ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Την αποκεφάλισαν λόγω… ζήλειας

 Μια δασκάλα βασανίστηκε και αποκεφαλίστηκε από τους γείτονές της σε ένα χωριό στην Παπούα Νέα Γουινέα, επειδή κατηγορήθηκε για μαγεία και για το θάνατο ενός άρρωστου συγχωριανού της.
Ο εξαγριωμένος όχλος περικύκλωσε το σπίτι της κραδαίνοντας όπλα, μαχαίρια και τσεκούρια και ανάγκασε το θύμα Helen Rumbali, την αδερφή της και τις δύο ανιψιές της να βγουν έξω από αυτό, λίγο πριν του βάλουν φωτιά.
Οι συγχωριανοί της ισχυρίστηκαν ότι ένα σμήνος από μύγες τους οδήγησαν από τον τάφο του θύματος στο σπίτι της, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ως «απόδειξη» ότι ήταν μάγισσα και ασκούσε μαύρη μαγεία.
Η μεγαλύτερη αδερφή του θύματος και οι μικρές ανιψιές της μαστιγώθηκαν με μαχαίρια και αφέθηκαν ελεύθερες μετά από διαπραγματεύσεις που έκαναν οι αρχές με τον όχλο.
Οι κάτοικοι ωστόσο, δε «χαρίστηκαν» στη 40 περίπου ετών δασκάλα, την οποία βασάνισαν κι άλλο και στη συνέχεια την αποκεφάλισαν, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.
Η βία είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης των προβλημάτων σε αυτές τις φυλές, που διακατέχονται από αρχαίους κοινωνικούς κανόνες.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων North Bougainville, Helen Hakena, που εδρεύει στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε η Rumbali δήλωσε στο ABC News ότι «η ζήλεια προκαλεί μεγάλο μίσος». «Οι άνθρωποι που ζηλεύουν πολύ όσους τα πηγαίνουν καλά στη ζωή τους, καταλήγουν στη χρήση βίας αποδίδοντάς τους κατηγορίες για μαύρη μαγεία, προκειμένου να σταματήσουν την πρόοδό τους».
Το σπίτι του θύματος ήταν φτιαγμένο από ξύλο και ξεχώριζε στο χωριό. Ο σύζυγος και ο γιος της εργάζονταν σε κυβερνητικές θέσεις και η οικογένεια είχε υψηλή κοινωνική θέση και τα μέλη της είχαν λάβει τριτοβάθμια εκπαίδευση.
«Ήταν σίγουρα μια περίπτωση ζήλειας, εξαιτίας της κοινωνικής τους θέσης» πρόσθεσε η ίδια.

Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού στη Β. Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:H Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε σχολικές γιορτές του 9ου Δημοτικού Σχολείου,του 16ου Δημοτικού Σχολείου και του 25ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη, 10 Ιουνίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στη σχολική γιορτή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης,  που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου,  παρέστη η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΚΜ, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Παρασκευή  7 Ιουνίου 2013. Στην εκδήλωση  συμμετείχαν και αντιπροσωπείες ξένων χωρών, που  επισκέφθηκαν το σχολείο στo  πλαίσιο   του προγράμματος “Comenius”, που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τιμητική πλακέτα απένειμαν στη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΚΜ, για την προσφορά της στην αποπεράτωση του  16ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και του  25ου  Νηπιαγωγείου Κατερίνης, στη διάρκεια αποχαιρετιστήριας γιορτής που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 επίσης στο προαύλιο του σχολείου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που επιμελήθηκαν οι μαθητές,  νόστιμα εδέσματα και ζωντανή μουσική.  Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας συνόδευσε ο ειδικός συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας- εκπαιδευτικός, κ. Αθανάσιος  Μπαρμπαγεωργόπουλος. 

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κατασκευάσει αεροπλάνο! Δείτε φωτογραφίες

Το όνομά της «Περιστερά»: Πρόκειται για την πρώτη αυτόνομη πτητική μηχανή της αρχαιότητας.
Αποτελούνταν από… ένα ελαφρύ αλλά ισχυρό κέλυφος που είχε τη μορφή περιστεριού και έφερε εσωτερικά τη κύστη ενός μεγάλου ζώου. Η αεροδυναμική περιστερά ήταν τοποθετημένη με το άνοιγμα της κύστης προσαρμοσμένο στο ανοικτό άκρο ενός θερμαινόμενου στεγανού λέβητα (ή μιας ισχυρής εμβολοφόρας αεραντλίας).
Όταν η πίεση του ατμού ή του αέρα υπερέβαινε τη μηχανική αντοχή της σύνδεσης, η περιστερά εκτοξευόταν και συνέχιζε την πτήση της για μερικές εκατοντάδες μέτρα με τη βοήθεια της ορμής του εξερχόμενου πεπιεσμένου αέρα της κύστης σύμφωνα με τις αρχές της αεροδυναμικής. Κατασκευαστής της είναι ο Αρχύτας.
http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2013/06/image4133.jpeg
ΟΑρχύταςκαταγόταν από τον Τάραντα, μια αρχαία ελληνική αποικία στη Σικελία, ήταν γιος του Μνησαγόρα (ή Εστιαίου) και έδρασε ανάμεσα στο 430 και 350 π.Χ. χωρίς να γνωρίζουμε με σαφήνεια το έτος γέννησης και θανάτου του. Επρόκειτο για ισχυρή και έντονα πνευματική προσωπικότητα, φίλος του Πλάτωνακαι οπαδός του Πυθαγόρα. Στοιχεία γι’ αυτόν διασώζει ο Διογένης Λαέρτιος, αν και επιγραμματικά .
Γενικά ο Αρχύτας είναι γνωστός ως φιλόσοφος (πυθαγορικός), ως μηχανικός και, ίσως, ως ο σημαντικότερος μελετητής της ακουστικής. Διαβάζουμε γι’ αυτόν:
Συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή και οι συμπολίτες του τον θαύμαζαν για τις γνώσεις, το ήθος και τις προσωπικές του αρετές τόσο, που τον εξέλεξαν επτά φορές στρατηγό (κυβερνήτη) του Τάραντα, παρόλο που ο νόμος δεν επέτρεπε την κατάληψη αυτού του αξιώματος για διάστημα μεγαλύτερο από ένα έτος. Για τη ζωή και τα συγγράμματα του έγραψαν πραγματείες ο Αριστοτέλης και ο Αριστόξενος, ενώ ο Πλάτων, που ήταν στενός του φίλος, βρήκε στο πρόσωπο του Αρχύτα έναν υποστηρικτή όταν αντιμετώπιζε την εχθρότητα του Διονυσίου Β’ των Συρακουσών. Ο ίδιος ο Πλάτων χρησιμοποίησε τις εργασίες του στα μαθηματικά και υπάρχουν ενδείξεις ότι κι ο Ευκλείδης χρησιμοποίησε πολλά από τα αποτελέσματα του Αρχύτα στο Η’ βιβλίο των Στοιχείων. Τέλος, η παράδοση τον φέρει ως τον πρώτο αερομοντελιστή, αφού αναφέρεται ότι κατασκεύασε ένα ξύλινο περιστέρι, που πετούσε με τη βοήθεια πεπιεσμένου αέρα.
Ο Αρχύτας, σύμφωνα με μαρτυρία του Φαβωρίνου, ιστορικού των αρχαίων παραδόσεων, επινόησε και κατασκεύασε μια περίεργη ιπτάμενη μηχανή, που αποκλήθηκε «πετομηχανή» ή «περιστερά» και που ουσιαστικά ήταν το πρώτο αεριωθούμενο. Ο Φαβωρίνος σημειώνει ακόμα ότι το γεγονός περιγράφει πλήρως ο Ρωμαίος Αύλος Γέλλιος στο έργο του Αττικαί Νύκται.
Ο Αύλος Γέλλιος (Gellius Aullus), λάτρης της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, γεννήθηκε στη Ρώμη, αλλά σπούδασε για πολλά χρόνια στην Αθήνα, κατά στην εποχή που φιλέλληνες ρωμαίοι αυτοκράτορες ελάμπρυναν την πόλη χτίζοντας θαυμάσια κτίρια και μνημεία, ενώ η πνευματική της αίγλη βρισκόταν και πάλι σε έξαρση.
Ήταν γύρω στα 150μ.Χ. Ο Γέλλιος, οπαδός του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, επηρεάστηκε επίσης από το έργο του ιστορικού και φιλόσοφου Φαβωρίνου, Παντοδαπή Ιστορία, και θέλοντας να τον μιμηθεί έγραψε το έργο Αττικαί Νύκται (Noctes Atticae). Σ’ αυτό μελετά τις εργασίες 280 περίπου ελλήνων και ρωμαίων συγγραφέων και ενσωματώνει πλήθος πληροφοριών κάθε είδους: ιστορικών, εθνολογικών, εθιμολογικών, τεχνολογικών, και ως εκ τούτου η συμβολή του στην αρχαία γραμματεία είναι σημαντική.
http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2013/06/fetcher_237.jpegΑπό τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι αυτός που αναφέρει και διασώζει το πείραμα του Αρχύτα είναι σοβαρός και αξιόπιστος. Το 12° κεφάλαιο του Γ’ βιβλίου του Αττικαί Νύκται επιγράφεται: Περί των απίθανων μύθων που ο Πλίνιος ο Δεύτερος με μεγάλη απρέπεια αποδίδει στον φιλόσοφο Δημόκριτο. Ακόμη περί του ιπταμένου ομοιώματος περιστεράς. Σημειώνει τα εξής:
«Ό,τι όμως αφορά εις εν τεχνικόν έργον, το οποίον καθ’ ομολογίαν του ιδίου του κατασκευαστού του Πυθαγορείου Αρχύτου, ούτος κατεσκεύασε, τούτο καίτοι δεν φαίνεται εις υμάς ολιγότερον θαυμαστόν, εν τούτοις μας φαίνεται απίστευτον. Διότι όχι μόνον πολλοί επιφανείς Έλληνες διηγούνται τούτο, αλλά και ο φιλόσοφος Φαβωρίνος, ο μετά ζήλου ερευνητής όλων των παλαιών ιστορικών μνημείων. Όλοι αυτοί μνημονεύουν με έντονον διαβεβαίωσιν την αλήθειαν ενός τεχνικού έργου, γράφουν δηλαδή περί της κατασκευής υπό του Αρχύτου μιας περιστεράς με ωρισμένον σύστημα και διά μηχανικής τέχνης κατεσκευασμένης, η οποία ίπταται εις τον αέρα. Το τεχνικόν αυτό κατασκεύασμα (ως αφ’ εαυτού νοείται) φέρεται δι’ ωρισμένης ωστικής δυνάμεως προς τα ύψη και διά κεκρυμμένου εντός αυτού πεπιεσμένου αέρος τίθεται εις κίνησιν».
Το κείμενο, του οποίου η μετάφραση δεν επιδέχεται αμφισβήτηση αφού έγινε από ικανότατο μεταφραστή, τον Ευάγγελο Σταμάτη , παρατέθηκε εν εκτάσει ώστε να διαπιστώσει ο αναγνώστης τα πολλά θαυμαστά που περιγράφονται από τον Πλίνιο και για τα οποία ο Γέλλιος απορεί.
Παρά το γεγονός ότι κατακλύζεται με πλήθος πληροφοριών από τον Πλίνιο, τις οποίες προσπαθεί να κατανοήσει και να διαχωρίσει σε βάσιμες ή μη, σχετικά με την περιστερά του Αρχύτα δεν είναι αρνητικός’ Θεωρεί απλώς ότι το όλο γεγονός είναι «απίστευτο». Δεν το θεωρεί ψευδές ή αγυρτεία ή θαύμα, απλώς δεν μπορεί να το πιστέψει, αφού του κάνει μεγάλη εντύπωση. Και τούτο επειδή μαρτυρούν γι’ αυτό «πολλοί επιφανείς Έλληνες», καθώς και ο φιλόσοφος Φαβωρίνος.
Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ούτε έναν από αυτούς τους πολλούς επιφανείς Έλληνες, αφού δεν έχει διασωθεί η παραμικρή φιλολογική αναφορά σ’ αυτό. Μόνο ο Φαβωρίνος αναφέρει ότι «ο φιλόσοφος Αρχύτας, ο εκ της πόλεως Τάρας καταγόμενος, ήτο επί πλέον και εξαίρετος μηχανικός και κατεσκεύασε ξυλίνην ιπταμένην περιστεράν, η οποία όμως όταν προσεγειούτο δεν ηδύνατο πάλιν να απογειωθή μόνη της. Διότι μέχρις αυτού…» [σ.σ.: Η συνέχεια δεν υπάρχει].
Πηγή: hellenicspace.wordpress.com
http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2013/06/fetcher_323.jpeg

Οι πλειστηριασμοί ήταν το σχέδιο του Γιωργάκη!


Έρχονται οι πλειστηριασμοί
Ο Νόμος Κατσέλη έβαλε φρένο στους πλειστηριασμούς και οδηγησε στην αποπομπή της από την Κυβέρνηση του Παπανδρέου.  Τώρα  το σχέδιο του ΓΑΠ αναβιώνει!
Έρχονται οι πλειστηριασμοί
Τη σταδιακή κατάργηση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, αρχής γενομένης από το τέλος του 2013, σχεδιάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να απελευθερωθεί ομαλά η αγορά κατοικίας. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου για το οποίο ισχύει σήμερα η προστασία και το οποίο διαμορφώνεται στα 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με την πρόταση, που έχει τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών, το όριο θα μειωθεί σε πρώτη φάση κατά 50.000 ευρώ με προοπτική την περαιτέρω μείωση ανά εξάμηνο ή ακόμα και χρόνο. Με τον τρόπο αυτό, η προστασία θα περιοριστεί σε πρώτη φάση στα ακίνητα αντικειμενικής αξίας 150.000 ευρώ, για να μειωθεί στη συνέχεια στις 100.000 κ.ο.κ., έως ότου μηδενιστεί και απελευθερωθεί πλήρως η αγορά.
Πιέσεις δανειστών
Ζητούμενο είναι η εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης της τρόικας, η οποία πιέζει για άμεση απελευθέρωση του προστατευτικού πλαισίου, ενώ την ίδια στιγμή το ΔNT, στην πρόσφατη έκθεσή του, κάνει λόγο για κατάργηση της απαγόρευσης πλειστηριασμών από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους! Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να κάμψει την πίεση που της ασκείται, παρουσιάζοντας ένα ρεαλιστικό σχέδιο και επικαλούμενη, φυσικά, τη μεγάλη ύφεση της οικονομίας και τη δραματική μείωση στα εισοδήματα των νοικοκυριών.
Πηγές από τις τράπεζες υποστηρίζουν ότι η βίαιη κατάργηση της προστασίας θα υποχρέωνε τις τράπεζες –σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τις τιμές και να μην πληγούν τα κεφάλαιά τους– να αγοράζουν οι ίδιες τα ακίνητα που σήμερα προστατεύονται και τα οποία θα έβγαιναν σε αυτή την περίπτωση σε πλειστηριασμό. Η πρακτική αυτή θα προσέθετε ένα νέο στοκ ακινήτων στην κτηματαγορά, που ήδη αριθμεί 150.000 νεόδμητα ακίνητα που διατηρούν στην κατοχή τους οι κατασκευαστές. Αντίθετα, η σταδιακή απελευθέρωση θα λειτουργούσε ως ψυχολογική πίεση σε οφειλέτες, που κάνοντας κατάχρηση της απαγόρευσης έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια για σταδιακή αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων. Στοιχεία από τις τράπεζες δείχνουν ότι μέσα στο 2012 ένα στα τέσσερα στεγαστικά δάνεια μπήκε σε καθυστέρηση, ενώ διαρκώς πλέον συρρικνώνεται ο αριθμός αυτών που εξυπηρετούνται κανονικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο του 1,1 εκατομμυρίου στεγαστικών δανείων, περίπου 300.000 εμφανίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή τους, με τουλάχιστον δίμηνη καθυστέρηση. Από αυτά περίπου 200.000 έχουν τουλάχιστον τρίμηνη καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους, ενώ αυτά που εξυπηρετούνται κανονικά μειώθηκαν σε 850.000 από 960.000, περίπου, το 2011.
Αύξηση επισφαλειών
Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο έχει αποτρέψει την εκτίναξη των πλειστηριασμών τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία η αδυναμία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έχει οδηγήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τις τράπεζες στο 30% του δανειακού τους χαρτοφυλακίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 οι πλειστηριασμοί μειώθηκαν στις 44.000, από 52.000 το 2009, για να περιοριστούν τελικώς στις 26.000 το 2012. Οι νέες ρυθμίσεις για τα ενυπόθηκα δάνεια που αναμένεται να ψηφιστούν έως αύριο, εκτιμάται ότι θα εκτονώσουν την πίεση που υφίστανται τα νοικοκυριά, επιτρέποντας ελάφρυνση της δόσης για 150.000 οφειλέτες στεγαστικών δανείων. Εάν σε αυτούς προστεθούν και οι περίπου 50.000 δανειολήπτες που έχουν καταφύγει στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, φαίνεται πως μια σημαντική μερίδα οφειλετών μπαίνει στην ομπρέλα της προστασίας.
Πληροφορίες: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ




Όλο το video με τις ισραηλινές «γυμνές» στρατιωτίνες

ISRAEL_NAKED
Υπάρχουν τελικά κι αλλες φωτογραφίες με τις πανέμορφες ισραηλινές στρατιωτίνες που φωτογραφήθηκαν μόνο με τα εσώρουχά τους και τον οπλισμό τους.
Έφαγαν βέβαια τις φυλακές τους επειδή ανέβασαν στο Facebook τις φωτογραφίες τους . Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι νεαρές γυναίκες ενήργησαν με τρόπο που έδειξε «ανάρμοστη συμπεριφορά» για τους Ισραηλινούς στρατιώτες.
Ως τιμωρία για την ανάρμοστη για ισραηλινούς στρατιώτες συμπεριφορά «η διοίκηση επέβαλε πειθαρχικά μέτρα που θεώρησε κατάλληλα», αναφέρθηκε . Κρίμα!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΙ ΗΠΑ!

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη από την αποκάλυψη εκ μέρους της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν» ντοκουμέντων που αποδεικνύουν ότι ο υποτίθεται δημοκρατικών αντιλήψεων πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμασυνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερο πάθος την παρακολούθηση με ηλεκτρονικά μέσα των επικοινωνιών όλου του πληθυσμού της Γης από όσο ο απεχθής και ακροδεξιός προκάτοχός του Τζορτζ Μπους και το φασίζον νεοσυντηρητικό επιτελείο του!
Βάσει εγγράφου που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο «Γκάρντιαν», αποδεικνύεται ότι όλες οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ αλλά και όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο (Google, Facebook, Apple κ.λπ.) δίνουν καθημερινά στην κάποτε υπεραπόρρητη και σήμερα παντοδύναμη αμερικανική υπηρεσία ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των κατοίκων του πλανήτη NSA πλήρη κατάλογο όλων ανεξαιρέτως των τηλεφωνικών κλήσεων, της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, των τραπεζικών πράξεων, των ηλεκτρονικών αγορών, ακόμη και των αναζητήσεων που γίνονται μέσω Διαδικτύου σε όλον τον κόσμο! «Πρίσμα» ονομάζεται το σχετικό πρόγραμμα.
Η κυβέρνηση Μπους είχε περάσει νόμο από τον Σεπτέμβριο του 2001 που έδινε το δικαίωμα στην NSA να παίρνει από τις εταιρείες επικοινωνιών όλες τις τηλεφωνικές κλήσεις. Εναν χρόνο πριν τελειώσει τη θητεία της, το 2007, κατοχύρωσε νομοθετικά την πρόσβαση της NSA και στα αρχεία των ιντερνετικών επικοινωνιών όλου του πλανήτη.
Για να διατηρήσει μια επίφαση ψευτονομιμότητας, η κυβέρνηση Μπους δημιούργησε και ένα δικαστήριο που συνεδριάζει… μυστικά (!) και χορηγεί τις σχετικές άδειες στην NSA. «Το ειδικό σώμα που τις εκδίδει με την οργουελική ονομασία Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Επιτήρησης των Πληροφοριών συνεδριάζει μυστικά. Στην πραγματικότητα αυτό θέτει τις αποφάσεις του και την αιτιολόγησή τους πέρα από κάθε αντικειμενικό έλεγχο… Οι δικαστικοί έλεγχοι των παρακολουθήσεων φαίνεται ότι είναι χωρίς εξέταση του περιεχομένου» γράφουν εμφανώς οργισμένοι στο κύριο άρθρο τους οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα βγήκε ο ίδιος και υπερασπίστηκε δημοσίως το πρόγραμμα παρακολούθησης από την κυβέρνησή του και τις κατασκοπευτικές υπηρεσίες της όλου του πληθυσμού της Γης. «Πριν εκλεγεί, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επετίθετο εναντίον της έκτασης των έκτακτων εξουσιών που είχε συντελεστεί υπό τον προκάτοχό του, Τζορτζ Μπους. Οταν όμως ανέλαβε την διακυβέρνηση, η κυβέρνησή του όχι μόνο τις διατήρησε, αλλά επέδειξε και μια απρόσμενη απόλαυση στο να ασκεί μυστική εξουσία είτε ζητώντας μυστικά εντάλματα για να παρακολουθεί τα τηλεφωνήματα ενός ειδησεογραφικού πρακτορείου (σ.σ.: υπόθεση Ασοσιέιτεντ Πρες που αποκαλύφθηκε πρόσφατα) είτε συνεχίζοντας το πρόγραμμα πληγμάτων με μη επανδρωμένα αεροπλάνα στο Πακιστάν» επισημαίνει δηκτικά στο ίδιο κύριο άρθρο η ίδια εφημερίδα.
Οπως αποκάλυψε ο «Γκάρντιαν», από το 2010 οι Αμερικανοί έχουν παραχωρήσει και στις βρετανικές υπηρεσίες κατασκοπείας πρόσβαση στο πρόγραμμα «Πρίσμα». Ανάλογες με τις ΗΠΑ εξουσίες κατασκόπευσης και φακελώματος των πολιτών της προσπαθεί με νομοσχέδιο να αποκτήσει και η κυβέρνηση της Ολλανδίας, ενώ σε αποτυχία οδηγήθηκε εν τη γενέσει της πέρυσι προσπάθεια της δεξιάςβρετανικής κυβέρνησης του Κάμερον να περάσει παρόμοια νομοθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της άρνησης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, κυβερνητικού εταίρου των Συντηρητικών. Υπό το πρίσμα αυτό, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί οι αντιδράσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο ζήτημα υπήρξαν άκρως υποτονικές.
Υποκριτικές υπήρξαν και οι αντιδράσεις της Κομισιόν, παρόλο που υποτίθεται ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών. «Η Κομισιόν φαίνεται ότι έχει υποκύψει σε προηγούμενες περιπτώσεις στην πίεση των ΗΠΑ να απαλύνει τους νέους κανόνες της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων προκειμένου να διευκολύνει τη συλλογή πληροφοριών εκ μέρους των ΗΠΑ» γράφουν με μόλις καλυπτόμενη περιφρόνηση προς τους οσφυοκάμπτες γραφειοκράτες της ΕΕ οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Το κωμικοτραγικό είναι ότι βουλευτές και γερουσιαστές των ΗΠΑ έχουν καταγγείλει ως «κίνδυνο για την ασφάλεια» την κινεζική εταιρεία προμήθειας τηλεπικοινωνιακού υλικού Χουαγουέι επειδή τα μηχανήματά της ενδεχομένως επιτρέπουν στην κινεζική κυβέρνηση να παρακολουθεί τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με το εξωτερικό! Πόσο κούφιοι και γελοίοι αποδεικνύονται αυτοί οι ισχυρισμοί, την ώρα που αποδεικνύεται πως όλες οι τηλεπικοινωνιακές και διαδικτυακές εταιρείες των ΗΠΑ είναι… «κυβερνοχαφιέδες» της αμερικανικής κυβέρνησης!
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡ ...ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥΣΤΙΑΣ!!! ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΜΑΣ!!!! Θυμάστε που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε οτι παραίτησε τον Αλλαχμπαξισίδη για τα «Καρντάκ»; Ε, λάθος θυμάστε ρε άσχετοι....


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Όλοι θυμόμαστε το θόρυβο που ξέσπασε τον Φεβρουάριο όταν το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του κόμματος στην Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάσος Θεοδωρίδης αποκάλεσε τα Ίμια, "Καρντάκ" σε ανάρτησή του στοFacebook όπου έγραφε προκαλώντας ακόμα και την έκπληξη των Τούρκων:




Θα θυμάστε ότι λίγο μετά ο Σκουρλέτης "αποδοκίμασε τις δηλώσεις του" και λίγο αργότερα αφού το κράξιμο συνεχιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση ότι τον παραιτεί από εκπρόσωπό του στην εν λόγω Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...





Ε, αν τα θυμάστε όλα αυτά... ξεχάστε τα:

Ο Νάσος Θεοδωρίδης εξακολουθεί να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή αφού φυσικά δεν τον παραιτήσαν ποτέ... απλά έβγαλαν μια ανακοίνωση για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ηλιθίων και "καθάρισαν"


Δείτε και μόνοι σας τη σελίδα της Επιτροπής: http://www.nchr.gr/category.php?category_id=115





Πηγή


Σκάνδαλο: Μετά την αποκάλυψη του zouzouni ότι ο Μανιτάκης στο θρήσκευμα είναι Εβραίος Σιωνιστής η wikipedia το έσβησε από την σελίδα της


Η απόλυτη ξεφτίλα
Σκάνδαλο μεγατόνων με την wikipedia η οποία μετά την αποκάλυψη του zouzouni news ότι ο Μανιτάκης είναι Εβραίος Σιωνιστής στο θρήσκευμα "κατέβασε" τη σελίδα που το έγραφε και την "ξανανέβασε" διαγράφοντας όμως το θρήσκευμα.

Βέβαια για κακή τους τύχη είχαμε φωτογραφίσει τη σελίδα και σας την παρουσιάζουμε.






Δείτε πως είναι σήμερα η σελίδα της wikipedia η οποία άλλαξε σήμερα το πρωί  στις 09/06/2013 !!!!!!
Μην βιαστεί κάποιος να πει "καλά εντάξει εσείς το κάνατε για να τον ξεφτιλίσετε" γιατί έχουμε όλα τα στοιχεία για την συγκεκριμένη ιστορία. 

Την σελίδα της wikipedia την "πείραξε" ένας εκ των  διαχειριστών της ονόματι Τ. Τζα...... σήμερα στις 15:21 και έσβησε το Εβραίος Σιωνιστής
Φυσικά έχουμε όλα τα στοιχεία του διαχειριστή αλλά και όλων των εμπλεκομένων στην ιστορία αυτή
Όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση οιουδήποτε.

Μετά από αυτό τι έχουν να πουν ; Ο Υπουργός αλήθεια τι έχει να πει ;
Θα πρέπει να βγει ο Μανιτάκης να μας απαντήσει αν είναι Εβραίος Σιωνιστής και να μας πει γιατί η σελίδα της wikipedia το έσβησε αμέσως μετά την αποκάλυψη μας ; 

Φυσικά και θα επανέλθουμε 

Υ.Γ. Οφείλει ο κ. Μανιτάκης αν είναι ψέμματα όλα αυτά να δει τη συμβαίνει με τη σελίδα της wikipedia γιατί έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
 
 
 http://zouzouniblog.blogspot.com/


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Voh5ynBW

Ασταθείς οι πολιτικές ισορροπίες


 
του Σταύρου Λυγερού



Ο κυβερνητικός συνασπισμός επιχειρεί να μετατοπίσει με αλλεπάλληλες επικοινωνιακές επιθέσεις το κέντρο βάρους της δημόσιας συζήτησης από το δυσμενές γι’ αυτόν πεδίο της οικονομίας στα αδύνατα σημεία του ΣΥΡΙΖΑ…
To 2013 είναι ένα ιδιαιτέρως δύσκολο έτος για την κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείονται εξελίξεις, οι οποίες θα θέσουν σε δοκιμασία την ίδια την επιβίωσή της. Ο πρωθυπουργός έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια των χωρών-μελών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το οποίο πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου. Τίποτα, ωστόσο, δεν είναι δεδομένο και βεβαίως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Βερολίνο θα αλλάξει γραμμή πλεύσης, χαλαρώνοντας ή, πολύ περισσότερο, εγκαταλείποντας την πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας που επιβάλλει στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.
Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι επιθυμούν να εξαντλήσουν την τετραετία, αλλά το φορτισμένο κοινωνικοοικονομικό τοπίο δεν αφήνει περιθώρια για ασφαλείς μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς. Το πολιτικό τοπίο, άλλωστε, είναι πολύ ρευστό, χωρίς ακόμα να είναι σαφές πώς τελικώς θα διαμορφωθεί. Η κύρια διαχωριστική γραμμή δεν ορίζεται πια από το παραδοσιακό κομματικό δίπολο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Ορίζεται από τη στάση απέναντι στο Μνημόνιο.
Στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2012, το δίπολο αυτό εκφράστηκε κυρίως από την αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα, τότε συγκρούστηκαν δύο ετεροκαθοριζόμενα πολιτικοεκλογικά ρεύματα: Το πρώτο ήταν το ρεύμα της τιμωρίας του παραδοσιακού συστήματος εξουσίας που έριξε την Ελλάδα στον γκρεμό. Συγκροτήθηκε κυρίως από ψηφοφόρους που δεν έχουν πολλά να χάσουν. Στην πλειοψηφία τους επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως πλησιέστερο χώρο και όχι επειδή ασπάστηκαν τις ιδεολογικοπολιτικές θέσεις του. Με άλλα λόγια, είναι κατά κανόνα εκλογικοί πρόσφυγες και όχι προσχωρήσαντες ψηφοφόροι. Δύο άλλα τμήματα του αντιμνημονιακού ρεύματος εκφράστηκαν από τους ΑΝΕΛ και από τη Χρυσή Αυγή.
Το δεύτερο ρεύμα στις προηγούμενες εκλογές ήταν το ρεύμα του φόβου, αλλά και της προσδοκίας ότι η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Υπενθυμίζουμε ότι η «παράταξη του Μνημονίου», με τη ενεργό εμπλοκή του ευρωιερατείου, είχε εξαπολύσει πρωτοφανή προπαγανδιστική επίθεση με αιχμή τον ισχυρισμό ότι ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ισοδυναμούσε με έξοδο από την Ευρωζώνη και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας. Η επαναδιαπραγμάτευση, όμως, αποδείχτηκε επιταγή χωρίς αντίκρισμα. Η επιβολή, μάλιστα, πρόσθετων επώδυνων μέτρων συρρίκνωσε πολιτικοεκλογικά την «παράταξη του Μνημονίου». Και επειδή συρρικνώνεται, γι’ αυτό και συσπειρώνεται γύρω από τον ισχυρότερο πόλο της, τη ΝΔ.
Στην «παράταξη του Μνημονίου» παραμένουν μεσαία και ανώτερα εισοδηματικά στρώματα, τα οποία πιέζονται, δυσφορούν, αλλά δεν κινδυνεύουν άμεσα με καταστροφή. Αυτά τα στρώματα έχουν ακόμα να χάσουν και γι’ αυτό αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν απειλή για τα συμφέροντά τους. Με άλλα λόγια, συσπειρώνονται γύρω από τη ΝΔ όχι τόσο επειδή τη θεωρούν λύση, όσο επειδή τη θεωρούν είτε το μικρότερο κακό είτε ανάχωμα.
Οι εκλογές του 2012 παγίωσαν ένα νέο διχαστικό κλίμα, οι πρωτογενείς ορίζουσές του οποίου είναι πρωτίστως οικονομικο-κοινωνικές και δευτερευόντως ιδεολογικο-πολιτικές. Οι παραδοσιακές κομματικές ταυτίσεις τείνουν να ρευστοποιηθούν. Γι’ αυτό και ο κυβερνητικός συνασπισμός επιχειρεί να μετατοπίσει με αλλεπάλληλες επικοινωνιακές επιθέσεις το κέντρο βάρους της δημόσιας συζήτησης από το δυσμενές γι’ αυτόν πεδίο της οικονομίας στα αδύνατα σημεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου έχει δίκιο όταν μιλά για αποπροσανατολισμό. Δεν είναι, όμως, αθέμιτη η τακτική της «παράταξης του Μνημονίου» να υπογραμμίζει υπαρκτές ασάφειες και αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι Έλληνες είναι όχι μόνο δυσαρεστημένοι από την πολιτική του Μνημονίου, αλλά και τη θεωρούν αδιέξοδη. Παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να κεφαλαιοποιήσει τη διάχυτη λαϊκή οργή για να διαμορφώσει καθαρό πλειοψηφικό ρεύμα. Η αδυναμία του αυτή δεν προκύπτει μόνο από τις κατηγορίες ότι υποθάλπει ανομικά φαινόμενα. Προκύπτει κυρίως επειδή δεν έχει παρουσιάσει ένα αξιόπιστο εθνικό σχέδιο για την υπέρβαση της κρίσης, με αποτέλεσμα να μην πείθει ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της διακυβέρνησης. Αυτός είναι ο λόγος που μια μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων θεωρεί ότι η άνοδός του στην εξουσία μπορεί να οδηγήσει σε τυχοδιωκτισμούς και ως εκ τούτου σε χειρότερες περιπέτειες.
Αυτός είναι ο βασικός λόγος που εξ αντιδιαστολής σταθεροποιείται προσωρινά η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά. Για τον ίδιο λόγο ενισχύεται και η Χρυσή Αυγή, η οποία εμφανίζει ανοδική πολιτικοεκλογική δυναμική. Η διάχυτη εντύπωση ότι το εξαρτημένο εγχώριο πολιτικό σύστημα προδίδει την κοινωνία ριζοσπαστικοποιεί μικρομεσαία στρώματα. Η ριζοσπαστικοποίηση ωθεί προς τα αριστερά, αλλά ταυτοχρόνως τροφοδοτεί και την ανάπτυξη αντιδημοκρατικών τάσεων, έστω κι αν αυτές οι τάσεις φαίνεται να έχουν ένα άνω όριο.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Vogpjgs3

Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα

synexizetai-o-xoros-ton-rixter-sti-dytiki-ellada---Epta-seismikes-doniseis-tin-kyriaki-stin-aigialeia-1-315x236Συνεχίζει να κουνιέται από αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις η περιοχή του Αιγίου, αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας.
Από τις 6.46 το πρωί της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι σημειώθηκαν επτά σεισμικές δονήσεις στην Αιγιάλεια, με το μέγεθος των σεισμών να κυμαίνεται από 2,5 μέχρι 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Αναλυτικότερα:
12:22, 2.8 R, 4 χλμ Νότια του Αιγίου
12:16, 3.0 R, 2 χλμ Νότια του Αιγίου
12:02, 3.1 R, 3 χλμ Νότια – Νοτιοανατολικά του Αιγίου
12:00, 2.8 R, 6 χλμ Νοτιοδυτικά του Αιγίου
11:11, 2.5 R, 2 χλμ Νότια – Νοτιοανατολικά του Αιγίου
08:34, 2.5 R, 6 χλμ Βορειοδυτικά του Αιγίου
06:46, 2.6 R, 2 χλμ Νοτιοδυτικά του Αιγίου
Παράλληλα, σεισμική δόνηση 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.23 δυτικά του Μεσολογγίου, με το εστιακό βάθος να μετράται στα 10 χλμ.
Επίσης, στις 12.00 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μέθους 3,7 R στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Κυλλήνη και σε απόσταση 27 χλμ. βορειοδυτικά της Κυλλήνης. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 10 χλμ.

Τετράχρονος σκότωσε τον πατέρα του

tetraxronos-skotose-ton-patera-tou-1-315x236 (1)Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένα τετράχρονο αγόρι στη βόρεια Αριζόνα σκότωσε κατά λάθος τον πατέρα του, Justin Stanfield Thomas.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η αστυνομία, πατέρας και γιος είχαν πάει για επίσκεψη σε φιλικό σπίτι, όταν ο μικρός ενώ έπαιζε, βρήκε στο σαλόνι του σπιτιού ένα όπλο, το οποίο και όπλισε με αποτέλεσμα η σφαίρα να τραυματίσει θανάσιμα τον 35χρονο άνδρα.
Ο Justin Stanfield Thomas μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΘΕΜΑ:     Ψήφισμα Συμπαράστασης
              
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους 11 διωκόμενους κατοίκους της Νότιας Πιερίας που διεκδίκησαν, μαζί με πολλούς άλλους κατοίκους της περιοχής, το αυτονόητο: την ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους της περιοχής. 

Η δίωξη των 11 κατοίκων της Νότιας Πιερίας, για  κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 του Απρίλη 2011 στον κόμβο στα κάστρα,  ύστερα από την προκλητική και αιφνιδιαστική ενέργεια της Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Α.Ε. (ξημερώματα Σαββάτου 8-4-2011)   να κλείσει το δρόμο που οδηγεί στις παραλίες  του Παντελεήμονα και της Σκοτίνας, στόχο έχει: την τρομοκράτηση και  υποταγή του λαού της Πιερίας που αντιδρά στο «άγριο χαράτσωμα» μέσω των διοδίων  αλλά και του αποκλεισμού ολόκληρης της περιοχής από την εθνική οδό.
Η ενέργεια  της Εταιρείας Αιγαίον Α.Ε  στις 8-4-2011  ήταν συνέχεια του αποκλεισμού της περιοχής  και  προάγγελος της  λειτουργίας των παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά που έγινε στις 28 του Απρίλη 2011.

Εξάλλου το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των εξόδων προς τους οικισμούς της Νότιας αλλά και της Βόρειας Πιερίας-γέφυρα Αιγινίου- είναι πάγια τακτική της Εταιρείας με σκοπό τη διοχέτευση όλης της κίνησης από τα διόδια και αιτία τα διαφυγόντα «κέρδη» της.

Η διαμαρτυρία στο σημείο της αποκλεισμένης εξόδου από την Εταιρεία Αιγαίον Α.Ε  από τους δεκάδες κατοίκους της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα την επόμενη μέρα η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να ανοίξει το δρόμο και να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία . Παρότι το αίτημα των κατοίκων ικανοποιήθηκε διατάχθηκε δίωξη σε 11 κατοίκους της περιοχής με το έωλο κατηγορητήριο της «παρακώλυσης των συγκοινωνιών».









Ανάλογες είναι και οι διώξεις στους κατοίκους του Αιγινίου που αγωνίζονται για 5 μήνες τώρα για την κατάργηση των διοδίων του Αιγινίου.
Ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων και το άνοιγμα των εξόδων προς τους οικισμούς αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις των κατοίκων της Πιερίας.

Όλοι στα δικαστήρια της Κατερίνης  στις 14 Ιουνίου 2013 για συμπαράσταση στους δικαζόμενους αγωνιστές.

        Ανάμεσα στους δικαζόμενους υπάρχουν και συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί, στους οποίους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας συμπαρίσταται πλήρως.


                                                     Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                                   Η Γραμματέας


Βάσσου  Φρειδερίκη                                                      Κατιμερτζή  Μαγδαληνή

Κτήμα Κούρτη «Οινόβιον», Νέα Διεθνής Διάκριση

Νέα Διεθνής Διάκριση στο Κτήμα Κούρτη «Οινόβιον» (Ράχη Πιερίας)

Με Έπαινο βραβεύτηκε στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Decanter World Wine Awards 2013, που γίνεται κάθε χρόνο στο Λονδίνο, το κρασί Cabernet Sauvignon 2010 του Κτήματος Κούρτη «Οινόβιον». 219 διεθνούς φήμης γευσιγνώστες έκριναν τα 14.362 κρασιά που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, προερχόμενα από 46 χώρες.

Η διάκριση αυτή, που προστίθεται στο Ασημένιο Μετάλλιο που έλαβε το κρασί Cabernet Sauvignon 2008 στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Concours Mondiale 2011 των Βρυξελλών, έρχεται να επιβραβεύσει την επίμοχθη προσπάθεια και το μεράκι μας να προσφέρουμε ποιοτικά κρασιά και αποστάγματα στον Έλληνα και στον ξένο οινόφιλο, καλλιεργώντας βιολογικά, με πιστοποίηση από την Green Control.

Με χαρά θα σας υποδεχθούμε στο οινοποιείο μας στη Ράχη Πιερίας, για να δείτε από κοντά τον τρόπο που παρασκευάζουμε τα κρασιά μας, τα οποία, φρέσκα ή παλαιωμένα σε δρύινα βαρέλια, σας περιμένουν για να τα γευτείτε.


Επικοινωνία:         Απόστολος Κούρτης
                τηλ./fax.: 23510.98521
                κινητό: 6974.471230
e-mail: info@oinovion.gr
http://www.oinovion.gr

Εικόνες από τη VIP Κορυδαλλού: O Λάκης με την βρώμικη πλαστική καρέκλα, ο Άκης με το τηλέφωνο και ο Σμπώκος με το βιβλίο

Ένα φωτογραφικό υλικό μέσα από την 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου «συγκατοικούν» γνωστά ονόματα της πολιτικής, της σόουμπιζ και του επιχειρηματικού κόσμου έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Η εφημερίδα «Espresso» δημοσιεύει φωτογραφίες του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσα από τη φυλακή να μιλάει στο τηλέφωνο αλλά και να διαβάζει το βιβλίο του με τον Κώστα Γιαννίκο του ΑΛΤΕΡ.
Ο Λάκης Γαβαλάς κουρεύεται από συγκρατούμενο του μέσα στο κελί , κάνει βόλτες στο προαύλιο, κοιτάζεται στον καθρέπτη και μιλάει στο τηλέφωνο καθισμένος σε μια πλαστική καρέκλα.
Επίσης δημοσιεύει φωτογραφία του Ιωάννη Σμπώκου ο οποίος διαβάζει σκυθρωπός το βιβλίο του μέσα στο κελί του.
6 5 4 3 2 1

ΔΑΚΕ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Μεγάλη νίκη της Δ.Α.Κ.Ε. στην Πιερία!


       Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
       Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες για εκλογή Αντιπροσώπων για τη 82η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε, αλλά και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην παράταξη της ΔΑΚΕ και τους υποψηφίους της.
     Η Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. Πιερίας υπόσχεται ότι θα συνεχίσει με υπεύθυνες και τεκμηριωμένες προτάσεις να αναδεικνύει τα προβλήματα του Κλάδου και των Εκπαιδευτικών και να διεκδικεί  την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση.
     Με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την επίθεση που δέχεται ο εκπαιδευτικός στα οικονομικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, η ΔΑΚΕ Π.Ε. Πιερίας  δηλώνει ότι θα στέκεται δυναμικά και υπεύθυνα στο πλευρό όλων των συναδέλφων, χωρίς μικρο-παραταξιακές σκοπιμότητες.
    Στις εκλογές της 4ης Ιουνίου 2013 για τους αντιπροσώπους στην 82η Γ.Σ. της ΔΟΕ , η ΔΑΚΕ έλαβε 334 ψηφοδέλτια και 4 έδρες.
    Εκλέγονται ως αντιπρόσωποι οι :
Ø  Δάφκος  Ιωάννης
Ø  Βάσσου  Φρειδερίκη
Ø  Παπανικολάου  Κωνσταντίνος
Ø  Τσακιρίδης  Βασίλειος


                                                 Από τη Δ.Α.Κ.Ε. / Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Γιορτή των Ακαδημιών της Αναγέννησης Κολινδρού.