ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Βλαβερό για τον οργανισμό το σουβλάκι-Δείτε γιατί


Το σουβλάκι αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων και των τουριστών είναι γνωστό πως δεν φημίζεται για... τις λίγες θερμίδες του.

Οι λόγοι για τη μεγάλη θερμιδική του αξία αλλά και τις ενδεχόμενες βλαβερές συνέπειές του στην υγεία, είναι πολλοί, κυρίως τα λίπη και το λάδι (συνήθως φοινικέλαιο).

Οι διατροφολόγοι αφού πρόσθεσαν τις θερμίδες των υλικών που περιέχονται σε ένα σουβλάκι, διαπίστωσαν πως είναι θερμιδική βόμβα! O λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως οι ψήστες στα σουβλατζίδικα τυλίγουν στην πίτα γενναίες δόσεις λίπους κάνοντας έτσι οικονομία στην ποιότητα με στόχο να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια τεράστια θερμιδική ψαλίδα από σουβλάκι σε σουβλάκι, αφού η τιμή έναρξης δεν ξεπερνά τις 300 θερμίδες μπορεί όμως να «εκτιναχτεί» και στις 710.

«Αυτό συμβαίνει όταν γεμίζουμε τη βουτηγμένη στο λάδι πίτα με πατάτες, γύρο, και σος- πλούσιες πηγές λιπαρών. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως σε 15 γραμμάρια λίπους- όσο δηλαδή χωράει σε ένα κουτάλι- αντιστοιχούν 135 θερμίδες», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ. Γρηγόρης Ρίσβας, διαιτολόγος- διατροφολόγος στη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Πιο συγκεκριμένα, η πίτα που απορροφά το λάδι κατά το ψήσιμο έχει περίπου μία κουταλιά της σούπας λίπος. Αντίστοιχα οι μεγάλες ποσότητες σος και πατάτας ανεβάζουν τη συνολική ποσότητα λιπαρών που καταναλώνει κανείς με ένα και μόνο σουβλάκι στις τρεις κουταλιές. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αμέσως "φορτώνουμε" τον οργανισμό μας με περίπου 400 θερμίδες επιπλέον».
Η ποσότητα του λίπους στο κρέας που θα περιέχει μία πίτα σουβλάκι εξαρτάται πάντα από τον εστιάτορα, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

«Αρκετοί χρησιμοποιούν ένα μικρό κομμάτι λίπος για να νοστιμίσει το καλαμάκι. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν περισσότερα. Γενικά όμως όσο περισσότερο λίπος χρησιμοποιείται τόσο πιο συμφέρουσα και οικονομική λύση είναι για τους ψήστες. Όχι όμως και για τους καταναλωτές που σε αυτή την περίπτωση βλέπουν τις θερμίδες να χτυπούν... κόκκινο», λέει ο κ. Ρίσβας, ο οποίος προσθέτει πως δυστυχώς ο καταναλωτής δεν μπορεί να ελέγξει πόσο λιπαρό είναι το κρέας που του σερβίρουν.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως οι λάτρεις του «πίτα με απ΄ όλα» δεν μπορούν να παραγγείλουν μια πιο λάιτ εκδοχή. «Αυτό που συνιστούμε είναι κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας- είτε είναι αυτό χοιρινό είτε κιμάς- καθώς έχει λιγότερες θερμίδες και μικρότερη ποσότητα λίπους. Παράλληλα, όμως, αποφεύγοντας εντελώς τις πατάτες και τις διάφορες σάλτσες και επιλέγοντας πίτα ψημένη στα κάρβουνα, μειώνει κανείς σημαντικά την πρόσληψη έξτρα θερμίδων».

Σειρά μελετών, άλλωστε, έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρέας επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό. «Αμερικανοί ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία 500 χιλιάδων πολιτών για οχτώ χρόνια, συνυπολογίζοντας τις διατροφικές τους συνήθειες. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει από 30% έως και 60% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου», υπογραμμίζει ο καθηγητής της Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Καφάτος.

Διατροφικό αγκάθι είναι σύμφωνα με τους ειδικούς και το λάδι που χρησιμοποιείται στα ταχυφαγεία, συνεπώς και σουβλατζίδικα, το οποίο σπανίως είναι ελαιόλαδο. Το φοινικέλαιο, μια από τις συνηθέστερες επιλογές των επιχειρηματιών εξαιτίας του χαμηλού κόστους, περιέχει σε ποσοστό 80% κορεσμένα -δηλαδή «κακά»- λιπαρά.

Αντίστοιχα, η κατανάλωση σπορέλαιου έχει συσχετισθεί ύστερα από έρευνες με την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, όπως είναι το Αλτσχάιμερ και τα καρδιαγγειακά», συμπληρώνει ο κ. Καφάτος.

Δεν έχει, όμως, σημασία μόνο τι είδους λάδι χρησιμοποιούν στα σουβλατζίδικα αλλά και πόσες φορές το αλλάζουν -κυρίως στο τηγάνισμα- καθώς η συχνή χρήση χρησιμοποιημένων λαδιών αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσουν οι καταναλωτές σοβαρές βλάβες στον οργανισμό.
ofono.gr

Φωτομοντάζ που δείχνει την πραγματικότητα



Ѕру Чцйгле-Яэроят Σ. Φωτο(σοπο)πουλος λέγεται ο φωτογράφος.

Ѕру Чцйгле-Яэроят Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για φωτομοντάζ που το έφτιαξα εγώ, για να μπει στο cover του jungle-report. Πήρα απλά έναν άστεγο που ήταν 2 τετράγωνα παραδίπλα και τον έβαλα δίπλα τους για να πάρει κι αυτός λίγη δημοσιότητα, γιατί οι κάμερες ποτέ δεν έχουν μάτια γι αυτόν. Γιατί το έφτιαξα; Για να περάσω το μήνυμα πως η Ελλάδα έχει γεμίσει...
με φτωχούς, πεινασμένους και άστεγους και από την άλλη κυκλοφορούν τομάρια σαν τα όρθια δίποδα στη φωτογραφία, που το μόνο που τους απασχολεί είναι η μπίζνα και πως θα τα κονομήσουν οι μεγαλοκαρχαρίες και οι πολυεθνικές των χωρών τους, που τους διατηρούν στην εξουσία με τον ένα ή άλλο τρόπο.
ΥΓ: Για να μη ξαναμπερδευτείτε την επόμενη φορά, κάθε φωτογραφία που φέρει κάτω-κάτω την υπογραφή μου να ξέρετε ότι είναι φτιαγμένη/μονταρισμένη/παραποιημένη από εμένα.

Τα 15 λάθη της ανακύκλωσης στα σπίτια σας - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εσείς και τα παιδιά για τη σωστή διαλογή των σκουπιδιών





Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στον μπλε κάδο μπαίνουν αλουμινένιες, τσίγκινες, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες. Τι γίνεται όμως όταν το γυαλί είναι σπασμένο ή το χαρτί λερωμένο; Διαβάστε τι δεν κάνουμε σωστά όταν ρίχνουμε τα σκουπίδια μας στους μπλε κάδους.

Καθώς η ανακύκλωση οικιακών αποβλήτων κάνει σημαντικά βήματα και όλο και περισσότεροι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται ορισμένα λάθη, που ενδέχεται, αντί να λύσουν, να δημιουργήσουν προβλήματα. H εφημερίδα Καθημερινήσυγκέντρωσε 15 «περίεργα υλικά» που φαίνονται κατάλληλα για ανακύκλωση, αλλά δεν είναι.

1. Σπασμένα γυαλιά. Οι γυάλινες συσκευασίες ανακυκλώνονται, αλλά τα σπασμένα γυαλιά όχι. Ο λόγος είναι ότι, καθώς η διαλογή στα κέντρα γίνεται συνήθως με τα χέρια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι, αν σπάσει ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι, δεν το πετάμε στους μπλε κάδους, αλλά στους κοινούς.

2. Κουτιά από πίτσα, συσκευασίες έτοιμου φαγητού. Τα κουτιά της πίτσας είναι από χαρτόνι, οπότε μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι ανακυκλώσιμα. Οταν τα πετάμε όμως είναι γεμάτα λάδια και λίπη. Μάλιστα, όσο κι αν προσπαθήσουμε να τα καθαρίσουμε, αυτό δεν γίνεται ολοκληρωτικά, καθώς πάντα μένουν υπολείμματα, ενώ και το ίδιο το χαρτόνι μοιάζει να έχει «ποτίσει». Επομένως, όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται, αλλά δημιουργούν πρόβλημα στη διαδικασία διαχωρισμού (διαμορφώνεται μια λερωμένη μάζα). Το ίδιο κάνουμε και τις συσκευασίες έτοιμου φαγητού.

3. Σακούλες βιοδιασπώμενες ή φωτοδιασπώμενες. Μοιάζουν με τις απλές πλαστικές σακούλες, αλλά δεν είναι ίδιες. Ενώ οι απλές πλαστικές σακούλες μπορούν να ανακυκλωθούν και να γίνουν πλαστικό φιλμ, οι βιοδιασπώμενες ή φωτοδιασπώμενες, που διατίθενται κυρίως από τα σούπερ μάρκετ, έχουν ημερομηνία λήξης και από ένα σημείο και μετά αρχίζουν να αποσυντίθενται. Επομένως, δεν ανακυκλώνονται. Επίσης, υπάρχει περίπτωση η διαδικασία αποσύνθεσής τους να ξεκινήσει ενώ βρίσκονται στους μπλε κάδους ή στο κέντρο διαλογής της ανακύκλωσης, δημιουργώντας πολλά μικροσκοπικά κομματάκια, που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πολτού σκουπιδιών, ο οποίος δυσχεραίνει την ανακύκλωση.

4. Κομματάκια χαρτί. Το σύστημα των μπλε κάδων δεν μπορεί να διαχειριστεί κομμάτια χαρτιού, που είναι μικρότερα από μια σελίδα μεγέθους Α4. Αυτό σημαίνει ότι σχισμένες σελίδες, εισιτήρια και άλλα χαρτάκια δεν πρέπει να ρίχνονται στους μπλε κάδους, γιατί δημιουργούν ένα χάρτινο κατακάθι που κάνει την όλη διαδικασία πιο χρονοβόρο.

5. Βρεγμένο ή λερωμένο χαρτί. Λερωμένες χαρτοπετσέτες ή κομμάτια λαδωμένου χαρτιού όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται, αλλά αχρηστεύουν και τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά. Ακατάλληλο για ανακύκλωση είναι και το βρεγμένο χαρτί, ακόμη κι όταν στεγνώσει, γιατί οι ίνες του χαρτιού «μαζεύουν» όταν βρέχονται. Στους μπλε κάδους καλό είναι να μη ρίχνουμε χαρτί κουζίνας και χαρτί υγείας, ακόμα κι αν ειναι καθαρά.

6. Υλικά από πηλό. Αρκετά είδη καθημερινής χρήσης είναι κεραμικά, δηλαδή προέρχονται από ψημένο πηλό, όπως οι παλιές κούπες του καφέ, τις οποίες αντικαθιστούμε. Δεν πρέπει όμως να πεταχτούν στον μπλε κάδο, γιατί η ανακύκλωσή τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

7. Αφρολέξ και φελιζόλ. Και τα δύο είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, καθώς μπορούν να πάρουν φωτιά σε οποιοδήποτε στάδιο της πορείας της ανακύκλωσης. Συνεπώς, η ρίψη τους στους μπλε κάδους δημιουργεί προβλήματα.



8. Συσκευασίες τοξικών υλικών. Πλαστικές ή μεταλλικές συσκευασίες, που περιείχαν ορυκτέλαια, αντιψυκτικά, εντομοκτόνα κ.ά., δεν πρέπει με τίποτα να ρίχνονται στους μπλε κάδους, γιατί τα κατάλοιπα των τοξικών δύσκολα απομακρύνονται.

9. Δισκάκια CD, DVD και βιντεοκασέτες. Παρότι κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο από αλουμίνιο, τα ψηφιακά δισκάκια ή οι παλιές μας βιντεοκασέτες περιέχουν πολλές προσμείξεις, καθιστώντας αδύνατη την άμεση ανακύκλωσή τους. Το ίδιο ισχύει και για τις βιντεοκασέτες (όσες έχουν απομείνει), καθότι, εκτός από το πλαστικό περίβλημα, περιέχουν και την ταινία, η οποία δεν ανακυκλώνεται. Αν θέλουμε να τα ανακυκλώσουμε, θα πρέπει να τα στείλουμε στην Ανακύκλωση Α.Ε., Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής (Τ/25310-58.100), ή να τα παραδώσουμε στην εταιρεία Eurosun (Kτίριο SANYO, 12ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, Μεταμόρφωση).

10. Καλαμάκια και πλαστικά μαχαιροπίρουνα. Παρότι πλαστικά, τα συγκεκριμένα υλικά μιας χρήσης δεν διαχειρίζονται και δεν ανακυκλώνονται εύκολα από τα συστήματα ανακύκλωσης.

11. Πλαστικά έπιπλα. Οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης δεν είναι κατάλληλοι για πλαστικά έπιπλα, παρά μόνο για υλικά συσκευασίας. Τα ογκώδη πλαστικά αντικείμενα, τα οποία συχνά περιέχουν και άλλα υλικά, πρέπει να κατευθύνονται στα κέντρα συγκέντρωσης ογκωδών αντικειμένων που οφείλει να διαθέτει κάθε δήμος.

12. Συρμάτινες κρεμάστρες. Οι περισσότερες έχουν και πλαστικά μέρη με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ανάμειξης των δύο υλικών. Για να μη δυσχεραίνουμε τη διαδικασία ανακύκλωσης, είτε διαχωρίζουμε το σύρμα από το πλαστικό είτε τις ρίχνουμε στους κοινούς κάδους σκουπιδιών.

13. Τηλεκάρτες. Δεν θεωρούνται συσκευασίες γι' αυτό και δεν πρέπει να μπαίνουν στους μπλε κάδους. Aλλωστε, το κόστος ανακύκλωσής τους είναι μεγαλύτερο από το κόστος παραγωγής, γι' αυτό και η μόνη λύση είναι η επαναχρησιμοποίηση (π.χ. διακοσμητικά υλικά και παιχνίδια).

14. Καπάκια από πλαστικά μπουκάλια. Ενώ τα πλαστικά μπουκάλια είναι βασικό ανακυκλώσιμο υλικό, τα καπάκια τους ανακυκλώνονται με διαφορετικό τρόπο. Αρα πρέπει να τα αφαιρούμε και να τα πετάμε ξεχωριστά στον μπλε καδο.

15. Κουτιά χυμών. Υπάρχουν ορισμένα κουτιά χυμών που δεν ανακυκλώνονται, λόγω του συνδυασμού πλαστικού και χαρτονιού. Πριν το πετάξουμε στον μπλε κάδο, πρέπει να ελέγξουμε αν φέρει την ειδική σήμανση καταλληλότητας για ανακύκλωση.

Δεν ξεχνάμε…

1. Να διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας από τα υπόλοιπα απορρίμματα.
2. Να αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες από τα υπολείμματα και, αν χρειάζεται, να τις ξεπλένουμε.
3. Να διπλώνουμε/ συμπιέζουμε τα χαρτοκιβώτια.
4. Δεν πετάμε στον κάδο τα υλικά συσκευασίας μέσα σε δεμένες σακούλες, αλλά τα ρίχνουμε χύμα.
5. Δεν πετάμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
6. Κλείνουμε τους κάδους, για να προστατεύσουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά από τη βροχή.

He made my day ! Μια ματιά στον 2χρονο Aya και το μπουλντόγκ του : η θετική ενέργεια για το σαββατοκύριακο!

Μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικοί, να μην μοιάζουν καθόλου, να ανήκουν σε διαφορετικές… συνομοταξίες όμως παραμένουν οι καλύτεροι φίλοι, αχώριστοι στο παιχνίδι, στο φαγητό, στην παρέα, στην καθημερινότητά τους γενικότερα.

Αυτός είναι ένα δίχρονο αγόρι, ο Aya, και ο άλλος είναι ένα γαλλικό μπουλντόγκ, που μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής. Παρόλα αυτά έδεσαν από την αρχή και κατάφεραν να γίνουν κολλητοί, για την ακρίβεια αυτοκόλλητοι!
Ο ένας είναι η απόλυτη παρέα για τον άλλον, ενώ ό,τι κάνουν το κάνουν πάντα από κοινού. Είτε είναι αγκαλιά στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση ή σε ένα μαξιλάρι στην αγκαλιά του Μορφέα, οι δυο τους φαίνεται ότι απλώς δεν μπορούν να αποχωριστούν με τίποτα. 
Η στενή αυτή σχέση τους και η δυνατή φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ τους δεν άφησε αδιάφορη τη μητέρα του παιδιού, η οποία απαθανατίζει μερικές από τις πιο προσωπικές στιγμές τους…

Απλήρωτοι και ανασφάλιστοι σχεδόν 3 μήνες οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα κοινωφελούς εργασίας στην ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ...ΑΚΟΎΕΙ ΚΑΝΕΊΣ?????που μπορεί να δώσει μια λύση σε όλες αυτές της οικογένειες εργαζόμενων. ΑΝΑΓΝΏΣΤΡΙΑ.................................



Η (Κοινωφελής) Εργασία είναι μια νέα μορφή εργασιακής βαρβαρότητας!!



Να υπερασπιστούμε τώρα τα εργασιακά δικαιώματα μας  
Απέναντι στην ενοικιαζόμενη εργασία που νομιμοποιούν και προωθούν ΟΑΕΔ-ΔΗΜΟΙ ΜΕΚΟ-ΓΣΕΕ-ΚΡΑΤΟ απαιτούμε:
·         Άμεση αποπληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων και πληρωμή από εδώ και στο εξής χωρίς καθυστερήσεις και προσχήματα
·         Πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους στο πρόγραμμα.(επιδόματα, υπερωρίες, άδειες, απεργία.
·         Σταθερή εργασία  για όλους και για όλες με μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας
·         Αξιοπρεπές  φέρσιμο στο χώρο εργασίας, επίδομα ανεργίας χωρίς προϋπόθεσης

ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ 

Βουλγαρία-Παραιτήθηκε η κυβέρνηση



Βουλγαρία-Παραιτήθηκε η κυβέρνηση
    Η βουλγαρική κυβέρνηση παραιτήθηκε μετά τις πανεθνικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και της υψηλής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.

"Δε θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση επί της θητείας της οποίας οι πολίτες υφίστανται ξυλοδαρμό από την αστυνομία", τόνισε απευθυνόμενος στο Κοινοβούλιο ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Ούτε σαν τούς Βούλγαρους  δεν είμαστε πολιτικοί με @@ όχι @@ πολιτικοί 

Πανούσης: «Θα χασομερήσει λίγο η επανάσταση, η νεολαία έχει πέσει πάνω στα κινητά»


panousis tha xasomerisei ligo i epanastasi i neolaia exei pesei pano sta kinita 1 315x236 300x224 Πανούσης: «Θα χασομερήσει λίγο η επανάσταση, η νεολαία έχει πέσει πάνω στα κινητά»
Ο Τζίμης Πανούσης για την πολιτική, την επανάσταση, τους Έλληνες και τον Σαμαρά ..
«Είναι καιρός να πάρουμε τα βουνά και όχι να περιμένουμε βραβεία από τη Eurovision. Γιατί, δυστυχώς, δεν έχουμε δημοκρατία. Δημοκρατία σημαίνει ισονομία, Ισονομία μεταξύ πολιτικών και πολιτών. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είδατε εσείς καμία ισονομία;», δηλώνει ο Τζίμης Πανούσης στην Real Life, καυτηριάζοντας το ρόλο των πολιτικών στην Ελλάδα. Ο «Τζιμάκος» επιστρέφει για έναν περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων μετά από μια περιπέτεια υγείας που είχε. Θα εμφανιστεί σε ένα μαγαζί με συμβολικό όνομα: «Τρόικα club». Όπως δηλώνει στη συνέντευξη του, «θα χασομερήσει λίγο η επανάσταση, Πρέπει να κινητοποιηθεί λίγο η νεολαία που έχει πέσει όλη επάνω στα κινητά… Όσο μικραίνουν τα κινητά μικραίνουν και οι αντιστάσεις της νεολαίας. Η μόνη ελπίδα είναι να αναδυθεί το γυναικείο κίνημα, εμείς δεν μπορούμε πια, κουραστήκαμε»
. Ο ίδιος πιστεύει για τους Έλληνες αυτό που είπε ο Καστοριάδης: «από το 400 π.Χ είμαστε δουλοπάροικοι, ραγιάδες. Δεν είμαστε πολίτες, δεν έχουμε συνείδηση. Δεν έχουμε ζήσει καμία επανάσταση. Πολύ σωστά βλέπουμε το κράτος ως κάτι κακό, είναι κακό έτσι όπως είναι. Από την άλλη όμως, δεν κάνουμε κάτι να αντιπαραταχθούμε». Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά, χειρότερο από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Έχει κάνει τρομερές γκάφες, έχει κάνει το αλβανικό έπος Νο2, έχει ανοίξει τα σύνορα και ήρθαν εδώ όλοι οι φυλακισμένοι της Αλβανίας».

ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "ΠΛΑΤΩΝ" ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ



           Ο Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας με τους συνεργάτες του και τα μέλη της επιτροπής
  1. Μπίντας  Αντώνιος
  2. Ζορμπάς  Φώτης            
επισκέφθηκαν τις νέες εγκαταστάσεις του Ιδιωτικού Σχολείου "ΠΛΑΤΩΝ" .






















Αντιδρούν δάσκαλοι - καθηγητές για την αύξηση των ωρών εργασίας...




«Το μέτρο δεν θα περάσει, έρχεται "καταιγίδα" κινητοποιήσεων»...
Η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών, που ψηφίστηκε προχθές στην Βουλή με το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής», προκαλεί «θύελλα» στον χώρο της παιδείας.

Καθηγητές και δάσκαλοι δηλώνουν ότι...
το μέτρο «δεν θα περάσει» και απειλούν με «καταιγίδα» κινητοποιήσεων. Όλα αυτά ενώ αναμένεται από ημέρα σε ημέρα το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που αν και αποτελεί ένα μέτρο που έπρεπε ήδη να έχει εφαρμοστεί, ωστόσο προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς συνδέεται με τη μισθολογική τους εξέλιξη.

Όσον αφορά την παιδεία, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει μείωση στις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών τα επόμενα χρόνια και αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας όσων μονίμων εκπαιδευτικών εργάζονται σήμερα στα σχολεία της χώρας. Μείωση εκτάκτου προσωπικού σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (οι συμβασιούχοι της κατηγορίας «407), μείωση λειτουργικών δαπανών Πανεπιστημίων-ΤΕΙ με τις συγχωνεύσεις που προβλέπει η «Αθηνά», μείωση επιχορηγήσεων στους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού, μείωση των νεοεισερχόμενων στις στρατιωτικές σχολές.

«Υπενθυμίζουμε ότι τόσο το διδακτικό (21-25 ώρες την εβδομάδα) όσο και το εργασιακό (30 ώρες την εβδομάδα) ωράριο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι στα πλαίσια του μέσου όρου του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Ευρώπης των χώρων του ΟΟΣΑ. Το ωράριο κατακτήθηκε με τους αγώνες του κλάδου το 1997 και νομοθετήθηκε με το Ν.2517/97» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

«Ο Έλληνας εκπαιδευτικός, για άλλη μια φορά, στοχοποιείται – σκόπιμα – ως ο μοναδικός υπεύθυνος των δεινών στην Εκπαίδευση. Καλείται να εργαστεί με μισθούς εξαθλίωσης, με υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, δίχως ή με «δανεικά» βιβλία, με τη «δαμόκλειο σπάθη» της αξιολόγησης – χειραγώγησης – απόλυσης πάνω από το κεφάλι του, οδηγείται σε συσσίτια, και τώρα «απειλείται» με αύξηση των ωρών διδασκαλίας και αντιμετωπίζει το ορατό φάσμα της ανεργίας των αναπληρωτών. Η όποια σκέψη του υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης για αύξηση των ωρών διδασκαλίας θα πρέπει να εγκαταλειφτεί άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με όλο τον οργανωμένο κλάδο» καταλήγουν οι δάσκαλοι.

Αντίστοιχα η συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΠ (πρόσκειται στο ΠασοΚ) καθηγητών, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «Η όποια σκέψη του υπουργού παιδείας και της Κυβέρνησης για αύξηση των ωρών διδασκαλίας θα μείνει στα χαρτιά»...
BHMA

Διαγωνισμός Έκθεσης από την Φιλομορφωτική Ένωση Εκπαιδευτικών και Γονέων Πιερίας



Εκπαιδευτήρια Πλάτων (Κατερίνη)



Εκπαιδευτήρια Πλάτων (Κατερίνη)

Τηλέφωνο: 2351031111

Η κραυγή των παιδιών




Με αφορμή τις ληστείες στην Κοζάνη και τη σύλληψη των τεσσάρων νεαρών, κατηγορούμενων και για τρομοκρατία, χύθηκε πολύ μελάνι, χρησιμοποιήθηκε πολύς τηλεοπτικός χρόνος αλλά κανένας προβληματισμός δεν τέθηκε για το πώς έφθασαν τα παιδιά εδώ. Να θεωρούν την τρομοκρατία λύση, να θεωρούν τον τσαμπουκά λύση, να θεωρούν τη συμμορία λύση;
Αυτό θα έπρεπε να είναι το ερώτημα που κράτος, εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινωνία, θα έπρεπε να απαντήσουν και να λύσουν άμεσα, καθώς εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα γίνει ανεξέλεγκτη.

Η σημερινή γενιά, οι σημερινοί μαθητές και φοιτητές, οι σημερινοί 20αρηδες, είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει τούτη η χώρα από τη μεταπολίτευση έως σήμερα. Παιδιά μορφωμένα, παιδιά με άποψη, παιδιά με σεβασμό. Ποιο είναι όμως το οξύμωρο; Με όλα αυτά τα στοιχεία, που για πρώτη φορά έχει ελληνική νεολαία, ένα σημαντικό τμήμα της στράφηκε στη βία. Από αυτό το τμήμα της νεολαίας, όσοι έχουν υψηλότερο μορφωτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο στρέφονται στην επονομαζόμενη και ένοπλη πάλη ενάντια στη «βία της εξουσίας και το σύστημα» και όσοι έχουν χαμηλότερο μορφωτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο στρέφονται στη βία του τσαμπουκά της Χρυσής Αυγής ενώ ένα τρίτο μέρος επιλέγει την αυτόνομη πορεία του όχλου, του χουλιγκανισμού και της συμμορίας.

Γιατί φθάσαμε όμως εδώ; Γιατί πολύ απλά καμία πολιτική ηγεσία αλλά και καμία κρατική εξουσία δεν έδωσε όραμα και ελπίδα σε τούτη τη γενιά. Άντρο διαπλοκής, διαφθοράς και αναξιοκρατίας η εκτελεστική εξουσία. Κανένα εκπαιδευτικό σύστημα δε στάθηκε δίπλα στο νέο, δεν του δημιούργησε κριτική σκέψη, δεν ενδιαφέρθηκε για την κοινωνική ένταξη και πολύ περισσότερο δεν ασχολήθηκε με την ψυχή των νέων. Άντρο γραφειοκρατίας, ωχαδερφισμού και ανικανότητας το εκπαιδευτικό σύστημα, ιδιαίτερα και προγράμματα ο στόχος των εκπαιδευτικών. Ενώ τέλος στο σπίτι καθημερινή θέμα πως θα αυξηθεί το εισόδημα με κάθε τρόπο και μέσο. Όνειρο έγινε το τζιπ και το εξοχικό στη Μύκονο, όραμα η είσοδος στα σαλόνια της «καλής» κοινωνίας με κάθε κόστος. Ουσιαστικά το σπίτι έγινε το πάρκινγκ ψυχών των νέων με απούσα την αγάπη, τη θαλπωρή, τις αξίες και τους στόχους.

Είναι το πλέον φλέγον ζήτημα κατά τη γνώμη μου, που αφορά το μέλλον της χώρας. Η νέα γενιά είναι η ελπίδα της πατρίδας. Δεν μπορεί να στρέφεται, στη βία, την τρομοκρατία, την εγκληματικότητα και να κάνουμε πως δε βλέπουμε. Το 2008 με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, οι νέοι το βροντοφώναξαν: «ακούστε μας». Φωνή βοώντος εν τη ερήμω όμως. Και τώρα απλά ασκούμε σκληρή κριτική και θα στέλνουμε στο πυρ το εξώτερον όσους νέους έχουν κάνει τέτοιου είδους επιλογές.

Τι τους ανάγκασε άραγε να πάρουν τα όπλα; Ενδιαφέρει κανέναν στην πολιτική ηγεσία ή στο εκπαιδευτικό σύστημα; Ενδιαφέρει κανέναν ότι η συνεχιζόμενη και εντεινόμενη εξαθλίωση θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα; Ενδιαφέρει κανέναν ότι άλλοι νέοι παίρνουν τα όπλα, άλλοι μπαίνουν σε συμμορίες, άλλοι κυνηγούν μετανάστες και άλλοι φεύγουν στο εξωτερικό,

Δεν δίνω σε καμία περίπτωση άφεση αμαρτιών σε όσους έχουν επιλέξει παραβατική συμπεριφορά, και σαφώς θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, είτε επειδή η βία γίνεται δεύτερη φύση τους είτε επειδή με μια ιδεολογική επίφαση «κραδαίνουν τα κουμπούρια» εις το όνομα της εναντίωσης του συστήματος. Και στην περίπτωση των ληστειών στην Κοζάνη, υπήρξε ακόμη και ομηρία πολίτη. Όμως υπήρξε και βαρύς οπλισμός ο οποίος ενίοτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με ανεξέλεγκτες συνέπειες….

Όμως πρέπει να σκύψουμε άμεσα το κεφάλι πάνω από το τι συμβαίνει στη νέα γενιά όχι μόνο για να προλάβουμε χειρότερα γεγονότα αλλά για να τους δώσουμε τη δύναμη, το δικαίωμα, και πολύ περισσότερο τη δυνατότητα να πάρουν τη χώρα στις πλάτες τους και να τη βγάλουν από τη μιζέρια και την εξαθλίωση που την έφεραν οι επιλογές των τελευταίων δεκαετιών.

Και όμως η μόνη ελπίδα που έχει η χώρα είναι η νέα γενιά. Ας ακούσουμε τους νέους με σεβασμό, και ας τους δώσουμε το δικαίωμα της πρωτοβουλίας μέσα στα πλαίσια πάντα της Δημοκρατίας και της νομιμότητας.

Υ.Γ. Με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβρη του 2008, είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο: «Ακούστε τους νέους, ακούστε τα παιδιά». Και ανέφερα πιο συγκεκριμένα: «Δώστε τους βήμα να σας πουν ότι απέτυχαν οι πολιτικοί να τους δώσουν όραμα, απέτυχαν οι δάσκαλοί τους να τους δείξουν όνειρα, απέτυχαν οι γονείς τους να τους ανοίξουν τα φτερά και να πετάξουν, απέτυχαν σε όλα…» συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό μου μέσα σε εκείνους που δεν ακούν.
Και τότε κανείς δεν άκουγε και φοβάμαι πολύ ότι και σήμερα κανείς δεν ακούει…

Υ.Γ. 2 Όπως και στην περίπτωση στις Σκουριές με τα μεταλλεία Χρυσού, κανένας δεν μπορεί να με πείσει ότι η επίθεση σε εργαζόμενους, ο εμπρησμός, οι καραμπίνες, οι πυροβολισμοί, η βία, το κάψιμο και κόψιμο δέντρων είναι επαναστατική κίνηση ενάντια στα συμφέροντα. Κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι όλα αυτά είναι αντίσταση στο ξεπούλημα, είναι ανδρεία, είναι περιβαλλοντική προστασία.
Για μένα απλά είναι βούτυρο στο ψωμί του αυταρχικού κράτους και των συμφερόντων. Τέτοια "αβάντα" στο κράτος και στη συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να δοθεί...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ




Το Δ.Σ. συνεδριάζει αλλά τα ατυχήματα συνεχίζονται…
Αναμένεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας για να καθοριστεί η παραπέρα πορεία του αγώνα μας, μετά την μη θετική έκβαση των συζητήσεων της αντιπροσωπείας μας στην Αθήνα (επ’ αυτού θα εκδοθεί αναλυτική ενημέρωση).
Σήμερα οι συγκεντρώσεις των απεργιακών κινητοποιήσεων της Κατερίνης θα μεταφερθούν μετά την λήξη τους στον χώρο των Διοδίων.
Εν τω μεταξύ δεύτερο ατύχημα συνέβη χθες με σωματικές βλάβες (όχι σοβαρές ευτυχώς), εργαζομένων εκπαιδευτικών που επέλεξαν οδό αποφυγής των διοδίων.  Ελπίζουμε να μην συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο

Αιγίνιο 20 – 2 – 2013
  Γραφείο Τύπου
                                                            Επιτροπής Αγώνα                                Δήμου Πύδνας – Κολινδρού 

ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 09.02.13 (ΒΙΝΤΕΟ)



ΟΙ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ" ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ "ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, '' ΑΝΤΑΡΤΕΣ '' ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...
Τέσσερα στελέχη που είχαν διαγραφεί επέστρεψαν στο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα γύρισαν οι ...
Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και η Άντζελα Γκερέκου. Αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες.


Ψευτρόνια και διανοούμενες πόρνες οι μεγαλοδημοσιογράφοι;



Του Θόδωρου Κατσανέβα
Ο Τζόν Σουΐντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που είχε γίνει προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη, άφησε άφωνο το ακροατήριο λέγοντας τα ακόλουθα συγκλονιστικά σχόλια :«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος tύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ.
(Πηγή « Η ανείπωτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.)

Πριν απο λίγες ημέρες, εδώ στα καθ’ ημάς, ο κορυφαίος σχολιαστής και άνκορμαν των Megalon Μέσων Μαζικής Αποχαύνωσης, αποκάλυψε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι έλεγε καθ’ υπόδειξην ψέματα για την αποτελεσματικότητα της τρέχουσας οικονομικής πολιτικής του Μνημονίου και της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Σε αναμονή και του υπο έκδοση βιβλίου του,  (Ο Ψυχρός Εμφύλιος/ Τα πρόσωπα & τα γεγονότα που διέλυσαν μια χώρα, Γιάννης Πρετεντέρης, εκδόσεις Πατάκη), ο Γιάννης μας, εξομολογήθηκε στην Κατερίνα Ανέστη για το iefimerida τα ακόλουθα: 
Η μάνα  μου συνέχεια μού λέει βρε παιδί μου τόσα χρόνια σε σπούδαζα οικονομικά και τι  κάνεις; Τίποτα. Ε, τώρα τα χρειάστηκα. Η αλήθεια είναι ότι είχα καλύτερη  τεχνική επάρκεια  από άλλους για να γνωρίζω το αντικείμενο, αλλά και πάλι, δεν  το έπαιζα στα δάχτυλα.Υποδυόμασταν το θέατρο ότι το χρέος είναι βιώσιμο….Φωνάξαμε «Λύκος» περισσότερες φορές από όσες έπρεπε τα  μέσα ενημέρωσης. Το δεύτερο είναι ότι δεν τα είπαμε όλα, μέσα από μια ηλίθια  αίσθηση εθνικού, δημόσιου συμφέροντος….”
“Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την  πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι  σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι  βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!».  Δεν τους λέγαμε ότι  αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν  μια αυτοσυγκράτηση…. Δεν μας επιβάλλουν πράγματα. Δεν υπάρχει  τέτοια περίπτωση…Εμένα λειτούργησε μια πίεση από συνανθρώπους  προκειμένου να το πάμε μαλακά το θέμα και κυρίως μια αίσθηση ότι είναι μια  κρίσιμη στιγμή. Έπρεπε να σκεφτώ το δημόσιο συμφέρον και όχι να βγω και να  φωνάζω. Λάθος μου μπορεί να ήταν… Θεωρώ όμως ήταν σωστή η στάση μου στις εκλογές του 2009 που τους έλεγα: «λεφτά δεν υπάρχουν». Με κατηγόρησαν τότε ότι δεν θέλω  να γίνει πρωθυπουργός ο Παπανδρέου.  Τους έλεγα «κουταμάρες είναι αυτά που λέτε, λεφτά δεν υπάρχουν». Με κατηγόρησαν ότι με συμβουλεύει ο Καραμανλής και επέμενα: «κουταμάρες, πάντως λεφτά δεν υπάρχουν». Από το μνημόνιο ως τον Απρίλη του 2010 όταν ετέθη για πρώτη φορά ανοιχτά το θέμα της διαπραγμάτευσης από τον Σημίτη (και μας νομιμοποίησε να βγούμε και να πούμε «ναι, έχει δίκιο ο άνθρωπος»), δεν  είχαμε πει κουβέντα. Για ένα δεκάμηνο υποδυόμασταν το θέατρο ότι το χρέος είναι  βιώσιμο. Τρίχες: δεν ήταν. Εγώ δεν το έλεγα αυτό, απλώς δεν αντέκρουσα όσους το  έλεγαν”. 
Στην ερώτηση αν έχει μετανιώσει για τη στάση του  στο θέμα του  χρέους απαντά: 
“Ίσως θα έπρεπε κάποια πράγματα να τα πω… Άλλα, τα είπα  βέβαια. Το θέμα της ανάπτυξης ας πούμε: από την πρώτη στιγμή είπα ότι το  μνημόνιο είναι υφεσιακό και ουδείς μπορεί να με διαψεύσει σε αυτό.  Το θέμα του  χρέους θα μπορούσα να το έχω πει, ναι… Μια άλλη κριτική είναι  ότι οδηγηθήκαμε  πολλές φορές σε σύγκρουση με κοινωνικές ομάδες, όπως τους οδηγούς ταξί. Είχε  γίνει θέμα εκ του μη όντος. Μας έλεγαν ότι είναι απαίτηση της τρόικας και στη  συνέχεια απεδείχθη ότι δεν είναι. Εκεί, υιοθετήσαμε πολύ εύκολα μια άποψη που  δεν ήταν αλήθεια. Ακόμα μέσα μου δεν  έχω κατορθώσει να ερμηνεύσω την περίπτωση Παπακωνσταντίνου. Είχε όλα τα  προσόντα, την αμέριστη υποστήριξη του Παπανδρέου και κατάφερε να είναι ο  χειρότερος υπουργός οικονομικών που έχει περάσει ποτέ, με καταστροφικές  συνέπειες για τον τόπο. Μην προσθέσω και τα τελευταία με τη λίστα  Λαγκάρντ… Έχω σηκώσει τα χέρια με τον Παπακωνσταντίνου, μου είναι αδύνατο  να τον ερμηνεύσω”.
Και ένας δικός μας επίλογος. Ο Γιάννης μας δεν έφτασε στις ακρότητες του Σουίντον που αποκάλεσε τους μεγαλοδημοσιογράφους “ψευτρόνια, καραγκιόζηδες, υβριστές, κόλακες, διανοούμενες πόρνες”. Για χάρη και του βιβλίου του,ποιος ξέρει, ίσως και σε μια κρίση ειλικρίνειας και αυτοκριτικής, παραδέχτηκε ανοιχτά ότι έλεγε ψέματα και κορόϊδευε τον κόσμο. Αλλά το έκανε για να υπηρετήσει καλό σκοπό, όπως είπε. Τη στήριξη δηλ. του Μνημονίου, ενός πολύ καλού σκοπού, ως γνωστόν για τη εκπορνευόμενη Ελλαδίτσα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, βλέπετε καλοί μου άνθρωποι. Και τι σκοπός, τρομάρα μας…..Άντε Γιάννη μας, και την επόμενη φορά, αναμένουμε δημόσιο αυτομαστίγωμα. Γιατί μη μας πεις ότι, τώρα το χρέος είναι βιώσιμο!
freepen.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LMK3TSle

Αυτή κι αν είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ προσβολή για τους Έλληνες! Δείτε το..


Το να βγάζει κάποιος φωτογραφία με εύζωνα έχοντας επιδεικτικά γυρισμένη την πλάτη του έτσι ώστε να…φαίνεται η σημαία των Σκοπίων που έχει τυπώσει στο πίσω μέρος της μπλούζας του, μπορείς έστω και με το ζόρι να το χωνέψεις.
Όμως το να δημοσιεύεται σε σελίδα του facebook με τίτλο Fuck Greece Macedonia For ever, είναι άκρως εριστικό.
Όλα αυτά βέβαια, αν η φωτογραφία είναι πραγματική και δεν έχει υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία
23 Αυτή κι αν είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ προσβολή για τους Έλληνες! Δείτε το..

Στη Γάζα τραβήχτηκε η «Καλύτερη Φωτογραφία του 2012»





Στον σουηδό φωτογράφο Πολ Χάνσεν δόθηκε φέτος το βραβείο της Καλύτερης Φωτογραφίας του 2012 το φημισμένο World Press Photo Award, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους τα Νέα. Η βραβευμένη φωτογραφία απεικονίζει την κηδεία δύο παιδιών, που έχασαν τη ζωή τους από την εκτόξευση ισραηλινού πυραύλου στη Γάζα.

Η φωτογραφία δείχνει μία ομάδα ανθρώπων να συνοδεύει τις σορούς των παιδιών σε ένα στενό δρόμο της Γάζας.

«Η δύναμη των εικόνων έγκειται στην αντίθεση που προκαλούν ο θυμός και η θλίψη μαζί με την αντίθεση που προκαλεί ο πόνος των ενηλίκων έναντι της αθωότητας των παιδιών» δήλωσε το μέλος της κριτικής επιτροπής Μάγιου Μοχάνα.

«Αυτό το βραβείο είναι η υψηλότερη τιμή που μπορεί να δεχθείς σε αυτό το επάγγελμα» δήλωσε ο Πολ Χάνσεν μετά τη βράβευσή του.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος αλλά και πολύ στεναχωρημένος. Αυτή η οικογένεια έχασε δύο παιδιά και η μητέρα τους νοσηλεύεται σε κώμα» είπε.

  
http://www.enikolopoulou.gr

ΣΟΚ στη ΛΑΡΙΣΑ: 88άχρονη λίγο πριν πάει στον τάφο «σκόρπαγε» το θάνατο σε χιλιάδες νέους!


 ΣΟΚ στη ΛΑΡΙΣΑ: 88άχρονη λίγο πριν πάει στον τάφο «σκόρπαγε» το θάνατο σε χιλιάδες νέους!
Σοκ και δέος προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, σχετικά με μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης  κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Δύο πολυμελής εγκληματικές οργανώσεις με συνολικά 81 μέλη που διακινούσαν ναρκωτικά στην Ελληνική Επικράτεια εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
Ως «εγκέφαλοι» των οργανώσεων αυτών ταυτοποιήθηκαν 50χρονος Έλληνας και 32χρονος Αλβανός, έγκλειστοι στις Φυλακές Πατρών, ενώ ακόμη 5 κατηγορούμενοι είναι κρατούμενοι σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, όλοι για εμπορία ναρκωτικών.
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από 40 συνολικά αστυνομικούς, συνελήφθησαν συνολικά 33 άτομα, από τα οποία τα 31 αποτελούν μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και διενεργήθηκαν 25 κα τ’ οίκον έρευνες.
Επιπλέον, σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες δικογραφίες σε βάρος συνολικά 81 μελών των οργανώσεων, από τα οποία ταυτοποιήθηκαν τα 74.
Παρακάτω αναλύεται η σύσταση και η δράση για καθεμιά από τις οργανώσεις:
Α΄ Εγκληματική Οργάνωση
Τουλάχιστον 14 άτομα, (12 άνδρες και 2 γυναίκες), έχοντας διακριτούς ρόλους, συμμετείχαν στην οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή και διαρκή δράση. Ως «εγκέφαλός» της ταυτοποιήθηκε ένας 50χρονος Έλληνας, έγκλειστος στις Φυλακές Πατρών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, ο οποίος είχε συστήσει την οργάνωση τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2013 και διηύθυνε τις δράσεις της.
Τα μέλη της οργάνωσης υπό την καθοδήγηση του 50χρονου «εγκεφάλου», διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης και χασίς στην Ελλάδα, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά ως κέρδη, τα οποία στη συνέχεια είτε διοχέτευαν σε αποπληρωμή στεγαστικών δανείων, είτε κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 6 οικίες συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 3.770 ευρώ, 2 τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων, αποδείξεις καταθέσεων και προθεσμιακός λογαριασμός, χρηματικών ποσών που ανέρχονται στα 160.000 ευρώ, 2 κιλά και 272 γραμμάρια χασίς, 9,3 γραμμάρια ηρωίνης, 0,3 γραμμάρια κοκαΐνης, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 170 ναρκωτικά χάπια, 23 κινητά τηλέφωνα και 9 κάρτες SIM, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και 3 φυσίγγια πυροβόλου όπλου.
Β΄ Εγκληματική Οργάνωση
Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από 67 τουλάχιστον μέλη (60 άνδρες και 7 γυναίκες) μεταξύ των οποίων και μια 88άχρονη γιαγιάκα, που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα!!!
Ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως «αρχηγός» της οργάνωσης, ένας 32χρονος Αλβανός έγκλειστος στις Φυλακές Πατρών, ο οποίος και επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα μέλη της οργάνωσης πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια που αφορούσε αγοραπωλησία ή μεταφορά ναρκωτικών.
Τα μέλη της οργάνωσης λάμβαναν αυστηρά μέτρα «προστασίας», χρησιμοποιώντας πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, τις οποίες άλλαζαν συνεχώς. Επιπλέον, ήταν ιδιαίτερα προσεχτικά στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, μιλώντας αρκετές φορές αόριστα και χρησιμοποιώντας συνθηματικές εκφράσεις και ιδιαίτερο «κώδικα» συνεννόησης, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν δεν ήταν δηλωμένες στα στοιχεία ταυτότητάς τους, αλλά σε στοιχεία ταυτότητας αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών.
Η οργάνωση αποκόμιζε μεγάλα κέρδη από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, μέρος των οποίων χρησιμοποιούνταν για την κάλυψη βιοποριστικών αναγκών των μελών της, καθώς επίσης και για στοιχηματισμό σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 2.980 ευρώ, 30,39 γραμμάρια χασίς, 0,5 γραμμάρια ηρωίνης, 63 ναρκωτικά χάπια, 2,3 γραμμάρια βουπρενορφίνης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 54 κινητά τηλέφωνα και 8 κάρτες SIM, 20 πακέτα τηλεφωνικής σύνδεσης, 5 αυτοκίνητα, 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 4 μαχαίρια.
ΠΗΓΗ: Trikala News μέσω star.gr

Ε, δεν είμαι καλός Ελληνας!



ellinas
Ο μέσος Ελληνας δεν έμαθε να ιχνηλατεί και να αγρεύει την αλήθεια “πίσω από τα γεγονότα”. Εθίστηκε στις αποκρύψεις και στις αποσιωπήσεις. Και η κριτική του διάθεση διατηρεί όλα τα γνωρίσματα της παραπληροφόρησης, της ανασφάλειας, της μη έκθεσής του στον κίνδυνο να απωλέσει τα όποια κεκτημένα, ενώ η κάθε αντίδρασή του έχει τα στοιχεία της μονομέρειας και της προκατάληψης. Ευαπάτητος και εύπιστος, επιρρεπής στο…πολιτικό παραμύθι, έχει εθιστεί στο “μακιγιαρισμένο” πρόσωπο της επικαιρότητας. Και κάθε προσπάθεια των ολίγων να το παραμερίσουν, χάριν της ώριμης εποπτείας των γεγονότων, ολίγον τον ενδιαφέρει.
του Στέλιου Συρμόγλου
steliosΗ ελληνική κοινωνία τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, μεταστοιχειώθηκε σε μια συνοικιακού τύπου μικραστική μάζα, με κυρίαρχο ανθρώπινο τύπο τον ψευτοενημερωμένο-μεταμοντέρνο ψευδοαστό. Ο “συνοικιακός πολιτισμός” δεν προσφέρει κλίμακα αξιών, ούτε πρότυπα ζωής, παρά μόνο την καταναλωτική βακχεία. Κι αυτή η ροπή αναπόφευκτα οδηγεί στη φελλαχοποίηση του Ελληνισμού, αν δεν ανακοπεί η καθοδική πορεία.
Και είναι αυτός ο Ελληνας, ο οποίος αρνείται να ενταχθεί σε χώρους σκέψεων και προβληματισμού. Και με την παχυλή του άγνοια ή έχοντας υποστεί την απαραίτητη πλύση εγκεφάλου από τα προπαγανδιστικά κομματικά χαλκεία, αναπαράγει κλισέ φράσεις του τύπου: “Κι εσύ τι προτείνεις…” ή εκστομίζει τη μόνιμη επωδό “δεν υπάρχει λύση” και άλλα συναφή με τον ωχαδερφισμό και τη φοβική νοοτροπία του, που αδυνατούν να θραύσουν τα τείχη του κυκλικού επαναληπτικού χρόνου και φαντάζουν στα μάτια του δύσκολα, περίεργα και παράξενα.
Κι έτσι δέχεται τα περιστατικά όπως έρχονται, ενισχύεται το απόθεμα της αδιαφορίας του και μεταπλάθει το επίκαιρο σε ανεπίκαιρο και το εφικτό σε ανέφικτο, προς τέρψιν των διαφόρων εξουσιολάγνων που από καιρού έχουν δραπετεύσει προς άλλες περιοχές εξαγορασμένης επιβίωσης και χρησιμοποιούνται ως Δούρειοι Ιπποι για την αυτοκατάλυση της Ελλάδας. Και καθημερινά δημοπρατούν την ελπίδα και τα όνειρα των πολιτών,των βυθισμένων στην αναφάλεια , τη λογική του “βολέματος” και της ανοχής, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα την αντοχή τους, ώστε να αναπροσαρμόσουν τη τακτική της πολιτικής τους απάτης….
Στην Ελλάδα των μνημονίων και της κοινωνικής εξαθλίωσης, με τους μισθούς να καθηλώνονται, την ακρίβεια να συμπιέζει ασφυκτικά τα λαικά βαλάντια, την ανεργία να αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις και να αθροίζεται στον πληθωρισμό, που δεν δείχνει να κατέχεται από…υψοφοβία, η ποιότητα ζωής για τους πολλούς είναι πλέον όνειρο απατηλό, ενώ οι γραφικές πολιτικές φιγούρες και κομματικές καρικατούρες κυριαρχούν. Και οι διαπλεκόμενες μίξεις συμφερόντων καταδυναστεύουν τους πολίτες. Η κοινωνική ειρήνη κλυδωνίζεται, ενσπείρεται με τρόπο περίτεχνο η διχόνοια στις κοινωνικές ομάδες από τους συγκυβερνώντες και η απροκάλυπτη πολιτική αναξιοπιστία έχει μετατραπεί σε θεσμό του πολιτεύματος, με τη δημοσιογραφική αμετροέπεια φυσικά να παρέχει “θέαμα” αθλιότητας από τα τηλεοπτικά παράθυρα, ενιχύοντας τις μονοχρωμίες και εξοβελίζοντας τις αποχρώσεις.
Η σημερινή ωστόσο κατάσταση δεν οφείλεται σε πρόχειρο σχεδιασμό. Δούλεψαν φιλόπονα και επίπονα οι διάφορες κυβερνήσεις των θαυμάτων και των θαυματοποιών, όλα τα τελευταία χρόνια. Φωνασκούντες και αδρανούντες, κατάφεραν χρόνο με το χρόνο, όχι απλώς να οδηγήσουν σε κατάρρευση την ελληνική οικονομία, αλλά και να διαμορφώσουν ένα ψυχικό, κοινωνικό μοντέλο του καλού Ελληνα, που μπορούμε να το συνοψίσουμε στα εξής:
Καλός Ελληνας είναι ο “πολιτικοποιημένος και κοινωνικοποιημένος. Να μου επιτραπεί η διερμηνεία: Ο μαζοποιημένος, ο άβουλος και αδρανής, που ωστόσο “δραστηριοποιείται” κατά τις εντολές του καθεστώτος.
Καλός Ελληνας είναι όποιος μπορεί να ανήκει κάπου. Σε κάποιες κομματικές, κρατικές ή και παρακρατικές οργανώσεις, που νπολλά στο καθεστώς και εισπράττουν κατά την προσφορά τους.
Καλός Ελληνας είναι όποιος μπορεί να διαστρέφει το πολιτικό νόημα των καιρών μας, να λέει και να κάνει κατά το “πίστευε και μη ερεύνα” σ’ ό,τι λένε οι πολιτικοί προφήτες.
Καλός Ελληνας είναι όποιος συντελεί αξαιρετικά στην απομείωση της ελληνικής γλώσσας, στην αποψίλωση της παιδείας από ό,τι ουσιαστικό και εθνικό. Ετσι, βοηθάει στο…ξερίζωμα της ιστορικής συνείδησης των Ελλήνων.
Καλός Ελληνας είναι ο “προοδευτικός”. Και προοδευτικός είναι τελικά αυτός που έμαθε να τρώει καλά και να δουλεύει λίγο.
Καλός Ελληνας είναι ο άσκεφτος “κεκράκτης” κάθε κυβερνητικής αποτυχίας, που έμαθε να μετράει την ποσότητα των λόγων κι όχι την ποιότητα των πράξεων.
Καλός Ελληνας είναι αυτός που τις τελευταίες δεκαετίες κατόρθωσε να κάνει πράξη το σύνθημα “άρπαξε να φας και κλέψε να’ χεις”.
Καλός Ελληνας είναι αυτός που μπορεί να ενδίδει εισπράττοντας τα λύτρα του. Γνωστού όντως ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Όσοι λοιπόν Ελληνες κι αν πεθάνουν, δεν αδειάζει ο τόπος. Τουλάχιστον, “ας φάγωμεν κι ας πίωμεν”, δεδομένου ότι όλοι θα πεθάνουμε σε τούτον τον κοσμάκη, είτε στο Αιγάλεω, είτε στο Κολωνάκι. Είναι καλό να μας εύρη ο θάνατος Κολωνάκι μεριά “ανίδεους και αδιάφορους μα χορτάτους”.
Καλός Ελληνας είναι ο τεμπέλης και αδίστακτος. Τεμπέλης μεν, για να έχει χρόνο να σκέπτεται και να μεθοδεύει το χείριστο για τους άλλους και το ωφελιμότερο γι’ αυτόν. Αδίστακτος δε, ώστε να κτυπάει καίρια αν χρειαστεί για να επιπλέει, δεν ενδιαφέρει η τιμή, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση. Και ποιο είναι το καλύτερο επάγγελμα γι’ αυτό τον…καλό Ελληνα; Μα, η πολιτική!..
Καλός Ελληνας είναι αυτός που θα δεχθεί το αξίωμα “πληρώνουμε όλοι και ειπράττουν οι ελάχιστοι”.
Καλός Ελληνας είναι ο “ξύπνιος” μιζαποδέκτης. Οταν η μίζα “πέφτει σύννεφο” πρέπει να είναι …εκεί για να την πιάσει!
Καλός Ελληνας είναι αυτός που κάνει επένδυση στα όνειρα, γιατί σ’ αυτά τα ανθρώπινα φάσματα μιλάνε για τις σκιές τους…
Καλός Ελληνας είναι αυτός που αγόγγυστα δέχεται ότι είναι ριγμένος σε μια κοινωνία ελλειπτική, ατροφική, αντιφατική και άσκοπη. Και δεν αντιδρά στην πολιτική συμπεριφορά των ποδηγετών του, που εμπεριέχει εν πολλοίς αλαζονεία και υπεροψία.
Καλός Ελληνας είναι αυτός που διαπρέπει ως σοφιστής και συμπλέει με τα ρεύματα του συρμού. Η σοφιστεία του εκφράζει ισχυρή διαλεκτική διάθεση, μα προσκρούει στους δογματισμούς της “κακής πίστης” και του a priori ματεριαλισμού.
Καλός Ελληνας είναι, τέλος, αυτός που η σκέψη του δεν προσκρούει στις δύσβακτες ακτές του προβληματισμού. Κι αν ακόμη ο εγκέφαλός του διαθέτει επάρκεια μυαλού, δεν τον “χαραμίζει” σε σκέψεις. Προσφεύγει, εντούτοις, στους παροξυσμούς του πάθους και αυτοπροδίδεται ως χαρακτήρας, που κυνηγάει με πάθος την ευκαιριακή εντύπωση. Είναι ο “καλός” Ελληνας του “θεαθήναι” και της μόστρας!
Ο Λουδοβίκος ΙΕ’ πίστευε ότι το “κράτος θα διαρκούσε όσο θα ζούσε”. Το ερώτημα που τίθεται σ’ αυτή την τεράστια κοινωνική ομάδα των “καλών” Ελλήνων, είναι αν θα διαρκέσουν, όσο θα ζει το κράτος. Πολλοί από τους παραπάνω περιγραφέντες, όσο κι διακρίνονται και για την…κουταμάρα τους, ηχεί αδιανόητο να μην το καταλαβαίνουν… Μήπως όμως, τελικά, δεν το καταλαβαίνουν;..
Οπως κι αν έχει, τέτοιος καλός Ελληνας, δεν θέλω να είμαι!..



 http://freepen.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LMIN7Zir