ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΝ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ!! ΝΑ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ !!! VIDEO

 


Χρυσοχοϊδης 12 Δεκεμβριου 2013 “Καμία αύξηση διοδίων”






Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2sfI7EWVQ

Το Βουλγαρικών συμφερόντων DΕFENCENET τόλμησε να τα βάλει με τους Κεφαλονίτες.



Το defencenet.gr είναι "έγκυρη" ιστοσελίδα που ασχολείται με αμυντικά , πατριωτικά και στρατιωτικά θέματα. Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τη θεωρούν αξιόπιστη και πατριωτική.
 
Στις 6/2 είδαμε κάτι να μην πηγαίνει καλά, με την ιστοσελίδα και τη σχέση της με αυτό που συμβαίνει στην Κεφαλονιά. Γράφει: 
Αν είναι δυνατόν!!!
Έχουμε φάει στη μάπα καμιά 50αριά 4άρια και θα μας αναστάτωνε το 3,8!!!!
 
Στη συνέχεια έχουμε αυτό:
Σε όλο το διαδίκτυο παίζει η φωτογραφία, που έβαλε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, με τον τίτλο:
Και σχόλια, όπως αυτό:
Πρόσωπο ήρεμο. Χτυπημένο, με σημάδια που δεν έχουν φύγει ακόμα. Είναι μια γυναίκα από την Κεφαλονιά. Μια από τους χιλιάδες σεισμόπληκτους.... Τα σημάδια αποτυπωμένα στο πρόσωπό της. Ο σεισμός την πλήγωσε, όχι μόνο ψυχικά αλλά και σωματικά. Έχει σημάδια από χτυπήματα σε όλο το πρόσωπό της. Όμως εκείνη χαμογελά.Κοιτά την κάμερα με ηρεμία και χαμογελά. Γιατί ζει. Και γιατί ζουν κι άλλοι. Οι δυο σεισμοί που συγκλόνισαν την Κεφαλονιά στις 26 Ιανουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου κατέστρεψαν περιουσίες, άφησαν 5.000 άστεγους αλλά δεν κόστισαν καμία ζωή.Και σίγουρα η γυναίκα της φωτογραφίας ξέρει πως όσο κι αν είναι δύσκολες οι εποχές, όσο κι αν το να χάνεις το σπίτι σου είναι βαρύ, το ότι δε χάθηκε καμία ανθρώπινη ζωή είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.
Κοιτά το φακό και χαμογελά, παρόλα τα βάσανα.
Και σε άλλο ιστολόγιο πολιτών Αγρινίου, μπαίνει η ίδια φωτογραφία , με τίτλο:

Οι δικές μας Καρυάτιδες

Ας δούμε τι "έπαθε" η ίδια φωτογραφία στο defencenet. Τίτλος:
Και ξεκινά, χαρακτηρίζοντας "ατυχείς" τις δηλώσεις του καθηγητή αντισεισμικής τεχνολογίας Παν. Καρύδη:
«Συστήνω στους τουρίστες: Ελάτε στην Κεφαλονιά να απολαύσετε με ασφάλεια τους σεισμούς!».
Και ειρωνεύεται το είδος του "εναλλακτικού τουρισμού", που προτείνει ο καθηγητής.
Τις ίδιες δηλώσεις και την ίδια πρόσκληση έχει απευθύνει ο κ. Άκης Τσελέντης. Το ίδιο λέμε κι εμείς και κάθε άλλος άνθρωπος που ξέρει και αγαπά την Κεφαλονιά. Το ίδιο λέει και η Καλιφόρνια: " Come to California to enjoy earthquakes". Η πρόσληψη ευχαρίστησης, μέσω της έκλυσης της αδρεναλίνης που προκαλεί ο φόβος, είναι ο τρόπος των τολμηρών και των θαρραλέων.  Όταν, βέβαια, βρίσκεσαι σε μέρος ασφαλές. Και αν είσαι "τυχερός".
Οι τίτλοι και τα σχόλια στα δύο άρθρα καλλιεργούν και διασπείρουν φόβο, με αποτέλεσμα την αποτροπή επισκεπτών που θα ήθελαν να έρθουν στην Κεφαλονιά. Ακολουθεί τη μέθοδο και άλλων τρομοκρατικών ΜΜΕ. 
 
Και ακολουθεί η "χαριστική" βολή.  Τίτλος:
ΝΤΡΟΠΗ, ΕΛΛΗΝΕΣ!
"...Δείτε τι γίνεται στην Κεφαλονιά, που αν δεν υπήρχαν οι Ε.Δ. ακόμα στα χωράφια θα κοιμόντουσαν οι Κεφαλονίτες... Αλλά φαίνεται ότι οι Έλληνες για άλλη μια φορά ξεχνούν τις Ένοπλες Δυνάμεις (όπως το έκαναν τόσες φορές ακόμα και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν) και θεωρούν καλό ότι πρέπει να κερδοσκοπούν σε βάρος των στελεχών που έχουν εκστρατεύσει για να απαλύνουν το πόνο των συναθρώπων τους στην Κεφαλονιά.
Ετσι λοιπόν, μας έρχονται καταγγελίες ότι χρεώνονται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τους καφέδες και τα σάντουιτς που αγοράζουν από την τσέπη τους (φυσικά...) στην Κεφαλονιά σε τιμές ... NAMMO'S Μυκόνου!
Ήτοι, 45 ευρώ, τρεις καφέδες και τρία σάντουιτς! Στο τόπο που πήγαν να σώσουν!
Μήπως να τους στείλουμε μερικές φωτογραφίες από τις Ηπειρώτισσες στον ελληνοαλβανικό πόλεμο με το κιβώτιο των πυρομαχικών στην πλάτη να ανεβαίνουν τις κορφές της Πίνδου για να ανεφοδιάσουν τον Στρατό μας; Αυτές, πόσο έπρεπε να χρεώσουν;
Και αυτή την στιγμή το οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς λειτουργεί λόγω του Στρατού και ειδικότερα του Μηχανικού".
 
---------------
Η "Αξιοπιστία" αυτού του κειμένου είναι ανάλογη εκείνης των δύο άλλων.  Παρ' όλα αυτά, εμείς έχουμε ζητήσει από Ληξουριώτες φίλους να ερευνήσουν την αλήθεια του. Εμείς, εδώ, τους λογαριασμούς μας ξέρουμε πώς να τους ξεκαθαρίζουμε. Το defencenet μπορεί να αποδείξει την αλήθεια του τρίτου κειμένου, μια και τα άλλα δύο είναι εμφανώς, σκόπιμα και δυσφημιστικά;
Ακόμα και αν το περιστατικό είναι αληθινό, πρόκειται για κάτι μεμονωμένο, το οποίο κανείς δεν θα σκεφτόταν να το επεκτείνει σε όλους τους Κεφαλονίτες και , προχωρώντας περισσότερο, σε όλους τους Έλληνες .
Όμως, παίρνοντας υπόψη την "αξιοπιστία" και τη στόχευση των δύο προηγούμενων κειμένων, που είναι η απαξίωση της Κεφαλονιάς ως προορισμού, εμείς λέμε ότι το κείμενο είναι ψευδές και συκοφαντικό, σε κάθε περίπτωση.
 
Επειδή, στις τρεις φορές που εμείς είδαμε (και σιγά μη ψάξουμε και για άλλες), η "πατριωτική" αυτή ιστοσελίδα τα έβαλε με τους Κεφαλονίτες και την Πατρίδα τους, είναι η σειρά μας να δώσουμε την απάντηση,

με τρόπο κεφαλονίτικο.

 
Ας δούμε, λοιπόν,  ποιος είναι ο κύριος που λέει: "ΝΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΕΣ".
Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μας, βλέποντας αυτή την αλληλουχία διασποράς ψευδών ειδήσεων, ήταν η ερώτηση:
Ποιος είναι το defencenet;
Το "έγκυρο" και "πατριωτικό" defencenet, που ασχολείται με θέματα Άμυνας, Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας, Τουρκίας, Ιστορίας, Θρησκείας και πάνω από όλα με ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ έχει για ιδιοκτήτη, τον κύριο
VASIL ATANASOV ((ΒΑΣΙΛ ΑΤΑΝΑΣΟΒ) του NEDYALKOV ATANASOV και της  TERANKA ATANASOVA, έμπορο που γεννήθηκε στη Βουλγαρία και κατοικεί στην Αθήνα. 
Το ξέραμε πως η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπελι. Και κάποιοι φροντίζουν για αυτό. Όμως, πάει πολύ ένας Βούλγαρος να μας λέει : "Ντροπή Έλληνες".
 
Υπάρχουν στην Ελλάδα, κάποιοι άνθρωποι που δίνουν στην ιστοσελίδα αποκλειστικότητες και πληροφορίες, σχετικές με τα θέματα που ασχολείται η ιστοσελίδα και κυρίως, Εθνικά θέματα, θέματα Άμυνας και Στρατιωτικά θέματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ, λοιπόν,  σε ποιούς δίνετε πληροφορίες και από που αντλείτε "αξιόπιστες" ειδήσεις.
 
Οι ελληνικές γραφίδες, που λειτουργούν, ως βιτρίνα μιας βουλγαρικής εταιρείας, το κάνουν, μάλλον, για την αμοιβή τους και ας τους κρίνουν άλλοι. Πολλοί έχουν "αμαρτήσει για το παιδί τους ή το ψωμί τους". Επίσης, δεν θα σχολιάσουμε την αλλαγή μιας ιδιοκτησίας τέτοιας μορφής και τέτοιας εθνικότητας, χωρίς την αλλαγή τίτλου και περιεχομένου. (Ετσι κι αλλιώς, είμαστε όλοι Ευρωπαίοι και με βούλα. Έλληνες, όμως, δεν είναι όλοι).
Αλλά, ένας Βούλγαρος να ενδιαφέρεται για τον πατριωτισμό και τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ελλήνων, δεν μας κάθεται καλά. Κάποια παιχνίδια παίζονται, και μόνο όταν έρθει η δημοκρατία , η εξουσία του λαού, θα μάθουμε ποια είναι αυτά.
 

Ο τρόπος των Κεφαλλήνων στην αντιμετώπιση των σεισμών (σάτιρα, αξιοπρέπεια, περιφρόνηση, ανάμικτα με το φόβο) και η αρνητική υποδοχή των "επιτόπου" και των καναλιών έχουν δημιουργήσει ανησυχίες στους καθεστωτικούς. Και τα καθεστωτικά μέσα, προσπαθούν είτε να τρομοκρατήσουν, είτε να απαξιώσουν τους Κεφαλονίτες.  Η Κεφαλονιά βράζει, γιατί ξέρει και ζει. Η "άριστη συμπεριφορά του κρατικού μηχανισμού" είναι μόνο για τα media και αυτό που φοβούνται είναι, μήπως ο θυμός, που γέννησε η καταστροφή και η απελπισία, γίνει έκρηξη και το "μικρόβιο" απλωθεί. Η μέθοδος της απαξίωσης, με ανύπαρκτα περιστατικά, όπως αυτό με τη "λεηλασία του πλοίου", έχουν σαν σκοπό τον περιορισμό της όποιας ανταρσίας στο νησί.

Το Defencenet είναι μέρος του πολυπλόκαμου καθεστωτικού μηχανισμού χειραγώγησης των πολιτών. Είναι μέρος μιας Λερναίας Ύδρας, με πολλά κεφάλια, ενός χταποδιού, με πολλά πλοκάμια. Πέρα από τα απαξιωμένα και δερόμενα όπου τα πετυχαίνουμε, "κρατικά κανάλια", υπάρχει μια αριστεροδεξιά "αντιστασιακιά" κατάσταση στο διαδίκτυο και στην πολιτική, που μοναδικός της σκοπός είναι η Διαίρεση του Λαού και η κάμψη του φρονήματος του. 
Και η άλλη όψη είναι η μαζική συγκρότηση ή απόπειρα συγκρότησης κομμάτων και αποκομμάτων, τόσων που στις ευρωεκλογές, που είναι φτηνές, η τοποθέτηση ψηφοδέλτιων θα απαιτήσει τα ράφια της πληγωμένης Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης ή ένα αντισεισμικό κοντέηνερ.
Η επόμενη "βοήθεια" που θα μας έρθει θα είναι τα ΜΑΤ.
Σκοπός όλων αυτών των φημών, είναι η κάμψη του φρονήματος, η αποκοπή της Κεφαλονιάς από οικονομική βοήθεια και η δυσφήμηση μιας ορατής απειλής. Δεν είναι τυχαίο ότι η μοναδική σύλληψη για "διασπορά ψευδών ειδήσεων", που αφορούν το σεισμό έγινε στην ...Κυπαρισία(Και, φυσικά, θα πουν ότι πρόκειται για κάποιο "μεμονωμένο περιστατικό)!!
Για την ώρα, κύριοι του defencenet, πάρτε μια μερίδα από τα Ρίχτερ που μας περισσεύουν.
Ξέρουμε από σεισμούς.
Κι αν εμείς είμαστε ασφαλείς από σεισμούς, εσείς δεν είστε από μας, όταν με τρόπο ύπουλο μας ενοχλείτε.
 
Όταν θα αποφασίσετε να ασχοληθείτε, ξανά,  με Κεφαλονίτες και ειδικά Ληξουριώτες, με τρόπο συκοφαντικό, ψευδή και δυσφημιστικό, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ.
Τέλος, παρακαλούμε, μην παίζετε με τον πόνο μας.
Και αυτό το λέμε με αγάπη.
Κι αν είστε φίλοι και τύποι που αγαπάτε την ομορφιά και την περιπέτεια, ελάτε στην Κεφαλονιά για extreme sports. Θα είστε κι εσείς ασφαλείς, κάνοντας σέρφινγκ πάνω σε σεισμικά κύματα.

Κάνουμε δωρεάν ξεναγήσεις. Στις εικόνες, στα τοπία, στους ανθρώπους, στην ιστορία και στη φιλοσοφία αυτού του τόπου και αυτών των ανθρώπων. Σε ότι αγαπάμε και σε ότι ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ.

Άγοντας ξένους, κάνουμε φίλους

Επισκεφθείτε την Κεφαλονιά και, ιδιαίτερα, το πληγωμένο Ληξούρι. Είμαστε όρθιοι και ζωντανοί. 
Όπως τα δέντρα πεθαίνουν όρθια, έτσι και τα σπίτια της Κεφαλονιάς. Οι άνθρωποι, όμως, στην Κεφαλονιά, επί 60 χρόνια και μετά από  60 σεισμούς άνω των 5 ρίχτερ, είναι ακόμα όρθιοι.
Μην υποτιμάτε την ψυχή αυτών των ανθρώπων, κύριοι .
  • (Η εικόνα είναι του Ληξουριώτη Δον ΨΥΧΩΤΗ)
 
Ακολουθεί βίντεο με εικόνες από την αξιοπρεπή υποδοχή του Εγκέλαδου ("σπίτι γιοκ") και εκείνο τον άλλο τρόπο, που έχουμε για τους εχθρούς και τους "επιτόπου".
Φτιαγμένο από τον Nils Kullack, έναν "ξένο" , που με σεβασμό και αγάπη, αποτύπωσε την Κεφαλονίτικη Αγρυπνία. 

Kefalonia Insomnia 2014

 
ΥΓ: Το κείμενο γράφτηκε κάτω από καταιγισμό δονήσεων εκ των οποίων δύο ήταν άνω των 4 ρίχτερ (4,2 και 4,4). Τι να σας πούμε; "Αναστατωθήκαμε" χα χα χα. Το πλυντήριο δεν προλαβαίνει να πλένει λερωμένα σώβρακα.
Και, μην περιμένετε να τεκμηριώσει, ποτέ, την ανυπόστατη είδηση. Όπως, δεν εξήγησε ποτέ γιατί διαστρέβλωσε δηλώσεις σε θέμα που έχει να κάνει με τους αγωγούς πετρελαίου.

 

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΕΣ

Ε ί μ α σ τ ε   Ρ ι ζ ο σ π ά σ τ ε ς 

 http://www.ithacanet.gr

 

 

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΟΝ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ :ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ" ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ



 


ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ Ο Α.Π. ΕΚΡΙΝΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΕΙΡΕΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


ΣΕ ΛΙΓΟ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΠΡΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μιλοῦν γιὰ κατάσχεσεις καὶ …ἐκσπερματώνουν!



Μιλοῦν γιὰ κατάσχεση καὶ ...ἐκσπερματώνουν!!!2 
ΝΔ , ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ…
…τοποθέτησαν τὴν λέξη ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ παντοῦ στὴν ζωή μας.
Κατάσχεση πρώτης κατοικίας, κατάσχεση καταθέσεων.
Κι ἀφοῦ συνηθίσαμε νὰ θεωροῦμε «λογικό» νὰ σὲ πετοῦν στὸν δρόμο, ἐπειδὴ χρωστᾶς 2000 εὐρῶ…
…ἔρχεται κι ὁ ΣΥΡΙΖΑ νὰ φέρῃ στὴν ζωἠ μας τὴν ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ἐπιχειρήσεων. 

Μιλοῦν γιὰ κατάσχεση καὶ ...ἐκσπερματώνουν!!!1 
Μιλοῦν γιὰ κατασχέσεις καὶ ἐκσπερματώνουν. 
Μιλοῦν γιὰ κατάσχεση καὶ ...ἐκσπερματώνουν!!!4Αὐτὸ κάνουν οἱ τοκογλύφοι ἀπὸ τὴν Παλαιὰ Διαθήκη (ΓΕΝΕΣΗ 47).
Κατάσχουν τὴν ἀτομικὴ περιουσία καὶ σὲ καθιστοῦν ΣΚΛΑΒΟ.Μιλοῦν γιὰ κατάσχεση καὶ ...ἐκσπερματώνουν!!!6
Ἀποφασίζουν αὐτοὶ ἂν θὰ κοιμηθῇς στὸν δρόμο ἢ ἄν θὰ ἔχῃς ψωμὶ στὸ τραπέζι σου.
Οἱ ἴδιοι τοκογλύφοι ἐπενόησαν καὶ χρηματοδότησαν τὸν κομμουνισμό. 
Προκάλεσαν δεκάδες ἐκατομμυρίων νεκρῶν, ἐξανέμισαν περιουσίες τρισεκατομμυρίων καὶ αὐνανίζονταν βλέποντας ἐκατομμύρια πολιτῶν νὰ στήνονται σὲ οὐρὲς ἑκατοντάδων μέτρων…
…γιὰ ἕνα ποτήρι γάλα.
Τὰ παιδιὰ αὐτῶν τῶν βρικολάκων, μὲ τὰ ἀγγελικὰ πρόσωπα… 
…ἑτοιμάζονται νὰ ἀναλάβουν τὰ ἡνία τῆς χώρας. 
Καὶ ἀναγγέλλουν ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ἐπιχειρήσεων λόγῳ φοροδιαφυγῆς! 
Γιατὶ ξέρουν ὅτι τὸ 99% τῶν ἐπιχειρηματιῶν φοροδιαφεύγει, ἄκομα καὶ χωρὶς νὰ τὸ ἐπιθυμεῖ.
Εἶναι ἔτσι φτιαγμένη ἡ νομοθεσία, ποὺ σὲ καθιστᾶ φοροφυγὰ ἀπὸ ὅταν εἶσαι ὠάριο. Μιλοῦν γιὰ κατάσχεση καὶ ...ἐκσπερματώνουν!!!5
Ἐννοεῖται ὅτι ὄλες οἱ ἐπιχειρήσεις τῶν σιωνιστῶν καὶ οἱ ἀφορολόγητες καταθέσεις τους, σὲ offshore καὶ στὶς λίστες Λαγκὰρτ …δὲν θὰ πειραχθοῦν. 
Δὲν νομοθέτησαν ΠΟΤΕ ὁτιδήποτε θὰ στρίμωχνε τοὺς σιωνιστὲς τοκογλύφους καί τὶς ἐπιχειρήσεις τους.
Ἐπικαλοῦνται δῆθεν κενὰ στὴν νομοθεσία, ποὺ ἀφήνουν σκόπιμα, ὥστε νὰ ἐξυπηρετεῖται ἡ μειοψηφία τῶν καρχαριῶν. 
Μιλοῦν γιὰ κατάσχεση καὶ ...ἐκσπερματώνουν!!!9Γιὰ τὸ 99% τῶν νοικοκυραίων ἐπιχειρηματιῶν, ποὺ κατάφεραν νὰ ἀποκτοῦν νόμιμο εἰσόδημα …ἔρχεται ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ. 
Δὲν ἔχουν τίποτα ἄλλο στὸ μυαλό τους,  ἀπὸ τὸ νὰ βάλουν στὸ χέρι τὴν ἀτομικὴ περιουσία τῶν ἀνθρώπων καὶ νὰ τοὺς καταστήσουν ΣΚΛΑΒΟΥΣ. Μιλοῦν γιὰ κατάσχεση καὶ ...ἐκσπερματώνουν!!!10
Κι ὅπως χαρακτηριστικὰ εἶχε πεῖ ὁ σιωνιστὴς Adam Weishaupt…
«ὁ ἄνθρωπος θὰ «ἀπελευθερωθῇ»  μὲ τὴν κατάργηση τῆς ἀτομικῆς περιουσίας»…Μιλοῦν γιὰ κατάσχεση καὶ ...ἐκσπερματώνουν!!!7 
Για τὴν στέγη, τὴν τροφή… 
..δηλαδὴ γιὰ τὸ δικαίωμα στὴν ζωή, ἀλλὰ καὶ τὸν θάνατο…
θέλουν νὰ ἀποφασίζουν αὐτοί… 
…οἱ ἄρρωστοι σιωνιστὲς τοκογλύφοι. 
Καὶ οἱ πρόθυμοι θὰ τοὺς ἐξυπηρετήσουν ἐνσυνείδητα στὰ ἀρρωστημένα τους σχέδια… 
Εἶναι ἐκατομμύρια οἱ πρόθυμοι καὶ εἶναι παντοῦ ἀνάμεσά μας. 
Μιλοῦν γιὰ κατάσχεση καὶ ...ἐκσπερματώνουν!!!8Μετὰ τὸν Ναπολέοντα… δὲν φαίνεται νὰ ὑπῆρξε κάποιος ποὺ νὰ μπόρεσε νὰ νομοθετήσῃ ΕΝΑΝΤΙΑ στὴν τοκογλυφία καί τὶς κατασχέσεις. Σήμερα 300 ῥουφιάνοι στὴν  Βουλή, νομοθετοῦν νύκτα-ἡμέρα μὲ γνώμονα τὴν ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ γιὰ ψύλλου πήδημα… γνωρίζοντας ἐκ τῶν προτέρων ὅτι ΟΛΟΙ θὰ ὑποπέσουν στὰ παραπτώματά ποὺ θὰ ἐνεργοποιοῦν τοὺς νόμους ποὺ ἐπιβάλλουν κατάσχεση.
Μὴν περιμένετε ποτὲ να πληρώσουν ἔστω κι ἔνα εὑρῶ φόρο οἱ ἐπιχειρήσεις τῶν σιωνιστῶν ἐπικυριάρχων.
Μὴν περιμένετε νὰ φορολογήσουν τὴν λίστα Λαγκάρτ, γιατὶ ἤταν γεμάτη σιωνιστὲς ἐπικυριάρχους. Μιλοῦν γιὰ κατάσχεση καὶ ...ἐκσπερματώνουν!!!3
Κατέσχεσαν σπίτι γιὰ 2000 εὐρῶ… 
…ἀλλὰ τὰ δισεκατομμύρια τῆς λίστας Λαγκᾶρτ… 
…ξεχάστηκαν ἤδη.

Σίγμα

filonoi.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2sfHMsjhe

Γνωστή σταρ ντράπηκε με τη φώτο που δεν φορούσε εσώρουχο και… την έσβησε για να βάλει βίντεο

lauren-goodger1-570
Η γνωστή σταρ που έχει γίνει γνωστή τον τελευταίο καιρό περισσότερο για τα selfie της παρά για τη δουλειά της, θέλησε να δείξει στους ακόλουθους της στο Instagram τι φοράει όταν πάει στο γυμναστήριο, αλλά τα σχόλια που δέχτηκε και αυτό που απεικονιζόταν την έκαναν να το μετανιώσει, καθώς φάνηκαν πολλά. 
Στη φωτογραφία που ανέβασε φορούσε ένα κίτρινο μπουστάκι που τόνιζε το μεγάλο της στήθος και ένα παντελόνι φόρμα που είχε κατέβει επικίνδυνα και φανέρωνε ότι δε φορούσε βρακί. Με το φόβο ότι είναι πολλά αυτά που δείχνει και μετά από κάποια περίεργα σχόλια την έσβησε μετά από λίγα λεπτά.lauren-goodger-570

Βουνό το κορίτσι – Αυτή είναι η πιο ψηλή έφηβη στον κόσμο [εικόνες]

silva1-570
Αυτό το κορίτσι δεν θα σκύψει ποτέ το κεφάλι!Αν την είχες συμμαθήτρια στο σχολείο, σίγουρα θα ήταν η πρώτη σου επιλογή στο μπάσκετ.
Η Ελιζάνι Σίλβα από την Βραζιλία δεν είναι απλά ψηλή. Τυγχάνει να είναι η πιο ψηλή έφηβη στον κόσμο, αφού είναι μόλις 14 ετών και φτάνει τα 2 μέτρα και 10 εκατοστά.
Με δυσκολία χωράει στο αμάξι, ενώ για να φιλήσει το αγόρι της, είτε πρέπει να σκύψει ή να τον καθίσει σε σκαμνί!

«Έπεσαν» τα σαγόνια του δημάρχου – Έτσι εμφανίστηκε φοιτήτρια στην βράβευσή της

foithtria6-570
Φοιτήτρια έδωσε το παρόν στη βράβευση της φορώντας ότι πιο κοντό υπάρχει καθώς φαινόντουσαν τα οπίσθια της σε πλήρη θέα από την σκηνή.
Η συγκεκριμένη κοπέλα βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο της πόλης Βίλνιους της Λιθουανίας ως η καλύτερη φοιτήτρια της χρονιάς. Η ίδια επέλεξε να εμφανιστεί με ένα υπερβολικά κοντό σορτσάκι όπου φαινόντουσαν τα οπίσθια της.
Απ' ότι φαίνεται ο δήμαρχος δεν ενοχλήθηκε και τελικά την βράβευσε ενώ απαθανάτισαν και την βράβευση με αναμνηστικές φωτογραφίες.

Αντισυνταγματικό έκρινε ο Άρειος Πάγος το πρώτο χαράτσι της ΔΕΗ

Dei1-570
Αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε από το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το πρώτο "χαράτσι" (το έκτακτο ειδικό τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών) το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Το Δ΄ Τμήμα με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά τάχθηκε με την υπ΄ αριθμ. 293/2014 απόφασή του, υπέρ της αντισυνταγματικότητας του χαρατσιού και λόγω της διαφοράς μίας ψήφου αναγκαστικά παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.
Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το χαράτσι επιβάλλεται με βάση το κάθε ακίνητο (τετραγωνικά, κ.λπ.) και όχι σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου, ο οποίος έχει δεχθεί μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, αλλά και μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Επιβαρύνσεις οι οποίες θίγουν την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των πολιτών, όπως και το επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους.
Παράλληλα, κρίθηκε ότι η επιβολή του παραβιάζει το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, όπως και το άρθρο 2 του Συντάγματος που προστατεύει το σεβασμό και την αξία των πολιτών, το άρθρο 4 που επιβάλλει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, το άρθρο 20 που προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στα δικαστήρια, το άρθρο 21 που προστατεύει την οικογένεια καιτο άρθρο 78 που ξεκαθαρίζει ότι φόρος εισπράττεται μόνο εφόσον προβλέπεται από νόμο.

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου τμήμα 2 (15 παιδιά) συνοδευόμενοι από τον δάσκαλό τους. Εκεί ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου κύριο Βλαχόπουλο Νίκο και από μέλος του Δ.Σ. κύριο Φελώνη Χρήστο.







ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Στην αναστολή της αυριανής αγροτικής κινητοποίησης κατέληξαν οι εκπρόσωποι των καπνοπαραγωγών στην Πιερία, σήμερα το πρωί, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Βροντού. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν: «Σήμερα στις 7/2/2014 στη Βροντού Πιερίας κατόπιν σύσκεψης η Συντονιστική  Επιτροπή του Νομού Πιερίας η οποία αποτελείται από τους οκτώ (8) Προέδρους των Καπνικών Συνεταιρισμών του Νομού Πιερίας, μετά από τις εξαγγελίες των υπουργείων για  το φορολογικό Νομοσχέδιο των αγροτών και μέχρι να διευκρινιστούν τα νέα μέτρα αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων.» Και καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των καπνοπαραγωγών της Πιερίας «σε περίπτωση που τα νέα μέτρα δε μας ικανοποιούν θα είμαστε σε ετοιμότητα για νέας κινητοποιήσεις.» Την απόφαση συνυπογράφουν οι: Γιώργος Νάτσιος ΣΠΕΚΟ ΒΡΟΝΤΟΥΣ, Πασχάλης Κατσάρας ΣΑΜΨΟΥΣ, Ηλίας Ρίζος ΠΕΣΚΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ, Α.Κ.Σ. Βαγγέλλης Γιανώτας ΛΟΦΟΥ ΜΗΛΙΑΣ, Νίκος Δάγκας Α.Κ.Σ. ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ, Βασίλης Ιωάννου   ΝΕΟΚΟΠΑ Κολινδρού,  Διονύσης Φόλιος ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ και Διονύσης Παππάς Α.Κ.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ.



Παιδί του λαού για το δήμο Κατερίνης είχαμε;;;



Όχι ο Νίκος Μακρίδης δεν είναι στη Νέα Δημοκρατία. Όχι δεν είναι ούτε στη Χρυσή Αυγή, ούτε στους Ανεξάρτητους Έλληνες ούτε πουθενά. Είναι ένας απλός άνθρωπος, ενεργός δημότης που διεκδικεί το δήμο Κατερίνης (από σήμερα και επίσημα) και καλεί να τον ψηφίσουμε μακριά από κόμματα. Παρότι με τον συνδυασμό της ΝΔ στην Περιφέρεια ήταν πρώτος σε σταυρούς στην Πιερία.
Σήμερα δήλωσε στα ίσια και παλληκαρήσια αντιμνημονιακός και μακριά από τα κόμματα που κάνουν κακό στην αυτοδιοίκηση (δεν είναι μόνα τους στο κακό αυτό όμως…) «Θέλουμε τα πάντα. Γιατί είμαστε νέοι, είμαστε δυνατοί, γιατί θέλουμε να μας επιτρέψουν να καθορίσουμε το μέλλον μας και όχι να κληρονομήσουμε τις παθογένειες ενός συστήματος που αποδείχτηκε προβληματικό» είπε μάλιστα και ποιος είμαι εγώ για να βρω κάτι κακό σε αυτό; Η ταυτόχρονη ανακοίνωση της αποχώρησης του από τη κακή ΝΔ (που τόσο άλλαξε τα τελευταία 2 χρόνια) έγινε για λόγους και ουσίας αλλά και συμβολισμού…είπε...

Στο πλευρό του Τζιτζικώστα;;;





Ο κύβος ερρίφθη, να δούμε τώρα ποιος ή ποια ακόμα θα πέσει μαζί του... Ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αποστόλης Τζιτζικώστας, δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ως επικεφαλής της παράταξης "Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία". Τώρα μένει να δούμε τους υποψήφιος αντιπεριφερειάρχες που θα έχει δίπλα του...
Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι στοχεύει να εξασφαλίσει για την περιφέρεια μας προτεραιότητα για την έξοδο από την κρίση σε σχέση με τις άλλες περιοχές της χώρας και εμείς τέτοια γουστάρουμε! Μόνο να μας πεις: καλά κάνει και ετοιμάζεται ο "σίγουρος" (όπως λέει ο ίδιος) Δημήτρης Χριστογιάννης ή στο τέλος θα γελάσει η ήδη αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου;
Αν και με το όνομα που έδωσε στο συνδυασμό του, "Αλληλεγγύη", θα ταίριαζε περισσότερο κάποιος από τους επικεφαλείς της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ανοιχτή εκδήλωση για την Αυτοδιοίκηση και τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου



Η Πολιτική Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ», στην προσπάθειά της να συμβάλει στην αποσαφήνιση των μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων, που βιώνει η Ελληνική κοινωνία κάτω από την μνημονιακή κηδεμονία και τη σκληρή νεοφιλελεύθερη μονεταριστική «επέλαση», διοργανώνει την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00 μ.μ. στο POLIS CAFE (Πεσμαζόγλου 5 – Στοά Βιβλίου), ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου και την ανάγκη ανάδειξης αντιμνημονιακών δυνάμεων ανατροπής και προοπτικής για τη χώρα μας. Πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές κοινωνίες, για την ανατροπή των σημερινών αυτοδιοικητικών ηγεσιών, που αποτελούν τον «Δούρειο Ίππο» «αποικιοποίησης» και «εκποίησης» της Ελλάδος.
Ομιλητές θα είναι ο επικεφαλής του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Κώστας Πουλάκης, ο ανεξάρτητος βουλευτής, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης, ο ανεξάρτητος βουλευτής της Πολιτικής Κίνησης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ» και τέως Δήμαρχος Ιωλκού Πάρης Μουτσινάς, ο ανεξάρτητος τέως βουλευτής και τέως Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΠΡΑΤΤΩ και υποψήφιος Δήμαρχος Νέας ΙωνίαςΑριστείδης Χατζησαββίδης.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ» Γιώργος Παπασίμος.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση όσων προσκεκλημένων το επιθυμούν.

--

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: :  bolaris@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.bolaris.gr

Κοινωνικά δίκτυα : http://www.facebook.com/pages/Markos-Bolaris-Markos-Mpolares/94051187805

Βίντεο : http://vimeo.com/channels/bolaris
            http://www.youtube.com/bolarismarkos

Φωτογραφίες : http://www.flickr.com/photos/bolaris/
                      http://picasaweb.google.com/mbolaris

 Βουλευτικό Γραφείο Σερρών
Μεραρχίας 40, 621 25 Σέρρες
Τηλέφωνο: (+30) 2321098440,
Τηλεομοιοτυπία: (+30) 2321098449


Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 7 Φεβρουαρίου 2014

    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  



            Σοφία Μαυρίδου: «Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές»


Σημαντική πρωτοβουλία έλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, να διοργανώσει  εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού,  προκειμένου να ενημερώσει τις γυναίκες για την πρόληψη, τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης, τις μεθόδους θεραπείας, την ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών αλλά κυρίως να μεταδώσει το μήνυμα ότι «η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές».


Με τη σύμπραξη του  Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με ευαισθησία και αγάπη για τις γυναίκες, οργανώνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα: «Καρκίνος μαστού: Ο άγνωστος γείτονας- πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία»,  την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, στις 18:30  μ.μ.  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 40, 4ος όροφος) .


Συντονιστής της συζήτησης  θα είναι ο  διακεκριμένος χειρουργός μαστού από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Καραπαναγιώτης, ο οποίος θα κάνει μια αναλυτική παρουσίαση του θέματος από την πρόληψη έως και τη θεραπεία της νόσου. Η ψυχολόγος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, κ. Εύη Καλουτά,  θα αναφερθεί στις ψυχολογικές αντιδράσεις του ατόμου στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού ενώ την προσωπική της εμπειρία στον αγώνα κατά της ασθένειας  θα εκφράσει μια ασθενής.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε εκτέλεση της με αριθ. πρωτ: ΔΥΓ6/ΓΠοικ.3399/14-01-2014 εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας «Εφαρμογή νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους»  ανακοινώνεται ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών για την εφαρμογή του Νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος.
            Οι έλεγχοι θα διενεργούνται από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πιερίας, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές σε όλους τους Δημόσιους Χώρους (καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιες Υπηρεσίες κλπ).
            Στους παραβαίνοντες τον νόμο θα επιβάλλονται τα κατά τον νόμο προβλεπόμενα πρόστιμα και ειδικότερα:

α. Στους πολίτες που καπνίζουν καθώς και στους υπεύθυνους η ιδιοκτήτες των χώρων ή καταστημάτων όπου διαπιστώνονται οι παραβάσεις του καπνίσματος (λόγω ανοχής/μη αποτροπής).
β. Στους υπεύθυνους ή ιδιοκτήτες των χώρων – καταστημάτων που δεν λαμβάνουν μέτρα αποτροπής του καπνίσματος (λ.χ. μη ανάρτηση σήματος απαγόρευσης σε εμφανή σημεία των χώρων ανά 15 τετραγωνικά μέτρα, ύπαρξη σταχτοδοχείων κτλ).
γ. Στους υπαλλήλους και προϊσταμένους των υπηρεσιών (Δημοσίου, Τραπεζών, Ιδρυμάτων, Φορέων, Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας κτλ) όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.
δ. Σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο παραβαίνει τη νομοθεσία διαθέτοντας παράνομα προς πώληση στην επιχείρησή του προϊόντα καπνού.
ε. Σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο παραβαίνει τη νομοθεσία διαφημίζοντας ή προωθώντας προϊόντα καπνού.

     Καλούνται οι επαγγελματικές ενώσεις – σωματεία, δημόσιος τομέας, φορείς κτλ, να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη και τους υπαλλήλους τους, για την τήρηση των διατάξεων της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.



Μ.Ε.Π.
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ



ΜΥΡΟΦΟΡΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ


* Χιλιάδες ρίχτερ! *



ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Αποσύρει την υποψηφιότητα Καρυπίδη ο ΣΥΡΙΖΑ


Οριστικό: Αποσύρει την υποψηφιότητα Καρυπίδη ο ΣΥΡΙΖΑ

* Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η Κουμουνδούρου δεν κατεβάζει τον Καρυπίδη υποψήφιο περιφερειάρχη

* Σήμερα ή αύριο η επίσημη ανακοίνωση

* Μοναδικό ερώτημα αν θα κατέβει ως ανεξάρτητος και ποιοι θα τον στηρίξουν

Την οριστική απόσυρση της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Καρυπίδη αποφάσισε η Κουμουνδούρου η οποία αναμένεται να το ανακοινώσει και επίσημα σήμερα ή αύριο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες...
του iefimerida, στον ΣΥΡΙΖΑ έκριναν ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν την υποψηφιότητά του έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με τις αντιεβραϊκές και «φιλοχρυσαυγίτικες» κορώνες του.
Βαρύ το κλίμα και έντονες αντιδράσεις
Ηδη από την Τετάρτη το κλίμα ήταν πολύ βαρύ για τον κ. Καρυπίδη, ενώ, η έκταση που πήρε το θέμα στα μέσα ενημέρωσης δεν άφησε και πολλά περιθώρια στην Κουμουνδούρου.
Αλλωστε και η Αριστερή Πλατφόρμα προεξάρχοντος του Παναγιώτη Λαφαζάνη είχαν προτείνει την απόσυρση της υποψηφιότητάς του.
Σήμερα αρκετά στελέχη του κόμματος εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητά του και, όπως όλα δείχνουν, αυτή λαμβάνει τέλος. 
Στον ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, περνούν από κόσκινο εναλλακτικά ονόματα υποψηφίων, ενώ ερώτημα παραμένει εάν ο Καρυπίδης θα κατέβει μόνος του ως ανεξάρτητος και ποιοι θα τον στηρίξουν.
Ο βουλευτής Δημ. Στρατούλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, ως γνωστόν, ένας χώρος απολύτως δημοκρατικός, όπου συζητώνται όλα τα ζητήματα. 
Υπό την έννοια αυτή, πρόσθεσε, όσον αφορά τις υποψηφιότητες, για τις οποίες έχουν εκφραστεί προβληματισμοί, ενστάσεις και διαφωνίες, «θα τις συζητήσουμε σήμερα και στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, αλλά και στις οργανώσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Βάσει της συζήτησης και των απόψεων που θα εκφραστούν, εάν έχουμε κάνει κάποια λάθος επιλογή, θα την διορθώσουμε», είπε.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών τονίζοντας ότι «αν αντιληφθούμε ότι οι απόψεις οι οποίες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τις εννοεί ο κ. Καρυπίδης, όχι μόνο συνεργαζόμενος δεν μπορεί να είναι, αλλά ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο δεν μπορεί να περάσει».
Οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη απηχούν και τις θέσεις σχεδόν του συνόλου των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και υπό αυτό το πρίσμα, εκείνο που απομένει να γίνει ως προς την υποψηφιότητα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία, είναι να λάβουν νέες αποφάσεις τα κομματικά όργανα.


"Τελειωμένοι" για το Βερολίνο Σαμαράς και Βενιζέλος

image002


 Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Πανικος επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τη στάση των Γερμανών απέναντι στην υποτελή στο Βερολίνο κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Η διοχέτευση από το υπουργείο Οικονομικών του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο σοβαρό γερμανικό περιοδικό Der Spiegel του πεντασέλιδου εγγράφου με τίτλο «Έγγραφο θέσεων για την Ελλάδα», όπου υποστηρίζεται ότι πρέπει να δοθεί τρίτο πακέτο «βοήθειας» προς τη χώρα μας ύψους 10-20 δις ευρώ πριν από τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, αναστάτωσε την κυβέρνηση Όχι επειδή οι Γερμανοί επαναφέρουν τώρα την απαίτησή τους να υπογραφεί νέο Μνημόνιο. Όχι επειδή έχουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος καμιά αναστολή να εφαρμόσουν τους σκληρότατους όρους εναντίον του ελληνικού λαού που θα περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο. Δεν είναι «πρωτάρηδες» οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο να χρησιμοποιούνται ως όργανα των Γερμανών εναντίον των Ελλήνων. Αυτό καθόλου δεν τους ανησυχεί.
Ξέρουν ότι θα υπογράψουν νέο Μνημόνιο. Τους αποσταθεροποιεί όμως αυτό το «πριν από τις ευρωεκλογές». Όχι μόνο επειδή υπογράφοντας το νέο Μνημόνιο πριν από τις ευρωεκλογές θα χάσουν επιπρόσθετες ψήφους από τις λίγες έτσι κι αλλιώς που περιμένουν. Το «πριν από τις ευρωεκλογές» έχει ένα πολύ βαθύτερο πολιτικό νόημα.
«Τελειωμένοι» για το Βερολίνο!
Αυτό που καταλαβαίνουν -και πολύ σωστά- ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι ότι αν τελικά οι Γερμανοί επιμείνουν στο «πριν από τις ευρωεκλογές», αυτό σημαίνει πως η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί οριστικά «ξοφλημένη» την κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και γι” αυτό θα βάλει τους ηγέτες τους να υπογράψουν ένα πολιτικά και εκλογικά αυτοκαταστροφικό για τους ίδιους Μνημόνιο προκειμένου να δεσμεύσουν την κυβέρνηση του… Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ!
Το μήνυμα μιας τέτοιας στάσης του Βερολίνου, αν τελικά υιοθετηθεί, είναι σαφέστατο: την ώρα που οι Έλληνες με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές θα οδηγούν σε κατάρρευση την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, οι Γερμανοί θα τους δώσουν μια κλωτσιά για να τους σπρώξουν βαθύτερα στον γκρεμό, χρησιμοποιώντας τους ως όργανα για να «δέσουν» τον Τσίπρα!
Ούτε αυτό θα τους πείραζε καθόλου αν  δεν συνοδευόταν από την ευνοούμενη προϋπόθεση ότι για να προβούν σε μια τέτοια κίνηση οι Γερμανοί θεωρούν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο «τελειωμένους» οριστικά και αμετάκλητα, άρα άχρηστους πλέον για τα γερμανικά συμφέροντα. Χάνουν δηλαδή, οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο στήριγμά τους, τη Γερμανία, ενώ έχει ήδη προηγηθεί η απώλεια της στήριξης του ελληνικού λαού προς τα δυο κόμματα που επί σαράντα (!) ολόκληρα χρονια υπήρξαν οι πυλώνες του συστήματος.

«Δένοντας» τον Τσίπρα

Η υπογραφή από τον Αντώνη Σαμαρά ενός νέου Μνημονίου με βαρύτατους όρους για ένα ασήμαντο ποσό ’10-20 δισ ευρώ, που θα τα πάρουν οι ίδιοι οι” ίδιοι οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, αφού ρητά ορίζεται πως αυτά τα λεφτά θα πάνε αποκλειστικά για τοκοχρεολύσια προς τους δανειστές της χώρας, είναι μια πράξη πολιτικά αυτοκτονική για τον πρόεδρο της ΝΔ.
Όπως κι αν ονομάσουν το νέο Μνημόνιο, όσα τεχνάσματα κι αν σκαρφιστούν προκειμένου να ξεγελάσουν τους Έλληνες, ώστε να μην φαίνεται τόσο απεχθές, η ουσία είναι πως οι Γερμανοί θα απαιτήσουν διεθνείς δεσμεύσεις που θα «θάψουν» πολιτικά τον Σαμαρά.
Ταυτόχρονα όμως υψώνουν τον πήχη για τον Τσίπρα. Είναι εντελώς άλλο πράγμα να μην σεβαστεί ανειλημμένες διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας από το να μην τις υπογράψει ο ίδιος. Στα λόγια εύκολα λέει κανείς ότι δεν θα τηρήσει υποχρεώσεις που ανέλαβαν οι Σαμαράς – Βενιζέλος, στην πράξη όμως μια τέτοια κίνηση κατά μέτωπον σύγκρουσης με τους δανειστές αμέσως μόλις αναλάβει ο Τσίπρας πρωθυπουργός απαιτεί ασυνήθιστη πολιτική γενναιότητα, την οποία πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα επιδείξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι να το κάνει.


«Κωλοτούμπες» Βενιζέλου

Έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση που το Μάιο όλοι περιμένουν τη… διάλυση του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές! Ο Βενιζέλος προσπάθησε προ δύο περίπου εβδομάδων να δείξει αυτοπεποίθηση και συνάμα να εκβιάσει την υποστήριξη της ΝΔ προς το δεινά χειμαζόμενο κόμμα του, συνδέοντας ευθέως την επιβίωση της κυβέρνησης με τα αποτελέσματα που θα πετύχουν τα δύο κόμματα που τη συναπαρτίζουν στις ευρωεκλογές. «Η ερμηνεία του αποτελέσματος [Σ.Σ.: των ευρωεκλογών] θα είναι ούτως ή άλλως πολύ σκληρή και επιθετική, γιατί θα κριθεί η νομιμοποίηση της στρατηγικής της χώρας… Είναι το εξάμηνο της νομιμοποίησης της επιλογής που έκανε ο ελληνικός λαός τον Ιούνιο του 2012!» δήλωσε στη Θεσσαλονίκη στις 23 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – και μάλιστα παρουσία του επικεφαλής της ευ- ρωσοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Αυστριακού ευρωβουλευτή Χάνες Σβόμποντα.
Δέκα μέρες αργότερα, διαπιστώνοντας ότι ο κατά φαντασίαν εκβιασμός του δεν είχε φέρει κανένα αποτέλεσμα, ο Βενιζέλος άλλαξε γραμμή σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην Εφημερίδα των Συντακτών. Από τη «νομιμοποίηση της στρατηγικής της χώρας» που είχε πει, αποφάνθηκε ότι… «η κυβερνητική σταθερότητα δεν διακυβεύεται» στις ευρωεκλογές!
Δεν στάθηκε μόνο σε αυτό. «Συνήθως έρχονται κάποιοι μετά και θέτουν θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης και άρα εθνικής στρατηγικής της χώρας», πρόσθεσε εμβριθώς!


«Ξεγραμμένοι» και από τους τραπεζίτες!

Ούτε οι Αμερικανοί… τραπεζίτες (!) πιστεύουν πια ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να επιβιώσει πέρα από μερικούς μήνες. Αυτό συνάγεται τουλάχιστον από έκθεση της τράπεζας των ΗΠΑ JP Morgan που δημοσιοποιήθηκε.
«Το ΠΑΣΟΚ προβλέπεται να κινηθεί [Σ.Σ.: στις ευρωεκλογές] σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση και σε νέες εκλογές» αναφέρει η εν λόγω έκθεση. «Επιταχύνεται η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές να αναζητούν άλλες επιλογές σε μια ευρύτερη συμμαχία» αναφέρει σε άλλο σημείο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει τη δυνατότητά να κερδίσει τις εκλογές» τονίζει, επισημαίνοντας ότι «ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει πολύ ισχνή πλειοψηφία και είναι μεγάλος ο πειρασμός να δοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ η ευκαιρία να κάνει τη διαπραγμάτευση» με την τρόικα. «Ο συνδυασμός της οικονομικής ανέχειας και της αντιπάθειας προς την πολιτική ελίτ αναμένεται να οδηγήσει τους ψηφοφόρους στην αγκαλιά του συγκεκριμένου κόμματος» εκτιμά τελικά η JP Morgan.

«Κέρβερος» η τρόικα

«Η αποδυναμωμένη κυβέρνηση της Ελλάδας κινδυνεύει να ταπεινωθεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου από τα κόμματα που είναι εναντίον της τρόικας» γράφει χωρίς περιστροφές και το βρετανικό συντηρητικό περιοδικό The Economist.
«Στην ελληνική μυθολογία, ο Κέρβερος είναι το σκυλί με τα τρία κεφάλια που φυλάει τις πύλες του Άδη. Στη σύγχρονη ελληνική πολιτική, η τρόικα είναι το τρικέφαλο τέρας που παγιδεύει τη χώρα στον οικονομικό κάτω κόσμο» προσθέτει το περιοδικό και συνεχίζει: «Η τρόικα επικρίνεται με τη μεγαλύτερη οξύτητα στην Ελλάδα – και δικαίως… Ακόμη και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα φωνάζουν «Φονιάδες!» στα μέλη της τρόικας. Στη Λισαβόνα πλακάτ διαμαρτυρίας γράφουν «Γαμ,.,ε την τρόικα!»… Ξεσκίζει το τέρας υπερβολικά πολύ ζωντανό κρέας από τις χώρες που υποτίθεται ότι σώζει; Και ποιος, τέλος πάντων, ελέγχει το κτήνος;» αναρωτιέται το δεξιό αγγλικό περιοδικό.

Έχει, πάντως, πρόταση για διέξοδο: «Αν οι Ευρωπαίοι θέλουν πραγματικά να κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας, η καλύτερη απάντηση θα ήταν να διαγράψουν σύντομα ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους» γράφει.
Σωστό, μόνο που με τη λύση αυτή διαφωνούν ριζικά οι Γερμανοί.


«Φέρτε τα λεφτά σας!»

Εντελώς άλλη είναι η γερμανική συνταγή – και τη διατύπωσε ωμά η Bundesbank, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, σε έκθεσή της.
Οταν μια χώρα της Ευρωζώνης απειλείται με χρεοκοπία, αντί να τη δανείζουν η Γερμανία και τα άλλα κράτη που χρησιμοποιούν το ευρώ, η κυβέρνηση της χώρας αυτής να αρπάζει όποιο κομμάτι των καταθέσεων των πολιτών της έχει ανάγκη και να επιβάλλει και φόρο π.χ. 10% στην αντικειμενική αξία όλων των ακινήτων!


Ληστεύοντας τα λεφτά και τα σπίτια των πολιτών της, θα λύνει μόνη της τα προβλήματά της – κι έπειτα θα ξεπουλάει τα ακίνητα που κατάσχεσε στους Γερμανούς. Υπέροχα!


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2sZWSfdoS