ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά...


Σωτήρες του κώλου!

Σωτήρες του κώλου!


Όταν στην ΑΣΤΙΚΗ (όχι λαοκρατία) "δημοκρατία", ξεσκίζεις το ΑΣΤΙΚΟ Σύνταγμα, παραδίδεις Εθνική Κυριαρχία και μετά πετάς έξω τον νεοφασίστα βουλευτή, γιατί είναι υπόδικος... Είσαι άκρως ναζιστικό καθεστώς!

Κι έχεις στο "δημοκρατικό" τόξο τον Βορίδη (αρχηγό πριν τον Μιχαλολιάκο), Γεωργιάδη, τη μισή λίστα Λαγκάρντ, το σόι Μητσοτάκη μιζωμένο, τη μισή βουλή μιζωμένη από τη Siemens... είσαι καθεστώς επικίνδυνο!
Κι επικίνδυνα είναι ΟΛΑ τα κόμματα που ανέχονται κοπτάτσιες σε ΑΣΤΙΚΗ "δημοκρατία!
Αύριο, όπως η Ε.Ε. με τον κομμουνισμό και την "Ευρωπαϊκή Ημέρα" κατά του "Σταλινισμού", δεν θα περιοριστούν στις γνωστές συχνές καταστρατηγήσεις του ΑΣΤΙΚΟΥ Συντάγματος, αλλά θα έχουμε ΕΠΙΣΗΜΩΣ κοινοβουλευτικό φασισμό!
Θάρθει η σειρά του κομμουνιστή, του αριστερού, του αστικοδημοκράτη...

Με πιστέψανε!


Ο Τσίπρας ζήτησε σήμερα να "¨βάλουμε πλάτη", για να πετύχει το Μνημόνιο και να βγούμε από την κρίση! Ρε δεν γαμιέσαι, ανεπάγγελτο γερμανοτσογλάνι του κερατά!


Aπό την τηλεοπτική "αναμέτρηση", με όρους "επικοινωνίας" διασώθηκαν Καμμένος, Κουτσούμπας, Λαφαζάνης... Tραγικοί (tragic) οι "μονομάχοι Τσίπρας-Μεϊμαράκης και για τα μπάζα τα υπόλοιπα σούργελα...


Πάντα με όρους "επικοινωνίας", μας αρέσουν δεν μας αρέσουν...
Ενδυματολογικά: Δεν υπάρχει φίλος-φίλη της Γεννηματά να της πει ότι αυτό το μακιγιάζ είναι για να πηγαίνει μόνον σε σκυλάδικο;

Ο Λαφαζάνης εκτέλεσε τον τραγικό Τσίπρα, όταν επισήμανε πως στις 5 Ιούνη 2015, δήλωνε: Αυτή η κυβέρνηση και αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο! Αλέξη, υπάρχει και το χαρακίρι!

Tα λέει όλα!

Με στημένες αντιπαραθέσεις καλύπτουν την γύμνια του προεκλογικού τους λόγου!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης τόσο γίνεται ολοφάνερη η γύμνια του πολιτικού λόγου όσων ζητούν την ψήφο μας.
Μια γύμνια την οποία προσπαθούν όλοι τους να καλύψουν με … εικονικές και ανούσιες κοκορομαχίες, με ανόητα λογοπαίγνια και αντιπαραθέσεις στις πλατείες και στα τηλεπαράθυρα όπου σε πολλές εκ των περιπτώσεων καταλήγουν και σε λεκτικές χυδαιότητες χειρίστου είδους!
Τώρα ο κ. Τσίπρας μας ζητάει να του δώσουμε την ευκαιρία να κυβερνήσει για «πρώτη» φορά λες και η έως τώρα εφτάμηνη κυβερνητική του θητεία ήταν στα πλαίσια μιας «αγροτικής» πρωθυπουργίας όπου απλά έκανε εξάσκηση ……
στην αναλγησία των λόγων και των έργων αλλά και στο πως γίνεται μια μεγαλοπρεπής Αριστερή κωλοτούμπα η οποία κατέληξε όπως είναι γνωστό στο μνημονιακό «φάσκελο» που έριξαν κατάμουτρα στον εμβρόντητο Ελληνικό λαό η πεντάδα των ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝ.ΕΛ. 
Ο άλλος διεκδικητής της πρωτιάς δηλ. ο κ. Μεϊμαράκης όπως φαίνεται πείστηκε από τους συμβούλους του ότι για να ανεβάσει τα ποσοστά του θα πρέπει ο λόγος του να εναρμονιστεί με το φυσικό του παρουσιαστικό οπότε φέρεται και ομιλεί σαν κουτσαβάκι της παλιάς Τρούμπας υποβιβαζόντας στα μάτια των πολλών ακόμα περισσότερο τον εαυτό του αλλά και το κόμμα του.
Οι υπόλοιποι της πεντάδας των «Πρόθυμων» παλεύουν εναγωνίως μεταξύ τους για το ποιος θα είναι η τρίτη πατερίτσα της μετακλογικής συγκυβέρνησης αν και εφόσον τους χρειαστούν.
Επίσης παρακολουθούμε ότι μετά από την δημιουργία του Ποταμιού του κ. Θεοδωράκη και την «ολόθερμη» υποστήριξη του από  του ΜEGA τώρα έχουμε το τηλεοπτικό πατρονάρισμα από το ΣΚΑΙ ενός χρήσιμου για την συγκεκριμμένη περίοδο «ηλίθιου»  (έτσι τον παρουσίαζαν οι ίδιοι εδώ και 25 χρόνια) του κ. Βασίλη Λεβέντη εγκαινιάζοντας με αυτό το τρόπο (μετά από το φαγοπότι στις κρατικές εργολαβίες) ένα νέο μηντιακό πεδίο αντιπαράθεσης το οποίο δεν θα έχει να κάνει με τα νούμερα τηλεθέασης για τις εκπομπές τους αλλά με τα μεγάλα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων που θα δημιουργούν οι ίδιοι με τα «Νούμερα» που θα διορίζουν ως αρχηγούς.
Φίλες/οι παρακολουθούμε μία καλοστημένη προεκλογική παράσταση η οποία πέρα από το στόχο να μας πείσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτών των μνημονίων κυρίως θέλει να ξεπλύνει την βρώμα και τις ευθύνες όλων αυτών που επί χρόνια κατακρεούργισαν το σώμα και την ψυχή του Ελληνικού λαού.
Το βέβαιο είναι ότι όλοι αυτοί οι ηθοποιοί της κακιάς (για μας δυστυχώς) ώρας δεν διστάζουν να λογομαχούν και να αυτοεξεφτελίζονται φανερά προκειμένου να μας αποπροσανατολίσουν για να μας οδηγήσουν εκεί που θέλουν ενώ κρυφά και σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους κανονίζουν από τώρα το μετεκλογικό τοπίο και την νομή της εξουσίας.
Εφόσον λοιπόν εμείς το επιτρέψουμε με την ψήφο μας μετά τις εκλογές θα έχουμε σίγουρα και για το καλό μας συγκυβέρνηση των δύο με άλλον φυσικά πρωθυπουργό (όπως το σχεδίασαν και το επιθυμούν οι Ευρωτσόγλανοι των Βρυξελλών) προκειμένου να εφαρμόσουν μέχρι κεραίας το ήδη ψηφηθέν από την πεντάδα του «αίσχους»  3ο και υπαχθέστερο μνημόνιο με το οποίο θα ολοκληρώσουν την υποδούλωση και το ξεπούλημα της Πατρίδας μας.
Θα τους αφήσουμε?

Αυτοί θα είναι τα αυριανά δυστυχισμένα «προσφυγόπουλα» που θα εισβάλουν στην Ελλάδα των «ανθρωπιστών»


Θα τους ψηφίσετε? Δείτε τι μας περιμένει (μετά τις εκλογές)

Μια γερή δόση αύξησης φορολογικών συντελεστών περιμένει τους φορολογούμενους μετά τις εκλογές. Αυτή είναι η πιθανότερη εξέλιξη για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του νέου ελληνικού προγράμματος που για να κλείσει θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό για φέτος και το 2016.

Η συμφωνία που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με τους δανειστές προβλέπει αυξήσεις σε φορολογικούς συντελεστές προκειμένου να επιτευχθούν δημοσιονομικοί στόχοι, ενώ προβλέπονται και παρεμβάσεις για την διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Αμέσως μετά τις εκλογές θα ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και στο τραπέζι για το δημοσιονομικό μέτωπο πρόκειται να πέσει:…….
– η αύξηση των φορολογικών συντελεστών της κλίμακας φορολόγησης του εισοδήματος από ενοίκια. Η σημερινή κλίμακα προβλέπει συντελεστή 11% για το εισόδημα έως 12.000 ευρώ και 33% για το εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ. Οι συντελεστές αυτοί αναμένεται να αυξηθούν από τα φετινά εισοδήματα στο 15% και 35% αντίστοιχα.
– η αύξηση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων. Ο συντελεστής αυξήθηκε ήδη από το 26% στο 28% και υπάρχει ήδη πρόβλεψη για αύξηση ακόμη μιας μονάδας στο 29%
– η αύξηση του φορολογικού συντελεστή της κλίμακας φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών. Ένας από τους λόγους για τους οποίους θεσπίστηκε το σύστημα της φορολόγησης του εισοδήματος ανά πηγή ήταν και η ανάγκη να φορολογείται με ενιαίο τρόπο το εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα ανεξάρτητα από τη νομική μορφή της επιχείρησης. Με την αύξηση του συντελεστή για τις ΑΕ και ΕΠΕ στο 28% η εξίσωση αυτή έσπασε και υπάρχουν ήδη εισηγήσεις προκειμένου να επανέλθει με αύξηση του πρώτου συντελεστή της κλίμακας των ελευθέρων επαγγελματιών από το 26% στο 28% ή 29%.

– αύξηση των συντελεστών της κλίμακας φορολόγησης των μισθωτών και συνταξιούχων
μέσω της ενσωμάτωσης σε αυτήν της κλίμακας της εισφοράς αλληλεγγύης. Οι συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης κυμαίνονται από 0,7% έως και 8%. Η τρόικα επιθυμεί την ενσωμάτωση των συντελεστών στην κλίμακα, μονιμοποιώντας την επιβάρυνση της εισφοράς στα εισοδήματα. Από την πλευρά των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών υπάρχουν αντεπιχειρήματα όπως η μείωση των φορολογικών εσόδων από την απαλλαγή της φορολόγησης με την εισφορά αλληλεγγύης εισοδημάτων που σήμερα επιβαρύνονται με αυτήν, όπως είναι το εισόδημα από τόκους.
του Σπύρου Δημητρέλη
http://www.capital.gr/
Και ο φόρος στα ακίνητα μετά τις εκλογές 
Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές για την πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων ο ΕΝΦΙΑ, έρχεται αμέσως μετά τις εκλογές. Ο στόχος είναι ξανά, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια η είσπραξη 2,65 δισ ευρώ.
Οι αντικειμενικές αξίες, παρά τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο φόρος, δεν άλλαξαν. Ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει αναμένουν το ίδιο ποσό φόρου με πέρυσι.
Εφέτος ωστόσο το ποσό της δόσης θα είναι μεγαλύτερο, καθώς λόγω καθυστερήσεων οι δόσεις θα είναι πέντε και όχι έξι, μέχρι και τον Φεβρουάριο.
Έτσι 6,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν από τον Οκτώβριο να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Όπως δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης θα υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές σε σχέση με το 2014.
Οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να ελπίζουν σε κάποια έκπτωση φόρου είναι όσοι έχουν μικρά εισοδήματα.
Όσοι έχουν περιουσία ως 85.000 (άγαμοι), 150.000 (έγγαμος με ένα παιδί) και 200.000 ευρώ (έγγαμος με τουλάχιστον 2 παιδιά) και εισόδημα κάτω από 9.000 (το οποίο αυξάνεται 1.000 για κάθε τέκνο) δικαιούνται μείωση κατά 50% στον φόρο, ενώ οι πολύτεκνοι με εισόδημα ως 12.000 ευρώ/χρόνο και ανάπηροι με ποσοστό από 80% και άνω δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.
20% θα είναι η μείωση του φόρου για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Δεν θα ισχύσει πάντως, παρά την πρόβλεψη που υπήρχε ήδη από το 2014, καμία έκπτωση για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ούτε και καμία έκπτωση για τις ατομικές επιχειρήσεις.

Ετοιμάζονται για να μας εξηγήσουν πως.. θα μας πηδήξουν .

Οι επτά δήθεν πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν απέναντι από επτά διαπλεκόμενους δημοσιογράφους σε μια προκατ συζήτηση που ενδεχομένως θα βοηθήσει τους πολίτες να κρίνουν και να αποφασίσουν, αν είναι αναποφάσιστοι, ποιον γερμανόδουλο λογιστή  θα επιλέξουν.
Θα καθίσουν με βάση την προηγούμενη κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων τους στο κλείσιμο της Βουλής και εξαιρείται μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που………..
…………αποδέχθηκαν όλοι  ο εφιάλτης τους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος .
Κατά σειρά, λοιπόν, θα καθίσει όλο το ανφαν σκατέ .Ο Τσίπρας, ο Μεϊμαράκης, ο Λαφαζάνης, ο Θεοδωράκης, ο Κουτσούμπας, ο Καμμένος και η Φώφη.
Δηλαδή ..χέσε ψηλα κι΄αγναντευε.
Τις προσυμφωνημένες ερωτήσεις  θα υποβάλλουν  έξι δημοσιογράφοι  που εκπροσωπούν τα διαπλεκόμενα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, από το MEGA η Όλγα Τρέμη, από τον ΑΝΤ1 η Μαρία Χούκλη, από το ΣΚΑΙ η Σία Κοσιώνη, από το Star η Μάρα Ζαχαρέα και από το Ε ο Μάκης Γιομπαζολιάς.
Ανάμεσά τους, σε ρόλο οικοδεσπότη και συντονιστή, ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος.
ιχνος

Η μνημονιακή απάτη και η προεκλογική παραγωγή του Μεγάλου Συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ …ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ!!!!!!!!!

«Η αποκάλυψη της αντιμνημονιακής πλάνης» – όπως περιγράφεται στην σημερινή ιστοσελίδα του «Βήματος» από τον κ. Αντώνη Καρακούση –  σκιαγραφεί στην ουσία το ιδεολόγημα την μνημονιακής απάτης, που είναι αυτό που οδήγησε στην ψυχρή προεκλογική στάση του ελληνικού λαού, η οποία θα ενισχύσει την συμπεριφορά της «αποχής», καθιστώντας την τον αναμφισβήτητο νικητή των εκλογών!
Ποιο είναι το ιδεολόγημα της μνημονιακής απάτης; Πως ο αυταρχικός νεοφιλελευθερισμός με εσωτερική υποτίμηση είναι………
………….μονόδρομος για όσα κράτη της ευρωζώνης δεν μπορούν να δανειστούν ελεύθερα από την χρηματαγορά και πως η ζωή χωρίς μνημόνια και ευρώ είναι αδιανόητη στην Ελλάδα! Ή, όπως σημειώνει θαυμάσια ο κ. Καρακούσης: «ήρκεσαν λίγοι μόνο μήνες για να φανεί το ατελέσφορο της αντιμνημονιακής πολιτικής, να καταγραφούν απίθανες ζημίες και να αναδειχθούν κίνδυνοι ικανοί να σβήσουν στην κυριολεξία το επίπεδο ευημερίας και να ξεθεμελιώσουν τη χώρα ολάκερη»!
Πράγματι αυτό πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας και η απίθανη κυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι σαν ναήρθαν στα πράγματα για να (απο)δείξουν εμφατικώς στο εσωτερικό και διεθνώς την αντιμνημονιακή πλάνησυνθέτοντας το ιδεολόγημα της μνημονιακής απάτης στη θέση του σύγχρονου ιδεολογήματος του προοδευτικού ευρωπαϊσμού, το οποίο διέκρινε την αναφερόμενη ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις προηγούμενες εκλογές.
Πώς αντιμετωπίζει την ελληνική κρίση ο προοδευτικός ευρωπαϊσμός σε αντίθεση με τους συντηρητικούς και νεοσυντηρητικούς; Ως κρίση της ευρωζώνης, η οποία επιλύεται με καινοτόμα χρηματοπιστωτικά εργαλεία της ίδιας, μηχανισμούς και πολιτικές που καταλήγουν η νομισματική ένωση να μεταμορφωθεί θεσμικά σε οικονομική ένωση με απόλυτο σεβασμό στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ο οποίος έρχεται να καλύψει εν μέρει την δραματική έλλειψη δημοκρατίας στην ΕΕ.
Πόσους απασχόλησε στα σοβαρά αυτό στην Ελλάδα της πολιτικής ασχήμιας και χυδαιότητας «ευρώ ή δραχμή», «πάση θυσία στο ευρώ» και «όλοι μαζί τα φάγαμε»; Ελάχιστοι ασχοληθήκαμε με το ζήτημα και σε κάθε περίπτωση προσωπικότητες έξω από το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον ρόλο του περφόρμερ ή επελέγη για το ρόλο αυτό – όχι ασφαλώς από τον ελληνικό λαό – και ως τέτοιος έλεγε ό, τι του γράφανε, όπως ακριβώς λέει σήμερα τα αντίθετα από αυτά, αλλάζοντας λογογράφους, δίχως προφανώς να εννοεί βαθύτερα τις ίδιες του τις κουβέντες! Κάπως έτσι η αντιμνημονική ρητορεία αποσυνδέθηκε από την αντιμνημονιακή πρακτική, ο πολιτικός λόγος από την πολιτική στην πράξη, για να καταλήξουμε οι σαχλαμάρες του κ. Καρακούση να φαντάζουν στον κάθε άσχετο με τους θεσμούς, το δίκαιο, την πολιτική επιστήμη και την σύγχρονη οικονομική θεωρία – πόσο μάλλον με την βιοοικονομία – σαν αυτονόητες αλήθειες!
Είναι αυτονόητα τα μνημόνια μεταξύ εταίρων-δανειστών και εταίρου-δανειζόμενου, σου λένε, αλλά όχι οι χρηματοπιστωτικές αναθεωρήσεις που πρότεινα από την αρχή της κρίσης εγώ, μεταξύ αρκετών άλλων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της διεθνούς διανόησης και ακαδημαϊκής κοινότητας!
Πρόκειται για αντιστροφή της ιστορικής και επιστημονικής εμπειρίας της ανθρωπότητας, που κατασκευάζει σφοδρά αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές δομές ηγεμονίας, αλλά αυτό γιατί να απασχολήσει τον συντηρητικό, τον νεοσυντηρητικό της ξεφτισμένης και εξευτελισμένης σημερινής σοσιαλδημοκρατίας, ή τον διαπλεκόμενο στην Ελλάδα; Όχι το μνημόνιο, ασφαλώς, αλλά η συγκεκριμένη πολιτική του μεθοδολογία.
Λέει σήμερα ο απίθανος πολιτικός περφόρμερ Αλέξης ΤσίπραςΠοιος θα μπορούσε να πετύχει καλύτερη συμφωνία από εμένα; Όσοι έχουν αντιρρήσεις για το Τρίτο Μνημόνιο, προφανώς δεν θέλανε καμία συμφωνία και επιθυμούσαν άτακτη χρεωκοπία. Τι λέει αυτός ο άνθρωπος; Είναι σαν να μην καταλαβαίνει πως ο αγώνας στον οποίο συμμετείχε κατά το πρόσφατο παρελθόν, αφορούσε σε μια διαφορετική, εναλλακτική μεθοδολογία ως προς τα μνημόνια, μια άλλη μορφή δανεισμού, αν θέλεις, που δεν θα απομόνωνε την ελληνική εθνική οικονομία και αγορά και δεν θα οδηγούσε σε εσωτερική υποτίμηση, capital controls, λουκέτα και εξανδραποδισμένους εργαζόμενους εν τω μέσω απελπισμένων συνταξιούχων! Που δεν θα οδηγούσε την δομή της ευρωζώνης να χαρακτηρίζεται από την πολιτικώς διαλυτική σχέση πιστωτής-δανειζόμενος! Έκανε έστω και μια πρόταση προς αυτήν την κατεύθυνση; Μία έστω, για τα μάτια του κόσμου, εξειδικεύοντας έστω την πολιτική θέση του Die Linke; Όχι, τίποτε δεν έκανε, κουβεντούλες στον αέρα πέταγε από εδώ και από εκεί, για να καταλήξει να διαπραγματεύεται στη βάση επιμέρους ρυθμίσεων που αφορούν στο «learningbynumbers», το οποίο θεσπίζει την πολιτική παιδαγωγική του κυρίου Σόϊμπλε, σε έναν χαοτικό χώρο με όρους θεσμικής δομής και λειτουργίας, αυτόν της Ευρωζώνης!
Η απειλή της οικονομικής κατάρρευσης έφερε, σου λένε, τα μνημόνια για να οδηγηθούμε βήμα-βήμα δια αυτών στην σημερινή συντεταγμένη κατάρρευση όλων των θεμελιωδών οικονομικών μεγεθών. Η απειλή του θανάτου, δηλαδή, της ελληνικής οικονομίας οδήγησε στην δολοφονία της με την απόφαση παράλληλης εξαφάνισης του δημοσιονομικού και εμπορικού ελλείμματος μέσα σε συνθήκες παρατεταμένης και ιστορικώς μοναδικής σε διάρκεια ύφεσης!
Άρα, αν δεν εφαρμόσεις το Τρίτο Μνημόνιο εσωτερικής υποτίμησης με την τρόικα, απλώς η κατάρρευση θα επικυρωθεί θεσμικώς και θα βγει στην επιφάνεια οδηγώντας πιθανότατα σε μια μορφή Grexitενώ αν το εφαρμόσεις, η κατάρρευση θα συγκαλυφθεί θεσμικώς και θα διασκεδαστεί λογιστικώς μέχρις ότου η γερμανική κυβέρνηση κρίνει πως ήρθε η ώρα για το Grexit και πως αυτό είναι πλέον η ώριμη λύση που αντιμετωπίζει καλύτερα την απειλή για κρίση υπερπαραγωγής στην «ατμομηχανή της Ευρώπης». Τότε θα είναι χρήσιμη στην Ελλάδα μια κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως μερικών μικρών της κεντροαριστεράς), όχι ασφαλώς για να επιβάλει στην πράξη το Τρίτο Μνημόνιο, αλλά για να διαχειριστεί πολιτικώς στο εσωτερικό το Grexit.
Και όταν λέμε Grexit εννοούμε ασφαλώς «διπλό νομισματικό» σύστημα, το οποίο ήταν σαφές πως δεν θα το άντεχε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, προτού λάβει χώρα μια νέα μεγάλη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με πιθανή μια ακόμη διαδικασία συγχωνεύσεων στο πλαίσιο ενός Τρίτου Μνημονίου. Το Τρίτο Μνημόνιο με άλλα λόγια, ήταν απαραίτητο για να αναδιαρθρωθεί πλήρως ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα και να ισχυροποιηθεί επαρκώς με δημόσια κυρίως κεφάλαια, για να αντέξει τις ρυθμίσεις ενός «διπλού νομισματικού» στη βάση που περιγράφεται από τους συμβούλους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και όχι για να αντιμετωπίσει την πολυσύνθετη κατάρρευση εσόδων, πληρωμών, εξαγωγών, εισαγωγών. 
Αν μελετήσεις τα πραγματικά χαρακτηριστικά και μεγέθη της σημερινής ελληνικής οικονομίας, θα αντιληφθείς πως το Τρίτο Μνημόνιο που «διαφημίζει» τις τελευταίες ημέρες ο κύριος Τσίπρας, δεν απαντά στο ζήτημα της ανάπτυξης, αλλά στο ζήτημα της προσαρμογής με «διπλό νομισματικό», που θα κληθεί να δώσει (προσωρινή) λύση στο ζήτημα της ρευστότητας και των εσωτερικών πληρωμών. Είναι βέβαιο πως το Τρίτο Μνημόνιο θα μπορούσε νε εφαρμοστεί από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και λίγο πιο δύσκολα από μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Grexit, όμως, χωρίς ένα Μεγάλο Κυβερνητικό Συνασπισμό (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) δεν γίνεται, ασχέτως αν το χυδαίο ερώτημα προς το εκλογικό σώμα «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης» δεχόταν μια απάντηση που θα αφορούσε σε έναν άλλον πρωθυπουργό και σε μια κυβέρνηση της διαπλοκής σαν την υπηρεσιακή της συγκυρίας.
Μνημονιακή οικονομία, λοιπόν, είναι η οικονομία του Grexit και όποιος δεν το καταλαβαίνει απλώς είναι ανίκανος να διαβάσει και να παρακολουθήσει την εξέλιξη της «ακτινογραφίας» των μεγεθών της εθνικής μας οικονομίας την τελευταία πενταετία. Αυτό που συμφώνησε στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας με τους εταίρους-δανειστές των λεγόμενων Ελληνικών Αρχών είναι να μην είναι αυτός που θα επιβάλει το «διπλό νομισματικό», βάζοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για να εφαρμοστεί αυτό σε μία περίοδο που θα συμπίπτει με την χρονική διάρκεια του Τρίτου Μνημονίου, αντί για μία πενταετία που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο Β του κ. Σόιμπλε.   
Συνεπώς είναι η μνημονική απάτη που οδηγεί στην προεκλογική παραγωγή του Μεγάλου Συνασπισμού «ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ», για να διαχειριστούν από κοινού όχι την όποια προσαρμογή, αλλά το ειδικό καθεστώς ημιεξόδου από την ευρωζώνη την επόμενη περίοδο με την θέσπιση ενός συστήματος παράλληλων πληρωμών, το οποίο ασφαλώς θα συνοδευτεί με αναδιάρθρωση του λεγόμενου επίσημου χρέους. Έτσι και το «διπλό νομισματικό» που θα ακολουθήσει μετά την ικανοποίηση της διαπλοκής και της ευρωπαϊκής ελίτ με τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στο πλαίσιο ενός Μεγάλου Κυβερνητικού Συνασπισμού, θα θεωρηθεί μία ακόμη αναγκαία λύση στη συνέχεια τωνsuccess stories του Πρώτου, Δεύτερου και Τρίτου Μνημονίου!
Το χαστούκι προς όσους ψήφισαν και υποστήριξαν το ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα από τον Αλέξη Τσίπρα και τον κυβερνητικό του κύκλο, συνδέεται απολύτως με το ιδεολόγημα της μνημονιακής απάτης και οδηγεί αναπόδραστα στην υπονόμευση της σύγχρονης αριστεράς και του ευρωπαϊκού προοδευτικού κινήματος. Αυτό, αναγνώστη μου, είναι λάθος να το νοιώθεις και να το χαρακτηρίζεις σαν προδοσία. Είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα μίας πολιτικής εξέλιξης που στηρίζεται στο σύγχρονο πολιτικό μάρκετινγκ, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το μαζικό κίνημα της νεωτερικότητας, αλλά με χολιγουντιανής κοπής performers της πολιτικής ρητορείας, τους οποίους μέσα στο σύγχρονο αδιέξοδό της υποστηρίζει, σκεπασμένη από ένα πέπλο αυταπάτης, η διανόηση του καιρού μας.
Το τελευταίο αποτελεί την αυτοκριτική μου και το συγνώμη μου προς τον συνεπή αναγνώστη των διαδικτυακών μου άρθρων. Με εντιμότητα άρθρωσα την γνώμη μου, αλλά ήταν σφάλμα να υποστηρίξω τόσο πολύ την δυναμική της ελπίδας για τους έλληνες και τους ευρωπαίους προοδευτικούς, στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.
activistis.

Έχει δίκιο ο κ. Ευαγγέλης που «προσβλήθηκε» ….τον να πεις τον άλλο «το παλιό»(δηλαδή γέρο), στην Αρχ. Ελλάδα εθεωρείτο βρισιά!

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΙΔΟΎ:   «Γέροντά μοι εἶπας· κακόν μοι εἶπας.»(Αίσωπος)  –  [Γέρο μου είπες, κακό μου είπες]
 
Φίλτατοι προσέχετε τα λόγια σας γιατί θα έχουμε ακυβερνησία!

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ! Τι δείχνει το γκάλοπ της μόνης «εταιρείας» που είχε πέσει μέσα στο δημοψήφισμα

Πολλές εκπλήξεις περιέχουν τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας που διεξήγαγαν οι 3 μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΑΠΘ, που έπεσαν μέσα στα ποσοστά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ στο τελευταίο δημοψήφισμα.
H διαδικτυακή έρευνα διεξήχθη από τις 31 Αυγούστου ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2015, οπότε δεν αντικατοπτρίζει  γεγονότα, όπως την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων με λίστα εκ μέρους των κομμάτων αλλά και την απόφαση για μη συμμετοχή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου των κομμάτων ΚΙΔΗΣΟ και ΛΑΟΣ (που έχουν προστεθεί στην αδιευκρίνιστη ψήφο)…….
ερευνα
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα υπάρχει προβάδισμα μιας ποσοστιαίας μονάδας της Νέας Δημοκρατίας επί του Σύριζα,  (24,6% έναντι 23,6). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό που φτάνει το 8,4% και τέταρτο κόμμα είναι η  Λαϊκή Ενότητα με 7,5%. Το ΚΚΕ λαμβάνει 4,8% και βρίσκεται στην πέμπτη θέση, το Ποτάμι είναι στην έκτη με 4,6%, ενώ με αρκετή άνεση  φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή και η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 4,2%. Ο όγδοος εκλογικός συνδυασμός που καταφέρνει να εισέλθει στο κοινοβούλιο είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (εκλογική συμμαχία Πασόκ-Δημάρ) που λαμβάνει 3,7%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν την προτίμηση μόνο  του 1,8% του εκλογικού σώματος, ποσοστό που τους αφήνει εκτός Βουλής.
Στην ερώτηση “Συμφωνείτε με την προκήρυξη εκλογών” περίπου 6 στους 10 (60,2%) διαφωνούν με την προκήρυξη εκλογών και 4 στους 10 συμφωνούν (39,8%).
Σχετικά με  τον ρόλο που πιστεύουν οι ερωτώμενοι ότι έπαιξε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη διαπραγμάτευση, θετικό ρόλο πιστεύει ότι έπαιξε το 15,7%, αρνητικό το 38,5%, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό (45,8%) έχει τη γνώμη ότι το δημοψήφισμα δεν επηρέασε τη διαπραγμάτευση.

Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΤΗΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ ΜΗΜΟΝΙΟ 3

Στον έβδομο και τελευταίο κύκλο του debate ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την επιβάρυνση που φέρνει η συμφωνία καθώς και για το ζήτημα του χρέους.
Απαντώντας στους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας ότι «φέσωσε τη χώρα με 90 δισ.» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:
“Κατανοώ ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι οικονομολόγος. Ούτε κι εγώ είμαι αλλά τα έμαθα. Θα ήθελα να του εξηγήσω κάποια πράγματα. Πρώτον τα 86 δισ. ευρώ της χρηματοδότησης που καταφέραμε δεν είναι καθαρός δανεισμός, δεν επιβαρύνει το χρέος, γιατί ανακυκλώνει τα τοκοχρεολύσια που εσείς μας φορτώσατε 40 χρόνια τώρα και μάλιστα με πολύ χαμηλότερα επιτόκια από το 4,5% και 3,5% που είχατε εσείς».
Σχετικά με το ζήτημα του χρέους και τις αιτιάσεις από πλευρά ΝΔ ότι δεν υπάρχει πουθενά θέμα αναδιάρθρωσης ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μια πραγματικότητα, υπάρχει στην απόφαση του Eurosummit της……..
………12ης Ιουλίου, υπάρχει στην έκθεση του ΔΝΤ που ακολούθησε μετά στις 14 Ιούλη, υπάρχει στις δηλώσεις του Ντράγκι 16 Ιουλίου, υπάρχει στην ανάλυση χρέους της Κομισιόν και υπάρχει στο EuroWorking Group που έγινε 31 Αυγούστου και το Eurogroup που θα γίνει μεθαύριο», ενώ διερωτήθηκε:
«Ποιος είναι ικανότερος να διαπραγματευτεί και να διεκδικήσει, εσείς που λέτε ότι δεν υπάρχει τίποτα ή εμείς που ήδη ετοιμαζόμαστε και θα φέρουμε μια μεγάλη κατάκτηση;».
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε στους ισχυρισμούς του, λέγοντας:
«O κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι εγώ γνωρίζω οικονομικά γιατί έχω σπουδάσει στις Πολιτικές Επιστήμες και στη Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχω κάνει και διατριβή στα φορολογικά. Γι΄αυτό θα σας απαντήσω ευθέως, επειδή δεν τα ξέρετε. Φεσώσατε τη χώρα περίπου 90 δισ., 25 δισ. είναι επιπλέον το κλείσιμο των τραπεζών το οποίο κάνατε για να μας πάτε σε ένα άχρηστο και διχαστικό δημοψήφισμα».
Κατηγόρησε ακόμη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επαίρεται γιατί φέσωσε τη χώρα 90 δισ. μέσα σε επτά μήνες και κάνει «κριτική στο πολιτικό σύστημα γιατί σε 40 χρόνια πήγε στα 300 δισ.»..
Αιχμηρό ήταν και το σχόλιό του για το χρέος: «Πάρτε σας παρακαλώ τη συμφωνία, την έχετε υπογράψει. Αναφέρει ρητά για το χρέος. Είναι και στη μετάφραση αν θέλετε, γιατί εγώ δεν ξέρω καλά τις γλώσσες όπως εσείς τις μάθατε, για να το διαβάσετε και να δείτε».
 info by megatv.

Ρέγκλινγκ: Δεν έχει σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα

Οι EFSF και ESM κατέχουν σχεδόν το μισό ελληνικό χρέος.

Ρέγκλινγκ: Δεν έχει σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα

Το 45% του ελληνικού δημόσιου χρέους ανήκει αυτή τη στιγμή στον EFSF και τον ESM, δηλώνει ο επικεφαλής των δύο οργανισμών, Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στη σλοβένικη εφημερίδα «Delo» που δημοσιεύεται σήμερα.Όπως εξηγεί, βρέθηκε στη Σλοβενία έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών της χώρας έτσι ώστε να ενημερώσει τις επιτροπές του κοινοβουλίου για τον ESM και συγκεκριμένα για το ελληνικό πρόγραμμα.
Αναφερόμενος στις επικείμενες ελληνικές εκλογές, σημειώνει ότι δεν έχει μεγάλη σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση αφού……….
……….
περισσότεροι από το 80% των βουλευτών της προηγούμενης Βουλής υποστήριξαν το πρόγραμμα. Αυτό που έχει σημασία, συνεχίζει, είναι να υπάρχει λειτουργική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να συνεχιστεί μετεκλογικά η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που είχε διακοπεί στο πρώτο μισό της χρονιάς.
Επιπλέον, ο Κ. Ρέγκλινγκ ερωτηθείς για το αν υπάρχει ακόμα πιθανότητα Grexit, απαντά πως «δεν είναι ένα σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε αυτή τη στιγμή, αν και, θεωρητικά, είναι πάντα πιθανό», εξηγώντας πως τόσο η ελληνική πλευρά όσο και οι δανειστές δούλεψαν σκληρά για να αποφευχθεί.
Κληθείς να σχολιάσει την άποψη του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν ότι θα ωφελούσε την ελληνική οικονομία μια ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή, δηλώνει πως οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν καλύτερα τι λειτουργεί εντός Ευρώπης και τι όχι. Επισημαίνει, δε, πως τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποίησε η χώρα μεταξύ 2010 και 2014 είχαν αρχίσει να φαίνονται τόσο σε σχέση με την αντιμετώπιση της ανεργίας όσο και ως προς τα ποσοστά ανάπτυξης.
Όσον αφορά τη συζήτηση για το χρέος και το ρόλο του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα, ισχυρίζεται πως η ονομαστική διαγραφή του χρέους έχει αποκλειστεί και από το ΔΝΤ. Άλλωστε, συνεχίζει, δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο για να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Ο Κ. Ρέγκλινγκ υποστηρίζει στην εν λόγω συνέντευξη πως μια ενδεχόμενη ρύθμιση του ελληνικού χρέους -εάν κριθεί
αναγκαία- μπορεί να περιλαμβάνει την επιμήκυνση των ωριμάσεων και τη μείωση των επιτοκίων. Επιπλέον, αναφέρει ότι πολλοί οικονομολόγοι δεν λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι η πραγματική ετήσια επιβάρυνση για τον ελληνικό προϋπολογισμό και την ελληνική οικονομία είναι σχετικά χαμηλή. «Πολύ χαμηλότερη», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «από την επιβάρυνση που προκύπτει από το δείκτη χρέους/ΑΕΠ, ο οποίος αγγίζει το 200%».
Τέλος, δηλώνει «αρκετά σίγουρος» πως το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, πιθανότατα από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το ΔΝΤ, καταλήγει, χρειάζεται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή, τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και την επιπλέον ελάφρυνση του χρέους.