ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Προσδιορισμός της σεξουαλικής μας «ταυτότητας»

 Το παιδί μαθαίνει να ξεχωρίζει τα δύο σεξουαλικά φύλα γύρω στα 2 με 3 χρόνια της ζωής του, με τον ίδιο τρόπο που μαθαίνει ότι ένα λαστιχένιο στρογγυλό αντικείμενο που χοροπηδά όταν το χτυπάμε στο πάτωμα ή στον τοίχο το λέμε μπάλα.

 

Μεγαλώνοντας σε οικογένειες όπου υπάρχουν δυο γονείς, τα παιδιά αναπτύσσουν μια έντονη κοινωνική, ψυχολογική αλλά και σωματική ταύτιση με το γονιό του ίδιου φύλου.

 


Ψυχο-κοινωνικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου

 

Θεώρησα χρήσιμο σήμερα, και ελπίζω να σμφωνήσετε, να χρησιμοποιήσω τον χώρο που μου παρέχει εδώ κάθε εβδομάδα ο αγαπημένος διαδικτυακός τόπος να προσεγγίσω ένα σημαντικό και επίκαιρο ψυχοκοινωνικό θέμα και συγκεκριμένα την έννοια της σεξουαλικής μας «ταυτότητας»...

Ψυχική υγεία και σεξουαλική ευημερία στους άνδρες


 H σύνδεση μεταξύ των δύο είναι βαθιά, επηρεάζοντας όχι μόνο τους μηχανισμούς της σεξουαλικότητας αλλά και τη συνολική ποιότητα ζωής...

Στη συζήτηση γύρω από την υγεία των ανδρών, η διασταύρωση της ψυχικής ευεξίας και της σεξουαλικής υγείας είναι ένα θέμα που συχνά παραμένει στη σκιά. Ωστόσο, η σύνδεση μεταξύ των δύο είναι βαθιά, επηρεάζοντας όχι μόνο τους μηχανισμούς της σεξουαλικότητας αλλά και τη συνολική ποιότητα ζωής. Ας εξερευνήσουμε τη σύνθετη σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας και σεξουαλικής ευεξίας στους άνδρες και πώς η αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Το ψυχολογικό υπόβαθρο της σεξουαλικής ευημερίας

Η σεξουαλική ευημερία δεν είναι αποκλειστικά σωματικό ζήτημα- είναι περίπλοκα συνυφασμένη με τον ιστό της ψυχικής και συναισθηματικής κατάστασης του ατόμου. Ένα υγιές μυαλό συμβάλλει σημαντικά σε μια ικανοποιητική και γεμάτη σεξουαλική ζωή. Αντιθέτως, οι προκλήσεις της ψυχικής υγείας μπορούν να ρίξουν σκιά στην ικανότητα κάποιου να συνδεθεί ερωτικά.

Στρες και άγχος απόδοσης

Διώκει φορολογικά τους ελεύθερους επαγγελματίες, αφού πρώτα τους έκλεψε την ψήφο τους

 


οι ίδιοι πάτησαν πάνω σε 102 ψυχές στο Μάτι για να υφαρπάξουν την εξουσία,

 


Προεκλογικά κατηγορούσε την αντιπολίτευση για τους φόρους κ έλεγε πως κόψαν τους φόρους... Σήμερα είπε πως σας τα είχε προαναγγείλει .

 


Υποβάθμιση βιοτικού επιπέδου βλέπουν 9 στους 10 Έλληνες – Στραβά αρμενίζει το καράβι για 7 στους 10

 Τα πράγματα στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με το 66% των Ελλήνων, ενώ το 87% πιστεύει ότι το βιοτικό του επίπεδο (αγαθά και υπηρεσίες που έχει τη δυνατότητα να αγοράσει) θα υποβαθμιστεί τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με την έρευνα Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα, έξι μήνες πριν από τις ευρωεκλογές (6η-9η Ιουνίου). Ανησυχητικό εύρημα της έρευνας είναι ότι το 63% των Ελλήνων δηλώνει «μη ικανοποιημένο» με τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 45%.

Γολγοθάς οι λογαριασμοί

Απίστευτη κοροϊδία με το «appodixi»!

 Την απίστευτη κοροϊδία του κράτους βιώνουν όσοι καταναλωτές προχώρησαν σε καταγγελία για «μαϊμού» αποδείξεις μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ «appodixi». Το φορο-μπόνους για όσους αποκαλύπτουν «μαϊμού» αποδείξεις θα ενεργοποιηθεί μετά τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ετσι, θα μείνουν χωρίς τη χρηματική επιβράβευση που είχε εξαγγείλει το οικονομικό επιτελείο χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν κάνει έως τώρα περισσότερες από 140.000 επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες.

Η κοροϊδία δεν έχει τέλος, καθώς η εφαρμογή «appodixi» της ΑΑΔΕ έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και έναν χρόνο και το οικονομικό επιτελείο διαφήμιζε συνεχώς τα οφέλη της, ενώ εδώ και εβδομάδες διατυμπανίζει το κέρδος έως 3.000 ευρώ που μπορεί να αποκομίσει όποιος καταγγείλει μια παράνομη απόδειξη. Η κυβέρνηση, αντί να δώσει κίνητρα στους πολίτες να ζητούν απόδειξη για να μειωθεί η φοροδιαφυγή, έχει μετατρέψει τους καταναλωτές σε… κουκουλοφόρους που ψάχνουν τις «μαϊμού» αποδείξεις για να κερδίσουν λίγα χρήματα.

Παγκόσμιο κτήριο της χρονιάς ένα σχολείο στην Κίνα που μοιάζει με «πλωτό δάσος»

 Ένα επαναστατικό σχολείο στην Κίνα, γνωστό για την προσέγγισή του στην εκπαίδευση που επικεντρώνεται στην ψυχική ηρεμία και την ελεύθερη σκέψη, έχει αναδειχθεί ως το κορυφαίο κτίριο του κόσμου για το έτος 2023.

Το γυμνάσιο Huizhen, που βρίσκεται στην πόλη Νινγκμπό της επαρχίας Τσετσιάνγκ στην ανατολική Κίνα, διακρίνεται για τις μοναδικές του εγκαταστάσεις όπως ένα εντυπωσιακό πάρκο στην ταράτσα, δεντρόσπιτα και ανυψωμένους διαδρόμους που δημιουργούν μια αίσθηση “πλωτού δάσους”. Το σχολείο κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής (WAF) που διεξήχθη στη Σιγκαπούρη.

Σχεδιασμένο από το Approach Design Studio και την Ομάδα Σχεδιασμού Μηχανικής του

Ξεπλυμένη ελπίδα ενός λαού που πιστεύει σε ένα παραμύθι δίχως όνομα

 Ελπίδα: Μετά από κρίσεις που περνάμε ως κοινωνία, ως πολιτεία, αναρωτιόμαστε για το ποιος φταίει. Το ψάχνουμε, το ερευνούμε, το αναλύουμε, αλλά δεν καταφέρνουμε ποτέ να το βρούμε, και αυτό γιατί κάθε φορά δικαιολογούμε στάσεις, προθέσεις, λογικές και κάπως έτσι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ποτέ.

Ας κοιτάξουμε τουλάχιστον τι μας λείπει: λείπει η έμπνευση, λείπουν οι ορίζοντες, ίσως το όραμα και η πίστη; Ή μήπως λείπουμε εμείς ως υποκείμενα από την ιστορία;

Έτσι και αλλιώς η ζωή ανταλλάσσεται με την επιβίωση και η επιβίωση θέλει πολλές συνθηκολογήσεις, υποταγές, συμβιβασμούς. Τι μένει από εκεί και ύστερα για τον άνθρωπο; Ένα παραμύθι δίχως όνομα, μια ελπίδα ξεπλυμένη, μια ψυχολογική υποβολή με μια μικρονοϊκή ευχή «ίσως να γίνει κάτι διαφορετικό;».

Τρομάζεις με αυτά που βλέπεις και ακούς σε καθημερινή βάση. Ο πρωθυπουργός της χώρας μεταμφιέζεται για να γιορτάσει το επίδομα Youth Pass που θα δώσει στους νέους με την ενηλικίωσή τους, παλιμπαιδίζοντας με skateboard και αναστρέψιμο καπέλο κάδου στο νέο του βίντεο στο TikTok. Οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, βρήκαν όνομα για το κόμμα τους και το βάφτισαν «Νέα Αριστερά».