται κυρίως από το Λουξεμβούργο και την Κύπρο, καθώς επίσης και από την Ολλανδία. Κύριοι λόγοι της ελκυστικότητας της Βουλγαρίας ως επενδυτικού προορισμού για τους Έλληνες είναι η γεωγραφική γειτνίαση, η χαμηλή φορολογία, το φθηνότερο σε ορισμένες περιπτώσεις εργατικό κόστος και τα χαμηλότερα κόστη λειτουργίας.
Σε ό,τι αφορά την κατανομή των ελληνικών άμεσων επενδύσεων παρατηρείται μία ευρεία διασπορά σε διάφορους τομείς, με σημαντικότερο τον χρηματοπιστωτικό με τους τέσσερις συστημικούς τραπεζικούς ομίλους: Εθνική (United Bulgarian Bank - UBB), Alpha Bank, Eurobank (Postbank), Πειραιώς, που αντιπροσωπεύει, σε αξία, το σημαντικότερο τμήμα των συνολικών ελληνικών επενδύσεων στην Βουλγαρία. Σημειώνεται επίσης ότι οι ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν με περίπου 30% μερίδιο στο συνολικό τραπεζικό ενεργητικό και στο σύνολο των καταθέσεων στη χώρα. Σημαντική δραστηριότητα επίσης έχουν αναπτύξει οι ελληνικές επιχειρήσεις στο βιομηχανικό τομέα, με κυριότερους εκπρόσωπους την STOMANA (ΒΙΟΧΑΛΚΟ), τον ΤΙΤΑΝ, την BELOVO PAPER MILL (Χαρτοβιομηχανία Θράκης) κ.ά., καθώς και στον κατασκευαστικό (ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ), τον ενεργειακό (TERNA ENERGY) και τις υπηρεσίες (ICAP). Σημαντική ήταν στο παρελθόν και η ελληνική παρουσία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ωστόσο η Globul - ιδιοκτησίας Cosmote μεταβιβάστηκε από το 2013 στη νορβηγική Τеlenor.
Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία της βουλγαρικής υπηρεσίας Εμπορικού Μητρώου, οι εγγεγραμμένες εταιρείες με ελληνική συμμετοχή το 2014 αυξήθηκαν στις 11.500, ενώ το 2013 ήταν γύρω στις 9.000. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι πολλές από τις εν λόγω εταιρείες ιδρύθηκαν στη Βουλγαρία με μοναδικό σκοπό την αγορά ακινήτου ή αυτοκινήτου και όχι οπωσδήποτε για τη μετεγκατάσταση παραγωγικών δραστηριοτήτων. Σε κάθε δε περίπτωση, και όταν ακόμη οι επιχειρήσεις αυτές ασκούν πραγματική εμπορική και παραγωγική δραστηριότητα, πρόκειται στη συντριπτική τους πλειοψηφία για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που λόγω του περιορισμένου μεγέθους τους δεν ασκούν ιδιαίτερη επιρροή στη συνολική εικόνα των ελληνικών επενδύσεων στη Βουλγαρία. Έτσι παρά την αυξημένο αριθμό νέων εταιρειών με ελληνική συμμετοχή, τα τελευταία έτη δεν σημειώθηκε αντίστοιχη αύξηση των ελληνικών επενδύσεων στη Βουλγαρία (υπενθυμίζεται ότι το 2012 και το 2014 καταγράφηκε αποεπένδυση).
Τέλος, σε ό,τι αφορά στη γεωγραφική τους κατανομή, οι περισσότερες από τις εταιρείες με ελληνική συμμετοχή (γύρω στις 4000) είναι εγκατεστημένες στην Σόφια. Συνολικά γύρω στις 5000 εταιρείες με ελληνική συμμετοχή είναι εγκατεστημένες σε πόλεις πλησίον των ελληνικών συνόρων: Στο Πετρίτσι περίπου 1800 εταιρείες, στο Μπλαγκόεβγκραντ περίπου 900 εταιρείες και στο Σαντάνσκι περισσότερες από 970 εταιρείες. Η Φιλιππούπολη συγκεντρώνει περίπου 800 εταιρείες με ελληνική συμμετοχή. Στο Σβίλενγκραντ είναι καταχωρημένες γύρω στις 100 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων και στο Χάσκοβο περίπου 140.
"ered"

Καλημέρα, από την Άλφα τράπεζα τηλεφωνούμε...

Πουτάνα πλησιάζει εξαντλημένο ζητιάνο προκειμένου να τον βοηθήσει...

Πουτάνα πλησιάζει εξαντλημένο ζητιάνο προκειμένου να τον βοηθήσει
Σπουδή λεπτομέρειας για τη σύνθεση "Η Ευρωπαϊκή μας Προοπτικη"
Κάρβουνο, Ξηρο Pastel και... Μολύβι σε Χαρτί

Studio di dettaglio per la sintesi "La Nostra Prospettiva Europea"
Carbone, Pastel Secco e Matita su Carta
Hooker approaches exhausted beggar in order to help him
Detail study for the synthesis "Our European Perspective"
Charcoal, Dry Pastel and Pencil on Paper
25,5cm X 39,5cm

Aν προσθέσουμε κι αυτούς που έπαιρναν εργολαβίες και πλούτισαν επί χούντας... έδεσε η κομπόστα!


Ολοι οι έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, εκτός από μερικούς που είναι ισότεροι των άλλων όταν χαρτζιλικώνουν της πουτάνες στη βουλή...

Ολοι οι έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, εκτός από μερικούς που είναι ισότεροι των άλλων όταν χαρτζιλικώνουν της πουτάνες στη βουλή.

Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα!

Ε, και τι να κάναμε δηλαδή; Να αφήσουμε τις καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ κάθε βουλευτή μας να πάνε χαμένες;

...καί ακροδεξιός, καί τρίβλακας!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ!!!

Από Δευτέρα πλειστηριασμούς σπιτιών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.
Άρα, από Δευτέρα όλοι και όλες σε ετοιμότητα!
Κανένας πλειστηριασμός δεν θα γίνει! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
1. Αποκλείουμε το ειρηνοδικείο και καταλαμβάνουμε την αίθουσα όπου σχεδιάζουν να κάνουν πλειστηριασμό.
2. Με την πρώτη εμφάνιση ένστολων δολοφόνων, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ κ.λπ., ειδοποιούμε κόσμο, τηλεφωνικά, διαδικτυακά, με όποιον……….
τρόπο διαθέτουμε, και το κάνουμε Κούγκι. Δεν αμυνόμαστε, απλώς. Περνάμε στην επίθεση, απαιτώντας την άμεση αποχώρηση της χρυσαυγίτικης ένστολης αλητείας.
3. Σε περίπτωση που τολμήσουν να χτυπήσουν και να τραυματίσουν αλληλέγγυο διαδηλωτή ή προβούν σε προσαγωγές και συλλήψεις, ενημερώνουμε και πάλι κόσμο σε πανελλαδικό επίπεδο και διοργανώνονται παντού συγκεντρώσεις έξω από δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία κ.λπ. Πραγματοποιώντας, όπου μπορούμε, καταλήψεις, με αίτημα τη σύλληψη των ένστολων δολοφόνων που προκάλεσαν τον τραυματισμό και την άμεση απελευθέρωση των όποιων προσαχθέντων ή συλληφθέντων.
4. Ο αγώνας κλιμακώνεται μέχρι την αναίρεση της απόφασης για διεξαγωγή πλειστηριασμών. Μέχρι την πραγματοποίηση του στόχου αυτού κανένας υπουργός και κανένας κυβερνητικός βουλευτής δεν θα έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί σε λαϊκή γειτονιά, ανάμεσα στα θύματα της πολιτικής που στηρίζει.
Status ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ απο Γιώργος Αλεξάτος

ΨΕΥΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ Τα Μεγάλα Κορόιδα Και Θύματα Τους ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ


Τρίτη φορά «αριστερά» δεν έχει

Αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη στην νεότερη ελληνική ιστορία που θα γκρεμοτσακιστεί αιτία της «λαϊκής στάσης πληρωμών» που επιβάλλει η ίδια.
Του Άκη Ξενάκη
Στη χειρότερη χρονική στιγμή της εκτεταμένης μείωσης έως και αφανισμού εισοδήματος και εργασίας επιβάλλει υπερδιπλάσιους φόρους από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Είναι πλεονασμός να επαναλάβουμε τις μειώσεις σε μισθούς/συντάξεις που μαζί με την ακατάσχετη φορολόγηση οδηγούν μαθηματικά στη χρεοκοπία της κοινωνίας.
Οπωσδήποτε είναι ότι ποιο surreal αυτό το «αριστερό» κυβερνητικό σούργεαλ ( από το σούργελο, επιθετικό προσδιορισμό της καθομιλουμένης).
Η συσσώρευση των ληξιπρόθεσμων «χρεών» αγγίζει το
50% του ΑΕΠ της χώρας και υπολογίζεται σε περισσότερα από 80δις. Ευρώ. Τα στοιχεία του ΥΠ.ΟΙΚ. αναφέρονται μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη. Τα εκκαθαριστικά, ο ΕΝΦΙΑ κι όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις που συσσωρεύονται μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2015 αντιλαμβάνεστε πόσο πρόκειται να φουσκώσουν τα ανείσπρακτα.
Το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντες» δεν μπορεί να μην το γνωρίζει η κυβέρνηση. Το ότι δεν μπορείς να εισπράξεις από μια πτωχευμένη κοινωνία είναι αυτονόητο. Ποιες εναλλακτικές έχει το «αριστερό» κυβερνητικό επιτελείο που καθημερινά διακηρύσσει την ευαισθησία για τους αδύναμους, όταν η πλειοψηφία της κοινωνίας αδυνατεί να επιβιώσει;
Έχουν βάλλει στόχο τις καταθέσεις; Ενδεχομένως για να εξυπηρετήσουν μια έμμεση εσωτερική ανακεφαλαίωση των τραπεζών, λογιστικής αναφοράς όμως, αφού είναι γνωστό ότι τα λεφτά έχουν κάνει φτερά κι οι τράπεζες είναι στην ουσία άδεια κουφάρια.
Έχουν βάλλει στόχο τη γη και τα ακίνητα; Και οι «εταίροι» τον ίδιο στόχο έχουν. Για να πάρουν όμως γη και ακίνητα πρέπει να κάνουν εισβολή και σε καμία εισβολή οι αμυνόμενοι δεν έραιναν με άνθη τους εισβολείς. Σε ετούτο τον τόπο περισσεύουν τα ταμπούρια κι όπως η ιστορία διδάσκει όλα είναι ποτισμένα με αίμα, είναι ακόμη άπαρτα και άπαρτα θα μείνουνε.
Τελευταία υπόθεση για τα έργα και τις ημέρες του κυβερνητικού σούργεαλ είναι η ενδεχομένως η surreal άποψη ότι ετούτος ο κυβερνητικός αχταρμάς έχει στόχο να προκαλέσει κοινωνική εξέγερση για να εξυπηρετήσει το στόχο του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού και την επανάσταση. (δια της πλαγίας). Επιταχύνει δηλ. τη διαδικασία (κι εδώ γελάμε).
Τα αδιέξοδα του μικρού Αντρίκου και της παρέας του πολλαπλασιάζονται και συσσωρεύονται. Η ώρα της πτώσης πλησιάζει. Μακάρι να μην πέσουν μόνοι τους μέσα στο γενικό χλευασμό που τους αξίζει αλλά να τους ρίξει ο λαός στα οδοφράγματα και τους δρόμους.
Όπως και να γίνει, «τρίτη φορά αριστερά» δεν έχει … Το λόγο θα έχει ο λαός.

Κόβουν στην πράξη και το επίδομα θέρμανσης

Το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε το τέλος της προκαταβολής του 25%, τη μείωση της επιδότησης ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, νέα αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και στις αλλαγές που έχουν να κάνουν με τους νομούς που ανήκουν στις 4 ζώνες βάσει των οποίων επιδοτούνται ανάλογα οι καταναλωτές.
Οπως γράφει tovima.gr το βασικό σχέδιο για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης περιλαμβάνει:…………..
Καταργείται η προκαταβολή του 25%
Μειώνεται η επιδότηση ανά λίτρο: 25 λεπτά € αντί για 35 λεπτά €
Επιβάλλονται νέα αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια
Άγαμος: Ετήσιο εισόδημα έως 12.000 € (από 30.000 € πέρυσι)
Έγγαμος χωρίς παιδιά: Ετήσιο εισόδημα έως 20.000 € (από 40.000 € πέρυσι)
Έγγαμος με 1 παιδί: Ετήσιο εισόδημα έως 22.000 € (από 43.000 € πέρυσι)
Έγγαμος με 2 παιδιά: Ετήσιο εισόδημα έως 24.000 € (από 46.000 € πέρυσι)
Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Ετήσιο εισόδημα έως 26.000 € (από 49.000 € πέρυσι)
Μονογονεϊκές οικογένειες: Ετήσιο εισόδημα έως 22.000 € (από 43.000 € πέρυσι)
Επιβάλλονται νέα αυστηρότερα περιουσιακά κριτήρια
Συνολική αντικειμενική αξία ακινήτων:
Έως 100.000 € για τους άγαμους (από 200.000 €)
Έως 150.000 € για έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες (από 300.000 €)
Σχεδιάζονται αλλαγές στις 4 ζώνες
Οι τιμές πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα από 79 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο έως 85 λεπτά ανά λίτρο, ενώ στις απομακρυσμένες περιοχές η τιμή διαμορφώνεται κατά 4 με 5 λεπτά παραπάνω.
Το επίδομα πετρελαίου ανά γεωγραφική ζώνη με βάση τα όσα ισχύουν
Α΄ Ζώνη (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία)
Ανώτατα επιδοτούμενα λίτρα: 3.000 (25 λίτρα το τετραγωνικό)
Ανώτατο επίδομα: 1.050 €
Β΄ Ζώνη (Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρου)
Ανώτατα επιδοτούμενα λίτρα: 1.800 (15 λίτρα το τετραγωνικό)
Ανώτατο επίδομα: 630 €
Γ΄ Ζώνη (Αττική, Κόρινθος, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα)
Ανώτατα επιδοτούμενα λίτρα: 960 (8 λίτρα το τετραγωνικό)
Ανώτατο επίδομα: 336 €
Δ΄ Ζώνη (Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κύθηρα, νησιά Σαρωνικού)
Ανώτατος αριθμός επιδοτούμενων λίτρων: 600 (5 λίτρα το τετραγωνικό)
Ανώτατο επίδομα: 210 € – See more at: http://airetos.gr/default.aspx?pageid=17026#sthash.hBZBNFT0.dpuf

Μας θέλουν στη Β’ Εθνική

Μας θέλουν  στη Β’ Εθνική - MediaΣτο ίδιο έργο θεατές! Πάλι στρίμωγμα με τις δόσεις, πάλι στραγγαλισμός ρευστότητας, ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση στην εφαρμογή του μνημονίου χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση.
Η δόση των 2 δισ. ευρώ αναβάλλεται για κάποια στιγμή τον Νοέμβριο, ενώ το γκουβέρνο με τα χίλια ζόρια, μεταξύ άλλων, πληρώνει οικογενειακό επίδομα και κάρτα σίτισης.
Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, αφού ψαλίδισε – στο πνεύμα… Ολάντ – τις προσδοκίες της κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια, συνέδεσε την έγκαιρη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – και άρα την αποφυγή του «κουρέματος» καταθέσεων – με την αξιολόγηση. Έτσι ο Λετονός αντιπρόεδρος επισημοποίησε τη γραμμή του Σόιμπλε και έβαλε τέλος …………
στην προσπάθεια του Γιούνκερ και του Ντράγκι να αποσυνδεθούν οι δύο διαδικασίες προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή στην ανακεφαλαιοποίηση.
Αν συμπληρώσουμε και τη δημοσιευθείσα επιθυμία του Σόιμπλε να αναλάβει τις τράπεζες το νέο εκσυγχρονισμένο ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να πάνε τα λεφτά μελλοντικών ιδιωτικοποιήσεων στο χρέος, αλλά και τη σπουδή του Ολάντ να καπαρώσει την εκμετάλλευση ελληνικών υποδομών μοιράζοντας υποσχέσεις είτε αυτονόητες (αναδιάρθρωση του χρέους) είτε φρούδες («κόκκινα» δάνεια), τότε βλέπουμε ότι οι δανειστές (γαλλογερμανικός άξονας) σπεύδουν να κλείσουν «πρώτο τραπέζι πίστα» στην επόμενη μέρα της Ελλάδας.
Θολή η επόμενη μέρα
Ποια θα είναι όμως αυτή η επόμενη μέρα; Κανείς δεν μπορεί να είναι εκ των προτέρων βέβαιος. Αν ανατρέξουμε στις επίσημες δηλώσεις κορυφαίων Γερμανών την περίοδο της διαπραγμάτευσης Τσίπρα, θα βρούμε να επαναλαμβάνεται συχνά η φράση «Η Ελλάδα μας κοροϊδεύει πέντε χρόνια».
Όσοι κάνουν το λάθος να διαβάζουν επιφανειακά τις γερμανικές δηλώσεις προφανώς δεν αντελήφθησαν ότι για τη Γερμανία το δικό μας πρόβλημα είναι πρόβλημα χώρας και πολιτικού συστήματος και όχι κάθε κυβέρνησης χωριστά. Ως εκ τούτου δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εγκαταλείψουν ακόμη και τον «δικό τους Σαμαρά» (όπως και τον προηγουμένως «δικό τους» ΓΑΠ) όταν αντελήφθησαν ότι δυσφορεί στην εφαρμογή του δικού του μνημονίου.
Κατά τον ίδιο τρόπο αδιαφορούν για την τύχη του Τσίπρα προτάσσοντας την πάση θυσία εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, το οποίο αποτελείται κυρίως από τις εκκρεμότητες των δύο προηγούμενων, με κορυφαία ζητούμενα τις ιδιωτικοποιήσεις, τη μεταρρύθμιση του κράτους, το άνοιγμα των αγορών και το ασφαλιστικό. Αν αυτά δεν υλοποιηθούν, τότε το Grexit παραμένει στο τραπέζι.
Πολλοί, βλέποντας το ποτήρι μισοάδειο, εκτιμούν – ακόμη και στελέχη του «στενού» κυβερνητικού μηχανισμού – ότι το μνημόνιο είναι έτσι δομημένο και οι ρυθμοί εφαρμογής του τόσο σφιχτοί, καταιγιστικοί και χωρίς περιθώριο εκπτώσεων, ώστε μοιραία να αποτύχει και η χώρα να σηκώσει τα χέρια ψηλά και να αποδεχθεί μια συναινετική έξοδο από την ευρωζώνη.
Στην απέναντι πλευρά πολλοί – συμπεριλαμβανομένων και κυβερνητικών –, βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο, υποστηρίζουν ότι αυτή είναι μια ευκαιρία να γίνει ό,τι είναι να γίνει τώρα και ύστερα η χώρα και η κυβέρνηση να ανασάνουν και να επιχειρήσουν την αντίστροφη πορεία προς την ανάπτυξη με ρυθμισμένο χρέος και καλυμμένες τις πληρωμές του.
Όποια και αν είναι η αλήθεια, το ποτήρι είναι μισό και, όσο εύκολα μπορεί να γεμίσει, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να αδειάσει. Ακόμη και η εκτίμηση της Deutsche Bank, την οποία δημοσίευσε η «Bild», περί ανάγκης «κουρέματος» 200 δισ. από το ελληνικό χρέος, αν βεβαίως είναι πραγματική, έχει διπλή ανάγνωση:
◆ Από τη μια θα μπορούσε να σηματοδοτεί προετοιμασία της γερμανικής κοινής γνώμης ώστε να μπει ένα τέλος στο ελληνικό πρόβλημα και η ευρωζώνη να απαλλαγεί μια και καλή από αυτό. Μια Ελλάδα με διαχειρίσιμο χρέος και με μεταρρυθμίσεις συμβατές με τα ισχύοντα στις υπόλοιπες χώρες – εταίρους θα μπορούσε να παραμείνει στο ευρώ χωρίς να προκαλεί εμφράγματα και εγκεφαλικά κάθε τρεις και λίγο.
◆ Από την άλλη πλευρά θα μπορούσε να σηματοδοτεί την ειλημμένη απόφαση για Grexit, το οποίο θα ήταν ίσως η μόνη συνθήκη υπό την οποία ένα θηριώδες «κούρεμα» χρέους θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό στη Γερμανία, ενώ σε αυτό το ενδεχόμενο θα καθίστατο απαραίτητο, δεδομένου ότι η Ελλάδα εκτός ευρώ δεν θα είχε καμιά δυνατότητα αποπληρωμής του – όχι ότι έχει τώρα, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία…
Υποβάθμιση της χώρας
Ακόμη και οι κινήσεις Γερμανών και Γάλλων στα αεροδρόμια, τα νερά, τα λιμάνια, τον σιδηρόδρομο, τις τράπεζες και τους δρόμους έχουν επίσης διπλή ανάγνωση. Είναι κινήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν ώστε σε μια ανεπτυγμένη Ελλάδα οι δύο εταίροι του ευρωπαϊκού άξονα να έχουν τον πρώτο λόγο. Την ίδια θέση, όμως, θα διεκδικούσαν και στην περίπτωση του Grexit, αφού η στρατηγική σημασία της χώρας θα παρέμενε ακέραιη.
Όμως τα σημάδια δεν είναι ευοίωνα. Η εξέλιξη του μεταναστευτικού ζητήματος είναι χαρακτηριστική της διάθεσης των Ευρωπαίων, με προεξάρχοντες τους Γερμανούς, να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «αποθήκη» μεταναστών και προσφύγων, ώστε να επιβραδυνθεί το κύμα εισόδου τους στις χώρες του πλούσιου Βορρά. Αυτό το στοιχείο από μόνο του σημαίνει υποβάθμιση της χώρας, είτε μείνει στο ευρώ είτε όχι. (Αναλυτικά το θέμα στη σελ. 21).
Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν ότι η χώρα μας χρειάζεται τεράστια ποσά σε επενδύσεις για να ανακάμψει, χρήματα τα οποία δεν βρίσκονται στον… δρόμο, αλλά μόνο με διατήρηση μιας στοιχειωδώς ικανοποιητικής καταναλωτικής δυνατότητας και οικονομικής λειτουργικότητας, η διαρκής λιτότητα παραπέμπει κυρίως σε καταναλωτική και επενδυτική υποβάθμιση της χώρας και όχι σε προοίμιο εξόδου από την κρίση.
Ακόμη και αυτή η γελοία υπόθεση, η μεταρρύθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης με τη βοήθεια της Γαλλίας, η οποία χαρακτηρίζεται από μια παροιμιωδώς αντιπαραγωγική και άκαμπτη γραφειοκρατία, εντάσσεται στο ίδιο πνεύμα. Ασόβαρος προγραμματισμός, που ταιριάζει και στα δύο σενάρια.
Το αν οι δανειστές έχουν αποφασίσει οριστικά για τη μοίρα μας είναι άγνωστο. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού και αποτελεί ερώτημα το τι γνωρίζει και πώς σκοπεύει να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Μου ήρθε ένα χαρτί για πληρωμή. Προδότες δεν πληρώνω, να με βάλετε φυλακή να σας ξοφλήσω τα «χρωστούμενα».

Μου ήρθε ένα χαρτί για πληρωμή.
Έχω σκοπό να γράψω κάτι απλό και με την πρώτη ευκαιρία να πάω να το καταθέσω αντί χρημάτων (κωλόχαρτο δεν είναι κι αυτό;) στον δήμο. Θα γράψω το εξής: …………….
Προδότες δεν πληρώνω, να με βάλετε φυλακή να σας ξοφλήσω τα «χρωστούμενα».
Απλό κι απέριττο, που αν ο καθένας μας το έπραττε θα ήταν και το τέλος τους.

Δεν πιστεύω ότι ο φόβος του τιμήματος κάνει τον άνθρωπο να μένει να τον τρώει αδιαμαρτύρητα, αυτό που τον σταματά είναι το αμφισβητούμενο αποτέλεσμα της -όποιας- πράξης του. Κανείς δεν φοβάται την φυλακή όταν περνάει των παθών του τον τάραχο έξω από αυτήν, αυτό που δεν θέλει να πάθει είναι να πληρώσει για έναν αγώνα που μόνος του κάνει, κι επειδή οι λοιποί συναινούν, να μην φέρει κανένα αποτέλεσμα.
Το μάταιο τον σταματάει, γι’ αυτό και περιμένει τους πολλούς, χρειάζεται το πλήθος να μαζωχτεί για να όλοι μαζί αντισταθούν.
Η ματαιότητα προκαλείται από την σκέψη, η ψυχή δεν αμφιβάλει ποτέ, ούτε τα αποτελέσματα την ενδιαφέρουν, ούτε χρειάζεται πολλούς, γιατί είναι εστιασμένη «παρωπιδέ» σ’ ένα και μόνο: Να κάνεις το χρέος σου. Το δικό ΣΟΥ χρέος, το προσωπικό.
Πού να την βρεις όμως την ψυχή…
Αυτό είναι φίλε μου το ΜΟΝΟ σου πρόβλημα.