ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Μπορούμε να παραμείνουμε φίλοι με την πρώην;



Στις περισσότερες σχέσεις, κάποια στιγμή έρχεται το τέλος –εκτός πια αν πρόκειται για μεγάλο έρωτα που καταλήγει κάποια στιγμή στα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου. Με την πρώην σύντροφό σου έχετε μοιραστεί...

στιγμές, που είτε σε κάνουν να γελάς ή να κλαις, τις οποίες θα πρέπει να βάλεις σε ένα κουτάκι μέσα σου και να προχωρήσεις μπροστά. Όπως και να το κάνεις, έχετε δεθεί μαζί. Σίγουρα λοιπόν, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του χωρισμού, ένας από τους δύο νιώθει την ανάγκη να υποσχεθεί αιώνια φιλία- κάτι που στο τέλος τον κάνει επίορκο.
Το περίεργο είναι πως εκείνη τη στιγμή, μπορείς να το νιώθεις έντονα. Δεν είναι απαραίτητο να λέμε όλοι ψέμματα. Ολες αυτές οι στιγμές, που έχουν μετατρέψει την σεξουαλική έλξη σε ένα σύνθετο mix αγάπης, φιλίας, ερωτικής ανάγκης, σε κάνουν να θες να διατηρήσεις όσα είχες, καθώς σε καλύπτουν πολύπλευρα. Ειδικά αν ο χωρισμός έρχεται χωρίς να έχει γεμίσει το κενό από την ύπαρξη ενός νέου αμόρε. Ακόμα τα παλιά συναισθήματα σε γεμίζουν. Τα έχεις ανάγκη. Αλλά ταυτόχρονα θέλεις να απαλλαγείς από την παρουσία του άλλου. Είναι κάπως αντιφατικό.

Ο Ρολάν Μπαρτ αλλά και πολλοί άλλοι φιλόσοφοι έχουν καταλήξει πως η ανάγκη αυτή (όπως και όλο το ερωτικό παιχνίδι στην ουσία του)  είναι διαχρονική, Διατρέχει όλες τις εποχές και όλες τις κοινωνίες ή κουλτούρες. Anyway, ας μην το πάμε τόσο βαθιά...

Το ερώτημα είναι: Μπορείς να γίνεις φίλος με την πρώην σου; Πρέπει να ισχύει πάντα το "όλα ή τίποτα"; Το Menslounge.gr έψαξε λίγο το θέμα σε όλα τα επίπεδα και σου παρουσιάζει τι μπορεί συνήθως να συμβεί:

Περίπτωση "από θέση ισχύος"
Σπάνια η απόφαση του χωρισμού είναι αμοιβαία, παρόλο που τα πράγματα θα γίνονταν πιο εύκολα έτσι στον κόσμο των σχέσεων. Ο ένας από τους δύο αναλαμβάνει το ρόλο του «κακού», με τον άλλο να πενθεί για το τέλος αυτής της σχέσης για εβδομάδες ή και μήνες ακόμα. Είναι πολύ δύσκολο να χωρίζεις με κάποιον που έχεις μοιραστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής σου. Μπορεί βέβαια να πενθείς κι εσύ εξίσου, παρόλο που αναγκάστηκες να πάρεις τη συγκεκριμένη απόφαση.
Πάνω λοιπόν στην ανακοίνωση του χωρισμού, φορτισμένος ψυχολογικά και για να ελαφρύνεις λίγο το κλίμα, κάνεις τον κλασσικό ελιγμό: Της ανακοινώνεις ότι όλο το φταίξιμο είναι δικό σου κι ότι θα ήθελες να μείνετε φίλοι. Παλιό κόλπο, δεν πιάνει, δείχνει ηττοπάθεια και υποκρισία. Δεν πρέπει να έχεις κάνει χειρότερη πρόταση στη ζωή σου. Θέλοντας να βγεις από τη δύσκολη θέση, προτείνεις κάτι που δεν θα ήθελες ούτως ή άλλως. Το χειρότερο, ούτε εκείνη το πιστεύει.
Συμπέρασμα: Τα κάνεις χειρότερα.

Περίπτωση "Φρανκεστάϊν"
Η ανόητή σου απόφαση και πρόταση να παραμείνεις φίλος με την πρώην σου, τής δίνει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θα είναι για πάντα στη ζωή σου και ότι, ουσιαστικά, δε θα σε χάσει ποτέ.
Έτσι, εσύ θα μπορέσεις να συνεχίσεις τη ζωή σου όπως την έχεις φανταστεί, απλά στα σχέδιά σου θα πρέπει να προσθέσεις και ορισμένους φιλικούς καφέδες με την πρώην. Και να είσαι σίγουρος ότι θα βγαίνετε συχνά, καθώς εκείνη θα σου θυμίζει συνεχώς την ύπαρξή της, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω e-mail.
Φυσικά, όλα αυτά δε θα διαρκέσουν πολύ, αλλά να ξέρεις ότι αν διαρκέσουν, θα είναι χειρότερα κι από τον ίδιο σας το χωρισμό. Δεν πρόκειται να απαλλαγείς και θα έχεις πάντα την ενόχληση κάποιου που θα προσπαθεί με κάθε τρόπο να σε προσελκύσει, να σε κάνει να ζηλέψεις και -το χειρότερο- θα συνεχίσει να ζηλεύει και να διαμαρτύρεται διεκδικώντας τα δικαιώματα που είχε πάντα δίπλα σου.
Συμπέρασμα: Εχεις διατηρήσει όλα τα άσχημα της παλιάς σας σχέσης χωρίς να διατηρήσεις τίποτα καλό.

Οπότε, μετά από όλα αυτά, ακόμα πιστεύεις ότι μπορείς να μείνεις φίλος με την πρώην σου; Μάλλον όχι. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι.

Οι πρώην πρέπει να παραμένουν πρώην γιατί:

Έχετε δει ο ένας τον άλλο ...γυμνό
Παρόλο που υπάρχει πιθανότητα να κάνεις περιστασιακό sex με κάποια φίλη σου, ακόμα κι αυτό είναι ικανό να καταστρέψει μια σχέση. Όσο δύσκολο είναι να το δεχτείς, το ίδιο δύσκολο είναι να φέρεις τη σχέση και πάλι στα φυσιολογικά της επίπεδα, αφού έχετε αποκτήσει στενές επαφές. Πάντα θα έχεις μια εικόνα του γυμνού της σώματος και θα τρέχουν στο μυαλό σου αναμνήσεις από στιγμές πάθους. Και, κακά τα ψέματα, όσο χοντρόπετσος και να είσαι είναι δύσκολο να δεις ξαφνικά τον άνθρωπο με τον οποίο έχεις μοιραστεί άπειρες στιγμές πάθους, σαν απλό φίλο. Θα είσαι επιρρεπής σε συναισθηματικές στιγμές αδυναμίας, που καλό θα είναι -ειδικά αν στη ζωή σου μπει κάποια άλλη- να μην συμβούν γιατί θα αποβούν μοιραίες.

Υπάρχει ακόμα το πάθος
Ακόμα κι αν η σχέση σας δεν είχε τίποτα παραπάνω από συνεχή προβλήματα. οι πιθανότητες να είχατε μια έντονη σεξουαλική χημεία, η οποία να υπάρχει ακόμα, είναι μεγάλη. Αυτό μόνο καταστροφικό θα μπορούσε να θεωρηθεί, καθώς κάθε φορά που θα είστε μαζί, λόγω «φιλίας», το πάθος θα σας φέρνει όλο και πιο κοντά κι ενώ θα λέτε ότι είναι η τελευταία φορά που κάνετε έρωτα, πάντα θα είναι η προτελευταία. Κι αυτό δε θα έχει σταματημό, αφού θα σε γυρνάει συνέχεια στο παρελθόν.
Είναι γεγνοός κι έχει παρατηρηθεί, τόσο έξω όσο και στην Ελλάδα, πως πάρα πολλά ζευγάρια, αφού χωρίσουν, συνεχίζουν να βρίσκονται πλέον σαν εραστές. Και ομολογούν, πως το σεξ μεταξύ τους είναι ό,τι καλύτερο, διότι είναι κάτι που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά και ακομπλεξάριστα (θυμήσου τα ζόρια της πρώτης ερωτικής βραδιάς με μια καινούργια γκόμενα). Sorry guys, αλλά αυτό φιλία δε λέγεται. Αλλιώς το λέμε στο χωριό μας...

Οι φίλοι τα λένε όλα: Εσύ;
Το να παραμείνεις φίλος με την πρώην σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις μια ασφάλεια. Νιώθεις ότι το άτομο που τόσο καιρό ήταν στη ζωή σου, μπορεί να είναι κοντά σου ανά πάσα στιγμή. Όμως αυτό θα συμβαίνει μέχρι να βρεθεί κάποια άλλη που θα την αντικαταστήσει και θα μπει στην καθημερινότητά σου.
Τι κάνεις τότε;
Όσο δύσκολο και να είναι για δύο πρώην εραστές να μείνουν φίλοι, ποτέ δε θα μπορούν να "εμπιστευτούν" πραγματικά ο ένας τον άλλο. Πώς δηλαδή θα πεις στην πρώην σου ότι έχεις ραντεβού απόψε ή ότι θα φύγεις για ρομαντικό διήμερο; Δε μπορείς ούτε καν να της πεις ότι το χαμόγελό σου είναι τόσο πλατύ επειδή η νέα σου σύντροφος σε ικανοποίησε λίγο πιο πριν στο κρεβάτι, με τρόπο που καμία άλλη δεν έχει κάνει.
Εντάξει, μπορείς να τα αναφέρεις, αλλά να ξέρεις ότι πάντα θα πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα. Βέβαια, το ίδιο δύσκολο θα είναι να της πεις ότι το ραντεβού σου σε έστησε, γιατί έχεις και μια αξιοπρέπεια.

Πάντα θα υπάρχει πικρία από τη μία πλευρά
Από τη στιγμή που οι περισσότεροι χωρισμοί είναι μονόπλευροι, η μία πλευρά πάντα θα νιώθει προσβεβλημένη και πικραμένη από την άλλη. Ακόμα κι αν δηλώνει ότι θέλει να είναι φίλος σου, στην ουσία δεν είναι. Αν μάλιστα βλέπεις να σαμποτάρεται οποιαδήποτε προσπάθεια απόκτησης νέας σχέσης από πλευράς σου, τότε κάποιος σου κάνει κακό και μάλλον ξέρεις ποιος είναι, διότι κάποια στιγμή....

...η ζήλια μπαίνει στο παιχνίδι
Κι όπου υπάρχει πικρία, υπάρχει και ζήλια. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο για μία γυναίκα να δείξει ότι είναι χαρούμενη επειδή ο πρώην σύντροφός της βρήκε νέα σχέση. Αλλά και για σένα, το ίδιο άσχημο θα είναι, ακόμα κι αν προκάλεσες εσύ το χωρισμό.

Δε θέλεις να τη δεις με κανέναν άλλο
Είναι στην ανθρώπινη φύση η ζήλια. Ακόμα κι αν τα συναισθήματά σου για εκείνη έχουν πλέον ξεθωριάσει, η ζήλια θα σου χτυπήσει την πόρτα όταν εκείνη βρει νέα αγκαλιά, ειδικά αν εσύ δυσκολεύεσαι για χι ψι ζεντ λόγους να προχωρήσεις σε μια νέα σχέση. Αν εκείνη το κάνει πρώτη, κάτι θα σε τσιμπήσει. "Δηλαδή τόσο εύκολα με πέταξε από την καρδιά της"; θα βροντοφωνάξει μέσα σου ο μικρός σατανάς που λέγεται αντρικός εγωϊσμός.  Δημιουργείται ένας άτυπος ανταγωνισμός μεταξύ σας, σχετικά με το ποιος από τους δύο θα βρει πρώτος νέα αγάπη, μια πρόκληση που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, ειδικά για το άτομο που θεωρείται παρατημένο. Ακόμα και για σένα που προκάλεσες το χωρισμό, η σκέψη ότι κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση σου, είναι δύσκολη και πονά αρκετά.

Η μόνη λύση: Προχώρα μπροστά
Το να αφήσεις πίσω το παρελθόν είναι αρκετά δύσκολο και σε καμία περίπτωση δε θέλεις να το έχεις αποθηκευμένο στο κινητό σου. Γι’ αυτόν που προκάλεσε το χωρισμό, μπορεί η «ανάρρωση» να είναι πιο εύκολη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει και καμία δυσκολία. Θα πρέπει να θυμηθεί και πάλι πως είναι να είναι κανείς ελεύθερος, κάτι για το οποίο μπορεί να μην είναι προετοιμασμένος ακόμα.
Το να έχεις λοιπόν την πρώην σύντροφό σου ακόμα στη ζωή σου να σου θυμίζει συνεχώς όλα όσα είχατε ζήσει μαζί, μόνο πιο δύσκολη μπορεί να την κάνει την κατάσταση και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να σε βοηθήσει να πας πιο μπροστά.
Ίσως μάλιστα θα ήταν καλύτερη ιδέα να αφήνατε και οι δύο τις καλές αναμνήσεις να κατακλύζουν αραιά και που το μυαλό σας, παρά να δημιουργήσετε νέες σαν φίλοι.
www.menslounge.gr

Τα συχνότερα ατυχήματα στο σεξ - Όλη η λίστα



Μπρος στην απόλαυση,
τι είναι ο πόνος; Παρ´όλα αυτά η γνώση καταστάσεων που μπορεί να μας συμβούν κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή, και η ενημέρωση μας για τους τρόπους προφύλαξης,


μπορεί να μας βοηθήσει στις περισσότερες φορές να τα αποφύγουμε, ή στην χειρότερη περίπτωση να τα αντιμετωπίσουμε σωστά.

Του Δημήτριου Μπορούσα
χειρουργού ουρολόγου ανδρολόγου
Ποια είναι τα συχνότερα ατυχήματα;
Ρήξη χαλινού
Είναι ίσως το συχνότερο ´συμβάν´,ειδικά στους εφήβους και νέους άνδρες. Πρόκειται για ρήξη ενός μικρού τμήματος του δέρματος ( κοινώς ¨πετσάκι ¨)που ενώνεται με την βάλανο ακριβώς στο κάτω τμήμα της, πλησίον του έξω στομίου της ουρήθρας. Δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή βλάβη, προκαλεί όμως αρκετή αιμορραγία και πόνο. Απαιτεί πλήρη διατομή και συρραφή του από Ουρολόγο.
Εκχυμώσεις στη βάλανο
Κοκκινίλες και ίσως πρήξιμο, συνήθως μετά πεολειχία ή γενικότερα καταπόνησή της. Απαιτεί συντηρητική αγωγή
Παραφίμωση
Συμβαίνει σε άρρενες με φίμωση, που δεν έχει αποκατασταθεί χειρουργικά, με αποτέλεσμα μετά από έντονη στύση, να μην μπορεί να επιστρέψει το δέρμα στη θέση του, σκεπάζοντας τη βάλανο, αλλά να μείνει πίσω από αυτήν,πιέζοντάς τη σαν ζώνη,προκαλώντσα έντον πόνο και πρήξιμο. Απαιτεί άμεση ανάταξη, και στη συνέχεια περιτομή από Ουρολόγο
Κάταγμα πέους
Το πέος σε στύση αποκτά σκληρότητα που ρυθμίζεται βασικά από το γεμισμα 2 κυλινδρικων σχηματισμών (σηραγγωδών σωμάτων) με αίμα.Οι σχηματισμοί αυτοί περιβάλλονται από έναν ισχυρότερο χιτώνα ( περιτονία), που προστατευει το τοίχωμα των σηραγγωδών ( στυτικός ιστός). Κάποιες φορές λόγω βιασύνης,κακής στάσης, κακής λίπανσης,ή βίαιου σεξ, προκαλείται ρήξη σε κάποιο σημείο των σηραγγωδών, που εκδηλώνεται με οξύ έντονο πόνο και μικρό ή μεγάλο αιμάτωμα,που μπορεί να συνοδευεται κάποιες φορές και με αιματουρία, αν συμμετέχει και η ουρήθρα. Έχουμε σε αυτή την περίπτωση ένα ¨κάταγμα πέους¨,το οποίο απαιτεί άμεση εκτίμηση από ειδικό Ουρολόγο, και τις περισσότερες φορές άμεση χειρουργική αντιμετώπιση ( εντός το πολύ 8 ωρών), για να προληφθουν, μόνιμα προβλήματα στύσης.
Τραυματισμός κόλπου ή εντέρου
Αφορά σε βίαιη ή βιαστική επαφή, ή χρήση αντικειμένων ως βοηθήματα.
Συστροφή όρχεως
Συμβαίνει σε βρέφη (αυτόματα), αλλά και σε νεαρούς άρρενες κυρίως μετά το σεξ ή τον αυνανισμό, και εκδηλώνεται με οξύ πόνο και στη συνέχεια πρήξιμο του όρχεως. Προκαλείται από περιστροφή του όρχι γύρω από τον εαυτό του πάνω από 180ο. Αυτό έχει ως συνέπεια να στρίβει και ο σπερματικός τόνος, ο οποίος είναι το κορδόνι από το οποίο κρέμεται ο όρχις. Από τον σπερματικό τόνο περνάνε οι αρτηρίες, οι φλέβες, τα νεύρα και τα λεμφαγγεία του όρχεως. Άρα, η συστροφή έχει ως συνέπεια τη διακοπή της παροχής αίματος προς τον όρχι, με αποτέλεσμα τη νέκρωση και ατροφία του, αν δεν αντιμετωπιστεί χειρουργικά τις πρώτες 6 ώρες. Εκτελείται καθήλωση του όρχεως ακόμη και σε καταστάσεις που αποκατασταθεί μόνη της η συστροφή ή συμβαίνει συχνά ατελώς( ατελής συστροφή με ήπια ενοχλήματα)
Πριαπισμός
Πριαπισμός είναι πάθηση που εκδηλώνεται ως μη υποχωρούσα, παρατεταμένη επώδυνη στύση, η οποία δε σχετίζεται απαραίτητα με σεξουαλική διέγερση. Η νόσος μπορεί να παρατηρηθεί σε άτομα τα οποία πάσχουν από δρεπανοκυτταρική αναιμία, λευχαιμία, βλάβες του νωτιαίου μυελού μετά από τραύμα ή αρτηριοφλεβώδη επικοινωνία. Ενίοτε μπορεί να είναι και φαρμακευτικής αιτιολογίας, όπως από συραγγώδη έγχυση φαρμάκων τα οποία προκαλούν στύση. Ορισμένες φορές η αιτιολογία είναι άγνωστη και η νόσος αναφέρεται ως ιδιοπαθής. Απαιτείται ανησυχία του πάσχοντος μετά τις 2 ώρες και απαραίτητη ιατρική βοήθεια στις 4 ώρες. Καθυστερημένη αντιμετώπιση οδηγει σο μόνιμη βλάβη του στυτικού μηχανισμού.
Σεξουαλικώς μεταδιδώμενα νοσήματα
Ηπατίτιδα B και C
Έρπης γεννητικών οργάνων
Νόσος των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV)
Γονόρροια- Βλεννόρροια
Χλαμύδια
Μυκόπλασμα
Σύφιλη
Μονιλίαση – Μύκητες
Φθειρίαση-Ψείρες του εφηβαίου
Σύνδρομο Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας (AIDS)

Το "Καμπ Νόου" υποκλίθηκε στον Αμπιντάλ



Ο Ερίκ Αμπιντάλ συγκλόνισε στην επιστροφή του στα γήπεδα μετά από 402 ημέρες, αφιερώνοντάς την στον ξάδερφό του που δέχτηκε να γίνει δότης για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. Αμέτρητα τα μηνύματα στο Twitter από τους συμπαίκτες του Γάλλου αλλά και τους Ροσέλ, Φαλκάο και Ναδάλ. Διαβάστε το story.

Σταματάμε να πληρώνουμε! Υπερασπιζόμαστε σύμφωνα με το Σύνταγμα, με κάθε μέσο, με τι αίμα μας την περιουσία μας, τον ιδρώτα μας… από τράπεζες και το υπουργείο οικονομικών του προτεκτοράτου!



Πρωτάθλημα υποδομών (2001-2002) μεικτων ομάδων Μαγνησίας - Πιερίας 2-2




Από Δευτέρα τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων


katoikidia 250x180 Από Δευτέρα τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες κατοικιδίωνΙδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι από Δευτέρα οι ιδιοκτήτες ζώων στον δήμο Αθηναίων, καθώς οι δημοτικοί αστυνομικοί θα «κόβουν κλήσεις», από 100 έως και 30.000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου για τα ζώα συντροφιάς.
Έτσι αν το ζώο λερώνει πεζοδρόμια και πάρκα, αν σκάβει το πράσινο, αν κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, αν δεν είναι εμβολιασμένο, αν κακοποιείται, τότε οι ιδιοκτήτες του δεν θα μένουν ατιμώρητοι.
Όπως δήλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν πρώτα από κεντρικά σημεία της Αθήνας και σιγά-σιγά θα επεκταθούν. «Δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική έξοδος. Δεν μας ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός αλλά η ουσία, να γίνει δηλαδή συνείδηση στους δημότες – ιδιοκτήτες ζώων, η ανάγκη να σέβονται τα ζώα, το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους».
Υπάρχουν καταγγελίες, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, για ιδιοκτήτες που αδιαφορούν για τη συμπεριφορά του τετράποδου φίλου τους, με πρώτες σε συχνότητα τις καταγγελίες για καταστροφή πρασίνου και για μη καθαρισμό περιττωμάτων.
Στην αρχή, θα γίνονται συστάσεις, αλλά αν κάποιος δεν υπακούσει ή αδιαφορήσει, τότε θα δίνονται πρόστιμα, ξεκαθαρίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «ξεκινάει μια προσπάθεια για την αναβάθμιση του πολιτισμού, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θέμα πολιτισμού».
Τα πρόστιμα αρχίζουν από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και φτάνουν μέχρι τις 30 χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού των ζώων. Ο νέος νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούν να παρεμβαίνουν ακόμη και σε καταγγελία για σκύλο που έχει εγκαταλειφθεί σε μπαλκόνι, ενώ θα γίνονται έλεγχοι και σε pet shops, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου της Αθήνας, Άγγελος Αντωνόπουλος.
Μάλιστα, για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης σκύλων και γατών που παραβαίνουν τους κανόνες ευζωίας, ασφάλειας και κτηνιατρικής φροντίδας των προς πώληση ζώων προβλέπεται ακόμη και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους.
Οι δημότες εκφράζουν παράπονα για την καταστροφή χώρων πρασίνου καθώς και για περιπτώσεις ζώων συντροφιάς που κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο σε κοινόχρηστους χώρους κι έχουν δείξει επιθετική συμπεριφορά σε παιδιά και ηλικιωμένους, λέει ο κ. Αντωνόπουλος. «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε όλοι μαζί. Και μπορούμε. Αρκεί να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να προστατεύουμε το πράσινο», επισημαίνει.
Θετικό χαρακτηρίζει το μέτρο, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αναστασία Μπομπολάκη, «αν και δεν είμαστε υπέρ της καταστολής, αλλά της αλλαγής της νοοτροπίας», επισημαίνει.
«Θεωρούμε ότι η αλλαγή της νοοτροπίας και της αντίληψης, η απόκτηση φιλοζωικής κουλτούρας θα επιτευχθεί εν καιρώ και μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση, όμως και η εφαρμογή του νόμου βοηθάει», τονίζει και καλεί τις αρχές «να μη μείνουν στα πρόστιμα για τον καθαρισμό των περιττωμάτων των ζώων, που ασφαλώς είναι απαραίτητος, αλλά να δουν με την ίδια ζέση και τα θέματα που αφορούν την ευζωία των ζώων».

Συμβόλαιο για σεξ (τουλάχιστον) τρεις φορές την εβδομάδα!


joanna krupa 15 250x180 Συμβόλαιο για σεξ (τουλάχιστον) τρεις φορές την εβδομάδα!H Joanna Krupa βάζει όρους πριν βάλει την κουλούρα… Το supermodel απαίτησε από τον άντρα που πρόκειται να παντρευτεί να υπογράψει συμβόλαιο πριν από το γάμο με όρο ότι θα της κάνει σεξ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.
Η 33χρονη όπως είπε, κατέφυγε στο νομικό αυτό τέχνασμα, καθώς δεν θέλει να φτάσει στο σημείο ο γάμος της να σκοτώσει το σεξ.
Ο Romain, ο γαμπρός, που είναι ιδιοκτήτης nightclub είπε για το θέμα: «Η Joanna είναι μία μηχανή. Εχει απίστευτη όρεξη για σεξ». Και συμπλήρωσε ότι καθώς βρίσκονται μαζί επί 6 χρόνια, δεν είναι και τόσο εύκολο να έχουν την τέλεια σεξουαλική ζωή.
Στο παρελθόν το supermodel είχε δηλώσει: «Μπορεί όλοι να νομίζουν ότι περνάμε όλη την ημέρα στο κρεβάτι. Ομως δεν είναι έτσι. Δεν ξέρω πoιο είναι το πρόβλημα. Ισως δουλεύει πολύ και είναι αγχωμένος».

joanna krupa g1 i6 Συμβόλαιο για σεξ (τουλάχιστον) τρεις φορές την εβδομάδα!

kamarinia.gr

Εμφανίστηκαν «άγγελοι» στο Άγιον Όρος!


 Εμφανίστηκαν άγγελοι στο Άγιον Όρος!
Στην φωτογραφία αυτή που είναι αναμνηστική των προσκυνητών στο Άγιον Όρος μπορείτε να δείτε την παρουσία μικρών Αγγέλων.
Σύμφωνα με το Αγιορείτικο Βήμα την φωτογραφία τράβηξε ένας γέροντας λέγοντας στους προσκυνητές: «Ελάτε γρήγορα να σας τραβήξω τώρα που κατεβαίνουν οι Άγγελοι».
Οι προσκυνητές όταν εμφάνισαν την φωτογραφία, είδαν ότι πίσω τους υπήρχαν Άγγελοι…
 Εμφανίστηκαν άγγελοι στο Άγιον Όρος!

Αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη αποφασίζουν πόσο θα πεινάσουν τα παιδιά μας, πόσοι θ’ αυτοκτονήσουν, πόσοι θα επιζήσουν άνεργοι, πόσοι θα μεταναστεύσουν στα σκλαβοπάζαρα…




Μπορούμε να τους πούμε και να πάνε να γαμηθούνε και να στείλουμε μαζί τους πακέτο τους γερμανοτσολιάδες τοποτηρητές τους… αφού πρώτα δικαστούν στην πατρίδα μας από Λαϊκά Δικαστήρια!

Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη, πουλημένα τομάρια, γερμανοτσολιάδες... αυτή είναι τρομοκρατία και θα....


Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη, πουλημένα τομάρια, γερμανοτσολιάδες... αυτή είναι τρομοκρατία και θα.... 

...θα πληρώσετε ακριβά το έγκλημά σας!


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Pkq0uZX9

Σε επιφυλακή η NASA για το θεαματικό φαινόμενο που θα δούμε 22-23/5


Η βροχή μετεωριτών του έτους, θα ενταθεί από της 19 Απριλίου του 2013, ενώ η φάση της μέγιστης συγκέντρωσης στο οποίο... οι μετεωρίτες θα έρθουν σε πολύ υψηλές ταχύτητες, θα είναι τη νύχτα μεταξύ 22 και 23 Απριλίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη στιγμή για να παρατηρήσετε την βροχή μετεωριτών θα είναι τις πρώτες πρωινές ώρες το πρωί, ξεκινώντας στις τρεις το πρωί (τοπική ώρα) μέχρι την αυγή, όταν το φεγγάρι θα είναι κρυμμένο, αφήνοντας αρκετά σκοτεινό τον ουρανό για να δείμε τα ίχνη και το φως του σμήνους.

Η δραστηριότητά του γεγονότος θεωρείται μέτρια.

Φυσικά για αυτό το γεγονός, τόσο η NASA, όσο και η ESA, το Κέντρο Διαστήματος και η Ρωσική Πολιτική Προστασία θα βρίσκονται σε επιφυλακή μετά το περιστατικό της 15ης Φεβρουαρίου του 2013 στην Ρωσία, το οποίο είχε την απρόσμενη πτώση ενός μετεωρίτη 17 εκατομμυρίων τόνων πάνω από την πόλη Τσελιάμπινσκ προκαλώντας ζημιές σε πολλά σπίτια, και 1500 τραυματισμούς.

Κατά την περίοδο της μεγαλύτερης δραστηριότητας θα παρατηρήσετε μεταξύ 10 και 20 μετέωρα ανά ώρα, αν και μερικές φορές αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί και 100 φορές.

Η κρίση οδηγεί τις γυναίκες που είχαν σταματήσει χρόνια να επιστρέψουν στην πορνεία


Με μια πολύ ενδιαφέρουσα μαρτυρία η εφημερίδα Ελευθεροτυπία δείχνει πως η κρίση στρέφει την πορνεία ακόμα και... γυναίκες που είχαν αποφασίσει πριν χρόνια να αλλάξουν πορεία στη ζωή τους

Η Βίκυ είναι μια γυναίκα που αναγκάστηκε μετά από 15 χρονιά να γυρίσει στην πορνεία για να καταφέρει να επιβιώσει....Έχει περάσει τα 40, είναι μητέρα ενός αγοριού που κατάφερε να το μεγαλώσει και να το στείλει για σπουδές στο εξωτερικό μόνης της, ο γιος της δεν γνωρίζει για το παρελθόν της και τον παρόν της και τρέμει μήπως κάποια στιγμή το μάθει! Η γυναίκα πριν από 8 μήνες αναγκάστηκε να γυρίσει στην παλιά της δουλειά, μίλησε στην εφημερίδα Ελευθεροτύπια για τις γυναίκες που είπαν, “Τέρμα, ως εδώ” και αναγκάστηκαν να γυρίσουν στο παλιό τους μεροκάματο.

«Δεν μπορείς να πεις ότι επέστρεψα. Γιατί δεν φεύγεις ποτέ. Εγώ έφυγα για 15 χρόνια. Και ξαναγύρισα τώρα στα γεράματα. Τότε δεν με ένοιαζε. Τώρα κάθε άντρας που περνάει είναι μέσα μου σφραγίδα πυρωμένη». Κάτω από το παλιό τραπέζι της κουζίνας είχε αφήσει τις παντόφλες της. Κάτι σατέν παντόφλες με ξεφτισμένες φούντες. «Αχ, μανουλίτσα μου», αναφώνησε, σκύβοντας να τις πάρει. «Εχω θέμα με τη μέση μου», είπε βγάζοντας τις γόβες. «Η γριά δεν είχε δόντια κι ήθελε παξιμάδια. Την ξέρεις αυτή την παροιμία;». Η Βίκυ, η Πελοποννήσια, έχει αλλάξει 5 ονόματα - όσα και «σπίτια».

Ανεργία

Πέρσι διακόπηκε η σύμβαση με τα καταστήματα μιας μεγάλης τράπεζας. Μένεις με 250 ευρώ και πληρώνεις την ασφάλειά σου; με ρώτησαν. Αυτή για μένα είναι ξεφτίλα. Οχι αυτό που κάνω τώρα», μου είχε πει στο τηλέφωνο. Σάββατο πρωί δώσαμε ραντεβού: «Θα περάσεις το γατόσπιτο και θα μου κάνεις μια αναπάντητη. Να ξέρω ότι πλησιάζεις». Το γατόσπιτο είναι ένας από τους παλαιότερους οίκους ανοχής, στην οδό Πιπίνου. Η φήμη που το ακολουθεί λέει ότι εκεί έχουν μεγαλώσει γενεές γατών, πολλές από τις οποίες κάνουν πασαρέλα μέσα στο «σπίτι» μαζί με τις κοπέλες. Κοπέλες τιμής ένεκεν. Λέγεται ότι η νεότερη σήμερα είναι 50 ετών.

Η Βίκυ άναψε τσιγάρο, Assos άφιλτρο. «Ρώτα με», είπε. «Με πόσους άντρες πήγες σήμερα;». «Με 9. Στα νιάτα μου πήγαινα με 30».

Οι απολαβές της τώρα ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ το μήνα. Θα μπορούσε, όπως λέει, «να δουλέψω ιδιωτικά, να βάλω μια αγγελία στην εφημερίδα. Γνωρίζω κάποιες που βγάζουν περισσότερα χρήματα έτσι. Γνωρίζω όμως 2-3 σπίτια. Αυτός είναι ο χώρος όπου μπορώ να λειτουργήσω. Νιώθω προστατευμένη εδώ, αν και μη νομίζεις ότι έχει γοητεία. Δράμα έχει! Περνάει από πάνω σου όλη η Αλβανία, η Ρουμανία και το Πακιστάν. Οι Πακιστανοί θέλουν και φιλιά. Φύγε, ρε. Εδώ δεν κάνουμε έρωτα. Σεξ κάνουμε και μόνο, τους λέω. Ας πάνε αλλού. Δεν είμαστε όλες για όλα».

Πριν από σχεδόν 3 δεκαετίες, μια εφηβική τρέλα την ανάγκασε να φύγει από την επαρχία στη θεία της στην Αθήνα. «Απόφαση της μάνας μου», λέει η ίδια. Η πρώτη της δουλειά ήταν στο πολυκατάστημα Μινιόν. «Δεν ήμουν ακόμα 18 κι έπιασα τον πρώτο μου μισθό. Καλά λεφτά. Είπα τότε καιρός να ανοίξεις τα φτερά σου, Βικάκι. Νοίκιασα στην Κυψέλη. Μπήκα μέσα με 5 ρούχα κι ένα ξύλινο μαχαίρι, που μου είχε δώσει ο παππούς μου. Πολλές φορές το έστρεψα στον εαυτό μου, με ιδιαίτερη επιτυχία θα έλεγα. Και σήμερα είμαι εδώ που είμαι». Στα 20 της είχε ήδη μπει στη δουλειά. «Τι πώς; Στην αρχή για λίγο. Ηταν πολλά τα λεφτά τότε.

Για λίγο...

Είπα για λίγο και βγαίνω. Λένε ότι είναι σαν τη ρουλέτα. Βλακείες. Αν έβρισκα δουλειά αλλού, θα έφευγα τώρα. Ετσι όπως έφυγα κάποτε, στον 2ο μήνα της εγκυμοσύνης μου. Είχα πει τότε Βικάκι, αρκετά κοπέλα μου!» εξομολογείται και συνεχίζει: «Εχεις το παιδί σου. Θες να μεγαλώσεις το παιδί σου με αξιοπρέπεια; Τώρα το ερώτημα είναι \'\'θες να μεγαλώσεις το παιδί σου;\'\'» λέει η ίδια. Συχνά φοβάται μήπως το μάθει ο γιος της. «Το σκέφτομαι κανένα βράδυ και τρελαίνομαι. Το παιδί βέβαια δεν έχει σχέση με αυτό το χώρο. Ούτε ξυστά δεν έχει περάσει από αυτές τις γειτονιές. Καλός μαθητής, ξέρει τι τράβηξα να τον μεγαλώσω και τώρα τον έστειλα στο εξωτερικό. Αυτός θα γλιτώσει, το ορκίστηκα στον Θεό και στον Διάβολο μαζί».

Η συνταγή της ημέρας με οικονομικά υλικά!


Πουγκιά Μανιταριών
Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:




4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1,2 κιλά άγρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα
5 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο μαϊντανό
1 μικρό τσίλι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
8 έτοιμα φύλλα κρούστας, (20x20cm)
1 ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220οC.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βουρτσίζουμε κάθε πλευρά κάθε φύλλου με λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε ένα φύλλο πάνω στο άλλο για να δημιουργήσουμε δύο στρώσεις της ζύμης. Βάζουμε με το κουτάλι μίγμα από το μανιτάρι στο κέντρο της ζύμης.
Μαζεύουμε τις γωνίες της ζύμης για να δημιουργήσουμε ένα πουγκί και δένουμε το πουγκί σφικτά με δύο κλωναράκια σχοινόπρασο. Βουρτσίζουμε όλο το πουγκί με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και το μίγμα μανιταριών.
Ψήνουμε τα πουγκιά μανιταριών μας για 10-12 λεπτά, ή μέχρι η ζύμη ψηθεί καλά και ροδοκοκκινίσει. Καλή Όρεξη!

Ποια πράξη ανεβάζει την ερωτική διάθεση στα ύψη;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια συγκεκριμένη πράξη, όπως για παράδειγμα ένα χάδι, ή μια αγκαλιά, μπορεί να εκτοξεύσει την ερωτική διάθεση στα ύψη; Για σκεφτείτε το λίγο.

Τι μπορεί να κάνει κάποιον άνθρωπο να “ξεφύγει” περισσότερο από κάθε τι και να θέλει σεξ όπως ο διψασμένος το νερό; Για να σας διευκολύνουμε σας λέμε ότι η “προκαταρκτική” αυτή πράξη δεν είναι ένα πονηρό χάδι, ούτε μια αγκαλιά, ούτε καν η θέα μιας ερωτικής σκηνής. Διαβάστε να δείτε τι μπορεί να τρελάνει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έγινε από το τμήμα ψυχολογίας του κολεγίου Λαφαγιέτ στις ΗΠΑ, η προκαταρκτική πράξη που μπορεί να απογειώσει ερωτικά τόσο τον άνδρα όσο και την γυναίκα, είναι ένα βαθύ φιλί στο στόμα. Για την ακρίβεια το φιλί μπορεί να δημιουργήσει στον εγκέφαλο μια έκρηξη θετικών συναισθημάτων (άρα και ερωτικών) και να απελευθερώσει έναν ποταμό από χημικές ουσίες που θα δημιουργήσουν ερωτική διάθεση, αλλά και πληρότητα.

Η επιστημονική ομάδα της ψυχολόγου Γουέντι Χιλ διαπίστωσε ότι κατά την διάρκεια ενός ερωτικού φιλιού στο στόμα, η ανταλλαγή σάλιου από τον άνδρα στην γυναίκα, μεταφέρει φερομόνες οι οποίες ανεβάζουν την λίμπιντο. Ταυτόχρονα ο εγκέφαλος λειτουργεί με τέτοιο τρόπο και απελευθερώνει 2 ορμόνες. Την ωκυτοκίνη που είναι γνωστή και σαν ορμόνη της αγάπης και την κορτιζόλη η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα του άγχους στον οργανισμό.

Η ίδια η καθηγήτρια τόνισε πως: "Όταν ακουμπάμε τα χείλη μας σε εκείνα ενός αγαπημένου προσώπου, διάφορες σκέψεις περνούν από το μυαλό μας. Συνειδητοποιούμε τι αισθανόμαστε για εκείνο, πώς μας συμπεριφέρεται, πόσο θα κρατήσει ο έρωτάς μας και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα όμως, αγνοούμε πως έτσι πατάμε το κουμπί για να ξεκινήσει μια σειρά αλυσιδωτών χημικών αντιδράσεων μέσα μας αρχέγονων αντιδράσεων που σκοπό έχουν τελικά την ερωτική και σεξουαλική ευχαρίστηση".

Εξάλλου μια άλλη έρευνα από το πανεπιστημίο του Εδιμβούργου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που φιλιούνται πολύ, τότε στατιστικά, δεν αρρωσταίνουν εύκολα, αυξάνουν τον μέσο όρο της ζωής τους κατά 5 χρόνια, ενώ οδηγούν καλύτερα και δεν τρακάρουν εύκολα με το αυτοκίνητο τους.

Ένα λεπτό παθιασμένου φιλιού είναι αρκετό για να χάσουμε 26 θερμίδες. Αν το φιλί αυτό ξεχειλίζει από πόθο και πάθος ακόμη περισσότερο σε ένα λεπτό χάνουμε τουλάχιστον 39 θερμίδες.

Το παθιασμένο φιλί έχει και οφέλη στην υγιεινή του στόματος αφού ο οργανισμός παράγει περισσότερη ποσότητα σάλιου από το φυσιολογικό με αποτέλεσμα η στοματική κοιλότητα να καθαρίζεται. Επίσης το φιλί αποτρέπει την είσοδο βλαβερών μικροβίων και βακτηριδίων μέσα στο στόμα (αναφερόμαστε σε φιλιά μεταξύ 2 υγιών ατόμων). Πάντως και σε αυτή την περίπτωση, με ένα βαθύ ερωτικό φιλί οι 2 σύντροφοι θα ανταλλάξουν μεταξύ τους, τουλάχιστον 5.000.000 βακτηρίδια.